October

Uutisarkisto - August 2017

28.08.2017

OPS teki protestin GrIFK-ottelusta

OPS on jättänyt tänään klo 13:30 protestin palloliittoon eilisestä Grankulla IFK -ottelusta. Pelin 21.minuutilla Thiago Trindade ampui pallon yläriman ja tolpan kautta maaliin, mutta maalia ei hyväksytty. Sekä OPS-pelaajat, että GrIFK-pelaajat näkivät, että pallo oli maalissa, mutta ottelun erotuomari ja avustavaerotuomari olivat kaukana tilanteesta. OPS perustelee protestia tuomarivirheeksi.

Aiemmin tällä kaudella AC Oulun ja EIF:n peli uusittiin tuomarivirheen vuoksi, kun erotuomari sekoili rangaistulaukaus-tilanteessa ja jätti rangaistuspotkun lopulta antamatta. OPS hakee protestilla uusintaottelua. Hyväksymättä jäänyt maali on raskauttavampi tekijä uusintaottelulle, kuin esimerkiksi AC Oulu -ottelun erotuomarivirhe.

Toimitus / JS

27.08.2017

Otteluennakko: GrIFK - OPS

OPS lähtee katkaisemaan tappioputkeaan tänään Kauniaisissa. Tämä 20. kierroksen ottelu Grankulla IFK:a vastaan käynnistyy klo 17:00.

OPS:n vaikea jakso on venynyt jo viiden ottelun mittaiseksi. Se on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan. Nyt on korkea aika kääntää kurssi, sillä putoamisviivaan on enää kaksi pistettä, kun Gnistan on voittanut kaksi edellistä kohtaamistaan AC Oulua ja FC Honkaa vastaan.

Tämän illan vastustajaa on niin ikää vaivannut tehottomuus. Viimeisestä viidestä ottelusta GrIFK:lla on koossa vain yksi piste. Kummatkin joukkueet kaipaavat siis tosissaan pisteitä taistellakseen sarjassa pysymisestä.

OPS on voittanut joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista tällä kaudella. Ensin vieraissa 0-2 ja viimeksi kotonaan 4-1. Voitto Granista 1.7. on edellinen OPS:n kolmen pisteen ottelu, joten toinen kierros Ykkösessä ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Tämä kolmannen kierroksen ensimmäinen ottelu antaa siis suuntaa myös loppukaudelle. Se on nyt selvää että OPS taistelee putoamista vastaan.

GrIFK – OPS

Sunnuntaina 27.8. klo 17:00

Kauniaisten keskuskenttä

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

23.08.2017

Tänään uusitaan paikallispeli nro 2 – OPS-manageri Juntusen kokoonpano uusiksi

Tänään uusitaan aiemmin keskeytetty derpy Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä. Ensimmäinen tämän kauden derpy päättyi OPS:n 1-0 voittoon. Viimeksi ottelu keskeytettiin pommiuhan vuoksi aivan ottelun lopulla. Ottelu oli tuolloin tilanteessa 0-0, mutta hyviä tilanteita ja maalipaikkoja oli kummallakin joukkueella rutkasti. Niitä odotetaan myös tänään.

Sarjataulukossa OPS on valunut heikon jaksonsa aikana kahdeksanneksi, ja sillä on kasassa 18:sta ottelusta 18 pistettä. AC Oulu on sarjassa neljäntenä 26:lla pisteellä. Parhaat maalintekijät molemmista joukkueista ovat tehnyt 5 maalia mieheen, ja he ovat OPS:lla Thiago Trindade de Moura ja ACO:lla viimekauden opsilainen Titi Essomba.

Onnettomuus verryttelyssä muuttaa kokoonpanotilannetta

OPS:a koetellaan nyt oikein olan takaa. Seitsemän ottelun voitoton-putki ja joukkueen epäonni jatkui tänään aamuverryttelyissä, kun OPS-kapteeni Matias Juntunen ja keskikentän työmyyrä Felix Orishani kolauttivat pahasti päät yhteen spurtti-harjoituksessa. Felix menetti tilanteessa tajunsa ja oli tukehtua omaan kieleensä. Onneksi joukkuetoverit olivat ajan tasalla ja pelastivat miehen. Myös Matias sai vakavan aivotärähdyksen, ja molemmat pelaaja ovat tällä hetkellä sairaalassa tarkkailussa. OPS menetti tässä onnettomuudessa kaksi avauskokoonpanon pelaajaa. Ja kun Martin Pavez kärsii korttitilin täyttymisen vuoksi ottelurangaistusta, OPS:lta puuttuu tänään kolme tärkeää pelaajaa.

