« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2013

25.11.2013

Oulun Palloseuraan liittyville uusille juniorijoukkueille vuorot OPS-hallista ilman vuosimaksua

Oulun Palloseura laajentaa edelleen junioripuoltaan ja ottaa vastaan kaikkien ikäluokkien joukkueita. OPS tarjoaa kaikille seuraan liittyville uusille juniorijoukkueille kauden 2013-2014 vakiovuorot OPS-hallista ilman 2000,00 euron vuosimaksua. Harjoitusvuorojen hinnat ovat iltaisin ja viikonloppuisin 90,00 EUR + alv 10% / tunti.

Harjoittelu on erittäin laadukasta ja monipuolista jo OPS:n juniorijoukkueissa. Junioripäällikkö Seth Ablade on kirjoittanut yhdessä OPS:n seurajohdon kanssa Palloseuran joukkueille yhtenäisen pelikirjan ja valmennussuunnitelman, joilla tähdätään pelaajan kehitykseen jalkapalloilijana sekä autetaan ymmärtämään jalkapallon lainalaisuuksia (pelikäsitys).

Palloseuran edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja päättyneellä kaudella neljä. OPS:n juniorijoukkueet harjoittelevat talvella kaupungin parhaissa olosuhteissa omassa harjoitushallissa ja omista junioreista on suora polku sekä OPS-Akatemiaan että miesten edustusjoukkueeseen.


Lisätiedot: OPS-halli

(Toimitus)

20.11.2013

Oulun Palloseura-jalkapallo ry onnittelee 50-vuotiasta puheenjohtajaansa, Hannu Takkulaa!

31.10.2013

OPS:n valitus hylättiin

Palloliiton vastalauselautakunta on hylännyt Oulun Palloseuran jättämän valituksen koskien Suomen Palloliiton toimiston tekemää päätöstä (4.10.2013), jolla on Jipon tekemän vastalauseen perusteella muutettu 29.9.2013 pelatun AC Kajaani - Jippo -ottelun lopputulos AC Kajaanin häviöksi 3 - 0. Kentällä ottelu päättyi AC Kajaanin 4 - 0 voittoon. Tällaisenaan päätös tarkoittaa OPS:n putoamista Kakkoseen, mutta Palloseuralla on mahdollisuus valittaa vastalauselautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

>> Lue päätös perusteluineen Palloliiton sivuilta

(Toimitus)

29.10.2013

A-junioreiden ja OPS Akatemian avoimet harjoitukset OPS-hallissa 4.11. ja 6.11.

Oulun Palloseura järjestää A-junioreille ja OPS Akatemiaan pyrkiville pelaajille avoimet harjoitukset 4.11. ja 6.11. OPS:n harjoitushallin huippuolosuhteissa. Kolmosessa pelaavaan Akatemian joukkueeseen ovat tervetulleita kaikki aikuiset pelaajat, A-poikiin kaikki A-ikäiset juniorit. Kahden joukkueen yhteisiä avoimia harjoituksia johtaa OPS:n junioripäällikkö, entinen huippujalkapalloilija Seth Ablade.

Palloseuran edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä debytoi kaudella 2012 seitsemän omaa junioria ja päättyneellä kaudella uusia debytantteja oli neljä. OPS:n juniorijoukkueet ja Akatemia harjoittelevat talvella kaupungin parhaissa olosuhteissa Palloseuran omassa harjoitushallissa ja omista junioreista on suora polku sekä OPS-Akatemiaan että miesten edustusjoukkueeseen.

AIKATAULUT:
A-Juniorit ja OPS Akatemia

ma 4.11.

 kello 17.15-19.00  

 OPS-halli

ke 6.11.

 kello 19.15-21.00

 OPS-halli

 

Tervetuloa!

Lisätiedot:
Seth Ablade
Junioripäällikkö, OPS
p. 044 283 0538

(Toimitus)

20.10.2013

OPS-hallin avajaisissa satapäin kävijöitä

Oulun Palloseuran jalkapallohallin makkaran, kahvin, viinerin ja mehun –tuoksuiset avajaiset vetivät Castréniin satapäin kävijöitä viikonlopun aikana. Lauantaina OPS-halliin kävi tutustumassa reilut 300 vierasta ja sunnuntaina toinen mokoma lisää.


Hallin alusta keräsi paljon kehuja pelaamaan uskaltautuneilta vierailta.


Makkara maistui avajaisissa.


OPS-hallin avoimien ovien viikonloppu liikkutti paljon vieraita tutustumaan nykyaikaisiin jalkapallon talviharjoitusolosuhteisiin.


OPS-hallin harjoitusvuorot maksavat alk. 4,50 € / tunti / pelaaja.

>> Lisätietoja OPS-hallista ja vuorovarauksesta

(Toimitus)

14.10.2013

Harjoitushallissa avoimet ovet 19.-20.10.

Oulun Palloseura avaa harjoitushallinsa ovet kaikille Oulun alueen jalkapalloseuroille, pelaajille, vanhemmille, toimihenkilöille ja kaikille muille kiinnostuneille lauantaina 19.10. kello 12.00 – 17.00 ja sunnuntaina 20.10. kello 12.00 – 17.00. Tilaisuuksissa on ilmainen kahvi, viineri, makkara ja mehu -tarjoilu. Tervetuloa tutustumaan!

OPS-hallin harjoitusvuorot maksavat alk. 4,50 € / tunti / pelaaja.

Harjoitushalli

Tervetuloa tutustumaan OPS:n harjoitushalliin tulevana viikonloppuna!


(Toimitus)

04.10.2013

OPS haluaa ratkaista sarjapaikan kentällä, ei kabinetissa

Oulun Palloseuran ja AC Kajaanin päätöskierroksen kohtaamisessa on panoksena OPS:n sarjapaikka. Joensuun Jippo voi samaan aikaan toisaalla pudottaa OPS:n Kakkoseen urheilullisin perustein voittamalla liiganousun jo varmistaneen Seinäjoen Jalkapallokerhon. Mikäli Jippo jää tasapeliin SJK:n kanssa, tarvitsee OPS voiton AC Kajaanista. Mikäli Jippo häviää SJK:lle, riittää OPS:lle tasapeli AC Kajaanin kanssa. Nämä ovat urheilulliset faktat, joita Oulun Palloseura kunnioittaa.

Lauantain kierroksen yllä kuohuu valitettavasti myös kabinetissa, sillä Jippo on kääntänyt vastalauseen turvin viime kierroksen 4 – 0-tappionsa AC Kajaanille 3 – 0-voitokseen. Lopullisesti läpi mennessään protesti pudottaisi OPS:n Kakkoseen päätöskierroksen tuloksista riippumatta. Protestin mukaan AC Kajaani peluutti ottelussa Jippoa vastaan pelikelvotonta pelaajaa (Ozeias Graciano), jonka olisi pitänyt huilata yksi ottelu pelikiellon takia kolme kierrosta taaksepäin AC Oulua vastaan. Graziano kuitenkin oli kentällä AC Oulua vastaan, kuten myös Viikinkejä ja Jippoa vastaan. Nyt vastalauseella halutaan oikaista Gracianon pelikielto opsilaisittain katsottuna todella kummallisesti kolme kierrosta jälkikäteen.

Kabinettipeli voi jatkua vielä pitkälle syksyyn. Vähintään tilanne pysyy auki ensi viikkoon, sillä mikä tahansa Ykkösen joukkue voi tehdä Palloliiton päätöksestä valituksen seitsemän päivän sisällä tuomion julkistamisesta. Valitusprosessit voidaan kuitenkin huuhdella WC:n pöntöstä alas, mikäli OPS ei hoida omaa urheilullista osuuttaan päätöskierroksella AC Kajaania vastaan.

OPS:n ja AC Kajaanin kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet tasatuloksiin 3 - 3 ja 1 - 1.OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion mukaan nyt on tärkeintä keskittyä voittamaan AC Kajaani.

– Me keskitymme siihen, että joukkue pelaa hyvän kauden viimeisen pelin kotona. Pelataan ammattiylpeyden puolesta. Kaikki tietävät, millainen kausi meillä on ollut. Viimeinen peli vedetään sata lasissa, hän paaluttaa.

– Kaksi kertaa olemme pelanneet tasan heitä vastaan ja molemmilla kerroilla voitto on ollut aina omissa käsissä. Kun olemme lauantaina johtoasemassa, emme anna kaverille mahdollisuutta tasoittaa, hän jatkaa.

Sarjapaikka ratkeaa kentällä!

OPS – AC Kajaani lauantaina 5.10. kello 16.00, Raatin stadionilla. Tervetuloa huippujännittävään kauden päätösotteluun!

(Toimitus)

05.10.2013

Kari Vesala OPS-tietovisan voittaja

Tammikuussa startanneen OPS-viikkotietovisan voittajaksi on selviytynyt Kari Vesala. Vesala on osoittanut rautaista OPS-tuntemusta koko Palloseuran historian kattaneessa Facebook-tietokilpailussa. Vesalalta löytyi oikea vastaus 28:aan kysymykseen 38:ksasta mahdollisesta.

Kari Vesala

OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä palkitsi Kari Vesalan (vas). OPS – AC Kajaani ottelun alkuseremonioissa kauden 2014 kausikortilla, OPS:n perinnekaulahuivilla ja minipeliasulla. Onneksi olkoon!OPS-tietovisan maratontaulukko:
1. Kari Vesala 28/38
2. Timo Koponen 26/38
3. Vesa Parkkinen 17/38
4. Eero Heikkinen 11/38
5. Risto Salmi 10/38 ja Jarmo Pulkkinen 10/38
6. Veikko Suorsa 8/38 ja Jari Pikkuhookana 8/38
7. Virpi Kangas 4/38
8. Pekka Rahko 3/38, Keijo Vähäkuopus 3/38 ja Janne Sirviö 3/38
9. 2 oikein / 9 kilpailijaa
10. 1 oikein / 27 kilpailijaa

Kiitokset kaikille OPS-tietovisaan osallistuneille!

(Toimitus)

07.10.2013

Junioreiden avoimet harjoitukset OPS-hallissa 7.-13.10.

Oulun Palloseura järjestää pojat -99, -00, -01, -02 ja -03 -ikäluokille sekä C- ja B-pojille avoimet harjoitukset 7.-13. lokakuuta OPS:n harjoitushallin huippuolosuhteissa. Kaikki kyseisten ikäluokkien pelaajat ovat tervetulleita harjoituksiin. Avoimissa harjoituksissa jokaiselle pelaajalle tarjotaan mahdollisuus näyttää omat kykynsä ja kehittää niitä. Harjoituksien perusteella kootaan kunkin ikäluokan joukkueet. Avoimia harjoituksia johtaa OPS:n junioripäällikkö, entinen huippujalkapalloilija Seth Ablade.

Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa ammattilaisena. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

 

 

Junioripuoli laajenee ja kehittyy

Oulun Palloseura laajentaa junioripuoltaan merkittävästi ottamalla suojiinsa kaikki ikäluokat sekä tytöissä että pojissa. OPS etsiikin pelaajia, valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia ja muita toimijoita laajenevaan seuraansa. OPS:lla on miesten edustusjoukkueen lisäksi tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue, pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

Harjoittelu on erittäin laadukasta ja monipuolista jo OPS:n juniorijoukkueissa. Junioripäällikkö Seth Ablade on kirjoittanut yhdessä OPS:n seurajohdon kanssa Palloseuran joukkueille yhtenäisen pelikirjan ja valmennussuunnitelman, joilla tähdätään pelaajan kehitykseen jalkapalloilijana sekä autetaan ymmärtämään jalkapallon lainalaisuuksia (pelikäsitys).

Palloseuran edustusjoukkueessa miesten Ykkösessä debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja tällä kaudella uusia debytantteja on ollut tähän mennessä neljä. OPS:n juniorijoukkueet harjoittelevat talvella kaupungin parhaissa olosuhteissa omassa harjoitushallissa ja omista junioreista on suora polku sekä OPS-Akatemiaan että miesten edustusjoukkueeseen.

AIKATAULUT:
Pojat -99, -00, -01, -02 ja -03

ma 7.10.  kello 18.00-19.30    OPS-halli
ti 8.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
ke 9.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
la 12.10.  kello 10.00-12.00  OPS-halli
su 13.10.  kello 10.00-12.00  OPS-halli
     


AIKATAULUT:
C- ja B-pojat

to 10.10.  kello 18.00-19.30  OPS_halli
pe 11.10.  kello 18.00-19.30  OPS-halli
la 12.10.  kello 12.00-14.00  OPS-halli
su 13.10.  kello 12.00-14.00  OPS-halli
     LISÄTIEDOT:
Junioripäällikkö Seth Ablade (p. 044 283 0538)

(Toimitus)

02.10.2013

Rahankeräys vähävaraisille pohjoissuomalaisille

Oulun Diakonissalaitos käynnistää rahankeräyksen oman alueen nuorille ja vähävaraisille, lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseen sekä talousahdingossa olevien kanssaihmisten auttamiseen. Keräyksen tavoitteena on pitää huolta oman alueen nuorista ja edistää pohjoissuomalaisten hyvinvointia.

 

Vähävaraisille lapsille ja nuorille lahjoitetuilla varoilla avustetaan harrastusmaksuissa tai hankitaan harrastusvälineitä. Harrastamisen tukemisella pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä ja vahvistamaan itsetunnon ja sosiaalisten taitojen kehittymistä. Lasten vanhemmat voivat hakea avustusta Oulun Diakonissalaitoksen avustustoimikunnalta.

Talousahdingossa oleville pohjoissuomalaisille lahjoitetut varat ODL ohjaa Oulun Hiippakunnan Diakoniarahastolle, joka jakaa rahat lyhentämättömänä pohjoissuomalaisille vähävaraisille. Avustuksilla maksetaan asiakkaan laskuja tai annetaan ostositoumus ruokaan ja hygieniatuotteisiin.

Lahjoituksen voi tehdä verkkokaupassa osoitteessa www.odl.auttaa.fi. Lahjoittaja voi valita 10, 20, 50, 100 euron arvoisen tai vapaavalintaisen lahjoituksen. Lasten ja nuorten harrastamista voi tukea myös soittamalla numeroon 0600 044 65. Puhelun hinta on 10,01 euroa/ puhelu + pvm/mpm.

Oulun Diakonissalaitos ja Oulun Palloseura kutsuvat kaikkia mukaan yhteisvastuuseen pitämään huolta oman alueen vähävaraisista!

(Toimitus)

27.09.2013

OPS pakkovoiton edessä Kotkassa

Oulun Palloseura matkustaa sunnuntaina sarjan vaikeimmalle vieraskentälle nälkäisenä ja kynnet teroitettuina. OPS on käytännössä pakkovoiton edessä, sillä joukkue on ensimmäistä kertaa tällä kaudella putoamisviivan alla. Jäljellä olevat kaksi ottelua ja kuusi pistettä voivat siivittää OPS:n vielä kuiville, kunhan Palloseura hoitaa omat hommansa kunnialla.

– Ei ole tietystikään kiva pelata näitä pelejä, kun pelataan sarjapaikasta. Sitä toivoisi, että oltaisiin ansaittu enemmän, mutta kun ei olla. Nyt täytyy itse alkaa voittamaan pelejä. Ei ole varaa miettiä, mitä muut tekevät, sillä olemme itse niin syvällä suossa, OPS:n kapteeni Juhani Koponen asettelee.

Juhani Koponen

KooTeePee on voittanut kauden aiemmat kohtaamiset. Vihernutut hakivat Raatista pisteet maalein 1 – 2 ja olivat Kotkassa parempi alivoimaisena maalein 4 – 2.Matka Oulusta Kotkaan on pitkä – pisin kaikista vierasreissuista. Arto Tolsa Areenalta on haettu tällä kaudella vain yksi voitto. Sen teki Seinäjoen Jalkapallokerho, joka peittosi KooTeePeen viime kierroksella maalein 0 – 4. Kotkan kotitaika on siis murrettu, mutta toisaalta OPS saa vastaansa rökäletappiosta sisuuntuneen joukkueen. OPS-leirissä ollaan kuitenkin valmiita ja nälkäisiä.

– Kovaa lähdetään vetämään. Laitetaan kunnon suojat jalkoihin ja aletaan liukumaan. Nyt ei parane väistellä, vaan pitää painaa eläimenä päälle. Tehdään niitä asioita, missä me olemme hyviä, Koponen suunnittelee.

– Kotka on ollut aina kiva paikka pelata. Siellä on rehellinen futisstadion hyvine valoineen ja kivasti yleisöä. Vastustajana KooTeePee on ärsyttävä. He ovat pelanneet hyvän aikaa yhdessä ja he eivät yleensä väistele kentällä, hän lisää.

Palloseura on pelannut viime otteluissaan hyvää jalkapalloa ja saanut elokuun siirtoikkunan aikana rajusti muuttuneen ryhmän yhä tiiviimmäksi. Hyvät esitykset eivät ole vielä tuoneet pisteitä toivotulla tavalla, mutta Kotkassa hyvän esityksen on Koposen mukaan näyttävä myös tulostaululla.

– Onhan meillä ollut paikkoja. Se on niin kuin Miika Juntunen on monesti sanonut: "jos et itse tee, niin kaveri tekee varmasti". Ollaan joko päästetty liikaa maaleja tai sitten ei olla tehty tarpeeksi. Harvoin ollaan samassa ottelussa onnistuttu molemmissa päissä hyvin, Koponen kertoo.

Oulun Palloseura matkustaa Kotkaan terveellä miehistöllä täynnä taistelutahtoa.

FC KooTeePee – OPS sunnuntaina 29.9. kello 16.00, Arto Tolsa Areena.

(Toimitus)

19.09.2013

Ratkaiseva derby perjantaina - pelissä hurjat panokset

Taistelu Oulun herruudesta Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä käy perjantaina tulisempana kuin koskaan aiemmin, sillä kutkuttavan jännittävä sarjatilanne antaa vierasjoukkue AC Oululle mahdollisuuden jopa OPS:n pudottamiseen sarjasta.

– Tällä kertaa ei tarvitse käyttää paljon sanaa ”paikallispeli”. Kaikki meidän pelaajat tietävät tasan tarkkaan sarjatilanteen ja sen takia me olemme perjantaina paljon nälkäisempiä kuin AC Oulu, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio uhkuu.

Kamppailu on elintärkeä Oulun Palloseuran kannalta. Itsensä jo kertaalleen kuivalle maalle hinannut OPS on taas tiukan paikan edessä, sillä putoamisviivan alla oleva Joensuun Jippo (23 pistettä) kiri vain pisteen päähän OPS:sta (24 pistettä) nappaamalla voiton FC Hakasta. Näin ollen sarjataulukon puolivälissä majailevalla AC Oululla (33 pistettä) on paikallisottelussa mielessään taatusti vain yksi asia: sysätä perinteinen OPS takaisin putoamiskamppailuun.

OPS - AC Oulu

AC Oulu on niskan päällä tämän kauden keskinäisissä kohtaamisissa. Toukokuun lopussa joukkueet tasasivat pisteet 0 - 0-tuloksella, mutta heinäkuussa AC Oulu oli parempi maalein 3 - 1.Palloseuran kannalta ottelun merkitystä ei voi liikaa korostaa. Vain kolme pistettä kelpaa, sillä OPS ei halua istahtaa hetkeksikään putoamisviivan alapuolelle, kun kautta on jäljellä enää kolme ottelua. Voittamisen nälkä toistuu sinipaitojen päävalmentaja Luiz Antonion puheissa ottelun alla.

– Meidän pitää olla paljon nälkäisempiä kuin AC Oulu ja me myös olemme. Pelaajien pitää pelata vain samalla tasolla kuin Seinäjoella ja sen lisäksi tehdä maaleja. Se riittää, Antonio toteaa.

OPS:lta on sivussa pelikieltoa sovittava Matias Juntunen. AC Oulu saa Tuure Siiran ja Sami Hyvärisen takaisin kokoonpanoon. Lassi Nurmos on sivussa.

Pohjoisen joukkueilla ei ole tällä hetkellä aihetta hurraa-huutoihin, sillä kuntopuntarin kolme heikointa joukkuetta kahdeksan viime ottelun seurannalla ovat AC Kajaani (8 ottelua / 2 pistettä.), AC Oulu (8 ott. / 6pst.) ja OPS (8 ott. / 6 pst.). Takuuvarmaa on kuitenkin se, että molemmat Oulun joukkueet syttyvät esittämään parastaan ratkaisevassa derbyssä.

Ottelu pelataan tunnelmallisessa iltavalaistuksessa pimenevänä, mutta harvinaisen lämpimänä syysiltana. Onnistuuko AC Oulu pudottamaan OPS:n Kakkoseen? Ei.


RATKAISEVA DERBY:
OPS – AC Oulu perjantaina 20.9. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

Lue myös:
>> Ratkaisevan derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa


(Toimitus)

20.09.2013

Antti Ulander kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella pelikauden jokaisena kuukautena yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina. Syyskuun valinta on OPS:n A-junioreiden Antti Ulander. Hän on tunnollinen puolustuspään pelaaja sekä joukkuepelaaja isoilla kirjaimilla. Rauhallinen, mutta riittävän kovaotteinen.


Antti Ulander

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen palkitsivat Antti Ulanderin ruokailulahjakortilla ja OPS:n perinnekaulahuivilla OPS - AC Oulu -ottelun alkuseremonioissa. Onneksi olkoon!


Kalle Aalto

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen muistivat koko Oulun Palloseuran organisaation puolesta 12.syyskuuta 90 vuotta täyttänyttä Kalle Aaltoa. Kalle on OPS:n kunniajäsen numeron yksi, pitkäaikainen opsilainen ja seuratyöntekijä. Kalle on tuttu kasvo lähes kaikista tämänkin kauden kotiotteluista! Onneksi olkoon!(Toimitus)

13.09.2013

Vandell: "Molemmilla on pelattavaa" - OPS haastaa SJK:n lauantaina

Paljon on panoksia lauantaina, kun OPS-bussi suuntaa keulansa Seinäjoen Keskuskentälle. Isäntäjoukkue SJK johtaa sarjaa ja on tällä hetkellä nousemassa Veikkausliigaan. Oulun Palloseura puolestaan kaipaa lisäpisteitä parannellakseen asemiaan putoamistaistelussa. FC Haka (47 pistettä) hengittää kahden pisteen päässä SJK:n (49) niskaan ja OPS:lla (24) on eroa putoamisviivaan neljä pistettä.

– Molemmilla on pelattavaa, molemmissa päissä taulukkoa. Jippo-voitto toi meille vähän helpotusta ja tähän peliin ei ole niin kovat paineet lähteä. Tuskin kukaan odottaa, että me saadaan pistettäkään sieltä, vaan kyllä kaikki paineet ovat SJK:lla. Lähdemme kuitenkin ottamaan kolmea pistettä, OPS-puolustaja Iiro Vandell (kuvassa) asettelee.

– Pitää olla samanlainen ilme kuin Jippoa vastaan ja käyttää ne maalipaikat, mitä pelissä tulee. Jippoa vastaan meillä oli enemmänkin maalipaikkoja ja SJK:ta vastaan pitää kyllä käyttää kaikki paikat. Toisaalta SJK on todella vaarallinen joukkue ja he tekevät kyllä maalit, jos annamme heille samanlaisia paikkoja kuin Jipolla oli ensimmäisellä puoliajalla viime ottelussa. Tarvitaan huolellisuutta ja tuuriakin, hän jatkaa.

SJK on hyvässä iskussa tällä hetkellä, sillä se on voittanut nyt kuusi ottelua putkeen. OPS on kuitenkin yksi niistä neljästä joukkueesta, jotka ovat pystyneet voittamaan seinäjokelaiset tällä kaudella (18.7. OPS – SJK 2 – 0). Palloseurakin pääsi takaisin voittojen makuun kukistamalla Jipon viime lauantaina maalein 3 – 0.

Kysymysmerkkinä ottelun alla on syyskuun sarjatauko. SJK on ladannut akkuja ja hionut kuvioitaan koko tauon ajan, mutta edellisestä pelistä heillä on aikaa jo kaksi viikkoa. Tuolloin Kerho kukisti AC Oulun maalein 1 -0. OPS on puolestaan päässyt pitämään tuntumaa yllä peli per viikko –tahdilla. OPS:n ja Jipon välinen ottelu siirrettiin alkukaudelta myöhäisen kevään takia keskelle syyskuun sarjataukoa.

– SJK on varmasti treenannut hyvin tauolla. Onko sitten pelituntuma kateissa, en tiedä. Meidän on ainakin helppo lähteä peliin siinä mielessä, että pelirytmi on ollut koko ajan samanlainen. Vielä voitto edellisestä ottelusta, niin se vie itseluottamusta paremmalle tasolle. Siinä mielessä hyvä, että meillä oli peli, Vandell arvioi.

Elokuun siirtoikkuna toi muutoksia sekä OPS:n että SJK:n kokoonpanoihin. OPS on muuttunut rajusti joukkueiden viime kohtaamisesta ja Kerho-luotsi Simo Valakari joutuu varmasti tiukkaan paikkaan miettiessään, millainen OPS Keskuskentällä nähdään. Suomen nuorisomaajoukkueen ja JJK:n Eero Tamminen liittyi SJK:n riveihin loppukauden kestävällä lainasopimuksella. Myös Akseli Pelvas jatkaa kauden loppuun asti lainalla SJK-paidassa. Kotijoukkueen riveistä puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Luis Fernando, Aki Sipilä, Timo Rauhala ja Tomas Karike. OPS lähtee reissuun terveellä miehistöllä. Polvivammasta kärsinyt Juha-Matti Huovinenkin on harjoitellut koko viikon joukkueen mukana.

SJK – OPS lauantaina 14.9. kello 16.00, Seinäjoen keskuskenttä.

(Toimitus)

12.09.2013

OPS-perhe onnittelee lämpimästi Kalle Aaltoa 90 vuotta!

06.09.2013

Jippo vieraaksi kuuden pisteen otteluun

Lauantaina alkaa olla viimeiset hetket kääntää OPS-laivan kurssi ja säilyttää sarjapaikan uusiminen niin sanotusti ”omissa käsissä”. Elintärkeään otteluun saapuu vieraaksi sarjassa toiseksi viimeisenä oleva Joensuun Jippo. Kilpirinnat ovat vain pisteen Palloseuraa perässä, joten tätä ottelua ei ole vara hävitä kummallakaan. Jippo miehittää tällä hetkellä viimeistä Kakkoseen lähtijän paikkaa.

– Me tiedämme, että jokainen peli on nyt tärkeä. Viimeiset viisi peliä ovat finaaleja meille. Viime ottelusta PK:ta vastaan on puhuttu paljon ja huomenna peli alkaa taas tilanteesta 0 – 0. Uskon, että joukkueen asenne on Jippoa vastaan kunnossa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Jippo on ollut viime viikkoina yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista ja se on noussut tosissaan taistelemaan sarjapaikastaan, mutta edelleen se on putoamisviivan alla 20 pisteellään. Viimeisistä kahdeksasta ottelustaan joensuulaiset ovat hävinneet vain yhden. Tasapelejä on tullut neljä, voittoja kolme. Viimeksi Jippo väänsi 1 – 1-tasapelin FC Viikinkien kanssa. Jippo on löytänyt lääkkeitä alkukaudesta yskineeseen maalintekoon, sillä viimeisessä kahdeksassa pelissä verkko on heilunut vastustajan päässä yhdeksän kertaa, kun koko kauden maalisaldo on 11 osumaa.

OPS-Jippo

OPS voitti kauden alussa Raatissa maalein 2 - 0, mutta Jippo oli Joensuussa parempi maalein 2 - 1.OPS:lle kahdeksan viime ottelua ovat tuoneet vain kolme tasapelipistettä. Palloseuralla on mielessään voittokantaan paluun lisäksi kasvojen pesu viime lauantain rökäletappion (PK-35 – OPS 7 – 1) jälkeen.

– Asenne pitää olla paljon parempi kuin PK:ta vastaan. Jippoa vastaan on aina vaikea ottelu, mutta nyt myös Jippo tarvitsee pisteitä, joten uskon, että pelistä tulee avoimempi kuin normaalisti heitä vastaan, Antonio ennakoi.

Tähän asti kaikissa Jipon otteluissa torjuneen, YouTubesta tutun maalivahti Lassi Hurkaisen taakse kakkosveskariksi on hankittu Roope Tsupari. Kakkosvahdin virkaa Jipossa aiemmin toimittanut Santtu Korpelainen pelaa loppukauden Kolmosta FC Blackbirdissä. KooTeePeestä lainattu Saku Kvist vahvistaa Jippoa loppukauden ajan. Topi Sormusen pelikunto selvinnee ottelupäivänä. Puolustaja Vili Roivainen saapui kesken kauden OPS-paitaan juuri Joensuun Jiposta.

Oulun Palloseura löi siirtorumpua vielä kerran tälle kaudelle. Keskikenttäpelaaja Miroslav Grbicin sopimusta ei jatkettu koeajan jälkeen ja serbi on palannut kotimaahansa. Hänen tilalleen OPS ehti hankkia englantilaisen keskikenttäpelaaja Jake Rosen. Pidempään OPS:n mukana harjoitelleelle toppari Reginal Richardsonille on myös saatu pelilupa. Juha-Matti Huovisen paluu kokoonpanoon selviää ottelupäivänä. Lawrence Chiedozie on pelikieltonsa sovittanut.

OPS – JiPPO lauantaina 7.9. kello 16.00, Raatin Stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

29.08.2013

Sasa Jovovic aloittanut tehokkaasti - heiluuko verkko Vantaalla?

Kuuden pisteen ottelu. Siitä on todellakin kysymys lauantaina, kun Oulun Palloseura matkustaa vedenjakajaotteluun Vantaan Pallokerho-35:n vieraaksi. OPS:n seitsemän voitotonta peliä on ajanut joukkueen yhä lähemmäksi putoamisviivaa. Lauantain vastustaja PK-35 on tasapisteissä OPS:n kanssa. Molemmat ovat toistaiseksi kuivilla 21 pisteellä, mutta Joensuun Jippo hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä (19) ennen AC Kajaania (14 pistettä). Toisaalta matka on lyhyt jopa viiden kärkeen.

OPS:n riveissä on ollut paljon vaihtuvuutta elokuun aikana ja muutoksia on luvassa myös Vantaalla. Loppukauden permanentti alkaa pikku hiljaa loksahdella uomiinsa ja uudet pelaajat hitsautua osaksi joukkuetta. Yksi isolla henkilökohtaisella panoksella Palloseuran talkoisiin osallistunut uusi kasvo on kauan etsitty maalinsylkijä Sasa Jovovic (kuvassa). Serbitaustainen kärki on osunut neljässä ottelussa kolme kertaa ja mies on syystäkin tyytyväinen starttiinsa.

– Tähän asti on mennyt ihan ok. Olen tehnyt neljässä pelissä kolme maalia, joten alku OPS:ssa tuntuu ihan hyvältä, mutta joukkueena esiintyminen on ollut pettymys, Sasa Jovovic muotoilee.

Tehokkaasti viimeistelleen hyökkääjän bisnes on myös jatkossa maalinteko.

– Yritän parhaani joukkueen eteen omassa työssäni eli tehdä lisää maaleja, hän suuntaa.

OPS lähtee hakeman Vantaalle kauden kolmatta voittoa PK:sta. Viimeksi OPS voitti ISS-stadionilla maalijuhlissa 2 – 3 ja Raatissa OPS oli parempi 2 – 0. Jovovic uskoo lauantain olevan todella kova koitos.

– Se tulee olemaan kova ottelu ja kova taistelu kentän jokaisesta metristä. Voitamme sen olemalla yhä parempia ja parempia joukkueena sekä antamalla kaikkemme joukkuekavereiden eteen. Emme pelaa tällä hetkellä meidän parasta mahdollista jalkapalloa, mutta olen varma, että tulemme parantamaan peliä. Ilmapiiri pukukopissa ja kentällä on hyvä.

Kahden siskonsa kanssa varttunut serbi on pelannut kasvattajaseurassaan FK Borac Cácákin Akatemiassa kymmenen vuotta. Ammattilaisuralle mahtuu tämän lisäksi useita montenegrolaisseuroja: FK Tekstilac, FK Jedinstvo, FK Jezero Plav, FK Rudar Pljevlja, Grbalj Radanovici ja viimeisimpänä Mornar Bar. Mornar Barissa 27-vuotias kärki teki 13 ottelussa kuusi maalia.

– Parhaimpana muistona tähän mennessä on tuplamestaruus FC Rudar Pljevljassa neljä vuotta sitten, Jovovic mainitsee.

Sasa Jovovic

Eelis Koskinen ja Sasa Jovovic tuulettavat avausmaalia OPS - FC Viikingit ottelussa.Pitkään poissaolleet OPS-jyrät Juhani Koponen ja Juha-Matti Huovinen lähestyvät hiljalleen pelikuntoa, mutta lauantai voi tulla liian nopeasti kaksikon kannalta. Puujalkaa parantelevan Iiro Vandellin pelikunto selviää lähempänä ottelupäivää. OPS ei jatka Sasa Kolicin ja Carlos Sorianon sopimuksia koeajan jälkeen, joten he eivät ole Palloseuran mukana Vantaalla. Lawrence Chiedozie sovittaa pelikieltoa.

PK-35:n kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten takia Kalle Sorja ja Petri Oravainen. Poissa ovat myös pelikieltoa istuva Ymer Xhaferi, Kakkoseen lainatut Riku Selander ja Kalle Kärki sekä kotimaassaan majaileva Karim Benounes. Pientä tälliä paranteleva Kim Raimi on kysymysmerkki.

OPS:n vahvuuteen on saapunut vielä kaksi uutta pelaajaa koeajalle. Englantilaisen keskikenttäpelaaja Jake Rosen siirto on vielä vaiheessa, mutta yhdelle pidempään OPS:n mukana harjoitelleelle pelaajalle on saatu pelilupa. Kuka hän on? Katso vastaus juuri avatulta OPS:n Twitter-tililtä tai Facebookista.


Seuraa OPS:aa Twitterissä: https://twitter.com/oulunpalloseura

Seuraa OPS:aa Facebookissa: https://www.facebook.com/oulunpalloseura

PK-35 – OPS lauantaina 31.8. kello 16.00 Vantaa.

(Toimitus)

27.08.2013

Stewart, Ramirez ja Vandell vahvoilla Röngän voimapelaajaksi

Lähiruokatalo Rönkä valitsee kaikissa OPS:n kotiotteluissa joukkueen ”voimapelaajat”. Voimapelaajat palkitaan 3:lla, 2:lla tai 1:llä sarvella ja kauden päätyttyä OPS:n eniten sarvia saanut pelaaja palkitaan erikoispalkinnolla. Ramirez ja Cornelius Stewart jakavat tällä hetkellä voimapelaajapörssin kärkipaikan 12 sarvella. Iiro Vandell haastaa kaksikkoa yhdeksällä sarvella ja Pekka Räisänen seitsemällä.

OPS:lla on jäljellä vielä kolme kotiottelua (7.9. OPS - Jippo, 20.9. OPS - AC Oulu ja 5.10. OPS - AC Kajaani).

Rönkä-voimapelaajasarvet (tilanne 27.8.2013)


Cornelius Stewart 12
Ramirez 12
Iiro Vandell 9
Pekka Räisänen 7
Juho Keskinen 5
Juhani Koponen 4
Sasa Jovovic
3
Juha-Matti Huovinen   
2
Eelis Koskinen 1
   

                     
(Toimitus)

24.08.2013

Santeri Järvenpää kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseuran B-junioreiden monitaituri Santeri Järvenpää on elokuun OPS-juniori. ”Sipe” hallitsee pelipaikat niin hyökkäyksessä, keskikentällä kuin puolustuksessakin. Hän on kesän edetessä terävöittänyt otteitaan entisestään ja on kovalla työnteollaan kirittänyt koko joukkuetta yhä parempiin suorituksiin.

ops
OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä (keskellä) palkitsi Santeri Järvenpään (oik.) OPS – FC Viikingit -ottelun alkuseremonioissa Palloseuran perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla. Vasemmalla kesäkuun OPS-juniori Karri Korhonen, joka pokkasi palkintonsa jälkijunassa.

(Toimitus)

22.08.2013

Stewart uskoo hyvään loppukauteen - lauantaina vastassa Viikingit

Kun vilkaistaan Ykkösen sarjataulukkoa, on helppo todeta tulevan lauantain kovat panokset, kun Oulun Palloseura isännöi FC Viikinkejä Raatissa kello 16.00 alkaen. Viikingit on kerännyt 21 pinnaa tähän mennessä OPS:n 20 vastaan. PK-35 hengittää niskaan 18 pisteellä, mutta putoajan paikoille on sentään vielä etumatkaa: Jippo (16 pistettä) ja AC Kajaani (11 pistettä). Luvassa on huipputärkeä paini paremmasta sarjasijoituksesta.

Palloseuran vauhdikas laitahyökkääjä Cornelius Stewart myöntää Palloseuran viime aikojen vaikeudet, mutta uskoo parempaan loppukauteen.

– Minun mielestäni meillä ei mene hyvin tällä hetkellä, mutta sellaista jalkapallo on. Välillä ylämäkiä, välillä alamäkiä. Viime viikkoina meillä on ollut paljon muutoksia joukkueessa ja sekin on normaalia jalkapallomaailmassa. Minulla on hyvä tunne uusista pelaajista. Me harjoittelemme erittäin hyvin yhdessä, joten uskon, että tästä tulee hyvä loppukausi, Stewart juttelee.

St. Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta kotoisin oleva laitahyökkääjä keskittyy antamaan omalta osaltaan parhaansa myös loppukauden ajan.

– Yritän aina aloittaa ja päättää kauden samalla tavalla. Koko välin teen parhaani ja annan kaikkeni, kuten aina, hän toteaa.

Cornelius Stewart

OPS piti pisteet Raatissa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Viikinkejä vastaan maalein 1 – 0. Heteniityltä OPS poistui 3 – 0-tappio niskassaan, joten nyt haetaan kunnianpalautusta siltä osin.Tahmaista kautta OPS:n tavoin pelaava FC Viikingit on osoittanut piristymisen merkkejä viime otteluissa. Ilkka Jäntin suojatit hakivat vasta täydet pisteet Oulusta kukistamalla AC Oulun maalein 2 – 3. Viime kierroksella Viikingit näpäyttivät Ilvestä 1 – 1-tasapelissä – aivan, kuten OPS.

– Lauantaina on erittäin tärkeä ottelu. Se tulee olemaan kova taistelupeli loppuun asti. Kunhan säilytämme kurinalaisuuden, meidän pitäisi selvitä siitä, Stewart ennakoi.

– Yhteispeli, kova työ ja päättäväisyys ovat voiton avaimet. Niillä palataan takaisin voittojen tielle lauantaista alkaen, hän lisää.

OPS:n edellisestä voitosta on kulunut pitkään. Otteluohjelmaa pitää selata aina heinäkuun 18:een päivään asti, jolloin OPS voitti SJK:n Oulussa maalein 2 – 0. Tuota seuranneet kuusi ottelua ovat tuoneet Palloseuralle vain kaksi tasapelipistettä.

Viime lauantain Haka-ottelu toi oululaisille tappion lisäksi muitakin murheita. Ramirezin korttitili täyttyi Tehtaan kentälle, joten meksikolainen seuraa Viikingit-peliä katsomosta, kuten myös suoraa punaista korttia Valkeakoskella katsellut Lawrence Chiedozie. Nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher ei ole enää mukana Palloseuran kokoonpanossa, vaan mies on palannut kotimaahansa. Uudet kasvot: kroatialainen keskikenttäpelaaja Sasa Kolic ja espanjalaishyökkääjä Carlos Domingues Soriano ovat ensimmäistä kertaa mukana kokoonpanossa kotiottelussa. Viikingeiltä on ollut sivussa viime otteluissa hyökkääjät Daut Kuqi ja Zakaria Kibona. Teemu Honkaniemi palannee kentälle lauantaina.

OPS – FC Viikingit 24.8. kello 16.00, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

20.09.2013

OPS-perhe laajenee - etsimme pelaajia ja valmentajia kaikkiin ikäluokkiin

Oulun Palloseura laajentaa junioripuoltaan ottamalla suojiinsa kaikki ikäluokat sekä tytöissä että pojissa. OPS etsii pelaajia, valmentajia, huoltajia, joukkueenjohtajia ja muita toimijoita laajenevaan seuraansa. OPS:lla on miesten edustusjoukkueen lisäksi tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue, pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

Entinen huippujalkapalloilija, Seth Ablade aloittaa OPS:n junioripäällikkönä lokakuun alussa. Abladen vastuullaan on kaikki OPS:n juniorijoukkueet ja niiden rekrytointi. Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto ja samalla hän on entinen huippupelaaja. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa ammattilaisena. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

OPS-halli

Oulun Palloseuran harjoitushalli mahdollistaa kaikkien Palloseuran juniorijoukkueiden harjoittelun huippuolosuhteissa läpi talven. Harjoitushallin ensimmäinen täysi toimintakausi alkaa 1.syyskuuta.Lisätietoja liittymisestä Oulun Palloseuraan tai harjoitushallin ensi talven vuoromyynnistä:

Junioripäällikkö 1.10.2013 alkaen Seth Ablade (p. 044 283 0538)
Seurasihteeri Malla Rautava (p. 040 549 0052)
Manageri Miika Juntunen (p. 0500 517 277)


OPS-bussi

OPS:lla on myös oma linja-auto käytössä junioreiden pelimatkoja varten.

 


(Toimitus)

15.08.2013

OPS haastamaan sarjajohtaja Hakaa lauantaina

Valkeakosken Haka ja Kotkan FC KooTeePee ovat olleet Oulun Palloseuralle hankalia vastustajia tällä kaudella – ainoat seurat, joilta OPS ei saanut pistettäkään. Lauantaina oululaisilla on viimeinen mahdollisuus naarmuttaa kolmen ottelun voittoputkessa porskuttavan Hakan nousujunaa. Valkeakoskelaiset (42 pistettä) johtavat sarjaan kahden pisteen turvin ennen Seinäjoen Jalkapallokerhoa (40 pistettä). OPS on seitsemäntenä 20 pisteellä.

– Haka voitetaan sillä, että uskalletaan pelata meidän omaa peliä, minkä kaikki joukkueessa tietävät. Sitä pitää vielä parantaa kauden loppuun asti. Lisäksi tarvitaan se sama taistelu, mikä oli Ilvestä vastaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viitoittaa.

– Haka on ollut alusta asti suurimpia suosikkeja tässä sarjassa. Me emme kuitenkaan mieti Hakaa lauantaina, vaan keskitymme omaan tekemiseen. Hakassa on jo kolmas valmentaja tällä kaudella, joten sen takia on turha miettiä heitä. Sen uskallan luvata, että me taistelemme siellä kovasti, hän lisää.

Haka aloitti kauden Harri Kampmanin opein, mutta vaihtoi konkariluotsin pian Asko Jussilaan. Nyt valkeakoskelaisten peräsintä pitää HJK:sta tullut Juho Rantala.

Ykkösen maalipörssin kärkipaikan jakaa 12 osumallaan yhdessä Ilveksen Kalle Multasen kanssa Hakan Jussi Aalto. Joukkue on hävinnyt viimeksi 14. kesäkuuta FC Viikingeille. Haka on päästänyt vain kymmenen maalia omaan verkkoonsa, joten OPS:lla riittää mietittävää molempien maalien edustoilla lauantaina.

– Meidän pitää parantaa puolustamista. Onneksi meidän molemmat maalivahdit ovat olleet hyviä tähän asti, vaikka meille onkin tehty jo 30 maalia. Nyt on hyvä paikka todistaa puolustuksen pitävyys, kun vastassa on sarjakärki, Antonio heittää haastetta.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia sitten viime kohtaamisen, jonka Haka voitti Raatissa maalein 1 – 2. Kauden alussa Haka peittosi OPS:n Tehtaan kentällä maalein 3 – 1. FC Haka on hankkinut yhdysvaltalaishyökkääjä Aaron Kingin ja Lasse Linjala on palannut takaisin Hakan miehistöön haettuaan vauhtia Kakkosesta. OPS:ssa on ollut sekä lähtijöitä että tulijoita sitten joukkueiden viime kohtaamisen. Uusista hankinnoista ainakin Dorde Vojvodic ja Sasa Jovovic ovat OPS:n mukana lauantaina. Pelikielloista vapautuvat Pekka Räisänen ja Lawrence Chiedozie tuovat kaivattua leveyttä alakertaan, mutta Juha-Matti Huovinen (polvi) ja Juhani Koponen (jalka) ovat edelleen sivussa. Jarno Mattila palannee Hakan kokoonpanoon.

FC Haka – OPS lauantaina 17.8. kello 17.00, Tehtaan kenttä.

(Toimitus)

13.08.2013

OPS-tietovisassa ratkaisun hetket

Tammikuun alussa startanneessa OPS-tietovisassa eletään ratkaisun hetkiä. Kisasta on muodostunut kahden kauppa. Kun seitsemän kierrosta on vielä jäljellä, on maratontaulukon voittoon mahdollisuudet enää Kari Vesalalla (22/30) ja Timo Koposella (19/30). Tällä viikolla kysymme: Mikä joukkue sinetöi OPS:n putoamisen 1.divariin kaudella 1983?

OPS-TIETOVISAN maratontaulukon pistetilanne 30 kierroksen jälkeen:
Kari Vesala 22
Timo Koponen 19
Vesa Parkkinen 14
Eero Heikkinen 10
Risto Salmi 9
Veikko Suorsa 8
Jarmo Pulkkinen 8
Jari Pikkuhookana 5
Virpi Kangas 4
Keijo Vähäkuopus 3
8 kilpailijaa 2
24 kilpailijaa 1

Arvomme joka viikko oikein vastanneiden kesken kaksi pääsylippua Raatin stadionin pääkatsomoon. Liput käyvät mihin tahansa OPS:n kauden 2013 kotiotteluista. Lisäksi palkitsemme kauden päätteeksi eniten oikeita vastauksia keränneen tietäjän erikoispalkinnolla. Liity Facebook-tykkääjäksi tästä ja pääset osallistumaan kilpailuun vielä loppukauden ajan!

(Toimitus)

09.08.2013

Keskinen kääntää Ilves-ottelun lähtökohdat näytönpaikaksi

Oulun Palloseura lähtee sunnuntain kotiotteluun Tampereen Ilvestä vastaan siipirikkoisempana kuin koskaan aiemmin tällä kaudella. Lukuisten poissaolijoiden vuoksi kokoonpanoa täydennetään OPS Akatemian pelaajilla. Maalilla torjuu kolmannessa peräkkäisessä ottelussa Juho Keskinen.

