« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2012

31.08.2012

Toistaiseksi voittamaton RoPS vieraaksi Pohjolan derbyyn

Se on varmaa, että Rovaniemen Palloseura pelaa Veikkausliigassa ensi kaudella. Se ei kuitenkaan ole varmaa, kahlaako RoPS Ykkösen läpi ilman tappioita. OPS onnittelee rovaniemeläisiä liiganoususta. Onnitteluseremoniat hoidetaan ennen lauantain peliä kädenpuristuksina stadionin uumenissa. Onnittelujen jälkeen OPS tekee kaikkensa 90 minuutin ajan aiheuttaakseen sarjajohtajalle kauden avaustappion.

RoPS on tehnyt harvinaisen vakuuttavaa jälkeä koko kauden ajan: 18 voittoa, neljä tasapeliä, eikä ainuttakaan tappiota.  Se, että kenties koko sarjan paras toppari Faith Obilor lainattiin RoPS:sta Suomen mestaruutta hakevan FC Interin paitaan ja keskikentän kapellimestari Jose Manuel Rivera on näytillä Meksikon pääsarjassa, eivät tee RoPS:sta yhtään sen helpommin voitettavaa joukkuetta. Kovia pelaajia riittää edelleen joka pelipaikalle ja napapiiriläisten tavaramerkki, tiivis joukkuepelaaminen ei kahta miestä kaipaa.

OPS-RoPS

RoPS päihitti OPS:n toukokuussa Raatissa niukasti 0 - 1. Rovaniemellä heinäkuussa pelatussa ottelussa sarjajohtajan

voitto oli selvempi: 3 - 0.


RoPS:n verkkoon on tehnyt vain yhdeksän maalia koko kauden aikana eli noin 0,4 osumaa peliä kohden! OPS:n verkkoon on puolestaan tehnyt noin 1,3 maalia ottelua kohden. RoPS:n hyökkääminen on myös ollut omalla tasollaan muihin joukkueisiin verrattuna: yhteensä 48 häkkiä eli 2,2 tehtyä maalia peliä kohden. OPS on tehnyt tasan yhden maalin jokaista pelattua ottelua kohden. Tällaiset tilastolliset tosiasiat keskiviikon paikallistappiosta sisuuntuneen OPS:n on lyötävä lauantaina yltääkseen voittoon.

Juha-Matti Huovinen kärsii kahden ottelun pelikieltoa lauantaista alkaen. Victor Turcios ja sarjan maalikuninkuutta jahtaava Mika Lahtinen palannevat RoPS:n kokoonpanoon lauantaiksi.

OPS – RoPS lauantaina 1.9. kello 17.00, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

28.08.2012

Oulun derby osa III keskiviikkona

Keskiviikon paikallisottelussa on tarjolla tuttuun oululaiseen tapaan sarjapisteiden lisäksi nippu selkääntaputtelijoita torilla torstain aamukahveilla sekä ekstralatinkia loppukauden peleihin. OPS:n ja AC Oulun keskinäistä paremmuutta ei ole kauden kahdessa aiemmassa derbyssä vielä selvitetty, sillä toukokuussa joukkueet pelasivat tasan 2 – 2 ja heinäkuussa 1 – 1. Asetelma kauden viimeiseen derbyyn on siis kihelmöivä.

– AC Oululla oli paikat ratkaista ensimmäinen ottelu, mutta toinen peli oli meidän. Se olisi pitänyt ”tappaa” 2 – 0-maalilla, mutta törmäsimme silloin samaan ongelmaan, joka on ollut tällä kaudella monessa muussakin pelissä eli emme pystyneet ”tappamaan” peliä. Kärsivällisyys ratkaisee keskiviikkona. Meille on esimerkiksi tullut paljon varoituksia tällä kaudella, mutta nyt on pystyttävä pitämään pää kylmänä kaikissa tilanteissa, eikä ylireagointeja saa tulla. Meidän täytyy vain uskaltaa pelata omaa peliä sekä haastaa ja hyökätä rohkeasti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viestii.

AC Oulu kompastui viime kierroksella HIFK:n vieraana (1 – 0), kun taas OPS jatkoi voittojaan Jipon kustannuksella (3 – 0). AC Oulu päihitti samaisen Jipon kaksi viikkoa sitten Raatissa maalein 2 – 0. Kuntopuntari osoittaa, että Palloseura on alkanut napsimaan voittoja surkean kesän jälkeen, kun taas AC Oulu on kohdannut elokuussa kaksi tappiota kesä-heinäkuun pisteputken vastapainoksi. Kuntopuntarit saadaan kuitenkin unohtaa keskiviikkona, kun kaksi oululaista joukkuetta janoaa voittoa paikalliskisaajastaan.

– Totta kai sen huomaa, että paikallispeli on tulossa. Kaikki haluavat voittaa sen. Voittamisen halu lähtee minusta ja se on kova kaikilla pelaajilla, Antonio toteaa.

Pekka Kainu

Pekka Kainu nosti toukokuun derbyssä pallon lähes puolesta kentästä AC Oulun maaliin.OPS-hyökkääjä Pekka Kainu uskoo tasaiseen otteluun keskiviikkona.

– Aiemmat pelit olivat tasaisia. Meidän pitää löytää itsestämme pikkuisen lisää voittaaksemme. Viimeistely on ollut pitkään huonoa, mutta nyt sekin on mennyt parempaan suuntaan, kun viime pelissä teimme kolme maalia. Paikkoja tuskin tulee hirveästi kummallekaan, hän pyörittelee.

Nähdäänkö Pekka Kainulta maalia?

– Toivottavasti. Alkukaudesta tuli muutamia, mutta nyt on ollut hiljaisempaa. Olisi jo aika tehdä muutama.

Kainun mukaan tavallista täydemmät Raatin lehtereet eivät tutisuta pelaajia.

– Ei siinä itse pelissä ole mitään sen kummempaa. Yleisöä tulee varmasti paljon, mutta se on pelkästään hyvä. Ei paikallispeli ole sen kummempi juttu ainakaan tässä iässä olevalle liminkalaiselle, Kainu heittää.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe vastasi OPS:n maalista 1 - 1-tasapeliin päättyneessä heinäkuun derbyssä.AC Oulu – OPS keskiviikkona 29.8. kello 18.30 Raatissa.


(Toimitus)

24.08.2012

Koponen: ”Meillä on omat myrkyt Jippoa vastaan”

Oulun Palloseura sai viime lauantaina valtavan suuren henkisen takalukon auki, kun joukkue pystyi vihdoinkin kolmen pinnan suoritukseen Kotkassa peräti 12 voitottoman pelin jälkeen. Tämän vuoksi lähtökohdat lauantain kotiotteluun aina ilkeää Joensuun Jippoa vastaan ovat tavallista rennommat, kun selässä roikkunut gorilla pudotettiin Kotkaan.

– Henkisesti se voitto oli kuin maailmanmestaruus, todella iso pala. Paljon isompi voitto kuin pelkkä 0 – 1. Nyt treeneissä voi nähdä jo hymynpilkahduksia joillakin pelaajilla, jos oikein tarkasti katsoo. Vielä on kuitenkin paljon töitä edessä ennen kuin voidaan hymyillä jatkuvalla syötöllä, OPS-vahti Juhani Koponen virkkoo.

Jippo vieraili myös viime viikonvaihteessa Oulussa – Joensuun bussiin ei kuitenkaan lähtenyt yhtään pistettä AC Oululta, vaan Jipon kuuden ottelun pisteputki katkesi tuolloin AC Oulun 2 – 0-voitolla. Sitä edeltäneistä kuudesta pelistä napatut neljä voittoa ja kaksi tasuria ovat nostaneet Jipon kuudenneksi sarjataulukossa monien yllätykseksi (25 pistettä). OPS-kapteeni Juhani Koponen ei kuitenkaan kuulu heihin, jotka ovat yllättyneitä Jipon menestyksestä.

