« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - May 2017

16.05.2017

Otteluennakko: OPS - AC Oulu; Kauden ensimmäinen paikallisottelu huomenna ke 17.5 kello 18:30!

Oulun Palloseura ja AC Oulu kohtaavat huomenna kauden ensimmäisessä paikallisottelussa. Tätä ottelua on odotettu neljä vuotta. Viimeisin virallinen Ykkösen paikallisottelu pelattiin 20.9.2013. Tuolloin päädyttiin pistejakoon tuloksella 1-1. Nyt OPS:lla on vastassa vahvasti aloittanut sarjakärki. Oulun herruus ratkaistaan siis huomenna. Ottelu alkaa ke 17.5 klo 18.30 Raatin stadionilla.

 

OPS ja AC Oulu ovat kohdanneet aiemmin kymmenen kertaa. Kuusi kertaa AC Oulu on ollut vahvempi ja neljä kertaa pisteet on jaettu. Tämä tarkoittaa sitä, että OPS lähtee hakemaan ensimmäistä voittoaan paikallisvastustajastaan virallisissa otteluissa. Kaikki kohtaamiset mukaan lukien (18 ottelua), OPS on voittanut ACO:n kolmesti, mutta laskemme vain ottelut, joissa jaetaan pisteitä. Nyt on kolme erittäin tärkeää pistettä jaossa, ja OPS:n voitonnälkä on kova.

 

”Lähdemme voittamaan sarjakärjen, ja se tapahtuu tekemällä ensimmäinen maali AC Oulun verkkoon tällä kaudella”, OPS-manageri Miika Juntunen lupaa. ”Olemme viisi pistettä perässä sarjakärkeä. Vaikka meillä on yksi peli vähemmän pelattuna, vain ansaitut pisteet lasketaan.”

 

Olosuhteet ovat joukkueille tietenkin samat, mutta paljon keskustelua herättänyt Raatin nurmen huono kunto askarruttaa monia. Raatin nurmi tuskin on vieläkään pelattavassa kunnossa, vaikka jokunen lämpimämpikin päivä on saatu nauttia ennen paikallisderbyä. Toimitus kysyi Juntuselta, kummalle joukkueelle huonot olosuhteet sopivat paremmin:

 

”Se on selvää, ettei Raatissa pelata hienoa jalkapalloa. ”Kenttämiehen erikoisia” tulee takuulla. Kysymys on siitä, kumpi joukkue reagoi tilanteisiin paremmin. Meillä kummallakin on taitopelaajia, joten asenne ratkaisee. Motivaatio ja asenne tulee siis olla parempi kuin Gnistan pelissä. AC Oulu on tehnyt vain vähän maaleja, mutta sen kurinalainen puolustus on myös vaikea ohittaa. Ylilatautumiseen ei ole varaa. Kyllä tällä arsenaalilla pitäisi tehdä maaleja myös AC Oulua vastaan.”

 

Tällä arsenaalilla Juntunen tarkoittaa sitä, että koko joukkue on käytettävissä huomisen pelissä. Kaikki toipilaat ovat kuntoutuneet, joten valinnanvaraa kokoonpanoon riittää. Ainut kysymysmerkki on uruguaylainen hyökkääjä, jonka pelilupa-asiat selviävät vasta huomiseen mennessä. Jos kaikki toteutuu suunnitelmien mukaan, OPS saa kovanluokan vahvistuksen hyökkäyksen keskiakselille. Tästä tiedottaminen tapahtuu vasta sitten, kun kaikki on varmaa. Joudumme siis odottamaan innolla huomista auringonnousua.

 

OPS – AC Oulu

 

Keskiviikkona 17.5.2017 kello 18.30

 

Liput:

 

Pääkatsomo 15 € / 10 € (ale-ryhmät)

Aurinkokatsomo 10 € / 5 € (ale-ryhmät)

 

Pankkikortti käy maksuvälineenä normaalisti.

Valitettavasti emme saaneet ennakkolippuja tähän otteluun. Varatkaa siis hieman enemmän aikaa lippuluukulle.