OPS-manageri Miika Juntunen oli ymmärrettävästi huolissaan pelaajistaan: ”Tämä on kyllä uskomatonta. Muutoinkin vaikeuksissa olevaa joukkuettamme koetellaan nyt oikein kunnolla. Onneksi Felix ja Matias ovat kunnossa. Nyt tilanne on kuitenkin se, että meiltä puuttuu kapteeni ja kaksi avainpelaajaa. Nyt joukkueen on vain käsiteltävä tämä onnettomuus nopeasti ja käännettävä se voimavaraksi”, Juntunen kommentoi OYS:n käytävältä.

Ottelu potkaistaan käyntiin Raatin stadionilla tänään kello 18:30. Ottelu on AC Oulun kotiottelu, mutta uusintaottelun hengessä ottelu järjestetään yhdessä molempien joukkueiden toimesta. Tämän vuoksi otteluun pääsee myös OPS:n kausikorteilla.

18.08.2017

OPS kohtaa tänään kolmannen kerran tällä kaudella FF Jaron

Tänään Oulun Palloseura ottelee Ykkösen 18.kierroksen ottelunsa. OPS:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin tämän illan vastustajalla, FF Jarolla. Ottelu on siis Ykkösen 19.kierroksen ottelu. OPS on sarjassa kahdeksantena 18.pisteellä, kun FF Jaro pykälää ylempänä 21 pisteellä.

Oulun Palloseuran ja FF Jaron väliset ottelut ovat tällä kaudella olleet hyvin tasaisia. Ensimmäinen ottelu päättyi OPS:n voittoon kahden maalin takaa-ajosta tuloksin 2-3. Toinen puolestaan FF Jarolle luvuin 2-1. Nyt pietarsaarelaiset saapuvat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ouluun.

OPS:lta puuttuu kokoonpanosta Konstantin Belov, joka kärsii pelirangaistusta korttitilin täytyttyä. Muutoin kokoonpano on ennallaan. OPS-manageri Miika Juntunen on tiukan paikan edessä, sillä joukkueen voitoton-putki on venähtänyt jo kuuden ottelun mittaiseksi.

”Tarvitsemme nyt pelirohkeutta ja johtajuutta kentälle. Tulemme tekemään taktisia muutoksia, jotta kurssi kääntyy. Tämä viikko on pyritty nostamaan joukkueen henkeä treeneissä”, Juntunen pohtii ottelun kynnyksellä.

OPS – FF Jaro

18.8.2017 kello 18:30, Raatin stadion

Pääsyliput:

Pääkatsomo: 15 € (aikuiset) / 10 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Aurinkokatsomo: 10 € (aikuiset) / 5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät ja veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Pankkikortti käy maksuvälineenä.

Tervetuloa!

17.08.2017

Uusintaottelu OPS:n ja AC Oulun välillä järjestetään yhteisvoimin 23.8.

Keskiviikkona 19.7. pelattu AC Oulun ja Oulun Palloseuran välinen Ykkösen ottelu keskeytettiin turvallisuussyistä ottelun 83. minuutilla. Suomen Palloliitto määräsi molempien joukkueiden pyynnöstä ottelun pelattavaksi uudestaan keskiviikkona 23.8. Derby taistellaan Raatissa klo 18.30 alkaen ja syksyn painaessa päälle tunnelmaa nostavat pimeä ilta ja Raatin valot.

Jo alkuperäisen pelipäivän iltana seurat sopivat yhteistyöstä uusinnan suhteen - tämän sopimuksen ansiosta Palloliitto teki päätöksensä ja nyt molemmilla joukkueilla on mahdollisuus taistella tärkeistä sarjapisteistä. Ilman seurojen yhteisymmärrystä, olisi mahdollisuutena ollut myös pelata ottelun loppuminuutit tai jättää tulos voimaan.