– Minulle se ei ole mikään yllätys, että Jippo on noin korkealla sarjataulukossa ja säilyy joka vuosi aina vain selvemmin sarjassa. Joka vuosi niin sanotut asiantuntijat tiputtavat Jippoa sarjasta kauden alussa, mutta minusta se alkaa olla jo vanha tarina. Jippoa vastaan on erittäin vaikea pelata, sillä se on todella taisteleva joukkue hyvillä yksilöillä maustettuna.

Juhani Koponen

OPS-vahti Juhani Koponen tuntee Jippo-luotsi Jarmo Korhosen erittäin hyvin Kokkolan Pallo-Veikkojen ajoilta, kuten myös joensuulaisten kokeneet luottopelaajat Tarmo Koivurannan ja Olli-Pekka Itälän.OPS voitti Jipon toukokuun alussa Raatissa kovan kirin jälkeen maalein 2 –  1, mutta Joensuussa OPS otti lukua maalein 3 – 1. Tuon ottelun ratkaissut Ariel Ngueukam ei kuitenkaan ole enää Jipon pelaajalistoilla, sillä kamerunilaistykittäjä matkasi liigaviheriöille Lahteen pari viikkoa sitten. Koponen uskoo Jipon antavan OPS:lle kovan vastuksen tälläkin kertaa, mutta oululaisilla on oma voittoresepti, jonka ”Kopo” uskoo kantavan voittoon.

– Se lähtee omasta pelistä. Maltetaan odottaa paikkoja ja uskotaan itseemme. Meillä on kalavelkoja Jipolle maksettavana eli otetaan nyt ne kolme pistettä takaisin. Verenmaku suussa mennään lauantaina, sillä Jippo tulee varmasti kovalla asenteella tänne, mutta meillä on omat myrkyt heitä vastaan.

OPS:lta ovat pelikieltojen takia sivussa Matias Juntunen, Juha-Matti Huovinen ja Quadir Suleiman. Uusista hankinnoista brasilialaishyökkääjä Leandro Costa, nigerialaishyökkääjä Lawrence Chiedozie ja puolalaistoppari Piotr Gurzeda näyttäytyvät ensimmäistä kertaa OPS-paidassa kotiyleisön edessä.

OPS – Jippo lauantaina 25.8. kello 17.00 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

24.08.2012

Juntuselle kahden ottelun toimitsijakielto

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta on määrännyt OPS:n managerille Miika Juntuselle kahden ottelun toimitsijakiellon 11.8. pelatun miesten Ykkösen ottelun OPS-FC Viikingit tapahtumista. Ottelun tuomarityöskentely nostatti tunteita sekä OPS:n että Viikinkien leireissä.


Päätös:

Kurinpitovaliokunta päätti määrätä OPS:n manageri Miika Juntuselle kahden ottelun toimitsijakiellon Rangaistusmääräysten 3.1 §:n e-kohdan mukaisesti.

 

Perustelut:
Päätöstä tehdessään kurinpitovaliokunnalla oli käytössään delegaatin ja erotuomarin raportit sekä Juntusen vastine. Näiden perusteella katsotaan selvitetyksi, että Juntunen tuli ottelun jälkeen erotuomarikoppiin ja alkoi haukkua erotuomareita. Sekä erotuomari että delegaatti pyysivät useaan otteeseen Juntusta lopettamaan solvaamisen ja poistumaan kopista, mutta Juntunen jatkoi haukkumistaan usean minuutin ajan, kunnes poistui tilasta. Edellä mainitulla toiminnallaan Juntusen katsotaan syyllistyneen Rangaistusmääräysten 2 §:n c-kohdan mukaiseen epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen.

 

Päätökseen ei voi Rangaistusmääräysten 8 §:n perusteella hakea muutosta Palloliiton valitusvaliokunnalta.

24.08.2012

OPS-halli sai sinisen ilmeen

Oulun Palloseuran rakennuttama jalkapallon harjoitushalli on katettu aikaisin tänä aamuna OPS:n sinisellä PVC-katteella. Näkymä Castrenissa on muuttunut melkoisesti sen myötä. Ensi viikolla halliin asennetaan päätyseinät sekä suoritetaan katteen jälkikiristys. Näiden jälkeen halli eristään ja samalla päästään sisätöihin asentamaan lämmitystä, valaistusta ja keinonurmea. Best-Hall Oy:n toimittaman harjoitushallin avauspotku päästäneen ampumaan viimeistään lokakuun alussa. Välittömästi tämän jälkeen alueella aloitetaan kolmikerroksisen OPS:n seuratalon rakennustyöt.

OPS-halli

OPS-halli sai sinisen ilmeen perjantaiaamuna kello 5.00 - 7.00 välisenä aikana. Kuva: Timo Sipilä70 x 45 metrin kokoisen kentän vuoroista suurin osa on myyty jo ennakkoon. Jäljellä olevat harjoitusvuorot OPS:n halliin ovat parhaillaan myynnissä (toimisto@ops.fi). Oulussa on jalkapallon talviharjoittelupaikkojen osalta edessä todella tukalat ajat uusien kuntaliitoksien myötä, kun nykyiseen 4000 oululaisen jalkapalloilijan määrään tulee noin tuhat jalkapalloilijaa lisää ympäristökunnista Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo ja Yli-Ii.

OPS-halli

Hallin päädyt peitetään ensi viikolla. Kuvassa näkyvään päätyyn aloitetaan OPS:n seuratalon rakentaminen heti harjoitushallin valmistuttua. Kuva: Timo SipiläOulussa on tällä hetkellä tarve 540 viikkoharjoitusvuorolle halleissa. Oulun kaupunki antaa tällä hetkellä Ouluhallissa (käyttöaste 30 % jalkapallolla) ja Arina Areenalla (käyttöaste 100 % jalkapallolla) yhteensä 114 vuoroa, joten Oulusta puuttuu vielä 426 viikkovuoroa halleista. OPS:n rakentama halli tuo 80 lisävuoroa viikkoa kohden, mutta tulevien kuntaliitoksien mukanaan tuomat uudet jalkapalloilijat vievät yksistään enemmän vuoroja kuin uusi halli antaa. Tämän takia OPS hakee Castrenin harjoituskeskukseensa kaavamuutosta, mikä mahdollistaisi alueelle kaavoitetun täysimittaisen ulkokentän kattamista talviharjoittelupaikaksi eli halliksi. Täysimittaisen kentän rakennustyöt alkavat välittömästi seuratalon valmistuttua.

OPS-halli

Viimeiset runkorakenteet saatiin pystyyn keskiviikkona. Kuva: Petteri StavenVapaiden harjoitusvuoro-optioiden tiedustelut:
toimisto@ops.fi


(Toimitus)

18.08.2012

Piotr Gurzeda paikkaamaan OPS:n puolustuspään lähtijöitä - kahdella nigerialaisella pelilupa

Lauantain vierasottelussa Kotkassa OPS-paidassa debytoi lähes kaksimetrinen puolalaistoppari Piotr Gurzeda (25). Hän paikkaa kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella Serbiaan palanneen Nikola Prebiracevicin jättämää aukkoa OPS:n keskuspuolustuksessa. Gurzedan sopimuksessa on kymmenen päivän koeaika.

Piotr Gurzeda päätti toukokuussa kautensa todella kovatasoisessa Venäjän 1.divisioonassa FK Shinnik Yaroslavlin joukkueessa, jossa hänen tililleen kertyi yhteensä 16 ottelua sekä kokemusta Venäjän Cupin puolivälieristä ja Venäjän 1.divisioonan Cupin finaaleista. Hän on pelannut kotimaassaan Puolassa Swit Nowy Dworin ja Narew Ostrolekan joukkueissa. Puolassa hänet on valittu 1.divisioonan vuoden nuoreksi pelaajaksi (2006) sekä kaksi kertaa sarjan parhaaksi keskuspuolustajaksi (2009 ja 2010).

