28.8.2013

 

OLS - OPS Akatemia 2 - 4 (1 - 1) 

 

OPS Akatemia haki keskiviikkoiltana todella hyvällä asenteella jopa voittoa sarjakärjestä. OPS Akatemialla oli ensimmäisellä puoliajalla selkeästi paremmat maalipaikat, ja ottelun ratkaisun avaimet olivat omissa käsissä monta kertaa molemmilla puoliajoilla. Akatemia johtikin ottelua 1 - 2 tilanteessa toisella puoliajalla, ja valtaosa ottelusta kamppailtiin tasalukemissa.

 

Tällä esityksellä OPS Akatemia olisi todennäköisesti voittanut minkä tahansa muun joukkueen sarjassa, mutta OLS oli vielä liian kova pala purtavaksi. Pari loukkaantumista ja lopussa tehdyt vaihdot viimeistään ratkaisivat pelin, sillä silloin OLS pääsi karkaamaan.

 

Kolmospalstan juttu ottelusta:

 

OLS joutui OPS Akatemian piinapenkkiin

 

Oho, kuului monen ohikulkijan suusta, kun tämä sai vastauksen kysymykseensä paljonko peli on. Hämmästystä aiheutti se, että OPS Akatemia pystyi jarruttamaan OLS:n menoa aina viimeiselle kymmenminuuttiselle asti. Vasta silloin OLS pääsi vapauttamaan itsensä piinasta ja voitti ottelun lopulta 4-2 (1-1).

 

OLS:lta puuttui muutama kokenut avainpelaaja kokoonpanosta ja avaus olikin miehitetty pääosin A-junioreilla. Esimerkiksi yhtään AC Oulun pelaajaa ei oltu lähetetty farmikomennukselle. OLS oli parempi kenttäpelissä, mutta OPS Akatemia puolusti ja taisteli urhoollisesti. Se käytti myös naapurin virheet armotta hyväkseen samalla, kun Jussi Seppä maalillaan nosti itsensä taistelun ilmentymäksi.

 

OLS:n ongelmana oli keskittymisen herpaantuminen. OPS Akatemia pääsi joka kerta niskan päälle, kun OLS:n suosikkiasemassa olleilta nuorilta pääsi ajatus karkaamaan jonnekin muualle kuin itse tekemiseen. Valmentaja Jyrki Kylmälä joutuikin tavan takaa muistuttamaan omiaan keskittymisen tärkeydestä.

 

Pelin alku noudatteli vanhaa tuttua kaavaa. OLS meni helposti johtoon hienolla yksilösuorituksella, kun Rasmus Karjalainen puikkelehti vastustajan puolustuksen läpi ja ampui pallon maaliin. OPS Akatemia ei tästä säikähtänyt, vaan rankaisi hiukan ennen taukoa OLS:n virheestä. Petteri Pietola luki pelin väärin ja meni liian hanakasti kulmapotkun jälkeiseen purkupalloon kahden Akatemian pelaajan väliin. Kun hän ei saanut kunnon kosketusta palloon, pääsi Juuso Kemppainen läpiajoon eikä erehtynyt.

 

Toinen puoliaika toi lisää kylmää vettä OLS:n niskaan. Keskitykseksi aiottu pallo upposi OLS:n pelaajasta omaan maaliin ja OPS Akatemia meni johtoon antaen uusille ohikulkijoille syytä lisähämmästelyihin. Aivan loppuun asti OPS Akatemian tuuri ei kantanut, sillä Joni Lämsällä oli 2-2 tilanteessa tilaisuus päästä nokikkain maalivahdin kanssa, mutta itseluottamus loppui ja hän jäätyi ratkaisevalla hetkellä pysähtyen pallon kanssa kokonaan. Puolustaja ehtikin väliin ja tilanne kuivui kasaan.

 

Janne Kauppilan tekemä tasoitus ja Pekka Kainun viimeistelemä voittomaali saivan yhteisen nimittäjän Sepästä. Hän torjui ensiyritykset, mutta maassa makaavana ei enää pystynyt vaikuttamaan reboundeihin. Pekka Wellingin maali lisäajalla meni jo kosmetiikan piikkiin. (http://www.palloliitto.fi/pohjois-suomi/kolmospalsta/otteluraportit) (29.8.2013)

 

Tilastot:

8.  1 - 0 Karjalainen Rasmus (OLS)

40. 1 - 1 Kemppainen Juuso

49. 1 - 2 Oma maali

60. 2 - 2 Kauppila Janne (OLS)

84. Varoitus Nkazi-buediena Jimmy

91. Varoitus Heikkinen Henri

85. 3 - 2 Kainu Pekka (OLS)

92. 4 - 2 Welling Pekka (OLS)

Erotuomari: Tero Syrjä

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

1 Seppä Jussi (mv)
6 Lämsä Joni
8 Sipilä Juho (c)
10 Koskinen Eelis -33
14 Autti Aleksi -60
78 Kemppainen Juuso -82
4 Heikkinen Henri
19 Livingstone Neil -71
20 Rounaja Oskari
27 Majava Jani
40 Hanhela Kalle

Vaihtopelaajat:
18 Nkazi-buediena Jimmy +71
9 Puurunen Niklas +82
17 Korhonen Karri
21 Dzuho Haris +60
23 Deng Pol +33
44 Safari Said

 

(Teksti: Kolmospalsta/Toimitus)