« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - February 2013

26.02.2013

OPS:n visiot ja olosuhde-case esillä Isännän ääni -seminaarissa

Palloliitto järjestää maaliskuun puolivälissä monen vuoden odotuksen jälkeen pohjoisen oman Isännän (seuran) ääni –seminaarin, jossa kuullaan paikallisten luennoitsijoiden lisäksi Palloliiton johdon ajatuksia. OPS-manageri Miika Juntunen esittelee seminaarissa Oulun Palloseuran visiot ja harjoituskeskushankkeen. Isännän ääni -seminaari järjestetään Sokos ja Scandic hotelleissa Oulussa 15.-16.3.2013.

Ohjelma

1. Puoliaika, perjantai 15.3.2013 (Sokos Hotelli Arina)

Klo 18:00 SPL Katsaus kehitykseen, Oulun aluevalmennuskeskus, seurakehitysohjelma Timo Huttunen/Henri Alho

Klo 19:30 ONS tie tyttöjalkapallon huippuseuraksi / Sami Hyypiä Akatemiakokemukset Keijo Peuhkurinen + mahdollinen ”Huippupelaajaluento”

Klo 20:00 RoPS tie, opistoyhteistyö yksilökehityksessä, Matti Kilpelä

Klo 20:30 OPS seurakehitys visio 2015, olosuhde-case, Miika Juntunen

Klo 21:15 Illallinen hotelli Arinassa


2. Puoliaika, lauantai 16.3.2013 (Hotelli Scandic)

Klo 9:00 Seurajohtajatapaaminen yhdessä piirin ja Liiton kanssa 

Finnkino Plaza Oulu
Klo 10:00 2. puoliajan avaus, Tapani Kurkela SPLPS, Keijo Peuhkurinen ONS

Klo 10:15 SPL pj. Pertti Alajan tervehdys/ajatukset
Klo 10:45 pohjoisen jalkapalloilijan tie Futiksen huipulle (tavoite 2 luennoijaa à 30 min)

Klo 11:45 Littileffa Finnkino

Klo 13:45 Lounas (omakustanne)

Arina Areena
Klo 14:00 Kalottimaaottelu Tytöt U16 Suomi vs. Ruotsi
Klo 16:00 Kalottimaaottelu Pojat U16 Suomi vs. Ruotsi

Pohjois-Suomen Piiri pyytää seuroja keräämään omista osallistujistaan ilmoittautumiset ja lähettämään ne kootusti sähköpostiin esa.saajanto@palloliitto.fi 3.3.2013 mennessä. Eli lista osallistujien nimistä ja tieto osallistuuko 1.puoliajalle, 2.puoliajalle vai molempiin. 1.puoliajan osalta tilaisuus on maksullinen 30 euroa/hlö (sisältää 30 euron illallisen, luennot, kahvit sekä Litti-leffan), 2. puoliaika on ilmainen.


Lisätietoja, Pohjois-Suomen Piiri

(Toimitus)

14.02.2013

Hyvää ystävänpäivää!

”Tänään on ystävänpäivä ja haluan toivottaa kaikille hyvää ystävänpäivää. Ensi viikon keskiviikkona me saamme kaksi legendaarista ystävää, Kari Vaallon ja Oleg Eprintsevin kylään tänne harjoitusottelussa. Ystävänpäivänä haluan myös toivottaa voimia kaikille niille jalkapalloilijoille, jotka kärsivät loukkaantumisista. Ne ovat aina ikävä asia. Meillä on molemmat maalivahdit loukkaantuneina ja toivotan heille pikaista toipumista. Eilen SJK:n maalivahdilla Luis Fernandolla meni sääriluu poikki pahannäköisessä tilanteessa. Toivotan "Luffelle" voimia ja kaikkea hyvää. Loukkaantuneet pelaajat ovat tänään ajatuksissani.”

Hyvää ystävänpäivää toivottaa,
Luiz Antonio
Päävalmentaja, OPS

12.02.2013

Oulun Palloseura tiedottaa

Oulun Palloseura ry:n hallitus ilmoittaa, että OPS -nimen ja logon käyttäminen rekisteröidyn yhdistyksen omaan toimintaan liittyen edellyttää OPS ry:n sääntöjen mukaisesti hyväksyntää OPS ry:n hallitukselta. Tämä tapahtuu nimen ja logon käyttöä haluavan yhdistyksen hakemuksen perusteella. OPS ry:n hallitus myöntää nimen ja logon käyttöoikeuden, mikäli hakemuksen ja yhdistyksen muun toiminnan perusteella voidaan todeta, että hakija on kelpoinen käyttämään OPS -nimeä ja logoa ja hakija maksaa vuotuisen lisenssimaksun OPS ry:lle.


