October

Uutisarkisto - July 2016

17.07.2016

Otteluraportti OPS – PPT 3-2 (1-1) la 16.7.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

OPS lähti toista kertaa puolustamaan sarjajohtoaan kotiottelussaan FC Jazzin reservijoukkuetta PPT:ta vastaan, jolle OPS oli menettänyt sarjan ensimmäisellä kierroksella kaksi pistettä vieraissa. Kakkosen C-lohkon sarjatilanne on edelleen niin tasainen, että kärjessä pysyäkseen on vain yksinkertaisesti voitettava jatkuvasti.

Ottelu alkoi kovalla OPS:n prässillä, joka tuotti lukuisia tilanteita vierailijan maalille. Tällä kertaa pallo vain ei mennyt millään maaliin. Osasyynsä oli tietenkin sillä, että PPT puolusti maaliaan lähes koko joukkueen voimin aivan maalin edessä ja omalla rangaistusalueen rajalla. Kotijoukkueella jäi puuttumaan laukaukset kauempaa ja ensimmäinen puoliaika pelattiin vielä vastatuuleen.

Yllättäen PPT meni 0-1 johtoon ottelun 35. minuutilla. Maalin edestä tehty vierasmaali oli helppo, sillä OPS-puolustus oli jättänyt vastustajan hyökkääjän aivan vapaaksi parhaaseen maalintekosektoriin. Onneksi kotijoukkue sai tasoituksen juuri ennen puoliaikaa. Matias Juntusen antamasta vapaapotkusta Titi Essomba nikkasi pallon päällään maaliin takatolpalta ja puoliaikatulokseksi kirjattiin näin 1-1.

Puoliajalla kotijoukkueelle korostettiin laukausten merkitystä ja keskitysten antamista päädystä takaviistoon. Se oli tärkeää, sillä PPT:n puolustus meni ajoittain jopa liian syvälle aivan oman maalivahtinsa syliin.

Heti toisen puoliajan alussa puoliajalla annettu neuvo oli onnistua, kun Michael Nzekwe purjehti vastustajan ohi päätyviivalle ja antoi syötön takaviistoon Matias Juntuselle, joka kuitenkin tällä kertaa epäonnistui laukauksessaan. OPS myllytti PPT:ta koko toisen jakson. Vastustaja ei päässyt kuin muutaman kerran kontrolloituun hyökkäykseen. Koko OPS:n hyökkäysarsenaali oli kentällä yhtä aikaa. Tilanteita tuli lähes minuutin välein, mutta PPT-puolustus taisteli urheasti.

Ottelun 64. minuutilla OPS:n puolustukselle sattui sitten karmea poikittaissyöttö virhe. Laidalta yllättäen keskelle annettu syöttö omalla kenttäpuoliskolla ei tavoittanutkaan Augustine Jibriniä, vaan vastustajan hyökkääjän, joka pääsi yksinläpiajoon. Lopulta vastustajan hyökkääjän Matias Koskisen unelmalaukaus OPS:n maalin oikeaan yläkulmaan siivitti vierailijat yllättäen taas yhden maalin johtoasemaan ja peli oli 1-2.

OPS jatkoi hirveää pallorallia vastustajan kenttäpuoliskolla ja tilanteita tuli jatkuvasti. Vihdoin ottelun 69. minuutilla OPS-hyökkääjä Michael Nzekwe murtautui päättäväisesti läpi keskeltä PPT:n puolustusta ja ampui lujaa ja tarkasti pallon vastustamattomasti ohi vastaan tulleen PPT-maalivahdin. Peli oli jälleen tasan 2-2. Sitten koitti loppurutistuksen aika ja kotijoukkue näytti tahtotilansa. OPS halusi mennä kahden viikon mittaiselle sarjatauolle sarjan kärjessä.

Lopullinen ratkaisu tuli vasta ottelun 86. minuutilla, kun OPS:n Abdul Sesay onnistui vihdoin kaukolaukauksessaan ja pallo painui komeasti vastustajan maalin vasempaan ylänurkkaan ja peli oli 3-2. ”Ape” aloitti pelin keskikentällä, mutta OPS:n valmennusjohdon oli pakko siirtää hänet ylemmäs jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun hänen keskikentän vartiointi oli puutteellista. Joukkue odottaa kovasti keskikentän armotonta taklaajaa Joni Leskelää takaisin sairastuvalta. Hänen loukkaantumisen jälkeen OPS on joutunut muuttamaan aloituskokoonpanoaan turhan usein, mutta onneksi tulosta on silti tullut. Ottelun viimeiset minuutit OPS pelasi viisaasti kuluttaen aikaa vastustajan kulmalipulla. Lopulta ottelun jälleen hyvin tuominneen Daniel Enkvistin pilli soi ottelun päättymisen merkiksi ja tulostaululla olivat vihdoin kotijoukkueen johtolukemat 3-2. Näin kotijoukkue lunasti lupauksensa mennä pienelle sarjatauolle sarjan piikkipaikalla.

