« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - June 2014

28.06.2014

Torniossa pyritään takaisin voittojen tielle

Oulun Palloseura pyrkii takaisin voittojen tielle, kun joukkue matkustaa sunnuntaina Tornioon. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin pisteen marginaalilla – TP-47 kuudentena ja OPS seitsemäntenä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Castrénilla toukokuun alussa pistejakoon 1–1-lukemilla.

 

Palloseuran maalia kolmessa viime ottelussa vartioinut Juho Keskinen (kuvassa) odottaa hyvää peliä ja näkee, että vastaan tulee aika nuori ja pelaava porukka. Vahti muistuttaa OPS:n päässeen viime peleissä hyvin maalipaikkoihin, mutta laittaa vähän painetta joukkueen hyökkäyspäähän, sillä paikoista huolimatta maalinteko on ontunut.

 

– Pallonhallintapelimme on parantunut ja on alettu pelata joukkueena paljon paremmin kuin alkukaudesta. Uskon, että voitamme, jos jatkamme samaa peliä kuin parissa viime ottelussa (AC Kajaania ja FC YPA:a vastaan), tehdään tarvittavat maalit ja minimoidaan omassa päässä virheet.

 

Loukkaantumisesta toipuvaa Juhani Koposta maalilla tuurannut 31-vahti näkee, että oma pelikin on mennyt koko ajan eteenpäin säännöllisen peliajan myötä. Maalivahtipeliin OPS ei ole viime peleissä kaatunut.

 

– Pelin lukeminen on helpottunut pelien myötä. Jos pelaa vain satunnaisesti, niin pelituntuma ja esimerkiksi pallojen lentoratojen arvioiminen on vaikeaa, Veikkauspörssipisteille torstain pelissä päässyt Keskinen kertoo.

 

Brassitoppari Hudson Soares on sunnuntaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen myötä, joten OPS-puolustukseen tulee muutosta aiempaan verrattuna.

 

– Tuttujen topparien takana on ollut helppo pelata ja nyt toinen toppari vaihtuu varmuudella. En usko, että siitä tulee kuitenkaan mitään ongelmaa.

 

Ottelu pelataan Torniossa Länsirannan tekonurmella. Peli on neljä peliä ilman voittoa tahkonneelle OPS:lle toinen neljään päivään ja TP-47:lle jo kolmas tällä viikolla.

 

TP-47 – OPS sunnuntaina 29.6. kello 17.00, Tornio

 

(Toimitus)

24.06.2014

OPS ja YPA janoavat pisteille torstaina

Sarjassa kuudentena oleva Oulun Palloseura isännöi torstaina kotikentällään sarjakolmosena majailevaa FC YPA:a. OPS on poiminut kymmenestä pelistä kymmenen pistettä. FC YPA on koonnut yhdeksästä pelistä 17 pistettä, joten Palloseuralla riittää kirittävää.

– Vastustaja on suurin piirtein tuttu joukkue meille. Tiedämme, miten he pelaavat ja olemme valmistautuneet siihen. Meillä ei ole joukkueessa tällä hetkellä mitään suurempia ongelmia, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade (kuvassa) alustaa.

 

Seth Ablade


Ainoat kysymysmerkit OPS-leirissä ovat Dogukan Mesekoparanin ja Juhani Koposen yllä. Kaksikon pelikunto ratkeaa lähempänä ottelupäivää. OPS ja YPA kohtasivat toisensa toukokuun alussa räntäsateisella Elisa-Areenalla Ylivieskassa. Tuolloin päädyttiin 2 – 2-tasapeliin. Seth Ablade odottelee torstain ottelua levollisin mielen, sillä viime kierroksella AC Kajaanille kärsitystä 3 – 2-tappiosta huolimatta oululaisten peli-ilme on ollut päävalmentajan mukaan kohdillaan.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta maaleja ei ole tullut tarpeeksi. Olemme puhuneet hyökkääjien kanssa, että nyt pitää alkaa onnistumaan, kun paikka tulee. Kärkijoukkuetta (AC Kajaani) vastaan loimme kymmenkunta maalipaikkaa ja varmasti niitä tulee YPA-pelissäkin tarpeeksi. Pitää vain olla keskittynyt ja pistää pallo maaliin. Silloin voitto on varma, Ablade valaa.

