6.8.2013

 

OTP - OPS Akatemia 0 - 2 (0 - 1)

 

Kolmospalstan juttu ottelusta:

 

Pieni askel ihmiskunnalle, iso askel OPS Akatemialle

Varamiehinen joukkue kaatoi heikon OTP:n

 

Vastoinkäymiset kehittävät. OPS Akatemia lähti haastamaan OTP:tä tärkeässä kamppailussa, jossa sillä oli heittää kentälle ainoastaan kaksi täysi-ikäistä pelaajaa. Heistäkin toinen oli enemmän tiedotuspuolella kunnostautunut maalivahti Timo Sipilä, jonka edellinen täysi kausi pelaamisen parissa kului jossain teini-iän kynnyksellä.

 

Sen, minkä nuorena oppii, vanhana taitaa, kävi toteen Sipilän osalta. Hän piti verkon selkänsä takana koskemattomana eikä suorituksen arvoa himmennä sekään, ettei OTP:llä kovin montaa tosiasiallista maalipaikkaa ollut. Sen hyökkäyksien rakentelu oli aivan hampaatonta ja käytännössä ainoan kunnon maalipaikan Olli Luoma-aho veti ensimmäisellä puoliajalla avopaikasta taivaan tuuliin. Puolustuspeliäkään ei välttämättä voi kehua, sillä OPS Akatemian kaksi maalia olisivat olleet estettävissä. OTP:n selkeästi paras pelaaja olikin Mikko Siivikko, joka torjui tontillaan sen minkä pystyi.

 

Huolimatta kokemattomasta ja varamiehisestä kokoonpanostaan OPS Akatemia pelasi kurinalaisesti sekä puolusti tunnollisesti. Vaikeilla hetkillä selkäranka joko suoristuu tai katkeaa. Tällä kertaa se suoristui ja akatemialaiset ottivat taas yhden askeleen kehityksessä eteen päin. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, ettei vastus ollut kaikkein vaativinta luokkaa.

 

OPS Akatemian 2-0 (1-0) voittoon päättyneessä ottelussa maalit viimeistelivät Neil Livingstone ja Haris Dzuho.

 

Akatemia karisti putoamisviivan kauhut neljän pisteen päähän. OTP:n asema muuttui kerta heitolla jopa kaikkein tukalimmaksi, sillä se on pelannut jo 15 ottelua. Sen takana viiden pisteen päässä oleva JS Hercules on otellut vasta 12 ja kahden pisteen päässä viivan päällä oleva kaksikko 14 kertaa. (http://www.palloliitto.fi/pohjois-suomi/kolmospalsta/otteluraportit) (8.8.2013)

 

Sarjataulukko >>

 

Tilastot:

16. 0 - 1 Neil Livingstone (Rounaja)

29. varoitus Juho Sipilä

37. varoitus Mäkelä Janne (OTP)

44. varoitus Minkkinen Antti (OTP)

68. 0 - 2 Haris Dzuho (Livingstone)

81. varoitus Veijonen Petri (OTP)

Erotuomari: Sami Väntti

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

1
Sipilä Timo (mv)
4 Heikkinen Henri -90
6 Lämsä Joni -67
7 Venadiambu Yannick -65
8 Sipilä Juho (c)
17 N'kansi Ossi
19 Livingstone Neil -80
20 Rounaja Oskari -73
23 Deng Pol
25 Ulander Antti
40 Hanhela Kalle -86
  Vaihtopelaajat:
3 Hanhela Riku +65
11 Autti Oskari +73
21 Dzuho Haris +67
14 Impola Valtteri +80
22 Reijonen Miikka +86
31 Ahmala Arttu (mv)
44 Safari Said +90

 

(Teksti: Kolmospalsta/toimitus)