AC Oulu on ottelussa kotijoukkue ja vastuullinen järjestäjä. OPS saa osuuntensa ottelutuotoista seurojen välisen sopimuksen mukaisesti osallistuen myös järjestelykustannuksiin.

Alkuperäisen ottelun liput eivät käy uusinnassa. AC Oulun ja OPS:n kausikorteilla on otteluun ilmainen sisäänpääsy, OPS:n kausikorteilla paikkalippu lunastetaan portilla. Lippujen hinnat tulevat olemaan kaksi euroa AC Oulun normaaleja otteluita halvemmat.

- 19.7. jää oululaiseen jalkapallohistoriaan ikävässä mielessä. Vielä kerran haluan kiittää kaikkia osallisia hienosta toiminnasta. Jo pelipäivän iltana teimme seurojen kesken päätöksen, että tämä homma hoidetaan yhdessä - uusinnassa molemmat taistelevat tärkeistä sarjapisteistä ja 0-0-tulos tai 10 minuutin peli olisivat olleet kaikkien kannalta huonoin ratkaisu, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kertoo.

- Kentällä ei kumarrella, mutta kentän ulkopuolella OPS:n ja AC Oulun välillä vallitsee molempipuolinen kunnioitus. Uusinnassa molemmat kantavat kortensa kekoon järjestelyissä, OPS:n manageri Miika Juntunen taustoittaa.

Toimitus

10.08.2017

Toinen kierros pakettiin huomenna – OPS kohtaa kotikentällä Kokkolan Palloveikot

Ykkösen toinen kierros päätetään huomenna Oulun Palloseuran osalta, kun Ouluun saapuu vieraaksi KPV. OPS on tippunut heikon toisen kierroksen aikana keskikastin hännille, ja pitää tällä hetkellä sarjassa kahdeksatta paikkaa 18.pisteellä. KPV puolestaan kärjen tuntumassa kolmantena 32.pisteellä.

Heinäkuu oli kummallekin joukkueelle vaikea. Viimeisistä voitoista on aikaa, joten kummatkin joukkueet taistelevat toistensa lisäksi ”peikkoa” vastaan. OPS on kärsinyt vuotavasta puolustuksesta, ja KPV maalinteko-ongelmista. Kummatkin joukkueet ovat tehneet joukkueisiin viime hetken muutoksia ongelma-alueille.

OPS sai siirtoikkunan sulkeutumisen alla tutun pelaajan rinkiinsä, kun Alex Arinze palasi Ouluun. Arinze tuo OPS:n kokoonpanoon sekä puolustustaitoa, että hyökkäysvoimaa. Pelimies on hyvä viimeistelijä myös erikoistilanteissa. Lisää hyökkäysvoimaa OPS sai myös toisesta paluumuuttajasta, kun Leandro Costa palasi niin ikään Ouluun pari viikkoa sitten. Poissa on varmuudella Thiago Trindade, jonka varoitustili täyttyi Honka-ottelussa.

Alex Arinze odottaa ensimmäistä otteluaan pitkästä aikaa OPS-paidassa innolla. ”On hieno tulla takaisin tänne, koska tämä tuntuu minulle kuin toiselta kodilta. Minut pyydettiin tänne paikkaamaan puolustusongelmat ja sen aion tehdä. KPV ei tule tekemään siitä helppoa, mutta tulen tekemään parhaani”, Arinze kuittaa viimeistelyharjoitusten jälkeen.

OPS taistelee KPV:a vastaan huomenna, perjantaina 11.8. kello 18:30 Raatin stadionilla! Tervetuloa!

OPS – KPV

11.8. klo 18:30, Raatin stadion

Pääsyliput:

10.08.2017

Alex Arinze toinen paluumuuttaja Oulun Palloseuraan

OPS ja Alex Arinze ovat solmineet tätä kautta koskevan pelaajasopimuksen juuri ennen siirtoikkunan umpeutumista. Nigerialainen Arinze on oululaisille entuudestaan tuttu, sillä hän pelasi OPS:ssa aiemmin kausilla 2009-2011 ja toisen kerran 2013-2014. Arinze on 27-vuotias puolustuspään pelaaja, ja on siten erittäin tervetullut sinipaitoihin. OPS on kärsinyt kauden mittaan puolustuspään ongelmista, ja nyt kun Oskari Rounaja lähti suorittamaan asepalvelustaan valtiolle, OPS kaipaa lisävahvistusta alakertaan. Arinze siirtyy Ouluun Käpylän Pallosta.

