Otteluennakko

2.5.2013, Sarkkirannan tekonurmi

 

Ajax Sarkkiranta - OPS Akatemia (3.div)

 

Varsin erikoisen sarja-avauksen jälkeen on taas aika kasata rivit kuntoon, kun OPS Akatemia pääsee tositoimiin Ajax Sarkkirannan vieraana Kempeleessä. Mikäli Akatemian jättämä vastalause FC Kemi ottelusta menee piirin kurinpitovaliokunnassa läpi, on tänään siis kyseessä Akatemian ensimmäinen sarjaottelu.

 

Viime ottelussa myös loukkaantumiset olivat Akatemian kiusana, ja näistä vaikutukset kantavat valitettavasti illan Ajax kamppailuun asti. Ainakin hampaansa menettänyt Yannick Venadiambu, jalkavaivainen Aleksi Autti ja flunssainen Ossi N'Kansi ovat viime ottelun kokoonpanosta pois. Hivenen epävarmaa on myös Tuomo Pähtilän (polvi) pelaaminen. Justus Tiiro on kesäkuuhun saakka suorittamassa varusmiepalvelustaan, ja Mikko Juvani on menossa polvileikkaukseen.

 

Vaikka poissaolijoiden lista näyttää ikävältä, on joukkueen kapteenin mukaan aika siirtää katseet eteenpäin. "Edellisen ottelun muisteleminen ei auta meitä tippaakaan tämän päivän koitoksessa. Meidän tulee olla alusta asti hereillä ja pistettävä kaikki likoon, jos haluamme Kempeeleestä tuoda pisteitä mukanamme." Juho Sipilä (kuvassa) toteaa.

 

Sipilä tuntee Ajaxin metkut varmasti paremmin kuin muut Akatemian pelajaat yhteensä, sillä hän on harjoitellut talven aikana myös Ajaxin mukana, ja esiintynyt parissa ottelussakin Ajaxin paidassa. "Jos tänään sattuu osumaan kuti kohdalleen, niin tuskin kehtaan kovin suuria tuuletuksia esitellä" Sipilä naureskelee. "Ihan tosissaan ajatellen olen todella kiitollinen Ajaxin porukalle, että sain heidän kanssaan harjoitella, vaikka en tiennyt missä aion kauden pelata. Minulla on paljon kavereitakin Ajaxin mukana, joten tänään on vähän normaalista ottelusta poikkeava matsi luvassa." veistelee Sipilä.

 

Akatemian vastuuvalmentaja Jouni Puurunen totesi myös lähtevänsä rohkeasti tänään liikenteeseen: "pelataan puhtaasti kahdella kärjellä, ei me jakseta enää lähteä pakittelemaan." Puurunen tuumaa. Ajaxin ja Akatemian välinen kamppailu starttaa Sarkkirannan tekonurmella klo 19.00. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

 

Sipilä ei aikonut tänään suurempia tuuletella, vaikka osuisikin maalipuiden väliin.