« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2009

25.04.2009

Kausi käyntiin voitolla

FC Vaajakoski - OPS-jp 1 - 2 (1 - 1)

 

OPS otti tärkeän avausvoiton Vaajakoskelta, vaikka peliesityksessä oli päävalmentaja Luiz Antonion mukaan paljon parannettavaa.

- Alku oli jännittynyt ja me menetettiin keskikentän hallinta ja he pääsivät johtoon. Me ei oltu tänään parhaimmillaan, mutta hyvä joukkue voi joskus voittaa huonollakin pelillä, mutta ei aina. Tästä pitää parantaa, mutta hyvä, että saatiin avausvoitto, OPS-luotsi kertasi.

 

FCV:n Mikko Kytölä teki ottelun avausmaalin hieman ennen taukovihellystä. Kotijoukkue riisti pallon hyökkäyspäässä ja Kytölä ampui lopulta pallon takanurkkaan. OPS kuittasi pelin tasoihin jo parin minuutin kuluttua, kun pitkästä loukkaantumisesta toipunut Alemao puski Teemu Pähtilän keskityksen verkkoon. Tauolle lähdettiin tasatilanteessa.


Toisella jaksolla OPS:lle tarjoiltiin mahdollisuuksia lisäosumiin muun muassa neljän läpiajon muodossa, mutta voittomaalia saatiin odottaa aina 75 minuutille saakka. Joukkueen kapteeni Mika Hautala varmisti täyden pistepotin puskemalla Luis Vanderlein antaman kulmapotkun maaliin vartti ennen täyttä aikaa.

- Peli oli avointa ja molemmat joukkueet uskalsivat hyökätä kovasti. Tästä on hyvä jatkaa, sillä tiedän, että me voidaan parantaa vielä paljon, Luiz Antonio sanoi.

OPS-luotsi huomautti pelin jälkeen Vaajakosken olosuhteista, joissa olisi hänen mukaan parantamisen varaa.

- On vaarallista, kun heti pelialueen ulkopuolella on isoja kiviä ja katsomo alkaa noin läheltä kentän laitaa, Antonio huomautti.

OPS:n brassipakki Goianolle ei ehditty saada pelilupaa vielä kauden avausotteluun, mutta ensi lauantain kotiottelussa mies lienee kokoonpanossa. Nuori OPS-puolustaja Iiro Vandell pelasi vasemman pakin tontilla uransa ensimmäisen Kakkosen ottelun - ja hienon ottelun pelasikin. OPS:n tuorein sopimuspelaaja Augustine Jibrin puolestaan sovittaa kahden ottelun pelikieltoa, joka hänellä on rästissä viime kaudelta.

 

OPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa ensi lauantaina Castrenissa kello 16.00 alkaen. Vastaan asettuu sarjanousija Lapuan Virkiä.

 

 

Maalit:

1 - 0 Mikko Kytölä 39 min.

1 - 1 Alemao 43 min.

1 - 2 Mika Hautala 75 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

24.04.2009

Kauden avausottelu FC Vaajakosken vieraana

Se on menoa nyt. Kausi käynnistyy ja sarjapinnat alkavat ropista sateen lailla sarjataulukon pistesarakkeisiin. OPS tavoittelee nousua Ykköseen, joten pisteitä olisi syytä ropista tiheään. Se on kuitenkin tiedossa, että kaudesta on tulossa tasainen ja jännittävä, sillä moni muukin joukkue haluaa kärkisijoille - ja kukapa nyt lähtisi häviämään ainuttakaan ottelua etukäteen.


OPS matkustaa kauden avausotteluun sarjanousija FC Vaajakosken vieraaksi Jyväskylän kupeeseen. FCV nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen ja joukkueen tavoite lienee sarjapaikan uusiminen. FCV:n riveistä kannattaa seurata ainakin alle 16-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluvaa nopeajalkaista Jere Keskistä.

 

Lauantai-illan ottelu on ensimmäinen "valmiille" OPS:n joukkueelle. Kauden kynnykselle venähtänyt porukan rakentaminen tuo omat haasteensa alkukaudesta. Tuoreimmista sopimuspelaajista Luis Vanderlei ja Augustine Jibrin ovat pelanneet talven aikana OPS-paidassa harjoitusotteluita, mutta esimerkiksi brassipakki Goianolle lauantain ottelu on ensimmäinen OPS-paidassa.  Joukkueen kapteeni Mika Hautala kuuluttaakin pelaajien oman panoksen merkitystä alkukaudesta.

 

- Pelaajilla on tosi iso vastuu siitä, että olemme valmiita, kun sarja alkaa. Luiz Antonio on tuonut paljon hyviä asioita lyhyessä ajassa, mutta tärkeää on se, että pelaajat varmistavat itse olevansa kunnossa ja ymmärtävät, että pitää olla valmiita taistelemaan heti alusta lähtien, Hautala painottaa.

 

Kotijoukkue FCV:n riveistä puuttuu kauden alla polvensa telonut Simon Walker, joka on sivussa todennäköisesti koko kauden. Polveaan parantelee myös Eliel Uronen ja Tomi Karlstedt on potenut kylkeään kauden alla. OPS:n riveistä kaudenavaus on vaarassa Teimuraz Varduashvilin osalta. Portugalilaiskärki Ivan Sa Borges Dju ei pelaa vielä FCV:tä vastaan.

 

FCV - OPS-jp la 25.4. klo 16:00, Jyskän tekonurmi

 

(Toimitus)

24.04.2009

Augustine Jibrin OPS:n puolustukseen

Muutaman viikon ajan Oulun Palloseuran mukana pelannut ja harjoitellut nigerialaistoppari Augustine Jibrin (21) on solminut OPS:n kanssa lauantaina alkavan kauden kattavan sopimuksen. Jibrin ehti käydä tällä viikolla myös Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran testissä, mutta mies päätti palata Ouluun.

