« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2015

17.12.2015

OPS Kiinteistöt Oy hakee sihteeriä

Perustettava yhtiö OPS Kiinteistöt Oy hakee sihteeriä yhtiön palvelukseen. Pyydämme kirjalliset yhteydenottopyynnöt, hakupaperit ja palkkatoiveet 15.1.2016 mennessä osoitteeseen miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi

(Toimitus)

23.11.2015

Kalle Aallolle Käpylän palkinto vuosikymmenien ansiokkaasta työstä jääpallon hyväksi

Oulun Palloseuran kunniajäsen Kalervo ”Kalle” Aalto (s. 1923) on palkittu 21. marraskuuta Käpylän palkinnolla suomalaisesta jääpalloteosta. Palkinto luovutettiin Aallolle seuraavin perustein:

”Kalle” Aalto on tehnyt yli 60 vuotta aktiivisesti ja pyyteettömästi työtä Oulun Palloseuran jääpallon hyväksi ”ei rahasta, vaan rakkaudesta”, niin kuin hän itse on kertonut.

Hän toimi ensin seuran juniorijoukkueiden valmentajana 1940–80-luvuilla. Sen jälkeen Aalto jatkoi seuran edustusjoukkueessa vuosina 1980–2010 joukkueenjohtajana, huoltajana, bussinkuljettajana ym. Kalle on ollut OPS:n jääpallon todellinen monitoimimies, joka on vastannut vuosikymmeniä mm. Palloseuran varusteiden hankinnoista sekä niiden kunnostamisesta ja varastoimisesta. Suomen Jääpalloliiton nuorten maajoukkueiden huoltajana Aalto on toiminut 1970–90-luvuilla, mm. vuonna 1979, jolloin Suomi saavutti Helsingissä 17-vuotiaiden poikien maailmanmestaruuden. Se oli ensimmäinen suomalaisten palloilujoukkueiden maailmanmestaruus. Suomen Jääpalloliitto on kutsunut Kalervo Aallon liiton kunniajäseneksi sekä myöntänyt hänelle liiton kultaisen plaketin. Oulun Palloseura on kutsunut Aallon seuran kunniajäseneksi 2011.Kalle Aalto

Pitkänlinjan jääpallomiehet Per-Olof Lindqvist (vas.), Antti Helpi ja Jukka Airanne (oik.) luovuttivat kunnianosoituksen Kalle Aallolle (toinen oikealta) tämän kotonaan 21. marraskuuta.

 

 

Kalle Aalto

Kalle Aalto.

 

 

(Toimitus)

03.11.2015

OPS Akatemian avoimet harjoitukset

Tervetuloa uudet ja vanhat pelaajat OPS Akatemian avoimiin harjoituksiin OPS:n harjoitushalliin.

AVOIMET HARJOITUKSET:
La 7.11. klo 16.00 - 18.00, OPS-halli
To 12.11. klo 20.00 - 22.00, OPS-halli

(Toimitus)

06.10.2015

OPS:n kapteeniston viesti medialle

Nyt tämä Oulun Palloseuran ja kahden serbialaisen välinen riita-asia on saanut turhan yksipuolisen näkemyksen tapahtumien kulusta. Tällaisissa riita-asioissa vain asianomaisilla on oikeaa faktatietoa asiasta, ja täten on myös syytä kuulla asian kaikkia osapuolia. Koska olemme seuranneet vierestä tilanteiden etenemistä, myös meidän on syytä tuoda näkemyksemme esille.

 

Tässä tilanteessa kummallakin osapuolella on oma näkemyksensä, ja koska ilmeisesti osapuolet eivät muuten pääse sopimukseen, on syytä riitauttaa kyseinen asia. Me emme tiedä mitä sopimusneuvotteluissa on sovittu ja mitä sopimuksiin on kirjattu, mutta mustaa valkoisella on ainut mikä tässä asiassa merkitsee. Eivätkä nämä neuvottelut/sopimukset kuulu meille. Se, onko sopimuksia laiminlyöty, riippuu sekin siitä, mitä sopimuspapereihin on kirjattu ja hyväksytty. Me, edustusjoukkueen kapteenisto, voimme todeta vain sen mitä olemme nähneet tai muuten todistaneet. On selvää, että kumpikin osapuoli on laiminlyönyt sopimusta. Oulun Palloseura ei ole pystynyt aina maksamaan pelaajapalkkioita ajoissa, varsinkin kesällä palkkiot olivat myöhässä useamman viikon. Kuitenkin tilanne oli sama jokaiselle pelaajalle. Yhtälailla serbialaiset laiminlöivät sopimustaan jättäytymällä pois osasta harjoituksista ja peleistä. Syitä näihin laiminlyönteihin emme tiedä, mutta kummassakin tapauksessa kysymys oli kaiketi rahasta. Mitään muita laiminlyöntejä emme ole todistaneet. Emme tiedä miten lakia tulkitaan kyseisissä tapauksissa, eikä se ole meidän tehtäväkään. Sitä varten Suomessa on toimiva oikeuslaitos.

 

Tämän tapaiset jutut kiinnostavat mediaa ja näistä kirjoitellaan useilla keskustelufoorumeilla, mutta on tärkeää, että asiasta pyritään kertomaan mahdollisimman totuudenmukaisesti. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan jokaisen osapuolen lausunto. On hyvä, että jalkapallo kiinnostaa ja herättää mielipiteitä, ja mielestämme mielipiteitä pitääkin esittää, kunhan ne vain pysyvät kohtuuden rajoissa. Lähdimme kirjoittamaan tätä sen vuoksi, koska nämä riita-asiat voivat olla raskaita niin sen osallisille, kuin sivullisillekin. Nyt tämän tapauksen johdosta myös sivulliset henkilöt ovat joutuneet kärsimään, eikä se ole sopivaa missään olosuhteissa. Arvostaisimme kovasti, jos tästä kirjoittelevat henkilöt pitäisivät edes jonkin asteisen sivistystason kirjoituksissaan, ja pyrkisivät kertomaan mielipiteensä pohjautuen totuuteen.

 

Kuten edellä mainitsimme, näissä riita-asioissa on aina yhtä monta näkemystä kuin on osapuoltakin. Jokainen sivustaseuraaja on toki vapaa muodostamaan oman mielipiteensä asiasta. Yleensä kuitenkin näiden asioiden hoitamisessa kuullaan kumpaakin osapuolta, ja mahdollisesti myös sivullisia todistajiakin. Tapahtumien laillisuuden tulee viimekädessä selvittämään Suomen oikeuslaitos. Sitä ennen, olettakaamme että jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan.

 

 

Ystävällisin terveisin,

Oulun Palloseuran kapteenisto

01.10.2015

OPS neljäs tai viides

Kotietu ensikauden peleihin on varmaa, sillä Oulun Palloseura tulee sijoittumaan lohkossaan joko neljänneksi tai viidenneksi. Kolmantena oleva AC Kajaani on jo tavoittamattomissa, mutta viidentenä oleva Tornion Pallo-47 saattaa vielä pyyhkäistä oululaisten ohi viimeisellä kierroksella. TP-47 vierailee päätöskierroksella Kajaanissa ja OPS kohtaa vieraissa FC Santa Claus AC:n.

Joni Leskelä

Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet OPS:n 1 - 3-voittoon ja maalittomaan tasapeliin.Rovaniemeläiset ovat lohkossa seitsemäntenä, mutta putoamisvaaraa heillä ei enää ole, sillä yksi ylimääräinen putoaja lähtee jostakin muusta kuin Kakkosen pohjoislohkosta. Santa Claus voi teoriassa kivuta sarjataulukossa jopa viidenneksi, mikäli se päihittää lauantaina OPS:n ja sen yläpuolella olevat GBK ja TP-47 häviäisivät samaan aikaan omat ottelunsa.

FC Santa Claus AC – OPS lauantaina 3.10. kello 14.00, Rovaniemi.

(Toimitus)

25.09.2015

Torppaako Palloseura FC YPA:n nousuhaaveet?

Sunnuntai-illan vieras FC YPA Ylivieskasta pystyy teoriassa vielä lohkovoittoon. YPA on vain pisteen sarjakärki KPV:n takana, kun lohkoa on pelaamatta kaksi kierrosta. Viime lauantaina OPS latoi kiviä KPV:n nousuhissiin – pyhänä Palloseura voi katkaista YPA:n mahdollisuudet kauden viimeisessä kotiottelussaan.

OPS säilyy varmasti sarjassa, mutta oululaisten katseet on kiinnitetty vähintään viidenteen sijaan, joka toisi ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS on sarjassa tällä hetkellä neljäntenä 36 pisteellä. FC YPA on toisena 54 pisteellä. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun kahden pelin voittoputkesta.

OPS - YPA

OPS on hävinnyt molemmat kauden aiemmat kohtaamiset ylivieskalaisille. Kotiottelussa OPS hakkasi päätään toppari Radojko Coloviciin häviten maalein 1 – 2 ja vieraissa tuli takkiin luvuin 3 – 1. Pekka Räisänen ja Joonas Sohlo ovat onnistuneet maalinteossa YPA:a vastaan. Keltapaitojen Dragan Pejic on iskenyt kahdesti entistä seuraansa vastaan.

OPS - FC YPA sunnuntaina 27.9. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

17.09.2015

Belov: "KPV ei häviä helposti"

Kokkolan Pallo-Veikkojen marssi pohjoislohkon voittoon näyttää jo lähes varmalta. KPV:lla (55 pistettä) on neljän pisteen kaula toisena kärkkyvään FC YPA:aan, joka pelaa sunnuntaina putoamistaistelua käyvää Kerho 07:ää vastaan. KPV:n lohkovoitto voi siis ratketa jo viikonvaihteessa, mikäli KPV kairaa voiton Oulusta ja YPA häviäisi Kerholle. Tämän takia Kokkolasta on lähdössä fanibussi lauantaina Ouluun. OPS:n laitahyökkääjä Konstantin Belov povaa kovatasoista ottelua.

– KPV on ykköspaikalla taulukossa, mutta ottelu on meidän kentällä. Uskon, että meillä on uuden taktiikan myötä mahdollisuus yllättää. Kovasti pitää tehdä töitä.

Palloseura haluaa laittaa kiviä KPV:n nousuhissiin, sillä oululaisten kannalta sijoittuminen viiden parhaan joukkoon toisi ensi kaudelle yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS on tällä hetkellä neljäntenä 33 pisteellä, mutta tasaisessa keskikastissa sijoitus valahtaa nopeasti, mikäli jäät pisteittä.

– Täytyy todella tapella kentällä ja kaikkien pitää hoitaa oma rooli sekä auttaa toisia, jos joku tekee virheen. Täytyy myös aloittaa peli hyvin ja sitten parantaa ja parantaa pelin aikana. On myös tärkeä tehdä ensimmäinen maali ja uskoa, että kenttä on meidän ja peli on meidän, ”Konsta” alleviivaa.

Konstantin Belov

Merkki sarjakärjen haavoittuvuudesta nähtiin Pallo-Veikkojen viime vierasmatkalla, kun FC Santa Claus AC yllätti vihernutut Rovaniemellä maalein 4 – 0.

– He eivät häviä helposti. Viimeksi Oulussa pelasimme 3 – 3, mutta en usko heidän tekevän nyt maalia meille, koska meidän uusi maalivahti (Juhani Koponen) haluaa näyttää kaikille, kuinka hyvä hän on.

Belov onnistui henkilökohtaisesti hyvin OPS:n viime ottelussa Vaasassa, joka päättyi 1 – 5-voittoon.

– Toivottavasti teen taas kaksi maalia. Olen kunnossa ja lupaan ainakin tehdä kovasti töitä.
 
OPS:n haaveet lohkovoitosta kuopattiin heinäkuun lopussa juuri Kokkolassa KPV:n vieraana. OPS suuntasi tuolloin kotimatkalle 5 – 0-tappio niskassaan.


OPS – KPV lauantaina 19.9. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)


27.10.2015

OPS hakee tyttöjen ja poikien juniorijoukkueita

Oulun Palloseura hakee kaiken ikäisten tyttöjen ja poikien juniorijoukkueita. OPS:n juniorijoukkueilla on käytössään kaupungin parhaat talviharjoitusolosuhteet Oulun Palloseuran omassa jalkapallohallissa. Lisäksi juniorijoukkueilla on käytössään seuran linja-auto. Vain polttoainekulut ja kuljettajan palkkio jäävät joukkueiden maksettavaksi. Oulun Palloseuran vuosimaksu junioripelaajille on vain 300,00 EUR / pelaaja / kausi.

Lisätiedot:
toimisto(at)ops.fi / 0500 517 277

11.09.2015

OPS tiukan paikan edessä lauantaina

Kakkosta on pelaamatta vielä neljä kierrosta, joista on tarjolla 12 sarjapistettä. Pohjoislohkon ainoa varma tippuja on Oulun Palloseuran lauantai-illan vastustaja FC Kiisto. Muut kaksi tai kolme Kolmoseen lähtijää löytyvät sijoilta 4 – 9 olevista joukkueista, jotka mahtuvat tällä hetkellä seitsemän pisteen sisään. Keskikastissa ja häntäpäässä pelataan vielä runsaasti keskinäisiä otteluita, joten panoksia riittänee kauden päättävään vihellykseen asti.

OPS kohtaa loppukauden aikana vielä FC Kiiston (vieras), KPV:n (koti), FC YPA:n (koti) ja FC Santa Claus AC:n (vieras), joista KPV ja YPA ratkaisevat lohkovoiton keskenään. OPS on pelannut heinäkuun lopusta lähtien mollivoittoisesti. Valistuneen arvion mukaan OPS:n nykyinen pistemäärä (30) ei riitä sarjassa säilymiseen. Niinpä voittaminen on aloitettava lauantaina Vaasasta.

OPS - Kiisto

Oululaiset ovat voittaneet OPS:n ja FC Kiiston kauden aiemmat kohtaamiset maalierolla 4 - 1. Kuvassa heinäkuisessa ottelussa joukkueiden kapteeneina toimineet Mikko Inki ja Joonas Sohlo.Kiisto on juhlinut voittoa viimeksi toukokuun lopussa Torniossa. Vaasalaiset ovat hävinneet viidestä viime ottelustaan neljä ja pelanneet kerran tasan. OPS:lla on allaan neljä tappiota ja voitto. Viime kerralla OPS palasi Vaasasta 1 – 3-vierasvoiton kanssa. Raatista pisteet irtosivat nihkeämmällä 1 – 0-kotivoitolla Ivica Milutinovicin vaparimaalin turvin.

FC Kiisto – OPS lauantaina 12.9. kello 16.00.

(Toimitus)

08.09.2015

LUE: OPS:n 90-vuotisjuhlalehti

07.09.2015

OPS 90 vuotta - OPS ry:n puheenjohtajan terveiset

Hyvät ystävät. Yksi oululaisen palloilu-urheilun menestyksekkäimmistä seuroista, Oulun Palloseura, täyttää tämän vuoden syyskuussa 90 vuotta. Se on pitkä aika ja paljon on tuon yhdeksänkymmenen vuoden aikana tapahtunut, niin maailmassa kuin urheilussakin. Mutta yksi asia on pysynyt samana. Urheilu ei jätä ketään kylmäksi vieläkään. Samat intohimot, ilot, surut, pettymykset ja onnellisuuden tunteet eletään yhä uudestaan ja uudestaan samalla tavalla, kuin silloin kun Oulun Palloseura perustettiin vuonna 1925. Urheilu on ennen kaikkea tunneasia. Ja siksi se on tärkeä asia. On myös tärkeää, että perinteikäs Oulun Palloseura on ja pysyy oululaisten urheilua seuraavien ihmisten mielessä.

 

Vanhemman sukupolven muistoissa säilyvät ikuisesti OPS:n voittamat jääpallon Suomen mestaruudet 50- ja 60-luvuilla. Keski-ikäiset muistavat OPS:n tuplamestaruuden 70- ja 80-luvun vaihteesta jalkapallossa. Erityisesti monen oululaisen mieleen on tietysti jäänyt Raatin stadionin ”räjähdys”, kun Soini Puotiniemi iski 14 000 katsojan edessä pallon Liverpoolin verkkoon vuonna 1980. Joku saattaa jopa muistaa, kuinka muutamaa vuotta myöhemmin todistettiin yhtä oululaisen nuorisojalkapalloilun erikoisuutta, kun kaksi oululaisseuraa valloitti A-nuorten SM-sarjassa ykkös- ja kolmossijat. OPS oli seuroista toinen. Nämä yksittäiset muistelot ovat osa Oulun Palloseuran rikasta ja menestyksekästä urheiluhistoriaa.

 

Tänä päivänä OPS ry on Oulun Palloseura -perheen emäseura, jolla itsellään ei ole kilpailutoimintaa, mutta OPS näkyy ja kuuluu OPS-jalkapalloilijoiden ja OPS-keilaajien kautta. Molemmat urheilulajit ovat juuri sitä syvintä oulunpalloseuralaisuutta eli ollaan urheilemassa pallon kanssa.

 

OPS Ry:n puheenjohtajana haluan toivottaa molemmille OPSilaisille mitä parhainta tulevaisuutta. Sen tiedän, että ainakin OPS-jalkapalloilijoiden tulevaisuuden tavoitteet on asetettu korkealle. Tästä on erinomaisena esimerkkinä lähes kokonaan yksityisellä rahalla rakennettu harjoitusjalkapallohalli, joka palvelee koko oululaista jalkapalloväkeä, hatunnoston arvoinen suoritus.

 

Kymmenen vuoden kuluttua Oulun Palloseura täyttää 100 vuotta. Uskon vahvasti, että OPS:n nimi ja tuttu logo ovat vahvasti esillä niin oululaisessa kuin valtakunnallisessakin urheilutoiminnassa myös tuolloin. Seuraavia juhlia odotellessa toivotan iloisia urheiluhetkiä OPSilaisessa hengessä.

 


Timo Kylmänen

OPS ry, puheenjohtaja

(Kirjoitus on julkaistu OPS:n 90-vuotisjuhlalehdessä)

05.09.2015

Kuvakooste OPS:n 90-vuotisjuhlista

Stig Hedberg ja Stig Aalto
OPS ry:n johtokunnan jäsenet Stig Hedberg ja Stig Aalto avasivat tilaisuuden ja muistuttivat OPS:n liikuttaneen tuhansia lapsia, nuoria ja aikuisia historiansa aikana.

OPS 90v
Stig Hedberg, Miika Juntunen ja Stig Aalto vastaanottivat Suomen Palloliiton onnittelut ja säkillisen jalkapalloja. SPL:n terveiset toivat kilpailuasiantuntija Kirsi Rautio ja kilpailutoiminnan päällikkö Petteri Lindblom.

OPS 90-historiikki
Petteri Lindblom ja Kirsi Rautio saivat vastalahjaksi Oulun Palloseuran 90-vuotishistoriikin kirjan kirjoittaja Pekka Anttiselta (vas.).

Miika Juntunen
Miika Juntunen muisteli juhlapuheessaan kantaneensa OPS:n lippua 10-vuotiaana seuran 50-vuotisjuhlissa. Juntunen puhui myös harjoitusolosuhteiden luomisen tärkeydestä.

Matti Heikkinen
OPS:n kunniapuheenjohtaja Matti Heikkinen painotti juniorityön merkitystä.

Juha Hänninen
Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen toivoi ystävyyttä ja yhteistyötä oululaiseen jalkapalloon.

Kalle Aalto
Kahdeksalla vuosikymmenellä OPS:n toiminnassa mukana ollut Kalle Aalto oli yksi juhlan kunniavieraista.

Laskuvarjohyppyjä
Ennen ottelun alkua nähtiin viisi Oulun Laskuvarjokerhon tarkkuushyppyä Raatin stadionille.

Pertti Pääkkö
Pertti Pääkkö kajautti Maamme-laulun ennen pelin alkua.

Rankkarikisa
Puoliajalla nähtiin historian havinaa, kun entiset OPS-pelaajat Heikki Leinonen, Soini Puotiniemi ja kuvassa onnistuva Ari Jalasvaara haastoivat rankkarikisassa Suomen Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkön Petteri Lindblomin, OPS-historiikin kirjoittaneen Pekka Anttisen sekä europarlamentaarikko Hannu Takkulan. Maalilla torjui kaksinkertainen OPS-mestari Pertti Pääkkö. OPS-legendat veivät voiton kisassa maalein 2 - 1.

Joni Lämsä
Itse ottelussa OPS kärsi 0 - 3-tappion Kerho 07:lle.

(Toimitus)

04.09.2015

Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa -kirjoja myynnissä juhlaottelussa

Lauantain juhlatapahtumassa on myynnissä Oulun Palloseuran 90-vuotishistoriikin ensimmäisen painoksen viimeiset kirjat. Kirjojen myyntihinta on 25 euroa ja niitä on jäljellä 114 kappaletta. Juhlatapahtumassa on paikalla myös kirjan kirjoittaja, oululaislähtöinen tietokirjailija ja liikuntaneuvos Pekka Anttinen (kuvassa).

176-sivuisessa historiikissa puidaan tarkasti läpi sekä jääpallon että jalkapallon kultavuodet – ylä- ja alamäkineen. Teos riipaisee myös jääkiekkoa ja keilailua, jotka niin ikään ovat kuuluneet OPS:n lajivalikoimaan. Vaikka kyseessä onkin OPS:n historia, kannattaa jokaisen oululaisen urheilun ystävän lukea teos läpi. Kirja antaa erittäin hyvän perspektiivin varsinkin niille, jotka eivät ole kokeneet Palloseuran ja samalla koko oululaisen palloilun kultavuosia.

Kirja: Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa
Hinta: 25 euroa
Kirjatiedustelut: pekka.anttinen(at)pp.inet.fi / 040 751 9655

HUOM! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä.

(Toimitus)

04.09.2015

Matias Juntunen: "Juhlaottelussa paljon panosta"

Putoamispeikko vaanii edelleen Oulun Palloseuraa, vaikka joukkue ottikin elintärkeän voiton GBK:sta kaksi viikkoa sitten. Kauhuviiva on viiden pisteen päässä, mutta Kolmoseen tippuu myös neljän Kakkosen lohkon huonoin seitsemänneksi sijoittunut. Tuo joukkue on tällä hetkellä länsilohkon P-Iirot tai itälohkon FC Kiffen, joilla molemmilla on 23 pinnaa. OPS:n juhlaottelun vastustaja Seinäjoen Kerho 07 on pohjoislohkon seitsemäntenä vain kaksi pinnaa P-Iirojen ja FC Kiffen ”yläpuolella”. Kerho 07 ei turvassa omassakaan lohkossaan, sillä seinäjokelaiset ovat tasapisteissä (25) ensimmäisen suoran tippujan, GBK:n kanssa.

Kahdeksatta kauttaan Palloseurassa pelaava Matias Juntunen pitää juhlaottelun asetelmia jännittävinä.

– Tämä ottelu kertoo paljon loppukauden suunnasta. Jos hoidetaan homma, niin ollaan aika lailla kuivilla, mutta jos möhlitään, niin vaikeuksia tulee. Ottelussa on paljon panosta. GBK:n hoidimme, mutta se ei vielä riitä.

Matias Juntunen

Kerho 07 kärsi viime ottelussaan 0 – 3-tappion JBK:lle. Sitä edelsi 3 – 3-tasuri AC Kajaanin kanssa. Seinäjokelaisten edellinen voitto on elokuun puolivälistä, jolloin FC Santa Claus kaatui maalein 0 – 2. Oululaisittain elokuu oli synkkä, sillä kuudesta ottelusta oli saldona neljä tappiota, tasuri ja voitto.

– Vaikeuksia on riittänyt ja jätkiä on ollut lasaretissa koko ajan. Kentälläkin on ollut pelaajia, jotka eivät ole olleet ihan sadan pinnan kunnossa. Lisäksi kärkikamppailusta tippuminen söi joukkuetta ja siksi tuli musta elokuu, Juntunen miettii.

Ottelun ympärillä juhlittavat OPS:n 90-vuotissynttärit tuovat Matias Juntusen mukaan lisälatauksen iltaan.

– Entiset opsilaiset ovat katsomossa ja meidän nykyisten pitää näyttää heille. Eli joka jätkän on laitettava niin sanotusti persettä kenttään ja voitettava kaksinkamppailut. Lisäksi pitää hoitaa pisteet kotiin.

Oulun Palloseuran maalilla nähdään 90-vuotisjuhlaottelussa yllätysnimi, kun Juhani Koponen palaa OPS-paitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Musan Salamoista.

– Ex-kapteeni tulee takaisin. Hän on tuttu kaveri ja yksi tämän valtakunnan kärkimaalivahdeista, Juntunen sanoo.

Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlaottelun ohjelma:

Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika

Lue myös: OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan
Lue myös: OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä

(Toimitus)

04.09.2015

OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä

Oulun Palloseuran maalilla nähdään 90-vuotisjuhlaottelussa yllätysnimi, kun Juhani Koponen palaa OPS-paitaan loppukauden mittaisella lainasopimuksella Musan Salamoista. ”Kopo” torjui Palloseuran maalilla menestyksekkäästi kausilla 2011 – 2014, kunnes palasi täksi kaudeksi kotikulmilleen Poriin. Koponen palkittiin viime kaudella pohjoislohkon parhaana pelaajana Suomen Palloliiton perinteisessä Captain’s Ball -gaalassa.

Juhani Koponen

OPS:n keskikenttäpelaaja Abdul Sesay on puolestaan sivussa juhlaottelusta maajoukkuekomennuksen vuoksi. Sesay pukeutuu viikonloppuna OPS-paidan sijaan Sierra Leonen A-maajoukkuepaitaan Afrikan cupin (AFCON) karsintaottelussa Norsunluurannikkoa vastaan.


Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlatapahtuman ohjelma:

Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika

Lue myös: OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan

Lue myös: Matias Juntunen : ”Juhlaottelussa paljon panosta”

(Toimitus)

28.08.2015

OPS hakemaan voittoa AC Kajaanista

Oulun Palloseuran 5. syyskuuta Raatin stadionilla pelattavaa 90-vuotisjuhlaottelua edeltää yksi vierasmatka. Se suuntautuu tulevana sunnuntaina Kajaaniin sarjakolmosena kärkkyvän AC Kajaanin vieraaksi. Lohkovoitto on KPV:n ja FC YPA:n kauppa, sillä kajaanilaisilla on matkaa kärkeen jo 14 pinnaa. OPS vankisteli asemiaan keskikastissa viime sunnuntaina 2 – 1-voitolla GBK:sta. Palloseura on sarjassa viidentenä viisi pinnaa AC Kajaanin takana. OPS-kapteeni Pekka Räisänen on linjannut sinisten loppukauden tavoitteen seuraavasti.

– Ainahan sitä haluaa sarjataulukossa niin ylös kuin mahdollista. Joka jätkän pitää parantaa ja meidän pitää pelata joukkueena paremmin. Siitä se lähtee. Ei voittojen saamiseen ole poppaskonsteja.AC Kajaani on ollut hankala vastustaja oululaisille tällä kaudella. Heinäkuisessa kotiottelussa OPS:n ote lipesi toisen jakson lopussa ja peli repsahti 1 – 3 AC Kajaanille. Myös edellinen Kainuun matka ratkesi vasta ottelun lopussa aina vaarallisen Michael Nzekwen 1 – 0-maaliin. OPS:lla on edessään kauden viimeinen mahdollisuus napata voitto toistaiseksi lyömättömästä AC Kajaanista.

AC Kajaani – OPS sunnuntaina 30.8. kello 18.30, Kajaani.


(Toimitus)

31.08.2015

OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan

Oulun Palloseura juhlii 90-vuotista historiaansa Raatin stadionilla lauantaina 5. syyskuuta Kakkosen ottelun OPS – Kerho 07 yhteydessä. Juhlatapahtuma alkaa kello 16.00, kaksi tuntia ennen juhlaottelua. Ohjelmassa on muun muassa laskuvarjohyppy stadionille, vanhojen OPS-mestareiden rankkarikisa, juhlaruokailu, musiikkia ja OPS-paraati.

Oulun Palloseura tarjoaa tapahtuman tuhannelle ensimmäiselle asiakkaalle makkaran, mehun, omenaviinerin ja kahvin veloituksetta juhlavuoden kunniaksi.

OPS 90v

Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlatapahtuman ohjelma:


Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika


Lue myös: Matias Juntunen : ”Juhlaottelussa paljon panosta”

Lue myös: OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä


(Toimitus)

21.08.2015

Miika Juntunen: "Tuloksen tekeminen tahdosta kiinni"

Viimeksi reilu kuukausi sitten voittoa juhlinut Oulun Palloseura isännöi tulevana sunnuntaina Gamlakarleby Bollklubbia Castrénissa. Sarjatilanne putoamiskamppailua ajatellen on kutkuttavan jännittävä, sillä peräti kuusi joukkuetta mahtuu kymmenen pisteen sisälle. OPS on sarjassa kuudentena (27 pistettä) ja GBK viimeisen putoajan paikalla kahdeksantena (22 pistettä). OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen tietää keinot GBK:n kaatoon.

– Tuloksen tekeminen on tahdosta kiinni. GBK:lla on paineet, meillä ei. GBK on viisi pistettä jäljessä ja he ovat ensimmäinen suora tippuja. Nyt punnitaan edustusjoukkueen pelaajien todellinen sydän 90 vuotta täyttävää Oulun Palloseuraa kohtaan. Samalla pelataan ensi kauden työpaikoista, hän asettelee.

Miika Juntunen


OPS voitti kauden avauskohtaamisen Castrénissa maalein 4 – 2. Kokkolassa päädyttiin 1 – 1-tasapeliin GBK-vahti Olli Nylundin ”once in a lifetime” –tyyppisen lisäaikamaalin turvin.

– GBK:n vaarallisuus on erikoistilanteissa, Juntunen arvioi.

– Meidän täytyy taistella joka pallosta ja lähteä voittamaan ottelua yksi kaksinkamppailu kerrallaan. Pitää pystyä puolustamaan omaa maalia, vaikka hyökkäyspäässä ei onnistuttaisikaan. Olemme harjoitelleet sekä puolustamista että maalintekoa tällä viikolla. Jos ne opit viedään otteluun, niin me voitamme sen pelin, hän jatkaa.

Pelikieltonsa sovittaneet Joni Lämsä ja Nathan Ibe palaavat Palloseuran kokoonpanoon.

OPS – GBK sunnuntaina 23.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

14.08.2015

Rönkkö ei aliarvioi JBK:tä, mutta vain voitto kelpaa

Oulun Palloseura hamuaa neljän voitottaman pelin jälkeen takaisin voittojen makuun, kun se matkaa sunnuntaina JBK:n vieraaksi. OPS-vahti Lauri Rönkkö (kuvassa) uumoilee pelistä tiukkaa, eikä lähde aliarvioimaan vastusta, vaikka OPS voittikin edellisen kohtaamisen Castrénilla 4­–0.

 

–JBK:lla on aina ollut nuori porukka, mutta myös yllättävän taitava. Niillä on se oma juttu, jota ne yrittää pelata ja pelaavat jalkapalloa, eivätkä lähde roiskimaan, 29-vuotias kemiläislähtöinen maalivahti perkaa.

 

Silti Pietarsaaresta kelpaa vain täydet kolme pinnaa.

 

– Ei se mikään läpihuutojuttu ole, mutta pelissä pitää näkyä, että siinä ovat miehet vastaan pojat, kyllä siinä pitää selkeä ero olla.

 

Rönkkö kertoo joukkueen treenanneen viikon aikana hyvin TP-47:lle kärsityn 0–1-kotitappion jälkeen.

 

– Ollaan valmistauduttu peliin hyvin. TP:lle hävittiin katkerasti, mutta siitä on toivuttu. Aika kapealla rosterilla lähdetään liikkeelle, mutta varmasti saadaan jalkeille hyvä joukkue, viime kaudella Torniossa torjunut mies kertoo.

 

OPS on sarjassa viidentenä 27 pisteellä ja JBK yhdeksäntenä 16 pisteellä. Putoamistaistelussa ahtaalla oleva JBK on liigajoukkue FF Jaron farmiseura ja sen kokoonpanossa on aina vaihteleva määrä Jaron pelaajia.

 

Viime kohtaamisessa jarolaisia ei kentällä ollut, mutta toukokuun Pietarsaaren pelissä kentällä olivat muun muassa viime kaudella TP-47:ssa pelanneet 20-vuotias Joona Veteli ja jamaikalais-kanadalainen Jamar Dixon. JBK:n riveissä on nähty kesän aikana satunnaisesti myös 16-vuotiaat junioritähdet Serge Atakayi ja Sergei Eremenko.

 

– Eipä niitä mahdollisia vahvistuksia kannata miettiä etukäteen, on kentällä ketä on, niin kyllä meidän pitää peli joka tapauksessa voittaa, Rönkkö ynnää.

 

Hyökkääjä Zaki Godwin ei jatka enää OPS:ssa, vaan jatkaa uraansa Maltalla. Serbitoppari Vladimir Nikitovic sen sijaan palaa sunnuntaina kokoonpanoon pitkän polvivamman jälkeen.

 

 

JBK – OPS sunnuntaina 16.8. kello 18.30, Pietarsaari.

 

(Toimitus)

07.08.2015

Toistaiseksi voittamaton TP-47 vastassa sunnuntaina

Tornion Pallo-47 on ollut hankala vastustaja Oulun Palloseuralle kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Punapaidat ovat voittaneet molemmat ottelut mahdollisimman niukasti maalin marginaalilla. TP-47 on lohkon ainoa joukkue, jonka verkkoon Palloseura ei ole onnistunut tekemään vielä maalia. OPS:n nuori keskikenttäpelaaja Joni Lämsä (kuvassa) tunnustaa torniolaispuolustuksen olevan haastava murrettavaksi.

– He puolustavat kurinalaisesti ja hyvin. On vaikea päästä pelaamaan palloja heidän linjojen taakse ja päästä hyville maalipaikoille.

Joni Lämsä


Sarjataulukossa OPS on neljäntenä (27 pistettä) ja TP-47 kuudentena (24 pistettä). Varsinkin joukkueiden viime kohtaamisesta oululaisilla jäi paljon hampaankoloon. Joni Lämsä painottaakin, että sunnuntain kotiottelussa tulevat maalipaikat on käytettävä tarkasti.

– Meidän pitää kierrättää palloa nopeammin ja saada niitä murtavia syöttöjä heidän linjojen taakse. Tarvitaan pystyyn juoksuja ja palloja sinne. Vähäisistäkin maalipaikoista pitää tehdä se maali.

OPS – TP-47 sunnuntaina 9.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

03.08.2015

OPS palaa Castréniin vain voitto mielessä

Oulun Palloseura isännöi tutulla kotiareenallaan Castrénissa kahdesti tällä viikolla. Keskiviikkoiltana on vastassa FC Santa Claus AC ja sunnuntaina toistaiseksi voittamaton TP-47. Castréniin on vaihdettu heinäkuussa uusi keinonurmi, jolla OPS pääsee harjoittelemaan koko tämän viikon. Vierastappiot KPV:lle ja FC YPA:lle tekivät ison kuopan OPS:n nousuhaaveille, mutta keskikenttäpelaaja Nathan Ibe uskoo kaiken olevan vielä mahdollista.

– Teemme joukkueena hyvin töitä, mutta kaksi isoa tappiota viime otteluista tuottivat ongelmia. Joukkueena olemme pettyneitä näihin tuloksiin, mutta meidän täytyy vain alkaa taas voittamaan heti FC Santa Claus -ottelusta lähtien, hän suuntaa.

Nathan Ibe

Nathan Iben mukaan OPS:ssa ei ole annettu vielä periksi. Sarjapinnoja on jaossa vielä 30.OPS:lla on matkaa sarjakärkeen 13 pistettä, mutta onhan pinnoja jaossa vielä 30 kappaletta kymmenestä jäljellä olevasta ottelusta.

– Jos pystymme jatkamaan voittojen tiellä jäljellä olevat ottelut, niin uskon, että nousu on vielä mahdollista. En näe, että kaksi sarjan tämän hetkistä kärkijoukkuetta ovat sen parempia joukkueita kuin mekään, Nathan Ibe valaa.

Keskiviikkoillan vastustaja FC Santa Claus AC on sarjassa viidentenä. Kauden aiemman kohtaamisen OPS voitti maalein 1 – 3. Rovaniemeläisillä on allaan kaksi voittoa (GBK ja FC Kiisto) OPS:n kahta tappiota (KPV ja FC YPA) vastaan. Santa Clausin Jaakko Paavilainen on ampunut kahdessa viime ottelussa kolme maalia. Hänen koko kauden maalisaldonsa on kahdeksan.

Toppari Felix Sanchez ei jatka enää Oulun Palloseurassa. Manageri Miika Juntunen vastaa OPS:n valmennuksesta toistaiseksi Erkki Paanasen jäätyä sivuun valmennustehtävistä viime viikolla.

OPS – FC Santa Claus AC keskiviikkona 5.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

01.08.2015

Kapteeni peräänkuuluttaa hyvää joukkuepelaamista kärkipeliin

Viikko alkoi Oulun Palloseuran osalta isolla uutisella, kun Erkki Paananen ilmoitti jättävänsä päävalmentajan tehtävänsä. OPS-kapteeni Pekka Räisänen kertoo, että tunnelma joukkueen keskuudessa viikon aikana on ollut siitä huolimatta ihan hyvä.

 

Pelaajisto ei murehdi valmentaja-asioita, vaan keskittyy täysillä sunnuntaihin, jolloin OPS matkaa Ylivieskaan sarjakärki FC YPA:n vieraaksi.

 

– Ei sellaisen voi antaa vaikuttaa. Meillä on vielä reilut kymmenen peliä kautta jäljellä ja (pelaajien) on keskityttävä niihin. Ja seuraavaksi tähän YPA-peliin. Hyvin on treenattu ja on ollut sopivasti lepoa, niin uskon, että ollaan valmiina kärkikamppailuun. Siitä pitää voitto ottaa, ei enää muuten ole mahdollisuuksia sarjassa, toppari sanoo.

 

Helpolla OPS ei tule pisteitä mukaansa saamaan, sillä FC YPA on kovassa iskussa. Se on voittanut kuusi viimeistä otteluaan maalierolla 19–0. Vastustajan kovuuden tiedostaa myös Räisänen.

 

– Hyvän kauden on YPA pelannut tähän asti ja varmasti tulee todella kova ottelu. Parhaaseen pitää meidän pystyä, että voitetaan. Takana on heikko peli Kokkolassa ja nyt pitää olla joukkueen sisuuntuneena ja kyllä minä siihen uskon, kapteeni ynnää.

 

– Meidän pitää lähteä oman pään kautta ja keskittyä siihen, että puolustetaan ja hyökätään joukkueena. Ei siihen mitään poppaskonsteja ole. Joukkuepelaaminen pitää olla kauden parasta Ylivieskassa.

 

FC YPA – OPS sunnuntaina 2.8. kello 18.30, Ylivieska.

(Toimitus)

27.07.2015

Paananen jättäytyy pois OPS:n valmennuksesta

Oulun Palloseuran päävalmentaja Erkki Paananen ei jatka enää tehtävissään. Sunnuntain 5 – 0-rökäletappio Kokkolan Pallo-Veikoille oli viimeinen niitti pitkänlinjan valmentajalle.

– Olen tehnyt kaikkeni, mutta joukkueen esitykset ailahtelevat edelleen. Pelataan kaksi kohtalaista peliä ja sitten yksi huono. Joukkuetta ei voi herättää enää muuten kuin vaihtamalla valmentajaa. Tämä on ainoa keino. Päätös on tehty erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä seuran kanssa, Paananen toteaa.

Oulun Palloseura kiittää pidettyä valmentajaa seuran eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänellä parhainta menestystä jatkossa. Paananen on toiminut OPS:n apuvalmentajana vuosina 2009 – 2013. Kuluva kausi oli Paanasen ensimmäinen OPS:n päävalmentajana.

– Hän on tehnyt päävalmentajana kaikkensa ja enemmänkin. Kiitän häntä sydämeni pohjasta ja ymmärrän hänen ratkaisunsa, ettei hän jaksanut enää katsoa tahdotonta joukkuetta. Hän on ollut seuran luottomies ja lojaalein henkilö jo kuusi vuotta, joten tekee pahaa päästää hänet. Jos tämä ei herätä joukkuetta, niin ei sitten mikään, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

OPS etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa Paanasen tilalle.

(Toimitus)

25.07.2015

Tasainen vääntö luvassa Kokkolassa

Oulun Palloseura suuntaa sunnuntaiksi Kokkolaan, jossa kovan haasteen tarjoaa lohkossa kakkosena oleva Kokkolan Pallo-Veikot. KPV on hävinnyt kauden aikana vain kaksi ottelua ja on viisi pistettä lohkossa kolmantena olevaa Palloseuraa edellä.

 

OPS:n luottopakki Juha-Matti Huovinen on pelin alla luottavainen, vaikkakin tiedostaa vastustajan kovuuden.

 

– Meilläkin on peli parantunut koko ajan. Molemmat joukkueet ovat aika fyysisiä, niin uskon, että tulee ihan vauhdikas ja tasainen matsi.

 

Kauden avauskohtaaminen päättyi Castrénilla 3–3-lukemiin. Huovisen resepti tulevaan koitokseen on perinteinen, eli voittoa hamutakseen on edettävä puolustuspelin kautta.

 

– Se nähtiin viime pelissä, että pystytään tekemään maaleja heitä vastaan. Omassa paikoissa pitää olla huolellinen – uskon, että niitä varmastikin tulee – ja käyttää ne hyödyksi.

 

Vasenjalkainen Huovinen oli alkukaudesta loukkaantuneena, mutta on pelannut seitsemän viimeistä ottelua avauksessa vasemman pakin tontilla. OPS:n sairaslista on yhtä vaille tyhjä ja se näkyy kilpailuna pelipaikoista.

 

– Mutta kilpailua pitää joukkueessa ollakin. Ihan on hyvin mennyt nyt pelit joukkueella ja henkilökohtaisestikin voi olla ihan tyytyväinen. Ainahan sitä toki voi parantaa, Huovinen muistuttaa.

 

 

KPV – OPS sunnuntaina 26.7. kello 18.30, Kokkola.

(Toimitus)

18.07.2015

Kemppainen painottaa asennetta ja tarkkaa viimeistelyä

Tapahtumapaikkana on toisen ja viimeisen kerran tällä kaudella Raatin stadion, kun Oulun Palloseura isännöi sarjanousija Vaasan Kiistoa sunnuntaina. Pyhän jälkeen OPS palaa kotiotteluineen takaisin Castréniin, minne on vaihdettu uusi keinonurmi heinäkuun aikana. Kiisto on sarjassa jumbona kahdeksalla pisteellä. OPS kärkkyy neljäntenä (23 pistettä) viiden pinnan päässä kärkeä pitävästä KPV:stä.

Palloseuran oikealla laidalla pakkina ja laiturina tällä kaudella esiintynyt Juuso Kemppainen odottaa tulevasta kotiottelusta ennen kaikkea voittoa.

– Ehdottomasti on otettava kolme pistettä. Nousu on vielä kaikilla mielessä, kun tämä on niin tasainen sarja että ihan muutamalla voitolla pääsee kärkikamppailuun mukaan. Meidän pitäisi nyt rakentaa jonkunlaista voittoputkea, sillä olemme saaneet enimmillään vain kaksi voittoa peräkkäin tähän mennessä.

Juuso Kemppainen


Kiisto-pelin jälkeen OPS:lla on ohjelmassa vierasottelut sarjakärki Kokkolan Palloveikkoja ja kakkosena porskuttavaa Ylivieskan YPA:a vastaan. Oululaisten tähän asti pisin pinnaputki nähtiin toukokuun lopussa, kun OPS keräsi kahden voiton ja tasurin myötä seitsemän sarjapistettä. Kemppaisen mukaan viime lauantain Kerho-voiton perään olisi hyvä jatkaa pisteputkea, mutta se vaatii kovaa asennetta sunnuntaina.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta, vaan kaikki pystyvät haastamaan kaikki. Voitto on asenteesta kiinni. Kun kaikilla on 110-prosenttinen asenne ja kaikki tekevät sen, mitä on sovittu, niin kolme pistettä lähtee ihan varmasti.

Kerho-ottelusta jäi kotiläksyjä etenkin maalinteon osalta.

– Kerho-pelissä oli hirvittävästi maalipaikkoja ja teimme homman itsellemme turhan vaikeaksi. Paikoista pitää tehdä maalit. Osaamme kyllä luoda paikkoja ihan riittävästi.


OPS – FC Kiisto sunnuntaina 19.7. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

10.07.2015

Sohlo: ”Meillä on hyvä luotto pelisysteemiimme”

Oulun Palloseuran pelit jatkuvat lauantaina Seinäjoella Kerho 07:n vieraana. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä, mutta Kerho 07 on paremman maalieron turvin neljäntenä ja OPS viidentenä.

 

Seinäjokisten kausi on ollut kaksijakoinen – kotonaan se on voittanut kaikki ottelut, mutta vieraissa tilillä ei ole vielä yhtään voittoa. Kauden avauskohtaaminen päättyi toukokuun puolivälissä Castrénilla OPS:n 1–0-voittoon.

 

– Lähdetään rikkomaan Seinäjoen kotitaikaa. Lauantaiksi on luvattu hyvää säätä ja vastakkain on kaksi pelaavaa joukkuetta, niin tulee varmaan ihan yleisöystävällinen peli, OPS-hyökkääjä Joonas Sohlo (kuvassa) ennakoi.

 

Sunnuntaina Oulussa OPS pelasi Sohlon mukaan 80 minuuttia hyvin, nyt oman hyvän pelin pitää saada kestämään täydet peliminuutit.

 

– Meillä on hyvä luotto pelisysteemiimme. Pitää vaan saada jokainen jätkä tekemään oma hommansa kentällä loppuun asti, niin saadaan oikea tulos aikaiseksi. Heinäkuu on erittäin tiukka kuukausi, kun meille tulee oikeastaan kaikki kärkijoukkueet vastaan, Sohlo huomauttaa.

 

27-vuotias hyökkääjä oli sivussa peleistä yli 1,5 kuukautta pohjeluun murtuman vuoksi. Loukkaantuminen sattui AC Kajaania vastaan ja mies palasi tositoimiin samaa joukkuetta vastaan sunnuntaina. Nyt mies on jo hyvässä pelikunnossa.

 

– Nyt on saanut yhden viikon treeniä lisää alle, niin olen oikein luottavainen omaan tekemiseen. Myös joukkueen tekemisessä on ollut positiivista meininkiä. Nyt, kun päästään melkein täydellä miehistöllä liikenteeseen, niin se on voimavara valmentajalle ja koko joukkueelle, Sohlo näkee.

 

 

KERHO 07 – OPS lauantaina 11.7. kello 16.00, Seinäjoki.

 

(Toimitus)

04.07.2015

Raattiin kolmea pinnaa hakemaan AC Kajaanilta

Oulun Palloseura lähtee hakemaan sunnuntai-iltana täyttä pistepottia isännöidessään AC Kajaania Raatin stadionilla.

 

Joukkueet ovat sarjataulukossa pisteen erolla toisistaan, kun AC Kajaani on kolmantena (21 p.) ja OPS viidentenä (20 p.), joten ottelulla on suuri merkitys myös lohkon kärkitaistossa pysymisen kannalta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kajaanissa kirvelevään 0–1-tappioon viime hetken vastaiskumaalilla.

 

– Kuulutan pelaajilta yhden-kahden kosketuksen keskikentän peliä ja joukkuepelaamista isolla J:llä, OPS-luotsi Erkki Paananen terottaa.

 

– AC Kajaani on hyvä ja erittäin fyysinen joukkue. Helpolla ei pisteitä saa kumpikaan, mutta kolmea pistettä lähdetään hakemaan. Nyt on pelaajien aika näyttää osaamisensa ja taitonsa. Jokainen peli tästä eteenpäin on niin sanottu raaka peli.

 

 

Palloseuran pitkäksi venyneestä sairaslistasta on voitu viikon aikana vetää yli pari nimeä, kun hyökkääjä Joonas Sohlo ja puolustuspään nigerialaispeluri Nathan Ibe ovat palanneet pelikuntoon. Lisäksi elsalvadorilainen toppari Felix Sanchez palaa pelikiellosta.

 

GBK-ottelun keltaisen kortin myötä pelikiellosta AC Kajaania vastaan on puolestaan serbipakki Ivica Milutinovic.

 

– Kolme palaa ja yksi jää pois. Loukkaantumisten osalta näyttää vihdoin valoisammalta, Paananen iloitsee.

 

 

Sunnuntai-illan kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Raatissa, sillä Castrénin kentälle vaihdetaan tekonurmi heinäkuun aikana. Näin myös toinen heinäkuun kotipeli FC Kiistoa vastaan pelataan evakossa.

 

Paananen pitää Raatissa pelaamista positiivisena asiana. Viime kesänä OPS pelasi siellä kotiottelunsa Oulun Luistinseuraa vastaan.

 

– Uskon, että joukkuetta sytyttää se, että päästään pelaamaan Raatissa. Varmasti pitäisi löytyä nyt isoa sydäntä koko joukkueelta.

 

 

OPS – AC Kajaani sunnuntaina 5.7. kello 18.30, Raatti. Tervetuloa!

26.06.2015

Keithy Simpson lupaa vain parasta jatkossa - lauantaina vastassa GBK

Tiistain JBK-ottelussa liekehtinyt OPS:n jamaikalaispelaaja Keithy Simpson on helpottunut viime ottelun onnistumisistaan, mutta piiskaa samalla itseään ja joukkuettaan yhä parempiin suorituksiin. Palloseuran seuraava testi on edessä lauantaina Kokkolassa, missä kauden aiemassa kohtaamisessa maalein 4 – 2 kaatunut GBK hakee revanssia oululaisista.
 