 

Tervetuloa!

 

 

Toimitus / JS

12.05.2017

OPS:n edustusjoukkue alkaa olla valmis!

Toimitus kokosi yhteen edustusjoukkueen vahvuuksia kaudella 2017.

OPS:n maalia vartio kolme kovaa torjujaa. Kilpailu on kovaa, ja erittäin tervetullutta.

OPS:n maalivahtitilanne muuttui juuri ennen kauden alkua hyvästä loistavaksi, kun liigakokemuksen omaava Juhani Pennanen sai tervettä kilpailua OPS:n viime kauden ykköstorjujasta Dennys Rodriguesta. Lisäksi OPS hankki nuoren lupauksen Nigeriasta. Obinna Akalazu liittyi kovaan harjoitusrinkiin ja tulee taistelemaan kovasti pelipaikastaan OPS:n maalin suulla. Akalazu on 2,05 metrinen ja vasta 19-vuotias lupaus. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Tapio Pääkkö sekä Dennys Rodrigues, joten tälläkin saralla löytyy kokemusta.

 

Oulun Palloseuran puolustuksessa kokoa ja kokemusta. OPS hankki juuri ennen kauden avausta useita kovanluokan pelaajia puolustuslinjaan.

OPS:n puolustuspelin ongelmat näkyivät vahvasti harjoituspeleissä. OPS:n puolustus onkin muuttunut paljon viime kaudesta. Tämän kauden joukkueesta ainoastaan varakapteeni Augustine Jibrin ja oikea laitapuolustaja Jere Moilanen pelasivat viime kaudella säännöllisesti. OPS sai aivan kauden kynnyksellä kovia vahvistuksia alakertaan. Boliguibya Ouattara lunasti paikkansa hyvillä otteillaan jo ensimmäisessä pelissään, OPS:n Ykkösen avauksessa. Eikä mikään ihme, sillä norsunluurannikkolainen on pelannut viimeksi Puolan Liigaa. Toinen kovan luokan puolustaja nähtiin myös kaudenavauksessa GrIFK:a vastaan. Seidou Guero on pelannut 11 A-maaottelua Beninin maajoukkueessa. Myös jo hieman aiemmin Suomeen tullut nigerialainen, Hussaini Adaji vakuutti harjoitusotteluissa, mutta tällä hetkellä miehen pelaaminen on epävarmaa reiden revähdysvamman vuoksi.

Tänä vuonna harjoituskaudella nuori, Oskari Rounaja pelasi useimmiten vasempana laitapuolustajana, useimmiten vielä hyvällä menestyksellä. Peliaikaa on varmasti luvassa, mutta jää nähtäväksi millaisen roolin nuorukainen lunastaa näytönpaikoillaan. Myös viime kaudella Kakkosessa onnistuneen Antti Ulanderin ja tällä kaudella mukaan tulleen, vasta 15-vuotiaan Joona Juntusen roolit selviävät vasta Ykkösen näyttöjen kautta. Näyttöpaikkoja tulee varmasti.

 

Oulun Palloseuran keskikentän kolmikko tuntee hyvin toisensa. Taitoa ja tekniikkaa tihkuva keskikenttä on kovan paikan edessä. Kapteeni Matias Juntusen ympärillä pelaavat Joni Lämsä ja Felix Orishani tuntevat toistensa liikeet hyvin, mutta Ykkönen on tänä vuonna todella kova. Jokaisen tulee pelata parhaimmillaan.

Juntunen, Lämsä ja Orishani ovat pelanneet yhdessä jo viime kaudesta lähtien – Lämsä ja Juntunen sitäkin kauemmin. OPS:n valmennus luottaa tähän kolmikkoon, ja miksi ei luottaisi. Parhaimmillaan kolmikko pystyy luomaan hyökkääjille kymmeniä hyviä maalipaikkoja 90 minuutin aikana. Jokainen heistä omaa loistavan tekniikan niin syöttöihin kuin pallonhallintaankin. Pienestä koostaan huolimatta kolmikko pystyy myös puolustamaan. Puolustussuuntaan erikoistunut Orishani pysyy liikkeellään epäilemättä kenen tahansa mukana.

