« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2009

30.07.2009

Luiz Antonio jatkaa OPS:n peräsimessä

Kuluvan jalkapallokauden alusta lähtien Oulun Palloseura-jp:n päävalmentajana toiminut suomalaistunut brasilialainen Luiz Antonio jatkaa seuran peräsimessä myös kaksi seuraavaa kautta. Antonio on luotsannut OPS-jp:a 15 ottelussa, joista on kertynyt peräti 12 voittoa, vain yksi tappio ja kaksi tasapeliä.


- Olen todella onnellinen, sillä minä sain koko seuran luottamuksen. Tämä on ensimmäinen kerta minun valmentajaurallani, kun minulla on mahdollisuus rakentaa oma joukkue ja valita pelaajia OPS:n projektiin, Luiz Antonio kertoo tyytyväisenä.

- Täällä ei leikitä, vaan asiat tehdään ammattimaisesti ja halutaan aina menestyä eikä vain säilyä sarjassa. Olen tottunut kotimaassani siihen, että pitää tehdä tulosta, hän jatkaa.

Aikaisemmin Suomessa Antonio on valmentanut Tornion Pallo-47:ää Ykkösessä, Kakkosessa Seinäjoen Sepsi-78:aa ja sekä Oulun Palloseuran A-nuoria.

OPS-manageri Miika Juntuselle Antonion jatkosopimus oli helppo valinta, sillä tämän kauden näytöt puhut miehen puolesta ja lisäksi Juntunen tuntee Luizin pitkän ajan takaa pelikentiltä.

- Yhteistyö Luiz Antonion kanssa on toiminut saumattomasti ja luotan häneen täydellisesti. Lisäksi hän on tehnyt todella hyvää työtä. Meidän kemiat toimivat hyvin yhteen ja me molemmat olemme vaativia ja haluamme ammattimaisuutta toimintaan, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen perustelee.

- Haluamme rakentaa Luizin varaan tulevaisuuttamme, Juntunen lisää.

 

Vaikka FC OPA on venyttänyt viiden pisteen kaulan Palloseuraan nousukamppailussa, ei kisaa jätetä kesken OPS-leirissä.

- Tiedän, että olen tehnyt hyvää työtä, mutta valitettavasti naapuriseurakin (FC OPA) on tehnyt hyvää työtä. Mutta taistelu jatkuu loppuun asti. Jos tästä joukkueesta haluaa jatkaa myös ensi kaudella, niin on tehtävä kovasti töitä loppu kauden aikana, varsinkin ulkomaalaisten, Antonio sanoo.

(Toimitus)

29.07.2009

Karmeat virheet jättivät tasapeliin Lapualla

Vanha totuus kuuluu, että jokaisessa ottelussa on todistettava taitonsa. Etukäteen ei jaeta yhtään sarjapistettä, vaikka vastakkain olisivat sarjakakkonen ja sarjajumbo, kuten keskiviikkona Lapualla. Isäntäjoukkue Virkiä näytti kyntensä ja venyi ottelun loppuhetkillä syntyneen maalin turvin 3 - 3 tasapeliin löysästi puolustaneen OPS:n kanssa.

- Todella iso pettymys. Ei voi ajatella, että tasapeli tyydyttäisi sarjajumboa vastaan. Meillä oli kauden puoliväliin asti sarjan paras puolustus, mutta missä se on nyt, OPS-luotsi Luiz Antonio kysyy pettyneenä.

- Teimme käsittämättömiä virheitä. Kaikki maalit tulivat vartiointivirheistä, hän ihmettelee.

 

OPS hukkasi ottelussa 0 - 2 johdon laskemalla helppoja maaleja omiin. OPS iski puolentunnin pelin kohdalla kaksi maalia, joista vastasivat Luis Vanderlei ja Antti Pulkkinen. Vanderlei pelasi seinäsyötön Matias Juntusen kanssa ja laukoi komeasti ottelun avausmaalin.

 

Pulkkiselle osuma oli kauden ensimmäinen. Hän tälläsi vastapallon Virkiän maalin yläkulmaan ja kaikki näytti hyvältä tässä vaiheessa ottelua. Kahden maalin johto ei kuitenkaan kestänyt alkuunkaan, sillä pelissä nähtiin vielä neljä maalia. Virkiän kavennusmaalista ennen taukovihellystä vastasi Martin Kenniel. OPS-puolustaja Iiro Vandellin keskialueen virhe maksoi kavennusmaalin eikä löysästi pelannut muu puolustus ehtinyt hätiin.

 

Hyvän maalivainun omaava Oswald Adu tasoitti pelin 62 minuutin kohdalla ja peli muuttui jännäksi. Kyseessä oli jälleen OPS-puolustuksen merkkausvirhe. Lähes ainoana oululaispelaajana omalla tasollaan pelannut Luis Vanderlei puristi OPS:n vielä kerran ohi laukomalla pallon kovaa takanurkkaan, mutta johto ei pitänyt taaskaan. Virkiä nousi vielä tasoihin viisi minuuttia ennen loppua Kimmo Känsäkosken maalilla. Osuma oli oululaisittain karmeaa katseltavaa. Tuomas Linjamäen lähettämä vapaapotku puolenkentän tuntumasta leijaili koko puolustuslinjan yli kohti takakulmaa, jossa Känsäkoski oli täysin ilman vartiointia. Näin Lapualla päädyttiin pistejakoon ja tämä piste oli varmasti maukas putoamiskamppailua käyvälle lapualaisryhmälle.

 

- Tulos on jokaisesta pelaajasta itsestään kiinni. Hyvät pelaajat ovat hyviä myös vaikeilla hetkillä eikä vain voittoputken aikana, jolloin riittää selkään taputtelijoita, Antonio ruoti omiaan.

 

OPS:lla ei ole kuin yksi suunta: pelin on parannuttava, jotta sunnuntaina Jyväskylän reissulta voidaan napata kolme pinnaa. Sairastuvalta on odotettavissa pikku hiljaa miehiä pelikuntoon, sillä Nikola Markovic ja Heikki Marjeta tulivat vaihdosta kentälle Lapualla. Marko Kivilä ei pelannut vielä keskiviikkona.

Maalit:

 

0 - 1 Luis Vanderlei 28 min.

0 - 2 Antti Pulkkinen 30 min.

1 - 2 Martin Kenniel 40 min.

2 - 2 Oswald Adu 62 min

2 - 3 Luis Vanderlei 72 min.

3 - 3 Kimmo Känsäkoski 85 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

28.07.2009

Adriano karkasi OPS:lta, kaksi uutta pelaajaa testissä

Oulun Palloseuralla oli haavissaan seuran kaikkien aikojen kovin hankinta, mutta jo sovitusta poiketen Veikkausliigan vuoden hyökkääjän tittelin ja Suomen mestaruuden MyPassa kaudella 2005 voittanut Adriano Munoz karkasi ilmeisesti Ruotsin pääsarjaan. Norjan liigassa Tromssa IL:n joukkueessa viimeksi pelanneen Adrianon perässä olivat myös ainakin Turun Palloseura, Valko-Venäjän liigan sekä Ruotsin pääsarja. Mies valitsi tästä joukosta jo kertaalleen Oulun ja OPS:n, mutta niin vain brasilialainen vaihtoi yllättäen suuntaansa. Suomessa hän on edustanut MyPa:n lisäksi Atlantista ja AC Allianssia.

