« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - September 2012

30.09.2012

Jaakko Karjalainen syyskuun OPS-juniori

Oulun Palloseuran C-junioreiden keskikenttäpelaaja Jaakko Karjalainen on syyskuun OPS-juniori. ”Jake” kuuluu joukkueensa kantaviin voimiin. Hän pelaa jokaisessa ottelussa hyvällä työmoraalilla ja tekee töitä isolla säteellä pystyen myös maalintekoon. OPS:n C-juniorit voittivat piirisarjassa pronssimitalit juuri päättyneellä kaudella. Oulun Palloseura onnittelee!


Jaakko Karjalainen

OPS:n on valmentava urheilutoimenjohtaja Kari Vaalto palkitsi Jaakko Karjalaisen OPS:n perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla OPS – PK-35 ottelun alkuseremonioissa.


(Toimitus)

27.09.2012

Nganbe Nganbe: ”Täsmällisyys, kurinalaisuus ja keskittyminen tuovat hyvän tuloksen sunnuntaina”

Oulun Palloseura pelaa tulevana pyhänä kauden viimeisen kotiottelunsa. Vastassa on jälleen kärkijoukkue, kun kentän toisella puolikkaalla juoksee sarjataulukon kakkospaikkaa miehittävä Vantaan Pallokerho-35. OPS:n keskikentän kamerunilaistykittäjä Jean Fridolin Nganbe Nganbe tietää tulevan haasteen kovuuden.

– PK-35 on hyvä joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa. Todistus siitä on toinen sija sarjassa. Me odotamme vaikeaa ottelua. Uskon, että täsmällisyys, kurinalaisuus ja keskittyminen tuovat meille hyvän tuloksen sunnuntaina, ”Frido” pohtii.

OPS kukisti viime kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerho vieraissa toistamiseen tällä kaudella. Nganbe Nganben mukaan tulos oli jatkoa Palloseuran piristymiselle vaikean kesän jälkeen. Jotain tapahtui elokuun puolivälissä, sillä OPS:lla on takanaan kuudesta viime ottelusta jo viisi voittoa. Se tekee oululaisista sarjan kuntopuntarin ykkösjoukkueen.

– En sanoisi, että pelasimme huonosti kesällä, meillä oli silloin vain huono jakso. Tällaisia hetkiä tulee kaikille suurimmillekin jalkapalloseuroille maailmassa. Elokuussa tajusimme, että pahin pelkomme toteutuu, jos emme ala ponnistella ja tekemään tulosta. Sitten kysyimme itseltämme ja näimme, mikä ei ollut hyvin ja tänä päivänä saamme taas olla ylpeitä esityksistämme.

– Viime sunnuntain voitto kaunista jalkapalloa pelaavasta SJK:sta oli jatkumoa sille, että me pystyimme konkretisoimaan mahdollisuutemme – nyt jo ensimmäisellä puoliajalla. PK-35:ttä vastaan pitää parantaa vielä keskikentän aggressiivisuutta ja pelaajien välistä kommunikaatiota.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

OPS vei joukkueiden viime kohtaamisen Raatissa niukasti 1 - 0. Vantaalla PK-35 oli parempi maalein 3 - 0.PK-35 koki viime kierroksella yllätystappion HIFK:lle. Ennen HIFK-tappiota vantaalaiset kukistivat Jipon (4 – 3) ja AC Oulun (1 – 0). PK on kerännyt 42 pistettä OPS:n 34 vastaan. Ykkösen kakkossija on varmasti PK-35:n kiikarissa, sillä talven tapahtumista Veikkausliigalisenssien suhteen ei voi koskaan olla varma. Tämä motivoi taatusti PK-35:ttä sunnuntaina, sillä kakkostilasta kamppailevat tiiviisti myös SJK ja Viikingit.

Tupla-Nganbe on hyvin selvillä siitä, millä eväin Raatti jätetään talviunille voittajina.

– Ensinnäkin meidän on työskenneltävä koko viikko kovaa. Olemme päässeet SJK-voiton tuoman hyvänolontunteen yli ja nyt pitää jatkaa tällä työskentelevällä ilmeellä, eikä ottaa paineita myöskään tulevasta ottelusta. Kunnioitetaan valmentajan ohjeita. Jos onnistumme soveltamaan niitä kentällä, on meillä kolme pistettä enemmän sunnuntaina, hän päättää.


OPS – PK-35 sunnuntaina 30.9. kello 15.00, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

24.09.2012

C-junnuille pronssia piirisarjassa

Oulun Palloseuran C-juniorit lähtivät kauteen täysin uudella joukkueella, johon liittyi pelaajia Sarkkirannan Ajaxista Kempeleestä ja Kiimingin KiiRistä. Molemmat olivat edellisen kauden jumbojoukkueita, joten OPS:ssa oltiin tyytyväisiä piirisarjan pronssimitaleihin. Kirkkaammat mitalit matkasivat Rovaniemellä RoPS:lle ja FC Lynxille.

