« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - May 2010

28.05.2010

Täydet pisteet Espoosta

FC Espoo - OPS-jp 1 - 2 (0 - 0)

Sarjanousijoiden kohtaaminen Espoossa kääntyi toisella jaksolla vierasjoukkue Oulun Palloseuran hyväksi lopulta maalein 1 - 2. Ensimmäinen puoliaika oli hyvistä tilanteista huolimatta maaliton, mutta toisella 45-minuuttisella alkoi tapahtua.

OPS:n molemmat maalit olivat varsin samantyyppisiä. Kummassakin tilanteessa loistavan ottelun pelannut Luis Vanderlei (kuvassa) vapautti Matias Juntusen läpiajoon. Ensimmäinen tilanne kimpoili maaliin FC Espoon Sixten Björkstrandin kautta, mutta toisen karkumatkan Juntunen viimeisteli itse. Molemmat maalit syntyivät toisen jakson alussa.

- Maalien lisäksi meillä oli paljon tilanteita ja täytyy sanoa, etten ymmärtäisi jalkapalloa, jos emme olisi voittaneet tätä ottelua. Tämä oli oikeutettu voitto, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio huokaisi.

OPS:n pelaajista varsinkin Luis Vanderlei oli jatkuvasti vaarallinen ja vain espoolaisvahti Timo Aaltosen uskomattomat torjunnat ylänurkista estivät brassin maalinteon tällä kertaa. Ensimmäisellä jaksolla "Decon" kaukolaukaus kilahti tolppaan ja toisella jaksolla Aaltonen torjui Vanderlein ampuman vapaapotkun näyttävästi ylänurkasta. Topparin paikalla ensimmäisen täyden Ykkösen ottelunsa pelannut Iiro Vandell esiintyi myös edukseen. Normaalisti Augustine Jibrinin toppariparina luutinut Juha-Pekka Juvonen oli nostettu poikkeuksellisesti hyökkäyksen kärkeen, jonka Luiz Antonio totesi olleen "onnistunut veto".

Viimeisellä kympillä OPS joutui ahdinkoon, kun espoolaiset hakivat raivokkaasti maalia nostamalla neljä miestä kärkeen. Kavennusmaali nähtiinkin vain minuutti ennen täyttäaikaa, kun Fidan Seferi rikkoi kuparisen.

- He panostivat hullunlailla ja meillä oli todella vaikeaa, mutta tällä kertaa olimme nöyriä ja ajattelimme puolustuspään kautta, Antonio kertasi.

Aivan ottelun loppuhetkillä vaihdosta kentälle tullut Teemu Pähtilä kirmasi Anzor Kaladzen kanssa kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen. Pähtilä harhautti jo maalivahdin ja syötti vielä Kaladzelle, jonka veto suuntautui kuitenkin yli maalin.

 

Voiton myötä OPS kohensi asemiaan sarjataulukon viidennelle sijalle. Seuraavan ottelun OPS pelaa ensi sunnuntaina kotikentällään Joensuun Jippoa vastaan.


Maalit:

0 - 1 Sixten Björkstrand (oma maali) 48 min.
0 - 2 Matias Juntunen (Luis Vanderlei) 54 min.
1 - 2 Fidan Seferi 89 min.
 

Ottelun tilastot

 

Luis Vanderlein pelaajakortti

 

Matias Juntusen pelaajakortti

 

(Toimitus)

 

27.05.2010

Miika Hosio painottaa kovan asenteen merkitystä

OPS:n kausi ei ole lähtenyt vielä toivotulla tavalla lentoon, vaan peliesitykset ovat olleet vaatimattomia varsinkin kotikentällä kahdessa viime ottelussa. Viidestä pelistä OPS on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme.

- Kausi ois voinut kyllä paremminkin alkaa. Ei ole mennyt odotusten mukaisesti, vaan on tullut kaksi helppoa kotitappiota, joihin ei voida olla tyytyväisiä. Ennen kaikkea tasaisuutta tarvitaan, ettei peli ailahtelisi niin paljon, keskikentän työmyyrä Miika Hosio painottaa.

Sarjassa kahdeksantena olevalta oululaisjoukkueelta on lupa odottaa paljon parempia otteita, jotka syntyvät Hosion mukaan 100 prosenttisen asenteen kautta.

- Kaikkien pitää pelata mahdollisimman kovalla asenteella, taistella ja pistää itseä likoon. Tämä on fyysinen sarja, jossa ei voi säästellä mitään. Joukkue on hioutunut hyvin kasaan, että ei se siitä ole kiinni. Porissakin oli tappiosta huolimatta hyvä taistelu, asenne ja sydän mukana. Kotipeleihin pitää saada sama tahto ja asenne, mitä vieraissa on ollut, Hosio vaatii.