– Turha voivotella sitä, että meillä on vaikea tilanne, vaan niiden jätkien pitää tehdä kova työ, jotka pääsevät kentälle. Varmasti meiltä löytyy 11 miestä avaukseen. Kunhan kaikki laittavat kaiken peliin kaikilla pelipaikoilla, niin meillä ei ole mitään ongelmia, kokenut torjuja rahoittelee.

– Nuorilla pelaajilla on nyt näytönpaikka niin kuin minullakin. Minä olen tällä hetkellä joukkueen ykkösmaalivahti ja se on iso vastuu. Nyt pitää ottaa se vastuu, mikä on tarjolla, pelata hyvällä asenteella ja kovalla tahtotasolla. Olipa pelipaikka mikä tahansa, niin se pitää nyt hoitaa ja mennä tulta päin. Itse aioin näyttää siinä mallia, hän jatkaa.

OPS:n poissaolijoiden lista on murheellisen pitkä. Sivussa ovat pelikieltoa istuvat Pekka Räisänen ja Lawrence Chiedozie sekä polveaan paranteleva Juha-Matti Huovinen. Vaikeasta selkävammasta kärsivä Piotr Gurzeda ei ole enää Oulun Palloseuran mukana tällä kaudella. Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Chibanca, Ibrahim Peci ja Augustine Jibrin ovat lähteneet joukkueesta jo aiemmin. Maalivahti Juhani Koponen on sairastuvalla KooTeePeetä vastaan tulleen jalkavamman vuoksi.

– Tavallaan olen mielissäni, että pääsen pelaamaan ja näyttämään, mihin minusta on. Tietysti samalla ”Kopon” (Juhani Koponen) tilanne harmittaa. Tiedän, että hän on tulossa takaisin, joten minun pitää nyt onnistua, jotta paikka maalilla pysyy. Aion laittaa valmentajat vaikeaan tilanteeseen tulevien maalivahtivalintojen kanssa, "Jupi" asettelee.

OPS:n uudet montenegrolaispelaajat Dorde Vojvodic ja Sasa Jovovic esiintyvät OPS-paidassa ensikertaa kotiyleisön edessä sunnuntaina. Kaarlo Rantanen on sivussa Ilveksen kokoonpanosta rasitusvamman vuoksi ja Lauri Ala-Myllymäki edustaa Suomea U17-maajoukkueessa PM-turnauksessa. Ilves on vuokrannut keskikentän miespulaansa JJK:ssa vähälle peliajalle jääneen Santeri Aholan.

– Ilves on pelannut tosi hyvin ja heidän Kalle Multanen (12 maalia) taitaa johtaa maalipörssiä, joten helteeseen varmasti joudutaan. En kuitenkaan näe mitään paniikkia. Me ollaan kotikentällä ja kaikki meidän nuoretkin pelaajat on ajettu sisään Ykköseen jo aiemmin. Jos pääkoppa on kunnossa, niin meillä ei ole mitään hätää. Itseluottamus kuntoon, niin pystymme voittamaan. Ilves ei ole yhtään sen taitavampi joukkue kuin me. Se on nyt itseluottamuksesta kiinni, Keskinen naulaa.

Kovavireinen Ilves voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen Tampereella maalein 2 – 1. Kauden avausottelussa Raatissa OPS ja Ilves päätyivät 0 – 0-pistejakoon. Tamperelaiset ovat ilmoittautuneet kiinni nousukamppailuun entistä lujemmin napsimalla pisteitä muun muassa SJK:lta ja Hakalta. Sarjakolmonen on polkenut kolmen viime ottelunsa aikana AC Oulua maalein 6 – 1 ja AC Kajaania maalein 3 – 0, mutta naarmuttanut turkkiaan häviämällä KooTeePeelle 4 – 0. OPS ei ole juhlinut voittoa neljään viime otteluun.

– Sarjataulukossa olemme heikompia. Resepti tällaiseen otteluun on taistelutahto, itseluottamus ja itsensä peliin laittaminen. Vain näin altavastaaja voi voittaa. Siellä pitää liukua, taklata, repiä, raastaa ja ottaa tila pois Ilvekseltä. Puolustuspäässä heille ei saa antaa yhtään tilaa, OPS-vahti korostaa.

– Siitä on pitkä aika, kun me olemme jääneet ilman maalia. Sunnuntainakin tulemme varmasti tekemään maaleja ja se riittää silloin, kunhan omissa ei soi liikaa. Tehdään Ilveksen peli vaikeaksi, hän lisää.

OPS – Ilves sunnuntaina 11.8. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

07.08.2013

Jibrinin sopimus purettu, Peci ei jatka

Oulun Palloseura on purkanut nigerialaistoppari Augustine Jibrinin (kuvassa) sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Myöskään kosovolainen keskikenttäpelaaja Ibrahim Peci ei jatka OPS:ssa.

– ”Austin” (Augustine Jibrin) on upea pelaaja ja upea ihminen, josta joukkue on pitänyt todella paljon. Tällä kaudella hän ei vain onnistunut tarpeeksi hyvin meillä. OPS kiittää häntä kolmen ja puolen vuoden työstä seuran eteen ja toivottaa hänen uralleen hyvää jatkoa, OPS:n manageri Miika Juntunen perustelee.

OPS:n verkkoon on tehty sarjassa kolmanneksi eniten maaleja (27) koko sarjassa. Jibrin pelasi jäähyväisottelunsa Kajaanissa AC Kajaania vastaan. Hän toimi ottelussa OPS:n kapteenina.

 

Palloseura on saanut peliluvat kuntoon kahdelle Montenegron pääsarjassa FK Mornarin joukkueessa aiemmin pelanneelle pelaajalle: toppari Dorde Vojvodicille (27) ja hyökkääjä Sasa Jovovicille (26). He ovat edustuskelpoisia jo tänään Jippoa vastaan.

(Toimitus)

06.08.2013

Kemppaisen tähtäin avauskokoonpanossa - keskiviikkona Jipon vieraaksi

OPS-laituri Juuso Kemppainen (17) on nousemassa pikku hiljaa Oulun Palloseuran avauskokoonpanoon. Nuori hyökkääjä on antanut kypsiä näyttöjä kahdessa viime ottelussa. Kotipelissä KooTeePeetä vastaan ”Juse” väläytteli osaamistaan oikein kunnolla kuuluen oululaisten vaarallisimpiin pelaajiin. Edustusjoukkueen ja OPS-Akatemian kokoonpanojen välimaastossa alkukauden seilannut Kemppainen aikoo pitää kiinni edustuksen paikastaan.

– Ei ole kausi ihan niin hyvin mennyt kuin odotin, mutta parissa viime pelissä olen päässyt avaukseen ja se paikka on tarkoitus nyt vakiinnuttaa. Oli tarkoitus päästä jo aiemmin avaukseen, mutta pitää tässä pikku hiljaa vakiinnuttaa se paikka. OPS-Akatemiassahan minä olen pääsyt pelaamaan paljon, mikä on hyvä juttu, Juuso Kemppainen sanailee.

Moni nuori OPS-pelaaja on hakenut vauhtia Akatemian peleistä kohti edustusjoukkuetta tällä kaudella. Esimerkiksi Eelis Koskinen (19), Aleksi Autti (19), Joni Lämsä (16) ja Oskari Rounaja (16) ovat kuuluneet OPS-Akatemian runkomiehistöön, mutta nelikko on noussut myös edustuksessa yhä näkyvämpään rooliin Kemppaisen tavoin. Juuso Kemppaisen tilillä on 26 Ykkösen esiintymistä tämän ja viime kauden peleissä, mutta avausmaali antaa edelleen odottaa itseään.

– Toivotaan, että se tulee mahdollisimman pian. Ehkä jo Jippoa vastaan, mutta tällä kaudella ainakin lupaan tehdä, Kemppainen heittää.

Oulun Palloseura matkustaa keskiviikkona Joensuun Jipon vieraaksi. Jippo on tunnetusti erittäin hankala vastustaja varsinkin kotikentällään ja sen tietää myös nuori OPS-hyökkääjä.

– Pakko sanoa, että vaikea peli on tulossa, koska Jippo on niin paha vastustaja, vaikkei se ole pärjännytkään tällä kaudella yhtä hyvin kuin parilla edellisellä kaudella. Se on taisteleva joukkue ja heidän puolustusta on vaikea ohittaa. Meidän pitää keksiä, miten se murretaan, Kemppainen asettelee.

No miten se murretaan?

– ”Corni” (Cornelius Stewart) painaa laidasta läpi, keskittää ja ”Chris” (Elijah Christopher) survoo sisään, Kemppainen virnistää.

Juuso Kemppainen

Juuso Kemppainen oli erittäin lähellä uransa avausmaalia kotipelissä Kotkan KooTeePeetä vastaan.Palloseura piti pisteet kotonaan maalein 2 – 0 OPS:n ja Jipon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. ”Juse” on keittänyt erityisen, mutta perinteisen voittoreseptin Joensuuhun Jipon kiusaksi.


–  Kova taistelu, kärsivällisyys ja paikoista maalit. Niillä Jippo voitetaan. Varsinkin kärsivällisyys on tärkeää ja pitää jaksaa jauhaa, vaikka peli olisi pitkään 0 – 0. He ovat tehneet vain viisi maalia tällä kaudella ja siitä lähdetään, etteivät he tee meitä vastaan yhtään lisää, mutta silti pitää muistaa tarkkuus heidän vastahyökkäyksissä. Meille tulee varmasti tarpeeksi maalipaikkoja, niistä pitää painaa pallot sisään.

Palloseuran kokoonpanosta puuttuvat kahden ottelun pelikieltoa istuva Pekka Räisänen ja lonkkavaivainen Juha-Matti Huovinen. Juhani Koposen pelikuntoa ratkeaa ottelupäivänä. OPS odottelee pelilupaa kahdelle Montenegron pääsarjassa FK Mornarin joukkueessa aiemmin pelanneelle pelaajalle: toppari Dorde Vojvodicille (27) ja hyökkääjä Sasa Jovovicille (26). Pelikieltonsa sovittanut Petteri Rönkkö palaa Jipon kokoonpanoon.

JiPPO – OPS keskiviikkona 7.8. kello 18.30, Joensuu.

(Toimitus)

06.08.2013

Lämsä ja Rounaja Kalottimaajoukkueeseen

Oulun Palloseuran keskikenttäpelaaja Joni Lämsä (16) ja Ykkösen debyyttinsä OPS-paidassa juuri tehnyt Oskari Rounaja (16) ovat nimetty Kalottimaajoukkueeseen Luleåssa ensi viikonvaihteessa pelattavaan Barents Summer Gamesiin. Pohjois-Suomen joukkue kohtaa turnauksessa Ruotsin ja Norjan.

(Toimitus)

05.08.2013

OPS jatkaa junioreihin panostamista – Seth Abladesta junioripäällikkö

Oulun Palloseura vahvistaa junioriorganisaatiotaan palkkaamalla entisen huippujalkapalloilija Seth Abladen seuran junioripäälliköksi. Ablade aloittaa työssään lokakuun alussa.

– Minun tehtäväni on auttaa OPS:n juniorivalmentajia ja -pelaajia kaikella osaamisellani ja jakaa kokemustani nuorille, miten he pääsevät eteenpäin urallaan ja voivat kehittyä ammattipelaajaksi asti, Ablade kertoo.


Junioripäällikön vastuullaan on kaikki OPS:n juniorijoukkueet ja niiden rekrytointi. Ablade puhuu hyvää suomenkieltä ja on perheellinen Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen. Hänellä on A-valmentajatutkinto ja samalla hän on entinen huippupelaaja. Ablade on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa. Viimeiset neljä vuotta Ablade on valmentanut Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

– Minulla on nyt paljon kokemusta junioripuolelta eri-ikäisten kanssa. Ensimmäinen ajatukseni on pelaajien motivaatio. Se on todella tärkeä juttu. Sitten tulevat perusasiat, kuten syöttäminen, liikkuminen, pelinluku ja, miten osallistutaan peliin eri paikoilla. Taktiikka tulee sitten pikku hiljaa mukaan. Näissä asioissa haluan auttaa nuoria pelaajia, Ablade suunnittelee.


OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo seuran panostavan nyt isolla kädellä junioripuoleen. Palloseuran edustusjoukkueessa debytoi viime kaudella seitsemän omaa junioria ja tällä kaudella uusia debytantteja on jo neljä. Viimeksi 16-vuotias Oskari Rounaja kirjautti ensiminuuttinsa miesten Ykkösessä ottelussa AC Kajaania vastaan sunnuntaina.

– Rakennamme Oulun Palloseurassa kovaa pohjaa tulevaisuudelle. Se rakentuu vain talouden kautta nostamalla pystyyn ensin liiketoimintayksiköitä, jotka samalla palvelevat junioreiden harjoitusolosuhteita. Olemme tulleet nyt siihen tilanteeseen, että meidän on avattava ovet ennakoitua aiemmin kaikille OPS-henkisille oululaisille junioreille, Juntunen taustoittaa.


OPS:lla on tällä hetkellä tytöissä -99 syntyneiden joukkue ja pojissa A- ja B-juniorit sekä miesten Kolmosessa pelaava OPS-Akatemia.

 

– Nyt meillä on tarjota omille junioreille kunnon harjoitusolosuhteet, kun seuran harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe, harjoitushalli (70 x 45m), on ollut valmis viime maaliskuusta lähtien. Lisäksi meillä on oma bussi käytössä pelimatkoja varten. OPS:n omat juniorijoukkueet käyttävät sitä ja näin säästyvät joukkueen ja vanhempien rahat matkustamisen osalta, hän jatkaa

 

OPS:n harjoitushallin ensi talven vuoromyynti on aloitettu. Kaikilla Oulun alueen seuroilla ja niiden joukkueilla on mahdollisuus varata vuoroja OPS-hallista. Lisätietoja liittymisestä Oulun Palloseuraan tai harjoitushallin vuoromyynnistä:

Junioripäällikkö 1.10.2013 alkaen Seth Ablade (p. 044 283 0538)
Seurasihteeri Malla Rautava (p. 040 549 0052)
Manageri Miika Juntunen (p. 0500 517 277)


(Toimitus)

02.08.2013

Elijah Christopher mielii maalien makuun

Kovin odotuksin tähän kauteen lähtenyt nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher myöntää tuottaneensa pettymyksen itselleen sekä joukkueelleen. Sitkeä nivusvamma sotki ”Chrisin” alkukauden suunnitelmat juuri, kun mies oli tuulettanut ensimmäisestä osumaansa Tehtaan kentällä Hakaa vastaan.

– Tulevaisuudessa minun pitää vastata odotuksiin paremmin ja tehdä sitä, mistä olen aina pitänyt eli maalinteosta. Toivottavasti säästyn loukkaantumisilta jatkossa, jotta voin antaa parhaani joka päivä, Chris toivoo.

– Kiitän Jumalaa siitä, että pystyn taas harjoittelemaan ja pelaamaan kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen. En ole tyytyväinen tilanteeseeni, sillä loukkaantuminen hidasti minut pysähdyksiin heti, kun olin tehnyt ensimmäisen ja ainoan maalini. Loukkaantumisesta toipuminen oli kivuliasta ja se on jättänyt huonon maun tähän kauteen. Odotukseni itseäni kohtaan ovat korkeammalla, sillä minun tehtäväni on tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta voittamaan sitä kautta. Olen siltä osin tuottanut pettymyksen, koska en ole pystynyt tekemään tarpeeksi maaleja, hän lisää.

Isokokoinen kärkimies on selättänyt vaikeudet ja mieheltä on lupa odottaa tehoja jatkossa. Vain kerran tähän mennessä onnistunut hyökkääjä uskookin parempaan loppukauteen. OPS:n maalipörssiä johtaa edelleen keskikenttämies Ramirez neljällä osumallaan. Ironista on se, että OPS:n ”paras maalintekijä” löytyy sarakkeesta omat maalit, sillä vastustajien puolustajat ovat ohjanneet jo kuusi palloa OPS-hyökkääjien puolesta verkkoon.

– Teemme kovasti töitä, jotta asiat parantuisivat. Olen iloinen Ramirezin ja hänen maaliensa puolesta. Uskon, että häneltä niitä nähdään vielä paljon lisää, sillä hän on vapaapotkujen spesialisti. Se, ettei kukaan meistä hyökkääjistä ole lähelläkään liigan maalipörssin kärkeä, on tietysti pettymys. Uskon kuitenkin, että voimme nousta tilastoihin vielä ennen kauden loppua alkamalla yksinkertaisesti tekemään maalit luomistamme tilanteista, Christopher vakuuttaa.

Elijah Christopher

Sitkeän nivusvamman selättänyt Elijah Christopher uskoo tehokkaampaan loppukauteen.Nigerialaishyökkääjän mukaan OPS tulee jatkossa napsimaan pisteitä entistä päättäväisemmin.

– Tulemme parantamaan vastustajan prässäämistä, kasvattamaan rohkeutta pelata sekä päättäväisyyttä ottaa kolme pistettä. Meillä on hyvä joukkue ja taisteleva ilmapiiri.

Oulun Palloseura mielii sarjataulukossa paljon nykyistä korkeammille sijoituksille. Pistepussi ei ole lihonut kahdessa viime pelissä ja sarjasijoitus on jumahtanut kuudenneksi. Sunnuntaina OPS matkustaa sarjan perää kymmenellä pisteellä pitävän AC Kajaanin vieraaksi.

– Menemme sinne taistelemaan kuin haavoittunut leijona saadaksemme kolme pistettä. Olemme nyt hävinneet kahdesti, joten on aika lunastaa ylpeys takaisin tähän joukkueeseen, Christopher suuntaa.

– Pitää jatkaa kovaa työntekoa, saada itseluottamusta ja hyökkäysalueella pitää alkaa osumaan maaliin, hän jatkaa.

Joukkueiden viime kohtaamisessa AC Kajaani näpäytti oululaisia katkeralla tavalla. OPS johti kesäkuun alun ottelua jo 3 – 0, mutta kajaanilaiset kirivät toisen jakson salamamaaleilla rinnalle. Ottelu päättyi 3 – 3-tasapeliin.

– Opimme silloin sen, ettei aliarviointiin ole varaa, ja että jalkapallopeli kestää 90 minuuttia. On pysyttävä keskittyneenä päätösvihellykseen asti.

Hirmuisen vasurin omaava Elijah Christopher on keittänyt Kajaaniin seuraavanlaisen voittoreseptin.

– Hyvä valmistautuminen, totaalinen keskittyminen ja kova työnteko. Lisäksi pitää muuttaa maalipaikat maaleiksi. Tarvitsemme puhtaan esityksen kolmeen pisteeseen, hän päättää.

AC Kajaani – OPS sunnuntaina 4.8. kello 18.30, Kajaani.

(Toimitus)


31.07.2013

Katriina Kivistö kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina. Heinäkuun valinta on OPS Tytöt-99 joukkueen paras maalintekijä Katriina Kivistö. Hän on periksiantamaton taistelija, joka on kokenut kovia monessa pelissä, mutta on aina palannut takaisin kentälle. Todellinen tsemppaaja!

OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä palkitsi Katriinan OPS:n perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla OPS - FC KooTeePee ottelun alkuseremonioissa. Onneksi olkoon!

(Toimitus)

30.07.2013

OPS-leirissä mielitään takaisin voittojen tielle

Pikainen paluu voittokantaan ja sen tuomat kolme pistettä ovat Oulun Palloseuran kiikarissa keskiviikkoiltana, kun OPS isännöi kovavireistä Kotkan KooTeePeetä Raatissa. Moni laskee KooTeePeen kauden yllättäjäjoukkueeksi, sillä viidentänä sarjassa majailevat kotkalaiset ovat vain kuusi pistettä sarjajohtaja FC Hakan perässä.

– KooTeePee on pelannut viime aikoina erittäin hyvin ja heillä on hyvä joukkue. He pelaavat hyvin joukkueena yhteen ja ovat vaarallisia varsinkin erikoistilanteissa. KooTeePee on pelannut hyvän kauden tähän asti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnustaa.

Oululaiset lähtevät pesemään otteluun kasvonsa viime viikon derbytappion jälkeen. Paluu omalle tasolle on Antonion mukaan ensimmäinen lähtökohta keskiviikolle.

– Me voitamme edelleen, kun me pelaamme kurinalaisesti ja olemme heitä parempia ja päättäväisempiä maalipaikoissa niin kuin PK:ta ja SJK:ta vastaan, Antonio valaa.

Ramirez

Ramirez on OPSin paras maalintekijä ainakin toistaiseksi.

 


OPSilla oli derbyssäkin omat maalipaikkansa, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään riittävän tehokkaasti. Palloseuran sisäistä maalipörssiä johtaa edelleen keskikentän pohjalla operoiva Ramirez. Neljästi osunut meksikolaispelaaja kuitenkin luovuttaisi ”maalihain” tittelin mielellään jollekin muulle.

– Minulle ei ole tärkeää tehdä maaleja, vaan haluan pelata joukkueelle. Toivoisin, että joku ylempi keskikenttäpelaaja tai hyökkääjä onnistuisi useammin maalinteossa kuin minä, Ramirez naurahtaa.

Yhden lisämaalin hän kuitenkin aikoo iskeä keskiviikkona. Erikoistilanteiden erikoismies on valmis ottamaan niskalenkin KooTeePeen vaparispesialisti Valeri Minkisestä. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Minkenen oli näkyvässä roolissa turvaamassa kotkalaisten 4 – 2-kotivoittoa.

– Valeri (Minkenen) voitti tämän kamppailun siellä Kotkassa, mutta nyt voittaa Ramirez, hän päättää.

Kovapotkuinen meksikolainen tietää hyvin kotkalaisten vaarallisuuden.

– Vaikea peli on tulossa. He ovat lähellä kärkeä ja heillä on hyvät saumat nousta vaikkapa Veikkausliigaan. Sen takia he pelaavat varmasti nyt vielä paremmin kuin tähän asti, joten meidän pitää olla hereillä alusta asti, Ramirez muistuttaa.

– Meillä on takana kaksi hyvää peliä ennen paikallisottelua. Nyt tarvitaan samanlaista peliä kuin noissa kahdessa ottelussa sekä kärsivällisyyttä maalipaikoissa, hän lisää.

OPS – FC KooTeePee keskiviikkona 31.7. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)


23.07.2013

Aleksi Autti odottaa derbyä innoissaan

Keskiviikkona mitellään kauden toisessa paikallisottelussa Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä. AC Oulun isännöimässä derbyssä nähdään kaksi hyvävireistä joukkuetta, jotka löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon puolivälistä. Viidentenä olevalla AC Oululla on 24 pistettä ja kuudentena majailevalla OPS:lla on 18 pistettä.

OPS:n 19-vuotias keskikenttäpelaaja Aleksi Autti (kuvassa) laskee tunteja ottelun avausvihellykseen malttamattomana.

– Innoissani odotan keskiviikkoa. Toivottavasti pääsen kentälle ja saan vastuuta. Mukava olisi pelata paikallispelissä, kun vastustajalla on riveissä paljon tuttuja kavereita. Siinä mielessä on erilainen lataus otteluun ja pientä bonusta, kun pelataan tuttuja vastaan, oululaislupaus kertoo.

Kauden ensimmäisessä Oulun derbyssä jäätiin maalittomaan tasatulokseen, joten keskiviikkona voitonnälkää riittää takuuvarmasti molemmissa leireissä. Kauden avausderbyn lopussa kentälle vaihdettu Autti tietää AC Oulun vaarallisuuden.

– He ovat hyviä pitämään palloa ja heillä on hyviä syöttökombinaatioita. Laitalinkki Aapo Heikkilä on nopea ja vaarallinen pelaaja, joten hänet pitää saada kuriin.

Varsinkin Palloseura lähtee otteluun kovassa myötätuulessa. OPS:lla on takanaan kaksi loistavaa kotivoittoa: OPS – PK-35 2 – 0 ja OPS – SJK 2 – 0. Myös AC Oulu onnistui horjuttamaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa venymällä 1 – 1-tasapeliin vieraskentällä. Tuoreimmassa ottelussa AC Oulu kukisti AC Kajaanin niukasti 1 – 2. Aleksi Autti uskoo AC Oulun sulavan samoilla aseilla kuin PK ja SJK.

– Samalla taktiikalla voitetaan kuin kaksi viimeisintä peliä. Puolustetaan kurinalaisesti, pidetään nolla omissa ja tehdään vähintään se yksi tarvittava maali, hän ohjeistaa.

Autti on pelannut tällä kaudella kuusi kertaa OPS:n avauskokoonpanossa ja kirmannut vaihdosta kentälle viisi kertaa. Muun joukkueen tavoin pirteästi kahdessa viime ottelussa esiintynyt Autti myöntää, että tasapaino omaan tekemiseen on alkanut löytyä vasta nyt.

– Vähän ailahtelevasti on mennyt kausi tähän asti. Välillä on ollut hyviä jaksoja ja välillä huonoja. Yleisesti ottaen ensimmäisillä puoliajoilla minulla on ollut paremmin energiaa sähistä joka paikassa, kun taas toisella jaksolla on loppunut energia, ”Allu” myöntää.

Molemmat joukkueet saavat paikallisotteluun yhdet tärkeät palaset takaisin, kun pelikielloista vapautuvat konkarit Pekka Räisänen ja Mika Nurmela palaavat omiensa kokoonpanoihin. AC Oulun listalta puuttuu varmuudella kapteeni Lassi Nurmos. Armeijan harmaissa marssivien AC Oulun Henry Mäkäräisen ja OPS:n Joonas Pekkalan vapautuminen derbyyn on vielä epävarmaa.

AC Oulu – OPS keskiviikkona 24.7. kello 18.30, Raatin stadion.

(Toimitus)


17.07.2013

OPS isännöi sarjajohtaja SJK:ta torstaina

Haaste kovenee torstaina kovimpaan mahdolliseen, kun koko kauden Ykkösen kärkeä miehittänyt Seinäjoen Jalkapallokerho vierailee Raatissa. Oulun Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonio uskoo omiensa voittoon, mikäli oululaiset noudattavat kurinalaisesti torstai-illan taistelusuunnitelmaa ja vuodattavat kentälle jokaisen mahdollisen hikipisaran.

– Tarvitaan tahtoa, kurinalaisesti pelaamista ja halua voittaa, Antonio sementoi.

– SJK johtaa tällä hetkellä sarjaa, mutta viime aikoina on ollut hieman epätietoisuutta siitä menettävätkö he pisteet AC Kajaanille vai mitä tapahtuu. Vähän aikaa sitten he johtivat sarjaa yhdeksällä pisteellä, mutta nyt enää neljällä. Siellä on varmasti nyt painetta, kun muut joukkueet ovat lähempänä. Meidän pitää kuitenkin ajatella vain omaa leiriä, pelata kurinalaisesti, käyttää meidän nopeutta ja uskaltaa pelata 1-2 kosketuksen jalkapalloa, Antonio jatkaa.

Luiz Antonio

Luiz Antonio uskoo SJK:n kaatuvan samoilla aseilla kuin PK-35 viime lauantaina: kurinalaisella joukkuepelaamisella.SJK:n rungon muodostavat liigakentätkin kokeneet Chris Cleaver, Matti Lähitie, Jyri Hietaharju ja maalipörssin kärkinimi Toni Lehtinen (8 maalia). SJK:n espanjalaislaituri Prieto Currais Josue aiheutti Palloseuralle paljon harmia joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jonka SJK voitti maalein 2 – 0. Seinäjokelaisten tuorein värväys, Akseli Pelvas pelaa Oulussa ensimmäisen ottelunsa seinäjokelaisten riveissä.

– Heillä hyvä ja laadukas joukkue. Nyt he vielä vahvistuvat hyökkäyssuuntaan, kun Akseli Pelvas tulee HJK:sta heille. Jo hänen edellisen seuran perusteella tiedetään, minkä tason pelaaja hän on, sillä HJK on Suomen suurin seura. Hän on tehnyt liigassa jonkin verran maaleja, mutta edelleen meidän täytyy keskittyä vain omaan tekemiseen, pelata omaa peliä ja uskaltaa tehdä omia asioita, Antonio muistuttaa.

OPS:n kokoonpanosta puuttuvat pelikieltoa sovittava Pekka Räisänen ja nivusvammaa edelleen poteva Ibrahim Peci. SJK:n kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Luis Fernando ja Aki Sipilä sekä nivusvammaa paranteleva Timo Tahvanainen. Jyri Hietarharjun pelaaminen on epävarmaa.

OPS - SJK torstaina 18.7. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

11.07.2013

Koponen: ”Tavoitteena ehjä 90-minuuttinen”

Kaksi kovin odotuksin kauteen lähtenyttä joukkuetta kohtaavat toisensa lauantaina Raatissa. Sekä Oulun Palloseura että Vantaan Pallokerho-35 mielivät paljon nykyisiä korkeammille sarjasijoituksille. Alkukauden otteet ovat tuoneet PK-35:lle 14 pistettä ja niiden myötä kuudennen sarjasijan. OPS löytyy heti vantaalaisten perästä seitsemänneltä paikalta 12 pisteellä. Keskikastin sijoitukset eivät miellytä OPS-leirissä, vaan katseet on suunnattu paljon korkeammalle.

– Alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Pitäisi vaan pelata peruspeliä ja karsia virheet pois. Emme voi vaikuttaa muihin, joten parasta keskittyä omaan tekemiseen ja saada siihen sellainen hullunraivo ja itseluottamus, OPS-kapteeni Juhani Koponen muotoilee.

– Ne jutut, miten tehdään treeneissä, pitäisi siirtää peleihin, hän lisää.

Juhani Koponen

Juhani Koposen vartioima maali on pysynyt koskemattomana neljässä ottelussa. Se on lähtökohtana myös lauantaina, kun OPS isännöi PK-35:ttä.Sekä PK:n että OPS:n joukkueista löytyy paljon yksilötaitoa ja osaamista. PK-35:n tähtisikermästä löytyvät muun muassa konkarit John Weckström ja Petri Oravainen sekä aina vaaralliset Fidan Seferi, Karim Benounes, Antonio Inutile ja laulava kärkimies Ikenna Ikegwuonu. Nimekkään joukkueen otteita on leimannut OPS:n tavoin ailahtelevuus. PK-35:n edellinen voitto on kuukauden takaa (PK-35 – Viikingit 2 – 1). Sen jälkeen on tullut neljä tasuria ja yksi tappio. OPSilla on takana kolme tappiota. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi OPS:n 2 - 3-vierasvoittoon.

– PK-35 on helvetin vaarallinen joukkue. Se on aina ollut ja niin on nytkin. Nimilista on kuin liigajoukkueella. Erittäin vaarallinen ja hyökkäävä joukkue, Koponen tietää.

Palloseura lähtee lauantain kamppailuun muuttuneena. Jean Fridolin Nganbe Nganbe on vuokrattu FC Lahteen loppukauden ajaksi ja seuran värikäs manageri Miika Juntunen astuu katsomosta vaihtopenkille loppukauden ajaksi.

– Ehjä 90 minuuttia on hyvä tavoite. Ei siten, että ensin pelataan 30 minuuttia hyvin, sitten 30 minuuttia huonosti ja taas hyvin. Se ei riitä voittoihin. PK kaatuu aggressiivisuudella ja tunteella. Pääkopan sisäisiä juttuja, Koponen listaa.

OPS – PK-35 lauantaina 13.7. kello 16.00, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

05.07.2013

Räisänen: Omaa peliä pitää parantaa

Vuosaaressa kohtaa lauantaina kaksi joukkuetta, joille pienet maalimarginaalit ovat tulleet viime peleissä tutuksi. Oulun Palloseuralla on alla maalin tappiot Valkeakosken Hakalle ja Tampereen Ilvekselle. FC Viikingeille on hävinnyt alkukaudesta peräti peliä maalin erolla.

 

Sarjataulukossa OPS on seitsemäntenä ja vain yhden pelin yhdestätoista voittanut FC Viikingit putoajan paikalla yhdeksäntenä. Palloseuran luottosoturi Pekka Räisänen (kuvassa) muistuttaa, että vastaan tulee parempi joukkue kuin mitä sarjasijoitus antaa olettaa.

 

– Viikingeillä on paljon hyviä pelaajia tälle sarjatasolle ja uskon, että ne tulevat nousemaan loppukauden aikana. Omaa peliä pitää kovastikin parantaa, että Viikingit kaatuu. Hakaa vastaan oli toisella jaksolla jo oikeanlaista taistelutahtoa.

 

 

Myös aiempien kausien perusteella Heteniityn kentällä on odotettavissa tasainen vääntö. Kahden viime kauden kohtaamisista OPS:lla on plakkarissa kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Toukokuussa OPS otti Raatissa makoisan 1–0-voiton, mutta silloin ruuhkaisana ollut Viikinkien sairastupa on nyt tyhjentynyt huomattavasti.

 

Maanantain Haka-pelissä OPS kompastui surkeaan alkuun. Avauspuolikkaan lopulla peli parani huomattavasti, kun sinivalkoiset palasivat alkukaudesta tuttuun 4-3-3-ryhmitykseen.

 

– Se toimi minun mielestä paremmin ja toi selkeyttä peliin, kun se on tuttu kaikille pelaajille. Meillä pitää olla nälkää tehdä maaleja paikoista, joita varmasti lauantainakin tulee, Räisänen paaluttaa.

 

 

Kovasta taistelutahdostaan ja liukutaklauksistaan tunnettu 30-vuotias Räisänen on totuttu näkemään topparina, mutta tällä kaudella Palloseuralla on ollut hyvin vaihtoehtoja alakertaan. Monikäyttöinen pelaaja on pelannut topparin lisäksi oikeana laitapakkina ja viime pelin tapaan keskikentän pohjalla.

 

Ilves-pelin hän joutui jättämään väliin Jippoa vastaan tulleen pienen takareisivamman vuoksi.

 

– Se saatiin aika äkkiäkin kuntoon, nyt olen ihan täydessä pelikunnossa. Sillä ei ole mitään merkitystä, millä paikalla pelaan, kunhan pääsee kentälle. Topparin paikka on tutuin, mutta muutkin paikat käyvät, Räisänen niputtaa.

 

 

FC Viikingit – OPS lauantaina 6.7. kello 16, Heteniityn kenttä.

 

(Toimitus)

01.07.2013

Nganbe Nganbe siirtyy FC Lahteen

Oulun Palloseura on vuokrannut liukasjalkaisen laitahyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganben loppukauden ajaksi Veikkausliigassa pelaavaan FC Lahteen. Oulun Palloseuran kiittää Nganbe Nganbea kuluneista vuosista ja toivottaa hänellä mitä parhainta menestystä liigakentillä. Kamerunilainen edusti OPSia kauden 2011 syksystä lähtien.

(Toimitus)

29.06.2013

OPS isännöi Valkeakosken Hakaa huippuottelussa

Sarjaan suurimpana ennakkosuosikkina lähtenyt Valkeakosken Haka saapuu Oulun Palloseuran punnittavaksi tulevana maanantaina. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut Haka pelaa vasta kolmatta kauttaan divarissa sitten vuoden 1950. Joka kerta Haka on noussut nopeasti takaisin liigaan (1973 ja 1997) ja nousua se tavoittelee nytkin kaikki ennakkosuosikin paineet niskassaan.

– Maanantaina vastustaja kovenee ainakin paperilla. Hakassakaan ei varmasti olla tyytyväisiä tämän hetkiseen tilanteeseen, sillä he olivat ennen kauden alkua vielä suurempi suosikki kuin SJK. Vaikea peli on odotettavissa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ennakoi.

– Me olemme treenanneet hyvin ja joka päivä on tehty kovasti töitä. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri, vaikka totta kai, voitot toisivat vielä enemmän hymyä pukukoppiin, hän lisää.

Luiz Antonio

Luiz Antonio on korostanut pelaajilleen oman suorituksen ja omalla tasolla pelaamisen merkitystä Haka-ottelun alla. Kuva: Kari Väre.FC Hakan rosteri on täynnä mielenkiintoisia ja kovia nimiä: Haitin maajoukkueessakin esiintynyt toppari Regillio Nooitmeer, Dema, Sasha ”Vallun poika” Popovitch, Tomi Petrescu, Jussi Aalto ja Eetu Muinonen muutamia mainitakseni. Päävalmentaja Harri Kampmanin tilalle on nostettu kakkosvalmentaja Asko Jussila, jonka johdolla Haka on ehtinyt pelata vasta yhden ottelun: Haka – AC Kajaani 1 – 0.

– Viime aikoina me olemme puhuneet paljon siitä, että ”uskalla pelata omaa peliä omalla tasolla ja olla rohkea”. Sitä on painotettu nyt paljon. Sen jälkeen on valmentajien tehtävä kertoa vastustajan vahvuudet ja heikkoudet, mutta ennen kaikkea omaa suoritusta olemme käyneet nyt läpi, Antonio raottaa.

Sarjataulukossa Haka (19 pistettä) on toisena heti SJK:n (26 pistettä) perässä. OPS on edelleen seitsemäntenä 12 pistettä keränneenä. Haka peittosi OPS:n toukokuun alussa Tehtaan kentällä maalein 3 – 1. Oululaisten kannalta lohdullisempi tilastofakta on se, että Haka on onnistunut keräämään vieraskentiltä ainoastaan viisi pistettä tähän mennessä.

– Jos meillä on tarpeeksi nälkää, taistelua, tahtoa ja onnistumme hyvin omassa suorituksessamme, silloin on mahdollista voittaa Haka. Se on aivan varma, Antonio valaa.

OPS:n nigerialaiskärki Elijah Cristopher palasi kokoonpanoon jo Tampereella, mutta Pekka Räisäsen (takareisi) pelikunnon yllä leijailee kysymysmerkkejä. Jean Fridolin Nganbe Nganbe (olkapää) on sivussa pari viikkoa, Lawrence Chiedozie (polvi) vielä viikon. Hakan käyttöön vapautuu pelikiellossa olleet Dema ja Marco Matrone. Venance Zézé ja Olukorede Aiyegbusi ovat kärsineet pienistä vammoista, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa. Haka odottelee pelilupaa armenialaispelaaja Arman Melkonyanille – nähtäväksi jää, pelaako mies vielä Raatissa.

Perinteikäs ja menestynyt Valkeakosken Haka omaa niin ikään perinteikkään ja menestyksekkään OPSin kanssa paljon yhteistä historiaa, joka on oululaisittain mukavaa luettavaa. Vuoden 1980 Suomen mestaruus ratkesi OPS:lle juuri Hakaa vastaan Raatissa. Haka on voittanut yhdeksän Suomen mestaruutta, joista viimeisimmän vuonna 2004. Mestaruuksien lisäksi Tehtaan kentällä on nosteltu Suomen Cup -pystiä peräti 12 kertaa.

OPS – Haka maanantaina 1.7. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

01.07.2013

Karri Korhonen kuukauden juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina pelikauden jokaisena kuukautena. Kesäkuun valinta on OPS:n A-junioreiden tunnollinen harjoittelija ja keskikentän raataja Karri Korhonen.

(Toimitus)

26.06.2013

Gurzeda valmis blokkaamaan Ilveksen

Kausi on edennyt siihen pisteeseen, että on aika kohdata avausvastustaja Tampereen Ilves toistamiseen. Kolmannes otteluista on takana ja kaikki joukkueet on kohdattu kertaalleen. OPS ja Ilves päättivät kauden avauksensa 0 – 0-tasatulokseen.

– Siitä ei ole kauaa, kun kohtasimme Ilveksen. En muista tarkalleen, miten he pelaavat, mutta varmasti heillä on samat aseet kuin monilla muillakin: yksinkertaista peliä, ei riskejä, puolustaminen ja vastahyökkäykset. Vain muutamat joukkueet tässä sarjassa pelaavat yrittäen kontrolloida palloa. Muut odottavat, mitä vastustaja tekee. Tuleva ottelu on vieraspeli, joten luulenpa, että Ilves yrittää olla hyökkäävä kotikentällään, OPS-toppari Piotr Gurzeda arvelee.

Oulun Palloseura (12 pistettä) löytyy sarjataulukon seitsemänneltä sijalta vain kolme pinnaa neljäntenä olevaa Ilvestä (15 pistettä) perässä. Tasaisessa taulukossa voitto kohentaisi OPS:n asemaa huomattavasti.

– Hävettää, että olemme näin alhaalla sarjataulukossa tällä hetkellä. Luulenpa, että koko joukkue tuntee samoin ja teemme kaikkemme muuttaaksemme tilannetta. Toivon, että se muuttuisi jo pian ja voimme aloittaa marssin kohti taulukon huippua. Mielestäni meidän pelaaminen on parantunut ja meillä on kova joukkue, joten se on kyllä mahdollista, puolalaistoppari valaa.

OPS palasi viime kierroksella voittojen tielle kukistamalla Jipon Raatissa maalein 2 – 0. Ilves palasi voittokantaan kolmen pelin jälkeen kaatamalla AC Kajaanin 1 – 2.

– Meidän pitää olla tiiviinä ja luottaa omiin taitoihimme Ilvestä vastaan, ja totta kai, meidän pitää tehdä enemmän maaleja kuin he.

Viime kaudelle Ykköseen noussut Ilves on osoittanut sitkeyttä kääntämällä tiukkoja pelejä voitoiksi ja tappioita tasureiksi. Tamperelaisilla onkin varsin kokenut nippu Ykköseen: Antti Ojanperä (ex-Haka), Jonne Hjelm (ex-Haka) Heikki Aho (ex-Jaro) ja Toni Kallio (ex-Huuhkaja) muutamia mainitakseni. Viime kaudella Kakkosessa 26 maalia mättänyt Ilves-hyökkääjä Kalle Multanen on jatkanut verkon heiluttelua myös Ykkösessä. Multanen jakaa maalintekijätilaston kärkipaikan seitsemällä osumallaan yhdessä SJK:n Toni Lehtisen kanssa.

– Meidän pitää olla rohkeita, pelata sydämestä ja auttaa toinen toisiamme. Päävalmentajamme on painottanut, että hän haluaa meidän olevan pelaava joukkue, ja että olemalla kurinalaisia me voimme voittaa minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa, Gurzeda kertoo.

– Olemme harjoitelleet koko viikon tätä varten, nyt pitää vain kerätä satoa tehdystä työstä. Itse teen parhaani ja autan joukkuetta voittamaan. Se tarkoittaa niitä asioita, mitä valmentaja odottaa: taistelua, mutta samalla pelistä nauttimista, hän lisää.

Palloseuran riveistä puuttuu parin viikon päivät olkapääleikkauksesta toipuva Jean Fridolin Nganbe Nganbe. Kysymysmerkkejä leijailee takareiden Jippoa vastaan reväyttäneen Pekka Räisäsen sekä sitkeästä nivusvammasta edelleen kärsivän Elijah Christopherin yllä. Lievää polvivammaa potevan Lawrence Chiedozien kunto ratkeaa pelipäivänä. Ilveksen kokoonpanosta puuttuu takareittä poteva Toni Kallio ja pitkäaikaistoipilaat Ville Salonen, Vili-Atte Mäkinen ja Arto Lindberg.

Ilves – OPS torstaina 27.6. kello 18.30, Tammela.

(Toimitus)

18.06.2013

YouTube-tähti Lassi Hurskainen johdattaa Jipon Raattiin

Suomen klikatuin jalkapalloilija, Joensuun Jipon maalivahti Lassi Hurskainen johdattaa joukkonsa keskiviikkona Raatin stadionille. Yli 14 miljoonaa katsojaa YouTuben temppuvideoillaan kerännyt Hurskainen on tunnettu erityisen tarkasta ja puhtaasta potkutekniikastaan. Hurskainen lukeutuu niihin harvoihin veskareihin, jotka ovat onnistuneet maalinteossa. Nykyinen Jippo-vahti täräytti avauspotkun yhdellä pompulla vastustajan verkkoon muutama vuosi takaperin Kakkosessa.

Lähes OPS:n maalille yltävien avauspotkujen lisäksi Jipon vaarallisuus on hyvin oululaisten tiedossa.

– Kaikki tietävät, miten Jippo pelaa. He puolustavat tiiviisti ja sieltä pitäisi löytää aukot. Tarvitsemme siihen luovuutta ja kärsivällisyyttä hyökkäyspäässä. Olemme päästäneet seitsemän maalia kahdessa viime pelissä omiin, joten oman puolustuspelin kautta lähdemme. Ihan varmasti saamme ainakin sen yhden maalin ja sehän riittää, jos puolustamme nollan, OPS-pakki Iiro Vandell asettelee.

– Viime harjoituksissa on painotettu joukkuepelaamista ja varsinkin koko joukkueena puolustamista on treenattu paljon. Se on avain Jippoa vastaan, että pelataan tiiviinä, sillä Jippo lähtee nopeasti vastahyökkäyksiin. Nukahduksia ei kestä tulla, hän lisää.

Iiro Vandell

Iiro Vandell kuuluttaa tiivistä joukkuepelaamista Jippoa vastaan.Sitkeänä vastustajana tunnettu Jippo on kuuluisa viime hetken maaleistaan ja varsinkin viime hetken tasoitusmaaleistaan. Joensuulaisten viiden pinnan pistepussi koostuu kahdesta tasurista (Viikingit ja Haka) ja yhdestä voitosta (AC Kajaani). Tappion Jippo on kohdannut viidesti. OPS:lla on kasassa yhdeksän pinnaa kahdeksasta ottelusta. Jippo nappasi viime kierroksella kauden avausvoittonsa Valtteri Nykäsen osumalla AC Kajaanista, kun taas OPS on hukannut johtoaseman kahdessa viime pelissään. Siltä osin Palloseura tulee taatusti pesemään kasvonsa keskiviikkona.

– Tiedämme, että pystymme pelaamaan paljon paremmin kuin parin viime ottelun tulokset antavat ymmärtää. On vain pidettävä itseluottamus korkealla, Vandell valaa.

Molemmat joukkueet ovat liikkeellä terveillä miehistöillä. Pitkään sivussa ollut OPS-hyökkääjä Elijah Christopher saattaa palata kokoonpanoon jo keskiviikkona. Jipon poissaolijat löytyvät vaihtopenkin takaa, sillä joukkueen valmennuskaksikko Jarmo KorhonenTero Tahvanainen ovat toimitsijakiellossa SJK:ta vastaan saamiensa ulosajojen myötä.