- Komea on ollut joukkueen meno kaudella. Joukkue on ollut kärkikahinoissa mukana koko ajan. Pelaajat ovat hitsautuneet tiiviiksi nipuksi kehittyen kaudella hyväksi ja menestyväksi joukkueeksi. Hienoa on myös se, että joukkue saavutti sarjassa tavoitteen mitaleille pääsystä, joka hieman arvelutti ennen kauden alkua. Kiitos pelaajille hyvistä peleistä. On ollut hieno huomata että joukkue pystyy haastamaan, kenet tahansa sarjassa. Voitto on ollut lähellä joka pelistä, mutta onni ei ole aina ollut mukana, joukkueen valmentaja Esa Saajanto sanailee.

Koko OPS:n organisaatio onnittelee C-junioreita hienosta kaudesta!

Katso sarjataulukko piirin sivuilta

(Toimitus)

21.09.2012

Juuso Kemppaisella riittää virtaa - lauantaina vastassa SJK

Ykkösen kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta Oulun Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho ottavat lauantaina yhteen Seinäjoen keskuskentällä. Molemmat joukkueet ovat keränneet viidestä viime ottelustaan hurjat 12 pistettä. Viiteen peliin mahtuu vain yksi tappio kummallekin. 16-vuotiaan OPS-laituri Juuso Kemppaisen mukaan pelattavaa riittää kauden lopuissakin otteluissa.

– SJK tulee varmasti ihan täysillä ja niillä on kova ryhmä vaihtopenkkiä myöten. Voittoa lähdetään hakemaan ja uusimaan alkukauden voitto Seinäjoella. Joukkueena meidän piti pelata paremmin tämä kausi, mutta nyt kun putoamispeikkoakaan ei enää ole, niin voimme pelata vapautunein mielin loput pelit. Ja tietysti Oulun herruus eli sijoittuminen AC Oulun yläpuolelle sarjataulukossa olisi hienoa, Kemppainen suunnittelee.

Nuoren miehen kauden avausosuma on vielä näkemättä, mutta ehkäpä seinäjokelaisyleisö pääsee ihastelemaan sitä lauantaina.

– Peliaikaa on tullut enemmän kuin mitä odotin ennen kauden alkua, joten toivotaan, että nyt osuu. Paikkoja on kyllä ollut ja yrittänyt olen kovasti. Maali loppukauden peleissä on henkilökohtainen tavoitteeni, kaksi kertaa avauskokoonpanossa pelannut ja 15 kertaa vaihdosta kentälle tullut Kemppainen asettaa.

Juuso Kemppainen on noussut pirteiden otteiden ansiosta ikäluokkansa maajoukkueen vakiokalustoon. Suomi-paidan pukeminen ja oman tason mittaaminen kovia jalkapallomaita vastaan ovat kuuluneet Kemppaisen kauden kohokohtiin.

– On pelattu muun muassa Englantia, Norjaa, Meksikoa ja Kroatiaa vastaan. Ne ovat olleet mukavia reissuja ja kovia pelejä. Vielä on paljon töitä edessä ennen kuin pysyy vauhdissa mukana huippumaita vastaan, mutta sen takiahan tässä treenataan ja pelataan, että joku päivä voisi saavuttaa sellaisen tason.

Juuso Kemppainen

16-vuotiaan Juuso Kemppaisen vyölle on kertynyt 17 Ykkösen ottelua ja seitsemän poikien maaottelua.Sarjan kakkostilaa havitteleva SJK vaihtoi kesken kauden päävalmentajaansa. Cristoffer Kloo astui syrjään ja Simo Valakari värvättiin tilalle. Lauantain ottelun on Valakarin ensimmäinen seinäjokelaisyleisön edessä. OPS pystyy teoriassa nousemaan sarjassa nykyiseltä kuudennelta paikaltaan vielä neljänneksi, mutta SJK:ta oululaiset eivät pysty enää tavoittamaan kolmessa jäljellä olevassa pelissä. Miten voitto irtoaa Seinäjoelta Juuso Kemppainen?

– Perusjuttu: nolla omiin, paikoista maalit ja kova taistelu. ”Kopo” (Juhani Koponen) hoitaa SJK:n vähäiset tilanteet ja meidän hyökkääjät tekevät paikoistaan maalit ja niitä paikkoja tulee ihan varmasti.

Molemmat joukkueet saavat jalkeille lähes kaikki miehensä. Ramirez ja Juha-Matti Huovinen vapautuvat pelikielloistaan, eikä kotijoukkueellakaan ole pannassa yhtään pelaajaa. Sen sijaan SJK:n konkarit Aki Sipilä ja Jyri Hietaharju saattavat olla pikkuvammojen takia sivussa.