Vaihdosta keskikentälle voidaan laittaa lisää jalkoja tai puolustusosaamista. Arttu Haapala esitti jo harjoituskaudella upeita vapaapotkuja, tekniikkaa ja pelinlukutaitoa. Eelis Koskinen ja Joni Leskelä tuovat tarvittaessa puolustussuuntaan tarvittavaa kovuutta.

 

OPS:n hyökkäys on vielä arvoitus. Viime kauden maalitykit Konstantin Belov ja Michael Nzekwe ovat mukana, mutta selkeä sentteri on vielä hakusessa. Testillä on useampi ehdokas.

Kakkosen tasolla OPS:lla oli ehdottomasti yksi parhaimmista hyökkäyksistä. Belov ja Nzekwe tekivät yhteensä yli 25 maalia Kakkosessa, mutta nähtäväksi jää jatkuuko samanlaiset tehot myös Ykkösessä. Belov avasi maalitilinsä heti ensimmäisessä Ykkösen ottelussaan. Vastuuta näille pelaajille tulee varmasti. Tänä vuonna mukaan tullut Thiago Trindade on pelannut itsensä avauskokoonpanoon ja parantuanut peliään koko ajan. Brasilialainen osaa tehdä maaleja sekä luoda maalipaikkoja. Hän voi myös pelata ylempänä keskikenttäpelaajana, eli on erittäin tärkeä vahvistus joukkueeseen.

Selkeää sentteriä joukkueesta ei ole vielä noussut. Toinen brasilialainen Elison Fagundes dos Santos ja nigerialainen Calistus Oken ovat harjoitelleet joukkueen mukana, mutta heidän jatkonsa on vielä auki. Sopimuspelaajista Samuel Säily on selkeästi laitahyökkääjä, joten nuorukainen vaihtaa ennemmin Belovin ja Nzekwen kanssa. Vähintään yksi hyökkäyspään pelaaja on vielä tulossa.

 

Seuraava näytönpaikka on huomenna. OPS:n Ykkösen kotiavaus-vastustaja on IF Gnistan. Ottelu pelataan Raatin stadionilla lauantaina 13.5. klo 17:00! Tervetuloa!

 

Toimitus / JS

12.05.2017

Otteluennakko: OPS - IF Gnistan

Oulun Palloseuran kotiavaus potkaistaan käyntiin huomenna, lauantaina 13.5 kello 17:00. OPS:a vastaan asettuu IF Gnistan Helsingistä. Ottelussa kohtaavat siis kaksi nousijajoukkuetta. Ottelu pelataan Raatin stadionilla.

 

Huomenna pelataan Oulun Palloseuran kotiavaus. Ottelu on Ykkösen kolmannen kierroksen ottelu, vaikkakin ottelu on OPS:lle vasta toinen siirretyn ensimmäisen kierroksen ottelun vuoksi. Ensimmäisessä ottelussaan OPS voitti tärkeän vieraspelin GrIFK:a vastaan 0-2. Tuolloin peli lähti rullaamaan vasta toisella puoliajalla. Gnistan puolestaan kärsi ensimmäisessä ottelussaan vierastappion toiselle oululaiselle joukkueella AC Oululle numeroin 1-0. Toisessa ottelussaan Gnistan hävisi kotonaan FC Hongalle 0-2. Nyt kun alkujännitys on ohi, odotettavissa on alusta asti kovatempoinen ja kovaotteinen Ykkösen ottelu.

 

OPS:n pelaajatilanne on kohtuullinen. Otteluun päästään kuitenkin parhaimmalla tämän hetkisellä kokoonpanolla, kuten aina. Loukkaantumiset eivät ole vielä helpottaneet kokonaan, ja epävarmoja tapauksia on useita. 