- Se on fakta, että siten pelaat, miten treenaat. Itse olen yrittänyt treenata 100 prosenttisella asenteella, jolloin se siirtyy myös peleihin.

Vielä on 21 ottelua jäljellä ja 63 sarjapinnaa jakamatta, joten johtopäätöksien aika ei ole vielä. Nousujuna on vielä mahdollista kääntää, mutta ensin se on saatava raiteilleen. Sarjakärkeä ei kannata päästää karkuun, vaikka takaa-ajokokemusta OPS:lla on lähes koko viime kauden ajalta, jolloin joukkue jahtasi onnistuneesti lähes koko kauden sarjaa johtanutta FC OPA:a.
 
- Olemme tehneet kovasti töitä ja olemme yrittäneet eri taktiikoita. Tutkittiin tuossa, että meidän yhdeksästä maalista vain kaksi on hyökkääjien tekemiä, joten se vaatii parannusta. Samoin erikoistilanteista pitää onnistua. Niiden kautta olisi voinut tulla enemmänkin maaleja, koska mahdollisuuksia on kyllä ollut, Miika Hosio ruotii.

- 1 - 0 voitto riittää eikä aina tarvi voittaa 3 - 0. Yksi maali riittää, kunhan johto pystytään pitämään eikä päästetä vastustajaa ohi niin kuin meillä on käynyt parissa pelissä. Pitää pelata alakerran kautta ja maalivahtipelin on myös onnistuttava. Me olemme ehkä lähteneet liian hanakasti hakemaan toista tai kolmatta maalia johtoasemassa. Riittää, kun puolustaa tiukasti ja tekee lisämaalit sen kautta, kun vastustaja avaa peliä eikä yritä maaleja väkisin, hän pohtii.

 

Miika Hosio

Miika Hosion mukaan joukkueessa ollaan viime aikoina harjoiteltu reagointia toisten

liikkumiseen, jotta tiedetään katsomattakin, mitä toiset tekevät kentällä. Myös kommo-

nikoinnin merkitystä on painotettu.


Perjantaina OPS lentää Espooseen, missä oululaisia isännöi toinen nousijajoukkue FC Espoo. Espoolaiset ovat aloittaneet kauden todella räväkästi ja joukkue onkin sarjassa neljäntenä 10 pinnaa keränneenä.

- He ovat aloittaneet kauden yllättävänkin hyvin. Heillä on varmasti kova asenne niin kuin meilläkin. Molemmilla on halu pärjätä ja päästä pitkälle sekä pelata hienoa futista, mutta me olemme tyytyväisiä vain kolmeen pisteeseen Espoosta. Se vaatii sitä, että tehdään paikoista maalit. Olemme pitäneet palloa hyvin tähän asti, mutta niin kuin Luiz Antonio sen sanoo, emme ole pystyneet "tappamaan" pelejä, Hosio kertoo.

Omiin otteisiinsa keskikenttäpelaaja Miika Hosio on pääpiirteittäin tyytyväinen, vaikka parannettavaakin totta kai löytyy.

 

- Minulla on vähän eri rooli kuin aikaisemmin. Iso rooli siinä mielessä, että joutuu juoksemaan todella paljon. Ei ole jäänyt välttämättä sitten niin paljon energiaa pallolliseen peliin, kun tekee niin sanottua likaista työtä. Parannettavaa on pallollisessa pelissä, mutta muuten olen tyytyväinen ja pari maaliakin olen pystynyt tekemään. Lisäksi yksi vastaan yksi -tilanteissa tarvitaan lujuutta, jotta voi voittaa palloja ja saada sitä kautta itseluottamusta peliin.

Perjantai-illan vastustaja lienee ainakin täynnä itseluottamusta, sillä FC Espoolla on alla voitot KPV:stä ja FC PoPa:sta. Se on kuitenkin varmaa, ettei OPS matkusta 614 kilometriä pyytelemään anteeksi, vaan joukkue yrittää palata voittojen tielle Espoossa.


Miika Hosion pelaajakortti

(Toimitus)

 

23.05.2010

Katso ottelukooste OPS-jp - FC Hämeenlinna

 

 

Lue otteluraportti

 

Katso kuvakooste

 

 

(Toimitus)

22.05.2010

Kuvakooste lauantain ottelusta

OPS-jp - FC Hämeenlinna 1 - 2 (1 - 1)

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze kokeilee, mutta ottelun parhaana palkittu Antti Ekholm nyrkkeilee pallon

väljemmille vesille.

 

Luis Vanderlei

Luis Vanderlei kuului OPS:n parhaimmistoon.

 

Augustine Jibrin

Myös Augustine Jibrin pelasi kelpo ottelun tappiosta huolimatta.

 

Juha-Pekka Juvonen

Jibrinin toppariparina luuti tuttuun tapaan Juha-Pekka Juvonen.

