« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2011

28.04.2011

Luiz Antonio povaa ennätystasaista sarjaa

Kauden startti lähestyy ja sen aistii kaikesta tekemisestä. Treeneissä herkistellään ja haetaan parasta mahdollista virettä avausotteluun. Myös toimiston puolella käy kova kuhina, kun siirtoikkunakin on vielä hetken auki.

- Fiilis on hyvä ja odottava. Kauden alla Suomessa on ollut tiettyjä ongelmia jalkapallossa, mutta Palloliitto ja Veikkausliiga ovat tehneet kovasti töitä ja putsanneet ongelmajoukkueita pois sarjoista. Me olemme keskittyneet koko ajan omaan tekemiseen ja tässä seurassa mennään kovaa vauhtia eteenpäin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio aloittaa.

- Meillä on omia junioreita, joista osa tulee saamaan näyttöpaikan heti, kun sen aika on. Junioreiden ansiosta meillä on ollut treeneissä aina täydet 20 pelaajaa ja he ovat saaneet vuorollaan kokemusta miesten joukkueesta. Sitten OPS:lla on harjoitushalli- ja seuratalohanke menossa, Antonio myhäilee tyytyväisenä.


Kaksi hyökkääjä ja maalivahti tulossa

Donewell Yoben korvaajaa ei ole vielä tätä kirjoitettaessa löydetty, vaikka useita siimoja onkin vesillä. Hankintalistalla on vielä maalivahti ja kaksi hyökkääjää.

- Hyökkääjän löytämisessä on ollut omat ongelmansa, mutta senkin asian kanssa olemme tehneet kovasti töitä. Muuten joukkue on ollut kasassa jo pitkään brasilialaisia lukuun ottamatta. Uskon, että hekin löytävät muita pelaajia yhä paremmin, kunhan he saavat peliminuutteja alle, OPS-luotsi uskoo.

- Myös maalivahtiosasto on muuttunut viime kaudesta ja se muuttuu vielä lisää tällä viikolla. Lisäksi meillä on edelleen yksi sarjan parhaita puolustuksia, mutta meidän suurin vahvuus on kuitenkin erikoistilanteet. Me pystymme parantamaan niitä viime kaudesta, Antonio jatkaa.


OPS hakee liiganousua

Sarjanousuun tähtäävät OPS:n lisäksi FC Lahti, FC Viikingit, FC PoPa, AC Oulu ja FC KooTeePee. Myös FC Hämeenlinna ja PK-35 ovat avoimesti tavoittelemassa kärkisijoja ja kukapa ei lähtisi voittamaan jokaista ottelua. Tulevassa kaudessa lieneekin erikoisinta se, ettei varsinaista keskikasti välttämättä pääse syntymään, kun putoamisviiva on nostettu näin korkealle.

- Jos et tappele noususta, silloin tappelet tippumista vastaan, koska niin monta joukkuetta tippuu. Tämä on kuitenkin ollut tiedossa ja sitä on turha itkeä, kun on ollut hyvin aikaa hankkia vahvistuksia ja niitä me olemme hankkineet, Antonio lataa.

OPS:n alakertaan on värvätty nippu kotimaisia ja oululaisia pelaajia, jotka kärkkyvät läpimurtoa Ykköseen. Kilpailua keskikentän pelipaikoista kiristää tänä vuonna kokeneen serbialaisen Vladislav Viricin tulo joukkueeseen. Hyökkäyspäässä suuret odotukset kohdistuvat Vaasa Palloseuran Oulun Palloseuraan vaihtaneeseen Pekka Kainuun.

- Me pelaamme joukkueena ja teemme yhdessä nöyränä töitä, joten se on ihan sama kuka siellä tekee maaleja, mutta tietysti toivon meidän hyökkääjille enemmän onnistumia kuin viime vuonna. Jos joku paukuttaa 15 maalia, niin hyvä, mutta pääasia, että saamme pisteitä, Antonio painottaa.

- Haluan vielä erikseen mainita Alex Arinzen. Hänet on valittu Nigerian alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka on erittäin tunnettu joukkue. Hänellä on mahdollisuus päästä Lontoon 2012 Olympialaisiin ja se kertoo paljon hänestä. OPS:n kautta hän on saanut tällaisen mahdollisuuden elämässään, OPS-luotsi iloitsee.