 

”Tavoite on yksinkertainen – kauden ensimmäinen kotivoitto”, Manageri Miika Juntunen tiputtaa. ”Vastustaja on kärsinyt kaksi tappiota ensimmäisistä peleistä, joten odotan, että he lähtevät vahvasti puolustuskannalla. Meidän täytyy löytää keinot sen purkamiseen. Lähdemme nöyrästi ja jalat maassa ensimmäiseen kotiotteluun. Jokainen laittaa vaikka henkensä alttiiksi ettei omissa soi.”

 

On myös mielenkiintoista nähdä, miten Raatin stadionin nurmi on päässyt kasvamaan kuluvalla viikolla. AC Oulu on pelannut jo kaksi kotiottelua kyseisellä nurmella, ja kuuleman mukaan kenttä ei ole ollut vielä aivan valmis. Tämän viikon ”takatalvi” ei ole varmasti parantanut kentän ominaisuuksia.

 

Pääsylippuhinnat:

Pääkatsomo: 15 € / 10 €

Aurinkokatsomo: 10 € / 5 €

Pääsylippuja myydään vain stadionin porteilta. Pankkikortti ei käy maksuvälineenä vielä tässä ottelussa.

 

Tervetuloa!

 

 

Toimitus / JS

11.05.2017

OPS järjestää nappulajalkapallokoulun kesäkuussa

KUTSU NAPPULAJALKAPALLOKOULUUN

 

Oulun Palloseura laajentaa junioritoimintaansa. Toiminta käynnistyy kesällä järjestettävällä jalkapallokoululla. Mukaan kutsutaan vuosina 2007-2010 syntyneitä tulevaisuuden lupauksia. Aikaisempaa jalkapallotaustaa ei vaadita. Nappulakoulu on tarkoitettu sekä pojille että tytöille.

 

Jalkapallokoulu järjestetään 12.-16.6.2017 Castrenissa OPS:n omassa harjoitushallissa sekä Castrenin stadionilla. Jalkapallokoulun päävetäjinä toimivat Dennys Rodrigues ja Tapio Pääkkö. Lisäksi harjoitusten vetämisestä vastaa edustusjoukkueen pelaajisto. Maalivahdeille on luvassa oma erikoiskoulu, koska Dennys on huippuammattilaistason maalivahti. Myös Tapio Pääköllä on maalivahtitausta.

 

OPS on perinteikäs oululainen seura, joka on perustettu vuonna 1925. Seuran historiasta löytyy mm. kaksi jalkapallon Suomen mestaruutta vuosilta 1979 ja 1980. Tällä hetkellä miesten edustusjoukkue pelaa Ykkösessä ja akatemiajoukkue Kolmosessa. Seuralla on käytössään omaharjoitushalli sekä oma linja-auto pelimatkoja varten. Tämän takia junioreiden kausimaksut ovat kaupungin edullisimmat.

 

Jalkapallokoulun osallistumismaksu on 50 €, ja maksu sisältää useita sponsorituotteita ja pääsylipun Ykkösen otteluun OPS – FC Honka (13.6.)

 

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.ops.fi/juniorit. 

Lisätietoja numerosta 0400 385662 / Tapio Pääkkö

Tervetuloa!

 

S-Etukortilla 5 € alennus

 

06.05.2017

OPS aloittaa tänään Ykkösen taipaleensa Kauniaisissa

Oulun Palloseura aloittaa tänään oman kautensa Ykkösessä Grankulla IFK:a vastaan Kauniaisissa. Ottelu alkaa kello 17:00 paikallista aikaa.

OPS:n joukkue on vasta viime metreillä muovautunut nykyisekseen. Uusia pelaajia tuli viime ja tällä viikolla useita. Syitä tähän toimitus ei ala tässä puimaan. Nyt keskitytään tämän päivän kaudenavausotteluun.

 

 

OPS:n pääsee kaudenavaukseen hyvällä kokoonpanolla. Loukkaantumissuma on helpottanut hieman ja kentälle saadaan tämänhetkinen ykkösnyrkki. Pelipaikalle lähdettiin jo eilen, ja joukkue on saanut tänään keskittyä rauhassa otteluun reissaamisen sijaan.