 

Miika Hosio

Miika Hosio nappaa pallon korkealta haltuun ja vapauttaa saman tien Luis Vanderlein

maalintekoon.

 

Antti Alakulju

Antti Alakulju torjui uransa toisessa Ykkösen ottelussa. Kypärä suojasi parin viikon

takaista aivotärähdystä.

 

Luiz Antonio

Luiz Antoniolla riitti ohjeita muun muassa Anzor Kaladzelle.

 

Sami Karjalainen

17-vuotias OPS-hyökkääjä Sami Karjalainen debytoi Ykkösessä lauantaina.

 

Antti Ekholm

OPS:n loppukiri typistyi FC Hämeenlinnan maalivahdin Antti Ekholmin loistaviin otteisiin.

Paluun sinipaitaan tehnyt Mika Hautala tarkkailee irtopalloa.

 

 

Kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

 

Lue otteluraportti

 

Katso maalikooste

22.05.2010

Ote karkasi hyvän alun jälkeen

OPS-jp - FC Hämeenlinna 1 - 2 (1 - 1)

Oulun Palloseura jatkoi heikkoja kotiesityksiä taipumalla pirteän alun jälkeen FC Hämeenlinnalle. Kotijoukkue otti pelitapahtumat nopeasti haltuunsa, mutta ote kirposi puolen tunnin pelin ja johtomaalin jälkeen. FC Hämeenlinna kiitti, kun isännät löysäsivät tahtia johtoasemassa ja vierailijat iskivät tasoitusmaalin ilkeään paikkaan juuri ennen taukovihellystä.

- Toinen huono peli peräkkäin kotona. Erikoista, että pelaamme paremmin vieraissa. Johtomaalin jälkeen keskikenttä alkoi hävitä palloja, hyökkäys ei ollut tarpeeksi vahva ja olimme heikkoja kaksinkamppailuissa. Jos et "tapa" vastustajaa silloin kuin sinulla on paikka, niin vastustaja "tappaa" sinut, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tiivisti.

Vierailijoiden päävalmentaja Teuvo Palkki iloitsi kauden avausvoitosta, joka irtosi kovan taistelun jälkeen.

- Ottelun alku oli OPS:n. He vyöryivät päälle ja se näytti todella pahalta ja siltä, ettemme olleet valmiita. Jotain kummaa tapahtui 1 - 0 maalin jälkeen ja me saatiin ote. Ensimmäisen jakson lopun tasoitus erikoistilanteesta antoi uskoa toiselle puoliajalle. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään 1 - 3 maalikin lopussa. Hieno voitto ja tämä antaa uskoa meidän nuorille pelaajille, hämeenlinnalaisluotsi kertasi.

 

1 - 0

Tässä leijailee ottelun avausmaali. Tulisen laukauksen takana Luis Vanderlei.


OPS:n Luis Vanderlei väläytti tulista vasuriaan puolen tunnin kohdalla tinttaamalla pallon suoraan Miika Hosion syötöstä alanurkkaan 16-rajan tuntumasta. Komean avausmaalin jälkeen alkoikin yllättäen kehittyä valkoinen vyöry kohti OPS-maalia ja FC Hämeenlinnan tasoitus roikkui ilmassa. Vierailijat saivat juuri ennen taukovihellystä kulmapotkun, josta Olli Lehtimäki puski tasoituksen kotijoukkueen kannalta ikävimpään mahdolliseen saumaan.

- Pitäisi kestää paineita eikä alkaa miettiä, että mitä jos nyt tulee tasoitus, Antonio viittasi avausjakson lopun tapahtumiin.

Tauon jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes FC Hämeenlinnan Eetu Kokkinen näytti laukaisijan lahjojaan upottamalla pallon Vanderlein lailla hieman 16-rajan takaa alanurkkaan. OPS haki ottelun lopussa tasuripistettä todella suurella riskillä muuttamalla taktiikkaansa 3-5-2 muotoon ja vaihtamalla kärkeen pitkänhuiskean Mika Hautalan ja Ykkösen tason debyytin tehneen 17-vuotiaan Sami Karjalaisen, mutta mikään ei auttanut. Lisämaali oltiin lähempänä nähdä kentän toisessa päässä, jonne vierailijat rakensivat muutaman todella vaarallisen vastaiskun.

- Brasiliassa on sellainen sanonta, että yksi pelaaja kääntää pianon ja muut soittavat sitä. Meillä ei ole sellaista pelaajaa (pianonkääntäjää), vaan olemme heikkoja kaksinkamppailuissa, Luiz Antonio totesi.

OPS pelaa ensi perjantaina toista sarjanousijaa, FC Espoota vastaan vieraissa.

 


Maalintekijät:

1 - 0 Luis Vanderlei (Miika Hosio) 31 min.

