« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2010

30.04.2010

Markkinointi Miika Juntunen Oy saa korvauksia AC Oululta

Oulun käräjäoikeus velvoitti perjantaina 30.4. Oulun Edustusjalkapallo AC Oulu ry:n suorittamaan Markkinointi Miika Juntunen Oy:lle korkoineen yhteensä 58 775,07 euron edestä saatavia. Summa koostuu vuoden 2005 ja 2006 palkkioista, jolloin Miika Juntunen toimi AC Oulun managerina.

 

(Toimitus)

 

30.04.2010

Jibrin kuuluttaa tiivistä pelaamista PK-35:n vaarallista hyökkäystä vastaan

Oulun Palloseura punnitsee vapunpäivänä vantaalaisen Pallokerho-35:n taidot kotikentällään Castrenissa. Keinonurmella tuskin nähdään vappuriehaa, sillä OPS:lla riittää varmasti tekemistä vantaalaisten hyökkäysarsenaalin - etupäässä Petteri Kaijasilta ja Daniel Nwoke - kanssa.

- Odotan mielenkiintoista peliä, koska PK-35 on hyökkäävä joukkue kuten mekin. Heillä erittäin hyvät ja terävät hyökkääjät, jotka tulevat pitämään meidän puolustajat varpaillaan, OPS-toppari Augustine Jibrin kertoo.

 
- Itse en tosin halua uskoa, että ilta olisi kiireinen meidän puolustajille, koska meillä todella hyvä puolustus, joka ymmärtää peliä. Me olemme täysin valmiita otteluun ja olemme harjoitelleet loistavasti tämän viikon, hän lisää.

 

PK-35 aloitti kautensa pirteästi ja hyvällä ilmeellä, vaikka se jäikin 0 - 0 tasatulokseen paikallisottelussa Viikinkejä vastaan. Joukkueen hyökkääjät olivat vielä talviunilla tuossa ottelussa, sillä lukuisista tilanteista huolimatta Vantaalla ei maalia nähty. PK-35:n kannalta tasuripisteen arvoa nostaa se, että joukkue pelasi loppuhetket vajaalla Mikko Lönnströmin ulosajon myötä. Lönnström on pelikiellossa vappuna.

 

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin kuuluttaa tiivistä pelaamista lauantain ottelussa.


Se on varmaa, että vantaalaisten harjoituksissa on puhuttu viimeistelyn merkityksestä tällä viikolla. PK-35 on ollut pitkään "keskikastin" joukkue Ykkösessä. Viime kaudella vantaalaiset olivat yhdeksänsiä. Joukkueen kapteeni Petteri Kaijasilta on tehnyt tuhoisaa jälkeä kolmen viime kauden aikana. Miehen maalimäärät ovat seuraavat: 18 (2007), 16 (2008) ja 9 (2009). Myös OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnistaa entisenä huippuhyökkääjänä hyvän maalintekijän, kun hän sellaisen näkee.

- PK-35:llä on vaarallinen hyökkäyskaksikko niin kuin kaikki tietävät, se on Ykkösen pahin, Antonio lataa.

- Me ei saada antaa tilaa Petteri Kaijasillalle, se mies on hyvä tekemään maaleja. Heillä on paljon kovasti töitä tekeviä kavereita keskikentällä, joten sielläkin on kova ruuhka, mutta me olemme valmiita, OPS-luotsi vakuuttaa.

Oululaisten teesi kuuluu, että puolustaminen ja pelin voittaminen on silloin helpompaa, kun pitää itse palloa ja tätä kotijoukkue varmasti lauantaina tekee.

 

- Meidän täytyy olla hereillä, kun pääsemme itse parhaille maalipaikoille. Lisäksi täytyy pelata joukkueena tiiviinä yltääksemme päivän parhaaseen suoritukseen. Meidän hyökkääjät osaavat myös olla vaarallisia ja he voivat yllättää minkä tahansa puolustuksen milloin vain, OPS:n nigerialaistoppari Augustine Jibrin vastaa.

 

Hän tietää tarkalleen, mitä ensi lauantain ottelun voittaminen ja oman maalin puhtaana pito vaativat.

 

- Ensinnäkin meidän puolustajien pitää pelata yhtenä yksikkönä ja puhua kentällä niin usein kuin mahdollista ja olla keskittyneitä koko pelin ajan. Tämän lisäksi keskikentän täytyy osallistua puolustamiseen pelin aikana. Eli meidän täytyy pelata yhtenäisenä joukkueena.

Koko kauden suhteen Jibrin on luottavainen. Joukkue etenee peli kerrallaan kohti asettamaansa nousutavoitetta. Kauden avausottelussa TPV kaatui maalein 3 - 0, mutta myönnettäköön, ettei OPS joutunut kovin lujille vielä tuossa ottelussa.

 

- Odotukseni kauden suhteen ovat oikeasti korkealla. Ensinnäkin odotan meiltä todella hyvää kautta, joka toivottavasti päättyy Veikkausliiganousuun. Uskon todella vahvasti joukkuekavereihini ja taustavoimiin. Tällä hetkellä meillä pelaajilla ja seuran työntekijöillä on hyvä, veljellinen ilmapiiri ja se on avain menestykseen, Jibrin sanoo.


