29.4.2013 
OPS Akatemia - FC Kemi 1 - 3 (1 - 1)
OPS Akatemian historian ensimmäinen virallinen ottelu ei ainakaan mennyt kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan. Jos ottelua pitäisi kuvailla yhdella sanalla, se olisi varmasti: "erikoinen". Ottelun pelitapahtumia suuremmaksi puheenaiheeksi jäi taatusti inhimillinen, mutta valitettava erehdys ottelun tuomaristolta.
Toisen puoliajan alku puolella OPS Akatemian nuori toppari Yannick Venadiambu menetti pallontavoittelutilaanteessa pari hammasta. Hampaat keräiltiin kentältä, ja Akatemia yritti suorittaa neljännen pelaajavaihtonsa, mutta tätä päätuomari Pietu Niinimäki ei sallinut. Niinimäki väitti Kolmosen otteluissa olevan ainoastaan 3 vaihtoa, mutta säännöt sallivat niitä oikeasti 7. Katsomo, pelaajat, koti- ja vierasjoukkueen toimihenkilöt olivat yhtä mieltä siitä, että pelaajavaihtoja on enemmän kuin 3, mutta se ei tuomariston päätöstä muuttanut. Vasta kentän laidalta soitettu puhelinkeskustelu piirijohtajan kanssa sai tuomariston hyväksymään loput vaihdot ottelussa. OPS Akatemia hukkasi tehokasta peliaikaa tämän episodin aikana 10-15 minuuttia, jonka pelasivat vajaalla. Vaihdon hylkäämisen jälkeen Erkki Paananen Akatemian valmennuksesta kellotti vielä 10 minuuttia kuluneeksi, ennenkuin OPS Akatemia sai täyden miehityksen kentälle.

Episodi sattui Akatemian kannalta muutenkin erittäin pahaan saumaan, sillä FC Kemi oli juuri saanut 1 - 2 maalin tehtyä, ja olisi pitänyt painaa täysi taka-ajo vaihde päälle. Akatemia saikin jopa vajaalla muutaman kelpo paikan aikaiseksi. Pelillisesti ottelun alku oli FC Kemin hallintaa. Tästä huolimatta OPS Akatemia iski kuin varkain ottelun ensimmäisen maalin. Joonas Pekkala pääsi Niklas Puurusen syötöstä läpiajoon keskeltä, ja sijoitti pallon varmasti takanurkkaan. Tämän jälkeen Akatemia pääsi selkeästi paremmin peliin mukaan, ja kenttätapahtumat tasoittuvat.

 

Molemmilla oli hyviä maalipaikkoja muutamaankin otteeseen, mutta ainoa niitä hyödyntämään onnistunut joukkue oli vierailija. Puolustuksen lepsuillessa FC Kemin Mikko Lapa-aho pääsi puskemaan takatolpalta täysin vapaasti tasoitusosuman. Osuma tuli harmittavasti 10 minuuttia ennen taukovihellystä. Lisää huonoja uutisia Akatemialle oli luvassa heti tämän jälkeen, kun toppari Tuomo Pähtilä joutui jättämään polvivaivaisena kentän, ja keskikentän pohjalla pelannut Juho Sipilä joutui tippumaan puolustuslinjaan.

 

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen tapaan Kemiläisten komennossa, ja Topias Wiena nosti vain 5 minuutin pelin jälkeen Kemiläiset 1 - 2 johtoon. Tilannetta edelsi hieman puolittainen vastaantulo maalille vaihdetulta Matti Männiköltä. Tämän jälkeen tapahtui edellä mainittu tuomariepisodi, ja tänä aikana pakka tuntui olevan molemmilla hivenen sekaisin. Viimeisellä 20 minuutilla Akatemia sai ihan mukavasti hyökkäyksiä aikaiseksi FC Kemin päätyyn, mutta maalilla hyvin torjunutta Tatu Kujanpäätä se ei pystynyt toistamiseen ohittamaan.

 

11 minuuttia ennen loppua onnistui Kemiläiset vielä sievistelemään erikoisen ottelun loppulukemat 1 - 3. Tässäkin tilanteessa Akatemian puolutus pelasi hieman lepsusti, ja Kemin hyökkäys sai liikaa tilaa. Maalintekijä Samuli Lätti sai turhan vapaasti laukoa pallon suoraan syötöstä alakulmaan. Kokonaisuutena arvioiden Akatemian pelissä näkyi selkeästi se, että joukkue on vasta kasattu, eikä hommia ole vielä tehty yhdessä tarpeeksi. Loppua kohti otteet kentällä paranivat, ja parempaan pitää pystyäkkin. Akatemian peliä hivenen sotki myös molempien toppareiden ja Aleksi Autin loukkaantumiset toisen puoliajan alkuun mennessä.

 

OPS Akatemia harkitsee päätuomari Pietu Niinimäen ehdotuksesta protestin tekemistä. Sattunut tapahtuma oli valitettava, ja vaikutti pelin kulkuun, mutta inhimillisiä erehdyksiä toki sattuu kaikille. Erotuomarityöskentely ottelussa oli tätä tapahtumaa lukuunottamatta molempien joukkueiden mielestä erittäin hyvää.

 

Kolmospaltan uutinen erikoisesta ottelusta löytyy TÄÄLTÄ >>

 

Tilastot

 

18. 1 - 0      Joonas Pekkala (Niklas Puurunen)

35. 1 - 1      Mikko Lapa-aho

51. 1 - 2      Topias Wiena

57. varoitus Pääkkölä Eetu (FC Kemi)

79. 1 - 3      Samuli Lätti

Erotuomari: Pietu Niinimäki

Yleisöä:       32

 

OPS Akatemian avauskokoonpano

 

17   Autti Aleksi -46
11   Heikkinen Henri
15   Kemppainen Juuso -81
10   Koskinen Eelis
8   Majava Jani
26   Pähtilä Tuomo -37
25   Pekkala Joonas
14   Puurunen Niklas
1   Seppä Jussi (mv) -46
16   Sipilä Juho (c)
7   Venadiambu Yannick -69
   
Vaihtopelaajat
22
  Hanhela Riku
6   Lämsä Joni +37
12   Männikkö Matti (mv) +46
21   N'kansi Ossi +46
18
  Nkazi-buediena Jimmy +69
13   Rimpinen Ville +81

 

FC Kemin kokoonpano

 

2
Alakärppä Olli
9 Huhtiniemi Sami -87
16 Kähkönen Jani -68
1
Kujanpää Tatu
6
Kupari Henri
7
Lantto Teemu
5
Lapa-aho Mikko
4
Lätti Samuli
13 Pääkkölä Eetu -75
19 Salmela Tuomo -78
8
Wiena Topias -87
  Vaihtopelaajat
22 Berg Joni +87
20 Juvonen Ville +78
15 Pennanen Juuso +87
14 Uimaniemi Aleksi +75
88 Valli Ville
3
Wiena Matias +68

 

Pelaajakortit >>

Tilastot >>

 

(Teksti: toimitus)