Kotipeleihin parannusta

Yksi Palloseuran murheenkryyneistä oli viime kaudella heikosti sujuneet kotiottelut. Antonio laskeekin, että nousutavoitteen toteutuminen vaatii erityisesti kotiotteiden parantamista.

- Vieraissa pitää onnistua yhtä hyvin kuin viime kaudella, hän muistuttaa.

Fakta on se, että vaikka sarja olisi kuinka tasainen hyvänsä, joku sen lopulta voittaa. Antonion mukaan liiganousu vaatii kaiken natsaamista.

- Tavoitteen toteutuminen vaatii onnea ja kaiken onnistumisesta kentällä ja sen ulkopuolella, mutta ennen kaikkea se vaatii kovasti töitä. Pelejä pitää pystyä voittamaan myös huonolla esityksellä ja ennen kaikkea pelit pitää ratkaista silloin, kun paikka tulee, Luiz Antonio korostaa.
(Toimitus)

28.04.2011

Erkki Paananen: ”Kova ryhmä kasassa”

Pitkä talvi on takana ja OPS:n fysiikkavalmennuksesta vastaava Erkki Paananen vakuuttaa OPS:n pelaajien olevan kovassa kunnossa. Vuoden takaiseen talviharjoitteluun tehtiin pieniä muutoksia juuri lihaskunnon suhteen.

- Olemme lisänneet lihashuollon määrää ja punttisali kertoja. Olemme hakeneet jalkapalloilijalle tärkeää kestovoimaa. Ne pelaajat, jotka ovat päässeet käymään pääsääntöisesti treeneissä ovat kyllä hyvässä kunnossa - loukkaantumiset aiheuttavat aina poikkeuksia. Samoten siellä on muutama pelaaja, jonka peruskunnon kanssa tehdään vielä töitä, OPS:n toinen valmentaja Erkki Paananen juttelee.

- Nyt on haettu herkkyyttä ja otettu peliajatus mukaan harjoituksiin tekemällä erilaisia peliharjoituksia eri kokoisilla alueilla ja eri tempoilla. Tietysti määrätty tempo on säilytetty koko ajan, hän jatkaa.

Paananen uskoo Palloseuralla olevan koossa viime kautta kovempi ryhmä, jossa on mahdollisuuksia myös eri variaatioille.

- Meillä on kilpailua pelipaikoista, mikä on valmentajien kannalta erittäin hyvä juttu eli voimme miettiä erilaisia vaihtoehtoja eri vastustajien mukaan. Odotan parempaa kautta kuin viime vuonna. Meillä on paljon samoja kavereita kuin viime kaudella, joten sellainen pelikavereiden tunteminen on kunnossa, Paananen uskoo.

- Maalivahtiosastolla on varmuutta. Alakertahan meillä on käytännössä sama, mutta pitää huomioida, että sielläkin on muutamat pelaajat kehittyneet paljon. Samoin hyökkäyspäästä voisi mainita Matias Juntusen, joka on miehistynyt ja parantanut fysiikkaansa, hän lisää.

valmentajat

OPS:n valmennusryhmä Tuomas Jaakkola, Erkki Paananen ja Luiz Antonio sekä huoltaja Jussi
Hautala lähtevät luottavaisina alkavaan kauteen.Viime kaudesta jäi myös Paanaselle hampaan koloon huonot kotiesitykset, joissa OPS menetti pisteitä usein loppuhetkien takaiskuilla. OPS-valmentaja ei halua enää nähdä 1 – 0-johdon menettämistä loppuhetkillä.

- Ehdottomasti nyt ei voi käydä silleen. Ja uskon, ettei käykään, sillä joukkue paremmassa iskussa nyt. Me tullaan kaatumaan saappaat jalassa vastustajan hyvyyteen, jos tappiota tulee, mutta en usko, että me kaaduttaisiin huonoon esitykseen tänä vuonna, hän vakuuttaa.

Ex-kemiläisenä Erkki Paananen tuntee sen asenteen, millä avausottelun vastustaja tulee kotikentällään pelaamaan.