OPS – Jippo keskiviikkona 19.6. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

>> KATSO Lassi Hurskaisen YouTube-kanava

(Toimitus)

16.06.2013

Cornelius Stewart tähtää Euroopan huipulle

Saint Vincent ja Grenadiinit on pieni saarivaltio Karibianmerellä. Suomalainen osaa hahmottaa Oulun Palloseuran laitahyökkääjä Cornelius Stewartin kotimaan maailman kartalle vasta sen jälkeen, kun kerrotaan St. Vincentin olevan Trinidad & Tobagon naapurisaari. Stewart on kaukana kotoa. 8534 kilometrin päässä odottelee muun muassa OPS-laiturin yksivuotias tytär.


– Olen kotoisin suurperheestä. Perheeni on lämmin ja rakastava ja he ovat aina tukeneet minua valinnoissani. Minulla on ihana yksivuotias tytär, jota rakastan koko sydämestäni. Olen kotoisin Questellesin kylästä, joka on mukavaa asuinaluetta. Sillä alueella ei ole paljoa rikollisuutta, eikä väkivaltaa, vaan siellä on  paljon lämpimiä ja ystävällisiä ihmisiä, Stewart kertoo.

St. Vincentin saarelta on noin 45 minuutin lentomatka Trinidad & Tobagoon, jonka pikajuoksijat ovat suomalaiselle urheilukansalle tv:stä tuttuja. Myös Stewartin pohkeissa virtaa karibialainen ”pikajuoksijan veri”. Satanen taittuu 10,77 sekuntiin eli mies juoksisi Suomen mestaruuskisoissa itsensä palkintokorokkeelle milloin vain. Jalkapallo on kuitenkin se rakkain laji, vaikka Stewart on harrastanut myös yleisurheilua, lentopalloa ja krikettiä.


– Olen aina potkiskellut palloa ja kikkaillut pallon kanssa. Minua on aina kiinnostanut nähdä ja temppuilla, mitä kaikkea pienen pallon kanssa voi tehdä. Niistä ajoista lähtien olen halunnut tehdä jalkapallosta ammatin ja oppia lajista niin paljon kuin mahdollista.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart on kantanut St. Vincent ja Grenadiinien nuorten maajoukkueen kapteenin nauhaa hihassaan. Saarivaltion A-maajoukkueessa hän on esiintynyt 27 ottelun ja kymmenen maalin verran.Leppoisa kaveri nauttii Suomen kesästä täysin rinnoin, vaikkei Skandinavian ilmasto pärjääkään kuvankauniille Karibianmeren ilmastolle.


– Kotimaassani lämpötila on aina yli 30 astetta.  Sanoisin, että pääkaupunki Kingstown on saaren parasta aluetta, sillä sieltä saa kaiken tarvittavan yhdellä kertaa. Kun vertaa Suomeen, niin oudoin asia ja suurin ero on juuri ilmasto. Toisaalta Suomi on kehittyneempi ja vakaampi kuin St. Vincent.


Stewart löysi Ouluun agenttinsa kautta. Ennen OPSiin tuloa hän oli Veikkausliigaseura  Myllykosken Pallon testissä.
Stewart on pelannut viimeksi Trinidad & Tobagon pääsarjassa Caledonia AIA:n joukkueessa, jonka kotistadion vetää 24 000 katsojaa.


Uransa parhaat kokemukset hän on tähän mennessä saanut Kanadan ja Yhdysvaltojen yhteisestä pääsarjasta, MLS-liigasta. Stewart pelasi kausilla 2009-2012 Vancouver Whitecapsin organisaatiossa.


– Se on paras kokemukseni tähän asti. Kun aloitin siellä, minut valittiin vuoden tulokkaaksi ja se teki kokemuksesta tietysti vielä paremman, laulava pikakiituri muistelee.

Stewart on kulkenut reilun satatuhatpäisen kansan maajoukkueeseen kaikkien mahdollisten poikien ja nuorten maajoukkueiden kautta.


23-vuotias jalkapalloilija tähyää urallaan vielä paljon Suomen kenttiä suuremmille areenoille.


– Tavoitteenani on päästä pelaamaan Euroopan huippuliigoihin.

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa)

15.06.2013

Luiz Antonio: Suomi arvokisoihin 5-10 vuodessa

Suomen A-maajoukkueen menestyminen tulevaisuudessa riippuu siitä, mitä juniorivalmentajat tekevät tällä hetkellä 10-12-vuotiaiden poikien kanssa. Tämä on Oulun Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonion mukaan fakta, joka pitää uskaltaa myöntää.

 

– Suomen on pakko päästä pian arvokisoihin, jotta jalkapallossa saadaan buumi aikaiseksi. Keihäänheitossa, jääkiekossa ja mäkihypyssä Suomi on ottanut paljon mitaleita, mutta fakta on se, ettei jalkapallo ole tuonut mitään. Se pitää uskaltaa myöntää, suomalaistunut brassivalmentaja aloittaa.


Antonio kaipaa suomifutikseen ennen kaikkea uutta punaista lankaa.

 

– Tulevaisuudessa, ehkä 5-10 vuoden kuluttua, Suomi voi onnistua pääsemään arvokisoihin. Se vaatii sitä, että meillä on tarpeeksi koulutettuja valmentajia opettamassa junioreille, mikä on ammattimaista. Nyt pitäisi miettiä, mikä on ollut Suomen pääpointti viimeisen 20 vuoden ajan. Se ei selvästikään ole tuonut tulosta, joten sitä pitää muuttaa.

 

– Onko Suomi seurannut Englannin tyyliä 20 vuoden ajan vai mitä? Nyt on aika tehdä muutos, sillä tulosta ei ole tullut tällä tyylillä, eikä Englantikaan ole voittanut lähiaikoina mitään. Onko nyt Saksan aika? Pitäisikö ottaa mallia, miten siellä tehdään asioita? Espanjan aika on ollut viimeiset vuodet, mutta tuleeko nyt Saksan vuoro, Antonio kyselee.


Suomen korkein sijoitus FIFA:n ranking-listalla on vuoden 2007 maaliskuun 33. sija. Tuoreimmalla listalla Suomi on vajonnut sijalle 82. Pudotusta kuudessa vuodessa on tullut peräti 49 pykälää!

 

– Pitää muistaa, että reilut kymmenen vuotta sitten Suomi oli todella lähellä päästä kisoihin, jopa MM-kisoihin. Oli Jari Litmanen, Sami Hyypiä ja maalivahtiosastolla Antti Niemi ja Jussi Jääskeläinen. Se oli silloin pienistä asioista kiinni. Mutta ajatelkaa, että Brasiliakin on nykyään vasta sijalla 19!

Luiz Antonio

Luiz Antonio on seurannut suomifutista tarkasti jo yli 20 vuotta pelaajana ja valmentajana. Kuva: Kari Väre / arkisto.

 

 

Suomalaisen jalkapallon ydinongelmaa ei OPS-luotsi kauaa mieti.

 

– Suomella on aina ollut se ongelma, ettei hyökkäyksessä ole maalintekijöitä. Toivon, että juniorivalmentajat lähtisivät Palloliiton tuella kehittämään Suomelle parempia hyökkääjiä. Yksi asia, mikä Suomesta puuttuu, on hyökkääjien ylimääräiset maalintekoharjoitukset.

 

Antonion mukaan Suomen pienet resurssit ja pieni pelaajamassa venyvät tällä hetkellä äärimmilleen.

 

Mixu Paatelainen on tehnyt, mitä pystyy. Esimerkiksi Espanjaan vastaan oli todella hyvä tulos (1 – 1), vaikka puolustimme koko 90 minuuttia. Ei Suomi voi lähteä hyökkäämään Espanjaa vastaan. Minä kunnioitan aina toisten valmentajien filosofiaa ja tuossakin ottelussa Paatelainen teki, mitä pystyi. Aina pitää mennä niiden pelaajien mukaan, mitä valmentajalla on kädessä.


OPS-käskijän mielestä Huuhkajilla on kaksi pelillistä johtohahmoa (Niklas Moisander ja Roman Eremenko), jotka ovat iän puolesta vielä pitkään maajoukkueessa runkona.

 

– Toivon myös, että Teemu Pukki onnistuisi olemaan se maaleja tekevä hyökkääjä. Olen täysillä hänen puolellaan.

 

Jalkapallossa on nähty kymmeniä kertoja pienten maiden tuhkimotarinoita. Esimerkiksi Tanskan (1992) ja Kreikan (2004) EM-kullat. Ehkä eräänä päivänä Suomessakin kerrotaan menestystarinaa.

 

– Viro oli todella lähellä päästä vuoden 2012 EM-kisoihin, joten miksi ei Suomikin. Muutetaan ajattelua ja mietitään, mitä teemme tällä hetkellä 10-12-vuotiaiden kanssa. Sieltä nousevat tulevaisuuden pelaajat. Tämä on se pointti, millä Suomi voi menestyä.

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa)

14.06.2013

Pala OPS-historiaa: Mestarivahti Jukka Rantanen ylpeä saavutuksista vieläkin

Kun Oulun Palloseuran mestaruusvuosien legendaarinen maalivahti Jukka ”Näppy” Rantanen muistelee asioita yli 30 vuotta taaksepäin, nousee hänellä päällimmäisenä mieleen kaksi asiaa: Suomen mestaruudet ja Liverpoolin kohtaamiset. Eipä entinen OPS-vahti malta olla kertomatta pukukoppitarinoitakaan, joiden päivänvalonkestävyyttä hän empii vielä 30 vuoden jälkeen.

 

– Päällimmäisenä on mielessä se, miten hyviä me oltiin mestaruusvuosina. Vaikka joku oli lähellä, niin aina me pystyttiin kaivamaan se voitto tai tasapeli, mitä milloinkin tarvittiin. Esimerkiksi toisena mestaruusvuonna (1980) me tarvittiin tasapeli Hakaa vastaan viimeisessä ottelussa ja se me kaivettiin. Aika paljon tuli otettua sellaisia ärsyttäviä 1 – 0-voittoja, joissa naapuri ei juuri päässyt palloon käsiksi, Rantanen muistelee ylpeänä.

 

– Joukkue pelasi hyvin yhteen ja siinä oli kaikki kohdillaan. En ole nähnyt Suomessa vielä tänä päivänäkään sellaista pelisilmää, mikä oli esimerkiksi Eero Rissasella. Hän dominoi peliä monella tavalla ja voitti järjestään kaikki pääpallot sijoittumisellaan myös kaksimetristä Hakassa ja RoPS:ssa pelannutta Juuso Heliniä vastaan, joka pelasi siihen aikaan myös lentopalloa ja hänellä oli huikea ponnistusvoima. Eipä hänkään pärjännyt Eerolle, Kajaanissa nuoruusvuotensa viettänyt Rantanen jatkaa.

Jukka Rantanen

Oulun Palloseura muisti vanhoja mestareita vuonna 2011 Raatissa pelastussa OPS - AC Oulu -ottelussa. Itsekin OPS-mestareihin lukeutuva seuran nykyinen manageri, Miika Juntunen ojentaa Palloseuran perinnekaulahuivia Jukka Rantaselle.

 

 

Mestarivahti kerran aloitti tarinoinnin aikansa taitavimmasta keskikenttämiehestä, Eero Rissasesta, niin annetaanpa Rantasen jatkaa.

 

– Rissasella meni ensimmäisen Liverpool-ottelun alkulämmittelyssä akillesjänne poikki. Hän näytti sitä minulle, että ”katoppa, mikä tuossa” ja sanoi, etten saa kertoa kenellekään. Hänen pohje oli noussut varmaan polvitaipeeseen ja siinä oli sellainen nyrkin kokoinen patti. No, lopulta lääkäri huomasi sen, eikä Eero päässyt kentälle.

 

Pieni kiusanteko ja pukukoppihuumori kuuluvat joukkueurheiluun. Silloin, kun siitä saa vuorollaan jokainen osansa, on se omiaan nostamaan joukkuehenkeä. Ole hyvä Jukka Rantanen.

 

– Tämä voi olla sellainen juttu, mitä ei ehkä kestäisi kertoa vieläkään. Meidän britit (Hugh Smith ja ”Keke” Armstrong) piilottivat nimittäin erään pelaajan kassiin naisen alusvaatteita ja hänen vaimo löysi ne kotona. Oli vissiin sen verran pahana, että seuraavissa treeneissä ois kyllä meidän brittipojille käynyt huonosti, ellei me ois menty väliin.


Seuraavaksi Rantasella tulee mieleen 15-vuotiaana OPS:n edustujoukkueen liittyneen Miika Juntusen ”kastajaiset”.


– Juntunen tuli nuorena poikana joukkueeseen ja häntä koulutettiin aika raa´alla kädelle. Ei nyt mitään aivan älytöntä, mutta tyhmiä juttuja kuitenkin. Kerran hän nimittäin sai ”kuumaa vettä” kintuilleen suihkussa.

Tarkennetaan sen verran lämpimän veden takana ”pissapoikana” toimi eräs kuopiolaislähtöinen irvileuka. Antaapa Rantasen jatkaa.

 

– Sitten yksi juttu, kun minä olin vasta tullut OPSiin ja meillä oli peli Mikkelissä. Silloin oli valmentajana Teemu Partanen, joka oli tunnettu siitä, että hänellä oli huonot vatsahermot. Hän kävi monesti syljeskelemässä WC:ssä ennen peliä. Niin hän teki nytkin, mutta jätkät olivat käyneet paskomassa vessaan ja jättäneet sen vetämättä. Partasella taisi oksennus lentää ja hän palasi koppiin sanoen, että ”kyllä on jätkillä huumoria”.


OPS 1979

OPS:n ensimmäinen Suomen mestaruus (1979) ratkesi Kotkassa Matti Ahosen maalilla. Kuva: Seppo Vakkari / arkisto.Legendaarisimmat sattumukset osuivat kauden 1981 maalikuninkuuden voittaneen Juhani Himangan kohdalle.

– ”Hiski” oli myös yhdenlainen värkki. Maalintekijä, joka nautiskeli siitä, kun sai ällyyttää vastustajaa, kuljettaa palloa ja lopulta tehdä maalin.

 

– Oltiin kerran menossa Helsinkiin pelireissulle lentokoneella ja ”Hiski” tuli autolla Kemistä Ouluun tyttöystävänsä kanssa.  He ajoivat matkalla kolarin ja jatkoivat matkaa taksilla. Hän soitti jostain, että pidätelkää lentokonetta, sillä hän on myöhässä. No eihän lentokonetta voinut pidätellä kovin kauaa ja lopulta kippari ajoi kiitotien päähän ja löi kaasukahvan pohjaan, mutta löysäsi sen pian. Kaikki ihmettelivät, että mitä tapahtuu ja silloin ”Hiski” nousi paloauton tikkailla lentokoneen peräovesta sisään ja sanoi kevyellä ärrä-viallaan, että ”perkele jätkä, meinasitte jättää minut”.

 

Liverpoolin pelaajien mielestä Raatin silloinen kenttä muistutti muodoltaan (muttei tasaisuudeltaan) biljardipäytää.

 

– Sitten, kun pelattiin Liverpoolissa ja noustiin katsomaan kenttää, niin ”Hiski” totesi taas kevyellä ärrä-viallaan, että ”Perkele, mitenhän päin täällä pelataan”. Ja olihan se kenttä leveydeltään kuin eri maailmasta. Ja sillähän Liverpool hajotti meidän puolustuksen Anfieldillä (leveä kenttä), kun meidän äijät olivat aivan puhki.

 

”Näppy” muistelee hymyllä myös niitä hetkiä, kun Oulun Palloseuran miehet ryntäävät maalaispoikina Liverpoolin fanikauppaan ostoksille heti paikalle päästyään.

 

– Liverpool oli tuohon aikaan maailman ykkösjoukkue ja se taisi voittaa Maailman Cupinkin kaksi kertaa. Skotlannin mestarin FC Aberdeen se voitti muistaakseni 5 – 0, että siihen nähden me laitettiin Liverpoolille lujasti hanttiin, vaikka nokkiin saatiinkin.

 

Liverpoolissa heti bussista astuttuaan Rantanen joutui brittimedian haastatteluun – lyhyellä englannilla. Seuraavan päivän lehteä lukiessaan hän ihmetteli:

 

– Mikä helvetin ” unorthodox” minä olen, että uskonasioistako ne tekivät lehtijutun. Se taisi sitten olla ”Keke”, joka lopulta suomensi, että se ei tarkoita epä-ortodoksista, vaan epätyypillistä. Minusta kirjoitettiin, että olen epätyypillinen maalivahti, Rantanen naureskelee.


Vuoden 1979 mestarivalmentaja Jukka Tiitinen oli aikaansa edellä, sillä hän oli ohjeistanut Rantasen pelaamaan kaukana maalivahdin alueelta nykymaalivahtien tavoin varsinkin silloin, kun joukkue oli tappioasemassa.


– Rissasen Eero nousi ylöspäin ja minä pelasi liberona. Olin kuitenkin nopeajalkainen ja tulihan siinä katkottua melkoinen määrä pitkiä syöttöjä, Rantanen kertaa.

Jukka Tiitinen

Vuoden 1979 mestarivalmentaja Jukka Tiitinen oli ohjeistanut Jukka Rantasen pelaamaan kaukana maalivahdin alueelta "liberona" nykymaalivahtien tavoin varsinkin silloin, kun joukkue oli tappioasemassa. Kuva: Kari Väre / arkisto.Palataan Englantiin vielä hetkeksi.

 

– Mentiin hotellin saunaan ja siellä istui eräs gentlemanni pyyhe lanteille lukemassa sanomalehteä. Se taisi olla Ahosen Matti, joka heitti täyden ämpärillisen vettä kiukaalle ja silloin gentlemanni keräsi lehtensä ja lähti saunasta kovaa kyytiä.

Palloseuralla oli 1980-luvun taitteessa aikansa ylivoimaisesti taitavin joukkue kasassa. Rantanen muistaa vieläkin muutamien pelaajien erityistaidot kuin eilisen päivän.

 

– Meillä oli paljon maajoukkuetason kavereita ja osan olisi pitänyt olla maajoukkueessa. Seppo Pyykkö oli yksi aikansa taitavimpia pallonkäsittelijöitä ja Aki Lahtinen oli kovaluu alakerrassa, joka aloitti ensimmäisenä pitkät rajaheitot. Sitten oli Ari Heikkinen, jonka kanssa oma maalivahtikin sai olla tarkkana, kun Ari keksi milloin mitäkin arvoituksellista: pyöräytti pallon takaisin maalivahdille tai päästi pallon tulemaan längeistään.


– Eero Rissasesta vielä sen verran, että myös HJK:n Atik Ismail törmäsi häneen joka kerta. Eero hoiteli hänet pelisilmällään ja lopulta hänellä meni hermot Rissasen kanssa. Leo Houtsonen oli maajoukkuekalustoa ja todella luotettava pelaaja. Meillä oli erittäin vahva keskiakseli, Rantanen luettelee esimerkkejä.

 

Kaikki loppui aikanaan.

 

– Seura maksoi mestaruuksista kovan hinnan, mutta kyllä ne ovat kivoja muistoja vieläkin. Kun joskus näkee vanhoja valokuvia, niin tulee sellainen olo, että on tullut todella saavutettua jotain, sittemmin sotilasuran tehnyt Rantanen päättää.

 

OPS:n silloinen puheenjohtaja, nykyinen kunniapuheenjohtaja, Matti Heikkinen lausui hallituksen kokouksessa kuuluisat sanat. ”Hyvät ystävät. Meillä on nyt kaksi Suomen mestaruutta. Ne molemmat ovat maksaneet meille puoli miljoonaa markkaa. Otammeko vielä kolmannen?” Huoneeseen laskeutui syvä hiljaisuus.

(Arkisto kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa)

13.06.2013

Luiz Antonio: Kaiken takana on taktiikka

4-4-2 vai 4-3-3 vai jotain ihan muuta? Ehkä joulukuusi? Magneetteja on mukava liikutella fläppitaululla ja erilaiset kiemurat paperilla näyttävät ammattimaiselta, mutta miten fläppitaulun kuviot siirretään sujuvasti pelikentälle. Siinä on valmentajilla tekemistä. OPS:n brasilialaissyntyisen päävalmentajan, Luiz Antonion mukaan todella moni asia vaikuttaa joukkueen noudattamaan taktiikkaan.

– Ensimmäiseksi taktiikka riippuu aina siitä, missä ollaan töissä, ja ketä pelaajia on kädessä. Valmentajan täytyy yhdistää nämä asiat taktiikan kanssa. Pystyvätkö topparit avaamaan peliä? Onko iso vai nopea kärki? Syötetäänkö palloa jalkaan vai selustaan ja niin edelleen?

– Jos on nopeita pelaajia käytössä, niin taktiikka voi olla esimerkiksi 4-3-3. Yksi tärkeä asia taktiikkaa valittaessa on myös se, mistä taktiikasta pelaajat tykkäävät, ja mitkä ovat heidän vahvuuksiaan, sillä pelaajat ottavat lopulta vastuun asioiden toteuttamisesta. Tämäkin pitää yhdistää taktiikkaan.

 

Kysyttäessä Brasilian ja Suomen välisiä kulttuurieroja taktisissa asioissa, Antonio nostaa esille brasilialaisten hyökkääjien vapaat kädet.

– Brasiliassa keskikenttää pidetään todella tärkeänä alueena ja sen pitää osallistua puolustamiseen kurinalaisesti, mutta hyökkäys on vapaampaa aluetta. Siellä saa tehdä ja pitää uskaltaa tehdä omia asioita, mutta puolustuksen ja keskikentän pitää tietää tarkkaan, miten pelataan.


Antonion mukaan jonkun kenttäryhmityksen omaksuminen ei vie pelaajilta pitkään. Pääasia on, että harjoituskentällä tehdään niitä asioita, mitä halutaan pelissäkin tehdä. Esimerkiksi OPS:ssa on harjoiteltu pelinavaamista millintarkasti ja määrätietoisesti koko talven ajan. Yleisenä tapana Suomessa on, että erikoistilanteet käydään harjoituksissa läpi ennen jokaista ottelua. Ja sitten pelataan, pelataan ja pelataan. Erikokoisilla alueilla. Yhden kosketuksen peliä, kahden kosketuksen peliä, vapaata peliä ja kohta keskikentälle ilmestyy ”jokeri”, joka on aina pallollisten puolella ja niin edelleen. Välillä pilli soi ja Antonio raahaa jonkun pelaajan kädestä pitäen sinne, missä hänen pitäisi olla. Konkreettisia esimerkkejä siitä, miten pelitapaa harjoitellaan.


– Minun pitää vielä kehittää itseäni, sillä en ole valmis valmentaja. Haluan oppia ja kuunnella, miten eri valmentajat toimivat. Minusta Suomen Ykkönen on vaikea paikka valmentaa, koska täällä ei ole paljon tietoa toisista joukkueista, sillä pelejä ei televisioida. Muualla tiedetään tasan tarkkaan, miten toinen hyökkää ja mikä on niiden heikkous, mutta Suomen Ykkösessä se on vaikeaa. Veikkausliigassa on jo paljon helpompaa, kun UrhoTV näyttää pelejä.

Suomalaistunut brassivalmentaja lähtee otteluihin oman tekemisen kautta.


– Videolta voisi katsoa esimerkiksi vastustajan vahvuuksia ja heikkouksia. Ykkösessä minulla tulee ensin oma peliajatus ja vasta sen jälkeen otetaan huomioon vastustaja. Ketä heillä on kokoonpanossa ja niin edelleen.

FC Jazz taktiikka

Luiz Antonion ”lempitaktiikka” 4-4-2 oli tällaisenaan käytössä esimerkiksi FC Jazzin mestaruusvuonna 1993. Viisi puolustaa, viisi hyökkää. Jos toinen alempi keskikenttäpelaaja nousee, toinen puolustaa. Hyökkääjät ja keskikentän laitapelaajat voivat liikkua ja hakea palloa vapaammin. Mestaruus ratkesi FC Jazzille vasta kauden päätösottelussa Myllykosken Palloa vastaan. Jazz voitti ottelun 11 193-päisen yleisön edessä maalein 6 - 3. Luiz Antonio iski Jazzille kaksi maalia, kuten myös nykyinen OPS-manageri Miika Juntunen. Kuvassa Antonion lisäksi Rodrigo (vas.), Piracaia ja Antti Sumiala. Kuva: Juha Tamminen / arkisto, grafiikka: Timo Sipilä

 


Otteluun valmistavassa palaverissa Luiz Antonio vastaa aina kysymykseen: miten me voimme voittaa tämän ottelun. Sen jälkeen pukukopin seinälle teipataan tarkoin varjeltuja ruutupapereita ja valmentajan kädet alkavat liikkua fläppitaululla kuin korttipelin jakajalla konsanaan.


– Ensimmäinen kohta, mitä sanon ennen peliä, on ammattiylpeys. Taktiikasta ei enää puhuta paljoa ottelupalaverissa, sillä sitä on käyty koko viikko harjoituksissa läpi ja sen pitää riittää. Kerron, miten voimme voittaa pelin ja mitkä ovat vastustajan heikkoudet ja vahvuudet.


Puoliajan tapahtumat riippuvat siitä, missä tilanteessa tauolle lähdetään.

– Kaksi tai kolme kertaa kaudessa pukukopissa räjähtää, mutta yleensä rauhoitellaan ja keskitytään siihen, mitä pitää parantaa toisella jaksolla. Annan myös pelaajille aikaa puhua ja miettiä.


Joskus kuuluisat ruutupaperit revitään näyttävästi alas seinältä ja taktiikka vaihtuu tauolla uuteen.


– Totta kai pelin aikana voidaan muuttaa ja pitää uskaltaa muuttaa taktiikkaa. Annetaan ensin joukkueelle mahdollisuus noudattaa omaa taktiikkaa, mutta jos se ei tuo tulosta, niin sitten pitää muuttaa. Aina pelataan tuloksesta. Valmentaja sitten tekee muutoksen ja ottaa siitä vastuun, mutta muutoksen toteuttaminen kentällä on taas pelaajien vastuulla. Tuleeko vaihtoja, nostetaanko iso toppari kärkeen tai muutetaanko vaikkapa 3-5-2 vai mitä, mutta muutos pitää uskaltaa tehdä.


OPS-luotsi teki marraskuussa oppimatkan Belgiaan, missä hän näki kaksi Belgian liigan ottelua (KAA Gent – RAEC Bergen Mons ja R.S.C. Anderlecht – KAA Gent) sekä seurasi kolmet KAA Gentin edustusjoukkueen ja kahdet eri Anderlechtin akatemiajoukkueen (U17 ja U21) harjoitukset. Monen opin joukosta Antonio nostaa yhden tärkeän palasen tapetille.

– Suomessa ravintopuoli ei ole riittävällä tasolla. Esimerkiksi siellä Belgiassa koko KAA Gentin joukkue söi yhdessä jo kaksi päivää ennen ottelua. Kun syödään yhdessä, tiedetään, mitä syödään ja siellä ollaan yhdessä. Ravintopuoli on erittäin tärkeä osa valmistautumista.


Antonio muistuttaa jatkuvasti itseään myös paljon arvostamansa José Mourinhon sanoilla.


– Niin kuin hän on sanonut, valmentajan pitää opiskella koko ajan ja hakea uusia juttuja, jotta voi menestyä. Valmentajakaan ei voi pysähtyä, vaan koko ajan pitää kehittyä.

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa)

12.06.2013

Seuratalon rakennustyöt vauhdissa

Oulun Palloseuran rakennuttama jalkapallon harjoitushalli (70 x 45m) vihittiin käyttöön maaliskuun lopussa.

Paljon kiitosta saanut halli on ollut kovassa käytössä koko kevään ajan. Ensimmäinen täysi toimintavuosi alkaa 1. syyskuuta, kun joukkueet siirtyvät harjoittelemaan ulkokentiltä sisätiloihin.

 

– Nelivaiheinen hanke jatkuu nyt seuratalon rakentamisella, joka nousee harjoitushallin päätyyn. Harjoituskeskuksen kolmas vaihe on täysimittainen kilpailuhalli (110 x 75m), jolle haemme parhaillaan kaavamuutosta, koska emme saaneet kaavaa molemmille halleille samalla kertaa, hankkeen puuhamies OPS-manageri Miika Juntunen visioi.

 

– Neljäs vaihe on 7000 katsojan jalkapallostadion, jolle Oulun kaupunki lupasi paikan noin 20 vuotta sitten, kun Keskuskentän päälle tehtiin kerrostaloja ja parkkihalli. OPS aikoo lunastaa tuon lupauksen tekemällä jalkapallostadionin Castrenin tekonurmialueen päälle meidän harjoituskeskuksen viereen, hän jatkaa.

Seuratalo

Manageri Miika Juntunen toivoo OPS:n seuratalon valmistuvan jo keväällä 2014. Kuva: UKI ArkkitehditParhaillaan rakennettavaan 1450 neliömetrin kokoiseen OPS:n seurataloon tulee lounasravintola, viisi kaksiota OPS:n pelaajien käyttöön, seitsemän toimistoa, 30-hengen neuvotteluhuone ja saunatilat, OPS:n edustusjoukkueen pukuhuone sekä neljä muuta pukuhuonetta suihku- ja WC-tiloineen harjoitushallin käyttäjiä varten. Kolmikerroksisen talon kellariin tulee OPS:n huoltajaa varten pyykkitupa, kuivaushuone ja varasto. Kellariin mahtuu näiden lisäksi vielä kuntosali, johon OPS etsii parhaillaan yrittäjää. Seuratalon pohjakerroksen väestönsuoja on mitoitettu jo valmiiksi alueelle myöhemmin rakennettavaa kilpailuhallia varten.

 

– Seuratalo on OPS:n kotipesä. Kaikki seuran toiminnot ja hallinto keskitetään sinne. Maksamme joka vuosi noin 25 000 euroa pelaajien asuntovuokria ja ruokailukuluja noin 13 000 euroa. Tämä tarkoittaa sitä, että säästämme seuratalon valmistuttua 38 000 euroa joka vuosi, Juntunen ynnää.

Kunnianhimoinen rakennushanke nostaa Oulun Palloseuran olosuhteet koko Skandinavian mittakaavassa todella korkealle tasolle.

 – OPS:n toiminta perustuu neljään kivijalkaan. Ensimmäinen on talous, joka meillä on vahva digitaulujen ja harjoitushallin myötä. Toinen on organisaatio, jota yritämme vahvistaa koko ajan. Kolmantena tulee olosuhteet, jotka tämä rakennushanke nostaa Suomen parhaalle tasolle. Vasta neljäntenä ajattelemme kilpailutoimintaa.

 

– Kun kolme ensimmäistä kivijalkaa ovat vahvoja, on puitteet kilpailutoiminnalle automaattisesti kunnossa ja joukkue tulee nousemaan ylöspäin, Juntunen sementoi.

Seuratalon työmaa

Seuratalon työmaalla rakennetaan parhaillaan kellarikerrosta ja perustuksia. Kaukolämpöputki sekä vesi- ja viemäriliitännät ovat jo valmiina.

 

 

Tuorein näyttö ensimmäisen kivijalan vahvuudesta saatiin toukokuussa, kun Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n tilinpäätös valmistui. Seura teki päättyneellä tilikaudella 53 062,44 euron tuloksen. Voitollinen tilinpäätös on erityinen, kun huomioidaan, että tilikauden aikana OPS rakensi noin kahden miljoonan euron arvoisen harjoitushallin valmiiksi. Voitto käytetään seuratalon investointeihin. Harjoitushallin ja seuratalon yhteenlaskettu kustannusarvio on 4,5 miljoonaa euroa.

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa)

11.06.2013

Puheenjohtajan kynästä: Uusi tuleminen yhdessä tekemällä

Jalkapallokausi on taas pyörähtänyt alkavan kesän merkiksi käyntiin. Ruoho vihertää ja mieli kirmaa kentille. Kaiken kaikkiaan, näin Ykkösen näkökulmasta tuleva kausi on varsin mielenkiintoinen. Odotettavissa on hyvä ja tasainen sarja, jossa useammalla joukkueella on mahdollisuuksia nousta tulevalle kaudelle liigaan.


Seuramme OPS ei ennakkoveikkauksien pohjalta ole nousijoiden listalla, mutta uskon kauden kuitenkin olevan myös meidän osaltamme hyvä. Luiz Antonio on jo aikaisempina vuosina näyttänyt kyntensä valmentajana, joten tiedän ja luotan hänen tekevän hyvää työtä joukkueen kanssa tälläkin kaudella.

 

Meillä Suomessahan jalkapallokausi pelataan hyvin eri aikaan kuin muualla Euroopassa, jossa vanha kausi vasta saadaan päätökseensä, kun meillä aloitetaan. Talvella Suomessa keskitytään yleensä muihin lajeihin, sillä sää tuo rajoituksia kesälajien harjoittamiseen. Tästä johtuen, olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että OPS:n uuden harjoitushallin myötä avautuu mahdollisuus pelata jalkapalloa koko vuoden ympäri. Ympärivuotiset harjoittelumahdollisuudet ovat jalkapalloilijoille hieno asia. Erityisesti junioreille ja heidän kehitykselleen tämä on aivan suurenmoista. Tällä on varmasti tulevaisuudessa näkyviä seurauksia oululaisen jalkapallon ja oululaisten nuorten menestyksessä.

 

Tulevan kauden yhtenä keskeisenä tavoitteena on edelleen vahvistaa seuramme talouden pohjaa. Myös juniorityö ja sen kehittäminen on meille erityisen tärkeää. Jalkapallo on paljon muutakin kuin vain urheilua. Seuratoiminta tarjoaa laajan sosiaalisen ympäristön ja tiiviin kaverihengen. Erityisesti sosiaalinen ympäristö kehittää nuoriamme tulevaisuutta varten moniin koitoksiin. Nuorissa on pohjoisen jalkapallon, niin kuin Oulun Palloseurankin, tulevaisuuden voima.

 

Hyvät jalkapallon ystävät! Toivon näkeväni teitä tulevan kesän aikana viihdyttävän oululaisen jalkapallon äärellä, kentän laidalla. Olemme valmiita puolustamaan kotikaupunkimme ja OPS:n perinteisiä värejä kunnialla! Yhdessä voimme saada aikaan oululaisen jalkapallon uuden tulemisen, ja toivon mukaan jo pian – aivan liigatasolla asti!

Hannu Takkula
Puheenjohtaja, OPS-jalkapallo ry

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausisanomissa, kuva: European Parliament)

07.06.2013

Sunnuntaina KooTeePeen vieraaksi

Kotkan satamakaupungissa puhaltavat uudet tuulet, kun viime kaudella Valkeakosken Hakaa luotsannut Sami Ristilä johdattaa kotkalaisryhmää ensimmäistä kauttaan. Kokeneella ex-liigapelaajalla on apunaan toinen pääsarjakonkari Steven Polack. Molemmilta miehiltä löytyy kokemusta Veikkausliigassa valmentamisesta. Uusien valmentajien lisäksi noin puoli joukkuetta on vaihtunut viime kaudesta.

Kotkalaisten kantaviin voimiin kuuluvat kirjavan seurahistorian jo 24-vuotiaana omaava Valeri Minkenen ja Myllykosken Pallossa ja ulkomaankentillä pitkän uran tehnyt toppari Toni Lindberg. Kaksi maalia paukuttanut Minkenen on ehtinyt pelata Veikkausliigassa 45 ottelua. Kahdella edellisellä kaudella hän juhli Viron mestaruuksia FC Florassa. Päävalmentaja Sami Ristilä imi Hakasta Kotkaan myös virolaismaalivahti Kert Küttin.

KooTeePee on pelannut pirteän alkukauden. Kolmen voiton, kahden tasurin ja kahden tappion tuomat 11 pistettä oikeuttavat sarjassa neljänteen sijaan. OPS:n kaksi voittoa, kolme tasuria ja kaksi häviötä ovat tuoneet yhdeksän pinnaa ja kuudennen sijan sarjataulukossa. Kotkalaisten maaliero on hyvästä sarjasijoituksesta huolimatta neljä maalia pakkaselle – pitkälti siitä syystä, että PK-35 yllätti Kotkan kauden avausottelussa peräti 5 – 0.

OPS hukkasi viime kierroksella kolmen maalin johdon tasapeliksi AC Kajaania vastaan. Tästä on takuuvarmasti oppirahat kaivettu ja joukkue on valmis vastamaan kotkalaisten ”ahtaajataklauksiin” sunnuntaina.

OPS:n edellinen voitto tuli kolme ottelua taaksepäin Vantaalta. Samaiselta toukokuun kierrokselta on myös KooTeePeen edellinen voitto (KooTeePee – AC Kajaani 1 – 0). Kotkalaiset hävisivät viimeksi Seinäjoen SJK:lle maalein 2 – 0. Kaksi näytönhaluista ja voittopolulle pyrkivää joukkuetta ovat siis vastakkain pyhänä. OPS:n riveistä puuttuu nivusvaivainen Elijah Christopher.

FC KooTeePee – OPS sunnuntaina 9.6. kello 18.30, Arto Tolsa -Areena.

(Toimitus)

04.06.2013

Kolmelle testipelaajalle lisäaikaa, Tshibasu ei jatka

Oulun Palloseura hankki kuluvan kauden kynnyksellä neljä hyökkäyspään pelaajaa koeajalle. OPS:n seurajohto on päättänyt jatkaa brasilialaishyökkääjä Chibancan ja kosovolaisen keskikenttäpelaaja Ibrahim Pecin koeaikoja heinäkuun loppuun asti. Nivusvammaa paranteleva nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher jatkaa Palloseurassa toistaiseksi.

Belgialaishyökkääjä Washilly Tshibasu ei jatka OPS:ssa. Tshibasu matkaa tänään Kokkolan Pallo-Veikkojen testattavaksi. OPS isännöi huomenna AC Kajaania Raatin stadionilla kello 18.30 alkaen.

>> otteluennakko

(Toimitus)

03.06.2013

Odotettu kohtaaminen, OPS - AC Kajaani keskiviikkona Raatissa

AC Kajaani eteni viime kaudella Kakkosessa voitosta voittoon pelaamalla hyökkäävää futista. Kajaanilaiset nousivat kauden päätteeksi ansaitusti Ykköseen, missä joukkue on jatkanut ennakkoluulotonta, hyökkäävää jalkapalloa. Kuluva kausi on AC Kajaanin seurahistorian ensimmäinen Ykkösessä.

– Kajaanilla on vähän samantyyppinen joukkue kuin meillä. Paljon taitavia yksilöitä ja he ovat parantaneet puolustuspeliään viime kauteen nähden uusien hankintojen, kuten Ozeias Grazianon myötä. Mielenkiintoinen peli on tulossa. Se on fifty-fifty, tuleeko vähämaalinen peli, tai jos peli aukeaa, niin saattaa tulla paljonkin maaleja, OPS:n keskikenttäpelaaja Matias Juntunen (kuvassa) ennakoi.

Vain kolmella AC Kajaanin pelaajista (Ozeias Graziano 133, Eetu Koistinen 73 ja Alexander Akbar 9) on aiempaa kokemusta Ykkösestä, mutta kokemattomuus ei ole paistanut kainuulaisten otteista. Sarjanousija on vääntänyt tähän mennessä tasapelin FC Hakan kanssa ja voittanut PK-35:n ja Viikingit. Sarjataulukossa AC Kajaani (7 pistettä) on pisteen verran OPS:n (8 pistettä) takana.

AC Kajaanin nigerialaishyökkääjä Michael Nzekwe on ampunut kolme maalia ja niin ikään Nigeriasta tuleva keskikenttäpelaaja Callistus Chukwu kaksi. Samat miehet nostivat maaleillaan joukkueen viime kaudella Ykköseen. OPS ei puolestaan ole saanut maalia aikaiseksi kahdessa viime ottelussaan, joten se on keskiviikon kamppailussa ensimmäinen asia, mikä Palloseuran täytyy ratkaista.

– Meillä on ollut sama vika jo monta vuotta. En osaa sanoa, mikä siinä on. Mielestäni meillä on nyt paras hyökkäyskolmikko, mitä minun aikani on koskaan ollut, keskikentällä operoiva Juntunen pyörittelee.

– Voi olla, että tässä nähdään vielä ketsuppipulloilmiö, kunhan meidän hyökkääjät saavat maalitilit aukeamaan ja sen myötä itseluottamusta. Onhan meillä paikkoja ollut, mutta niistä pitäisi laittaa paremmalla prosentilla sisään, hän jatkaa.

Toisaalta OPS:n oma verkko on pysynyt puhtaana jo kolmessa ottelussa ja puolustus on tilastojen valossa yksi sarjan tiiveimmistä.

– Viimeisellä hyökkäyskolmanneksella tarvitaan lisää huolellisuutta syötöissä ja maalipaikoissa. Kuunnellaan valmentajien ohjeita ja tehdään asiat yksinkertaisesti, eikä liian vaikean kautta tai kauniisti. Maalivahteihin me emme ainakaan kaadu, Juntunen jakaa.

– Pidetään nolla omissa, joten silloin riittää yksi maali kolmeen pisteeseen. Se on niin simppeli homma, hän lisää.

AC Kajaani oli ainoa Ykkösen joukkue, jonka OPS kohtasi harjoituskaudella. Talvella päädyttiin Michael Nzekwen ja Jean Fridolin Nganbe Nganben maalien siivittäminä 1 – 1-tasatulokseen. OPS:n kokoonpanosta puuttuvat keskiviikkona Elijah Christopher ja pelikiellossa oleva Washilly Tshibasu.

Oulun ja Kajaanin ”pikkuderby” on sanomalehti Kalevan kestotilaajan etuottelu. Otteluun myydään kaksi lippua yhden hinnalla aurinkokatsomoon Kaleva.Point –asiakaspalvelupisteessä (Lekatie 1, Avoinna ma-pe klo 9-16).

OPS – AC Kajaani keskiviikkona 5.6. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

30.05.2013

Koponen ei turhia ”hypetä” derbyn alla

Palloseuran maalivahti ja joukkueen kapteeni Juhani Koponen tunnustaa paikallisotteluiden erityislaadun, mutta hän jättää silti turhan ”hypetyksen” pois ajatuksistaan ja lähestyy ottelua täysin normaaliin tapaan. OPS-laivan kippari muistuttaa, että pelaaminen omalla tasolla riittää kolmeen pinnaan.

– Valmistaudutaan täysin normaalisti, vedetään hyvä treeniviikko ja pelataan täysin normaali ottelu. Me voitamme ihan varmasti, jos pelaamme omalla tasollamme. Tehdään samalla tavalla töitä kuin ennenkin ja pelataan rento, hyvä peli, Koponen valaa.

– Turha ”hypetys” pois. Me ei lähdetä nostamaan paineita tähän peliin, koska silloin latautuminen menee yli. Tästä joukkueesta moni on ollut ottamassa turpaan heiltä kahtena vuonna, mutta on myös monta sellaista, jotka eivät ole vielä kokeneen paikallispelin jännitystä, hän jatkaa.

Juhani Koponen

Juhani Koponen nollaa Chibancan yrityksen harjoituskentällä.Sarjataulukossa AC Oulu (10 pistettä) miehittää kolmospaikkaa OPS:n ollessa kolmen pinnan päässä kuudentena (7 pistettä). Tilastojen valossa AC Oulu on onnistunut maalinteossa OPSia paremmin, mutta puolustus on vuotanut verrattuna Palloseuraan. AC Oulun paras maalintekijä on kolmen maalin Matias Ojala. AC Oulu on sekä päästänyt että tehnyt 1,8 maalia ottelua kohden. OPS on puolustanut tiiviimmin (1,4 päästettyä maalia ottelua kohden), mutta tuhrinut maalipaikkoja sen verran, että keskiarvoksi jää vain yksi maali ottelua kohden.

Palloseurassa maalintekovastuuta on kantanut kaksi osumaa ampunut Ramirez. Puolustuspeli on ollut hyvässä tasapainossa heti alkukaudesta ja Koponen on kauhonut maalillaan paraatitorjuntoja. Puolustuslinja on toiminut kaikissa kokoonpanoissaan luunkovan toppariparin Augustine JibrinPiotr Gurzeda ja ympärillä.

AC Oulun valmennusvastuun viime syksynä ottanut Rauno Ojanen on takuuvarmasti ympyröinyt taktiikkataulultaan OPS:n kokoonpanosta monen muun lisäksi numeron 11, Cornelius Stewartin, joka on aiheuttanut nopeudellaan paljon mietittävää jokaiselle vastustajalle. Entäpä mikä on vaarallisinta AC Oulussa?

– Nurmela. Kysyisin häneltä paitaa pelin jälkeen, jos kehtaisin, ”Kopo” letkauttaa tuttuun tyyliinsä.

Helleviikon on luvattu jatkuvan perjantaille asti, mikä tietää yleisöryntäystä Raattiin ja sen myötä herkkua myös pelaajille. Veikkausliigaotteluidenkin yleisömäärät kalpenevat Oulun paikallispelien rinnalla.

– Onhan se mukavampi pelata, kun tulee paljon väkeä paikalle, Koponen sanoo.

OPS kärsi viime ottelussaan 2 – 0-vierastappion Seinäjoen SJK:lle ja AC Oulu voitti samaisen SJK:n viime ottelussaan miesylivoimalla maalein 2 – 1. Väliaikainen Oulun herruus ratkeaa perjantaina Raatissa kello 18.30 alkaen. Paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin ruuhkien välttämiseksi.


OPS – AC Oulu perjantaina 31.5. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

Lue myös:
>> Antonio: ”Tahto, intohimo ja nälkä ratkaisevat derbyn”
>> Derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa
>> Vadelmawiener ilmaiseksi 3000 ensimmäiselle asiakkaalle OPS – AC Oulu -ottelussa
>> Tärkeä tiedote: OPS - AC Oulu -otteluihin omat pääsyliput
>> Lipunmyynti

(Toimitus)

31.05.2013

Santeri Mäkinen kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina pelikauden jokaisena kuukautena. Toukokuun valinta on OPS:n B-junioreiden Santeri Mäkinen. Hän on taitava pallonkäsittelijä, joka harjoittelee hyvällä asenteella. Alkukaudella nopeajalkainen keskikenttäpelaaja on kunnostautunut maalinteossa niin harjoitus- kuin sarjapeleissäkin. Hän ei pidä itsestään turhaa meteliä, vaan keskittyy hoitamaan oman osuutensa kentällä mahdollisimman hyvin.

Oulun kautta Euroopan isoille areenoille ponnistanut Rafinha palkitsi Santerin OPS:n perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla OPS - AC Oulu -ottelun alkuseremonioissa.