OPS-vahti Antti Alakulju on sivussa vapunpäivän ottelusta. Hän sai aivotärähdyksen farmiseura OPS-j:n voitokkaassa Suomen Cupin ottelussa keskiviikkona FC YPA:a vastaan. Marko Kivilä potee vielä kylkeä.

 

 

OPS-jp - PK-35 lauantaina 1.5. klo 16:00 Castren. Tervetuloa!

 

Lipunmyynti

 

(Toimitus)

 

26.04.2010

Matias Juntunen: "Debyytti jätti paljon parannettavaa"

Maaliskuun lopussa 18 vuotta täyttänyt Matias Juntunen hyökkäsi OPS:n avauskokoonpanossa lauantaina TPV:tä vastaan. Ottelu oli nuorukaisen debyytti Ykkösen tasolla. Itseltään paljon vaativa pelaaja ei kuitenkaan ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa joukkueen 3 - 0 voitosta huolimatta.

 

- Oli alkujähmeyttä, mutta peli parani loppua kohti. Se oli hyvä ottelu meiltä joukkueena, mutta itselläni on vielä paljon parannettavaa. En ole tyytyväinen omaan peliini. Vähän jännitti alussa, niin kuin kauden avaus aina ja, jos ei jännittäisi, niin silloin olisi jotain pielessä, Juntunen kertaa.

- Omaa pelaamistani pitää nopeuttaa ja kaksinkamppailuissa pitää pysyä paremmin mukana. Ja tietysti maaleja pitää alkaa tulemaan. Lauantaina oli yksi syöttö, mutta se ei riitä, hän erittelee.

Kaksi edelliskautta Juntunen on viilettänyt OPS-paidassa miesten Kakkosessa, mutta nyt taso vaihtui sarjanousun myötä pykälää kovemmaksi. Joukkueessa siirrettiin kokemusta nuoremmille pelaajille puheen muodossa.

- Sanottiin, että kaksinkamppailupelaaminen on  tärkeässä asemassa ja tempo on kovempi kuin Kakkosessa. Neuvottiin ennen peliä, että pitää pelata peruspeliä ja mahdollisimman yksinkertaisesti, että pysyy mukana ja pärjää, Juntunen muistelee.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen viimeisteli kahden kauden aikana Kakkosessa seitsemän maalia.


Maalitili jäi vielä toistaiseksi avaamatta, vaikka muutama paikka lauantain ottelussa Juntusella olikin. Hän teki komean esityön Miika Hosion viimeistelemään 3 - 0 maaliin kiertämällä maalivahdin ja palauttamalla pallon takaviistoon Hosion jalkaan.

- En nähnyt maalivahtia enää, kun ohitin sen. Mietin vain, että tuo pallo on pakko voittaa. Sitten kuulin, kun Mixu (Miika Hosio) huusi takaa ja näin hänet sivusilmällä. Ehti käydä mielessä, että vedänkö itse pienestä kulmasta, mutta päätin syöttää, kun kaverilla oli parempi paikka, Matias Juntunen kertaa.

OPS kohtaa ensi lauantaina tasapelillä Viikinkejä vastaan kautensa aloittaneen Pallokerho-35:n. Vantaalaisten Petteri Kaijasilta ja Daniel Nwoke muodostavat kenties koko Ykkösen vaarallisimman hyökkäysparin.

- Sieltä tulee sellainen hyökkäysarsenaali vastaan, että meidän puolustus joutuu koetukselle. TPV:tä vastaan se ei vielä joutunut. TPV:tä vastaan meillä toimi pallollinen peli ja keskikenttä oli loistava, mutta pelin voi aina odottaa vielä parantuvan, Juntunen viitoittaa.

(Toimitus)

 

25.04.2010

Maalikooste ottelusta OPS-jp - TPV

24.04.2010

Kuvakooste ottelusta OPS-jp - TPV

 

OPS-jp - TPV 3 - 0 (2 - 0)

 

Janne Mahlakaarto

Janne Mahlakaarto ja Juuso Ollikainen taistelivat keskikentällä.

 

Budka ja Arinze

TPV:n Alexei Budko pysäyttää Alex Arinzen laittomin keinoin. Seurauksena varoitus.

 

1 - 0

Tämän hässäkän päätteeksi Janne Mahlakaarto ampui OPS:n 1 - 0 johtoon.

 

Kaladze ja Hosio

Anzor Kaladze ja Miika Hosio tuulettavat 2 - 0 johtoa.

 

Oskari Forsman

Kotkan FC KooTeePeestä Ouluun siirtynyt maalivahti Oskari Forsman jatkoi siitä, mihin

hän viime kaudella jäi: nollapeli.

 

Augustine Jibrin

Man in the mask. Augustine Jibrin käytti kasvomaskia harjoituskaudella murtuneen

posken suojaksi.

 

Matias Juntunen

Matias Juntunen debytoi monen muun OPS-pelaajan tavoin Ykkösessä lauantaina.