- Sehän on toisen asteen paikallispeli. Kemi on vahvistunut kovasti ja siellä on pelaajat kuulemma hyvässä kunnossa. Meidän pitää saada oma peli heti alusta lähtien kulkemaan, sillä Kemi tulee varmasti lujaa ensimmäisessä kotiottelussaan. Siellä ei ole varaa nukahdella yhtään, Paananen muistuttaa.

(Toimitus)

27.04.2011

Maken kynästä: Odotus päättyy - vihdoinkin

Kanada-malja on nostettu Ville Peltosen toimesta jäähallin kattoon ja kotimainen kiekkokausi on samalla saatettu päätökseen. Nyt on meidän futarien ja teidän futiksen ystävien aika. Tuntuisi, että talven mittaan ilmaantuneet jalkapallon lieveilmiötkin ovat pikkuhiljaa saatu sysättyä sivummalle ja huomiota on saanut enemmän itse asia – kuningas jalkapallo. On kulunut 28 viikkoa siitä, kun viimeksi pelasimme sarjapisteistä Joensuussa. Nyt HIFK ja FC Viikingit potkaisevat Ykkösen käyntiin tämän viikon torstaina ja meidän odotus päättyy vihdoin lauantaina Kemissä, kun edessä on kuuma Pohjois-Suomen derby.

 

Huhtikuussa karistelimme Arina-hallin pölyt jaloistamme ja pääsimme nauttimaan treeneissä ulkoilmasta. Ensimmäiset henkäykset otimme Heinäpäässä ja kuukauden puolivälissä siirryimme kotiluolaan Castreniin. Pitkän talven uurastus on nyt takana, huhtikuu on ollut enää loppuviilauksen aikaa. Kun valmistautuminen on muuten tehty, jokaisen pelaajan on tärkeintä löytää hyvä ja rento fiilis ensimmäisiin otteluihin. Sitä on haettu palloharjoituksissa; syöttö-, maalinteko- ja erilaisissa pienpeliharjoitteissa. Pääkopankin annettiin vielä levätä pääsiäispyhinä muutaman päivän eli koneet on nyt viritetty huippuunsa.

 

Huhtikuun kohokohtiin kuului kolme harjoitusottelua liigajoukkueita vastaan. Jyväskylän matkalla kumarsimme vastustajaa liikaa ja JJK juoksi ylitsemme. Matkan tärkein anti taisikin olla bussissa suunniteltu sakkolista 2011, joka on pelaajien suunnittelema ja jonka tuotot käytetään pelaajien kesken esimerkiksi kauden päätösreissuun. Maksumieheksi voi joutua esimerkiksi myöhästelystä, tavaroiden hukkaamisesta tai vääränlaisten varusteiden käytöstä harjoituksissa. Mainittakoon, että viime kauden sakkokassa jäi sen verran laihaksi, ettemme päässeet kauden päätösreissulle Rotuaaria pidemmälle. Lieneekö syy sitten ollut tunnolliset pelaajat vai löysä kuri. Tämän vuoden sakkokenraaleiksi on nimetty kaksikko Reinikainen – Haapala. JJK siis piti meitä pilkkanaan etenkin maalivahti Koposen epäonnisen ulosajon jälkeen, mutta seuraavasssa kahdessa pelissä Veikkausliigaan valmistautuva RoPS kaatui sekä kotona että vieraissa. Tältäkin osin lähdemme Kemiin täynnä tervettä itseluottamusta.

 

Viime viikolla Ykkösen avaustapahtuma Helsingissä vahvisti sen, että tulossa on huipputasainen Ykkönen. Useampi joukkue vahvisti tavoitteekseen nousun, joka uusittujen joukkuemäärien myötä irtoaa nyt suoraan sarjan voitolla. Toisaalta raakuus sarjataulukon toisessa päässä on niin rajua, että se on pakottanut myös pienempiä organisaatioita kilpavarusteluun. Panosta siis tulee riittämään jokaisessa ottelusssa kauden loppuun saakka. Meidän tavoite on selkeä, se on sarjan voitto. Sitä lähdemme hakemaan nöyränä, mutta ketään nöyristelemättä. Oululaiset jalkapallon ystävät ovat varmasti merkinneet muistiin päivämäärät 22.6. ja 21.9, mutta myös muissa otteluissa on yhtä paljon pisteitä jaossa. Tarvitsemme kannustusta aina, kun alkuvihellys soi. Tulkaa katsomoihin, futis on parasta paikan piällä.