(Toimitus)

30.05.2013

Antonio: ”Tahto, intohimo ja nälkä ratkaisevat derbyn”

Oulun Palloseura ja AC Oulu kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella tulevana perjantaina Raatissa. Viime kaudella OPS:n isännöimää derbyä seurasi peräti 4007 katsojaa, mikä oli Ykkösen koko kauden yleisöennätys. Oulun derbyt ovat perinteisesti lyöneet laudalta kaikkien samalla kierroksella pelattavien liigaotteluiden yhteenlasketut yleisömäärät. OPS lupaa viihdetakuun myös tähän otteluun.

– Derby on isompi ottelu kuin muut, se on fakta, vaikka se onkin vain yksi ottelu muiden lisäksi. Kaksi vuotta peräkkäin me olemme sijoittuneet AC Oulun yläpuolelle sarjataulukossa, mikä on tärkeä asia, jos ei tule liiganousua. Keskinäisissä peleissä meillä on kuitenkin parannettavaa. Perjantai on kasvojenpesunpaikka kahden vuoden ajalta sekä meidän viime ottelun (SJK – OPS) ensimmäisen puoliajan osalta, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio asettaa.

OPS-luotsi tietää jo hyvissä ajoin, mikä ratkaisee voiton tulikuumassa derbyssä.

– Sinä voitat, jos sinulla on enemmän tahtoa, intohimoa ja nälkää. Jos vastustaja on parempi näissä, sitten he voittavat.

Luiz Antonio

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on valanut Palloseuran taitavan joukkueen täyteen intohimoa derbyä varten.AC Oulu teki OPS:n tavoin paljon hankintoja vielä siirtoikkunan viime hetkillä. Tuttu runko vahvistui ghanalaisella keskikenttäpelaaja Daniel Owusulla, FC Hongasta lainatulla Dani Hatakalla, laitahyökkääjä Aapo Heikkilällä ja maalivahti Tommi Lindholmilla.  Aiemmin talvella AC Oulu hommasi Tommi Haanpään FF Jarosta sekä brittihyökkääjä Tashan Adeyinkan.

– AC Oulu on vaikea vastustaja. Mika Nurmela johtaa hyvin sitä joukkuetta ja on vielä 41-vuotiaanakin tärkeä pelaaja siellä. Janne Hietanen tuo myös kokemusta ja Dritan Stafsula on ollut hyvä siellä ja oppinut kurinalaisuutta. Mutta me emme mieti näitä, vaan keskitymme parantamaan meidän omaa peliä. Meidän pelaajat etsivät vielä toisiaan, sen näkee aivan selvästi. Jos joukkueen yhteispelin löytyminen kestää vielä, niin me voimme korjata sitä lisäämällä taistelua ja intohimoa, Antonio juttelee.

– Pelataan hyvä peli ja ollaan tarkkoina erikoistilanteissa, sekä omissa että vastustajan. Joka pelissä tulee virheitä ja onnistumisia, mutta se kumpi tekee enemmän virheitä, on vaikeuksissa, hän kertaa vanhan totuuden.

Stewart, Nganbe, Räisänen

Cornelius Stewart, Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Pekka Räisänen ovat viimeistelleet kuntoa muun joukkueen tavoin Heinäpään nurmikentillä.Palloseuran riveistä puuttuu nivusvaivainen Elijah Christopher. Polvivamman takia pitkään sivussa oleva Joni Mäkelä on pois AC Oulun kokoonpanosta. Sami Hyvärinen on ollut viime pelit sivussa olkapäävamman takia. Vierailijoiden Tashan Adeyinka vapautuu paikallistaisteluun pelikiellosta.

Raatti täyteen perjantaina! Tämä on nähtävä!

OPS – AC Oulu perjantaina 31.5. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!


Lue myös:
>> Koponen ei turhia ”hypetä” derbyn alla

>> Derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa
>> Vadelmawiener ilmaiseksi 3000 ensimmäiselle asiakkaalle OPS – AC Oulu -ottelussa
>> Tärkeä tiedote: OPS - AC Oulu -otteluihin omat pääsyliput
>> Lipunmyynti

(Toimitus)

18.09.2013

Ratkaisevan derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa

Taistelu Oulun herruudesta Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä käy tulevana perjantaina tulisempana kuin koskaan aiemmin, sillä kutkuttavan jännittävä sarjatilanne antaa vierasjoukkue AC Oululle mahdollisuuden jopa OPS:n pudottamiseen sarjasta. Onnistuuko AC Oulu tiputtamaan OPS:n? Ei.

Paikallisotteluun odotetaan jälleen kerran valtavaa yleisöryntäystä, joten pääsyliput on viisainta ostaa jo ennakkoon. Ennakkolippuja on myynnissä Raksilan, Limingantullin ja Linnanmaan Prismojen infopisteissä. OPS muistuttaa, että derbyihin myydään omat, OPS:n ja AC Oulun logoilla varustetut pääsyliput. Kaikkiin muihin OPS:n kotiotteluihin myytävät pääsyliput eivät käy kauden kahdessa paikallispelissä (31.5. ja 20.9.).

OPS-AC Oulu 2013

Raatti täyteen perjantaina!OPS kolminkertaistaa palvelupisteiden määrän paikallisotteluun. Pääkatsomon molemmissa päädyissä palvelee kioskit ja kentän tasolla kaksi makkaranmyyntipistettä. Aurinkokatsomon puolella palvelee OPS:n grillivaunu ja kaksi makkaranmyyntipistettä. Alkoholinmyyntipisteet löytyvät sekä aurinkokatsomon että pääkatsomon ylätasanteilla.

Lippuluukut aukeavat tuntia ennen ottelun alkua ja paikalle kannattaa saapua ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Lippuluukut palvelevat Raatin stadionin jokaisella nurkalla. Parhaiten pääset paikalle jalkaisin, pyörällä tai busseilla. Stadionin parkkialueet ovat normaaliin tapaan käytössä. Huomioithan, ettei pankkikortti käy maksuvälineenä OPS:n kotiotteluissa. Asiointi sujuu parhaiten tasarahalla.


Pääsyliput OPS – AC Oulu -otteluihin (31.5.2013 ja 20.9.2013):
Pääkatsomo 15€ (punainen lippu)

Aurinkokatsomo 10€ (aikuiset) (keltainen lippu)

Aurinkokatsomo 5€ (lapset 7-16 v) (keltainen lippu)

>> Lipunmyynti


OPS – AC Oulu perjantaina 20.9. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

29.05.2013

Laiterikko palveluntarjoajalla piti OPS:n sivut pois käytöstä

Laiterikko Oulun Palloseuran kotisivutilan ja sähköpostien palveluntarjoajalla on pitänyt OPS:n sivut pois käytöstä sunnuntaista lähtien. Laiterikko on nyt saatu korjattua ja sivut ja seuran sähköpostit toimivat taas normaalisti. Pahoittelemme häiriötä.

Loppuviikon aikana kannattaa vierailla sivuilla tiuhaan, sillä ennen perjantain paikallisottelua on luvassa paljon tärkeää infoa tapahtumasta sekä otteluun pureutuvia ennakkojuttuja. Pian pelin jälkeen julkaistaan normaaliin tapaan otteluraportti kuvineen sekä maalikooste.

>> GST Domainin tiedote laiterikosta

(Toimitus)

29.05.2013

Vadelmawiener ilmaiseksi 3000 ensimmäiselle asiakkaalle OPS - AC Oulu -ottelussa

Tyrnävän Leipurit Oy ja Oulun Palloseura tarjoavat herkullisen Vadelmawienerin 3000 ensimmäiselle asiakkaalle perjantaina 31. toukokuuta pelattavassa OPS – AC Oulu -paikallisottelussa. Wienereitä löytyy Raatin stadionin palvelupisteiltä sekä pääkatsomon että aurinkokatsomon puolelta 3000 ensimmäiselle tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Tempaus on osa Tyrnävän Leipurien ja Oulun Palloseuran tuoretta yhteistyösopimusta. Tyrnävän Leipurit on tänä keväänä perustettu pienleipomo, joka palvelee asiakkaitaan leipomon toimipisteessä (Peräojantie 9B, Tyrnävä), verkkokaupassa ja kotiinkuljetuksina.

Tutustu Tyrnävän Leipurit Oy:n tuotevalikoimaan.

>> Tyrnävän Leipurit Oy

 


OPS – AC Oulu perjantaina 31.5. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa herkuttelemaan!

Lue myös:

>> Derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa
>> Tärkeä tiedote: OPS - AC Oulu -otteluihin omat pääsyliput
>> Lipunmyynti(Toimitus)

24.05.2013

Ramirez: "Lauantaina uusi askel eteenpäin"

Seinäjoen Jalkapallokerho on ollut odotetun vahva heti alkukaudesta. Neljästä ottelusta yhdeksän pinnaa keränneet pohjalaiset ovat hävinneet tähän mennessä ainoastaan Oulun toiselle joukkueelle, AC Oululle (2 – 1). Toissa vuonna Ykköseen noussut SJK on ollut mieluinen vierasvastus OPS:lle, sillä viime kaudella Oulun Palloseura haki Seinäjoelta kaikki mahdolliset sarjapisteet. Oulussa joukkueet pelasivat tasan.

OPS voitti maanantaina PK-35:n Vantaalla maalein 2 – 3. Voiton myötä OPS:lla on neljästä pelistä koossa seitsemän pistettä. Ottelun ratkaisijaksi nousi kaksi maalia laukonut keskikenttäpelaaja Ramirez. Meksikolainen odottaa tiukkaa peliä myös SJK:ta vastaan.

– Se tulee olemaan vaikea ottelu, mutta myös meillä on vahva joukkue tähän sarjaan. Otetaan lauantaina uusi, hyvä askel eteenpäin, Ramirez virkkoo.

– Pysytään keskittyneenä ja hyödynnetään ne maalintekopaikat, mitä ottelussa saamme. Jatketaan samaa keskittynyttä töitä kuin Vantaalla ja taistellaan joka pallosta loppuun asti. Näin saamme hyvän tuloksen, hän lisää.

Ramirez

Viime viikon lepo teki Ramirezille terää, sillä nivusvaivoista kuntoutunut meksikolainen iski heti kaksi maalia PK-35:n verkkoon.SJK:n kokoonpanosta puuttuvat AC Oulua vastaan kaksi varoitusta ottaneet Toni Lehtinen ja Matti Lähitie sekä pitkään sivussa oleva maalivahti Luis Fernando. OPS-hyökkääjä Elijah Christopher parantelee vielä nivusiaan.

Viikonloppu on erityinen OPS:n päävalmentaja Luiz Antoniolle, sillä SJK – OPS -ottelu on yksi viikonvaihteen Luiz Antonio –Cupin kohokohdista. Yhteensä 77 joukkueen junioriturnaus on ollut Antonion nimikkoturnaus sen perustamisvuodesta, 2007, lähtien.

SJK – OPS lauantaina 25.5. kello 17.00, Seinäjoen Keskuskenttä.

(Toimitus)

21.05.2013

OPS haki etelästä pisteet ja kalat

Legendaarinen yöpaikka Porin Kellahdessa toi jälleen kerran sarjapisteitä ja tällä kertaa myös pari lahnaa ja särkeä mieheen. OPS yöpyi sunnuntaina seuran suosikkikohteessa matkalla Vantaalle. OPS - PK-35 -otteluun valmistauduttiin tällä kertaa mato-ongen varressa. Laulava, soittava ja nykyään myös kalastuskursseja espanjaksi ja portugaliksi vetävä OPS-huoltaja Jussi Hautala otti kalastusoppiinsa kolme suomea taitamatonta aloittelijaa: Ibrahim Pecin, Chibancan ja Ramirezin.

– Jussilla on aina onki ja kitara mukana näillä reissuilla, OPS:n sisäpiiristä kuiskitaan.

Peci, Chibanca, Ramirez ja Hautala

OPS kalasti etelästä pisteet ja lahnat. Kuvassa Ibrahim Peci, Chibanca, Ramirez ja Jussi Hautala. Kuva: Luiz Antonio.Aluksi kokeiltiin onnea ilman matoja, mutta pian ”vartin” kadoksissa ollut Ramirez hiippaili metsästä takaisin meren rantaan mukanaan ämpärillinen kastematoja. ”Mikä tämä meksikolainen on, tuohan pärjäisi Suomen armeijassakin”, OPS-huoltaja ihmetteli sujuvalla suomella espanjaan puhuvalle ”Ramille”. Yhteinen kieli oppaan ja oppilaiden välillä löytyi välittömästi kastematojen myötä ja kalaa alkoi nousta Porin saaristosta. Osa lahnoista jouduttiin jättämään pois kyydistä, sillä kolmen sarjapisteen jälkeen OPS-bussissa ei ollut enempää tilaa tuliaisille. OPS virittää uutta matoa koukkuun lauantaina Seinäjoen SJK:n vieraana.

Voit seurata OPS:n valmistautumista vieraspeleihin Juha-Matti Huovisen ottamien kuvien kautta Palloseuran Facebook-sivuilla.

>> Seuraa OPSia Facebookissa
>> Seuraa OPSia Instagrammissa

Tässä "Juhiksen" alkukauden saldoa: (kuvat löytyvät OPSin Facebook-sivujen päävalikon Instagram feed -kuvakkeen takaa)

OPS-bussi

Koponen, Räisänen, Huovinen, Jibrin ja Vandell

Tehtaan kenttä

Juho Keskinen

Räisänen ja Koponen

Juntunen ja Vandell

(Toimitus)

17.05.2013

Cornelius Stewart luottaa parempaan viimeistelyyn Vantaalla

Ykkösen avaustilaisuudessa Hakan ja SJK:n lisäksi ennakkosuosikit kategoriaan listattiin viime kauden tapaan kovilla panostuksilla sarjaan lähtenyt Vantaan Pallokerho-35. Oulun Palloseuran laitahyökkääjä Cornelius Stewart ei kuitenkaan kuvia kumartele, kun OPS matkustaa maanantaina PK-35:n vieraaksi.


– Tiedämme, että PK on yksi sarjan ennakkosuosikeista, mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska jalkapallossa vain pelipäivän taso ratkaisee ja se, kumpi haluaa enemmän kolmea pistettä.

Eksoottisesta Saint Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta kotoisin oleva Stewart on ollut alkukauden ajan monessa mukana. Vikkeläkinttuinen laituri on kunnostautunut varsinkin tilanteiden luojana.


– Mielestäni meillä on kohtuullinen alku: voitto, tasapeli ja tappio. Näistä olisi saatu täydet yhdeksän pistettä, mikäli olisimme käyttäneet maalipaikkamme, Stewart harmittelee.

Cornelius Stewart

Muutamista maukkaista maalipaikoista huolimatta myös Cornelius Stewartin sarakkeessa on nolla maalia toistaiseksi, sillä miehen survoma osuma Viikinkejä vastaan merkattiin lopulta helsinkiläisten omaksi maaliksi.Palloseura on viilannut tämän viikon harjoituksissa erityisesti maalintekoa. OPS-luotsi Luiz Antonio on piiskannut hyökkääjiään olemaan yksinkertaisesti tehokkaampia.

– Selvästikin meillä on ollut paljon maalipaikkoja, emmekä ole hyödyntäneet niitä täysin. Valmentajamme on jo puuttunut tähän ja olemme kiinnittäneet paljon huomiota harjoituksissa maalintekoon. Mutta katsotaan asian valoista puolta, eli olemme luoneet peleissä paljon maalipaikkoja, mikä on hyvä merkki, Stewart sanoo.

– Kun saamme lisää pelejä alle, meidän peli paranee ja paranee. Jatkossa pitää vain käyttää maalipaikat ja jatkaa puolustamisesta viime pelin tapaan. En usko, että näiden kanssa on ongelmia tulevissa peleissä, hän lisää.

Suurin osa PK-35:n runkopelaajista rustasi talven aikana nimensä jatkosopimuksiin. Merkittävimmät lähtijät ovat Kakkoseen siirtyneet Esa Terävä, Pablo Gomez-Marttila ja Jukka Santala. Tulijapuolella on useita kovia nimiä. Jukka Hirvonen ja Juri Kinnunen siirtyivät FC Viikingeistä ja Claudio Matrone Hakasta. Viime syksyn liigaa lainalla TPS:ssa pelannut Konsta Rasimus palasi Pallokerhoon. Liigakokemusta tuo myös Antonio Inutile (112 ottelua HJK:ssa KooTeePeessä ja VPS:ssa).

PK-35 voitti avausottelussaan FC KooTeePeen peräti 5 – 0. Tämän jälkeen punamustat ottelivat tappion SJK:lle ja AC Kajaanille sekä voiton Jiposta. Cornelius Stewart on keittänyt Vantaalle perinteisen, mutta tehokkaan voittoreseptin.

– Hyvä puolustus, kurinalaisuus, keskittyminen ja maalipaikkojen hyödyntäminen, hän listaa.

OPS:n kokoonpanosta puuttunee nivusvaivainen Elijah Christopher. Sen sijaan Ramirez päässee jo pelaamaan.

(Toimitus)

14.05.2013

Tärkeä tiedote: OPS - AC Oulu -otteluihin omat pääsyliput

Kauden ensimmäinen paikallisottelu lähestyy. OPS ja AC Oulu kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella perjantaina 31.5. kello 18.30 Raatin stadionilla. Oulun Palloseura muistuttaa, että kauden kahteen paikallisotteluun (31.5. ja 20.9.) AC Oulua vastaan myydään omat pääsyliput. Muihin otteluihin myytävät pääsyliput eivät käy paikallisotteluihin.

Lippujen hinnat OPS – AC Oulu -otteluissa (31.5. ja 20.9.):

Pääsyliput pääkatsomoon:

15 €


Pääsyliput aurinkokatsomoon:

10 € (aikuiset)
5 € (lapset 7-16.v)
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

S-Etukortilla saatava kahden euron alennus ennakkoon ostetuista pääsylipuista ei koske OPS - AC Oulu –otteluita. Ennakkolippuja paikallisotteluihin on myynnissä normaalihintaisina Limingantullin, Linnanmaan ja Raksilan Prismojen infopisteissä. Pääsylippuja voi tilata ennakkoon myös OPS:n verkkokaupasta.

>> verkkokauppa

OPS-AC Oulu pääsylippu pääkatsomoon

OPS - AC Oulu -otteluiden pääkatsomopaikkaan oikeuttava pääsylippu näyttää tältä.


OPS-AC Oulu pääsylippu aurinkokatsomoon

OPS - AC Oulu -otteluiden aurinkokatsomopaikkaan oikeuttavat pääsyliput näyttävät tältä.

 

Lue myös:

>> Derbyn ennakkoliput myynnissä Prismoissa
>> Vadelmawiener ilmaiseksi 3000 ensimmäiselle asiakkaalle OPS – AC Oulu -ottelussa
>> Lipunmyynti


(Toimitus)

13.05.2013

Päättyneen tilikauden voitto yli 53 000 euroa

Oulun Palloseura-jalkapallo ry teki päättyneellä tilikaudella 53 062,44 euron tuloksen. Voitollinen tilinpäätös on erityinen, kun huomioidaan, että tilikauden aikana OPS rakensi noin kahden miljoonan euron arvoisen harjoitushallin valmiiksi. Harjoitushalli on OPS:n neljässä vaiheessa rakentaman harjoituskeskuksen ensimmäinen osa. Opetusministeriön OPS:lle myöntämä 750 000 euron valtionavustus ei ole mukana tuloslaskelmassa.

– Seuran puheenjohtajana olen erityisen iloinen, että onnistuimme siinä, mikä on meidän pääprioriteetti eli talouden kivijalka. Täytyy kiittää hyvästä tilinpäätöksestä seuramme manageria, Miika Juntusta ja muuta markkinointitiimiä, OPS-jalkapallo ry:n puheenjohtaja Hannu Takkula iloitsee.

– Tästä on hyvä jatkaa tähän kauteen. Iso asia on se, että OPS:n harjoitushalli on saatu nyt valmiiksi ja pääsemme hyödyntämään sitä ensi talvena täysimääräisesti. Positiivinen tilinpäätös on signaali siitä, että otamme niitä askelia, mitä olemme luvanneet ottaa. Viime kausi ei ollut urheilullisesti aivan sitä, mitä odotettiin, mutta päävalmentajamme Luiz Antonio teki kuitenkin hienoa työtä ja saatiin lopulta urheilullinenkin tulos hyväksi, hän jatkaa.

OPS sijoittui viime kaudella Ykkösessä viidenneksi. Seuran hallituksen mukaan OPS etenee aikataulussa tavoitteidensa kanssa. Palloseuran toiminnan pääajatuksena on luoda seuralle ensin vakaa taloudellinen pohja sekä rakentaa olosuhteet ja organisaatio kuntoon. Kilpailutoiminnan tavoitteena on nousu Veikkausliigaan.

Viime tilikauden voitto käytetään OPS:n harjoituskeskuksen toisen osan eli harjoitushallin päätyyn rakennettavan seuratalon investointeihin. Noin 1450 neliömetrin kokoiseen seurataloon tulee muun muassa viisi asuntoa, toimistotiloja, neuvotteluhuone, VIP-tilat, pukuhuoneet, pyykkitupa, kuntosali ja ravintola, josta on näkymä harjoitushallin puolelle. Seuratalo valmistunee keväällä 2014.

(Toimitus)

10.05.2013

Viime kaudella voittamaton Viikingit äitienpäivävieraaksi

Itä-Helsingin ylpeys, FC Viikingit oli viime kaudella ainoa joukkue, jolta Oulun Palloseura ei saanut ainuttakaan pistettä. Viikingit voitti kauden kaikki kolme kohtaamista maalierolla 6 – 1. OPS:n alakerran monitoimimies Juha-Matti Huovinen (kuvassa) myöntää Viikinkien olevan hankala vastustaja.

– Heillä on aina hyvä joukkue. Tietysti se on muuttunut aika paljon viime kaudesta, joten vaikea sanoa heistä mitään, kun eivät ole pelanneet vielä peliäkään. Aika erikoinen tilanne, kun osa joukkueista on pelannut kolmesti ja Viikingeillä ei ole vielä yhtään peliä, Huovinen pyörittelee.

– Sinne on hankittu kovia nimiä ja se voi olla toisaalta etu meille, etteivät he ole pelanneet vielä. Se on aina haasteellinen tilanne, miten peli lähtee rullaamaan, hän lisää.

Viikingit on saanut kokoonpanoonsa nimekkäitä paluumuuttajia pitkäaikaisen pelaajarungon päälle. Noin puolet joukkueesta on uusittu. Ruotsin pääsarjassa Örebrossa viime vuonna pelannut Denis Abdulahi palasi viikinkilaivaan Hakassa viime kaudella pelanneen Obi Metzgerin tavoin. Maalivahdiksi joukkue hankki HIFK:sta tutun Mika Johanssonin ja hyökkäykseen FF Jarosta ja FC Lahdesta tutun Jani Bäckmanin. Tuoreimpina hankintoina pitkänlinjan poikien maajoukkuemies Juuso Pasanen ja tansanialaishyökkääjä Zakaria Kibona.

OPS:lla on niin ikään riveissään paljon uusia kasvoja, mutta Huovisen mielestä oululaisten pelaaminen alkaa vaikuttaa jo hyvältä.

– Haka-pelissä meillä oli hyviä viitteitä siitä, että me pystymme voittamaan ihan kenet tahansa. Haka oli pulassa ensimmäiset 20 minuuttia ja sen jälkeenkin pystyimme luomaan maalipaikkoja enemmän kuin Haka. Paikoista vain pitäisi tehdä maalit. Meillä on kovia pelimiehiä joukkueessa ja vielä, kun saadaan joukkuepelaamista paremmaksi, niin en epäile yhtään, etteikö voitaisi voittaa kenet tahansa, ”Juhis” valaa.

Sunnuntain peli on todellakin Viikinkien kauden avausottelu, sillä edes Helsingissä kautta ei pystytty aloittamaan ohjelman mukaan. Viikingit joutui siirtämään jopa helatorstain kotiottelunsa huonojen kenttäolosuhteiden vuoksi. Sen sijaan Raatissa nurmi on vuoden aikaan nähden todella hyvässä kunnossa ja se keräsi kiitosta myös OPS:n avausottelun vastustajalta, Tampereen Ilvekseltä. Sateidenkin on ennustettu vaihtuvan aurinkoiseen iltaan äitienpäivänä, joten puitteet Oulussa on kunnossa.

– Tärkeintä on pitää nolla omissa. Ihan varmasti meille tulee Viikinkejäkin vastaan paikkoja, mistä ratkaista peli. Paikoista pitää vain tehdä maalit, Huovinen päättää.

Oulun Palloseura toivottaa hyvää äitienpäivää tarjoamalla kaikille äideille ilmaisen sisäänpääsyn äitienpäivänä pelattavaan OPS – FC Viikingit otteluun.

OPS – FC Viikingit su 12.5. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

10.05.2013

Äidit ilmaiseksi OPS - Viikingit otteluun

Oulun Palloseura toivottaa hyvää äitienpäivää tarjoamalla kaikille äideille ilmaisen sisäänpääsyn äitienpäivänä pelattavaan OPS – FC Viikingit otteluun. Tervetuloa viettämään juhlapäivää ykkösfutiksen parissa!

OPS – FC Viikingit su 12.5. kello 18.30, Raatin stadionilla.

(Toimitus)

08.05.2013

Jibrin odottaa aggressiivista ja nopeaa Hakaa

Oulun Palloseura matkustaa helatorstaina legendaariselle Tehtaan kentälle Valkeakosken Hakan vieraaksi. Haka pelaa vasta kolmatta kauttaan divarissa vuoden 1950 jälkeen. Joka kerta Haka on noussut nopeasti takaisin liigaan (1973 ja 1997) ja nousua se tavoittelee nytkin kaikki ennakkosuosikin paineet niskassaan.

Hakaa valmentaa syntymäkaupungissaan Oulussa monenkirjavia muistoja ja tunteita herättävä Harri Kampman. Hänet tunnetaan liiganousujen erikoismiehenä. Kampman on nostanut joukkueen Ykkösestä liigaan neljä kertaa: Kuusankosken Kumu (1989), MyPa (1991), TamU (1999) ja AC Oulu (2006).

Haka on ehtinyt pelata ottelusiirtojen värittämällä alkukaudella jo kaksi ottelua. Avausottelussaan se peittosi AC Oulun 3 – 0, mutta jäi AC Kajaanin kanssa 2 – 2-tasapeliin. OPS avasi kautensa viime sunnuntaina maalittomalla tasapelillä Ilveksen kanssa. OPS-toppari Augustine Jibrin vakuuttaa Palloseuran pelin kehittyvän vaadittavalle tasolle torstaihin mennessä.

– Mielestäni saimme keskinkertaisen lähdön kauteen, kun verrataan meidän harjoituspeleihin ja siihen, että kyseessä on kokonaan uusi joukkue viime vuoteen verrattuna. Meidän pitää parantaa vielä joukkueena puolustamista ja tehdä paikoista maalit. Olen 100-prosenttisen varma, että maalipaikkoja tulee nytkin. Ne vain pitää muuttaa maaleiksi, Jibrin korostaa.

Peci, Jibrin ja Gurzeda

OPS:n alakerta aikoo pysyä tiiviinä myös FC Hakaa vastaan. Kuvassa Ibrahim Peci, Augustine Jibrin ja Piotr Gurzeda.Isäntien kokoonpanosta puuttuu pelikieltoa sovittava Venance Zézé, mutta Haka korvasi hänet nopeasti lainaamalla Juho Lehtosen TPS:sta. JJK:ssa viime kaudella pelannut Lasse Linjala on puolestaan tiputettu Santeri Lintusen tavoin Kakkosessa pelaavan Hämeenlinnan Härmän riveihin 11 ottelun ajaksi. Hakan nimekkäästä rosterista löytyy muun muassa hollantilaistoppari Regillio Nooitmeer, Dema, Sasha ”Vallun poika” Popovitch, Tomi Petrescu ja Eetu Muinonen. Jibrin odottaakin kiireistä iltapuhdetta.

– Ottelusta tulee fyysinen ja nopea, sillä Haka on aggressiivinen joukkue. Meidän pitää vastata aggressiivisuuteen ja uskaltaa ottaa riskejä, kun on paikka. Meillä on potentiaalia voittaa peli, jos vain yhdistämme kaikkien voimat, taidot ja vahvuudet yhdeksi joukkueeksi. Torstai-illan tulos puhukoot puolestaan, Jibrin asettelee.

Perinteikäs ja menestynyt Valkeakosken Haka omaa niin ikään perinteikkään ja menestyksekkään OPSin kanssa paljon yhteistä historiaa, joka on oululaisittain mukavaa luettavaa. Vuoden 1980 Suomen mestaruus ratkesi OPS:lle juuri Hakaa vastaan Raatissa. Haka on voittanut yhdeksän Suomen mestaruutta, joista viimeisimmän vuonna 2004. Mestaruuksien lisäksi Tehtaan kentällä on nosteltu Suomen Cup -pystiä peräti 12 kertaa. Vanhat mitalit eivät kuitenkaan paina torstaina mitään, kun OPS ja Haka kohtaavat 30 vuoden tauon jälkeen sarjaottelussa.

Haka – OPS torstaina 9.5. kello 17.00, Tehtaan kenttä.

(Toimitus)

05.05.2013

Hanna Lappeteläinen kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina. OPS:n kauden ensimmäisen kuukauden juniori on C-tyttöjen Hanna Lappeteläinen.

Hanna on joukkuepelaaja vailla vertaa, hengenluoja pukukopissa ja häneltä löytyy aina myös huumoria. OPS:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Alatarvas palkitsi Hannan ruokailulahjakortilla OPS - Ilves ottelun alkuseremonioissa.

(Toimitus)

03.05.2013

Antonio vaatii tahtoa ja intohimoa avausotteluun

Oulun Palloseura isännöi Tampereen Ilvestä kauden avausottelussaan Raatin stadionilla tulevana sunnuntaina kello 18.30 alkaen. Joukkueen päävalmentaja Luiz Antonio odottaa tulevaa ottelua malttamattomana.

– Ensimmäinen peli on aina kovasti odotettu ja se varmasti jännittää ja hermostuttaa, mutta se on normaalia. Raatin nurmi on hyvässä kunnossa nyt, sillä kenttämestarit ovat tehneet loistavaa työtä siellä. Olosuhteet ovat kunnossa, Antonio aloittaa.

Myös Ilves joutui siirtämään kauden avaustaan. Tamperelaisten oli määrä kohdata AC Kajaani eilen Tammelassa, mutta stadionin nurmi ei kestänyt vielä pelaamista. Ottelusiirtojen takia OPS ja Ilves avaavat kautensa siis tulevana sunnuntaina.

– Ilves on nousijajoukkue, josta löytyy paljon kokeneita pelaajia ja lisäksi Ilveksen omia nuoria. Viimeisen 30 vuoden aikana Tampereella on totuttu menestymään: ensin Ilves, sitten TPV ja TamU. Ilveksessä on kova jalkapallobuumi päällä ja he haluavat näyttää, että Tampereella pystytään taas tekemään hyvää tulosta ja, että ongelmat ovat takana. Meidän pitää olla valmiita heitä vastaan ja me olemme valmiita. Ei ole helppo peli edessä, OPS-luotsi aprikoi.

OPS:n mukaan on liittynyt uusia pelaajia vielä tämänkin viikon aikana, mutta se ei Antoniota huoleta. Sunnuntain sotasuunnitelma pohjautuu tahtoon ja taisteluun.

– Vaikka joukkue on koottu myöhään ja muutamien peliluvat pitää saada vielä kuntoon, niin minä ajattelen vain positiivisesti tätä: olemme saaneet kilpailua joukkueeseen ja nyt on sarjapisteitä jaossa. Totta kai haluaisin pelata kaunista jalkapalloa heti, mutta alkuvuodesta minulle riittää, että kentällä on intohimoa ja tahtoa. Ne ovat pelaajien velvollisuuksia.

OPS – Ilves sunnuntaina 5.5. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

03.05.2013

Neljä hyökkäyspään pelaajaa koeajalla

Oulun Palloseura on etsinyt riveihinsä pitkin talvea ainakin yhtä keskushyökkääjää sekä hyökkäävää keskikenttäpelaajaa. Huhtikuun alusta lähtien OPS:n testissä ollut nigerialaiskärki Christopher Omoseibi Elijah (23) jatkaa näyttöjen antamista, kuten myös pari viikkoa OPS:n mukana harjoitellut kosovolainen keskikenttäpelaaja Ibrahim Peci (25).

OPS:n harjoitusvahvuuteen liittyy vielä ennen kauden avausottelua brasilialaishyökkääjä Diego Fernando Pereira (24) alias "Chibanca" ja belgialaishyökkääjä Washilly Tshibasu (23). Pelaajien jatkosta joukkueessa päätetään kuukauden koejakson jälkeen.

(Toimitus)

26.04.2013

Akatemia valmis Kolmosen kauteen

Tälle kaudelle perustetun OPS Akatemian valmistautuminen maanantaina alkavaan kauteen on sujunut tiiviisti harjoitellen hyvissä olosuhteissa. Myöhään koottu joukkue koostuu Oulun Palloseuran Akatemian pelaajista, joista suurin osa edusti viime kaudella FC Oulun Palloa. Toinen puoli joukkueesta tulee OPS:n A-junioreista, jotka pelaavat A-junioreiden Ykkösen lisäksi siis miesten Kolmosta OPS Akatemiassa. Lisäksi joukkuetta täydennetään edustusjoukkueessa vähälle peliajalle jäävillä pelaajilla.

– Kova kesä on tulossa. Meillä on A:ssa 15 pelaajaa plus edustuksen mukana olevat A-ikäiset pelaajat. Sitten on varsinaiset Akatemian pelaajat päälle. Kolmonen on varmasti kova sarja ja siellä on suurin osa joukkueista, jonkun Ykkösen tai Kakkosen joukkueen niin sanottuja ”kakkosjoukkueita”, aivan kuten mekin, OPS Akatemian ja A-junioreiden valmentaja Jouni Puurunen ennakoi.

– Olemme myöhään liikkeellä joukkueen kokoamisen kanssa ja varmasti vasta noin kuukauden kuluttua joukkue on valmis ja sitten näemme, mikä on meidän todellinen taso. Toivottavasti saamme edustuksesta apuja heti alusta lähtien. Ajatus on, että siellä vähälle peliajalle jäävät tulevat tänne pelaamaan, hän jatkaa.

Yksi Akatemian runkopelaajista on joukkueen kapteeni Juho Sipilä (kuvassa). FC  OPA:ssa kahdella edellisellä kaudella puolustanut ”Sipi” kertoo joukkueen tavoitteista näin.

– Edustuksessa vähälle peliajalle jäävät auttavat Akatemiaa pärjäämään Kolmosessa ja me autamme heitä pelituntuman kautta pärjäämään Ykkösessä. Sarjan jokainen peli on voitettavissa ja jokaista peliä lähdemme voittamaan, joten eikös silloin tavoitteena ole Kolmosen kärkipaikka, Sipilä tuumailee.

– Vielä, kun saadaan nämä ”ehkä-pelaajat” rinkiin mukaan, niin homma alkaa näyttää hyvältä. Kolmosessa on kovia joukkueita tänäkin vuonna. Meidän pitää pakertaa alkukausi läpi taistellen ja varmasti, mitä pidemmälle kausi etenee, sitä paremmin tulemme pelaamaan, hän jatkaa.

OPS Akatemia

OPS Akatemia avaa Kolmosen kauden maanantaina 29.4. kello 19.00, Heinäpään tekonurmella FC Kemiä vastaan.Yksi A-junioreiden ja Akatemian yhteisjoukkueen pelaajista on puolankalaissyntyinen, nykyinen oululainen, Henri Heikkinen. Laitapakin pelikalenterissa on yhteensä 30 ottelua ensi kesälle.

– Kalenteria, kun katsoo, niin kova homma on tulossa. Siellä on muun muassa kolmen pelin viikkoja, mutta siihen ollaan valmiita sekä henkisesti että fyysisesti, Heikkinen toteaa.

– Akatemian viimeisessä harjoituspelissä kohtasimme HauPa:n, joka pelasi viime vuonna Kakkosessa. Sen perusteella vastustajat ovat kovaa tasoa, vaikka en tunnekaan kovin hyvin muita joukkueita. A-junioreiden Ykkösen osalta tiedän, että meillä on hyvät mahdollisuudet taistella kärkipaikasta, hän lisää.

OPS Akatemian nettisivut löytyvät osoitteesta www.ops.fi/akatemia tai yhtä hyvin sivuille pääsee OPS:n sivujen ylävalikon AKATEMIA-linkin kautta. OPS:n juniorijoukkueiden edesottamuksia voi seurata yläpalkista löytyvän JUNIORIT-linkin takaa.


Opsilaisten kauden avaus- tai seuraava ottelu:
OPS Akatemia – FC Kemi, ma 29.4. kello 19.00, Heinäpään tekonurmi
KuPS A-juniorit – OPS A-juniorit, la 4.5. Kuopio
KuPS/2 B-juniorit – OPS B-juniorit, la 4.5. kello 16.30, Kuopio
OPS Tytöt-99 – ONS-98 valkoinen, ti 30.4. kello 17.00, Talvikkipuisto Rajakylä
OPS Edustus – Ilves, su 5.5. kello 18.30, Raatin stadion

>> Akatemia
>> A-juniorit
>> B-juniorit
>> Tytöt -99

Tervetuloa seuraamaan oululaista futista!

(Teksti: toimitus, kuvat: Ilkka Helakorpi)

30.04.2013

Pekka Räisänen: ”Vain kärkisijat kiinnostavat”

Taas on se aika vuodesta, kun lyödään kuutosvaihdetta silmään sarjapisteet silmämunissa kiiluen. Valoa OPSin talveen toi oman harjoitushallin valmistuminen ja sen myötä parantuneet harjoitusolosuhteet, mutta talven harjoitusotteluiden tulokset eivät opsilaisia mairittele. Joukkueen kokenut sotaratsu Pekka Räisänen tietää, miten otetaan oikea kurssi heti, kun sarjapelit alkavat.

– Suurin osa tästä joukkueesta on jalkapalloammattilaisia ja pelaamassa täällä ammatikseen, joten olen aivan varma, että meillä kaikilla löytyy oikea asenne heti, kun sarjapelit alkavat. Ilvestä vastaan tulee olemaan ihan erinäköistä peliä kuin harjoituspelit. Se on asennekysymys, mikä ratkaisee, Pekka Räisänen painottaa.

– Tulosten valossa harjoituspelit menivät huonosti. Emme saaneet permanenttia kasaan missään vaiheessa kahteen peräkkäiseen peliin, vaan kokoonpano vaihtui joka peliin ja koko ajan oli poissaoloja, hän jatkaa.

OPS isännöi sunnuntain sarja-avauksessa viime syksynä Ykköseen noussutta Tampereen Ilvestä, joka lukeutuu heti ensimmäisellä kaudellaan Ykkösen ennakkosuosikeihin.

– Hyvät fiilikset, kun aletaan vihdoin pelata kolmesta pisteestä. Harjoituspelit on nyt pelattu ja keskitytään siihen, että saamme kaudelle hyvän startin ja kolme pistettä heti ensimmäisestä pelistä. Ilvekseen on mennyt hyviä pelaajia liigasta ja he ovat nyt Tampereen ykkösjoukkue, joten siellä on varmasti hyvä buumi päällä. Sieltä yritetään saada joukkue Veikkausliigaan jossain vaiheessa, joten kova peli on tulossa heti alkuun, Räisänen aprikoi.

”Pehu” viittaa muun muassa Jarosta tupsukorviin siirtyneeseen Heikki Ahoon, Huuhkajistakin tuttuun Toni Kallioon sekä viime kaudella Valkeakosken Hakaa edustaneisiin Jonne Hjelmiin ja Antti Ojanperään. Heti Ilveksen nimilistan perään Räisänen muistuttaa, että tulos syntyy ennen kaikkea OPS:n omasta tekemisestä, jota on aikaa hio vielä tämä viikko.

– Koko joukkueen puolustuspeliä pitää saada vielä paremmaksi, sillä sitä kautta lähtevät hyökkäyspäänkin tilanteet. Hyökkäyksessä meillä kyllä löytyy ratkaisuvoimaa.

Pekka Räisänen

Keskikentän ankkurina tai topparina viihtyvä Pekka Räisänen kuuluttaa kovaa taistelua heti sarjan ensimmäisestä pelistä lähtien.Räisäsen mukaan OPS:n tavoitteena on pelata sarjan kärkipaikoista läpi koko kauden.

– Pyritään olemaan koko ajan kärkisijoilla ja ratkaistaan homma sitten syksyllä. Kärkisijat ovat ne, mistä me olemme kiinnostuneita pelaamaan. On tärkeää pysyä koko kausi mukana kärkijoukossa, eikä nyt voi antaa yhtään etumatkaa kenellekään, niin kuin RoPS:lla oli viime vuonna. Se tarkoittaa sitä, ettei kestä tulla notkahduksia, vaan koko ajan pitää tulla mieluiten niitä kolme pisteen voittoja. Tasureilla ei pitkälle päästä tässä sarjassa.

OPS:n vahvuudeksi Räisänen listaa yksilötaidon, jota Palloseurasta löytyy jokaiselta pelipaikalta aina maalivahteja myöten.

– Yksilötaitoa meillä on aivan älyttömän paljon. On nopeutta ja kovia taistelijoita. Varmasti näitä hyödyntämällä tulemme yllättämään monet. Ensimmäinen sarjapeli on aina kovaa taistelua, mutta omilla vahvuuksilla siinäkin pärjätään, hän päättää.

OPS – Ilves su 5.5. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

27.04.2013

Aimo Sutinen: ”Joukkue tasaisen hyvässä kunnossa”

Kova harjoituskausi on vihdoin takana ja tällä viikolla oli aika mitata harjoittelun tulokset. OPS-pelaajat juoksivat maanantaina peruskuntotestin ja torstaina mitattiin lihaskuntoa ja nopeutta. Palloseuran fysiikkavalmentaja Aimo Sutinen oli tyytyväinen testituloksiin.

– Yhteenvetona pisti silmään joukkueen tasaisuus. Meidän joukkue on fyysiseltä peruskestävyydeltä tasainen ja se on valmentajien kannalta se tärkein asia. Meidän ei tarvitse tehdä mitään normaalista poikkeavaa harjoittelua kenenkään kohdalla, vaan voimme keskittyä jatkamaan normaalia harjoittelua, Sutinen ynnäili.

Aimo Sutinen

Fysiikkavalmentaja Aimo Sutinen kirjaa nopeustestin tuloksia. Lawrence Chiedozie, Eelis Koskinen, Pekka Räisänen ja Iiro Vandell odottavat vuorojaan.Alkuviikon juoksutestissä Sutinen mittasi kolmea asiaa.

– 15 minuutin alkulämmittelyn jälkeen katsottiin laktaattiarvot (maitohappo) ja syke ja haettiin niiden perusteella jokaiselle yksilöllinen aerobinen taso. Sitten juostiin 40 minuuttia, jonka jälkeen mitattiin juostu matka ja maitohappoarvot. Nekin ovat yksilöllisiä ja niitä pitää verrata jokaisen omiin aikaisempiin tuloksiin. Kolmanneksi halusimme näyttää pelaajille loppuverryttelyn merkityksen palautumisen kannalta. Kuinka nopeasti pystytään poistamaan maitohappo kehosta rasituksen jälkeen eli mitattiin vielä palautumista, Sutinen eritteli.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart vatsalihastestissä.Torstain nopeustestissä mitattiin kolmesta yrityksestä jokaisen pelaajan paras aika pelinomaisilla matkoilla eli 10 metrillä ja 30 metrillä. Lihaskunto-osuudessa mitattiin ylävartalon lihasvoimaa, jalkojen voimaa sekä hypättiin vauhditon pituushyppy.

– Nopeutta ja räjähtävyyttä löytyy joukkueesta, se on selvä asia, kun katsoo tuloksia. Eikä sitä ole pelkästään hyökkäyspäässä, vaan myös keskikentällä ja puolustuksessa. Maalivahditkin kellottivat sille pelipaikalle hyvät arvot. Viime vuoteen verrattuna nopeutta on tullut lisää ja fyysisyys on mennyt kokonaisuutena eteenpäin. Tasot ovat nousseet, ”Aippe” huomioi.

– Varsinkin meidän nuoret pelaajat tekivät viime vuoteen verrattuna nyt todellisia miesten tuloksia. He ovat kehittyneet silmin nähden eniten, hän jatkoi.

Juhani Koponen

Joukkueen kapteeni Juhani Koposen menoa punnerruspaikalla.


Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganben vauhditon pituushyppy kantoi kauas.


(Toimitus)

27.04.2013

Koponen jatkaa kapteenina

Oulun Palloseuran kapteenin nauhaa kantaa tänä vuonna viime kauden tapaan maalivahti Juhani Koponen. OPSiin palannut joukkueen ex-kapteeni Augustine Jibrin ja kokenut Pekka Räisänen ovat joukkueen varakapteenit.

(Toimitus)

25.04.2013

Eelis Koskiselle kahden vuoden sopimus

Oulun Palloseura on kiinnittänyt omista A-junioreistaan Eelis Koskisen (18) edustusjoukkueeseen kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on antanut kypsiä näyttöjä harjoituksissa ja harjoituspeleissä koko talven ajan.

– Hän on ollut todella paljon meidän mukana talvella ja saanut paljon mahdollisuuksia eri hyökkäyspään pelipaikoilla. Se riippuu nyt hänestä, kuinka paljon hän saa peliaikaa tällä kaudella ja tulevaisuudessa. Eelis on taitopelaaja, mutta ratkaisevaa on nyt se, kuinka rohkea hän on, puhuuko hän paljon kentällä ja pääseekö hän kaksinkamppailuista nopeasti liikkeelle. Hän tietää, että Ykkönen on kova sarja, eikä kentällä ole paljon aikaa, eikä tilaa. Siihen pitää olla valmis, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Koskinen siirtyi Oulun Luistinseurasta Oulun Palloseuran A-junioreihin viime vuonna. Monipuolinen, taitava ja sähäkkä oululainen lähtee tavoittelemaan ennen kaikkea peliaikaa tulevana kesänä.

– Pitää näyttää harjoituksien kautta, että pystyn murtautumaan edustuksen kokoonpanoon. Pääsen nyt jatkamaan treenaamista OPS:ssa, ja jos peliaikaa ei tule heti, niin voin pelata OPS Akatemian tai A-junioreiden mukana. Näyttöhalut ja halu kehittyä ovat korkealla. Jos peliaikaa tulee, niin silloin pelataan asenteella joukkueen eteen, Koskinen suunnittelee.

