11.9.2013


OPS Akatemia - JS Hercules 4 - 2 (0 - 1) 


Kolmospalstan juttu ottelusta:

 

Ihmeellisten maalien ilta Raatissa

OPS Akatemia käänsi Kolmosen putoamistaistelun jännitysruuvia yhden pykälän tiukemmalle, kun se voitti jumbofinaalin JS Herculesta vastaan. Raatin tekonurmen iltavalaistuksen alla pelattu ottelu päättyi Akatemialle 4-2 (0-1).

 

Jännitysruuvia käännettiin asennosta toiseen myös ottelun sisällä. Peli oli tasainen, tunteikas ja jännittävä, vaikka tasoltaan ei noussut hirveän korkeaksi. Hermostuneisuus ja ehkä myös kentän pieni kokokin vaikuttivat siihen, että pallo leijaili harmittavan paljon ilmassa.

 

Alkuun näytti, että Herculeksen huippuvire jatkuu ja se vie pelin mennessään. Siitä oli kiittäminen Timo Peltolaa, joka viimeisteli joukkueensa molemmat maalit. Ensin hän käytti hyväkseen Akatemian topparin arviointivirheen ja nappasi ilmapallon karaten lyhyeen läpiajoon. Avausmaali syntyi juuri ennen taukoa ja uutta pukkasi jo toisen puoliajan alussa, kun Peltola veti OPS Akatemian puolustuksessa pyörineen ja sen pelaajasta kimmonneen irtopallon verkkoon.

 

Pelin painopiste alkoi kääntyä, kun OPS Akatemialle tuomittiin rangaistuspotku. Rike oli vähäinen mutta sitäkin selvempi ja tuomio sääntöjen mukainen. Loukkaantumisensa jäljiltä pelikuntoa hakeva Juha-Matti Huovinen iski rankkarin vuorenvarmasti sisään aloittaen takaa-ajon.

 

Huovinen oli pahanteossa jo viittä minuuttia myöhemmin, kun OPS Akatemialle tuomittiin vapaapotku. Puolihuolimattoman näköinen, keskitykseksi tarkoitettu pallo leijailikin maalille asti ja Herculeksen topparin pieni nyökkäys riitti siirtämään pelivälineen omaan maaliin. Herculekselle illasta näytti tulevan kirottu, kun Aleksi Autin harmiton ja löysä kaukolaukaus muutti puolustajasta suuntaa mennen maaliin ja vieden OPS Akatemian johtoon.

 

Loppuluvut syntyivät, kun akatemialainen veti etutolppaan ja siitä kimmonneesta pallosta riparin maaliin. Tämänkin jälkeen säpinää riitti Herculeksen maalilla, mutta Joona Kutjan nosto läpiajon päätteeksi osui ylärimaan. (http://www.palloliitto.fi/pohjois-suomi/kolmospalsta/otteluraportit) (5.9.2013)

 

Tilastot:

42.  0 - 1 Peltola Timo (JS Hercules)

49. 0 - 2 Peltola Timo (JS Hercules)

56. 1 - 2 Huovinen Juha-Matti, rp

60. 2 - 2 Karhunen Ville, oma maali

68. 3 - 2 Aleksi Autti

71. 4 - 2 Kemppainen Juuso

Erotuomari: Veijo Olli-Pekka

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

1 Seppä Jussi (mv)
7 Huovinen Juha-matti
8 Sipilä Juho (c)
9 Puurunen Niklas -80
10 Koskinen Eelis -53
13 Roivainen Vili-verneri
14 Autti Aleksi -90
15 Kemppainen Juuso -84
19 Livingstone Neil -70
20 Rounaja Oskari
25 Ulander Antti
  Vaihtopelaajat:
4 Heikkinen Henri
16 Kutja Joona +80
18 Nkazi-buediena Jimmy +90
21 Dzuho Haris +84
23 Deng Pol +70
31 Ahmala Arttu (mv)
40 Hanhela Kalle +53
70 Keränen Timo

 

(Teksti: Kolmospalsta/Toimitus)