OPS:n nigerialaispelaajista laitapuolustaja Quadir Suleiman (19) ja hyökkääjä Lawrence Chiedozie (19) ovat saaneet pelilupansa kuntoon. Miehet vahvistavat Palloseuraa loppukauden ajan.

Chiedozie, Gurzeda, Suleiman
Lawrence Chiedozie, Piotr Gurzeda ja Quadir Suleiman.


Piotr Gurzeda
Toppari
23.2.1987, Puola


Aiemmat seurat:
2011-2012: FK Shinnik Yaroslavl (Venäjä 1div.)
2006-2011: Swit Nowy Dwor (Puola 1.div.)
2005-2006: Narew Ostroleka (Puola 1.div.)

Quadir Suleiman
Laitapuolustaja
5.12.1992, Nigeria

Aiemmat seurat:
Kwara United

Lawrence Chiedozie
Hyökkääjä
7.10.1992, Nigeria

Aiemmat seurat:
Heartland

(Toimitus)

17.08.2012

Vahvistunut OPS matkaa tärkeiden pinnojen perässä Kotkaan

Tässä vaiheessa kautta sarjapisteet tuntuvat muuttuvan aina vain arvokkaimmiksi, vaikka samalla tavalla kevään peleissä oli voittajalle tarjolla kolme pinnaa. FC KooTeePeen ja Oulun Palloseuran kohtaamisesta ei jännitettä puutu, kun vilkaistaan sarjataulukon asetelmia ja panoksia. Jotkut puhuvat kuuden pisteen ottelusta.

– Kotka on sellainen paikka, jota olen arvostanut aina hienon yleisön takia. Se on jalkapallokaupunki. Tällä hetkellä heillä on sama tilanne kuin meillä eli ei olla pärjätty kovin hyvin. Viimeksi pelasimme 1 – 1 Kotkassa ja meillä oli paikat voittoonkin silloin, mutta Oulussa kentällä oli vain yksi joukkue, kun KooTeePee voitti meidät 0 – 3. Jos pitää mainita yksi peli, mihin olen eniten pettynyt tällä kaudella, niin se on juuri OPS – KooTeePee (25. kesäkuuta), OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio pohjustaa.

Molemmat joukkueet haluavat kiskoa eroa putoamisviivalle, joka vaanii tällä hetkellä neljän pisteen päässä sekä kotkalaisia (19 pistettä) että oululaisia (19 pistettä). Joukkueiden takana väijyvät FC Hämeenlinna (15 pistettä) ja HIFK (11 pistettä). Toisaalta sarjan keskikasti on niin tiivis aivan kärjen tuntumaan asti, että muutamalla voitolla sijoitukset kohenevat huomattavasti.

– Joukkue on parantanut peliään, mutta vielä pitää parantaa paljon. Meillä on ollut se ongelma, ettei pelipaikoista ole ollut kilpailua, mutta nyt siihen on tulossa muutos – jalkapallossa pitää olla kilpailua peliajasta. Joukkuehenki on hyvä ja joukkue on ottanut uusia pelaajia nöyränä vastaan. Nyt on heidän aika todistaa, että he ovat vahvistuksia meille.

Palloseura matkustaa kauden pisimmälle vierasmatkalleen paljon hampaankolossaan. OPS-bussin kyytiin hyppää myös uusia kasvoja, joista brasilialaishyökkääjä Leandro Costa ja nigerialaiskiituri Chiedozie Lawrence nähtäneen kokoonpanossa. Ouluun tähän mennessä saapuneista nigerialaispelaajista Quadir Suleiman odottelee vielä pelilupaansa. Juha-Matti Huovinen jää Ouluun sovittamaan kahden ottelun pelikieltoaan.

– Edelleen sanon, että meidän pitää puolustaa hyvin. Puolustuspeli on parantunut viime aikoina, mutta nyt pitäisi parantaa myös hyökkäämistä ja tehdä niistä paikoista maalit, mitä meillä on ollut, Antonio sanoo.

– Odotan, että uudet pelaajat onnistuvat tekemään maaleja tai järjestämään vaikeuksia. En tykkää, jos hyökkääjä on flegmaattinen, vaan hänen pitää olla vaarallinen, liikkuva ja ärsyttää puolustajia, hän jatkaa.

FC KooTeePee – OPS la 18.8. kello 17.00, Arto Tolsa –Areena.


(Toimitus, kuva: Keijo Makkonen)

15.08.2012

Harjoitushalli noussut harjakorkeuteensa

Niko Brunni ja Jorma Toivainen
Niko Brunni ja Jorma Toivainen valmiina nostamaan OPS-hallin teräselementtejä.


Tiistai-iltapäivään mennessä noin puolet harjoitushallin rungosta oli pystyssä. Loput elementit saadaan pystyyn ensi viikon
aikana, jolloin vietetään harjoitushallin harjakaisia.

Halli
Kun kaikki runkorakenteet ovat pystyssä, aletaan hallia eristää Parocin eristeillä ja päällystää PVC-katteella. Tämän jälkeen päästään sisätöihin asentamaan lämmitystä, valaistusta ja keinonurmea. Best-Hall Oy:n toimittaman harjoitushallin avauspotku päästäneen ampumaan syyskuun lopussa.

Jarmo Pihlaja

Jarmo (kuvassa), Mauri ja Juha Pihlajan urakka anturoiden, sokkelin ja pilareiden parissa on loppusuoralla. Työt kuitenkin jatkuvat, sillä tämän syksyn aikana valetaan myös harjoitushallin päätyyn tulevan OPS:n seuratalon sokkeli. Talven aikana

Castreniin nousee kolmikerroksinen OPS-seuratalo harjoitushallin seuraksi.


(Toimitus)

14.08.2012

Oikaisuja raiteiltaan lähteneeseen keskusteluun ulkomaalaispelaajista

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntusen pelaajahankintamatka ja varsinkin sen tuliaiset ovat puhututtaneet valtakunnan isoimpia medioita myöten. Hienoa, että asiasta syntyy keskustelua ja mielipiteitä. OPS haluaa heittää keskusteluun välillä muutamia faktatietoja ja näkökulmia, jotka näyttävät unohtuneen porinan tuoksinassa.

OPS:n rakennuttama Suomen minkään palloilulajin ensimmäinen yksityinen harjoitushalli + seuratalo –kompleksin ensimmäinen vaihe saavutti tänään harjakorkeutensa Oulun Castrenissa. Siinä on 4,5 miljoonan euron edestä tekoja ja pohjaa tulevaisuuden oululaiselle jalkapalloilulle. OPS:lla on myös huomattava määrä omia junioreita kasvamassa tämän kauden joukkueessa ja he ovat myös saaneet runsaasti peliaikaa ja kokemusta. Heistä Juuso Kemppainen palasi juuri alle 17-vuotiaiden maajoukkueen turnauksesta Färsaarilta. OPS:n ammattimainen ympäristö on loistava kehitysalusta jalkapalloilijoille kansallisuuteen katsomatta. OPS on Oulun ainoa seura, jolla on suora polku omista junioreista korkealla tasolla pelaavaan edustusjoukkueeseen. OPS on tuplaamassa juniorijoukkueidensa määrän syksyllä. Nämä ovat edelleen isoja tekoja oululaisen jalkapalloilun eteen.

Myös OPS-manageri Miika Juntusen ammattitaito on kyseenalaistettu joissakin medioissa, mutta tarkempien keskustelujen jälkeen kirjoittajat ovat pyydelleet anteeksi tietämättömyyttään. JVK-valmentajiakin Suomessa kouluttaneen miehen tekoja ja meriittejä on tässä turha käydä läpi. Mainitaan kuitenkin esimerkkeinä Juntusen Suomeen tuomista pelaajista nykyään Belgian pääsarjassa pelaavaa KAA Gentia edustava brasilialainen Rafinha sekä AC Oulun liiganousun kaudella 2006 ratkaissut serbialainen Dragan Pejic.