1 - 1 Olli Lehtimäki (Juuso Huhtapelto) 45 min.
1 - 2 Eetu Kokkinen 60 min.

Veikkauspörssipisteet:

3 Antti Ekholm (FC Hämeenlinna)

2 Eetu Kokkinen (FC Hämeenlinna)

1 Luis Vanderlei (OPS-jp)

 

 

Katso maalikooste

 

Katso kuvakooste

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

21.05.2010

Uponor ja Paroc uudet pääyhteistyökumppanit

Oulun Palloseuran peliasujen rinnassa komeilee tällä kaudella seuran uusien pääyhteistyökumppaneiden Uponor Suomi Oy:n ja Paroc Oy Ab:n logot vanhan tutun Pomi Finland Oy:n lisäksi. Uponorin ja Parocin yhteistyösopimuksen ovat kaksivuotisia ja OPS:n manageri Miika Juntusen mukaan OPS-jp:n seurahistorian merkittävimpiä. Uponor on yksi johtavista rakennus- ja ympäristötekniikan järjestelmien toimittajista maailmassa. Paroc-konserni on puolestaan edelläkävijä energiatehokkaiden eristystuotteiden- ja ratkaisujen valmistajana.

 

- Meillä on Oulussa Pohjoismaiden pohjoisin villatehdas ja halusimme saada sille näkyvyyttä. Uskon, että OPS voi sen hoitaa. Oulun tehtaalla on pitkät perinteet, ja haluamme parantaa asemaamme entisestään Oulun alueella ja saada vahvistusta sen toiminnalle yhteistyökuvion myötä, Paroc Oy Ab rakennuseristeiden myyntipäällikkö, Jari Rantamäki kertoo.

OPS:n muut pääyhteistyökumppanit ovat aiemmilta vuosilta tutut Halpa-Halli, Securi, Pörhön autoliike ja Pomi Finland Oy.

 

 

Katso kaikki kauden 2010 yhteistyökumppanit

 

www.uponor.fi

 

www.paroc.fi

(Toimitus)

 

21.05.2010

FC Hämeenlinna vastassa lauantaina

Hieman yllättäen sarjajumboksi alkukaudesta jäänyt FC Hämeenlinna yrittää kääntää kurssiaan lauantaina Castrenissa. On syytä muistaa, että hämeenlinnalaisten ryhmä on todellisuudessa paljon vaarallisempi kuin sarjataulukko osoittaa, joten OPS:lla ei ole varaa luulla, että edessä olisi helppo ilta.

FC Hämeenlinna on tienannut vain yhden tasapelipisteen toistaiseksi ja kärsinyt kolme tappiota. Tasapeliin hämeenlinnalaiset ylsivät Porin Palloilijoiden kanssa. Viime kierroksella Mikkelin Palloilijat nappasivat 0 - 1 voiton Hämeenlinnasta. OPS on sarjassa seitsemäntenä kuusi pinnaa keränneenä. Lauantai-illan isännillä on takanaan maukas 1 - 4 vierasvoitto Klubi 04:stä.

 

OPS maalivahdit

Maalivahtivalmentaja Erkki Paananen on huolehtinut, että pallot jäävät OPS-vahtien

Oskari Forsmanin ja Antti Alakuljun (takana oik.) sekä OPS-juniorien maalivahdin

Tommi Kumpulaisen (takana vas.) käsiin.

 

 

FC Hämeenlinna on tuskaillut alkukauden tehottomuuden lisäksi loukkaantumisten aiheuttamien kokoonpanomuutosten kanssa varsinkin puolustuspäässä. Lukuisten poissaolojen kiusaama FC Hämeenlinna matkustaa Ouluun ilman nilkkavaivaista topparia Jukka Rannetta ja koko loppukauden sivussa olevia Jussi Heikkistä ja Tommi Puronahoa. Lisäksi Ilpo Verno on kärsinyt nivusvammasta ja Joni Lindroos on sairaana.

 

OPS sai keskiviikkona lisävoimaa joukkueeseen, kun viime kauden nousujunan kapteeni Mika Hautala palasi sinipaitaan. Hän on pelikelpoinen lauantaina. Oliveira parantelee polveaan ja Paulo Pereira on vielä pitkään sivussa.

 

Vierailijat sijoittuivat viime kaudella Ykkösessä kuudenneksi, mutta tuosta joukkueesta on poissa peräti 20 maalia iskenyt Pekka Sihvola, joka siirtyi FC Lahden riveihin ja luottotoppari Jani Sipilä lopetti uransa viime kauteen. Hämeenlinnassa vastuu on siirtynyt kokoonpanomuutosten takia nuoremmille pelaajille, jotka varmasti janoavat hyviä suorituksia ja antavat parastaan myös Oulussa.