OPS:lla on koossa 20 pelaajasopimusta. Joukkueen testattavana on vielä kaksi hyökkääjää ja yksi keskikenttäpelaaja. Heidän jatkostaan päätetään vielä ennen kauden alkua. OPS aloittaa Ykkösen sunnuntaina 5.toukokuuta kotiottelulla Tampereen Ilvestä vastaan.

Eelis Koskinen
Keskikenttä / hyökkääjä
18.5.1994, Oulu

Aiemmat seurat: OPS A-juniorit, OLS

(Toimitus)

18.04.2013

Kauden avausottelu siirtyy

Ykkösen avauskierroksilta on siirretty kolme ottelua. OPS:n kauden avausottelu Joensuun Jippoa vastaan piti pelata 28.huhtikuuta, mutta ottelu on siirretty pelattavaksi launtaina 7.syyskuuta. Palloseura avaa kautensa kotiottelulla sarjanousija Tampereen Ilvestä vastaan sunnuntaina 5.toukokuuta kello 18.30 Raatin stadionilla.

Avauskierroksen otteluista myös FC Viikingit - SJK ja toisen kierroksen ottelu AC Oulu - FC Viikingit on siirretty pelattavaksi myöhemmin. Syynä ottelusiirtoihin on myöhäinen kevät, jonka vuoksi pelialustat eivät ole vielä kunnossa. Oulussa pelattavien otteluiden siirroissa on huomioitu myös alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen avausottelu. Pikkuhuuhkajat kohtaa Liettuan Raatissa 11.kesäkuuta.

(Toimitus)

20.04.2013

Tornion Pallo-47 toistamiseen parempi

Kakkosessa pelaava TP-47 löi Oulun Palloseuraa toistamiseen kynsille peittoamalla OPS:n harjoitusottelussa peräti maalein 5 – 2. Oululaisluotsi Luiz Antonio joutuikin sensuroimaan itseään pelin jälkeen reippaalla kädellä.

– En halua kiroilla, joten sanotaan näin, että tämä oli todella huono esitys. Emme missään nimessä aliarvioi TP-47:ää, mutta pelaajilla pitäisi olla ammattiylpeyttä silloin, kun pelataan. TP oli hyvä ja aggressiivinen ja me katselimme vierestä varsinkin ensimmäisellä jaksolla.

– Meiltä puuttui taistelu, rutiini ja tahto. Hyökkääjät olivat näkymättömiä varsinkin avausjaksolla, mutta myöskään maalivahti ja puolustus eivät voi päästää viittä maalia omiin. Toivotaan, että tämä opetus tuli meille oikeaan aikaan, Antonio sätti.

Erityisen harmissaan OPS-luotsi oli torniolaisten kahdesta ensimmäisestä maalista, jotka syntyivät helpohkosti kulmapotkuista. OPS:n kokoonpanosta puuttuivat muun muassa Juho Keskinen, Ramirez ja Piotr Gurdeza. OPS etsii riveihinsä vielä yhtä hyökkääjää.

– Turha itkeä puuttuvien pelaajien perään. Ne, jotka pelaavat, niiden pitäisi taistella pelipaikastaan, Antonio puhisi.

TP-47 – OPS 5 – 2 (3 – 0)

1 – 0 Johannes Herala 5min.
2 – 0 Jarkko Lahdenmäki 11min.
3 – 0 Bobb Trayan 30min.
4 – 0 Artturi Sieppi 55min.
4 – 1 Christopher Elijah (Cornelius Stewart) 61min.
5 – 1 Jaakko Pyyny 74min.
5 – 2 Cornelius Stewart 80min.

OPS:n kokoonpano
Juhani Koponen
Lawrence Chiedozie (30. Juuso Kemppainen)
Augustine Jibrin
Iiro Vandell
Juha-Matti Huovinen
Pekka Räisänen
Matias Juntunen (77. Niklas Puurunen)
Eelis Koskinen (55. Joonas Pekkala)
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Christopher Elijah
Cornelius Stewart

Matti Männikkö

(Toimitus)

11.04.2013

OPS mukana lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä PAKU-projektissa

Reilut kaksi vuotta sitten Oulun Diakonissalaitoksen säätiön väki istui samaan pöytään Oulun Palloseuran edustajien kanssa pohtimaan, millaista yhteistyötä tahot voisivat tehdä keskenään. Noiden keskustelujen aikana syntyi idea syrjäytymisuhan alla olevien lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen mahdollistavasta projektista, joka kehittyi myöhemmin liikunta- tai kulttuuriharrastuksen avulla sosiaalistumista edistäväksi ja syrjäytymistä ehkäiseväksi PAKU-projektiksi.

– Noin kaksi vuotta sitten oli ihan ensimmäiset keskustelut ja aika paljon soisin tästä kunniaa Miika Juntuselle ja OPS:lle, jotka olivat päävalmentaja Luiz Antoniota myöten ihan alusta asti tätä ideoimassa. Mietimme, millaisia yhteistyömalleja meidän välillä voisi olla. OPS:n väki oli idean priimusmoottorina, vaikka toki olimme itsekin tunnistaneet, että on olemassa sellaisia lapsia ja nuoria, joilla ei ole mahdollisuutta harrastuksiin, ODL:n säätiön johtaja Eero Väätäinen muistelee.

– Jalkapallo on maailman laajin, katsotuin, suosituin ja varmasti myös harrastetuin laji ja siksi sopiva tähän. Käynnistimme projektin OPS:n kanssa jalkapallolla, mutta ennen sen varsinaista mukaantuloa projekti ehti laveta muihin liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, hän jatkaa.

PAKU-projekti - OPS-jalkapallo

PAKU-projektin jalkapallojoukkue kokoontui keskiviikkona ensimmäistä kertaan yhteen OPS:n harjoitushallissa.PAKU on Raha-automaattiyhdistyksen tukema projekti. Sen tavoitteena on lisätä siihen osallistuvien lasten ja nuorten sosiaalistumista sekä ehkäistä syrjäytymistä liikunta- tai kulttuuriharrastuksen avulla. Kynnys uuden harrastuksen aloittamiseen tehdään mahdollisimman matalaksi, mikä antaa kohderyhmän lapsille ja nuorille mahdollisuuden mielekkääseen vapaa-ajan toimintaan.

– OPS on sitoutunut järjestämään jalkapallojoukkueen lapsille ja nuorille harjoitustilan, –ajan, varusteet sekä valmennuksen. Tämä on asiana tosi hieno ja tarkoitus on laajentaa meidän kautta tällä tavalla tapahtuvaa auttamista jatkossa, ODL:n säätiön diakoniajohtaja Hannu Rahikainen avaa.

OPS:n valmentajat Luiz Antonio ja Erkki Paananen saivat keskiviikkona ohjattavakseen lähes neljäkymmentä toinen toistaan innokkaampaa lasta ja nuorta OPS-hallissa.

– Tähän projektiin kuuluu myös futsal– ja jääkiekkojoukkue, kaksi salibandyjoukkuetta sekä bändi ja kuvataideryhmä. Mukaanpääsyyn ei vaadita lajitaitoa, eikä aiempaa kokemusta, mutta halua harrastaa ja sitoutumista toimintaa vaaditaan. Projektin ensisijaisena tavoitteena on saada lapsi tai nuori jonkun harrastuksen pariin, ODL:n säätiön PAKU-projektin projektikoordinaattori Jani Luukkonen kertoo.

Jalkapallojoukkue kokoontuu kerran viikossa pelaamaan OPS:n harjoitushalliin OPS:n valmentajien ohjauksessa.

Lisätietoja: PAKU-projekti

(Toimitus)

08.04.2013

Luottomies palaa OPS:n takalinjoille

Kolmella kaudella (2009 – 2011) Oulun Palloseuraa menestyksekkäästi edustanut Augustine Jibrin (24) palaa OPS-paitaan pelattuaan viime kauden Veikkausliigaa Vaasan Palloseurassa. Jibrin kirjautti VPS:ssa itselleen 17 liigaottelua. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio on erittäin tyytyväinen luottomiehen paluusta.

– Hän on hieno pelaaja ja ennen kaikkea hieno ihminen myös kentän ulkopuolella. Jalkapallossa pitää aina todistaa uudelleen olevansa hyvä. Hän on ollut meidän luottomies, mutta nyt hänen pitää todistaa, että luotto jatkuu. Veikkausliigaura ei auennut hänelle vielä, mutta kaikki on mahdollista uudelleen. Nouseeko hän takaisin liigaan OPS:n mukana vai meneekö hän johonkin toiseen liigaseuraan, saa nähdä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

Sitkeän nilkkavamman varjostama kausi Vaasassa ei tuonut nigerialaistopparin toivomaa läpimurtoa Veikkausliigaan, joten Jibrin päätti hakea vauhtia tutusta osoitteesta.

– OPS:ssa nähdään se tavallinen ”Austin”, joka tiedetään ennestään, mutta nyt olen vielä menestyksennälkäisempi. VPS-kokemus oli mukava ja se antoi minulle uutta näkökulmaa pelaamiseen. Tavoitteenani on edelleen viedä uraani eteenpäin kohti korkeampaa tasoa. Unelmanani on yhä pelata jonain päivänä jossain kovassa liigassa Suomen rajojen ulkopuolella, Jibrin asettelee.

Hän odottaa pian alkavasta Ykkösestä todella kovatasoista.

– Odotan mahtavaa kautta, joka on yllätyksiä täynnä. Tänä vuonna sarjassa on paljon liigatason valmentajia ja pelaajia, joten edellisiä kovempi kausi on tulossa, hän arvelee.

OPS-luotsi Luiz Antoniolla on nyt käytössään todella kova topparikolmikko: Augustine Jibrin – Pekka RäisänenPiotr Gurzeda. OPS-puolustajista myös Iiro Vandell ja Juha-Matti Huovinen pystyvät pelaamaan toppareina, joten Antonio mainitsee – syystäkin – olevansa tyytyväinen puolustuspään kilpailutilanteeseen. Hän väläyttää myös mahdollisuutta siirtyä kolmen pelaajan puolustuslinjaan tilanteen niin vaatiessa.

– Pitää olla tyytyväinen, että alakerrassa on nyt todella korkeatasoinen kilpailu pelipaikoista. Olemme kokeilleet 3–5–2-systeemiä välillä, mutta se ei ole meidän ensimmäinen ajatus. Se on kuitenkin yksi mahdollisuus tilanteesta riippuen, Antonio napauttaa.


Augustine Jibrin
Toppari
7.10.1988, Nigeria

Aiemmat seurat:
2012: Vaasan Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: Oulun Palloseura
2009: Oulun Palloseura
2008: FC Oulun Pallo
2007: NAF Rockets FC (Nigeria)
2006: NAF Rockets FC (Nigeria)

(Toimitus)

06.04.2013

GBK - OPS 1 - 1 (0 - 0)

Oulun Palloseura kohtasi Kokkolan GBK:n toistamiseen tällä harjoituskaudella ja tuloksena oli jälleen harmaita hiuksia oululaisille. Edellisellä kerralla sarjaporrasta alempana pelaava GBK pöllyytti OPS:aa maalein 0 – 3. Myöskään tuorein kohtaaminen ei tuottanut OPS-luotsi Luiz Antoniolle juurikaan ilonaiheita.

– Ensiksi haluan kiittää GBK:ta siitä, että tämä ottelu järjestyi, sillä meillä on tullut paljon perumisia alkuperäiseen harjoitusotteluohjelmaan. Meidän valmistautuminen tähän otteluun oli todella huono, katastrofi. Valmistautuminen on tärkeä osa ottelua, mutta nyt se ei onnistunut, Antonio manasi.

Maalittoman avausjakson jälkeen GBK karkasi johtoon Dima Ahon komealla laukauksella pian toisen puoliajan alussa. OPS:n tasoitus nähtiin Juuso Kemppaisen käynnistämästä hyökkäyksestä. OPS:n testattavana ollut nigerialaishyökkääjä Elijah Christopher pudotti pallon Jean Fridolin Nganbe Nganbelle, jonka laukaus toi Palloseuran tasoihin. Elijah Christopherin lisäksi OPS:n kokoonpanossa olivat ensikertaa mukana eilen Ouluun saapuneet vanhat tutut Ramirez ja Lawrence Chiedozie.

– ”Rami”, ”Lare” ja Christopher tulivat vasta eilen Ouluun ja Ramirez oli heistä ainoa, joka ehti mukaan yhteen harjoitukseen ennen peliä. Siihen nähden olen ihan tyytyväinen heihin. Testissä ollut Elijah Christopher näytti välillä hyviä asioita kentällä, Antonio eritteli.

Pilalle mennyt valmistautuminen vei Palloseuran otteista parhaan terän ja GBK olikin vahva isäntä läpi ottelun ja onnistui kiusaamaan ”isompaansa” toistamiseen tänä talvena. OPS:lla on nyt viikko aikaa tehdä kotiläksyt ennen kuin se kohtaa oman reservijoukkueensa, OPS-Akatemian harjoitusottelussa ensi lauantaina.

GBK – OPS 1 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Dima Aho 47 min.
1 – 1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Elijah Christopher) 62 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen (45. Juho Keskinen)
Juha-Matti Huovinen
Piotr Gurzeda
Augustine Jibrin
Lawrence Chiedozie
Ramirez (63. Joni Lämsä)
Matias Juntunen
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Cornelius Stewart
Elijah Christopher (72. Niklas Puurunen)
Joonas Pekkala (45. Juuso Kemppainen)

(Toimitus)

25.03.2013

Harjoitushallin loppukevään vuorot myynnissä NYT

OPS:n harjoitushallin vuoromyynti loppukeväälle (25.3.-31.5.2013) on parhaillaan käynnissä. Lisätietoja harjoitushallista etusivun harjoitushalli-linkin takaa (www.ops.fi/harjoitushalli). Vuorot varataan OPS:n manageri Miika Juntusen (p. 0500 517 277) tai OPS:n toimiston (toimisto(at)ops.fi tai p. 040 549 0052) kautta.

Halli on kesällä (1.6.-31.8.) auki vain tilauksesta.

>> KATSO VAPAAT VUOROT

(Toimitus)

25.03.2013

OPS - RoPS -harjoitusottelu peruttu

Oulun Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran välinen harjoitusottelu keskiviikolta 27.3. on peruttu. Syynä on RoPS:n leirissä ilmenneet lukuisat sairastapaukset.

(Toimitus)

22.03.2013

Pelaajilta kehuja harjoitushallin alustasta

OPS-pelaajat ottivat pikkupoikamaisella innolla varaslähdön uuden harjoitushallin käyttöön eilen illalla. Ensimmäinen harjoitus uusissa olosuhteissa nostatti hymyn pelaajien korviin.

– Loistava alusta. Tosi pehmeä jalalle. Aivan erilaista liikuttaa palloa kuin Heinäpään hallin ”betonilla”, Pekka Räisänen vertasi.

Lähintä tuttavuutta alustan kanssa tekevät tietysti maalivahdit ja varsinkin heiltä herui ylistystä uusille olosuhteille.

– Aivan loistava. Tämä säästää pelivuosia. En ole ikinä ollut näin hyvällä alustalla, enkä ole tottunut näin hyvään. Vaikka alasti pyörisi tässä, niin ei tuntuisi missään, Juhani Koponen letkautti.

 – Maalivahdille mukava. Pehmeä ja ehdottomasti parhaasta päästä, oikeastaan paras, missä olen koskaan pelannut. RoPS:n kenttä on lähellä tätä tasoa. Onhan täällä aivan unelma treenata ja veikkaan, että sitten, kun pelataan taas Heinäpään hallissa, niin tulee nurinaa. Täällä on myös hyvä ja kirkas valaistus ja ihan pystyy t-paidalla treenaamaan, Juho Keskinen arvioi.

OPS-halli

OPS otti varaslähdön parantuneisiin harjoitusolosuhteisiin torstai-iltana.Joukosta vain Cornelius Stewart mainitsi pelanneensa joskus vielä paremmalla keinonurmella.

– Tämä on todella hyvä alusta ja tällainen minimoi loukkaantumisriskit. On hienoa nähdä, että OPS panostaa olosuhteisiin. Oma halli mahdollistaa treenaamisen aina, kun on tarvetta. Voimme hio täällä omassa rauhassa kuvioita tai heikkouksia. Todella hieno halli, mutta sanoisin, että pelatessani Kanadassa, olen kokenut vielä tätäkin paremman keinonurmen, Stewart jutteli.

Ei siis maailman paras, mutta Suomen paras?

– Tämä on loistava. Olosuhteet ovat parantuneet todella paljon siihen nähden, kun tulin Poriin 20 vuotta sitten. Silloin oli sorakenttä ja se on pikkuisen eri kuin tämä, Luiz Antonio puntaroi.

– MyPa:lla on juuri samanlainen alusta, mutta minusta tuntuu, että tämä on vielä pehmeämpi ja parempi. Tietysti tämä on uudempikin, mutta minusta MyPa:n kenttä on tätä kovempi, Augustine Jibrin huomioi.

OPS-halli avauspotku

OPS:n harjoitushallin avauspotkut ammuttiin kahdessa sukupolvessa: Luiz Antonio ja Luigi Moraes sekä Miika Juntunen ja Matias Juntunen. Hallissa on tarkoitus pitää myös viralliset avajaiset myöhemmin.Muiden tavoin myös Aleksi Autti ja Iiro Vandell pitivät kokemastaan.

– Hyvä matto. Tämä ja RoPS:n kenttä ovat parhaimpia, missä olen pelannut. Kyllähän tässä treenaa, Iiro Vandell totesi hymyillen.

– Helkkarin hyvä. Pehmeä ja tuntuu hyvältä. Varmasti paras, missä olen pelannut. Sanoisin, että näin hyvä vaatii jopa vähän totuttelua, Aleksi Autti kertoi.

OPS:n harjoitushallin vuoromyynti loppukeväälle (25.3.-31.5.2013) on parhaillaan käynnissä. Vapaat harjoitusvuorot näet etusivun harjoitushalli-linkin takaa (www.ops.fi - > harjoitushalli). Vuorot varataan OPS:n manageri Miika Juntusen (p. 0500 517 277) tai OPS:n toimiston (toimisto(at)ops.fi tai p. 040 549 0052) kautta. Ensi syksyn ja talven (1.9.2013-31.5.2014) vuorot ovat myös myynnissä. Halli on kesällä (1.6.-31.8.) auki vain tilauksesta.

Harjoitushalli

(Toimitus)

21.03.2013

OPS-tietovisa vauhdissa Facebookissa

OPS:n Facebook-sivuilla voit osallistua OPS-tietovisaan koko kuluvan futiskauden (7.1.2013 – 7.10.2013) ajan. Uusi kysymys julkaistaan maanantaisin.

Arvomme joka viikko oikein vastanneiden kesken kaksi pääsylippua Raatin stadionin pääkatsomoon. Liput käyvät mihin tahansa OPS:n kauden 2013 kotiotteluista. Lisäksi palkitsemme kauden päätteeksi eniten oikeita vastauksia keränneen tietäjän erikoispalkinnolla. Tällä viikolla kysymme: Kuka oli OPS:n maalikuningas kausilla 1989, 1991, 1992 ja 1993, 1995? Liity Facebook-tykkääjäksi tästä ja pääset osallistumaan kilpailuun!

OPS-TIETOVISAN maratontaulukon kärkiviisikko 10 kierroksen jälkeen:

Timo Koponen 8
Kari Vesala 8
Veikko Suorsa 7
Risto Salmi 6
Eero Heikkinen 5

Lippupaketin tähän mennessä voittaneiden nimet: Timo Koponen, Eero Heikkinen, Vesa Parkkinen, Veikko Suorsa, Kari Vesala, Jarno Lustig, Keijo Vähäkuopus, Virpi Kangas ja Jarmo Pulkkinen.

(Toimitus)

19.03.2013

Juho Keskinen OPS:n maalille

Uransa aikana lähes kaikissa Oulun jalkapallojoukkueissa torjunut Juho Keskinen (30) on tehnyt Oulun Palloseuran kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Viime kaudella AC Oulussa pelannut maalivahti on edustanut urallaan myös Tervareita, Oulun Luistinseuraa, Haukiputaan Palloa, FC Oulun Palloa ja Tampereen Pallo-Veikkoja. Yksi on kuitenkin kokematta.

– Paljon olen kuullut tarinoita Miika Juntusen joukkueista, mutta itse en ole vielä koskaan pelannut täällä, joten sen haluan kokea nyt. Tunnen myös Luiz Antonion erittäin hyvin ja tiedän hänen olevan hyvä ja oikeudenmukainen valmentaja. Hänellä ei ole suosikkipelaajia, vaan se pelaa, joka ansaitsee pelata. Se tässä houkuttaakin ja lähden haastamaan OPS:n monivuotista ykkösmaalivahtia ja kapteenia, Juhani Koposta hyvässä ja reilussa hengessä, Keskinen asettelee.

– OPS on ollut kaksi vuotta putkeen sarjataulukon perusteella Oulun ykkösjoukkue, joten kukapa ei haluaisi pelata täällä, hän lisää.

Polven kierukkaoperaatiosta talven aikana toipunut oululaisvahti myöntää olevansa vielä matkan päässä huippukunnosta.

– Esimerkiksi viime harjoituspelissä polvi ei vaivannut millään lailla, mutta en missään nimessä ole vielä täysin kunnossa. Tuntuma on huono ja se pitää saada kovalla työllä takaisin. OPS:lla oli tarvetta toiselle maalivahdille ja minä koen, että minulla on vielä annettavaa. Se on pitkälti entisen maalivahtivalmentajani Jani Luukkosen ansiota, jonka alaisuudessa olen saanut toimia viime vuosina. Iso käsi hänelle, ”Jupina” tai ”Kojona” tunnettu veskari kiittelee.

Tänään 30-vuotissynttäreitään viettävä huumorimies heittää myös pientä piikkiä entisen työnantajansa suuntaan.

– Toivon, että fanit siirtyvät minun mukanani.


Juho Keskinen
19.3.1983, Oulu
Maalivahti

Aiemmat seurat:
AC Oulu, HauPa, FC OPA, TPV, OLS, Tervarit

(Toimitus)

18.03.2013

Harjoitushalli valmis

Oulun Palloseuran Castreniin rakentaman jalkapallon harjoituskeskuksen ensimmäinen vaihe on valmis. Harjoitushalli (70 x 45m) valmistui viikonvaihteessa. Viime kesänä alkanut rakennusurakka jatkuu välittömästi hankkeen toisella vaiheella eli OPS:n seuratalon (1450m2) rakennustöillä. Harjoituskeskuksen kolmas vaihe on täysimittainen harjoitushalli (115 x 75m), jolle OPS hakee parhaillaan kaavamuutosta täysimittaisen ulkotekonurmen sijaan.

– Viime perjantaina näin vihdoinkin valmiin keinonurmen levitettynä halliin. Se oli kuin unelma. Olin hiihtolomamatkalla ja olihan se hienoa palata, kun näki valmiin hallin. Kun lähdin reissuun, niin halli oli täynnä työkoneita ja hiekkaa, OPS:n manageri Miika Juntunen huokaisee.

– Harjoitushallin pelialusta on ylivoimaisesti Oulun paras. Se on Saltex Oy:n uusinta teknologiaa 55-millisellä nukalla. Vastaava löytyy Suomesta ainoastaan Saviniemen stadionilta, missä Myllykosken Pallo pelaa liigaottelunsa, hän kehuu.

OPS harjoitushalli

Saltexin 55-millinen nurmi tuntuu jalan alla loistavalta.


Hallilla on korkeutta 12 metriä. Pelialue on kooltaan 70 x 45 metriä.Juntusen sanaa ei tarvitse epäillä, sillä nurmi todellakin näyttää ja tuntuu jalan alla täysin erilaiselta kuin esimerkiksi Heinäpään jalkapallohallin alusta. Hankkeen puuhamiehen mukaan alusta olisi ollut ”väärä paikka” säästää.

– Halli on nyt valmis. Tarvitaan enää käyttöönottotarkastus, jota toivon kaupungilta mahdollisimman nopeasti. Hallin vuorovaraukset ja -jako ovat käynnissä. Tämän talven vuorot myydään toukokuun loppuun asti ja seuraavan talven vuorot alkavat 1.syyskuuta, harjoituskeskuksen puuhamies toteaa.

Best-Hall Oy:n toimittaman hallin virallinen avauspotku päästään ampumaan vihkiäisten yhteydessä, kun kaupunki on tehnyt käyttöönottotarkastuksen.

OPS harjoitushalli

Harjoitushallin päätyyn tulevan OPS:n seuratalon rakennustyöt ovat jo käynnissä. Kellarikerrosta on kaivettu ja kaukolämpöputki on tuotu alueelle. Päätyseinän puolivälissä olevien vanerilevyjen tilalle tulee suuri lasiseinä, josta vanhemmat voivat seurata lastensa harjoittelua hallin puolelle seuratalon ravintolasta.


Vuorovaraukset:
Miika Juntunen
p. 0500 517 277

(Toimitus)

15.03.2013

Joni Lämsä ja Aki Lahtinen mukana kalottimaajoukkueessa

Oulun Palloseuran B-junioreista edustusjoukkueeseen kolmivuotisella sopimuksella noussut Joni Lämsä ja OPS:n B-junioreissa pelaava Aki Lahtinen ovat mukana viikonvaihteen alle 16-vuotiaiden kalottimaaotteluissa Ruotsia vastaan. Suomen ja Ruotsin joukkueet ovat koottu pohjoisen pelaajista.

Ottelut pelataan lauantaina 16.3. kello 16.00 ja sunnuntaina 17.3. kello 12.00 Arina Areenalla.

>> lue lisää Piirin sivuilta

(Toimitus)

07.03.2013

Kausikortit ja irtoliput nyt myynnissä

Varmista paikkasi Raatin stadionin parhaimmille paikoille läpi huippujännittävän kauden. OPS:n kausikortit ja irtoliput ovat nyt myynnissä. Kauden ehdottomiin kohokohtiin eli Oulun paikallisotteluihin pe 31.5. OPS – AC Oulu ja pe 20.9. OPS – AC Oulu myydään omat pääsyliput. Muihin kotiotteluihin myytävät irtoliput käyvät mihin tahansa OPS:n kauden 2013 kotiotteluista, mutta eivät siis paikallispeleihin. Kausikortilla varmistat paikkasi joka otteluun!Tilaa kausikortit ja irtoliput netin tai Facebookin FanShopista

tai OPS:n toimistolta

sähköpostilla toimisto(at)ops.fi tai soittamalla 040 549 0052


Hinnasto:
Kausikortti 160,00 EUR
VIP-Kausikortti 500,00 EUR (sisältää ruokailun, kahvin ja alkoholittomat juomat)

Pääsyliput:
Pääkatsomo 15€ (aikuiset)

Pääkatsomo 10€ (lapset 7-16 v., opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Aurinkokatsomo 10€ (aikuiset)

Aurinkokatsomo 8€ (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Aurinkokatsomo 5€ (lapset 7-16.v)


Pääsyliput OPS – AC Oulu -otteluihin (31.5.2013 ja 20.9.2013)
Pääkatsomo 15€

Aurinkokatsomo 10€ (aikuiset)

Aurinkokatsomo 5€ (lapset 7-16 v)

>> otteluohjelma

(Toimitus)

01.03.2013

Tuulennopea Cornelius Stewart vahvistamaan OPS-hyökkäystä

St. Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta kotoisin oleva laitahyökkääjä Cornelius Stewart (23) on tehnyt Oulun Palloseuran kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Stewart vakuutti OPS:n seurajohdon kymmenen päivän testijakson aikana.

– Uskon, että hän pystyy auttamaan meitä tällä kaudella. Hän taistelee pelipaikastaan samalla tavalla kuin kaikki muutkin, mutta Cornelius on erittäin nopea pelaaja ja se on hänen suurin aseensa. Tämän kauden aikana hänen pitää todistaa meille, että hänet kannattaa pitää täällä tai muualla Euroopassa myös ensi kaudella, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kommentoi.

Stewartin vyöllä on 32 maaottelua ja 13 maalia St. Vincentin ja Grenadiinien maajoukkueessa. Hän on kulkenut reilun satatuhatpäisen kansan maajoukkueeseen kaikkien mahdollisten poikien ja nuorten maajoukkueiden kautta. Nuorten maajoukkueessa Stewart kantoi kapteenin nauhaa hihassaan. Viime vuonna vauhdikas hyökkääjä pelasi St. Vincentin naapurimaassa Trinidad ja Tobagossa Caledonia AIA:n joukkueessa.

– Pelaan joukkueen eteen, tuon energiaa, taistelua ja toivottavasti myös maaleja OPS:lle. Toivottavasti voin auttaa tätä joukkuetta nousemaan Suomen ylimmälle sarjatasolle, Stewart suunnittelee.


Cornelius Stewart
Hyökkääjä
7.10.1989, St. Vincent

Aiemmat seurat
2012: Caledonia AIA (Trinidad ja Tobago)
2009-2011: Vancouver Whitecaps FC (Kanada)

26.02.2013

OPS:n visiot ja olosuhde-case esillä Isännän ääni -seminaarissa

Palloliitto järjestää maaliskuun puolivälissä monen vuoden odotuksen jälkeen pohjoisen oman Isännän (seuran) ääni –seminaarin, jossa kuullaan paikallisten luennoitsijoiden lisäksi Palloliiton johdon ajatuksia. OPS-manageri Miika Juntunen esittelee seminaarissa Oulun Palloseuran visiot ja harjoituskeskushankkeen. Isännän ääni -seminaari järjestetään Sokos ja Scandic hotelleissa Oulussa 15.-16.3.2013.

Ohjelma

1. Puoliaika, perjantai 15.3.2013 (Sokos Hotelli Arina)

Klo 18:00 SPL Katsaus kehitykseen, Oulun aluevalmennuskeskus, seurakehitysohjelma Timo Huttunen/Henri Alho

Klo 19:30 ONS tie tyttöjalkapallon huippuseuraksi / Sami Hyypiä Akatemiakokemukset Keijo Peuhkurinen + mahdollinen ”Huippupelaajaluento”

Klo 20:00 RoPS tie, opistoyhteistyö yksilökehityksessä, Matti Kilpelä

Klo 20:30 OPS seurakehitys visio 2015, olosuhde-case, Miika Juntunen

Klo 21:15 Illallinen hotelli Arinassa


2. Puoliaika, lauantai 16.3.2013 (Hotelli Scandic)

Klo 9:00 Seurajohtajatapaaminen yhdessä piirin ja Liiton kanssa 

Finnkino Plaza Oulu
Klo 10:00 2. puoliajan avaus, Tapani Kurkela SPLPS, Keijo Peuhkurinen ONS

Klo 10:15 SPL pj. Pertti Alajan tervehdys/ajatukset
Klo 10:45 pohjoisen jalkapalloilijan tie Futiksen huipulle (tavoite 2 luennoijaa à 30 min)

Klo 11:45 Littileffa Finnkino

Klo 13:45 Lounas (omakustanne)

Arina Areena
Klo 14:00 Kalottimaaottelu Tytöt U16 Suomi vs. Ruotsi
Klo 16:00 Kalottimaaottelu Pojat U16 Suomi vs. Ruotsi

Pohjois-Suomen Piiri pyytää seuroja keräämään omista osallistujistaan ilmoittautumiset ja lähettämään ne kootusti sähköpostiin esa.saajanto@palloliitto.fi 3.3.2013 mennessä. Eli lista osallistujien nimistä ja tieto osallistuuko 1.puoliajalle, 2.puoliajalle vai molempiin. 1.puoliajan osalta tilaisuus on maksullinen 30 euroa/hlö (sisältää 30 euron illallisen, luennot, kahvit sekä Litti-leffan), 2. puoliaika on ilmainen.


Lisätietoja, Pohjois-Suomen Piiri

(Toimitus)

14.02.2013

Hyvää ystävänpäivää!

”Tänään on ystävänpäivä ja haluan toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää. Ensi viikon keskiviikkona me saamme kaksi legendaarista ystävää, Kari Vaallon ja Oleg Eprintsevin kylään tänne harjoitusottelussa. Ystävänpäivänä haluan myös toivottaa voimia kaikille niille jalkapalloilijoille, jotka kärsivät loukkaantumisista. Ne ovat aina ikävä asia. Meillä on molemmat maalivahdit loukkaantuneina ja toivotan heille pikaista toipumista. Eilen SJK:n maalivahdilla Luis Fernandolla meni sääriluu poikki pahannäköisessä tilanteessa. Toivotan "Luffelle" voimia ja kaikkea hyvää. Loukkaantuneet pelaajat ovat tänään ajatuksissani.”

Hyvää ystävänpäivää toivottaa,
Luiz Antonio
Päävalmentaja, OPS

12.02.2013

Oulun Palloseura tiedottaa

Oulun Palloseura ry:n hallitus ilmoittaa, että OPS -nimen ja logon käyttäminen rekisteröidyn yhdistyksen omaan toimintaan liittyen edellyttää OPS ry:n sääntöjen mukaisesti hyväksyntää OPS ry:n hallitukselta. Tämä tapahtuu nimen ja logon käyttöä haluavan yhdistyksen hakemuksen perusteella. OPS ry:n hallitus myöntää nimen ja logon käyttöoikeuden, mikäli hakemuksen ja yhdistyksen muun toiminnan perusteella voidaan todeta, että hakija on kelpoinen käyttämään OPS -nimeä ja logoa ja hakija maksaa vuotuisen lisenssimaksun OPS ry:lle.


OPS ry on vastaanottanut OPS -juniorit ry:ltä (nimi muuttunut Oulun Rotuaarin Palloksi) tiedon, jonka mukaan kahdesta edellisvuodesta poiketen OPS -juniorit ry ei aio hakea oikeutta OPS ry:ltä OPS -nimen ja logon käyttämiseen kaudelle 2013. Tämä tarkoittaa sitä, että OPS -juniorit ry:n alla toimivat joukkueet ja jaostot eivät voi käyttää toiminnassaan nimeä OPS tai OPS:n logoa.

---
Oulun Palloseura ry:n hallitus


Oulun Palloseura-jalkapallo ry tiedottaa

Oulun Palloseura-jalkapallo ry haluaa kunnioittaa ja jatkaa OPS:n menestyksekkäitä jalkapalloperinteitä ja junioritoimintaan. OPS-jalkapallo ry on valmis ottamaan vastaan kaikki ne jalkapallojoukkueet, jotka haluavat kantaa edelleen perinteikästä OPS-nimeä ja -logoa. OPS-jalkapallo ry:llä on tällä hetkellä edustusjoukkue miesten Ykkösessä, juniorijoukkueet A- ja B-pojissa sekä D-tytöissä.

 

Seuralla on oma harjoitushalli (70 x 45 m) käyttökunnossa noin kuukauden kuluttua. Seuralla on myös oma linja-auto käytössään pelimatkoja varten. OPS-jalkapallo ry:ssä rakennetaan kestävää pohjaa tulevaisuudelle vahvan talouden kautta nostamalla pystyyn liiketoimintayksiköitä, jotka samalla palvelevat junioreiden harjoitusolosuhteita. OPS-jalkapallo ry:n talouden ensimmäinen kivijalka on tienvarsien Digitaulut neljällä Oulun pääsisääntuloväylällä.

 

OPS -juniorit ry:n (uusi nimi Oulun Rotuaarin Pallo) luopuessa OPS-nimestä ja -logosta avaamme ovemme kaikille OPS:n jalkapallojunioreille.

---
Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n hallitusOPS - organisaatiokaavio

Oulun Palloseuran organisaatiokaavio.

06.02.2013

OPS Akatemialle Kolmosen sarjapaikka

Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirihallitus on myöntänyt Kolmosen sarjapaikan Oulun Palloseuran Akatemiajoukkueelle. OPS Akatemia on OPS:n edustusjoukkueen farmijoukkue.

– Siellä peluutetaan meidän lahjakkaimpia nuoria ja niitä edustusjoukkueen pelaajia, jotka jäävät
vähälle peliajalle Ykkösessä. Nuorten pelaajien on tärkeä saada välillä miesten pelejä ja tarvittaessa pelaajaliikenne käy myös Kolmosesta Ykköseen. OPS Akatemian tavoitteena on nousta välittömästi Kakkoseen, OPS-manageri Miika Juntunen naulaa.

Piirihallitus täydensi Kolmosta reilulla kädellä, sillä Kolmoseen saivat paikan myös Oulun Nelosesta nostetut kempeleläinen Sarkkirannan Ajax ja Oulun Työväen Palloilijat sekä Lapin Nelosesta nostetut Kontio ja Kempa ja Kolmosesta viime kaudella pudonnut JS Hercules. Lisäksi Kolmosta täydennettiin suoraa paikkaa hakeneilla OPS:n ja OLS:n joukkueilla. Piirin mukaan tällä ratkaisulla ikääntyneillä ja vielä juniori-ikäisilllä pelaajilla on oman seuran puitteissa mahdollisuus jatkaa peliuraansa. Samalla seuroille tarjoutuu mahdollisuus myöhemmin hakea Sami Hyypiä Akatemia -seuraksi sekä hakea pääsyä laatuseuraksi.

Piirissä ja Palloliitossa koetaan tärkeäksi vahvaa juniorityötä tekevät organisaatiot. Kolmosen täydentämisellä junioriotyölle pyritään antamaan vahvaa tukea. Päätös tukee Palloliiton jalkapallostrategiaa, jossa seuroilla toivotaan olevan yhtenäinen putki pelaajille oman seuran puitteissa edetä aina aikuisjoukkueeseen asti. Muut Kolmosen joukkueet ovat HauPa, FC OPA, FC Kemi, KajHa, Spartak ja FC Santa Claus Arctic Circle.

Kolmonen pelataan 13 joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

 

(Toimitus)

04.02.2013

Huovinen ja Juntunen jatkavat

Oulun Palloseura on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset Juha-Matti Huovisen (28) ja Matias Juntusen (20) kanssa. Laitahyökkääjänä tai kymppipaikalla pelaava Juntunen aloittaa Palloseurassa jo kuudennen kautensa. Puolustuspään eri rooleissa viihtyvälle Huoviselle alkava kausi on kolmas peräkkäinen OPS-paidassa.

– Tavoitteenani on olla parempi kuin viime kaudella. Sinänsä varmasti samantyylinen kuin ennenkin eli taisteleva ja oman maalin puolustamiseen keskittyvä. Ei tässä olla mikään maalintekijä, joten jätetään ne hommat muille ja keskitytään siihen, että omaan maaliin menee mahdollisimman vähän palloja, Huovinen asettelee.

– Ykkönen on varmasti taas hyvä sarja, jossa pelaa kovia joukkueita, eikä heittopusseja ole. Ohjelma on tiivis ja kaikista peleistä saa voitolla kolme pistettä, mutta totta kai paikallispelit nousevat otteluohjelmasta esiin kauden kohokohtina, hän jatkaa.

Matias Juntusen talveen on kuulunut OPS:n treenien lisäksi kuukauden mittainen harjoitusleiri Brasiliassa FC Ituanon joukkueessa.

– Nyt on paremmat lähtökohdat kuin kahdella edellisellä kaudella, jolloin oli loukkaantuminen (selkämurtuma) alla ja viime kaudella armeija. Toivottavasti nyt saan ehyen ja terveen kauden ja sen myötä onnistumisia, Juntunen sanoo.


Juha-Matti Huovinen           
Matias Juntunen

Juha-Matti Huovinen
Puolustaja / keskikenttä
23.9.1984, Oulu

Aiemmat seurat:
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: FC OPA
2007: Tervarit
2006: OLS
2005: OLS

         

Matias Juntunen

Hyökkääjä

23.3.1992, Tampere

 

Aiemmat seurat:
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: Oulun Palloseura

2009: Oulun Palloseura

2008: Oulun Palloseura

  

(Toimitus)
 

04.02.2013

Muutos harjoitusotteluohjelmaan

Kemissä pelattavat harjoitusottelut 23.-24.helmikuuta ovat peruttu Junkohallin romahtamisen vuoksi. Uutena otteluna harjoituskaudelle on sovittu keskiviikkona 20. helmikuuta kello 12.00 Arina Areenalla pelattava OPS – TP-47.

>> katso otteluohjelma

(Toimitus)

01.02.2013

Oululaislupaus Joni Lämsä kiinni pitkällä sopimuksella

Oulun Palloseura on kiinnittänyt omista junioreistaan lahjakkaan keskikenttäpelaaja Joni Lämsän (16) kolmevuotisella sopimuksella edustusjoukkueeseen. Eilen 16 vuotta täyttänyt oululainen on harjoitellut talven aikana edustusjoukkueen sekä OPS:n A- ja B-junioreiden joukkueissa. Lämsä debytoi miesten mukana viime viikonvaihteessa harjoitusottelussa Haukiputaan Palloa vastaan ja iski heti yhden maali ja antoi syötön.

– Olen seurannut häntä paljon jo viime vuonna. Hänellä on edessään hyvä tulevaisuuden jalkapalloilijana, jos kentän ulkopuoliset asiat pysyvät kunnossa ja nöyryys ja onni ovat mukana hänen urallaan. Jalkapallotaitojen puolesta hänestä voi tulla hyvä kymppipaikan pelaaja, sillä hän on taitava ja hänellä on hyvä pelikäsitys. Opetetaan hänelle tänä vuonna paljon asioita kentällä ja annetaan neuvoja myös jalkapalloilijan elämästä kentän ulkopuolella. Harjoituksen kautta lähdemme kehittämään häntä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio suunnittelee.

Pallovarma ja taitava lahjakkuus on päässyt haistelemaan myös poikien maajoukkueympyröitä. Lämsä oli viime kesänä mukana Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testiryhmässä.

– Tavoitteenani on nousta OPS:n avauskokoonpanoon. Miesten mukana treenaaminen on tuntunut todella hyvältä ja olisi tietysti hienoa päästä pelaamaan Ykkösen otteluita, Lämsä juttelee.

Kastellin yläasteen ysiluokan keväällä päättävä oululainen tähtää peruskoulun jälkeen Kastellin urheilulukioon, missä on tunnetusti hyvät mahdollisuudet yhdistää jalkapallo koulun kanssa.


Joni Lämsä
Keskikenttä
31.1.1997, Oulu

(Toimitus)

30.01.2013

Vuokraa alueen edullisin bussi käyttöösi, hinta vain 1,50 EUR / km

Vuokraa Oulun Palloseuran upea 54-paikkainen linja-auto käyttöösi alueen edullisimpaan hintaan (1,50 EUR/km sis. alv) esimerkiksi peli- tai virkistysmatkoille - lyhyelle tai pitkälle matkalle. Kesän ja kevään varaukset myydään nyt loppuun, soita nopeasti!

Tutustuminen bussiin ja vuokravaraukset:
toimisto(at)ops.fi
p. 040 549 0052


Paikkamäärä: 54 + 2
Vuosimalli: 2006
Varustelu: WC, DVD,TV (2 kpl), 2 x pöytäryhmä ja ilmastointi
Pituus: 13,7m
Korkeus: 3,95m
Leveys: 2,55m

OPS-bussi

OPS-bussi

OPS-bussi

OPS-bussi

 

(Toimitus)

24.01.2013

Lauantain vastustaja vaihtuu HauPaan

Tulevana lauantaina pelattavan OPS:n kauden ensimmäisen harjoitusottelun vastustaja on Iisalmen PK-37:n sijaan Haukiputaan Pallo. Syynä vastustajan vaihdokseen ovat PK-37:n riveissä ilmenneet lukuisat loukkaantumiset ja työesteet. OPS:n ja HauPa:n välinen ottelu pelataan la 26.1. kello 14.00 Arina Areenalla. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

23.01.2013

Kausi alkaa ja päättyy kotona, OPS isännöi kahta Oulun derbyä

Jalkapallon miesten Ykkönen käynnistyy sunnuntaina 28. huhtikuuta kahdella ottelulla, joista toisessa Oulun Palloseura isännöi Joensuun Jippoa Raatissa. 27 ottelun mittainen kausi päättyy lauantaina 5. lokakuuta kotiotteluun OPS – AC Kajaani. Tällä kaudella OPS isännöi paikallisvastustaja AC Oulua kaksi kertaa (perjantaina 31. toukokuuta ja perjantaina 20. syyskuuta). AC Oulu isännöi derbyä 24. heinäkuuta.

Kymmenen joukkueen voimin pelattavan kolminkertaisen sarjan voittaja nousee Veikkausliigaan kaudeksi 2014.Otteluohjelma 2013      
       

Raatin stadion

su 28.4.    

kello 18.30    

OPS – Jippo

Raatin stadion

su 5.5.

kello 18.30

OPS – Ilves

Valkeakoski

to 9.5.

kello 17.00

Haka – OPS

Raatin stadion

su 12.5.

kello 18.30

OPS – FC Viikingit

Vantaa

 

ma 20.5.

kello 18.30

PK-35 – OPS

Seinäjoki

la 25.5.

kello 17.00

SJK – OPS

Raatin stadion

pe 31.5.

kello 18.30

OPS – AC Oulu

Raatin stadion

ke 5.6.

kello 18.30

OPS – AC Kajaani

Kotka

su 9.6.

kello 18.30

FC KooTeePee – OPS

Raatin stadion

 

ke 19.6.

kello 18.30

OPS - Jippo

Tampere

to 27.6.

kello 18.30

Ilves – OPS

Raatin stadion

ma 1.7.

kello 18.30

OPS – Haka

Helsinki

la 6.7.

kello 16.00

FC Viikingit – OPS

Raatin stadion

la 13.7.

kello 16.00

OPS – PK-35

Raatin stadion

 

to 18.7.

kello 18.30

OPS – SJK

Raatin stadion

ke 24.7.

kello 18.30

AC Oulu - OPS

Raatin stadion

ke 31.7.

kello 18.30

OPS – FC KooTeePee

Kajaani

su 4.8.

kello 18.30

AC Kajaani – OPS

Joensuu

ke 7.8.

kello 18.30

Jippo – OPS

Raatin stadion

 

su 11.8.

kello 18.30

OPS – Ilves

Valkeakoski

su 18.8.

kello 18.30

Haka – OPS

Raatin stadion

la 24.8.

kello 16.00

OPS – FC Viikingit

Vantaa

la 31.8.

kello 16.00

PK-35 – OPS

Seinäjoki

la 14.9.

kello 16.00

SJK – OPS

Raatin stadion

 

pe 20.9.

kello 18.30

OPS – AC Oulu

Kotka

su 29.9.

kello 16.00

FC KooTeePee – OPS

Raatin stadion

la 5.10.

kello 16.00

OPS – AC Kajaani

 

 

 

 

 

(Toimitus)

18.01.2013

Katso kauden 2012 TOP-5 maalit

17.01.2013

Kärppäluotsi Hannu Aravirta ja Luiz Antonio vuoropuhelivat otteluun valmistautumisesta

Oulun Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ja Oulun Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonio juttelivat keskiviikkona Kärppien järjestämässä mediatilaisuudessa Kärppäklubilla varsin mielenkiintoisesta aiheesta, otteluun valmistautumisesta. Millä konsteilla valmentajat motivoivat joukkonsa peliin ja mitä puhutaan ottelupalaverissa ennen peliä?

