« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2014

31.01.2014

Palkkaamme myyntijohtajan

Oulun Palloseura etsii riveihinsä myyntijohtajaa. Myyntijohtajan vastuualueita ovat seuran omistamien Oulun Digitaulujen (4 kpl) mainosmyynti, neuvottelut edustusjoukkueen yhteistyösopimuksista sekä yhteistyökumppaneiden etsiminen OPS:n harjoituskeskuksen rakennushankkeeseen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen miika.juntunen@miikajuntunenoy.fi, tiedustelut puhelinnumerosta 0500 517 277.

(Toimitus)

28.01.2014

Huipputaitava Tinho tuo OPSiin voittamisen kulttuuria

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura saa riveihinsä todella kovanluokan vahvistuksen, kun brasilialainen keskikenttäpelaaja Tinho (Adson Alvos Da Silva) kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Tinho (31) muistetaan Oulussa AC Oulun paidasta loppukaudesta 2009. Hän on pelannut urallaan myös timantinkovassa Brasilian Serie-A:ssa Náuticon joukkueessa.

– Minun mielestäni hän on AC Oulun kaikkien aikojen taitavin pelaaja. Hän on tottunut voittamaan ja hänellä on edelleen voittamisen nälkää. Tinho on todella taitava ja kovanluokan kaveri, OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires toteaa.

Kokeneen keskikenttäpelaajan meriittilista on pitkä: Pernanbucon osavaltiosarjan mestaruus Brasiliassa, nousu Brasilian pääsarjaan Sport Clube Recifen riveissä, nousu Veikkausliigaan AC Oulun paidassa, Sergipen osavaltionsarjan mestaruus Brasiliassa ja valinta sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tinholla on kokemusta myös Portugalin Serie-B:stä Gondomarin joukkueesta.

– Tunnen hyvin sekä Vinin (Vinicius Frasson) että Tinhon, jotka tulevat meille Brasiliasta. Molemmat ovat pelanneet Suomessa aiemmin, joten tiedän, että sopeutuminen kulttuuriin ja meidän joukkueeseen on heille helppoa, Pires huomauttaa.

Tinhon myötä OPS:lla on kasassa kymmenen pelaajasopimusta. Neuvottelut uusista sopimuksista jatkuvat kuumina.


Tinho (Adson Alves Da Silva)
Keskikenttä
24.11.1982, Brasilia

Aiemmat seurat:
2012-2013: Clube Sportivo Sergipe (Brasilia)
2012: Juazeiro Social Clube (Brasilia)
2011: Barras (Brasilia)
2010: Itabaiana (Brasilia) / Botafogo PB (Brasilia)
2009: AC Oulu / Itabaiana (Brasilia)
2008: Joinville (Brasilia)
2007-2008: Gondomar (Potrtugali)
2006-2007: Sport Clube Recife (Brasilia) / Confianca (Brasilia)
2006: Itabaiana (Brasilia)
2005: União Barbarense (Brasilia) /CFZ Brasiléia (Brasilia)
2004: Náutico (Brasilia)
2003: Juazeiro Social Clube (Brasilia)

(Toimitus)

27.01.2014

Jarno Tenkula vahvistamaan OPSia

Viisi kautta Veikkausliigassa (TP-47, VPS, AC Oulu ja RoPS) urallaan pelannut oululaislaituri Jarno Tenkula (31) vahvistaa Oulun Palloseuraa tulevalla kaudella. Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu konkari on Palloseuran päävalmentaja Jeferson Piresin papereissa ennen kaikkea tilanteiden rakentelija tulevan kauden peleissä.

– Hänellä riittää pelikokemusta Veikkausliigaa myöten. Hän rytmittää peliä ja on nopea juoksija. Hän tulee ennen kaikkea tarjoamaan paljon paljon maalipaikkoja muille. Se on hänen vahvuutensa, Pires kertoo.

”Tuiran pikajunaksikin” kutsuttu laituri lupaa OPS:n saavan sitä vanhaa tuttua Tenkulaa.

