« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2016

29.12.2016

OPS:lle 06-syntyneiden poikien joukkue - junioripuoli laajenee

Oulun Palloseurassa aloittaa alkavana vuonna 2006-syntyneiden poikien juniorijoukkue. Seuran tavoitteena on laajentaa junioripuolta edelleen. 06-joukkueen päävalmentajana aloittaa maalivahtitaustainen, pitkänlinjan oululainen jalkapallomies Tapio Pääkkö. Hänen aisaparinaan toimii toinen pitkänlinjan oululainen jalkapallomies, Juha ”Julle” Mensonen.

– OPS:ssa pelaajat saavat oikeanlaista ja ammattitaitoista valmennusta kokeneilta valmentajilta. Lisäksi meillä on hienot olosuhteet harjoitteluun. OPS:ssa on nyt rakentumassa hyvä polku junioreille, joiden esikuvana toimii Ykkösessä pelaava miesten edustusjoukkue. Tämä on kiinnostava tilanne nuorille pojille ja me kyllä järjestämme heille mahdollisuuksia kehittyä pelaajana ja edetä uralla. Teemme myös läheistä yhteistyötä vanhempien kanssa eli vuoropuhelu toimii, Tapio Päällö juttelee.

OPS-06 joukkueessa on tällä hetkellä 18 poikaa, mutta uudet pelaajat ovat erittäin tervetulleita mukaan hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan. Joukkue siirtyi OPS:n lipun alle Oulun Luistinseurasta, missä porukka olisi muuten hajonnut. OPS-06 poikien toinen valmentaja ”Julle” Mensonen kiittelee Pääkön tavoin joukkueen takana olevia aktiivisia vanhempia.

– Heti löytyi valmennusapua, joukkueenjohtaja, huoltaja ja rahaston hoitaja. OLS Saksa (06) -joukkue oli hajoamassa, kun sieltä ei löytynyt enää valmennusta, mutta halusimme kuitenkin pitää kaksi vuotta yhdessä olleen porukan kasassa ja jatkaa. Toinen syy oli se, että OPS:ssa pääsemme treenaamaan jalkapallohallissa koulujen liikuntasalien sijaan, Mensonen taustoittaa.

Juha Mensonen on edustanut pelaajaurallaan Palloseuran lisäksi myös OLS:aa, Tervareita ja Ylivieskan Palloa. Kaudella 1994 Mensonen oli yhdessä Esa Talalan kanssa OPS:n paras maalintekijä 2.divisioonassa.

– Yritetään tuoda pelillistä näkemystä ja kehittää poikia eteenpäin. Tärkeintä on kuitenkin säilyttää poikien peli-ilo ja kiinnostus jalkapalloon. Uutena juttuna tuomme harjoitteluun sellaista koordinaatioharjoittelua, mitä ei ole aiemmin ollut jalkapallossa, hän jatkaa.

 

 

OPS laajentaa junioripuolta

Juniorijoukkueiden saaminen OPS-perheeseen muutaman vuoden tauon jälkeen on OPS-manageri Miika Juntusen mukaan kullanarvoinen asia koko seuralle. OPS:n edellisestä junioriputkesta (C, B ja A) nousi Oulun terävimmälle jalkapallokartalle muun muassa Joni Lämsän (OPS) ja Juuso Kemppaisen (AC Oulu) kaltaisia pelimiehiä.

– 06 poikien tulo Oulun Palloseuraan oli avainasia seuran alkavalle voimakkaalle juniorijoukkueiden kasvulle. Joukkue oli ensimmäinen ja siksi äärimmäisen tärkeä. Ikäluokka oli sopiva, koska siitä on hyvä levittää -05 ja -07 ikäluokkiin uusia joukkueita. Oulun Palloseuraan on syksyn mittaan tullut valtava määrä yksittäisten junioripelaajien vanhempien kyselyjä, joille ei ole ollut tarjolla joukkueita. Nyt homma lähtee vasta kunnolla vauhtiin, Miika Juntunen iloitsee.

– Omat juniorit ovat Oulun Palloseuralle perusarvo, niin kuin se on aina ennenkin ollut. Meillä on mahdollisuus ainoana oululaisena seurana oikeasti tarjota junioreille sekä harjoitusolosuhteet, oma bussi pelimatkoja varten että osaava valmennus. Menetimme 220 junioria vuonna 2010 OrPaan, mutta nyt tulemme takaisin. On hienoa nähdä, että perinteiset jalkapalloseurat OPS ja OTP ovat molemmat palanneet myös junioreissa oululaiseen jalkapalloiluun. Kova kilpailu oululaisten seurojen kesken samoissa ikäluokissa on ainoa tie kehitykseen. Koko 2000-luvun ajan juniorit ovat olleet Oulussa vain muutamassa seurassa. Se näkyy myös pelaajakehityksessä tällä alueella, Juntunen jatkaa.Lisätiedot ja liittymiset OPS-06 poikien joukkueeseen:
Tapio Pääkkö
Päävalmentaja, OPS-06
p. 0400 385 662


(Toimitus)

16.12.2016

OPS ja Mehiläinen sopivat liikuntaklinikkayhteistyöstä

Täydenpalvelun lääkärikeskus ja sairaala Mehiläinen Oulu vastaa jatkossa Oulun Palloseuran liikuntaklinikkapalveluista. Samalla OPS:n päävastuullisena lääkärinä aloittaa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Samppa Harmainen.

Miika Juntunen otti meihin yhteyttä, että järjestyisikö tällainen homma ja totta kai tällainen järjestyy kaikille tarvitseville. Olemme täydenpalvelun talo hammaslääkärikeskusta myöten. Meiltä löytyy apu vaivaan kuin vaivaan, Mehiläinen Oulu yksikön päällikkö Seija Henttonen mainitsee.

Mehiläinen muutti viime vuoden elokuussa uusiin tiloihin aivan Oulun ydinkeskustaan Pallaskortteliin Kauppurienkadulle. Keskeinen sijainti toi entistä paremmat kulkuyhteydet ja pysäköinnin. Esimerkiksi Kallioparkista nousee hissi suoraan Mehiläisen aulaan.

– Mehiläinen toimii uusissa, upeissa ja moderneissa tiloissa keskellä kaupunkia. Neuvottelut olivat vaivattomat ja tällainen molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö sopii meille oikein hyvin, OPS:n manageri Miika Juntunen kiittelee.

Penkkiurheilijaksi tunnustautuva Samppa Harmainen muistuttaa ennaltaehkäisyn merkityksestä urheiluvammoissa. Hänen mukaan jalkapalloilijalle tyypillisimpiä vammoja ovat polven ja nilkan vammat sekä erityyppiset lihasruhjeet.

– Paras ennaltaehkäisijä on hyvä lihaskunto. Lihasvoima ja lihashuolto ennaltaehkäisevät vammoja ja nämä korostuvat, mitä vanhemmaksi pelaaja tulee. Jalkapallo on varsinkin polville kova laji, Harmainen kertoo.

Harmaisen apuna taustalla jatkaa OPS:n pitkäaikainen lääkäri Ville Puukka.

Mehiläinen Oy

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Samppa Harmainen ja Mehiläinen Oulu yksikön päällikkö Seija Henttonen.(Toimitus)

15.12.2016

Paras maalintekijä ja Tikkanen jatkavat

Ykkösen kauteen valmistautuva Oulun Palloseura on solminut vuoden jatkosopimukset viime kauden parhaan maalintekijänsä Abdul Sesayn (25) sekä oululaislahjakkuuden Valtteri Tikkasen (18) kanssa. 14 maalia viime kaudella ampuneelle Sesaylle alkava kausi on jo kolmas peräkkäinen Palloseurassa. Valtteri Tikkanen on vasenjalkainen hyökkääjä, joka on pelannut juniorivuosinaan myös maalivahtina. Tarkkasilmäisimmät huomasivat Tikkasen olleen sinipaitojen varamaalivahtina ratkaisevassa nousukarsintaottelussa Espoon Honkaa vastaan.

– Abdul Sesay oli meidän paras maalintekijä yhdessä ”Konstan” (Konstantin Belov) kanssa. Sesay oli loukkaantuneena syys-lokakuun, joten häneltä voidaan odottaa vielä enemmän. Täytyy myös muistaa, että hän kuuluu Sierra Leonen A-maajoukkueeseen. Ensi kauden joukkueen rakentamista jatketaan joulun jälkeen, kun pojat palaavat lomilta. Tällä viikolla neuvotellaan vielä kahden pelaajan kanssa, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Tikkasen ja Sesayn lisäksi Palloseuralla on voimassaolevat sopimukset keskikenttäpelaajien Joni Lämsän (1), Joni Leskelän (1) ja Felix Orishanin (1) kanssa sekä toppari Venicio Ferreiran (1) kanssa. Kaksivuotiset sopimukset ovat voimassa laitahyökkääjä Konstantin Belovin ja laitapuolustaja Antti Ulanderin kanssa.

 

 

Abdul Sesay
Abdul Sesay
30.9.1991, Sierra Leone
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2016: Oulun Palloseura
2015: Oulun Palloseura

2014: Atlantis FC
2013: Atlantis FC
2012: Atlantis FC
2011: San Roque de Lepe (Espanja)

 

Valtteri Tikkanen
Valtteri Tikkanen
13.1.1998, Oulu
Hyökkääjä


Aiemmat seurat:
2016: Oulun Palloseura

 

(Toimitus)

13.12.2016

Jussi Hautala jatkaa huoltajana

Pitkänlinjan huoltaja ja pelaajien keskuudessa suuresti arvostettu Jussi Hautala jatkaa Oulun Palloseuran huoltajana kaksivuotisella sopimuksella. Muutaman Kakkosen kauden jälkeen paluu sarjaporrasta ylemmäksi Ykköseen on mieluinen myös huoltajalle.

– Treenimääräthän siinä lisääntyvät, pelimatkat pitenevät ja samalla huoltajan päivät pitenevät, mutta meillä oli kova meininki jo viime kaudella. Jos vain suurin osa viime kauden joukkueesta saadaan pidettyä, niin meillä on kyllä kova porukka Ykköseen. Ja tietysti AC Oulu samassa sarjassa tuo aina mielenkiintoa, Jussi Hautala aprikoi.

– Moni meidän pelaaja kehittyi viime talven aikana, kun saatiin treenata paljon OPS-hallissa. Ja tänä talvena varmasti kehittyvät lisää, hän jatkaa.

OPS:n luottohuoltajalla on uraa takana jo 38 vuotta ­– monin verroin enemmän kuin pelaajilla. Hautalan kohdalla kaikki alkoi vuonna 1978 Patelan Vesasta. Uransa aikana hän on huoltanut lähes kaikkia oululaisseuroja. Viime aikoina hän on kuitenkin vakiintunut Palloseuran laulavaksi huoltajaksi. Piipahtipa Hautala myös ONS:n liigajoukkueen huoltajana kaudella 2014.

 

Jussi Hautala

Jussi Hautala on tunnettu OPS-bussissa keikoistaan, joita varmasti tullaan kuulemaan pitenevillä pelimatkoilla myös ensi kesänä. Vaikka viime kaudellakin reissuja kertyi Poriin ja Närpiöön asti, olivat useimmat reissut liian ”lyhyitä” Hautalan keikoille.

– Eihän sitä kerinnyt soittaa kuin yhden pitkän biisin, hän naurahtaa.

– Nythän sitä reissataan Helsinkiin monta kertaa, hän lisää.

Jospa piteneville matkoille mahtuisi muutama ”encorekin” mukaan.(Toimitus)

12.12.2016

Miika Juntusella päävastuu valmennuksesta myös ensi kaudella

Oulun Palloseuran managerina kymmenen vuotta toiminut Miika Juntunen otti viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan päävastuun myös joukkueensa valmentamisesta. Tuloksena oli Kakkosen pohjoislohkon voitto, joka toi täydennysmenettelyn kautta OPS:lle Ykkösen sarjapaikan. Juntunen vastaa oululaisjoukkueen valmennuksesta myös tulevalla kaudella aisaparinaan viime kaudelta tuttu Charles Figho.

– Oli mukava valmentaa, joukkue oli laadukas ja meillä oli hyvä henki. Valmennus ei ole vain yhden kauden projekti, vaan kestää pidempään ennen kuin joukkueesta saadaan paras irti. Pelaajat tuntevat nyt minut ja vaatimustason. Vastaavasti minä tunnen pelaajat. Tavoitteena on pitää noin 70 prosenttia viime kauden pelaajista, Miika Juntunen virkkoo.

OPS pelasi kaikilla mittareilla mitattuna parasta jalkapalloaan pitkään aikaan. Joukkue keräsi 22 ottelusta 15 voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Sarjan päätteeksi OPS koki kaksiosaisessa Ykkösen nousukarsinnassa tasapelin ja tappion suoraan Ykköseen nousseelle Espoon Hongalle.

– Vaatimustaso nousee Ykkösessä. Joukkue on opetellut pelitapaamme nyt vuoden, joten tästä on hyvä jatkaa. Jos saamme avainpelaajamme pidettyä joukkueessa, tulemme taistelemaan Ykkösen kärkipäässä, hän arvioi.

Miika Juntunen


Edellisen kerran OPS pelasi Ykkösessä kausilla 2010 – 2013. Valmennusfilosofiaansa Juntunen kuvailee hyökkääväksi puolustamiseksi. Myös sana ”aggressiivisuus” toistuu OPS-managerin puheissa. Palloseura teki peräti 73 maalia viime kauden aikana. Omaan maaliin pääsi 35 palloa.

– Ne, jotka seurasivat OPS:n otteluita viime kaudella, huomasivat, että ne olivat tapahtumarikkaita ja niissä tehtiin paljon maaleja. Viime kauden joukkueemme onnistui erinomaisesti hyökkäämisessä, mutta oman maalin puolustamisessa jäi parannettavaa koko joukkueelta. Tämän takia pelaajahankinnoissa tullaan keskittymään alakertaan, Juntunen viestii.

Maalivahtivalmennuksesta viime kaudella vastannut Tapio Pääkkö jatkaa niin ikään tehtävissään.
(Toimitus)

09.12.2016

OPS vaihtaa Joman varusteisiin

Oulun Palloseura on solminut kolmivuotisen varustesopimuksen Joman kanssa. Merkki on espanjalainen ja erittäin tunnettu brändi Euroopassa.

 

– OPS:n nousu Ykköseen kiinnostaa uusia yhteistyökumppaneita. Jomaa edustaa paikallinen toimija Temrex Oy, jonka kanssa löydettiin yhteinen sävel nopeasti. Yhteistyösopimus on OPS:lle merkittävä ja samalla se on pitkäjänteinen, mikä sopii hyvin meidän strategiaamme. Yhteistyöneuvottelut olivat vaivattomat ja sopimus on joustava molemmin puolin, OPS-manageri Miika Juntunen kehuu.

Temrex Oy on yksi Suomen johtavista palo- ja työturvallisuuteen erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön pääpaikka on Oulussa. Palo- ja työturvallisuus tuotteiden lisäksi Temrexin valikoimiin kuuluvat profiili- ja sport-tuotteet.

 

Joma

(Toimitus)

28.11.2016

Ykköseen nouseva OPS kohtaa Suomen Cupissa AC Oulun, RoPS:n, PS Kemin, KPV:n ja HauPan

Oulun Palloseura nousee jalkapallo Ykköseen täydennysmenettelyn kautta vantaalaisen PK-35:n ajauduttua konkurssiin. OPS on jättänyt Ykkösen lisenssipaperit Suomen Palloliittoon eilen (24.11.). Vahvistukset kaikille Ykkösen joukkueille hyväksytyistä lisensseistä tulevat aikaisintaan 4.1.2017.

 

Perinteisen oululaisseuran Ykköseen nousu tuo ensi kaudella Raattiin legendaariset paikallisottelut OPSin ja AC Oulun välillä. Kausilla 2011-2013 pelatut derbyt olivat yleisömagneetteja. OPS aloittaa kilpailukautensa Suomen Cupin lohkovaiheen otteluilla tammikuun lopussa. Edessä on kovia haasteita. Liigaseurat RoPS ja PS Kemi sekä ensi kauden Ykkösen kiistakumppanit AC Oulu ja KPV. Vain Kolmosessa pelaavat HauPa tulee vastustajaksi Palloseuraa alemmalta sarjatasolta.

OPS:n ensi kauden joukkueen rakentamisesta tiedotetaan lähiaikoina.

Suomen Cupin otteluohjelma:
La 28.1. kello 15:00 AC Oulu – OPS (Arina Areena)
La 11.2. kello 12:00 RoPS – OPS (Ounashalli)
Su 19.2. kello 15:00 PS Kemi – OPS (Junkohalli)
Su 26.2. kello 14:30 OPS – KPV (Arina Areena)
La 4.3. kello 12:00 OPS – HauPa (Arina Areena)

(Toimitus)

14.10.2016

Sarjanousu ratkeaa sunnuntaina Oulussa!

Oulun Palloseura ja FC Honka Espoosta pelaavat Ykkösen nousukarsinnan ratkaisevan osaottelun sunnuntaina 16.10. kello 15.00 Castrénin kentällä Oulussa. Ottelupari pelataan UEFA:n vierasmaalisäännön mukaisesti, missä kahden ottelun yhteistulos ratkaisee.

 

Nousukarsinnan ensimmäinen osaottelu päättyi 2 – 2-tasatulokseen viime pyhänä Espoossa. OPS tarvitsee siis kotiottelustaan vähintään 0 – 0 -tai 1 – 1-tasatuloksen sarjanousuun. Tilanteessa 2 – 2 pelattaisiin 2 x 15 minuuttia jatko-ottelu. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Mikäli joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, astuu vierasmaalisääntö voimaan ja vierasjoukkue voittaa. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

– Vierasmaalit ovat tupla-arvokkaita, joten meidän kaksi maalia Espoossa asettavat Hongan tiukkaan paikkaan Oulussa. Se on aivan eri peli, kun pelataan keinonurmella meidän kotikentällä. Me näytimme Espoossa, että Hongan puolustus on haavoittuvainen, mutta toisaalta heidän hyökkäyksensä on hyvä, OPS-manageri Miika Juntunen arvioi lähtökohtia ratkaisuotteluun.