OPS ry on vastaanottanut OPS -juniorit ry:ltä (nimi muuttunut Oulun Rotuaarin Palloksi) tiedon, jonka mukaan kahdesta edellisvuodesta poiketen OPS -juniorit ry ei aio hakea oikeutta OPS ry:ltä OPS -nimen ja logon käyttämiseen kaudelle 2013. Tämä tarkoittaa sitä, että OPS -juniorit ry:n alla toimivat joukkueet ja jaostot eivät voi käyttää toiminnassaan nimeä OPS tai OPS:n logoa.

---
Oulun Palloseura ry:n hallitus


Oulun Palloseura-jalkapallo ry tiedottaa

Oulun Palloseura-jalkapallo ry haluaa kunnioittaa ja jatkaa OPS:n menestyksekkäitä jalkapalloperinteitä ja junioritoimintaan. OPS-jalkapallo ry on valmis ottamaan vastaan kaikki ne jalkapallojoukkueet, jotka haluavat kantaa edelleen perinteikästä OPS-nimeä ja -logoa. OPS-jalkapallo ry:llä on tällä hetkellä edustusjoukkue miesten Ykkösessä, juniorijoukkueet A- ja B-pojissa sekä D-tytöissä.

 

Seuralla on oma harjoitushalli (70 x 45 m) käyttökunnossa noin kuukauden kuluttua. Seuralla on myös oma linja-auto käytössään pelimatkoja varten. OPS-jalkapallo ry:ssä rakennetaan kestävää pohjaa tulevaisuudelle vahvan talouden kautta nostamalla pystyyn liiketoimintayksiköitä, jotka samalla palvelevat junioreiden harjoitusolosuhteita. OPS-jalkapallo ry:n talouden ensimmäinen kivijalka on tienvarsien Digitaulut neljällä Oulun pääsisääntuloväylällä.

 

OPS -juniorit ry:n (uusi nimi Oulun Rotuaarin Pallo) luopuessa OPS-nimestä ja -logosta avaamme ovemme kaikille OPS:n jalkapallojunioreille.

---
Oulun Palloseura-jalkapallo ry:n hallitusOPS - organisaatiokaavio

Oulun Palloseuran organisaatiokaavio.

06.02.2013

OPS Akatemialle Kolmosen sarjapaikka

Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirihallitus on myöntänyt Kolmosen sarjapaikan Oulun Palloseuran Akatemiajoukkueelle. OPS Akatemia on OPS:n edustusjoukkueen farmijoukkue.

– Siellä peluutetaan meidän lahjakkaimpia nuoria ja niitä edustusjoukkueen pelaajia, jotka jäävät
vähälle peliajalle Ykkösessä. Nuorten pelaajien on tärkeä saada välillä miesten pelejä ja tarvittaessa pelaajaliikenne käy myös Kolmosesta Ykköseen. OPS Akatemian tavoitteena on nousta välittömästi Kakkoseen, OPS-manageri Miika Juntunen naulaa.

Piirihallitus täydensi Kolmosta reilulla kädellä, sillä Kolmoseen saivat paikan myös Oulun Nelosesta nostetut kempeleläinen Sarkkirannan Ajax ja Oulun Työväen Palloilijat sekä Lapin Nelosesta nostetut Kontio ja Kempa ja Kolmosesta viime kaudella pudonnut JS Hercules. Lisäksi Kolmosta täydennettiin suoraa paikkaa hakeneilla OPS:n ja OLS:n joukkueilla. Piirin mukaan tällä ratkaisulla ikääntyneillä ja vielä juniori-ikäisilllä pelaajilla on oman seuran puitteissa mahdollisuus jatkaa peliuraansa. Samalla seuroille tarjoutuu mahdollisuus myöhemmin hakea Sami Hyypiä Akatemia -seuraksi sekä hakea pääsyä laatuseuraksi.

Piirissä ja Palloliitossa koetaan tärkeäksi vahvaa juniorityötä tekevät organisaatiot. Kolmosen täydentämisellä junioriotyölle pyritään antamaan vahvaa tukea. Päätös tukee Palloliiton jalkapallostrategiaa, jossa seuroilla toivotaan olevan yhtenäinen putki pelaajille oman seuran puitteissa edetä aina aikuisjoukkueeseen asti. Muut Kolmosen joukkueet ovat HauPa, FC OPA, FC Kemi, KajHa, Spartak ja FC Santa Claus Arctic Circle.