 

Debytantit

Debytantteihin kuuluivat myös Iiro Vandell (vas.), Augustine Jibrin ja Teemu Pähtilä.

Takana kuusi edelliskautta PS Kemissä pelannut Juha-Pekka Juvonen.

 

 

Lue otteluraportti

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Kuvat: Timo Sipilä / Mainosmaker

24.04.2010

Napakka kauden aloitus, OPS-jp - TPV 3 - 0

Oulun Palloseura aloitti Ykkösen taipaleensa yskien, mutta jo vartin jännittämisen jälkeen koneet käynnistyivät kunnolla ja kotijoukkue määräsi tahdin kentällä. Tampereen Pallo-Veikot loi ainoat maalipaikkansa vasta viimeisen kymmenen minuutin aikana, eikä lopputulos 3 - 0 jättänyt epäselvyyttä paremmasta joukkueesta.

- Kaikki vähän jännittivät alussa. Olin puhunut pojille, että TPV:llä on jo yksi peli takana ja  jännitys on heillä pois sen takia. En ole tyytyväinen kahteen asiaan tässä pelissä: ensimmäiset 15 minuuttia ja viimeiset 15 minuuttia olivat huonot. Erikoistilanteet ovat puolestaan edelleen meidän vahvuutemme. Me emme vain piirrä kuvioita, vaan me todella harjoittelemme niitä paljon, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi kauden avausottelua.

Myös OPS:n kapteeni Janne Mahlakaarto huomasi joukkojensa hermostuneen alun räntäsateen kastelemassa lauantai-illassa.

- Hankala alku, oli vähän hakemista. Moni debytoi Ykkösessä tänään, joten oli tärkeää ottaa alku varmasti. Kun pääsimme rytmiin, niin ensimmäinen puoliaika oli sen jälkeen hyvä. Puhuttiin kuitenkin, ettei tehdä avausottelusta liian isoa numeroa, sillä vielä on 25 peliä jäljellä, joten turha jännittää liikaa, vaan pelataan hyvä rento peli ja se toimi alun jälkeen, hän kertoi.

OPS-kippari vastasi ottelun avausmaalista 26 minuutin kohdalla. Ottelun parhaana palkitun Luis Vanderlein lähettämä vapaapotku kimposi tamperelaispuolustuksesta suoraan Mahlakaarrolle, joka tinttasi läheltä kovan laukauksen maalin kattoon. Kymmenisen minuuttia tästä ja Vanderlei junaili jälleen maalipaikan. Brassin keskitys tavoitti kovalla vauhdilla maalille ajaneen Anzor Kaladzen, joka puski 2 - 0 johdon kotijoukkueelle.

 

Niko Heiskanen

Augustine Jibrin (21) ja Niko Heiskanen jarruttavat TPV-hyökkääjien menoa.


Myös toinen puoliaika sujui isäntien komennossa loppuhetkiä lukuun ottamatta.

 

- Me lähdimme hyvällä asenteella emmekä antaneet TPV:lle mahdollisuutta. Kotijoukkueen pitää määrätä, miten pelataan ja millä vauhdilla. Kesällä Tampereella on varmasti luvassa paljon vaikeampi peli, Luiz Antonio aprikoi.

Niko Heiskanen käynnisti hanakan vastaiskun 56 minuutin kohdalla. Heiskasen pitkä syöttö tavoitti Matias Juntusen, joka pudotti pallon Miika Hosiolle harhautettuaan ensi maalivahdin. Hosio tälläsi pallon puolityhjään verkkoon, kun TPV-vahti Aapo Kiljunen ei enää ennättänyt tilanteeseen. Muun muassa Oliveiralla ja Teemu Pähtilällä oli oivat tilaisuudet lisätä kotijoukkueen johtoa toisella jaksolla, mutta TPV:n puolustus kesti. Luiz Antoniolla oli selvä näkemys siitä, miksi vierailijat pääsivät peliin mukaan viimeisellä kympillä.

- Emme pelanneet loppua samalla tasolla. Ei uskallettu pelata maata pitkin ja hätäiltiin pallon kanssa. Kokeilimme lopussa hieman puolustavampaa taktiikkaa (4 - 5 - 1), mutta se ei toiminut, Antonio myönsi.

- Olimme lopussa liiankin tunnollisia puolustuspelissä. Kun tuli katko, niin ylhäällä ei ollut voimaa pitää palloa, Janne Mahlakaarto lisäsi.

Tämän vuoksi TPV loi ottelun ainoat maalipaikkansa loppuhetkillä, mutta OPS-vahti Oskari Forsman piti torjunnoillaan huolen siitä, että kotijoukkueen maali pysyi koskemattomana. TPV:n päävalmentaja Mourad Seddiki harmitteli joukkueensa kokemattomuutta.

- Hyvä peli vastustajalta, onnittelut siitä. Meillä tuli virheitä ja peli oli rikkonainen. Tiesimme ennakkoon, että täällä on hyvät erikoistilanteet, mutta meidän kokematon peli näkyi näissä tilanteissa, Seddiki tunnusti.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze tuulettaa puskemaansa 2 - 0 maalia.