 

 

OPS:n loukkaantumissuma ei ole vielä ohi ja kaudenavauksestakin puuttuu pelimiehiä. Arttu Haapala kärsii pelikiellosta. Uusista pelaajista Adaji ja Fagundes dos Santos ovat loukkaantuneita. Edelleen toipilaana on myös Joona Juntunen, jonka suoliluusta löytyi tarkemmassa tutkimuksessa murtuma. Hänen kuntoutus kestänee vielä pari viikkoa.

 

 

Oulun Palloseuraan liittyi seitsemän uutta pelaajaa

 

 

Parin viimeisen viikon aikana OPS:n riveihin on tullut peräti seitsemän uutta pelimiestä ympäri maailmaa. Osa heistä nähdään tositoimissa Ykkösessä jo tänään.

Seuraavassa esitellään lyhyesti miesten nimet, ikä ja kansalaisuus: ADAJI, Hussaini (ikä 23, Nigeria), OBINNA, Akalazu (ikä 19, Nigeria), FAGUNDES DOS SANTOS, Elison (ikä 29, Brasilia), GUERO BARAZÉ, Seidou (ikä 26, Benin), OKEN, Calistus (ikä 22, Nigeria) ja OUATTARA, Boliguibya (ikä 28, Norsunluurannikko).

Lisäksi joukkueen mukaan palasi myös OPS:n viimevuoden ykköstorjuja brasilialainen Dennys Rodrigues.

 

 

 

Toimitus / JS

28.05.2017

OPS palasi voittojen tielle

Oulun Palloseuran tulos kahden ottelun vieraspelireissusta kääntyi positiiviseksi, kun OPS voitti lauantaina Valkeakosken Hakan. Keskiviikkona EIF:lle hävinnyt joukkue pystyi nollaamaan tappion pikaisesti, ja esitti eilen toipumiskykyään nousemalla maalin tappioasemasta 1-2 voittoon. OPS maaleista vastasivat Konstantin Belov ja Felix Orishani. Beloville osuma jo kauden kolmas täysosuma, kun puolestaan Orishanin osuma oli hänen kauden ensimmäinen.

Valkeakosken Haka siirtyi lauantainottelussa 1-0 johtoon ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Kalle Multasen syöttö tavoitti toisesta aallosta Lutfi Bilalin, joka viimeisteli tyylikkäästi ohi OPS-vahti Juhani Pennasen. OPS tuli tasoihin jo seuraavasta tilanteesta, kun Matias Juntusen kulmapotku tavoitti maalilta Konstantin Belovin pään. Miehen kauden kolmas täysosuma Ykkösessä syntyi lisäajalla.

 

OPS:n toisen puoliajan paras maalipaikka rakennettiin Felix Orishanille Matias Juntusen toimesta. Orishani otti Juntusen syötön ilmasta näyttävästi haltuun ja viimeisteli vielä samasta pallosta tyylillä pallon verkkoon. Kun Hakan loppukiri ei päätynyt OPS-maalin ylärimaa lähemmäs, OPS kuittasi tärkeät vieraspisteet. Voitto varmasti nopeutti myös kotimatkaa Ouluun tunneilla.

 

”Keskiviikkona oli se kauden pohjanoteeraus, mutta onneksi saatiin nollattua se nopeasti ja käännettyä pelin suunta eilen”, kaksi maalia Hakaa vastaan syöttänyt OPS-kapteeni, Matias Juntunen valottaa reissun antia. ”Lauantaina peli oli meidän hallussa. Olisi ollut jopa vääryys, jos Haka olisi tasoittanut pelin lopussa.”

 

”Joukkueen kannalta koko reissu oli erittäin tärkeä – saimme viettää aikaa yhdessä. Treenattiin, levättiin ja syötiin hyvin. Näissä reissuissa se joukkue hitsaantuu yhteen. Pohjanoteeraus ja kasvojenpesu ovat kokemuksina erittäin tärkeitä, ja lisäksi tehtiin vielä kierroksen maali Felixin kanssa”, kapteeni pohtii ja vinkkaa lopuksi silmää.