Kokkolan GBK katkaisi FC YPA:n viiden ottelun mittaisen voittoputken viime kierroksella 1 – 2-voitolla. Serbipelaajilla vahvistetun ylivieskalaisryhmän jyrän alle ehtivät jäädä muun muassa sarjan keulakaksikko AC Kajaani ja PS Kemi. Oulun Palloseurallakin oli hyvä pisteputki alla ennen viime kierroksen tappiota.

– Yritetään olla hyökkäävämpi joukkue. Vastahyökkäykset ovat olleet meidän vahvuus, koska meillä on nopeita hyökkäyspään pelaajia. Ollaan tiiviinä silloin, kun vastustajalla on pallo ja hyökätään nopeasti silloin, kun voitetaan pallo. Tämä systeemi toimi hyvin AC Kajaania vastaan ja meillä oli hyviä tilanteita. Nyt yritetään saada lisäksi vielä paremmin murtavia syöttöjä keskikentältä, Ablade suunnittelee.

OPS – FC YPA torstaina 26.6. kello 17.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

23.06.2014

Organisaatio vahvistuu neljällä

Oulun Palloseuran pitkäaikainen sihteeri Malla Rautava on siirtynyt uusien haasteiden pariin. OPS:n uutena seurasihteerinä on aloittanut Hanna Murto. Seurassa pitkään pelannut Matias Juntunen toimii jatkossa pelihommien lisäksi OPS:n markkinointipäällikkönä. Matiaksen vastuulla on seuran myynti- ja markkinointitehtävät – etupäässä digitaulujen mainosmyynti. Matiaksen lisäksi digitaulujen myyntitiimi vahvistuu Tarja Puutiolla, joka aloittaa Digimedia Finland Oy:n Oulun aluejohtajana 1.8.2014. Hän toimii samalla OPS:n myyntijohtajana. Pitkänlinjan opsilainen, Tapio Pääkkö vastaa jatkossa OPS:n linja-autosta ja toimii sen kuljettajana.

Oulun Palloseura toivottaa uudet kasvot tervetulleiksi OPS-perheeseen ja Digimedia Finland
Oy:n palvelukseen. OPS:n väki kiittää lämpimästi pitkäaikaista ja pidettyä seurasihteeriä Malla Rautavaa ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä jatkossa!


Oulun aluejohtaja, Digimedia Finland Oy
(1.8.2014 alkaen)
Myyntijohtaja, OPS (1.8.2014 alkaen)
Tarja Puutio
p. 050 572 8728
myynti(at)ops.fi / tarja.puutio(at)digimediafinland.fi

Markkinointipäällikkö, OPS
Myyntineuvottelija, Digimedia Finland Oy

Matias Juntunen
p. 050 4055 240
markkinointi(at)ops.fi / matias.juntunen(at)digimediafinland.fi

Seurasihteeri
Hanna Murto
p. 044 328 2125
toimisto(at)ops.fi

OPS-bussivastaava / kuljettaja:

Tapio Pääkkö
p. 0400 385 662
tapio.paakko(at)gmail.com

(Toimitus)

17.06.2014

OPS haastaa sarjakärjen Kajaanissa

Neljä tappiotonta ottelua putkeen pelannut Oulun Palloseura lähtee keskiviikkona Kajaaniin haastamaan sarjakärkeä ja hakemaan täyttä pistepottia AC Kajaanin vieraana. OPS:n luottopakki Iiro Vandell (kuvassa) muistuttaa, että joukkue on osoittanut pystyvänsä voittamaan kärkijoukkueita, kun PS Kemi kaatui vastikään.