Vaikka Palloseuralle riittää tulokseksi vähämaaliset tasapelitkin, niin molemmissa leireissä ajatuksena on taatusti ottelun voitto, joka käynnistää nousujuhlat joka tapauksessa. OPS on hävinnyt kauden aikana vain kolmesti ennen nousukarsintaa. Karsintapari FC Hongan meno on ollut vielä Palloseuraakin hurjempaa. Pallonhallintaan pelinsä perustava joukkue on hävinnyt vain kahdesti ennen nousukarsintoja (TPV:lle ja Klubi-04:lle). Maaliero 74 – 9 kertoo omaa kieltään espoolaisten ylivoimasta B-lohkossa.


Palloseuran voittotilillä on 16 maukasta täyden pistepotin iltaa ja maaliero on parasta Palloseuraa pitkään aikaan. Yli kymmenen maalin miehiä on peräti viisi: toista kauttaan OPS-paidassa pelaava sierraleonelainen Abdul Sesay (14), kovasti kehittynyt Konstantin Belov (13), AC Kajaanista hankittu maalipyssy Michael Nzekwe (13), kokenut maalijyrä Titi Essomba (10) sekä kippari Matias Juntunen (10). OPS:n kaikki 19 pelaajaa ovat terveinä, eikä kenelläkään ole pelikieltoa sovitettavanaan, joten lähtökohdat ovat hyvät.

Ex-liigamenestyjä Hongan riveistä löytyy muun muassa sellaisia nimiä kuin Ilari Äijälä, Joel Perovuo, Mika Johansson, Antonio Inutile, Nicholas Otaru ja John Weckström. Heistä Perovuolta ja Äijälältä löytyy kokemusta jopa Suomen A-maajoukkueesta. Hongan materiaali on laaja, mutta sen erityisenä tähtenä on tuikkinut 23 maalia ampunut brassikärki Da Silva. Honkaa luotsaa toista peräkkäistä kautta Juho Rantala.

 

Honka karsi noususta Ykköseen myös viime kaudella, mutta C-lohkon Kokkolan Pallo-Veikot oli tuolloin parempi. Kompastuuko espoolaisryhmä pohjoislohkon voittajaan myös tänä syksynä?


OPS – FC Honka sunnuntaina 16.10. kello 15.00, Castrén. Tervetuloa!

LUE MYÖS: Tärkeä tiedote OPS – FC Honka ottelusta

(Toimitus)

11.10.2016

Tärkeä tiedote sunnuntain OPS - FC Honka ottelusta

Oulun Palloseura ja FC Honka kohtaavat Ykkösen nousukarsinnan ratkaisevassa ottelussa Oulussa Castrénin kentällä ensi sunnuntaina 16.10. kello 15.00. Toinen joukkueista juhlii sarjanousua ottelun päätteeksi, joten tapahtumaan odotetaan yleisöryntäystä. OPS kehottaa yleisöä saapumaan hyvissä ajoin paikalle ruuhkien välttämiseksi sekä varautumaan sisäänkäynnillä suoritettavaan turvatarkastukseen.

 

Otteluun myydään pääsylippuja ainoastaan Castrénin pääsisäänkäynnin lippuluukulta ennen ottelua. Kaikki pääsyliput ovat numeroimattomia, joten paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin istumapaikan varmistamiseksi. Portit avautuvat kello 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Pelin alkua voi odotella vaikkapa lukemalla OPS:n kausijulkaisua, joka jaetaan kyseissä ottelussa. Kioski avaa luukkunsa niin ikään kello 14.00.

 

HUOM! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä OPS:n ottelutapahtumissa! OPS kehottaa yleisöä varaamaan tasarahaa mukaan asioinnin sujumiseksi. Yleisön meneminen pelikentän alueelle ennen ottelua, ottelun aikana tai ottelun jälkeen on ehdottomasti kiellettyä!

 

 

Pääsyliput nousukarsintaotteluun:

15 € (aikuiset)
10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla
Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

Kausikortilla sisäänpääsy normaalisti

OPS:n grillivaunun hinnasto:
Makkara 2,00 EUR
Kahvi 2,00 EUR
Pulla 1,00 EUR
Limukka 2,00 EUR
Mehu 1,00 EUR

 

Tervetuloa!

 

(Toimitus)

10.10.2016

Ottelutallenne FC Honka - OPS 2 - 2 (1 - 2) su 9.10.2016

Katso ottelutallenne FC Honka - OPS 2 - 2 (1 - 2) su 9.10.2016: https://drive.google.com/file/d/0BzgCwcKt8OdickZBMW51RHRSMUk/view

16.10.2016

Nousuhaave kariutui loppuhetkillä - Honka juhli Castrénissa

Espoon Honka voitti kaksiosaisen nousukarsinnan yhteismaalein 3 – 4 ja juhli sarjanousua Ykköseen Castrénissa. Sunnuntai-illan dramaattinen ja erittäin pienten marginaalien peli päättyi espoolaisten 1 – 2-vierasvoittoon. Oulun Palloseuran nousuhaaveet kaatuivat kahteen Hongalle tuomittuun rangaistuspotkuun, joista syntyivät vierailijoiden maalit. OPS hallitsi pelitilanteita, mutta onnistui lukuisista maalipaikoistaan vain kerran.

Konstantin Belov 1 - 1

Konstantin Belov elätti Oulun Palloseuran toiveita 1 - 1-tasoitusmaalillaan avausjakson lopussa.Hongan ensimmäisen pilkun upotti jo kuuden peliminuutin kohdalla Da Silva, jolle osuma oli kauden 24. Ensimmäisellä puoliajalla OPS-laituri Konstantin Beloville siunaantui kolme loistavaa maalipaikkaa, joista viimeisimmässä hän myös onnistui. Belov survoi pallon verkkoon Michael Nzekwen väkevän laitanousun päätteeksi avausjakson loppusekunneilla. OPS oli nousussa kiinni vielä varttia ennen täyttä aikaa. Tässä kohtaa kuppi kääntyi täysin yllättäen Hongalle, joka pääsi juhlimaan Robert Ivanovin rankkariosumaa kesken isäntien hallinnan. OPS-kärki Nzekwe kilautti pallon hetkeä myöhemmin ylärimaan, mutta sen lähemmäksi oululaiset eivät päässeet ansiokkaasta yrityksestä huolimatta.

– Joukkue ansaitsisi nousta. Jos voitat lohkon, niin pitäisi nousta. Minusta meidän joukkue oli parempi, eikä tämän tason pelit saisi ratketa kahteen käsittämättömään rankkarituomioon. Hongalla ei ollut juuri muita paikkoja. Meillä oli paikkoja, mutta saatiin vain yksi sisään, OPS-kapteeni Matias Juntunen harmitteli heti ottelun ratkettua.

Jon Lämsä

Joni Lämsä juoksutti honkavahti Mika Johanssonin pois tontiltaan avausjaksolla. Lämsä pudotti pallon Konstantin Beloville tästä tilanteesta, mutta "Konstan" laukaus leijaili tyhjän vierasmaalin yli.Molempien joukkueiden käskyttäjät antoivat ottelun jälkeen kovaa kritiikkiä nousukarsintasysteemille sekä Palloliiton toiminalle otteluparien arvonnoissa. Palloliitto arpoi otteluparit jo ennen kuin tilanne pohjoislohkossa oli ratkennut.

– Olen iloinen ja helpottunut tuloksesta, mutta on tämä typerä systeemi, kun kaksi vuotta putkeen sarjan kaksi parasta joukkuetta (2015: KPV ja FC Honka, 2016: FC Honka ja OPS) ei nouse. Ennen kaikkea meidän pelaajat ansaitsevat tämän, FC Hongan päävalmentaja Juho Rantala niputti.

Mikä teki Hongasta nyt paremman joukkueen kuin viime kaudella?

– Saatiin yksi rangaistuspotku ottelun loppuun. Niin pienestä se on kiinni, oletko pelannut hyvän vai huonon kauden, Rantala vastasi.

 

OPS:lla oli hyviä maalipaikkoja pitkin ottelua, mutta yksi tehty osuma ei riittänyt sunnuntaina.

 

 

OPS-manageri Miika Juntunen kätteli ottelun jälkeen pukukopissa jokaisen pelaajansa ja toivoi näkevänsä heistä jokaisen myös ensi kaudella OPS-paidassa.

– Hieno kausi… En ole ennen hävinnyt finaaleja – en pelaajana, enkä vaihtopenkillä. Harmittaa tämä tapa, millä tämä tuli. Ensimmäinen rangaistuspotku tuli pienestä rikkeestä, joka ei ollut edes maalintekotilanne. Pelin kulun kannalta se oli ratkaiseva maali. En halua ottaa Hongalta mitään pois, vaan olen iloinen heidän puolestaan, Palloseuran manageri Miika Juntunen aloitti.

– Puolet pelaajistamme itkee tuolla pukukopissa, niin kova paikka tämä on. On vaikea nostaa jätkiä ylös sieltä, hän jatkoi.

Myös Juntunen arvosteli karsintoja edeltänyttä toimitaan Suomen Palloliitolta. OPS olisi voinut vaikuttaa karsintapareihin häviämällä tahallaan kauden kaksi viimeistä otteluaan, jolloin karsinnoissa olisi tullut vastaan etukäteen ajateltuna helpompi joukkue, Gnistan. Herääkin kysymys, kannattaako kattojärjestön aiheuttaa urheilullisesti kyseenalaista tilannetta omalla toiminnallaan?

– Kritisoin Palloliittoa arvonnoista. Meillä oli mahdollisuus olla kierolla tavalla taktikkoja, kun arvonta suoritettiin liian aikaisin. Oli henkisesti kova paikka valmistautua kauden kahteen viimeiseen otteluun, kun niitä ei olisi kannattanut voittaa. Olen kuitenkin aina ollut voittajatyyppi, joten emme lähteneet taktikoimaan tappioita.

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin ja Ilari Äijälä kaksinkamppailussa.Arvontojen lisäksi Juntunen nosti esille sunnuntai-illan ottelun alun kokoonpanosotkut, kun hänelle selvisi sääntöjen vastaisesti vastustajan oikea kokoonpano vasta keskiympyrässä pelin alkaessa. Kaikesta sählingistä karsintojen ympärillä huolimatta OPS ja Honka tarjosivat urheilullisesti erittäin kovatasoisen nousukarsinnan, joka kääntyi tällä kertaa hiuksen hienolla erolla espoolaisille. Honkaluotsi Juho Rantala kuvasi karsintojen tasoa osuvasti.

– Ei liigassakaan ole aina näin kovia pelejä.

OPS kiittää yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan ja seuratyöntekijöitään kaudesta 2016 sekä toivottaa Espoon Hongalle menestystä Ykköseen ensi kaudella.

 


OPS – FC Honka 1 – 2 (1 – 1)
0 – 1 Da Silva rp. 6 min.
1 – 1 Konstantin Belov (Michael Nzekwe) 45 min.
1 – 2 Robert Ivanov 73 min.


Yhteismaalit OPS - FC Honka 3 - 4 (2 - 2)

 
Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

10.10.2016

OPS väänsi kaksi vierasmaalia Espoossa, sarjanousu ratkeaa sunnuntaina Oulussa!

Kaksi tehtyä vierasmaalia FC Hongan verkkoon tyydyttivät oululaisia nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Tapiolan nurmella Espoossa. Kaksiosaisen nousukarsinnan voittaja ja Ykköseen nousija ratkeaa Oulussa Castrénin kentällä pelattavassa ottelussa ensi sunnuntaina.

Syntymäpäiväänsä Tapiolan kentän reunalla viettänyt Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen arvioi OPSin onnistuneet puolittain ryöstöretkessään.

– Pyysin joukkueelta syntymäpäivälahjaa ja sain sen puolittain. Toinen puoli tulee Oulussa ensi sunnuntaina. 0 – 2-tulosta haettiin ja kaksi maalia kyllä tehtiin, mutta kaksi tuli myös päästettyä.

OPS yllätti ex-liigatähtiä vilisevän Hongan ottelun alussa aggressiivisella prässillään. Alun rohkea vieraspelaaminen toi sinipaitojen ainoat maalit. OPS:n brassitoppari Venicio Ferreira (kuvassa) puski oululaiset johtoon heti ottelun alussa Matias Juntusen antamasta millintarkasta vapaapotkusta. Juntusen vapari tavoitti ensin Augustine Jibrinin, jonka pukkauksen loistopaikasta honkavahti Mika Johansson vielä selvitti, mutta ei enää OPSin parhaimmistoon kuuluneen Ferreiran jatkotilannetta. Honka tasoitti pelin vartin kohdalla niin ikään vapaapotkusta.

– Se oli tarpeeton virhe 16-alueen rajalla. Olin varoittanut joukkuetta rikkomasta 16-alueen tuntumassa, sillä Hongalla on hyviä vapaapotkun antajia, Miika Juntunen harmitteli tasoitusta.

Palloseuran pelirohkeus toi kuitenkin vielä toisen osuman avausjaksolla. Laitapuolustaja Antti Ulander vippasi pallon boksiin, missä Michael Nzekwe rouhi itselleen tilaa ja syöksi pallon verkkoon. Näyttävä maali! Johto-osuman jälkeen alkoi Hongan myllytys, joka kesti päätösvihellykseen asti. Toinen jakso oli OPS:lta huonoa ja varovaista pelaamista, jonka seurauksena espoolaiset vyöryttivät hyökkäyksiä solkenaan kohti Dennys Rodriguesin vartioimaa maalia.

– Pelirohkeus puuttui toisella jaksolla kokonaan, enkä ole siihen ollenkaan tyytyväinen. Meillä oli myötätuuli ja meidän piti prässätä edelleen, mutta Honka oli päättäväisempi ja halukkaampi, Juntunen niputti.

OPS:n onneksi Hongan painostus toi vain yhden osuman, kun maalin edustalla vapaana ollut Kasperi Liikonen nikkasi pallon tolppien väliin pitkän pyörityksen päätteeksi toisen jakson alussa. OPS-pakki Jere Moilanen siivosi pallon omalta maaliviivalta kymmenen minuuttia myöhemmin, joten Hongan voitto oli todella lähellä. Juntusen mukaan 2 – 2-tulos antaa hyvät eväät sunnuntain ratkaisuotteluun.

– Vierasmaalit ovat tupla-arvokkaita, joten ne asettavat Hongan tiukkaan paikkaan. Se on taas aivan eri peli meidän kotikentällä ja keinonurmella. Me näytimme Espoossa, että Hongan puolustus on haavoittuvainen.

Oululaisyleisölle on tarjolla harvinaista herkkua sunnuntaina, kun ottelunparin voittaja selviää. OPS:lle riittää kotiottelustaan esimerkiksi 0 – 0 -tai 1 – 1-tasapelit. Palloseura odottaa nousukarsinnan ratkaisevaan peliin noin kahta tuhatta katsojaa. Ottelu pelataan sunnuntaina 16. lokakuuta kello 15.00 alkaen Castrénin kentällä!


FC Honka – OPS 2 – 2 (1 – 2)
0 – 1 Venicio Ferreira (Matias Juntunen) 6 min.
1 – 1 Da Silva 14 min.
1 – 2 Michael Nzekwe (Antti Ulander) 20 min.
2 – 2 Kasperi Liikonen 55 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

03.10.2016

Otteluraportti Närpes Kraft - OPS 3-1 (2-0) la 1.10.2016 klo 14.00 Mosedal, Närpiö

OPS lähti Närpiön matkalle klo 7.00 lauantai-aamuna ilman verryttelyä, kuten aiemmin oli tehty. Tulos näkyi heti ottelun alussa. OPS:n maalivahti ja puolustus olivat nukuksissa. Alakerran kokeneiden pelaajien virheet maksoivat kaksi nopeaa maalia ottelun 11. ja 17. minuutilla. Selityksenä ei käy se, että muutama pelaaja oli pois avauksesta.

 

Puoliaikatilanne oli 2-0 Närpiön Kraftille, vaikka OPS painoi koko ajan päälle. Tällä kertaa OPS:n hyökkääjät olivat tehottomia maalin edessä. Avoimia maalipaikkoja kyllä riitti, mutta päättäväisyys oli kadoksissa. Toisella puoliajalla kesken OPS:n rajun painostuksen Närpiön Kraft karkasi nopeaan vastaiskuun ja tilanne oli jo 3-0. Muutamalla vaihdolla OPS sai tehoa hyökkäykseen, mutta vain yhden maalin verran. Matias Juntusen ja Joni Lämsän yhteistyö toimi jälleen. Joni Lämsä paukautti läpiajon päätteeksi ottelun loppulukemat 3-1.

 

Joukkueen huonoon lataukseen vaikutti suurelta osin keltaisten ja punaisten korttien pelko juuri ennen alkavia nousukarsintoja FC Hongan kanssa. Onneksi ottelun erotuomari Atte Jussila ymmärsi pelin luonteen ja toimi rauhallisesti siistissä pelissä eikä OPS:lle noussut yhtään korttia. Näin ollen OPS:lla on käytössään kaikki pelaajat ensi sunnuntaina alkavissa Ykkösen nousukarsinnoissa.

 

Toivoa sopii, että huono kenraaliharjoitus tuottaa hyvän ensi-illan Espoossa. Valmistautuminen siihen otteluun aloitettiin jo bussimatkalla Närpiöstä Ouluun ja ensi sunnuntain Espoon matkaohjelmat laitettiin uusiksi. Nyt menemme paikalle jo lauantaina.

 

(Toimitus)

29.09.2016

Avoimet junnuharjoitukset la 22.10.16. klo 15-17 OPS-hallissa

OPS järjestää omassa hallissaan (Paulaharjuntie 43 A) avoimet junnuharjoitukset la 22.10. klo 15-17. Tervetuloa kaikki jalkapallosta kiinnostuneet lapset ja nuoret!

27.09.2016

Fanimatka

Lähde mukaan Espooseen su 9.10. ensimmäiseen nousukarsintaotteluun FC Honka - OPS. Edestakaisen junamatkan hinta 60 euroa / hlö. Lähtö Oulun asemalta su-aamuna klo 8.13 ja lähtö takaisin Tikkurilan asemalta su-iltana klo 19.44. Ilmoittautuminen ja maksu viimeistään 2.10. Lisätiedot p. 0405490052 tai toimisto@ops.fi

25.09.2016

Otteluraportti OPS - GBK 3-3 (2-1) su 25.9.2016 klo 14.00 Castren, Oulu

OPS varmisteli kotiottelussaan lohkovoittoa. Joukkueella oli vaikeuksia keskittyä otteluun, koska paikka nousukarsinnoissa oli jo ennen peliä lähes varma. Nyt pelattu tasapeli kertoo sen, että saamme FC Hongan vastaan play offeissa ja se on seuran kannalta hyvä asia. FC Honka vetää Castreniin paljon väkeä su 16.10. pelattavassa jälkimmäisessä osaottelussa. Ottelu tulee olemaan upea elämys kaikille oululaisille. Mukava olisi nähdä myös Oulun kaupungin toimivan lisäkatsomotilojen suhteen Castrenissa. Nykyiset katsomot eivät riitä nousukarsintaottelun yleisölle.