OPS:n ottelut jatkuvat vapunpäivänä Castrenissa, jolloin vastaan asettuu kenties koko Ykkösen vaarallisin hyökkäyskalusto, kun Vantaan PK-35 poikkeaa Oulussa.


OPS-jp - TPV 3 - 0 (2 - 0)
1 - 0 Janne Mahlakaarto (Luis Vanderlei) 26 min.

2 - 0 Anzor Kaladze (Luis Vanderlei) 37 min.
3 - 0 Miika Hosio (Matias Juntunen) 56 min.

 

Veikkauspörssipisteet:

3 Luis Vanderlei(OPS-jp)

2 Janne Mahlakaarto (OPS-jp)

1 Augustine Jibrin (OPS-jp)

 

Katso kuvakooste ottelusta

 

Katso maalikooste ottelusta

 

Ottelun tilastot

 

(Toimitus)

 

23.04.2010

Kauden avausottelussa hurja lataus

Kauden avausottelu on jo ovella eli harjoituspeleistä tutut voitontuuletukset pitää pystyä vaihtamaan kolmeen pisteen arvoisiksi sekä säilyttää raikas peli-ilme myös sarjapeleissä. Lauantaina OPS:n uusi tuleminen saa tulikasteensa Ykkösessä, kun nousijajoukkue mittaa Tampereen Pallo-Veikkojen kunnon kotikentällään Castrenissa.

 

TPV ja Klubi04 ottivat varaslähdön kauteen jo viime sunnuntaina. Tuloksena oli 3 - 0 tappio tamperelaisille kapteeni Sampsa Isoahon ulosajon siivittämänä. Helsingin tuliaiset eivät luonnollisestikaan tyydyttäneet TPV-luotsi Mourad Seddikiä, jonka pelikuviot sekosivat varhaisen ulosajon myötä. OPS siis isännöi lauantaina joukkuetta, joka yrittää välittömästi korjata kurssinsa.

 

- TPV ei varmasti halua pelata kahta huonoa peliä peräkkäin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio varoittaa.

 

Oskari Forsman

Maalivahti Oskari Forsman varmistaa, että puolustuslinja osaa sijoittua oikein erikois-

tilanteissa.

 

Tamperelaisten viime kauden vaikeudet kulminoituivat nimenomaan vieraspeleihin, sillä joukkue ei pystynyt voittamaan yhtään vierasottelua viime kaudella eikä tämän kauden aloitus tehnyt poikkeusta tässä suhteessa. TPV oli viime kaudella viimeinen joukkue, joka vältti putoamisen Kakkoseen. Alkava kausi on kehnosta menestyksestä huolimatta tamperelaisille jo neljäs peräkkäinen Ykkösessä. OPS:n kapteeni Janne Mahlakaarto uskoo TPV:n olevan kova haaste kauden alkuun.

- TPV on varmasti muuttunut paljon niistä ajoista, kun olen viimeksi pelannut heitä vastaan joskus 2000-luvun alussa. Uskoisin, että aggressiivinen ja taisteleva joukkue tulee vastaan. Heillä on avauspelistä tappio alla, joten nyt heillä on varmasti eri ääni kellossa. Tarpeeksi haastetta meille ensimmäiseksi peliksi, Mahlakaarto uskoo.

 

Täksi kaudeksi Pallo-Veikot on hankkinut rosteriinsa muun muassa Suomessa jo pitkään pelanneen venäläistoppari Alexei Budkon. Lisäksi joukkue on saanut riveihinsä muutamia tärkeitä paluumuuttajia, kuten maalivahti Aapo Kiljusen. Joukkueen terävimmän syömähampaan Jussi Kemmon kanssa on syytä olla tarkkana hyökkäyspäässä. TPV-veteraanit Sampa Isoaho ja Jaakko Rönkkö edustavat joukkueessa kokemusta. Tamperelaisten nuorisokaartista kannattaa tarkkailla hyökkääjä Antto Hilskaa sekä pakkeja Teemu Formulahtea ja Matias Sallilaa. TPV:llä on farmisopimus Veikkausliigaseura FC Hakan kanssa.

 

Kotiavaus merkitsee peräti yhdeksälle OPS-pelaajalle siirtymistä uudelle sarjatasolle urallaan. Päävalmentaja Luiz Antonion mukaan kokeneet pelaajat tulevat viitoittamaan esimerkillään tietä nuoremmille kauden avausottelussa.

 

- Meidän pelaajien pitää vaatia toisiltaan paljon ja puhua kentällä. Kokeneiden pelaajien pitää näyttää esimerkkiä nuorille ja vaatia myös heiltä paljon, OPS-luotsi painottaa.

 

Augustine Jibrin

Augustine Jibrin toipui pelikuntoon odotettua nopeammin.


Kauden avaus jää OPS:n pelaajista väliin Marko Kivilällä (kylki) ja Paulo Pereiralla, joka parantelee jalan rasitusmurtumaa kotimaassaan Brasiliassa kesäkuun loppuun asti. Sen sijaan Augustine Jibrin on toipunut pelikuntoon. TPV-kippari Sampsa Isoaho sovittaa pelikieltoa lauantaina.