– Ensimmäinen kohta, mitä sanon ennen peliä, on ammattiylpeys. Taktiikasta ei enää puhuta paljoa ottelupalaverissa, sillä sitä on käyty koko viikko harjoituksissa läpi ja sen pitää riittää. Kerron, miten voimme voittaa pelin ja mitkä ovat vastustajan heikkoudet ja vahvuudet, Luiz Antonio paljastaa.

Molemmat valmentajat pyrkivät pitämään ottelupäivän palaverin noin vartin mittaisena.

– Ottelupalaveri menee vahvasti tunteen puolelle. Aluksi tehdään vastustaja tutuksi yhdeltä fläppitaululta näyttämällä faktoja, toiselta näytetään kohtia vastustajan pelistä ja kolmannelta omasta pelistä. Loppu on aggressiivisuuden ja tunteen nostamista, kaiken kokenut Aravirta kertoo.

– Alkulämmittelyn jälkeen käyn harvoin kopissa, sillä se on pelaajien aikaa. Ehkä kerran tai kaksi kaudessa käyn, jos tunnen, että pitää käydä antamassa yleistä tsemppiä tai olen havainnut alkulämmittelyssä esimerkiksi selvää löysyyttä tai on jotain informoitavaa vaikkapa kokoonpanoihin, hän jatkaa.


Jokaisesta pelistä tehtävä ainutlaatuinen

Jos OPS:n pelirytmi on lauantai – lauantaina, jaksottuu viikon harjoittelu seuraavasti: maanantai 1krt, tiistai 2krt, keskiviikko vapaa, torstai 1-2krt (esim. hyökkääjillä maalintekoa aamulla ja yhteisharjoitus iltapäivällä) ja perjantaina kevyt valmistava harjoitus, joka sisältää paljon erikoistilannepelaamista. Pelin jälkeinen sunnuntai on vapaa tai palauttavaharjoitus.

– Koko viikko rakennetaan taktista puolta. Ykkösessä ei ole mahdollisuutta katsoa videolta kaikkia vastustajien pelejä, koska ei ole televisiointia. Joskus minulla on joku henkilö katsomassa vieraspaikkakunnalla sen joukkueen peliä, jonka kohtaamme seuraavaksi. Tyypillisiä havaintoja ovat esimerkiksi, ovatko laitalinkit nopeita tai onko oikea pakki hidas ja niin edelleen. Jos siellä on hidas pakki, niin me voimme laittaa esimerkiksi meidän nopeimman pelaajan häntä vastaan.

Hannu Aravirta, Luiz Antonio ja Harri Aho

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ja Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho vetivät reilun tunnin mittaisen keskustelun teemalla "otteluun valmistautuminen".Jääkiekossa videovalmentaminen on viety pitkälle ja valmentajilla on mahdollisuus ladata kaikki SM-liigan ottelut. Kärpissäkin valmentajat käyttävät noin tunnin videon äärellä jokaisen pelin alla, mutta pelaajille näytetään vain valittuja paloja.

– Yksi lempisanontojani on, että ”jokainen peli elää oman elämänsä”. Valmentajan pitää tehdä jokaisesta pelistä ainutlaatuinen, eikä yksikään peli voi vain ”mennä läpi”, Aravirta korostaa.

Suomi on jääkiekkomaa ja jäähallissa yleisömäärät ovat huomattavasti korkeammat kuin jalkapallostadioneilla.

– Jääkiekossa valmentaja voi sanoa, että ”täällä on halli täynnä ja se porukka on maksanut siitä, että pääsevät katsomaan meitä”, mutta valitettavasti suomalaisessa jalkapallossa, varsinkaan Ykkösessä, yleisöä ei ole kovin paljon, joten on keksittävä muuta, Antonio vertailee.

Raatin lehtereet täyttyvät kolmeen Oulun paikallispeliin, mutta silloinkaan ei päästä Kärppien yleisökeskiarvoihin. Hannu Aravirta kertoo motivoivansa pelaajiaan yleisön avulla noin kerran kuukaudessa tyyliin ”täysitupa on tullut katsomaan meitä”.

Tappion kohdatessa yksi valmentajien yleisimpiä selityksiä – lajista riippumatta – on heikko valmistautuminen. Aravirran veri kiehahtaa, jos hän joutuu käyttämään tätä selitystä tappion jälkeen.

– Inhoan sitä, jos joudun lipsauttamaan tuon lehdistötilaisuudessa. Kyllä se on niin, että mitä tahansa kentällä tapahtuu, meidän pitää olla aina valmiita. Valmentaja ei saisi koskaan päästää suustaan tuota selitystä.


Roskakori lentänyt molemmissa kopeissa

Jalkapallossa puoliaika ja jääkiekossa erätauot ovat oma maailmansa, kun kurssia yritetään kääntää vartissa tyyrpuurista paapuuriin tai säilyttää hyvä lento tauon yli.

– Kaksi tai kolme kertaa kaudessa siellä räjähtää, mutta yleensä rauhoitellaan ja keskitytään siihen, mitä pitää parantaa toisella jaksolla. Annan myös pelaajille aikaa puhua ja miettiä, Antonio kertoo.

Sekä Aravirta että Antonio kertovat käyttäneen äärikeinona joukkueen herättämiseen roskakorin paiskaamista.

– Kerran tai kaksi kaudessa voi katkaista mailan tai kaataa roskiksen, mutta ei yhtään useammin, sillä muuten se menettää tehonsa, Aravirta tietää.

Antonion mukaan Brasiliassa joku pelaaja saatetaan vaikkapa ”itkettää” ennen peliä, mikäli tilanne sen vaatii. OPS-luotsi on seurannut pienestä pitäen tuoreen seurajoukkueiden maailmanmestarin, Corinthiansin otteita.

– Ennen finaalia Chelseaa vastaan Corinthiansin pelaajille näytettiin pukukopissa video, johon oli kerätty eri kannattajien kommentteja. Esimerkiksi yksi köyhistä oloista tullut kannattaja oli irtisanonut itsensä tehtaalta ja ostanut niillä rahoilla lentolipun Japaniin nähdäkseen finaalin. Hän sanoi videolla, että ”työpaikan voi löytää uudestaan, mutta tämä peli tulee vain kerran elämässä”. Tällaisen näyttäminen varmasti motivoi joukkuetta.


Pelaajien kuuntelu tärkeää

Luiz Antonio keskustelee paljon pelaajien kanssa. Aravirta puhuu ”kalenterikeskusteluista”, joita pidetään kahden kesken esimerkiksi maaottelutauoilla. Keskustelujen yleisin sisältö on tavoitteet ja niihin pääseminen. Matkustamisen ja yöpymisien suhteen valmentajat kertovat kuuntelevansa pelaajia erityisen herkällä korvalla.

– Tässä juuri muutettiin matkustamista tunnilla aikaisemmaksi yhteen peliin, kun kapteenisto esitti, että olisi parempi olla paikalla tuntia aikaisemmin, jotta ehditään rauhoittua hotellilla kunnolla. Ja niin tehtiin, Aravirta toteaa.

Myös Luiz Antonion mielestä  ammattimaiseen valmistautumiseen kuuluu se, että pelipaikkakunnalla ollaan jo edellisenä päivänä.

– Jos se on mahdollista, teemme aina niin. Mutta oli yksi tapaus viime kaudella, kun joukkue halusi matkustaa Kotkaan (584 km) pelipäivänä ja minä ihmettelin, että mitä tämä on! Miika Juntunen nyökytteli pelaajien takana, että hyvä hyvä (säästetään matkakustannuksia). No, me matkustimme sinne pelipäivänä ja voitimme alivoimalla 0 – 1. Kun tällaista tapahtuu, en oikein tiedä, mitä valmentajan pitäisi sanoa.

– Pelaajat ottivat vastuun, Aravirta komppasi vierestä.

(Toimitus)

07.01.2013

OPS-tietovisa alkaa tänään Facebookissa

Kuka on OPS:n historian painavin pelaaja? Mikä jalkapallon Suomen ennätys Oulun Palloseuralla on hallussaan? Kuka nukahti kesken ottelupalaverin kaudella 2009? Kuka OPS-pelaajista on noussut paloauton tikkailta lentokoneeseen kesken lähtökiihdytyksen? Muun muassa näitä kysellään OPS:n historian kattavassa tietovissa Facebookissa koko seuraavan futiskauden (7.1.2013 – 7.10.2013) ajan. Kilpailuun osallistuminen edellyttää OPS:n Facebook-sivujen peukuttamista. Liity Facebook-tykkääjäksi tästä ja pääset osallistumaan kilpailuun!

Arvomme joka viikko oikein vastanneiden kesken kaksi pääsylippua Raatin stadionin pääkatsomoon. Liput käyvät mihin tahansa OPS:n kauden 2013 kotiotteluista. Lisäksi palkitsemme kauden päätteeksi eniten oikeita vastauksia keränneen tietäjän erikoispalkinnolla.

Tästä päivästä lähtien Oulun Palloseuran Facebook-sivuilla julkaistaan joka maanantai OPS:n historiaan liittyvä kysymys. "Viikon kysymyksen" vastausaika umpeutuu, kun seuraavan viikon kysymys on julkaistu. Kysymykseen vastataan laittamalla viesti OPS:n Facebook-sivujen ylläpitäjälle (inbox / viesti) tai jättämällä vastaus kysymyksen alle ”kommentti-kenttään. Kommentti-kentässä vastaukset ovat julkisesti näkyvillä, inboxiin jätettyä viestiä eivät muut veikkaajat näe.

(Toimitus)

04.01.2013

Joonas Pekkalalle kahden vuoden sopimus

Kahdella edellisellä kaudella FC Oulun Pallossa pelannut Joonas Pekkala (18) on tehnyt Oulun Palloseuran kanssa kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Pekkala oli viime kaudella FC OPA:n paras maalintekijä iskemällä 11 maalia Kolmosessa. OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio uskoo lahjakkaan oululaishyökkääjän uran olevan nousukiidossa.

– Joonas on nuori, iso ja vahva kaveri. Olen huomannut, että hänellä on intohimoa ja hän treenaa todella kovaa. Uskon, että tämä kaveri voi kehittyä meillä paljon. Tällä hetkellä hän ei ole täysin valmis pelaaja, mutta minä lupaan auttaa ja kehittää häntä eteenpäin, OPS-luotsi muotoilee.

FC OPA:n lisäksi Pekkala on pelannut muun muassa Tervareissa B-junioreiden SM-sarjaa. Pian 19-vuotta täyttävä hyökkääjä on harjoitellut koko talven OPS:n mukana.

– Olen motivoitunut antamaan kaikkeni. Siirryin Kolmosesta Ykköseen, koska haluan kehittyä ja pelata kovempia pelejä. OPS on varmasti hyvä paikka kehittyä, 189-senttinen hyökkääjä uskoo.

– Pitää treenata paljon ja yrittää kehittyä sitä kautta mahdollisimman pitkälle. Tulen antamaan kaikkeni treeneissä ja olemaan ahkera. Yritän saada peliaikaa sen myötä. Jos saan peliaikaa, niin sitten pitää tietysti olla tehokas ja hyödyntää maalipaikat, hän jatkaa.


Joonas Pekkala
Hyökkääjä
31.1.1994, Oulu

Aiemmat seura:
FC OPA, Tervarit-juniorit, OLS

(Toimitus)

13.04.2013

OPS - OPS-Akatemia 8 - 0 (7 - 0)

Oulun Palloseuran Kolmosessa pelaava reservijoukkue, OPS-Akatemia haastoi isoveljensä harjoitusottelussa lauantaina. Tälle kaudelle perustetulle OPS-Akatemialle harjoitusottelu oli kauden ensimmäinen. OPS-luotsi Luiz Antonio kertasi ottelun kulkua näin.

– Puhuimme ennen peliä, että meidän pitää hyökätä nopeasti ja rohkeasti ja tehdä maaleja hyvällä prosentilla. Ihan sama, ketä on vastassa, niin työmoraalin pitää olla hyvä niin kuin se tänään olikin. Toisella jaksolla sekoitimme hieman pelaajia ja peli tasoittui. Halusin nähdä varsinkin sen, miten ”Chris” (Christopher Elijah) pärjää meidän omia puolustajia vastaan.

Toisella jaksolla Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Matias Juntunen ja Christopher Elijah vaihtoivat Akatemian paitaan ja vastaavasti Ville Rimpinen, Eelis Koskinen, Juuso Kemppainen ja Jimmy Nkazi Buediena pukivat edustusjoukkueen paidan ylleen. Toinen jakso olikin huomattavasti tasaisempi ja myös Akatemia värkkäsi muutaman maalipaikan, mutta Juho Keskisen nollapeliä he eivät pystyneet rikkomaan. OPS:n kokoonpanosta puuttuivat pieniä loukkaantumisia parantelevat Ramirez, Piotr Gurzeda ja Aleksi Autti.


OPS – OPS-Akatemia 8 – 0 (7 – 0)
1 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe 1 min.
2 – 0 Matias Juntunen (Nganbe Nganbe) 3 min.
3 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Cornelius Stewart) 4 min.
4 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 11 min.
5 – 0 Cornelius Stewart (Christopher Elijah) 12 min.
6 – 0 Augustine Jibrin (Juha-Matti Huovinen) 26 min.
7 – 0 Christopher Elijah (Cornelius Stewart) 39 min.
8 – 0 Joni Lämsä (Cornelius Stewart) 60 min.

OPS:n kokoonpano:
Juho Keskinen
Iiro Vandell
Augustine Jibrin (c)
Pekka Räisänen
Lawrence Chiedozie
Juha-Matti Huovinen
Matias Juntunen
Joni Lämsä
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Cornelius Stewart
Cristopher Elijah

Juhani Koponen

OPS-Akatemian kokoonpano:
Jussi Seppä
Timo Keränen
Riku Hanhela
Tuomo Pähtilä
Juuso Kemppainen
Juho Sipilä (c)
Yannick Venadiambu
Jimmy Nkazi Buediena
Eelis Koskinen
Niklas Puurunen
Joonas Pekkala

Matti Männikkö (45.min ->)
Ville Rimpinen (28.min ->)
Pol Deng (28.min ->)
Henri Heikkinen (45.min ->)

(Toimitus)

27.06.2013

Ilves piti pinnat Tampereella

Loistokuntoisella ja sateen kastelemalla Tammelan nurmella nähtiin torstaina viihdyttävää jalkapalloa, mutta oululaisten harmiksi OPS-bussi suuntasi keulansa kotimatkalle vailla sarjapisteitä. Jo avausjaksolla Ilves oli parempi maalipaikkojen valossa, vaikka Palloseurakin esitti hyvää peliä. Juhani Koponen piti parilla haamutorjunnallaan pelin tasoissa taukovihellykseen saakka.

– Pelasimme ensimmäisellä jaksolla ihan hyvin ja niin kuin oli sovittu. Ilves oli lähempänä tehdä maalin, mutta ”Kopo” torjui pari kertaa loistavasti ja otti niistä vielä reboundejakin. Se harmittaa, ettemme saaneet yhtään laukausta Ilveksen maalia kohti ensimmäisellä jaksolla. Meidän viimeiset syötöt lähellä boksia olivat huonoja niin kuin keskityksetkin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio myönsi.

Maalittoman avauspuolikkaan jälkeen isännät karkasivat kahden maalin johtoon kolmessa minuutissa. Toisen jakson alussa osuivat peräjälkeen Kaarlo Rantanen ja Jonne Hjelm. Rantanen tykitti pallon vastustamattomasti verkkoon Palloseuran huonon purun päätteeksi keskitystilanteessa. Vain kolme minuuttia tästä ja Hjelm hassutti tamperelaiset 2 – 0-johtoon. OPS:n kavennuksesta vastasi 77. minuutilla kauden ensimmäisen maalinsa iskenyt Ibrahim Peci (kuvassa).

– Toisella jaksolla nukahdimme pari kertaa ja Ilves teki niistä maalit. Lopussa haimme tasoitusta muuttamalla ensin kahdelle kärjelle (4-4-2) ja lopussa vaihdoimme Joonas Pekkalan myötä systeemin 3-5-2:een ja olimme erittäin lähellä tasoittaa. Pallo pomppi jo siellä Ilves-maalivahdin edessä aivan lopussa. Meidän olisi pitänyt pystyä antamaan lopussa vielä enemmän keskityksiä maalille, kun oli tällainen tilanne, Antonio harmitteli.

OPS vaihtoi toisella jaksolla kentälle Juuso Kemppaisen, pitkästä aikaa pelanneen Elijah Christopherin ja Joonas Pekkalan. Tasoitusta etsittiin ahnaasti, mutta Ilves ei polvistunut kotonaan. OPS isännöi tulevana maanantaina huippuottelussa Valkeakosken Hakaa Raatissa.

– Nyt on pitkä kotimatka ja huomenna pidämme vapaapäivän. Lauantaina harjoitellaan ja aletaan keskittymään uuteen peliin Hakaa vastaan, OPS-luotsi suuntasi.

Ilves – OPS 2 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Kaarlo Rantanen 56 min.
2 – 0 Jonne Hjelm 59 min.
2 – 1 Ibrahim Peci 77 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Kaarlo Rantanen (Ilves)
2 Gullit Zolameso (Ilves)
1 Cornelius Stewart (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

31.08.2013

Täydellinen floppi Vantaalla

Oulun Palloseura ei ole uinut miesmuistiin niin syvissä vesissä kuin se kahlasi lauantaina Vantaalla. Isäntäjoukkue PK-35 hukutti Palloseuran jo puolessa tunnissa iskemällä neljä maalia. Tauolle siirryttäessä tulostaululla luki 5 – 1 ja päätösvihellyksen soidessa 7 – 1. Ottelu oli totaalinen pohjakosketus OPS:lta, jonka voitottomien otteluiden putki venyi murskatappion myötä jo kahdeksaan.

– Tulos kertoo kaiken, mutta nyt on aika suojata joukkuetta, sillä yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Ei ole aika syyttää pelaajia. Se olen minä, joka antaa taktiikan ja ohjeet, miten pelataan. Nyt on paikallaan rauhoittaa tilanne, sillä meillä on edelleen kaikki omissa käsissämme, vaikka eihän kukaan voinut uskoa tällaiseen tulokseen täällä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kommentoi.

– Minä, ”Emppu” (Erkki Paananen), Miika (Juntunen) ja ”Aippe” (Aimo Sutinen) olemme joukkueen takana, eikä meitä kiinnosta, jos joku yrittää aiheuttaa meille turbulenssia tämän takia. Meillä oli hyvä palaveri joukkueen kanssa pelin jälkeen, hän lisäsi.

PK:n tehomiehinä häärivät hattutempun iskeneet John Weckström ja Fidan Seferi. Myös Kim Raimi osui OPS:n verkkoon. Palloseuran ainokaisen teki Cornelius Stewart. Vierailijat yrittivät kääntää vaisua iltaa jopa vaihtamalla maalivahtia puolen tunnin kohdalla, mutta mikään ei pelastanut oululaisia lauantaina. Pelin aloittanut Juho Keskinen kaivoi pallon selkänsä takaa kolme kertaa ja Juhani Koponen neljä.

– Me emme olleet parhaimmillamme, vaan meillä oli huono päivä. PK:lla taas onnistui kaikki.

OPS (21 pistettä) valahti tappion myötä sarjassa kahdeksanneksi. Vain Jippo (19) ja AC Kajaani (14) ovat oululaisten selän takana. OPS isännöin ensi lauantaina Raatissa elintärkeässä ottelussa Joensuun Jippoa. Pelaajat ja valmennusjohto suuntasivat kurssin eteenpäin ja ylöspäin välittömästi ottelun jälkeen. Katastrofista ammennettiin kaikki oppi irti nopeasti pelin jälkeen.

PK-35 – OPS 7 – 1 (5 – 1)

1 – 0 John Weckström 6 min.
2 – 0 Fidan Seferi 14 min.
3 – 0 Fidan Seferi 24 min.
4 – 0 Kim Raimi 32 min.
4 – 1 Cornelius Stewart 39 min.
5 – 0 John Weckström 44 min.
6 – 0 Fidan Seferi 55 min.
7 – 0 John Weckström 60 min.

Veikkauspörssipisteet
3 John Weckström
2 Fidan Seferi
1 Antonio Inutile

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

20.02.2013

OPS - TP-47 3 - 4 (1 - 1)

Tornion Pallo-47 karkasi toisella jaksolla 3 – 4-voittoon harjoitusottelussa Oulun Palloseuraa vastaan. Nuorella miehistöllä jälleen pelannut OPS jäi varsinkin toisella jaksolla altavastaajaksi, eikä joukkueesta löytynyt enää paukkuja tasoittamaan peliä lopussa.

OPS marssitti kentälle kaiken kaikkiaan seitsemän A-juniori-ikäistä pelaajaa. Lisäksi joukkueen testissä oli kaksi uutta kasvoa ja yksi vanha tuttu. Palloseuran mukana harjoittelevan Augustine Jibrinin lisäksi kentällä nähtiin St. Vincentin saarivaltiosta kotoisin oleva laitahyökkääjä Cornelius Stewart sekä FC OPA:ssa viime kaudella puolustanut Juho Sipilä.

– Pettynyt pitää olla. Kovin moni ei saa puhtaita papereita tästä. Tämä uusi kaveri (Cornelius Stewart), joka oli näytillä, oli meidän joukkueen paras ja näin pitää ollakin. Silloin, kun on näytönpaikka, niin kaverin pitää näyttää. Myös Juho Sipilä taisteli hyvin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio totesi.

– En missään nimessä aliarvioi TP-47:ää, sillä he pelasivat todella hyvin. Tämä oli kuitenkin toinen kerta meille, kun häviämme Kakkosen joukkueelle. Näin ei voi olla, ei vain voi. Meillä on edessämme paljon kovempi työ kuin viime kaudella, hän sätti.

Niklas Puurunen ohjasi Palloseuran ottelussa johtoon hieman ennen taukoa Cornelius Stewartin loistavasta esityöstä. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Jeferson Pires rynni läpiajoon vain pari minuuttia myöhemmin ja tasoitti pelin juuri ennen taukovihellystä. Toisen jakson alussa TP-47:n testissä oleva Daniel Wilson tykitti torniolaiset johtoon, mutta tällä kertaa Oulun Palloseura kuittasi nopeasti. Cornelius Stewart juoksutti koko TP-47:n alakerran solmuun ja viimeisteli yksilösuorituksensa komeasti takanurkkaan. OPS:n kolmas osuma syntyi Stewartin hankkimasta rankkarista, jonka viimeisteli Joonas Pekkala.

OPS:n sopimuspelaajista oli loukkaantuneina sivussa joukko flunssaisia nuoria sekä Juhani Koponen (polvi) ja Iiro Vandell (ranne). Pekka Räisänen ja Ville Rimpinen jättivät pelin kesken jalkavammojen takia avausjakson jälkeen. OPS:n ulkomaalaispelaajat harjoittelevat vielä kotimaissaan.

OPS – TP-47 3 – 4 (1 – 1)
1 – 0 Niklas Puurunen (Cornelius Stewart) 43 min.
1 – 1 Jeferson Pires 45 min.
1 – 2 Daniel Wilson 55min.
2 – 2 Cornelius Stewart 61 min.
2 – 3 Jaakko Pyyny
2 – 4 Tobias Wiena (Jeferson Pires)
3 – 4 Joonas Pekkala rp.

OPS:n kokoonpano:
Matti Männikkö
Ville Rimpinen (45. Eelis Koskinen)
Augustine Jibrin
Pekka Räisänen (45. Riku Hanhela)
Juha-Matti Huovinen (75. Aleksi Autti)
Juho Sipilä
Aleksi Autti (62. Pol Deng)
Matias Juntunen
Cornelius Stewart
Niklas Puurunen
Joonas Pekkala

Timo Sipilä

(Toimitus)

01.07.2013

Kiri ei riittänyt Hakaa vastaan

Oulun Palloseura laittoi sarjan ennakkosuosikin, Valkeakosken Hakan todella ahtaalle Raatissa sateen kastelemalla nurmella, mutta voittoon asti eväät eivät riittäneet. Isännät nukkuivat tapahtumarikkaassa ottelussa puoli tuntia pelin alusta, mutta taktiikan vaihdoksen myötä löytyi se kaivattu lisävaihde ja OPS alkoi jopa dominoida peliä loppua kohden.

– Harmittaa tosi paljon, ettei saatu tasoitusta tai jopa voittomaalia. Meillä oli todella paljon maalipaikkoja, mutta sieltä puuttui se viimeinen nälkä tehdä maali vaikka liukumalla. Sarjataulukko puhuu kaiken. Pisteet lasketaan. Ei auta kuin parantaa peliä ja tehdä töitä. Jos säilytämme saman tason kuin tämän pelin toisella jaksolla, pisteitä tulee varmasti ja nousemme kärkeen, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio naulasi.

– Hyvää tässä oli se, että saimme paljon laukauksia Hakan maalia kohti, hän jatkoi.

OPS vaihtoi puolen tunnin kohdalla ryhmityksensä 4-1-3-2:sta tutumpaan 4-3-3:een ja peli parani silminnähden. Ottelu oli tuolloin Sasha Popovitchin puskumaalin turvin ”vain” 0 – 1-tilanteessa. OPS:n ahdinko olisi voinut olla syvempikin, mutta Juhani Koponen ehti kauhoa useamman haamutorjunnan puoleen tuntiin, kun Hakan toinen maali roikkui koko ajan ilmassa. OPS:n herättyä Cornelius Stewart kilautti pallon tolppaan vauhdikkaan kuljetuksensa päätteeksi ja Piotr Gurzeda pukkasi pallon kertaalleen maaliin asti vapaapotkusta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.OPS-Haka

Hässäkkää Saku Pesosen maalilla, mutta Haka-vahti onnistuu nyrkkeilemään pallon tiehensä ennen Piotr Gurzedaa.Illan ratkaisija löytyi vierailijoiden joukosta. Isänsä pelisilmän selvästikin perinyt Sasha Popovitch roikutti Hakan kahden maalin johtoon heti toisen jakson alussa ovelasti noin 35 metristä yli OPS-vahti Juhani Koposen. Tämä maali herätti Palloseuran lopullisesti ja Haka oli helisemässä toisen jakson lopun.

– Yritimme pelata paljon paremmin, mutta vastustaja oli tosi hyvä tänään ja otti meidän pelinrakentelun pois. Emme päässeet niillä avuin eteenpäin, millä olisimme halunneet. Olimme vaikeuksissa, Hakan päävalmentaja Asko Jussila myönsi.

Homma jäi jälleen kerran kiinni viimeistelystä. OPS:n paras maalintekijä löytyy edelleen sarakkeesta ”omat maalit”, minne kirjattiin tänään jo kauden neljäs osuma, kun Haka-toppari Regillio Nooitmeer ohjasi Matias Juntusen matalan keskityksen omaan verkkoon. Paikkoja oli tusinan verran, mutta viimeistely takkusi. Myös Chibanca kolautti pallon kertaalleen tolppaan, mutta sen lähemmäksi OPS ei yltänyt.

Matias Juntunen

Matias Juntusen kova ja matala keskitys painui Haka-toppari Regillio Nooitmeerin kautta omaksi maaliksi ja tilanne kaventui numeroihin 1 2. Sen lähemmäksi OPS ei päässyt.OPS – FC Haka 1 – 2 (0 – 1)
0 – 1 Sasha Popovitch 17 min.
0 – 2 Sasha Popovitch 46 min.
1 – 2 Regillio Nooitmeer  (oma maali) 56 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasha Popovitch (Haka)
2 Cornelius Stewart (OPS)
1 Sakari Saarinen (Haka)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Cornelius Stewart
2 Ramirez
1 Pekka Räisänen

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

14.09.2013

OPS piti sarjakärkeä ahtaalla - vain maali jäi puuttumaan

Oulun Palloseura pisti liiganousussa kiinni olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon todella tiukoille sen kotikentällään. OPS vyörytti hyökkäyksiään mallikkaasti molemmilla jaksoilla ja SJK-vahti Mikhel Aksalu sai esittää parastaan useampaan kertaan. SJK-luotsi Simo Valakari puhaltelikin ottelun jälkeen helpottuneena, sillä OPS teki SJK:n pelaamisen erittäin vaikeaksi.

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli tappiosta huolimatta ylpeä omiensa esityksestä.

– Me pelasimme loistavan pelin. Varmasti moni odotti rumia lukemia täältä, mutta pojat pelasivat loistavasti ja juuri siten, miten oli sovittu. Tällä kertaa parempi joukkue hävisi, mutta tällaista jalkapallo on. Vain maalit ja pisteet lasketaan.

Maalittoman avausjakson jälkeen SJK onnistui siinä ainoassa asiassa, missä oululaiset eivät – maalinteossa. HJK:sta lainattu Akseli Pelvas upotti kauniin ratkaisumaalin Juhani Koposen selän taakse puoli tuntia ennen päätösvihellystä. Vielä aivan pelin loppuhetkilläkin Cornelius Stewart pääsi yrittämään Sasa Jovovicin näppärän kantapääsyötön jälkeen varsin maukkaasta paikasta, mutta laukaus jäi torsoksi.

– Oli hyvä ilme. Vain se viimeinen syöttö lähellä boksia tuotti välillä ongelmia. Puhuimme siitä pukukopissa tauolla, mutta ei se paljon parantunut. Muuten meillä ei ollut mitään hätää, eikä ongelmia. Paljon oli maalipaikkojakin, Antonio kertasi.

– Ei auta kuin keskittyä seuraavaan peliin ja mennä peli kerrallaan, hän jatkoi.

SJK – OPS 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Akseli Pelvas 64 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Akseli Pelvas (SJK)
2 Reginal Richardson (OPS)
1 Mikhel Aksalu (SJK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.05.2013

Torjuntapiste avausottelusta

Maalittoman tasapelin jälkeen lehdistötilaisuudessa nähtiin kaksi harmittelevaa, mutta salaa tyytyväistä päävalmentajaa. Sekä Oulun Palloseuralla että Tampereen Ilveksellä oli riittävä määrä maalipaikkoja ratkaista ottelu edukseen, mutta maalilaulut jäivät sunnuntaina soimatta. Maalivahdit nousivat pelissä päärooleihin.

OPS-kapteeni, maalivahti Juhani Koponen antoi tyylikkäillä torjunnoillaan ja nollapelillään joukkueelleen mahdollisuuden voittoon, mutta hyökkäyspäästä uupui puolustuksessa nähty tarmo ja terävyys.

– Kuinka monta maalipaikkaa me oikein tarvitaan ennen kuin saadaan maali? Oli avopaikkaa ja vaikka mitä, mutta kukaan ei halunnut tehdä maalia. Nyt kävi tsäkä, ettei Ilves voittanut, Koponen sätti.

– Puolustuspelaaminen oli 30-kertaisesti parempaa kuin meidän surullisen kuuluisassa kenraaliharjoituksessa TP-47:ää vastaan. Vaikka pelinavaaminen ei toiminut, niin ei tämä puolustamisen vika ollut. Huiskittiin pallot pääasiassa Ilveksen Toni Kalliolle ja ties minne, mutta oli siellä silti paikkoja ratkaista. Tosin niin oli Ilvekselläkin eli siinä mielessä oikeutettu tulos ja yksi piste on pakko kelvata tästä. Tähän saatiin sentään asenne kasaan, ”Kopo” jatkoi.

Opsilaisten parhaan paikan hukkasi Jean Fridolin Nganbe Nganbe, jonka pusku viidestä metristä tyhjän maalin edessä nousi omiin korkeuksiin. Toisessa päädyssä Koponen venyi näyttävästi kahteen otteeseen Jaakko Juutin viuhuvien laukauksien eteen. ”Kopo” oli käsineen mies paikallaan myös avausjakson monissa tilanteissa. Maalittoman illan päätteeksi OPS-kippari jakoi kiitoksensa yllättävään suuntaan.

– Tuomarit saavat varmaan harvoin kiitosta, mutta tänään pitää kyllä kiittää tuomaria. Linja pysyi ja hän vihelsi silloin, kun pitikin. Sai pelata kovaa, mutta törkeydet otettiin pois. Tämä kaveri voisi viheltää vaikka kaikki meidän pelit, Koponen nakkasi.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart ehti ryövätä tämän pallon ennen Mikko Kruutia, mutta tilanne kuihtui huonoon viimeistelyyn.OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio harmitteli Koposen tavoin tehottomuutta, mutta oli tyytyväinen oman pään nollapeliin.

– Totta kai halusimme voittaa kolme pistettä, mutta emme päässeet oikein Ilveksen selustaan niin kuin oli tarkoitus, Antonio muotoili.

– Meidän kenraalipeli oli todella huono, joten tarkoituksena oli puolustaa nyt nollapeli. Minun mielestä Ilves voi mennä ihan mihin vaan tässä sarjassa ja meillä oli vaikeuksia tänään heitä vastaan. Yleensä en halua nostaa yksilöitä esiin, vaan asiat tapahtuvat joukkueena, mutta kyllä tänään meidän maalivahti pelasi loistavan pelin ja Ramirez juoksi todella paljon kilometrejä jälleen kerran. Ei saatu maalia, vaikka väkisin yritimme. Onneksi meillä on nyt kilpailua hyökkäyspäässä niin kuin pitää ollakin, jos haluamme pärjätä. Iso kiitos seuralle siitä, että kaikkien uusien pelaajien peliluvat ovat kunnossa. Nyt on pelaajien aika näyttää, hän jatkoi.

Washilly Tshibasu

Washilly Tshibasu aloitti uutena miehenä kärjessä, mutta maali jäi belgialaiseltakin tekemättä.OPS marssitti avauskokoonpanoon tällä viikolla Oulun saapuneen belgialaishyökkääjä Washilly Tshibasun sekä pari viikkoa joukkueen mukana harjoitelleen kosovolaisen keskikenttäpelaaja Ibrahim Pecin. Myös brasilialaishyökkääjä Chibancan pelilupa olisi ollut kunnossa, mutta torstaina Ouluun saapunut mies haisteli tunnelmaa vielä katsomon puolella. Ilves-luotsi Mika Malinen tunnustikin, etteivät tamperelaiset tienneet yhtään, mikä heitä odottaisi Oulussa.

– OPS:n kokoonpanosta emme tienneet olleenkaan. Tiesimme vain, että Oululla on hyviä yksilöitä ja he pyrkivät pelaamaan energistä ja hyökkäävää peliä, joten yritimme olla heidän edessä tiiviitä ja aggressiivisia ja onnistuimmekin siinä kohtalaisen hyvin. Naapurin maalivahti otti loistavasti kiinni ne paikat, mitä meillä oli, Mika Malinen kertasi maalitonta iltaa.

Juhani Koponen

Sieltä jostain ottelun hahmo, Juhani Koponen kurottaa pallon itselleen.Christopher Elijah

Christopher Elijah yrittää murtaa Ilves-puolustusta, mutta Toni Kallio pysyy vauhdissa mukana.OPS matkustaa Valkeakosken Hakan vieraaksi helatorstaina. Kotipelit jatkuvat ensi sunnuntaina FC Viikinkejä vastaan.
OPS – Ilves 0 – 0 (0 – 0)

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen
2 Jaakko Juuti
1 Ramirez

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juhani Koponen
2 Augustine Jibrin
1 Piotr Gurzeda

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

06.07.2013

Salamamaalit ratkaisivat pelin

Oulun Palloseura sai poistua Itä-Helsingistä tyhjin käsin, kun FC Viikingit oli Heteniityn kentällä parempi maalein 3–0 (2–0).

 

Peli sai OPS:n kannalta karmean alun, sillä FC Viikingit siirtyi alle vartissa jo 2­–0-johtoon Kasperi Liikosen ja Joni Korhosen maaleilla. Loppulukemat viimeisteli kolmannella lisäaikaminuutilla Daut Kuqi.

 

 

Palloseuran valmentaja Luiz Antonio harmitteli pelin jälkeen sitä, että joukkue sortui kolmannessa pelissä peräkkäin huonoon alkuun.

 

– Totta kai tappio aina harmittaa. Vettä satoi tosi paljon ennen peliä ja pelin alussa ja kenttä oli melko vaarallinen, mutta se oli sama molemmille joukkueille. Tuttu normaali juttu, joka on ollut viimeisessä kolmessa pelissä. Salamamaalit ratkaisivat pelin, Antonio kommentoi

 

 

Ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta, jossa miesvartiointi petti.

 

– Siitä on puhuttu aika paljon, että pidetään kulmatilanteissa miehet iholta kiinni, mutta takatolpalla oli mies vapaana, Antonio tuskasteli.

 

Toisessa maalissa oululaisjuurinen ja AC Oulussa pelannut Joni Korhonen seurasi reboundin ja pisti pallon maalin.

 

 

Toisen puoliajan OPS pelasi jälleen hyvin. Paikkoja siunaantui muun muassa Juuso Kemppaiselle, jonka laukaus meni hieman takanurkasta ohi. Cornelius Stewartilla oli lopussa kavennuspaikka lähietäisyydeltä, mutta pallo osui sääriluuhun ja meni ylärimaan. Viikingit teki viimeisen maalin vastahyökkäyksestä.

­

 

– Koko joukkue pelasi hyvän toisen jakson. Siinä ei ole mitään moittimista. Pitäisi vain pelata alusta asti samalla intensiteetillä, Antonio terävöitti.

 

Kertaalleen OPS sai kulman jälkitilanteesta myös pallon maaliin, mutta tilanteesta vihellettiin rike ja vapari Viikingeille.

­

 

– Se oli selvä vapari, Antonio kuittasi.

 

 

19-vuotias Eelis Koskinen debytoi OPS:n paidassa Ykkösessä, kun hän pääsi kentälle 82. peliminuutilla.

 

Seuraavaksi OPS kohtaa PK-35:n, joka saapuu Raatin Stadionille viikon päästä lauantaina.

 

 

FC Viikingit – OPS 3 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Kasperi Liikonen 7 min.
2 – 0 Joni Korhonen 13 min.
3 – 0 Daut Kuqi 90+3 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

20.09.2013

Nälkäinen OPS jäi derbyssä tasapeliin

Oulun Palloseura uhkui voitonnälkää perjantai-illan paikallisottelussa AC Oulun isäntänä, mutta täysi pistepotti jäi tällä kertaa kiinni huonosta viimeistelystä. OPS loi kymmenkunta maukasta maalipaikkaa, mutta tulostaululle löysi vain Cornelius Stewartin upea soolomaali, mikä tasoitti pelin loppulukemiin 1 – 1. Tasapelin myötä OPS otti kahden pisteen kaulan lauantaina tasoittavan ottelunsa pelaavaan Joensuun Jippoon nähden, joka on siis tällä hetkellä putoamisviivan alla heti OPS:n takana.

Aleksi Autti

Aleksi Autilla oli yksi ottelun maukkaimpia maalipaikkoja, mutta pusku lipui pallon verran tolpan väärältä puolelta.Ottelun avausjakso oli Palloseuran näytöstä. Toinen toistaan maukkaammat maalipaikat viuhuivat jatkuvasti puolisen metriä maalin ohi tai jäivät hyvin torjuneen David Monsalven näppeihin. OPS sai jobin postia jo 20 minuutin pelin jälkeen, kun joukkueen ykköspyssy Sasa Jovovic joutui jättämään pelin kesken käsimurtuman takia – vamman vakavuus selviää lauantaina röntgenkuvista.

– Kaikki näkivät, kuinka monta maalipaikkaa meillä oli ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli todella paljon luksuspaikkoja. Pelasimme siten, miten minä haluankin pelata eli prässäsimme ylhäältä – samalla tavalla kuin Seinäjoella viime ottelussa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muotoili.

– Toisella puoliajalla AC Oulu pääsi peliin mukaan ja he olisivat voineet "tappaa" pelin. Me nousimme Cornelius Stewartin hienolla maalilla tasoihin ja hän olisi voinut tehdä toisenkin AC Oulun virheestä 88. minuutilla. Hänellä oli paikat olla iso sankari tänään, Antonio jatkoi.

Juhani Koponen

AC Oulun tilanteet nähtiin toisella jaksolla. Ottelun parhaimmistoon kuulunut Juhani Koponen kauhoi useamman paraatipelastuksen, kuten myös David Monsalve toisessa päädyssä.Täydet minuutit OPS:n keskikentällä raatanut Aleksi Autti harmitteli Luiz Antonion tavoin hukattuja tilanteita.

– Oli paikat ratkaista peli jo ensimmäisellä jaksolla, mutta kun ei tehty, niin homma meni hankalaksi. Toisella puoliajalla ei saatu enää sellaista kontrollia, vaan juoksimme lähinnä pallon perässä ja sen takia loppuivat jalat kesken. Olisi pitänyt tehdä paikoista maalit, sillä vain ne ratkaisevat. Onneksi Cornelius (Stewart) pelasti päivän tekemällä edes yhden, Autti kertasi.

Reginal Richardson

Kaksimetrinen toppari Reginal Richardson on tuonut OPS-puolustukseen etenkin pääpelivoimaa. "Shrek" on Cornelius Stewartin maanmies Saint Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta.AC Oulun hetket olivat toisella jaksolla, mutta OPS:n tavoin vierasjoukkuekin onnistui vain kerran lukuisista paikoistaan. AC Oulun maalin laukoi hienon syöttökuvion päätteeksi Joni Mäkelä, kun ottelua oli pelattu 66 minuuttia. Pian tämän perään nähty OPS:n tasoitusmaali oli kaunista katseltavaa. Cornelius Stewart loi itselleen paikan kuin tyhjästä juoksemalla ensin Juho Meriläisen ja sen perään Janne Hietasen solmuun. Stewart väläytti nopeuttaan kirimällä pallon vielä päätyrajaltakin itselleen ja yhtäkkiä Stewart olikin nokikkain Monsalven kanssa. Tarkka sijoitus takanurkkaan toi OPS:n tasoihin.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart rakensi itselleen paikan kuin tyhjästä ja runnoi OPS:n väkisin tasoihin viiden AC Oulun pelaajan keskeltä.Pari minuuttia ennen päätösvihellystä Palloseuralle tarjottiin lahjamaalia, kun pallo poltti Juho Meriläisen jalassa alimpana miehenä. Stewart kirmasi tilanteessa läpiajoon, mutta nahkakuula oli kuuma myös Stewartille, sillä liian kova kosketus siivitti pallon helposti Monsalven hyppysiin.

Kaksijakoinen ottelu tyydytti piirun verran enemmän AC Oulun leirissä, joka säästyi taas tappiolta Oulun paikallispeleissä. Vain yksi piste derbystä OPS:n laariin takaa Palloseuralle jännittävän loppukauden.

– Homma ei ole enää omissa käsissä, vaan nyt pitää katsoa teksti-tv:tä, kun Jippo pelaa huomenna, Luiz Antonio totesi.

Kalle Aalto

Oulun Palloseura ry:n puheenjohtaja Timo Kylmänen ja seuran manageri Miika Juntunen muistivat koko Oulun Palloseuran organisaation puolesta 12.syyskuuta 90 vuotta täyttänyttä Kalle Aaltoa. Kalle on OPS:n kunniajäsen numeron yksi, pitkäaikainen opsilainen ja seuratyöntekijä. Kalle on tuttu kasvo lähes kaikista tämänkin kauden kotiotteluista! Onneksi olkoon!

OPS – AC Oulu 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Joni Mäkelä 66 min.
1 – 1 Cornelius Stewart 69 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Daniel Owusu (AC Oulu)
1 Juhani Koponen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juhani Koponen
2 Cornelius Stewart
1 Aleksi Autti

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

09.05.2013

Ajoittain pirteä esitys ei riittänyt

Terävä aloitus ja ajoittain hyvää pelaamista. Siinä Oulun Palloseuran ilonaiheet helatorstain ottelussa Valkeakosken Hakan vieraana. Pirteästi aloittanut OPS meni ottelussa johtoon 20. minuutilla, kun Elijah Christopher (kuvassa) teki oululaisten kauden avausosuman liukumalla Cornelius Stewartin keskityksen maaliin. Pian tämän jälkeen Christopher jouduttiin vaihtamaan loukkaantumisen vuoksi kentältä ja hyviä kuvioita keskenään esittäneiden Christopher Elijahin ja Chibancan yhteispeli kärjessä jäi vajaaseen puoleen tuntiin.

– En tiedä, miten valmentaja voi sanoa, että pelasimme hyvin, jos tulee kolme maalia omiin, mutta esimerkiksi ensimmäinen 20 minuuttia oli todella hyvää pelaamista ja loimme paljon maalipaikkoja. Sitten jouduimme ”Chrisin” loukkaantumisen vuoksi muuttamaan systeemiä ja Haka alkoi dominoida, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi ottelua.
 
Sairastuvalta tervehtynyt Hakan Jussi Aalto nousi ottelun hahmoksi kahdella maalillaan. Ensin Aalto ampui ruuhkatilanteen päätteeksi pallon ohi OPS-maalilla debytoineen Juho Keskisen ja peli oli tasoissa. Isännät iskivät johtomaalin oululaisten kannalta harmillisesti juuri ennen taukovihellystä. Sakari Saarinen kieputti pallon verkkoon OPS-puolustuksen ryntäilyn päätteeksi.

– Tyhmiä maaleja. On siitä puhuttu niin paljon, että ”älä ryntää, vaan riittää, että peität”. Hakan toinen ja kolmas maali tulivat ryntäämisen takia, Antonio harmitteli.

Toisellakin jaksolla OPS pelasi ajoittain hyvää futista, mutta palloa ei saatu enää Hakan maaliin hyvistä paikoista huolimatta.

– Esimerkiksi Chibancalla oli pelissä kaksi sellaista paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä ainakin yksi maali. Näyttää siltä, että hän on kuitenkin sellainen pelaaja, joka pystyy auttamaan meitä, mutta pitää katsoa myös faktoja: ei maalia tänään, Antonio summasi koeajalla olevan brasilialaisen debyyttiä.

Jussi Aalto sooloili loppulukemat kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Tappiosta huolimatta Antonio näki pelissä paljon positiivisia asioita.

 – Jos joukkue jatkaa näin pelaamista, niin meillä on kyllä potentiaalia pelata todella hyviä otteluita jatkossa. Nyt vain päät pystyyn ja jatketaan töitä.

