« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - March 2011

30.03.2011

Uusi otteluohjelma julki

AC Oulun putoaminen Ykköseen aiheutti luonnollisesti joukkueellisen verran muutoksia myös sarjaohjelmaan. Oulun Palloseuran osalta kausi alkaa uuden ohjelman mukaan jo lauantaina 30.4. vierasottelulla PS Kemiä vastaan.  Castrenin kotikenttä korkataan tulevan kauden osalta lauantaina 7.5., jolloin vieraana on FC Espoo.
 
Kalenteriin kannattaa merkitä hyvissä ajoin Oulun derbyt OPS - AC Oulu (ke 22.6. klo 18.30, Castren) sekä AC Oulu - OPS (ke 21.9. klo 18.30). Parhaaseen kesäloma-aikaan heinäkuussa kalenteriin osuu kaksi varsin mielenkiintoista kotiottelua peräkkäin: OPS - FC Lahti (su 17.7. klo 18.30) ja OPS - PS Kemi (ke 20.7. klo 18.30).

Muutoksien myötä kausi venyy 22. lokakuuta pelattavaan kierrokseen, jonka jälkeen jokaiselle joukkueelle on kertynyt 24 ottelua.

Katso koko otteluohjelma

(Toimitus)

30.03.2011

Maken kynästä: "Maaliskuu - kevättä rinnassa"

Kevättä rinnassa, kun kellojakin siirrettiin jo kohti kesää ja jalkapallokautta. Monet mielikuvat näin keväisin yhdistyvät siihen, että suomalainen futiskausi on lähellä; päivät pidentyvät, lumet sulavat, siirrytään ulos harjoittelemaan, uudet varusteet tulevat ja Liverpool on jälleen jäänyt kauas mestaruusjunasta. Viimeisintä lukuunottamatta, kaikki hienoja kevään merkkejä. Kevät 2011 ei kuitenkaan tule jäämään kovin valoisana suomalaiseen jalkapallohistoriaan. Vedonlyönti -ja seurojen lisenssiasiat ovat vieneet huomion itse peliltä. Onneksi ei itse tarvitse olla tekemässä päätöksiä näissä hankalissa asioissa, mutta toivoa sopii, että niin seurajohtajat, valmentajat kuin me pelaajatkin pääsisimme pian keskittymään vain olennaiseen.

 

Huhtikuun alku tietää futaajan arjessa sitä, että fyysisesti kovin harjoitusjakso on takanapäin. Osalla tämän kauden OPS-pelaajista on jo neljä treeni kuukautta takana. Tähän aikaan mahtuu niin pallo-, punttisali- kuin juoksutreenejäkin. Fysiikkaharjoittelusta vastaava "Emppu" (Erkki Paananen) on syynännyt  tarkkaan jätkien ranteissa vaihtuvia lukemia. Kovimmat puristukset fyysisellä puolella on otettu jäähallien käytävillä ja urheilutalon punttisalilla. Onpa "Empun" valehtelematon vaakakin pistäytynyt aika ajoin kopissa. Pojat näyttäisivät tässäkin suhteessa olevan hyvässä kunnossa. OPSin 2011 suurin pudottaja muuten...löytyy tolppien välistä.  Maaliskuun alkupuolella saimme pitää myös hieman vapaata hiihtoloman merkeissä. Tähän lomaan sisältyi myös yhden illan  "korkean paikan leiri" joukkueen pelaajien kesken. Nämä ovat aina tärkeitä tapahtumia joukkuehengen kannalta. Loman jälkeen otimme vielä kolmen viikon loppukiihdytyksen ennen kuin harjoittelussa alkaa kevyempi viimeistelyvaihe.

 

Harjoitusottelut tuovat aina pelaajalle pitkään talveen kaivattua lisäsäpinää. Maaliskuun aikana otimme mittaa ruotsalaisesta Assi IF:stä, OPS-junioreista ja KPV:stä. Tuloksena kolme voittoa ilman omiin päästettyjä maaleja. Mainittakoon, että OPS-juniorit ottelussa kentällä nähtiin yllättävä tuomarikolmikko; loukkaantuneet pelaajat Hosio-Väänänen-Kivilä. Pojat selviytyivät tulikokeestaan hyvin, mutta allekirjoittanut oli sivurajalla aika ajoin pahasti helisemässä. Tehtävä oli sen verta vaikea, että arvostus tuomareiden työtä kohtaan nousi roimasti. Ja viestinä junioreille, että parhaamme yritimme.

