28.6.2014

 

KajHa - OPS Akatemia 2 - 2 (1 - 1)

 

Kajaanin Haka ja OPS Akatemia tasasivat pisteet Kajaanin liikuntapuistossa yheismaalein 2-2 (1-1). Lähtökohdat otteluun olivat Oululaisittain vähintäänkin erikoiset. Ensimmäistä kertaa historiassaan OPS Akatemia joutui lähtemään otteluun ilman maalivahtia, vaikka yhteensä 8 maalivahtia yritettiin reissuun saada mukaan.

 

Edustusjoukkueesta Juhani Koponen oli edelleen loukkaantunut, ja Juho Keskinen ei voinut edustaa Akatemiaa pelattuaan edustusjoukkueessa torstaina. Akatemian omat maalivahdit olivat myös estyneitä, kun Jussi Seppä oli viettämässä hääjuhlia, ja Matti Männikkö kipristeli kuumeen kourissa kotonaan. Edellisiltana hätiin hälytetty B-junioreiden maalivahti sairastui myös yön aikana, ja toinen B-junioreiden maalivahti oli murtanut kätensä. Viime kaudella OTP:tä vastaan nollapelin torjunut Timo Sipilä ei myöskään pikahälytyksellä voinut lähteä reissuun, ja lainamaalimahdiksi yritetty Jussi Jarva oli töissä. Niimpä linja-automaltkalla maalivahdiksi arvottiin puolustaja Antti Ulander, joka selviytyi kohtalostaan vähintäänkin hyvin.

 

Eikä siinä vielä kaikki. Flunssapöpö iski nimittäin maalivahtien lisäksi Joni Lämsään, Joni Leskelään, Pol Dengiin ja Gzim Hasaniin. Bussimatkallakaan ei tullut tylsää, kun matkan aikana tehtiin töitä koko kauden ajan kestäneen pelilupa-asian kanssa Egyptiläisen Karam Hadhoudin kohdalla. Akatemian iloksi tässä onnistuttiin vajaa 100 kilometriä ennen Kajaania, ja mies pääsi vihdoin ja viimein pelaamaan.

 

Itse ottelussa OPS Akatemia pelasi isäntäjoukkueen tavoin erittäin ailahtelevasti. Ensimmäiset 15 minuuttia Akatemian peli oli erittäin hyvää, ja pallo pysyi pääsääntöisesti vierasjoukkueella. Maalipaikkoja siunaantui kuin liukuhihnalta, ja ensimmäinen maali näki päivän valon 10. minuutin pelin jälkeen. Akatemialle puhallettiin vapaapotku noin 20 metristä, josta debyyttiottelussaan erinomaisesti esiintynyt Andrew Gray laukoi kierteisen vedon vasempaan yläkulmaan KajHa-vahdin jäätyessä paikalleen.

 

Tämän jälkeen ote siirtyi pikkuhiljaa Kajaanilaisten haltuun, ja erityisesti toisen puoliajan lopulla KajHa sai aikaan monta maalintekopaikkaa. Erikoisen pitkään (yli 5 minuuttia) kestäneen lisäajan lopussa KajHa onnistuikin tekemään tasoitusmaalin maalinedushässäkän päätteeksi. Erikoista lisäajan pituudessa oli erityisesti se, että mitään ottelua viivyttäneitä tapahtumia ei jakson aikana nähty. Päätösvihellys seurasi kuitenkin välittömästi maalin jälkeen.

 

Toiselle jaksolle Akatemian päävalmentaja Serdar Gür vaihtoi molemmat laitapuolustajat, ja tilalle tuli hieman oudommille pelipaikoille kaksi hyökkääjää/keskikenttäpelaajaa. Kajaanilaiset saivat tästä huolimatta pidettyä ottelun pääosin hallinnassaan ja sai muutamia maalipaikkoja pitkin toista puoliaikaa. 73. minuutilla keltapaitojen yritys palkittiin, kun vasemman laitapuolustajan hölmöilystä seurannut läpiajo vei isännät 2-1 johtoon.

 

Maalin jälkeen kajaanilaiset kuitenkin passivoituivat, ja Akatemialle alkoi syntyä pallonhallinnan myötä enemmän maalipaikkoja. KajHan voitto alkoi näyttää jo vastustamattoman varmalta, kun oululaiset tunaroivat useitakin avopaikkoja aivan maalin edestä. Akatemian onneksi lisäaikaa annettiin myös 2.puoliajalla kolmisen minuuttia. Tämän aikana syntyi tasoitusosuma Juho Sipilän läpisyötöstä, kun Kalla Hanhela sitoi ovelasti puolustajan itseensä, ja päästi pallon ohitseen. Itse maalin pääsi tuikkaamaan pitkään työkiireiden takia poissa ollut kemiläisvahvistus Maksim Smirnov.

 

Kokonaisuutena Akatemialle jäi ottelusta varsin hyvä maku lukuisten vastoinkäymisten ja lisäaikamaalin jälkeen. Se näkyi myös pelaajien reaktioista kentällä, kun päätösvihellys kajahti tasapelin merkiksi.

 

Lue KajHan otteluraportti >>

 

Lue Kolmospalstan otteluraportti >>

 

Tilastot:

10. 0 - 1 Gray Andrew

34. varoitus Hanhela Kalle

44. varoitus Gray Andrew

45. 1 - 1 Juntunen Heikki (KajHa)

60. varoitus Pekkala Joonas

73. 2 - 1 Lukkari Tommi (KajHa)

90. 2 - 2 Smirnov Maksim (Sipilä)

Erotuomari: Ghazi Ben


OPS Akatemian avauskokoonpano:

8 Autti Oskari
9 Dzuho Haris -61
23
Gray Andrew
27 Hanhela Kalle
20 Hanhela Riku
14 Heikkinen Henri -45
16 Impola Valtteri -45

Karam Hadhoud
18 Pekkala Joonas -83
5 Sipilä Juho (c)
1 Ulander Antti (mv)
  Vaihtopelaajat:

Alatulkkila Tuomas +61
6 Kivimäki Tuomas
15 Nkazi-buediena Jimmy +45

Noori Amir

Smirnov Maksim +45
11 Zafari Said +83

 

Sarjataulukko>>

 

Pelaajatilastot>>

 

Takaisin>>

 

(Teksti: Toimitus)