 

GBK-ottelu alkoi vauhdilla. Jo 9 min. kohdalla Konsta Belov ampui pallon GBK:n verkkoon ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Namupassin maaliin antoi tällä kertaa vastustajan vasen laitapuolustaja. Konsta viimeisteli maalin suoraan vastustajan syötöstä. 2-0 tuli ottelun 30. minuutilla, kun playmakerina pelannut Arttu Haapala nousi maalille toisesta aallosta ja sijoitti pallon maaliin. Arttu pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa aloituskokoonpanossa. Esityön maaliin tekivät Felix Orishani ja kaudella ensimmäistä kertaa myös aloituskokoonpanossa pelannut Neil Livingstone. Ottelun 30. minuutilla OPS:n alakerrassa tapahtui harmittava vahinko, kun Felix Orishani potkaisi itseään käteen ja tuomari vihelsi pallon pilkulle, josta GBK kavensi taukolukemiksi 2-1.

 

Toinen puoliaika alkoi myös hyvin OPS:n kannalta. Ottelun 62. minuutilla Michael Nzekwe lirutti pallon GBK:n maaliin läpiajonsa päätteeksi ja taululla oli lukemat 3-1. Sen jälkeen alkoi OPS:n alakerran sekoilut. Vartiointi petti, prässi pallolliseen unohtui ja annettiin huolimattomia poikittaissyöttöjä. GBK rokotti ensimmäisen kerran ottelun 69. minuutilla lukemiksi 3-2 ja tasoitti pelin 3-3:een ottelun 84. minuutilla. Matias Juntusella oli vaihdosta kentälle tullessaan mahdollisuus ratkaista peli aiemmin 4-2 lukemiin juuri ennen GBK:n tasoitusta.

 

Ottelu päättyi näihin lukemiin 3-3. OPS peluutti paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa kesän aikana. Maalivahti Markus Oksman, Eelis Koskinen, Arttu Haapala ja Neil Livingstone saivat arvokkaita minuutteja play offeja ajatellen. Tällä varmistamme, että OPS:lla on laaja rinki ja kaikki sen pelaajat ovat iskukunnossa, kun kohtaamme FC Hongan.

 

OTTELUVIDEO: OPS - GBK 3 - 3 (2 - 1) 25.9.2016 (koko peli) - YouTube

 

(Toimitus)

19.09.2016

Otteluraportti Hercules - OPS 0-4 (0-0) pe 16.9.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

Odotettu paikalliskamppailu oli edessä. OPS lähti otteluun yllättäen ylilatautuneena. Lähes kaikki pelaajat lukuun ottamatta Venicio Ferreiraa ja maalivahti Dennys Rodriguesia olivat kaukana omasta tasostaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Herculeksella oli hyvä paikka mennä 1-0 johtoonkin, mutta Dennys Rodrigues oli hereillä ja torjui Sami Karjalaisen laukauksen. Koko ensimmäinen puoliaika pelattiin ihmeellisesti taakse ja sivulle päin ensimmäistä kertaa koko kaudella. Pelirohkeus ja eteenpäin menevät syötöt puuttuivat. Lisäksi pallon siirtely oli hidasta ja sehän sopi vastustajalle mainiosti.

 

Puoliajalla käyty kehityskeskustelu joukkueen kanssa tuotti tällä kertaa hedelmää. Joukkue heräsi ja otti vastuun tekemisistään. Toinen puoliaika oli aivan erin näköistä peliä ja nyt pelattiin rohkeasti eteenpäin. Ottelun 53. minuutilla parivaljakko Matias Juntunen – Joni Lämsä tekivät näyttävän avausmaalin. He nimen omaa saivat suurimman kritiikin puoliajalla. Ensin Matias Juntunen harhautti röyhkeästi kolmea vastustajan puolustajaa ja rynnisti heidän läpi puolittaiseen läpiajoon. Joni Lämsä tuli tapansa mukaan toisesta aallosta tilanteeseen. Matias syötti Jonille, joka pisti pallon maalin edestä pussiin. Peli oli 0 – 1 OPS:lle.

 

0 – 2, 0 – 3 ja 0 – 4 maalit syntyivät, kun Titi Essomba heräsi töihin 2. puoliajalla omalla laidallaan. Nyt Titi oli oma itsensä, haastoi ja antoi namupasseja pelikavereilleen. 0 – 2 maalin hän syötti ottelun 73. minuutilla Konsta Beloville, joka puski pallon varmasti ohi vastustajan maalivahdin.      0 – 3 maalin Titi syötti ottelun 82. minuutilla Michael Nzekwelle epäitsekkäästi tyhjän maalin eteen ja 0 – 4 maalin hän teki itse ottelun lisäajalla 92. minuutilla pelattuaan ensin kauniin seinän Eelis Koskisen kanssa. Seinäsyötöllä Titi pelasi itsensä keskeltä läpi ohi Herculesin puolustuksen.

 

Ottelun ikävin tilanne nähtiin noin. 70. minuutin kohdalla, kun OPS-puolustaja Antti Ulander loukkaantui. Vastustaja tuli sivusta rajulla päähän kohdistuneella myöhästyneellä taklauksella, kun Antti oli jo puskenut pallon omassa päässä väljemmille vesille. OPS joutui vaihtamaan Antin pois hetkeä myöhemmin ja hänet vietiin OYS:aan tutkittavaksi. Onneksi mitään vakavaa ei ollut tapahtunut ja Antti voi aloittaa harjoitukset maanantaina.

 

Mitään ottamatta pois Herculesin taistelutahdosta ja yrityksestä, niin ensimmäisen puoliajan kaltaisella esityksellä ei varmasti OPS pärjää play off – otteluissa. Joukkueen on pystyttävä tasaisuuteen molemmissa osaotteluissa eli yhteensä 180 minuuttia + lisäajat. Toisen puoliajan kaltaisella esityksellä sen sijaan ensi vuonna pelataan Ykköstä OPS:n pelipaidoilla.

 

(Toimitus)

14.09.2016

Juniorijoukkueet huom!!

OPS hakee juniorijoukkueita mukaan toimintaansa. Seuralla on tarjota harjoitusvuoroja omasta hallista sekä linja-auto peli-ja turnausmatkoille. Valmentajakin löytyy tarvittaessa.

 

Tiedustelut puhelinnumerosta 0500 517277.

12.09.2016

Otteluraportti OPS - Virkiä 9-0 (6-0) su 11.9.2016 klo 16.00 Castren, Oulu

OPS palasi voittojen tielle Lapuan Virkiän kustannuksella edellisenä viikonloppuna AC Kajaanille kärsityn tilastotappion myötä. Peli ratkesi heti alussa ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

 

Ottelun 1-0 maali tuli jo alle minuutissa. OPS hankki rangaistuspotkun Matias Juntusen pitkästä ja tarkasta syötöstä, jonka seurauksena Michael Nzekwe kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti. Tuomitun rankkarin laittoi varmasti sisään Konsta Belov. 2-0 maali tuli heti perään ottelun 5. minuutilla, kun Matias Juntunen ja Michael Nzekwe pelasivat seinäsyötöillä jälleen Michaelin läpi ja tällä kertaa hän itse viimeisteli tarkasti alanurkkaan. 3-0 maali tuli ottelun 16. minuutilla kahden peräkkäisen seinäsyötön seurauksena. Ensin  Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat kauniisti yhteen ja saman tien toinen seinäsyöttö, jolla puolestaan Michael Nzekwe vapautti Matiaksen läpiajoon eikä hän epäonnistunut. Matias harhautti vielä puolustajan ja maalivahdin maihin laukaisuharhautuksellaan, jonka jälkeen laittoi pallon tyhjään maaliin. 4-0 maalin ottelun 18. minuutilla alusti Konsta Belov upeasti antamalla lähietäisyydeltä pallon sivusiirtona Abdul Sesaylle tyhjän maalin eteen. Ottelun ensimmäinen hattutemppu syntyi ensimmäisen puoliajan 42. ja 43. minuuteilla ja viimeistelijänä oli molemmissa maaleissa Konsta Belov. Ensin 5-0 maalin Konsta ampui maalin sivulta tarkasti takakulmaan ja jälkimmäisen 6-0 maalin hienosti maalin kattoon senkin lähietäisyydeltä. Puoliajalle mentiin 6-0 lukemissa.

 

Toiselle puoliajalle OPS lähti antamaan kokemusta ja peliminuutteja muutamille pelaajille. Ensin puoliajalla vaihdettiin maalivahti Dennys Rodrigues Markus Oksmaniin ja pian toisen puoliajan alussa Venicio Ferreira sai tehdä tilaa Eelis Koskiselle. Venicio oli saanut OPS:n ainoan varoituksen ottelussa.

 

Ottelun 56. minuutilla OPS teki 7-0 maalin. Matias Juntunen keskitti oikealta suoraan Michael Nzekwen päähän, joka puolestaan puski pallon tarkasti Virkiän maalin oikeaan nurkkaan. Sama mies oli asialla uudestaan ottelun 65. minuutilla ja tällä kertaa rankkarista 8-0. Tilannetta edelsi puolittainen läpiajo Abdul Sesayn syöttämänä, mutta Michael kaadettiin jälleen kerran rangaistusalueella. Tuloksena rankkarista oli ottelun toinen hattutemppu.

 

Ottelun 69. minuutilla kentälle vaihdettiin Arttu Haapala, joka teki ensi esiintymisen joukkueessa. Arttu oli heti hyvällä pelipäällä ja onnistui hyvin. Ottelun päätösnumerot 9-0 viimeisteli Abdul Sesay. Hän sijoitti pallon maalinedusruuhkasta ottelun 74. minuutilla varmasti Virkiän maalin sivuverkkoon.

 

Lisää tilanteita syntyi vielä useaan lisämaaliin, mutta joukkueen suurin nälkä siihen oli jo tyydytetty. Muutenkin ottelun luonne oli vähän erikoinen. Kuten päätösnumerot jo kertovat, ei vastustajasta ollut kovin paljon edes haraamaan vastaan. Lopussa oli sympatia urheasti yrittäneiden Virkiän pelaajien puolella varsinkin, kun he pelasivat vajaalla loukkaantumisen takia.

 

Nyt OPS:n on pikaisesti nollattava mennyt ottelu ja siirrettävä ajatukset seuraavaan peliin, joka on vielä paikallispeli Herculesta vastaan. Hercules taistelee kynsin hampain sarjapaikasta, joten panosta riittää otteluun. Tämän ottelun voitolla OPS voi jo käytännössä varmistaa sarjavoiton, koska samana viikonloppuna pelaavat Porissa sarjataulukossa 2. ja 3. olevat Musa ja AC Kajaani vastakkain.

 

OTTELUVIDEO: OPS - Virkiä 9 - 0 (6 - 0) 11.9.2016 (koko peli) - YouTube

 

(Toimitus)

05.09.2016

Otteluraportti AC Kajaani - OPS 3-2 (2-1) su 4.9.2016 klo 16.00 Liikuntapuisto, Kajaani

OPS lähti otteluun hyvin valmistautuneena ja latautuneena. Joukkueesta puuttui kuitenkin paras maalintekijä Abdul Sesay, joka oli maajoukkuekomennuksella Sierra Leonessa. Lisäksi tunnelmaa nostatti AC Kajaanin päävalmentajan kyseenalaiset lausunnot edellisestä kohtaamisesta.

 

Ottelu alkoi hyvin, kun OPS:n kapteeni Matias Juntunen näytti esimerkkiä joukkueelleen täräyttämällä ottelun 14. minuutilla rangaistusalueen reunamilta pallon nätisti takatolpan kautta AC Kajaanin maaliin. Sen jälkeen heti kolmen minuutin päästä alkoi OPS:n maalivahdin Dennys Rodriguesin musta hetki. Joukkueen kokenein pelaaja ja koko kauden hyviä pelinavauksia tehnyt Dennys sekosi ihmeellisellä tavalla kahdessa peräkkäisessä pelinavauksessaan, joissa molemmissa hän avasi pallon suoraan keskelle vastustajan keskikenttäpelaajan päähän noin 35 metriin omasta maalistaan. Vastustaja puski molemmilla kerroilla pallon takaisin rangaistusalueen rajalle ja tekivät siitä kaksi maalia. 11. minuutissa peli oli yhtäkkiä 2-1 kotijoukkueelle ja OPS-pelaajat olivat ihmeissään. Aivan ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla OPS sai unelmapaikan, vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, mutta Matias Juntusen laukaus viuhui vähän yli.

 

OPS:n valmennusjohto teki nopeat ratkaisut ennen puoliaikaa ja toisella puoliajalla kentälle tuli OPS:n maaliin Markus Oksman ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Markus avasi peliä hyvin laitojen kautta yhtä pahaa syöttöharhaa lukuun ottamatta. Muutaman torjunnan hän joutui tekemään, mutta ottelun 58. minuutilla tulleelle AC Kajaanin 3-1 maalille Markuskaan ei voinut mitään. Muuten palloa pelattiin enemmälti AC Kajaanin kenttäpuoliskolla. Useiden ruuhka- ja läheltä piti tilanteiden jälkeen, lopultakin Augustine Jibrin toimitti pallon päällään AC Kajaanin verkkoon ottelun 70. minuutilla. Heti kavennusmaalin jälkeen OPS sai rankkarin ja sitä meni Titi Essomba ampumaan. Edellisessä kärkiottelussa Musaa vastaan Titi ampui rankkarimaalin. Nyt kuitenkin hän epäonnistui. Loppuhetkien takaa-ajo tuotti tilanteita, mutta ei maaleja. Näin ollen OPS:n 9 ottelun mittainen kunnioitettava voittoputki katkesi ja AC Kajaani voitti ottelun 3-2.

 

Jos tappion piti tälle kaudelle vielä tulla, niin hyvä, että se tuli juuri nyt. Ehkä joukkueen kaikkien pelaajien nöyryys palautuu tästä ennalleen. Eilisiä onnistujia silti olivat molemmat kapteenit Matias Juntunen ja Augustine Jibrin sekä todella varmasti ja kovaa pelannut uusi brassitoppari Venicio Ferreira. Nyt on 4 kierrosta jäljellä ja OPS:n tavoite on voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja rakentaa uusi voittoputki.

 

(Toimitus)

02.09.2016

Antti Ulanderille kahden vuoden jatkosopimus

Oulun Palloseura on tehnyt omalle nuorelle OPS:aa pitkään edustaneelle Antti Ulanderille (20 v.) kahden vuoden jatkosopimuksen. OPS:n edustusjoukkueen avauskokoonpanon oikean laitapakin paikkaa tällä hetkellä pelaava Antti on edustanut Oulun Palloseuraa jo B-junioreista asti. Vielä viime kaudella raamikas laitapakki pelasi Kolmosessa OPS:n reservijoukkueessa. Tämän kesän vakuuttavat näytöt edustusjoukkueessa helpottivat seurajohdon ratkaisua. Antti on huolellinen ja tarkka puolustaja, joka noudattaa tarkasti annettuja ohjeita ja pelitaktiikkaa. Laitapakin kommentti uudesta pelaajasopimuksesta oli seuraava: ” Olen kiitollinen joukkueelle siitä mahdollisuudesta ja opista, mitä olen nuorena pelaajana saanut tähän mennessä. Olen vielä kokematon, mutta kokemus karttuu pelatessa. Erityisesti kiitän joukkueen kokeneinta kaartia Austin Jibriniä, Papa Titiä ja Dennystä.” Mikäli Antin kehitys jatkuu ja nöyryys pysyy, niin Antti on valmis myös seuraavalle ylemmälle sarjatasolle.

 

(Toimitus)

29.08.2016

Otteluraportti OPS - MUSA 2-1 (0-1) la 27.8.2016 klo 16.00 Castren, Oulu

Pitkään odotettu kärkikamppailu oli edessä ja OPS oli hyvin latautunut otteluun. Kaikki pelaajat olivat käytössä, kun loukkaantumisia ei ollut eikä kenenkään varoitustili ollut täynnä. Ainoastaan ottelun aikainen sääennuste harmitti, sillä sadekeli jätti varmasti monet katsojat kotiin.

 

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla tahtipuikkoa heilutti OPS. MUSA keskittyi lähinnä nopeisiin vastaiskuihin. OPS hallitsi palloa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti porilaisten vierailijoiden maalia. Joni Lämsän läpiajon ja Konsta Belovin lähiyrityksen tiellä oli ainoastaan MUSA:n maalivahti ex-OPS-kapteeni Juhani Koponen. ”Kopo” piti taas jälleen kerran vierasjoukkuetta pystyssä. OPS ei saanut muita kovin vaarallisia tilanteita järjestettyä MUSA:n maalille, vaikka hallitsi pallollista pelaamista koko ajan. Myös useat kulmapotkut valuivat hukkaan. Kun pelikello näytti jo täyttä aikaa ensimmäisellä puoliajalla, niin kuin varkain vierasjoukkue sai alivoima hyökkäyksessään laukaisupaikan ja siitä seurauksena komea laukaus, joka upposi OPS:n maalin oikeaan ylänurkkaan. Yhtäkkiä MUSA johti ottelua 0-1 ja mentiin puoliajalle.