OPS isännöi äitienpäivänä FC Viikinkejä Raatissa kello 18.30 alkaen.


Haka – OPS 3 – 1 (2 – 1)
0 – 1 Elijah Christopher (Cornelius Stewart) 20 min.
1 – 1 Jussi Aalto 26 min.
2 – 1 Sakari Saarinen 44 min.
3 – 1 Jussi Aalto 82 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jussi Aalto (Haka)
2 Sakari Saarinen (Haka)
1 Chibanca (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

13.07.2013

Kauden paras esitys toi täydet pinnat

Oulun Palloseura esitti erittäin kypsän ja kurinalaisen ottelun Vantaan Pallokerho-35:ttä vastaan lauantaina. OPS myrkytti taktiikallaan vantaalaisten pelin heti kättelyssä, eikä vierailijoille siunaantunut juurikaan mahdollisuuksia koko ottelun aikana. Isäntien kaksi nopeaa maalia ja ehjä 90-minuuttinen koko joukkueelta turvasivat voiton.

– Olen erittäin tyytyväinen pelaajien suorituksiin. Minun mieletästäni kauden parasta peliä. PK on erittäin rutinoitunut ja vaarallinen joukkue, joten sovimme pelaajien kanssa, että lähdetään siitä, että pelataan nollapeli ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu hyökkäyspäässä. Täytyy antaa iso krediitti koko joukkueelle, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio jakoi.

Palloseura heilutti verkkoa jo kolmannella peliminuutilla. Loisto-ottelun keskikentällä pelannut Aleksi Autti vapautti tuulennopean Cornelius Stewartin läpiajoon, josta ”Karibianmeren helmi” sijoitti pallon varmasti alanurkkaan. Vartin pelin jälkeen ottelun parhaana palkittu Stewart niputti koko PK-35:n vasemman laidan ja antoi harhautuksiensa päätteeksi matalan keskityksen, jonka Chibanca (kuvassa) ohjasi maaliin. ”Chiba” oli lähellä osua myös toisen kerran, mutta brassin tulinen kuti kilahti tolppaan ottelun loppuhetkillä. Voitto maistui OPS-leirissä makealle.

– Tärkeä voitto. Meni kyllä aivan nappiin taktisesti ja tosi tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen. Pääsimme ensimmäisellä puoliajalla tekemään kaksi kaunista maalia myötätuuleen. Yritimme pitää pakan tiiviinä päästämällä PK:n puoleen kenttään asti ja se toimi tänään todella hyvin, OPS-toppari Pekka Räisänen summasi.

Ottelun lopussa OPS marssitti kentälle kolme Palloseuran omaa junioria, joista ottelu oli 16-vuotiaalle Joni Lämsälle uran ensimmäinen Ykkösessä. Reilut 20 minuuttia uurastanut Eelis Koskinen pelasi uran toisen ottelunsa Ykkösessä ja ”kokeneempi” Juuso Kemppainen 23:nnen.

Lämsä ja Kemppainen

Ykkösen debyytin tehnyt Joni Lämsä (vas.) ja Juuso Kemppainen (pallossa) tulivat kentälle erittäin nälkäisinä.


PK-35:n leirissä jäätiin harmittelemaan viimeisen silauksen puuttumista.

– Se puolimilliä puuttui kaikesta tekemistä. Meillä kyllä oli maalipaikkoja ja pelaajat kyllä yrittävät kovasti, mutta nyt pitää analysoida, onko joukkueessa jopa yliyrittämistä. Oli mielettömän siistiä nähdä, miten Luiz Antonio saa joukkueeseensa hyvä itseluottamustason, hengen ja yrittämisen päälle. Yksilöt pelaavat vahvuuksillaan ja sillä he rokottivat meitä tänään, PK-35:n valmentaja Ilir Zeneli kehaisi.

– Vaadin pelaajilta paljon ja olemme puhuneet paljon itseluottamuksesta, omien vahvuuksien käyttämisestä ja siitä, että uskalla pelata näiden kautta. Tänään se onnistui hyvin, Antonio vastasi.

Aleksi Autti

Aleksi Autti pohjusti loistosyötöllään Cornelius Stewartin iskemän avausmaalin.OPS isännöi sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhoa ensi torstaina kello 18.30 alkaen Raatissa.

Rautava, Vuollet

OPS:n sihteeri ja monitoiminainen Malla Rautava muisti koko Palloseuran organisaation puolesta OPS:n monivuotista turvallisuuspäällikköä, Pekka Vuolletia ottelun alkuseremonioissa hänen 60-vuotispäivän johdosta. Onnea Pekka!


OPS – PK-35 2 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Cornelius Stewart (Aleksi Autti) 3 min.
2 – 0 Chibanca (Cornelius Stewart) 16 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Konsta Manev (PK-35)
1 Chibanca (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Cornelius Stewart
2 Ramirez
1 Juhani Koponen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

29.09.2013

OPS:lle ja Jipolle tappiot - sarjapaikka ratkeaa viimeisellä kierroksella

Opsilaisittain ikävän jännittävä sarjatilanne jatkuu ensi lauantaihin asti, sillä tämän illat tappiot sekä Oulun Palloseuralle (25 pistettä) että Joensuun Jipolle (26 pistettä) pitivät häntäpään sarja-asetelmat ennallaan. Jippo on edelleen kuivilla yhden pisteen erolla OPS:aan. OPS isännöi kaiken ratkaisevalla päätöskierroksella putoamaan tuomittua AC Kajaania ja Jippo Veikkausliigaan nousevaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

– Onneksi meillä on vielä pieni mahdollisuus. Meidän pitää nyt voittaa AC Kajaani ja katsoa sitten, miten Jippo pelaa. Niin kauan, kun säilyminen on matemaattisesti mahdollista, on vielä toivoa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

Hyvän avausjakson Kotkassa KooTeePeetä vastaan pelannut OPS joutui antautumaan paremmalleen tunnin pelin jälkeen, kun kotijoukkue iski nopeasti kaksi maalia. Craig Foster maalasi erikoistilanteesta 61. minuutilla ja Olli Kaakinen heti perään vastahyökkäyksestä 62. minuutilla. Kahden maalin tappioasemaan joutunut OPS haki vimmatusti kavennusta, mutta kova yritys kolahti omaan nilkkaan, kun Reginal Richardson ohjasi pallon epäonnisesti omaan verkkoon 67. minuutilla. Ottelun lopussa osuivat vielä Giorgi Ositashvili ja illan toisen viimeistellyt Craig Foster.

– Pitää sanoa, että meillä oli loistava valmistautuminen tähän otteluun. Varmasti kaikki nauravat nyt, kun tulos oli 5 – 0, mutta siitä huolimatta valmistauduimme hyvin. Me pelasimme hyvän ensimmäisen jakson ja meillä oli kaksi aivan avopaikkaa mennä johtoon. KooTeePeelläkin oli yksi eli ottelu olisi voinut olla tauolla 1 – 2 meille, Antonio pyöritteli.

OPS:n ote katosi tauon jälkeen.

– Toinen puoliaika oli täysi katastrofi. Kentällä oli vain yksi joukkue. KooTeePeen kaksi nopeaa maalia ”tappoivat” tämän pelin. Pekka Räisänen vei sanat minun suustani pelin jälkeen kehottamalla meitä katsomaan itseä peilistä, kun häviämme 5 – 0, Antonio tunnusti.

Palloseuran onneksi AC Kajaani voitti samaan aikaan toisaalla Jipon 4 – 0, joten päätöskierroksen kotiottelussa pelataan sarjapaikasta. OPS isännöin AC Kajaania lauantaina 5. lokakuuta kello 16.00 alkaen Raatin stadionilla.


FC KooTeePee – OPS 5 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Craig Foster 61 min.
2 – 0 Olli Kaakinen 62 min.
3 – 0 Reginal Richardson (oma maali) 67 min.
4 – 0 Giorgi Ositashvili 85 min.
5 – 0 Craig Foster 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Olli Kaakinen (FC KooTeePee)
2 Giorgi Ositashvili (FC KooTeePee)
1 Marko Tyyskä (FC KooTeePee)


Oulun Palloseura onnittelee Seinäjoen Jalkapallokerhoa liiganousun johdosta!

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

12.05.2013

Avausvoitto tiiviisti puolustamalla

Oulun Palloseura piti toisen peräkkäisen nollapelin kotistadionillaan ja tällä kertaa OPS onnistui myös siinä tärkeimmässä eli maalinteossa. Tiivis puolustaminen ja hyvä maalivahtipeli turvasivat voiton ja samalla maksettiin viime kauden kalavelkoja Viikingeille. Hyökkäyspäässä OPS loi maalipaikkoja tuhlattavaksi asti, eikä voittomaalikaan meinannut kelvata, mutta onneksi lopulta upposi.

– Vasta kolmas yritys laittoi pallon sisään Viikinkien oman pelaajan kautta. Maalintekopaikkoja oli taas aika monta, OPS:n valmentaja Erkki Paananen huokaisi.

– Jaksettiin kuitenkin puristaa loppuun asti, pojat tappelivat hienosti ja noudattivat tunnollisesti meidän taktiikkaa, hän jatkoi.

Kolme pistettä tuonut maali toisen jakson alussa merkattiin viikinkipuolustaja Mikko Lönnströmin omaksi maaliksi. Tilannetta edelsi Chibancan kova laukaus, jonka viikinkivahti Mika Johansson vielä selvitti. Paluupalloon kirmasi muita puolta nopeampi Cornelius Stewart, jonka pusku tyhjän maalin edessä jäi vielä kuin ihmeen kaupalla Johanssonin käteen, mutta hässäkkää selvittämään hypännyt Lönnström koukkasi pallon epäonnekseen omaan maaliin.

Chibanca

Chibanca nousi jo ottelun kahdeksannella minuutilla loistopaikkaan, mutta brassin pusku jäi viikinkivahti Mika Johanssonin näppeihin..Ottelun alku oli tunnusteleva. Etenkin kauden avausotteluaan pelanneet helsinkiläiset hakivat rauhassa tuntumaa pelivälineeseen. Viikinkien kauden avaus siirtyi peräti kolmesti, eikä joukkue ole pelannut lähes kuukauteen.

– Pisteitä ei tullut, mutta olen silti ylpeä porukasta. Meillä on ottelusiirtojen lisäksi aivan älytön loukkaantumissuma päällä, jonka takia avaukseen jouduttiin laittamaan pari A-junioria, jotka ovat eilen pelanneet täydet minuutit omassa pelissään. Järjetöntä odotella kolme viikkoa sarjan alkua, kun treenivastustajia ei saa mistään, kun kaikilla on sarjat käynnissä. Näihin lähtökohtiin nähden meidän taisteluilme tyydytti ja saatiin luotua hyvin painetta OPS:n päätyyn, Viikinkiluotsi Ilkka Jäntti sanaili.

Iiro Vandell

Iiro Vandell jakeli syötöt tuttuun tapaansa aina omille ja osallistui ahkerasti myös hyökkäyspeliin.Viikingit loi lopussa kovaa painetta OPS-maalille, mutta ylärimaa lähemmäksi itä-helsinkiläiset eivät osuneet. OPS-pakki Iiro Vandellin mukaan voitonavain oli tehdyn maalin lisäksi kova taistelu.

– Onneksi saatiin se maali tehtyä. Kovaa taistelua oli loppuun asti. Ainahan se menee näin, kun johdetaan, niin vastustaja luo lopussa painetta ja nytkin Viikingit nosti kuusi äijää meidän linjaan. Oli pitänyt saada pidettyä palloa vähän paremmin ylhäällä, ettei se olisi tullut heti takaisin omaan päähän. Olihan meillä paikkoja tehdä toinenkin maali, vähän turhaa jännitystä pitää 1 – 0, hän jutteli.

OPS:n loukkaantuneista pelaajista Ramirez päässee jo seuraavaan otteluun mukaan, mutta Elijah Christopherin nivusvamma pitänee nigerialaisen sivussa useamman viikon. Viikinkien tavoin myös OPS:n permanentti hakee vielä lopullista muotoaan.

– Alussa oli vaikeaa. Meidän keskikenttä oli liian ylhäällä, eikä päästy sen takia kakkospalloihin. Kyllä siinä oli ääni mennä, kun huudettiin laidalta ohjeita. Lisäksi avainpelaajia oli katsomon puolella ja parilla muullakin pientä vammaa. Tulihiilillä istuttiin. Lisäksi pelaajia on tullut myöhään mukaan, joten pientä kokeilua on koko ajan päällä, eikä permanentti ole vielä valmis, Paananen totesi.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart aiheutti paljon harmia Viikingeille. Stewart survoi voitto-osuman viikinkipuolustuksen kautta verkkoon.OPS:lla on nyt viikko aikaa hieroa kuviot kuntoon ennen kuin se matkustaa Vantaalle PK-35:n vieraaksi. Palloseura isännöi kauden ensimmäisessä paikallisottelussa AC Oulua 31. toukokuuta.
OPS – FC Viikingit 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Mikko Lönnström oma maali 55 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Denis Abdulahi (FC Viikingit)
1 Piotr Gurzeda (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Cornelius Stewart
2 Piotr Gurzeda
1 Iiro Vandell

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

18.07.2013

Sarjajohtaja nurin oppikirjaesityksellä

Kurinalaisuus oli avain voittoon torstaina, kun Oulun Palloseura kellisti sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhon Raatissa maalein 2 – 0. OPS:n taisteluilmeestä ja pelisuunnitelman noudattamisen tarkkuudesta voisi tehdä vaikkapa opetusvideon, sillä ottelu eteni täysin OPS:n käsikirjoituksen mukaan, vaikka SJK pitikin palloa enemmän.

– Arvostan tätä voittoa tosi paljon, mutta tämä ei silti muuta ajatustani siitä, että SJK on edelleen suurin kandidaatti nousemaan liigaan. Me pelasimme erinomaisesti ja varsinkin kurinalaisesti. Pelaajille iso krediitti siitä, että he taistelivat näin paljon. Olen todella tyytyväinen tähän voittoon, onhan SJK sarjajohtaja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

Kotijoukkue oli hankaluuksissa vain ensimmäiset viisi minuuttia, mutta tämän jälkeen koko joukkueen puolustuspelaaminen istui muottiinsa niin tiivisti, ettei SJK:lle jäänyt juurikaan mahdollisuuksia maalintekoon. Vierailijoiden hallinta jäi näennäiseksi ja tämän myönsi myös SJK-luotsi Simo Valakari.

– Ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia, sillä OPS pelasi tänään niin hyvin. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun me pelasimme huonosti, mutta täytyy sanoa, että vastustaja teki pelin meille hankalaksi puolustamalla kurinalaisesti. OPS teki aikaisen johtomaalin ja me jouduimme ajamaan peliä takaa jo varhaisessa vaiheessa ja jäimme hampaattomiksi, Valakari tunnusti.OPS - SJK 2 - 0

Augustine Jibrin siirsi OPS:n johtoon 17 minuutin pelin jälkeen Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta.Yksi kurinalaisen puolustamisen mallioppilas oli lähes kaiken vasemmalla laidallaan pysäyttänyt OPS-pakki Juha-Matti Huovinen.

– Loistava taistelu. Vähän samanlainen peli kuin PK:ta vastaan. Kaikki antoivat kaiken ja puoliajalla varmasti noin 2/3 osaa pelaajista kyseli jääpusseja kolhuihinsa. Nyt pelin jälkeen varmasti loputkin kysyy. Toivotaan, että niitä riittää kaikille, Huovinen lohkaisi.

– Siitä lähdettiin taas, ettei yhtään mene omiin ja näin kävi. SJK sai muutaman hyvän laukauksen – ei mitään sen vaarallisempaa – ja ”Kopo” (Juhani Koponen) otti ne hyvin kiinni. Aivan loistava voitto, hän lisäsi.

Ramirez

Lähes joka tilanteessa mukana ollut Ramirez ampui loppulukemat 2 - 0 rankkarista 56. minuutilla.OPS katkaisi SJK:n alkurynnistyksen iskemällä ottelun ensimmäisestä tilanteestaan johtomaalin. Matias Juntusen sivurajan tuntumasta lähtenyt vapaapotku löysi maalinedustalta Augustine Jibrinin, joka survoi Palloseuran johtoon kauden avausmaalillaan. Tämän jälkeen SJK kiristi otettaan palloon, mutta kenttätapahtumat pysyivät silti oululaisten komennossa.

– Koko joukkue pelasi hyvin. Esimerkiksi Chibanca ei ole tehnyt paljon maaleja ja me pidimme hänen kanssaan kriisipalaverin vähän aikaa sitten. Sanoma oli se, että jos ei tule maaleja ei tule, niin tee töitä. Koko joukkueen työ lähtee hänestä sieltä keskiympyrästä niin kuin tänään. Juha-Matti Huoviselta toinen loistava peli peräkkäin, Antonio eritteli onnistujia.

Piotr Gurzeda

Oulun Palloseura piti kaupan kiinni koko 90-minuuttisen ajan. Topparipari Piotr Gurzeda (kuvassa) - Augustine Jibrin nollasivat SJK:n nimekkään kärkikaksikon (Toni Lehtinen - Akseli Pelvas) täydellisesti.Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa. SJK:n toppari Matti Lähitie liukui molemmat jalkapohjat edellä karkumatkalla olleen Chibancan eteen – seurauksena punainen lappu Lähitiellä ja rangaistuspotku OPS:lle, mistä Ramirez sijoitti pallon varmasti reppuun. Vierailijat hallitsivat palloa loppuvihellykseen asti, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin tiivisti puolustaneen OPS:n edessä.

 

Sarja jatkuu OPS:n osalta ensi viikolla Oulun derbyssä, kun Oulun Palloseura ja AC Oulu kohtaavat toistamiseen tällä kaudella.
OPS – SJK 2 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Augustine Jibrin (Matias Juntunen) 17min.
2 – 0 Ramirez rp. 57 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ramirez (OPS)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 Augustine Jibrin (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Ramirez
2 Juha-Matti Huovinen
1 Iiro Vandell

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.10.2013

OPS hoiti urheilullisen osuuden murskaamalla AC Kajaanin, jälkipelit jatkuvat kabinetissa

Oulun Palloseura osoitti kuuluvansa Ykköseen nuijimalla AC Kajaanin totaalisesti maan rakoon murskalukemin 8 – 0. Samaan aikaan toisaalla Jippo hävisi SJK:lle maalein 0 – 1, mikä tarkoittaa sitä, että toinen Kakkoseen putoaja ratkaistaan Palloliiton vastalauselautakunnassa ensi viikolla tai mahdollisesti myöhemmin Urheilun oikeusturvalautakunnassa. Urheilullisen menestyksen perusteella OPS nousi kahdella pisteellä (28) Joensuun Jipon (26) ohi. Syksyn aikana ratkeaa kabineteissa, onko Jipon lopullinen pistemäärä 26 vai 29 ja kumpi seuroista putoaa Kakkoseen.

OPS -AC Kajaani

Oulun Palloseura painoi höyryjunan lailla AC Kajaanin päälle, eikä jättänyt ottelussa mitään jossiteltavaa. Koko 90-minuuttinen oli täydellistä OPS:n näytöstä.Kabinettipeli tuo ikävän loppumaun tähän kauteen. Mahdollinen Kakkoseen putoaminen syyttömänä osapuolena AC Kajaanin syyskuun pelikieltosotkujen takia olisi oikeusmurha opsilaisittain katsottuna.

– Pojat tiesivät, että tämä on tärkeä peli meille. Säälittää pelaajien puolesta, jos OPS pudotetaan kabinetissa Kakkoseen. Pitää myös sanoa, että OPS on potkinut omaan nilkkaan kauden alusta asti ja meidän kaikkien: seuran, valmentajien ja pelaajien pitää katsoa peiliin. Me emme onnistuneet ja se on fakta.  Urheilullisesti OPS:n pitäisi säilyä, mutta nyt taistelu alkaa kabinetissa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili.

– Tämä oli raskas vuosi ja minä olen päävalmentajana valmis kestämään kritiikkiä sen takia. Minun pitää myös katsoa itse peiliin, kehittyä ja opiskella lisää. Omat tavoitteeni ovat paljon korkeammalla, Antonio jatkoi nöyränä.

Jovovic ja Stewart

Sasa Jovovic ja Cornelius Stewart juhlivat 3 - 0-osumaa.OPS:n manageri Miika Juntunen vahvisti heti päätösvihellyksen jälkeen seuran aloittavan vastalauseen tekemisen Jipon protestista Palloliiton vastalauselautakunnalle. Valitusprosessit kaikkine väliportaineen sekä valitus- ja käsittelyaikoineen voivat viedä pitkälle syksyyn ennen kuin lopullinen päätös nuijitaan pöytään. Näistä asioista lisää ensi viikolla, mutta nyt takaisin lauantai-illan peliin.

OPS - AC Kajaani 4 - 0

Illan erikoisimman maalin (4 - 0) upotti Ramirez. Hän täräytti pallon takanurkkaan suoraan kulmapotkusta.Kauden parhaan pelinsä esittänyt Matias Juntunen kiepautti pallon tyhjään verkkoon Lawrence Chiedozien petaamasta paikasta jo seitsemännellä peliminuutilla. Ennen tätä OPS ehti tuhlata kaksi avopaikkaa, mutta illan juoni tuli selväksi varsin nopeasti: OPS vei ja AC Kajaani vikisi. Reginal Richardson pommitti kulmapotkun jälkitilanteesta 2 – 0, AC Kajaanin Janne Putaala liukui Cornelius Stewartin keskityksen omaan verkkoon 31 minuutilla (3 – 0) ja Ramirez kiskaisi suoraan kulmalipulta taukolukemat 4 – 0. Neljän maalin lisäksi OPS piti palloa avausjaksolla noin 80-prosenttisesti ja teki AC Kajaanin pelin mahdottomaksi aggressiivisella prässillään.

– Pelasimme hyvin ja kurinalaisesti. Me olimme nälkäisiä, koska halusimme säilyä sarjassa. Haluttiin tehdä paljon maaleja ja onnistuimme siinä. Matias Juntunen pelasi varmasti kauden parhaan pelinsä keskikentällä ja Ramirez oli myös hyvä minun takanani, kuten koko keskikenttä. Voitimme 8 – 0, mutta maalien lisäksi me puolustimme erittäin hyvin tänään, Cornelius Stewart summasi.

Pekka Räisänen 7 - 0

Ei kautta ilman maalia. Pekka Räisänen tuulettaa kauden avaushäkkiään, joka vei Palloseuran jo 7 - 0-johtoon.Toisella jaksolla maali-iloittelu jatkui vielä näyttävämpänä. Stewartin iski kaksi nättiä maalia Juntusen antamista läpisyötöistä ja Ramirez tykitti 20 metristä alanurkkaan hienon osuman. Näiden lisäksi Pekka Räisänen survoi varsin pekkaräisäsmäisen maalin kulmapotkun jälkitilanteesta miesruuhkan keskeltä Sasa Jovovicin tolppapuskun jälkeen.

8 - 0-lopputulos ei jätä jossiteltavaa. Sen sijaan AC Kajaanin tekemiset ja Jipon niistä tekemä protesti jättävät. Joukkueen toppari Ozeias Graciano sovitti kuuluisaa pelikieltoaan ironisesti OPS:n ja AC Kajaanin välisessä kohtaamisessa lauantaina kolme sarjakierrosta liian myöhään.

OPS kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan kaudesta 2013. Toivottavasti tapaamme Ykkösen peleissä myös kaudella 2014.

OPS – AC Kajaani 8 – 0 (4 – 0)
1 – 0 Matias Juntunen (Lawrence Chiedozie) 7 min.
2 – 0 Reginal Richardson (Pekka Räisänen) 13 min.
3 – 0 Janne Putaala (oma maali) 31 min.
4 – 0 Ramirez 37 min.
5 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 66 min.
6 – 0 Ramirez 69 min.
7 – 0 Pekka Räisänen (Sasa Jovovic) 72 min.
8 – 0 Cornelius Stewart (Matias Juntunen) 79 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Ramirez (OPS)
1 Matias Juntunen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Pekka Räisänen
2 Reginal Richardson
1 Cornelius Stewart

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

20.05.2013

Ramirez laukoi täydet pisteet Vantaalta

Maalintekovaikeuksista ei ollut maanantaina tietoakaan, kun Oulun Palloseura mätti 2 – 3-vierasvoiton Vantaan Pallokerho-35:stä. Oululaisten ratkaisijaksi nousi kaksi maalia tykittänyt Ramirez (kuvassa). PK-35 johti ottelua 2 – 1 vielä 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta OPS rakensi loppuun huikean kirin nousten rinnalle ja ohi.

– Tämä oli tyypillinen peli PK:ta vastaan. PK hallitsi enemmän, sitä ei voi kiistää, mutta näin pitääkin pelata heitä vastaan. Heillä on hyviä laukojia ja taitavia yksilöitä. Onnistuimme tänään hyvin estämään PK:n vahvuudet ja siitä pitää antaa pelaajille iso krediitti. Tämä oli taktisesti hyvä peli, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi.

Ramirez vei Palloseuran johtoon puolen tunnin pelin jälkeen rangaistuspotkusta. PK-35:n kaiken kokenut Petri Oravainen kuittasi ottelun tasoihin vain pari minuuttia myöhemmin. OPS-luotsi kuvaili maalia ”todella halvaksi”. Toista jaksoa pelattiin pitkälle ennen kuin ottelussa nähtiin lisämaaleja. Kotijoukkueen Jukka Hirvonen kiinnitti PK-35:n voittoon puskemalla kulmapotkun sisään 71. minuutilla.

– Pelaajat hoitivat oman osuutensa hyvin, kun vaihdoimme taktiikkaa PK:n mennessä johtoon. Teimme tänään myös virheitä ottelussa, mutta paljon oli positiivistakin, Antonio pyöritteli.

Vantaalaisten riemua kesti vajaat kymmenen minuuttia. Ramirez laukoi illan toisensa todella kauniisti suoraan vapaapotkusta 78. minuutilla.

OPS:n voittomaali oli palkinto kovasta työstä ja harjoittelusta. Paljon maalipaikkoja alkukaudella tuhlannut OPS harjoitteli voiton ratkaisseita kuvioita ahkerasti menneellä viikolla. Cornelius Stewart antoi kovan keskityksen maalille ja pallo poukkoili lopulta Kim Raimin jalasta omaan verkkoon. Tosin Raimin takana kytännyt Chibanca olisi joka tapauksessa siivonnut pallon maaliin.

– Vielä 90. minuutilla teimme yhden ison virheen ja PK:lla oli luksuspaikka tasoittaa ihan lopussa. Tämä on jalkapalloa ja tässä tarvitaan onneakin.

OPS matkaa lauantaina Seinäjoelle SJK:n vieraaksi.

– Tämä peli on nyt ohi. Nautitaan bussimatkan ajan kolmesta pisteestä ja aletaan sitten keskittyä SJK:ta varten, Antonio suuntasi.

PK-35 – OPS 2 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Ramirez rp. 28 min.
1 – 1 Petri Oravainen 30 min.
2 – 1 Jukka Hirvonen 71 min.
2 – 2 Ramirez 78 min.
2 – 3 Kim Raimi oma maali 82 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ymer Xhaferi (PK-35)
2 Ramirez (OPS)
1 Cornelius Stewart (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.07.2013

AC Oulu iso pala purtavaksi

Ensimmäinen derbyvoitto antaa edelleen odottaa Oulun Palloseuraa, kun se poistui keskiviikkona päät painuksissa pukusuojaan 3 – 1-paikallistappio niskassaan. Vantaan Pallokerho-35:ttä ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan loistavasti purrut taktiikka ei derbyssä enää tehonnut.

– Pelin olisi pitänyt olla samanlaista kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Meillä oli hyvä ajatus ensimmäiset 20 minuuttia, jonka aikana olisimme voineet johtaa peliä jopa 0 – 3, mutta viimeiset hetket, kun pitäisi päättää, laukaisenko, laitanko palloa vielä vähän eteenpäin vai syötänkö, eivät toimineet. Meidän olisi pitänyt käyttää paremmin meidän nopeutta heidän toppariparia vastaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio harmitteli.

Parhaat paikat avausmaalin tekoon rakentuivat Chibancalle, joka olisi voinut tuulettaa maalia jopa kolmesti 20 minuutin sisään. Brassihyökkääjän laukaukset jäivät kuitenkin AC Oulun kanadalaisveskari David Monsalvesin näppeihin kerta toisensa perään. Kun et itse tee, niin kaveri tekee. Palloseuran puolustus uinahti kahdesti hieman ennen taukovihellystä. Ensi Janne Hietanen nosti pitkällä syötöllä Mika Nurmelan irti boksissa, eikä konkari erehtynyt lähietäisyydeltä. Heti perään Nurmela vapautti Matias Ojalan vastaavanlaiseen paikkaan, josta Ojala laukoi pallon OPS-vahti Juhani Koposen jalan kautta maaliin.

Ottelu näytti ratkenneen jo ensimmäisen puoliajan maaleihin, sillä AC Oulu jatkoi pallon hallintaa toisellakin jaksolla, eikä OPS pystynyt rakentamaan mainittavaa kiriä. AC Oulun Aapo Heikkilä naulasi pelin lopullisesti osumalla läpiajosta vartti ennen päätösvihellystä. Lawrence Chiedozie puski aivan lopussa 3 – 1-kavennuksen Cornelius Stewartin keskityksestä, mutta lohtu jäi laihaksi.

– Tappioasemassa jouduimme juoksemaan tuplasti, kun yritimme kaventaa. 3 – 0-tilanteessa otimme totaalisen riskin ja pelasimme 3-4-3-taktiikalla, Antonio kertasi.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart rakensi ottelun alussa hyviä paikkoja Chibancalle, mutta palloseuralaisten ruuti oli märkää keskiviikkona.OPS on jäänyt paikallisotteluissa pahasti naapuriseuran jalkoihin jo kolmena peräkkäisenä kautena. OPS:n saldo on keskiviikon jälkeen nolla voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Syyskuun lopun derbyyn jäi siis paljon todistettavaa ja parannettavaa.

– Ei treeneissä pystytä tekemään enää mitään enempää, emmekä voi treenata enempää näitä varten. Ehkä jonkun henkisen valmentajan pitäisi tulla meille päivä ennen peliä harjoituksen tilalle. Joku henkinen mies voisi ehkä tehdä jotain lisää, Antonio puisteli.

Lawrence Chiedozie

Lawrence Chiedozie vastasi Oulun Palloseuran 3 - 1-kavennuksesta.OPS-luotsi kertoi Palloseuran etsivän kahta tai kolme uutta pelaajaa riveihinsä, kun siirtoikkuna aukeaa elokuussa.

– Hyökkääjä, keskikenttäpelaaja ja jopa toppari, Antonio raotti.

OPS isännöi ensi keskiviikkona FC KooTeePeetä Raatin stadionilla.


AC Oulu – OPS 3 – 1 (2 – 0)
1 – 0 Mika Nurmela (Janne Hietanen) 37 min.
2 – 0 Matias Ojala (Mika Nurmela) 42 min.
3 – 0 Aapo Heikkilä (Mika Nurmela) 79 min.
3 – 1 Lawrence Chiedozie (Cornelius Stewart) 89 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Mika Nurmela (AC Oulu)
2 Matias Ojala (AC Oulu)
1 Aapo Heikkilä (AC Oulu)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

26.01.2013

Omat nuoret päärooleissa HauPan kaadossa

Juuso Kemppainen, Niklas Puurunen ja Joni Lämsä. Siinä 3 – 1-voittoon päättyneen ottelun maalintekijälista opsilaisittain ja se lämmitti Oulun Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonion mieltä.

– Kolme tehtyä maalia ja kaikki tekijät meidän omia junioreita. Esimerkiksi Joni Lämsän esityksestä olen todella ylpeä. Hän pelasi täydet 90 minuuttia rohkeasti. On tärkeää, että myös juniorit saavat välillä pelata kovempia pelejä miesten joukkuetta vastaan.

– Ensimmäinen harjoituspeli on aina sellainen, jota kaikki odottavat. On paljon parempi aloittaa harjoituspelit nyt, sillä tähän asti meillä on ollut juoksuharjoitus ulkona aina lauantaisin. Tänään meillä oli todella paljon, aivan liian paljon, harhasyöttöjä, mutta pitää ymmärtää, että alla on kovaa harjoittelua. Nyt saatiin pelituntumaa ja tästä on hyvä parantaa jatkossa, Antonio summasi.

Juuso Kemppainen vei Palloseuran johtoon Joni Lämsän antamasta läpisyötöstä heti pelin alussa. Niklas Puurunen runttasi avausmaalinsa OPS-paidassa Matias Juntusen loistokeskityksestä toisen jakson alussa. Vasta 15-vuotias Joni Lämsä kruunasi iltansa tykittämällä kuulan ylänurkkaan 25 metristä pelin loppupuolella. HauPa kavensi ottelun rankkarista.

– Oli paljon kovempi tempo kuin oman ikäisten peleissä. Eipä olisi juuri paremmin voinut mennä, Lämsä myhäili ottelun jälkeen.

– Ensi viikolla jatketaan treenaamista. On ollut mukava treenata miesten mukana. Treenit ovat kovia ja niissä kehittyy paremmin, hän jatkoi.

Lämsän lisäksi OPS-debytantteihin kuuluivat koko talven Palloseuran mukana harjoitelleet Aki Vähäsöyrinki, Miikka Paldan ja Aleksi Autioniemi sekä tammikuun alussa pelaajasopimuksen allekirjoittanut Joonas Pekkala.


OPS – HauPa 3 – 1 (1 – 0)

1 – 0 Juuso Kemppainen (Joni Lämsä) 4min
2 – 0 Niklas Puurunen (Matias Juntunen) 60min
3 – 0 Joni Lämsä 78min
3 – 1 HauPa rp. 81min

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen (c)
Yannick Venadiambu
Aki Vähäsöyrinki
Pekka Räisänen
Miikka Paldan
Aleksi Autioniemi
Aleksi Autti (65. Pol Deng)
Joni Lämsä
Juuso Kemppainen (65. Haris Dzuho)
Matias Juntunen (65. Ville Rimpinen)
Joonas Pekkala (57. Niklas Puurunen)

Timo Sipilä

(Toimitus)

23.03.2013

OPS - AC Kajaani 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura kohtasi ensimmäistä kertaa tällä harjoituskaudella joukkueen omasta sarjastaan. Ykköseen viime kauden päätteeksi noussut AC Kajaani ja OPS päätyivät lopulta 1 – 1-tasatulokseen. OPS-luotsi Luiz Antonio näki ottelussa sekä hyviä että huonoja jaksoja.

– Ensimmäisellä 20-minuuttisella teimme paljon hyviä juttuja, mutta se harmittaa, että viimeiset syötöt olivat huonoja. Loimme kuitenkin paljon tilanteita. Siitä eteenpäin puoliaikaan asti teimme liian paljon syöttövirheitä. Toisella jaksolla paransimme peliä ja olimme vaarallisia ja vähän parempia kuin AC Kajaani. Jos tulee tuollainen määrä maalipaikkoja, niin viimeistään kesällä niistä pitää tehdä maalit.

Palloseura etsi lopussa voitto-osumaa kajaanilaisia hanakammin, mutta tulostaululle jäi vain yksi tehty maali. Antonio harmitteli erityisesti Cornelius Stewartin ja Joonas Pekkalan läpiajoja, joista OPS olisi voinut iskeä voittomaalin toisella jaksolla.

AC Kajaani meni ottelussa johtoon avausjakson lopulla Michael Nzekwen rankkarimaalilla. Tilannetta edelsi Piotr Gurzedan käsivirhe. Toisella jaksolla OPS:n pikakiiturit Cornelius Stewart ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe väläyttelivät yhteispeliään useampaan kertaan. Varsinkin kajaanilaisten vasen reuna oli jatkuvasti vaikeuksissa Stewartin kanssa. OPS:n tasoitus syntyikin Stewartin soolon päätteeksi. Kajaanilaisveskari torjui Stewartin yrityksen, mutta tupla-Nganbe siivosi paalupallon maalin edustalta verkkoon.

OPS kohtaa ensi keskiviikkona Arina Areenalla Rovaniemen Palloseuran kello 12.00 alkaen.


OPS – AC Kajaani 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Michael Nzekwe rp. 37 min
1 – 1 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Cornelius Stewart) 66 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen
Iiro Vandell
Piotr Gurzeda
Pekka Räisänen
Juuso Kemppainen (66. Yannick Venadiambu)
Aleksi Autti (62. Joni Lämsä)
Matias Juntunen
Eelis Koskinen (45. Juha-Matti Huovinen)
Jean Fridolin Nganbe Nganbe
Joonas Pekkala
Cornelius Stewart

(Toimitus)

25.05.2013

SJK liian vahva kotikentällään

Kauden ensimmäistä kotiotteluaan Seinäjoen Keskuskentällä isännöinyt SJK ei antanut Oulun Palloseuralle mahdollisuuksia pisteryöstöön lauantaina. Jalkapallokerhon espanjalaispelaaja Josué Currais Prieto kaatoi kylmää vettä vierailijoiden niskaan jo seitsemännellä peliminuutilla laukomalla kirteisen pallon alanurkkaan parista kympistä kulmapotkun jälkitilanteesta. SJK:n jenkkivahvistus Justin Moose lisäsi kotijoukkueen johtoa ilkeästi juuri ennen taukovihellystä hienon kombinaation päätteeksi.

– Olen ollut viisi vuotta täällä valmentajana ja tämän pelin ensimmäinen jakso oli yksi aneemisimmista tuona aikana. Pari kertaa vuodessa minä puhun puoliajalla pukukopissa vähän kovemmilla sanoilla ja tänään oli yksi noista kerroista, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sätti.

Puoliajan puhuttelu auttoi, sillä toinen 45-minuuttinen oli pirteämpää pelaamista ja OPS rakensi kiriä parhaansa mukaan, mutta SJK oli tällä kertaa yksinkertaisesti parempi. OPS ei löytänyt aukkoja pohjalaispuolustuksesta, vaan Mihkel Aksalun vartioima maali pysyi koskemattomana koko pelin ajan. Lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin ilman OPS-vahti Juhani Koposen (kuvassa) noin kymmentä paraatitorjuntaa. ”Kopo” nollasi muun muassa kaksi läpiajoa ottelun loppuhetkillä sekä Gert Gamsin tuplayrityksen.

– Peli olisi voinut olla ihan hyvin 5 – 0 tai 7 – 0 ilman ”Kopon” torjuntoja. Hän pelasti meidät rumilta lukemilta, kun haimme maalia kovalla riskillä, Antonio myönsi.

OPS:n seuraava kotiottelu on huomioarvoltaan yksi koko Suomen futiskauden kohokohdista. OPS isännöi Oulun paikalliskamppailussa AC Oulua perjantaina 31.5. kello 18.30 alkaen Raatin Stadionilla.

– Meillä on kasvojenpesun paikka ensi perjantaina paikallisottelussa, Antonio suuntasi.

SJK – OPS 2 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Josué Currais Prieto 7 min.
2 – 0 Justin Moose 44 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Johannes Laaksonen (SJK)
2 Richard Dorman (SJK)
1 Gert Gams (SJK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

31.07.2013

KooTeePee ratkaisi jo avausjaksolla

Uninen avausjakso maksoi Oulun Palloseuralle pisteet keskiviikkoillan kamppailussa Kotkan KooTeePeetä vastaan. Kotkalaiset jyräsivät alussa, eikä OPS saanut muutamaa Juuso Kemppaisen pistohyökkäystä lukuun ottamatta mitään aikaiseksi. Toisella 45-minuuttisella Palloseura piristyi, mutta rutinoitunut kotkalaisjoukkue ei luopunut pisteistä.

– Me hävisimme tämän ottelun ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla joukkue paransi peliä aika paljon, mutta rinki on kapea tällä hetkellä, kun on paljon loukkaantumisia, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sadatteli.

– Chibanca ei jatka meillä. Hän lähtee huomenna Maltalle. Viime yönä meille tuli kaksi montenegrolaista pelaajaa: toppari ja hyökkääjä. Minun mielestäni me tarvitsemme yhteensä kolme tai neljä uutta pelaajaa, hän paljasti.

Juuso Kemppainen

Pirteästi esiintynyt Juuso Kemppainen karkasi maalipaikkaan heti ottelun alussa, mutta uran avausmaali antaa odottaa toistaiseksi.Cornelius Stewart ja Piotr Gurzeda pystyivät pelaamaan vain hetken toisen jakson lopusta ja Juha-Matti Huovinen oli kokonaan sivussa. Kokeneempia pelaajia paikkasivat mallikkaasti omat nuoret: Juuso Kemppainen ja Eelis Koskinen. Myös 16-vuotiaat Oskari Rounaja ja Joni Lämsä olivat mukana OPS:n kokoonpanossa.

– ”Juse” (Juuso Kemppainen) aloitti todella hyvin ja hänellä oli heti paikka tehdä maali, kuten toisenkin jakson alussa. Myös Eelis tuli hyvin kentälle, Antonio kehui.

Chibanca

Brasilialaishyökkääjä Chibanca jatkaa uraansa Maltan saarivaltiossa. Chibanca pelasi jäähyväisottelunsa Oulun Palloseuran paidassa keskiviikkona. OPS kiittää ”Chibaa” joukkueen eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta jatkoa uralleen.KooTeePee iski maalinsa 19 minuutin ja 30 minuutin kohdalla. Ensin Giorgi Ositashvili ohjasi pallon OPS-toppari Augustine Jibrinin jalan kautta verkkoon maalinedusruuhkan päätteeksi. Illan kauneimmasta vastasi Olli Kaakinen, jonka laukaus boksin rajalta painui pienen kimmokkeen kautta komeasti yläriman kautta sisään. Chibanca ohjasi Ramirezin lähettämästä kulmapotkusta kavennuksen 75 minuutin kohdalla. Pöytäkirjaan osuma merkattiin Toni Lindbergin omana maalina.

Eelis Koskinen

Eelis Koskinen välytteli osaamistaan toisella jaksolla, kun hänet vaihdettiin tauolla Elijah Christopherin tilalle.OPS säilyy sarjassa kuudentena, voitto nosti KooTeePeen jo kolmanneksi.

– Avausjaksolla olimme erinomaisia ja meillä oli paikat naulata koko ottelu. Parhainta pallollista peliä, mitä on nähty tänä vuonna. Se mitä tapahtui toisella puoliajalla, jättää mietittävää. Joskus käy näin, että ne asiat, mitä sovitaan tauolla, eivät toteudukaan, vaan passivoidutaan ja päästetään kaveri mukaan peliin. Kaksi maali oli tänään riittävästi voittoon, KooTeePeen päävalmentaja Sami Ristilä niputti.

Matias Juntunen

Matias Juntunen aloitti ottelun hieman vieraammalla tontilla vasempana laitapakkina.


OPS – FC KooTeePee 1 – 2 (0 – 2)

0 – 1 Augustine Jibrin oma maali 19 min.
0 – 2 Olli Kaakinen 30 min.
1 – 2 Toni Lindberg oma maali 75 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Josh Mulvany (KooTeePee)
2 Iiro Vandell (OPS)
1 Kert Kütt (KooTeePee)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Iiro Vandell
2 Ramirez
1 Pekka Räisänen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.02.2013

OPS - GBK 0 - 3 (0 - 1)

Kokkolan GBK pyöritti sunnuntaipäivän harjoituspelissä Oulun Palloseuraa maalein 0 – 3. OPS-luotsi Luiz Antonio antoi ottelussa jälleen runsaasti vastuuta Palloseuran omille junioreille. Tappiosta huolimatta OPS:n riveistä löytyi myös joukko onnistujia. Kentän pirteimpiin pelaajiin kuuluivat Juuso Kemppainen, joka luuti avausjakson laitapakkina ja toisen jakson tutummalla laitahyökkääjän tontilla, hyviä otteita keskikentällä jatkanut Joni Lämsä sekä toisella jaksolla kentälle vaihdettu Aleksi Autti.

– Aina, kun hävitään, se harmittaa ja varsinkin, kun vastustaja tulee meitä alemmasta (Kakkosesta) sarjasta. Meidän pojat pelasivat, miten pystyivät, mutta nousua Kakkosesta hakeva GBK oli parempi ja pelasi hyvää jalkapalloa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnusti.

– Ymmärrän seuran tilannetta, kun rakennetaan omaa harjoituskeskusta, enkä ole huolissani tällä hetkellä. Toivottavasti minun ei tarvitse olla huolissaan joukkueesta myöhemminkään tulevaisuudessa, hän jatkoi.

HauPa-ottelun kokoonpanoon verrattuna OPS:n mukana olivat uusina kasvoina koko talven ajan harjoitusrinkiin kuulunut Eelis Koskinen, PS Kemiä viime kaudella edustanut Jerome Ogbuefi ja OPS:n A-junioreissa pelaava Riku Hanhela.

OPS - GBK 3 - 0 (1 - 0)

OPS:n kokoonpano:


Juhani Koponen (c)
Yannick Venadiambu (75. Ville Rimpinen)
Aki Vähäsöyrinki
Pekka Räisänen
Juuso Kemppainen
Aleksi Autioniemi (75. Pol Deng)
Jerome Ogbuefi
Joni Lämsä
Eelis Koskinen (45. Riku Hanhela)
Joonas Pekkala (45. Matias Juntunen)
Niklas Puurunen (45. Aleksi Autti)

(Toimitus)

19.06.2013

Homma toimi Jippoa vastaan

Muutaman ailahtelevan ottelun jälkeen Oulun Palloseura palasi takaisin raiteilleen pitämällä Joensuun Jipon totaalisesti pois maalipaikoilta keskiviikkona. Jean Fridolin Nganbe Nganben ja Chibancan hienot maalit turvasivat OPS:lle kolme sarjapinnaa. Oululaisten edellisestä voitosta ehti vierähtää jo kuukauden päivät.

– Voitto maistuu loistavalta. Pukukopissa pojat pääsivät taas hymyilemään ja nauramaan. Tappiot ja tasurit tuovat tuskaa, tämä oli tärkeä voitto. Puhuin pelaajille aivan suoraan ennen peliä, että Jippo on tehnyt vain kaksi maalia tällä kaudella, joten he eivät voi tehdä yhtään maalia meitä vastaan tänään. Alkukaudesta meillä oli ongelmia maalinteon kanssa ja sitten, kun tuli maaleja, niin meillä oli ongelmia puolustuspäässä. Peli on ollut epätasapainossa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokasi helpottuneena.

– Oli loistava asia, että pidimme itse nollan, sillä viime aikoina puolustaminen on tuottanut ongelmia, Antonio jatkoi.