 

Hieno fiilis ensimmäisestä sarjaottelusta alkaa jo siintää mielessä, vaikka tätä juttua kirjoittaessa viimeistä, kiveen hakattua sarjaohjelmaa ei olekaan vielä julkaistu. Nyt näyttäisi siltä, että startti tapahtuisi jo huhti-toukokuun vaihteessa. Joka tapauksessa seuraava kuukausi on enää viimeinen askel ennen sarjan alkua. Se askel alkaa komeasti 2.4 Jyväskylässä, kun pääsemme mittaamaan tasoamme JJK:ta vastaan. Se tulee olemaan myös tälle keväälle ensimmäinen ottelu ulkona, joten yksi hieno kevään tulon merkki sekin. Toivottavasti uusi bussi ja sen legendaarinen kuljettaja Eikka Wäntsi ovat taas vireessä, kun lähdemme tappamaan 340 kilometriä. Huhujen mukaan bussin ulkoasu on huikean hieno, tuunauksesta ovat osaltaan vastanneet meidän pelaajat, työnjohtajina kaksikko Hosio-Juvonen.

 

Uusia OPSin kuulumisia taas kuukauden päästä - silloin H-hetki on jo erittäin lähellä,
Marko Kivilä.(Marko Kivilä on aloittanut blogin kirjoittamisen OPS:n sivuille. "Maken kynä" tuottaa blogin noin kerran kuukaudessa ensi kauden ajan.)

29.03.2011

Donewell Yoben OPS-sopimus irtisanottu

Oulun Palloseuran hallitus on päättänyt purkaa ottelutuloksen manipuloinnista epäillyn Donewell Yoben kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

- OPS:n hallitus punnitsi asiaa rauhassa eikä halunnut hätiköidä, vaan keräsimme ensin tietoja Keskusrikospoliisilta ja pelaajalta itseltään päätöksen tueksi. Nykyisten tietojen varassa ei ollut mitään muuta mahdollisuutta kuin purkaa hänen sopimuksensa. Lisäksi Suomen Palloliitolta on tulossa kurinpidollisia toimia niitä pelaajia kohtaan, jotka ovat sotkeutuneet ottelutulosten manipulointi  -ja vedonlyöntiskandaaliin, OPS:n manageri Miika Juntunen perusteli.

Donewell Yoben ja hänen veljensä Dominic Yoben epäillään syyllistyneen lahjuksen vastaanottamiseen 22. syyskuuta 2010 pelatun Veikkausliigaottelun TPS - AC Oulu yhteydessä. Sambialaisveljekset edustivat tuolloin AC Oulua.

OPS etsii korvaavaa hyökkääjää Donewell Yoben tilalle.

(Toimitus)

28.03.2011

Vladislav Viricille kahden vuoden sopimus

Serbialainen keskikenttäpelaaja Vladislav Viric on solminut kahden vuoden mittaisen sopimuksen Ykkösen kauteen valmistautuvan Oulun Palloseuran kanssa. Viricin näytöt kahdessa testiottelussa keskikentän pohjalla vakuuttivat päävalmentaja Luiz Antonion.

- Viric vakuutti heti olevansa pelimies. Hän syöttää palloa hyvin ja tekee jatkuvasti itseään pelattavaksi syötön jälkeen. Nyt hänen pitää näyttää meille joka pelissä tästä eteenpäin, että hän ansaitsee paikan ja hänen pitää näyttää myös itselleen, että hän pärjää Suomessa. Vaikka hän on kokenut kaveri, minä tulen keskustelemaan hänen kanssaan siitä, miten ulkomaalainen pelaaja voi menestyä Suomessa ja, mitä se vaatii, Antonio kertoi.
 
Pian 32 vuotta täyttävä Viric pelasi viime kaudella Uzbekistanin pääsarjassa FK Mash´al Mubarekin joukkueessa. Hän on OPS:n 17 sopimuspelaaja.

 

 

 

Viricin aiemmat seurat:
FK Mash´al Mubarek (Uzbekistan)
FK Sloboda Sevojno Uzice  (Serbia)
FC Panthrakikos  (Kreikka)
Radnicki kragujevac (Serbia)

(Toimitus)

26.03.2011

OPS - KPV 2 - 0 (1 - 0)

Pirteä hyökkäyspelaaminen ja aktiivinen prässi jäivät päällimmäisenä käteen lauantaipäivän harjoitusottelusta. OPS piti Kokkolan Pallo-Veikkoja tiukoilla varsinkin ensimmäisellä jaksolla ahnaan karvauspelin ansiosta. KPV:llä oli vaikeuksia päästä hallitusti pois omalta alueelta, eikä OPS-maalilla nähty juurikaan trafiikkia. Pahimmat tilanteet Juhani Koposen maalille järjesteli OPS:n oma keskikenttä, jonka muutama paha harhasyöttö poiki kokkolalaisten avausjakson ainoat tilanteet.