 

Nautinnollista futiskesää kaikille!

- Marko Kivilä

(Marko Kivilä on aloittanut blogin kirjoittamisen OPS:n sivuille. "Maken kynä" tuottaa blogin noin kerran kuukaudessa alkavan kauden ajan.)

26.04.2011

Kapteenisto valittu

Kolmatta kauttaan OPS-paidassa aloittava nigerialaistoppari Augustine Jibrin on joukkueen kapteeni tulevalla kaudella. Muut kapteenistoon valitut pelaajat ovat maalivahti Juhani Koponen ja keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei.

(Toimitus)

18.04.2011

Fanshop auki, tilaa kausikortti netistä!

Oulun Palloseuran fanituotteet, kausikortit ja pääsyliput löytyvät kätevästi Facebookista. Tällä hetkellä tuotevalikoimaan kuuluu OPS:n t-paita sinisellä tai valkoisella värityksellä, mutta pian verkkokaupasta löytyvät niin kaulahuivit, pipot, lippikset kuin pinssitkin. Myös OPS:n toppatakit ja pelipaidat ovat tulossa valikoimaan. Voit ostaa myös otteluliput verkosta mihin tahansa kauden otteluun. Kausikortinkin voit tilata kätevästi fanshopin kautta.

Myös OPS:n nettisivut ovat saaneet täysin uuden ilmeen. Sivujen palvelut vastaavat entistä paremmin laajentuvan seuran tarpeita ja sivujen käyttäjiä.

Tervetuloa verkkokauppaan!

OPS - Fanshop

(Toimitus)

30.04.2011

Maukkaat pisteet viime hetkellä

Lienee yksi jalkapallon herkullisimpia hetkiä voittaa paikallispeli ja sarja-avaus, kun pelikello on käynyt lisäaikaa jo toista minuuttia. OPS sai vapaapotkun lisäajalla noin 25 metristä. Luis Vanderlein kierteinen vapari tavoitti Raphael Ederehon, joka pukkasi vappupisteet oululaisille.

 

- Olen onnellinen, että sain olla osa voittavaa joukkuetta. En ajattele, että minä tein maalin, vaan vanha joukkue teki sen minulle. Kaikki tekivät oman hommansa, jolloin voitto oli mahdollinen. Minun homma oli tehdä maali, yhtä hymyä ottelun jälkeen ollut Raphael Edereho iloitsi.

 

Luizaolla oli heti pelin alussa mahdollisuus tuikata vierailijat johtoon Pekka Kainun syötöstä, mutta brassi liukui pallon hieman ohi takanurkan. Isäntien etsikkoaika oli noin puolen tunnin kohdalla, kun punapaidat myllyttivät neljä kulmapotkua peräkkäin ja pitivät pallon muutenkin omalla hyökkäysalueellaan. Avausjakson lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun kemiläishyökkääjä Dan Stevens polkaisi OPS-vahti Juhani Koposen kasvoille verta vuotavan haavan. Stevens selvisi tilanteesta varoituksella.

 

- Ensimmäinen peli on aina vaikea ja aivan, kuten arvelimmekin, tämä oli enimmäkseen taistelua. Parasta tässä oli kolme pistettä, mutta toivon, ettemme esitä jatkossa tällaista peliä, millä voitto tuli, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio totesi.

 

Tyylipisteitä ei tarvita - tämä oli Antonio viesti myös ennen ottelua. OPS-luotsin mukaan joukkueen paras osa-alue olikin puolustus, joka pimensi vaaralliseksi tiedetyn Adrianon täydellisesti. Raphael Edereho teki vaihdosta tultuaan juuri sen, mitä häneltä odotettiin. Nigerialainen puski täydet pinnat OPS:lle ja vappuaaton viettoon päästiin huomattavasti keveämmin mielin.

 

- Minä olen erittäin onnellinen, että juuri hän teki maalin. Häneltä on leikattu eturistiside kaksi kertaa kahden vuoden aikana ja moni seura on kääntänyt hänelle selän. Minä olen nähnyt Ederehon täydessä kunnossa ja luotan täysin häneen, Antonio sanoi.