 

Kauden avausotteluna pelattuun AC Kajaani -kamppailuun verrattuna Palloseuran kokoonpano on muuttunut radikaalisti, joten siihen tulevaa peliä on turha verrata. AC Kajaani oli silloin parempi maalein 1­–0. Sittemmin OPS:n peli on kehittynyt ja joukkue alkanut hitsaantua yhteen.

 

– Silloin meillä oli ihan eri joukkue ja erilaiset systeemit. Kyllä meidän peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan ja on pelattukin hyvin. Vie aikaa oppia tuntemaan uusia pelaajia, mutta hyviä pelaajia on tullut, että ei siinä ole ongelmaa, Vandell summaa.

 

Joukkueen pelin suurimmiksi kehityskohteiksi hän nostaa maalinteon ja puolustuspään virheiden karsimisen.

 

– Maaleja pitäisi saada tehtyä lisää. Viime pelissä (PK-37 vastaan) hallittiin palloa ja päästiin 20–25 metrin päähän vastustajan maalista, mutta lähemmäs ei. Omiin on päästetty tyhmiä maaleja. Niistä pitää päästä eroon. Tarkempi on oltava omassa päässä, Vandell teroittaa.

 

Hän toimi edellisessä pelissä OPS:n kapteenina, kun maalivahti Juhani Koponen ei kentällä ollut. Aiemmin Vandell on toiminut kapteenina parissa pelissä viime kaudella, muttei urallaan aiemmin juurikaan.

 

– Uusi tilanne, mutta sinällään ihan mieluisa tehtävä. Koponen on hyvä kapteeni ja johtaja, niin siinä mielessä oli haastavaa hypätä tilalle. Mukavaa, että sellainen luottamustehtävä on minulle suotu.

 

AC Kajaani – OPS keskiviikkona 18.6. kello 17.00, Kajaani

 

(Toimitus)

13.06.2014

Otteluennakko OPS – PK-37

Lähtökohdat:
PK-37:lle voi povata vaikeaa iltaa Oulussa. Sarjassa säilyminen olisi iisalmelaisille kuin mestaruus. Sitkeään puolustuspeliin ja armottomaan taisteluun luottava vastustaja parkkeerannee bussinsa rankkarialueen rajalle ja yrittää iskeä vastahyökkäyksillä muutaman maalin. Tämä taktiikka toimi esimerkiksi OLS:aa vastaan, kun PK-37 nappasi kauden avausvoittonsa (1. kesäkuuta) maalein 3 – 1. PK-37 on venynyt tasuriin KPV:n ja JBK:n kanssa. Tappioita on kertynyt viisi.

Myöhään kasatun oululaisjoukkueen peli on loksahtanut uomiinsa. Voittoja PS Kemistä ja JBK:sta seurasi tasapelipiste Kokkolasta KPV:n vieraana. Varsinkin OPS:n hyökkäyspeli on ollut todella vaarallista viime otteluissa ja puolustus tylsytti muun muassa PS Kemin kaikki yritykset. Paketti oli KPV:ta vastaan hyvin kasassa.

Ratkaisu:
OPS:n pallonhallinta pitää muuttua tehoiksi. PK-37:n mahdollisuudet piilevät vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Pallonhallinta tuonee OPS:lle runsaasti maalipaikkoja ja erikoistilanteita, joista taitavan oululaisryhmän tulee tehdä voittoon tarvittavat maalit. Jos 0 – 0 pysyy pitkään tulostaululla, kasvaa PK-37:n mahdollisuudet.
 
Erikoista:
PK-37:n kokoonpanoon on ilmoitettu peräti 11 taustahenkilöä, mikä lähentelee OPS:n pelaajien lukumäärää (17). Iisalmelaisjoukkueessa on esimerkiksi viisi huoltajaa.