– Olen suoraviivainen laituri, joka elää tehoista. Olen tottunut olemaan joukkueissani ainakin syöttötilaston kärjessä ja siihen minun pelini perustuu nytkin: laitanousuihin ja keskityksiin. Odotan itseltäni paljon. Joukkueemme tulee varmasti olemaan sarjan kärkipäässä ja haluan auttaa OPSia parhaani mukaan nousemaan takaisin Ykköseen. Tiedän, että minut on hankittu tänne ”saranapelaajaksi”, Tenkula juttelee.

– Yksi tärkeä tekijä siirrossani oli Jeferson Pires. Pelasin hänen alaisuudessaan FC OPA:ssa kaksi kautta (2011-2012) ja tykkäsin hänen valmennustyylistään. Uskon, että yhteistyö hänen kanssaan kantaa hedelmää myös tulevalla kaudella, hän lisää.

Tenkula on Palloseuran yhdeksäs sopimuspelaaja. OPS julkaissee tällä viikolla vielä ainakin yhden liigakokemusta omaavan pelaajan sopimuksen.


Jarno Tenkula
Vasen laitahyökkääjä
16.6.1982, Oulu

Aiemmat seurat:
2013: Oulun Rotuaarin Pallo
2012: FC Oulun Pallo
2011: FC Oulun Pallo
2010: Rovaniemen Palloseura
2009: Rovaniemen Palloseura
2008: AC Oulu
2007: AC Oulu
2006: Vaasan Palloseura
2005: Tornion Pallo-47
2004: Tornion Pallo-47
2003: Oulun Luistinseura
2002: Oulun Luistinseura

(Toimitus)

24.01.2014

Liigakokemusta omaava Vinicius Frasson OPS-paitaan

Jalkapallon Kakkosesta nousua takaisin Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen brasilialaishyökkääjä Vinicius Frasson (29) kanssa. ”Vini” on tuttu kasvo Suomen kentiltä jo viiden kauden ajalta. Vuonna 2011 hän hyökkäsi MyPa:n paidassa 11 Veikkausliigan ottelussa.

– Suomi on minulle kuin toinen kansalaisuus. Odotan innolla paluuta Suomeen ja olin todella iloinen, kun Jeferson Pires soitti ja tarjosi uutta haastetta. Olen pelannut kaksi viime vuotta Brasiliassa ja nyt aika on kypsä kohdata uusi haaste Suomessa, Vini kertoo.

– Arvostan tällaista joukkuetta, jolla on vahvat tavoitteet. Itseäni ei kenenkään tarvitse tulla pukkaamaan eteenpäin, vaan se on itsestään selvää, että tulen Ouluun tekemään töitä ja antamaan parastani joka pelissä ja joka päivä. Tavoitteenani on pelata urani paras kausi, hän jatkaa.

29-vuotias hyökkääjä on pelannut viimeksi Brasiliassa todella kovatasoisessa Santa Catarinan osavaltion pääsarjassa Clube Atletico Metropolitanon paidassa. Suomessa hän on edustanut aiemmin FCK Salamoita, AC Allianssia, Lohjan Palloa, FC Futuraa ja Myllykosken Palloa. Vinillä on kokemusta myös Italiasta (A.S.D. Manzanese Calsio). Brassihyökkääjä muistetaan varsinkin Porvoossa varsinaisena maalinsylkijänä, sillä Vini ampui vajaan kahden kauden aikana peräti 30 maalia FC Futuran paidassa. MyPa:ssa hän viimeisteli yhden maalin 11 liigaottelussa.

– Tuntui hyvältä saada kokemusta Veikkausliigasta ja todeta, että pysyy vauhdissa mukana. MyPa:n kauden jälkeen sain hyvän tarjouksen Brasiliasta ja halusin palata sinne, mutta minulle jäi hyvä kuva suomalaisesta jalkapallosta. Palaan Suomeen oikein mielelläni, hän toteaa.

OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires painottaa OPS:n saavan ennen kaikkea ammattimaisen pelaajan joukkoihinsa.

