21.9.2013


Kolarin Kontio - OPS Akatemia 1 - 3 (0 - 2) 


Ottelu alkoi tasaisesti, mutta noin 15 minuutin pelin jälkeen OPS Akatemia otti pelin haltuunsa, luoden useita todella hyviä maalipaikkoja. Kolarin Kontio keskittyi puolustamaan ja kyttäämään vastahyökkäyksiä, vaikka se yrittikin pelata myös maata pitkin. 0-2 tulos ensimmäiseltä puoliajalta olisi yhtä hyvin voinut olla 0-10, sillä Akatemia hukkasi muun muassa läpiajoja ja sortui hieman jopa ylimieliseen hieromiseen maalipaikoissa. Ajoittain Akatemian pelin rakentelu ja pallon liikuttaminen oli kuitenkin erittäin kaunista katsottavaa.

Toisella puoliajalla Kontio sai puolestaan keskikentän haltuunsa, mutta ei onnistunut yhtä rangaistuspotkua ja vapaapotkun jälkitilannetta lukuun ottamatta luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Sen sijaan Akatemialla oli jälleen 10-15 maalintekopaikkaa, joista vain 1 onnistui.

Kontion kavennus tuli todella köykäisesti liputetusta vapaapotkusta, jossa täysin puhtaasta liukutaklauksesta linjamies vaati vielä keltaisen kortinkin nuorelle Timo Keräselle, joka esiintyi ensimmäistä kertaa virallisessa miesten ottelussa. Todella harvoin on muutenkaan jäänyt niin huono maku tuomarilinjasta, sillä lapin kolmikko veti erittäin härskillä tavalla kotiinpäin, ja muutenkaan linja ei ollut lähelläkään hyvää tasoa. Onneksi peli ei kuitenkaan ratkennut tuomarityöskentelyyn, vaikka toinen linjamiehistä hommasikin maaliin johtaneen vapaapotkun, ja yhden rangaistuspotkun Kolarin Kontiolle.

Melkein yhtä huono maku jäi myös paikallisesta yleisöstä, joka haukkui ja "homotteli" Akatemian nuoria pelaajia minkä kerkesi, ja kritisoi jokaista tilannetta ja kotijoukkuetta vastaan tuomittua rikettä. Olisiko tämäkin osaltaan vaikuttanut huonoon tuomarilinjaan. Onneksi Akatemian leirissä suhtauduttiin lähinnä huumorilla yleisön erikoiseen käytökseen.

 

Tilastot:

19. 0 - 1 Kemppainen Juuso
31. 0 - 2 Koskinen Eelis
61. 0 - 3 Koskinen Eelis

66. varoitus Keränen Timo

67. 1 - 3 Goman Pasi (Kontio)

72. varoitus Ritatörmä Petri (Kontio)
78. varoitus Tuisku Kimmo (Kontio)

Erotuomari: Esa Suoyrjö

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

1 Seppä Jussi (mv)
6 Lämsä Joni
7 Huovinen Juha-matti
8 Sipilä Juho (c)
10 Koskinen Eelis
13 Roivainen Vili-verneri
15 Kemppainen Juuso
19 Livingstone Neil
25 Ulander Antti
40 Hanhela Kalle -76
70 Keränen Timo
  Vaihtopelaajat:
4 Heikkinen Henri
9 Puurunen Niklas
18 Nkazi-buediena Jimmy +76

 

(Teksti: Toimitus)