OPS:n tilanteessa tarvitaan uusia sateentekijöitä, eivätkä kenenkään vanhat meriitit paina. Täytyy muistaa, että junioripuolen laajentaminen ja hallihankkeet ovat vielä vaiheessa ja niitä rakennetaan tulevaisuutta ajatellen. Nyt on kaikista tärkeintä säilyttää sarjapaikka, jotta OPS voi taistella noususta Veikkausliigaan ensi vuonna. Myöhäinen joukkueen kokoaminen oli tietoinen riski seuralta, koska hallin rakentaminen vei keväällä paljon taloudellisia resursseja. Se on pian tulonlähde OPS:lle teidenvarsien neljän digitaalisen mainostaulun lisäksi – nämä ovat osa OPS:n liiketaloudellisen toiminnan kehittämistä edelleen tulevaisuutta ajatellen.

OPS tarvitsee jatkossakin hyviä ulkomaalaisvahvistuksia ja pian näemme, ketkä uusista nigerialaisista pelaajista sopeutuvat joukkueeseen ja Suomeen. Kahdeksan pelaajaa tulee Ouluun sen takia, koska epäonnistumiseen ei tässä vaiheessa kautta ole enää varaa. Jos OPS olisi hankkinut yhden tai kaksi urheilullisesti hyvää pelaajaa, mutta he eivät sopeutuisikaan Suomen kulttuuriin, niin kuukauden päästä ei olisi enää aikaa tehdä korjauksia. OPS haluaa varmistaa, että ainakin osa kahdeksasta nigerialaispelaajasta pärjää urheilupuolen lisäksi myös mentaalisesti ja kulttuurillisesti – näitä asioita ei testiotteluissa näe. Näin OPS myös välttää tällä kaudella otetun tietoisen riskin joukkueen myöhäisestä rakentamisesta, kun seura saa jo nyt mukaan ulkomaalaisvahvistuksia ensi kauttakin ajatellen. Pitää muistaa, että ovet ovat käyneet myös ulos, sillä viisi ulkomaalaispelaajaa (Marko Jaksic, Vladislav Viric, Nikola Prebiracevic, Kenniel Hyde ja Francois Badji) ovat tehneet kokoonpanossa tilaa uusille kasvoille.

OPS ei aio pitää kaikkia kahdeksaa nigerialaispelaajaa riveissään, vaan valitsee näistä sopivimmat itselleen ja loput voidaan myydä tai vuokrata eteenpäin – tämä on edelleen liiketaloudellista toimintaa jalkapalloseuralle. Yksi suomalainen seura on jo lähestynyt OPS:aa nigerialaispelaajien tiimoilta. Pahimmat kritisoijat ovat niitä, joilla ei ole kontakteja ulkomaiden ammattilaiskentille, eikä ammattitaitoa löytää lahjakkuuksia itse, eikä myöskään resursseja tehdä näitä toimia tarvittavan nopeasti.
 
Juntunen näki Nigerian matkallaan yli 200 pelaajaa 16 ottelussa, joista hän valitsi kahdeksan mielestään sopivinta. Ulkomaalaispelaajien osalta on myös sääntörajoituksia, joiden puitteissa myös OPS:ssa – totta kai – pelataan. Hienoa huomata, että jalkapallopersoonat ja jalkapallo puhututtavat. Nähdään reilussa urheiluhengessä kentän laidoilla.

---
Oulun Palloseuran väki

14.08.2012

Myös Marko Jaksic lähtee OPS:sta

Oulun Palloseuran serbihyökkääjä Marko Jaksicin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Jaksic harjoitteli tänään viimeisen kerran OPS:n mukana ja lentää takaisin kotimaahansa torstaina.

– Haluan kiittää teitä kaikkia tästä kolmesta kuukaudesta. Olen pahoillani, etten pystynyt auttamaan joukkuetta tämän enempää, mutta sen voin sanoa, että annoin joka pelissä 100 prosenttia. Se ei riittänyt minun kohdallani, mutta toivotan OPS:lle parhainta menestystä jatkossa. Toivottavasti onnistutte nousemaan Veikkausliigaan ensi vuonna, Jaksic sanaili viimeisen harjoituksensa päätteeksi.

OPS-manageri Miika Juntusen mukaan Jaksicin lähdön syy oli puhtaasti tuloksellinen.

– Minä katson vain tuloksia. Meillä on ollut hyökkäyspäässä paljon tehottomuutta, joten nyt on Leandro Costan sekä neljän meille tulevan nigerialaishyökkääjän vuoro näyttää, Juntunen muotoili.

Brassihyökkääjä Leandro Costa sai pelilupansa tiistaina, joten harjoituksissa kovaa jälkeä tehnyt brassihyökkääjä on mukana ensi lauantaina, kun OPS kohtaa vieraskentällä FC KooTeePeen. Serbipelaajat Vladislav Viric ja Nikola Prebiracevic palasivat kotimaahansa jo aiemmin kesällä Heidän lisäksi jamaikalaispelaaja Kenniel Hyde siirtyy Palloseuran farmijoukkue Tornio Pallo-47:ään loppukauden ajaksi, missä myös senegalilaishyökkääjä Francois Badji on pelannut jo pidemmän aikaa.

(Toimitus)

13.08.2012

Ensimmäiset nigerialaisvahvistukset Oulussa jo huomenna

OPS-manageri Miika Juntunen uskoo löytäneensä kovanluokan vahvistuksia viikon kestäneeltä matkaltaan Nigeriasta. Pääsarjajoukkue Kwara Unitedin puolustaja Quadir Olokoban sekä Heartlandin hyökkääjä Uchechi Chiedozien viisumiasiat ovat jo kunnossa ja miehevät saapuvat Ouluun huomenna.

– Heidän lisäksi odotamme Suomen suurlähetystön nopeaa toimintaa kuuden muun pelaajan viisumiasioissa eli meille tulee sieltä yhteensä kahdeksan pelaajaa, koska ajattelemme ulkomaalaisvahvistuksia jo ensi kaudellekin. Kävin viime viikon tiistaina nigerialaisen pelaaja-agentti Hilary Azodon ja Suomen suurlähetystön edustaja Mikko Oksasen kanssa erittäin tärkeän neuvottelun viisumiasioista Abujassa. Nyt odotamme heidän nopeaa toimintaa, Miika Juntunen kertoo.

Pelaajaliikenne ulkomaalaisten osalta on käynyt myös toisin päin tällä kaudella, kun OPS:n serbipelaajat Vladislav Viric ja Nikola Prebiracevic palasivat kotimaahansa kesken kauden. Heidän lisäksi jamaikalaispelaaja Kenniel Hyde siirtyy Palloseuran farmijoukkue Tornio Pallo-47:ään loppukauden ajaksi, jossa myös senegalilaishyökkääjä Francois Badji on pelannut jo pidemmän aikaa.

Reissunsa loppupuolella Juntunen testasi jokaisen pelaajan tason itse vetämissään harjoituksissa, joten Ouluun odotellaan tällä viikolla erittäin laadukkaita ulkomaalaisvahvistuksia.

– Viime viikon maanantaina näin vielä kaksi testiottelua, joihin oli kerätty pelaajia eri puolilta maata. Nigerian jalkapalloliiton Lagosin piirin edustaja Oladele Gbajumo oli karsinut yhdessä kuuden valmentajan kanssa pelaajien lukumäärän noin 40:ään. Noista testiotteluiden pelaajista kutsuin keskiviikon harjoituksiin 14, mutta sinne tulikin yllättäen 27 pelaajaa, joten jaoin pelaajat kolmeen ryhmään: puolustajat, keskikenttäpelaajat ja hyökkääjät.

– Eräs vasen laitahyökkääjä oli pelannut edellisenä päivänä Nigerian liigaottelun ja hän oli ryhmän kärkipäätä kaikissa testaamissani asioissa: pallonkäsittely, syöttäminen, laukaisutekniikka, koordinaatio, nopeus, lihaskunto ja kestävyystesti. Hänellä oli aivan järkyttävän kova vasuri ja uskon hänen olevan todella kovanluokan pelaaja, Veikkausliigatasoa. Minun oli pakko ottaa hänet tämän yhden treenin perusteella, vaikken nähnyt hänen pelaavan, kuten näin kaikkien muiden, jotka tulevat tänne.