 

OPS:n seuraava ottelu on kotiottelu toista palloseuraa vastaan, kun Turun Palloseura matkustaa Ouluun. Ottelu pelataan lauantaina 3.päivä kesäkuuta kello 17:00.

 

 

 

Toimitus / JS

25.05.2017

OPS kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Tammisaaressa

Oulun Palloseuran viiden päivän vieraspelimatka ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Reissun ensimmäinen vastustaja, Ekenes IF tylytti vierailijoita ja pisteet jäivät Tammisaareen luvuin 4-0. Seuraavaksi OPS:n bussi lipuu kohti Valkeakoskea, jossa OPS kohtaa FC Hakan lauantaina.

 

OPS koki Tammisaaressa kauden ensimmäisen tappionsa EIF:n vieraissa. Samalla se oli EIF:n kauden ensimmäinen voitto. Pisteet jäivät EIF:lle vielä selvin luvuin 4-0 (3-0). Ensimmäinen maali nähtiin vajaan viiden peliminuutin kohdalla, kun OPS:n puolustus pelattiin tilanteessa ulos ja Felix De Bona pääsi nokikkain Juhani Pennasen kanssa. Lopulta De Bona viimeistely kimposi OPS-puolustuksen kautta maaliin. Toinen maali nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun OPS ei saanut purettua palloa kunnolla, ja Ville Sevon unohtui toisella laidalla vapaaksi, joka ei erehtynyt. Ottelu oli käytännössä jo selvä ensimmäisellä puoliajalla, kun EIF teki jo kolmannen maalinsa ensimmäisen puoliajan lisäajalla kulmapotkusta.

 

OPS:n paras paikka oli jälleen Konstantin Belovilla, joka ei tällä kertaa pystynyt viimeistelemään kauden kolmattaan. EIF:n neljäs maali syntyi aivan ottelun lopulla vastahyökkäyksestä, kun OPS oli nostanut lähes kaikki pelaajansa erikoistilanteessa hyökkäykseen. Simon Sid pelattiin yksin läpi ja hän laittoi pelivälineen varmasti maaliin.

 

Puolen tunnin pelin jälkeen OPS joutui tekemään jo ensimmäisen vaihtonsa, kun Michael Nzekwe joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan kontaktitilanteessa Riku Heinosen kanssa. OPS:n kokoonpano sai myös täydennystä loukkaantumisosastolta, kun vajaan kuukauden sivussa ollut nigerialainen Hussaini Adaji palasi joukkueen mukaan tositoimiin. Mies pääsi kentälle puoliajalta vasemman puolustajan paikalle.

 

”Koko joukkue alisuoriutui pahasti, Pennasta lukuun ottamatta. Kentällä ei näkynyt samaa asennetta kuin paikallispelissä. Peliesitys oli veltto, haluton eikä pelisysteemi tai taktiikka toiminut ollenkaan”, Porista tavoitettu manageri Miika Juntunen kertaa syitä tappiolle.

 

”Meidän tulee nollata tämä. Onneksi olemme yhdessä useamman päivän peräkkäin ennen ottelua FC Hakaa vastaan. Joukkue on väsynyt, joten pidämme tänään vapaapäivän. Huomenna harjoittelemme yhdessä ja mietimme taktiikat läpi seuraavaan otteluun. Lauantaina matkaamme Valkeakoskelle, jossa kohtaamme siis FC Hakan.”

 

OPS:lla on muutama päivä aikaa käsitellä kauden ensimmäinen tappio, ja nollata tilanne, sillä OPS jatkaa vieraspelireissuaan vielä viikonloppuun, kun se kohtaa FC Hakan Valkeakoskella lauantaina. Ottelu potkaistaan käyntiin 27.5 klo 17:00 Tehtaan kentällä.