SJK – OPS lauantaina 22.9. kello 15.00, Seinäjoki.

(Toimitus)

13.09.2012

Luiz Antonio: ”Kasataan niin paljon pisteitä kuin mahdollista”

Ykkönen palaa maaottelutauolta neljän pelin loppurutistukseen. Liiganousu on jo ratkennut Rovaniemen Palloseuralle, mutta Kakkoseen putoajat ovat vielä auki. HIFK:n tilanne lienee jo liian tukala, mutta OPS:n lauantaivieras FC Hämeenlinna omaa vielä oljenkorren sarjassa säilymiseen. Toki hämeenlinnalaisten on voitettava käytännössä kaikki jäljellä olevat ottelunsa ja toivottava samaan aikaan KooTeenPeen tai Jipon konttaamista. Teoriassa FC Hämeenlinna voi ohittaa vielä OPS:nkin sarjataulukossa, mutta tuo mahdollisuus jäänee teoriankirjoihin.

Joka tapauksessa OPS saa lauantaina vastaansa raivoisasti sarjapaikastaan taistelevan joukkueen. Antonion mukaan Palloseura lähtee otteluun tutulla reseptillä: oman tekemisen kautta.

– Ei ole helppo peli tulossa. Meidän ei tarvitse miettiä Hämeenlinnan tilannetta, vaan keskittyä ainoastaan omaan tekemiseen ja uskaltaa pelata meidän omaa peliä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muistuttaa.


FC Hämeenlinna-OPS
Joukkueiden kohtaaminen Hämeenlinnassa oli maalivahtien näytöstä molemmissa päädyissä: lopputulos 0 - 0. Alkukesän kohtaamisen OPS vei Raatissa selkeästi 4 - 0.

OPS tavoittelee mahdollisimman korkeaa sarjasijoitusta loppukauden aikana. Jaossa on vielä 12 pistettä ja OPS mielii napata ne kaikki. Antonio on luottavainen, kun sarja palaa kahden viikon tauolta lauantaina.

– Meillä on neljästä viime pelistä kolme voittoa alla ja olemme harjoitelleet loman aikana hyvin – perjantaihin asti.

– Kasataan niin paljon pisteitä kuin on mahdollista lopuista peleistä.

Positiivisiin asioihin lukeutuu myös se, että OPS:n verkkoon on tehty noissa neljässä viime pelissä ainoastaan yksi maali ja sekin vapaapotkusta. FC Hämeenlinnan tilasto on päinvastainen: neljästä pelistä kolme tappiota ja vain yksi tehty maali.

Espanjalaishyökkääjä Eduardo on ensimmäistä kertaa mukana OPS:n pelaavassa kokoonpanossa lauantaina. Vastuuta on luvassa jälleen kerran laajalle rintamalle, sillä kokeneet keskikenttäpelaajat Juha-Matti Huovinen ja Ramirez ovat sivussa pelikieltojen takia. Muuten OPS isännöi linnapaitoja terveellä ryhmällä. FC Hämeenlinna on painiskellut avainpelaajiensa loukkaantumisien kanssa, joten kahden viikon sarjatauko on tehnyt varmasti terää esimerkiksi polvivaivaiselle entiselle OPS-pelaajalle Luis Vanderleille.

OPS – FC Hämeenlinna lauantaina 15.9. kello 15.00, Tervetuloa!

(Toimitus)

07.09.2012

Taikalanne-Juntunen mukana liigalegendojen joukkueessa jalkapallon superviikonloppuna

Olympiastadionille kokoontuu lauantaina 8. syyskuuta ennennäkemätön määrä suomalaisen jalkapalloilun todellisia legendoja, kun ohjelmassa on kaksi huippuottelua Veikkausliigan Legendat vs. Palloliiton Gladiaattorit ja Respect-joukkue vs. Maailma XI. OPS-manageri Miika Juntunen on itseoikeutetusti mukana Veikkausliigan Legendojen joukueessa.


Juntunen lupaa taikalanteen heilahtavan stadionilla

Miika Juntunen vakuuttaa olevansa kovassa iskussa, kun hän osallistuu lauantaina pelattavaan Respect-päivän otteluun. Juntunen uskoo ottelusta tulevan hienon tilaisuuden. Juntunen arvostaa tulevaa tapahtumaa.

- On se hienoa, että entisiä pelaajia kunnioitetaan tällä tavalla. Tämä on upea tilaisuus ja tapahtuma. Tärkeintä on, että on hauskaa ja tämä on hieno kulttuuriele. Toivottavasti yleisö myös löytää paikalle.


Juntunen toivoisi kuitenkin hieman pidempää peliaikaa kuin vain 2x15 minuuttia.

- Peliaika on aika lyhykäinen. Minä olisin pelannut mielelläni enemmänkin. Treenaan OPS:n mukana ja olen siten Ykkösen kunnossa, Juntunen paljastaa.