Ottelun parhaana palkittu Jean Fridolin Nganbe Nganbe rynni maalintekoon jo vartin pelin jälkeen. Cornelius Stewart antoi vapauttavan syötön boksin reunalta ja tupla-Nganbe liukui pallon verkkoon aivan tolpan juurelta. Maali oli Nganbe Nganben kauden ensimmäinen.

Palloseura piti Jipon pois maalipaikoilta koko ottelun ajan, eikä hyökkäyspeli pettänyt tällä kertaa. Chibanca pääsi tuulettamaan helpottavaa 2 – 0-maalia toisen jakson lopussa loistavien aivoituksien päätteeksi. Tilanteen käynnisti jälleen Stewart, jonka poikkisyötön maalintekijä Chibanca laski ovelasti jalkojensa välistä Nganbelle. Tupla-Nganbe juoni Jippo-vahti Lassi Hurskaisen kahville ja syötti pallon takaisin Chibancalle, jolle jäi helppo työ täräyttää kuula tyhjään maaliin.


Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe liukui OPS:n johtomaalin vartin pelin jälkeen ohi Jippo-vahti Lassi Hurskaisen.Joensuulaisia käskytti seuran päävalmentaja Jarmo Korhosen ja kakkosvalmentaja Tero Tahvanaisen toimitsijakieltojen vuoksi Jipon 00-poikien valmentaja Mikko Määttänen.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme alakynnessä, mutta toisella puoliajalla saimme enemmän otetta, mutta emme tarpeeksi maalipaikkoja. Ei saatu tarpeeksi miehiä ylös, kun OPS tuli nopeasti vastahyökkäyksiin. Se tuotti meille ongelmia, valmentajadebyytin Ykkösessä tehnyt Määttänen tunnusti.

Yksi debytantti löytyi myös OPS:n riveistä, kun oululaishyökkääjä Joonas Pekkala pelasi keskiviikkona uransa ensimmäiset minuutit Ykkösessä. ”Kiviniemen härkä” kirmasikin kentälle ryminällä.

– Todella nälkäinen sisääntulo häneltä. Hän tuli heti vahvasti esiin, ja jos minä olisin ollut hän, niin olisin kokeillut vielä unelmamaalia heti siitä ensimmäisestä tilanteesta 20-30 metristä, Antonio totesi hymyillen.

Joonas Pekkala

Joonas Pekkala otti uransa ensimmäisessä Ykkösen ottelussa heti luulot pois pari sataa peliä kokeneemmalta Jipon Tarmo Koivurannalta.OPS kohtaa juhannuksen jälkeisellä viikolla Tampereen Ilveksen vieraissa.
OPS – Jippo 2 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (Cornelius Stewart) 15 min.
2 – 0 Chibanca (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) 83 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jean Fridolin Nganbe Nganbe (OPS)
2 Ramirez (OPS)
1 Tarmo Koivuranta (Jippo)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Ramirez
2 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
1 Piotr Gurzeda

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

31.05.2013

Derbyssä jäätiin maaleitta

Puolustuspeli näytteli pääroolia Oulun joukkueiden kauden ensimmäisessä derbyssä. Koko ottelun maalipaikat jäivät yhden käden sormilla laskettaviksi ja varsinkin OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio oli harmissaan, ettei 3414-päiselle yleisölle pystytty tarjoamaan maalin maalia.

– Yleisöä tuli mukavasti paikalle, mutta harmittaa, ettei tullut maaleja. Yleisö olisi varmasti halunnut nähdä iloista jalkapalloa, mutta nyt pelattiin enemmän väkisin, Antonio kuvaili.

Räisänen ja Nurmela

Keskialueen pystypainissa kokeneet Pekka Räisänen ja Mika Nurmela.AC Oulu rakensi parhaat paikkansa avausjaksolla, mutta OPS-vahti Juhani Koponen nollasi muun muassa Aapo Heikkilän läpiajon ja Matias Ojalan lähitilanteen. Palloseura sai AC Oulun maalivahdin, Tommi Lindholmin puntariin vasta toisella jaksolla, mutta viimeistelystä puuttui jälleen se kuuluisa ”viimeinen silaus”.

– Ei yhtään laukausta maalia kohti ensimmäisellä jaksolla. Toisella paransimme ja oli muutama hyvä keskitys, mutta sieltä puuttui se viimeinen nälkä ja tahto vaikka heittäytyä pallo maaliin, Antonio manasi.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart irtautuu jälleen vartioistaan, mutta boksissa ei synny tilanteen päätteeksi mitään.Derbyssä nousi yhteensä kahdeksan varoitusta ja se kuvastaa hyvin pelin luonnetta. Mitään ei annettu ilmaiseksi ja jokaisesta pallosta taisteltiin kovaa. Molempien puolustuslinja pelasi virheittä – siinä ykkössyy, miksi maaleja ei nähty.

– Tasainen peli, siltä se ainakin tuntui. Molemmilla oli muutamia läheltä piti -tilanteita. Se harmittaa, ettemme pystyneet tekemään maalia toisen puoliajan maalinedushässäköistä. Tietty tarkkuus puuttui viimeisestä syötöstä ja siitä, miten mennään boksiin. Pitäisi vaan käydä survomassa se pallo sisään, OPS:n keskikentän pohjalla urakoinut Pekka Räisänen kertasi.

– Tarkkaa peliä molemmilta, sillä kumpikaan ei halua hävitä näitä. Kovaa taistelua oli ja annoimme kaiken joukkueen ja pelikavereiden eteen. Tällä kertaa se riitti tähän tulokseen, hän lisäsi.

Chibanca

Tässä yksi OPS:n parhaista maalipaikoista, mutta brassikärki Chibanca on sekunnin murto-osan myöhässä ja pallo painuu takatolpan ohi.OPS:n paras paikka syntyi Ramirezin antamasta vapaapotkusta kulmalipun tuntumasta. Pallo kaarsi vitosen viivaa pitkin koko pelaajamassan läpi, mutta kukaan ei saanut jalkaa väliin. Cornelius Stewart ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe olivat totutun vaarallisia, mutta laitureiden tilanteet kuivuivat pääsääntöisesti siihen viimeiseen syöttöön tai viimeistelijän puutteeseen. Myös AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen harmitteli omiensa maalipaikkojen perään.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli kaksi aivan älyttömän hyvää paikkaa, joista olisimme voineet muuttaa pelin luonteen. Puuttui tietty huolellisuus ja tehtiin hätäisiä valintoja. Kaikki eivät olleet samalla kirjan sivulla koko ajan, mutta puolustuspeli oli hyvää, Ojanen tiivisti.

Nganbe ja Nurmos

Pystypainissa Jean Fridolin Nganbe Nganbe ja Lassi Nurmos.
OPS – AC Oulu 0 – 0 ( 0 – 0)

Veikkauspörssipisteet
3 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
2 Aapo Heikkilä
1 Cornelius Stewart

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Jean Fridolin Nganbe Nganbe
2 Pekka Räisänen
1 Cornelius Stewart

Yleisömäärä: 3414

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

04.08.2013

Alivoimainen OPS myöntyi tasapeliin Kajaanissa

Oulun Palloseuran pistepussiin jäi ainoastaan yksi pinna tapahtumarikkaasta ottelusta Kajaanin Liikuntapuistossa. Tasapelipisteessä oli vahva tappion sivumaku, sillä kajaanilaiset tasoittivat ottelun neljännellä lisäaikaminuutilla. Vaikka OPS pelasikin viimeiset 20 minuuttia vajaalla Pekka Räisäsen ulosajon myötä, ei tulos tyydyttänyt OPS:n päävalmentaja Luiz Antoniota.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Rakensimme hyviä tilanteita ja oli muutama hyvä kaukolaukaus, mutta toisella jaksolla passivoiduimme ja AC Kajaani sai otteen, hän kertasi.

OPS paineli pelissä johtoon, kun Cornelius Stewart siivosi Ramirezin lähettämän kulmapotkun maaliin hieman ennen taukovihellystä. Palloseura oli Stewartin maalin turvin kiinni kolmessa pisteessä aivan viime sekunneille asti, mutta Mika Hänninen onnistui runnomaan tasoituksen kajaanilaisten kovan painostuksen päätteeksi kulmapotkusta.

– Ensin pitää katsoa aina oma tekeminen ja valmentajien työ ja kaikki, mutta joskus pitää laittaa myös tuomarien piikkiin, vaikka minä en tykkääkään arvostella heitä. Pilkku oli pilkku ja punainen kortti ja ihan oikein tuomittu, mutta jos avustava käy sanomassa meille vaihtopenkin edessä, että lisäaikaa tulee kolme minuuttia, niin en voi käsittää, miten sitä yhtäkkiä tuleekin viisi minuuttia, Antonio puisteli.

AC Kajaanilla riitti tilanteita ennen tasoitusmaaliakin, mutta OPS:n verkkoa toista kertaa tällä kaudella vartioinut Juho Keskinen (kuvassa) torjui lähes kaiken – muun muassa Alexander Akbarin rangaistuspotkun kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä.

– ”Jupi” pelasi aivan loistavan pelin. Melkein unelmapeli. Hän pelasti kaksi kertaa läpiajon ja torjui vielä pilkun. Sitten lopussa tuli kulmasta maali, mikä harmittaa meitä kaikkia ja varmasti häntäkin. ”Jupi” pelasi todella hyvin ja olisi voinut olla todella iso sankari tänään, Antonio kiitteli.

Palloseuran omista junioreista illan ottelussa debytoi 16-vuotias Oskari Rounaja. OPS matkustaa ensi keskiviikkona Joensuun Jipon vieraaksi.

– Tosi pettyneitä olemme, mutta emme voi murehtia myöhäistä tasoitusmaalia montaa päivää, sillä meillä on jo keskiviikkona Joensuussa peli, Antonio suuntasi.


AC Kajaani – OPS 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Cornelius Stewart (Ramirez) 39 min.
1 – 1 Mika Hänninen 90 + 4 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Callistus Chukwu (AC Kajaani)
2 Cornelius Stewart (OPS)
1 Mika Hänninen (AC Kajaani)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

09.02.2013

FF Jaro - OPS 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura venyi tasapeliin Pietarsaaren Jaroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Pekka Räisänen puski oululaiset johtoon jo kolmannella minuutilla Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta. Jaron tasoitus nähtiin monien vaiheiden jälkeen 83. minuutilla, kun Shahdon Winchester tuikkasi pallon verkkoon ennen kuin Juhani Koponen ehti näppeineen väliin. Koponen loukkasi tilanteessa polvensa ja miehellä on edessään ainakin viikon huili. Vamman lopullinen vakavuus selviää jatkotutkimuksissa. OPS:lla ei ollut toista maalivahtia reissussa mukana, joten Pekka Räisänen asteli loppuhetkiksi tolppien väliin ja venyikin kertaalleen loistotorjuntaan.

– Pyysin pojilta, että tehdään tänään paljon töitä ja pojat pelasivat yllättävänkin hyvin. Johdimme ottelua pitkään, mutta kyllä Jaro hallitsi peliä, tosin vain keskiympyrän kaarelle asti, sillä sen jälkeen meidän pakka oli hyvin kasassa ja me puolustimme hyvin. Olen tyytyväinen joukkueen työmoraaliin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili ottelun jälkeen.

Koponen otti avausjaksolla tukun loistavia koppeja ja nollasi niiden päälle Thomas Kulan rangaistuspotkun. OPS lähti reissuun kapealla ja nuorella miehistöllä, joten siihen nähden oululaisleirissä oltiin tyytyväisiä tasapeliin liigajoukkuetta vastaan.

– Meillä oli mukana vain 13 pelaajaa, joista suurin osa meidän nuoria pelaajia. Esimerkiksi juuri 16 vuotta täyttänyt Joni Lämsä pelasi taas täydet minuutit, Antonio jakoi.


OPS – FF Jaro 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Pekka Räisänen (Matias Juntunen) 3min.
1 – 1 Shahdon Winchester (Frank Jonke) 83 min.

OPS:n kokoonpano:

Juhani Koponen (83. Riku Hanhela)
Ville Rimpinen
Yannick Venadiambu
Pekka Räisänen
Juha-Matti Huovinen
Matias Juntunen
Aleksi Autti
Joni Lämsä
Juuso Kemppainen
Joonas Pekkala
Niklas Puurunen (85. Pol Deng)

(Toimitus)

11.08.2013

Varamiehinen OPS taisteli pisteen Ilvekseltä - Keskinen liekeissä

Monet muutokset Oulun Palloseuran kokoonpanossa eivät katsomoon asti näkyneet, vaan varamiehinen oululaisjoukkue venyi maksimisuoritukseensa ja pisti sarjakolmosen, Ilveksen todella ahtaalle. Ilves iski tasoituksensa vain neljä minuuttia ennen päätösvihellystä ja tämän jälkeenkin OPS kilautti pallon vielä kertaalleen tolppaan. Voiton menettäminen loppuhetkillä harmitti päävalmentaja Luiz Antoniota, mutta lähtökohtiin nähden pinna sunnuntai-illasta tyydytti.

– Kun aloitin valmentajana Seinäjoella vuonna 2006, olisin ollut paniikissa tällaisessa tilanteessa. Onneksi nyt olen kokeneempi ja pystyin rauhoittamaan tilannetta. Saimme 11 miestä avaukseen, joista kaksi pelasi väärällä pelipaikalla. Lisäksi kaksi palasi tänään Kalottimaajoukkueesta ja Akatemian pelaajilla oli eilen ottelu. Tämä oli taistelupeli. Ilveksen tasoitusmaali lopussa harmittaa, mutta olen ylpeä joukkueen työmäärästä, OPS-luotsi muotoili.

Juho Keskinen

Ilman Juho Keskisen loistoiltaa loppulukemat olisivat voineet olla oululaisittain varsin tylyt.Hyökkäävät keskikenttäpelaajat Eelis Koskinen ja Aleksi Autti luutivat sunnuntaina pakin tonteilla ja Iiro Vandell pelasi topparina. Myös Cornelius Stewart rullasi tovin laitapakkina Autin jätettyä kentän loukkaantumisen takia. Illan sankari löytyi OPS-maalin tolppien välistä. Juho Keskinen venyi jalkapallo-otteluksi harvinaisen moneen torjuntaan ollen suurin yksittäinen syy Palloseuran sarjapisteelle.

– Eelis Koskinen oli loistava pakkina. Gullit Zolameso karkasi häneltä pari kertaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta muuten hän oli hyvä. Hän uskalsi pelata ja rakentaa peliä sieltä. Säälittää taas Juho Keskisen puolesta, että pelin lopussa tuli tasoitusmaali niin kuin Kajaanissakin, Antonio eritteli.

Eelis Koskinen

Eelis Koskinen tilkitsi laitapakin tontin mallikkaasti.OPS-paidassa ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Sasa Jovovic onnistui heti maalinteossa. Montenegrolaishyökkääjä survoi OPS-kippari Iiro Vandellin ja Juuso Kemppaisen petaaman tilanteen maalin edestä verkkoon. OPS oli onnekas päästessään tauolle johtoasemassa. Juho Keskinen nollasi Ilveksen avausjakson parhaan maalipaikan tuplatorjunnallaan – ensin ”Jupi” koppasi Jonne Hjelmin läpiajon ja kauhoi kontiltaan Kalle Multasen yrityksen. Tämän lisäksi maalipörssin kärkinimi, Multanen nosti pallon kertaalleen ylärimaan ja Keskinen torppasi aivan jakson lopussa Zolameson läpiajon haamutorjunnallaan.

– Nähtiin kaksi taistelevaa joukkuetta puolentoista tunnin ajan. Yksi nukahdus tai virhe omassa päässä ja OPS teki siitä maalin. Kesti kauan ennen kuin me saimme tasoituksen, vaikka olihan meillä paikkoja, hyviäkin, mutta tänään saatiin vain yksi tehtyä. Tietyllä tavalla olen tyytyväinen joukkueen yrittämiseen, Ilves-luotsi Mika Malinen kertasi iltaa.

– Oltiin pitkään takaa-ajajana ja paineet nousivat meille. Hyvä, että saatiin edes se yksi rutistettua, hän lisäsi.

Sasa Jovovic

Sasa Jovovic juhlii 1 - 0-osumaansa Aleksi Autin ja Juuso Kemppaisen kanssa. Vasemmalla toinen debytantti Dorde Vojvodic.Poikkipuu kolahti myös Ilveksen päädyssä. Elijah Christopher oli erittäin lähellä viedä OPS:n jo kahden maalin johtoon heti toisen puolikkaan alussa, mutta Ilves-vahti Gustav Långbacka sai torjuttua nigerialaisen viuhuvan kudin yläriman kautta kulmapotkuksi. Jakson vanhetessa ote kääntyi Ilvekselle. Vierasmaali leijui pitkään ilmassa, mutta toisaalta myös OPS rakensi viime minuuteille asti vaarallisia tilanteita.

Iiro Vandell

Iiro Vandell kantoi kapteenin nauhaa hihassaan, kun kaikki kolme kauden alussa kapteenistoon valittua pelaajaa (Koponen, Räisänen ja Jibrin) olivat poissa sunnuntai-illan ottelusta.Keskinen joutui antautumaan vain Jonne Hjelmille, joka pääsi sijoittamaan pallon boksista takanurkkaan 86. minuutilla. Heti tasoituksen jälkeen Iiro Vandell ohjasi toisessa päässä Ramirezin lähettämän vapaapotkun tolppaan. Yleisö sai haukkoa happea tapahtumarikkaan illan viime sekunneille asti, kun Juho Keskinen peitti syöksyllään lisäajalla Valtteri Uimosen avopaikan.
OPS – Ilves 1 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Sasa Jovovic (Juuso Kemppainen) 24 min.
1 – 1 Jonne Hjelm 86 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juho Keskinen (OPS)
2 Dorde Vojvodic (OPS)
1 Sasa Jovovic (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juho Keskinen
2 Iiro Vandell
1 Eelis Koskinen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.06.2013

Kolmen maalin johto suli hetkessä tasapeliksi

Maalikarkelot muuttuivat hetkessä painajaiseksi, kun vierasjoukkue AC Kajaani kiri vartissa Oulun Palloseuran kolmen maalin johdon kiinni. Myös OPS teki maalinsa salamatahtiin: kolme maalia reiluun viiteen minuuttiin avausjakson lopussa. Maalinteon kanssa tuskaillut OPS sai kyllä ketsuppipullonsa auki, mutta valitettavasti pullo vuoti keskiviikkona myös pohjasta.

– Katastrofi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio manasi.

– Ensimmäisellä jaksolla dominoimme peliä alusta asti. Oli paljon paikkoja ja tiesin koko ajan, että vain se maali puuttuu. Sitten yhtäkkiä tulee kolme maalia nopeasti ja toinen joukkue on ”kuollut”. Sitten meille tulee musta hetki ja he ”elävät” taas, hän jatkoi.

Ottelun kaksi jaksoa olivat kuin toistensa peilikuvat salamamaaleineen. OPS latoi maalinsa avauspuolikkaan lopussa, AC Kajaani toisen jakson alussa. Palloseuran ”paras maalintekijä” löytyy edelleen sarakkeesta omat maalit, jonne kirjattiin jo kauden kolmas osuma, kun kajaanilaisten Murat Önal puski Ramirezin lähettämän kulmapotkun omaan verkkoon 40. minuutilla. Vain kaksi minuuttia tästä ja OPS hyödynsi loukkaantumisen takia pelin kesken jättäneen Ozeias Gracianon jättämän aukon AC Kajaanin puolustuksessa. Ramirez lähetti jälleen kierteisen kulmapotkun, josta Cornelius Stewart survoi kauden avausmaaliinsa. Myös Chibanca (kuvassa) iski kauden avausmaalinsa vielä avausjakson loppuun. Maalin syntyyn tarvittiin kaksi syöttöä. Maalivahti Juhani Koposen 80 metrin avauspotku löysi Stewartin, joka vapautti nopeasti ”Chiban” läpiajoon. Brassikärki nosti pallon viileästi ylänurkkaan ja tuuletti sen jälkeen apinan selästään.

 

OPS - AC Kajaani 2 - 0

Cornelius Stewart painoi kauden avausmaalinsa kulmapotkusta.

 

 

Toisella jaksolla osat vaihtuivat. AC Kajaanin korkin poksautti läpiajosta ja maalin nurkalta parin minuutin sisään osunut Samsonia Kakhaber. Alexander Akbar puski tasoituksen kulmapotkusta. AC Kajaani tuuletti seurahistoriansa ensimmäistä vieraspistettä Ykkösessä kuin voittoa.

– Musta kolme minuuttia, jonka aikana tuli kolme maalia omiin. Huusin tauolla, ettei tästä voi enää huonommaksi mennä ja tehdään me nyt sama. Olimme toisella puoliajalla kuin eri joukkue. Samsonian onnistunut tulo vaihdosta nosti meidät takaisin henkiin. Tyytyväinen pitää olla, AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi iloitsi.

Aleksi Autti

Aleksi Autti nousi OPS:n avauskokoonpanoon ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Nuorukainen esiintyi edukseen ja järkkäsi keskikentältä muutamia maukkaita maalipaikkoja.

 

 

Antonio lupasi kaivaa murheellisesta ottelusta myös omat oppirahansa.


– Minun pitää miettiä tätä todella paljon, kun menen kotiin. Ehkä olisi pitänyt tehdä jotain toisin ja laittaa kauppa kiinni ja puolustaa koko toinen puoliaika. Laittaa kolme alempaa keskikenttää tai jotain ja varmistaa kolme pistettä. Nyt kaksi pistettä lensi käsistä, hän puhisi.

OPS - AC Kajaani 3 - 2

Ottelun hahmo Samsonia Kakhaber saa jalkansa väliin juuri ennen paikalle syöksyvää OPS-vahti Juhani Koposta. Tämän 3 - 2-kavennuksen jälkeen AC Kajaani otti ohjat lopullisesti käsiinsä.OPS:lle kävi tuuri, ettei se ainutkin piste lentänyt Kajaaniin, sillä Michael Nzekwe kilautti ottelun loppuhetkillä vapaapotkun tolppaan. Palloseura pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Kotkassa FC KooTeePeen vieraana.OPS – AC Kajaani 3 – 3 (3 – 0)
1 – 0 Murat Önal oma maali 40 min.
2 – 0 Cornelius Stewart (Ramirez) 42 min.
3 – 0 Chibanca (Cornelius Stewart) 45 min.
3 – 1 Samsonia Kakhaber 49 min.
3 – 2 Samsonia Kakhaber 52 min.
3 – 3 Alexander Akbar 64 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Samsonia Kakhaber (AC Kajaani)
2 Cornelius Stewart (OPS)
1 Ramirez (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Pekka Räisänen
2 Iiro Vandell
1 Ramirez

Koskinen ja Pekkala

Ennen ottelun alkua Oulun Palloseuran stadionpäällikkö Juho Sipilä muisti paksuilla kirjekuorilla Eelis Koskista ja Joonas Pekkalaa, jotka kirjoittivat itsensä ylioppilaiksi tänä keväänä.Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

07.08.2013

Luu käteen Joensuusta

Laihat päivät saivat jatkoa Joensuussa Jipon vieraana, kun Oulun Palloseura taipui 2 – 1-tappioon sarjajumbon käsittelyssä. Häviö jatkoi OPS:n voitottomien otteluiden putken jo neljään. Vierailijat olivat ottelun alun kohmeessa, eikä huonoa starttia pystytty korjaamaan koko 90-minuuttisen aikana.

– Toinen joukkue oli varsinkin ensimmäisen puolen tunnin ajan nälkäisempi ja heillä oli enemmän tahtoa. Me emme olleet hyviä, emmekä olleet hereillä ottelun alussa. Puhuimme palaverissa, ettemme saa päästää helppoja maaleja ja, että Jippoa vastaan on vaikea pelata jo silloin, jos tilanne on 0 - 0, mutta miettikää, millaista on pelata heitä vastaan, kun olet 2 - 0 häviöllä, erittäin pettynyt OPS-luotsi Luiz Antonio sadatteli.

Jippo iski kaksi maalia kolmen minuutin sisään vajaan 20 minuutin kohdalla. Ensin Petteri Rönkkö kuritti oululaisia ja vain kolme minuuttia myöhemmin asialla oli Samu Suoraniemi. Maalien jälkeen OPS vaihtoi Juuso Kemppaisen tilalle oikeaksi pakiksi Eelis Koskisen.

– Peli parani toisella jaksolla ja Eelis tuli hyvin sisään pakiksi, Antonio huomioi.

Matias Juntunen (kuvassa) tuuletti kauden avausosumaansa ensimmäisen jakson lisäajalla, mutta kavennusmaali oli laiha lohtu, kun joukkue jäi ilman sarjapisteitä. Kauniiksi kehuttu maali syntyi vapaapotkusta, jonka Ramirez siirsi sivuun Juntuselle.

– Tauolla puhuimme, että tehdään tasoitus nopeasti toisella jaksolla ja tehdään vielä se kolmaskin, mutta peli ei riittänyt edes tasoitukseen. Nyt ei auta muu kuin voittaa Ilves sunnuntaina, Antonio puisteli.

OPS:n seuraava ottelu tulee jälleen nopealla aikataululla, kun Palloseura isännöi Tampereen Ilvestä jo tulevana sunnuntaina Raatissa.


Jippo – OPS 2 – 1 (2 – 0)
1 – 0 Petteri Rönkkö 16 min.
2 – 0 Samu Suoraniemi 19 min.
2 – 1 Matias Juntunen (Ramirez) 45 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Samu Suoraniemi (Jippo)
2 Petteri Rönkkö (Jippo)
1 Cornelius Stewart (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.03.2013

OPS - Assi IF 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura esitti varsin kaksijakoisen harjoituspelin Ruotsin Kakkosessa pelaavaa Assi IF:ää vastaan. Avausjakso oli sekavaa pelaamista molemmilta joukkueilta. Vajaan puolentunnin kohdalla Juho-Teppo Berg nosti Assi IF:n johtoon ruotsalaisten koko jakson ainoasta tilanteesta. OPS:lla oli oiva paikka kaventaa peli aivan jakson lopussa, mutta Augustine Jibrinin pusku kulmapotkusta jäi maaliviivalle.

– Ensimmäinen jakso oli huono, toinen oli paljon parempi. Teimme tauolla pari vaihtoa, mutta se ei ollut se syy, miksi peli parani, vaan moni pelaaja ei pelannut omalla tasollaan avausjaksolla. Toisella puoliajalla loimme paljon vaarallisia tilanteita varsinkin Cornelius Stewartin kautta ja toisen jakson takia voimme lähteä hyvillä mielin pois hallilta, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili.

Pekka Räisänen

Pekka Räisänen laukoi OPS:n tasoituksen.


OPS:n maalivahtiosaston loukkaantumisia oli paikkaamassa Tervareista ja FC OPA:sta tuttu Juha-Matti Savolainen, joka hoiti vähäiset tilanteet mallikkaasti. Iiro Vandell pelasi kauden ensimmäisen pelinsä toivuttuaan rannemurtumasta. Palloseuran testissä oli meksikolaishyökkääjä Jonathan Jauregui.

– Jonathan ei vakuuttanut tämän perusteella. En tiedä painoiko matkustaminen vai mikä, mutta katsotaan hänen jatkoaan vielä ensi viikolla, Antonio kertoi.

Pekka Räisänen kiskaisi rankkarialueen takaa OPS:n tasoituksen 61. minuutilla. OPS:lla oli riittävästi paikkoja iskeä voitto-osumakin, mutta esimerkiksi maalivahdin kanssa nokikkain päässyt Jonathan Jauregui ei onnistunut nostamaan palloa maaliin. Lopussa OPS loi kovaa painetta kulmapotkuista, joista maalia pääsivät kokeilemaan niin Iiro Vandell, Pekka Räisänen kuin Augustine Jibrinkin.


OPS – Assi IF 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Juho-Teppo Berg 28 min.
1 – 1 Pekka Räisänen 61 min.

OPS:n kokoonpano
Juha-Matti Savolainen
Juha-Matti Huovinen
Yannick Venadiambu
Augustine Jibrin (76. Ville Rimpinen)
Iiro Vandell
Pekka Räisänen
Eelis Koskinen (73. Niklas Puurunen)
Joni Lämsä (45. Aleksi Autti)
Jonathan Jauregui
Joonas Pekkala (45. Juuso Kemppainen)
Cornelius Stewart

Juhani Koponen

(Toimitus)

09.06.2013

Miesylivoima jäi hyödyntämättä Kotkassa

Oulun Palloseuralle tuli jälleen mietittävää, kun 1 – 2-johtoasema kuihtui Kotkassa 4 – 2-tappioksi miesylivoimasta huolimatta. Isäntäjoukkue FC KooTeePeen Erkka Länsimiehelle nousi ottelussa toinen varoitus 50. minuutilla, mutta OPS ei pystynyt hyödyntämään ulosajoa, vaan tämän jälkeen maaleja latoi vain kotijoukkue.

– Aloitimme huonosti. KooTeePee olisi voinut tehdä heti kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestään kaksi maalia. He tulivat hyvin laitojen kautta ja sieltä tuli heidän ensimmäinen maalikin. Sen jälkeen ”Kopo” (Juhani Koponen) otti pari loistavaa torjuntaa ja pysyimme pelissä mukana, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Kovassa vireessä sunnuntaina ollut Samuli Kaivonurmi paukautti illan ensimmäisen maalinsa jo kahdeksannella peliminuutilla kotkalaisten vahvan alun kirsikaksi. OPS heräsi otteluun vasta puolentunnin paikkeilla ja piti ohjaksia tämän jälkeen pitkään käsisään. Ramirez kuittasi pelin tasoihin juuri ennen taukovihellystä upealla vapaapotkullaan.

– ”Ramin” maalin jälkeen me dominoimme peliä ja sitä olisi pitänyt jatkaa myös KooTeePeen ulosajon jälkeen. Tempo tippui ja KooTeePee vaihtoi paljon hyökkääjiä kentälle ja rakensi tilanteita pitkillä palloilla. Emme osanneet käyttää ylivoimaa, emmekä liikuttaneet palloa enää samalla tavalla, vaikka tilaa olisi ollut, Antonio harmitteli.

Iiro Vandell nosti OPS:n 1 – 2-johtoon Matias Juntusen keskityksestä 50. minuutilla. Heti tämän jälkeen KooTeePeen toppari Erkka Länsimies joutui rikkomaan toistamiseen varoituksen arvoisesti pirteästi liikkunutta OPS-laituri Cornelius Stewartia. Nurinkurista, mutta alivoimalla taistellut KooTeePee heilutti tahtipuikkoa loppupelin. Kaivonurmi iski ottelun tasoihin pitkän pallon päätteeksi 60. minuutilla ja Valeri Minkesen unelmalaukaus käänsi ottelun kotkalaisille 76. minuutilla. Giorgi Ositashvili sinetöi loppunumerot kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä kulmapotkusta.


– Ei auta harmitella. Meidän pitää vain parantaa peliämme ja voittaa otteluita. Muu ei auta, Antonio suuntasi.FC KooTeePee – OPS 4 – 2 (1 – 1)
1 – 0 Samuli Kaivonurmi 8 min.
1 – 1 Ramirez 44 min.
1 – 2 Iiro Vandell (Matias Juntunen) 50 min.
2 – 2 Samuli Kaivonurmi 60 min.
3 – 2 Valeri Minkenen 76 min.
4 – 2 Giorgi Ositashvili 81 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Samuli Kaivonurmi (FC KooTeePee)
2 Valeri Minkenen (FC KooTeePee)
1 Giorgi Ositashvili (FC KooTeePee)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.08.2013

Haka jälleen liian vahva

Kauden kolmas tappio sarjaa johtavalle Valkeakosken Hakalle ei jättänyt Oulun Palloseuralle selittelyn varaa. Kolme päästettyä maalia oli aivan liikaa, jotta voitosta olisi pystytty taistelemaan kunnolla.

– Taas jälleen kerran Hakan valmentaja kehui meitä, että hyvä peli, mutta ei se paljon lohduta. Me haastoimme Hakan ihan hyvin ja menimme johtoon, mutta sitten tuli yksinkertainen virhe ja kaveri sai tasoitusmaalin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Tauolle lähdettiin 1 – 1-tasatilanteessa. Ramirez (kuvassa) ampui Palloseuran johtoon vapaapotkusta vartin pelin jälkeen, mutta huimassa syysvireessä oleva Venance Zézé rankaisi vierailijoita pilkun kohdalta puolen tunnin jälkeen. Toisella jaksolla OPS ei enää verkkoa heiluttanut, vaan isännät määräsivät tahdin.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä parempi. Toisella puoliajalla esimerkiksi ”Cornille” (Cornelius Stewart) olisi pitänyt saada paljon enemmän palloja, koska häntä vartioineella William De Mattialla oli jo keltainen kortti alla. Sinne ei saatu tarpeeksi palloja, vaan pelasimme huonosti sen puolen, Antonio myönsi.

Haka käänsi ottelun edukseen Lasse Linjalan onnekkaalla flipperimaalilla toisen jakson loppupuolella. OPS:n Takaa-ajoa hankaloitti Lawrence Chiedozien toisen varoituksen tuoma ulosajo. Tilanne jätti kuitenkin jossiteltavaa, sillä "Laren" ulosajoa edelsi ilmiselvä rike Pekka Räisästä kohtaan. Haka iski kolmannen maalinsa vajaamiehisenä puolustanutta Palloseuraa vastaan. Maalintekijänä illan toisellaan Venance Zézé.

Illan oululaiset onnistujat löytyivät viime aikoina tutuksi tulleesta joukosta.

– ”Jupi” (Juho Keskinen) oli taas hyvä, vaikka kolme maalia tulikin. Hän otti muutamia hyviä torjuntoja. Eelis Koskinen tuli hyvin kentälle ja Juuso Kemppainen pelasi lopusta hyvin, OPS-luotsi listasi.

OPS-paidassa nähtiin kaksi uutta kasvoa, kun kroatialainen keskikenttäpelaaja Sasa Kolic ja espanjalaishyökkääjä Carlos Domingues Soriano debytoivat. Uusien pelaajien otteissa oli kuitenkin toivomisen varaa.

– Sasa jouduttiin laittamaan suoraan avaukseen, vaikka hän ei ole treenannut paljon meidän mukana. ”Coco” (Carlos Domingues Soriano) taas ei ollut hyökkäyksessä vaarallinen, eikä aiheuttanut Hakalle ongelmia, Antonio totesi.

Haka – OPS 3 – 1 (1 – 1)
0 – 1 Ramirez 15 min.
1 – 1 Venance Zézé 31 min.
2 – 1 Lasse Linjala 75 min.
3 – 1 Venance Zézé 86 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Venance Zézé (Haka)
2 Olukorede Aiyegbusi (Haka)
1 Eetu Muinonen (Haka)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

16.03.2013

OPS - Luleå IFK 3 - 2 (1 - 0)

Oulun Palloseura esitti toistaiseksi kauden pirteimmän harjoitusottelunsa Ruotsin 1.divisioonassa pelaavaa Luleå IFK:ta vastaan. OPS pyöritti peliä 70 minuuttia mallikkaasti etenkin laitarakettiensa, Cornelius Stewartin ja Jean Fridolin Nganbe Nganben kautta. Lopussa ruotsalaiset rakensivat kahden maalin kirin, mutta OPS:n voittoa IFK ei pystynyt uhkaamaan.

– Sarjaottelut ovat tietysti niitä tärkeimpiä, mutta pitää muistaa, että tämä oli vasta toinen voitto meille harjoitusotteluista. Olen iloinen, että se tuli ja vielä hyvällä pelillä vahvaa joukkuetta vastaan. IFK pelasi hyvin, oli fyysinen ja loi pahoja paikkoja erikoistilanteista. 70 minuuttia me pelasimme hyvin, puolustimme kurinalaisesti ja hyökkäsimme vaarallisesti, OPS-luotsi Luiz Antonio summasi.

Cornelius Stewart aiheutti pallonriistoillaan todella paljon vaikeuksia luleålaistoppareille heti ensiminuuteista lähtien. Avausmaali nähtiin kuitenkin vasta juuri ennen taukovihellystä, kun meksikolaiskärki Jonathan Jauregui siivosi Nganbe Nganben tolppanoston maaliin. Toisen jakson alussa Stewart syötti pystyjuoksunsa päätteeksi "tupla-Nganbelle" avopaikan, josta kamerunilainen ei erehtynyt. Vauhtia ei puuttunut myöskään OPS:n 3 – 0-osumasta. Stewart kiihdytti lähes puolesta kentästä koko ruotsalaispakan läpi ja sijoitti pallon soolonsa päätteeksi varmasti maaliin.

– Jos tänä vuonna haluaa olla hyökkääjänä meidän avauskokoonpanossa, niin pitää olla todella kova kaveri ja tehdä maaleja sekä järjestää tilanteita (kuten tänään). Juuri tällaista rohkeaa pelaamista haluan nähdä. Tänä vuonna hyökkäyspäässä tulee olemaan aiempaa kovempi kilpailu pelipaikoista, Antonio sanoi.

– Me haemme vielä vahvistuksia hyökkäykseen. Ainakin sentteriä ja keskikentälle pelintekijää, hän lisäsi.
 
Päivän onnistujiin lukeutui myös flunssaista Juha-Matti Huovista pakin tontilla tuurannut Juuso Kemppainen.

– Juse pelasi loistavasti pakkina ja esimerkiksi meidän toinen maali lähti hänen katkostaan. Välillä on paikallaan kehittää itseään myös toisella pelipaikalla. Sanoin hänelle ennen peliä, että tee parhaasi ja, että se on valmentajan vastuu, jos menee huonosti vieraalla pelipaikalla. Juse pelasi kuitenkin hyvin, Antonio kehui.

Luleå IFK kavensi pelin lopussa kahdella vapaapotkusta syntyneellä osumalla. OPS:n riveistä puuttuivat Huovisen lisäksi keuhkoputkentulehdusta paranteleva Piotr Gurzeda ja alle 16-vuotiaiden kalottimaaotteluissa pelaava Joni Lämsä.


OPS – Luleå IFK 3 – 2 (1 – 0)
1 – 0 Jonathan Jauregui (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) 44 min.
2 – 0 Nganbe Nganbe (Cornelius Stewart) 51 min.
3 – 0 Cornelius Stewart 58 min.
3 – 1 Daniel Ahonen 77 min.
3 – 2 Samba Mboob 90+5 min.

OPS:n kokoonpano
Juho Keskinen (45. Juhani Koponen)
Iiro Vandell
Augustine Jibrin
Pekka Räisänen
Juuso Kemppainen
Matias Juntunen (88. Ville Rimpinen)
Aleksi Autti
Eelis Koskinen (65. Joonas Pekkala)
Jean Fridolin Nganbe Nganbe (79. Niklas Puurunen)
Cornelius Stewart
Jonathan Jauregui

(Toimitus)

07.09.2013

OPS otti helpottavan voiton Jiposta

Oulun Palloseura päätti kahdeksan ottelua kestäneen voitottoman piinan kukistamalla Joensuun Jipon elintärkeässä ottelussa Raatissa maalein 3 – 0. Neljä ottelua on toki vielä pelaamatta, mutta kolme pinnaa Jipolta antoi oululaisille pullollisen lisähappea loppukautta ajatellen. OPS nousi sarjataulukossa FC Viikinkien ohi seitsemänneksi ja ero putoamisviivaan venyi neljään pisteeseen.

Jippo oli ottelun alussa niskan päällä, mutta oululaiset säästyivät takaiskuilta Juhani Koposen kolmen huipputorjunnan ansiosta. Toisella jaksolla OPS otti ohjat käsiinsä ja piti palloa lähes täydellisesti. Palloseuran maaleista vastasivat sivurajaheiton maaliin ohjannut Iiro Vandell, kulmapotkusta osunut debytantti Jake Rose ja upean syöksypuskun esittänyt Sasa Jovovic.OPS – Jippo 3 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Iiro Vandell 47 min.
2 – 0 Jake Rose (Cornelius Stewart) 58 min.
3 – 0 Sasa Jovovic (Cornelius Stewart) 59 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Jake Rose (OPS)
1 Petteri Rönkkö (Jippo)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Juhani Koponen
2 Iiro Vandell
1 Reginal Richardson

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

24.08.2013

On/off-ottelu päättyi tasapeliin

Raatin stadionilla nähtiin jälleen kerran tapahtumarikas ja yleisöönmenevä jalkapallo-ottelu, jossa riitti draamaa ja rytinää loppuvihellykseen saakka. 3 - 3-tasapeli kismitti molemmissa leireissä, sillä sekä Oulun Palloseura että FC Viikingit hukkasivat voiton avaimet monta kertaa ailahtelevan illan aikana.

– OPS pelasi ensimmäinen puoliajan, Viikingit toisen. Me hävisimme tämän pelin toisen jakson alussa kolmen minuutin aikana. Yritimme herättää joukkueen pukukopissa, että Viikingit tulee varmasti vielä kovempaa toisella jaksolla, emmekä me voi antaa helppoa maalia heille. Se 49 minuutin kohdalla tullut 2 – 1-maali oli se, mikä rokotti meiltä kolme pistettä, vaikka meille tuli punainen korttikin, pettynyt OPS-luotsi Luiz Antonio puisteli.

– Olimme ihan unessa toisen jakson alussa. Järkyttävä tulos, hän lisäsi.

Iiro Vandell

OPS:n Iiro Vandell ja Viikinkien Christoffer Nyberg joutuivat jättämään kentän tämän rajun törmäyksen jälkeen "puujalkojen" vuoksi jo avausjaksolla.


OPS:n kannalta harmillista oli kahden maalin johdon hukkaaminen 2 – 0- ja 3 – 1-tilanteissa. Myöskään viikinkileirissä tasuri ei tyydyttänyt, sillä lopun dominointi toi vierailijoille ”vain” kaksi maalia – loppujen tiellä oli tolppa, ylärima ja Juho Keskinen. ”Jupi” venyi useaan akrobaattiseen torjuntaan viimeisen 20 minuutin aikana, jonka OPS taisteli vajaalla Sasa Kolicin ulosajon myötä.

– Loistava nousu ja ryhtiliike meiltä. Toisella jaksolla teimme sitä, mitä piti tehdä, mutta ensimmäisellä puoliajalla teimme sitä, mitä ei pitänyt tehdä. Päästimme vastustajan vastahyökkäyksiin, vaikka olimmekin hyvin pelissä mukana. Tauolla sanoin, että jos joka jätkä tekee parhaansa, se riittää ja jokainen vastasi huutoon toisella jaksolla. Tulosta tuli, mutta ei ihan tappiin asti, Viikinkien päävalmentaja Ilkka Jäntti sanaili.

Sasa Jovovic

Sasa Jovovic ja Eelis Koskinen juhlivat 1 - 0-maalia.Viikingit hallitsi palloa heti pelin alusta lähtien, mutta maaleista vastasi ensin OPS. Vierailijat pitivät suurin piirtein kaikki ensimmäiset viisi minuuttia palloa itsellään, mutta niin vain OPS karkasi johtoon ensimmäisestä hyökkäyksestään. Tyylikäs pujottelu lähti Cornelius Stewartin pitkästä spurtista, jonka päätteeksi laituri tarjoili unelmakeskityksen Sasa Jovovicille. Pirteästi OPS-paidassa aloittanut montenegrolaiskärki puski tyylillä Palloseuran johtoon. Stewart järkkäsi pian tämän perään Jovovicin avopaikkaan, mutta viikinkivahti Mika Johansson venyi näppärään jalkatorjuntaan.

Avausjaksolla täysin pitelemätön Stewart vastasi itse 2 – 0-maalista. Koko kentän mittainen kuljetus tyylikkäiden harhautuksien kera päättyi viileään viimeistelyyn Johanssonin jalkojen välistä – yksi kauden upeimpia maaleja.

– Cornelius Stewart on Ykköseen aivan huippupelaaja. Jos sen kaverin päästää vauhtiin, niin siinä ei moni pysy perässä, Ilkka Jäntti kehui.

Cornelius Stewart

Pakin painajainen. Cornelius Stewart pukkaa palloa kymmenen metriä eteenpäin ja kiihdyttää nollasta sataan.Toisella puoliajalla Viikingit vyörytti hyökkäyksiään kuin liukuhihnalta ja oululaisittain pelistä muodostui selviytymistaistelu. Jesse Ahonen tykitti myrkkyä OPS-maaliin heti tauon jälkeen. Jovovic toi valoa illan toisella osumallaan kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta Viikingit ei antautunut. Ensin Armed Kabashi rankaisi kulmapotkun jälkitilanteesta, mitä OPS-puolustus ei pystynyt purkamaan ja pian tämän jälkeen Kasperi Liikonen tasoitti rangaistuspotkusta loppunumerot.

Juho Keskinen

Juho Keskinen on täyttänyt Juhani Koposen hanskat loistavasti. OPS-valmentajilla on positiivinen ongelma maalivahtivalintojen kanssa, kunhan Koponen saa jalkansa täysin kuntoon.Ulosajetun Sasa Kolicin lisäksi OPS-paidassa debytoivat kotiyleisön edessä Joensuun Jiposta OPS:aan siirtynyt puolustaja Vili Roivainen, serbialainen keskikenttäpelaaja Miroslav Grbic ja Haukiputaan Pallosta siirtnyt espanjalaishyökkääjä Carlos Soriano. OPS odottelee pelilupia vielä ainakin kahdelle uudelle pelaajalle.

– Tämä oli kuuden pisteen ottelu. Seuraavaksi on kuuden pisteen ottelu (PK-35 - OPS) ja sitä seuraavaksi kuuden pisteen ottelu (OPS - Jippo). Olen puhunut pelaajille tällä viikolla, että jos hoidat oman tehtävän kentällä, niin sitten ei tarvitse avata nettiä ja katsoa muiden pelien tuloksia. Mutta jos et hoida omaa hommaasi, niin sitten pitää avata netti nopeasti, Luiz Antonio totesi.
OPS – FC Viikingit 3 – 3 (2 – 0)
1 – 0 Sasa Jovovic (Cornelius Stewart) 5 min.
2 – 0 Cornelius Stewart (Iiro Vandell) 20 min.
2 – 1 Jesse Ahonen 49 min.
3 – 1 Sasa Jovovic (Miroslav Grbic) 80 min.
3 – 2 Armend Kabashi 82 min.
3 – 3 Kasperi Liikonen rp. 87 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasa Jovovic (OPS)
2 Jesse Ahonen (FC Viikingit)
1 Juho Keskinen (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Sasa Jovovic
2 Juho Keskinen
1 Cornelius Stewart

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)