- Teimme perjantaina 24.7. kello 18.45 suullisen sopimuksen, joka on yhtä pätevä kuin kirjallinen. Ostin hänen pyynnöstään lentoliput Ouluun ja hänen oli määrä laskeutua Ouluun tiistai-iltana. Hän ilmoitti meille maanantaina, ettei tulekaan Ouluun, vaikka myönsi tehneensä meidän kanssa sopimuksen. Hän myös myönsi nyt rikkovansa sitä, OPS-manageri Miika Juntunen harmittelee.

- Asiasta on lähetetty tutkintapyyntö Suomen Palloliittoon ja UEFA:aan. Me tulemme vaatimaan hänestä siirtokorvauksia, Juntunen lisää.


Kaksi uutta miestä testissä


OPS ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan tänä iltana Ouluun saapui 22-vuotias nigerialainen hyökkääjä Alimi Babatunde. Hän tuli vuonna 1994 Tampereen TPV:n paidassa Suomen mestaruuden voittaneen Kris Gawaran suosittelemana Puolan kautta Ouluun ja mies on OPS:n testissä seuraavan viikon ajan. Vielä keskiviikon ottelussa Virkiää vastaan mies ei saa pelata, sillä siirtoikkuna aukeaa elokuun ensimmäisenä päivänä. Sunnuntain vierasottelussa FCJ Blackbirdiä vastaan nigerialainen on mahdollisesti jo mukana.

Toinen OPS:n testiin saapunut pelaaja on laitapuolustajana ja keskikentän pohjalla viihtyvä Paulo Perreira. 22-vuotias brasilialainen on pelannut viimeksi Brasilian kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla maan entisen huippuhyökkääjä ja maajoukkuepelaaja Carecan omistamassa joukkueessa (FC Campinas). OPS-luotsi Luiz Antonio on nähnyt Perreiran pelaavan kotimaassaan.

- Hän on hyvässä kunnossa ja hän on kova tekemään töitä. Hän on taistelija. Toivottavasti hän oppii nopeasti kulttuurin ja sopeutuu tänne. Alimi Babatundea en tunne, mutta katsotaan treeneissä ja peleissä, millainen hyökkääjä hän on, Antonio kertoo.

OPS testaa uusia miehiä GBK:hon siirtyneen Alemaon ja Torniossa TP-47:n testissä tämän viikon ajan olevan Goianon tilalle. Lisäksi haussa on vielä yksi kovanluokan hyökkääjä paikkaamaan Adrianolle kaavailtua ruutua.

- Tämä palaveri oli tiedossa jo kauden alussa, että sarjan puolivälissä katsomme, tarvitsemmeko vahvistuksia. Joukkueena olemme pelanneet erinomaisesti, mutta me katsomme myös henkilökohtaisia tuloksia ja yksilöitä. Varsinkin ulkomaalaisten pitää todella vahvistaa joukkuetta. Kuudessa viime ottelussa meidän hyökkääjät eivät ole tehneet maaleja. Alemao kärsi loukkaantumisista ja teki 13 ottelun aikana vain yhden maalin. Jossain muualla hän voi olla hyvä. Goianon ongelma oli se, että hän ei sopeutunut siihen, että Suomessa prässätään ylhäältä asti. Brasiliassa mikään joukkue ei prässää tällä tavalla ylhäältä asti kuumuuden takia, vaan siellä saa avata peliä rauhassa, Antonio taustoittaa pelaajasiirtoja.

- Harmi, että Adrianon kanssa kävi näin, sillä hänen myötä hyökkäys ei olisi ollut mikään ongelma. Mutta maailma on täynnä pelaajia ja me etsimme nyt toista hänen tilalle, Antonio jatkaa.

 

 

Kahden vierasottelun viikko

 

OPS:lla on edessä kahden vierasottelun viikko. Keskiviikkona Lapuan Virkiä ja sunnuntaina FCJ Blackbird Jyväskylässä. Se tarkoittaa 1282 kilometriä linja-autossa ja 180 minuuttia jalkapalloa. Pitkiä vierasreissuja, mutta sarjapisteet ovat yhtä arvokkaita pitkän matkan päässäkin.

 

Lapuan Virkiä miehittää sarjan viimeistä sijaa, mutta putoamisviivan paremmalle puolelle on vain kolmen pisteen matka. Kuten monena vuonna on huomattu, jumbojoukkueet kiusaavat mielellään kärkiporukoita, sillä lapualaisilla ei ole ottelussa mitään hävittävää.  Sunnuntaina OPS matkustaa Jyväskylään ja helpolla ei pisteitä varmasti tuoda Keski-Suomestakaan. Uudet pelaajat ovat peliluvan saadessaan valmiita antamaan näyttöjä aikaisintaan sunnuntaina Jyväskylässä.

 

Kauden aiemmat kohtaamiset:

 

2.5. OPS - Virkiä 3 - 1

9.5. OPS - FCJ 2 - 0

 

(Toimitus)

28.07.2009

Huippuhetket ottelusta OPS - FC Vaajakoski

 

(Toimitus)

26.07.2009

Oulun Palloseura - FC Vaajakoski 1 - 1 (1 - 1)

OPS pelasi lauantaina tasapelin sarjakuutosen, FC Vaajakosken kanssa. Ottelussa nähtiin kaksi omaa maalia. Kymmenen minuutin kohdalla pallo meni maaliin FCV:n Saikou Jabangin kautta ja OPS siirtyi 1 - 0 johtoon. Juuri ennen puoliaikaa peli tasoittui, kun pallo löysi tiensä OPS-maaliin Augustine Jibrin kautta.

 

Maalikooste ottelusta tulossa viimeistään tiistaina.


Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

24.07.2009

Kausi puolivälissä

Kakkosen kevätkausi kääntyy syyskaudeksi OPS:n osalta ensi lauantaina, kun sinipaidat kohtaavat FC Vaajakosken kotonaan. 13 ottelua on takana, joista upea saldo: 12 voittoa ja yksi tappio. Sarjataulukossa FC OPA (40) ja OPS (36) ovat karanneet, mutta FC YPA (30) roikkuu kärkikaksikon tuntumassa kuusi pistettä Palloseuraa perässä. Sarjanousija löytynee tästä kolmikosta. Kauden ollessa puolivälissä putoamistaistelua käyvät kiihkeimmin Lapuan Virkiä, Norrvalla FF, PK-37 ja OLS.

 

OPS veti kauden alkuun huiman 12 ottelun voittoputken, joka varmasti hakee vertaistaan Kakkosen tasolla. Maaliero on tällä hetkellä 34 - 7, kun se on sarjaa neljän pisteen turvin johtavalla FC OPA:lla 45 - 7. OPS:n lauantaipäivän vastus FCV löytyy sarjasijalta viisi. Vaajakoskelaiset ovat napanneet 13 ottelusta kuusi voittoa, tasapelin ja kuusi tappiota, mikä tarkoittaa 19 sarjapinnaa.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa OPS vei pisteet Jyväskylän kupeesta Alemaon ja Mika Hautalan maaleilla 1 - 2. FCV:n ainoasta vastasi Eemeli Vähäsöyrinki. Lauantaina OPS saa vastaansa varmasti ärsytetyn joukkueen, sillä FC YPA piiskasi vaajakoskelaisia viime kierroksella maalein 0 - 5. Joukkueella on kokemusta myös murskavoitosta, sillä ennen YPA-tappiota FCV kuritti Norrvalla FF:ää huikein 0 - 8 lukemin. Tomi Karlstedt osui tuossa ottelussa kolmesti. Sama mies johtaa FCV:n sisäistä maalintekijätilastoa 10 maalilla.

OPS hakee taatusti paluuta voittojen tielle lauantaina, sillä kauden ainoan tappion OPS kärsi viime perjantaina paikallisvastustaja FC OPA:lle. OPS:n kokoonpanossa on Alemaon ja Goianon verran muutoksia, sillä Alemoa siirtyi Kokkolan GBK:hon ja Goiano antaa näyttöjä Torniossa TP-47:lle. Brassien tilalle OPS katselee mahdollisia vahvistuksia.