 

- Meillä on loistava joukkue kasassa. Olen harjoitellut OPS:n mukana jonkin aikaa ja uskon, että tästä kaudesta tulee yksi kaikkien aikojen parhaista kausista OPS:lle. Pelaajat ovat todella taitavia ja kaikki ovat hyvässä kunnossa. Joukkuehenki on korkealla ja kaikki uskovat tavoitteeseemme. Olemme kuin yhtä suurta perhettä, Jibrin tuntee.


Viime kaudella "Austin" kuului FC Oulun Pallon luottopuolustajiin. Ennen saapumistaan Ouluun hän edusti kotimaassaan NAF Rockets FC:tä. Oulu on nigerialaistopparille kuin toinen koti ja hän on mielissään paluustaan tervakaupunkiin.

- Olen helpottunut ja tuntuu todella hyvältä palata Ouluun. Minulla on täällä paljon ystäviä ja tämä kaupunki on minulle kuin koti. Kuopiossa meni ihan hyvin, mutta he tarvitsivat vain yhden puolustajan sinne, joten lupasin OPS:lle tulla tänne, Jibrin kertoo.

Tiistai-iltana OPS:n testiin saapunut portugalilaishyökkääjä Ivan Sa Borges Dju (22) antaa OPS:lle näyttöjä vielä ensi viikon ajan. Tämän jälkeen tehdään päätös hänen jatkostaan.

 

(Toimitus)

22.04.2009

Luis Vanderleille ja Goianolle sopimukset

Oulun Palloseura vahvistuu kahdella vasenjalkaisella brasilialaispelaajalla, kun keskikenttämies Luis Vanderlei (Cagnoto Luis Vanderlei) ja vasen laitapuolustaja Goiano (Marcos Rogerio de Abreu) solmivat vuoden mittaiset pestit.

 

31-vuotias "Deco" Vanderlei on ollut jo helmikuusta lähtien OPS:n mukana, mutta varvasmurtuma piti hänet sivussa kaksi kuukautta. Vanderlein kohdalla sopimuksen sinetti oli se, että hän juoksi tiistaina mattotestissä kelpo tuloksen - 27 minuuttia - pitkästä loukkaantumisesta huolimatta. "Deco" kuului viime kaudella Ykkösen ehdottomaan eliittiin. Hän viimeisteli neljä maalia Tornion Pallo-47:n paidassa.
 

- Deco on erittäin hyvä vasenjalkainen pelaaja. Vaarallinen erikoistilanteissa ja hyväasenteinen. Torniossa hän kehitti nuoria pelaajia ympärillään ja uskon, että hän tulee tekemään sen myös meillä. Hän oli Torniossa myös fanien suosikki, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoo.

 

Brasilialaispuolustaja Goiano saapui viime sunnuntaina Ouluun ja myös hän vahvistaa OPS:n rivejä pian alkavan kauden. Hän paineli mattotestissä tänä aamuna huipputuloksen 33 minuuttia. OPS-luotsi Luiz Antonio tuntee Goianon Brasiliasta ja uskoo hänen sopivan joukkueeseen hyvin.

- Hänellä on hyvä asenne, hän on nöyrä ja haluaa tehdä kovasti töitä, mikä on erittäin tärkeää. Lisäksi hänellä on todella hyvä potkutekniikka, Antonio kertoo.

24-vuotias Goiano pelasi viime kaudella Brasiliassa Mato Grosso do Sulin osavaltion pääsarjassa Misto Esporte clubin riveissä. OPS:n testattavana on vielä portugalilaishyökkääjä, jonka sopimuksesta päätetään ennen kauden alkua.

(Toimitus)

22.04.2009

Tilaa kausikorttisi!

Huippujännittävä jalkapallokausi käynnistyy pian. Varmista paikkasi katsomossa ja tilaa Oulun Palloseura-jp:n kausikortti puhelinnumerosta 0500 517 277 tai sähköpostiosoitteesta miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi. OPS-jp:n kotiottelut pelataan Castrenin stadionilla Paulaharjuntiellä.

 

Hinnat:

Kausikortti 75 € + alv

 

Yksittäiset liput myydään ennen otteluja Castrenin pääportilla.

Hinnat:
Lippu 7 €

Lippu (lapset ja opiskelijat) 4 €

 

Tervetuloa seuraamaan OPS-jp:n kotiotteluja kaudella 2009!


Otteluohjelma

(Toimitus)

21.04.2009

Giorgi Alaverdashvilin sopimus purettu

Georgialaishyökkääjä Giorgi Alaverdashvilin sopimus on purettu. Hänelle etsitään uutta seuraa Suomesta. Brasilialaispuolustaja Goiano (Marcos Rogerio de Abreu) saapui viime sunnuntaina Ouluun ja häntä testataan vielä ennen kauden alkua. Kahden kuukauden loukkaantumisesta toipunut brasilialainen keskikenttäpelaaja Luis Vanderlei on myös OPS:n testissä. Tänä iltana OPS:n riveihin saapuu vielä hyökkääjä Portugalista. Näiden kolmen pelaajan osilta OPS tekee päätökset ennen lauantain sarja-avausta.

 

(Toimitus)

20.04.2009

Mika Hautala: "Pelaajilla iso vastuu alkukaudesta."

Palloseuran valmistautuminen pian alkavaan kauteen on ollut vähintäänkin haasteellinen. Päävalmentaja vaihtui kaksi viikkoa ennen sarja-avausta ja joukkueen rakentaminen venyy aivan kauden kynnykselle. OPS:n kapteeni Mika Hautala painottaakin pelaajien oman panoksen merkitystä kauden ensimmäisissä otteluissa.

- Talvi ja kevät on ollut vaikeaa aikaa. Pelaajilla on tosi iso vastuu siitä, että olemme valmiita, kun sarja alkaa. Luiz Antonio on tuonut paljon hyviä asioita jo viikon aikana, mutta tärkeää on se, että pelaajat varmistavat itse olevansa kunnossa ja ymmärtävät, että pitää olla valmiita taistelemaan heti alusta lähtien, Hautala muistuttaa.

OPS-kapteeni ei näe mitään ongelmaa siinä, että joukkueen tämänhetkisistä 15 sopimuspelaajasta kuusi on ulkomaalaisia.