– Hän ei ole tulossa tänne leikkimään, vaan tekemään töitä ammatikseen ja auttamaan nousussa Ykköseen. Hän on pelaava hyökkääjä, joka ei tarvitse montaa maalipaikkaa tehdäkseen maalin. Hän on taitava ja loistava hyökkääjä, jonka tunnen jo kuuden vuoden takaa – myös ihmisenä, enkä pelkästään jalkapalloilijana. Sen takia tiedän, että hän sopeutuu Suomeen ja voi myös auttaa meidän nuoria pelaajia kehittymään. Vini on se pelaaja, joka tulee harjoituksiin ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä, Pires kertoo.

Vini liittyy Palloseuran harjoitteluvahvuuteen maaliskuun alussa. OPS:lla on sopimusneuvottelut hyvässä vauhdissa tällä hetkellä. Ensi viikon alussa julkaistaneen seuraava nimi, jolla on myös kokemusta Veikkausliigasta.


Vinicius Frasson
Hyökkääjä
31.8.1984, Brasilia / Italia

Aiemmat seurat:
2012-2013: Clube Atletico Metropolitano (Brasilia)
2011: MyPa (Veikkausliiga), FC Futura (Kakkonen)
2010: FC Futura (Kakkonen)
2009: Lohjan Pallo (Kakkonen)
2007-2008: A.S.D. Manzanese Calcio (Italia)
2006: AC Allianssi (Veikkausliiga)
2005: FCK Salamat (Kakkonen)
2003-2004: Avai FC (Brasilia)
2000-2003: SER Caxias (Brasilia)


(Toimitus)

14.01.2014

OPS pitää ovet avoinna tammikuun ajan

Oulun Palloseuran edustusjoukkue, OPS-Akatemia ja A-juniorit toivottavat kaikki kiinnostuneet mukaan yhteisharjoituksiinsa tammikuun ajan alkaen tämän viikon torstaista (16.1.2014).

– Ovet pidetään avoinna tammikuun loppuun asti. Kaikki meillä pelaamisesta kiinnostuneet voivat tulla keskustelemaan ja harjoittelemaan meidän kanssamme, OPS:n tuore päävalmentaja Jeferson Pires toivottaa.

AVOIMET OVET 16.-31.1.2014:

- tiistaisin kello 19.45-21.30, OPS-halli
- torstaisin 19.45-21.30, OPS-halli
- perjantaisin 16.45-18.30, OPS-halli

Tervetuloa!

(Toimitus)

13.01.2014

OPS jatkaa Piresin alaisuudessa taitavana ja intohimoisena joukkueena

Millainen OPS Jeferson Piresin alaisuudessa tullaan näkemään?

Aika paljon se lähtee siitä, että on yksi esimies (valmentaja) ja muut (pelaajat) toteuttavat sen, mitä on ennalta sovittu. Luovaa, mutta organisoitua perusjalkapalloa. Pelaajien pitää tietää kentällä katsomattakin, missä muut pelaajat ovat. Yksinkertaista, suoraviivaista ja maata pitkin. Valmentajan pitää luoda luottamus joukkueeseen ja saada opetettua näkemyksensä pelaajille.


Tällä hetkellä OPS:lla on seitsemän sopimuspelaajaa. Miten joukkueen rakentaminen jatkuu?

Viime kauden runkoa käydään nyt läpi ja sen päälle meillä on noin 50 pelaajan lista. Edustusjoukkue, OPS-Akatemia ja A-juniorit ovat harjoitelleet toistaiseksi yhdessä ja se ryhmä katsotaan myös. Lisäksi olen jo ollut yhteydessä Brasiliaan, mistä meille voi tulla muutama pelaaja. Ja tietysti Seth Abladen kautta on mahdollista saada Ghanasta pelaajia. Joukkueen kokoaminen riippuu myös taloudesta. Sen puitteissa kasaamme niin kovan joukkueen kuin mahdollista. Selvää on, että meillä pitää olla Kakkosen parhaat pelaajat. Kun halutaan nousta, niin joukkueen pitää olla Ykkösen tasoinen.


Millaisia pelaajia haluat joukkueeseen?

Peruskunto pitää olla pelaajilla hyvä, mutta ennen kaikkea perustaito. Jos pelaaja ei osaa ottaa palloa haltuun, niin silloin hän ei kelpaa meille. Fyysinen puoli on siinä mielessä pieni osa jalkapalloa, että sen kuntoon laittamiseen riittää kaksi kuukautta, mutta perustaitoa pitää harjoitella 15 vuotta. Jos taito ei riitä, niin se ei riitä.

