10.8.2013

 

OPS Akatemia - FC Santa Claus AC 1 - 4 (0 - 1)

 

Jos aikaisemmat ottelut ovat olleet lähtökohdiltaan Akatemialle haastavia, niin tänään mentiin sitten jo niin sanotusti "överin" puolelle. Kalottimaaotteluun matkasi käytännössä lähes viimeisetkin tukipilarit, kun Oskari Rounaja ja Joni Lämsä olivat junnumaajoukkueen mukana. Lisäksi edustukselta ei viime aikoina ole herunut yhtään apuja johtuen heidän niukasta pelaajatilanteesta. Päinvastoin akatemian pelaajia on alkanut virrata edustusjoukkueeseen. Niimpä Kentällä oli jälleen vain kaksi aikuista, Juho Sipilä ja Ranskasta juuri kotiutunut maalivahti Jussi Seppä. Akatemian avauskokoonpano oli rakennettu lähes täysin kynnelle kykenevistä a-junioreista.

Ottelu alkoi kuitenkin yllättävän tasaisissa merkeissä. Santa Claus vei pallonhallintaprosentin ensimmäisellä puoliajalla hienokseltaan, mutta maalipaikat menivät aikalailla tasan. Ainakin paras paikka siunaantui Akatemian Pol Dengille, joka jäätyi aivan avopaikassa nostaen pallon maalivahdin syliin. Yksi komea tolppalaukaus ja pari ohi mennyttä kaukokutia Santa Clauskin rakenteli, mutta maalia päin se ei yhtä Jussi Sepän torjuntaa lukuunottamatta osunut. Tasaisuus ottelussa säilyi aina ensimmäisen puoliajan loppuminuuteille saakka, kunnes 43. minuutilla Santa Claus pääsi liippaamaan sivuvaparista musertavan 0-1 osuman juuri ennen taukovihellystä.

Toisen puoliajan alku oli selkeästi Santa Clausin, ja he pääsivät pitämään ainakin Akatemian hyökkäystä ja keskikenttää lähes pilkkanaan. Ainut valopilkku Akatemian yläkerrassa oli Neil Livingstone, joka kieputti Santa Clausin puolustusta välillä täysin miten halusi. Jopa Santa Clausin hyökkääjät ihastelivat ääneen kaverin toimintaa yläkerrassa. Santa Claus siirtyi odotetusti 0-2 johtoon puolustuksen estelyistä huolimatta 52. minuutilla.

Pirteästi esiintynyt Neil Livingstone toi Akatemian hetkeksi mukaan kamppailuun tekemällä 1-2 kavennuksen hienolla yksilösuorituksella. Maalin jälkeen Akatemia oli hetken juonessa mukana, mutta viimestään 75. minuutilla sen pyristelyt olivat ohi, kun Simo Roiha veti onnekkaasti oman pelaajan kautta pallon maaliin. Loppu olikin käytännössä Akatemian puolustuslinja+Neil Livingstone vastaan Santa Claus. 82. minuutilla lopullisen naulan arkkuun löi toistamiseen ottelussa pöytäkirjan mukaan osunut Simo Roiha, vaikka kieltämättä erinäköinen kaveri taisi pallon maaliviivalta lopulta maaliin sutia.

Santa Claus oli tänään yksinkertaisesti parempi joukkue, vaikka Akatemia tekikin sen minkä pystyi. Taisteli ja antoi kaikkensa toivoen pientä tuurinpoikasta mukaansa, mutta tänään sitä ei ollut matkassa yhtään.

 

Sarjataulukko >>

 

Tilastot:

43. 0 - 1 Silander Timo (Santa Claus)

52. 0 - 2 Pöyliö Olli (Santa Claus)

60. varoitus Härkönen Arttu (Santa Claus)

63. 1 - 2 Livingstone Neil

75. 1 - 3 Roiha Simo (Santa Claus)

86. 1 - 4 Roiha Simo (Santa Claus)

Erotuomari: Konsta Lioutkovski

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

 

1 Seppä Jussi (mv)
40 Hanhela Kalle -45
4 Heikkinen Henri -45
7 Venadiambu Yannick -82
8 Sipilä Juho (c)
25 Ulander Antti
77 Korhonen Karri -75
23 Deng Pol
17 N'kansi Ossi -43
19 Livingstone Neil
14 Impola Valtteri
  Vaihtopelaajat:
22 Reijonen Miikka +43
21 Dzuho Haris +45
11 Autti Oskari +45
3 Hanhela Riku +82
44 Safari Said +75

 

(Teksti: Toimitus)