- Vaikka koko joukkue voi koostua ulkomaalaisista, kunhan he toimivat ammattimaisesti. Kansalaisuudella ei ole mitään väliä. Vaikka olisin ainoa suomalainen joukkueessa ja muut pelaajat olisivat ruotsalaisia, niin ei sillä olisi mitään väliä, Hautala painottaa.

- Tärkeintä on saada joukkue pelaamaan yhtenäisesti, hän jatkaa.

Viime kauden lopulla Tervareista OPS:an siirtynyt Hautala on tuttu pelaaja OPS-luotsi Luiz Antoniolle AC Oulusta kaudelta 2004. Tuolloin Antonio pelasi samassa joukkueessa Hautalan kanssa.

- Luiz vaatii, että me pelaamme pelaavaa jalkapalloa. Kun me saadaan peli kulkemaan, niin me olemme todella kovia. Joukkueen täytyy pelata iloista peliä ja kentällä pitää olla hauskaa, mutta ei kuitenkaan liian hauskaa, Hautala täsmentää.

Joukkueen kippari on keskittänyt kaikki ajatukset omaan tekemiseen, eikä hän lähde arvailemaan sarjasijoituksia etukäteen.

- Kaikki tarmo ja energia on keskitetty omaan tekemiseen. En ole miettinyt ketä muita suosikkeja sarjassa on.

Myös Hautala odottaa innolla kesän paikallispelejä, joita on luvassa neljä tälläkin kaudella.

- Ne ovat poikkeavia pelejä. Niissä ei sarjasijoituksilla ole mitään merkitystä, vaan se joka haluaa voittoa enemmän ja taistelee paremmin, voittaa. Ne ovat todella tärkeitä pelejä ja niissä on saatava onnistumisia.

OPS isännöi FC OPA:a perjantaina 17.7. ja Oulun Luistinseuraa keskiviikkona 12.8. Nuo pelit ovat parhaimpaan "katseluaikaan" keskikesällä, mutta ennen derbyjä on ohjelmassa monta tärkeää peliä, joista myös jaetaan kolme sarjapinnaa. OPS harjoittelee tämän viikon tiivisti ja vahvistaa rivejään vielä muutamalla pelaajalla ennen sarjan alkua.

 

(Toimitus)

20.04.2009

Kaudesta tulossa oululaisittain huippujännittävä

Ensi lauantaina alkaa taistelu sarjapisteistä. Oululaisittain kaudesta on tulossa erittäin mielenkiintoinen, sillä Oulun Palloseuran lisäksi FC Oulun Pallo on ilmoittautunut mukaan nousutaisteluun ja varmasti ainakin Ykkösestä viime kauden päätteeksi pudonnut Vaasa IFK haluaa takaisin sarjaporrasta ylemmäksi. Myös Kokkolan GBK lienee kova tulevalla kaudella. C-lohkon kolmas oululaisjoukkue Oulun Luistinseura tavoittelee paikkaa sarjan keskikastin paremmalla puolella.

- Meidän tavoitteena on nousu. Muutama muukin joukkue haluaa nousua ja se tarkoittaa sitä, että töitä on tehtävä enemmän. Mielestäni viime kaudella oli helpompi nousta C-lohkosta kuin tänä vuonna. Edessä on tasainen ja jännittävä kausi, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ennakoi.

Maanantaiaamuna Heinäpään jalkapallohallissa pidetyssä kaudenavauslehdistötilaisuudessa oli paikalla kaikkien oululaisseurojen edustajat. C-lohkon mustiksi hevosiksi povattiin kovia satsauksia joukkueeseensa tehnyttä Ylivieskan Palloa ja toista kauttaan Kakkosessa aloittelevaa Seinäjoen fuusioseuraa SJK:ta. FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu vahvisti myös OPA:n tavoittelevan nousua.

- Ylöspäin halutaan ja nousu on tavoite. Vain voittaja muistetaan, mutta kilpailullisesti on hyvä, että sarjassa on muitakin, jotka haluavat nousta, sillä muutenhan koko sarjan olemassaolo kannattaisi kyseenalaistaa, Pernu totesi.

FC OPA:n maalivahti Jani Luukkonen korostaa, että kaudesta on tulossa oululaisittain erittäin jännittävä.

- Kaudesta tulee mielenkiintoinen oululaisittain, kun samassa sarjassa on kolme joukkuetta Oulusta. Kaikki joukkueet ovat muuttuneet paljon viime kaudesta niin kuin Kakkosessa yleensä käykin. Nousijajoukkueen haasteena on se, miten hyvin joukkue hitsautuu yhtenäiseksi kauden aikana. Tasaisuus on myös tärkeää. Noin kaksi pistettä per peli pitää pystyä ottamaan, jos haluaa nousta, Luukkonen laskee.

Kuvassa vasemmalta: FC OPA:n urheilutoimenjohtaja Raine Pernu, Jani Luukkonen,

OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä, Olavi Arvola, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio ja

kapteeni Mika Hautala. 


Paikallispelejä oululaisjoukkueille kertyy viime kauden tapaan neljä, joista on mahdollisuus napata melkoinen pistepotti - 12 pinnaa. Paikallispelien merkitys sarjanousua ajatellen on siis äärimmäisen tärkeä. Viime kaudella FC OPA otti seitsemän paikallispinnaa, OPS viisi ja OLS neljä.

- Paikallispeleissä taistelu ja sydän korostuvat entistä enemmän. Kukaan ei halua hävitä paikallispelejä. Niissä on vähän enemmän kutinaa pelin alla ja yleensä se tarkoittaa sitä, että on tulossa parempi peli, OPS:n kapteeni Mika Hautala tuntee.

- Derbyt ovat aina hienoja pelejä. Keskittyminen niihin on tärkeää ja paikallisottelut ovat hyvä juttu koko kaupungille. Pelaajien kannalta paljon ystäviä pelaa vastakkain ja ne ovat hienoja pelejä, Antonio jatkaa.