OPS-manageri Miika Juntunen tietää mitä odottaa Arinzelta: ”Alex tulee paikkaamaan sen reiän, mikä meidän puolustuksessa on ollut koko kauden. Meiltä puuttuu puolustajia, joten olen tyytyväinen, että saimme tärkeän pelaajan mukaan joukkueeseen juuri ennen siirtoikkunan sulkeutumista.”

Alex Arinze on joukkueen käytössä jo nyt perjantaina, kun OPS kohtaa kotikentällä KPV. Ottelu alkaa huomenna kello 18:30 Raatin stadionilla!

04.08.2017

Oulun Palloseura kohtaa huomenna FC Hongan Espoossa

OPS kohtaa huomenna sarjakärki FC Hongan Espoon Tapiolassa. Honka johtaa sarjaa 32 pisteellä maalieron turvin toisena olevaa Turun Palloseuraa edellä. OPS puolestaan on ”jämähtänyt” sarjan keskikastiin 18 pisteellä. FC Haka ja EIF on kolme pistettä edellä, joten täysi pistepotti maistuisi oululaisleirissä, jos se mielii taistella vielä sarjan neljännestä sijasta. Kärkikolmikko (FC Honka, TPS, KPV) on nimittäin tiukassa nipussa karkaamassa muilta.

OPS:n heinäkuu ei mennyt aivan odotusten mukaisesti, kun pisteitä kertyi vain viisi viidestä ottelusta. FC Honka puolestaan nappasi kahdeksan pistettä samalla ottelumäärällä. Viimeksi OPS hävisi Turun Palloseuralle vieraissa yliaikamaalilla 2-1, ja Honka jakoi pisteet AC Oulun kanssa tasan tuloksella 2-2 Oulussa pelatussa ottelussa.

Oulun Palloseura sai kovanluokan paluumuuttajan joukkoonsa, kun Leandro Costa Martins palasi Ouluun. Costan ensiesiintyminen tällä kaudella viime ottelussa oli lupaava, vaikka takana oli pitkä lentomatka Brasiliasta Suomeen. Nyt Espoossa nähdään miehen todellinen taso, kun mies on saanut levätä ja harjoitella rauhassa.

OPS:n kokoonpanosta jää pois Arttu Haapala, jonka sopimus on purettu pelaajan omasta aloitteesta.

FC Honka – OPS

5.8.2017 kello 17:00 Espoon Tapiola

28.08.2017

GrIFK otti pisteet Kauniaisissa tuloksin 3-2

OPS hävisi Kauniaisten keskuskentällä Grankulla IFK:lle värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 3-2 (1-0). OPS menetti lopussa johtoasemansa kahden minuutin sisällä.

3-2 Britschgi 84’

OPS aloitti ottelun surkeasti. Grani pääsi yllättämään oululaiset jo 3.minuutin kohdalla komean kuvion päätteeksi. Lassi Luoto pääsi vapaasti sijoittamaan pallon ohi OPS-vahti Juhani Pennasen. Granilla oli heti perään toinen hyvä paikka viedä kotijoukkue kahden maalin karkumatkalle, mutta Pennanen piti komealla torjunnalla tilanteen tasaisena. OPS:lla oli omat hyvät paikkansa tasoitukseen, mutta Grani-vahti Toni Vuorisen hyvät torjunnat ja maalikehikot pitivät tilanteen muuttumattomana. OPS-leiri koki mielestään vääryyttä, kun Thiago Trindaden veto osui yläriman ja tolpan kautta maaliviivalle. Opsilaiset näkivät tilanteen siten, että pallo olisi käynyt maalissa.

Toisella puoliajalla OPS tuli sisään erilaisella jalalla, ja heti alussa OPS sai hyvän paikan, mutta tälläkin kertaa pallo suuntautui tolppaan. Maalihanat aukenivat kunnolla vasta tunnin pelin jälkeen, kun OPS sai tehtyä kaksi komeaa maalia viiden minuutin sisään. Ensin Leandro Costa kiskaisi upean saksipotkumaalin 60.peliminuutin kohdalla. Tämän jälkeen OPS:n paine jatkui, ja 65.minuutin kohdalla Thiago Trindade teki upean soolomaalin noin 20 metristä.