OPS-jp - TPV lauantaina 24.4. kello 16:00, Castren. Tervetuloa!

 

Lipunmyynti


(Toimitus)

 

22.04.2010

Janne Mahlakaarto: "Liiganousu vaatii tasaisen kauden"

OPS:n kapteeni Janne Mahlakaarto lähtee kauteen kovin odotuksin. Joukkueen kipparille ei tullut yllätyksenä, että talven harjoituspeleissä kaatui muun muassa kolme liigajoukkuetta.

 - Se oli odotettavissa. Meillä on hyvä jengi koossa, joten tulokset eivät yllättäneet minua. Täytyy pitää tämä meno, sillä harjoituspelit eivät merkitse enää mitään, kun kausi alkaa. Pitää poimia ne hyvät asiat ensi lauantaille ja siitä eteenpäin, Mahlakaarto viitoittaa.

Kauden avauksen kynnyksellä tunnelma on korkealla ja fiilis odottava. Edessä on 26 kovaa ottelua, joista ensimmäinen ensi lauantaina Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan Castrenissa.

- Fiilis on semmoinen kuin pitääkin. Pitkä harjoituskausi takana ja kauden alkua on odotettu pitkään. Kausi alkoi tammikuun alussa, mutta nyt alkaa toinen kausi, kun pelit alkavat. Pikku hiljaa alkaa löytymään sellainen hyvä fiilis.

 

Janne Mahlakaarto

OPS:n kapteeni Janne Mahlakaarto (keskellä) näkee joukkueensa nuorissa valtavasti

kehityskykyä.


OPS:n tavoite lyötiin lukkoon heti viime kauden päätteeksi: se on liiganousu. Mahlakaarron mukaan nousutavoite on kova, mutta se on mahdollista saavuttaa.

- Se vaatii tasaisen kauden, hyvän puolustuspelin ja onnistumisia maalintekotilanteissa. Nämä tulevat olemaan erilaisia pelejä, mitä viime vuonna oli Kakkosessa. Joukkueiden välillä on pieniä marginaaleja ja se on tylyä, jos et itse käytä maalipaikkoja, niin vastustaja kyllä käyttää, "Jatta" muistuttaa.

- Varsinkin kapteenina minun täytyy olla esimerkkinä ja kaivaa aina kaikki peliin. Ja niin kuin aina, yritän pelata ehyen kauden ja saada hyvän rytmin ja peli-ilon, hän jatkaa.

OPS:n joukkue on sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Mahlakaarto kuuluu niihin pelaajiin, joilla on kokemusta Veikkausliigasta 84 ottelun verran. Hän on itse aikoinaan näyttänyt nuorena pelaajana kyntensä Tervareissa ja AC Oulussa, josta miehen tie toi RoPS:n, KuPS:n ja FC Hakan kautta takaisin Ouluun. Kokenut pelaaja painottaa, että nuorten on käytettävä näyttöpaikka, kun sellainen tulee.

- Jos on tavoitteita, niin Ykkönen on sellainen sarja, missä nuorten pitää pärjätä ja näyttää osaaminen, kun peliaikaa tulee. Meillä on hyviä nuoria jätkiä joukkueessa ja moni heistä tulee kehittymään kauden aikana, Mahlakaarto uskoo.

Joukkueen kipparin lisäksi liigakokemusta joukkueen sisällä jakavat Marko Kivilä (31), Oliveira (10) ja Oskari Forsman (6) sekä tietysti taustavoimien Luiz Antonio (196) ja Miika Juntunen (426). OPS:n pelaajista sarjataso on uusi Iiro Vandellille, Teemu Pähtilälle, Matias Juntuselle, Antti Alakuljulle, Augustine Jibrinille, Alex Arinzelle, Sami Karjalaiselle, Anzor Kaladzelle ja Paulo Pereiralle.

 

Palloseuran lisäksi eilisessä Ykkösen avaustilaisuudessa nousutavoitteesta kertoivat FC Viikingit, Rovaniemen Palloseura ja Porin Palloilijat. Toivoa sopii, että se toinen joukkue kahden parhaan joukossa on OPS. Siitä saamme varman tiedon viimeistään lokakuun 16. päivänä, jolloin pelataan Ykkösen viimeinen ottelukierros.

(Toimitus)

 

21.04.2010

OPS tavoittelee heti liiganousua

Oulun Palloseuran tavoite on nousta pysyväksi ja menestyväksi liigaseuraksi. Joukkueen tavoitteena on nousta Veikkausliigaan jo tällä kaudella.

 

- Varmasti moni joukkue ei nouse suoraan Ykköseen ja heti Veikkausliigaan, mutta miksi ei tavoiteltaisi nousua heti? Se vaatii paljon onnistumisia ja onnea eikä isoja loukkaantumisia kärsi tulla, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tähdentää.


- Seuralla on kova projekti nousta ammattilaisseuraksi, se suunnittelee esimerkiksi omaa harjoituskeskusta. Meillä on nyt OPS Juniorit takana, mutta tarvitsemme juniorijoukkueen joka ikäluokkaan, jotta sieltä voi kehittyä uusia pelaajia ammattilaiseksi, hän jatkaa.