OPS – PK-37 sunnuntaina 15.6. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

06.06.2014

Juntunen luottaa täyteen pistepottiin Kokkolasta

Millaista ottelua Matias Juntunen odotat Kokkolassa sunnuntaina, kun OPS kohtaa KPV:n?

Sarja on tiukka ja tasainen ja niin tulee varmasti olemaan tämä pelikin. Siellä (KPV) pelaa muun muassa Veikkausliigan entinen maalikuningas Henri Myntti ja heillä on muutenkin hyvä joukkue kasassa. Varsinkin erikoistilanteissa saadaan olla varuillaan heidän kanssaan. Tärkeintä on kuitenkin saada meidän oma peli rullaamaan.

Millaista peliä OPS esittää sunnuntaina?

Kokkolassa ei ole varaa heittää pitkää palloa, kun siellä on kaksimetriset topparit vastassa. Se olisi itsemurhaa. Pelataan vielä enemmän maata pitkin, niin silloin KPV:llä on kiire meidän kanssa. Jos pelaamme (taktisesti) oikein, ei meillä ole hätää. Maalipaikkoja saadaan taas ihan varmasti, mutta niistä pitää onnistua paremmin.

Jos Kokkolassa tuhlataan niin monta maalipaikkaa kuin JBK:ta vastaan tiistaina, niin vaikeuksia tulee. Oltaisiin voitu voittaa JBK 6 – 1 tai 7 – 1, mutta – minä mukaan lukien – tuhlasimme paikkoja. Nyt pitää rankaista paikoista ja hakea kolme pistettä sieltä. Se on ainoa tavoite.

Matias Juntunen

Palloseuran hyökkäyspeli on toiminut hyvin PS Kemiä ja JBK:ta vastaan. Mikä siinä on loksahtanut kohdilleen?

Viime pelissä saatiin hyökkäyspeliä kuntoon ja oli mukava nähdä esimerkiksi Alex Arinze pitkästä aikaa kentällä. Olemme tehneet muutoksia hyökkäyspäähän ja yksinkertaistaneet peliä. Siitä on ollut minullekin apua, että Tommi Siekkinen on nostettu hyökkäykseen keskelle. Kommunikaatio ja yhteispeli toimii hyvin tutun kaverin kanssa. Tulosta on tullut, kun meillä on nopeutta ja taitoa. Myös Jean Palmeira on osoittanut olevansa nopea ja taitava kaveri.

Pitää myös huomata, että nyt ei ole tullut varoituksia. Niitä tuli alkukaudesta ihan liikaa ja niistä seurasi pelikieltoja. Oikeastaan vasta nyt joukkue on ensimmäisen kerran koossa ja terveenä.

Mikä on voittoresepti?

Lähdetään siitä, että pidetään nolla omissa. Kahdessa viime pelissä on mennyt vain kerran omiin, mutta se yksikin maali voi olla liikaa KPV:tä vastaan. Omista maalipaikoista pitää onnistua. Ainakin joukkueella on nyt itseluottamusta.

KPV – OPS sunnuntaina 8.6. kello 18.30, Kokkola.

(Toimitus)

08.06.2014

Hylätyt maalit jäivät harmittamaan Kokkolassa

Kolmessa pisteessä kiinni ollut Oulun Palloseura joutui taipumaan tasapeliin Kokkolassa KPV:n vieraana sunnuntaina. OPS:n pelaava päävalmentaja Seth Ablade oli erittäin tyytyväinen omiensa esiintymiseen, vaikka kaikki pisteet eivät lähteneetkään Ouluun. Palloseura hallitsi etenkin pelin loppuhetkiä, mutta kaksi oululaismaalia hylättiin paitsiona – tuomiot kummastuttivat jopa KPV:n leirissä.

– Hyvää peliä meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla oli hankaluuksia hyökkäyssuuntaan, mutta puolustus toimi. Ei päästetty KPV:tä tulemaan ja Juhani Koponen oli rohkea maalilla ja haki pitkät pallot ilmasta. Toisella jaksolla paransimme ja viimeisellä 15-minuuttisella olimme aivan ylivoimaisia. Koko ajan oli tilanteita, Seth Ablade summasi.