Lohkon kolmas oululaisseura, OLS lähtee kauteen varovaisemmin tavoittein.

- Me halutaan varmistaa sarjapaikka paljon aikaisemmin kuin viime vuonna. Realistinen tavoite meille on keskikastin yläpäässä. Emme ajattele kautta niinkään sarjasijoituksen kautta, vaan tärkeää on myös se, mitä pystymme tekemään yksittäisille pelaajille kauden aikana, OLS:n päävalmentaja Jari Jäväjä sanoo.

- Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia. Meillä on mahdollisuudet yllättää ja viedä monta sellaista peliä, mistä ei uskoisi, että me voisimme voittaa, OLS:n keskikenttäpelaaja Olavi Arvola varoittaa.

Oulun Palloseuralla on tällä hetkellä sopimus 15 pelaajan kanssa. Sinipaitoihin etsitään vielä muutamaa vahvistusta, siten, että jo ennen ensi lauantaita joukkueessa olisi 17-18 pelaajaa. Kausi alkaa OPS:n osalta vierasottelulla FC Vaajakoskea vastaan ensi lauantaina. OPS:n ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 2.5. Lapuan Virkiää vastaan.

 

Tervetuloa seuraamaan kauden otteluja! 


(Toimitus)

18.04.2009

TP-47 - OPS-jp 1 - 0 (0 - 0)

Pelillisesti varsin kelpo esitys ei tuonut voittoa Oulun Palloseuralla kauden kenraaliharjoituksessa Tornion Pallo-47:ää vastaan. Luiz Antoniolla on vielä viikko aikaa hioa kuviot kuntoon ennen sarja-avausta.


- Tuuli vaikeutti molempien peliä. Me yritettiin pelata maata pitkin ja pelillisesti tehtiin paljon hyviä asioita. Ottelu oli tasainen, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertoi.

Harjoitusottelun ensimmäinen jakso oli täydellistä OPS:n näytöstä todella kovan myötätuulen siivittämänä, mutta todelliset maalipaikat jäivät uupumaan. TP-47 ei pystynyt hyödyntämään myötätuulta yhtä hyvin toisella puoliajalla, mutta pallo löysi siitä huolimatta kerran tiensä OPS-maaliin. Nikola Markovic liukui katkaisemaan keskityspalloa maalin eteen ja nahkakuula pomppasi serbitopparin epäonneksi omaan maaliin. Ottelua oli pelattu tuolloin 63 minuuttia.

- Se oli lahjamaali, Antonio harmitteli.

OPS:n mukana pelasi viime kaudella naapuriseura FC OPA:a edustaneet Augustine Jibrin ja Alex Arinze. Heidän lisäkseen kahden kuukauden loukkaantumisesta toipunut Luis Vanderlei antoi näyttöjä oululaisseuralle. Testipelaajista Arinze joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla jalkaan tulleen kovan tällin takia.

Marko Kivilä

Marko Kivilän liukutaklaus oli kohdallaan. Hän pelasi koko ottelun keskikentällä.


- Hyökkäyksessä meidän pitää pelata vielä tiiviimmin, mutta uskon kyllä, että me olemme valmiita viikon kuluttua, kun sarja alkaa, Antonio totesi.

Ensi viikolla OPS:n rinkiin on liittymässä vielä muutama pelaaja - heistä lisää myöhemmin. Palloseuran pelaajista brassihyökkääjä Alemao ja georgialainen keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvili kärsivät pienistä vammoista ja heidän kauden alkunsa voi venähtää.

Antti Alakulju

Antti Alakulju hoiti vähäiset torniolaishyökkäykset mallikkaasti avausjaksolla.OPS:n kokoonpano:

Antti Alakulju (45 min. Zurab Talakhadze)
Iiro Vandell (45 min. Antti Pulkkinen)

Nikola Markovic

Augustine Jibrin

Heikki Marjeta

Alex Arinze (25 min. Anzor Kaladze)

Marko Kivilä

Teemu Pähtilä (62 min. Luis Vanderlei)

Ilari Nikula (45 min. Matias Juntunen)

Giorgi Alaverdashvili

Mika Hautala


(Toimitus)

17.04.2009

Erkki Paananen OPS:n toinen valmentaja

Pitkänlinjan jalkapallomies Erkki Paananen toimii Luiz Antonion aisaparina tällä kaudella. Kakkosvalmentajan tehtävien lisäksi 58-vuotiaan Paanasen erikoisalaa ovat maalivahdit. PS Kemin apuvalmentajana viime kaudella toiminut Paananen omaa lähes 30 vuoden valmentajan kokemuksen. Kemissä tähän asti vaikuttaneen miehen kädenjälki näkyy lähes kaikissa Kemin nykyjalkapalloilijoissa.

- Nyt tuli aika haistella uusia tuulia. OPS:ssa on hirveästi potentiaalia ja rehellisesti sanottuna taitoa aivan älyttömästi. Valmentajien tehtävä on tuoda kaikki positiivinen voima esille ja saada joukkue tekemään töitä joukkueen eteen, Paananen kiteyttää.

2000-luvulla hän on vaikuttanut muun muassa Ilkka Marttilan aisaparina viime kaudella Ykkösessä sekä kausilla 2002 ja 2003 Jukka Ikäläisen apuna PS Kemissä. Lisäksi Paananen on luotsannut PS Kemin A-nuoret SM-sarjaan kaudella 2005 ja valmentanut heitä SM-sarjassa vuonna 2006. Viime kaudella Paananen valmensi edustusjoukkueen lisäksi PS Kemin reservijoukkuetta, joka nousi Nelosesta Kolmoseen.


Entisenä maalivahtina hän on hoitanut Kemissä maalivahtivalmentajan pestiä eri ikäluokissa ja edustusjoukkueessa. Erkki Paananen korostaa Luiz Antonion tavoin, että pelaajien pitää nauttia jalkapallosta.

- Jalkapallo on taitolaji ja siitä pitää nauttia. Kaikki pitää tehdä tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa, hän ohjeistaa.