 

 

Alex Arinze

Alex Arinze pelasi pirteän ottelun laitapakkina.

 

OPS:n kotiavaus on ensi lauantaina Castrenissa FC Espoota vastaan kello 15.00.

 

PS Kemi - OPS 0 - 1 (0 - 0)

0 - 1 Raphael Edereho (Luis Vanderlei) 90 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

16.04.2011

RoPS kaatui toistamiseen

Liigakauteen valmistautuva Rovaniemen Palloseura joutui antautumaan toisen kerran viikon aikana Oulun Palloseuralle. Tällä kertaa OPS oli parempi Rovaniemellä pelatussa ottelussa maalein 1 - 3. OPS-luotsi Luiz Antonio olikin tyytyväinen kauden kenraaliharjoitukseen, mutta muistutti samalla RoPS:n joukkueen olevan pahasti rakennusvaiheessa.

- Erittäin hyvä esitys meiltä. Meidän alakerta oli vahva ja hyökkäyspäässä oli hyviä kombinaatioita. Nyt pitää jatkaa nöyränä työntekoa, mutta tästä on hyvä jatkaa. Pitää myös muistaa, että RoPS joutui rakentamaan joukkueensa uusiksi aivan kauden alla, hän jutteli.

Oululaiset menivät johtoon Pekka Kainun puskumaalila. Tilanne lähti Luis Vanderlein antamasta kulmapotkusta, jonka Mikko Väänänen jatkoi Kainulle. Loput maaleista nähtiin toisella jaksolla. OPS:n ranskalainen testihyökkääjä Albin Mouako keskitti laidalta ja Luis Vanderlei rokotti RoPS-topparin huonosta purusta pallon ylänurkkaan.

RoPS:n meksikolaistestipelaaja Jose Manuel Rivera kavensi vapaapotkusta, mutta OPS iski vielä kerran ennen päätösvihellystä. Matias Juntunen ronkki pallon takaisin itselleen hyökkäyspäässä ja vapautti Luis Vanderlein laukomaan illan toisen osumansa.

OPS juoksutti kentälle myös yhden uuden kasvon - kroatialaishyökkääjä  Mate Eterovicin. Päävalmentaja Antonion mukaan OPS etsii rauhassa hyökkääjää kenkää saaneen Donewell Yoben tilalle.

- Etsimme oikeaa tyyppiä rauhassa. Nyt meille antavat näyttöjä Eterovicin lisäksi Albin Mouako ja Raphael Edereho. Miika Juntunen tekee asian eteen kovasti töitä ja saamme vielä mahdollisesti kaksi hyökkääjää näytille ennen kauden alkua, jotka nähtyämme teemme ratkaisun rauhassa, Antonio selvitti.

RoPS - OPS 1 -3 (0 - 1)
0 - 1 Pekka Kainu (Mikko Väänänen)
0 - 2 Luis Vanderlei
1 - 2 Jose Manuel Rivera
1 - 3 Luis Vanderlei (Matias Juntunen)

(Toimitus)

09.04.2011

Tyylikäs voitto Rovaniemen Palloseurasta

Veikkausliigakauteen valmistautuva Rovaniemen Palloseura hyytyi Heinäpään viimassa, eikä paremmasta joukkuesta jäänyt lauantaina epäselvyyttä. Kotijoukkue Oulun Palloseura sai ottelun vanhetessa yhä vahvemmin varsinkin keskikentän haltuunsa. Rajuun vastatuuleen avausjakson pelannut OPS piti pallon järkevästi maassa, eikä RoPS päässyt hyödyntämään Heinäpään myötäviimaa.

- Tämä oli hyvä peli ja aina, kun voittaa on tietysti hyvä mieli. Tiesimme, että paha vastatuuli kääntyy toisella jaksolla, joka olikin paljon parempaa peliä meiltä. Ensimmäisellä jaksolla olimme vain fiksuja ja pelasimme järkevästi. Lisäksi meidän keskikenttä oli todella vahva. Sen sijaan hyökkäyksessä olisi pitänyt olla enemmän valmiutta, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Avausjakson ainoiksi oululaistilanteiksi jäivät Pekka Kainun muutamat rynnistykset sekä serbihyökkääjä Sasa Jovanovicin kokeilu kauempaa. Jovanovicin lisäksi hyökkäyspäässä antoivat näyttöjä ranskalainen Albin Mouako ja oululaisillekin tuttu nigerialainen Raphael Edereho.