 

OPS:n sisäistä maalipörssiä johtaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon palaava Luis Vanderlei, joka on osunut kahdeksan kertaa. Mika Hautala on onnistunut kuudesti. Kolmen maalin miehiä ovat Augustine Jibrin, Matias Juntunen ja Anzor Kaladze. OPS-pelaajista Veikkauspörssissä korkeimmalla on Nikola Markovic, joka on palkittu 12 pörssipisteen edestä. Tilastojen valossa kovaotteisin Palloseuran pelaaja on Mika Hautala, jolle varoitus on heilahtanut viisi kertaa. Punaisen kortin ovat nähneet Luis Vanderlei ja Goiano, mutta se tilastoista. Lauantaina on uusia sarjapisteitä jaossa.

 

Oulun Palloseura - FC Vaajakoski 25.7. kello 16.00, Castren. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

23.07.2009

Alemao siirtyy GBK:hon

Oulun Palloseuraa puolentoista kauden ajan edustanut brasilialaislaituri Alemao siirtyy Kokkolan GBK:hon. Maanantaista asti C-lohkon kahdeksantena majailevan kokkolalaisseuran testissä ollut Alemao vaihtaa seuraa jo ennen lauantain kotiottelua FC Vaajakoskea vastaan. OPS:n brasilialainen laitapuolustaja Goiano on puolestaan sarjaporrasta ylempänä pelaavan Tornio Pallo-47:n testattavana.

(Toimitus)

21.07.2009

Luiz Antonio: "Kulttuurin oppiminen kaiken A ja O."

Oulun Palloseura-jp koostuu tällä kaudella varsin kansainvälisestä materiaalista. Joukkueen 18 sopimuspelaajaa muodostuu yhdeksästä suomalaispelaajasta ja yhdeksästä ulkomaalaispelaajasta. Viime kauden tapaan kilpailu oululaisista pelaajista on todella kovaa, sillä samoilla vesillä kalastavat OPS-jp:n lisäksi AC Oulu, FC Oulun Pallo ja Oulun Luistinseura. Niinpä OPS päätti jo hyvissä ajoin talvella katsastaa ulkomaan vaihtoehtoja joukkoihinsa.

OPS-jp:n päävalmentaja Luiz Antonio on elävä todiste siitä, miten ulkomaalainen pelaaja voi menestyä Suomessa. Antonio saapui Porin Jazziin vuonna 1992 ja jo kauden päätteeksi mies jutteli sujuvaa suomen kieltä. Äidinkielenään portugalia puhuva brassi osui debyyttikaudellaan maalipuiden väliin 30 ottelussa 21 kertaa ollen liigan paras maalintekijä. Hän on pelannut 196 ottelua Veikkausliigassa ja viimeistellyt niissä yhteensä 94 maalia. Antonio on voittanut pelaajaurallaan kaksi Suomen mestaruutta (Porin Jazz 1993 ja 1996) ja hänet on nimetty yhdeksi Veikkausliigan legendoista.

- Kulttuurin oppiminen on kaiken A ja O. Se täytyy omaksua nopeasti, jotta selviää täällä ja sitä vaadin ulkomaalaisilta pelaajiltani, jotka tulevat Suomeen, Antonio paaluttaa.

Luiz Antonio korvasi päävalmentajan paikalta itsensä irtisanoneen Jari Pyykölän vain kaksi viikkoa ennen sarja-avausta eikä hän tuntenut tuolloin suurinta osaa OPS-jp:n pelaajista. Antonio on kuitenkin istuttanut omat ajatuksensa joukkueeseen nopeasti ja alkukausi sujuikin joukkueelta mainiosti.

- Vaadin itseltäni paljon ja vaadin myös pelaajilta paljon. Jalkapallon pitää olla iloista ja hyökkäävää ja pelaajien pitää olla onnellisia, kun he pelaavat. Tuloksesta huolimatta pelaajan pitää olla ylpeä itsestään pelin jälkeen, jos hän ei ole, niin silloin hän ei ole antanut kaikkeaan, Antonio kertoo valmennusperiaatteistaan.

OPS-jp:n kilpailullisena tavoitteena on sarjanousu. Luiz Antonio on valmis antamaan kaikkensa tuon tavoitteen täyttymiseksi ja hän vaatii sitä myös pelaajilta. Mahdolliset loukkaantumiset ja pelikiellot voivat lyödä kiiloja nousuvaunun rattaisiin, mutta Antonio uskoo lohkovoiton olevan täysin mahdollinen.

- Meidän tavoitteena on nousu. Muutama muukin joukkue haluaa nousua ja se tarkoittaa sitä, että töitä on tehtävä enemmän. Mielestäni viime kaudella oli helpompi nousta C-lohkosta kuin tänä vuonna, jolloin useampi joukkue tavoittelee nousua. Tällä joukkueella nousu on täysin realistinen tavoite. Jos onnistumme pelillisesti, se myös toteutuu.

Päävalmentajan mukaan joukkueen sisällä on vallinnut rento tunnelma kauden alusta lähtien.

- Fiiliksen on oltava rento, jotta voi pelata vapautuneesti. Me haluamme voittaa joka ottelun ja voitoista saa aina lisää itseluottamusta. Hyvä asenne on tärkeää, sillä huonolla asenteella on taitavankin joukkueen helppo hävitä, Antonio painottaa.

- Virheitä tulee jalkapallossa, mutta mitä sitten? Pää pystyyn ja rento peli jatkuu, hän lisää.

Peliuransa jälkeen 38-vuotias Antonio on käynyt Brasiliassa korkeimman tason valmentajakurssin yhdessä Brasilian entisten maajoukkuepelaajien Carecan ja Oscarin kanssa. Kaudella 2006 hän luotsasi Kakkosessa pelannutta Seinäjoen Sepsi-78:aa ja kaudella 2007 hän johdatti Tornion Pallo-47:n Ykkösessä viidenneksi. Kaudella 2005 hän luotsasi Oulun Palloseuran A-nuoria. Ennen Palloseura-jp:n peräsimeen tuloa brassivalmentaja ehti viettää kotimaassaan lähes kaksi vuotta.

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

20.07.2009

OPS rakentaa oman harjoittelukeskuksen - Myös jalkapallostadion työn alla

Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen ei ole lainkaan tyytyväinen Oulun tämänhetkisiin jalkapallon olosuhdeasioihin. OPS-managerin mukaan Heinäpään jalkapallohalli oli vasta alkusoittoa olosuhteiden parantamiselle. Oulun Palloseura rakentaakin oman harjoittelukeskuksen, jonka on tarkoitus nousta harjakorkeuteensa jo ensi keväänä. Hallin sijoituspaikka julkaistaan myöhemmin.


- Oulussa on sairaalloinen tarve harjoituspaikoille. Suurin osa lapsista ja nuorista harjoittelee talvella koulujen liikuntasaleissa puulattioilla. Näin ei voi jatkua. Kaupunki on vasta rakentanut Heinäpään hallin ja se ei aivan heti rakenna uutta, joten tarvitaan yksityistä panostamista, Juntunen perustelee.

- Oulussa on 3745 jalkapallon lisenssipelaajaa. Jääkiekkoilijoita on noin 1500. Jalkapallossa on käytössä 1,3 hallia - Heinäpään jalkapallohalli ja kolmasosa Ouluhallista. Jäähalleja täällä on kuusi, joissa on seitsemän kaukaloa, hän vertaa.