Kolmonen pelataan 13 joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

 

(Toimitus)

04.02.2013

Huovinen ja Juntunen jatkavat

Oulun Palloseura on tehnyt vuoden mittaiset jatkosopimukset Juha-Matti Huovisen (28) ja Matias Juntusen (20) kanssa. Laitahyökkääjänä tai kymppipaikalla pelaava Juntunen aloittaa Palloseurassa jo kuudennen kautensa. Puolustuspään eri rooleissa viihtyvälle Huoviselle alkava kausi on kolmas peräkkäinen OPS-paidassa.

– Tavoitteenani on olla parempi kuin viime kaudella. Sinänsä varmasti samantyylinen kuin ennenkin eli taisteleva ja oman maalin puolustamiseen keskittyvä. Ei tässä olla mikään maalintekijä, joten jätetään ne hommat muille ja keskitytään siihen, että omaan maaliin menee mahdollisimman vähän palloja, Huovinen asettelee.

– Ykkönen on varmasti taas hyvä sarja, jossa pelaa kovia joukkueita, eikä heittopusseja ole. Ohjelma on tiivis ja kaikista peleistä saa voitolla kolme pistettä, mutta totta kai paikallispelit nousevat otteluohjelmasta esiin kauden kohokohtina, hän jatkaa.

Matias Juntusen talveen on kuulunut OPS:n treenien lisäksi kuukauden mittainen harjoitusleiri Brasiliassa FC Ituanon joukkueessa.

– Nyt on paremmat lähtökohdat kuin kahdella edellisellä kaudella, jolloin oli loukkaantuminen (selkämurtuma) alla ja viime kaudella armeija. Toivottavasti nyt saan ehyen ja terveen kauden ja sen myötä onnistumisia, Juntunen sanoo.


Juha-Matti Huovinen           
Matias Juntunen

Juha-Matti Huovinen
Puolustaja / keskikenttä
23.9.1984, Oulu

Aiemmat seurat:
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: FC OPA
2007: Tervarit
2006: OLS
2005: OLS

         

Matias Juntunen

Hyökkääjä

23.3.1992, Tampere

 

Aiemmat seurat:
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: Oulun Palloseura

2009: Oulun Palloseura

2008: Oulun Palloseura

  

(Toimitus)
 

04.02.2013

Muutos harjoitusotteluohjelmaan

Kemissä pelattavat harjoitusottelut 23.-24.helmikuuta ovat peruttu Junkohallin romahtamisen vuoksi. Uutena otteluna harjoituskaudelle on sovittu keskiviikkona 20. helmikuuta kello 12.00 Arina Areenalla pelattava OPS – TP-47.

>> katso otteluohjelma

(Toimitus)

01.02.2013

Oululaislupaus Joni Lämsä kiinni pitkällä sopimuksella

Oulun Palloseura on kiinnittänyt omista junioreistaan lahjakkaan keskikenttäpelaaja Joni Lämsän (16) kolmevuotisella sopimuksella edustusjoukkueeseen. Eilen 16 vuotta täyttänyt oululainen on harjoitellut talven aikana edustusjoukkueen sekä OPS:n A- ja B-junioreiden joukkueissa. Lämsä debytoi miesten mukana viime viikonvaihteessa harjoitusottelussa Haukiputaan Palloa vastaan ja iski heti yhden maali ja antoi syötön.

– Olen seurannut häntä paljon jo viime vuonna. Hänellä on edessään hyvä tulevaisuuden jalkapalloilijana, jos kentän ulkopuoliset asiat pysyvät kunnossa ja nöyryys ja onni ovat mukana hänen urallaan. Jalkapallotaitojen puolesta hänestä voi tulla hyvä kymppipaikan pelaaja, sillä hän on taitava ja hänellä on hyvä pelikäsitys. Opetetaan hänelle tänä vuonna paljon asioita kentällä ja annetaan neuvoja myös jalkapalloilijan elämästä kentän ulkopuolella. Harjoituksen kautta lähdemme kehittämään häntä, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio suunnittelee.

Pallovarma ja taitava lahjakkuus on päässyt haistelemaan myös poikien maajoukkueympyröitä. Lämsä oli viime kesänä mukana Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen testiryhmässä.