(Toimitus)

15.04.2009

Mikko Siivikosta huoltaja

Oulun Palloseuran kahden viime kauden maalivahti Mikko Siivikko toimii tällä kaudella joukkueen huoltajana. 22-vuotias Siivikko ei ole lyönyt vielä nappuloita naulaan, mutta tarkkailee lajia ainakin ensi kesän uudesta näkövinkkelistä.

 

- En sano, että lopetan jalkapallon pelaamisen, mutta ainakin tämän kauden osalta päätös on tehty. Katsotaan sitten tulevia kausia erikseen. Nyt opettelen uusia juttuja ja esimerkiksi teippauskurssi on tarkoitus käydä mahdollisimman pian, Siivikko suunnittelee.

- Miikan kanssa on ollut myös puhetta, että voin vetää maalivahdeille harjoituksia, hän jatkaa.

(Toimitus)

14.04.2009

OPS-jp - Oulun Tarmo 2 - 1 (2 - 1)

Muste uuden päävalmentaja Luiz Antonion sopimuksessa oli vielä märkää, kun hän johdatti OPS:n voittoon harjoitusottelussa Oulun Tarmoa vastaan. Tuore päävalmentaja ei päässyt helpolla, sillä nihkeä peli kääntyi OPS:lle vasta viimeisen kymmenen minuutin aikana.  OuTa meni ottelussa johtoon 80 minuutin pelin jälkeen, mutta OPS nousi vielä rinnalle ja ohi.


- En tuntenut pelaajia ennen peliä, mutta nyt tiedän paremmin mitä pitää tehdä. Meillä oli paljon syöttövirheitä ja hieman kommunikaatio-ongelmia. Joukkueella on ollut neljän päivän pääsiäisvapaa ja heti peli tähän, niin se on vaikea paikka. Töitä riittää, mutta valmista pitää olla, kun sarja alkaa, Antonio painottaa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täydellistä OPS:n hallintaa, mutta viimeinen terä maalipaikkojen luonnissa oli kateissa. OPS painosti myös toisella jaksolla, mutta pelin avausmaalin täräytti OuTa. Anzor Kaladze kuittasi pelin tasoihin kolme minuuttia OuTan johtomaalista laukomalla vaparin verkkoon noin 20 metristä - yhtä kaukaa onnistui myös OuTa, mutta pelitilanteesta. Koko ottelun ajan ylimpänä hyökkääjänä pelannut Mika Hautala puski Giorgi Alaverdashvilin keskityksen verkkoon 86 minuutin pelin jälkeen ja OPS otti ansaitun voiton ottelusta.

 

Ilari Nikula

Ilari Nikula on tuttu mies OPS:n uudelle päävalmentaja Luiz Antoniolle TP-47:n ajoilta

kaudelta 2007.

 
- Kaksi viikkoa on vielä aikaa ja me tarvitsemme vielä muutaman vahvistuksen tähän joukkueeseen. Nyt jutellaan pelaajien kanssa ja minä katson, millaisia pelaajia he ovat, Antonio suunnittelee.

OPS kohtaa kauden viimeisessä harjoitusottelussa lauantaina TP-47:n Torniossa. Kausi alkaa 25.4. vierasottelulla FC Vaajakoskea vastaan.


OPS:n kokoonpano:

Zurab Talakhadze (45 min. Antti Alakulju)
Antti Pulkkinen (45 min. Iiro Vandell)

Nikola Markovic
Augustine Jibrin

Heikki Marjeta

Anzor Kaladze
Ilari Nikula

Teemu Pähtilä (45 min. Michael Ozor)

Matias Juntunen

Giorgi Alaverdashvili

Mika Hautala

 

(Toimitus)

14.04.2009

Luiz Antonio uusi päävalmentaja

Luiz Antonio korvaa viime torstaina tehtävänsä jättäneen Jari Pyykölän Oulun Palloseura-jp:n peräsimessä. Antonio saapui eilen illalla Brasiliasta Suomeen ja hän johtaa Palloseuraa ensimmäinen kerran jo tänään pelattavassa harjoitusottelussa Oulun Tarmoa vastaan. OPS neuvottelee parhaillaan muusta valmennustiimistä Luiz Antonion ympärille.

- Mieli on todella korkealla ja tämä on minulle iso haaste. Haluan antaa kaiken OPS:lle, mitä olen oppinut pelaajana ja valmentajana tähän asti, Antonio kertoo.

 

39-vuotias brasilialainen on mittavan pelaajauransa lisäksi varsin kokenut valmentaja. Peliuransa jälkeen hän on käynyt Brasiliassa korkeimman tason valmentajakurssin yhdessä Brasilian entisten maajoukkuepelaajien - muun muassa - Carecan ja Oscarin kanssa. Kaudella 2006 hän luotsasi Kakkosessa pelannutta Seinäjoen Sepsi-78:aa ja kaudella 2007 hän johdatti Tornion Pallo-47:n Ykkösessä viidenneksi. Kaudella 2005 hän luotsasi Oulun Palloseuran A-nuoria.

 

- Tornion jälkeen päätin, että palaan Brasiliaan oppimaan enemmän. Olen seurannut Brasilian maajoukkueen entisen kapteenin Oscarin omaa seuraa läheltä ja katsonut, miten valmennetaan ja treenataan. Lisäksi olen tarkkaillut 14-15-vuotiaita pelaajia, joista voisi kolmessa vuodessa kehittyä pelaajia Suomeen, tuore OPS:n päävalmentaja kertoo.

 

Yhdeksi Veikkausliigan jalkapallolegendaksi arvostettu Luiz Antonio (Luiz António Moraes) muistetaan ennen kaikkea liigakenttien maalitykkinä FC Jazzin, HJK:n ja MyPan paidoista 196 ottelun ajalta, joissa hän paukutti kunnioitettavat 94 maalia. Pelaajauransa lopussa Antonio edusti vielä AC Oulua Ykkösessä. Suomen lisäksi hänellä on pelaajakokemusta jalkapallon suurmaista Brasiliasta ja Saksasta.