 

Puoliajalla kotijoukkue oli hölmistyneenä vierasjohdosta. Pukukopissa käytiin läpi MUSA:n uhkarohkeaa pelinavausta ja sitä, miten se eliminoidaan. Puoliajan rauhallinen puhuttelu joukkueelle näytti auttavan. Heti toisen puoliajan alussa ottelun 50. minuutilla puoliajalta vaihdosta kentälle tullut Michael Nzekwe tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Maalia edelsi hieno syöttökombinaatio Joni Lämsän ja Titi Essomban välillä, jossa Titi karkasi laidasta läpi ja antoi lyhyen syötön tyhjän maalin eteen syöksyneelle Michael Nzekwelle. Heti perään ottelun 59. minuutilla OPS sai rangaistuspotkun, kun Joni Lämsä kaadettiin rajulla myöhästyneellä taklauksella rangaistusalueen sisällä. Yllättäen ottelun erotuomari Daniel Enkvist ei antanut tilanteessa MUSA-puolustajalle varoitusta. Joni Lämsä myös loukkaantui tilanteessa. Rangaistuspotkusta Titi Essomba pisti pallon varmasti sisään ohi MUSA-maalivahti Juhani Koposen ja tilanne oli yhtäkkiä 2-1 kotijoukkueelle.

 

OPS teki vielä kaksi maalia, jotka molemmat hylättiin. Ensimmäisessä tilanteessa ottelun erotuomari Daniel Enkvist katsoi Augustine Jibrinin estäneen vastustajaa OPS:n kulmapotkutilanteessa, josta OPS:n uusi brasilialainen toppari Venicio Ferreira puski pallon maaliin. Toisessa tilanteessa puolestaan ottelun avustava erotuomari Lassi Matilainen liputti Michael Nzekwen maaliin puskeman keskityspallon paitsioksi. Molemmat tuomiot olivat kyseenalaisia, mutta pian saamme nähdä molemmat tilanteet ottelun videolta. MUSA yritti vielä lopussa lähennellä OPS:n maalia muutamalla erikoistilanteella, mutta ne yritykset jäivät laihoiksi. OPS pelasi lopun varmasti ja peli päättyi kotivoittoon 2-1. Tällä voitolla OPS karisti sarjassa toisena olevan MUSA:n jo kuuden pisteen päähän.

 

Puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Michael Nzekwe toi eloa OPS:n hyökkäyspelaamiseen toisella puoliajalla. Titi Essomba lopulta ratkaisi ottelun henkilökohtaisilla suorituksillaan. Joni Lämsä oli vaarallinen taustanousuillaan. Lisäksi OPS-puolustus on hitsautunut paremmin yhteen uuden topparin Venicio Ferreiran kanssa. Jäljellä olevat runkosarjan kaikki 5 ottelua vaativat jokaiselta OPS-pelaajalta henkistä kanttia ja hyvää latautumista. Tämä kärkiottelu osoitti jo sen, että MUSA:n yllätysmaalikaan ei heilauttanut kotijoukkuetta mitenkään, vaan OPS lähti takaa-ajoon toiselle puoliajalle päättäväisesti ja tuloksellisesti. OPS osaa tällä hetkellä voittaa ja voittaminen on lisännyt joukkueen itseluottamusta myös vaikeilla hetkillä.

 

OTTELUVIDEO: OPS - MuSa 2 - 1 (0 - 1) 27.8.2016 (koko peli) - YouTube

 

(Toimitus)

21.08.2016

Otteluraportti VIFK - OPS 0-2 (0-1) la 20.8.2016 klo 16.00 Elisa Stadion, Vaasa

Edellisen viikon huonon Santa Claus – ottelun jälkeen oli odotettavissa joukkueelta ryhdistäytymistä. Ja niin tapahtui. Oulun Palloseura lähti latautuneena ja hyvin valmistautuneena vaikeaan vierasotteluun VIFK:ta vastaan. Puitteet olivat loistavat ja jo saapuessa uudelle Elisa Stadionille tuntui siltä, että olemme menossa isoon kansainväliseen otteluun.

 

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja pitkälti kovaa vääntöä keskialueella. OPS esitteli yleisölle ensi kertaa joukkueessaan pelanneen brasilialaisen topparin Venicio Ferreiran, joka on edustanut maatan Brasilian alle 23- vuotiaiden maajoukkueessa. ”Vini” aloitti pelin rajusti ennakkovaroituksista huolimatta saaden jo pelin 7. minuutilla keltaisen kortin kovasta taklauksesta. Sen jälkeen Vini oli hyvä ja varma OPS:n puolustuksessa, vartioinnissa sekä pääpelissä. VIFK-hyökkääjille ei jäänyt yhtään tilaa Vinin vartioinnissa.

 

VIFK sai kuitenkin ensimmäisen maalintekopaikan aivan ottelun alussa, kun vastustajan hyökkääjä pääsi puskemaan lähietäisyydeltä täysin vapaasti, mutta pallo meni maalin yli. Sen jälkeen OPS alkoi vyöryttää hyökkäyksiään kohti VIFK:n maalia. Konsta Belovin tulinen laukaus meni vain hiuksen hienosti ohi vasemman alanurkan. Titi Essomba antoi muutaman hyvän keskityksen, mutta jatkajaa niihin ei löytynyt. Muuten ensimmäisellä puoliajalla OPS yritti liikaa keskeltä läpi ja vielä ilmassa. Lopulta ottelun 38. minuutilla OPS teki avausmaalin kulmapotkusta. Takatolpalle vartioimatta unohdettu OPS:n laitapakki ja tulevaisuuden lupaus Antti Ulander puski pallon näyttävästi yli ulkona maalistaan olleen VIFK-maalivahdin. Maali oli Antin ensimmäinen miesten pääsarjatasolla, onnittelut siitä!

 

Toisen puoliajan alussa OPS hallitsi kenttätapahtumia. Tilanteita tuli yhtenään ja laukauksia satoi kohti VIFK-maalia. Vaarallisimmat tilanteet Matias Juntusen tarkan sijoituksen ja Abdul Sesayn kaksi lähilaukausta VIFK-maalivahti hoiti vielä hyvin, mutta kolmatta ”Apen” laukausta ei enää. Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat hyvin yhteen ottelun 70. minuutilla ja Apen laukaus vajaasta 20 metristä upposi vastustamattomasti maalin takanurkkaan ja OPS johti 2-0. Sen jälkeen VIFK teki kaksi vaihtoa yrittäen vielä saada lisävauhtia peliinsä, mutta OPS-puolustus pelasi tarkasti ja rauhallisesti eikä antanut yhtään maalintekopaikkaa vastustajalleen. Lopputuloksena oli hallittu ja tasapainoinen vierasvoitto.

 

Vastustaja VIFK oli edelleen hyvä joukkue ja ihmetellä pitää heidän pisteiden vähyyttä. OPS:lla oli täysi työ voittaa ottelu. Onneksi vierasjoukkueen koko puolustuslinja maalivahti mukaan lukien onnistui ottelussa. Topparipari Augustine Jibrin-Venicio Ferreira olivat hyviä kuten myös laitapakit Antti Ulander-Jere Moilanen.

 

Samalla Oulun Palloseura haluaa vilpittömästi onnitella Vaasan kaupunkia, Vaasan Palloseuraa, VIFK:ta, Vaasan Kiistoa ja muita alueen seuroja sekä kaikkia niitä tahoja ja toimijoita, jotka ovat mahdollistaneet upean Elisa Stadionin rakentamisen! Ei voi kuin kateellisena ihailla sitä jalkapallon voimaa, yhteenkuuluvuutta, poliittista tahtoa ja määrätietoista työtä jota ruotsinkielinen Pohjanmaa näyttää malliksi koko Suomelle ja varsinkin Oululle. Nyt olisi hyvä paikka Oulun kaupunginhallitukselle sekä – valtuustolle käydä pienellä visiitillä Vaasassa oppimassa jotain uutta siitä, miten kuningaslaji jalkapallolle myös voidaan rakentaa olosuhteita. Etelä-Pohjanmaa ja Seinäjoki tekivät jo saman tempun vähän aiemmin, mutta Pohjois-Pohjanmaa ja Oulu nukkuvat, kun ei osata arvostaa kaupungissa kuin yhtä lajia.

 

(Toimitus)

15.08.2016

Otteluraportti Santa Claus - OPS 2-3 (1-2) su 14.8.2016 klo 18.30 Rovaniemen keskuskenttä

Valmennusjohdon huoli joukkueen oikeanlaisesta keskittymisestä päivän otteluun oli todellakin aiheellinen. Varsinkin aiemmin päivällä pelatun FC YPA – Musa ottelun lopputulos sekoitti ajatukset ottelun alussa. Joukkueen henkinen kapasiteetti testataan jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa. Joukkueen pitää pystyä keskittymään vain omiin otteluihinsa ja niiden tuloksiin.

 

Ottelua oli ehditty pelata vain alle minuutti, kun vastustajan hyökkääjä karkasi läpi keskeltä OPS-puolustuksen. Vastahyökkäys oli tehokas ja Santa Claus siirtyi 1-0 johtoon. Tilannetta edelsi pallonmenetys keskialueella, huono reagointi pallon menetykseen ja molempien topparien täydellinen nukahtaminen. Maalivahti Dennys Rodrigues laitteli vasta vesipulloa tolpalle, kun vastustajan hyökkääjä oli jo tulossa läpi. Dennys  ei voinut myöskään pelastaa tilannetta.

 

Maalin jälkeen alkoi OPS:n myllytys. OPS:n tasoitus ja johtomaali tulivat hyvin nopeasti vastustajan maalin jälkeen. Ottelun 10. minuutilla ensin Joni Lämsä sijoitti pallon maaliin lähietäisyydeltä ja perään ottelun 15. minuutilla Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat keskellä hienon seinäsyötön, jolla Matias Juntunen pääsi läpiajoon ja teki siitä 1-2 johtomaalin.

 

Lähes koko pelin OPS vyörytti hyökkäyksiään kohti Santa Clausin maalia, mutta tehot puuttuivat. Santa Clausin maalissa pelannut ROPS-maalivahti Ricardo torjui useamman läpiajon jo ensimmäisellä puoliajalla. OPS-hyökkääjät ajautuivat liian lähellä Santa Clausin maalivahtia ja näin hän pääsi peittämään tilanteet. Santa Clausin tilanteet olivat harvassa, mutta vastustaja taisteli silti sitkeästi puolustaen. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 1-2.

 

Toinen puoliaika alkoi vieraiden kannalta vuorostaan hyvin, sillä ottelun 48. minuutilla Titi Essomban mainiosta syötöstä Konsta Belov puski maalin takanurkalta vieraat 1-3 johtoon. OPS hallitsi kenttätapahtumia ja piti hyvin palloa. Kissa-hiiri –leikki kesti niin kauan, kunnes OPS puolustus nukahti taas. Ottelun 73. minuutilla tullut Santa Clausin kavennus tuli jälleen OPS-puolustuksen keskeltä. Nopea tuikkaus OPS-maalin alanurkkaan riitti yllättämään OPS-maalivahti Dennys Rodriguesin jo toistamiseen. Sen jälkeen ei kuitenkaan nähty odotettua Santa Clausin kiriä ottelun loppuun, vaan OPS kontrolloi hyvin palloa.

 

Ottelu oli hyvä opetus Oulun Palloseuralle. Nyt, kun joukkue johtaa yksin sarjaa, kaikki haluavat sarjajohtajan päänahan. Jäljellä ei ole enää niin sanottuja helppoja matseja, vaan kaikki loput ottelut vaativat täydellisen keskittymisen ja latauksen niin fyysisesti kuin henkisesti. Toivottavasti joukkue ymmärsi opetuksen tärkeyden, sillä jatkossa tulee vastaan paljon parempia joukkueita kuin Santa Claus ja paineensietokyvyn pitää vain kasvaa. Tällaisiin puolustusvirheisiin ei ole enää varaa, vaikkakin joukkueen hyökkäysosasto on kovaa valuuttaa juuri tällä hetkellä.

 

(Toimitus)

08.08.2016

Otteluraportti OPS – TP-47 3-0 (0-0) pe 5.8.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

OPS puolusti sarjajohtoaan hyvin kotiottelussaan rakasta vihollistaan Tornion TP-47 vastaan. OPS ei ollut voittanut TP-47:ää kahteen vuoteen ja se asia painoi jo OPS-pelaajien harteita. Nyt kuitenkin kurssi muuttui ja ehkä Suomen pääministerin Juha Sipilän paikalla olo siivitti OPS-pelaajat lentoon.

 

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasaisempaa. Abdul Sesaylla oli pari paikkaa avata maalihanat, mutta tällä kertaa hän ei onnistunut, vaikka esitti myös hienon kaukolaukauksen. TP-47 ei juuri saanut tilaa kentällä eikä he saaneet myöskään maalipaikkoja. OPS prässäsi rajusti ja suunnitellusti koko ensimmäisen puoliajan. TP-47:llä oli ollut palautusaikaa edellisestä ottelustaan puolet vähemmän kuin OPS-pelaajilla. Siksi kovaan prässiin ja pelitempoon oli hyvä turvautua. Puoliajalla mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

 

Toiselle puoliajalle OPS vaihtoi pikku vammoistaan kärsineen kapteeninsa Matias Juntusen. OPS:n pelintekijä otti yhdessä Joni Lämsän ja Felix Orishanin kanssa koko keskikentän haltuunsa. Playmaker Juntunen järjesteli liukuhihnalta paikkoja OPS-hyökkäykselle. Heti ottelun toisen puoliajan alussa Joni Lämsä- Titi Essomba kaksikko junaili Joni Lämsän rangaistusalueelle, jossa vastustajan puolustaja rikkoi sääntöjen vastaisesti ja ottelua hyvin tuominnut erotuomari Mikko Juusola osoitti pallon pilkulle. Titi Essomba laittoi pallon varmasti sisään ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle.

 

Ottelun 68. minuutilla Matias Juntunen vapautti pystysyötöllään Abdul Sesayn läpiajoon. ”Ape” pääsi laukaisuasemaan, mutta samalla hetkellä vastustajan puolustaja taklasi OPS-hyökkääjää takaapäin, jonka seurauksena pallo liukui Konsta Beloville, joka siirsi OPS:n 2-0 johtoon. Tilanteesta olisi tullut rangaistuspotku, mutta erotuomari Mikko Juusola käytti hyvin hyötynäkökohtaa hyväkseen ja seurasi tilanteen loppuun asti antaen pelin jatkua.

 

Ottelun ratkaisu tuli sitten 82. minuutilla ja tällä kertaa Abdul Sesay onnistui yksinläpiajossaan. Ensin Joni Lämsä riisti pallon keskialueella ja nopealla samanaikaisella syötöllä hän vapautti Sesayn läpiajoon puolesta kentästä. Pitkän juoksun päätteeksi ”Ape” siirsi pallon varmasti maaliin ohi TP-47 maalivahdin.

 

OPS on tällä hetkellä joukkueena vahva. Materiaali on laadukas ja tarpeeksi laaja. Siihen odotetaan keskiviikkona vielä yhtä kovanluokan vahvistusta. Valmennusjohto voi lepuuttaa välillä myös avainpelaajiaan. Silti myös Musa tekee kovaa jälkeä takana. Hekin ovat voittaneet 6 viimeistä otteluaan, joten löysäilyyn ei ole varaa yhdessäkään ottelussa. Henkisesti vaativimmat pelit ovat vasta edessä ja niistä riippuvat loppukauden nousukarsinnat. OPS:n joukkueen tämänhetkinen henkinen vahvuus on kovaa luokkaa ja sitä ei horjuta edes pienet vastoinkäymiset. Sen osoitti tämä kotiottelu.

 

(Toimitus)

 

OTTELUVIDEO: OPS - TP-47 3 - 0 (0 - 0) 5.8.2016 (koko peli) - YouTube

01.08.2016

Otteluraportti FC YPA – OPS 1-3 (0-0) su 31.7.2016 klo 18.30 Ylivieska

OPS lähti jälleen puolustamaan Kakkosen C-lohkon piikkipaikkaa ja tällä kertaa Ylivieskaan. FC YPA on aina ollut kova kotonaan ja OPS ei ole sieltä muutamaan vuoteen pisteitä ottanut.

 

Ottelu alkoi rauhallisissa merkeissä pelin aaltoillessa keskialueella. Kentän pinta oli loistava ja pieni kosteus sen päällä antoi odottaa hyvää syöttöpeliä. Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäinen puoliaika oli OPS:lta hyökkäyspelin kannalta surkea esitys. Ainoastaan Matias Juntusen hankkima laukaisupaikka olisi voinut tuoda maalin, mutta YPA-maalivahti oli tilanteessa parempi. OPS-hyökkääjät olivat yllättäen laiskoja, tehottomia ja vielä useimmiten paitsiossa. Sen sijaan vierasjoukkue Oulun Palloseuran puolustus pelasi todella tarkasti koko pelin. Kurinalaisuus paistoi läpi koko ottelun sen toiminnasta. Siksi 1. puoliajan tuloksena oli 0-0.

 

Toisella puoliajalla OPS-hyökkääjät heräsivät vihdoin unestaan. Maalipaikkoja tuli liukuhihnaan ja FC YPA:n puolustus ei pysynyt ollenkaan enää vikkelien OPS-hyökkääjien vauhdissa. Näyttää siltä, että Oulun Palloseuran miehistön fyysinen kunto on sitä luokkaa, että vastustajat tippuvat kyydistä viimeistään toisella puoliajalla. Samoin kävi edellisessä vierasottelussa Kokkolassa.

 

Ottelun 60. minuutilla syntynyt Abdul Sesayn maali tuli hienon yhteispelin tuloksena, kun Titi Essomba vapautti Sesayn läpiajoon. Yllättäen Sesay ampui jo hyvissä ajoin rangaistusalueen takaa, mutta tarkasti vastustajan maalin vasempaan alanurkkaan. Peli oli 0-1. Heti perään ottelun 71. minuutilla edellä mainitut pelaajat tekivät 0-2 lukemat, mutta syöttäjä ja maalintekijä vaihtuivat. Titi Essonba pääsi laidasta läpi ja ampui voimalla pallon etunurkasta sisään.

 

OPS-puolustuksen ottelun ainoasta vartiointivirheestä tuli sitten 77. minuutilla FC YPA:n kavennus 1-2. Vastustajan toppari Colovic puski häirinnästä huolimatta pallon sivuvaparista ohi hyvin pelanneen OPS-maalivahti Dennys Rodriguesin. Mutta heti perään kaksikko Sesay- Essomba iski jälleen. Vain 4 minuuttia myöhemmin ottelun 81. minuutilla ensin Sesay ampui tolppaan ja siitä ponnahtaneen paluupallon Titi Essomba toimitti takaisin maalille, jonka takanurkalla ollut Abdul Sesay siirsi pallon verkkoon. Peli ratkesi ja taululle tulivat 1-3 loppulukemat.