– Oli kaksi ihan selvää maaliakin, mutta tuomari ei hyväksynyt niitä. Sanoi, että olivat paitsioita, mutta eivät minusta. Tuomari veti kotiinpäin, Ablade kummasteli.

OPS meni johtoon toisen puoliajan alussa Jean Palmeiran kudilla, joka upposi maaliin hieman 16-alueen takaa. KPV tasoitti varttia myöhemmin kulmapotkusta. Maalin pukkasi Ville Huuhka.


KPV – OPS 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Jean Palmeira (Marcos Rhoden) 49 min.
1 – 1 Ville Huuhka 62 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Ville Huuhka (KPV)
1 Jean Palmeira (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

26.06.2014

OPS ja YPA jälleen pistejakoon

Sekä Oulun Palloseura että FC YPA pääsivät pienen tauon jälkeen takaisin pisteille torstai-illan kamppailussa. Tasapeli jäi kirvelemään etenkin kotijoukkueen leirissä, sillä toisen jakson alun myllytyksen aikana OPS hukkasi puolenkymmentä hyvää maalipaikkaa.

– Tasapeli ei tyydytä. Meidän pitäisi alkaa voittamaan näitä pelejä. Meillä oli omat paikat, mutta hyökkäyspeli oli tehotonta. Oli monta vetopaikkaa, OPS:n valmentaja Ari Koski harmitteli.

Kaiken kukkuraksi linjattomasti koko pelin puhaltanut erotuomari Niklas Kankkonen jätti viheltämättä OPS:lle niin selvän rangaistuspotkun kuin rankkari vain koskaan voi olla. FC YPA:n serbitoppari Radojko Colovic työnsi avausjakson lopulla kaksinkäsin läpiajossa olleen Matias Juntusen selästä nurin. Colovicin rike oli niin selvä, että mies itsekin pahoitteli, ettei tilanteesta tullut rankkaria. Pilkun lisäksi tilanteesta olisi ollut paikallaan punainen lappu, joten pelin kulku olisi varmasti muuttunut radikaalisti. Kaikkien paikallaolijoiden ihmetykseksi pilli ei kuitenkaan soinut.

– Pilkun ois voinut puhaltaa, Koski manasi.

Reginal Richardson

"Shrek" puski pallon kauniilla kaarella takanurkkaan tästä tilanteesta.Palloseuran leirissä kannattaa miettiä tuomaritoimintaa suuremmin joukkueen omaa takkuilevaa hyökkäyspeliä. OPS on jäänyt tällä kaudella jo viidesti tasapeliin ottelussa, joka olisi ollut täysin voitettavissa paremmalla viimeistelyllä. Reginal Richardson puski OPS:n illan ainoaksi jääneen maalin Matias Juntusen lähettämästä kulmapotkusta 70. minuutilla. YPA:n tasoitus nähtiin kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta sisään tullut Jarmo Junno esitti upea kaukolaukauksen. Tasapeli oli vähällä lipua Palloseuran käsistä lisäajalla, mutta OPS:n maalia vartioinut Juho Keskinen oli mies paikallaan.

– Onnesi meillä on kaksi hyvää veskaria, Koski kehui.

Hyviä torjuntoja nähtiin myös YPA-vahti Juuso Kevarilta varsinkin Palloseuran toisen jakson alun painostuksen aikana. OPS:n seuraava ottelu on jo sunnuntaina TP-47:n vieraana Torniossa.


OPS – FC YPA 1 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Reginal Richardson (Matias Juntunen) 70 min.
1 – 1 Jarmo Junno 78 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Reginal Richardson (OPS)
2 Jani Sarajärvi (FC YPA)
1 Juho Keskinen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.06.2014

OPS jatkoi voitolla - Siekkisellä kahden maalin ilta

Oulun Palloseura jatkoi hyviä otteita tiistaina kukistamalla pietarsaarelaisen JBK:n Castrénissa maalein 3 – 1. Myöhään koottu oululaisjoukkue alkaa pikku hiljaa löytää toisiaan kentällä ja tiistainakin nähtiin ajoittain varsin mukavia sommitelmia.