Oman harjoituskeskuksen A-vaiheessa rakennetaan täysimittaiselle jalkapallokentälle sopiva halli, jonka on määrä valmistua keväällä 2010. B-vaiheessa hallin yhteyteen tulee OPS:n noin 900 neliön suuruinen seuratalo, josta löytyy muun muassa OPS:n toimisto, palaveritilat, VIP-tilat, pyykkitupa, viisi asuntoa ja ravintola, josta on näkymä kentälle. Seuratalo valmistuu suunnitelmien mukaan 2011. Harjoituskeskuksen toisessa vaiheessa hallin yhteyteen tulee kaksi lämmitettävää keinonurmikenttää.

- OPS:n toiminta perustuu neljään kivijalkaan. Ensimmäinen on talous, joka meillä on kunnossa TV-taulujen myötä. Toinen on organisaatio, jota yritämme vahvistaa koko ajan. Kolmantena tulee olosuhteet ja vasta neljäntenä kilpailutoiminta. Kun kolme ensimmäistä kivijalkaa ovat vahvoja, on puitteet kilpailutoiminnalle automaattisesti kunnossa ja joukkue tulee nousemaan ylöspäin, Juntunen vakuuttaa.

- Hallihanke vaikuttaa olosuhteiden parantumisen lisäksi myös seuran talouteen, sillä me vuokraamme harjoitushallista aikoja muille joukkueille. Lisäksi maksan pelaajien asuntojen vuokria 25 000 euroa vuodessa, joten on järkevää rakentaa omia asuntoja seurataloon, hän lisää.

Myös oululaisten jalkapallopiirien pitkäaikainen aprillipila uudesta stadionista on käymässä toteen Palloseuran toimesta. Heti harjoituskeskuksen valmistuttua kokonaisuudessaan, on aika aloittaa stadionin rakennustyöt.

- Stadionin kustannusarvio on 6 - 7 miljoonaa euroa. Sen rakennustyöt on tarkoitus aloittaa, kun olemme liigassa, Juntunen raottaa.

Harjoituskeskuksen ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on 1,2 miljoonaa euroa, joka ei vielä sisällä kahta lämmitettävää keinonurmikenttää. Olosuhteiden parannuttua OPS-jp:n tavoitteena on laajentaa toimintaansa junioripuolelle.

- Se on hyppy seuraavalle tasolle, kun otamme juniorijoukkueita edustusjoukkueen alle.

Oulun Palloseura vahvistaa kaikkia neljää toimintansa kivijalkaa: taloutta, organisaatiota, olosuhteita ja kilpailutoimintaa noustakseen pysyväksi ja menestyväksi liigaseuraksi.

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

19.07.2009

Puheenjohtaja Hannu Takkula: "Unelma elää"

Reilut kaksi vuotta sitten ottaessamme vetovastuun Oulun palloseurasta asetimme tavoitteeksemme nostaa tämä perinteikäs joukkue Ykköseen niin pian kuin mahdollista. Ansiokkaasta työstä ja kovasta yrityksestä huolimatta emme ole tavoitteessa vielä onnistuneet, mutta tavoite ja unelma elää edelleen. Nyt, kun kolmas toimintavuotemme uuden johtokunnan alaisuudessa on meneillään, olemme hyvin toiveikkaita, sillä palaset tuntuvat alkukauden näyttöjen pohjalta loksahtelevan kohdalleen.


"Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa", sanotaan, ja näin asia on OPS-jp:nki osalta. Tässä vaiheessa kautta emme vielä tiedä, mikä lopullinen sijoitus tulee olemaan ja onnistuuko tavoittelemamme nousu, mutta kulunut kausi on jo vahvistanut meille sen, että oikeanlaisella joukkueen rakentamisella ja asiantuntevalla valmennuksella meillä on todelliset edellytykset taistella aidosti noususta. Joukkue ja pääsiäisen jälkeen sen vetovastuuseen yllättäen joutunut Luiz Antonio ovat tehneet erinomaisen hyvää työtä ja jo tässä vaiheessa kautta voidaan pitää urheilullisessa ja kilpailullisessa mielessä OPS:n uutena tulemisena. Toki tällä kaudella oululainen jalkapallo näyttää muutoinkin vahvistuneen, kun katsotaan Ykkösessä pelaavan AC Oulun ja Kakkosen kovan kilpakumppanimme FC OPA:n otteita.

Jotta Oulun jalkapallo ja OPS sen tulevana lippulaivana voidaan saada nostettua kestäväksi menestystarinaksi, se edellyttää urheilullisen, mutta ennen muuta taloudellisen pohjan vahvistamista. Tässä suhteessa olemme halunneet edetä maltilla ja rakentaa kestävää perustaa. Tässä hyvin liikkeelle lähteneessä työssä on edelleen haasteita. Tiedämme sen, että joukkueen taustalle tarvitaan vielä laajempaa talouspohjaa, enemmän jalkapalloon sitoutuneita henkilöitä sekä yhteiskunta- ja kansainvälisiä suhteita omaavia vaikuttajia, jotta pitkäjänteinen menestystarina voi muuttua sanoista teoiksi. Tässä suhteessa uskomme edelleen lujasti siihen, että jääkiekossa Oulun Kärppien rakentama pohjoissuomalainen menestystarina on tehtävissä pitkäjänteisellä työllä myös jalkapallon kohdalla.

Unelmat elävät edelleen ja tuntuvat saaneen lisää voimaa siipiensä alle kauden edetessä. Seuramme on kehittynyt organisaationa ja pelaajat ovat osoittaneet entistä vahvempaa sitoutumista seuran värien kantamiseen. Kun myös joukkueen rakentajan eli managerin ja päävalmentajan käsitykset joukkueen tulevaisuudesta kulkevat samaan suuntaa, on meillä lupaa odottaa nyt menossa olevalta kaudelta eteenpäinmenoa sekä urheilullisella että taloudellisella rintamalla.

Toivon, että oululaiset jalkapallon ystävät löytävät tiensä OPS-jp:n peleihin tällä kaudella. Haluamme osaltamme tarjota hyvää ja kurinalaista peliä, sellaista oululaista jalkapalloviihdettä, josta voi toivon mukaan nauttia sekä uudet että vanhat jalkapallon ystävät. Castrenilla tavataan!

Hannu Takkula
OPS-jp, puheenjohtaja 

 

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n kausiohjelmassa)

18.07.2009

Maalikooste ottelusta OPS - FC OPA

 

(Toimitus)

17.07.2009

Kuvia OPS - FC OPA ottelusta

Oulun Palloseura-jp - FC Oulun Pallo 0 - 3 (0 - 2)

 

Kivilä ja Konate

Maalipörssiä johtava FC OPA:n Mamadou Konate oli liukkaalla pelipäällä, mutta Marko

Kivilä ja muu OPS-puolustus piti miehen aisoissa maalien osalta.

 

Alemao

Harvoja OPS:n tilanteita FC OPA:n maalilla.

 

Lippuluukku

Lippuluukulla riitti jonoa pitkälle Paulaharjuntielle asti.

 

Kaladze

Tästä syntyy OPS:n paras paikka avausjaksolla. Anzor Kaladze painaa ohi Ville Väisäsen

ja syöttää Mika Hautalle, jonka onnistuminen maalinteossa jää muutamasta sentistä kiinni.

 

Austin

Augustine Jibrin FC OPA:n puolustuksen puristuksessa.

 

 Iiro Vandell

Iiro Vandell yrittää laitanousua, mutta Dritan Stafsula ja Leonardo ehtivät tukkia tien.