 

OPS oli koko joukkueena kurinalainen ja huolellinen varsinkin puolustuspelissään. Antti Ulander ja Nicki Meglinski pelasivat molemmat alakerrassa hyvän ottelun. Felix Orishania vastaan kukaan ei halua pelata. Nyt hän vartioi FC YPA:n pelintekijän ja aina vaarallisen Dragan Pejicin pois ottelusta. OPS-hyökkääjät ovat tällä hetkellä niin kovassa vedossa, että heiltä voi odottaa maaleja jatkuvasti, vaikka välillä ei siltä näyttäisikään.

 

Joukkueessa on hyvä henki ja tasapaino. Kaikki tekevät yhdessä töitä toistensa eteen kentän kaikilla osa-alueilla ja se on menestymisen merkki, hyvä joukkuehenki!

 

(Toimitus)

17.07.2016

Otteluraportti OPS – PPT 3-2 (1-1) la 16.7.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

OPS lähti toista kertaa puolustamaan sarjajohtoaan kotiottelussaan FC Jazzin reservijoukkuetta PPT:ta vastaan, jolle OPS oli menettänyt sarjan ensimmäisellä kierroksella kaksi pistettä vieraissa. Kakkosen C-lohkon sarjatilanne on edelleen niin tasainen, että kärjessä pysyäkseen on vain yksinkertaisesti voitettava jatkuvasti.

 

Ottelu alkoi kovalla OPS:n prässillä, joka tuotti lukuisia tilanteita vierailijan maalille. Tällä kertaa pallo vain ei mennyt millään maaliin. Osasyynsä oli tietenkin sillä, että PPT puolusti maaliaan lähes koko joukkueen voimin aivan maalin edessä ja omalla rangaistusalueen rajalla. Kotijoukkueella jäi puuttumaan laukaukset kauempaa ja ensimmäinen puoliaika pelattiin vielä vastatuuleen.

 

Yllättäen PPT meni 0-1 johtoon ottelun 35. minuutilla. Maalin edestä tehty vierasmaali oli helppo, sillä OPS-puolustus oli jättänyt vastustajan hyökkääjän aivan vapaaksi parhaaseen maalintekosektoriin. Onneksi kotijoukkue sai tasoituksen juuri ennen puoliaikaa. Matias Juntusen antamasta vapaapotkusta Titi Essomba nikkasi pallon päällään maaliin takatolpalta ja puoliaikatulokseksi kirjattiin näin 1-1.

 

Puoliajalla kotijoukkueelle korostettiin laukausten merkitystä ja keskitysten antamista päädystä takaviistoon. Se oli tärkeää, sillä PPT:n puolustus meni ajoittain jopa liian syvälle aivan oman maalivahtinsa syliin.

 

Heti toisen puoliajan alussa puoliajalla annettu neuvo oli onnistua, kun Michael Nzekwe purjehti vastustajan ohi päätyviivalle ja antoi syötön takaviistoon Matias Juntuselle, joka kuitenkin tällä kertaa epäonnistui laukauksessaan. OPS myllytti PPT:ta koko toisen jakson. Vastustaja ei päässyt kuin muutaman kerran kontrolloituun hyökkäykseen. Koko OPS:n hyökkäysarsenaali oli kentällä yhtä aikaa. Tilanteita tuli lähes minuutin välein, mutta PPT-puolustus taisteli urheasti.

 

Ottelun 64. minuutilla OPS:n puolustukselle sattui sitten karmea poikittaissyöttö virhe. Laidalta yllättäen keskelle annettu syöttö omalla kenttäpuoliskolla ei tavoittanutkaan Augustine Jibriniä, vaan vastustajan hyökkääjän, joka pääsi yksinläpiajoon. Lopulta vastustajan hyökkääjän Matias Koskisen unelmalaukaus OPS:n maalin oikeaan yläkulmaan siivitti vierailijat yllättäen taas yhden maalin johtoasemaan ja peli oli 1-2.

 

OPS jatkoi hirveää pallorallia vastustajan kenttäpuoliskolla ja tilanteita tuli jatkuvasti. Vihdoin ottelun 69. minuutilla OPS-hyökkääjä Michael Nzekwe murtautui päättäväisesti läpi keskeltä PPT:n puolustusta ja ampui lujaa ja tarkasti pallon vastustamattomasti ohi vastaan tulleen PPT-maalivahdin. Peli oli jälleen tasan 2-2. Sitten koitti loppurutistuksen aika ja kotijoukkue näytti tahtotilansa. OPS halusi mennä kahden viikon mittaiselle sarjatauolle sarjan kärjessä.

 

Lopullinen ratkaisu tuli vasta ottelun 86. minuutilla, kun OPS:n Abdul Sesay onnistui vihdoin kaukolaukauksessaan ja pallo painui komeasti vastustajan maalin vasempaan ylänurkkaan ja peli oli 3-2. ”Ape” aloitti pelin keskikentällä, mutta OPS:n valmennusjohdon oli pakko siirtää hänet ylemmäs jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kun hänen keskikentän vartiointi oli puutteellista. Joukkue odottaa kovasti keskikentän armotonta taklaajaa Joni Leskelää takaisin sairastuvalta. Hänen loukkaantumisen jälkeen OPS on joutunut muuttamaan aloituskokoonpanoaan turhan usein, mutta onneksi tulosta on silti tullut. Ottelun viimeiset minuutit OPS pelasi viisaasti kuluttaen aikaa vastustajan kulmalipulla. Lopulta ottelun jälleen hyvin tuominneen Daniel Enkvistin pilli soi ottelun päättymisen merkiksi ja tulostaululla olivat vihdoin kotijoukkueen johtolukemat 3-2. Näin kotijoukkue lunasti lupauksensa mennä pienelle sarjatauolle sarjan piikkipaikalla.

 

Ottelu oli jälleen OPS-tyylinen, värikäs ja maalirikas. Ihmetellä sopii, miksi PPT on sarjataulukossa noin alhaalla. PPT pelasi ainakin nyt Oulussa taistellen ja uhrautuvasti. He ansaitsevat pelistään onnittelut. Ainoastaan yhden palautteen molemmille porilaisille ryhmille voisi antaa tähän asti nähtyjen pelien perusteella. Eihän pelaajien ole tarkoitus selostaa peliä ja tapahtumia koko ajan kentällä. Tietenkin jos sillä yritetään vaikuttaa kokemattomiin tuomareihin, mutta tällä kertaa se ei ainakaan onnistunut. Jatkuva pulputus tuomareille ei voi olla ainoa taktiikka pelin lopputuloksen myönteiseen suuntaan saamiseksi.

 

(Toimitus)

 

OTTELUVIDEO: OPS PPT 3 - 2 (1 - 1) 16.7.2016 (koko peli) - YouTube

11.07.2016

Otteluraportti OPS – Närpes Kraft 3-0 (1-0) su 10.7.2016 klo 17.00 Castren, Oulu

OPS lähti tälle kaudelle ensimmäistä kertaa puolustamaan sarjajohtoaan. Kakkosen C-lohkon sarjatilanne on kuitenkin niin tasainen, että 6 joukkuetta oli ennen tätä kierrosta kahden pisteen sisällä. Kärjessä pysyäkseen on vain yksinkertaisesti voitettava jatkuvasti.

 

Kotijoukkue OPS aloitti ottelun rajusti. Närpes Kraft oli helisemässä ensimmäisen 30 minuuttia, mutta vain kerran OPS onnistui maalinteossa. Jo ottelun 10. minuutilla Titi Essomba antoi näyttävän keskityksen maalin eteen Michael Nzekwelle, jolla oli helppo työ puskea isännät 1-0 johtoon. Ennen ja jälkeen johtomaalin OPS:lla oli monta lähellä piti tilannetta, mutta joka kerta Kraft-puolustus siivosi pallon viimeistään maaliviivalta väljemmille vesille.

 

Ensimmäisen puoliajan viimeiset 15 minuuttia oli kotijoukkueelta todella tahmeaa pelaamista. Keskikentän liike lakkasi ja vartiointi petti. Onneksi maalivahti Dennys Rodrigues oli hereillä ensin yksinläpiajossa ja perään ensimmäisen puoliajan viimeisessä tilanteessa vapaapotkussa rangaistusalueen tuntumasta, joka aiheutui OPS-puolustuksen nukahtamisesta. Dennys teki ”game saverin” maalin oikeasta alanurkasta. Puoliaikatulokseksi jäi siis 1-0 kotijohto.

 

Toiselle puoliajalle tuli taas tuttu OPS, joka prässäsi ja oli aktiivinen. Heti 2. puoliajan ensimmäisellä minuutilla Konsta Belov ampui väkisin pallon maaliin maalinedusruuhkassa, jossa pallo kimpoili sinne ja tänne useamman kerran. OPS vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Närpes Kraftin maalia. Lisää maaleja saatiin nähdä ottelun 60. minuutilla, kun Titi Essomba survoi pallon väkisin maaliin. Sitä ennen Kraftin maalivahti torjui kertaalleen Titin laukaisun, mutta kärkäs OPS-hyökkääjä seurasi tilanteen loppuun asti. Ottelu oli jo 3-0 ja siinä oli ratkaisun makua. Sitten taas iski hyvä olo kotijoukkueen paitoihin. OPS teki nopeat vaihdot keskikentälle ottelun viimeisellä vartilla ja tiukasti puolustaen homma hoidettiin kuitenkin kunnialla kotiin. Oma maali säilyi koskemattomana. Positiivista oli se, että OPS pystyi tällä kertaa kontrolloimaan palloa johtotilanteessa pitkät tovit ilman hätäilyä.

 

Ottelu ei tarjonnut parasta Oulun Palloseuraa, mutta pisteet ovat tärkeimmät. Uskoa joukkueelle sarjan toiselle kierrokselle varmasti antaa se, että huonolla pelilläkin voimme voittaa. Tämä ottelu ainakin sen todisti.

 

(Toimitus)

 

OTTELUVIDEO: OPS - Närpes Kraft 3 - 0 (1 - 0) 10.7.2016 (koko peli) - YouTube

04.07.2016

Otteluraportti GBK – OPS 2-4 (2-0) Su 3.7.2016 klo 18.30 Kokkolan keskuskenttä

OPS lähti vieraissa pelattuun kärkiotteluun hyvin valmistautuneena. OPS oli kolmantena sarjataulukossa heti GBK:n jälkeen, joka oli toisena. Joukkue verrytteli yhdessä kotistadionillaan tuntia ennen matkalle lähtöä. Nopean suihkun jälkeen joukkueen bussi suuntasi kohti Kokkolaa. Seurasihteerin valmistamat maukkaat eväät nautittiin matkan aikana ja kaikki näytti hyvältä.

 

Paikalle saavuttiin kuitenkin liikenneruuhkien takia 15 minuuttia myöhässä, joka aiheutti hiukan levottomuutta joukkueen sisällä ja se näkyi kentällä ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Jo ottelun 6. minuutilla kotijoukkue GBK siirtyi upean kaukolaukauksen jälkeen 1-0 johtoon, kun OPS-keskikenttä ei ehtinyt laukausta peittämään. Peli oli muutenkin keskikentällä vaikeaa ja OPS hävisi lähes kaikki kaksinkamppailut keskialueella isokokoiselle GBK:lle. Sen vuoksi OPS:n valmennusjohto joutui tekemään nopeita ratkaisuja ja tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin pelin jälkeen. Abdul Sesay tiputettiin sentterin paikalta hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi tuomaan kaksinkamppailuvoimaa joukkueen sydämeen. Samalla Joni Lämsä tiputettiin puolustavaan rooliin keskikentällä. Vaihdosta sisään tullut Titi Essomba aloitti joukkueen hurjan takaa-ajon, mutta ennen sitä OPS-puolustus vielä hölmöili porukalla GBK:n 2-0 johtomaalin. Essombaa on yritetty säästää pienten loukkaantumisten takia, mutta nyt hänet oli heitettävä tuleen. Heti ensimmäisen puoliajan lopulla Titi järjesti paikan OPS-hyökkääjille, josta saatiin aikaiseksi ensimmäinen tolppalaukaus, mutta se oli vasta varoitus tulevasta.

 

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua, kun joukkue oli sisäistänyt valmennusjohdon antamat ohjeet pelata maata pitkin GBK:n puolustuksen selustaan. Lisäksi OPS vaihtoi vielä Nicki Meglinskin vahvistamaan alakertaa. 

 

Ottelun 60. minuutilla OPS sai ansaitun rangaistuspotkun, josta Titi Essomba otti vastuun ja laittoi pallon varmasti sisään. Sen jälkeen heti perään OPS:lta hylättiin yksi maali jälleen kerran Kokkolassa ja kokkolalaisen avustavan tuomarin toimesta paitsiona. Ottelun 67. minuutilla tullut 2-2 tasoitus kulmapotkun jälkeisessä tilanteessa oli Konsta Belovin käsialaa. Matias Juntusen antamasta kulmasta Augustine Jibrin voitti pääpallon ja Konsta haistoi tilanteen ja runnoi pallon maalin kattoon. Sen jälkeen pilvet katosivat ja aurinko alkoi paistaa. Aurinko paistoi suoraan GBK-maalivahdin silmiin ja Matias Juntusen antamat sivuvaparit tuottivat tuskaa GBK:n puolustukselle. Ensimmäisen kerran viidestä metristä pääsi yrittämään johtomaalia Nicki Meglinski, mutta hän ei saanut osumaa palloon. Seuraavasta sivuvaparista sitten helähti. Matiaksen antama tarkka nosto GBK-puolustuksen selän taakse lähelle maalia saavutti Augustine Jibrinin pään ja Augustine puski näyttävästi 2-3 johtomaalin ottelun 82. minuutilla. Sen jälkeen koettiin GBK pienoinen painostus kausi, mutta ilman suurempia ongelmia tilanteesta selvittiin hyvin. Kesken GBK-painostuksen OPS:n kovasti töitä tehnyt voitonhaluinen sentteri Michael Nzekwe karkasi ottelun toisella lisäminuutilla GBK:n topparilta ja nosti pallon maaliin yli vastaan tulleen GBK-maalivahdin ja näin ottelu oli ratkennut. OPS voitti vieraissa kärkiottelun 2-4 ja siirtyi samalla ensimmäistä kertaa sarjajohtoon.

 

Ottelu oli värikäs ja tapahtumarikas jälleen kerran. OPS ei jätä tänä kesänä ketään katsomossa eikä penkillä kylmäksi. Joukkueen hyökkäysarsenaali on kaamea ja siitä kertoo joukkueen 10 ottelussa tekemät 32 maalia. Vielä kun puolustuspää saadaan tukittua paremmin, niin ei aina tarvitsisi antaa etumatkaa vastustajalle. GBK-OPS ottelun juoni oli alusta asti selvä. GBK luotti erikoistilanteisiin, koska omaa pitkän joukkueen. Sen vuoksi se pyrki pelaamaan vain pitkillä palloilla, jotka aluksi tuotti yllättäen vaikeuksia OPS:n puolustukselle, koska hävisimme kakkospallot keskikentällä. Puoliajalla tapahtunut joukkueen puhuttelu auttoi ja joukkueen kokeneet pelaajat Dennys Rodrigues, Augustine Jibrin ja Titi Essomba ottivat vastuun hyvin käsiinsä ottelun toisella puoliajalla. Samalla näytti siltä, että OPS:n juoksuvoima alkoi hyydyttää GBK:n isokokoista alakertaa mitä lähemmäs pelin loppua mentiin. Joka tapauksessa ottelu oli hieno ja varmasti kotiyleisökin sai vastinetta rahoilleen. Värikkyyttä ei ainakaan puuttunut.

 

(Toimitus)

18.06.2016

Otteluraportti OPS – AC Kajaani 1-3 (0-1) Pe 17.6.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

OPS koki perjantaina kauden ensimmäiset pistemenetykset kotiottelussaan AC Kajaania vastaan. Joukkueen peli vanhalla systeemillä ei toiminut lainkaan, vaan keskikenttä hävisi taistelun pelkästään yhdelle pelaajalle, entiselle OPS-pelaaja Ramirezille.

 

Ottelu alkoi OPS:n tiukalla hyökkääjien karvauksella, joka tuotti todella suuria vaikeuksia AC Kajaanin puolustukselle. OPS:n hyökkäykset vyöryivät vaarallisesti kohti AC Kajaanin maalia, mutta tuloksetta. Kuitenkin ottelun 15.minuutilla OPS:n vasenlaitahyökkääjä Michael Nzekwe murtautui läpi vasemmalta rangaistusalueen sisään ja hänet kaadettiin. Seurauksena oli rangaistuspotku. Mutta jälleen kerran OPS ja Matias Juntunen epäonnistui rangaistuspotkussaan. Saman tien vastahyökkäyksestä AC Kajaani teki 0-1 johtomaalin OPS-puolustuksen vielä miettiessä epäonnistunutta rankkaria. Heti AC Kajaanin johtomaalin jälkeen Titi Essomba petasi täydellisen maalintekopaikan Abdul Sesaylle, mutta hän puski 5 metristä pallon ohi AC Kajaanin maalin. Puoliaikatulos oli 0-1.

 

Toiselle puoliajalle OPS vaihtoi hyökkäävämmän pelisysteemin ja tilanteita alkoi tulla AC Kajaanin maalille. Kesken OPS-painostuksen kuitenkin AC Kajaani teki 0-2 kulmatilanteesta, jossa OPS:n koko puolustus sekoili maalivahtiaan myöten. AC Kajaani teki 0-2 maalinedusruuhkasta, jossa OPS:n koko puolustus seisoi ja vain katsoi vastustajan liikkeitä. Maali tuli erittäin pahaan saumaan.

 

OPS vaihtoi ottelun 56. minuutilla Konsta Belovin kentälle Michael Nzekwen tilalle ja heti tapahtui. 10 minuuttia siitä Konsta teki kauniin kavennuksen 1-2. OPS painoi päälle ja ilmassa leijui 2-2 tasoitus, mutta ei vaan onnistunut. Sen sijaan OPS:n alakerran rutinoiduimmat pelaajat Austin Jibrin ja Dennys Rodrigues yhdessä sähläsivät niin, että AC Kajaanin vahva kärki Michael Ibiyomi teki hiljaisella sijoituksellaan 1-3 maalin vastustajalle ohi hölmistyneen OPS-maalivahdin. Siihen katkesi OPS:n takaa-ajo ja lopputulokseksi jäi vierasvoitto 1-3.