– Mielestäni meidän pitää vielä parantaa joukkueena puolustamista ja jatkaa sitä yhdessä taistelemista, mitä viime pelissä teimme. Otetaan se asenne Kokkolaan mukaan, Simpson viitoittaa.

Lempinimen ”Keke” saanut 25-vuotias vasemman kaistan erikoismies ampui tiistaina kaksi maalia JBK:n verkkoon, syötti yhden ja hankki maaliin johtaneen rangaistuspotkun. Jamaikalaisen edellinen maali nähtiin reilu kuukausi sitten Vaasassa FC Kiiston tolppien väliin. Simpson myöntää osumien tulleen henkilökohtaisesti ajateltuna ”tarpeeseen”.

– Se tuntui hyvältä. Kiitos niistä kuuluu Jumalalle, joukkuekavereilleni ja perheelleni, joka on auttanut ja kannustanut minua eteenpäin. Oli hienoa päästä antamaan vihdoin sitä, mitä kaikki minulta odottavat.

Keithy Simpson


Simpson pelasi viime kauden Vaasan Palloseurassa Veikkausliigaa. Lähes tasan vuosi sitten hän koki myös yhden tähänastisen uransa huippuhetkistä, kun VPS sai vastaansa Eurooppa-liigan karsinnoissa IF Brommapojkarnan.

– Olen pienestä asti rakastanut jalkapalloa. Katsoin jalkapalloa paljon tv:stä ja pelasin sitä kadulla ystävieni kanssa. Meillä ei ollut kenkiä käytössä – sieltä intohimoni jalkapalloa kohtaan on lähtöisin. Urani kohokohtia tähän asti ovat toimiminen Jamaikan U23-maajoukkueen kapteenina ja pelit miesten maajoukkueessa sekä Eurooppa-liigan karsinnat Vaasan Palloseurassa.

Takaisin tähän päivään. Simpson odottaa sarjassa seitsemäntenä majailevan GBK:n (14 pistettä) tarjoavan kovan haasteen OPS:lle lauantaina. GBK pelasi viime kierroksella maalittoman Torniossa. OPS puolestaan hävisi hiljattain maalein 1 – 0 Torniossa. Palloseura on sarjassa neljäntenä 19 pistettä keränneenä. Ailahtelevuus on leimannut oululaisten otteita alkukaudesta, mutta Simpson vakuuttaa OPS:n pysyvän jatkossa aallon harjalla.

– Meidän täytyy hyökätä joukkueena ja puolustaa joukkueena GBK:ta vastaan. Pelata sitä peliä, mitä osaamme: syöttää ja liikkua. Ihan varmasti pystymme antamaan parhaamme niin tässä pelissä kuin sitä seuraavissakin peleissä.

– Pelasin viime kaudella Veikkausliigassa ja täytyy sanoa, ettei täällä Kakkosessa sinulla ole sen enempää aikaa pallon kanssa, sillä jokainen joukkue taistelee täysillä 90 minuuttia plus lisäajan. Jokainen peli on tiukka ja kovaa haastetta odotamme myös Kokkolassa, mutta me OPS:ssa olemme valmiita siihen.

GBK – OPS lauantaina 27.6. kello 16.00, Kokkola.


edit: 2.7.2015: VPS:n kauden 2014 Eurooppa-liigan karsintojen vastustaja korjattu oikeaksi.

(Toimitus)

22.06.2015

Paananen vaatii tasonnostoa jokaiselta JBK-otteluun

Ailahtelevuus on leimannut Oulun Palloseuran otteita kesäkuussa. Tämän on laittanut merkille myös OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen, joka vaatii jokaiselta pelaajalta tasonnostoa tiistain kotiotteluun pietarsaarelaista JBK:ta vastaan.

– Joukkueen sairaslista on pitkä ja vasta huomenaamuna ratkeaa, ketkä ovat kehissä. Odotan kaikilta kentälle meneviltä pelaajilta 110-prosenttista pelisuoritusta. Nyt on joukkueella aika herätä pelaamaan totaalisesti omalla tasollaan ja tehdä se työ, mikä kentällä pitää tehdä, hän painottaa.

Kesäkuun alussa JBK venyi vierastasapeliin Joakim Häggblomin viimehetken maalilla sarjakärki AC Kajaania vastaan. Lähes koko ottelun JBK:ta pyörittänyt AC Kajaani puski päätään loistavasti torjuneeseen maalivahti Jesse Östiin. Tuon ottelun jälkeen JBK on hävinnyt maalin marginaalilla GBK:lle ja FC YPA:lle sekä tasannut pisteet FC Kiiston kanssa. JBK on sarjassa viimeisenä viidellä pisteellään. OPS on viidentenä 16 pisteellään.

OPS voitti JBK:n joukkueiden viime kohtaamisessa toukokuun alussa maalein 1 – 2. Tuon ottelun jälkeen JBK on vahvistanut rivejään Visar Tahirilla, Kristoffer Knutsilla ja Rasmus Korkea-Aholla.


OPS – JBK tiistaina 23.6. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

17.06.2015

Juho Toivonen uskoo perusasioiden kantavan voittoon Torniossa

TP-47 yllätti OPS:n kauden avausottelussa Francois Badjin maalilla 0 – 1. Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen huomenna Torniossa. OPSiin kesken alkukauden Musan Salamoista siirtynyt 17-vuotias hyökkääjälupaus Juho Toivonen matkustaa torstaina ”tuntemattomaan”.

– Ikinä en ole siellä käynyt, mutta se on ihan sama mitä sieltä tulee vastaan, niin me voidaan voittaa se peli, hän lataa itsevarmana.

Torniolaiset ovat sarjassa neljäntenä 15 pisteellä. OPS kärkkyy toisena 16 pisteellä. Toivosen voittoresepti torstaille sisältää jalkapallon perusasiat.

– Puolustaminen on kaikkein tärkeintä. Pidetään oma pää puhtaana ja tehdään omista paikoista maalit. Ei se sen ihmeellisempää ole.

– Minusta meidän isoin vahvuus on keskikenttä. Jos se on omalla tasollaan, niin se peli on ihan täysin meidän, hän lisää.

Isokokoisen hyökkääjän on kerrottu olevan yksi ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista Satakunnassa ja on hän käynyt näytillä jo muun muassa FF Jarossa. Viime kaudella Toivonen iski A-juniorien 1.divisioonassa 12 maalia 13 ottelussa. Hän muutti uusien haasteiden perässä Porista Ouluun ja mies on ollut tyytyväinen tähänastiseen.

– Positiivinen kokemus tähän asti. Treeneissä on ollut kova tempo ja se on just sitä, mitä lähdin täältä hakemaan ja saamaan itseni kuntoon. Mukava oli tulla mukaan kunnianhimoiseen projektiin.


TP-47 – OPS torstaina 18.6. kello 18.30, Tornio.

(Toimitus)

17.06.2015

Kesä-elokuun harjoitusvuorot OPS-hallista -50%

Oulun Palloseura avaa harjoitushallinsa kolean kesän vuoksi poikkeuksellisesti myös kesä-elokuun ajaksi. 1.6.-31.8.2015 välisen ajan harjoitusvuorot myydään -50% alennuksella normaalihinnoista:

ALE-HINNASTO 1.6.-31.8.2015:
Urheiluseurat:
arkisin klo 7-15 30,00 € + alv / h
arkisin klo 15-23 60,00 € + alv / h
viikonloppuisin 75,00 € + alv / h

Muut ryhmät:
arkisin klo 7-15 65,00 € + alv / h
arkisin klo 15-23 90,00 € + alv / h
viikonloppuisin 115,00 € + alv / h

(Liikuntapaikkojen arvonlisävero 10%)


VARAA VUOROSI HETI!
Harjoitushallin vuoromyynti:
p. 044 328 2125 / toimisto(at)ops.fi


Lue myös: Viikonloppuvuorot OPS-hallista ensi syksynä arkivuoron hinnalla(Toimitus)

04.06.2015

Viikonloppuvuorot OPS-hallista ensi syksynä arkivuoron hinnalla

Oulun Palloseura myy ensi syksyn (1.9.-31.12.2015) ajalle viikonloppuvuorot OPS:n harjoitushallista arki-iltavuorohinnalla 120,00 EUR / tunti (ovh. 150,00 EUR / tunti). Viime syksynä arki-iltavuorot loppuivat kovan kysynnän vuoksi kesken, joten OPS vapauttaa tulevana syksynä viikonloppuvuorot myyntiin alennetulla hinnalla.


VARAA VUOROSI JO NYT!
Harjoitushallin vuoromyynti:
p. 044 328 2125 / toimisto(at)ops.fi

Hintoihin lisätään liikuntapaikkojen arvonlisävero 10%
OPS pidättää oikeuden muutoksiin ja turnausvaraukset menevät aina yksittäisten harjoitusvuorojen edelle.(Toimitus)

05.06.2015

Maalihanat aukaissut Abdul Sesay valmiina FC YPA:n kaatoon

FC Atlantiksen ja Kakkosen etelälohkon kolmen kauden jälkeen Oulun Palloseuraan ja Kakkosen pohjoislohkoon vaihtanut Abdul Sesay sai maalihanansa auki viime sunnuntaina KPV:tä vastaan. Hyökkääjänä tai keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyvä Sesay teki Atlantiksessa kolmen kauden aikana 22 maalia, joten viime pyhän onnistumiset tulivat mukavaan paikkaan.

– Onnistuminen oli minulle tärkeää, koska pääsyy OPSiin tulooni oli juuri maalien tekeminen, hän huokaisee.

Kaksi osumaa KPV:n verkkoon iskenyt sierraleonelaishyökkääjä uskoo OPS:n parantavan otteitaan joka pelissä.

– Aloitimme kauden vähän hitaasti, koska emme vielä tunteneet hyvin toisiamme, mutta nyt olemme päässeet tutummiksi joka harjoituksen ja matkan myötä. Parannamme asteittain.

Moni katsoja on pannut merkille, että kentän pienikokoisimpiin pelaajiin lukeutuva Sesay voittaa huomattavan usein pääpalloja itseään paljon kookkaammilta toppareilta. Sesay kuroo pituuseron kiinni huikealla ponnistusvoimallaan.

– Siihen ei ole mitään salaisuutta. Kaikki riippuu harjoittelusta ja itsensä pitämisestä hyvässä kunnossa. Sierra Leonessa olen kyllä harrastanut yleisurheilua, kuten korkeushyppyä ja pituushyppyä, hän vastaa.

Neljäntenä sarjassa oleva OPS on tehnyt lohkossaan kolmanneksi eniten maaleja (13), mutta oululaisten otteita seuranneet ovat huomanneet, että hyviäkin maalipaikkoja on ollut silti vara tuhlata. Päävalmentaja Erkki Paanasen suurimpia huolia onkin ollut maalipaikkojen tuhlailu. Tosin viime sunnuntaina OPS osui jo kohtuullisella prosentilla KPV:n verkkoon. Sesayn mukaan maalinteko on tarkkuuslaji.

– Maalinteko ja puolustaminen ratkaisevat ottelut. Maalipaikoissa meidän täytyy olla kärsivällisiä ja keskittyneitä, eikä stressata maalinteosta liikaa. Laukaisuissa pitää olla tarkkuutta mukana.

Tuoreita futsalin Suomen mestareita vilisevä FC YPA on Helsingissä aiemmin pelanneelle Abdul Sesaylle täysin uusi tuttavuus.

– En tunne heidän pelaajiaan, mutta taistelemme heitä vastaan joukkueena niin kuin kaikkia muitakin joukkueita vastaan saadaksemme kolme pistettä. Joukkueena taisteleminen ratkaisee.

Mielenkiintoisia YPA-kasvoja ovat esimerkiksi oululaisille varsin tuttu pelaava päävalmentaja Dragan Pejic sekä joukkueen terävimmät syömähampaat Miroslav Paunovic, Sasa Savic, Rami Tirkkonen, Joni Pakola ja Nikola Erceg. FC YPA on sarjassa kuuden ottelun jälkeen seitsemäntenä.

OPS – FC YPA sunnuntaina 7.6. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

29.05.2015

Ex-liigatähtiä vilisevä KPV Palloseuran vieraaksi kärkikamppailuun

Kausi on vasta nuori, mutta pikku hiljaa sarjataulukosta alkaa erottua kärkiryhmät, jotka ovat napsineet mukavasti voittoja tähän mennessä. Vähäisen ottelumäärän vuoksi sarjasijoituksia ei vielä kannata paljoa tuijotella, mutta todetaan nyt kuitenkin, että sunnuntaina Castrénissa mitellään alkukauden kärkikamppailu, kun kolmantena sarjassa oleva Oulun Palloseura isännöi toisena majailevaa Kokkolan Palloveikkoja.

OPS:n maalivahti Lauri Rönkkö odottaa nimivahvan KPV:n kohtaamista innoissaan.

– Varmasti hyvä peli on tulossa. Uskon, että kolme pistettä jää Ouluun, kun pelaamme joukkueena samalla tavalla kuin näissä viime peleissä (GBK ja FC Kiisto), joissa minä olen ollut mukana. Meidän puolustus on toiminut näissä peleissä hyvin ja olemme saaneet tehtyä maalejakin.

Lauri Rönkkö

Lauri Rönkkö.KPV on lähtenyt OPS:n tavoin kauteen nousutavoitteella ja kovilla satsauksilla. Kokkolalaisten rosterista löytyy harvinaisen kovia nimiä Kakkosen joukkueeseen, kuten Dawda Bah (ex-HJK), Henri Myntti (Veikkausliigan maalikuningas 2008) ja Patrick Byskata (ex-Jaro ja ex-MIFK). Kovia KPV-naamoja ovat myös kippari Aki Sipilä, Akil DeFreitas (ex- Jaro) ja kärkimies Kim Palosaari.

– Mukava nähdä, miten pystymme haastamaan nimekkään nipun. KPV:llä on isoja jätkiä, joten erikoistilanteissa saadaan keskittyä kyllä tarkasti. Meidän oma tekeminen kuitenkin ratkaisee tuloksen ja en usko, että siinä on mitään ongelmia.

Rönkön voittoavainnipusta löytyy seuraavat konstit.

– Puolustetaan nolla omiin ja tehdään pari maalia. Joukkuekuri ja kurinalainen puolustaminen sekä 110-prosenttinen keskittyminen. Näillä KPV kaatuu.

Kokkolan Palloveikot on kerännyt kuudesta ottelusta neljä voittoa, tasurin ja tappion. KPV on tehnyt sarjassa eniten maaleja (14) tähän mennessä, mutta toisaalta laskenut omiin yllättävän paljon osumia (11). OPS on tehnyt 10 maalia ja päästänyt omaan verkkoonsa kuusi palloa.

– Ihan hyvin on kausi alkanut TP-47-pelin (25.4.) työtapaturmaa lukuun ottamatta. Varsinkin puolustus toimii tällä hetkellä helkkarin hyvin ja meille on kyllä todella vaikea tehdä maalia. Joka pelissä on saatu hyvin myös maalipaikkoja, mutta niistä pitää jatkossa rokottaa vastustajaa vielä kovemmalla prosentilla. Muutamat yksittäiset virheet, kun saadaan vielä minimiin, niin pärjäämme kyllä hyvin. En näe mitään ongelmia, Rönkkö päättää.


OPS – KPV sunnuntaina 31.5. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

21.05.2015

Paananen penää parempaa viimeistelyä ja syöttelyä

Sarjanousija FC Kiisto isännöi Oulun Palloseuraa perjantaina oululaisittain katsottuna lohkon pisimmän vierasmatkan päässä Vaasassa. OPS:n päävalmentaja Erkki Paanasella on selvänä, mitä osa-alueita sinipaitojen tulee parantaa seuraavassa ottelussa pitkän bussimatkan päässä.

– Ehdottomasti pitää parantaa maalintekoa ja syöttöpelaaminen pitää saada paljon paremmaksi. Siinä on joukkuepelaamisen lisäksi kaksi isointa asiaa, joihin pitää kiinnittää huomiota. FC Kiistolla on hyvällä asenteella taisteleva ryhmä ja he pystyvät kyllä pelaamaan, jos me annamme heille siihen mahdollisuuden. Ei ole varmasti helppo peli tulossa, hän ennakoi.

Erkki Paananen

Kiisto on pelannut viisi ottelu, joista se on voittanut yhden, hävinnyt kolme ja päätynyt kerran pistejakoon. OPS on voittanut kolmesti ja hävinnyt kahdesti. Tiiviissä ottelutahdissa OPSin tavoin porskuttava Kiisto hävisi viime kierroksella KPV:lle maalein 2 – 3. OPS päihitti Kerho-07:n viime pyhänä niukasti 1 – 0.

– Joukkueen terveystilanne huolettaa hieman. Joonas Sohlo on Kajaanissa tulleen tällin takia kolme viikkoa pois. Eelis Koskinen ei pysy vielä pelaamaan ja Jan Kesti sai Akatemian pelissä kaksi varoitusta eli hän on pelikiellossa. ”Lape” (Lauri Rönkkö) palaa riviin, Paananen luettelee.

Vaasasta kantautuneen tiedon mukaan ottelu pelataan loistokuntoisella luonnonnurmella Mustasaaren keskuskentällä.

FC Kiisto – OPS perjantaina 22.5. kello 18.30, Vaasa.

(Toimitus)

13.05.2015

Kahden pelin viikonvaihde

Oulun Palloseura matkustaa helatorstaina AC Kajaanin vieraaksi ja isännöi sunnuntaina Seinäjoen Kerho-07:ää Castrénissa kello 15.00 alkaen. OPS väläytti 4 – 2-voittoon päättyneessä GBK-ottelussa hetkittäin jo todella mallikasta pelaamista. Pallo liikkui nopeasti varsinkin hyökkäyskolmanneksella ja tästä johtuen maalipaikkoja ja myös maaleja syntyi tiuhaan. Palloseuran keskikentällä jo kahdeksatta peräkkäistä kauttaan operoiva Matias Juntunen on luottavainen kahden pelin viikonlopun alla.

– Kaksi viime peliä on mennyt pisteiden valossa paremmin. Molempien pelien alku on ollut jäätävä ja vastustajan selkäranka on katkaistu jo alussa. Toisaalta oman pelin taso on samalla tippunut ja sitä ei saisi päästää tapahtumaan, vaan taso pitää säilyttää pelin loppuun asti. Taso ei saa ailahdella pelin sisällä niin paljon. Pisteet ovat kuitenkin tärkeimmät. Ihan sama millä tyylillä ne tulevat.

AC Kajaani on aloittanut kautensa OPSin tavoin kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Juuri Palloseuran tulevan sunnuntain vastustaja Kerho-07 voitti AC Kajaanin viime kierroksella maalein 3 – 1.

– AC Kajaanilla on paljon vaarallisia yksilöitä rosterissaan. Meidän täytyy pitää oman pelin taso mahdollisimman korkealla ja määrätä itse pelin tahti, eikä antaa heidän määrätä sitä, Juntunen suunnittelee.


Matias Juntunen


Kerran pilkulta tällä kaudella osuneen Matias Juntusen mukaan prässipeli on ollut oululaisten suurin vahvuus tähän asti.

– Se on toiminut yllättävänkin hyvin ja sitä on treenattu. Ratkaisut hyökkäyskolmanneksella ovat olleet nyt parempia kuin avausottelussa Torniota vastaan. Esimerkiksi GBK-pelissä tuli tilanteita keskityksien kautta, maata pitkin syötöillä ja prässin kautta. Näin se pitää ollakin, että on useita variaatioita.

Juntusen mukaan tärkeintä on kuitenkin oman maalin pysyminen koskemattomana.

– Tästä on puhuttu treeneissä paljon. Kun omissa on nolla, voittaminen on paljon helpompaa. Ei tarvitse tehdä kahta tai kolmea maalia, vaan yksi riittää. Aloitetaan Kajaanissa se, että omassa päässä pysyy nolla ja tehdään itse ainakin yksi. Oman pään puhtaanapitoon täytyy kiinnittää enemmän huomiota, sillä nyt ollaan päästetty hyvän alun jälkeen vastustaja turhaan peliin mukaan.

OPS saa puolustuspäähän lisää kilpailua, kun Keithy Simpson palannee kokoonpanoon viikonlopun otteluissa. Juha-Matti Huovisen ja Eelis Koskisen paluut ovat vielä kysymysmerkkien alla. Hyökkäyksessä OPS:lla on testissä kaksi nigerialaishyökkääjää: Godwin Iorbee Zaki ja Benjamin Ayuba. OPS-vahti Lauri Rönkkö sovittaa kahden ottelun pelikieltoa. Rönkön tuuraajaksi Palloseura on hankkinut viikonvaihteen molempiin otteluihin tuoreen futsalin Suomen mestarin Juho Keskisen. Keskinen on joukkueelle tuttu mies, sillä hän on torjunut OPSin maalilla kausilla 2013-2014.


AC Kajaani – OPS torstaina 14.5. kello 15.00, Kajaani. Tervemenoa!

OPS – Kerho-07 sunnuntaina 17.5. kello 15.00 Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

08.05.2015

Äideille vapaa pääsy sunnuntai-illan otteluun

Oulun Palloseura toivottaa kaikki äidit tervetulleiksi seuraamaan äitienpäivän iltana pelattavaa OPS – GBK-ottelua. Äideille on otteluun vapaa pääsy.

Kokkolan GBK on aloittanut kautensa OPS:n tavoin yhdellä voitolla ja yhdellä häviöllä. GBK kärsi 0 – 3-tappion kauden avauksessaan AC Kajaanille, mutta voitti seuraavalla kierroksella Tornion Pallo-47:n maalein 2 – 1. Voiton arvoa nosti se, että GBK:n maaleista vastanneet Lawrence Smith ja aina vaarallinen Tom Melarti iskivät maalinsa vasta viimeisen kympin aikana.

Kokkolalaisten kokoonpano vilisee viime kausilta tuttuja nimiä, eikä joukkue ole tehnyt suuria muutoksia tälle kaudelle. Raitapaitojen merkittävin hankinta on Ville Luokkala, joka pelasi viime kaudella Valkeakosken Hakassa Ykköstä. Hänellä on 40 ottelun verran kokemusta Veikkausliigasta Vaasan Palloseuran paidasta kausilta 2011-2013.

OPS:lla on taskussaan 1 – 2-voitolla irronneet vieraspisteet Pietarsaaresta. Pienistä vammoista kärsiviä pelaajia on muutamia, mutta varvasmurtumaa paranteleva Keithy Simpson lienee varmuudella katsomon puolella. OPS saa tänään testiin kaksi uutta hyökkääjää, jotka saattavat esiintyä jo sunnuntain ottelussa. OPS lähti hyökkääjäkaupoille, kun koko harjoituskauden joukkueen mukana pelannut Eetu Uusitalo suuntasi siviilityön perässä Etelä-Suomeen, eikä hän näin ollen pysty vahvistamaan OPSia tällä kaudella.

OPS – GBK sunnuntaina 10.5. kello 18.30 Castrén, tervetuloa!

(Toimitus)

30.04.2015

Kalle Rönkön sopimus purettu

Oulun Palloseura ja maalivahti Kalle Rönkkö ovat purkaneet yhteisymmärryksessä Rönkön pelaajasopimuksen. Taustalla on pelaajan henkilökohtaiset syyt, joiden vuoksi hän ei pysty osallistumaan peleihin ja harjoituksiin. Oulun Palloseura kiittää Kalle Rönkköä seuran eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä jatkossa.

(Toimitus)

30.04.2015

Räisänen: ”Vauhti päälle Pietarsaaressa”

Avauspelin pölyt on karistettu jaloista ja ajatukset on suunnattu jo tulevan lauantain otteluun, missä täydennysmenettelyn kautta Kakkosessa säilynyt JBK isännöi Oulun Palloseuraa. OPSin tähtäimessä on polkaista kausi viimeistään nyt käyntiin kotiavauksessa nähdyn yskimisen jälkeen. Jakobstads Bollklubb eli JBK saa vastaansa taatusti huolellisemman ja taistelevamman oululaisjoukkueen kuin Tornion Pallo-47 kauden avauksessa.

– Tasonnosto tarvitaan joka jätkältä ja nimenomaan joukkueena pitää tason nousta. Tässä sarjassa on niin kovia joukkueita, ettei yhtään pistettä ei tule ilman, että onnistumme joukkueena. Vahva alku ja kolme pistettä oli tarkoitus saada jo Torniota vastaan. Nyt meidän pitää näyttää, mitä osaamme ja laittaa vauhti päälle. Otetaan nyt se voitto ja lähdetään rakentamaan siitä voittoputkea, OPS:n kapteeni Pekka Räisänen suuntaa.