OPS kuitenkin menetti johtoasemansa parissa minuutissa. Ensin Grani nousi tasoihin OPS-puolustuksen avustuksella. Rounaja pääsi vielä purkamaan pallon maaliviivalta, mutta pallo osui suoraan Trindaden rintaan, josta pallo kimposi maaliin ottelun 83.minuutilla. Heti perään Grani meni johtoon pitkästä sivurajaheitosta, kun Jonas Britschgi viimeisteli jatkopallon maaliin. Kun OPS:n loppukiri ei tuottanut tulosta, pisteet jäivät Kauniaisiin.

OPS:n tappioputki kasvoi kuuden ottelun mittaiseksi, ja putoamisesta taisteleva GrIFK otti tärkeät kolme pistettä. Taistelu putoamista vastaan jatkuu seuraavana sunnuntaina, kun OPS kohtaa toisen putoamisviivan alla olevan joukkueen, Oulunkylän Gnistanin. ”Kuuden pisteen ottelu” otellaan Oulussa sunnuntaina 3.9. kello 17:00!

23.08.2017

OPS kaatui toisella jaksolla - AC Oulu parempi maalinteossa lukemin 3 - 0

AC Oulu - Oulun Palloseura

Lopputulos

3 - 0 (0 - 0)

OPS hävisi Ykkösessä jo viidennen kerran peräkkäin, ja tappio paikallisvastustajalle harmittaa vieläkin enemmän. Paikallisottelu oli tasainen, mutta AC Oulu viimeisteli hyvin – OPS ei.

Ensimmäisellä puoliajalla OPS aloitti erittäin hyvin, ja oli selvästi paremmalla jalalla liikenteessä. OPS pääsi pyörittämään hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen, mutta viimeiset syötöt ja viimeistely eivät olleet kohdillaan. AC Oulu pääsi vartin pelin jälkeen mukaan pelitapahtumiin, ja ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen.

Paras maalipaikka oli Thiago Trindadella, joka pääsi nostamaan pallon ohi Johannes Wentinin viisi minuuttia ennen puoliaikavihellystä. Nosto pomppi kuitenkin hieman ohi ACO-maalin. Näin pukukoppeihin siirryttiin 0-0-tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi kuten ensimmäinenkin. OPS tuli kopista vahvasti sisään, ja loi kaksi hyvää maalipaikkaa. Ensin Joni Lämsä keskitti loistavan syötön maalille, mutta jatko suuntautui ohi maalin. Toisessa Leandro Costa sai vasemman jalan vapaaksi hyvään vetopaikkaan, mutta Wentin poimi tämän vedon helposti.

Sitten alkoi AC Oulun vuoro. Ensimmäisen paikan ACO tuhlaili, mutta toista ei. Tuomas Mustonen pääsi tuikkaamaan pallon ohi Dennys Rodriguesin 1-0:an. Reilu vartti edellisestä, Jere Aallikko pääsi nokikkain Rodriguesin kanssa, ja siirsi lukemat 2-0:an. Alberto Alvarado Morin viimeisteli loppulukemat rangaistuspotkusta 3-0:an.

OPS-manageri Miika Juntunen harmitteli joukkueensa huonoa viimeistelyä: ”Ensimmäinen maali ratkaisee usein näitä otteluita. Jos Thiago (Trindade) olisi nostanut pallon verkkoon ensimmäisellä jaksolla, olisimme ristiinnaulinneet ottelun. Ja aina jos omissa kolahtaa, niin tilanne muuttuu täysin. Ei sitä tarvitse kuin yhden kerran laittaa jalka oikeaan väliin ja se on siinä, ja sen teki AC Oulu tällä kertaa. En rupea selittelemään tätä millään poissaoloilla”, Juntunen kuittasi ottelun jälkeen.

OPS-manageri kiitteli lehdistötilaisuudessa AC Oulua hyvästä yhteistyöstä. OPS ja AC Oulu järjestivät tämän uusintaottelun yhteisvoimin. ”Tämä oli oululaisen jalkapallon voimaa!”

