October

Uutisarkisto - October 2017

21.10.2017

Otteluennakko: KPV – OPS - Kausi pakettiin tänään Kokkolassa

Oulun Palloseura on paraikaa viimeisellä pelimatkallaan tällä kaudella. Suuntana on kolea Kokkola, jonne oululaisonnikka matkaa Kokkolan Palloveikkojen vieraaksi. Iltapäiväksi Pekka on luvannut vain muutamaa plusastetta muttei sadetta, joten pelkkä toppatakki riittänee. Sitten itse otteluun:

OPS ja KPV ovat molemmat tilanteessa, ettei tällä ottelulla ole merkitystä sarjataulukon sijoitusten kanssa. OPS varmisti kahdeksannen sijansa jo viime kierroksella, vaikka hävisikin kotonaan FC Hongalle. KPV sen sijaan tulee sijoittumaan tämän kauden Ykkösessä kolmossijalle.

Toki jokaisesta ottelusta voi löytää panosta. Esimerkiksi OPS:lla on kasvojen pesun paikka viime kierroksella koetun rökäletappion jälkeen. Ja KPV halunnee päättää kautensa voittoon edelliskierroksen Haka-tasapelin jälkeen.

Tämän kauden keskinäisissä otteluissa KPV on ollut vahvempi kolme kertaa kolmesta, joten voitto maistuisi oululaisleirissä varmasti.

"Tämä on kasvojen pesun paikka joka jätkällä ja seuran maineen puhdistaminen! On ihan sama ketkä tänään pelaavat, asenne pitää olla eri maailmasta mitä se oli viime ottelussa! Uskon, että jokainen jengi haluaa lopettaa kauden positiivisesti, ja meille kelpaa vain voitto viime viikonlopun jälkeen," OPS:n kapteeni Matias Juntunen kommentoi joukkueen henkeä ennen ottelua.

OPS matkustaa Kokkolaan täydellä joukkueella, tosin muutaman pelaajan pelikunto on vielä epävarmaa. Kauden viimeinen matka on hyvä tehdä joka tapauksessa koko joukkueen voimin!

Kaikki viimeisen kierroksen ottelut alkavat tänään kello 15:00. Mielenkiinto keskittyy kuitenkin todennäköisesti Espooseen, missä ratkaistaan tänään suora nousija Veikkausliigaan. Allekirjoittanut seuraa kuitenkin tuota ottelua vain sivusilmällä ja katsoo Fanseatilta suorana ottelua KPV – OPS Malagan lämmöstä.

Toimitus / JS

14.10.2017

Otteluennakko: OPS- FC Honka

Oulun Palloseuran kauden 2017 viimeisen kotiottelun vieraaksi saapuu FC Honka Espoosta. Ottelu on erittäin mielenkiintoinen, koska FC Honka kamppailee suorasta noususta ja OPS puolestaan putoamista vastaan. FC Honka on kärjestä kolmen pisteen päässä TPS:sta ja OPS putoamisviivasta viisi pistettä Gnistania edellä.

OPS on pelannut viime aikoina tasaisia otteluita ilman tulosta. Viime kierroksella se hävisi TPS:lle kotonaan 1-2, ja se matkaa kolmen ottelun voitottomassa putkessa. Viimeisin voitto on paikallisvastustaja AC Oulusta. FC Honka on puolestaan vaikuttavassa viiden ottelun voittoputkessa. Voitolla OPS varmistaa sarjapaikan ensi kaudeksi. Näitä joukkueita ajatellen mielenkiintoinen ottelu pelataan myös Turussa, kun TPS ja Gnistan kohtaavat samaan aikaan kello 15:00. Jos TPS voittaa ottelun, tulos sinetöi myös OPS:n sarjapaikan ensikaudelle, kävi Oulussa miten tahansa.

Ottelu potkaistaan käyntiin tänään Raatin stadionilla klo 15:00, Tervetuloa!

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) /

10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

22.10.2017

OPS päätti kautensa tasapeliin Kokkolassa

OPS päätti kautensa eilen Kokkolassa KPV:n vieraana. OPS oli lähellä voittoa sarjakolmosesta pariinkin otteeseen. Ottelu päättyi kuitenkin pistejakoon tasatuloksella 1–1. Oululaisten maalista vastasi nuori oululainen Samuel Säily, ja maali oli hänen uransa ensimmäinen Ykkösen tasolla.