- Mielenkiintoisia pelaajia kaikki. Albin piti palloa hyvin ja Edereho teki hyviä ratkaisuja hyökkäyspäässä. Nyt pitää vielä katsoa, missä kunnossa miehet ovat, OPS-luotsi ynnäsi.

Juha Sipilä

Ottelun puoliajalla eduskuntavaaliehdokas Juha Sipilä (keltaiset liivit päällä) jakoi

tukijoukkoineen noin 100 annosta hernekeittoa. Toisessa jonossa eduskuntavaaliehdokas
Sanna Isola tarjosi maistuvat lettukahvit yleisölle.

 

Toisella jaksolla OPS otti varsinkin keskikentän yhä vahvemmin haltuunsa ja sen myötä koko pelin. Miika Hosio pommitti OPS:n johtoon 16-alueen rajalta pian toisen jakson alettua. Noin vartti ennen loppua vahvan ottelun keskikentän pohjalla luutinut Luizao nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja lopulta Edereho survoi pallon Pekka Kainun ylärimakudin jälkeen maaliin. Heti tämän jälkeen RoPS:lla oli kenties ottelun paras paikkansa kaventaa, mutta Juhani Koposen jalkatorjunta piti OPS-maalin koskemattomana. Tämän jälkeen RoPS ei enää uhannut OPS:n johtoa.

OPS - RoPS 2 - 0 (2 - 0)
1 - 0 Miika Hosio 56 min.
2 - 0 Raphael Edereho (Pekka Kainu) 75 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen
Mikko Väänänen (76. Juha-Matti Huovinen)
Augustine Jibrin
Juha-Pekka Juvonen
Jarno Reinikainen (45. Iiro Vandell)
Luizao
Luis Vanderlei
Vladislav Viric (45. Miika Hosio)
Pekka Kainu (81. Juuso Haapala)
Albin Mouako
Sasa Jovanovic (74. Raphael Edereho)

(Toimitus)

07.04.2011

Hernekeittoa ja lettukahvit tarjolla OPS - RoPS -ottelussa

Oulun Palloseura siirtyy ulkokentille myös kotikaupungissaan, kun joukkue kohtaa liigaseura Rovaniemen Palloseuran ensi lauantaina kello 13.00 Heinäpään tekonurmella. Ulkokausi korkattiin vieraspelin osalta jo viime viikonvaihteessa Jyväskylän JJK:n vieraana.

Lauantaipäivän ottelussa on tarjolla itse pelin lisäksi herkkua koko perheelle. Eduskuntavaaliehdokkaat Juha Sipilä ja Sanna Isola tarjoilevat ottelun puoliajalla hernekeittoa soppatykistä sekä varmasti maistuvat lettukahvit.

OPS - RoPS  la 9.4. klo 13.00, Heinäpää. Tervetuloa!

(Toimitus)

04.04.2011

Kausikorttien arvonta lähestyy, vielä ehdit mukaan

OPS löytyy nyt myös Facebookista. Arvomme Facebook-tykkääjien kesken ennen kauden alkua kaksi kausikorttia. Vielä ehdit mukaan!

Peukuta Palloseuraa ja voita kausikortti

(Toimitus)

03.04.2011

Alex Arinzelle maajoukkuekutsu

OPS-puolustaja Alex Arinze on valittu Nigerian olympiakarsintajoukkueeseen. Karsintojen panoksena on pääsy Lontoon vuoden 2012 olympialaisiin. Nigeria kohtaa karsintaottelussa Päiväntasaajan Guinean 9. huhtikuuta Malobossa, Guinean pääkaupungissa. Lisäksi Arinze on valittu Nigerian alle 23-vuotiaiden maajoukkueeseen Afrikan mestaruuskisojen karsintaotteluun Liberiaa vastaan 15. huhtikuuta.

Arinze lähtee matkaan maanantaina ja on pois OPS:n vahvuudesta kaksi viikkoa.