Ottelu oli jälleen OPS-tyylinen, värikäs ja maalirikas. Ihmetellä sopii, miksi PPT on sarjataulukossa noin alhaalla. PPT pelasi ainakin nyt Oulussa taistellen ja uhrautuvasti. He ansaitsevat pelistään onnittelut. Ainoastaan yhden palautteen molemmille porilaisille ryhmille voisi antaa tähän asti nähtyjen pelien perusteella. Eihän pelaajien ole tarkoitus selostaa peliä ja tapahtumia koko ajan kentällä. Tietenkin jos sillä yritetään vaikuttaa kokemattomiin tuomareihin, mutta tällä kertaa se ei ainakaan onnistunut. Jatkuva pulputus tuomareille ei voi olla ainoa taktiikka pelin lopputuloksen myönteiseen suuntaan saamiseksi.

(Toimitus)

OTTELUVIDEO: OPS PPT 3 - 2 (1 - 1) 16.7.2016 (koko peli) - YouTube

11.07.2016

Otteluraportti OPS – Närpes Kraft 3-0 (1-0) su 10.7.2016 klo 17.00 Castren, Oulu

OPS lähti tälle kaudelle ensimmäistä kertaa puolustamaan sarjajohtoaan. Kakkosen C-lohkon sarjatilanne on kuitenkin niin tasainen, että 6 joukkuetta oli ennen tätä kierrosta kahden pisteen sisällä. Kärjessä pysyäkseen on vain yksinkertaisesti voitettava jatkuvasti.

Kotijoukkue OPS aloitti ottelun rajusti. Närpes Kraft oli helisemässä ensimmäisen 30 minuuttia, mutta vain kerran OPS onnistui maalinteossa. Jo ottelun 10. minuutilla Titi Essomba antoi näyttävän keskityksen maalin eteen Michael Nzekwelle, jolla oli helppo työ puskea isännät 1-0 johtoon. Ennen ja jälkeen johtomaalin OPS:lla oli monta lähellä piti tilannetta, mutta joka kerta Kraft-puolustus siivosi pallon viimeistään maaliviivalta väljemmille vesille.

Ensimmäisen puoliajan viimeiset 15 minuuttia oli kotijoukkueelta todella tahmeaa pelaamista. Keskikentän liike lakkasi ja vartiointi petti. Onneksi maalivahti Dennys Rodrigues oli hereillä ensin yksinläpiajossa ja perään ensimmäisen puoliajan viimeisessä tilanteessa vapaapotkussa rangaistusalueen tuntumasta, joka aiheutui OPS-puolustuksen nukahtamisesta. Dennys teki ”game saverin” maalin oikeasta alanurkasta. Puoliaikatulokseksi jäi siis 1-0 kotijohto.

Toiselle puoliajalle tuli taas tuttu OPS, joka prässäsi ja oli aktiivinen. Heti 2. puoliajan ensimmäisellä minuutilla Konsta Belov ampui väkisin pallon maaliin maalinedusruuhkassa, jossa pallo kimpoili sinne ja tänne useamman kerran. OPS vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Närpes Kraftin maalia. Lisää maaleja saatiin nähdä ottelun 60. minuutilla, kun Titi Essomba survoi pallon väkisin maaliin. Sitä ennen Kraftin maalivahti torjui kertaalleen Titin laukaisun, mutta kärkäs OPS-hyökkääjä seurasi tilanteen loppuun asti. Ottelu oli jo 3-0 ja siinä oli ratkaisun makua. Sitten taas iski hyvä olo kotijoukkueen paitoihin. OPS teki nopeat vaihdot keskikentälle ottelun viimeisellä vartilla ja tiukasti puolustaen homma hoidettiin kuitenkin kunnialla kotiin. Oma maali säilyi koskemattomana. Positiivista oli se, että OPS pystyi tällä kertaa kontrolloimaan palloa johtotilanteessa pitkät tovit ilman hätäilyä.

Ottelu ei tarjonnut parasta Oulun Palloseuraa, mutta pisteet ovat tärkeimmät. Uskoa joukkueelle sarjan toiselle kierrokselle varmasti antaa se, että huonolla pelilläkin voimme voittaa. Tämä ottelu ainakin sen todisti.

(Toimitus)

OTTELUVIDEO: OPS - Närpes Kraft 3 - 0 (1 - 0) 10.7.2016 (koko peli) - YouTube

04.07.2016

Otteluraportti GBK – OPS 2-4 (2-0) Su 3.7.2016 klo 18.30 Kokkolan keskuskenttä

OPS lähti vieraissa pelattuun kärkiotteluun hyvin valmistautuneena. OPS oli kolmantena sarjataulukossa heti GBK:n jälkeen, joka oli toisena. Joukkue verrytteli yhdessä kotistadionillaan tuntia ennen matkalle lähtöä. Nopean suihkun jälkeen joukkueen bussi suuntasi kohti Kokkolaa. Seurasihteerin valmistamat maukkaat eväät nautittiin matkan aikana ja kaikki näytti hyvältä.