Avausmaali oli erittäin lähellä vajaan puolen tunnin pelin jälkeen, kun sekä Pekka Kainu että Luis Vanderlei pääsivät kokeilemaan tyhjään KPV-maaliin, mutta molemmilla kerroilla kokkolalaispuolustus paikkasi torjunnoillaan tilanteesta ulos pelattua maalivahti Aki Lyyskiä. Kuparinen särkyi kuitenkin ennen taukoa, kun Pekka Kainu murtautui puolustuslinjan läpi ja vapautti Luizaon takatolpalta.

- Tämä oli hyvä peli, jossa oli paljon positiivisia asioita. Meidän prässi toimi hyvin ylhäällä ja pallo pysyi meillä todella hyvällä prosentilla. Täytyy vain muistaa, ettei KPV:llä ollut paras mahdollinen kokoonpano kentällä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio kertasi.

Luis Vanderlei

Luis Vanderlei upotti OPS:n toisen maalin.


Heti toisen jakson alkajaisiksi Pekka Kainu puski pallon ylärimaan Juha-Matti Huovisen keskityksestä. Pelin näyttävin hyökkäys nähtiin pian Kainun tilanteen perään. OPS rakensi loistopaikan ainoastaan kolmella syötöllä, joista ensimmäinen oli maalivahti Koposen pitkä heitto Marko Kivilälle. Pekka Kainu jatkoi nopeasti Luizaolle, joka ei kuitenkaan onnistunut puskemaan palloa loistopaikasta sisään. Aikaa maalipaikan rakentamiseen omasta päästä kului noin 10 sekuntia!

Hetkeä myöhemmin Lyyski koppasi Vanderlein tulisen laukauksen kulmapotkuksi. Seuraavasta kuitenkin upposi, kun OPS karkasi neljän miehen rintamana KPV:n kolmea puolustajaa vastaan. Tilanteen käynnistänyt Vanderlei ei nähnyt tarpeelliseksi syöttää palloa, vaan brassi ampui kuulan itse maaliin hieman 16-alueen takaa.

- Meillä oli todella hyviä kuvioita hyökkäyspäässä. Olen tyytyväinen myös Vladislav Viricin otteisiin. Kyllä hän on näyttänyt meille kahden pelin aikana olevansa pelimies, Antonio kertoi.

Palloseura teki lopussa vaihdoilla tilaa nuorille pelaajilleen ja viimeiset 20 minuuttia OPS pelasi vajaalla Juha-Matti Huovisen ulosajon myötä. Loppuminuutit olivatkin alkua sekavampaa peliä puolin ja toisin. OPS:n eduksi on laskettava vielä se, ettei KPV ei pystynyt luomaan kunnon maalipaikkaa edes miesylivoiman turvin.

Maalit:
1 - 0 Luizao (Pekka Kainu) 38 min.
2 - 0 Luis Vanderlei 60 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen
Mikko Väänänen (45. Jarno Reinikainen)
Augustine Jibrin
Juha-Pekka Juvonen (45. Iiro Vandell)
Alex Arinze (45. Juha-Matti Huovinen)
Vladislav Viric
Miika Hosio (45. Marko Kivilä)
Luis Vanderlei (70. Henri Heikkinen)
Pekka Kainu
Luizao (74. Saad Mohamad)
Matias Juntunen (61. Juuso Haapala)

(Toimitus)

19.03.2011

OPS - OPS-juniorit 6 - 0 (2 - 0)

Kolmosen kauteen valmistautuva OPS-juniorit korvasi pikahälytyksellä Kokkolan Pallo-Veikot Oulun Palloseuran harjoitusvastustajana.

- Pitää kiittää OPS-junioreita, jotta saimme pelin tälle päivälle, OPS-luotsi Luiz Antonio aloitti.

Kahden sarjaportaan välinen tasoero näkyi ottelussa, vaikka ensimmäinen jakso olikin maalien valossa tasainen. Pekka Kainun nappisyöttö tavoitti maalinedustalta Brasiliasta viime viikolla palanneen Luizaon, jolla oli helppo työ ohjata OPS johtoon vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Matias Juntunen tykitti Palloseuran toisen osuman ennen taukoa.