Uusista pelaajista ainakin Quadir Olokoba, Uchechi Chiedozien sekä edelleen pelilupaansa odotteleva brasilialaishyökkääjä Leandro Costa nähtäneen jo tulevana lauantaina elintärkeässä vierasottelussa FC KooTeePeetä vastaan. Juntunen oli maanantaina toiveikas myös muiden nigerialaispelaajien saamiseksi viikonlopun otteluun.

(Toimitus)

09.08.2012

Tuplarevanssinpaikka lauantaina

FC Viikingit vieraili Raatissa Oulun Palloseuran vieraana viimeksi vain reilut kaksi viikkoa sitten. Tuolloin OPS todisti Viikinkien hyökkäystroikan juonikkuuden aitopaikalta, kun itähelsinkiläiset ratkaisivat pelin viimeisellä kympillä iskemällä kaksi salamamaalia. Lauantaina joukkueet kohtaavat jälleen Raatissa.

– Meillä on kaksi tappiota alla heille, joten ensi lauantai on enemmän kuin revanssi. Viikingit on erittäin hyvä ja liikkuva joukkue, joka on pelannut pitkään yhdessä. Esimerkiksi Ville Salmikivi, Eero Peltonen ja Joni Korhonen on sellainen kolmikko, joka pelaa hyvin yhteen. He tekevät hyvin tilaa toisilleen ja yhtäkkiä joku on vapaana. Myös heidän ulkomaalaisvahvistus keskikentän pohjalla, Carlos Gonzalez on pelannut hyvä kauden, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tietää.

Sarjakakkoseksi noussut helsinkiläisjoukkue voitti kesäkuussa Vuosaaressa käydyn kamppailun maalein 3 – 0, joten Palloseuralla on paljon todistettavaa lauantai-iltana.

– Kaksi kertaa meillä on ollut vaikeaa Viikinkejä vastaan, mutta nyt on aika pelata paremmin, Antonio lupaa.

OPS - Viikingit

Viikingit on ollut vaikea vastustaja OPS:lle tällä kaudella.OPS-luotsin mukaan hyökkäyspeli on saatava vihdoinkin rullaamaan myös maalien muodossa, mutta toisaalta pitää muistaa punapaitojen vaarallisuus hyökkäyskolmanneksella tai oikeastaan jo puolessa kentässä. Viikingit nimittäin rakensivat viime kohtaamisen ratkaisumaalin vapaapotkusta keskiviivan tuntumasta ja vieläpä viimeisellä peliminuutilla.

– Meidän pitää vartioida kovaa, emmekä saa antaa heille tilaa. Hyökkäyspäässä meidän pelistä on puuttunut vain yksi asia: maalinteko. Esimerkiksi HIFK:ta vastaan joukkue rakensi paljon hyviä maalipaikkoja, mutta nyt pitää tehdä maaleja.

OPS:n uuden brasilialaishyökkääjä Leandro Costan pelilupa on prosessissa ja on hyvin todennäköistä, että mies on mukana kokoonpanossa jo lauantaina. Jean Fridolin Nganbe Ngabe on puolestaan katsomon puolella varoitustilin täyttymisen vuoksi.

OPS – FC Viikingit lauantaina 11.8. kello 17.00 Raatin Stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

07.08.2012

OPS haki rentoutta pingispöydältä

Oulun Palloseura valmistautuu lauantai-illan Viikingit-otteluun jalkapallokenttien lisäksi Rajankylän koulun pöytätennisareenalla. Tiistai-iltapäivänä järjestetyn OPS open pingis –turnauksen kiistaton ykkönen oli Matias Juntunen, joka pyöritti finaalissa Pekka Räisäsen solmuun. Seuratovereiden ja varsinkin valmennusportaan epäilyt Juntusen piilevistä taidoista heräsivät varsin pian, kun numero seiska saapui iltapäivän viettoon omien pingismailojen kanssa muiden tyytyessä ”talon mailoihin”. Päivän kovatempoisin peli oli kuitenkin (kuulopuheiden mukaan) valmentavan urheilutoimenjohtaja Kari Vaallon ja keskikenttäjyrä Ramirezin välinen mittelö alkuerissä. Kari Vaallon näkymyksen mukaan alkuerän taso hiveli olympialaisia.

Viihtyisän iltapäivän järjestivät Oulun Pöytätenniksen (OPT-86) Tuomas Perkkiö ja Tommi Laine.

Rönkkö ja Nganbe

Lauri Rönkkö valmiina "torjumaan" Jean Fridolin Nganbe Nganben aloituksen.


Luizao ja Jaksic

Luizao puolustaa Marko Jaksicin rystylämäriä.


Pekka Kainu

Pekka Kainun taidot riittivät semifinaaliin, jossa OPS:n toinen Pekka (Räisänen) oli parempi.


Matias Juntunen

Vain voittaja muistetaan. Matias Juntunen palloili omassa luokassaan selvittäen jopa Oulun Pöytätennisseuran edustajien haasteen.


Juntunen, Räisänen, Kainu ja Vandell

OPS:n virallisen ranking-listan neljän kärki: Matias Juntunen, Pekka Räisänen, Pekka Kainu ja Iiro Vandell.(Toimitus)

06.08.2012

Miika Juntunen löytänyt nipun hyviä pelaajia Nigeriasta

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen on parhaillaan Nigeriassa etsimässä OPS:lle ulkomaalaisvahvistuksia loppukauden ajaksi sekä myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Viime keskiviikkona väkiluvultaan Afrikan suurimpaan valtioon laskeutunut Juntunen on ollut tähän asti tyytyväinen matkansa antiin.

– Meillä kolme vuotta pelanneiden nigerialaisten (Augustine Jibrin ja Alex Arinze) takana oleva pelaaja-agentti Hilary Azodo on järjestänyt asiat hienosti yhdessä Nigerian jalkapalloliiton Lagosin piirin edustaja Oladele Gbajumon kanssa, hän kiittelee.

Viime torstaina Juntunen näki Calabar Cityssä kaksi 1.divisioonan ottelua sekä Nigerian alle 17-vuotiaiden maajoukkueen harjoitukset. Perjantaina taso koveni, kun pääsarjatason Akwa United otteli 1.divisioonassa pelaavaa Phortacortia vastaan.

– Tuosta pelistä jäi mieleen Akwa Unitedin kolme hyökkääjää, joista yksi teki kolme maalia ottelussa.

Lauantaina hän lensi Calabarista takaisin Lagosiin. Juntunen näki sunnuntaiaamuna reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Lagosista, Ilorin kaupungissa erittäin kovatasoista jalkapalloa. Ottelussa olivat vastakkain Nigerian alle 20-vuotiaiden maajoukkue ja pääsarjatason Kwara United.

– He pelasivat isolla stadionilla, jossa oli paljon väkeä ja siinä pelissä oli laatua. Neuvottelin heti ottelun jälkeen ja vielä seuraavana päivänäkin Kwara Unitedin puheenjohtaja Alhaji Toyin Olokoban sekä joukkueen valmentajan kanssa. Siinä ottelussa oli seitsemän kiinnostavaa pelaajaa: vasen pakki, oikea pakki, toppari, kaksi hyökkäävää keskikenttäpelaajaa ja kaksi hyökkääjää, Juntunen luetteli.

Tänään hän näkee Lagosissa noin 50 eri puolilta maata kerättyä pelaajaa kahdessa testiottelussa.

– Huomenna menen sitten Abujaan Suomen suurlähetystöön, jotta saamme viisumi- ja pelilupa-asiat kuntoon nopeasti. Keskiviikkona pidän itse valitsemilleni noin kymmenelle pelaajalle yhteisharjoituksen, jossa varmistan pelaajien koordinaation, taidon, nopeuden ja kestävyyden. Sen jälkeen teen päätökset, mutta varmaa on, etten tule täältä pois ennen kuin olen löytänyt vähintään neljä hyvää pelaajaa, Juntunen päättää.