KPV - OPS, 21.10.2017

Lopputulos 1 - 1 (0 - 0)

Maalintekijät:

0-1 84' Samuel Säily

1-1 87' Elmer Kääntä

OPS oli ensimmäisen puoliajan ottavana osapuolena, mutta joukkue puolusti mallikkaasti omaa maaliaan, jota vartioi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Obinna Akalazu.

Toisella puoliajalla OPS tuli pukukopista hyvällä jalalla ja hallitsi pelitapahtumia hetkellisesti. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa aina ottelun 84.minuutille, kun Oskari Rounaja kuljetti pallon omalta puoliskolta aina maalintekopaikkaan asti. Veto kimposi hetki sitten sisään tulleelle Samuel Säilylle, joka otti pallon rinnalla haltuun ja sijoitti uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä.

KPV tasoitti ottelun kolme minuuttia takaiskusta. Elmer Kääntä ohjasi tarkan sivuvaparin OPS-maaliin ja tasoitti tilanteeksi 1–1.

OPS:lla oli maalin jälkeen tilaisuus mennä uudestaan johtoon. Näyttävän syöttökuvion päätteeksi Leandro Costa pääsi nokikkain KPV-vahdin kanssa, mutta viimeistely pysähtyi Riku Lelo Lun Kokan upeaan jalkatorjuntaa.

Näin OPS päätti kautensa tasapeliin sarjakolmosta vastaan tuloksin 1–1. Lopullinen sijoitus sarjassa sijalla kahdeksan ei varmasti tyydytä joukkuetta, mutta sarjapaikan säilyttäminen oli kuitenkin loppukauden tärkein tavoite, ja se toteutui. Nyt joukkue pääsee ansaitulle lomalle ja keräämään voimia seuraavaan kauteen Ykkösessä.

14.10.2017

FC Honka jyräsi OPS:n täysin Oulussa

Varmasti jo nousukarsinnoissa oleva FC Honka rökitti oululaisia oikein kunnolla tänään Oulussa pelatussa ottelussa. Lopputulos karu 0–10 (0–4).

Ottelu lähti OPS:n käsistä jo ensimmäisen vartin aikana. Jo ottelun viidennellä peliminuutilla nähtiin vieraiden avausmaali. Tommi Saarinen nikkasi loistavan kulmapotkun maaliin takatolpalta.

Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja Hongan toisesta kulmapotkusta Alex Arinze torppasi hyökkääjän OPS-maalilla – seurauksena ulosajo ja rangaistuslaukaus. Tästä Lucas Kaufmann laittoi tilanteeksi jo 0–2.

Ylivoimaisena FC Honka takoi maaleja sillassa olevan OPS:n verkkoon noin kymmenen minuutin välein. 0–3 Masar Ömer ajassa 30’, 0–4 Joel Perovuo 39’.

Toisella puoliajalla sama meno jatkui. FC Honka teki peräti kuusi maalia toisella jaksolla. Maalintekijöinä Jatuli Laevuo, Maximo Tolonen (2), Ilari Äijälä ja Kasperi Liikonen(2).

Tappiosta huolimatta OPS säilytti sarjapaikan Ykkösessä ensi kaudella, kun Gnistan hävisi oman ottelunsa Turussa TPS:lle. Näin ollen OPS viimeisen kierroksen ottelulla ei ole merkitystä sijoituksen kannalta. OPS päätyy tällä ykkösen kaudella sijalle kahdeksan.

FC Honka mahdollisti voitolla vielä tilaisuuden nousta ensi kierroksella suoran nousijan paikalle, kun se kohtaa ensi viikolla piikkipaikalla olevan Turun Palloseuran.

OPS-manageri Miika Juntunen ei antanut armoa suojateilleen, vaikka sarjapaikka säilyikin Oulussa: ”En ole ikinä urani aikana, en pelaajana enkä valmentajanakaan, hävinnyt ottelua 10–0. En vain voi hyväksyä tuollaista velttoilua kentällä, häpeällinen suoritus! Joukkueessa ei ollut minkäänlaista kuria ja keskittyminen oli tipotiessään. Kauden jälkeinen saunailta peruttiin sen ottelun myötä!”

OPS kohtaa viimeisellä kierroksella KPV:n Kokkolassa. Ottelu pelataan lauantaina 21.10. klo 15:00.