Oulun Palloseuran kapteeni Pekka Räisänen penää tasonnostoa koko joukkueelta lauantaina JBK:ta vastaan.JBK kärsi kauden avausottelussaan tappion OPSin lailla. Sarjanousija FC Kiisto haki pisteet Pietarsaaresta 1 – 2-voitolla. JBK:n osumasta vastasi Antonio Hotta. Pietarsaarelaistoppari David Nymanille heilahti tuossa pelissä punainen kortti, joten mies sovittaa pelikieltoa lauantaina. JBK:ssa pelaavat muun muassa FF Jarosta joukkueeseen liittynyt Markus Kronholm ja niin ikään liigakokemusta Jarosta omaava Mattias Wargh.

OPS-kippari Pekka Räisänen kuuluttaa huolellisen syöttöpelaamisen ja äijämäisen kaksinkamppailupelaamisen perään.

– Isoin asia on syöttöpeli ja kaksinkamppailut. Niissä olimme tosi huonoja Torniota vastaan. Jos me emme pysty syöttämään hyvin, niin hankala sitä palloa on silloin hallita, eikä pelistä tule mitään. Meidän pitää myös olla paljon vaarallisempia hyökkäyspäässä. Tämä on kuitenkin maalintekopeli. Jos et pääse edes maalipaikoille, niin ei me pelejäkään tulla silloin voittamaan.

JBK – OPS lauantaina 3.5. kello 16.00, Pietarsaari.

(Toimitus)

23.04.2015

Paananen luottoa täynnä sarja-avauksen alla

Kausi pyörähtää Oulun Palloseuran osalta käyntiin tulevana lauantaina kotiottelulla Tornion Pallo-47:ää vastaan. OPSin seurajohto kysyi pelaajiensa sitoutumista sarjanousutavoitteeseen palaverissa viimeisimmän harjoitusottelun (OPS – AC Oulu 2 – 1) jälkeen. Pelaajien vastaus kuului heti ja epäröimättä, kun kyllä ja yes napsahtivat yhtä aikaa ilmoille. Oululaisten päävalmentaja Erkki Paananen on kauden kynnyksellä luottoa täynnä monestakin syystä.

– Viimeiset harjoituspelit ovat sujuneet hyvin, joten siinä mielessä olen luottavainen. Erityisen hyvilläni olen siitä, että joukkueessa on aidosti kilpailua pelipaikoista, joten jokaisen on näytettävä parastaan koko ajan.

Kauden avausvastustaja on tuttuakin tutumpi TP-47. Joukkueet päätyivät talven harjoitusotteluissa 2 – 2-tasapeliin ja OPSin 1 – 3-voittoon. Paananen ei kuitenkaan näitä tuloksia enää tuijottele.

– Molemmilla ovat ryhmät vaihtuneet. Meille on tullut uusia pelaajia ja Torniolta puuttui viime pelissä esimerkiksi Keijo Huusko ja Tarmo Koivuranta. Harjoituspelit ja sarjapelit ovat kaksi eri maailmaa. Harjoituspeleissä katsellaan ja kokeillaan, mihin joukkue pystyy, mutta sarjapeleissä haetaan aina tulosta.

– Haluan nähdä lauantaina joukkuepelaamista, pakan pysymistä kasassa ja työntekoa joukkueen eteen. Hyvä tulos rakentuu näistä. Käytetään lisäksi yksilötaidot joukkueen hyväksi, Paananen viitoittaa.

Erkki Paananen

OPSin pitkäaikainen kakkosvalmentaja Erkki Paananen on tällä kaudella seuran päävalmentaja. Paananen toimi viisi kautta Luiz Antonion aisaparina vuosina 2009-2013.OPS-luotsi pitää Kakkosen pohjoislohkon tasoa kovana. Edes lohkovoitto ei takaa sarjanousua, sillä syksyllä on edessä lohkovoittajien nousukarsinnat.

– Kakkosessa ei ole yhtään huonoa joukkuetta. Emme missään nimessä voi aliarvioida ainuttakaan vastustajaa. Torniollakin on 12-13 erittäin hyvää pelaajaa ja siihen päälle heillä on paljon hanakoita ja taitavia nuoria pelaajia.

Oulun Palloseura on koonnut joukkueensa muutamasta aiemmasta kaudesta poiketen hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Joukkueen runko oli  kasassa jo ennen joulua. 90-vuotisjuhlakauttaan viettävällä OPS:lla on tänä vuonna vahva oululainen pelaajarunko, joka on maustettu kahdella kemiläistaustaisella maalivahdilla sekä ulkomaalaisvahvistuksilla, joista huomattavan moni on pelannut Suomessa jo pitkään. Myös viimeksi joukkueeseen liittyneet puolustajat Ivica Milutinovic, Vladimir Nikitovic ja Keithy Simpson ovat ehtineet saada alleen useamman harjoitusottelun treeneistä puhumattakaan.

Terveystilanne Oulun Palloseurassa on kohtuullisen hyvä. Jobin postina mainittakoon kakkosvalmentaja Ari Kosken tilanne. Hän joutuu henkilökohtaisten syiden vuoksi lopettamaan valmennustehtävät ainakin toistaiseksi. Koski hyvästeli joukkueen lauantaina 18.4. pidetyssä palaverissa. OPS-manageri Miika Juntunen kiitti pidettyä valmentajaa seuran eteen tehdystä työstä ja mainitsi OPS:n oven olevan hänelle aina auki, mikäli Koski palaa valmennustehtäviin.

OPS – TP-47 lauantaina 25.4. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa seuraamaan sarja-avausta!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

16.04.2015

90-vuotisjuhlakauden logo julkaistu

Oulun Palloseura täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlakauden kunniaksi on jo aiemmin julkaistu OPS:n 90-vuotishistoriikki ja tänään seura ottaa juhlakauden ajaksi käyttöön uuden 90-vuotislogon. Logon on suunnitellut Juho Tastula / UKI Arkkitehdit Oy.

Oulun Pyrinnön palloiluosaston monivuotisen puheenjohtajan Erkki Tolkin aloitteesta 21 oululaista palloilun ystävää kokoontui Oulun Liikeapulaisyhdistyksen huoneistoon 2. syyskuuta 1925 keskustelemaan uuden palloiluseuran perustamisesta. Vilkkaan keskustelun jälkeen he valitsivat viiden henkilön toimikunnan ajamaan asiaa ja valmistelemaan uuden seuran perustamista. Toimikuntaan kuuluivat Erkki Tolkki, Taavi Tuomikoski, Aarne Virta, Kosti Marjamaa ja Hemming Peltoniemi.

Oulun Palloseuran perustava kokous pidettiin jo viikkoa myöhemmin, 9. päivänä syyskuuta samassa Oulun Liikeapulaisyhdistyksen huoneistossa.

Perustavan kokouksen puheenjohtajana toimi Erkki Tolkki, sihteerinä ja pöytäkirjan pitäjänä oli Kosti Marjamaa. Seuran nimestä käytiin vilkasta keskustelua. Nimiehdotuksina tuli esille Oulun Palloseura, Oulun Palloilijat ja Oulun Palloveikot. Kokous päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä uuden seuran nimeksi Oulun Palloseura väliaikaisen toimikunnan ehdotuksen mukaan. Tolkki tiesi kertoa, että uuteen seuraan oli liittynyt jo 67 jäsentä, joista kannatusjäseniä oli 11.

Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Niilo Ahonen sekä johtokunnan muiksi jäseniksi Taavi Tuomikoski, Aarne Virta, Gunnar Blomqvist, Väinö Laaksonen, Hemming Peltoniemi ja Erkki Tolkki.

(Lähde: Anttinen, Pekka 2014. Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa. Botnia-69 ry, Lahti.)

(Toimitus)

15.04.2015

OPS kiinnitti testipelaajiaan - joukkueeseen hurja määrä osaamista ja kokemusta

Sarjanousua Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut viisi pelaajasopimusta joukkueen testattavana pitkään olleiden pelaajien kanssa. Varsinkin joukkueen puolustus vahvistuu uusien sopimuksien myötä hurjasti.

Oikean pakin tontille OPS kiinnitti kolmessa testiottelussa vakuuttaneen Keithy Simpsonin (25), joka pelasi koko viime kauden Veikkausliigaa Vaasan Palloseuran riveissä. Hän on pelannut kaksi ottelua Jamaikan maajoukkueessa ja 12 ottelua Jamaikan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Keskikentän pohjalla viihtyvä Alfred Mapoka (29) on tehnyt pitkän uran Suomessa Tornio Pallo-47:n organisaatiossa kuuluen jo kaudella 2005 torniolaisten liigamiehistöön. Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen lisäksi hän on pelannut ammattilaisena kotimaansa Kamerunin, Libyan, Italian ja Bulgarian pääsarjoissa.

Vasenjalkainen serbipakki Ivica Milutinovic (31) omaa 211 ottelun verran kokemusta Serbian liigasta ja 54 ottelun verran Kyproksen 1.divisioonasta. Topparin paikalle hankitun Vladimir Nikitovicin (32) kokemus on vielä kovempi. Hän on voittanut muun muassa Makedonian liigan mestaruuden (2011) sekä pelannut pääsarjatasolla Bosnia-Hertsegovinassa, Montenegrossa ja kotimaassaan Serbiassa.

Laitahyökkääjän kaistalla viihtyvä oululaislupaus Konstantin Belov (18) vakuutti niin ikään OPS:n valmennusjohdon testijakson aikana. Belovin sopimus on kaksivuotinen. Muiden pelaajien kanssa on solmittu ensi kautta koskevat sopimukset.

Palloseuralla on koossa 19 sopimuspelaajaa lauantaina 25.4. kotiottelulla Tornion Pallo-47:ää vastaan alkavalle kaudelle.

Uudet pelaajat
Keithy Simpson, Vladimir Nikitovic, Ivica Milutinovic, Alfred Mapoka ja Konsta Belov.Keithy Simpson
19.4.1990, Jamaika
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2014: Vaasan Palloseura
2012-2014: North East Stars F.C.
2011-2012: Tivoli Gardens F.C.
2011: Portmore United F.C.
2009: Whitecaps Residency (lainalla)
2008-2011: Sporting Central Academy
2007-2008: Cavalier S.C.


Alfred Mapoka
29.9.1985, Kamerun
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2014: Tornion Pallo-47
2010-2014: Al Ahli Tripoli
2008-2010: PFC Bolev Plovdiv
2007-2008: Tornion Pallo-47
2006-2007: Acade Sport
2005-2006: Tornion Pallo-47
2003-2005: Acade Sport


Ivica Milutinovic
20.10.1983, Serbia
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2015: BSK Borca
2014: Borac Cacak
2012-2013: BSK Borca
2010-2012: Ethnikos Achna
2008-2010: Banat Zrenjanin
2005-2008: Radnicki Obrenovac
2003-2005: Mladi Obilic


Vladimir Nikitovic
4.12.1980, Serbia
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2014: Donji Srem
2013: Polet Ljubic / Bregalnica Stip
2012: Metalurg Skopje
2010-2012: Shkendija
2010: FC Kom
2009: Partizan Bumbarevo Brdo
2008-2009: Sarajevo
2007: Sloboda Cacak (lainalla)
2006-2008: Radnicki Kragujevac
2004-2006: Metalac Gornji Milanovac
2003-2004: Takovo
2001-2003: Remont Cacak


Konstantin Belov
12.1.1997, Oulu
Hyökkääjä

Aiemmat seurat:
2014: Oulun Luistinseura

(Toimitus)

12.04.2015

OPS:lle turnausvoitto

Oulun Palloseura oli suvereeni Tornion Pallo-47:n järjestämän turnauksen finaalissa OrPA:a vastaan. Kun kaksi oululaista joukkuetta oli vastakkain turnausfinaalissa, pelattiin ottelu turnausohjelmasta poiketen Oulussa Castrénin kentällä. OPS:n lisäksi turnaukseen osallistuivat TP-47, PS Kemi, FC Santa Claus AC, OrPA ja KPV.

OPS - OrPA

OPS voitti OrPA:n maalein 4 - 1.Finaalin avausjakso oli täydellistä OPS:n pyöritystä. Toisella jaksolla otteet tasoittuivat, vaikka OrPA pelasi viimeisen puoli tuntia vajaalla.

–Kontrolloimme koko pelin, eikä missään vaiheessa ollut mitään hätää. Joukkue oli erittäin kurinalainen. Säilytetään tämä sarjan alkuun, voittoon tyytyväinen OPS-luotsi Erkki Paananen totesi.

Joonas Sohlo

Joonas Sohlon paikka, mutta laukaus painuu maalivahdin ja maalin välistä ohi.Palloseura ratkaisi ottelun alle puolessa tunnissa. Nathan Ibe puski avausmaalin Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta vartin kohdalla. Juntunen vastasi itse seuraavasta maalista, joka syntyi rangaistuspilkulta. Heti tämän perään Juuso Kemppainen puski tarkasti testipelaaja Alanzo Adlamin keskityksen verkkoon. Nathan Ibe oli epäonninen OrPA:n ainoassa maalissa. Kaukaa annettu vapaapotku muutti suuntaa Iben päästä, eikä Lauri Rönkkö ehtinyt enää reagoimaan OPS:n maalilla. Joonas Sohlo niittasi loppulukemat maalin edustalta Konstantin Belovin petaamasta tilanteesta.

– Meidän pitää parantaa vielä syöttöpeliä ja pallon pitämistä sarjapeleihin. Myöskin näistä kaikista maalipaikoista pitää tehdä sarjapelissä maalit, Paananen sanoi.

 

Serbit

OPS testasi viikonlopun turnauksessa muun muassa kahta serbipuolustajaa:Vladimir Nikitovicia ja Ivica Milutinovicia.OPS – OrPa 4 – 1 (3 – 1)
1 – 0 Nathan Ibe (Matias Juntunen) 17 min.
2 – 0 Matias Juntunen rp. 22 min.
3 – 0 Juuso Kemppainen (Alanzo Adlam) 24 min.
3 – 1 Nathan Ibe (oma maali) 41 min.
4 – 1 Joonas Sohlo (Konstantin Belov) 83 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen (50. Jan Kesti)
Ivica Milutinovic (67. Joni Leskelä)
Nathan Ibe
Matias Juntunen (65. Aleksi Autti)
Joni Lämsä (45. Abdul Sesay)
Juuso Kemppainen (45. Konstantin Belov)
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam (67. Eelis Koskinen)

Kalle Rönkkö
Alfred Mapoka
Juha-Matti Huovinen

(Toimitus)

11.04.2015

OPS:lle voitto Santa Clausista ja tappio PS Kemille rankkarikisassa

Oulun Palloseura kuittasi 3 – 0 voiton Kemissä pelatussa turnauksessa FC Santa Clausista. Päivän avausottelun OPS hävisi PS Kemillä rangaistuspotkukilpailussa maalein 4 – 3. Varsinainen peliaika päättyi 0 – 0-tasatulokseen. Päivän molemmat pelit olivat kestoltaan vain 2 x 25 minuuttia. Sunnuntain sijoitusottelu pelataan normaalimittaisena.

– Pelattiin PS Kemiä vastaan kurinalaisesti ja pystyttiin jopa kontrolloimaan peliä. Opettelimme joukkuepuolustamista ja vastaiskuja. PS Kemi on hyvä Ykkösen tason joukkue, mutta me emme olleet tänään yhtään huonompia kuin he. Pieniä virheitä oli, jotka pitää pystyä vielä korjaamaan, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen niputti.

Iltapäivän toisen ottelun FC Santa Clausia vastaan Paananen summasi näin.

– Kontrolloitiin palloa koko peli ja odotettiin vain, milloin maaleja alkaa tulla. Toisella jaksolla teimme kaksi hienoa maalia ja lopun jäädytyksen aikana vielä yhden. Hallittiin, pidettiin palloa, eikä missään vaiheessa ollut mitään hätää.

PS Kemi – OPS 4 – 3 rp. (0 – 0)
1 – 0 PS Kemi
1 – 1 Matias Juntunen
1 – 1 PS Kemi
1 – 2 Joonas Sohlo
2 – 2 PS Kemi
2 – 2 Ivica Milutinovic
3 –2 PS Kemi
3 – 3 Nathan Ibe
4 – 3 PS Kemi
4 – 3 Alanzo Adlam

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe
Matias Juntunen
Joni Lämsä
Juuso Kemppainen
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam

Jan Kesti
Joni Leskelä
Eelis Koskinen
Alfred Mapoka
Abdul Sesay
Juha-Matti Huovinen
Konstantin Belov
Aleksi Autti

OPS – FC Santa Claus AC 3 - 0 (0 - 0)
1 – 0 Joni Lämsä (Matias Juntunen)
2 – 0 Alanzo Adlam
3 – 0 Konstantin Belov (Joonas Sohlo)

OPS:n kokoonpano:
Kalle Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe
Matias Juntunen
Joni Lämsä (30. Aleksi Autti)
Juuso Kemppainen (25. Konstantin Belov)
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam

Jan Kesti
Joni Leskelä
Eelis Koskinen
Alfred Mapoka
Abdul Sesay
Juha-Matti Huovinen

(Toimitus)

18.04.2015

AC Oulu nurin kauden kenraaliharjoituksessa

Oulun Palloseuralta nähtiin erittäin vakuuttava esitys kauden viimeisessä harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. OPS piti ohjaksia käsissään koko 90-minuuttisen ajan muutamia toisen jakson uinahduksia lukuun ottamatta.

– Olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon ja toiseen puoliaikaan sen puoliväliin asti. Lopussa moni pelaaja alkoi luistamaan ja annoimme turhaan löysää. Pitää muistaa, ettei näitä pelejä kävelemällä hoideta. 2 -0-johtoasemassa pitää malttaa pelata puolustuksen kautta, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

– Siihen olen tyytyväinen, että jokainen pelaaja esiintyi omalla tasollaan ja se teki joukkuepelistä hyvän, hän lisäsi.

1 - 0

Pekka Räisänen puski OPS:n 1 - 0-johtoon hieman ennen taukoa.Pekka Räisänen puski maalin edustalta Palloseuran johtoon Alfred Mapokan lähettämästä keskityksestä. Toisen jakson alussa Matias Juntunen käynnisti nopea vastaiskun, jonka päätteeksi Konstantin Belov osui Abdul Sesayn tarjoilemasta tilanteesta. Tunnin pelin jälkeen OPS löysäsi ja AC Oulu sai käytännössä pelin ainoat tilanteensa. Pekka Welling kavensi loppunumerot läpiajosta juuri, kun pelikelloon pyörähti 90 minuuttia.

Lauri Rönkkö

Laurin Rönkön ei tarvinnut montaa kertaa puuttua peliin koko 90-minuuttisen aikana.OPS-torjuja Lauri Rönkön mukaan kenraaliharjoitus antoi hyvä eväät ensi lauantaina alkavaan sarjaan.

– Hienoa, että tehtiin toisella puoliajalla vielä toinen maali ja pystyttiin pitämään palloa. Pääasia, että voitettiin. Tästä on mukava lähteä tosipeleihin. Meidän uudet vahvistukset näyttävät kaikki hyviltä jätkiltä, joten olemme valmiita hakemaan joukkueena täysiä pistepotteja heti, kun kausi alkaa.

OPS isännöi sarja-avauksessa Tornio Pallo-47:ää ensi lauantaina kello 16.00 alkaen Castrénin kentällä.

OPS

OPS:n viimeiset harjoitusottelut PS Kemiä, FC Santa Clausia, OrPA:aa ja AC Oulua vastaan enteilevät hyvää kautta.


>> Lisää kuvia ottelusta Oulun Palloseuran Facebook-sivuilla


OPS – AC Oulu 2 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Pekka Räisänen (Alfred Mapoka) 41 min.
2 – 0 Konstantin Belov (Abdul Sesay) 55 min.
2 – 1 Pekka Welling 90 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Pekka Räisänen (c)
Vladimir Nikitovic
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe (68. Joni Lämsä)
Matias Juntunen (80. Eelis Koskinen) (89. Juha-Matti Huovinen)
Alfred Mapoka
Juuso Kemppainen (45. Konstantin Belov)
Abdul Sesay
Joonas Sohlo

Kalle Rönkkö
Aleksi Autti
Gzim Hasani
Joni Leskelä
Jan Kesti

(Toimitus)

06.04.2015

Kylmää kyytiä Luleåssa

Oulun Palloseura ei pystynyt vieraskentällä yhtä vakuuttavaan esitykseen ruotsalaista Luleå IFK:ta vastaan kuin viikko sitten Oulussa pelatussa ottelussa. Luleå voitti toisena pääsiäispäivänä pelatun ottelun vahvan alun turvin maalein 5 – 0.

– Meillä oli avauksessa kolme uutta miestä ja pelaajien yhteispeli ei toiminut alussa. Keskittyminen oli aivan jossain muualla. 4 – 0-tilanteessa muutettiin viiden pelaajan paikkoja ja saatiin sillä vähän herätetty joukkuetta. Alakerralle ja keskikentälle annettiin taktiset neuvot viime Luleå-pelin perusteella, mutta ne eivät näkyneet missään. Pelaaminen oli täysin kuritonta, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen sätti.

– Meillä on kova työ edessä, hän lisäsi.

Luleå IFK – OPS 5 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Luleå IFK 2 min.
2 – 0 Luleå IFK 5 min.
3 – 0 Luleå IFK 7 min.
4 – 0 Luleå IFK 17 min.
5 – 0 Luleå IFK 69 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Joni Lämsä (45. Eetu Uusitalo)
Vladimir Nikitovic
Jan Kesti (45. Joni Leskelä)
Pekka Räisänen
Keithy Simpson
Matias Juntunen (67. Aleksi Autti)
Alfred Mapoka
Joonas Sohlo (80. Konstantin Belov)
Abdul Sesay
Alanzo Adlam (45. Juuso Kemppainen)

 

Kalle Rönkkö

 

(Toimitus)

29.03.2015

KATSO ottelukooste: OPS ja Luleå IFK tasapeliin

Kahden ottelun viikonloppu näkyi loppua kohden Oulun Palloseuran otteissa harjoituspelissä Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Luleå IFK:ta vastaan. Raskaista jaloista huolimatta ottelusta jäi oululaisittain paljon positiivista käteen – moni osa-alue toimi mallikkaasti ja voittokin oli erittäin lähellä.

Joonas Sohlo iski Palloseuran johtoon vartin pelin jälkeen Jan Kestin pitkästä syötöstä. Sohlo tälläsi pallon komeasti ylänurkkaan 16-alueen rajalta.

– Innolla odotimme tätä ottelua, kun saimme kovan joukkueen vastaan. Luleå on oikeantyyppinen vastustaja meille. TP-47 laittoi perjantaina paljon pitkää, mutta nämä yrittävät pelata. Me saimme treenata meidän prässipeliä ja se toimi ajoittain hyvin. On tässä vielä paljon petrattavaakin, kapteenin nauhaa hihassaan kantanut Joonas Sohlo kertasi.

– Harmittaa, ettei tullut voittoa. Minulla oli paikat hattutemppuun, hän lisäsi.

Kovaa tempoa pitänyt Luleå IFK murtautui muutaman kerran nopeasti ja vaarallisesti keskialueen kautta hyökkäyksiin ja piti hienokseltaan enemmän palloa, mutta muuten peli oli tasaista. Molemmilla oli voittoon tarvittavat tilanteet, mutta kummallakin maalilla nähtiin hyvää maalivahtityöskentelyä sunnuntaina. IFK:n tasoitus tuli kulmapotkusta puolen tunnin kohdalla.

– Aika raskasta alkoi olla lopussa. Kaksi kertaa 90-minuuttinen yhden päivän palautuksella ottaa koville. Viimeisen kympin aikana olisi ehkä saatu tuoreilla jaloilla puristettua se voittomaali. Meillä oli kuitenkin paremmat paikat lopussa, Sohlo harmitteli.

OPS kohtaa Luleå IFK:n uudestaan toisena pääsiäispäivänä Luleåssa.OPS –Luleå IFK 1 – 1 (1 – 1)
1 – 0 Joonas Sohlo (Jan Kesti) 17 min.
1 – 1 Luleå IFK 30 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Joni Leskelä
Jan Kesti
Pekka Räisänen
Joni Lämsä
Alfred Mapoka
Matias Juntunen
Abdul Sesay
Juuso Kemppainen (75. Konstantin Belov)
Eetu Uusitalo
Joonas Sohlo (c)

Kalle Rönkkö
Aleksi Autti
Arttu Haapala
Gzim Hasani

(Toimitus)

28.03.2015

OPS:lle voitto pitkän tasuriputken perään

Oulun Palloseura nappasi harjoituskauden toisen voittonsa perjantai-iltana Kemissä pelatussa ottelussa Tornion Pallo-47:ää vastaan. OPS ratkaisi pelin vahvalla toisen puoliajan pelaamisellaan.

- Muutimme ryhmitystä tauolla ja peli alkoi toimia. Pelattiin joukkueena, oli hienoja syöttökuvioita ja maaleja. Saatiin alakerrastakin palloja TP-47:n linjan taakse. Pelin luonne muuttui täysin. Tämä toinen puoliaika pitää jättää mentaalisena pelaajien ajatuksiin, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen iloitsi.