Tommi Siekkinen
Tommi Siekkinen maalasi kahdesti.


Isäntien käyrä illan ottelussa oli nousujohteinen. Ensimmäinen vartti oli OPS:lle tervainen, eikä palloa saatu kontrolloidusti kertaakaan puolen kentän yli. JBK myllytti alussa pitkään ja tuloksekkaasti. Mattias Wargh puski vierailijat johtoon suoraan kulmapotkusta 11. minuutilla.

OPS alkoi saada juonesta kiinni pelin vanhetessa. Tommi Siekkisen yritteliäisyys piikissä enteili hyvää iltaa oululaisille. Tasoitusmaali oli kuitenkin lahja JBK-vahti Aki Lyyskiltä, joka avasi pallon epäonnekseen suoraan Matias Juntuselle. Pirteää alkukautta hyökkäävä Juntunen kikkaili laidalta tilanteen Tommi Siekkiselle, joka tälläsi tasoituksen vapaasti maalin edustalta. OPS oli lähellä mennä johtoon vielä avausjakson lopulla, kun Juntunen ja Jean Palmeira kilauttivat peräperään JBK-maalin poikkipuuta.

OPS-JBK

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella jaksolla. Siekkisen tavoin silmiin pistävän yritteliäästi pelannut Jean Palmeira kiiti läpiajoon 69. minuutilla, mutta maaliverkko heilui vasta paluupallosta, jonka Siekkinen korjasi talteen. Palmeiran vuoro tuli viisi minuuttia myöhemmin. Sitkeän polvivamman selättänyt Alex Arinze tarjoili lähes puolikenttää ylittäneen ristipallon, josta brassilaituri vihdoin onnistui.

Jean Palmeira
Jean Palmeiran kikkapakista löytyi tiistaina muutama varsin näyttävä harhautus.


OPS – JBK 3 – 1 (1 – 1)
0 – 1 Mattias Wargh 11 min.
1 – 1 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 17 min.
2 – 1 Tommi Siekkinen (Jean Palmeira) 69 min.
3 – 1 Jean Palmeira (Alex Arinze) 74 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Tommi Siekkinen (OPS)
2 Markus Kronholm (JBK)
1 Jean Palmeira (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

18.06.2014

Hyvä taistelu ei tuonut sarjapisteitä

Oulun Palloseuran hyvä taistelu ei tuottanut sarjapisteitä AC Kajaanin vieraana. Tuloksena oli kirvelevä tappio maalein 2–3 (1–1). Ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, kunnes Callistus Chukwu rankaisi lähietäisyydeltä komean lyhytsyöttökuvion päätteeksi lisäajalla.

 

Alakynnessä alussa ollut Palloseura joutui tappioasemaan 16. minuutilla, kun Michael Nzekwe osui rangaistuspotkusta. Rankkari tuli, kun OPS-toppari Dogukan Mesekoparan kaatoi palloa tavoitellessaan läpiajoon pääsemässä olleen Nzekwen keltaisen kortin arvoisesti. Maalivahti Juho Keskinen oli rankkarissa mukana, muttei saanut sitä torjuttua.

 

AC Kajaani oli lähellä lisätä johtoaan, kunnes avauspuolikkaan lopulla OPS sai pelin juonesta kiinni. Tasoitus syntyi 43 minuutin kohdalla Matias Juntusen antamasta kulmapotkusta. Pallon puski maaliin jatkon kautta Hudson Soares. Heti perään Tommi Siekkisellä oli mahdollisuus tehdä johtomaali nopeasta hyökkäyksestä, mutta maalivahti veti pidemmän korren.

