October

Uutisarkisto - February 2009

11.02.2009

Antti Alakulju OPS:n maalille

Oulun Palloseura-jp on solminut kaksivuotisen sopimuksen pian 21 vuotta täyttävän maalivahti Antti Alakuljun kanssa. Oululaisvahti on pelannut koko tähänastisen loukkaantumisten sävyttämän uransa Tervareissa.

- Minulla on ollut todella paljon loukkaantumisia ja olen miettinyt jopa koko jalkapallouran lopettamista, kun on niin vastustanut. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä, kun sain sopimuksen ja tykkään todella paljon OPS:n nykyisestä meiningistä, joukkueen mukana kuukauden päivät harjoitellut Alakulju toteaa.

Nuoreksi mieheksi on hän kärsinyt todella paljon jalkapallon varjopuolista, loukkaantumisista. Maalivahdin toinen polvi on operoitu kaksi kertaa ja sen lisäksi vielä lonkka ja sormi ovat käyneet leikkauspöydällä. Viimeisen neljän vuoden aikana miehen urasta on kulunut puolitoista vuotta sairastuvalla.

- Ensi pitää päästä treenaamaan kunnolla ja sitä kautta saada pelipaikka OPS-paidasta. Tavoitteena on pelata hyvä ja ehjä kausi. Viime kaudet ovat olleet rikkonaisia, joten on tärkeää saada yksi ehjä kausi alle. OPS:n tavoitteena on sarjanousu ja totta kai haluan auttaa siinä joukkuetta.

Alakulju valmistuu Oulun seudun urheiluakatemiasta tänä keväänä. Nuorten maajoukkueleiritkin ovat hänelle tuttuja, mutta yhtään maaottelua ei ole kirjattu hänen tililleen. OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä iski silmänsä nuoreen oululaisvahtiin urheiluoppilaitosten lopputurnauksessa Eerikkilässä joulukuussa.

- Siitä asti hän on soitellut ja pyytänyt mukaan. Hyvältähän se tuntuu, kun OPS:n valmennusjohto halusi minut joukkueeseen mukaan. Pitää toivoa, että fyysiset vammat ovat nyt takanapäin ja saan pelattua hyvän kauden, Alakulju päättää.

Kontti-turnauksessa pientä kiinnostusta herättänyt puolalaishyökkääjä Krzysztof Kretkowski ei jatka OPS:ssa.

(Toimitus)

08.02.2009

OPS:lle turnauspronssia

OPS-jp - PK-37   3 - 1 (0 - 0)

OPS ei antanut PK-37:lle mitään mahdollisuuksia, vaan isännät riisuivat iisalmelaiset aseista heti ottelun alussa. OPS hyökkäykset vyöryivät vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta maalinteossa paras terä oli kateissa vielä ensimmäisellä puoliajalla. Viimeinen silaus puuttui maalipaikkojen luonnista.

Toisen jakson alussa Teemu Pähtilän röyhkeä ajo boksiin pakotti PK-37:n maalivahdin rikkomaan häntä. Seurauksena rangaistuspotku, jonka Pähtilä itse ampui verkon perälle. Kuusi minuuttia tästä ja keskikentän pohjalla pelannut Nikola Markovic vapautti Krzysztof Kretkowskin puolittaiseen läpiajoon, josta puolalaiskärki ampui ensimmäisen maalinsa turnauksessa. Heti OPS:n 2 - 0-johtomaalin jälkeen Jani Laukkasen laitapotku upposi tolpan kautta ohi OPS-maalia vartioineen Antti Alakuljun. Mika Hautala puski loppulukemat Pähtilän antamasta kulmapotkusta ottelun 59 minuutilla.

3 - 1

Mika Hautalan pusku upposi ohi Ville Kososen. Hautala valittiin turnauksen tähdistöön

ainoana FC OPA:n tai AC Oulun ulkopuolisena pelaajana.

OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä oli tyytyväinen turnauksen antiin.

- Tämä oli tempoltaan sopiva ottelu turnauksen päätteeksi ja tästä jäi positiivinen mieli. Saatiin pelata, hallita palloa ja syötellä. Pelaajien pelipaikat selkiytyvät tässä ottelussa ja kentällä oli sellaisia pelaajapareja, jotka toimivat erittäin hyvin yhteen. Nyt pitää nivoutua vielä joukkueeksi.

OPS:n kolmesta testipelaajasta kaksi lähtee takaisin kotimaahansa.