- Meillä oli paljon maalipaikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta vain kaksi maalia. Joukkue korjasi maalintekoa toisella jaksolla ja teki hienoja maaleja. Pitkästä aikaa saimme kentälle Luis Vanderlein ja Luizaon. He saadaan pikkuhiljaa kuntoon ja Luizao osoitti taas olevansa jokeri-pelaaja. Hän teki kaksi maalia ja pystyy pelaamaan puolustuksessa, keskellä ja hyökkäyksessä, Luiz Antonio jutteli.

OPS:n kolmas osuma oli kuin kopio ensimmäisestä. Kainu passasi ja Luizao viimeisteli. Loput kolme maalia olivat Pekka Kainun käsialaa, jotka kaikki syntyivät läpiajoista. Ensin OPS-vahti Juhani Koposen pitkä avaus siivitti Kainun läpi 55 minuutin kohdalla. Hieno nosto maalivahdin yli ja peli oli lopullisesti ohi. Vain muutama minuutti tästä Kainu oli jälleen irti. Tällä kertaa läpisyötön tarjosi Matias Juntunen. Kainu viimeisteli hattutempun OPS:n C-junioreissa pelaavan Niklas Puurusen vapauttavasta syötöstä.

Päävalmentaja Luiz Antonio oli tyytyväinen myös keskikentällä operoineen serbipelaaja Vladislav Viricin (kuvassa) näyttöihin.

- Katsotaan häntä vielä ensi lauantaina KPV:tä vastaan, joka on varmasti fyysisempi peli kuin tämä. Hänestä kuitenkin näki, että hän on pelimies, vaikka ei olekaan parhaassa mahdollisessa kunnossa. Hän haluaa palloa ja liikkuu koko ajan pelattavaksi sinne, missä pallo on, Antonio kehui.

 
Maalit:
1 - 0 Luizao (Pekka Kainu) 9 min.
2 - 0 Matias Juntunen 39 min.
3 - 0 Luizao (Pekka Kainu) 55 min.
4 - 0 Pekka Kainu (Juhani Koponen) 73 min.
5 - 0 Pekka Kainu (Matias Juntunen) 75 min.
6 - 0 Pekka Kainu (Niklas Puurunen) 81 min.

OPS:n kokoonpano:

Juhani Koponen
Jarno Reinikainen (45. Yannic Venadiambu)
Augustine Jibrin
Juha-Pekka Juvonen
Juha-Matti Huovinen (45. Juuso Haapala)
Alex Arinze
Vladislav Viric
Luis Vanderlei (56. Saad Mohamad)
Matias Juntunen
Pekka Kainu
Luizao (56. Niklas Puurunen)

(Toimitus)

18.03.2011

Lauantain vastustaja vaihtuu KPV:stä OPS-junioreihin

Lauantain 19.3. OPS - KPV-harjoituspeli siirtyy viikolla eteenpäin. Syynä ottelusiirtoon on Kokkolan Pallo-Veikkojen edustusjoukkueen hurja loukkaantumis- ja sairastelukierre. KPV:n tilalla lauantain harjoitusottelussa nähdään Kolmosessa pelaava OPS-juniorit.

(Toimitus)

18.03.2011

Vladislav Viric OPS:n testattavana

OPS kohtaa lauantaina 19.3. Kokkolan Palloveikot harjoitusottelussa Arina Areenalla kello 11.30. Serbialainen keskikentän pohjapelaaja Vladislav Viric (31) on Palloseuran testissä tuossa ottelussa.

Viricin aiemmat seurat:
FK Mash´al Mubarek (Uzbekistan)
FK Sloboda Sevojno Uzice  (Serbia)
FC Panthrakikos  (Kreikka)
Radnicki kragujevac (Serbia)

(Toimitus)

15.03.2011

Donewell Yobe pidätetty AC Oulun aikaisista sopupeliepäilyistä

Oulun Palloseuraan viime joulukuussa AC Oulusta siirtynyt Donewell Yobe on pidätetty tänään iltapäivällä Oulun Keskusrikospoliisin toimesta kahden vuorokauden ajaksi. Yoben kuulustelut liittyvät viime kesän mahdollisiin sopupeleihin, jolloin sambialaishyökkääjä edusti AC Oulua.

Oulun Palloseuralla ei ole mitään tekemistä sopupeliepäilyjen kanssa.