– Tavoitteenani on nousta OPS:n avauskokoonpanoon. Miesten mukana treenaaminen on tuntunut todella hyvältä ja olisi tietysti hienoa päästä pelaamaan Ykkösen otteluita, Lämsä juttelee.

Kastellin yläasteen ysiluokan keväällä päättävä oululainen tähtää peruskoulun jälkeen Kastellin urheilulukioon, missä on tunnetusti hyvät mahdollisuudet yhdistää jalkapallo koulun kanssa.


Joni Lämsä
Keskikenttä
31.1.1997, Oulu

(Toimitus)

03.02.2013

OPS - GBK 0 - 3 (0 - 1)

Kokkolan GBK pyöritti sunnuntaipäivän harjoituspelissä Oulun Palloseuraa maalein 0 – 3. OPS-luotsi Luiz Antonio antoi ottelussa jälleen runsaasti vastuuta Palloseuran omille junioreille. Tappiosta huolimatta OPS:n riveistä löytyi myös joukko onnistujia. Kentän pirteimpiin pelaajiin kuuluivat Juuso Kemppainen, joka luuti avausjakson laitapakkina ja toisen jakson tutummalla laitahyökkääjän tontilla, hyviä otteita keskikentällä jatkanut Joni Lämsä sekä toisella jaksolla kentälle vaihdettu Aleksi Autti.

– Aina, kun hävitään, se harmittaa ja varsinkin, kun vastustaja tulee meitä alemmasta (Kakkosesta) sarjasta. Meidän pojat pelasivat, miten pystyivät, mutta nousua Kakkosesta hakeva GBK oli parempi ja pelasi hyvää jalkapalloa, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnusti.

– Ymmärrän seuran tilannetta, kun rakennetaan omaa harjoituskeskusta, enkä ole huolissani tällä hetkellä. Toivottavasti minun ei tarvitse olla huolissaan joukkueesta myöhemminkään tulevaisuudessa, hän jatkoi.

HauPa-ottelun kokoonpanoon verrattuna OPS:n mukana olivat uusina kasvoina koko talven ajan harjoitusrinkiin kuulunut Eelis Koskinen, PS Kemiä viime kaudella edustanut Jerome Ogbuefi ja OPS:n A-junioreissa pelaava Riku Hanhela.

OPS - GBK 3 - 0 (1 - 0)

OPS:n kokoonpano:


Juhani Koponen (c)
Yannick Venadiambu (75. Ville Rimpinen)
Aki Vähäsöyrinki
Pekka Räisänen
Juuso Kemppainen
Aleksi Autioniemi (75. Pol Deng)
Jerome Ogbuefi
Joni Lämsä
Eelis Koskinen (45. Riku Hanhela)
Joonas Pekkala (45. Matias Juntunen)
Niklas Puurunen (45. Aleksi Autti)

(Toimitus)

09.02.2013

FF Jaro - OPS 1 - 1 (0 - 1)

Oulun Palloseura venyi tasapeliin Pietarsaaren Jaroa vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Pekka Räisänen puski oululaiset johtoon jo kolmannella minuutilla Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta. Jaron tasoitus nähtiin monien vaiheiden jälkeen 83. minuutilla, kun Shahdon Winchester tuikkasi pallon verkkoon ennen kuin Juhani Koponen ehti näppeineen väliin. Koponen loukkasi tilanteessa polvensa ja miehellä on edessään ainakin viikon huili. Vamman lopullinen vakavuus selviää jatkotutkimuksissa. OPS:lla ei ollut toista maalivahtia reissussa mukana, joten Pekka Räisänen asteli loppuhetkiksi tolppien väliin ja venyikin kertaalleen loistotorjuntaan.

– Pyysin pojilta, että tehdään tänään paljon töitä ja pojat pelasivat yllättävänkin hyvin. Johdimme ottelua pitkään, mutta kyllä Jaro hallitsi peliä, tosin vain keskiympyrän kaarelle asti, sillä sen jälkeen meidän pakka oli hyvin kasassa ja me puolustimme hyvin. Olen tyytyväinen joukkueen työmoraaliin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sanaili ottelun jälkeen.

Koponen otti avausjaksolla tukun loistavia koppeja ja nollasi niiden päälle Thomas Kulan rangaistuspotkun. OPS lähti reissuun kapealla ja nuorella miehistöllä, joten siihen nähden oululaisleirissä oltiin tyytyväisiä tasapeliin liigajoukkuetta vastaan.