 

 

Toimitus / JS

18.05.2017

Oulun Palloseuralle historiallinen voitto paikallisvastustajasta AC Oulusta

OPS vei ensimmäisen paikallisottelun nimiinsä 1-0 (0-0). Voitto oli historiallinen siksi, että OPS ei ole kertaakaan aiemmin voittanut AC Oulua virallisessa ottelussa. Yritys numero 11 toi palkinnon. Oulun herruus siirtyi ainakin pariksi kuukaudeksi Palloseuran haltuun.

 

Kuusi häviötä, neljä tasapeliä ja nyt ensimmäinen voitto. ”Oli korkea aika voittaa”, OPS:n kapteeni Matias Juntunen toteaa toimittajille ottelun jälkeen. Koko joukkueen ilmeestä näkyi voiton merkitys. Tämä merkitsee Oulun jalkapalloherruuden siirtymistä Palloseuralle – ainakin seuraavaksi kahdeksi kuukaudeksi, kunnes seuraava Oulun Derby otellaan.

 

Ottelu alkoi vierasjoukkueen hienoisella painostuksella, ja ihan ottelun ensi hetkillä AC Oululla oli jo pari hyvää maalipaikka mennä johtoon. OPS:n puolustus-viisikko, Rounaja – Jibrin – Guero – Ouattara – Orishani selvittivät tilanteet kuitenkin kunnialla. AC Oulun vahvan alun jälkeen valtasuhteet kentällä tasoittuivat, ja OPS pääsi peliin mukaan. OPS:n paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla kehkeytyi uudelle sentterille, uruguaylaiselle Jesus Toscaninille, joka kuitenkin ampui boksin reunalta yli. AC Oululla oli selvästi paremmat maalipaikat ottelun ensimmäisellä puoliajalla, mutta OPS-puolustus pelasi uhrautuvasti läpi koko ottelun, ja vaiensi AC Oulun maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen.

 

Vaikka AC Oulu aloittikin toisen puoliajan vahvasti ja loi vaarallisia maalipaikkoja, OPS sai myös toisella puoliajalla useammin pidempiä ja hallitumpia hyökkäyksiä. Kotijoukkueen taistelu palkittiin 75 minuutin kohdalla, kun Konstantin Belov sai jalan vapaaksi vastustajan rangaistusalueen sisällä. Lahjakas viimeistelijä ei epäröinyt, vaan laittoi pallon varmasti maalin takanurkkaan ohi Johannes Wentinin. Osuma oli Belovin kauden toinen, ja samalla ensimmäinen ACO-vahti Wentinin selän taakse laitettu maali tällä kaudella. Thiago Trindadella oli lopussa tilaisuus kaunistella loppulukemia, mutta miehen puolittainen läpiajo tyrehtyi Wentinin hyvään vastaantuloon maalilta. AC Oulun loppukiri jäi lopulta melko vaisuksi, ja näin pisteet ropisivat Palloseuran tilille.

 

”Yksi – nolla riittää kolmeen pisteeseen. AC Oulu otti yhdeksän pistettä yhdellä nollalla, me otimme heiltä kolme samalla tuloksella. Ei tämä valmista ole, ei todellakaan. Paljon on vielä työtä, mutta nyt on taas viikko lisäaikaa harjoitella oikeita asioita”, OPS-manageri Miika Juntunen kommentoi tärkeää voittoa.

 

”Väliaikaisesta en tiedä. Minä olen sitä mieltä, että tämä (Oulun herruus) on pysyvää”, Juntunen vastaa toteamukseen ”väliaikaisesta” Oulun jalkapalloherruudesta.

 

OPS on kerryttänyt seitsemän pistettä kolmesta pelaamastaan Ykkösen ottelustaan, joten alku on ollut lupaava. Myös OPS-manageri myöntää lopulta, että pistesaldoon voi olla ihan tyytyväinen. ”Kyllä seitsemään pisteeseen on pakko olla tyytyväinen, mutta olemme edelleen kaksi pistettä kärkeä jäljessä.”