 

haukka ja olga

OPS:n viime kauden kapteeni Olli Laukkanen on vaihtanut OPA-paitaan. Tilannetta seuraa

OPS:n nykyinen kapteeni Mika Hautala.

 

1445 katsojaa

Ottelua todisti 1445 katsojaa.

 

(Toimitus)

 

17.07.2009

FC OPA hallitsi Oulun derbyä

Kauan odotettu paikalliskohtaaminen sarjan kärkikaksikon välillä kääntyi jo avausjaksolla paremmalla jalalla liikkuneelle FC Oulun Pallolle. Paikallistappio katkaisi Oulun Palloseuran peräti 12 ottelun mittaisen voittoputken - samalla sarjakalenteri saavutti puolivälin ja edessä on vielä toiset 13 ottelua. Perjantai-illan derbyä todisti peräti 1445 katsojaa.

 

Paikallismittelön alku oli tasaista tunnustelua puolin ja toisin, kunnes FC OPA:n Janne Mahlakaarron unelmalaukaus käänsi ottelun OPA:lle jo 20 minuutin pelin jälkeen. Mahlakaarto lähetti viuhuvan ja kierteisen kudin puolen kentän tuntumasta kohti OPS-vahti Zurab Talakhadzea, joka joutui hölmistyneenä todistamaan pallon laskeutuvan juuri sopivasti yläriman alta maaliin.

 

Kaladze

Anzor Kaladze yrittää ohittaa komean kaukolaukauksen esittänyttä Janne Mahlakaartoa.

 

Vain hetki tästä ja Olli Laukkanen puski takatolpalta Leonardon nappikeskityksen verkkoon ja peli oli sillä selvä. OPS ei enää tästä noussut ja OPA hallitsi kenttätapahtumia ja lisäsi johtoaan vielä toisella jaksolla. OPS:n maalipaikat jäivät vähiin eikä kotijoukkue pystynyt tarjoamaan parastaan.

 

- Olimme 0 - 1 maalin asti hyvin mukana, mutta sitten OPA oli vahvempi. Meillä ei ollut kuin kaksi maalipaikkaa ottelussa. OPA oli yksinkertaisesti parempi, OPS-luotsi Luiz Antonio tunnusti.

FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä olisi tyytynyt ottelussa vähempäänkin.

- Vieraspeli, tavoitteena oli pitää nolla omissa ja jos saadaan toiseen päähän maaleja niin se on ekstraa. Meidän nopea suunnanmuutospeli ratkaisi tämän ottelun, lisäksi nähtiin hyviä henkilökohtaisia ratkaisuja. OPS:lla oli vain kaksi maalipaikkaa, joten se kertoo paljon meidän puolustuksesta, Kylmälä listasi.

Avausjakson lopulla Mika Hautalalla oli paikka kaventaa peli, mutta OPA-puolustus ehti tyhjän maalin edustalla pyörineeseen palloon ensin. Toisella jaksolla Alemaolla oli vielä maukkaampi paikka, mutta OPA-vahti Jani Luukkonen poimi brassipelaajan puskun alanurkasta näppeihinsä.

 

OPS haki puoliajan jälkeen lisää voimaa hyökkäykseen pelaajavaihtojen myötä, mutta OPA-puolustuksesta ei löytynyt aukkoja perjantaina. Vierailijat lisäsivät johtoaan, kun ottelu oli vanhentunut 71 minuuttia. FC OPA:n vahvuuteen ottelun alla liittynyt Dritan Stafsula tarjoili ja Harri Saarela liukui OPS-maalin edustalta loppulukemat 0 - 3. Kolmen maalin lisäksi OPA kilautti kahdesti OPS-maalin tolppaa, joten joukkueiden välisestä paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.

 

Aurinkokatsomo

Aurinkokatsomo pursui paikalliskamppailua seuraamaan tulleita jalkapallon ystäviä.

Ottelu keräsi komeat 1445 katsojaa.


Kautta on jäljellä vielä lähes kolme kuukautta ja 13 peliä, joissa on jaossa muhkeat 39 sarjapistettä. OPS kohtaa ensi lauantaina kotikentällään FC Vaajakosken.

Maalit:

0 - 1 Janne Mahlakaarto 20 min.

0 - 2 Olli Laukkanen 24 min.

0 - 3 Harri Saarela 71 min.

 

Katso ottelukooste pelin jälkeisenä päivänä OPS:n sivuilta!

 

Kuvia ottelusta

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

16.07.2009

Kapteeni Mika Hautala: "Paikallisottelut kauden kohokohtia."

Kakkosen C-lohkossa pelaa viime kauden tapaan kolme oululaisseuraa. Oulun Palloseura-jp:n lisäksi FC Oulun Pallo lähti sarjaan nousutavoite mielessään ja nämä kaksi Kakkosen suurta ovatkin vakuuttaneet alkukaudesta. Oulun Luistinseura puolestaan haluaa varmistaa sarjapaikkansa hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä ja kehittää nuoria pelaajiaan. OPS pelaa kauden aikana neljä paikallisottelua, joista voi napata parhaimmillaan peräti 12 sarjapinnaa.

 

- Paikallispeleissä taistelu ja sydän korostuvat entistä enemmän. Kukaan ei halua hävitä paikallispelejä. Niissä on vähän enemmän kutinaa pelin alla ja yleensä se tarkoittaa sitä, että on tulossa parempi peli, OPS:n kapteeni Mika Hautala tuntee.

- Ne ovat poikkeavia pelejä. Niissä ei sarjasijoituksilla ole mitään merkitystä, vaan se joka haluaa voittoa enemmän ja taistelee paremmin, voittaa. Ne ovat todella tärkeitä pelejä ja niissä on saatava onnistumisia, hän jatkaa.

Viime kaudella OPS ei onnistunut toivotulla tavalla derbyissä, mikä osaltaan vaikutti nousuhaaveiden kariutumiseen. Sinipaidat lihottivat pistepottiaan vain viidellä pinnalla 12 mahdollisesta.


Myös joukkueen ulkomaalaisvahvistukset aistivat paikallisotteluiden erityisyyden. Viime kauden joukkueesta Alemao ja Nikola Markovic jatkavat myös tällä kaudella sinipaidassa. Heidän lisäkseen joukkuetta on vahvistettu georgialaiskolmikolla, Zurab Talakhadzella, Anzor Kaladzella ja Teimuraz Varduashvilillä. Aivan kauden kynnyksellä OPS-paitaan liittyi vielä brassipakki Goiano ja brasilialainen Luis Vanderlei. FC OPA:ssa viime kaudella pelannut nigerialaiskaksikko Augustine Jibrin ja Alex Arinze siirtyivät täksi kaudeksi Palloseuraan. He jos jotkut aistivat paikallismittelöiden erityisyyden. Joukkueen kapteeni Mika Hautala näkee ulkomaalaiset positiivisena lisänä joukkueen ilmapiirissä.

- Vaikka koko joukkue voi koostua ulkomaalaisista, kunhan he toimivat ammattimaisesti. Kansalaisuudella ei ole mitään väliä. Vaikka olisin ainoa suomalainen pelaaja joukkueessa ja muut pelaajat olisivat ruotsalaisia, niin ei sillä olisi mitään väliä, Hautala painottaa.

- Tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti, hän jatkaa.

Ja yhtenäistä Palloseura onkin esittänyt koko alkukauden. Joukkue on marssinut voitosta voittoon ja esittänyt yleisöönmenevää jalkapalloa. Taito ja kova asenne ovat paistaneet kauas OPS:n otteista.

 

OPS-jp - FC OPA perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa!