– Meillä oli mukana vain 13 pelaajaa, joista suurin osa meidän nuoria pelaajia. Esimerkiksi juuri 16 vuotta täyttänyt Joni Lämsä pelasi taas täydet minuutit, Antonio jakoi.


OPS – FF Jaro 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Pekka Räisänen (Matias Juntunen) 3min.
1 – 1 Shahdon Winchester (Frank Jonke) 83 min.

OPS:n kokoonpano:

Juhani Koponen (83. Riku Hanhela)
Ville Rimpinen
Yannick Venadiambu
Pekka Räisänen
Juha-Matti Huovinen
Matias Juntunen
Aleksi Autti
Joni Lämsä
Juuso Kemppainen
Joonas Pekkala
Niklas Puurunen (85. Pol Deng)

(Toimitus)

20.02.2013

OPS - TP-47 3 - 4 (1 - 1)

Tornion Pallo-47 karkasi toisella jaksolla 3 – 4-voittoon harjoitusottelussa Oulun Palloseuraa vastaan. Nuorella miehistöllä jälleen pelannut OPS jäi varsinkin toisella jaksolla altavastaajaksi, eikä joukkueesta löytynyt enää paukkuja tasoittamaan peliä lopussa.

OPS marssitti kentälle kaiken kaikkiaan seitsemän A-juniori-ikäistä pelaajaa. Lisäksi joukkueen testissä oli kaksi uutta kasvoa ja yksi vanha tuttu. Palloseuran mukana harjoittelevan Augustine Jibrinin lisäksi kentällä nähtiin St. Vincentin saarivaltiosta kotoisin oleva laitahyökkääjä Cornelius Stewart sekä FC OPA:ssa viime kaudella puolustanut Juho Sipilä.

– Pettynyt pitää olla. Kovin moni ei saa puhtaita papereita tästä. Tämä uusi kaveri (Cornelius Stewart), joka oli näytillä, oli meidän joukkueen paras ja näin pitää ollakin. Silloin, kun on näytönpaikka, niin kaverin pitää näyttää. Myös Juho Sipilä taisteli hyvin, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio totesi.

– En missään nimessä aliarvioi TP-47:ää, sillä he pelasivat todella hyvin. Tämä oli kuitenkin toinen kerta meille, kun häviämme Kakkosen joukkueelle. Näin ei voi olla, ei vain voi. Meillä on edessämme paljon kovempi työ kuin viime kaudella, hän sätti.

Niklas Puurunen ohjasi Palloseuran ottelussa johtoon hieman ennen taukoa Cornelius Stewartin loistavasta esityöstä. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Jeferson Pires rynni läpiajoon vain pari minuuttia myöhemmin ja tasoitti pelin juuri ennen taukovihellystä. Toisen jakson alussa TP-47:n testissä oleva Daniel Wilson tykitti torniolaiset johtoon, mutta tällä kertaa Oulun Palloseura kuittasi nopeasti. Cornelius Stewart juoksutti koko TP-47:n alakerran solmuun ja viimeisteli yksilösuorituksensa komeasti takanurkkaan. OPS:n kolmas osuma syntyi Stewartin hankkimasta rankkarista, jonka viimeisteli Joonas Pekkala.

OPS:n sopimuspelaajista oli loukkaantuneina sivussa joukko flunssaisia nuoria sekä Juhani Koponen (polvi) ja Iiro Vandell (ranne). Pekka Räisänen ja Ville Rimpinen jättivät pelin kesken jalkavammojen takia avausjakson jälkeen. OPS:n ulkomaalaispelaajat harjoittelevat vielä kotimaissaan.

OPS – TP-47 3 – 4 (1 – 1)
1 – 0 Niklas Puurunen (Cornelius Stewart) 43 min.
1 – 1 Jeferson Pires 45 min.
1 – 2 Daniel Wilson 55min.
2 – 2 Cornelius Stewart 61 min.
2 – 3 Jaakko Pyyny
2 – 4 Tobias Wiena (Jeferson Pires)
3 – 4 Joonas Pekkala rp.

OPS:n kokoonpano:
Matti Männikkö
Ville Rimpinen (45. Eelis Koskinen)
Augustine Jibrin
Pekka Räisänen (45. Riku Hanhela)
Juha-Matti Huovinen (75. Aleksi Autti)
Juho Sipilä
Aleksi Autti (62. Pol Deng)
Matias Juntunen
Cornelius Stewart
Niklas Puurunen
Joonas Pekkala

Timo Sipilä

(Toimitus)