- Maalivahti Kamil Olsztynski ja bulgarialaishyökkääjä Andon Ginev lähtevät kotiin. Kretkowski puolestaan kiinnostaa pikkuisen ja näen jotain positiivista hänessä. Täytyy keskustella vielä manageri Miika Juntunen kanssa hänestä, Pyykölä selvittää.

OPS:n harjoituskausi jatkuu ensi keskiviikkona ja torstaina mattotesteillä.

Antti Pulkkinen

Antti Pulkkinen osallistui vahvasti myös hyökkäyksiin vasemman puolustajan tontilta.

Kuvakooste Kontti-turnauksen avauspäivästä

Marko Kivilä uurasti OPS:n keskikentällä.

Viime kauden seurakaverit Olli Laukkanen ja Matias Juntunen vastakkain.

Kretkowski

Puolalaishyökkääjä Krzysztof Kretkowski antoi näyttöjä OPS-hyökkäyksessä.

Kamil

Puolalaismaalivahti Kamil Olsztynski antoi näyttöjä OPS:n maalilla.

Ginev

OPS:n toinen testihyökkääjä oli bulgarialainen Andon Ginev.

Hautala

Mika Hautala muodosti Nikola Markovicin kanssa joukkueen toppariparin.

Vandell

OPS:n tuorein sopimuspelaaja Iiro Vandell pelasi AC Kajaania vastaan puolustuksen

oikeassa reunassa.

(Toimitus)

07.02.2009

Vaisu avaus Kontti-turnauksessa

FC OPA - OPS-jp 2 - 0 (0 - 0)

OPS hallitsi pelitapahtumia turnauksen isäntäjoukkuetta vastaan varsinkin ensimmäiset 30-minuuttia. Matias Juntunen oli lähellä viedä OPS:n johtoon, mutta kova laukaus 20 metristä viuhui hieman yli Jani Luukkosen vartioiman maalin. Toisella puoliajalla peli tasoittui ja OPA pääsi peliin mukaan.

Toisella jaksolla OPS-puolustukselle ja testissä olleelle puolalaismaalivahti Kamil Olsztynskille sattui pari harmillista virhettä, joista seurasi kaksi rangaistuspotkua OPA:lle. Jälkimmäisestä tilanteesta Olsztynski sai punaisen kortin ja rankkaria yritti torjua Antti Alakulju. Erik Isohookana oli pilkulla mies paikallaan ja hän teki joukkueensa molemmat maalit. OPA:n rankkarimaalien välissä OPS-laituri Ilari Nikula laukoi pallon ylärimaan. Sen lähemmäksi maalintekoa Palloseura ei päässyt koko lauantaipäivänä.

- Pelillisesti ei ollut hirveästi hurraamista. Ensimmäinen puoliaika OPA:a vastaan oli parasta peliä meiltä tänään. Meillä on kova pelaajahaku päällä ja me tarvitaan vielä paljon vahvistuksia joukkueeseen. Pelaajien pitää kuitenkin olla sellaisia, että he istuvat joukkueeseen hyvin. Se ei riitä, että listalla on 18 nimeä, vaan uusien pelaajien täytyy vahvistaa meitä, OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoo.

OPS-jp - AC Kajaani 0 - 0 (0 - 0)

Lauantain toinen ottelu oli täydellistä hallintaa OPS:lta ja Kolmosessa pelaava AC Kajaani sai tyytyä vastahyökkäyksiin. Paremmalla viimeistelyllä OPS olisi voinut tehdä puolen kymmentä maalia ottelussa - toki kajaanilaisten maalivahti Chris Winterton oli vaikea ohitettava. Brittivahdin näppeihin jäi muun muassa Ilari Nikulan, bulgarialaisen testipelaajan Andov Ginevin ja puolalaisen testihyökkääjän Krzysztof Kretkowskin tuhannentaalanpaikat.

- Puurtamistahan se oli ja huiskimista. Meillä painoi edellinen ottelu jaloissa ja Kajaani pääsi otteluun tuoreilla jaloilla.  Nämä on tärkeitä pelejä ja näissä on hyvä testata uusia pelaajia. Harjoituksissa ei näe, millainen pelaaja on, vaan hänet täytyy nähdä ottelussa, Pyykölä sanoo.