 

- Vaadin itseltäni paljon ja vaadin myös pelaajilta paljon. Jalkapallon pitää olla iloista ja hyökkäävää. Pelaajien pitää olla onnellisia, kun he pelaavat, Antonio raottaa pelikirjaansa.

Nykyisestä OPS:n joukkueesta Luiz Antonio tuntee Mika Hautalan AC Oulun ajoilta, Ilari Nikulan TP-47:n ajoilta sekä Matias Juntunsen ja Alemaon. OPS-luotsilla riittääkin tekemistä ennen vajaan kahden viikon kuluttua alkavaa kautta.

- Tekemistä on paljon ja haasteita riittää. Minun pitää oppia tuntemaan pelaajat nopeasti. Olen seurannut Brasiliasta lähes päivittäin, mitä Suomessa tapahtuu Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Kakkosessa. Mielestäni Kakkosen C-lohko on tasaisempi kuin A- ja B-lohkot, joten kaudesta tulee varmasti tasainen ja jännittävä, hän arvelee.

 

OPS-jp kohtaa uuden päävalmentajansa johdolla Oulun Tarmon tänään Heinäpään tekonurmella kello 17:00 alkaen.

 

(Toimitus)

09.04.2009

Jari Pyykölä irtisanoutui valmennustehtävistä

Oulun Palloseura-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä on irtisanonut itsensä päävalmentajan tehtävästä. Jalkapallon Kakkosen kauden alkuun on aikaa enää kaksi viikkoa ja OPS-jp etsii parhaillaan uutta valmentajaa Pyykölän tilalle. Pyykölä kertoo kyllästyneensä siihen, että joukkueen manageri Miika Juntunen on puuttunut joukkueen pelillisiin asioihin. Juntunen on harmissaan Pyykölän nopeasta ratkaisusta ja kertoo kaiken olevan väärinkäsitysten summa.

 

- Olin liikkeellä eräiden pelaajien luona torstaiaamuna kurinpidollisissa asioissa enkä saanut Pyykölää kiinni torstaipäivän aikana kertoakseni hänelle asiasta. Myöhemmin hän oli jo ratkaisunsa tehnyt. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa Jarista ja olen ollut tähän asti täysin tyytyväinen hänen toimintaansa. Kiitän häntä tekemästään työstä, mutta tässä tilanteessa emme voi kuin etsiä uutta valmentajaa, OPS-jp:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Juntunen ja Pyykölä sopivat kauden alla, ettei managerin tehtäviin kuulu joukkueen pelillisiin asioihin puuttuminen. Pyykölä katsoo Juntusen rikkoneen tätä sopimusta muutamissa harjoituspeleissä sekä pitäneen taktiikkapalavereita yksittäisten pelaajien kanssa.

OPS-jp:n kapteeni Mika Hautala on harmissaan tapahtumista, mutta korostaa, että joukkue valmistautuu kauteen yhtä lujaa kuin tähänkin asti.

- Mielestäni Miika ei ole puuttunut pelillisiin asioihin. Tunnelmat eivät tietenkään ole kovin iloiset, mutta nyt ei auta kuin etsiä uusi päävalmentaja ja jatkaa kauteen valmistautumista normaalisti. Vedetään pääsiäinen henkeä ja jatketaan sitten täysillä eteenpäin. Me pelaajat treenaamme ja huolehdimme, että olemme kunnossa, kun kausi alkaa ja uskon, että Miika hoitaa valmennukselliset asiat kuntoon, Hautala valaa.

(Toimitus)

09.04.2009

PS Kemi vei pronssiottelun

OPS-jp - PS Kemi 0 - 2 (0 - 2)

Palloseura oli torstain ottelussa liikkeellä raskailla jaloilla, kun eilinen lähes koko ottelun kestänyt taistelu vajaalla otti veronsa tämän päivän pelistä. PS Kemi hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja teki kaksi maalia OPS:n verkkoon. Toinen jakso oli tasainen, mutta OPS ei pystynyt puhkaisemaan nollaa. Oululaisten kiriä vaikeutti Giorgi Alaverdashvilin saama punainen kortti toisella puoliajalla.

(Toimitus)

08.04.2009

Miehekäs taistelu vajaalla, TP-47 - OPS-jp 3 - 2 rp.

Tornion Pallo-47:n eteni pääsiäisturnauksen finaaliin kukistamalla Oulun Palloseuran tiukassa ottelussa rankkarikisan jälkeen. OPS hallitsi pelin alkua ja torniolaiset olivat vaikeuksissa. Pelin luonne kuitenkin muuttui, kun Mika Hautalalle näytettiin punaista lappua parinkymmenen minuutin pelin jälkeen hieman kyseenalaisesta tilanteesta.


- Siitä olisi keltainenkin riittänyt. Alku oli meiltä todella hyvä, mutta sitten pelin luonne muuttui punaisen kortin takia. Me pelattiin vajaallakin todella hyvin ja voin sanoa, että me oltiin parempia kuin TP-47:n, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoi viitaten kenttätapahtumiin.

Georgialaiskärki Giorgi Alaverdashvili viimeisteli Palloseuran molemmat maalit. Miehellä oli paikkoja lisäosumiinkin muun muassa kahden läpiajon muodossa, mutta hattutemppuun hän ei tällä kertaa kyennyt.

- Joukkue teki hienosti töitä ja me oltiin vajaallakin vahvoja. Pojat sai varmasti itseluottamusta ja virtaa huomiselle, kun onnistuttiin näin hyvin vajaamiehisenäkin, Pyykölä uskoi.

OPS kohtaa turnauksen pronssiottelussa PS Kemin, joka hävisi oman ottelunsa AC Oululle. Ottelu pelataan torstaina kello 16.00 Heinäpäässä.

(Toimitus)

07.04.2009

OPS osallistuu AC Oulun pääsiäisturnaukseen

Oulun Palloseura pelaa kaksi harjoitusottelua keskiviikkona ja torstaina AC Oulun järjestämässä pääsiäisturnauksessa. FC OPA perui osallistumisensa loukkaantumissuman vuoksi, joten OPS:lle aukesi paikka kahteen kovaan harjoitusotteluun. Ennen kauden alkua OPS kohtaa turnausotteluiden lisäksi vielä Oulun Tarmon ja TP-47 Torniossa.