Suomalaistuneen brassiluotsin mukaan OPS:ssa kaikki on valmista sarja-avausta varten.

- Perustyö on tehty. Emppu (Erkki Paananen) on tehnyt hyviä harjoituksia ja ottanut vastuun jo joulukuussa. Harjoituspeleissä oli sekä positiivisia että negatiivisia asioita ja niitä on yritetty korjata. Minusta tuntuu, että me olemme valmiita, Luiz Antonio sanoo.

 

Viime kauden päätteeksi OPS nousi komealla tavalla koko kauden Kakkosen C-lohkoa hallinneen FC OPA:n ohi keskinäisessä kauden päätösottelussa. Nousu uudelle sarjatasolle ei hajottanut Palloseuran joukkuetta, vaan peräti 11 pelaajaa jatkaa viime kauden joukkueesta.

- Kakkosen parhaita joukkueita voi verrata aivan hyvin Ykkösen joukkueisiin. Fyysisyys ja kaksinkamppailupelaaminen ovat kovempaa Ykkösessä. Se ero sarjojen välillä vielä on, että ensi kaudella ei tule 5 - 0 tai 7 - 1 voittoja, vaan erot ovat pieniä, Antonio painottaa.

- Tässä sarjassa tarvitaan enemmän asennetta. Tarvitaan enemmän tietoa vastustajasta pelaajille, mutta silti pitää muistaa pelata omaa peliä. Kun nämä asiat ovat kunnossa, niin sitten pärjätään. Ei riitä, että on hyvät tiedot vastustajasta ja kova asenne, vaan myös oman pelin pitää toimia, OPS-luotsi vaatii.


Luiz Antonio ja Erkki Paananen

Luiz Antonio ja Erkki Paananen miettivät pelisysteemiä kauden avausotteluun

Tampereen Pallo-Veikkoja vastaan.

 

Antonio toi tullessaan kovan vaatimustason sekä pelaavan ja hyökkäävän pelityylin Oulun Palloseuraan. Pallon hallinta, hienot sommitelmat, syötöt maata pitkin ja vaaralliset erikoistilanteet tulivat tutuiksi jo viime kaudella. Oma maali pysyi koskemattomana 12 ottelussa viime kaudelle, joten ajatus yhdessä puolustavasta ja yhdessä hyökkäävästä joukkueesta on iskostunut pelaajien takaraivoihin.

- Olen sanonut pelaajille, että uskaltakaa pelata. Ei tarvitse pelätä mitään huippujoukkuetta, vaan pitää pyrkiä pelaamaan jalkapalloa. Toivottavasti näen myös paljon kaksinkamppailupelaamista, hän painottaa.

Ykkösen suosikeiksi Antonio nostaa Viikingit, PoPa:n, KooTeePeen, PS Kemin ja KPV:n. Lisäksi hän nimeää RoPS:n hissijoukkueeksi, joka liikkuu Veikkausliigan ja Ykkösen väliä.

(Toimitus)

 

21.04.2010

Valmentaja Erkki Paananen luottaa omiinsa täydellisesti

Palloseuran toinen valmentaja ja maalivahtivalmentaja Erkki Paananen on juoksuttanut OPS:n pelaajat hyvään iskuun talven aikana. Kauden kynnyksellä kakkosluotsi luottaa omiinsa täydellisesti.

- Toiveena on, että joukkue jaksaa pelata joka ottelun hyvällä tasolla, vaikka määrätyt loukkaantumiset asettavat kysymysmerkkejä tiettyjen pelaajien kohdalle. Tietysti pelit ovat aina pelejä ja yleensä se vaatii useamman ottelun ennen rutiinia. Voimapuoli on laitettu kuntoon salilla, on tehty keppijumppaa ja jäähallin käytävät ja portaat ovat tulleet pelaajille tutuiksi. Aloitimme peruskuntokaudella ja siitä siirryttiin anaerobiseen harjoitteluun, nopeuskestävyyteen ja sitten on tehty muun muassa koordinaatioharjoituksia, Paananen selvittää.

- Pitää myöntää, ettei yksikään joukkue ole jaksanut pelata harjoituspeleissä yhtä kauan kuin me, hän jatkaa.

 

 

 

Paananen nostaa hattua seurajohdolle siitä, että OPS kohtasi harjoituskauden aikana useita liigaseuroja.

- Se oli fiksu veto. Minua on pikkuisen huolestuttanut, että ollaanko me päästy tarpeeksi kovaan tempoon kiinni ja päästäänkö siihen heti  kauden alusta lähtien. Pelit liigajoukkueita vastaan osoittivat, että pojat pääsevät kovaan rytmiin mukaan.

OPS:lla on tällä hetkellä kolmen viikon tauko viimeisestä harjoitusottelusta. Joukkueen oli määrä kohdata vielä Liigacupin finaaliin edennyt Jyväskylän JJK ennen kauden alkua, mutta tuo ottelu peruttiin. Paanasen mukaan pitkän kauden aikana on osattava harjoitella järkevästi pelien lomassa.