OPS-jp - FC Hämeenlinna la 22.5. klo 16:00, Castren. Tervetuloa !

 

(Toimitus)

 

21.05.2010

Pelaajakortit julkaistu

OPS-jp:n tämän kauden joukkueen pelaajien kuvat ja pelaajakortit on julkaistu joukkue-osiossa.

 

(Toimitus)

20.05.2010

Mika Hautala palaa sinipaitaan - kaksi nigerialaishyökkääjää tulossa

Viime kauden nousujoukkueen kapteeni Mika Hautala (33) nostaa nappulat naulasta ja palaa pelikentille tuttuun joukkueeseen. Hautalan sopimus kattaa loppukauden.

- Tuntuu mahtavalta olla mukana joukkueessa taas. Kunnioitan todella paljon OPS:n valmentajia ja manageria, koska he halusivat minut mukaan, vaikka en ole treenannut talvella. Eihän tästä voinut kieltäytyä, nyt täytyy vain hoitaa itseni kuntoon, Mika Hautala kertoo.

 

- Täällä on paljon samoja pelaajia kuin viime vuonna ja muutama uusi, joiden myötä joukkue on entistä ammattimaisempi ja parempi. Uudet pelaajat ovat loistavia tyyppejä ja sopivat joukkueeseen hyvin, hän toteaa kesken ensimmäisten harjoituksien.


Päävalmentaja Luiz Antonio muistaa erittäin hyvin, miten Hautala kantoi joukkuetta viime vuonna alkukaudesta iskemällä kuusi maalia sekä tekemällä sarjanousun kannalta elintärkeän lisäaikamaalin FC Santa Clausin verkkoon syyskuussa.

- Hänen vahvuus on asenne ja pituus molempiin suuntiin, pelaapa hän hyökkääjänä tai topparina. Emppu (Erkki Paananen) on tehnyt hänelle harjoitusohjelman, jossa on paljon juoksua ja peruskuntoharjoittelua, Antonio mainitsee.

 

Mika Hautala

Mika Hautala (vas.) on pelannut uransa aikana lähes kaikissa oululaisjoukkueissa. Nyt

hän palasi tuttujen pelikavereiden rinnalle OPSiin.


Hautala pelaa tänään Kolmosen ottelun farmijoukkue OPS-j:n paidassa ja lauantaina mies on käytettävissä OPS-jp:n kotiottelussa FC Hämeenlinnaa vastaan.

- Minulta odotetaan asennetta ja johtajuutta, olenhan joukkueen vanhimmasta päästä Decon (Luis Vanderlei) kanssa. Toivottavasti pääsen lauantaina pelaamaan, sillä en tietystikään ole tyytyväinen, jos istun 90 minuuttia penkillä, vaan totta kai haluan pelata, Hautala innostuu.

Hautalan lisäksi joukkueeseen odotellaan kahta nigerialaishyökkääjää, joiden peliluvat OPS-manageri Miika Juntunen laittoi kuntoon jo ennen kevään siirtoikkunan umpeutumista huhtikuun lopussa. Mark Minaborin (21) ja Emmanuel Ikhimhinin (20) liittyminen joukkueeseen on enää oleskeluluvista kiinni.

 

 

Aikaisemmat seurat:

 

Emmanuel Efosa Ikhimhin

Shooting Stars Football Club Ibadan

Crisial FC Lagos

Bobby FC Lagos
Sunshine Stars Akure

Gateway Lagos FC Foonet

Kwara utd

 

Mark Minabor

Viborg FF (Tanskan 1.div.)
 Marsa FC (Maltan 3.div.)

Sharsk FC (Nigeria)


(Toimitus)

 

14.05.2010

Komea paluu voittojen tielle

OPS palasi voittokantaan komealla tavalla sarjajohtaja Klubi 04:n kustannuksella muutaman pelin tarpomisen jälkeen. OPS:n iloinen hyökkäyspeli kantoi hedelmää neljän maalin verran, mikä lämmitti OPS:n päävalmentaja Luiz Antonion mieltä.

 

- Pääsimme takaisin voittojen tielle ja kentällä oli paljon hyviä asioita. Hallitsimme peliä heti alusta lähtien ja varsinkin ensimmäiset 30 minuuttia olivat hyvää peliä, hän totesi.

 

- Me hallitsimme peliä enemmän, mutta pitää muistaa, ettei Klubi 04:llä ollut paras mahdollinen kokoonpano. Sieltä puuttui paljon pelaajia eikä HJK:sta tullut apuja, Antonio jatkoi.