- Eiväthän kaverit ehdi edes lämmetä tuossa ajassa. Siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä vanhoille luille. Olisi peliaika voinut olla edes vähintään tunnin verran, Juntunen heittää.


Juntunen muistetaan armottomana pelimiehenä, joka aloitti pääsarjatasolla jo 15-vuotiaana vuonna 1980 päästen heti juhlimaan Suomen mestaruutta Oulun Palloseurassa. Usein Juntusen tehdessä maalin, taikalanne heilui tuuletuksen merkiksi.

- Kyllä lupaan, että taikalanne nähdään myös lauantaina. Ensimmäisellä puoliajalla keskitän yhden maalin ja toisella sitten survon itse sisään.


Vaikka hänet on nimetty Veikkausliigan Legendaksi, hän ei ole saanut siitä kertovaa taulua vielä itselleen.

- Olen vielä kruunaamaton legenda. Otan sen vasta sitten, kun nostamme OPS:n liigaan, Juntunen päättää.


Veikkausliigalegendojen joukkueeseen jo nimetyt pelaajat:

Keith Armstrong (valmentaja)
Mika Kottila
Valeri Popovits
Tommi Kautonen
Toni Huttunen
Antti Pohja
Saku Puhakainen
Jyrki Rovio
Aarno Turpeinen
Marco Casagrande
Alexei Eremenko Sr.
Rami Rantanen
Miika Juntunen

(Lähde: Veikkausliiga)

05.09.2012

Pitkään OPS:n mukana harjoitellut Eduardo saa näyttöpaikan loppukaudeksi

Oulun Palloseura teki ennen jalkapallon siirtoikkunan sulkeutumista vielä yhden liikun, kun pitkään OPS:n mukana harjoitellut espanjalaispelaaja Eduardo De Blas Martin päätettiin nostaa kokoonpanoon loppukauden ajaksi. Ouluun heinäkuun puolivälissä muuttanut Eduardo on pelannut viimeksi Espanjan 3.divisioonassa Club Deportivo Tausten paidassa. Hän viihtyy parhaiten hyökkääjänä tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

– Päätimme yhdessä päävalmentajan ja urheilutoimenjohtajan kanssa, että sarjatilanteesta johtuen emme enää ota uusi nigerialaisia tälle kaudelle, vaan säästämme panoksia tulevaan kauteen. Loput kuusi nigerialaista tulevat meille ensi talven aikana, jolloin saamme rauhassa miettiä, ketkä heistä sopivat joukkueeseemme parhaiten. Lähes pari kuukautta meidän mukana harjoitellut Eduardo sen sijaan pelaa meillä loppukauden, OPS-manageri Miika Juntunen kertoo.


Eduardo De Blas Martin
Hyökkääjä / keskikenttä
5.4.1986, Espanja

(Toimitus)

09.09.2012

Luizao vahvoilla Rönkän voimapelaajaksi

Jokaisessa OPS:n kotiottelussa on jaettu tällä kaudella Veljekset Rönkä Oy:n voimapelaajasarvia. Ottelun voimapelaajat on palkittu kolmella, kahdella tai yhdellä sarvella. Kauden päätyttyä eniten sarvia saanut pelaaja palkitaan erikoispalkinnolla. Luizao on tällä hetkellä vahvimmin ehdolla OPS:n voimapelaajaksi, sillä brassitoppari on kerännyt 14 sarvea, kun kaksi kotiottelua on vielä pelaamatta.

Voimapelaajapörssin voittoon on Luizaon lisäksi teoreettiset mahdollisuudet myös Ramirezilla (10 sarvea), Jean Fridolin Nganbe Nganbella (9 sarvea) ja Pekka Räisäsellä (9 sarvea).

Lähiruoka on parasta, maussa on sen voima.

(Toimitus)

04.09.2012

Los Europeos -sivusto uutisoi näyttävästi lauantaisen RoPS-voiton

Oulun Palloseuran lauantainen 2 - 0-voitto tuolloin vielä voittamattomasta Rovaniemen Palloseurasta on poikinut isoja otsikoita ulkomaita myöten. Euroopassa jalkapalloilevia meksikolaispelaajia seuraava Los Europeos -sivusto uutisoi OPS:n voiton näyttävästi. Jutun päätähtenä on kukas muukaan kuin ottelun kahdella maalillaan ratkaissut OPS:n meksikolaispelaaja Alberto Ramirez. Myös RoPS:n paidassa tällä kaudella pelannut meksikolainen Jose Manuel Rivera on tarinassa mukana:

Linkki Los Europeoksen juttuun

(Pikakäännöksen jutusta saat esimerkiksi kopioimalla tekstin Google Translateen)

(Toimitus)

03.09.2012

Puolalaistoppari Piotr Gurzeda jatkaa 1 +1 sopimuksella

Lähes kaksimetrinen puolalaistoppari Piotr Gurzeda (25) on vakuuttanut Oulun Palloseurassa kolmen pelaamansa ottelun aikana. Gurzedan mukaantulon jälkeen OPS:n verkkoon on tehty kolmessa pelissä vain yksi maali ja sekin vapaapotkusta. Hän on kuulunut kaikissa pelaamissaan otteluissa kentän parhaimmistoon. OPS on solminut Gurzedan kanssa 1 + 1 mallisen jatkosopimuksen.