 

Toisen puoliajankin OPS aloitti hyvin ja oli lähempänä johtomaalia. Innokas hyökkääminen kuitenkin kostautui hyökkäyspään vapaapotkutilanteessa ja Nzekwe viimeisteli vastahyökkäyksestä illan toisen maalinsa 53. minuutilla.

OPS:n komea tasoitus nähtiin 75. peliminuutilla, kun Marcos Rhoden ampui kierteisen vapaapotkun maaliin aivan rankkarialueen rajan läheltä.

 

Aloituskokoonpanossa kentällä ollut päävalmentaja Seth Ablade myönsi, että avauspuoliajalla vastustaja oli parempi, kun oma taktiikka ei toiminut. Sitten OPS alkoi prässätä ylempää ja aggressiivisemmin.

­

 

– Se toimi ja päästiin hyvin hyökkäämään. Tasoitusmaalin jälkeen peli oli hallinnassa ja meillä oli paikkoja, mutta emme saaneet maaleja. Meidän puolustuspelaaminen oli tosi huonoa. Liian helposti annettiin maaleja vastustajalle, 11 minuutin pelin jälkeen polvivamman vuoksi vaihtoon tullut Ablade harmitteli.

 

AC KAJAANI – OPS 3 – 2 (1 – 1)

1 – 0 Michael Nzekwe rp. 16 min.

1 – 1 Hudson Soares 43 min

2 – 1 Michael Nzekwe 53 min.

2 – 2 Marcos Rhoden 75 min.

3 – 2 Callistus Chukwu 90 + 2 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Michael Nzekwe (AC Kajaani)

2 Ozeias Graciano (AC Kajaani)

1 Marcos Rhoden (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

15.06.2014

Yllätyksetön hyökkäyspeli jätti pistejakoon

Iisalmen Pallokerho-37 oli huomattavasti tyytyväisempi joukkue sunnuntaina, kun ottelun erotuomari puhalsi pisteet jakoon Oulun Palloseuran ja PK-37:n kesken maalein 1 – 1. Koko 90-minuuttisen hallinnut OPS hidasteli turhaan hyökkäyksissään ja syötteli palloa lähinnä vaarattomilla alueilla. PK-37 ehti lähes poikkeuksetta ryhmittää tiiviin puolustuksensa oululaisten hyökkäyksien eteen, joten maalipaikoille pääsy muodostui vaikeaksi.

– Hallinta oli meillä koko pelin ajan. Suurin ongelma oli hyökkäyspeli, mikä oli täysin hukassa. Ei ollut mitään ideaa. Vastustajaa kiinnosti vain pysyä tiiviinä ja siinä he onnistuivat. Pistekin oli tärkeä tästä, OPS-luotsi Seth Ablade harmitteli.

– Hallittiin palloa, mutta murtautumiset keskeltä ja laidoilta puuttuivat. Oli liian hidasta peliä. Ei uskallettu haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa ja mennä ohi ja vetää maali, hän jatkoi.

Iiro Vandell

OPS:n kapteenina toimineen Iiro Vandellin johtama puolustuslinja piti vierailijoiden vähäiset hyökkäykset hyvin kurissa.Jo avausjaksolla PK-37 puolusti hyvin, eikä OPS juurikaan päässyt maalipaikoille. OPS:n maalia vartioineen Juho Keskisen ainoa homma oli hörppiä vesipullosta nestettä ensimmäisellä puoliajalla. Parhaat paikat olivat Matias Juntusella, mutta kaksi kertaa pallo ehti livahtaa päätyrajan yli ennen takatolpalle kirmannutta Juntusta.