- Se on valmentajien tehtävä haistella ilmapiiriä. Pitää muistaa harjoitella kaikkia osa-alueita ja levon ja rasituksen suhde on oltava sopiva. Nyt olemme harjoitelleet monta kuukautta 7-8 kertaa viikossa. Pelien väleissä on palauttavia ja eri tempoisia harjoituksia. Toivottavasti isot loukkaantumiset ovat nyt takanapäin ja niiltä vältytään jatkossa. Tässä asiassa lihashuollolla on suuri merkitys, kokenut valmentaja tietää.

Erkki Paananen

Erkki  Paananen on mies OPS:n pelaajien kuntopohjan takana.


Paanasen mukaan OPS:lla on kasassa viime kauden tapaan erittäin motivoitunut ja kovasti töitä tekevä joukkue.

- Pelaajat ovat erittäin motivoituneita. Meillä on taitavia yksilöitä, jotka osaavat käyttää yksilötaidon joukkueen hyväksi. Joka jätkä puolustaa ja hyökkää, lisäksi meillä erittäin hyvä joukkuehenki.

Kemiläislähtöisen luotsin erikoisalaa ovat maalivahdit. Antti Alakulju osoitti viime kauden lopulla olevansa suurten pelien torjuja. Hän sai tälle kaudelle parikseen FC KooTeePeen maalia viime kaudella ansiokkaasti vartioineen Oskari Forsmanin.

- Maalivahdit aiheuttavat peluuttamisen suhteen positiivista päänsärkyä. Meillä on erittäin kova maalivahtikaksikko ja kova kilpailu peliajasta. Molemmat harjoittelevat kovaa, ovat motivoituneita ja nälkäisiä sekä haluavat kehittyä huipulle asti, Paananen kehuu.

Kakkosluotsi uhkuu luottamusta omiinsa ja katselee tyytyväisenä joukkueensa tekemisiä harjoituksissa. Yksi toive Paanasella on kauden varrelle:

 

- Toivon, että me pelaamme itse joka pelissä hyvin ja vähän paremmin kuin osataan. Silloin olen tyytyväinen. Mutta jos vastustaja on parempi ja me kaadutaan saappaat jalassa, niin sille ei voi mitään.

(Toimitus)

 

19.04.2010

Mahlakaarrosta kapteeni

Janne Mahlakaarto kantaa ensi kaudella sinipaitojen kapteenin nauhaa. Joukkueen varakapteeniksi on valittu brasilialaispelaaja Luis Vanderlei.

 

(Toimitus)

 

17.04.2010

OPS lähtee kauteen 338 400 euron budjetilla - ainakin yksi vahvistus tulossa

Palloseuran manageri Miika Juntusen mukaan ensi kausi mennään läpi 338 400 euron budjetilla, joka on haalittu kasaan jo maaliskuun loppuun mennessä. Loppuvuoden ajan OPS kerää varoja harjoitushallihanketta ja sen yhteyteen tulevaa seurataloa varten, joiden rakentaminen alkanee näillä näkymin vuoden vaihteen tienoilla.

OPS etsii edelleen riveihinsä yhtä hyökkääjää, mutta manageri Juntunen kertoi perjantaina, että seura kartoittaa myös toista vahvistusta, jonka pelipaikka on hyökkääjä tai toppari. Uusia pelaajia odotellaan Nigeriasta, mutta verkot ovat vesillä myös Serbia - Montenegro - Kroatia- -akselilla. Joukkuetta on tarkoitus vahvistaa ennen kevään siirtoikkunan sulkeutumista eli huhtikuun loppuun mennessä.

(Toimitus)

 

14.04.2010

OPS-jp ja OPS Juniorit aloittavat yhdistymisen yhdeksi seuraksi

Oulun Palloseura-jp:n ja OPS Juniorit ry:n solmimassa farmisopimuksessa ei ole kyse ainoastaan pelaajien sulavasta liikkumisesta eri sarjaportaiden välillä, vaan pitkällä tähtäimellä OPS-jp tulee samaan taakseen OPS Juniorien laajamittaisen juniorimyllyn, joka kattaa tällä hetkellä 11 joukkuetta tyttöjen ja poikien eri ikäluokissa. Oulun mittakaavassa fuusio tarkoittaa sitä, että OPS:sta tulee kaupungin futiskartalla ainoa seura, jolla on toimintaa aina G-junioreista A-nuoriin asti ja edelleen edustusjoukkueeseen, jonka on tarkoitus nousta pysyväksi Veikkausliigaseuraksi jo tällä kaudella.

- Tavoitteena on kasvattaa pelaajia ykkösjoukkueen tarpeisiin ja tarjota oululaisille junioreille selkeä ja moniportainen tie saman seuran sisällä huipulle. Halusimme saada yksinkertaisen ratkaisun, jossa pelaajat voivat kehittyä askel askeleelta ja päästä pitkälle futiksessa omassa kaupungissaan, OPS-jp:n hallituksen varapuheenjohtaja Kari Alatarvas perustelee.

Seurojen yhdistämisen aloittaminen on ollut OPS Juniorit ry:n puheenjohtaja Anu Vihavaisen pitkäaikainen unelma.