 

Ottelun loppuanalyysi; Joukkueen kapteenin epäonnistuttua rankkarissaan vaikutus oli erittäin negatiivinen koko joukkueen peliin. Siitä vastuun saa ottaa yksin joukkueen kapteeni ja hän tietää syyn. Sen jälkeen OPS:n alakerran kokeneimmat pelaajat, maalivahti Dennis Rodriguesin ja toppari Austin Jibrinin sekoilut ratkaisivat ottelun lopputuloksen.

 

Ottelu pelattiin surunauhoissa ja aloitettiin hiljaisella hetkellä toppari Austin Jibrinin isoveljen poismenon johdosta. OPS halusi kunnioittaa pitkäaikaisen kapteeninsa perheessä tapahtunutta tragediaa, mutta kentällä joukkue ei taistellut sen eteen.

 

OTTELUVIDEO: https://youtu.be/9U44gICIRJI

 

(Toimitus)

16.06.2016

OPS isännöi AC Kajaania pe 17.6. klo 18.30 Castrenissa

Sarjataulukossa seitsemäntenä oleva AC Kajaani saapuu haastamaan sarjataulukon neljännen OPS:n Castrenin viheriölle perjantaina 17.6. Tervetuloa nauttimaan suomalaisesta jalkapallosta!

14.06.2016

Otteluraportti MuSa - OPS 12.6.2016

Oulun Palloseura joutui ennakkoasetelmissa vaikeaan paikkaan kärkikamppailussa Porin MuSaa vastaan, kun edellisen ottelun erotuomarisähläyksissä päätuomari Pietu Niinimäki ja avustava tuomari Sami Väntti ajoivat ulos OPS:n hyökkäävät keskikenttäpelaajat Matias Juntusen ja Joni Lämsän.

 

Ottelu alkoi OPS:n kannalta aneemisesti. Joukkueen prässipeli ei toiminut ollenkaan ja varsinkin keskialue hävittiin. Keskialueen pelaajat vartoivat vastustajiaan kolmen - neljän metrin päästä. Suunnilleen ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Joni Leskelän loukkaantuminen vaikeutti tilannetta entisestään. MuSa sai pari vaarallista tilannetta OPS-maalille, mutta maalivahti Dennys Rodrigues hoiti tonttinsa huolella. Samoin toisessa päässä entinen OPS-kapteeni Juhani Koponen pelasi tuttuun tyyliinsä varmasti. Hän mm. torjui ensimmäisellä puoliajalla Titi Essomban vapaapotkun 20 metristä. Koponen pelasi pallon vasemmasta yläkulmasta sormen päillään yläriman kautta takaisin kentälle. Ensimmäisen jakson loppupuolella Jere Moilanen antoi ristipallon, joka tippui vastustajan rangaistusalueen reunalle. MuSa-toppari arvioi pallon lentoradan väärin ja Titi Essomba haistoi paikan ottaen pallon haltuunsa ja ohitti laukauksellaan MuSa-maalivahti Juhani Koposen. Näin OPS siirtyi 0 - 1 johtoon, mikä oli myös taukotulos.

 

Toinen puoliaika lähti liikkeelle samalla lailla kuin ensimmäinenkin. OPS-hyökkääjät pelasivat liian alhaalla, vastustajan selustaan ei pelattu palloja ja prässipeli ei toiminut.  Peli aaltoili päästä päähän MuSan pitäessä enimmäkseen palloa hallinnassa. MuSan hyökkääjien tehottomuus näkyi. Paine kasvoi OPS-maalilla koko ajan. OPS:n valmennusjohto myöhästyi pelaajavaihdossaan ratkaisevasti, sillä MuSa sai ansaitun rangaistupotkun toisen puoliajan loppupuolella ennen kuin OPS ehti vaihtaa puolustusvoimaa kentälle. MuSa tasoitti pelin rangaistuspotkulla 1-1. Tämän jälkeen OPS alkoi painaa päälle ja ottelun loppuminuutit pelattiin MuSan päädyssä. MuSan maalivahti Koponen esitteli parhaita taitojaan. Hän torjui mm. Michael Nzekwen laukauksen vasemmasta alakulmasta. Lisäksi ottelun lisäajalla OPS:n suorittamasta pitkästä sivurajaheitosta syntyi maalinedusruuhka, josta Koponen kuitenkin poimi pallon käsiinsä. Ottelun lopputulokseksi jäi 1-1.

 

Kokonaisuudessaan ottelu oli OPS:n koko kauden heikoin. Perusasiat olivat unohtuneet. Kuri, asenne ja päättäväisyys eivät näkyneet kentällä. Kapteeni Matias Juntusen ja Joni Lämsän yhtäaikainen poissaolo tuntui vaikuttavan liikaa joukkueen suoritukseen. Voitolla OPS olisi siirtynyt sarjakärkeen.

 

(Toimitus)

06.06.2016

Otteluraportti OPS - VIFK 3.6.2016

OPS pelasi perjantaina neljännen kotiottelunsa kauden 2016 kuudesta pelatusta ottelusta ja tuloksena oli jälleen voitto, vaikka ottelun tuomaristo Pietu Niinimäki, Sami Väntti ja Atte Räinä tekivät parhaansa estääkseen sen.

 

Ottelu alkoi OPS:n kannalta heikosti. Jo ottelun 1. minuutilla VIFK oli tehdä maalin. Joukkue prässipeli ei toiminut lainkaan ensimmäisen 5 minuutin aikana. Pikkuhiljaa OPS:n siniset alkoivat herätä peliin ja tiukalla koko kentän karvauksella OPS otti pienessä myötätuulessa pelin haltuunsa.

 

OPS hallitsi täysin peliä ensimmäisellä puoliajalla. OPS:n maalit syntyivät 11, 20 ja 23 minuutin kohdilla ja OPS johti jo 3-0. Konsta Belov alusti hienoilla syötöillään kaksi ensimmäistä maalia. Joni Lämsä laukoi takaviistosta 1-0 maaliin ja Michael Nzekwe puski takatolpalta 2-0. Titi Essomban 3-0 laukaus ilmasta rangaistusalueen rajalta oli komea ja laukaus painui vasempaan yläkulmaan.

 

Sitten VIFK sai erikoistilanteen, kulmapotkun, ottelun 32. minuutilla ja kavennus 3-1 tehtiin maalivahdinalueen rajalta, johon maalivahdin pitää aina tulla. Päästimme sillä lahjalla VIFK:n takaisin peliin.

 

Ottelun ensimmäinen puoliajan lopulla 43. minuutilla nähtiin ensimmäinen erotuomarien sekoilu kentällä. Matias Juntusta rikottiin törkeästi takaapäin sivurajan ja VIFK vaihtopenkin vieressä. Vastustajan pelaaja sai keltaisen kortin, mutta yhtäkkiä avustava erotuomari 1 Sami Väntti liputtaa VIFK-päävalmentajan Tomi Kärkkäisen rajun huutelun jälkeen myös Matias Juntuselle keltaista korttia. Syynä oli kuulemma potku. Otteluvideolta näkyy, kun Matias Juntunen on selällään maan pinnassa ja polvet koukussa jalat ylöspäin. Hän kierähtää maasta ylös ja silloin hänen jalkansa hipaisee vastustajaa. Minkäänlaista potkua videolla ei näy! Tämä maksoi OPS:lle paljon, sillä toisella puoliajalla saatu toinen keltainen kortti keskialueen taklauksesta muuttui punaiseksi kortiksi. Kuvasta näkyy myös Niinimäen innokkuuden antaa Matias Juntuselle punaisen kortin.

 

Toisen puoliajan OPS pelasi puolestaan vastatuuleen. Heti toisen puoliajan 51. minuutilla VIFK:n laituri keskittää pallon OPS-maalia kohti, johon OPS:n Augustine Jibrin hyppää eteen pallon osuessa tahattomasti käteen. Avustava tuomari 2 Atte Räinä liputtaa villisti käsivirhettä ja Niinimäki juoksee saman tien rangaistuspilkulle. VIFK kavensi 3-2.  Ottelun 63. minuutilla VIFK antaa nopean keskialueen vaparin ja jälleen OPS-pelaajat nukkuivat ja käänsivät selkänsä pallolle. Nopeasti annetusta keskialueen vaparista lähti VIFK:n vastahyökkäys, joka päättyi hienoon kaukolaukaukseen, johon OPS-maalivahti Dennys Rodrigues ei ehtinyt. Tilanne oli yhtäkkiä 3-3. Huh huh, mitä puolustamista!

 

OPS:n onneksi kapteeni Matias Juntunen ehti tehdä voittomaalin 4-3 ottelun 72. minuutilla ennen ulosajoaan 82. minuutilla. Titi Essomba pyöräytti jälleen VIFK:n vasemman pakin kahville ja syötti Matiaksen avopaikkaan, josta hän ei erehtynyt.

 

Ottelun viimeisen 10 minuutin aikana alkoi jälleen kerran päätuomari Pietu Niinimäki väsyä ja kontrolli petti totaalisesti. Tämä sama tapahtui jo viime vuonna TP-47 – OPS ottelussa Torniossa. Ensin keskialueen taklauksesta Joni Lämsä sai keltaisen kortin 81. minuutilla ja heti perään ottelun 82. minuutilla Matias Juntuselle toinen keltainen kortti ja samalla punainen kortti samoin keskialueen taklauksesta. Videolta näkyy hyvin, kuinka useasta samanlaisesta VIFK-taklauksesta keltainen kortti ei nouse, mutta OPS saa peräti 5 keltaista korttia. Niistä seurauksena oli Matias Juntusen ja Joni Lämsän ulosajot sekä lisäksi vielä ottelun toisen punaisen kortin jälkeen suutahtaneen OPS-maangeri Miika Juntusen ulosajo.

 

Joni Lämsän ulosajo oli järkyttävää katseltavaa. Ensin iso VIFK-pelaaja rikkoo Joni Lämsää keskialueella ja kaatuu vielä Lämsän päälle. Vastustaja saa tilanteesta keltaisen kortin, mutta niin sai myös rikottu pelaaja Joni Lämsäkin. Videolla näkyy, kun Joni Lämsä yrittää vastustajaa työntämällä vetää jalan painavan kaverin alta. Siitä nahistelusta Pietu Niinimäki antaa Joni Lämsälle toisen keltaisen kortin 4 minuutin sisällä eikä edes muista sitä tehneensä. Videolla näkee hyvin kuinka Niinimäki selaa vihkoaan ja Lämsä on kohta antamassa vaparia ennen kuin VIFK-puolustaja huutaa Niinimäelle, että se oli Joni Lämsän toinen keltainen kortti. Sen jälkeen nousee vasta punainen kortti.

 

Heti perään tuli myös kolmas ulosajo, kun erotuomaritoimintaa ensimmäisen kerran koko ottelun aikana kritisoinut OPS-manageri Miika Juntunen ajettiin myös ulos. Pietu Niinimäki osoitti ulosajoa ensimmäisestä häneen kohdistuneesta kritiikistä OPS-vaihtopenkiltä, vaikka aihetta olisi ollut aiemminkin.

 

Saatiin tärkein asia voitto, mutta se tuli vain todella kalliiksi. Seuraavasta ottelusta ovat poissa molemmat hyökkäävät keskikenttäpelaajat. Onneksi Abdul Sesay palaa Sierra Leonen maajoukkueen ottelusta ennen Porin reissua.

 

Ja onneksi ottelusta on video. Suomen Palloliitto saa ottaa vastuun perjantain ottelun erotuomaritoiminnasta eikä vältellä sitä tapansa mukaan. OPS oli yhteydessä Suomen Palloliittoon jo keskiviikkona, kun tieto ottelun päätuomarin vaihtumisesta saapui seuralle. Pyynnöt kokemattoman ja epävarman erotuomarin laittamisesta kärkikamppailuun menivät kuuroille korville, jälleen kerran.

OTTELUVIDEO: https://youtu.be/n0-01UL1XiM

 

(Toimitus)

21.05.2016

Otteluraportti TP-47 - OPS 3-2 (2-2)

OTTELURAPORTTI TP-47 – ops 3-2 (2-2)

 

OPS matkusti torniolaisten vieraaksi C-lohkon kärkikamppailuun lauantai-illaksi Haaparannalle. Ensimmäinen puoliaika oli OPS-manageri Miika Juntusen mukaan kauden heikoin suoritus tähän mennessä. Alakerrassa Eelis Koskinen oli ongelmissa TP-47:n laitahyökkääjän kanssa, joten ensimmäinen vaihto piti suorittaa jo 24. minuutilla. Koskisen paikalle tulo Juho Toivonen, joka onnistui roolissaan.

 

 

Isännät aloittivat maalinteon jo 2. minuutilla. Koroma Thomas Sebora onnistui laittamaan pallon kulmapotkusta suoraan etukulmasta sisään OPS:n puolustuksen nenän edessä. Heti perään OPS onnistui tasoittamaan 1-1:een Matias Juntusen syöttäessä pallon Abdul Sesaylle. TP-47:n kuitenkin onnistui mennä uudelleen johtoasemaan, kun Sebora ampui kahden OPS-pakin  välistä pallon maaliin. 2-2-tasoitus syntyi Titi Essomban esityöstä, jonka Joni Lämsä viimeisteli 32. minuutilla. Tauolle mentiin tasalukemissa.

 

 

Toinen puoliaika oli vieraiden hallintaa. OPS loi paikkoja, mutta viimeistely ontui pahasti. Abdul Sesaylla oli avopaikka puskea vieraat johtoon, Matias Juntusella ja vaihdosta kentälle tulleella Konstantin Belovilla oli omat avopaikkansa. Ottelun käännekohta kuitenkin oli, kun kapteeni Matias Juntunen epäonnistui rangaistuslaukauksissa peräti kahdesti. Ensimmäinen rankkari osui tolppaan, toinen meni yli. –”Ei riitä pelihermot Matiaksella”, totesi Miika Juntunen ottelun jälkeen. Rangaistuspotkut tuomittiin aiheesta, ensin kaadettiin Abdul Sesay ja sitten OPS:n onnistujiin lukeutunut Titi Essomba.

 

 

Ottelun 62. minuutilla isäntien Olli-Pekka Niskanen sai toisen varoituksen ottelussa ja loppuajan OPS pelasi yhden miehen ylivoimalla. Sekään ei auttanut, maaleja ei tehty ja lopulta Seboran onnistui viimeistellä joukkueelleen voittomaalin ja itselleen hattutempun 88. minuutilla.

 

 

Pisteet jäi Tornioon, ja OPS jatkaa sarjataulukossa viidentenä neljän pelatun ottelun jälkeen. Ensi lauantaina Palloseura saa vieraakseen FC Santa Clausin Rovaniemeltä. Ottelu pelataan Castrenissa klo 16 alkaen. 

 

 

 

-Niina

19.05.2016

Otteluraportti OPS - FC YPA 5-1 (1-1)

Otteluraportti OPS – FC YPA 5-1 (1-1)

 

Kauden toisessa kotiottelussa OPS sai vieraakseen FC YPA:n Ylivieskasta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalipaikoista ei tulosta syntynyt. OPS-hyökkääjä Michael Nzekwellä oli kahdesti tilaisuus päästä nokikkain YPA:n maalivahti Angevine Scottin kanssa, tuloksetta. Myös kapteeni Matias Juntunen kokeili onneaan samankaltaisella lopputuloksella.

 

 

Ottelun 32. minuutilla kotijoukkue onnistui viimein avaamaan maalihanat. Matias Juntunen antoi pitkän syötön Abdul Sesaylle ja Abe pisti pallon maaliin yli vastaan tulleen maalivahdin. Heti perään YPA tasoitti OPS:n puolustuksen nukkuessa. FC YPA onnistui maalinteossa, vaikka sillä ei käytännössä ollut edes maalipaikkoja koko ensimmäisellä puoliajalla.

 

 

Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1. OPS:n manageri Miika Juntunen kurmuutti palaajia tauolla, ja muistutti jalkapallon olevan maalintekopeli. Pallon hallinta ei auta, jos viimeistely on tehotonta. Puhuttelu auttoi, sillä toisella puoliajalla tulosta alkoi syntyä. 49. minuutilla Titi Essomba syötti 16-rajalle Matias Juntuselle, joka laukoi isännät 2-1-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Michael Nzekwe keskitti pallon Abdul Sesaylle, joka viimeisteli 3-1-osuman.

 

 

Ottelun ikävin puoli oli se, että Matias Juntusta yritettiin tahallisesti vahingoittaa 3-1-tilanteessa. YPA-hyökkääjä taklasi OPS-kapteenia takaapäin, joka loukkasi tilanteessa nilkkansa pahannäköisesti. Ilman hyviä teippauksia nilkka olisi helposti voinut vahingoittua vakavastikin, mutta nyt onneksi pienen hoitotauon jälkeen kapteeni pystyi palaamaan kentälle. ”-Erotuomareiden on kyettävä suojaamaan pienikokoisia taitopelaajia kentällä.”, jyrähti Miika Juntunen ottelun jälkeen.

 

 

OPS jatkoi maalitehtailuaan edelleen. Illan onnistujiin kuului myös vaihdosta kentälle tullut Konstantin Belov, joka maalasi 4-1-osuman Matias Juntusen syötöstä. Loppulukemat 5-1:een viimeisteli Abdul Sesay rangaistuspotkusta, joka tuomittiin Titi Essomban kaatamisesta. Abdul Sesay viimeisteli kauden ensimmäisen hattutempun.

 

 

OPS jatkaa sarjassa kolmantena, tilillä on kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Seuraava ottelu pelataan sarjakärki TP-47:n vieraana Haaparannan tekonurmella lauantaina. Ottelu alkaa klo 18.

 

 

 

-Niina

 

Michael Nzekwe

02.05.2016

Joukkueen kokoonpano kaudella 2016!

Huikean kova kokoonpano kaudelle 2016

 

Tiistai-illan sarja-avaukseen on aikaa enää vajaa vuorokausi. Palloseura on saanut valmistautua hyvin tulevaan kauteen, ja manageri Miika Juntunen on saanut neuvoteltua pelaajasopimuksia tasaiseen tahtiin. OPS tavoittelee tosissaan lohkovoittoa ja nousua Ykköseen ensi kaudeksi. Kasassa on monipuolinen ja tasokas joukkue. 