Alex Arinze

Keskikentällä käytiin kovaa painia koko ottelun ajan.Toisen jakson alussa Iiro Vandell puski kulmapotkusta viuhuvan pallon maalin yli. Pian sen perään nähtiin OPS:n paras paikka tehdä avausmaali, mutta kolmoistilanne kuivui loistavasti torjununeen PK-vahti Ville Kosonen näppeihin. Ensin Kosonen torjui Tommi Siekkisen läpiajon, sitä seuranneen paluupallon Siekkinen kilautti tolppaan ja sitä seuranneen paluupallon Alex Arinze pommitti jälleen Kososen ulottuville. Vierailijoiden ainoat maalipaikat olivat sitäkin vaarallisempia. PK-37:n hyökkääjät sutivat oululaisten onneksi kaksi kertaa hutipotkun vapaassa paikassa takanurkalla.

Marcos Rhoden

OPS:n Marcos Rhoden puolustaa PK-37:n Anssi Lipposta.Ottelu oli päättyä OPS:n kannalta täydelliseen katastrofiin, kun Miika Ekmark puski vierailijat kulmapotkusta johtoon, kun ottelua oli pelattu 88 minuuttia. Reginal Richardson pelasti OPS:n päivän puskemalla 1 – 1-tasoituksen toisella lisäaikaminuutilla niin ikään kulmapotkusta.

Reginal Richardson

"Shrek" pelasti OPS:n illan puskemalla tasoituksen lisäajalla.
OPS – PK-37 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Miika Ekmark 88 min.
1 – 1 Reginal Richardson (Matias Juntunen) 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ville Kosonen (PK-37)
2 Alex Arinze (OPS)
1 Jyri Leinonen (PK-37)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

29.06.2014

Kolme pistettä vaikean kaavan kautta

­Torniossa päästiin tavoitteeseen, mutta kauden kolmas täysi pistepotti ei tullut Oulun Palloseuralle helpolla. Ottelu Länsirannan tekonurmella päättyi Palloseuran voittoon TP-47:sta lukemin 2–1 (1–0).

 

Polvivamman vuoksi sairauslomalla olevaa päävalmentaja Seth Abladea vastuuluotsina tuuraava OPS-valmentaja Ari Koski harmitteli pelin tasoa. Hän oli tyytyväinen siihen, että OPS nousi voittoon viime minuuteilla vastustajan tasoitusmaalin jälkeen.

 

– Kerrankin saatiin näin päin käännettyä peli. Se oli tärkeä juttu. Huono kenttä oli, kova tekonurmi ja pieni kenttä, niin oli sellaista pitkää palloa taistelua molemmin puolin koko peli. Ei ollut kyllä hienoa jalkapalloa tänään.

 

OPS oli tehnyt torstain FC YPA -peliin verrattuna kaksi muutosta, kun turkkilaistoppari Dogukan Mesekoparan korvasi korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olleen Hudson Soaresin. Hyökkäyspäässä Matias Juntunen ja Tommi Siekkinen vaihtoivat paikkoja Siekkisen siirtyessä keskeltä laidalle.

 

Vaihto onnistui Kosken mukaan ja OPS:n peli kulki avauspuoliajalla hyvin. Palloseura siirtyi johtoon aivan puoliajan lopussa pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta. TP-47 pääsi hieman purkamaan maalinedustilannetta, mutta Iiro Vandell laukoi pallon maaliin tyylikkäästi rangaistusalueen rajan tuntumasta.

 

Toinen puoliaika oli Palloseuralta vaikeampi ja isäntien tasoitus syntyi 72. minuutilla kulmapotkusta Johannes Heralan osuessa. Vähän tämän jälkeen OPS pääsi ylivoimalle Viktor Shevchenkon saatua toisen keltaisen kortin.

 

Tärkeän voittomaalin OPS:lle teki kärkeen nostettu Reginal Richardson, joka nikkasi 84. peliminuutilla keskityspallon verkon perukoille.

 

TP-47 – OPS 1 – 2 (0 – 1)

0 – 1 Iiro Vandell 45 min.

1 – 1 Johannes Herala 72 min.

1 – 2 Reginal Richardson 84 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Johannes Herala (TP-47)

2 Iiro Vandell (OPS)

1 Lauri Rönkkö (TP-47)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)