(Toimitus)

28.03.2011

PALKKAAMME MYYNTINEUVOTTELIJOITA

Nousua Veikkausliigaan tavoitteleva Oulun Palloseura vahvistaa organisaatiotaan. Etsimme joukkoomme markkinointialan ammattilaisia myyntineuvottelijoiksi (2 kpl). Tarjoamme OPS:n omistamien valomainostaulujen ja uuden jalkapallohallin myötä modernit työkalut myyntineuvottelijoiden käyttöön.

Edellytämme markkinointialan koulutusta ja kokemusta. Lähetä vapaamuotoinen hakemus CV:n kanssa osoitteeseen miika.juntunen(at)miikajuntunenoy.fi

(Toimitus)

06.03.2011

Juhani Koponen: "Joka ottelu lähdetään voittamaan"

Oulun Palloseuran maalille Kokkolasta hankittu Juhani Koponen on osoittanut talven harjoitusotteluiden perusteella johtavansa koko alakerran peliä äänekkäästi ja torjumalla pallot itsevarmasti.

- Olemme treenanneet kovaa ja pelejä on ollut paljon, melkein joka viikonloppu. Tahti on ollut siinä mielessä erilainen, mihin olen aikaisemmin tottunut. Tosin pelejä pitää ollakin paljon, sillä ne tuovat rutiinia kesää ajatellen. Luulen, että meillä on hyvä iskukyky pienen herkistelyn jälkeen. Kova treenaaminen verottaa jonkin verran pelivireestä harjoitusotteluissa, mutta kaiken kaikkiaan meillä on hyvä meininki päällä ja tulemme varmasti kaatamaan monta joukkuetta kesällä, "Kopo" juttelee.

Kolmessa harjoitusottelussa nollapelin torjunut Koponen on saanut reilusti vastuuta talven peleissä, sillä Palloseuran maalivahtitilanne on vielä muilta osin auki. Onpa OPS-maalilla nähty myös seuran maalivahtivalmentaja Tuomas Jaakkola.

- Hyvää on ollut juuri se, että olen saanut pelata paljon. Tietysti palautuminen on ollut haasteellista turnauksissa, joissa on ollut peräkkäisinä päivinä otteluita. Joukkueena meillä on parannettavaa kommunikoinnissa, mutta se tulee pian kuntoon, kun opimme tuntemaan toisiamme paremmin. Itse tykkään pitää kovaa ääntä maalilla ja herätellä jätkiä siten, Koponen toteaa.

Kesän tavoitteet ovat kirkkaina myös maalivahdin mielessä, vaikka lumien sulamista saadaan odotella vielä tovi.

- Joukkueena meillä ei ole mitään isompia ongelmia, vaan parannettavat asiat ovat minimaalisia. Voittaminen on parasta jalkapallossa ja kesällä lähdemme ilman muuta voittamaan jokaisen ottelun. Kentälle on turha lähteä häviämään, vaan voitto pitää olla aina tavoitteena. Sen kautta tulee myös tavoitteemme liiganoususta, hän asettelee.

(Toimitus)

05.03.2011

OPS - Assi IF 4 - 0 (3 - 0)

Palloseura lähti hiihtoloman viettoon voittoisissa tunnelmissa, kun Ruotsin 3.divisioonassa pelaava Assi IF kaatui selvästi neljän maalin turvin. Joukkueiden välinen tasoero alkoi näkyä jo heti avausjaksolla, jota OPS hallitsi suvereenisti. Toisella jaksolla tempo laski, eivätkä oululaiset hyökänneet enää yhtä ahnaasti.

- Joulukuulta asti on treenattu kovaa ja tämä oli sopiva vastustaja tähän väliin. Pääsimme hyökkäämään paljon ja kentällä oli hyvin tilaa ja aikaa. Meidän täytyy vain muistaa, ettei kesällä Ykkösessä kukaan anna näin paljon tilaa. Peli oli avointa, mutta silti meillä tuli taas paljon harhasyöttöjä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio summasi.

Alex Arinze pommitti OPS:n johtoon reilusta 20 metristä pian ottelun alettua. Puolen tunnin kohdalla Pekka Kainu pukkasi päivän ensimmäisensä Juha-Pekka Juvosen syötöstä. Tilanne lähti Matias Juntusen antamasta vapaapotkusta. Viitisen minuuttia tästä ja Kainu ohjasi Palloseuran 3 - 0-johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta, missä pallo jäi pyörimään ruotsalaismaalin edustalle flipperin lailla.