 

OPS KOKOONPANO:

 

ABDUL SESAY

ANTTI ULANDER

AUGUSTINE JIBRIN

DENNYS RODRIGUES

EELIS KOSKINEN

FELIX ORISHANI

JERE MOILANEN

JONI LESKELÄ

JONI LÄMSÄ

JUHO TOIVONEN

KONSTANTIN BELOV

MARKUS OKSMAN

MATIAS JUNTUNEN

MICHAEL NZEKWE

NICKI MEGLINSKI

PIETARI LAMMINPÄÄ

TITI ESSOMBA

VALTTERI TIKKANEN

 

 

 

-Niina

17.04.2016

OPS – Santa Claus 2-0 (0-0) La 16.4.2016 klo 14.00 Heinäpää, Oulu

OPS voitti Santa Clausin harjoitusottelussa Heinäpäässä 2-0 (0-0)

OPS pelasi lauantaina Heinäpäässä harjoituskauden ensimmäisen ulkokenttäpelinsä. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla oli kaunis auringon paiste, joka muuttui vesisateeksi ottelun toisella puoliajalla. Silti olosuhteet olivat kohtuullisen hyvät, joskin kentän sivusuunnassa puhaltanut tuuli hieman vaikeutti pitempiä syöttöjä.

 
Ottelu alkoi OPS:n tiukalla koko kentän karvauksella, joka tuotti todella suuria vaikeuksia Santa Clausin pelaajille, vaikka vastustajalla oli mukanaan reservijoukkuesopimuksen mukaisesti ROPS:in liigamiehistöstä 5 pelaajaa. Santa Claus oli vahvistanut ROPS:in liigapelaajilla joukkueen joka osa-aluetta, puolustusta, keskikenttää ja hyökkäystä. Sitä oli myös ROPS:n päävalmentaja Juha Malinen tarkkailemassa. Silti Santa Claus sai luotua vain yhden maalipaikan ensimmäisellä puoliajalla ja muu aika pelattiin lähes koko ajan Santa Clausin kenttäpuoliskolla. 

 
OPS hallitsi täysin peliä, mutta laukaukset puuttuivat. Kotijoukkue yritti ensimmäisellä puoliajalla jatkuvasti murtaa Santa Clausin isokokoista alakertaa keskeltä seinäsyötöin siinä onnistumatta. OPS:n pelinrakentelu oli turhan pientä ja näppärää, suoraviivaisuus puuttui. OPS:n paras maalipaikka tuli kulmapotkusta, kun  takatolpalle unohdettu Augustine Jibrin puski tolppaan ja jatkotilanteessa ollut Konsta Belov myöhästyi hiukan tyhjän maalin edessä ja vastustaja putsasi pallon yli päätyrajan. Tauolle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

 
Toiselle puoliajalle OPS joutui vaihtamaan toppari Augustine Jibrinin pois hänen pienten vammojensavuoksi. Tilalle tullut nuori Nicki Meglinski jatkoi hyvin Augustinen tehtävien hoitoa ja puolustus pelasi edelleen varmasti.

Ottelun puoliajalla painotettiin hyökkäysten nopeutta ja suoraviivaisuutta sekä laukauksia. Niitä alkoikin tulla heti toisen puoliajan alussa. Santa Clausin maalivahti piti kuitenkin pintansa lähes ottelun 70 minuutille asti ennen kuin OPS:n keskushyökkääjä Abdul Sesay pääsi paluupallosta siirtämään OPS:n 1-0 johtoon. Tilannetta edelsi hieno Titi Essomban ja Matias Juntusen kuvio ja yhteispeli.

 
Pian sen jälkeen OPS otti vaihtoon ottelun ensimmäisellä puoliajalla kätensä loukanneen kapteeni Matias Juntusen ja tilalle tuli Michael Nzekwe, joka siirtyi sentteriksi ja Abdul Sesay tippui pelinrakentajaksi Juntusen paikalle. Kauan ei ehtinyt aikaa kulua, kun Titi Essomba jälleen vapautti joukkuetoverinsa tekopaikkaan ja tällä kertaa vaihtomies Michael Nzekwe puski etutolpalta 2-0 voittomaalin.

 
OPS:n onnistujia oli joukkueellinen lisättynä vaihtomiehillä. Joukkueen asenne ja tahtotila olivat kohdillaan. Tärkeää ottelussa oli se, että tällä kertaa pidettiin oma maali koskemattomana. Kaunista katsottavaa oli myös maalivahti Dennys Rodriguesin tarkat avaukset, Augustine Jibrinin ja Nicki Meglinskin pelinjohtaminen ja Titi Essomban jatkuva vaarallisuus vastustajan maalin läheisyydessä. OPS-keskikenttä oli taas luokkaa parempi kuin vastustajalla ja OPS:n alakerta selvitti vähät vastustajan tilanteet helposti.

 
-Toimitus

14.04.2016

Dennys Rodrigues ja OPS sopimukseen

 

 

Brasilialaismaalivahtii torjuu tulevan kauden Oulussa

 

Dennys Rodrigues allekirjoitti kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen OPS:n kanssa hiljattain. Dennys on erinomainen vahvistus joukkueelle, jonka tavoitteena on lohkovoitto ja nousu ykköseen.

 

-"Paluu Ouluun on ollut mieluinen. Olen viihtynyt täällä aina ja on ollut mahtavaa nähdä ystäviä jälleen," kertoo Rodrigues. " 

 

Rodrigues tietää, että kakkosessa on haasteellista koota joukkue, mutta uskoo OPS-manageri Miika Juntusen osaamiseen. -"Joukkue alkaa hahmottua, vaikka kakkosdivarissa rahanpuute hankaloittaa joukkueen kasaamista. Miika tekee loistavaa työtä yhdistellessään kokeneita pelimiehiä ja uusia kykyjä samaan joukkueeseen. Joukkue alkaa näyttää oikein hyvältä."

 

Dennys Rodrigues pelasi Oulussa viimeksi kaudella 2011 AC Oulun riveissä. Sen jälkeen hän on muutamien suomalaisseurojen kosiskeluista huolimatta palannut takaisin Brasiliaan. Siellä pelaajaura jatkui sellaisissa seuroissa kuin EC Avenida, Cêilandia EC, Trindade AC, ABC FC ja Figueirense FC, jossa Rodrigues harjoitteli viime kauden.

-"Haluan toivottaa OPS-fanit tervetulleiksi peleihin kannustamaan joukkue sarjanousuun. Olen varma, että kauden lopussa juhlimme OPS:n paluuta Ykköseen." 

 

 

 

-Niina

02.04.2016

Otteluraportti OPS - AC Oulu 2-2 (0-1)la 2.4. klo 12.00

OPS – AC OULU 2-2 (0-1) La 2.4.2016 klo 12.00 Oulu, Arina Areena

 

OPS:n edustusjoukkue oli tänään ihan eri tuulella kuin edellisessä pelissä TP-47 vastaan. Joukkueelle oli annettu 5 teemaa ennen peliä ja niistä joukkue täytti neljä. Teemat olivat kuri, asenne, päättäväisyys, kova työ ja pelitaito. Pukukoppiin unohtui ilmeisesti maalintekotaito.

 

OPS vyörytti jo ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen kohti AC Oulun maalia, mutta viimeistely oli surkeaa. Paras tilanne oli, kun Michael Nzekwe oli yksin AC Oulun maalivahdin kanssa eikä huomannut vierellään tyhjän maalin edessä seisovaa Konsta Belovia, joka turhaan odotti 5 metrin syöttöä avopaikassa. Michael ampui laukauksen päin AC Oulun maalivahtia. Myös Matias Juntunen oli yksin AC Oulun maalivahdin kanssa, mutta ampui ohi.

 

Vastaavasti AC Oulu rankaisi heti ensimmäisestä paikasta, kun he menivät 0-1 johtoon hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Paunovicin upea puolivolley laidanvaihtona meni ihan oikeaan osoitteeseen AC Oulun vasemmalle brassihyökkääjälle, joka laittoi OPS:n oikean topparin Juho Toivosen miinaan ja syötti avopaikan joukkuetoverilleen. Tämä oli myös puoliaikatilanne.

 

Toinen puoliaika oli yhtä myllytystä AC Oulun maalilla. OPS:n vasen laituri Konsta Belov oli yksin maalivahdin kanssa pariin otteeseen ilman tulosta ja muutaman kerran Konstan laukauksen AC Oulun puolustajat viime hetkellä pelastivat. Samaa teki Michael Nzekwe. Titi Essomba tarjoili maukkaita keskityksiä jatkuvasti oikealta laidaltaan, mutta ilman tulosta. Kaksi kertaa Michael puski lähietäisyydeltä suoraan kohti AC Oulun maalivahtia ja kerran aivan avoimesta paikasta volleystä reilusti yli vastustajan maalin. Myös Felix Orishanilla ja vaihdosta tulleella Callistus Chukwulla oli avopaikat. Lopultakin juuri ennen pyydettyä vaihtoa Konsta Belov onnistui tuikkaamaan 1-2 kavennuksen. Peliaikaa oli jäljellä vielä noin 20 minuuttia ja paine vain kasvoi AC Oulun maalilla.

 

OPS joutui suorittamaan kaksi vaihtoa. Callistus Chukwu tuli Konsta Belovin tilalle ja Antti Ulander tuli Eelis Koskisen tilalle. AC Oulun vasen pakki oli ihan purjeessa OPS:n Titi Essomban kanssa. Titi teki mitä halusi oikealla laidallaan ja antoi jatkuvasti keskityksillään avopaikkoja pelikavereilleen. Titi vain saisi olla välillä enemmän itsekäs ja yrittää murtautua itse läpiajoihin. Aika kului ja AC Oulua revittiin ja raastettiin joka puolelta, mutta Iiro Vandellin johtama puolustus taisteli hyvin ja maalivahdilla oli tänään todella hyvä päivä. AC Oulun maalivahti Tommi Lindholm pelasi loistavan ottelun.

 

Lopulta kaikkien epäonnistuneitten avopaikkojen jälkeen ottelun viime hetkillä OPS sai vähintäänkin ansaitun tasoituksen, kun Matias Juntusen antamasta upeasta sivuvaparista kentälle juuri tullut nuori puolustaja Antti Ulander nousi korkeimmalle takatolpalla ja puski tasoituksen 2-2. Antti teki sen maalin heti ensimmäisestä paikastaan, mitä kokeneimmat hyökkääjät eivät tehneet useista paikoistaan. Antilta se oli upea suoritus.

 

Joukkueen pelissä oli hyvää kurinalaisuus, asenne ja kova työmoraali. Tällä asenteella pelaavaa joukkuetta on vaikea voittaa. OPS:n keskikenttä oli tyly vastus AC Oulun uusille brasseille. Kova taklauspeli ja läheltä vartiointi tuotti tuskaa AC Oulun edelleen heiveröiselle keskikentälle. Kaksinkamppailut OPS voitti useimmin ja päästiin hyviin vastaiskuihin. Mikäli tällä asenteella pelataan läpi kauden tasaisesti, niin Kakkosesta pitää löytyä todella kova vastustaja haastamaan Oulun Palloseuraa. Mutta mutta, se asenne ja tasaisuus ratkaisevat pitkässä juoksussa.

 

OPS – AC Oulu -pelissä onnistujia oli paljon molemmilla puolilla. Peli oli viihdyttävää ja ajoittain aika kiihkeääkin. Ja niin sen pitää ollakin, jos haluaa voittaa. OPS:n onnistujiin kuuluivat Eelis Koskinen keskikentällä, joka oli paikkaamassa Abdul Sesayta, joka oli Sierra Leonen maajoukkueen mukana. Eelis pelasi kauden parhaimman ottelunsa. Juho Toivonen yllätti positiivisesti oikean topparin paikalla lukuun ottamatta maaliin johtanutta ryntäystään. Kokeilla maalissa ollutta Dennis Rodriguesia ei voi syyttää maaleista. Molemmat AC Oulun maalit olivat kauniisti viimeisteltyjä. Oli ilo nähdä entisen OPS-kapteenin Austin Jibrinin paluu joukkueeseen. Hänen johtamistaitonsa ja esimerkkinsä kentällä antaa paljon joukkueelle tulevaisuudessa. Vielä kun saadaan Titi Essombasta kaikki tehot irti, niin joukkue näyttää hyvältä.

 

Puolustuspeliä pitää vielä parantaa kahden annetun maalin verran. Keskikenttä toimii ja luo avopaikkoja. Hyökkäys tarvitsee lisää itseluottamusta ja rauhallisuutta maalintekotilanteisiin. Olemme silti aikataulussa, sillä vielä on tasan kuukausi aikaa hioa kuvioita ja harjoitella yhteispeliä ennen kuin sarja alkaa.

 

01.04.2016

Augustine Jibrin ensi kaudeksi OPS:n riveihin!

Ex-kapteeni Augustine Jibrin palaa OPS:aan!

 

Useita kausia OPS:ssa pelannut 27-vuotias nigerialaistoppari Augustine "Austin" Jibrin tekee paluun Palloseuraan. Tänään allekirjoitettu sopimus kattaa tulevan kauden, ja Austin nähdään kentällä jo lauantaina 2.4. kotiottelussa AC Oulua vastaan klo 12.00 Arina-Areenalla.

 

-Niina

 

31.03.2016

Dennys Rodrigues try outille OPS:aan!

OPS on saamassa vahvistusta alakertaan, kun AC Oulun ykköstorjujana Veikkausliigassa pitkään pelannut brasilialainen Dennys Rodrigues pukee sinipaidan päälleen. Dennys tulee antamaan näyttöjä sopimusneuvottelujen alla tämänhetkisestä kunnostaan tolppien välissä. Ensimmäisen ottelun Palloseuran riveissä hän pelaa lauantaina 2.4. entistä seuraansa AC Oulua vastaan klo 12.00 alkavassa pelissä Heinäpään Arina-areenalla.

 

Dennys Rodrigues on 38-vuotias kokenut maalivahti, joka on pelannut vuodesta 2011 portugalilaisessa Esporte Clube Avenidassa. Urallaan 192-senttinen Rodrigues on pelannut myös Brasilian pääsarjatasolla.

30.03.2016

Paikalliskamppailu Heinäpään areenalla la 2.4. klo 12.00

Luvassa on kovatasoinen paikalliskamppailu Heinäpään Arina-Areenalla, kun OPS kohtaa AC Oulun lauantaina 2.4. klo 12.00. Tervetuloa tunnustamaan väriä!

Liput otteluun 10€/5€, maksu käteisellä.

 

-Niina 

19.03.2016

Otteluraportti OPS - GBK 4-2 (1-0), la 19.3. 2016 klo 16.00 Oulu, Arina Areena

OPS - GBK 4-2 (1-0), la 19.3. 2016 klo 16.00 Oulu, Arina Areena

 

Viikko sitten pelatun Santa Claus -ottelun (OPS voitti 3-1) tapaan OPS voitti nyt samassa sarjassa pelaavan GBK:n keskinkertaisella esityksellä 4-2. Joukkueessa on sairastupa täynnä, kun peräti 8 pelaajaa puuttui ottelusta, joten siihen nähden esitys oli kelvollinen 3-0 tilanteeseen asti.

 

Ottelun teemana oli pitää oma maali puhtaana ja juuri 3-0 tilanteessa painotettiin, että pidetään nyt oma maali puhtaana. Toisin taas kävi. Ensin vastustajalle lahjoitettiin kulmapotkusta jälleen maali, kun vartiointi boxissa ei onnistunut. Maalin takanurkalla vastustaja sai ottaa pallon vielä haltuun ja tehdä siitä maalin ilman yhdenkään OPS-pelaajan reagointia. Heti perään oman maalivahdin avauksesta vastustaja rokotti toistamiseen ja peli oli yhtäkkiä 3-2. Joukkueelta loppui nöyryys ja työnteko 3-0 tilanteessa. Se varmaan löytyy takaisin viimeistään maanantain treeneissä.

 

OPS meni johtoon 1-0 kauniilla tavalla ja juuri niin, kuin olemme harjoitelleet, vastahyökkäyksestä. Felix Orishani riisti pallon vastustajalta noin puolessa kentässä ja antoi sen Matias Juntuselle, joka puolestaan syötti välittömästi Konsta Belovin yksin läpi. Konstan sijoitus oli tarkka ja OPS siirtyi johtoon.

 

Toisella puoliajalla alkoi Michael Nzekwe -show. OPS vasen laituri vei GBK:n oikeaa pakkia kuin pässiä narussa. Kolme kertaa hän tuli vasemman laidan kautta nopeudella ja voimalla ihan päätyrajalle asti ja tarjoili sieltä pallon tyhjän maalin eteen omille pelikavereilleen. Niistä paikoista kokeilla oleva ghanalainen Samuel teki 2-0 ja 3-0 maalit. Samuel pelasi sentterinä. Kolmas avopaikka tuhrittiin lähes maaliviivalta.

 

Sen jälkeen joukkue nukahti ja lopetti pelaamisen. Ylimielinen asenne kostautui em. virheinä ja GBK innostui saamistaan maaleista. Sen verran ryhtiä kuitenkin löytyi joukkueen kapteenilta Matias Juntuselta, että hän kävi kuittaamassa vasurillaan tarkan laukauksen GBK:n vasempaan alanurkkaan aiemmin erikoistilanteessa unohtamansa vartioinnin jälkeen. Pelin päätösnumeroiksi sinetöityvät siis 4-2 OPS:n voitoksi.

 

OPS:n pelaajista kunnostautuivat oudolla paikalla palannut Juho Toivonen, joka luuti ja ohjasi alakertaa tällä kertaa topparina. Michael Nzekwe pelasi varsinkin toisen puoliajan upeasti. OPS:n keskikenttä kokonaisuudessaan näytti taas, että se kuuluu sarjaporrasta ylemmäs. Vielä kun OPS oppii nöyryyden puolustamisessa, niin kesästä voi tulla mielenkiintoisen jännittävä. OPS pelaa tällä hetkellä hyvin ja kurinalaisesti. Koko joukkue noudattaa annettuja ohjeita ja OPS:n pelitapa tuottaa vaikeuksia vastustajille. Muutamat ilmassa vielä olevat hankinnat kun onnistuvat, niin OPS on kova joukkue ensi kauden sarjassa.

