« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - December 2009

22.12.2009

TV-taulut - mainostajan paalupaikka

 

 

 

 

19.12.2009

Juha-Pekka Juvosen taidot OPS:n käyttöön

Ykköseen noussut Oulun Palloseura on solminut kaksivuotisen sopimuksen kemiläislähtöisen Juha-Pekka Juvosen kanssa. 23-vuotias toppari on edustanut PS Kemiä kuuden kauden ajan, joista kaksi viimeisintä on sujunut miesten Ykkösessä.

- OPS:ssa on paljon potentiaalia ja kaikki joukkueessa tietävät, että on vain yksi suunta (Veikkausliiga), mihin pitää mennä. Kaikki tietävät tavoitteen, eikä täällä lähdetä vain pelailemaan, vaan pelataan tosissaan. Tämä antaa minulle mahdollisuuden kehittää omaa pelaamistani ja päästä uralla eteenpäin. Töitä pitää tehdä kovasti, että pääsee edes pelaamaan OPS:n avauskokoonpanossa, Juvonen kertoo.

(Toimitus)

 

18.12.2009

Kausi 2009 menestyksellinen taloudellisesti ja urheilullisesti

Taloustoiminta

 

Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n ensimmäinen ja hyvin merkittävä vuosi TV-taulujen liiketoiminnassa meni erinomaisesti. Ilman TV-tauluja seuran talous olisi joutunut todella tiukalle. Digimediaa hyödyntämällä ja yritysten mediavalintoja Oulun alueella nykyaikaistamalla seura tulee vakauttamaan edelleen talouttaan läpi tilikauden ja varautumaan seuraavaksi liiganousuun.

 

Seuran liikevaihto on yli 300 000 euroa, josta tuloksena on reilusti ylijäämäinen tulos. Lopullisen tuloksen saamme vasta vuoden lopussa, koska nyt meillä on ympärivuotuinen liiketoiminta. TV-taulujen myyntiaikaa on vielä kaksi kuukautta jäljellä tälle tilikaudelle.  

 

 

Kilpailutoiminta

 

OPS-jp ry:n Kakkosen edustusjoukkueen esitys kaudella 2009 oli lähes täydellinen. Sarja lähti käyntiin 12 perättäisellä voitolla. Sen jälkeen 17.7. kärsitty tappio 0 - 3 paikallisvastustaja FC OPA:lle käynnisti lyhyen lamakauden ja tuloksena oli seuraavan kolmen viikon aikana viidestä pelistä yksi voitto, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Lopputuloksena kauden 26 ottelusta saatiin huikeat 21 voittoa, kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Siitä seurauksena oli nousu Ykköseen!

 

Kauden ratkaisuksi muodostui perjantaina 9.10. pelattu unelmaottelu FC OPA - OPS-jp Oulussa. Sarjan viimeistä kierrosta seurasi paikan päällä Castrenissa 2331 katsojaa. OPS-jp oli ajanut takaa koko kauden hyvin pelannutta ja siihen asti sarjaa lähes koko kauden johtanutta FC OPA:a. Kyseisenä iltana OPS-jp ei antanut enää mitään mahdollisuuksia paikallisvastustajalleen ja voitti ottelun 1-3. Samalla OPS-jp meni kolmella pisteellä FC OPA:n ohi.

 

Syyt upeaan kauteen ovat selvillä. Päävalmentajana aloitti Jari Pyykölä jo 1.12.2008. Hänen johdollaan mentiin aina huhtikuulle asti, jolloin hän irtisanoutui tehtävistään 9.4. kiirastorstaina PS Kemille hävityn harjoitusottelun jälkeen. Syyt irtisanoutumiseen eivät ole vieläkään selvillä. Jari Pyykölä loi kuitenkin hyvän fyysisen pohjan joukkueelle.

 

Onneksi manageri Juntunen toimi nopeasti ja hankki uuden ehdokkaan, sillä jo neljässä tunnissa oli löydetty uusi päävalmentaja, Luiz Antonio Brasiliasta, jonka kanssa tehtiin päävalmentajasopimus vuodelle 2009. Luiz saapui Suomeen heti pääsiäisen jälkeen 14.4. ja aloitti tehtäviensä hoidon välittömästi harjoitusottelulla FC Oulun Tarmoa vastaan. Samalla aloitti myös uusi toinen valmentaja Erkki Paananen.   

 

Kilpailullisesti joukkueelle asetettiin ainoaksi tavoitteeksi sarjanousu. Vain kaksi viikkoa ennen sarjan alkua tapahtunut valmentajan vaihdos aiheutti aluksi epävarmuutta. Onneksi päävalmentaja Luiz Antonio ja valmentaja Erkki Paananen saivat kasattua sarja-avaukseen sellaisen ryhmityksen, että avausvoitto tuli Vaajakoskelta ja samalla roppakaupalla itseluottamusta.

 

Elokuussa muutimme joukkuetta kahdella pelaajalla. Brasilialaiset pelaajat Alemao ja Goiano saivat tehdä tilaa maanmiehilleen Paulo Pereiralle ja Valmir Oliveiralle. Vaihdos oli täysosuma, sillä molemmat pelaajat olivat ratkaisevassa asemassa nousussamme Ykköseen.

 

Maalivahtiongelma oli nähtävillä kesällä. Seuran valmennusjohto joutui miettimään tarkkaan, mitä tulisi tehdä, kun georgialainen maalivahti Zurab Talakhadze ei täyttänyt odotuksia. Onneksemme penkiltä löytyi oma oululainen juniori, Antti Alakulju, joka pelasi loppukauden todella kylmähermoisesti.