Derpy-debyytin tehnyt Joona Juntunen pelasi hyvän ottelun tullen vaihdosta 70.minuutin kohdalla. ”Olen tyytyväinen siihen ilmeeseen, millä pelasimme ensimmäisen puoliajan. Taistelimme hyvin, mutta toisella puoliajalla joukkueelta loppuivat jalat. ACO oli tänään paremmalla jalalla liikenteessä”, nuorukainen totesi.

OPS kohtaa seuraavan kerran sunnuntaina 27.8 Grankulla IFK:n vieraissa. Voitottoman putken katkaisu on katkolla siis seuraavan kerran silloin.

18.08.2017

FF Jaro vahvempi toistamiseen

OPS:n ja FF Jaron kolme kohtaamista päättyivät Jarolle 2-1, kun se kukisti vahvalla pelillä oululaiset 0-1 Christian Eisselen maalilla. Voitolla Jaro nousi sarjassa kuudenneksi ja OPS edelleen putoamisviivan päällä kahdeksantena.

OPS - FF Jaro; Lopputulos: 0 - 1 (0 - 1)

0-1 Christian Eissele

Ensimmäisellä puoliajalla pietarsaarelaiset saivat pallohallinnan itselleen. OPS piti oman kenttäpuolen tiiviinä ja antoi vastustajan nousta puoleen kenttään ennen kuin aloittivat prässipelin. Pallonhallinnasta huolimatta Jaro ei päässyt huippupaikoille kuin kerran, mutta silloin tapahtui – Walter Moore syötti loistavan pitkän pallon Christian Eisselen jalkaan, joka ampui komean vedon maalin alanurkkaan ohi OPS-vahti Dennys Rodriguesin.

OPS:n ottelun maalintekoyritykset kariutuivat usein heikkoon viimeiseen syöttöön. OPS pääsi usein riistämään pelivälineen silloin, kun Jaron puolustuslinja oli korkealla, mutta syötöt linjan taakse kestivät liian pitkään tai epäonnistuivat.

Toisella puoliajalla OPS paransi peliään huomattavasti, ja loi hyviä keskityspaikkoja pelaamalla palloa enemmän maatapitkin kohti hyökkäystä. FF Jaron puolustus oli kuitenkin erittäin tiivis, eikä OPS päässyt lähelle Jaro-maalia missään vaiheessa. Jaro kulutti viimeiset minuutit taidokkaasti OPS-päädyn kulmalipulla, mistä Nikolaos Kousidis sai myös toisen varoituksen ajanpeluusta.

FF Jaro riisui tyylipuhtaasti OPS:n aseista ja otti tärkeät kolme pistettä mukaansa. Voitto oli Jaron kolmas peräkkäinen, ja joukkue on jo kaukana putoamisviivasta. Sen sijaan OPS on enää viisi pistettä samaisesta viivasta, kun Gnistan voitto AC Oulun vieraissa ja nousi 13 pisteeseen. OPS:n voitoton-putki on jo seitsemän ottelun pituinen.

”Nyt on vaikea aika, mutta me taistelemme. Luotamme itseemme ja yksi voitto tulee kääntämään kurssin”, OPS-puolustaja Jere Moilanen kommentoi seitsemän ottelun voitotonta jaksoa.

Seuraavan kerran OPS pelaa jo keskiviikkona, kun Oulun paikallistaisto uusitaan Raatin stadionilla kello 18:30.

11.08.2017

KPV haki pisteet Oulusta

OPS - KPV, 11.8.2017

Oulun Palloseura ei kyennyt laittamaan kampoihin kärkiseura Kokkolan Palloveikoille. KPV meni jo ensimmäisellä puoliajalla 0-2 johtoon Elias Ahteen ja Washilly Tshibasun maaleilla. Toisella puoliajalla Washilly Tshibasu niittasi loppulukemat 0-3 rangaistuspotkusta.

Lopputulos 0 - 3 (0 - 2)

0-1 Elias Ahde

0-2 Washilly Tshibasu

0-3 Washilly Tshibasu

Ensimmäiset 20 minuuttia on ollut Oulun Palloseuralle tällä kaudella hankalia, eikä tämän päivän ottelu tehnyt poikkeusta. Ensin KPV:n Elias Ahde pääsi kympin kohdalla laukomaan vapaasti keskeltä rangaistusalueen reunaa vasemmalla jalallaan, ja tuloksena komea veto OPS-maalin ylänurkkaan.