 

Matias Juntunen aloitti maalinteon Helsingissä ampumalla pallon maalinedusruuhkasta sisään vartin pelin jälkeen. Maali on Juntusen uran ensimmäisen Ykkösen tasolla. Puolentunnin pelin jälkeen Alex Arinze teki niin ikään avausmaalinsa Ykkösen tasolla. Nigerialainen sai loistavan keskityksen Luis Vanderleilta ja Arinze siirsi takatolpalta pallon tyhjään maaliin. Oma osansa maalista voi ottaa myös Klubi-vahti Tomas Karike, joka arvioi keskityspallon lentoradan väärin.

Toisen jakson alkupuolella oululaisvieraat karkasivat jo kolmen maalin johtoon, kun ottelun parhaana palkittu Luis Vanderlei tykitti Juntusen laukauksen paluupallon verkkoon noin seitsemästä metristä. Klubi 04 rikkoi kuparisen 66 minuutin kohdalla. Alexander Ring ampui helpohkon maalin 20 metristä ohi OPS-maalia vartioineen Antti Alakuljun. Oululaisvahti pelasi perjantaina uransa ensimmäisen ottelun miesten Ykkösessä. Hieman kokeneempi Ykkösen kävijä Miika Hosio kaunisteli loppunumerot 1 - 4 viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä vapaapotkusta.

 

Näin OPS:n mukana Ouluun lensi hikisten pelikamppeiden lisäksi kolme sarjapinnaa. OPS:n seuraava ottelu pelataan lauantaina 22.5. Castrenissa, jonne saapuu vieraaksi FC Hämeenlinna.

 

- Nyt aloitetaan keskittyminen FC Hämeenlinna otteluun ja meidän pitää pelata samanlainen peli kuin tänään, Antonio viitoitti.

 

Klubi 04 - OPS-jp 1 - 4 (0 - 2)

0 - 1 Matias Juntunen 15 min.

0 - 2 Alex Arinze (Luis Vanderlei) 32 min.

0 - 3 Luis Vanderlei 58 min.

1 - 3 Alexander Ring 66 min.

1 - 4 Miika Hosio 85 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Luis Vanderlei (OPS-jp)

2 Augustine Jibrin (OPS-jp)

1 Juri Kinnunen (Klubi 04)

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

13.05.2010

Sarjajohtajan vieraaksi

Oulun Palloseura jatkaa pitkiä pelireissujaan perjantaina Helsingissä, jonne joukkue lentää pahaan paikkaan kovana kotijoukkueena tunnetun Klubi 04:n vieraaksi. Helsinkiläiset olivat viime kaudella Ykkösessä seitsemänsiä. Helsingin Talenttiklubi 04 on perinteisesti ollut erityisen vahva pelatessaan Finnair Stadiumin keinonurmella, mutta vieraissa ei ole kulkenut yhtä hyvin. Liekö syynä myös se, että reservijoukkue on saanut paremmin apuja HJK:sta juuri kotiotteluihinsa.

 

- Klubi 04 on vaikea joukkue, vaikka se on nuori. HJK on Suomen suurin seura ja se tekee hyvää juniorityötä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio muistuttaa.

 

Klubi 04 on voittanut kaksi neljästä pelaamistaan otteluista ja se johtaa sarjaa tällä hetkellä. Viime kierroksella joukkue voitti kotonaan Mikkelin Palloilijat maalein 3 - 1. OPS hävisi viime lauantaina samoin numeroin Porissa PoPa:lle. Klubi 04 on jäänyt tasatulokseen pohjoisen joukkueiden PS Kemin ja Rovaniemen Palloseuran kanssa ja voittanut OPS:n tavoin Tampereen Pallo-Veikot maalein 3 - 0. Tappiota Klubi ei ole vielä kohdannut. OPS:n sarjasijoitus on kolmen pelatun ottelun jälkeen yhdeksäs - tilillä on yksi voitto ja kaksi tappiota.

- Me haluamme päästä takaisin voittojen tielle, mutta se vaatii paljon töitä ja nöyryyttä, Antonio ohjeistaa.

Marko Kivilä ja Antti Alakulju ovat toipuneet pelikuntoon, mutta Oliveira on sivussa polvivamman vuoksi.

 

(Toimitus)

 

11.05.2010

Vakioveikkaus kirmaa kesäksi kotimaisiin kohteisiin

Vakioveikkaus siirtyy tällä viikolla kesäaikaan, kun kuponki täyttyy kotimaisista kohteista. Kesän ajan Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaisin kello 18.25. Ensimmäisellä täysin kotimaisella kierroksella Vakioveikkauksen kohteina on komea kattaus kotimaan sarjoista, sillä mukana on Veikkausliigaa, Ykköstä ja Kakkosta. 

Veikkaus.fi:n Vakioviikko-sivusto seuraa Vakioveikkausta myös kesällä kuin hai laivaa. Vakioveikkaajille ja jalkapallon ystäville suunnattu sivusto tarjoaa tuoreita uutisia, videosisältöä, kierroksen vakiovihjeen sekä jälkipelit. Vakioviikko löytyy osoitteesta www.veikkaus.fi/vakioviikko 

Vakioveikkauksen kesäaika päättyy elokuussa, kun Englannin sarjat käynnistyvät.