(Toimitus)

02.04.2011

JJK ratkaisi toisella jaksolla

Oulun Palloseura pystyi haastamaan liigaseura Jyväskylän JJK:ta  42 minuutin ajan, jonka jälkeen pakka levisi ja virheet maksoivat maaleja. Ottelun käännekohdaksi muodostui oululaisten alakerran karkea virhe juuri ennen taukoa, kun Juha-Pekka Juvonen palautti pallon huolimattomasti maalivahti Juhani Koposelle. JJK-hyökkääjä pääsi katkoon ja seurauksena Koposen käsivirhe 16-alueen ulkopuolella ja sitä myöten punainen kortti. Tilannetta seurannut vapaapotku kilahti ylärimaan.

- Nauhoitin tästä ottelusta vain 42 minuuttia päähäni, loput haluan unohtaa. Me olimme aktiivisia 42 minuuttia, jonka aikana pystyimme haastamaan JJK:n ja loimme maalipaikkoja. Siihen asti peli oli sellaista, mitä haluan nähdä myös kesällä. Tosin meidän alakerta teki virheitä pelin alkupuolellakin, mutta Koposen ulosajoon johtanut tilanne kruunasi koko päivän, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ruoti.

Maalivahtivalmentaja Tuomas Jaakkola pelasi tolppien välissä loppuottelun ja teki voitavansa JJK-ylivoiman edessä. Luiz Antonio ei kuitenkaan halunnut piiloutua miesalivoiman taakse.

- Jalkapallopeli kestää 90 minuuttia olitpa ylivoimalla tai alivoimalla. Neljä päästettyä maalia on aivan liikaa, vaikka pelaat vajaalla, OPS-luotsi huokaili.

- Alivoimalla sinulla on vain yksi hyökkääjä vähemmän, ei alakertaan tule muutoksia. Vajaalla pitää vain tehdä enemmän töitä, juosta enemmän ja olla sisukkaampia. Pelejä pitää pystyä voittamaan myös alivoimalla, hän jatkoi.

JJK meni johtoon toisen jakson alkupuolella, kun Tommi Kari painoi rankkarin sisään. Ottelun kauneimmasta maalista vastasi kaukolaukauksen upottanut Patrick Poutiainen. Hetkeä myöhemmin kettupaitojen Mikko Hyyrynen lisäsi johtoa pienestä kulmasta. Noin vartti ennen loppua Tamas Gruborovics survoi vapaapotkun jälkitilanteesta pallon sisään.

 

OPS testasi ottelussa serbihyökkääjä Sasa Jovanovicia, jonka hyökkäystaidoista ei kuitenkaan saatu täyttä kuvaa koko joukkueen vaisun toisen jakson vuoksi, jolloin hyökkäykseen ei juurikaan palloja saatu.

JJK - OPS 4 - 0 (4 - 0)
1 - 0 Tommi Kari rp. 53 min.
2 - 0 Patrick Poutiainen 66 min.
3 - 0 Mikko Hyyrynen 69 min.
4 - 0 Tamas Gruborovics 76 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen (42 min. punainen kortti)
Mikko Väänänen (74 min. Juha-Matti Huovinen)

Augustine Jibrin
Juha-Pekka Juvonen (72 min. Iiro Vandell)

Alex Arinze (80 min. Juuso Haapala)

Vladislav Viric

Miika Hosio (42 min. Tuomas Jaakkola)
Luizao (62 min. Marko Kivilä)
Matias Juntunen (62 min. Jarno Reinikainen)

Sasa Jovanovic

Pekka Kainu

(Toimitus)

02.04.2011

Viisi kotiottelua Castrenissa, loput Raatin stadionilla

OPS siirtyy pelaamaan kotiottelunsa Raatin stadionille kesäkuun loppupuolella, jolloin kentän nurmi lienee pelikunnossa. Ensimmäinen Raatissa pelattava kotiottelu on paikalliskisaaja AC Oulua vastaan keskiviikkona 22.6. klo 18.30. Palloseura pelaa viisi ensimmäistä kotiotteluaan Castrenissa ja loput seitsemän Raatissa.

Otteluohjelmaan tuli OPS:n osalta vielä yksi muutoskin, kun kotipeli FC Viikinkejä vastaan jouduttiin siirtämään lauantailta arkipeliksi (to 25.8.) yleisurheilukisojen vuoksi.

Koko otteluohjelma

(Toimitus)