11.5.2013

 

FC Santa Claus AC - OPS Akatemia 3 - 1 (2 - 0)

 

Noin 500 katselijaa seurasi yhteensä Streamin välityksellä ja paikan päällä vetistä kamppailua Rovaniemeltä. Sateisissa ja koleissa olosuhteissa pelailtiin OPS Akatemian kannalta katsasteltuna varsin luokaton ottelu. Otteluun valmistautuminen sujui suhteellisen negatiivisissa merkeissä, kun Joni Lämsä joutui jäämään pois reissusta, ja OPS:n linja-auto teki oharit joukkueelle. Matkaan lähdettiin henkilöautoilla, ja liekkö pelaajien jalatkin jääneet niihin. Ainakin siltä ottelun alku näytti. Lisää murheen aiheita tuli heti ottelun alkupuolella, kun Eelis Koskinen loukkaantui jo 10. minuutin pelin jälkeen.

 

FC Santa Claus AC voitti ensimmäisen puoliajan kahdella todella helpoilla ja löysästi puolustetuilla maaleilla, jotka myös maalivahti Matti Männikkö olisi voinut parempana päivänä torjua. Ensimmäinen puoliaika oli muutenkin Santa Clausin painostusta.

 

Toinen puoliaika oli selvästi tasaisempi. Jouni Puurusen palopuheet puoliajalla näyttivät tepsineen, ja varsinkin toisen puoliajan alku oli OPS Akatemian. 60. minuutilla kyseenalaisesti vihelletystä Jani Majavan käsivirheestä seurannut rangaistuspotku vei Santa Clausin kuitenkin 3-0 johtoon. Akatemia teki 75. minuutilla kulmapotkusta kavennuksen 3-1, kun Pol Deng puski pallon yläkulmaan. Todellista kirivaihdetta Akatemia ei kuitenkaan saanut aikaiseksi, hyvästä painostuksesta ja muutamasta laukauksesta huolimatta.

 

Liian paljon helpot syötöt ja haltuunotot tänään karkailivat. Myös kaksi lahjamaalia vieraskentällä oli aivan liikaa. Pelaajien otteet olivat kaukana viimeksi käydystä OTP-ottelusta, jolloin peli näytti huomattavasti paremmalta. Todella paljon pitää pystyä parantamaan seuraavaan kamppailuun.

 

Katso kooste ottelusta YouTubessa >>

 

Tilastot:

9.  1 - 0     Hakala Joonas
41. 2 - 0     Hakala Joonas
60. 3 - 0     Kerola Aapo
75. 3 - 1     Deng Pol
91. varoitus Hanhela Riku

Erotuomari: Jarno Kiistala

Yleisöä: 89

 

OPS Akatemian avauskokoonpano

 

11 Heikkinen Henri
10 Koskinen Eelis -11
8 Majava Jani
12 Männikkö Matti -57
21 N'kansi Ossi -67
18 Nkazi-buediena Jimmy -38
26 Pähtilä Tuomo
25 Pekkala Joonas
9 Puurunen Niklas
23 Reijonen Miikka -75
16

Sipilä Juho (c)

Vaihtopelaajat:

1 Ahmala Arttu +57
7 Autti Oskari +38
5 Deng Pol +67
22 Hanhela Riku +75
20 Rounaja Oskari +11

 

(Teksti, toimitus)