 

(Kirjoitus on julkaistu Oulun Palloseuran kausijulkaisussa)

16.07.2009

Iiro Vandell luottavaisena FC OPA:n kaatoon - huikea derby luvassa

Perjantaina pelataan yksi kaikkien aikojen paikallisotteluista miesmuistiin. Oulun Palloseura isännöi huikeassa voittamattomien derbyssä FC Oulun Palloa perjantaina 17.7. kello 18.30 alkaen Castrenissa. OPS:lla on takanaan 12 ottelua ja 12 voittoa. FC OPA:lla puolestaan 13 ottelua, 12 voittoa ja yksi tasapeli. Näin jännittäviä ennakkoasetelmia paikallisotteluun saadaan varmasti hakea vuosikymmenten takaa. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin - satoi tai paistoi.


Kauden ollessa puolivälissä näyttää vahvasti siltä, että Ykköseen ensi kaudeksi nouseva joukkue on joko OPS tai FC OPA. Muista C-lohkon seuroista ei ole vielä löytynyt tälle kaksikolle haastajaa, joten keskinäiset ottelut tulevat painamaan sarjataulukossa todella paljon. Läpimurtokauttaan Kakkosen tasolla pelaava OPS-puolustaja Iiro Vandell lupaa pelaajien antavan kaikkensa perjantain derbyssä.

- Yleisö näkee varmasti viihdyttävää jalkapalloa. Uskoisin, että FC OPA:kin pyrkii pelaamaan maata pitkin. Kärkiottelu ja vielä paikallispeli, niin kova taistelu on tulossa, jossa jokainen antaa kaikkensa, Vandell lupailee.

 

Iiro Vandell

Iiro Vandell pelaa ensimmäistä kauttaan Kakkosessa ja hän on osoittanut heti kykynsä.


Ainostaan Pietarsaaren JBK on onnistunut nappaamaan OPA:lta pisteen tällä kaudella. Naapuriseuran maaliero on hurjat 42 - 7, OPS:n sarakkeessa on puolustusvoittoisemmat numerot 34 - 4.

- Pelataan samanlainen peli kuin esimerkiksi Ylivieskassa FC YPA:aa vastaan. Liikutetaan palloa nopeasti ja pidetään liikettä päällä sekä nolla omissa, OPS-puolustaja viittaa parin viikon takaiseen maukkaaseen 0 - 3 voittoon FC YPA:sta.

Sarjanousua OPS:n tavoin hamuava FC OPA on kerännyt riveihinsä nipun liigakelpoisia pelaajia: 107 liigaottelun Ville Väisänen, 84 liigaottelun Janne Mahlakaarto, C-lohkon maalipörssiä 13 osumalla johtava Mamadou Konate (25 liigaottelua), AC Oulun liigakauden luottopelaaja Vesa Järvitalo (12 liigaottelua), Harri Saarela ja maalivahti Jani Luukkonen. Lisäksi OPA-paitaa kantavat OPS:n viime kauden kapteeni Olli Laukkanen ja niin ikään Palloseuraa viime kaudella edustanut kovaa ampuva brassipakki Leonardo. OPA:sta Palloseuraan viime kauden päätteeksi siirtyivät nigerialaiset Augustine Jibrin ja Alex Arinze.

 

OPA-OPS_2008

Viime kaudella OPS juhli paikallisvoittoa maalein 1 - 0, kauden toinen kohtaaminen

päättyi tasatulokseen 1 - 1.


FC OPA peittosi viime ottelussaan Seinäjoen JK:n maalein 1 - 3. OPS puolestaan taisteli vajaalla 1 - 0 voiton Iisalmen PK-37:stä. Tuossa ottelussa nousi punainen kortti OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderleille, mikä tarkoittaa huilia perjantain derbyssä. FC OPA:n keskikentän työmyyrä Janne Kauppila huilaa perjantain derbyn varoitustilin täyttymisen vuoksi.

- Me olemme pelanneet puolustussuuntaan hyvin koko joukkueena tähän asti. Hyökkäyksessä meidän pitää haastaa vastustajaa rohkeasti ja olla huolellisia viimeistelyssä. Kun pistetään painetta OPA:n maalille, niin eiköhän Jani Luukkosellekin mene muutama maali, Iiro Vandell suunnittelee.

Viime kaudella Tervareita edustanut Vandell on heittänyt itsenä kerrasta läpi OPS:n vakiomiehistöön. Loistavaa kautta pelaava 22-vuotias laitapakki on ollut tyytyväinen esityksiinsä tähän saakka.

- Hyvin on tullut vastuuta, siitä on tullut itseluottamusta ja sitä kautta onnistumisia, hän kuittaa.

Oulun Palloseura - FC Oulun Pallo perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

14.07.2009

Kausijulkaisu ilmestyy perjantaina

Oulun Palloseuran vuosittain ilmestyvä kausijulkaisu jaetaan perjantain hegemoniaottelussa OPS - FC OPA. Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä kausiohjelmia on jaossa rajallinen määrä. Julkaisu sisältää tuttuun tapaan pelaajaesittelyt, seuran puheenjohtaja Hannu Takkulan tervehdyksen sekä päävalmentaja Luiz Antonion ja joukkueen kapteenin Mika Hautalan palstat. Lisäksi julkaisussa on juttu OPS-manageri Miika Juntusen suunnittelemasta harjoituskeskus ja jalkapallostadion hankkeesta.


Sarjan kärjessä porskuttavat, tähän asti voittamattomat, OPS ja FC OPA kohtaavat perjantaina 17.7. kello 18:30 Castrenissa. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin!

(Toimitus)

12.07.2009

Videokooste kiihkeästä OPS - PK-37 kamppailusta

Kooste ottelusta OPS - PK-37.

 

(Toimitus)

11.07.2009

Kiihkeä ilta päättyi vajaamiehisen OPS:n voittoon

Lauantaipäivän iisalmelaisvieraat pitivät Oulun Palloseuraa ahtaalla koko ottelun ajan. Kotijoukkue ei löytänyt millään reikiä PK-37:n kilpikonnapuolustuksesta ja ottelun ratkaisu nähtiin vasta 20 minuuttia ennen päätösvihellystä rangaistuspotkusta.

 

Illan erotuomari näytti pilkkua edeltäneessä tilanteessa OPS:n keskikenttäpelaaja Luis Vanderleille punaista lappua. Brassipelaaja kiirehti antamaan vapaapotkua, mutta tuomarin pilli ei kuitenkaan ollut vielä soinut. Erotuomari ei saanut viestiään perille portugalia puhuvalle Vanderleille, joka luuli antaneensa ensimmäisen yrityksen väärästä kohdasta. Vanderlei siirsi palloa ja antoi vapaapotkun pian uudestaan ennen tuomarin merkkiä. Seurauksena päivän toinen varoitus ja ulosajo.

- Meillä on 18 pelaajan rinki ja sieltä löytyy korvaaja ensi peliin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viittasi Vanderleille tuomittavaan yhden ottelun pelikieltoon.

 

Lopulta Nikola Markovic lähetti pallon vapaapotkusta boksiin, jossa iisalmelaispuolustus rikkoi Anzor Kaladzea pilkun arvoisesti. Georgialaispelaaja upotti voittomaalin pilkulta itse maaliin. Viimeinen 20-minuuttia oli arvatenkin kiihkeää peliä OPS:n taistellessa voitosta miestä vähempänä, mutta maalinteossa PK-37 ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut.