07.03.2016

OPS:lle uusi sihteeri

Oulun palloseuran uutena sihteerinä Hannan tilalla aloitti 1.3. Niina Parpala. Niinan kautta voi jatkossa varata vuorot harjoitushalliin sekä tilata bussin joukkueensa käyttöön numerosta 040 5923 705 tai sähköpostilla toimisto(a)ops.fi.

 

Oulun Palloseura kiittää Hannaa yhteistyöstä ja toivottaa menestystä uusiin haasteisiin! 

 

 

06.03.2016

Otteluraportti PS Kemi - OPS la 5.3.2016

OPS aloitti ottelun erittäin huonosti. Jo 3. minuutilla PS Kemi sai kulmapotkun ja OPS:n vartiointi petti. Vastustajan isokokoinen toppari puski läheltä 1-0.

 

PS Kemillä oli vaikeuksia pelata keskikentän kautta, joten he yrittivät jatkuvasti hakea Billy Ionsia pitkillä syötöillä. Pelin ensimmäisen 5 minuutin aikana hän saikin kaksi paikkaa puolittaisista läpiajoista onnistumatta niissä. OPS:n keskuspuolustus ei ollut hereillä niissä tilanteissa.

 

Sen jälkeen peli alkoi rullaan. OPS:n keskikenttä otti alueen haltuun ja koko joukkue pelasi kurinalaisesti sovittua taktiikkaa noudattaen, vaikka vastassa oli Veikkausliigajoukkue. Augustine Jibrinin johtama alakerta Eelis Koskisen ja Nicki Meglinskin kanssa tukkivat kaikki juoksupaikat nopeilta PS Kemin hyökkääjiltä. Ottelun edetessä PS Kemin puolustukselle ja keskikentälle alkoi tulla syöttöharhoja helpoissa tilanteissa OPS:n kovan prässin vuoksi ja vierasjoukkue pääsi dominoimaan peliä. Lopulta yksi vastaiskuista tuotti tasoituksen, kun Michael Nzekwe laukoi läheltä 1-1 lukemat. Sitä ennen samassa tilanteessa pallo pyöri useampaan kertaan jo lähes maalissa useamman OPS pelaajan toimesta.

 

Toinen puoliaika ja sen ensimmäiset 40 minuuttia oli parasta OPS peliä tälle kaudelle. PS Kemi oli vastaanottavana osapuolena koko ajan, vaikka OPS antoi vastustajan hallita palloa näennäisesti heidän alakerrassaan. OPS iski terävästi vastaiskuilla Michael Nzekwen, Abdul Sesayn ja Konsta Belovin voimin. Kullakin hyökkääjällä oli useampi paikka tehdä lisämaaleja, mutta lopulta Konsta Belov karkasi läpiajoon reunasta Abdul Sesayn hienosta syötöstä ja OPS johti 1-2. Tilannetta edelsi Matias Juntusen erinomainen karvaus keskialueella, jolloin hän karvasi pallon pois vastustajan Sasa Jovovicilta. Pallon menetyksestä suivaantunut Jovovic otti samassa rytäkässä vielä punaisen kortin.

 

Viimeinen 5 minuuttia oli sitten farssi koko OPS-joukkueelle. Ensin Augustine Jibrin loukkaantui ja kommunikoi väärin valmentajan kanssa, josta seurauksena vaihtokomennus, vaikka hän olisi pystynyt jatkamaan peliä. Muutamalla pelipaikan vaihdolla koko joukkueen peli sekosi täysin ja PS Kemi teki tasoituksen 2-2 vajaa miehisenä useamman pelaajan käsittämättömän pehmeyden vuoksi.

 

Toisella puoliajalla maalivahti Markus Oksmanin nopeat avaukset olivat myrkkyä PS Kemin prässille. Entinen OPS-kapteeni Augustine Jibrin palasi toppariksi muutaman vuoden jälkeen ja hänessä on sitä johtajuutta, jota joukkue tarvitsee. OPS:n keskikentällä Joni Leskelä palasi omalle tasolleen kahden ottelun mittaisen korpivaelluksen jälkeen ja oli todella hyvä ja oikea aikainen taklauspelissään. Kun hänen vierellään raataa tasaisesti pelistä peliin nopeajalkainen Felix Orishani, niin on vaikea läpäistä OPS;n keskikentän pohjaa. Abdul Sesayn pystyjuoksut olivat myös todella vaarallisia ottelun toisella puoliajalla.

 

Ottelusta jäi kuitenkin ikävimpänä muistona PS Kemin keskikenttäpelaajan Juho-Teppo Bergin vakava loukkaantuminen. Juhis astui nopeassa tilanteessa pallon päälle ja hänen nilkkansa meni poikki sekä nivelsiteet repesivät. Ottelu oli keskeytyksissä 15 minuuttia tapahtuman vuoksi joukkueiden odottaessa ambulanssin tuloa paikalle.

 

Oulun Palloseura ja edustusjoukkue toivottavat Juhikselle pikaista paranemista ja tsemppiä edessä oleviin haasteisiin!  

22.02.2016

Otteluraportti su 21.2. OPS - AC Oulu

OPS lähti Hercules-turnauksen finaaliin ilmeisen ylimielisenä ilman tarvittavaa asennetta. Ehkä viikon takainen voitto AC Oulusta oli liian makea, jotta joukkue olisi pystynyt voittamaan viikon sisällä sen uudestaan. Pahinta oli se tapa, millä tappio tuli. Joukkueen asenne ja taistelutahto oli kadoksissa. Loukkaantumiset eivät olleet selityksenä OPS:n tappiolle, koska vastustaja pelasi myös junioripitoisella joukkueella. AC Oululla oli osa jopa B-junioreita.

 

Vastustaja rankaisi ensimmäisellä puoliajalla kaksi kertaa kulmapotkusta. Molemmat maalit, 0-1 ja 0-2, syntyivät erityisen huonon erikoistilannepuolustamisen seurauksena. Ennen ottelua joukkueelle vielä painotettiin, että OPS:n pitää olla vaarallinen joukkue erikoistilanteissa, kun se on fyysisesti paljon pitempi joukkue. Toisin kuitenkin kävi, vastustaja rankaisi niistä.

 

Ensimmäisellä puoliajalla OPS sai tekopaikkoja, mutta niitä tuhlasi etenkin hyökkäyspään Juho Toivonen ja Michael Nzekwe. Titi Essomba ei päässyt edes tekopaikkoihin, mutta niitä hän loi pelikavereilleen. Junior ampui myös kerran vapaapotkusta ylärimaan. Hyökkäyspään pelaajilla ei ollut tarvittavaa tahtoa ja voitonnälkää. Monet kokeilla olevat pelaajat eivät ainakaan näillä näytöillä OPS-seurajohtoa vakuuta.

 

Toinen puoliaika pelattiin lähes täydellisesti AC Oulun kenttäpuoliskolla. Pelin hallinta ei kuitenkaan tuottanut yhtä maalia enempää, mutta vastustaja sen sijaan rankaisi muutamasta vastahyökkäyksestä kahdesti OPS:n alakerran karkeiden virheiden jälkeen. OPS:n 1-3 kavennus oli hieno. Juuri 2-vuotuisen sopimuksen seuran kanssa tehnyt Felix Orishani paukautti etuyläkulmaan voimalla. Hän oli ainoa puhtaat paperit ottelusta saanut OPS-pelaaja. Felixin työmoraali on ihailtavaa ja toivottavasti se tarttuu myös koko joukkueeseen. Kavennusmaalin jälkeen takaa-ajo romuttui karkeaan puolustuspään virheeseen ja AC Oulun vastaisku oli jälleen tehokas. Peli ratkesi 1-4 tilanteeseen, joka oli ottelun lopputulos.

 

Huomioitavaa ottelussa oli sen päätuomarin upea suoritus. Ottelun päätuomarina toiminut Tero Syrjä antoi molempien joukkueiden pelata tarvittavan kovaa ja se jos mikä kehittää suomalaista jalkapalloilua kansainväliseen suuntaan. Oulussa ei ole nähty moneen vuoteen noin tasapainoista suoritusta ottelun päätuomarilta ja hän oli tasapuolinen molemmille joukkueille. Tero Syrjä piti kovaa taklauspeliä sallivasta linjastaan kiinni läpi ottelun.

 

Suomen jalkapalloon on vuosien saatossa pesiytynyt ihmeellinen Ballerina-linja, jossa joka taklauksesta nousee heti jo ottelun alussa keltainen kortti ja se johtaa pian jo punaiseen korttiin. Jalkapallo on miesten laji ja siihen kuuluvat myös taklaukset.

22.02.2016

Otteluraportti la 20.2. Hercules - OPS

Ottelu alkoi OPS:n kannalta jälleen hapuilevasti, mutta huono alku ei kestänyt tällä kertaa kuin 10 minuuttia. Sen jälkeen joukkueiden tasoerot tulivat selvästi esille. OPS vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti Herculeksen maalille hukaten jopa 3 puhdasta yksinläpiajoa. Koeajalla oleva Michael Nzekwe ei meinannut osua millään maalitolppien väliin.

 

Abdul Sesayn komea 0-1 maali noin 20 metristä vastustajan maalin vasempaan kulmaan aloitti maalikarkelot. Heti perään 0-2, lopultakin Michael Nzekwe onnistui läpiajossaan ja nosti pallon maaliin yli vastaan tulleen vastustajan maalivahdin. Sitten vuorossa oli Titi Essomba, joka teki 0-3 hallitusti yksin läpiajossaan nostaen pallon yli heittäytyneen vastustajan maalivahdin. Tämä tulos jäi voimaan puoliajalle.

 

OPS vaihtoi toisella puoliajalla kaikki vaihdossa olleet 8 pelaajaa saamaan kokemusta ja peliaikaa, koska ottelun tulos oli ilmeinen. Nuori Pietari Lamminpää onnistui ihan hyvin oikean puolustajan tontilla ja Teemu Pähtilä keskikentällä. Ottelun lopputulos 0-3 voitto oli joukkueen suunnitelman mukainen. Omiin ei saanut päästää yhtään ja 3 tehtyä maalia riittivät voittoon. Maalintekoon toki jäi paljon parannettavaa.

 

Hercules-turnauksen finaalissa OPS kohtaa AC Oulun sunnuntaina klo 14.00.

13.02.2016

Otteluraportti AC Oulu - OPS

OPS jatkoi esityksiään siitä, mihin kaksi viikkoa sitten Pietarsaaren turnauksessa jäätiin. Ottelun alku oli taas todella huonoa suorittamista. AC Oulun 1 – 0 maali tuli useamman virheen kustannuksella ja keskuspuolustus ei ollut hereillä. Samoin 2 – 0 tuli keskialueen pallonmenetyksen jälkeen pystysyötöllä suoraan puolustuksen keskustan kautta. Lähes koko ensimmäinen puoliaika oli heikompaa kuin verrataan aiempaan turnaukseen. Peli tosin hiukan parani ensimmäisen puoliajan loppupuolella. Titi Essomban kauniista keskityksestä Konsta Belov puski 1 – 2 ja vastustajan maalivahdin harhailujen seurauksena Abdul Sesay nosti pallon tyhjiin 2 – 2. Uutena pelaajana kokeilussa ollut Brassi toppari Victor Rai oli vaikeuksissa koko ensimmäisen puoliajan ja varmasti isona syynä oli kieliongelma. Hän ei pystynyt johtamaan puolustusta, niin kuin odotimme.

Puoliajalla OPS-pelaajille painotettiin kurinalaisuutta pelin avaamiseen ja vartiointiin. Viimeinen 45-minuuttinen oli jo sitten ihan eri tasoa. OPS:n keskikenttäkvartetti Matias Juntunen, Abdul Sesay, Felix Orishin ja Joni Leskelä nostivat vielä loukkaantuneinakin pelin tasoa niin paljon, että AC Oulun nuoret pojat keskikentällä jäivät jalkoihin. Maalintekotilanteita tuli solkenaan ja vastustajan maalivahdin lisäseikkailutkin jäivät kuitenkin rankaisematta. Sen lisäksi OPS:n alakerran kommunikointi parani huomattavasti ottelun toisella puoliajalla. Titi Essomba oli pitelemätön enemmän hyökkäystyöskentelyyn keskittyneelle AC Oulun vasemmalle laitapakille. Konsta Belov oli juuri toipunut sairaudestaan ja siihen nähden kaksi tehtyä maalia oli hieno suoritus. Ratkaisumaalin Konsta teki toisella puoliajalla tyhjiin noin 55 min. kohdalla.

Kohtaamme AC Oulun vielä uudestaan ainakin kerran ennen kuin sarjat alkavat. Todennäköisesti saamme heistä vielä paljon kovemman vastuksen, sillä lauantaina nähty AC Oulu oli kuin varjo entisestään ja he pelasivat hyvin junioripitoisella joukkueella. Mutta kumpikin joukkue pelasi reilusti ja tämän ajan henkeen kuuluen testasivat uusia pelaajaehdokkaita.

01.02.2016

Otteluraportit Pietarsaaren tammiturnauksesta

PE 29.1. klo 18.00 OPS – KPV

Oulun Palloseura matkusti perjantaina Pietarsaareen vuoden 2016 harjoituskauden avausotteluun perinteiseen FF Jaron järjestämään turnaukseen Tellushallissa. Avausottelussa vastassa oli viime kaudella samasta Kakkosen pohjoislohkosta Ykköseen noussut KPV Kokkolasta.

Ottelu alkoi OPS:n kannalta todella huonosti, sillä jo parin minuutin kohdalla KPV meni 0-1 johtoon keskuspuolustuksen törmäilyjen jälkeen. KPV:n ylivoimaa jatkui 15 min. ajan, jonka jälkeen OPS-kapteeni Matias Juntunen herätti joukkueen taisteluun omalla esimerkillään. Matias oli koko kentän ylivoimainen hahmo sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan. OPS hallitsi kenttätapahtumia loput 75 min. ja KPV oli hätää kärsimässä. KPV yritti kaataa oululaiset kovalla taklauspelillä ja se onnistui alussa, kun OPS ei vastannut kovaan kovalla. Ottelun erotuomarin linja salli poikkeuksellisen kovan pelin, mikä sinänsä ei ole huono asia suomalaiselle jalkapallolle. Tärkeintä oli, että linja pysyi samana koko ottelun ajan. Kun OPS vastasi kovaan taklauspeliin, niin ote siirtyi heille. Ottelun lopussa 15 min. ennen päätösvihellystä KPV sai lopultakin punaisen kortin ja OPS sai tilanteesta rankkarin. OPS-kapteeni Matias Juntunen kruunasi iltansa laittamalla pallon verkkoon rangaistuspisteeltä. OPS:lle jäi vielä lopussa toinen selvä rankkari viheltämättä, jota ottelun päätuomari ei havainnut. Abdul Sesaylla oli ratkaisun avaimet kädessään, kun hän ei ylettänyt sivusta tulleeseen keskitykseen tyhjän maalin edessä pelin loppuminuuteilla. Lopputuloksena ottelussa oli 1-1 tasapeli.

Rangaistuspotkukisassa oli kolme laukaisijaa per joukkue. Abdul Sesay teki OPS:n ensimmäisen, mutta viime kaudella AC Kajaanissa pelannut Calistus Chukwu epäonnistui toisena laukojana. Kolmannen ampui niin ikää viime kaudella AC Kajaania edustanut Michael Nzekwe maaliin onnistuneesti, mutta KPV:n kaikkien kolmen ampujan täydelliset suoritukset tiesivät heidän ansainneen paikan turnauksen finaalissa numeroin 2-3.

OPS:n parhaimmistoa olivat edellä mainitun Matias Juntusen lisäksi hyviä torjuntoja esittänyt näytillä oleva porilaislähtöinen maalivahti Markus Oksman ja toisella puoliajalla kentälle tullut myös näytillä oleva puolustava keskikenttäpelaaja Felix Orishin. OPS:n normaalisti keskushyökkääjänä pelaava Juho Toivonen joutui ottelussa kovaan testiin, sillä hän joutui pelaamaan topparin tontilla KPV:n isokokoista ja kokenutta entistä Veikkausliigapelaajaa Irakli Sirbiladzea vastaan. Alkukangertelujen jälkeen Juho haastoi hyvin Sirbiladzen.

 

LA 30.1. klo 14.00 PRONSSIOTTELU OPS – Stahre Academy

Tämäkin ottelu alkoi OPS:n kannalta huonosti. Osasyynä varmasti oli se, että joukkueessa oli tapahtunut paljon muutoksia edellispäivän KPV-ottelun jälkeen. Stahre Academy meni alussa 0-1 johtoon, mutta ennen 1. puoliajan loppua OPS siirtyi jo 2-1 johtoon. Tasoitusmaalista vastasi nyt omalla paikalla sentterinä pelannut Juho Toivonen hyvän esityön maaliin tehneen näytillä olevan Junior Obagbemiron avustamana. Junior itse teki 2-1 johtomaalin nostettuaan pallon yli vastaan tulleen vastustajan maalivahdin. Esityön maaliin teki hienolla syötöllään Joni Lämsä.

Toisella puoliajalla vastustaja tasoitti pelin 2-2 kulmapotkusta, jossa OPS-puolustus ei ollut hereillä. Sen jälkeen ote oli pysyvästi OPS:n hallinnassa. Juniorin ampuma vapaapotku 16 metristä kiersi komeasti maalin vasempaan ylänurkkaan ja OPS siirtyi taas johtoon, 3-2. Matias Juntunen oli loukkaantunut lievästi edellispäivän ottelussa, joten hän tuli kentälle kuin vasta 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. Hänen antamastaan komeasta vapaapotkusta koko pelin kentän hahmoihin lukeutunut OPS:n puolustava keskikenttäpelaaja Joni Leskelä puski pallon yhtä komeasti maaliin ja OPS johti 4-2, mikä jäi ottelun lopputulokseksi.

OPS:n parhaat pelaajat pronssiottelussa olivat edellä mainitun tehokkaasti esiintyneen hyökkääjän Junior Obagbemiron lisäksi keskikentän pohjalla raudan lujaa pelannut Joni Leskelä, joka vielä ylsi siis maalintekoonkin. Parasta oli hänen voimakas taklauspelinsä ja hyvät katkot keskikentällä. Topparina pelannut Nicky Meglinski oli myös todella positiivinen yllätys. Hän pelasi rauhallisesti ja katkoi varmasti. Markus Oksman maalissa paransi vielä edellispäivän suoritustaan ja johti puolustusta mallikkaasti.

(MJ)