 

 

Organisaatio

 

Seuran hallituksessa tapahtui yksi muutos. Pertti Pääkön tilalle tuli pitkäaikainen opsilainen jo toisessa polvessa, Pekka Ollikainen. Muut hallituksen jäsenet ovat puheenjohtaja Hannu Takkula, varapuheenjohtaja Kari Alatarvas ja Miika Juntunen.       

 

Organisaatiota on edelleen vahvistettava ja parannettava. Nyt olisi löydettävä ensisijaisesti markkinointipäällikkö, jotta manageri Juntunen saisi apuja seuran varainhankintaan. Onneksi vanha stadionorganisaatio oli uskollinen Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n hallitukselle ja avainpaikoille löytyi varmat ja turvalliset henkilöt.

 

Manageri Miika Juntunen hoiti oman toimensa ohella joukkueenjohtajan tehtävät.

 

Uutena huoltajana aloitti 9.4. valmentajavaihdoksen aikaan seuran entinen pelaaja Mikko Siivikko, joka hoiti tehtävänsä hyvin. Hän on tunnollinen asioiden hoidossa.

 

Joukkueen hierojana toimi kolmannen vuoden peräkkäin Tarja Krohns. Hän on ammattitaitoinen ja iloinen persoona, josta pelaajat ovat tykänneet.

 

Stadionpäällikkönä toimi Ilpo Koskela, joka on ollut aiemmin seuran järjestysmiesvastaava. Hän hoiti työnsä hyvin. Leena Ryyppö, Minna Hallia, ja Seppo Konttajärvi hoitivat kotiottelujen järjestysmiesvastuut jo rutiinilla ja he olivat erinomaisia tehtävissään. Lipunmyynnistä ja kassasta vastasi Kirsi Juntunen. Hänellä apuna oli Riikka Härkönen ja Veera Hedman. He hoitivat lipunmyynnin luotettavasti.

 

Mediapäällikkönä toimi Timo Sipilä ja hän oli jälleen erinomainen tehtävässään. Häneltä tuli uusia ideoita asioiden kehittämiseksi ja hän oli oma-aloitteinen. Nyt varsinkin TV-taulujen tuotantovastaavana hän on erittäin tärkeä lenkki seuran organisaatiossa. Hän operoi ja valmistaa kaikki mainokset seuran TV-tauluihin. Sipilä vastaa myös seuran nettisivuista, jotka ovat saaneet laajalti kiitosta niiden erinomaisuutensa vuoksi. Netissä on ollut paljon kävijöitä seuran sivuilla, koska jutut ovat tuoreita ja niitä tulee tasaiseen tahtiin. Sarjanousuviikonloppuna seuran kotisivuilla vieraili 5988 kävijää 35 eri maasta. Koko kauden kävijäkeskiarvo oli 330 erillistä kävijää päivässä.

Kaudella 2009 OPS-jp videoi kaikki kotiottelunsa sekä kolme vierasottelua. Peleistä koostettiin DVD:t valmentajia ja pelaajia varten sekä maalikooste seuran nettisivuille. Mainosmakerin tuottamat maalikoosteet saavuttivat huiman suosion sillä niitä seurasi noin 500 katsojaa ottelua kohden. Suosituimmaksi videoksi nousi sarjanousun ratkaissut ottelu, joka on kerännyt tähän mennessä 2200 katsojaa. OPS-jp:n otteluiden kuvaajana toimi ansiokkaasti Ville Ojanperä.

 

Eino Wäntsi on hoitanut seuran pelaajien muuttoja, kalusteiden hankintaa ja myös kotiotteluiden kioskimyynnin. Seuran toissa vuonna hankkima grillivaunu oli täydessä myyntivalmiudessa kaikissa kotiotteluissa ja Eikka hoiti sieltä käsin makkaran, virvokkeiden ja kahvin myynnin. Eikka on seuran luottomies ja grillimestari.

 

OULUN PALLOSEURA-JALKAPALLO RY

 

17.12.2009

Miika Hosio OPS-paitaan

Kemiläislähtöinen keskikenttäpelaaja Miika Hosio on solminut Oulun Palloseuran kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. 20-vuotias Hosio on edustanut kasvattajaseuraansa PS Kemiä kolmella edellisellä kaudella. Ykkösen otteluita hän on pelannut 56.

- OPS:lla on nousutavoite ja itselläni on tavoitteena päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja ottaa paikka avauskokoonpanossa. Sen lisäksi pitää tehdä tulosta. Nyt minun pitää päästä nopeasti joukkueeseen sisälle, Hosio kertoo.

Tammikuun alussa armeijasta pääsevä keskikenttämies hakee Oulusta lisävauhtia uralleen.

- Uusia maisemia ja tuulia haen. OPS kuulosti oikealta seuralta ja joukkue on paperilla vahva ja mitä olen treeneissä käynyt, niin hyviä jätkiä on joukkueessa, hän kehuu.

Miika Hosio on OPS:n 15 sopimuspelaaja

(Toimitus)

28.12.2009

PALKKAAMME MYYNTINEUVOTTELIJAN

Ykköseen noussut OPS-jp vahvistaa organisaatiotaan. Etsimme joukkoomme markkinointialan ammattilaista myyntineuvottelijaksi, joka on valmis aloittamaan työssään vuodenvaihteen jälkeen. Edellytämme markkinointialan koulutusta ja kykyä itsenäiseen toimintaan. Tarjoamme mielenkiintoisen työn OPS-jp:n omistamien Oulun tv-taulujen mainosmyynnissä sekä kestomenestyjäksi tähyävän OPS-jp:n jalkapallojoukkueen markkinointipäällikkönä. Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n kanssa osoitteeseen miika.juntunen@miikajuntunenoy.fi

 

(Toimitus)