- Olen pettynyt peliin. Tämä oli huono peli koko joukkueelta, mutta voitto on tietysti aina voitto. Puhuin paljon ennen peliä, että ei voi löysätä ja asenne olikin hyvä, mutta silti huono peli. Ainoa positiivinen asia pelistä on se, että pelaajat taistelivat lopussa hyvin vajaalla. Mitään muuta positiivista tässä ei ollut, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

 

OPS-PK-37

Ottelun parhaina palkitut OPS-topparit Nikola Markovic ja Augustine Jibrin osallistuivat

kiitettävästi myös hyökkäyspeliin.

 


PK-37:n päävalmentaja Atik Ismail harmitteli tilannetta, johon ottelu lopulta ratkesi.

- Me taistellaan miljoonajoukkuetta vastaan noin hyvin ja sitten peli ratkeaa tilanteeseen, jossa ei edes ollut rikettä. Tuollaisia tulee joka päivä jalkapallossa. Harmittaa, kun erotuomarit eivät saa mitään sanktioita tällaisista ratkaisuista, Ismail puhisi OPS:n rankkaria edeltäneestä tilanteesta.

- Olen tyytyväinen meidän taisteluun. Meillä ei ollut mitään hätää toisella puoliajalla, mutta OPS oli lopulta parempi ja he pelasivat kivaa jalkapalloa. Me lähdettiin tähän otteluun aivan kilpikonnataktiikalla ja meidän pakka teki OPS:sta tehottoman, hän jatkoi.

Luiz Antonio oli virkaveljeään maltillisempi tuomariratkaisuja kohtaan.

- Minä annan tuomarin viheltää enkä koskaan kiroile tuomarille. Hän tekee vain työtään, Antonio linjasi.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze paikkasi hyökkäyksestä pelikiellon vuoksi puuttunutta Mika Hautalaa.

 

Ensimmäisellä jaksolla OPS piti palloa jatkuvasti vierasmaalilla, mutta lopullinen huolellisuus maalipaikoissa ja ratkaisusyötöissä uupui. Sama tahti jatkui toisella jaksolla, kunnes ottelu sai aivan uuden luonteen Vanderlein ulosajon ja OPS:n johtomaalin jälkeen. OPS-puolustus ja maalivahti Zurab Talakhadze pitivät kuitenkin verkon koskemattomana jo kahdeksannen kerran tällä kaudella.

OPS:n seuraava kotiottelu on varmasti kauden odotetuin kohtaaminen, kun sarjajohtaja, paikallisvastustaja FC OPA asettuu Castrenille OPS:n seuraksi. Voittamattomien kohtaaminen alkaa ensi perjantaina parhaaseen katseluaikaan kello 18:30 Castrenilla. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin!

 

Maalit:

1 - 0 Anzor Kaladze rp. 67 min.

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

10.07.2009

OPS:lla sarjan paras puolustus - Nikola Markovic kertoo miksi

Vilkaisu Kakkosen kaikkien lohkojen sarjataulukkoihin kertoo, että Oulun Palloseuran puolustus on ollut koko sarjan pitävin. Jos katsotaan vielä Ykkösen ja Veikkausliigan tilastoja, ei sieltäkään löydy yhtä tiiviin puolustuksen omaavaa joukkuetta kuin OPS. Tietysti sarjat ovat eritasoa ja joukkueilla on eri määrä otteluita pelattuna, mutta fakta on se, että OPS:n verkko on soinut vain neljä kertaa tällä kaudella 11 ottelussa. Joukkoon mahtuu peräti seitsemän nollapeliä.

 

- Salaisuus on kova asenne ja joukkuehenki. Eivät pelkästään puolustajat puolusta, vaan koko joukkue. Meidän puolustus saa koko ajan hyvää apua keskikentältä, joka prässää vastustajia hyvin. Keskikenttä on pelin sydän joka joukkueella. Jos keskikentällä löysäillään, niin silloin tulee puolustuksessa isoja ongelmia. Lisäksi meillä on taitava ja hyökkäävä joukkue, joka pitää palloa mieluummin vastustajan päädyssä, OPS:n luottotoppari Nikola Markovic kertoo.

Serbitoppari pelaa toista kauttaan OPS-paidassa. Miehen taidoista kertoo paljon se, että hän johtaa yhdessä Luis Vanderlein kanssa OPS:n sisäistä Veikkauspörssiä - näissä tilastoissa puolustaja on harvinaisempi näky.

- Tähän mennessä olemme suoriutuneet fantastisesti, 11 peliä, joista 11 voittoa. Olen pelannut urallani muutamissa eri maissa kolmosdivarista pääsarjatasolle asti enkä ole kokenut tähän mennessä urallani mitään vastaavaa. Jalkapallo on kovaa joka sarjassa joka maassa ja olen todella ylpeä siitä, että me olemme saavuttaneet tällaista jo tähän mennessä, Markovic vertailee.

- Meillä on hyvä yhdistelmä suomalaisia ja ulkomaalaisia pelaajia sekä taitoa ja lahjakkaita nuoria joukkueessamme. Olemme todistaneet muutamassa ottelussa, että meidän jokainen pelaaja voi ratkaista ottelun millä hetkellä hyvänsä. Kaikki harjoittelevat ammattimaisesti ja ovat sitoutuneita työhönsä sekä nöyriä, hän kehuu joukkuetovereitaan.

Nikola Markovic

OPS-toppari Nikola Markovic saa ohjeet päävalmentaja Luiz Antoniolta.


Pitkä voittoputki vaatii Markovicin mukaan monien asioiden kolahtamisen paikoilleen.

- Kuten jokaisessa urheilulajissa, salaisuus on kova työ. Paljon verta ja hikeä sekä laadukas valmistautuminen ennen kauden alkua. Hyvä harjoittelu, positiivinen mieli ja kova asenne sekä hyvä joukkuehenki kentällä ja sen ulkopuolella. Sitten tarvitaan laadukkaita pelaajia ja noiden kaikkien lisäksi vielä vähän onnea, niin silloin kaikki on mahdollista, 25-vuotias serbitoppari listaa.

OPS:n seuraava vastustaja on iisalmelainen Pallokerho-37, jota luotsaa Atik Ismail. Hänen suojattinsa ovat valahtaneet sarjassa toiseksi viimeiseksi. PK-37 katkaisi viime kierroksella seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa Lapuan Virkiää vastaan. Ottelun ratkaisi OPS:nkin testattavana talvella käynyt John Keister.

- Odotan kovaa ja tiukkaa peliä. PK-37 taistelee sarjapaikasta ja he eivät varmasti tule tänne antautuakseen. Etenkin siksi, koska me olemme sarjan ainoa täyden pistepotin joukkue, jolta jokainen haluaa riistää edes yhden pisteen, Markovic varoittelee iisalmelaisten vaarallisuudesta.


On selvää, että OPS on punainen vaate joka vastustajalla ja sinipaitojen kukistajalle on kolmen sarjapisteen lisäksi luvassa varmasti ekstra-annos itseluottamusta. Jokainen haluaa olla ensimmäinen OPS:n kaataja tällä kaudella.

- Ensinnäkin me emme saa aliarvioida PK-37:ää ja sitä emme varmasti teekään. Kova asenne sekä voitontahto, lisäksi kaikkien pelaajien on annettava enemmän kuin 100 prosenttia, niin silloin meillä ei ole vaikeuksia. Olemme päästäneen kaikki neljä meille tehtyä maalia häntäpään joukkueita vastaan, joten on syytä olla tarkkana. Olemme vasta puolivälissä sarjaa ja jokainen ottelu on meille kuin paikallisderby siihen asti, kunnes sarja on ohi, Markovic viitoittaa.

Nikola Markovic

Nikola Markovic on vaikea ohitettava.


OPS-manageri Miika Juntunen löysi Nikola Markovicin reilu vuosi sitten Serbiasta, jossa hän oli katsomassa pelaajia OPS:n viime kauden joukkueeseen.