Olemme sopineet Miika Juntusen kanssa, että joukkueeseen tulee vain molempien hyväksymiä pelaajia. Jos Miikalle kelpaa, mutta minulle ei tai minä suosittelen, mutta Miika ei, niin silloin pelaaja ei tule. Molempien pitää haluta.


OPS:n edellinen päävalmentaja Luiz Antonio oli myös lähtöisin Brasiliasta. Minkä uskot muuttuvan OPS:n pelityylissä?

Uskon, että tulee monia muutoksia, sillä kaikilla valmentajilla on oma tyylinsä. Minä olen kotoisin Etelä-Brasiliasta ja siellä on sellainen kulttuuri, että taidon lisäksi arvostetaan aika paljon kovuutta. Pelejä voitetaan vaikka ”nyrkein”. Suurin haasteeni on se, miten saan ajatukseni vietyä kentälle ja opetettua ne pelaajille.

(Toimitus)

13.01.2014

Jeferson Pires on OPS:n uusi päävalmentaja

Oulussa pitkään vaikuttanut Suomen ja Brasilian kaksoiskansalainen Jeferson Pires (35) valmentaa Oulun Palloseuraa tulevalla kaudella. Nuori valmentaja uhkuu intoa uuden haasteen edessä. OPS on asettanut tavoitteekseen nousun takaisin Ykköseen.

– Olen nuori siihen tehtävään, mutta uskon, että minulla on kuitenkin riittävästi tietoa, koska olen pelannut useissa eri maissa ja jalkapallo on ollut minussa koko elämäni. Otan tehtävän haasteena vastaan. Suurin haasteeni on se, että osaanko opettaa pelaajille sen, millainen näkemys minulla on jalkapallosta. Kyse on vähän niin kuin opettaja-oppilas suhteesta. Tärkeää tässä on myös se, että OPS haluaa seurana voittaa ja menestyä, eikä tyydy olemaan paikoillaan, Pires sanailee.

Jo vuonna 2006 Pires johti OPS:aa menestyksellä. Hän luotsasi tuolloin OPS:n A-juniorit 1.divisioonan voittoon ja sen myöstä SM-sarjapaikkaan. Samalla kaudella Pires valmensi OPS:n edustusjoukkuetta Kakkosessa kuuden pelin verran. Kausilla 2011-2012 hän valmensi FC Oulun Palloa Kolmosessa.

– Valmentaja ei koskaan tiedä kaikkea, vaan aina on opittavaa. Pitää osata käsitellä ihmisiä ja rakentaa luottamus pelaajien ja valmentajan välille. Aika paljon tuon omia periaatteitani tänne, joita haluan joukkueen toteuttavan. Minun näköiseni jalkapallo on luovaa, mutta samalla tarkasti organisoitua. OPS:n pelitapa tulee olemaan yksinkertainen. Suoraviivaista, pidetään palloa ja liikutetaan sitä maata pitkin. Monimutkaisia taktisia kuvioita ei nähdä. Kun pelit alkavat, me vedetään täysillä ja kovaa, Pires avaa filosofiaansa.

Piresillä on takataskussaan kansainvälinen UEFA:n B-valmentajatutkinto, jonka hän suoritti viime vuonna. Pelaajana hänet muistetaan Suomen kentiltä Porin Jazzin, AC Oulun, Oulun Palloseuran, Rovaniemen Palloseuran, FC Oulun Pallon, FC Porin Palloilijoiden, Tornion Pallo-47:n ja Oulun Luistinseuran paidoista. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Brasiliassa sekä Ruotsissa.

OPS:n manageri Miika Juntunen luottaa ennen kaikkea Jeferson Piresin intohimoon.

– Meidän edellinen valmentajamme Luiz Antonio oli myös kotoisin Brasiliasta ja hän teki täällä viiden vuoden ajan hyvää työtä. Halusimme säilyttää joukkueessamme pelaavan tyylin, jota Jeferson Pires nyt jatkaa omilla mausteillaan. Hän on nuori, kehittyvä ja intohimoinen valmentaja, joka tuntee oululaiset ja pohjoissuomalaiset pelaajat hyvin. Itse tunnen hänet jo vuosien takaa FC Jazzista, missä pelasimme yhdessä muun muassa Eurocupia, Juntunen perustelee valintaa.