- Tutkaillaan vielä Veikkausliigajoukkueiden mukana olevia pelaajia, jos heitä tippuu joukkueista pois, mutta muuten vahvistuksia etsitään ulkomailta, hän jatkaa.

OPS:n neljä georgialaista testipelaajaa eivät esiinny Kontti-turnauksessa. Georgialaisen maalivahdin pelilupa-asiat eivät ole kunnossa ja kolmelle muulle ei ehditty saada viisumia. Brasilialaispelaaja Luis Vanderlei puolestaan mursi varpaan OPS:n harjoituksissa, joten häntäkään ei turnauksessa nähdä. Huono onni kohtasi myös Oulun Luistinseurassa viime kaudella pelanneen Michael Ozorin, jonka näytöt loppuivat viiden minuutin pelin jälkeen loukkaantumiseen ottelussa FC OPA:a vastaan. Eilen Brasiliasta Ouluun saapunut Alemao seurasi omiensa otteita lauantaina vielä katsomon puolelta.

Luis Vanderlei testissä viikonloppuna

Tornion Pallo-47:n avainpelaajiin viime kaudella kuulunut brassitaituri Luis Vanderlei antaa näyttöjä OPS:lle viikonvaihteen harjoitusturnauksessa. 31-vuotias Cagnoto Luis Vanderlei viihtyy parhaiten keskikentän vasemmalla kaistalla tai puolustuksessa vasemmalla reunalla. Äärimmäisen liikkuva ja taitava pelaaja viimeisteli viime kaudella Ykkösessä neljä maalia. OPS:n brassihyökkääjä Alemao palasi kotimaastaan perjantaina ja hän on liittynyt joukkueen harjoitteluvahvuuteen.

(Toimitus)

05.02.2009

OPS avaa kauden vieraissa

Kakkosen C-lohko pyörähtää käyntiin huhtikuun 25. päivä. OPS matkaa kauden avauksessa C-lohkon uuden tulokkaan FC Vaajakosken vieraaksi. Palloseuran ensimmäinen kotiottelu on toukokuun 2. päivä, kun sarjanousija Lapuan Virkiä saapuu Castrenille.

26 ottelun kausi päättyy lokakuun 11. päivä paikallisvastustaja FC OPA:n isännöimään otteluun. OPS isännöi paikalliskamppailua FC OPA:a vastaan 17.7. ja Oulun Luistinseuraa vastaan 12.8.

Katso koko otteluohjelma

(Toimitus)

02.02.2009

Seitsemän pelaajaa testissä ensi viikonloppuna

Harjoitusottelut jatkuvat ensi viikonvaihteessa FC OPA:n järjestämässä Kontti 2009 -turnauksessa Heinäpään jalkapallohallissa. OPS kohtaa lauantaina kello 11.35 FC OPA:n ja kello 14.15 sarjaporrasta alempana pelaavan AC Kajaanin. Sunnuntaina pelataan vielä yksi sijoitusottelu.

OPS testaa turnauksessa seitsemää ulkomaalaispelaajaa. Manageri Miika Juntusen Georgian tuliaiset: maalivahti, toppari, keskikenttäpelaaja ja hyökkääjä, saapunevat ensi viikonlopuksi Ouluun ja heidän taidoistaan saadaan tuoreet näytöt turnauksessa. Georgialaisten lisäksi OPS testaa puolalaista maalivahtia ja hyökkääjää viikonloppuna. Seitsemäs testipelaaja on viime lauantain GBK-ottelussa maalin täräyttänyt bulgarialaishyökkääjä Andon Ginev.

- Testipelaajat ovat ensi viikonloppuna etulyöntiasemassa ja heille on tarkoitus antaa peliaikaa ja testata heidän taidot. Erittäin mielenkiintoinen viikonvaihde on tulossa, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo.

Ensi viikonvaihteen harjoitusotteluiden lisäksi OPS on sopinut kohtaavansa kevään aikana vielä ainakin Tornion Pallo-47:n, Oulun Luistinseuran, Kokkolan GBK:n sekä Ruotsin 2.divisioonassa pelaavan SK Infjärdensin.

Katso kauden harjoitusottelut

(Toimitus)

01.02.2009

Jukka Huttulasta apuvalmentaja, Iiro Vandell tuorein sopimuspelaaja

Jari Pyykölän aisaparina toimii ensi kaudella OTP:n kasvatti ja pitkänlinjan jalkapallomies Jukka Huttula (42). Apuvalmentajan pestin lisäksi hän hoitaa samalla joukkueen huoltajan tehtävät. Huttula aloitti jalkapallon kuusivuotiaana OTP:n paidassa ja vuonna 1983 hän juhli A-junioreiden Suomen mestaruutta kasvattajaseurassaan. Huttula on pelannut myös Oulun Palloseurassa vuonna 1985, kun joukkue pelasi 2.divisioonassa.