OPS-vahti Kalle Rönkkö otti ensimmäisen 45-minuuttisen aikana muutaman hyvän kopin ja taukoa vietettiin "kiikarit" tulostaululla. Matias Juntusen pudottaminen keskikentän pohjalle pelintekijäksi ja Abdul Sesayn tulo kymppipaikalle avasivat tukossa olleet syöttölinjat hyökkäyskolmanneksella. Eetu Uusitalo toi kärkeen juonikkuutta ja koko joukkueen pelamaaminen monipuolistui tauolla tehtyjen muutosten myötä.

- Täytyy mainita kentän parhaimpana 17-vuotias Jan Kesti, joka pelasi virheettömän pelin topparina. Häneltä jo toinen hyvä peli peräkkäin, Paananen kehui.

Voiton arvoa nosti pitkä poissaolijoiden lista. Loukkaantumisten tai työesteiden takia peräti yhdeksän pelaajaa oli sivussa perjantaina: Lauri Rönkkö, Pekka Räisänen, Joni Lämsä, Nathan Ibe, Juha-Matti Huovinen, Aleksi Autti, Eelis Koskinen, Gzim Hasani ja testipelaaja Sami Karjalainen.

TP-47 - OPS 1 - 3 (0 - 0)
0 - 1 Abdul Sesay (Hayato) 59 min.
0 - 2 Hayato (Jan Kesti) 66 min.
0 - 3 Matias Juntunen rp. 72 min.
1 - 3 TP-47 rp.

OPS:n kokoonpano:
Kalle Rönkkö
Joonas Sohlo
Jan Kesti
Joni Leskelä
Jere Moilanen
Alfred Mapoka
Arttu Haapala (45. Eetu Uusitalo)
Matias Juntunen
Juuso Kemppainen (76. Konstantin Belov)
Abdul Sesay
Hayato

Rene Kosonen
Pol Deng
Haris Dzuho

(Toimitus)

21.03.2015

FC Santa Claus AC - OPS 2 - 2 (0 - 2)

Oulun Palloseura ja FC  Santa Claus AC pelasivat toisen tasapelin tällä harjoituskaudella. OPS:n isännöimä peli päättyi Oulussa maalein 3 – 3. Tänään Rovaniemellä pelatussa ”ulkoilmaottelussa” päädyttiin 2 – 2-tulokseen.

– 25 ensimmäisen minuutin aikana meillä oli ainakin viisi maalipaikkaa ja esimerkiksi seitsemän kulmapotkua. Pelille olisi pitänyt laittaa piste jo ensimmäisellä jaksolla 0 – 2-tilanteessa hallinnan ja maalipaikkojen myötä. Puolen tunnin kohdalla Santa Claus pääsi peliin mukaan, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

– Toisella puoliajalla meidän keskittyminen herpaantui ja teimme alakerrassa helppoja virheitä purkutilanteissa, joista Santa Claus pääsi tasoittamaan. Meillä oli vielä 2 – 2-tilanteessakin voittoon tarvittavat maalipaikat. Täytyy vain sanoa, ettei kahden maalin johtoa voi menettää. Siinä meillä on paljon petrattavaa, hän jatkoi.


FC Santa Claus AC – OPS 2 – 2 (0 – 2)
0 – 1 Pekka Räisänen 11 min.
0 – 2 Matias Juntunen rp. 39 min.
1 – 2 Jarkko Niskajärvi 72 min.
2 – 2 Santeri Suvala rp. 81 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Joonas Sohlo
Jan Kesti (53. Joni Leskelä)
Pekka Räisänen
Dogukan Mesekoparan
Alfred Mapoka
Matias Juntunen (68. Arttu Haapala)
Joni Lämsä (80. Konstantin Belov)
Hayato
Abdul Sesay
Juuso Kemppainen (61. Sami Karjalainen)

Aleksi Autti
Gzim Hasani
Kalle Rönkkö

(Toimitus)

03.10.2015

OPS pohjoislohkon neljäs

Oulun Palloseuran sarjasijoitus säilyi neljäntenä päätöskierroksen tappiosta huolimatta. Kotijoukkue FC Santa Claus AC oli maalin verran parempi Tommi Haanpään ja Santeri Viitasaaren toisen jakson lopun osumilla. OPS:n 2 – 1-kavennuksen iski Juho Toivonen.

OPS keräsi tällä kaudella keskimäärin 1,44 pistettä ottelua kohden, kun lohkovoittoon olisi tarvittu 2,15 pinnan keskiarvo. Maalisaldo jäi muutaman rökäletappion myötä viisi osumaa pakkaselle. OPS teki 40 ja päästi 45 maalia. Palloseuran paras maalintekijä on seitsemän osuman Juuso Kemppainen.

90-vuotias Oulun Palloseura kiittää juhlakaudesta yhteistyökumppaneitaan, kannattajiaan sekä seuran toimihenkilöitä ja talkootyöläisiä.


FC Santa Claus AC – OPS 2 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Tommi Haanpää 73 min.
2 – 0 Santeri Kumpula 82 min.
2 – 1 Juho Toivonen 85 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Santeri Kumpula (FC Santa Claus AC)
2 Santeri Viitasaari (FC Santa Claus AC)
1 Juhani Koponen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

27.09.2015

Kemppainen huuhteli YPA:n nousumahdollisuudet

Molemmat sarjan kärkijoukkueet ovat poistuneet Castrénilta pisteittä Oulun Palloseuran kahdessa viime kotiottelussa. Viikko sitten pettymyksen koki Kokkolan Pallo-Veikot ja tänään nousumahdollisuutensa menettänyt FC YPA. Illan ratkaisija oli kaksi maalia ampunut OPS-laituri Juuso Kemppainen.

– Meillä oli vähän erilainen pelityyli, mutta se toimi täydellisesti. YPA ei päässyt missään vaiheessa meidän paketin läpi ja itse tehtiin paikoista maalit. Kaikki taistelivat ja taktiikka oli hyvä ja se toimi täydellisesti, Kemppainen summasi.

Juuso Kemppainen

Takatolpalle unohdettu Juuso Kemppainen sivalsi Palloseuran molemmat maalit identtisistä tilanteista. Tässä syntyy 1 - 0-maali.OPS väläytti jokerikorttia heti alussa heittämällä kentälle vain kolmen miehen alakerran. Vastaavasti keskikentällä riitti voimaa yhden ”ylimääräisen” miehen verran, eikä YPA:lta löytynyt lääkkeitä tämän ryhmityksen murtamiseen koko illan aikana. OPS:n viimeisenä lukkona torjui jälleen Juhani Koponen, joka tylsytti muun muassa Joni Pakolan kolme huippupaikkaa.

Sasa Savic

Vierailijoiden Sasa Savic töni itsensä suihkuun jo puolen tunnin pelin jälkeen. OPS:n miesylivoimasta huolimatta peli pysyi melko tasaisena loppuvihellykseen asti.Juuso Kemppainen oli laukonut OPS:n johtoon hetkeä ennen Savicin ulosajoa. Toisella jaksolla nähtiin avausmaalin kopio: Keithy Simpson keskitti ja Kemppainen tuikkasi pallon verkkoon.

– Mukava oli tehdä pari maalia, mutta tuli hoidettua oma ruutu myös puolustussuuntaan, Kemppainen totesi.

Juhani Koponen

FC YPA rakensi heti ottelun alkuun muutaman vaarallisen paikan, mutta OPS-vahti Juhani Koponen nollasi ylivieskalaiset.OPS voitti kauden viimeisissä kotiotteluissaan sekä KPV:n että FC YPA:n kotikentällään vakuuttavilla esityksillä. Kemppaisella oli hieman sekavat tuntemukset kärkijoukkueiden kaatamisista ja niiden myötä rakentuneesta kauden pisimmästä voittoputkesta.

– Kaksijakoiset fiilikset. Alettiin voittaan näitä vasta, kun panokset noususta ovat jo menneet. Toisaalta tekee hyvää ottaa kovat päänahat.

OPS pelaa kauden päätösottelunsa ensi lauantaina Rovaniemellä FC Santa Claus AC:n vieraana.


OPS – FC YPA 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 28 min.
2 – 0 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 75 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juuso Kemppainen (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Juhani Koponen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

19.09.2015

OPS:lla isännän otteet - sarjakärki KPV nurin

Oulun Palloseura näytti lauantaina sen, ettei ennakkoasetelmilla ole jalkapallossa mitään merkitystä, vaan jokaisessa pelissä on todistettava tasonsa yhä uudestaan. Lohkoa 22 pisteen erolla OPS:aan nähden hallinnut Kokkolan Pallo-Veikot pystyi haastamaan oululaiset vain ottelun alussa ja viimeisellä kympillä. Erityisesti OPS-vahti Juhani Koposen ohittaminen oli vihernutuille hankalaa. Peli olisi voinut revetä ja viidessä minuutissa, mutta ”Kopo” esitti muutaman huippupelastuksen, mitkä selvästikin söivät vierailijoita.

– Meidän maalilla on sellainen kaveri, joka hakee melkein jokaisen pallon. Nyt hän torjui kahdesta metristäkin, ottelun ratkaisijoihin kuulunut Matias Juntunen kiitteli.

Juhani Koponen

Juhani Koponen hallitsi ilmatilaa erityisesti toisen jakson lopussa, kun KPV yritti painaa peliä tasoihin.

Koposen näyttävin torjunta nähtiin jo kolmen minuutin kohdalla, kun uusvanha OPS-vahti kauhoi suoraan kulmapotkusta lähetetyn puskun aivan yläriman alta. KPV onnistui maalinteossa vain kerran, kun Palloseuran puolustuslinjan kommunikaatio petti kulmurin jälkitilanteessa. Osa puolustajista lähti nostamaan KPV:n pelaajia paitsioon, mutta osa jäi telineisiin. Bright Ihionu kiitti vapaasta tilasta ja puski Pallo-Veikot johtoon 17. minuutilla.Pekka Räisänen

OPS-kapteeni Pekka Räisäsen johtama puolustuslinja tarjosi KPV:lle enimmäkseen vain makuupaikkoja, kuten Kim Palosaari saa tässä huomata.


Toisella puolikkaalla OPS tuli tasoihin ja meni ohi. Vaihdosta väkevästi kentälle tullut Juuso Kemppainen ehti pelata vain kolme minuuttia, kun hän jo iski pallon tolpan kautta maaliin Matias Juntusen seinäsyötöstä. Juntunen ampui OPS:n voittomaalin pilkulta kymmenen minuuttia myöhemmin. Loppu oli puolustustaistelua, josta oululaispakit selvisivät voittajina.

– Joka jätkä jätti kentälle sen, mitä oli annettavana ja enemmänkin. Taistelutahto, kurinalaisuus ja teimme kentällä sen, mitä sovittiin, Juntunen luetteli voiton syitä.

Kolmen pinnan myötä OPS vankisteli asemiaan sarjanelosena. Ensi sunnuntaina OPS isännöi Castrénissa lohkon toista voittajakandidaattia, FC YPA:aa.

Matias Juntunen

Matias Juntunen ja Joonas Sohlo juhlivat voittomaalia.OPS – KPV 2 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Bright Ihionu 17 min.
1 – 1 Juuso Kemppainen (Matias Juntunen) 69 min.
2 – 1 Matias Juntunen rp. 78 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Juuso Kemppainen (OPS)
1 Matias Juntunen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

12.09.2015

OPS:lle leveä voitto Vaasasta

Viisi tehtyä maalia FC Kiiston verkkoon maistui makealta maalintekovaikeuksista pitkin kautta kärsineelle oululaisryhmälle. Kahdessa ottelussa OPS on pystynyt neljään tehtyyn maaliin tällä kaudella, mutta lauantaina lyötiin tulostaululle vuoden levein voitto: 1 – 5.

– Parasta prässipeliä meiltä pitkään aikaan. Koko joukkue oli sydämellä ja hyvällä asenteella mukana ja tulos on tässä. Prässäsimme hyökkäyspäässä niin loistavasti, että keskikenttä ja puolustus pääsivät helpolla ja saimme koko ajan tilanteita, OPS:n valmennuksesta vastaava Miika Juntunen kehui.

Joonas Sohlo nosti vieraat johtoon jo kahdeksannella peliminuutilla. Konstantin Belov (kuvassa) lisäsi johtoa sivurajaheiton jälkimyllystä ja Pekka Räisänen syötteli itsensä koko kentän läpi tekopaikkaan ja taululla oli reilussa puolessa tunnissa 0 – 3-numerot. FC Kiisto kavensi taukojohtoa Toni Pylkkäsen osumalla, mutta OPS meni menojaan myös toisella puoliajalla.

– Emme antaneet yhtään tilaa heille, vaan ”tapoimme” pelin heti. Hyvä prässipeli on tämän tuloksen takana, Juntunen tiivisti.

Belov iski illan toisen maalinsa Keithy Simpsonin keskityksestä toisella jaksolla. Simpson viimeisteli itse loppulukemat läpiajosta 90. minuutilla. Oulun Palloseura nousi voiton myötä sarjataulukossa kaksi sijaa ja on nyt lohkonsa neljäntenä 33 pisteellä.


FC Kiisto – OPS 1 – 5 (1 – 3)
0 – 1 Joonas Sohlo (Pekka Räisänen) 8 min.
0 – 2 Konstantin Belov 21 min.
0 – 3 Pekka Räisänen 36 min.
1 – 3 Toni Pylkkänen 43 min.
1 – 4 Konstantin Belov (Keithy Simpson) 58 min.
1 – 5 Keithy Simpson (Joonas Sohlo) 90 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Pekka Räisänen (OPS)
2 Konstantin Belov (OPS
1 Pekka Liukkonen (FC Kiisto)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.09.2015

Kerho kuokki OPS:n juhlissa

Raatin stadionilla tarjoiltiin lauantai-iltana makkaroiden ja viinerikahvien lisäksi juhlapuheita, laskuvarjohyppyjä ja historian havinaa, kun perinteikäs Oulun Palloseura juhli 90-vuotista taivaltaan. Kakkosen ottelun ympärillä vietetyt juhlat onnistuivat opsilaisittain vain kabinetin puolella, sillä illan pelissä OPS oli aseeton. Seinäjoen Kerho 07 määräsi tahdin koko 90-minuuttisen ajan.

– Ensimmäinen puoliaika oli halutonta peliä, eikä ollut mitään juonta. Toisella puoliajalla oli jonkunlaista yritystä, mutta ei taidettu päästä kertakaan kunnon maalipaikoille. Joka puolella kenttää oli ongelmia, OPS:n kapteeni Pekka Räisänen tunnusti.

OPS-Kerho07

OPS ei pysynyt Kerho 07:n vauhdissa 90-vuotisjuhlaottelussaan. Vierailjat olivat tylyjä ja veivät pisteet maalein 0 - 3.Vierailijat kaatoivat kylmää vettä OPS:n niskaan jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Rasmus Karjalainen tälläsi pallon alanurkkaan boksin rajalta. Puolen tunnin pelin jälkeen Kerho iski vastahyökkäyksestä kesken kotijoukkueen painostuksen. Maalintekijänä Jordi Miquel. Palloseuran paras tilanne syntyi avausjakson lopussa, mutta Keithy Simpsonin nosto painui niukasti Kerho-maalin ohi.

– Yksi tai kaksi paikkaa koko ottelussa on heikkoa, Räisänen pyöritteli.

OPS mestarit

Puoliajalla nähtiin historian havinaa, kun entiset OPS-pelaajat Heikki Leinonen, Soini Puotiniemi ja kuvassa onnistuva Ari Jalasvaara haastoivat rankkarikisassa Suomen Palloliiton kilpailutoiminnan päällikkön Petteri Lindblomin, OPS-historiikin kirjoittaneen Pekka Anttisen sekä europarlamentaarikko Hannu Takkulan. Maalilla torjui kaksinkertainen OPS-mestari Pertti Pääkkö. OPS-legendat veivät voiton kisassa maalein 2 - 1.Rasmus Karjalainen iski illan toisen osumansa lisäajalla. Räisäsen mukaan OPS:lla riittää mietittävää kauden neljässä viimeisessä ottelussa.

– Kerho tuli nyt parin pisteen päähän. Ensi viikon Kiisto-peli on elintärkeä. Vastustajat (Kerho 07, GBK ja JBK) ottavat varmasti vielä pisteitä.


OPS – Kerho 07 0 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Rasmus Karjalainen 10 min.
0 – 2 Florit Lahnalaakso Jordi Miquel 28 min.
0 – 3 Rasmus Karjalainen 90 + 1 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Rasmus Karjalainen (Kerho 07)
2 Florit Lahnalaakso Jordi Miquel (Kerho 07)
1 Joni Leskelä (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

30.08.2015

AC Kajaani jälleen vahvempi

AC Kajaani otti voitot Oulun Palloseurasta kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa. OPS ei pystynyt haastamaan kajaanilaisia voitosta myöskään kauden viimeisessä mittelössä. Näin ollen AC Kajaani nappasi OPS:lta kaikki jaossa olleet yhdeksän pinnaa.

– Puolustuspäässä tuli kaksi pahaa henkilökohtaista virhettä ensimmäisellä puoliajalla, joista AC Kajaani teki maalit. Joukkue pelasi hyvin ja loimme tilanteita, mutta maalipaikoista ei ammuttu, OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen tiivisti.

Isäntien Titi Essomba ja Gullit Zolameso rokottivat peräjälkeen Palloseuran virheistä puolen tunnin pelin jälkeen. OPS:lta ei löytynyt enää eväitä kajaanilaisten kahden maalin johdon kuromiseen. Kotijoukkue levensi voittolukemia vielä kahdella viimehetken maalilla.


AC Kajaani – OPS 4 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Titi Essomba 33 min.
2 – 0 Gullit Zolameso 36 min.
3 – 0 Heikki Juntunen 88 min.
4 – 0 Callistus Chukwu 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Titi Essomba (AC Kajaani)
2 Samsonia Kakhaber (AC Kajaani)
1 Gullit Zolameso (AC Kajaani)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

23.08.2015

OPS:lle helpottava voitto

Voitto maistui tällä kertaa erityisen hyvältä, sillä Oulun Palloseuralla oli takanaan peräti viisi voitotonta ottelua ennen pyhäiltaa. Oululaisten taisteluilme GBK:ta vastaan oli kauden parasta ja se oli suurin tekijä voiton takana.

– Mukava päästä vihdoin voiton makuun. Nyt saimme runnottua ne tarvittavat maalit. Yksilötasolla erittäin helpottava voitto ja joukkueena pääsemme karkuun kuumotusviivaa. Uskon, että tämä voitto rentouttaa loppukautta huomattavasti, ottelun avausmaalin iskenyt Joonas Sohlo kuvaili.

Joonas Sohlo 1 - 0

Joonas Sohlo runnoi avausmaalin kulmapotkusta vartin kohdalla. OPS kasvatti voiton myötä eron putoamisviivaan kahdeksaan pisteeseen. Sarjataulukossa OPS nousi Santa Clausin ohi viidenneksi.Palloseura aloitti pelin todella väkevästi. Avausmaali nähtiin sinisten viidennestä kulmapotkusta vartin kohdalla. Matias Juntunen tarjoili ja Sohlo rouhi pallon etutolpalta maalin kattoon. Kahden maalin taukojohto jäi senteistä kiinni, kun Ivica Milutinovic kilautti pallon avausjakson lopulla vaparista ylärimaan. Viihdyttävä ottelu pelattiin helteisessä säässä, mikä sopi hyvin yleisölle, mutta pelaajille kuumuus tuotti vaikeuksia.

– Ensimmäisen puoliajan jälkeen tuntui kuin olisi pelattu koko peli, Sohlo heitti.

Toisen jakson alkupuolella näytti hetken siltä, että GBK vääntää pelin tasoihin. Raitapaidoilla oli vahva ote oikeastaan ensimmäisen puoliajan lopusta tunnin kohdalle, mutta OPS-puolustus kesti maalivahti Lauri Rönkön johdolla. Monta kertaa tällä kaudella OPS:n ote on livennyt voitosta juuri toisen jakson lopulla, mutta ei tällä kertaa. Keithy Simpson ”tappoi” pelin riistettyään pallon itselleen ja kirmattuaan sitä myöten läpiajoon 69. minuutilla. Ensimmäinen yritys jäi vielä GBK-vahti Olli Nylundin jalkoihin, mutta paalupallon ”Keke” painoi maaliin asti.

Keithy Simpson 2 - 0

Keithy Simpson 2 - 0.GBK hätyytteli Palloseuran voittoa aivan ottelun loppuhetkillä vihellystä rangaistuspotkusta, jonka Miika Hohenthal upotti verkkoon. OPS tylsytti GBK:n kirin lopullisesti pitämällä pallon lisäajalla hyökkäyspään kulmissa. Loppuvihellyksen soitua OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen oli helpottunut mies.

– Joukkue heräsi viimeisellä hetkellä taistelemaan sarjapaikasta. Nousumahdollisuuksien menettämistä seurasi henkinen romahdus, mutta nyt löytyi tahtoa taistella. Tulosta tulee, kun on taisteluilmettä. Meillä oli myös kevennyt viikko harjoittelun osalta, hän mainitsi.


OPS – GBK 2 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Joonas Sohlo (Matias Juntunen) 14 min.
2 – 0 Keithy Simpson 69 min.
2 – 1 Miika Hohenthal rp. 85 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Vladimir Nikitovic (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Joonas Sohlo (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

16.08.2015

JBK maksoi kalavelat Pietarsaaressa

Jakobstads Bollklubb maksoi Oulun Palloseuralle potut pottuina Pietarsaaressa hävittyään edellisen kohtaamisen Oulussa 0–4. Nyt taululla loistivat pelin jälkeen karut 6–1-lukemat.

 

JBK siirtyi avauspuolikkaan puolivälissä pilkulta johtoon ja teki muutama minuutti myöhemmin toisen maalin, kun Markus Kronholmin lähettämä pallo kimposi OPS-kapteeni Pekka Räisäsen pään kautta omaan maaliin.

 

Palloseuran toi toisen puoliajan alussa peliin hetkeksi takaisin mukaan Juuso Kemppainen, joka ohjasi Keithy Simpsonin keskityksen maaliin etutolpalta ottelun 50. peliminuutilla. JBK:n kuitti tuli vain viisi minuuttia myöhemmin ja viimeisen 20 minuutin aikana numerot repsahtivat varsin karuiksi.

 

OPS aloitti pelin hyvin ja oli pelissä mukana vielä kotijoukkueen kolmanteen maaliin asti.

 

– Kyllähän siinä kaverin itseluottamus nousi maalin myötä, sehän on selvä. Ja meitä taas tuskastuttivat ne maalit. Tämä oli huono peli meiltä, Pekka Räisänen summasi.

 

Tänäänkin Palloseuralla oli paikkoja useampaan maaliin, mutta tehottomuus ja toisaalta puolustuspään virheet leimasivat tekemistä jälleen.

 

– Vaikeeta on molempien maalien läheisyydessä. Kyllä tämä pistää mietityttämään, että mistä se johtuu, kun on huonoja tuloksia tullut puolenkymmentä putkeen. Aika vaikeita aikoja tässä nyt on, kapteeni tuumi.

 

 

JBK – OPS 6 – 1 (2 – 0)

1 – 0 Toni Mensakov rp. 27 min.

2 – 0 Markus Kronholm 31 min.

2 – 1 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 50 min.

3 – 1 Joakim Häggblom 55 min.

4 – 1 Markus Kronholm 69 min.

5 – 1 Antti Palohuhta 77 min.

6 – 1 Joni Remesaho 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Markus Kronholm (JBK)

2 Joni Remesaho (JBK)

1 Anders Brunell (JBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

09.08.2015

Tornio taas maalin parempi

Kotijoukkue Oulun Palloseura hallitsi jälleen kenttätapahtumia mielin määrin, mutta maalinteko oli oululaisille yhtä tuskaa. OPS:lla oli kymmenkunta hyvää tekopaikkaa, mutta pallot kilisivät ainoastaan tolppaan, ylärimaan tai jäivät torsoiksi. OPS jäi maalitta toisessa peräkkäisessä ottelussaan.

Vierasjoukkue TP-47 oli parempi siinä yhdessä ja ratkaisevassa asiassa: maalinteossa.

– Perinteinen juttu meille, että hallitaan palloa ja luodaan paremmat tilanteet, mutta sitten tulee yksi tai kaksi hölmöilyä ja kaveri tekee niistä maalit. Olemme menettäneet tällä kaudella paljon pisteitä näihin, OPS-hyökkääjä Joonas Sohlo tuskaili.

– Näistä ei pisteitä saa. Putoamistaistelu jatkuu, hän lisäsi.