– Tiedän, että voin olla vielä parempi pelaaja kuin olen tällä hetkellä ja uskon, että OPS voi auttaa minua kehittymään täällä. Tuon voitontahtoa joukkueeseen olipa kyseessä ystävyysottelu tai sarjapeli. Haluan aina voittaa ja annan kaikkeni, jotta onnistumme nousemaan Veikkausliigaan ensi vuonna, Gurzeda asettelee.

Piotr Gurzeda

Piotr Gurzeda on vakuuttanut kolmessa pelaamassaan ottelussa.Hän päätti toukokuussa pelinsä Venäjän 1.divisioonassa FK Shinnik Yaroslavlin joukkueessa, jossa hänen tililleen kertyi yhteensä 16 ottelua sekä kokemusta Venäjän Cupin puolivälieristä ja Venäjän 1.divisioonan Cupin finaaleista. Hän on pelannut kotimaassaan Puolassa Swit Nowy Dworin ja Narew Ostrolekan joukkueissa. Puolassa hänet on valittu 1.divisioonan vuoden nuoreksi pelaajaksi (2006) sekä kaksi kertaa sarjan parhaaksi keskuspuolustajaksi (2009 ja 2010).

– Toivottavasti urani parhaat hetket ovat vielä edessä. Tähänastisia huippuhetkiäni ovat valinnat eri liigojen tähdistökentällisiin, CSKA Moskovan kohtaaminen Venäjän Cupin puolivälierissä, Venäjän 1.divisioonan Cupin hopea ja kaksi sarjanousua Swit Nowy Dworissa Puolassa. Olimme Yaroslavlissa erittäin lähellä nousua Venäjän pääsarjaan, mutta hävisimme pudotuspeleissä Rostoville, hän kertaa.

Gurzeda aloitti jalkapallon pelaamisen 13-vuotiaana kokeiltuaan ensin uintia, koripalloa, karatea, yleisurheilua ja pöytätennistä.

– Oli yksi joukkueeni heikoimmista pelaajista, kun aloitin jalkapallon, mutta olen tehnyt kovasti töitä kehittyäkseni. Jotkut seurat halusivat ostaa minut jo kesken opiskeluaikojeni Varsovassa, mutta päätin viedä opiskelut loppuun ennen ammattilaisuraani, Puolan Ostrolekasta kotoisin oleva toppari muistelee.

OPS:lla on voimassa olevat sopimukset ensi kaudesta päävalmentaja Luiz Antonion lisäksi maalivahti Juhani Koposella, keskikenttäpelaajilla Ramirezilla ja Jean Fridolin Nganbe Ngabella sekä omilla nuorilla Juuso Kemppaisella, Aleksi Autilla, Niklas Puurusella, Ville Rimpisellä ja Yannick Venadiambulla.

Viime keväänä paljon resursseja Palloseuralta syönyt harjoitushalli on pian valmis ja OPS:n seuratalon rakennustyöt ovat alkamaisillaan, joten OPS:ssa on vapautunut olosuhteiden parantamisesta paljon resursseja kilpailutoimintaan eli käytännössä joukkueen aikaisempaan rakentamiseen tulevalle kaudelle.

– OPS:ssa ajatellaan asioita seuraavassa tärkeysjärjestyksessä: talous, organisaatio, olosuhteet ja kilpailutoiminta. Olen aina sanonut, että tuolissa on neljä jalkaa, jotka pitää olla tasapainossa. Harjoitushalli on meille myös taloudellinen asia, mutta ennen kaikkea se parantaa oululaisten junioreiden ja samalla meidän omia harjoitusolosuhteita. Olemme panostaneet viime vuosina kovalla kädellä talouteen, organisaatioon ja olosuhteisiin. Kilpailutoiminta seuraa automaattisesti perässä, kun nämä kolme ensimmäistä asiaa ovat kunnossa, OPS:n manageri Miika Juntunen paaluttaa.


Piotr Gurzeda
Toppari
23.2.1987, Puola


Aiemmat seurat:
2011-2012: FK Shinnik Yaroslavl (Venäjä 1div.)
2006-2011: Swit Nowy Dwor (Puola 1.div.)
2005-2006: Narew Ostroleka (Puola 1.div.)