Nigerian sarjat loppuvat 12. elokuuta, joten viimeistään sen jälkeen OPS-manageri odottaa uusien pelaajien saapuvan Ouluun.

(Toimitus)

02.08.2012

Brassihyökkääjä Leandro Costa Martins auttaa Palloseuraa loppukauden ajan

OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio esitteli keskiviikkona joukkueelleen Oulun Palloseuran uusimman vahvistuksen, 26-vuotiaan brasilialaishyökkääjä Leandro Costa Martinsin. Hän päätti toukokuussa kautensa Brasiliassa Catarinensen osavaltiosarjassa C.N. Marcilio Diasin joukkueessa, jota hän ehti edustaa seitsemän ottelun ja kolmen maalin verran. Ouluun hän saapui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Minulla on korkea motivaatio auttaa tätä joukkuetta. Valmentaja otti minuun yhteyttä ja kertoi Oulun Palloseuran tilanteen. Olen yksi lisä, joka haluaa auttaa joukkuetta, hän kertoo.

Ykkösen siirtoikkuna aukeaa 6. elokuuta, joten brassihyökkääjä nähdään OPS-paidassa aikaisintaan. 11. elokuuta pelattavassa OPS – Viikingit ottelussa.

Liikkuva, nopea ja rohkeasti vastustajaa haastava laitahyökkääjä tai ylempi keskikenttäpelaaja luonnehtii itseään maalipaikkojen järjestelijäksi.

– Minulla on kova tahto pelata, voittaa pelejä ja tehdä maaleja täällä, mutta maalipaikkojen järjestäminen on minun suurin vahvuuteni, hän kuvailee.

Leandro Costa Martinsin lisäksi OPS etsii parhaillaan neljää pelaajaa (pakki, toppari, keskikenttä, hyökkääjä) Nigeriasta, jonne OPS-manageri Miika Juntunen lensi keskiviikkona Lontoon kautta.


Leandro Costa Martins
Hyökkääjä / keskikenttä
4.9.1985, Brasilia


(Toimitus)

01.08.2012

Ramirez: "Yritys ei riitä, nyt pitää tehdä"

Sarjapaikastaan taisteleva Helsingin IFK saapuu Oulun Palloseuran vieraaksi Raatin stadionille torstai-illan kamppailuun. Myös OPS saa pian alkaa laskea piste-erotusta putoamisviivalle, ellei joukkueelta nähdä pikaista hyppyä voittopolulle. OPS:n keskikenttämies Alberto Ramirezin mukaan sinipaidat aikovat todistaa torstain pelissä todellisen tasonsa.

– Menemme kentälle erittäin positiivisella mielellä ja pelaamme keskittyneinä koko pelin siitä hetkestä, kun tuomari viheltää pilliin. Haluamme voittaa, mutta pelkkä yritys ei enää riitä, vaan meidän pitää tehdä se ja todistaa, että pystymme siihen, Ramirez asettaa.

HIFK miehittää sarjan jumbosijaa 10 pistettä keränneenä ja OPS on seitsemäntenä 18 pisteellä. Molemmilla joukkueilla on takanaan raskas, tappioiden sävyttämä kesä. HIFK katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa viime kierroksen paikallispelissä (HIFK – FC Viikingit 1 – 1), mutta viimeisimmästä voitosta on silti pitkä aika (20.6. FC KooTeePee – HIFK 0 – 2). OPS:n edellisestä voitosta on vielä kauemmin (3.6. OPS – PK-35 1 – 0), mutta tasapelejä oululaisten tilille on kertynyt tähtipaitoja useammin. Kolmen pisteen illat ovat olleet molemmille harvinaista herkkua ja juuri siksi torstai-illan joukkueet löytyvät sarjataulukon häntäpäästä. Miksi voittoja ei ole tullut OPS:lle kesä-heinäkuussa?

– Annamme liikaa tilaa vastustajille tällä hetkellä, vaikka olemme puhuneet, mitä kentällä pitäisi tehdä. Olemme kunnioittaneet muita liikaa, kun pitäisi keskittyä pelaamaan omaa peliä, Ramirez vastaa.

– Meidän pitää voittaa huomenna ja uskon, että sen jälkeen joukkue löytää sen saman fiiliksen, mikä meillä oli alkukaudesta. Silloin ei ehkä odotettu niin hyviä tuloksia kuin ne olivat, koska joukkue kasattiin myöhään. Hyvän alun jälkeen aloimme hukata maalipaikkoja ja päästimme helppoja maaleja vastustajille. Tästä eteenpäin on erittäin tärkeitä pelejä, joihin pitää keskittyä yksi kerrallaan, hän jatkaa.

Ramirez

Ramirez laukoi palloja hyvällä prosentilla verkkoon keskiviikon viimeistelyharjoituksessa. Meksikolaispelaajan mukaan OPS:n on todistettava todellinen tasonsa torstai-illan kamppailussa.Helsinkiläisten kokoonpanosta puuttuvat jalkavammoista kärsivät Timo Priha, Marko Koskinen ja Petri Heinänen. Lisäksi Miikka Kärkkäinen on pelikiellossa ja HIFK-hyökkääjistä Matti Saari ja Zakaria Kibona eivät matkustane Ouluun. Keskikentän Mergim Kastrati on polvivamman takia loppukauden sivussa. OPS saa jalkeille kaikki pelaajansa, mikäli Aleksi Autti ehtii parantua flunssastaan huomiseksi. Ramirezin mukaan oululaisilla on nyt näytön paikka.

–Meidän pitää tehdä kaikkia niitä asioita, mitä olemme tehneet koko tämän viikon harjoituksissa. Pitää todistaa ne kentällä, sillä meillä on kyllä tieto siitä, miten pitää pelata. Nyt se pitää näyttää kentällä.

OPS- HIFK torstaina 2.8. kello 18.30 Raatin stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

29.08.2012

Vaisu esitys derbyssä

Oulun Palloseura jätti Raatin viheriön päät painuksissa paikallisottelun tauottua ja syystäkin. Tappio jätti paljon mietittävää, sillä OPS ei pystynyt esittämään likimainkaan parastaan derbyssä. AC Oulu asteli erikoistilanteiden sävyttämässä illassa voittoon Mika Nurmelan alkuhetkien komealla vapariosumalla.

OPS-hyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganbe oli kaikkien palloseuralaisten tavoin erittäin pettynyt tahmaiseen esitykseen.

– Olemme todella pettyneitä tähän peliin. Alussa pelasimme hitaasti, emmekä tehneet paikoista maaleja. Toisella jaksolla emme taistelleet normaalisti ja se jättää paljon mietittävää. Emme pelanneet lainkaan riittävän rohkeasti, emmekä taistelleet tarpeeksi, kuten esimerkiksi viime pelissä Jippoa vastaan, Nganbe Nganbe huokaisi.

Myös päävalmentaja Luiz Antonio oli allapäin ottelun jälkeen.

– Olen pettynyt omaan joukkueeseeni. Sovimme, että tänään hyökätään rohkeasti, nautitaan pelistä ja liikutetaan palloa, mutta näin ei tapahtunut. Jälleen kerran erikoistilanteet ratkaisivat.

OPS ei pystynyt rakentamaan mainittavaa kiriä toisella jaksolla – lähempänä oli AC Oulun 2 – 0-maali, mutta tolppa pelasti OPS:n Joonas Sohlon laukauksessa. Erikoistilanteita siunaantui runsaasti molemmille joukkueille ja niissä AC Oulu oli maalin verran tarkempi. Pelitilanteista rakennetut maalipaikat jäivät vähiin molemmissa päädyissä paikalliskisaajien karttaessa virheitä viimeiseen asti.

– Toinen jakso oli myös pettymys, koska emme päässeet peliin mukaan, Antonio myönsi.