Paikalle saavuttiin kuitenkin liikenneruuhkien takia 15 minuuttia myöhässä, joka aiheutti hiukan levottomuutta joukkueen sisällä ja se näkyi kentällä ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Jo ottelun 6. minuutilla kotijoukkue GBK siirtyi upean kaukolaukauksen jälkeen 1-0 johtoon, kun OPS-keskikenttä ei ehtinyt laukausta peittämään. Peli oli muutenkin keskikentällä vaikeaa ja OPS hävisi lähes kaikki kaksinkamppailut keskialueella isokokoiselle GBK:lle. Sen vuoksi OPS:n valmennusjohto joutui tekemään nopeita ratkaisuja ja tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin pelin jälkeen. Abdul Sesay tiputettiin sentterin paikalta hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi tuomaan kaksinkamppailuvoimaa joukkueen sydämeen. Samalla Joni Lämsä tiputettiin puolustavaan rooliin keskikentällä. Vaihdosta sisään tullut Titi Essomba aloitti joukkueen hurjan takaa-ajon, mutta ennen sitä OPS-puolustus vielä hölmöili porukalla GBK:n 2-0 johtomaalin. Essombaa on yritetty säästää pienten loukkaantumisten takia, mutta nyt hänet oli heitettävä tuleen. Heti ensimmäisen puoliajan lopulla Titi järjesti paikan OPS-hyökkääjille, josta saatiin aikaiseksi ensimmäinen tolppalaukaus, mutta se oli vasta varoitus tulevasta.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua, kun joukkue oli sisäistänyt valmennusjohdon antamat ohjeet pelata maata pitkin GBK:n puolustuksen selustaan. Lisäksi OPS vaihtoi vielä Nicki Meglinskin vahvistamaan alakertaa.

Ottelun 60. minuutilla OPS sai ansaitun rangaistuspotkun, josta Titi Essomba otti vastuun ja laittoi pallon varmasti sisään. Sen jälkeen heti perään OPS:lta hylättiin yksi maali jälleen kerran Kokkolassa ja kokkolalaisen avustavan tuomarin toimesta paitsiona. Ottelun 67. minuutilla tullut 2-2 tasoitus kulmapotkun jälkeisessä tilanteessa oli Konsta Belovin käsialaa. Matias Juntusen antamasta kulmasta Augustine Jibrin voitti pääpallon ja Konsta haistoi tilanteen ja runnoi pallon maalin kattoon. Sen jälkeen pilvet katosivat ja aurinko alkoi paistaa. Aurinko paistoi suoraan GBK-maalivahdin silmiin ja Matias Juntusen antamat sivuvaparit tuottivat tuskaa GBK:n puolustukselle. Ensimmäisen kerran viidestä metristä pääsi yrittämään johtomaalia Nicki Meglinski, mutta hän ei saanut osumaa palloon. Seuraavasta sivuvaparista sitten helähti. Matiaksen antama tarkka nosto GBK-puolustuksen selän taakse lähelle maalia saavutti Augustine Jibrinin pään ja Augustine puski näyttävästi 2-3 johtomaalin ottelun 82. minuutilla. Sen jälkeen koettiin GBK pienoinen painostus kausi, mutta ilman suurempia ongelmia tilanteesta selvittiin hyvin. Kesken GBK-painostuksen OPS:n kovasti töitä tehnyt voitonhaluinen sentteri Michael Nzekwe karkasi ottelun toisella lisäminuutilla GBK:n topparilta ja nosti pallon maaliin yli vastaan tulleen GBK-maalivahdin ja näin ottelu oli ratkennut. OPS voitti vieraissa kärkiottelun 2-4 ja siirtyi samalla ensimmäistä kertaa sarjajohtoon.

Ottelu oli värikäs ja tapahtumarikas jälleen kerran. OPS ei jätä tänä kesänä ketään katsomossa eikä penkillä kylmäksi. Joukkueen hyökkäysarsenaali on kaamea ja siitä kertoo joukkueen 10 ottelussa tekemät 32 maalia. Vielä kun puolustuspää saadaan tukittua paremmin, niin ei aina tarvitsisi antaa etumatkaa vastustajalle. GBK-OPS ottelun juoni oli alusta asti selvä. GBK luotti erikoistilanteisiin, koska omaa pitkän joukkueen. Sen vuoksi se pyrki pelaamaan vain pitkillä palloilla, jotka aluksi tuotti yllättäen vaikeuksia OPS:n puolustukselle, koska hävisimme kakkospallot keskikentällä. Puoliajalla tapahtunut joukkueen puhuttelu auttoi ja joukkueen kokeneet pelaajat Dennys Rodrigues, Augustine Jibrin ja Titi Essomba ottivat vastuun hyvin käsiinsä ottelun toisella puoliajalla. Samalla näytti siltä, että OPS:n juoksuvoima alkoi hyydyttää GBK:n isokokoista alakertaa mitä lähemmäs pelin loppua mentiin. Joka tapauksessa ottelu oli hieno ja varmasti kotiyleisökin sai vastinetta rahoilleen. Värikkyyttä ei ainakaan puuttunut.