- Jokaisella osa-alueella on vielä parannettavaa. Augustine Jibrin pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa ja kyllä minusta näyttää siltä, että meillä on erittäin kova alakerta. Keskikentälle ja hyökkäykseen etsimme vielä kumpaankin yhtä pelaajaa. Maailma on täynnä pelaajia ja me haluamme juuri meille sopivan pelaajan, joka tekee kovasti töitä ja on nöyrä, Antonio kertoo.

OPS - Assi IF

OPS-puolustuksella ei ollut hätää ottelussa.


Toisen jakson lopun osuman viimeisteli vasta 14-vuotias Samuel Rautava, joka pääsi kokeilemaan miesten joukkueen vauhtia yhdessä Gzim Hasanin kanssa. Rautava ohjasi pallon maaliin ylivoimahyökkäyksestä Matias Juntusen syötöstä. Rautava ja Hasani ovat OPS:n C-junioreita. OPS:n brasilialaisvahvistukset Luis Vanderlei ja Luizao lentävät Ouluun ensi viikon keskiviikkona.


OPS - Assi IF 4 - 0 (3 - 0)
1 - 0 Alex Arinze 11 min.
2 - 0 Pekka Kainu 32 min.
3 - 0 Pekka Kainu 37 min.
4 - 0 Samuel Rautava 83 min.

OPS:n kokoonpano:
Juhani Koponen (45. Tuomas Jaakkola)
Mikko Väänänen (45. Juha-Matti Huovinen)
Augustine Jibrin (c)
Juha-Pekka Juvonen (70. Samuel Rautava)
Jarno Reinikainen (45. Iiro Vandell)
Marko Kivilä
Alex Arinze (70. Gzim Hasani)
Miika Hosio (43. Juuso Haapala)
Matias Juntunen
Pekka Kainu
Donewell Yobe

(Toimitus)

02.03.2011

Kennedy Owusu-Ansahin sopimus purettu

Eilen kaksivuotisen paperin Oulun Palloseuran kanssa tehneen Kennedy Owusu-Ansahin sopimus on purettu pelaajan henkilökohtaisten syiden vuoksi, eikä kanadalaista nähdäkään OPS-paidassa.

(Toimitus)

01.03.2011

OPS kaappasi Kennedy Owusu-Ansahin

Kanadalaispuolustaja Kennedy Owusu-Ansah (21) on solminut Oulun Palloseuran kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Owusu-Ansah on edustanut Kanadaa eri nuorisomaajoukkueissa 40 ottelun verran ystävyysottelut mukaan lukien. Hän on pelannut myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vaahteralehtipaidassa.

- Hän oli meillä näytillä kahdessa pelissä. Kaverin ehdoton vahvuus on nopeus ja hänessä on paljon potentiaalia. Minä odotan häneltä paljon sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Nyt hänen pitää todistaa itselleen pystyvänsä pelaamaan ja tekemään läpimurto Suomessa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanoo.

Viime kauden lopulla hän siirtyi Rovaniemen Palloseuraan kesken kauden Kakkosen Ylivieskan Pallosta. Ennen Ylivieskaan muuttoa mies edusti saksalaista Hertha Berliniä, missä hän kuitenkin pelasi enimmäkseen Regional liigan reservijoukkueessa. Suomessa Kennedy Owusu-Ansah on ollut aiemmin myös MyPa:n testissä.

- Valitsin OPS:n, koska uskon, että tämä on hyvä paikka kehittyä ja päästä uralla eteenpäin. Yritän olla täällä parasta kategoriaa ja auttaa sitä kautta joukkuetta saavuttamaan liiganousun, Owusu-Ansah asettaa.

Kanadalainen laitapuolustaja viihtyy kentän molemmilla kaistoilla, mutta hän on pelannut urallaan myös keskikentällä. Moni saattoi luulla häntä vasenjalkaiseksi helmikuun alussa pelatussa AC Oulun turnauksessa, sillä sen verran viuhuvan vasurin mies upotti ruotsalaisen Bodens BK:n verkkoon.

- Luonnostaan olen oikeajalkainen, mutta olen yrittänyt kehittää myös vasenta jalkaani. En kuitenkaan sano, että olisin molempijalkainen, hän naurahtaa.

Kennedy Owusu-Ansahin profiili canadasoccer.comissa

 

Katso Kennedyn unelmavasuri Bodens BK -OPS -ottelussa.

 

(Toimitus)