08.05.2010

Tahtoa löytyi, mutta pisteet jäivät Poriin

FC PoPa - OPS-jp 3 - 1 (1 - 1)


Oulun Palloseura aloitti lauantai-illan kamppailun vauhdilla ja vierailijat olivat niskanpäällä avausjaksolla. Pallo kaivettiin jo kolmen minuutin pelin jälkeen Porin Palloilijoiden maalista, kun Juha-Pekka Juvonen vei OPS:n johtoon kulmapotkutilanteesta.

- Ensimmäinen jakso oli hyvää peliä. PoPa pelasi paljon taaksepäin, negatiivista jalkapalloa, jolloin me pääsimme ottamaan ylhäältä kiinni ja saimme hyviä erikoistilanteita, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi avausjaksoa.

Puolen tunnin pelin paikkeilla FC PoPa:n maalivahti Michal Slawuta kippasi alimpana pelaaja Anzor Kaladzen nurin, mutta tilanteesta ei punaista korttia noussut ja peliä jatkettiin tasamiehityksellä. Juuri ennen taukovihellystä OPS-vahti Oskari Forsman oli väärässä paikassa väärän aikaan ja Juha-Pekka Juvosen palauttama pallo painui harmillisesti omaan maaliin. PoPa pääsi onnenkantamoisella peliin mukaan.

- Pukukopissa painotin, ettei menetetä uskoa virheen jälkeen, mutta pallo ei toisella jaksolla pomppinut meille, Antonio harmitteli.

Toisella jaksolla isännät onnistuivat maalinteossa kahdesti. Ensimmäistä otteluaan porilaisten riveissä pelannut Moraes Felipe de Oliveira iski pallon pussiin 60 minuutin kohdalla ja Samu Ruisniemi ampui helpohkon maalin 81 minuutin jälkeen. PoPa:n Juho Lehtonen sai toisen varoituksen myötä ulosajon hetki ennen 3 - 1 maalia, mutta lopun ylivoima ei auttanut Palloseuraa.

- Yhteen asiaan me voimme olla tyytyväisiä. Joukkueella oli tahtoa, eikä loppunumerot tarkoita sitä, että peli olisi ollut huono. Päät pystyyn ja tämä sama tahto mukaan Klubi04-otteluun, Antonio käänsi katseen ensi perjantain Helsingin vierailuun.

 

FC PoPa - OPS-jp 3 - 1 (1 - 1)

0 - 1 Juha-Pekka Juvonen 3 min.

1 - 1 Juha-Pekka Juvonen (oma maali) 45 min.

2 - 1 Moraes Felipe de Oliveira 60 min.

3 - 1 Samu Ruisniemi 81 min.

 

Katso ottelukooste Satakunnan Kansan nettisivuilta

 

Ottelun tilastot

(Toimitus)

 

07.05.2010

PoPa isännöi Palloseuraa - pelin on parannuttava paljon

OPS matkustaa jo perjantaina Poriin valmistautumaan lauantai-illan kamppailua varten, jota isännöi liiganousua havitteleva Porin Palloilijat. Kultaisten vuosien jälkeen notkahtanut jalkapallokaupunki hakee pysyvää paluuta liigakartalle seuran puheenjohtaja Antti Sumialan ja konkariluotsi Pertti Lundellin johdolla.

- PoPa:lla on ollut sama joukkue 3 - 4 vuotta kasassa ja he ovat tehneet pitkään töitä yhdessä ja pelaajat tuntevat toisensa. Pertti Lundellin filosofia on, että joukkue pelaa nimenomaan jalkapalloa. Vaikea peli on tulossa ja meidän pitää parantaa paljon PK-35 ottelusta, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio viitoittaa.

Vapunpäivän ottelussa Vantaan PK-35:ttä vastaan löysästi pelannut OPS hävisi pisteet lisäajan maalilla. Antonion mukaan tuosta tappiosta on selvitty ja katseet on käännetty kohti uusia haasteita, mutta otteiden on parannuttava reilusti viimekertaisesta.

- Meidän pitäisi pelata omaa peliä ja olla ennen kaikkea nöyriä. Pitää pelata tahdolla koko sydämestä. Me emme voi olla ylimielisiä, vaan täytyy muistaa, että me olemme sarjanousija, Antonio tähdentää.