OPS:n nykyisen päävalmentajan Jari Pyykölän alaisuudessa hän on pelannut kahteen otteeseen. Vuonna 1986 OTP:ssä ja vuonna 1989 Ruotsissa AIK Finspångsin joukkueessa.

- Olen tuntenut Jarin yli 20 vuoden ajan, joten hän on tuttu kaveri ja tiedän hänen toimintatapansa. Odotan ensi kaudesta hyvää kautta ja uskon vakaasti tavoitteeseemme nousta Ykköseen. Kunhan lopullinen ryhmä saadaan kasaan, niin siitä kyllä tulee Jarin johdolla niin vahva, että nousu toteutuu, Huttula uskoo.

Valmentajan kokemusta Jukka Huttulalla on muun muassa OTP:n edustusjoukkueen peräsimestä kolmen kauden ajalta sekä junioripuolelta Tervareista.

- Meidän pelaajat ovat hirvittävän motivoituneita ja harjoittelevat kovaa. Jari on ammattivalmentaja ja hän vaatii, että jokaisen pitää tehdä töitä. Harjoitukset ovat laadukkaita ja ensimmäinen harjoitusottelu GBK:ta vastaan oli hyvä, joten toiveikkaana mennään eteenpäin kesää kohti.

- Lisäksi OPS:n taustaorganisaatio on vahva ja siellä on ammattitaitoisia henkilöitä joka paikalla. Seurassa ei ole mitään puuhastelumeininkiä, hän jatkaa.

Viime kaudella Kolmosta Tervareiden paidassa pelannut puolustaja Iiro Vandell on solminut OPS:n kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. 21-vuotias toppari esiintyi edukseen heti ensimmäisessä harjoitusottelussa GBK:ta vastaan viime lauantaina.

(Toimitus)

01.02.2009

OPS voitokas ensimmäisessä harjoitusottelussaan, OPS - GBK 4 - 1 (2 - 0)

OPS kohtasi lauantaina Kokkolan GBK:n kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan. Oululaiset nappasivat hienon esityksen päätteeksi makean 4 - 1 voiton vierailijoista.

- Pelattiin hyvin ja vietiin ottelua ensimmäiset 70 minuuttia. Sitten tuli 15 minuutin huono jakso ja GBK sai otetta, mutta sen jälkeen saatiin 4 - 1-maali ja ottelu oli siinä, OPS-luotsi Jari Pyykölä summasi.

OPS testasi ottelussa bulgarialaista kärkipelaajaa, Andon Gineviä. Mies onnistui maalinteossa jo vartin pelin jälkeen, mutta loukkasi olkapäänsä samassa tilanteessa ja joutui jättämään kentän. Perjantaina ensimmäistä kertaa OPS:n mukana harjoitellut Ilari Nikula oli heti lauantaina pirteällä pelipäällä ja vei isännät kahden maalin johtoon röyhkeällä nousulla. Nikula kiiti vasemmalta laidalta kokkolalaispuolustuksen keskustaan ja täräytti pallon takanurkkaan.

Toisella puoliajalla Mika Hautala kaadettiin kulmapotkutilanteessa pilkun arvoisesti ja mies viimeisteli itse rankkarin ja peli oli 3 - 0. GBK kavensi pelin niin ikään rangaistuspotkusta, mutta Marko Kivilä sinetöi hetken kuluttua loppulukemat kauniin hyökkäyksen päätteeksi. Maalin syötti Ilari Nikula.

Andon Ginevin lisäksi OPS:n rivejä vahvisti kaksi pelaajaa Haukiputaan Pallosta sekä nuori oululaismaalivahti Antti Alakulju - kaikki väläyttelivät hyviä otteita OPS-paidassa. Serbitoppari Nikola Markovic liittyi harjoitteluvahvuuteen torstaina ja mies otteli lauantaina keskikentän pohjalla. Mika Hautalan toppariparina pelasi OPS:n tuorein sopimuspelaaja, Iiro Vandell. 21-vuotias Vandell pelasi viime kauden Tervareissa.