30.7.2013

 

OPS Akatemia - Ajax Sarkkiranta 5 - 3 (2 - 2)

 

Kolmospalstan juttu ottelusta:

 

OPS Akatemia nousi sillasta voittoon

Kamppailu sarjapaikoista jatkuu tiukkana

 

Tärkeä ns. kuuden pisteen ottelu putoamisviivan tuntumassa kahden putoamisvaarassa olevan joukkueen kesken päättyi maalijuhliin. OPS Akatemia nousi tappioasemasta kahden maalin voittoon kaadettuaan Ajax Sarkkirannan 5-3 (2-2).

 

OPS Akatemialle pisteet maistuvat ainakin 12:n edestä, sillä täydestä kokoonpanosta huolimatta poissaolijoiden lista oli yhdestä ja toisesta syystä pitkä. Akatemian riveissä esiintyikin runsaasti pelaajia, jotka kuuluvat A-poikien Ykkösessä pelaavan joukkueen reservikalustoon. Yksi poikuuskin lähti komealla tavalla, kun Antti Ulander teki voittomaalin uransa ensimmäisessä miesten ottelussa.

 

OPS Akatemia oli satsannut ottelun alkuun. Jo ennen viiden minuutin ensimmäistä rajapyykkiä se oli iskenyt yhden maalin ja juossut sen molemmin puolin nopeilla hyökkäyksillä paitsioon. Toivuttuaan isäntien rynnistyksestä pelin hallinta siirtyi Ajaxille, mutta varsinkin keskikentän vahva ote ei näkynyt liiemmin hyökkäyspäässä. Vieraat onnistuivat kahdesti tasoituksessa, mutta muuten Ajaxin kunnon maalipaikat jäivät yhden käden sormilla laskettaviksi. Juho Keskinen torjui Akatemian maalilla pari vaarallista tilannetta ja piti joukkueensa mukana taistossa.

 

Jos oli Akatemian alku väkevä ensimmäisellä puoliajalla, oli Ajaxin aloitus sitä toisella. Miltei ensimmäisestä hyökkäyksestä pallo kävi ylärimassa ja pian Ajax tekikin johtomaalin. Kunnon karkumatkalle se ei kuitenkaan päässyt ja pelin vaaka heilahti täysin toiseen suuntaan viimeisellä kympillä, jolloin Ajax romahti täysin.

 

OPS Akatemian nousun aloitti Niklas Puurunen, joka pääsi livahtamaan tasoituksen tekoon Ajaxin puolustajan vedettyä puhtaan hudin purkupalloon. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Akatemia sai sivusta vapaapotkun, jonka erotuomari määräsi vielä uusittavaksi. Vapaapotkun jälkeen pallo pyöri pelaajamassan keskellä, josta lopulta Ulander luuti sen verkkoon.

 

Puurusen toinen maali kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä oli jo sitä kuuluisaa kosmetiikkaosastoa, sillä niin merkillisen totaalinen oli Ajaxin romahdu lopussa ettei sillä tosiasiallisia eväitä tasoitukseen 4-3 tilanteessa ollut. Kuudeskin oli lähellä, mutta Joni Lämsän läpiajo oli tulokseton.

 

Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 99. Mukaan saattoi lipsahtaa muutama viereisillä kentillä harjoitellut Tervarien ja FC KooTeePee:n pelaaja.

 

(http://www.palloliitto.fi/pohjois-suomi/kolmospalsta/otteluraportit) (7.8.2013)

 

Sarjataulukko >>

 

Tilastot:

1. 1 - 0 Livingstone Neil

36. 2 - 1 Rounaja Oskari

81. 3 - 3 Puurunen Niklas

84. 4 - 3 Ulander Antti

87. 5 - 3 Puurunen Niklas

Erotuomari: Tero Syrjä

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

 

1 Keskinen Juho (mv)
4 Heikkinen Henri
6 Lämsä Joni
8 Sipilä Juho (c)
11 Autti Oskari -45
17 N'kansi Ossi
19 Livingstone Neil -83
20 Rounaja Oskari -54
23 Deng Pol -78
25 Ulander Antti
27 Majava Jani
  Vaihtopelaajat:
1 Seppä Jussi (mv)
3 Hanhela Riku
9 Puurunen Niklas +45
14 Dzuho Haris +78
21 Korhonen Karri +54
22 Reijonen Miikka
40 Hanhela Kalle +83

 

(Teksti: Kolmospalsta/toimitus)