PoPa nousi toissakaudella Ykköseen ja sijoitus oli viime kaudella heti neljäs. Tämän kauden avausottelussa porilaiset pelasivat tasan 2 - 2 FC Hämeenlinnan kanssa. Viime kierroksella PoPa otti 0 - 2 vierasvoiton Mikkelin Palloilijoista. Lauantain ottelu on porilaisten kotiavaus ja kaupungissa odotetaan varmasti innolla myös entisen pelaajalegendan, nykyisen OPS-luotsi Luiz Antonion saapumista.

 

- Poriin on mukava palata takaisin pitkästä aikaa. On todella hyvä fiilis. Pori on jalkapallokaupunki ja toivon, että siellä pelattaisiin Veikkausliigaa jonkun vuoden sisällä, sillä siellä on todella fanaattinen yleisö, Luiz Antonio muistaa omilta Porin vuosiltaan.

Vaaleansinisten riveistä kannattaa tarkkailla ainakin 18-vuotiasta "superjuniori" Juho Lehtosta, joka teki 12 maalia viime kaudella. Hyökkäyspäästä löytyy myös suomalaisille hyvin tuttu brassihyökkääjä Piracaia. Joukkueen kolme uusinta ulkomaalaishankintaa lienevät myös kovia vahvistuksia. PoPa värväsi Brasiliasta maan pääsarjakokemusta omaavat Felipe de Oliveira Moraesin ja Luiz Henrique Koprovskin. Lisäksi seuran riveihin liittyi jo viime kaudelta tuttu ghanalainen Michael Akuffu. Kolmikko ei ole esiintynyt vielä yhdessäkään ottelussa, mutta peliluvat ovat kunnossa, kun OPS vierailee Porissa. PoPa:n riveistä puuttuvat Toni Junnila ja Lauri Pirhonen. OPS:n Paulo Pereira on sivussa vielä reilut kaksi kuukautta. Marko Kivilän paluuta kentille odotellaan noin viikon sisällä.

FC PoPa - OPS-jp lauantaina 8.5. klo 16:00, Pori.


(Toimitus)

 

02.05.2010

Katso ottelukooste OPS-jp - PK-35

 

(Toimitus)

01.05.2010

PK-35 vei pisteet lisäajan maalilla

Sateen kastelemalla Castrenin keinonurmella hakattiin pitkään maalitonta tasatulosta ennen kuin vierailijoiden Niko Haiko ratkaisi pelin kellon tikittäessä jo lisäaikaa. Viimehetken maali on tietysti aina katkera paikka ja sen myönsi OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio, joka ei nähnyt likimainkaan haluamiaan asioita kentällä.

- Olen pettynyt joukkueeseen tänään. Me ei tehty kovasti töitä, vaan me kävelimme enemmän. Vain Augustine Jibrin pelasi omalla tasollaan tänään, muut eivät. Totta kai joka joukkueelle tulee huono peli jossain vaiheessa ja kyllä kentällä oli yritystäkin välillä, mutta se ei riitä. Tästä jäi paljon parannettavaa, mutta pitää muistaa, että tämä oli vasta toinen peli tällä kaudella, OPS-luotsi harmitteli.

Oululaisittain ottelusta ei jäänyt sankaritarinoita kerrottavaksi. Mitään yksittäistä syytä päävalmentaja ei tuoreeltaan osannut sanoa heikkoon esitykseen.

- Pitää jutella maanantaina pelaajien kanssa, mikä oli, Antonio sanoi.

Kotijoukkueella oli omat hetkensä laittaa pallo verkkoon, mutta enemmän kauhunhetkiä nähtiin OPS:n maalilla, jossa löysästi pelannut puolustuslinja tarjoili maalipaikkoja vastustajalle. Kuinka ollakaan myös vantaalaisilla tökki, eikä palloa saatu maaliin muutamasta avopaikasta huolimatta. PK-35:n riveistä puuttui pelätty hyökkäyskaksikko Petteri Kaijasilta - Daniel Nwoke, joten siinä varmasti osasyy vierailijoiden hutipotkuihin. Kaikesta huolimatta PK-35 onnistui lopulta runttaamaan voittoon tarvittavan maalin, joka tietysti kismitti kotijoukkuetta.

- Me emme lähde koskaan hakemaan kentälle tasapeliä tai tappiota, mutta kyllä pelaajien pitää tiedostaa yksi asia: pistekin olisi paljon tällaisesta ottelusta, jossa emme pelanneet omalla tasollamme. Yksi piste olisi ollut paljon, Antonio ruoti.

OPS:lla on viikko aikaa sulatella tappiota ennen kuin pelit jatkuvat Porissa niin ikään liiganousua tavoittelevan FC PoPa:n vieraana.


OPS-jp - PK-35 0 - 1 (0 - 0)

0 - 1 Niko Haiko 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet:
3 Mikko Halme (PK-35)
2 Jukka Halme (PK-35)
1 Augustine Jibrin (OPS-jp)

 


Ottelun tilastot

(Toimitus)