 

- Meillä on vielä neljä peliä ennen sarjan alkua ja se on hyvä. Georgian pojatkin ovat olleet sen aikaa, että ovat sopeutuneet joukkueeseen ja olen valmentajana oppinut tuntemaan heitä paremmin. Uskon, että aika riittää ja saadaan peli kuntoon, mutta katsotaan sitten kun sarja alkaa, OPS:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo luottavaisena.

 

Turnausottelut pelataan täysimittaisina Heinäpään tekonurmella. Keskiviikon pelien voittajat pelaavat torstaina loppuottelussa ja häviäjät sijoista 3 - 4. Otteluihin on vapaa pääsy.

 

 

Otteluohjelma:

Ke 8.4. klo 16.00 TP-47 - OPS-jp
Ke 8.4. klo 18.00 AC Oulu - PS Kemi
To 9.4. klo 16.00 sijat 3 - 4
To 9.4. klo 18.00 sijat 1 - 2

(Toimitus)

05.04.2009

Marko Kivilä uskoo pelin parantuvan

Kakkosen C-lohko pyörähtää käyntiin lauantaina 25.4. eli kolmen viikon kuluttua. OPS matkustaa sarja-avauksessa nousijajoukkue FC Vaajakosken vieraaksi. Sinipaitojen keskikentällä laajalla säteellä uurastava Marko Kivilä uskoo monen palasen loksahtavan paikoilleen vielä ennen kauden alkua.

- Harjoituspelit ovat avainasemassa. Meille tuli äskettäin georgialaiset vahvistukset ja joukkuetta rakennetaan vielä. On selvää, ettei kaikkien roolit ole vielä löytyneet, mutta kauden alkuun on vielä aikaa, hän kertoo.

Varmaotteinen keskikenttämies on pelannut urallaan 31 liigaottelua Kuopion Palloseuran paidassa. Viime kaudella Kivilä pelasi Veikkausliigaan nousseen Jyväskylän JJK:n riveissä. Tulevasta kaudesta hän povaa tasaista.

 

- Meidän joukkueesta jokainen nostaa vielä tunnetasoaan ennen kauden alkua ja oikea pelitempo löytyy harjoitusotteluissa. Uskon, että meidän joukkueessa on harjoiteltu todella hyvin verrattuna muihin Kakkosen joukkueisiin. Kausi on varmasti tasainen ja moni asia tullaan ratkaisemaan pääkopan sisällä. Itseluottamus on iso asia, Kivilä sanoo.

 

Marko Kivlä

Marko Kivilä on tärkeä pala OPS:n keskikenttää. Nuoresta iästään huolimatta varsin
kokenut pelimies uurastaa tunteella molempiin suuntiin.


OPS harjoittelee kovaa, huilaa pääsiäisen ja pelaa vielä ainakin kolme harjoitusottelua ennen sarja-avausta.

- Minulla on positiivinen fiilis tulevasta kaudesta. Kunhan saadaan vielä vähän vauhtia peliin ja malttia viimeistelyyn, niin tulos on hyvä, Kivilä uskoo.

(Toimitus)

04.04.2009

OPS ja AC Kajaani maalittomina, 0 - 0 (0 - 0)

Kauden alkuun on aikaa enää kolme viikkoa ja OPS hakee vimmatusti kuvioita kohdilleen harjoitusotteluissa. Varsinkin lauantaipäivän matsin toinen puoliaika oli hienoa peliä Palloseuralta, mutta maali jäi silti näkemättä. Ensimmäinen jakso ei liiemmin hienouksia tarjonnut puolin eikä toisin.

 

- Näissä peleissä ei pisteitä jaeta. Valmentajana sain arvokasta tietoa ja hyviä vastauksia moniin kysymyksiin. Osa pelaajista on minulle vieläkin tuntemattomia ja näissä peleissä heidät oppii tuntemaan, OPS-luotsi Jari Pyykölä kertoi ottelun merkityksestä.

 

Anzor Kaladze

Anzor Kaladze oli itsevarmuus OPS:n puolustuksessa. Hän omaa kaikki hyvän topparin
ominaisuudet ja vähän päälle.


Toisella jaksolla OPS vyörytti hyökkäyksiä solkenaan kajaanilaisten kenttäpuoliskolle, mutta viimeistely ei onnistunut.

 

- Pelirohkeus tuossa hyökkäyskolmanneksella ei ole riittävää. Viimeisen kahden syötön antaminen tuotti vaikeuksia, Pyykölä veisteli.

Lähimmäksi maalintekoa pääsi georgialaiskärki Giorgi Alaverdashvili, joka puski pallon tolppaan Antti Pulkkisen keskityksestä. Myös Matias Juntunen ja Marko Kivilä olivat lähellä onnistua - Juntusen kuti jäi pyörimään maaliviivan tuntumaan ja Kivilän ampui viuhuvan vedon muutaman sentin yli kajaanilaismaalin.

Giorgi Alaverdashvili

Giorgi Alaverdashvili OPS-rintaman kärkenä.


- Minullakin oli monta paikkaa, mutta tänään ei osunut. Nämä treenipelit kauden alla ovat todella tärkeitä, jotta löydetään oikeita rooleja ja saadaan sopiva pelirytmi. Tietysti näissä peleissä ei olla aivan herkimmillään, kun samaan aikaan treenataan kovaa ja jalat eivät ole virkeimmät mahdolliset, OPS:n keskikentällä uurastanut Marko Kivilä muotoili.

Ottelun loppuhetkillä OPS-vahti Zurab Talakhadze joutui paikkamaan puolustuksen virheen rikkomalla punaisen kortin arvoisesti. Vajaamiehinen oululaisseura ei enää saanut kunnon loppurutistusta aikaiseksi. Viime kaudella naapuriseura FC OPA:ssa hienon kauden pelannut Augustine Jibrin antoi näyttöjä topparin tontilla ottelun toisella jaksolla. OPS etsii vielä muutamaa pelaajaa riveihinsä.