(Toimitus)

01.09.2012

Ville Kovalainen elokuun OPS-juniori

OPS:n A-junioreiden kapteeni Ville Kovalainen on elokuun OPS-juniori. Joukkueen luottotopparin virheet alakerrassa ovat minimissään niin kuin kuuluukin ja Villen pelaaminen on parantunut vuosi vuodelta ja peli peliltä kuin hyvä vuosikertaviini. OPS:n A-pojat ovat Ykkösen C-lohkossa kolmantena vain kolme pinnaa lohkoa johtavan TP-47:n perässä. Sarjaa on jäljellä vielä viisi kierrosta, joten OPS:lla on hyvät mahdollisuudet tavoitella nousua SM-sarjaan.

Kari Vaalto ja Ville Kovalainen

OPS:n valmentava urheilutoimenjohtaja Kari Vaalto palkitsi Ville Kovalaisen voitokkaan RoPS-ottelun alkuseremonioissa.


(Toimitus)

30.09.2012

Pisteputki jatkuu, voitto sentistä kiinni

Vantaan Pallokerho-35 saa olla tyytyväinen sunnuntaiseen tasapeliin Raatissa. Isäntäjoukkue Oulun Palloseura hallitsi ottelun molempia jaksoja, mutta vaarallisimmat hyökkäysvyörytykset nähtiin toisella puolikkaalla. OPS:n voittomaali suorastaan roikkui ilmassa, mutta päätösvihellys kuultiin pelin ollessa 1 – 1.

– Me hallitsimme myös avausjaksoa, mutta emme olleet tehokkaita. Olisi pitänyt olla enemmän liikettä. Heti toisen jakson alussa PK meni johtoon, mutta siitä huolimatta me pelasimme erinomaisen 45-minuuttisen. PK on laadukas ja pelaava joukkue ja heitä vastaan on mukava pelata, kun peli on avointa ja molemmat hyökkäävät. Se on hyvä jalkapallolle, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio näki.

Jean Fridolin Nganbe Nganbe

Jean Fridolin Nganbe Nganbe paineli toisella jaksolla puolenkymmentä kertaa ohi häntä vartioineesta Sami Salmesta. Vain maali jäi puuttumaan.


Palloseuran ainoa kauneusvirhe nähtiin aivan toisen puoliajan alussa, kun vierailijoiden Antonio Inutile hassutti kulmassa muuten pirteästi esiintynyttä Lawrence Chiedozieta. Inutilen syöttö löysi boksin sisältä Esa Terävän, joka laukoi pallon voimalla OPS:n maaliin. Tämän jälkeen peliä pelattiin vain vantaalaisten päädyssä.

– OPS:lla oli kaksi vai kolme tolppalaukausta ja he hallitsivat jo ensimmäisellä puoliajalla peliä, joten kyllä tasapeliin täytyy olla tyytyväinen. Toki voidaan jossitella sitä, että 0 – 1-tilanteessa me olisimme voineet tehdä toisen maalin, mutta ottaen huomioon OPS:n syyskunnon, olemme tyytyväisiä tasapeliin, PK-luotsi Pasi Pihamaa summasi.

Iiro Vandell kilautti pallon kertaalleen tolppaan ennen kuin brasilialaishyökkääjä Leandro Costa sai nahkakuulaan maaliin asti. Brassi rynni väkisin kahden pakin välistä tekopaikkaan ja sijoitti pallon kauniisti ylänurkkaan. Costa oli erittäin lähellä viimeistellä tasoitusmaalinsa kopion vain hetkeä myöhemmin. Sama kuvio, mutta pallo kolahti sisätolppaan – sentti sisemmäksi, niin pallo olisi ollut maalissa. Myös Jean Fridolin Nganbe Nganbe junaili itsensä useamman kerran vaaralliseen tekopaikkaan. PK-vahti Miikka Häkkinen kuitenkin napsi kamerunilaisen kudit.

Ramirez

Eino Wäntsi palkitsi jo perinteiseksi muodostuneen Oulun Palloseuran kauden joukkuepelaajan. OPS:n joukkuepelaaja vuosimallia 2012 on Alberto Ramirez.OPS – PK-35 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Esa Terävä 46 min.
1 – 1 Leandro Costa 59 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Leandro Costa (OPS)
2 Ramirez (OPS)
1 Petri Oravainen (PK-35)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Piotr Gurzeda
2 Juhani Koponen
1 Iiro Vandell

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

22.09.2012

Maalikarkelot päättyivät OPS:n juhliin

Murskaavan tehokas avausjakso kantoi voittoon Seinäjoen keskuskentällä lauantaina, vaikka kotijoukkue SJK olikin lähellä kiriä rinnalle toisella puoliajalla. Oulun Palloseura karkasi reilussa puolessa tunnissa peräti 0 – 3-johtoon, kun Pekka Kainu, Ramirez ja pilkulta osunut Leandro Costa tuulettivat maaleja.