Juuso Kemppainen

OPS menetti heti ottelun alkuminuuteilla selvän rangaistuspotkun. Tuomarikolmikko kyllä vihelsi tämän torniolaispuolustajan käsivirheen, mutta päätyi antamaan ainostaan vapaapotkun 16-alueen ulkopuolelta.Joonas Sohlo nosti pallon ylähirteen jo pelin toisella minuutilla. Palloseuran paras paikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun torniolaispakki ohjasi pallon ensin oman maalin tolppaan ja Abdul Sesay pommitti jatkotilanteesta kovan kudin, mutta punapaidat torjuivat sen maaliviivalta. TP-47 iski voittomaalinsa pari minuuttia myöhemmin, kun Francois Badji vapautti Jaakko Pyynyn irti. Pyyny sijoitti pallon vierailijoiden ainoasta kunnon paikasta takanurkkaan. Toisessa päässä hyvätkin paikat tuhlattiin läpi 90-minuuttisen.

– Ollaan kyllä treenattu paljon erilaisia juttuja, miten niitä maaleja tehdään, mutta koko joukkueella on maailman luokan apina selässä. Maalinteko on tahtolaji. Pitää mennä tilanteisiin pää edellä ensimmäisenä. Joskus voi sattua, mutta siten niitä maaleja tulee, Sohlo totesi.

Joonas Sohlo

Joonas Sohlon paikka, mutta Tatu Kujanpää ehtii palloon ensin.Ottelun toinen jakso oli aivan yhtä päätä, kun OPS haki tasoitusta vimmatusti. Hattua täytyy nostaa vierastoppariparille Jonathan DunyinViktor Sevcenco, joka katkoi valtaosan Palloseuran yrityksistä ennen kuin niistä ehti syntyä mitään vaarallista. Erikoista illan ottelussa oli OPS:lle nostetut viisi keltaista korttia, vaikka ottelu pysyi varsin siistinä loppuvihellykseen asti. TP-47 nousi voiton myötä tasapisteisiin OPS:n kanssa.

Joni Lämsä

90-vuotisjuhlavuottaan viettävä OPS ry palkitsi ottelun alussa stipendein kaksi nuorta OPS-pelaajaa: Juuso Kemppaisen ja Joni Lämsän. Kuvassa Joni Lämsä sekä Stig Aalto ja Stig Hedberg OPS ry:stä.OPS – TP-47 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Jaakko Pyyny (Francois Badji) 34 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jaakko Pyyny (TP-47)
2 Ivica Milutinovic (OPS)
1 Jonathan Dunyin (TP-47)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.08.2015

Santa Claus puolusti vieraspisteen OPS:lta

Tehotonta pallonhallintaa. Sitä nähtiin Oulun Palloseuralta keskiviikkoiltana Castrénissa vierasjoukkue FC Santa Claus AC:n keskittyessä täysin puolustamiseen. OPS piti lähes koko pelin ajan palloa itsellään, mutta ei onnistunut ratkomaan rovaniemeläispuolustusta kertaakaan, joten peli päättyi maalittomaan. Lähimpänä maalintekoa oli Ivica Milutinovic, joka kilautti vapaapotkun ylärimaan 74. minuutilla.

– Pallo oli meillä 90 – 10 prosentein, mutta meidän hyökkääjiltä ja hyökkääviltä keskikenttäpelaajilta nähtiin hävettävä suoritus. Toisaalta vastustaja pelasi erittäin kurinalaisen ja hyvän puolustuspelin ja me taas olimme niin tyhmiä, että pelasimme hitaasti ja poikittain. Saimme ainoastaan kerran pallon heidän linjan taakse, mutta sekin oli paitsio, OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen niputti.

Joni Leskelä

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella OPS:n avauskokoonpanossa nähty Joni Leskelä kuului illan onnistujiin. Leskelä pelasi vahvan puolustuspeli keskikentän pohjalla.Santa Clausilla oli ottelussa kaksi maalipaikkaa. Eelis Koskinen pelasti kulmapotkun jälkitilanteen maaliviivalta avausjaksolla ja Lauri Rönkkö koppasi läheltä tulleen puskupallon näppeihinsä lisäajalla. OPS:n paras tilanne siunaantui vaihdosta kentälle tulleelle Juho Toivoselle, joka puski pallon kulmapotkusta kymmenen senttiä yli maalin. Vierasverkkoa vartioinut Tomer Chencinski poimi muutoin isäntien keskityspallot laajalla reviirillä ennen kuin niistä ehti syntyä mitään vaarallista.

Juho Toivonen

Juho Toivonen pääsi nikkaamaan hyvästä paikasta ottelun loppuhetkillä, mutta pusku painui niukasti maalin yli.OPS pelaa seuraavan kotiottelunsa jo tulevana sunnuntaina Tornion Pallo-47:ää vastaan.

OPS – FC Santa Claus AC 0 – 0 (0 – 0)

Veikkauspörssipisteet
3 Tomer Chencinski (FC Santa Claus AC)
2 Joni Leskelä (OPS)
1 Abdul Sesay (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

02.08.2015

Sarjakärki karkasi viimeisen vartin ylivoimalla

Oulun Palloseuran Joonas Sohlo onnistui katkaisemaan FC YPA:n lähes 600 minuutin nollataian tasoittamalla ottelun Ylivieskassa avauspuoliajan lopulla. Sohlo puski Keithy Simpsonin keskityksen komeasti verkon perukoille 39. minuutilla. Lopulta se oli OPS:lle laiha lohtu.

 

Kovassa ja siihen asti tasaisessa pelissä käännekohdaksi muodostui Felix Sanchezin ottama toinen keltainen kortti ja sitä myöten ulosajo pelin 75. minuutilla. Sanchez sai toisen keltaisen kortin otettuaan vastustajan sivurajaheiton kiinni kädellään.

 

– Se oli typerä teko, OPS-kapteeni Pekka Räisänen suomi.

 

– Siihen asti me pelattiin minun mielestä hyvin ja meillä oli jopa mahdollisuudet voittoon, mutta sen kortin jälkeen peli meni niin sanotusti persiilleen.

 

Viimeisen vartin aikana FC YPA oli ylivoimainen ja selvästi hallitsevampi osapuoli ottelussa. Niinpä se teki lopulta kaksi maalia, ensin Jarmo Junnon toimesta 80. minuutilla ja sitten Joni Pakolan osuessa lisäajalla.

 

Kauaa ei ehdi OPS tappiota murehtimaan, sillä kausi jatkuu kotipelillä FC Santa Claus AC:tä vastaan jo keskiviikkoiltana.

 

 

FC YPA – OPS 3 – 1 (1 – 1)

1 – 0 Dragan Pejic 26 min.

1 – 1 Joonas Sohlo 39 min.

2 – 1 Jarmo Junno 80 min.

3 – 1 Joni Pakola 90+2 min.

 

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

26.07.2015

Karut lukemat mustan vartin myötä

Oulun Palloseuran otteet jatkuvat yhtä epätasaisina kuin kauden tähän asti, kuten OPS-luotsi Erkki Paananen kiteytti raskaan kotimatkan alkaessa Kokkolasta kohti kotia.

 

– Kauden kuva on ollut koko ajan se, että on kaksi kohtuupeliä ja sitten yksi huono. Tämä oli nyt se huono.

 

Kokkolassa nähtiin maalijuhlat, kuten OPS:n ja KPV:n edellisessäkin kohtaamisessa, mutta nyt maalinteossa onnistui vain KPV ja peli päättyi karuin 5–0-lukemiin.

 

Paananen näki hyvää joukkueen otteissa ottelun alussa. Sitten KPV meni johtoon ja tapahtui jotain selittämätöntä. Palloseuran selkärangasta kuului napsahdus ja isännät takoivat toisen puoliajan alkuun reilussa vartissa neljä maalia lisää – osin OPS-puolustuksen karkeiden virheiden avittamana.

 

– Ensimmäinen 38 minuuttia oli ihan täysin meidän peli ja oli muutama paikka tehdä maali. Kylmä totuus on se, että jos et itse tee maalia näissä peleissä paikoista, niin vastustaja tekee. Tauolla koetin painottaa, että te ette ole noin huonoja. Nyt ei voi kuin miettiä syntyjä syviä, että mistä tällainen murtuminen johtui, Paananen kertoo.

 

Kotiin päästyä valmentajilla ja pelaajilla onkin Paanasen mukaan peiliin katsomisen paikka. Siitä alkaa valmistautuminen kohti sunnuntaita, jolloin OPS suuntaa Ylivieskaan lohkokärki FC YPA:n vieraaksi.

 

– Kuusi päivää on aikaa koota itsemme parempaan peliesitykseen.

 

KPV – OPS 5 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Bright Ihionu 38 min.

2 – 0 Petteri Jokihaara 47 min.

3 – 0 Yankuba Ceesay 53 min.

4 – 0 Aki Sipilä 57 min.

5 – 0 Bright Ihionu 65 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Matthew Mendy (KPV)

2 Petteri Jokihaara (KPV)

1 Aki Sipilä (KPV)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

19.07.2015

Milutinovicin upea vapari toi kolme pistettä

Sankarin viitta sunnuntai-illan kamppailusta on helppo sovittaa kauniilla vapaapotkullaan koko ottelun ratkaisseen Ivica Milutinovicin harteille. Topparina pelannut serbi tärytti pallon vajaasta parista kympistä yläpeltiin ottelun 51. minuutilla. Vahvasti kamppailleet ja vaasalaiset tylsyttäneet Milutinovic ja topparipari Felix Sanchez olivat illan onnistujat. Myös Palloseuran keskikenttä oli vahva. Vaisua kenttäpeliä ja etenkin hyökkäyspeliä korvattiin sunnuntaina kovalla voitontahdolla.

– Me pidimme enemmän palloa ja toisella jaksolla alkoi näkyä kova tahto ja halu voittaa peli, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti.

Abdul Sesay

Abdul Sesayn paikka, mutta kiistovahti Mathias Östergård ehtii ensin palloon.Maalipaikoilla ei sunnuntaina herkuteltu. OPS-vahti Lauri Rönkkö selvisi parilla ponnistuksella koko illasta ja toisessa päädyssä torjunut Mathias Östergård pääsi myös helpolla. Vain Keithy Simpsonin toisella jaksolla esittämä kuti laittoi vaasalaisvahdin kunnolla töihin. Milutinovicin vaparille hän ei mahtanut mitään. OPS-luotsi Erkki Paananen toisti tutun virren eli sätti hyökkääjiään pelin jälkeen.

– Jatkettiin tätä oululaista jalkapalloa, ettei tehdä paikoista maaleja. Sen takia jouduttiin tappelemaan viimeinen vartti henkeen ja vereen. Ensimmäinen jakso oli näyttävää ja sievää pelaamista, mutta nopeus ja rytminmuutokset puuttuivat. Toisella puoliajalla saimme nopeutettua peliä ja jaksoimme pelata loppuun asti. Niissä viimeisissä ratkaisevissa syötöissä hyökkäyspäässä tarvitaan lisää huolellisuutta.

Juuso Kemppainen

Juuso Kemppainen kokeilee, mutta kiistopuolustuksesta ei löydy aukkoa.Voitto nosti OPS:n sarjataulukossa kolmanneksi. Kahden seuraavan viikon aikana OPS mittaa vieraissa lohkoykkösen (KPV) ja -kakkosen (FC YPA).

– Ne ovat ”kuoleman pelejä”. Kova kaksi viikkoa on edessä, mutta meillä on nyt henki päällä, kun pojat ovat pystyneet tappelemaan pisteitä. Uskon, että maalihanatkin aukeavat. Näissä peleissä punnitaan joukkueen henkinen kantti, Paananen viitoittaa.

Nathan Ibe

Illan OPS-onnistujat löytyivät puolustuspäästä. Kuvassa lähes jokaisen kaksinkamppailunsa voittaneet Felix Sanchez (takana) ja Nathan Ibe.

OPS – FC Kiisto 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Ivica Milutinovic 51 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ivica Milutinovic (OPS)
2 Mikko Inki (FC Kiisto)
1 Felix Sanchez (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.07.2015

OPS palasi takaisin voittojen tielle

Oulun Palloseura korjasi viime pelien kurssiaan Seinäjoella, jossa se ryöväsi ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella täyden pistepotin kotijoukkue Kerho 07:lta. OPS vei numeroiden valossa tiukan väännön nimiinsä maalein 1–2 (0–1).

 

Ensimmäinen jakso oli oululaisten täyttä hallintaa.

 

– Oli niin monta maalipaikkaa, että jos olisi saatu puolet maaliin, niin olisi johto ollut 4–0 tai 5–0. Tyhjästä maalistakin saatiin ohi. Huh huh, OPS-luotsi Erkki Paananen huokaili taiston tauottua.

 

35. peliminuutilla Keithy Simpson leikkasi laidaltaan rangaistusalueen sisään ja harhautti vastustajan puolustajan siten, että häntä jouduttiin rikkomaan. Matias Juntunen pisti pallon pilkulta varmasti maaliin.

 

Toisen puoliajan alussa OPS siirtyi jo kahden maalin johtoon Joonas Sohlon komealla ulkosyrjälaukauksella. Isäntien kavennus nähtiin 70. peliminuutilla Rasmus Karjalaisen maalatessa, ja sen jälkeen ote siirtyi hetkellisesti kotijoukkueelle.

 

– Vähän aikaa oltiin vastaanottavana osapuolena, mutta lopussa pelattiin fiksusti kulmalipulle, eikä meillä mitään hätää ollut. Pojat laukoivat tänään erittäin paljon. Ehkä vähän liiankin kaukaa, Paananen jakoi sekä ruusuja että risuja.

 

Pelin suurimmiksi onnistujiksi Paananen nosti ”Keken”, eli Simpsonin, joka oli valmentajan mukaan loistava ensimmäiset 70 minuuttia.

 

– ”Matu” (Juntunen) pelasi keskikentällä tänään hyvin ja meidän alakerta pelasi varman pelin. Maalinteko vähän tökki, mutta muuten ihan hyvää peliä oli. Nyt päästiin taas kärkitaistoon mukaan, Paananen iloitsi.

 

Voitto nosti OPS:n lohkossa neljänneksi. FC YPA ja AC Kajaani ovat pisteen päässä edellä. Lohkokärki KPV on karussa viiden pisteen verran.

 

Seuraavan ottelun Palloseura pelaa FC Kiistoa vastaan Raatin stadionilla sunnuntaina 19. heinäkuuta.

 

 

Kerho 07 – OPS 1 – 2 (0 – 1)

0 – 1 Matias Juntunen rp. 37 min.

0 – 2 Joonas Sohlo 54 min.

1 – 2 Rasmus Karjalainen 70 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Keithy Simpson (OPS)

2 Pekka Räisänen (OPS)

1 Rasmus Karjalainen (Kerho 07)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

05.07.2015

Pisteet sulivat toisen jakson virheisiin

Ensimmäisellä jaksolla kaikki näytti vielä hyvältä. Raatin stadionia isännöinyt Oulun Palloseura loi maalipaikkoja, piti palloa ja syötteli mukavasti. AC Kajaanin Quincy Osein suoraan kulmapotkusta puskema 0 – 1-maalikaan ei lannistanut OPSia. Puolen tunnin kohdalla sattunut merkkausvirhe kuittaantui työtapaturmana ja Palloseura rakenteli edelleen omia maalipaikkoja ihan riittävästi jopa taukojohtoa ajatellen. Pian nähtiinkin OPS:n tasoitus, kun Alfred Mapoka tälläsi tyylikkään osuman vapaapotkun jälkitilanteesta hieman ennen taukoa.

Toisella jaksolla ote lipsui vierailijoille. Käsikirjoitus muuttui kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä kesken OPS:n painostuksen.

– Täytyy sanoa, että ottaa päähän. Annoimme liian helppoja maaleja. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli omat paikkamme ja toisella puoliajallakin läheltä piti -paikkoja. Pelillisesti meillä ei ollut mitään hätää, mutta sitten teimme virheitä ja ne kostautuivat, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen sätti.

0 - 1

AC Kajaanin Quincy Osei pukkasi 0  - 1-johtomaalin kulmapotkusta kesken OPS:n painostuksen.OPS juoni johtomaalia, mutta yhtäkkiä AC Kajaanin Joshua Chibueze tuikkasikin pallon OPS-maalin alanurkkaan vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä, joka lähti sivurajaheitosta. Heti tämän jälkeen OPS muutti ryhmitystään ja peräti kolme oululaispelaajaa pääsi kokeilemaan tasoitusta 16-alueen sisältä samassa tilanteessa, mutta laukaukset jäivät kajaanilaisten miesmuuriin. Kun et itse tee, niin toinen tekee. Michael Nzekwe kirmasi samasta tilanteesta läpiajoon toisessa päädyssä ja taululla oli hetkessä helposti syntyneet 1 – 3-lukemat ja peli oli sitä myöten taputeltu. OPS ei saanut enää kunnollista loppurynnistystä aikaiseksi, vaikka sinisillä oli pari vapaapotkua maukkaista paikoista 16-alueen tuntumasta.

Keithy Simpson

Maalipaikkoja riitti illan ottelussa voittoon asti, mutta viimeistely oli tällä kertaa huonoa. Kuvassa Keithy Simpson.Kausi on nyt puolivälissä ja Paanasen mukaan parannettavaa on paljon. OPS on sarjassa viidentenä viiden pisteen päässä kärkipaikasta. Putoamisviivalle on etäisyyttä samaiset viisi pistettä.

– Olen pettynyt kurinalaiseen pelaamiseen ja maalintekoon tähän asti. Lisäksi pelit ovat heitelleet liikaa. On pelattu yksi huono peli ja sitten kaksi hyvää ja niin edelleen.

OPS:n manageri Miika Juntunen ilmoitti ottelun jälkeen, ettei keskikenttäpelaaja Alfred Mapoka jatka enää Oulun Palloseurassa, vaan hänen sopimuksensa on purettu.

Vahvasti kotonaan pelannut Kerho-07 isännöi OPSia ensi lauantaina Seinäjoella. Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan Raatin stadionilla sunnuntaina 19.7. FC Kiistoa vastaan.
OPS – AC Kajaani 1 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Quincy Osei 27 min.
1 – 1 Alfred Mapoka (Felix Sanchez) 43 min.
1 – 2 Joshua Chibueze 78 min.
1 – 3 Michael Nzekwe 80 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Quincy Osei (AC Kajaani)
2 Joshua Simon Chibueze (AC Kajaani)
1 Joonas Sohlo (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

27.06.2015

Voitto lipesi viime hetken lottomaaliin

Vieraspeli Kokkolassa tarjosi lopun, joka oli Oulun Palloseuralle kuin suoraan kauhufilmistä. Kaikki näytti vielä kolmannella lisäaikaminuutilla hyvältä, kun pallo oli Palloseuralla vastustajan kenttäpuoliskolla ja taululla 1–0-johtolukemat.

 

Sitten seuraa pallonmenetys, rike ja vapari Gamlakarleby Bollklubbille puolesta kentästä. Vaparista pallo OPS-maalille periaatteella ”kaikki ylös, pitkä pallo luukulle ja toivotaan, toivotaan”. Pallo kimpoilee vaparin jälkitilanteesta lopulta GBK-maalivahti Olli Nylundille, joka laittaa pelivälineen maaliin suman keskeltä.

 

Pallo keskiympyrään, aloitus ja päätösvihellys. Loppulukemat 1–1.

 

– Kyllähän tällainen loppu ja lottomaali syö joukkuetta. Ainoa reikä, mikä oli siinä miesmuurissa. Siitä se pallo meni maaliin, Palloseuran valmentaja Erkki Paananen manasi taiston tauottua.

 

– Penkiltä annettiin isolla äänellä käsky, että ”vie lipulle, vie lipulle”, mutta silti yritettiin hyökätä maalia kohti. Jos pojat olisi totellut käskyjä, sitä vaparitilannetta ei olisi koskaan tullut.

 

 

Jos oli peliajan kuluttaminen viime hetkillä OPS-pelaajilta kehnoa, jossiteltavaa jäi myös avauspuolikkaan paitsiona hylätystä maalista, joka olisi vienyt Palloseuran parinkymmenen minuutin pelin jälkeen jo kahden maalin karkumatkalle.

 

Sitä ennen 11. minuutilla OPS siirtyi koulukirjan suoralla hyökkäyksellä johtoon. Keithy Simpson sai laitaan hyvän syötön, kuljetti, harhautteli ja keskitti suoraan maalin eteen juosseen Zaki Godwinin jalkaan ja tämä laittoi pallon tyylikkäästi maaliin.

 

Toinen maalitilanne oli peilikuva tästä, mutta täpärä tilanne liputettiin paitsioksi.

 

– En osaa varmaksi sanoa, että oliko se paitsio vai ei. Peli oli meillä kontrollissa koko ajan avausjaksolla. GBK:lla oli paikkansa, mutta Lauri (Rönkkö) otti maalillaan muutaman hyvän kopin, Paananen ynnäili.

 

 

Myös toisella jaksolla Palloseuralla oli peli hallinnassa ensimmäiset 35 minuuttia. Omat paikkansa johdon lisäämiseen oli niin Matias Juntusella, Abdul Sesaylla kuin Juho Toivosellakin.

 

– Viimeiselle kymmenelle minuutille joukkueelle iski paniikki. En tiedä, mistä se johtui, Paananen harmitteli.

 

Lohkossa väliaikaisesti toiseksi nousseen Palloseuran kausi jatkuu sunnuntaina 5. heinäkuuta kotiottelulla AC Kajaania vastaan Raatin stadionilla.

 

 

GBK – OPS 1 – 1 (0 – 1)

0 – 1 Zaki Godwin (Keithy Simpson) 11 min.

1 – 1 Olli Nylund (Tom Melarti) 90+3 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Pekka Räisänen (OPS)

2 Jussi Roiko (GBK)

1 Zaki Godwin (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

23.06.2015

OPS mässäili voittoon toisella jaksolla

OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen huokaisi päätösvihellyksen jälkeen syvään: nyt nähtiin sitä Oulun Palloseuraa mitä pitikin. Loukkaantumissumassa seilaava Palloseura joutui asettamaan monta pelaajaa hieman oudommalle pelipaikalle, mutta oululaiset selvisivät puhtain paperein. Joni Lämsä osoitti monipuolisuutensa ja puolusti miehekkäästi laitapakkina ja Ivica Milutinovic katkoi mallikkaasti topparina. Illan tähti oli kaikissa neljässä maalissa mukana ollut Keithy Simpson.

– ”Keke” (Keithy Simpson) oli liekeissä hyökkäyspäässä. Ensimmäisellä jaksolla hän ei ollut vielä hyvä, mutta puhuttelimme häntä tauolla. Toiselle jaksolle hän paransi. Koko joukkueen taisteluasenne oli nyt sitä, mitä kuulutin eli 110-prosenttinen, Erkki Paananen mainitsi.

– Ensimmäisen jakson ajan vastustaja jaksoi laittaa kampoihin ja me pelasimme liian hitaasti. Harjoittelimme sunnuntaina pistosyöttöjä ja toisella puoliajalla ne näkyivät toimivan, hän jatkoi.

Keithy Simpson

Keithy Simpson sivalsi läpiajosta ottelun avausmaalin 52. minuutilla.Simpson aloitti maalikarkelot toisen jakson alussa Alfred Mapokan tarjoamasta läpiajosta. Vain pari minuuttia tästä ja Juuso Kemppainen puski Simpsonin keskityksen sisään. ”Keke” aiheutti 69 minuutin kohdalla 3 – 0-maaliin johtaneen rangaistuspotkun. Pilkun viimeisteli Matias Juntunen. Palloseuran neljännen maalin ohjasi jälleen Keithy Simpson – tällä kertaa Juntusen lähettämästä kulmapotkusta.

Abdul Sesay

Abdul Sesayn paikka, mutta pusku painuu niukasti ohi maalin.


JBK sai käytännössä ottelun ainoan maalipaikkansa vasta päätösvihellyksen tuntumassa, mutta lähes koko ottelun työttömänä seisoskellut OPS-vahti Lauri Rönkkö koppasi läpiajon näppeihinsä.

– Koko alakerta pelasi loistavan pelin. Eilen illalla vielä tuntui, että pitää hakea neulaa ja lankaa, jotta saadaan joukkue kokoon. Toivotaan, että loukkaantumisosastolta tulee pian lisää miehiä kehiin, jotta kilpailu pelipaikoista kasvaa, Paananen viittasi tulevan lauantain GBK-otteluun.

OPS – JBK 4 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Keithy Simpson (Alfred Mapoka) 52 min.
2 – 0 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson ) 54 min.
3 – 0 Matias Juntunen rp. 69 min.
4 – 0 Keithy Simpson (Matias Juntunen) 86 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Keithy Simpson (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Alfred Mapoka (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

18.06.2015

Torniolaiset taas maalin verran parempia

Lukuisat loukkaantumiset asettivat Oulun Palloseuralle haasteelliset lähtökohdat torstai-illan otteluun Tornion Pallo-47:n vieraaksi. Toppariosaston loukkaantumisia paikkomaan hankitulle Felix Sanchezille ehdittiin onneksi saada pelilupa. Se ei kuitenkaan auttanut, sillä TP-47 oli kauden avausottelun tavoin maalin verran OPSia parempi. Isäntien Paavo Jokinen ratkaisi ottelun 71. minuutilla.