- Katsoin heti, että tuossa on sellainen pelaaja, jolta ei viedä palloa jalasta. Aivan, kuten ei minultakaan viety aikoinaan, Juntunen kertoi tuolloin.

Kovaluinen toppari on viihtynyt hyvin Oulussa.

- Olemme joukkuekavereiden kanssa yhdessä myös vapaa-ajalla. Pidän Oulusta kaupunkina, tämä ei ole liian iso eikä liian pieni. Kesällä täällä on todella kaunista vesistöineen ja raittiine ilmoineen. Ihmiset ovat jollain tavalla ujoja, mutta mukavia ja kohteliaita. Minulla on täällä paljon ystäviä ja vietän usein aikaa heidän kanssaan. Tykkään kävellä kaupungilla meren äärellä, käydä elokuvissa, kirjakaupoissa ja ravintoloissa ystävieni kanssa.

 

OPS - PK-37 alkaa lauantaina Castrenissa poikkeuksellisesti jo kello 13:00. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

09.07.2009

Pelaajaesittelyt julkaistu

OPS:n kauden 2009 joukkueen esittely löytyy Joukkue-välilehden alta.

 

OPS 2009

Alarivi vasemmalta: Antti Pulkkinen, Alex Arinze, Ilari Nikula, Antti Alakulju, Zurab Talakhadze,

Heikki Marjeta, Alemao ja Matias Juntunen. Keskirivi vasemmalta: Erkki Paananen, Teimuraz

Varduashvili, Anzor Kaladze, Marko Kivilä, Goiano, Teemu Pähtilä, Luis Vanderlei ja Mikko

Siivikko. Takarivi vasemmalta: Miika Juntunen, Iiro Vandell, Augustine Jibrin, Mika Hautala,

Nikola Markovic ja Luiz Antonio.

 

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

 

(Toimitus)

04.07.2009

Kauden 11 peräkkäinen voitto Ylivieskasta

Oulun Palloseura jatkoi uskomattomia otteitaan Ylivieskassa FC YPA:n vieraana. Kevätkierrosta on jäljellä enää kaksi ottelua eikä OPS:n voittokululle ole löytynyt pysäyttäjää tähän mennessä. Voittoputki venyi nyt jo 11 ottelun mittaiseksi. Ennen kauden puoliväliä OPS kohtaa kotonaan vielä PK-37:n ja FC OPA:n


Lauantai-iltapäivän kamppailua oli pelattu 34 minuuttia, kun Anzor Kaladze täräytti pallon noin 30 metristä maaliin. Marko Kivilä syötti pallon georgialaishyökkääjälle, joka tälläsi todella kauniin osuman kaukaa. OPS lisäsi johtoaan isäntien kannalta ikävään saumaan. Ensimmäistä jaksoa oli jäljellä vain muutama minuutti, kun nuori OPS-puolustaja Iiro Vandell (kuvassa) tuikkasi Alemaon antaman kulmapotkun ohi YPA-vahti Roope Matsin.

- Pojat pelasivat erittäin hyvän ottelun. Yleensä en tykkää nostaa yksittäisiä pelaajia esille, mutta jos joku pitää tänään sanoa, niin Iiro Vandell pelasi kauden parhaan ottelunsa. Joukkueella oli erittäin kova asenne tänään. Me tiesimme, että jos löysäämme, niin silloin tulee häviö, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

Toisella jaksolla OPS ei sortunut virheisiin FC YPA:n hakiessa kavennusosumaa.

- Me puolustimme kärsivällisesti ja odotimme paikkaa iskeä kolmas maali. Niin kauan kuin pelaajat pelaavat omaa peliä ja asenne on kohdallaan, niin tappiota ei tule. Tänäänkin me pelasimme erittäin hyvää jalkapalloa, Antonio kiitteli.

OPS napautti illan kolmannen maalin, kun pelikello kävi jo lisäaikaa. Maalintekijänä kunnostautui Marko Kivilä, joka päätti erittäin kauniin sommitelman verkon perukoille. Matias Juntunen pelasi seinäsyötön Luis Vanderlein kanssa, joka vapautti Kivilän maalintekoon. Ainostaan hyökkäyspäässä ei nähty lauantaina onnistumisia, vaan OPS piti nollan omassa päädyssään jo seitsemännen kerran tällä kaudella. Pallo on kaivettu OPS-maalista viimeksi kesäkuun alussa.

- Omassa päässä pitää olla tarkkana. Minä sanoin pojille, että kun jaksaa puolustaa, niin joka ottelussa tulee vähintään 2 - 3 maalipaikkaa, joista meidän hyökkääjät tekee maalin. Se on jo nähty, että meiltä löytyy yksilöitä, jotka voivat ratkaista pelejä, Antonio sanoi.

OPS:n seuraava ottelu on ensi lauantaina Castrenissa Iisalmen PK-37:ää vastaan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.00.

Maalit:

0 - 1 Anzor Kaladze 34 min.

0 - 2 Iiro Vandell 43 min.

0 - 3 Marko Kivilä 90 min.

 

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

03.07.2009

Kärkiottelu Ylivieskassa

Kakkosen C-lohkon muista joukkueista karannut kärkikolmikko FC OPA, OPS-jp ja FC YPA mahtuvat neljän sarjapisteen sisään. Tosin OPS on pelannut ottelun kahta muuta vähemmän. Oulun Palloseura matkustaa lauantaina Ylivieskaan mittaamaan FC YPA:n päivän kunnon kärkiottelussa. Voitolla ylivieskalaiset nousisivat tasapisteisiin OPS:n kanssa.


Ylivieskalaiset ovat hävinneet vain yhden ottelun tällä kaudella. Tuon tappion joukkue kärsi FC OPA:lle maalein 4 - 0 eikä YPA:lla ole muita pistemenetyksiä. Ylivieska on ollut perinteisesti hankala paikka OPS:lle, sillä viimeisen kolmen vuoden aikana OPS on poistunut Ylivieskasta aina häviäjänä.

 

Dragan Pejic

Dragan Pejic on lauantaina entisen kotiseuransa riesana.

 

Vielä viime kaudelle sinipaidassa pelanneet Dragan Pejic ja Aleksandar Vuletic vahvistavat nyt FC YPA:n rivejä. Serbien lisäksi sarjanousua tavoitteleva ylivieskalaisseura on vahvistanut joukkojaan Rovaniemen Palloseurasta kaapatulla Antti Peuralla. Dragan Pejic on löytänyt maalivainunsa uudestaan tällä kaudella, sillä mies on osunut jo kymmenen kertaa tähän mennessä - hänen vaarallisuudestaan ei varmasti tarvitse OPS:n puolustuslinjaa erikseen muistuttaa. Maalinteko ei ole levännyt yksin Pejicin harteilla, sillä Joni Pakola on onnistunut yhdeksän kertaa.

 

Oululaisten maalitekovoima on levittäytynyt koko joukkueen harteille. OPS:n sisäistä maalipörssiä johtaa kahdeksan maalin Luis Vanderlei. Mika Hautala on toisena kuudella täysosumalla. Sekä FC YPA että OPS ovat tehneet tähän mennessä 30 maalia, mikä tarkoittaa kolmea osumaa per ottelu. Oululaisten puolustuslinja on ollut puolet pitävämpi, mutta ei ylivieskalaistenkaan reppuun ole ladottu kuin kahdeksan maalia, joista FC OPA teki neljä. OPS-maali on pysynyt koskemattomana peräti kuudessa ottelussa.

 

Sarjataulukko

 

Maalipörssi

 

Veikkauspörssi

 

(Toimitus)