– Todella hyvää peliä ja molemmat joukkueet hakivat voittoa. Yleisö tykkäsi varmasti. Joku voi ajatella, että päästimme SJK:n vielä lähelle, mutta pitää muistaa, että meillä oli vastassa todella laadukas joukkue ja myös heillä oli paljon paikkoja. Me viimeistelimme hyvällä prosentilla, oli hyviä kombinaatioita ja Juhani Koponen (kuvassa) oli maalilla aivan loistava, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi.

Ottelussa kohtasivat kaksi Ykkösen kuntopuntarin kärkiporukkaa ja se näkyi kentällä. SJK tuli tauolta ärsytettynä ja teki tasokkaasta ottelusta erittäin jännittävän. Seinäjokelaiset kirivät Matti Lähitien (55 min.) ja Toni Lehtisen (58 min.) nopeilla maaleilla OPS:n niskaan, mutta oululaisten johtoa kotijoukkue ei pystynyt kuromaan. Makeasta voitosta huolimatta ottelu toi kotiläksyjä oululaisille.

– SJK:n ensimmäinen maali tuli helposti vapaapotkusta ja toisessa maalissa minä ehdin huutaa vaihtopenkiltä, että siellä on takatolpalla mies vapaana, mutta kukaan ei ottanut häntä.

– Pitää kuitenkin muistaa, että voitto on voitto. Me pelasimme kovalla sykkeellä ja koko sydämellä tänään, Antonio korosti.

OPS nappasi kauden kolmesta kohtaamisesta seitsemän pistettä SJK:lta. Seinäjoelle lähti Palloseuralta vain yksi tasapelipinna. OPS pelaa ensi viikon sunnuntaina kauden viimeisen kotiottelunsa, kun PK-35 saapuu Vantaalta Palloseuran vieraaksi. Tervetuloa juhlimaan kauden kotipäätöstä Raattiin!

SJK – OPS 2 – 3 (0 – 3)
0 – 1 Pekka Kainu 17 min.
0 – 2 Ramirez 20 min.
0 – 3 Leandro Costa rp. 35 min.
1 – 3 Matti Lähitie 55 min.
2 – 3 Toni Lehtinen 58 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Matti Lähitie (SJK)
2 Lawrence Chiedozie (OPS)
1 Daniel Caumo (SJK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

15.09.2012

Täältä pesee - Juntusen hana aukesi

Matias Juntunen päätti pitkän maalittoman putkensa upealla tavalla. Hän pyssytti toisella jaksolla kaksi osumaa, jotka takasivat OPS:lle 2 - 1-voiton FC Hämeenlinnasta lauantaina Raatista.

- Oli todella helpottavaa saada maali, Juntunen sanoi.

Osumat olivat Juntuselle kauden ensimmäiset.

Viime kauden lopun paha loukkaantuminen ja varusmiespalveluskiireet ovat vieneet parhaan terän Juntusen tekemisestä.

- Nyt olen päässyt jonkinlaiseen kuntoon, vaikka on minulla vielä parannettavaakin, Juntunen sanoi.

Matias Juntunen
Matias Juntunen tykitti 2 - 0-maalin takakulmaan tästä tilanteesta. (Kuva: Toimitus)


Avausmaali ottelun 60. minuutilla tuli tärkeään saumaan, sillä FC Hämeenlinnalla oli monta tilaisuutta heiluttaa verkkoa OPS-vahti Juhani Koposen selustassa.

- Sain Fridolta (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) hyvän syötön keskelle. Harjoituksissa on painotettu, että pitää laukoa ja se osui kohdalleen.

"Matigolin" toinen maali syntyi vartti ensimmäisestä. Kursailematon kuti upposi takakulmaan rangaistusalueen rajan tuntumasta.

- Näköjään Luiz (Antonio) on opettanut omat poikansa tekemään paremmin maaleja kuin minä, FC Hämeenlinnan valmentaja Jussi Lempinen totesi.

Juhani Koponen
Juhani Koponen näyttää mallia OPS Boxing Teamin junioreille. (Kuva: Toimitus)


Vaikka sinipaidassa ei ole mietitty sarjassa säilymistä, niin voitto tietää sitä, että OPS pelaa saletisti Ykköstä myös ensi kaudella. FC Hämeenlinna taas putosi pahnan pohjimmaiseksi ja tippuu ilman maailmanluokan ihmettä sarjaporrasta alemmas.

Ottelu kuului FC Hämeenlinnan viimeisiin oljenkorsiin ja OPS osasi suhtautua peliin oikein.

- Tiesin, ettei tästä tule meille helppo ottelu, OPS:n valmentaja Luiz Antonio sanoi.

Toisella puoliajalla FC Hämeenlinna sai yrittää maalintekoa luvattoman monta kertaa. Sinisten puolustus peitti laukauksia mainiosti.

- Jalkapallo on ihmeellinen peli. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme hyvin, mutta emme saaneet maalia. Toisella pelasimme huonosti ja teimme kaksi, Luiz Antonio kummasteli.