Erikoista illan pelissä oli kaksi lisäajalla nähtyä ulosajoa. Ensi punaista katseli kotijoukkueen Helmeri Närhilä ja kuudennella lisäaikaminuutilla OPS:n tuore kasvo Felix Sanchez. El Salvadorista hankitun topparin pelikielto tulee harmilliseen saumaan, sillä OPS pelaa ensi viikolla kahdesti, eikä sairastuvalta ehtine apuja vielä ensi viikon otteluihin. Tiistaina OPS isännöi Pietarsaaren JBK:ta Castrénissa ja lauantaina on ohjelmassa vierasmatka Kokkolan GBK:n vastustajaksi.


TP-47 – OPS 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Paavo Jokinen 71 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Viktor Sevcenco (TP-47)
2 Paavo Jokinen (TP-47)
1 Jothan Dunyin (TP-47)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

14.06.2015

OPS:lle täydet pisteet Rovaniemeltä

Oulun Palloseura haki pyhäiltana 1 – 3-vierasvoiton Rovaniemeltä FC Santa Claus AC:n vieraana. Voitto nosti Palloseuran sarjataulukossa toiseksi kahden pinnan päähän lohkoa johtavasta Kokkolan Palloveikoista.

­– Kokonaisuutena loistava suoritus joukkueelta, kun otetaan huomioon loukkaantumissuma ja pelaajien peluuttamiset uusilla pelipaikoilla. Tämä oli osoitus siitä, mihin tämä joukkue pystyy, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

Pekka Räisänen ja Nathan Ibe loukkaantuivat kesken ottelun ja OPS oli pakotettu muuttamaan ryhmitystään useampaan kertaan pelin aikana, mutta siitä huolimatta oululaiset hallitsivat palloa aivan loppuhetkiä lukuun ottamatta.

– Hallitsimme peliä aivan niin kuin ajattelimmekin. Voi sanoa, että ensimmäisellä puoliajalla pallo oli lähes sataprosenttisesti vastustajan päädyssä. Meillä oli useita maalintekopaikkoja, joista olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja paremmalla rauhallisuudella ja huolellisuudella viimeisissä syötöissä, Paananen huomioi.

OPS:n avausmaali oli hienoa katseltavaa. Pallo liikkui liukkaasti Vladimir Nikitovicin, Zaki Godwinin (kuvassa) ja Juha-Matti Huovisen kautta Juuso Kemppaiselle, joka tuikkasi puolen tunnin kohdalla maalin edestä OPS:n johtoon. Zaki Godwin lisäsi vettä myllyyn vielä ennen taukoa Matias Juntusen tarjoamasta läpiajosta. Kotijoukkueen ainoasta maalista vastasi helpohkosti vihelletystä rangaistuspotkusta Santeri Suvala.

– Sellaista normaalia painia vapaapotkutilanteessa, Paananen kuvaili rankkariin johtanutta tilannetta.

Heti toisen jakson alussa Juntunen – Godwin-akseli toimi jälleen. Maalia ei kuitenkaan nähty vielä Zakin läpiajosta, vaan sen jälkitilanteesta, jossa Godwin haki 16-alueen rajalle kimmonneen pallon takaisin itselleen ja upotti sen tällä kertaa maaliin asti. Pelin loppua kohden loukkaantumiset sotkivat entistä kovemmin Palloseuran peliä ja vierailijat asettuivat puolustuskannalle.

– Päätettiin laittaa "kauppa kiinni" 75. minuutin kohdalla, mutta pelin lopussa jouduimme ottamaan vastaan muutaman vaarallisen tilanteen, koska emme purkaneet palloa ajoissa ja riittävän huolellisesti. Jatkossa pitää muistaa puolustaa kurinalaisesti loppuvihellykseen asti, Paananen muistutti.

OPS matkustaa torstaina Tornioon TP-47:n vieraaksi. Heti juhannuksen jälkeisenä tiistaina Palloseura isännöi Pietarsaaren JBK:ta Castrénissa.


FC Santa Claus AC – OPS 1 – 3 (1 – 2)
0 – 1 Juuso Kemppainen (Juha-Matti Huovinen) 27 min.
0 – 2 Zaki Godwin (Matias Juntunen) 41 min.
1 – 2 Santeri Suvala rp. 44 min.
1 – 3 Zaki Godwin 48 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

07.06.2015

YPA vahvempi Castrénissa

Vierasjoukkue FC YPA hallitsi märkää ja tuulista sunnuntai-iltaa Oulussa. Kotijoukkueen päävalmentaja Erkki Paananen myönsi ongelmat etenkin OPS:n keskikentällä, jonka ankkurina normaalisti pelaava Nathan Ibe jouduttiin pudottamaan illan ottelussa toppariksi Vladimir Nikitovicin loukkaantumisen vuoksi.

– Tällainen keli on kakkospallojen peli ja niissä me emme pärjänneet. Me hävisimme keskikentän kaksinkamppailut ja se ratkaisi pelin. Ei ollut kaunista jalkapalloa kummaltakaan joukkueelta, mutta YPA sai keskikentällä ne kaksi tai kolme tarvittavaa syöttöä omille ja he tekivät peliä sitä kautta. Me emme pystyneet luomaan maalipaikkoja, koska ylemmän keskikentän syöttöpeli ei toiminut, Paananen tuskaili.

ops-ypa

Ottelun puhutuin tilanne nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun YPA-kärki Dragan Pejic potkaisi OPS-vahti Lauri Rönkkö päähän pallon ollessa Rönkön hallussa. Seurauksena ainoastaan keltainen kortti.

 

 

Ottelun avausmaali nähtiin heti tauon jälkeen. Matias Juntunen lähetti sivuvaparin, jonka päätteeksi OPS-kippari Pekka Räisänen tuikkasi pallon verkkoon. Tämän jälkeen ote kääntyi vierailijoille. Maalipörssin kärkinimi Miroslav Paunovic ampui numerot nopeasti tasoihin ja maalin eteen unohdettu Dragan Pejic niittasi loppulukemat 70. minuutilla. OPS ei saanut takaa-ajoasemassa kunnollista kiriä aikaiseksi, sillä YPA piti viisaasti pallon kotijoukkueen päädyssä. YPA:n kolmas maali oli lähempänä kuin OPS:n toinen.

Colovic

OPS hakkasi päätään etenkin kentän parhaimpana palkittuun YPA-toppari Radojko Coloviciin, joka voitti käytännössä kaikki kaksinkamppailut.Porilaislähtöinen 17-vuotias hyökkääjä Juho Toivonen kirjautti ottelussa ensimmäiset minuuttinsa OPS-paidassa. Palloseura pelaa seuraavan ottelunsa ensi sunnuntaina Rovaniemellä FC Santa Clausin vieraana.

OPS – FC YPA 1 – 2 (0 – 0 )
1 – 0 Pekka Räisänen 46 min.
1 – 1 Miroslav Paunovic 55 min.
1 – 2 Dragan Pejic 70 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Radojko Colovic (FC YPA)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Miroslav Paunovic (FC YPA)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

31.05.2015

OPS ja KPV tasapeliin maali-ilottelussa

Sateinen sunnuntai-ilta tarjosi katsojille peräti kuusi maalia Oulun Palloseuran ja Kokkolan Palloveikkojen välisessä kärkikamppailussa Castrénissa. KPV:n Bright Ihionu ja OPS:n Abdul Sesay ampuivat kaksi maalia mieheen.

– Yleisöystävällinen peli, kuusi maalia. Mutta ei missään nimessä valmentajaystävällinen, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

– Kaksi maalia (0 – 1 ja 3 – 3) tulivat helposti meidän puolustuksen virheistä, vaikka meillä on kokenut puolustus. KPV:n toinen maali oli heidän hyvyyttä. Positiivista oli se, että onnistuimme paremmin omista maalipaikoistamme kuin aiemmissa peleissä. Prosentuaalisesti käytimme noin puolet paikoistamme, hän jatkoi.

Abdul Sesay

Abdul Sesay avasi kauden maalisaldonsa kahdella osumalla.KPV meni ottelussa johtoon jo etukäteen vaaralliseksi tiedetystä sivuvapaapotkusta. OPS-vahti Lauri Rönkkö selvitti tilanteessa Dawda Bahin puskun, mutta maalin tehnyt Bright Ihionu jäi paluupallossa aivan vapaaksi. Koko avausjaksoa hallinneen Palloseuran vastaus tuli hieman ennen taukoa, kun testissä oleva nigerialaishyökkääjä Zaki Godwin täräytti kääntölaukauksen 16-alueen rajalta takanurkkaan.

KPV 0 - 1

KPV meni ottelussa johtoon jo neljännellä peliminuutilla Bright Ihionun maalilla.Ottelun tempo kiihtyi toisella puoliajalla. Heti jakson alkuun nähtiin hieno maali KPV:ltä. Vierailijat levittivät kotijoukkueen puolustuksen parilla syötöllä auki ja Matthew Mendy pääsi sijoittamaan pallon täysin vapaasta paikasta verkkoon. OPS vastasi tähän kahdella nopealla Abdul Sesayn maalilla. Osumat olivat Sesayn kauden ensimmäiset. KPV onnistui kuitenkin vääntämään tasapelin Ihionun illan toisella maalilla.

Zaki Godwin, Keithy Simpson ja Nathan Ibe tuulettavat OPS:n 1 - 1-tasoitusta.KPV-vahti Joonas Myllymäki pelasti vierailijat tappiolta ottelun lisäajalla. OPS:n oikeana laitahyökkääjänä viilettänyt Keithy Simpson pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Myllymäen vastaantulo kuihdutti tilanteen ennen kuin Simpson ehti virittää minkäänlaista laukausta. Simpsonin tilanteen lisäksi Sesay oli lähellä hattutemppua kilauttamalla pallon kerran ylärimaan. Näiden tilanteiden varjolla jääminen tasapeliin oli oululaisille pettymys.

OPS isännöi ensi sunnuntaina paikalliskamppailussa futsalin Suomen mestareita vilisevää Ylivieskan FC YPA:a.

OPS – KPV 3 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Bright Ihionu 4 min.
1 – 1 Zaki Godwin (Abdul Sesay) 37 min.
1 – 2 Matthew Mendy 48 min.
2 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 51 min.
3 – 2 Abdul Sesay (Matias Juntunen) 64 min.
3 – 3 Bright Ihionu 76 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Abdul Sesay (OPS)
2 Bright Ihionu (KPV)
1 Pekka Räisänen (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus

22.05.2015

OPS haki pisteet Vaasasta

Hyvällä jalalla ja asenteella Vaasassa reissannut Oulun Palloseura lastasi 1 – 3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen kolme sarjapinnaa mukaansa. OPS soitti pelin sävelet heti alusta lähtien.

– Ensimmäinen jakso oli loistavaa peliä. Toisen jakson lopussa hermoiltiin turhaan, eikä maltettu syöttää ja pitää palloa rauhassa. Peli oli kuitenkin kontrollissa koko ajan ja jokainen pelasi hyvin. Täytyy nostaa hattua pojille. Koko joukkue oli tänään liikkeellä hyvällä jalalla ja jaksettiin pelata, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Oikeana laitahyökkääjänä tällä kertaa viilettänyt Keithy Simpson tykitti kauden avausmaalinsa Vaasassa yhdeksännellä minuutilla kujajuoksunsa päätteeksi. Vahvaa alkukautta pelaava Konstantin Belov lisäsi johtoa hieman ennen taukoa todella näyttävällä yksilösuorituksella. ”Konsta” hassutti kolme vaasalaispelaajaa ja pisti sen jälkeen pallon pussiin. Pekka Räisänen vapautti Zaki Godwinin läpiajoon heti toisen jakson alussa. Palloseuran testissä oleva nigerialainen teki niin ikään kauden avausmaalinsa Vaasassa. FC Kiisto kavensi pelin 55. minuutilla.

– Ottelu ratkesi meidän kovaan voitontahtoon ja hyvin toimineeseen prässiin. Pojat halusivat voittaa tämän pelin, Paananen tiivisti.

Risuja OPS-luotsi jakoi tutusta aiheesta.

– Meillä oli 12 maalintekopaikkaa. Eivät ne kaikki mitään miljoonan taalan paikkoja olleet, mutta esimerkiksi Zakilla (Godwin) oli mahdollisuus tehdä kolme maalia jo seitsemän minuutin sisään. Maalipaikoissa tarvitaan lisää malttia ja rauhallisuutta jatkossa.

OPS isännöi ensi viikon sunnuntaina Castrénissa kello 18.30 alkaen kovilla satsauksilla kauteen lähtenyttä Kokkolan KPV:tä.FC Kiisto – OPS 1 – 3 (0 – 2)
0 – 1 Keithy Simpson 9 min.
0 – 2 Konstantin Belov 42 min.
0 – 3 Zaki Godwin (Pekka Räisänen) 46 min.
1 – 3 Toni Pylkkänen 55 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Konstantin Belov (OPS)
2 Nathan Ibe (OPS)
1 Ivica Milutinovic (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

17.05.2015

Konstantin Belov ampui pisteet OPS:lle

Vaisun avausjakson jälkeen piristynyt Oulun Palloseura nappasi Konstantin Belovin osuman turvin 1 – 0 -kotivoiton Seinäjoen Kerho-07:stä. OPSin puolustus toimi sateisessa sunnuntai-illassa hyvin ja kahdessa pelissä Palloseuran maalilla torjunut Juho Keskinen piti verkkonsa koskemattomana – siinä sunnuntain hyvät uutiset OPSin päävalmentaja Erkki Paanasta mukaillen.

– Hyvää oli vain se, että voitettiin. Tuollaisista maalintekopaikoista olisi pitänyt ratkaista jo aiemmin, Paananen viittasi muun muassa Godwin Zakin ja Matias Juntusen tuhlaamiin avopaikkoihin.

OPS - Kerho-07

Ensimmäinen 45-minuuttinen pelattiin rankassa vesisateessa.Lopussa kovasti painostanut Kerho-07 oli erittäin lähellä tasoitusta viimeisen kympin aikana, mutta seinäjokelaisten kudit viuhuivat yli, ohi tai jäivät Keskisen näppeihin.

– ”Jupille” (Juho Keskinen) pitää nostaa hattua. Hän otti lopussa pari paraatitorjuntaa ja haki lopussa vielä kulman hyvin ilmasta. Hän tuli meille lähes kylmiltään ja pelasi pitkästä aikaa jalkapallomaalilla, Paananen kiitteli pelikieltoista Lauri Rönkköä tuurannutta oululaistorjujaa.

Juuso Kemppainen

OPS loi toisella puoliajalla maukkaita paikkoja. Tässä Juuso Kemppaisen yritys, mutta Kerho-vahti Paavo Valakari koppasi maannuoliaisen syliinsä.Kumpikaan joukkue ei päässyt avausjaksolla kontrolloidusti rakentelemaan tilanteita, vaan pelin alku oli lähinnä keskikentän pystypainia. Belovin vaihto toiselle jaksolle piristi OPSin hyökkäämistä ja heti tauon jälkeen nähtiinkin ottelun ratkaisumaali. Abdul Sesay vapautti Belovin laidalta puolittain läpi ja nuorukainen sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan.

– ”Konsta” toi vauhtia ja peliälyä, Paananen totesi.

Konstantin Belov

Konstantin Belov (14) sujautti pallon verkkoon 47. minuutilla.OPS-luotsin huolenaiheeksi jäi heikko keskikenttäpelaaminen ja aiemmin mainittu maalipaikkojen tuhlailu.

– Keskikentällä ei saatu taaskaan kunnollista syöttöpeliä. Siihen pitää kiinnittää treeneissä huomiota. Onneksi tässä on viisi päivää aikaa laittaa homma kuntoon.

OPS matkustaa ensi perjantaina sarjanousija FC Kiiston vieraaksi Vaasaan.


 

OPS – Kerho-07 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Konstantin Belov (Abdul Sesay) 47 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Konstantin Belov (OPS)
2 Vladimir Nikitovic (OPS)
1 Pekka Räisänen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

14.05.2015

Pisteet jäivät Kajaaniin loppuhetken takaiskulla

Yksi virhe kävi kalliiksi Oulun Palloseuran helatorstain Kajaanin vierailulla. Aina yhtä vaarallinen Michael Nzekwe iski voittomaalin vastahyökkäyksestä 86. minuutilla OPSin hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen. Vierailijoilla oli mahdollisuus purkaa pallo ennen AC Kajaanin vastaiskua, mutta tilanne kääntyi lopulta kaksi vastaan yksi -hyökkäykseksi, jonka päätteeksi Nzekwe rokotti OPSia.

 

Vierailijat hallitsivat avausjaksoa, mutta lukuisista maalipaikoista huolimatta verkkoa ei saatu heilumaan. Toinen jakso oli tasaisempi.

- Ensimmäisellä puoliajalla peli oli hyvin kontrollissa ja me hallitsimme palloa. Pelillisesti olen tyytyväinen joukkueen taktiseen pelaamiseen. Voi sanoa, että olimme parempi joukkue, mutta yksi iso virhe maksoi tänään koko pelin ja näin ei saisi päästä käymään. Lisäksi meidän hyökkääjillä on pyhäksi paljon mietittävää, miten laitetaan pallot paikoista maaliin, OPSin päävalmentaja Erkki Paananen ruoti.

AC Kajaani – OPS 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Michael Nzekwe 86 min.

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

10.05.2015

Kolme pistettä jännitysnäytelmästä

Äitienpäivän illan kohtaamisesta Oulun Palloseuran ja Kokkolan GBK:n välillä muodostui todellinen trilleri. Pelissä oli ainekset myös murhenäytelmään, mutta sellaista ei sentään nähty. Palloseuran tukeva johtoasema (3 – 0) piti maalivahti Lauri Rönkön aikaisesta ulosajosta huolimatta loppuun asti.

OPS esitti ensimmäisen puolen tunnin ajan kauden parasta osaamistaan latomalla nopeasti kolme maalia tulostaululle. Joni Lämsä ja Joonas Sohlo tuikkasivat pelissä kaksi maalia mieheen. Lämsä iski Kakkosen tasolla uran ensimmäisen osumansa jo seitsemännellä minuutilla Abdul Sesayn junailemasta paikasta. Vain kaksi minuuttia tästä ja Lämsä zippasi pallon komeasti verkkoon Matias Juntusen järjestämästä läpiajosta.

Kauniisti palloa liikuttaneet oululaiset rakentelivat jatkuvasti maalipaikkoja avausjaksolla, mutta kärkimiehenä kirmanneen Sesayn ruuti oli tällä kertaa märkää. Joonas Sohlo oli tarkempi. ”Jaska” runnoin Konstantin Belovin syötön maalin edustalta verkkoon 20. minuutilla ja peli tuntui taputellulta 3 – 0-tilanteessa. Yksi virhe kuitenkin muutti käsikirjoituksen. Lähes työttömänä ollut OPS-vahti Lauri Rönkkö lähti maaliltaan kauas vastaan vaarattoman oloisessa tilanteessa. Rönkkö kuitenkin sotki pallon jalkoihinsa ja joutui rikkomaan alimpana pelaajana palloa tavoitellutta GBK-hyökkääjää. Seurauksena suora punainen kortti. Rönkön tilalle maalin suulle asteli ensimmäisen Kakkosen ottelunsa kirjauttanut OPS-Akatemian maalivahti Arttu Ahmala.

– Peli rullasi alussa loistavasti. Pelattiin juuri niin kuin oli sovittu. Otimme ylhäältä kiinni ja rakensimme rauhallisesti maalipaikkoja. Ehdottomasti kauden parasta peliä tähän asti. Sitten tuli musta hetki maalivahdille ensimmäisen jakson lopulla. Toinen puoliaika oli hirveän vaikea, vasta neljäs maali laukaisi helpotuksen, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen puhalteli.

Arttu Ahmala

20-vuotias Arttu Ahmala paikkasi Lauri Rönkön OPS:n tolppien välissä miehekkäin ottein. Peli oli Ahmalan uran ensimmäinen Kakkosessa.GBK iski pelin nopeasti 3 – 1:een vaihtomies Miika Hohenthalin toisen jakson alun maalilla. Vierailijat hallitsivat kavennuksen jälkeen palloa täydellisesti, eikä isännillä ollut asiaa puolen kentän yli. Ahmala kuitenkin selvitti tilanteen toisensa perään maalillaan ja OPS-puolustus katkoi hirvittävän määrän keskityspalloja boksissa. Kuin varkain OPS sai yhden ainoan tilanteen kesken GBK:n pyörityksen 72. minuutilla. GBK-vahti Olli Nylund torjui ensin Abdul Sesayn yrityksen ja heti tämän perään Sohlon tilanteen, mutta toisessa paluupallossa Sohlolla oli jo sellainen maalinälkä, että numerot vaihtuivat 4 – 1:een. Kokkolan poikien niska ei kuitenkaan tästä taittunut, vaan Tom Melarti nikkasi nopeasti numerot 4 – 2:een takatolpalta. Tämän jälkeen OPS pisti kaupan kiinni ja peli rauhoittui.

– Olen tyytyväinen joukkueen taisteluasenteeseen. Pakko nostaa esille myös Arttu Ahmala. Nuori maalivahti esitti kylmäpäisiä otteita maalilla, Paananen kiitteli.

Palloseura pelaa ensi viikolla kahdesti. Helatorstaina vieraissa AC Kajaania vastaan ja sunnuntaina kotona sarjanousija Seinäjoen Kerho-07:ää vastaan.


OPS – GBK 4 – 2 (3 – 0)
1 – 0 Joni Lämsä (Abdul Sesay) 7 min.
2 – 0 Joni Lämsä (Matias Juntunen) 9 min.
3 – 0 Joonas Sohlo (Konstantin Belov) 20 min.
3 – 1 Miika Hohenthal 47 min.
4 – 1 Joonas Sohlo 72 min.
4 – 2 Tom Melarti 75 min.

Veikkauspörssispisteet
3 Joonas Sohlo (OPS)
2 Joni Lämsä (OPS)
1 Arttu Ahmala (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

02.05.2015

Alun maalit siivittivät voittoon Pietarsaaressa

Kauden ensimmäinen täysi pistepotti lähti Oulun Palloseuran matkaan Pietarsaaresta maalein 1 – 2 kauden toisessa ottelussa. Vierailijat ratkaisivat pelin jo kymmenessä minuutissa.

– Otettiin heti ylhäältä asti kiinni ja tila pois JBK:lta. Se puri totaalisesti ja saimme heti alkuun kaksi maalia. Ensimmäinen puoliaika oli loistava ja prässi toimi hyvin. Toisella puoliajalla teimme hetkittäin pelin itsellemme vaikeaksi ja peli tasoittui. Viimeisen vartin ajaksi laitoimme ”kaupan kiinni”, eikä JBK:lla ollut enää paikkoja, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Palloseuralle vihellettiin rangaistuspotku jo neljän minuutin pelin jälkeen. Paananen kutsui tilannetta ”tuplakaatamiseksi”. Ensin rikottiin Joonas Sohloa ja heti perään Abdul Sesayta – pilli soi jälkimmäisestä virheestä. Pilkun upotti Matias Juntunen. Pian tämän jälkeen kelpo ottelun pelanneet nuorukaiset, Belov ja Juuso Kemppainen junailivat voittomaalin. Belov tarjoili ja Kemppainen paukutti pallon maalivahdin käsien kautta verkkoon.

OPS-vahti Lauri Rönkkö varmisti voittomahdollisuudet omalta osaltaan 13 minuutin kohdalla. Rönkkö nollasi JBK-hyökkääjä Joona Vetelin kahdella ilmiömäisellä refleksitorjunnalla peräjälkeen. Pietarsaarelaiset kavensit pelin 63. minuutilla kulmapotkusta.

– Tämä oli työvoitto. Ensimmäinen peli oli kyllä pois ajatuksista ja peli ihan erinäköistä. Tulevaisuudessa on odotettavissa erittäin hyvää pelaamista, kunhan saadaan vielä muutamia taktisia virheitä karsittua pois, Paananen suuntasi.

OPS isännöi ensi lauantaina Kokkolan GBK:ta Castrénissa.


JBK – OPS 1 – 2 (0 – 2)
0 – 1 Matias Juntunen rp. 4 min.
0 – 2 Juuso Kemppainen (Konstantin Belov) 10 min.
1 – 2 Joakim Häggblom 63 min.

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

25.04.2015

Tahmainen aloitus kaudelle

Taistelutahto oli päivän sana Castrénin kentällä lauantaina, kun Oulussa vieraillut Tornion Pallo-47 nappasi arvokkaan päänahan kauden avauksessa. OPS-pelaajat astelivat päät painuksissa pukusuojaan 0 – 1-tappio niskassaan. Viimeisissä harjoitusotteluissa nähty hyvä ilme oli kateissa sarja-avauksessa.

– Ideat olivat hukassa. Hävisimme kaksinkamppailut, tuli syöttöharhoja, emmekä auttaneet toisiamme, OPSin päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti tappion syyt.