 

- Tahtotila on saada kaikki opsilaiset pelaamaan samassa seurassa, Oulun Palloseurassa. Tällaista ei ole tarjota muilla oululaisilla seuroilla ja tässä haetaan nimenomaan pelaajien etua. Minun pitkäaikainen haaveeni on ollut, että nuorille pelaajille saadaan jatkumo samassa seurassa, ettei tarvitse joka kausi pelata eri seurassa, Vihavainen painottaa.

 

Anu Vihavainen ja Kari Alatarvas

Historiallinen sopimuspaperi aloittaa opsilaisten yhdistymisen saman lipun alle. Kuvassa

OPS Juniorit ry:n puheenjohtaja Anu Vihavainen ja OPS-jp:n varapuheenjohtaja Kari

Alatarvas.


Seurojen yhdistämisen aloittaminen näkyy konkreettisimmin ensi kauden aikana farmisopimuksena, jossa pelaajat voivat liikkua OPS-jp:n Ykkösen joukkueen ja OPS Juniorien 3.divisioonan sekä A-nuorten joukkueiden välillä. Lisäksi OPS Juniorit antaa talkootyön muodossa panoksensa OPS-jp:n kotiotteluiden järjestämisessä.

- Loukkaantuneet pelaajat tai vähälle peliajalle jäävät voivat päästä pelirytmiin kiinni Kolmosessa tai A-junioreissa. Vastaavasti Ykkösen joukkuetta voidaan täydentää OPS Junioreista, Kari Alatarvas kertoo.

- Hallinnollisesti asia tullaan miettimään järkeväksi, ettei edustusjoukkue syö junioreiden rahoja eikä juniorit edustuksen rahoja. Talous tullaan pitämään erillään. Tärkeintä on, että pelaajat voivat harrastaa ja kilpailla omilla tasoillaan saman seuran sisällä, Vihavainen tarkentaa.

Farmisääntöjen mukaan aikuisen pelaajan siirrossa alempiin sarjoihin on kahdeksan päivän karenssiaika ja korkeintaan kolme pelaaja voidaan siirtää samaan otteluun. Farmiseurasta ylöspäin siirryttäessä on yhden vuorokauden siirtoaika. Lisäksi junioripelaajia (v.1991 ja myöhemmin syntyneet) voidaan siirtää eri sarjaportaille elokuun lopun siirtoikkunan jälkeenkin.

 

OPS Juniorit ry:n nettisivut

 

(Toimitus)

 

07.04.2010

Sami Karjalainen nousee A-junioreista edustusjoukkueeseen

Harjoituskaudella vakuuttavia näyttöjä edustusjoukkueen mukana antanut Sami Karjalainen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen OPS-jp:n kanssa. 17-vuotiaan hyökkääjän oli tarkoitus aloittaa kausi OPS-juniorien A-nuorten joukkueessa, mutta Luiz Antonio halusi nuorukaisen edustuksen mukaan.

- Nuori poika on tehnyt paljon hyviä asioita varsinkin peleissä. Hänessä on paljon potentiaalia ja kehityskykyä. Hän ei panikoi pallon kanssa, vaikka on nuori, vaan hän on rento eikä jännitä. Hän on nopea ja taitava ja uskaltaa haastaa ja pelata ylöspäin, mikä on tärkeä ominaisuus hyökkääjälle, Antonio kehuu.

 

Sami Karjalainen on innoissaan mahdollisuudesta näyttää kyntensä Ykkösessä ensi kaudella.

- Hyvä mahdollisuus kehittyä eteenpäin ja jos menee hyvin, niin ei sitä tiedä, mitä siitä seuraa. Miesten tasolla peli on paljon nopeampaa, aikaa on vähemmän ja pallo liikkuu nopeasti, Karjalainen vertaa.

Antonio kertoo uusimalla suojatillaan olevan jalkapalloilijalle tärkeitä ominaisuuksia kehittyä urallaan, kuten nöyryys ja intohimo.

 

- Nyt pitää tehdä päivittäin töitä hänen kanssaan ja opettaa hänet tekemään maaleja: katsomaan mitä maalivahti tekee, ampuako lujaa vai sijoittaako pallo maaliin ja niin edelleen. Sen voin luvata, että hän tulee kehittymään ensi kaudella, mutta peliajan saaminen riippuu paljon hänestä itsestään, Luiz Antonio suunnittelee.

Karjalainen on OPS:n 18 sopimuspelaaja.


(Toimitus)

 

06.04.2010

S-Etukortilla alennusta ennakkoon ostetuista pääsylipuista

Osuuskauppa Arinan ja Oulun Palloseuran yhteistyösopimuksen myötä ennakkoon ostetuista OPS-jp:n kotipelien pääsylipuista saa S-Etukortilla kahden euron alennuksen. Ennakkomyyntipisteitä ovat Limingantullin, Raksilan ja Linnanmaan Prismat.

 

 

 

 

 

 

Lippujen hinnat S-Etukortilla ennakkoon ostettuna:

8 € (aikuiset)

3 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset)

 

Liput Castrenin lippuluukulta ennen peliä:

10 € (aikuiset)

5 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset)

 

(Toimitus)