OPS isännöi tulevana lauantaina Raatissa kello 17.00 alkaen ensi kaudeksi Veikkausliigaan nousevaa Rovaniemen Palloseuraa.

Ramirez

Ramirez rymisteli täysillä loppuvihellykseen asti, mutta tällä kertaa OPS ei pystynyt joukkueena antamaan parastaan.AC Oulu – OPS 1 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Mika Nurmela 15 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Mika Nurmela (AC Oulu)
2 Piotr Gurzeda (OPS)
1 Lassi Nurmos (AC Oulu)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)


25.08.2012

Muhkea voitto kauden parhaalla hyökkäyspelaamisella

Vapautunut ja rento ilme paistoi Raatin ylimmälle penkkiriville asti, kun takalukkonsa Kotkassa aukaissut Oulun Palloseura pyöritti Joensuun Jipon solmuun maalein 3 – 0. Heti ensimmäisestä minuutista lähtien vaarallisia hyökkäyksiä ja hienoja sommitelmia esittänyt OPS onnistui lauantaina myös siinä tärkeimmässä eli maalinteossa.

Ramirez aloitti karkelot Leandro Costan hankkimasta rankkarista. Hyökkäykseen nostettu Luizao sinetöi ottelun iskemällä kaksi komeaa maalia; toisen Leandro Costan keskityksestä, toisen Lawrence Chiedozien. Kahdessa ottelussa ratkaisijan viittaa kantanut Leandro Costa on sopeutunut nopeasti Suomeen.

– Joukkue on ottanut minut hyvin vastaan. Olen pelannut kahdessa pelissä ja olemme voittaneet ne molemmat ja se on hyvä juttu. Jatketaan näin. Tykkään pelata hyökkääjänä, mutta myös ylempi keskikenttä käy hyvin, jos valmentaja haluaa, Leandro Costa jutteli.

Leandro Costa

Leandro Costa on löytänyt nopeasti paikkansa OPS:n hyökkäyksessä.


Oikealla kaistalla viilettänyt Juuso Kemppainen sekä vasemman laidan Lawrence Chiedozie olivat joensuulaisille niin ikään vaikeita pideltäviä. OPS aloitti pelin Suomessa harvemmin nähtävällä 3-5-2-ryhmityksellä.

– Koko joukkueelta kypsä esitys maalivahdista lähtien. Alakerta oli varma ja keskikenttä vahva. 3-5-2-taktiikkaa vaatii paljon koko joukkueelta ja varsinkin laitureiden pitää olla koneita. Juuso Kemppainen ja Lawrence Chiedozie onnistuivat siinä. Voidaan myös sanoa, että hyökkäyspelaaminen oli kauden parasta tänään, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

Leandro Costa vaikuttaa kahden ottelun perusteella sateentekijältä hyökkäyspelaamisessa, kuten myös äärimmäisen kevytjalkainen Lawrence Chiedozie. Palloseura saanee ensi viikolla vielä lisävahvistuksia, joten tilanne alkaa vaikuttaa hyvältä synkän kesän jälkeen.

– Alkukaudella meillä oli se ongelma, ettei pelipaikoista ollut kilpailua. Meillä kävi hyvä tuuri, että saimme Leandron tänne. Hän on yli Veikkausliigatason pelaaja, Antonio totesi.

Puolalaistoppari Piotr Gurzedan sopimuksen sisältämä koeaika päättyi Jippo-otteluun – mies jatkaa kauden loppuun OPS-paidassa.

 

Jippo-luotsi Jarmo Korhonen on painiskellut kaksi viikkoa poissaolojen kanssa.

– Pelaat siten, miten harjoittelet. Meillä on ollut kahden viikon ajan alta kymmentä miestä treeneissä, jopa seitsemää. Se ei voi olla näkymättä peleissä ja tuloksessa. Futis on niin yksikertaista, että pelaat siten, miten harjoittelet, Korhonen kertasi vanhan totuuden.

Ensi keskiviikkona OPS kohtaa paikallisottelussa AC Oulun ja lauantaina pohjolan derbyssä liiganousun lauantaina varmistaneen Rovaniemen Palloseuran. Jippo-voitto nosti OPS:n sarjataulukossa kaksi pykälää ylemmäksi: kuudenneksi.

Juuso Kemppainen

Juuso Kemppainen kiiti täydet minuutit Jippoa vastaan. OPS:n nuoriso-osastosta ottelu oli Kemppaiselle kauden 14:s, Aleksi Autille kymmenes, Niklas Puuruselle yhdeksäs ja Ville Rimpiselle uran ensimmäinen.
OPS – Jippo 3 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Ramirez rp. 36 min.
2 – 0 Luizao (Leandro Costa) 40 min.
3 – 0 Luizao (Lawrence Chiedozie) 49 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Luizao (OPS)
2 Leandro Costa (OPS)
1 Piotr Gurzeda (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Luizao
2 Iiro Vandell
1 Juhani Koponen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)


18.08.2012

Vihdoinkin kolme pinnaa - Leandro Costa heti ratkaisijana

Oulun Palloseura pystyi vihdoin katkaisemaan 76 päivän ja 12 ottelun mittaisen voitottomien otteluiden jaksonsa, kun oululaiset kaatoivat FC KooTeePeen Kotkassa Leandro Costan (kuvassa) maalilla niukasti 0 – 1. Ensimmäistä otteluaan OPS-paidassa pelannut brasilialaishyökkääjä laukoi ratkaisumaalin vain kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä.

– Erittäin tärkeä ja vaikea voitto! Minulta ja joukkueelta lähti monta kiloa selästä tämän voiton myötä. Meidän olisi pitänyt esityksiemme perusteella voittaa ja kauan aikaa sitten, jos mietitään vaikkapa HIFK-peliä tai viime peliä Viikinkejä vastaan. Tämä kesti nyt liian pitkään, mutta ajatella, että se tuli alivoimalla Kotkassa, jonne me matkustimme pelipäivänä bussilla, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio riemuitsi.

Palloseuran työtä vaikeutti OPS-paidassa debytoineen nigerialaispuolustaja Quadir Suleimanin toinen varoitus 62. minuutilla, jonka seurauksena vierailijat pelasivat ottelun lopun vajaalla. OPS:lle nousi ottelussa yhteensä kuusi varoitusta isäntien yhtä vastaan.

– Jos viime pelissä haukuimme tuomaria, niin tällä kertaa pitää katsoa peiliin, sillä nämä kortit olivat ansaittuja. On tyhmää liukua myöhässä, jos on varoitus alla. Joukkue joutui juoksemaan tuplamäärän lopussa.

– Uudet pelaajat toivat paljon juoksuvoimaa kentälle ja ennen kaikkea kilpailua pelipaikoista, mutta meidän pitää tehdä vielä paljon töitä heidän kanssaan ja auttaa heitä sopeutumaan Suomen kulttuuriin. Esimerkiksi minä olen ollut täällä 19 vuotta, enkä lentänyt koskaan ulos kentältä, vaikka en ollut mikään kiltti pelaaja. Kysymys on suomalaisen jalkapallokulttuurin oppimisesta. Siinä meidän pitää auttaa uusia pelaajiamme.

Antoniolta herui erityiskehut Palloseuran nuorelle kolmikolle Juuso Kemppainen - Niklas Puurunen - Aleksi Autti.

– Nämä nuoret pojat menivät kentälle kovassa paikassa, mutta he tekivät taktisesti juuri ne asiat, mitä pyysin. Hyvä esitys pojilta.

Voitto kohensi OPS:n asemia sarjataulukossa huomattavasti. Kautta on jäljellä vielä seitsemän pelin eli 21 pisteen verran, joten paljon korkeammatkin sijoitukset ovat täysin OPS:n ulottuvilla, mikäli kelkka kääntyi Kotkassa pysyvästi. Palloseura isännöi ensi lauantaina Joensuun Jippoa kotistadionillaan Raatissa.

