7.5.2013

 

OPS Akatemia - OTP 0 - 0

 

Tiistai-iltana käytiin erittäin tasainen ottelu, jossa molemmilla oli hyviäkin maalipaikkoja. OTP:n tilanteet syntyivät lähinnä kulma- ja vapaapotkuista, mutta Akatemian puolustus pelasi tällä kertaa hyvin. Akatemian puolustus oli muuttunut hieman viime otteluista. OTP:tä vastaan puolustuspäästä huolta kantoivat Henri Heikkinen-Juho Sipilä-Miikka Reijonen-Jani Majava, ja ensimmäisellä puoliajalla laitapuolustajana luutinut Juuso Kemppainen. Loput hoiti mallikkaasti maalissa pelannut Matti Männikkö. OPS Akatemia loi maalintekotilanteita puolestaan sekä pelaamalla, että erikoistilanteista. Aavistuksen verran lähempänä maalintekoa ottelussa oli OPS Akatemia, mutta OTP:n maalilla loisto-otteita esitti maalivahti Mikko Siivikko.

Heinäpäässä vallinneet olosuhteet vaikuttivat aika paljon pelin kulkuun. Vasta-aurinko ja vastatuuli oli Akatemiaa vastaan ensimmäisellä puoliajalla, ja toisella puoliajalla luonnollisesti OTP:n kiusana, vaikka tuuli hivenen tyyntyikin. Molemmat saivat tilanteita osittain tästäkin johtuen. Eityisesti toisella puoliajalla ja ottelun lopussa Akatemia oli todella lähellä maalintekoa pariin otteeseen. Maalia pääsivät yrittämään ottelun loppupuolella Joonas Pekkala, Niklas Puurunen, Juho Sipilä ja Eelis Koskinen, mutta kaikissa tilanteissa Mikko Siivikko veti pitemmän korren.

 

Kokonaisuutena arvioiden kamppailu oli tasaista puurtamista, jossa puolustus pelasi molemmilla hyvin. Kahdessa aiemmassa ottelussa Akatemia on päästänyt 8 maalia, mutta tänään oma pää pysyi hienosti puhtaana. Kehitystä on muutenkin selvästi tapahtunut, ja tämä näkyi joukkueen otteissa. Suunta on oikea, ja tästä on hyvä lähteä Rovaniemelle haastamaan todella kovaa FC Santa Claus AC:ta Lauantaina.

Erityisintä siistissä ottelussa oli varmasti 6 varoitusta. Tuomari Konsta Lioutkovski jakoi varoituksia erittäin herkästi. Minkäänlaista sikailua ei kentällä näkynyt. Päinvastoin, reilu kamppailu molemmin puolin, ja 6 varoitusta oli aivan liikaa. Nämä ovat ikäviä asioita pelikieltoja silmällä pitäen. Esimerkiksi Joonas Pekkalalla on kasassa jo kaksi varoitusta tältä kaudelta. Korttitilien täyttyminen kevein perustein jaetuista varoituksista ei paljoa hurraa huutoja aiheuta, ja synnyttää valmennusjohdolle lisää päänvaivaa tuleviin koitoksiin.

 

Tänään ensimmäistä kertaa elämässään Topparin tontilla luutinut Jani

Majava sai valmennusjohdolta puhtaat paperit. Majava pelasi 45 minuuttia

topparina, ja 45 minuuttia tutummalla pelipaikallaan, eli laitapuolustajana.

 

Tilastot

 

5.  varoitus Minkkinen Antti

21. varoitus Sipilä Juho

31. varoitus Fränti Juho

45. vaoitus Kanniainen Kai

63. varoitus Nkazi-buediena Jimmy

85. varoitus Pekkala Joonas

 

OPS Akatemian avauskokoonpano

 

11 Heikkinen Henri
15 Kemppainen Juuso -46
10 Koskinen Eelis
8 Majava Jani
12 Männikkö Matti
21 N'kansi Ossi
18 Nkazi-buediena Jimmy -63
25 Pekkala Joonas -87
14 Puurunen Niklas

Reijonen Miikka
16 Sipilä Juho (c)
  Vaihtopelaajat
7 Autti Oskari +63
5 Deng Pol +87

Keränen Timo
6 Lämsä Joni +46
13 Rimpinen Ville
1 Seppä Jussi

 

OTP:n avauskokoonpano

 

20 Broström Joni -46
21 Figho Charles
2 Fränti Juho -87
5 Hemminki Samuli
17 Himanen Henry
7 Kangas Aleksi
28 Kanniainen Kai
11 Minkkinen Antti -77
23 Pasanen Tuomas
12 Siivikko Mikko
4 Uuksinen Ahro
  Vaihtopelaajat
19 Anttila Henri
1 Elsinen Ville
18 Kemppainen Aki +87
16 Kemppainen Anssi +77
6 Kovalainen Ville +46
10 Veijonen Petri

 

Pelaajakortit >>

Tilastot >>

 

(Teksti: toimitus, kuva: Timo Sipilä)