 

 

Teimuraz Varduashvili

Keskikentän pojat "Temu" ja "Teme". Teimuraz Varduashvili ja Teemu Pähtilä olivat
aktiivisia keskikentällä.

 


OPS:n kokoonpano:

 

Zurab Talakhadze (83 min. -> punainen kortti)

Heikki Marjeta

Mika Hautala

Anzor Kaladze

Antti Pulkkinen

Nikola Markovic (45 min. Augustine Jibrin)

Marko Kivilä

Teemu Pähtilä

Matias Juntunen

Teimuraz Varduashvili

Giorgi Alaverdashvili (83 min. Antti Alakulju)

 

(Toimitus)

 

01.04.2009

OPS vahvistuu kolmella georgialaispelaajalla

Kakkosen C-lohkosta nousua Ykköseen ensi kesänä tavoitteleva Oulun Palloseura-jp vahvistaa rivejään kolmella georgialaispelaajalla. 23-vuotias toppari Anzor Kaladze ja keskikenttäpelaaja Teimuraz Varduashvili (20) solmivat kaksivuotiset sopimukset oululaisseuran kanssa. 21-vuotias hyökkääjä Giorgi Alaverdashvili teki OPS-jp:n kanssa vuoden mittaisen pestin.

 

OPS-manageri Miika Juntunen teki tammikuun lopulla pelaajahakumatkan Georgiaan, jonka tuliaisia Kaladze, Varduashvili ja Alaverdashvili ovat. OPS-jp teki jo aikaisemmin 3 + 1 -vuotisen sopimuksen georgialaismaalivahti Zurab Talakhadzen kanssa, joka myös löytyi Juntusen Georgian reissulta.

- Joukkueemme vahvistuu näistä pelaajista selvästi. He kaikki ovat hyviä pelaajia ja heistä on meille vielä paljon iloa, OPS-jp:n päävalmentaja Jari Pyykölä kertoo.

Georgialaiset ovat pelanneet ja harjoitelleet reilun viikon OPS-jp:n mukana. Oululaisseuralla on tällä hetkellä sopimukset kahden maalivahdin ja 13 kenttäpelaajan kanssa. Joukkue etsii vielä 2 - 3 pelaajaa rinkiinsä.

 

Lue myös:

Georgialaiset debytoivat

Maalivahti Zurab Talakhadzelle pitkä sopimus

 

(Toimitus)

25.04.2009

Veikkaus on suomalaisen jalkapallon tukipilari

Vaikka suurin osa veikkaajista havitteleekin elämäänsä pelijännitystä ja voittoja, jää suuren yleisön pelinappuloista merkittävä osa jaettavaksi eteenpäin. Veikkauksen tuoton kanavoituminen on valtakunnallisessa mielessä merkittävä niin liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön kannalta. Oman osansa siitä lohkaisee vuosittain myös suomalainen jalkapallo.

 

Vaikka voitto ei aina osukaan kohdalle, palautuvat Veikkauksen peleissä hävityt eurot suomalaisille. Vuonna 2008 opetusministeriö jakoi Veikkauksen tuotosta liikunnalle veikkausvoittovaroina yhteensä noin 104 miljoonaa euroa.

 

- Yksi liikunnan merkittävimmistä edunsaajista on suomalainen jalkapallo ja Suomen Palloliitto. Se saa tänä vuonna tukea yli 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi jalkapallokenttien ja -hallien kunnostukseen ja rakentamiseen kohdistettiin viime vuonna varoja noin 1,5 miljoonaa euroa, toteaa Veikkauksen jalkapalloyhteistyöstä vastaava Ville Peltoniemi.

 

Myös pääsarjamme nimi Veikkausliiga kertoo siitä, että Veikkaus on vahvasti mukana suomalaisessa jalkapalloilussa.

 

- Ennen kaikkea Veikkauksen yhteistyö on merkittävä Veikkausliigan organisaation toiminnan kannalta, mutta tukea tulee toki myös suoraan seuroille yhteistyön ja Stadioneilla olevan Veikkauspisteen kautta, Peltoniemi toteaa.

 

 

Lisäjännitystä otteluun stadionin Veikkauspisteeltä

 

Veikkauksen pelipisteet stadioneilla ovat saavuttaneet kahden viime vuoden aikana oman paikkansa ottelutapahtumissa.

 

- Katsojat ovat oppineet että stadionilla voi pelata Veikkauksen pelejä. Moni katsojista hakee lisäjännitystä otteluun stadionin pelipisteeltä. Seurat ovat panostaneet myyntipisteen toimintaan ja muutenkin ottelutapahtumien viihtyvyyteen, Peltoniemi kertoo.

 

Jokaiselta Veikkausliigan stadionilta löytyy sisääntulon yhteydestä veikkauspiste. Itse pelipiste aukeaa tuntia ennen pelin alkamista ja on auki myös tauolla, jolloin voi laittaa vielä sisään esim. päivän Kenon tai lauantain lottorivit. Veikkauspiste tuo näin helpon mahdollisuuden hankkia itselleen, kaveriporukalleen tai asiakkailleen pientä lisäjännitettä illan matsiin.

 

 

Kotimaisen jalkapalloilun pelitarjonta käynnistyy

 

Vakioveikkaus on Veikkauksen vanhin peli, jota on tehty kupongille jo vuodesta 1940 lähtien. Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen ja Suomen Cupin ottelut muodostavat rungon sunnuntain Vakioveikkaukselle tulevallakin kaudella. Suomalainen Vakio starttaa bonuskierroksella 17.5. ja jatkuu aina elokuun puoliväliin asti.

 

Kotimainen jalkapalloilu on laajasti myös vedonlyönnin kohteena. Otteluita on viikoittain mm. Pitkävedossa, Monivedossa ja Tulosvedossa. Ennen kauden alkua voi veikata myös Veikkausliigan mestaria ja maalikuningasta.

 

www.veikkaus.fi