Mohamed Koroman 88. minuutilla pukkaama 2 - 1-tasoitus olisi saanut jäädä tekemättä, sillä sen jälkeen nähtiin pari tiukkaa tilannetta OPS-maalilla. Hyökkäyksen avuksi noussut maalivahti Ville Kalervo tykitti lisäajalla volleysta tulisesti ja vain Koposen retkautus esti shokkitasoituksen.

- Johdimme 2 - 0 ja olimme vähällä menettää voiton. Ei tuollaista saisi tapahtua, Luiz Antonio sanoi.


OPS - FC Hämeenlinna 2 - 1 (0 - 0)
1 - 0 Matias Juntunen 60 min.
2 - 0 Matias Juntunen 75 min.
2 - 1 Mohamed Koroma 88 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Matias Juntunen (OPS)
2 Piotr Gurzeda (OPS)
1 Aleksi Autti (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Lawrence Chiedozie
2 Leandro Costa
1 Aleksi Autti

(Toimitus)

01.09.2012

OPS kauden ensimmäinen RoPS:n kaataja

Oulun Palloseura onnistui lauantaina siinä, missä yksikään Ykkösen muista joukkueista ei ole vielä tällä kaudella onnistunut. Rovaniemen Palloseura poistui Raatista kauden ensimmäinen tappio niskassaan ja samalla OPS pesi kasvonsa keskiviikon paikallistappion jäljiltä.

– Tämä oli pelkästään kasvojen pesua viime pelin jäljiltä ja me onnistuimme siinä hyvin. Sanoin kopissa ennen peliä, että nyt pelataan sydämestä ja palautetaan kunnia. Kaikki halusivat voittoa ja me annoimme kaiken suoraan sydämestä, nollapelin torjunut OPS-kapteeni Juhani Koponen kiitteli.

Kentän hahmo oli Ramirez, joka pyssytti kaksi kauden upeimpiin osumiin lukeutunutta maalia. Ensimmäisen suoraan vaparista 20 metristä ja viimeisen kaukolaukauksella niin ikään 20 metristä. Tällä kertaa OPS onnistui ”tappamaan” pelin loppuhetkillä Ramirezin toisella maalilla.

– Silloin kuului aikamoinen pamaus ”rollonpoikien" selkänahasta, Koponen kertasi.

Voitonavaimiin kuului Koposen torjuntatyöskentelyn lisäksi puolustuslinjan vahva pelaaminen. Laitapakiksi tuulennopeaa RoPS-hyökkääjää Emenike Uchennaa pitämään pudotettu Lawrence Chiedozie onnistui tehtävässään lähes täydellisesti.

– Minun mielestäni Emenike Uchenna on tämän sarjan paras pelaaja. ”Lare” (Lawrence Chiedozie) vartioi hänet onnistuneesti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kehui.

Antonio arvosti voiton Koposen tavoin erittäin korkealle.

– Pojat olivat nälkäisiä paikallispelin jälkeen ja me pesimme naaman tällä voitolla. Pelaajille oli tärkeää voittaa tämä joukkue, joka nousee liigaan, eikä ollut hävinnyt vielä kertaakaan.

Juhani Koponen

RoPS:n paikka, mutta linjatuomarin lippu on pystyssä paitsion merkiksi.RoPS-luotsi Kari Virtanen ei turhaan selitellyt loppukaudeksi muualle vuokrattujen pelaajiensa perään.

– Totta kai tappio harmittaa aina. Yritimme voittaa ja hakea hyvää tulosta täältä, mutta OPS oli Ramirezin vaparin ja kaukolaukauksen verran parempi. Moni selittelee, ketä puuttuu kokoonpanosta ja ketä on vuokrattu minnekin, mutta minä en halua selitellä. Tänään meillä oli tämä joukkue ja piste. Niillä pelataan, ketä on pakassa, eikä selitellä. Olemme voittaneet tällä kaudella paljon huonommallakin pelillä ja oli tänään paljon positiivistakin: oli hyviä syöttökombinaatioita ja Eetu Muinonen oli kymppipaikalla hyvä, hän totesi.

Luiz ja Leandro

Luiz Antonio ohjeisti toisella jaksolla pelaajilleen, miten kolme pinnaa jää Ouluun.Voiton myötä OPS vankisteli asemiaan keskikastissa. Palloseura kohtaa kahden viikon kuluttua lauantaina FC Hämeenlinnan Raatissa.OPS – RoPS 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Ramirez 19 min.
2 – 0 Ramirez (Jean Fridolin Nganbe Nganbe) 89 min.

Veikkauspörssipisteet:
3 Lawrence Chiedozie (OPS)
2 Ramirez (OPS)
1 Eetu Muinonen (RoPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet:
3 Piotr Gurzeda
2 Ramirez
1 Juhani Koponen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)