7.5.2014

 

OPS Akatemia - Ajax Sarkkiranta 1 - 1 (1 - 0)

 

Ensimmäinen puoliaika meni totaalisessa Ajaxin hallinnassa, ja OPS Akatemia keskittyi puolustamaan ja iskemään vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista. 43 minuutilla erikoistilanteen jälkeen pallo jäi pyörimään Ajaxin boksin sisälle ja kolmannella Akatemian potkuyrityksellä Juho Sipilä sai törkättyä palloa niin, että -97 syntynyt Jesper Kähkönen sai kunnon osuman palloon ja tälläsi sen 7 metristä maaliin.

Toisella puoliajalla puntit tasoittuvat huomattavasti, vaikka suurin osa Akatemian hyökkäyksen rakenteluista päättyikin paitsioon. Yksi paitsioliputus herätti kuitenki voimakkaan vastareaktion Akatemian vaihtopenkillä, kun 1-0 tilanteessa Joonas Pekkala olisi päässyt yksin läpi. Jokainen linjan kohdalla seisonut katsoja, ja vaihtopenkillä olleet olivat avustavan erotuomarin kanssa eri mieltä.

2 minuuttia myöhemmin Ajax tasoitti vain 11 minuuttia ennen päätösvihellystä vastahyökkäyksestä, kun topparin puskun jälkeiseen kakkospalloon osui ensimmäisenä Haapala, jonka ikävän kova ja kierteinen veto upposi auttamatta keskelle Akatemian maalia maalivahti Keskisen alta.

Molemmilla oli hyvä paikka vielä viimeisillä minuuteilla, kun Akatemian kulmasta Ajax pääsi suoraan ylivoimahyökkäykseen, mutta hyökkääjän sijoitus meni takakulmasta ohi. Akatemia oli lähellä maalintekoa puolestaan viimeisellä minuutilla, kun Sipilän 40 metristä lähettämä vapaapotku oli menossa Ajax maaliin yläkulmaan, mutta niin vain tyhjästä ilmestyi pienikokoisen maalivahdin kädet, jotka poimivat pallon haltuunsa. Ottelu päättyi siis pistejakoon 1-1.

Ottelussa erikoista oli myös se, että Akatemialle annettiin 5 varoitusta, kun tähän mennessä 2 pelatusta ottelusta Akatemia on saanut ainoastaan yhden varoituksen. Osa tuli ehkä aiheesta, mutta suurin osa ei. Tuomarityöskentely kokonaisuudessa lukuunottamatta toista avustavaa tuomaria ei missään vaiheessa tyydyttänyt Akatemia-leirissä. Käytännössä aina kun Ajax pelaaja meni kentän pintaan niin näkyi keltaista, kun vastaavista tilanteista Akatemian pelaajat jäivät jaloilleen, eikä tilanteista tuomittu edes vapaapotkua.

 

Lue myös Kolmospalstan otteluraportti>>

 

Tilastot:


43. 1 - 0 Jesper Kähkönen (Sipilä)

48. varoitus Eetu Uusitalo

57. varoitus Kalle Hanhela

62. varoitus Joni Lämsä

65. varoitus Joonas Pekkala

71. varoitus Joni Leskelä

72. varoitus Jani Mustakangas (Ajax)

79. 1 - 1 Arttu Haapala (Ajax)

Erotuomari: Konsta Lioutkovski

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

25
Alatulkkila Tuomas -16
9   
Dzuho Haris -82
27
Hanhela Kalle
16
Impola Valtteri
13
Kähkönen Jesper -52
1 Keskinen Juho (mv)
21
Leskelä Joni
18
Pekkala Joonas
5 Sipilä Juho (c)
23
Ulander Antti
11
Uusitalo Eetu -69
  Vaihtopelaajat:
6
Hanhela Riku
17
Hasani Gzim +52

20
Lämsä Joni +16
8
N'kansi Ossi
15
Nkazi-buediena Jimmy +82
12 Seppä Jussi (mv)
24
Smirnov Maksim +69

 

Sarjataulukko>>

 

Takaisin>>

 

(Teksti: Toimitus)