Seuraavalla pelikellon tasaluvulla Washilly Tshibasu pääsi kääntymään rangaistusalueella ja kiskaisi vasurillaan oikeaan alakulmaan ohi OPS-vahti Dennis Rodriguesin. Näin KPV siirtyi 20.minuutin kohdalla jo 0-2 johtoon.

Ensimmäisen puoliajan lopulla OPS pääsi paremmin peliin mukaan, ja paras maalintekopaikka siunaantui Konstantin Beloville. Kulman jälkitilanteesta Belov pääsi ampumaan komean volley-potkun kohti Joonas Myllymäen vartioimaa maalia, mutta Myllymäen ”game-saver” piti tilanteen muuttumattomana.

Toinen puoliaika oli suhteellisen tasaista keskialueen vääntöä. OPS takoi päätä KPV:n puolustukseen ja KPV puolusti hyvin OPS:n harvat maalipaikat. Washilly Tshibasu pääsi ottelun lopulla haastamaan OPS-puolustuksen ja sai hankittua joukkueelleen rangaistuslaukauksen. Tshibasu laittoi itse pilkun varmasti maaliin. Näin jaossa olleet pisteen lähtivät kokkolalaisten matkaan.

OPS-manageri Miika Juntunen harmitteli ottelun jälkeen aikaisin tullutta takaiskumaalia: ”Ottelua on vaikea voittaa, kun ensimmäisen kahdenkympin aikana antaa vastustajalle kaksi eteen. Jos päästetään monta kertaa vastustaja ampumaan vapaasti keskeltä kuudentoista aluetta, niin uppoaahan se väkisinkin. Tänään kyllä hävittiin paremmalle joukkueelle.”

OPS:n Matias Juntunen näki, että joukkue kärsii henkisestä lukosta. ”Aika raskasta alkaa olla, kun pisteistä ei ole tullut. Ei se auta kuin jokaisen pelaajan on vain katsottava peiliin, ja nousta treenien kautta uudelle tasolle.”

OPS kohtaa ensi viikolla Oulussa FF Jaron. OPS ja Jaro on tällä hetkellä tasapisteissä, joten ottelun merkitys on suuri. Ottelu pelataan perjantaina 18.8 klo 18:30 Raatin stadionilla.

06.08.2017

Sarjakärki FC Honka kaatoi OPS:n Espoossa

FC Honka - OPS; Lopputulos 3 - 1 (2 - 0)

1-0

Kaufmann Lucas

7'

2-0

34'

3-0

Korhonen Joni

69'

3-1

Costa Leandro

75'

OPS kärsi toisen peräkkäisen tappion lauantaina Espoossa FC Hongalle. Honka oli lopulta parempi tuloksin 3-1. Lucas Kaufmann vei espoolaiset ensimmäisellä puoliajalla jo 2-0 johtoon kahdella maalillaan. Joni Korhonen lisäsi kotijoukkueen johtoa kolmeen maaliin toisella puoliajalla. OPS:n tuore sopimuspelaaja Leandro Costa Martins kavensi tilanteeksi 3-1 kun ottelua oli vartti jäljellä, mutta etumatka oli OPS:lle liikaa. Tällä tuloksella FC Honka nousi sarjakärkeen, ja OPS tipahti kahdeksanneksi, kun FF Jaro voitti oman ottelunsa.

OPS:n hankala keskikesä sai siis lauantaina jatkoa. Edellisestä voitosta on kulunut jo yli kuukausi, eikä vastustaja helpotu seuraavassakaan ottelussa. OPS kohtaa ensi perjantaina sarjan kärkijoukkueista KPV:n kotikentällään. KPV voitti kotonaan ensimmäisellä kierroksella OPS:n 4-2, joten revanssiin lähtee varmasti ärsyyntynyt oululaisjoukkue. Ykkösen keskikastissa on viisi joukkuetta viiden pisteen sisällä, ja siinä pysyäkseen, OPS:n on korkea aika ottaa pisteitä myös kärkijoukkueilta.

OPS pelaa seuraavan kerran siis Kokkolan Palloveikkoja vastaan perjantaina 11.8 kello 18.30 Oulussa.