– On turha luulla, että me olemme kuninkaita nyt. Joukkueen pitää todistaa ja näyttää vielä paljon tulevissa otteluissa. Huomenna on vapaapäivä, mutta maanantaina laitamme taas haalarit päälle ja jatkamme töitä.

FC KooTeePee – OPS 0 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Leandro Costa 80 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Leandro Costa (OPS)
2 Giorgi Ositashvili (KooTeePee)
1 Erkka Länsimies (KooTeePee)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.08.2012

Viikingit jälleen vahvempi

Kolmesta kohtaamisesta kaikki yhdeksän mahdollista pistettä itsellään pitänyt FC Viikingit oli jälleen liian iso pala Oulun Palloseuralle. Kahden viikon takaiseen kohtaamiseen verrattuna OPS ei antanut tällä kertaa yhtään löysää siimaa helsinkiläisille, mutta kova taistelu valui hukkaan tehottomuuden jatkuessa myös lauantaina. Jokainen OPS-soturi jätti kentälle kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt pisteille.

– Tappio harmittaa aina, varsinkin, kun joukkueella oli hyvä työmoraali ja se taisteli paremmin kuin kaksi viikkoa sitten Viikinkejä vastaan, mutta edelleen tulos oli nolla. Lopussa olimme lähellä tasoitusta, mutta pitää myös muistaa, että Viikingeilläkin oli monta luksuspaikkaa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tuskaili.

– Tänä vuonna emme pärjänneet Viikingeille, mutta ensi vuonna maksamme nämä velat, hän lisäsi.

Jaksic ja Gonzalez

Marko Jaksic jälleen vahvana pääpallossa.Teemu Honkaniemi upotti ottelun ainokaisen rangaistuspilkulta toisen jakson alussa. Illan ratkaisumaalista jäi erittäin ikävä sivumaku, sillä pilkkuun johtanutta Ramirezin olkapäähipaisua olisi tuskin vihelletty pikkupoikienkaan peleissä. Molempien joukkueiden päävalmentajat myönsivät pelin jälkeen Linnanmäen vuoristoradan lailla kumpuilleen tuomarilinjan vaikuttaneen ikävällä tavalla illan peliin. OPS:sta Juha-Matti Huovinen ja huoltaja Jussi Hautala ajettiin ulos kentältä ennen aikojaan.

– Joukkueiden on aina hirveän vaikea pelata, jos ei tiedetä, mikä on linja. Tuomareiden pitäisi suhtauta tekemisiinsä vähän kriittisemmin; esimerkiksi me valmentajat pistämme pelaajia penkille, jos he pelaavat huonosti. Näin pitäisi olla myös tuomareiden kohdalla. Kertoo paljon, jos kaikki osapuolet ovat tyytymättömiä, Viikinkiluotsi Ilkka Jäntti mainitsi hyvässä hengessä käydyn keskustelun aikana.

Luiz Antonio puolestaan ojensi rakentavassa hengessä otteluvideon tuomariston katseltavaksi.

Mutta edelleen suurin syy OPS:n 12:een voitottomaan peräkkäiseen peliin löytyy tulostaululta: nolla tehtyä maalia – näillä tehoilla ei kolmen pisteen voittoja oteta. Taistelevasta OPS-ryhmästä erityismaininnan ansaitsee OPS:n farmiseura Tornion Pallo-47:stä lainattu 18-vuotias Aleksi Gullsten, joka piristi otteillaan Palloseuran hyökkäyspelaamista. OPS:n riveistä puuttuivat pelikieltoa sovittava Jean Fridolin Nganbe Ngabe, nivusvaivainen Pekka Kainu ja alle 17-vuotiaiden maajoukkueen mukana Färsaarilla oleva Juuso Kemppainen.

Aleksi Gullsten

Aleksi Gullsten murtautui pari kertaa näyttävästi Viikinki-puolustajien välistä. Nuorukainen esitti muutenkin erittäin pirteitä otteita OPS-debyytissään.Tuskaisia aikoja läpi käyvä OPS saa ensi viikolla kokoonpanoonsa pelilupaansa odottelevan brassihyökkääjä Leandro Costan sekä neljä nigerialaispelaajaa, jotka paikkaavat aiemmin kesällä kotimaahansa lähetettyjä serbipelaajia. Onko heitä sateentekijöiksi, siitä saadaan esimakua ensi lauantain elintärkeässä vierasottelussa FC KooTeePeetä vastaan.


OPS – FC Viikingit 0 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Teemu Honkaniemi rp. 50 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Teemu Honkaniemi (FC Viikingit)
2 Carlos Gonzalez (FC Viikingit)
1 Pekka Räisänen (OPS)

Rönkä-voimapelaajapisteet:
3 Pekka Räisänen
2 Ramirez
1 Iiro Vandell

Ottelupöytäkirja(Toimitus)

02.08.2012

Huono viimeistely jätti tasapeliin

Tuttu virsi laulettiin Raatissa myös torstai-iltana: Oulun Palloseuralla oli paikkoja reiluun voittoon asti, mutta maalinteko on tällä hetkellä se osa-alue, mikä maksaa OPS:lle pisteitä.

– Meillä oli niin monta luksuspaikkaa... Meidän olisi pitänyt ”tappaa” tämä peli jo ensimmäisellä jaksolla. Kyllä kaikki ovat pettyneitä tähän tulokseen, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio harmitteli.

Kotijoukkue aloitti pelin erittäin vahvasti, kun Pekka Räisänen survoi OPS:n kulmapotkusta johtoon jo vartin pelin jälkeen. Paine HIFK-maalilla jatkui siihen saakka, kunnes helsinkiläiset iskivät kuin varkain tasoituksen sivurajaheitosta. Daniel Antman kirmasi rajaheitosta läpiajoon ja sijoitti pallon tarkasti takanurkkaan.

Pekka Räisänen painoi OPS:n johtoon kulmapotkusta. HIFK-vahti Mika Johansson torjui ennen Räisäsen paikkaa sekä Luizaon että Kenniel Hyden yritykset.OPS esitti toisella jaksolla miehekkään taistelun voittomaalin puolesta, mutta kolmen pisteen tiellä oli HIFK-vahti Mika Johansson, joka esitti vielä lisäajallakin hienoja torjuntoja.

– Tämä on maalintekopeli. Kyllä meillä on tuskaa, se pitää myöntää. Ei ole hymyä, koska ei ole voittoja. Olen kuitenkin joukkueen takana ja tulemme parantamaan ihan varmasti tästä, Antonio valoi.

OPS-HIFK

Illan ottelun aikana nähtiin hukattujen maalipaikkojen lisäksi kaikki mahdolliset kesän sääilmiöt: rankkasade, tihkusade, helle, pilvinen ja puolipilvinen.Vierasleirissä oltiin pistejakoon huomattavasti tyytyväisempiä.

– Hyvä puolustuspeli meiltä. Ensimmäinen jakso oli hyvää, järkevää pelaamista. OPS paransi toiselle jaksolle ja he lukivat meidän peliä hyvin ja sen takia meidän elämä meni vaikeaksi, koska emme saaneet riiston jälkeen palloa omille. Tästä syntyi paine meidän päähän, joten tämä oli hyvä tulos meille, HIFK:n päävalmentaja Juha Moilanen veisti.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe juoksi aivan pelin loppuhetkillä puolittaiseen läpiajoon, mutta Mika Johansson koppasi kamerunilaisen tämänkin yrityksen.OPS jatkaa helsinkiläisjoukkueiden isännöintiä ensi viikon lauantaina, kun Palloseura hakee revanssia viikko sitten pisteet OPS:lta vieneestä FC Viikingeistä.OPS – HIFK 1 – 1 (1 – 1)

1 – 0 Pekka Räisänen 13 min.
1 – 1 Daniel Antman 24 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Ramirez (OPS)
2 Daniel Antman (HIFK)
1 Pekka Kainu (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Ramirez
2 Pekka Räisänen
1 Luizao

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)