OPS:n toinen valmentaja on seuran junioripäällikkönäkin toimiva Seth Ablade. Joukkueen huoltajana aloittaa Matti Lantto. Miika Juntunen hoitaa managerin tehtävien ohella joukkueenjohtajan ruudun.

(Toimitus)

06.01.2014

Luottopuolustaja Iiro Vandell jatkaa

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen oululaispuolustaja Iiro Vandellin (26) kanssa. Tuleva kausi on luottopakille jo kuudes peräkkäinen OPS-paidassa.

– Tavoitteena on nousta takaisin Ykköseen. Joukkue on vielä alkutekijöissään, mutta minun jatkopäätökseni kannalta oli ratkaisevaa se, että ”Kopo” (Juhani Koponen) ja ”Jupi” (Juho Keskinen) jatkavat täällä. Joukkueessa säilyy tuttuja, hyviä tyyppejä, hän kertoo.

OPS:n manageri Miika Juntunen oli erittäin tyytyväinen Vandellin jatkosopimukseen.

– Hän on luottopelaaja. Meillä on jo luottomaalivahdit ja nyt rakennetaan puolustusta. Iiro on pelannut meillä pitkään ja hän on ollut aina yksi meidän runkopelaajista, Juntunen sanoo.

Vandell on Kakkosen kauteen valmistautuvan Oulun Palloseuran seitsemäs sopimuspelaaja. OPS käy edelleen neuvotteluja ensi kauden päävalmentajasta sekä viimevuotisen pelaajarungon kanssa.

(Toimitus)

02.01.2014

Maalivahdit Koponen ja Keskinen jatkavat OPS:ssa

Oulun Palloseura suuntaa katseensa ensi keväänä starttaavaan Kakkoseen sillä mielin, että perinteinen OPS nousee nopeasti takaisin Ykköseen. Viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneet maalivahdit Juhani Koponen (26) ja Juho Keskinen (30) jatkavat seurassa myös ensi kaudella.

– On tärkeää, että joukkueen kapteeni (Juhani Koponen) antoi luottamuksensa seuralle ja jatkaa täällä sillä asenteella, että taistelemme heti noususta takaisin Ykköseen. Myös Keskinen oli hyvä viime kaudella. Meillä on nyt kaksi tasavahvaa maalivahtia ja uskallan sanoa, että he ovat Kakkosen parhaat maalivahdit kaikki lohkot huomioiden, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Koposelle tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen OPS-nutussa.

– Tässä tulee nyt Kakkosen kausi väliin, mutta tavoitteeni ovat edelleen paljon suuremmat kuin mies itse. Ei olisi järkevää lähteä pelaamaan ollenkaan, ellei tavoitteena olisi voittaa koko sarja, nousta takaisin Ykköseen ja päästä taas eteenpäin uralla, Koponen asettelee.

Myös Keskinen haluaa olla nostamassa Palloseuraa takaisin Ykköseen.

– Yksi ja ainoa tavoite on se, että OPS nousee takaisin Ykköseen. Tykkäsin jo viime kaudella todella paljon OPS-hallissa treenaamisesta ja se on myös yksi iso tekijä, miksi haluan jatkaa täällä. Siellä jaksaa painaa pitkän talven ja varsinkin maalivahdin vanhat polvet ja nivelet tykkäävät hallin alustasta, Keskinen mainitsee.

OPS-paidassa uriensa ensimmäiset Ykkösen ottelut pelanneet oululaisnuoret Joni Lämsä (16), Yannick Venadiambu (18), Joonas Pekkala (19) ja Eelis Koskinen (19) jatkavat niin ikään Oulun Palloseurassa. OPS neuvottelee parhaillaan ensi kauden päävalmentajasta sekä viimevuotisen pelaajarungon kanssa.


Juhani Koponen           Juho Keskinen
Juhani Koponen           Juho Keskinen


(Toimitus)