Abdul Sesay

Torniolaistopparit Keijo Huusko ja Jonathan Dunyin olivat hankalia ohitettavia. Tässä murtautumista yrittää Abdul Sesay.Isännillä oli vaikeuksia päästä kunnollisille maalintekopaikoille koko 90-minuuttisen ajan. Paanasen mainitsemat ideat loppuivat etenkin hyökkäyskolmanneksella, eikä vierasmaalia vartioinutta 20-vuotiasta Tatu Kujanpäätä saatu tästä johtuen puntariin. Vierailijoiden viljelemät pystypallot aiheuttivat myös ongelmia, kun huomattava määrä kakkospalloista jäi torniolaisille.

Vierasvoiton ratkaisi OPSin kautta Tornioon vuonna 2012 löytänyt senegalilaishyökkääjä Francois Badji, joka osui läpiajosta juuri ennen taukovihellystä. Tilanteen pohjusti topparin tontilta rohkean nousun esittänyt Jonathan Dunyin. Hän tarjosi kuljetuksensa päätteeksi nappisyötön Badjille, jonka sijoitus painui verkkoon ohi OPS:n maalia vartioineen Lauri Rönkön. Hetkeä aiemmin Rönkkö onnistui torjumaan Badjin läpiajon.

– OPS on yksi sarjan ennakkosuosikeista, joten olen todella tyytyväinen vierasvoittoon. Yksi teemoistamme tälle kaudelle on tasaisten otteluiden kääntäminen voitoiksi. Tänään kävi juuri näin. Tulos on valmentajan kannalta paras mahdollinen, kun omiin ei tule yhtään maalia, TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev iloitsi.

OPS painosti lopussa rajusti, mutta tuloksetta. Muun muassa Pekka Räisänen siirtyi kärkeen viimeisen 20-minuuttisen ajaksi. Kuvassa Räisäsen topparipari Vladimir Nikitovic yrittää maalia vapaapotkusta.


OPS-hyökkäyksessä kovasti yrittänyt Joonas Sohlo tiivisti tappiotunnelmat seuraavasti.

– Koko joukkue alisuoritti. Tuntui kyllä hyvältä ennen peliä, mutta ei tuntunut pelin jälkeen.

Avausottelun pölyt ovat nyt karisseet jaloista ja edessä on vielä 26 ottelua, joista seuraava on ensi lauantaina Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan äitienpäivänä 10. toukokuuta Kokkolan GBK:ta vastaan Castrénissa.

 

 OPS – TP-47 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Francois Badji (Jonathan Dunyin) 45 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Francois Badji (TP-47)
2 Joonas Sohlo (OPS)
1 Keijo Huusko (TP-47)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.02.2015

Nuori OPS-ryhmä jäi tasapeliin yhdysvaltalaisjoukkueen kanssa

Oulun Palloseura mittasi torstaipäivän harjoitusottelussa Suomessa leireilevän sopimuksettomista yhdysvaltalaispelaajista koostuvan Pro Soccer Consulting U23 -joukkueen. Myös OPS esiintyi varsin nuorella ryhmällä kokeneempien sopimuspelaajien ollessa pois päiväottelusta. OPS:n paidassa antoivat näyttöjä Sami Hyvärinen, Sami Karjalainen, Miikka Paldan, Vesa Verronen, Eetu Uusitalo ja Roope Blomberg sekä OPS Akatemian pelaajat Juho Sipilä, Haris Dzuho ja Wani Gruo.

Maalittoman avausjakson jälkeen OPS meni ottelussa johtoon Abdul Sesayn nostettua pallon kaukaa kauniisti verkkoon yli jenkkivahdin. Vierailijoiden tasoitus syntyi rankkarista kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä. OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen harmitteli erityisesti oululaisten surkeaa viimeistelyä sekä tasonpudotusta.

– Meillä oli 12 varmaa maalipaikkaa, joista puolet läpiajoja. Peli olisi pitänyt ratkaista jo ensimmäisellä puoliajalla. Teimme hirveästi ajoitusvirheitä hyökkäyspäässä ja palloa pitää saada jatkoa ajatellen nopeammin liikkeelle keskikentällä ja alakerrassa. Tämä peli olisi pitänyt voittaa, mutta lähdimme pelaamaan oman pelin sijasta vastustajan tasolla.

– Valmentajana en pidä siitä ollenkaan, että pelaajat laskevat tasoaan, eivätkä pelaa loppuun asti täysillä omalla tasollaan.

Palloseura kohtaa seuraavaksi PS Kemin (pe 20.2.) ja TP-47:n (la 21.2.) Oulussa. Ottelut piti alun perin pelata Kemin Junkohallissa, mutta hallin romahdettua ottelut on siirretty pelattavaksi Arina Areenalla Oulussa.


OPS – Pro Soccer Consulting U23 1 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Abdul Sesay 60 min.
1 – 1 PSC U23 rp. 79 min.

OPS:n kokoonpano
Kalle Rönkkö
Eelis Koskinen (45. Roope Blomberg)
Sami Hyvärinen
Jan Kesti (50. Juho Sipilä)
Miikka Paldan (62. Eelis Koskinen)
Joni Leskelä
Joni Lämsä
Matias Juntunen
Vesa Verronen
Sami Karjalainen (62. Abdul Sesay)
Eetu Uusitalo

Haris Dzuho
Wani Gruo

(Toimitus)

03.02.2015

Kalle Väisäsestä OPS Akatemian uusi pelaava päävalmentaja

Pitkän linjan jalkapalloilija Kalle Väisänen (34) tarttuu OPS Akatemian ohjaksiin tulevalle kaudelle. Väisänen on pelannut lähes kaikilla sarjatasoilla pitkän uransa aikana, ja erityisesti oululaiset joukkueet ovat tulleet miehelle tutuiksi. Olipa miehelle tarjottimella liigasopimus Pietarsaaren Jaroonkin 2000-luvun puolivälissä. Siviilissä luokanopettajan ammattia harjoittava positiivinen persoona sopii nuorelle OPS Akatemian ryhmälle paremmin kuin hyvin. Tuore valmentaja kertoo aloittavansa työt hyvällä fiiliksellä.


– On kiva nähdä, minkälainen jengi on kasassa ja mukava päästä myös itse treenaamaan mukana, Väisänen toteaa.

Pelifilosofiasta kysyttäessä hän liputtaa hyökkäävän ja eteenpäin menevän jalkapallon puolesta.

– Taktiikkapuoli tulee olemaan hyvin samanlainen kuin edustusjoukkueella.

 

Ilman apuja ei uudessa tilanteessa tarvitse valmentajan kuitenkaan elää, sillä miehen isoveli (Ville Väisänen) on ehtinyt hankkia jo jonkin verran kannuksia jalkapallovalmentajana. Veljen tietämyksen lisäksi OPS:n edustusjoukkueen valmentajat Erkki Paananen ja Ari Koski ovat lupautuneet tueksi Akatemian valmennukseen. Akatemian puolelta joukkueen kapteeni Juho Sipilä on lupautunut apuvalmentajaksi.

 

Seuran puolella ollaan tyytyväisiä uuteen pelaajavalmentajaan, vaikka Kallelle tilanne onkin uusi. Väisänen odottaa pelaajiltaan omistautumista ja kovasti töitä. Akatemiasta puhuttaessa on kyse reservijoukkueesta, jossa ainakin osa pelaajista tavoittelee peliaikaa myös edustusjoukkueesta. Tämän takia Väisänen ei halua nähdä harjoituksissa tai ottelutapahtumissa ”höntsäilyä”.

– Kun tehdään hommia, tehdään kunnolla. Vaikka meillä on mukavaa yhdessä, pitää urheilullisuus ja asenne olla kunnossa, Väisänen lopettaa.

 

Kalle Väisänen        
9.6.1980, Oulu
       
       
2013: ORPa Kakkonen      
2010: FC OPA Kakkonen      
2009: OuJK Kolmonen      
2009: OuJK/2 Nelonen      
2008: FC OPA Kakkonen      
2007: FC OPA Kolmonen      
2007: OPS-jp Kakkonen      
2006: OLS Akatemia 
Nelonen      
2005: OLS Ykkönen 20 / -
2004: AC Oulu Ykkönen 14 / 2
2003: AC Oulu Ykkönen 24 / 1
2002: OLS Kolmonen      
2001: OLS Kakkonen      
2000: OLS Kakkonen

 

(Toimitus)

28.01.2015

OPS:lle kova vahvistus alakertaan

90-vuotisjuhlakauteen valmistautuva Oulun Palloseura on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen nigerialaistoppari Nathan Iben (21) kansa. "Nata" vakuutti OPSin seurajohdon Pietarsaaressa pelatussa tammiturnauksessa.

– Odotan häneltä erittäin paljon. Hän tuo alakertaan hyviä vaihtoehtoja, koska hän pystyy pelaamaan muillakin paikoilla kuin topparina. Sanoisin, että tämä kaveri on parempi kuin Augustine Jibrin, joka pelasi meillä aikoinaan topparina, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen vertaa.

Paananen kuvailee Nathan Ibeä puolustajaksi, joka lukee ja ennakoi peliä hyvin, avaa peliä tarkasti sekä on erittäin vahva kaksinkamppailuissa.

– Lisäksi yksi hyvä ominaisuus on pelinohjaaminen. Hän on kentällä äänessä koko ajan, Paananen lisää.

Myös korkeammilla sarjatasoilla oltiin kiinnostuneita nigerialaistopparista, mutta Oulussa asuva ja hyvin viihtyvä "Nata" halusi jäädä tuttuun kaupunkiin.

– On kunnia olla OPSin pelaaja. Täällä on mukavat valmentajat ja mukava manageri. Taisteluhenki on päällä joka paikassa, ja kun näkee tällaisia ihmisiä ympärillä, niin se lisää taistelutahtoa ja halua voittaa kaikki pelit. Jalkapallo on joukkuepeli eli tärkeintä on pelata joukkueelle ja joukkueena, Nathan Ibe kertoo.

– Suomi on hyvä paikka pelata, kehittyä ja päästä eteenpäin uralla mahdollisesti isompiin maihin, hän jatkaa.

Nathan Ibe on Palloseuran 15 sopimuspelaaja. OPS hakee edelleen vahvistuksia joukkueeseensa.


Ibe Nathan Ifeanyi
Puolustus / keskikenttä
22.9.1993, Nigeria

Aiemmat seurat:
FC Kemi, Ouk United Club (Nigeria) ja Akwara United Club (Nigeria)

(Toimitus)

26.01.2015

OPS Akatemia hakee päävalmentajaa

OPS Akatemian joukkue hakee päävalmentajaa kaudelle 2015. Joukkue pelaa kolmatta kauttaan Miesten Kolmosen Pohjois-lohkossa. Joukkueesta ja seurasta löytyy taustavoimia ja tukea valmennukseen, mutta varsinaista päävalmentajaa ei tällä hetkellä ole. Joukkueen runko on harjoitellut jo marraskuusta lähtien ja tällä hetkellä harjoituksia vetävät OPS:n edustusjoukkueen valmentajat.

Kaudella 2015 Kolmosen Pohjois-lohkossa on 11 joukkuetta, ja valtaosa otteluista pelataan keskellä viikkoa Oulussa. Pyrimme sopimaan viikonloput pääsääntöisesti vapaiksi. Tiedossa on kolme bussimatkaa (n. 250km/suunta: kerran Rovaniemelle ja kaksi kertaa Kajaaniin). Jos olet valmis sitoutumaan 2-4 kertaa viikossa valmentajan tehtävien hoitoon pientä korvausta vastaan, ota rohkeasti yhteyttä numeroon 045 674 6964!

 

Helmikuun alussa Akatemian mukaan on mahdollisuus vielä kenellä tahansa tulla näyttämään taitojaan. Ensimmäiset avoimet harjoitukset ovat maanantaina 2.2.2015 klo 20.45-22.30 OPS-Hallissa Välivainiolla.

 

Avoimet harjoitukset Helmikuussa:

 

Pvm

  

Klo

  

Paikka

Ma 2.2.   20.45-22.30   OPS-Halli
Ti 10.2.   20.45-22.30   OPS-Halli

 

Akatemian Harjoitusohjelma >>

(Toimitus)

21.01.2015

OPS-hallin loput irtovuorot myynnissä

Oulun Palloseuran harjoitushallista löytyy vielä muutamia vapaita irtovuoroja arki-iltaisin. Arki-iltojen vakiovuoroista vapaana on vielä perjantai kello 17-18. Tarkista kaikki vapaat vuorot tästä

>> Vapaat vuorot

 

Kevään irtovuorojen tiedustelut:

toimisto(at)ops.fi

(Toimitus)

10.01.2015

Juha-Matti Huovinen palaa OPSin alakertaan - Jan Kestille kahden vuoden pesti

90-vuotisjuhlakauteen valmistautuva Oulun Palloseura saa riveihinsä jälleen yhden paluumuuttajan, kun Juha-Matti Huovinen (30) (kuvassa) solmi OPSin kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Vasempana pakkina tai keskikentällä mieluiten luutiva "Juhis" on edustanut Palloseuraa kausilla 2011-2013 Ykkösessä. Viime kauden hän pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Mukava palata tuttuun seuraan. Valmentaja, huoltaja ja moni pelaaja ovat ennestään tuttuja ja joukkueessa on paljon suomalaisia jo tässä vaiheessa kautta, joten on mukava lähteä uuteen kauteen nousu mielessä, Huovinen juttelee.

Loukkaantumisen takia vain seitsemän ottelua viime kaudella pelannut "Juhis" lupaa näyttää ensi kaudella aiemmilta vuosilta tuttua pelaamistaan eli tinkimätöntä oman maalin suojelua.

– Vasenjalkaisuus on myös yksi hyvä ominaisuus, mitä tuon ja kokemus. Tiedän kuviot, joten voin ohjata ja auttaa nuoria pelaajia omalta osaltani, jotta saadaan joukkueena paras irti.

OPS-luotsi Erkki Paananen on erittäin tyytyväinen saadessaan jälleen yhden paluumuuttajan joukkueeseensa.

– Hänellä on monen vuoden kokemus OPS:sta ja olen valmentanut häntä monena vuonna Ykkösessä, joten tiedän tarkalleen hänen taidot ja kokemuksen. Joukkueessa pitää olla rutiinia ja kokemusta, kun tavoitellaan nousua. Hän on loistava pelaaja meille, Paananen kertoo.

Huovisen lisäksi OPS on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen OLS:n B-junioreista OPSiin siirtyvän lupaavan oululaistopparin, Jan Kestin (17) kanssa. Toisen polven opsilainen on innoissaan uran ensimmäistä sopimuksestaan miesten joukkueeseen. Hän on harjoitellut joulukuun alusta lähtien OPSin mukana.

– Tuon varmaa pallollista peliä ja kovaa taistelua, Kesti lupaa.

Huovisen ja Kestin myötä OPS:lla on koossa 14 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.


Juha-Matti Huovinen
Puolustaja / keskikenttä
23.9.1984, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: Oulun Luistinseura
2013: Oulun Palloseura
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: FC OPA
2007: FC OPA
2006: Tervarit
2005: OLS
2004: OLS
2003: OLS

Jan Kesti
Puolustaja
2.7.1997, Helsinki

(Toimitus)

08.01.2015

Lisää harjoitusotteluita sovittu

Oulun Palloseura kohtaa tammi-helmikuun aikana kovia vastustajia harjoitusotteluissa. Pietarsaaren Jaron isännöimässä tammiturnauksessa OPS kohtaa Piteå IF:n sekä FF Jaron tai KPV:n. Oululaisittain mielenkiintoinen harjoitusottelu pelataan 31. tammikuuta, kun AC Oulu ja OPS asettuvat vastakkain.

 

Helmikuun lopussa OPS osallistuu PS Kemin järjestämään turnaukseen, missä oululaiset kohtaavat TP-47:n sekä PS Kemin tai JJK:n. Kakkoseen noussut FC Santa Claus AC vierailee Oulussa 28. helmikuuta.

>> Harjoitusottelut 2015

(Toimitus)

21.02.2015

PS Kemin tehokymppi ratkaisi ottelun

OPS - PS Kemi 0 - 3 (0 - 3)
0 - 1 Billy Ions 20 min.
0 - 2 Janne Turpeenniemi 22 min.
0 - 3 Washilly Tshibasu 30 min.

(Toimitus)

22.02.2015

OPS ja TP-47 tasapeliin

OPS - TP-47 2 - 2 (1 - 1)
0 - 1 Francois Badji 22 min.
1 - 1 Pekka Räisänen (Matias Juntunen) 32 min.
1 - 2 Oma maali 55 min.
2 - 2 Matias Juntunen rp. 63 min.

(Toimitus)

31.01.2015

Muutamat hyvät hetket eivät riittäneet AC Oulua vastaan

Kaksi hyvää kymppiä molempien jaksojen aluissa ei riittänyt Oulun Palloseuralle harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. AC Oulu oli vahvempi varsinkin ensimmäisen jakson vanhetessa ja piti pelin hallussaan myös sekavalla toisella puolikkaalla. OPSin parhaat hetket olivat heti tauon jälkeen, mutta Abdul Sesayn toisen varoituksen myötä saama punainen kortti 56. minuutilla tylsytti Palloseuran haaveet voitosta.

– Ensimmäinen jakso oli vaikea. Kaverilla oli keskikentällä aivan liikaa tilaa ja olimme sen takia kusessa. Toisella jaksolle tulimme erittäin hyvin peliin mukaan ja saatiin tasoitus, mutta emme pystyneet alivoimalla enempään ja loppu meni pitkän pallon räivimiseksi. AC Oulun maalit tulivat meidän omista virheistä. Tasoero oli tänään tämä, OPS:n maalilla torjunut Lauri Rönkkö niputti.

– Oli siellä muutamia hyviäkin juttuja ja onneksi näitä pelejä on tulossa vielä paljon, niin pääsemme hieromaan peliä paremmaksi. Tästä jatketaan hommia, hän suuntasi.

Abdul Sesay pääsi heti alkuminuuteilla nokikkain AC Oulun maalia vartioineen Johannes Wentinin kanssa, mutta kuti suuntautui suoraan veskarin syliin. Tasaisen alun jälkeen AC Oulu alkoi hallita peliä selkeämmin ja 19. minuutilla liukasjalkainen Aapo Heikkilä karkasi laidaltaan ja ampui ottelun avausmaalin. Pian tämän perään AC Oulu sahasi OPSin puolustuksen levälleen ja Henry Mäkäräinen viimeisteli takatolpalta tyhjiin 2 – 0. Matias Juntunen kavensi rangaistuspilkulta numeroiksi 2 – 1 juuri ennen taukoa.

Sohlo ja Vandell

Täksi kaudeksi paitoja vaihtaneet Joonas Sohlo ja Iiro Vandell.Toisen jakson alku lupaili opsilaisittain hyvää, mutta Sesayn ulosajo kuihdutti hyvät enteet. Vaihdosta tulleet hyökkääjät Juuso Kemppainen ja Eetu Uusitalo järkkäsivät vielä toivoa, kun Uusitalo vapautti Kemppaisen läpiajoon. ”Juse” tasoitti lukemat 63. minuutilla, mutta tiimalasissa oli lopulta liikaa hiekkaa tasapeliä ajatellen. Toni Tahvanaisen kahden maalin (75 min. ja 78 min.) myötä AC Oulu voitti paljon yleisöä Heinäpäähän vetäneen harjoitusottelun maalein 4 – 2.

– Meillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. AC Oulu on hyvä joukkue ja he kyllä osaavat syöttää ja laittaa vastustajan juoksemaan silloin, kun pelataan vajaalla. Tässä on nyt kuukauden verran treenattu ja saatu ensimmäiset pelit isolla kentällä alle. Ne ovat aina vaikeita. Harjoituspelejä on tulossa vielä paljon ja niissä pitää pystyä parantamaan, OPS-kippari Pekka Räisänen totesi.

2-2

Palloseuran pirteimpiin kuuluneet Juuso Kemppainen, Eelis Koskinen, Joni Lämsä ja Eetu Uusitalo juhlivat 2 - 2-tasoitusmaalia.OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti ottelun näin.

– Täytyy sanoa, että olen super-pettynyt joukkueeseen. Meillä oli omat hetkemme kääntää peli, mutta esimerkiksi nyt nähtyä ulosajoa en tule sulattamaan. Kovaa saa pelata, mutta pitää pelata oikein. Vaihdosta kentälle tulleet pelaajat näyttivät oikeanlaista työmoraalia. He tekivät töitä ja näyttivät, kuka haluaa päästä avaukseen.

– Tiedämme kyllä, mille pelipaikoille tarvitsemme vielä vahvistuksia.

OPS:n harjoituspelit jatkuvat ensi viikolla Suomessa leireilevää vapaista yhdysvaltalaispelaajista koottua joukkuetta vastaan.


AC Oulu – OPS 4 – 2 (2 – 1)
1 – 0 Aapo Heikkilä 19 min.
2 – 0 Henry Mäkäräinen 28 min.
2 – 1 Matias Juntunen rp. 45 min
2 – 2 Juuso Kemppainen (Eetu Uusitalo) 63 min.
3 – 2 Toni Tahvanainen 75 min.
4 – 2 Toni Tahvanainen 78 min.

OPS:n kokoonpano
Lauri Rönkkö (mv)
Juha-Matti Huovinen
Miikka Paldan (45. Jan Kesti)
Pekka Räisänen (C)
Roope Blomberg (67. Juuso Haapala)
Aleksi Autti (35. Eelis Koskinen)
Matias Juntunen
Abdul Sesay (56. ulosajo)
Joni Lämsä
Sami Karjalainen (45. Juuso Kemppainen)
Joonas Sohlo (61. Eetu Uusitalo)

(Toimitus)

24.01.2015

Paananen tyytyväinen turnausantiin finaalitappiosta huolimatta

Tammiturnauksen isäntäjoukkue Pietarsaaren Jaro ei päästänyt koko viikonlopun aikana yhtään palloa omaan verkkoonsa. Kahta sarjaporrasta alempana pelaava Oulun Palloseura myönsi liigajoukkueen paremmuuden turnausfinaalissa maalein 4 – 0. OPS haastoi Jaroa sitkeästi pitämällä tulostaululla luvut 1 – 0 lähes päätösvihellykseen asti. Viimeisen kympin aikana väsynyt OPS laski kolme maalia omiin.

– Eilisen, loistavan pelin jälkeen olen tähänkin osittain tyytyväinen. Viimeisen kympin aikana peliä ei saisi päästää repsahtamaan noin, mutta muuten laitettiin Jarolle hanttiin ja pystyimme luomaan omiakin paikkoja. Lähdimme otteluun puolustusvoittoisesti emmekä päästäneet Jaroa helpolla, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Jaron johtaessa peliä yhdellä maalilla, oli Matias Juntusella ja eilen osuneella Joni Lämsällä paikat tasoitukseen, mutta tilanteet kuivuivat, eikä Tellushallissa nähty oululaismaalia. OPS:n tolppien välissä tänään torjunut Kalle Rönkkö piti Palloseuran pitkään pelissä mukana, mutta Jaron loppuryminälle hänkään ei voinut mitään. Sopimuspelaajien lisäksi OPS:n kokoonpanossa nähtiin viisi testipelaajaa sekä OPS Akatemian pelaajia.

– Olen tyytyväinen osaan testipelaajista. Turnauksessa nähtiin, ketkä pelaajista pystyvät pelaamaan meillä ja mille pelipaikoille tarvitsemme vielä vahvistuksia. Kaksi peliä kahdessa päivässä matkustamisineen kertoi myös sen, että kuntopuolella on vielä tekemistä. Nyt on kuitenkin vasta tammikuu ja hommat jatkuvat tästä suunnitelman mukaan, Paananen kertoi.

FF Jaro – OPS 4 – 0 (1 – 0)

(Toimitus)

24.01.2015

OPS eteni tammiturnauksen finaaliin Jaron vastustajaksi

Oulun Palloseura kukisti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan ruotsalaisseura Piteå IF:n Pietarsaaressa rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 6 – 4. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 2 – 2. Varsinkin avausjakso oli mallikasta pelaamista oululaisilta. Toinen jakso oli tasaisempaa taistelua.

OPS kohtaa turnauksen finaalissa Kokkolan KPV:n maalein 3 – 0 voittaneen Pietarsaaren Jaron.

OPS – Piteå IF 6 – 4 rp. (2 – 2)

1 – 0 Joni Lämsä 34 min.
1 – 1 James Burgin 63 min.
2 – 1 Abdul Sesay 64 min.
2 – 2 Robert Lindström 86 min.

Rangaistuspotkut:
Richard Nordlund 2 – 3
Matias Juntunen 3 – 3
Arish Nouri 3 – 3
Nata Ifeanyi Ibe 4 – 3
Martin Oskarsson 4 – 3
Abdul Sesay 5 – 3
Rob Clarke 5 – 4
Joonas Sohlo 6 – 4

>> Lue tarkempi otteluraportti FF Jaron sivuilta

(Toimitus)