29.5.2013

 

KemPa - OPS Akatemia 4 - 1 (0 - 0)

 

Ottelun lukemat eivät tällä kertaa kerro ottelun kulusta paljoakaan. Varsinkin ensimmäistä puoliaikaa nimittäin hallitsi selkeästi OPS Akatemia, luoden paljon todella hyviä maalipaikkoja. Vierasjoukkueelle tarjottiin jopa läpiajoa pariin otteeseen. Toisellakin puoliajalla Akatemialla oli paljon maalipaikkoja, mutta tänään ei yhtä Eelis Koskisen komeaa laukasta lukuun ottamatta osunut sitten millään. Maalivahti Ville Järvinen torjui KemPan maalilla myös hyvin.

KemPa puolestaan hyödynsi omat paikkansa, eikä Akatemian maalivahti Matti Männikölläkään ollut ihan paras päivä. Samaa voi sanoa muustakin puolustuslinjasta, vaikka osa kavereista joutuikin pelaamaan oudoilla pelipaikoilla. Akatemia joutui nimittäin reissuun todella niukalla ja nuorella miehistöllä, sillä loukkaantumisia on tällä hetkellä ihan käsittämätön määrä. Esimerkkinä käy muun muassa neljän topparin loukkaantumiset (Majava, Pähtilä, Reijonen, Venadiambu). Ottelun lopussa ote kääntyi johtoasemassa pelanneelle KemPalle, kun helteisessä päivässä bensa yksinkertaisesti loppui OPS Akatemian pojilta. Lisämaaleja ei kuitenkaan viimeiseen 20 minuuttiin nähty.

Akatemia pelasi välillä hienoja jaksoja pelaten maata pitkin, kun KemPa puolestaan tyytyi pitkän pelaamiseen. Toisella puoliajalla harhasyöttöjä ja pallon menetyksiä tuli kuitenkin aivan liikaa erityisesti nuorille Akatemian pelaajille, ja kaveri iski paikoistansa pallon maaliin.

Jotain varsin erikoista tässäkin ottelussa myös tapahtui. Nimittäin pieni herpaantuminen Akatemian kannalta hyvin alkaneeseen peliin tuli puolen tunnin kohdalla, kun ensin topparin tontille joutunut laitahyökkääjä Ville Rimpinen joutui kentän laidalle verta vuotavan nenänsä kanssa, ja heti perään KemPan Felix Gustavsson potkaisi harvinaisen korkealla jalalla 190 senttistä Joonas Pekkalaa päähän, joka joutui myös paikattavaksi. Lauantaina ylioppilasjuhliaan viettävällä Pekkalalla on tiedossa erikoisia juhlakuvia, sillä miehen silmäkulmassa oli 2-3 peukalonpään kokoinen turvotus ja haavoja otsaa myöten. Orastava musta silmä lupasi vielä parin päivän päähän hyvän värityksen kaupan tekijäisiksi. Tässä kohtaa ottelua Akatemia joutui pelaamaan jonkin aikaa kahden miehen vajaalla, ja sinä aikana kaveri pääsi ensimmäistä kertaa peliin kiinni.

Pekkalan tapausta edeltäneessä tilanteessa sama KemPan kaveri potkaisi melkein yhtä korkealla jalalla myös Joni Lämsän päätä kohti, mutta tällä kertaa pallo oli onneksi jalan ja pään välissä. Tilanteesta ei tuomittu vapaapotkua. Vapari aiemmasta tilanteesta ja tuomarin pitämä puhuttelu päälle, olisi mitä todennäköisimmin säästänyt Pekkalan vaurioilta. Pekkalan telominen olisi hyvin voinut olla jopa punaisen kortin arvoinen, sillä niin myöhässä ja vaarallisesti KemPan puolustaja tilanteen pelasi. Muuten tuomaristo selvisi ottelusta hyvin.

 

Tilastot:

11. Varoitus Ville Rimpinen

17. Varoitus Korhonen Mikael (KemPa)
28. Varoitus Gustavsson Felix (KemPa)

47. 1 - 0 Lee Jae Yun (KemPa)
56. 2 - 0 Toivainen Petri (KemPa)
59. 3 - 0 Lee Jae Yun (KemPa)

67. 3 - 1 Eelis Koskinen

71. 4 - 1 Toivainen Petri (KemPa)

Erotuomari: Jarkko Pennanen

 

OPS Akatemian avauskokoonpano:

 

2 Männikkö Matti (mv)
4 Heikkinen Henri
6 Lämsä Joni
8 Sipilä Juho (c)
10 Koskinen Eelis
15 Kemppainen Juuso -74
19 Puurunen Niklas -72
13 Rimpinen Ville
20 Rounaja Oskari
21 Peci Ibrahim -63
25 Pekkala Joonas
  Vaihtopelaajat:
11 Autti Oskari +63
18 Nkazi-buediena Jimmy +72
9 Salo Tommi +74