 

Seuraavan kerran OPS pelaa pisteistä ensi viikon keskiviikkona 24.5. vieraskentällä Tammisaaressa, jolloin vastaan asettuu EIF.

 

 

Toimitus / JS

13.05.2017

Oulun Palloseura ja Gnistan tasasivat pisteet kotiavauksessa

Oulun Palloseura pelasi lauantaina ensimmäisen kotipelinsä tällä kaudella. Vastassa oli toinen nousijajoukkue IF Gnistan. Ottelu päättyi muutamasta hyvästä lisämaalipaikasta huolimatta pistejakoon tuloksin 1-1. Kumpikaan valmentajista ei ollut täysin tyytyväinen yhteen pisteeseen. OPS:lla on kasassa kahdesta ottelusta neljä pistettä. Gnistanille piste oli kauden ensimmäinen.

 

OPS:n kotiavaus ei olisi voinut paremmin alkaa. Ensimmäinen viisi minuuttia oli käytännössä täysin OPS:n hallinnassa, kun joukkue pystyi pitämään pelivälineen lähes täysin omalla hyökkäysalueella. Palkinto hyvästä startista nähtiin viiden minuutin kohdalla, kun OPS:n parhaimmistoon kuulunut Felix Orishani kaadettiin rangaistusalueella vahvan kuljetuksen päätteeksi. Rangaistuspotkua meni ampumaan Thiago Trindade, joka laittoi pallon varmasti vasempaan yläkulmaan.

 

Avausmaalin jälkeen valtasuhteet kentällä tasaantuivat, ja Gnistan pääsi peliin mukaan. Peli ei missään vaiheessa ollut järin kaunista katsottavaa, koska pallo oli pääsääntöisesti ilmassa. Tämä ehkä sen vuoksi, että Raatin ”nurmi” ei ole vielä täysin pelattavassa kunnossa, ja sen seurauksena molemmat joukkueet turvautuivat heittämään pitempää palloa linjan taakse. Ja kun molemmat joukkueet tiesivät tämän, linjan takana ei ollut juurikaan tilaan minne pitkää pallo voisi heittää. Gnistan tasoitti ottelun puolen tunnin kohdalla kulman jälkitilanteesta. Juhani Pennanen torjui näyttävästi ensimmäisen puskun, mutta irtopalloon pääsi ensimmäisenä Gnistanin Jani Kaukomaa, joka pukkasi loppulukemat 1-1.

 

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, ja hyökkäyksiin lähdettiin vauhdikkaasti, yleensä pitkällä syötöllä kohti hyökkäystä. Muutaman kerran pitkät syötöt onnistuivat, mutta kunnollisia maalipaikkoja saatiin odottaa aivan ottelun loppuhetkille. Ensin Gnistan sai pelattua Gullit Zolameson nokikkain OPS-vahti Pennasen kanssa, mutta hyvä vastaantulo pelasti OPS:n takaiskulta. Hetkeä myöhemmin Trindade ja Joni Lämsä petasivat avopaikan OPS-kapteeni Matias Juntuselle, mutta miehen viimeistely aukesi ohi Daniel Kollarin vartioiman maalin. Kun lisäosumia ei ottelussa nähty, pisteet jaettiin tasan.

 

Piste tyydytti enemmän vierasjoukkuetta, vaikka Gnistanilla oli saumat myös voittaa ottelu. Toimitus kysyi molemmilta valmentajilta, tyydyttikö yksi piste. Ensin Gnistanin Tommi Lingman:

 -   Joo ja ei, sillä meillä oli ottelun aikana saumat voittaa tämä ottelu, mutta tietystä kova jengi oli myös vastassa, ettei me helpolla päästy. Avauspiste kuitenkin tyydyttää.

 

OPS-manageri Miika Juntunen ei saanut pisteestä tyydytystä:

 -   Ei tyydytä missään tapauksessa. Alisuorittamista lähes koko joukkueelta, varsinkin puolustukselta. Ensimmäisellä puoliajalla olisin halunnut vaihtaa jo viisi aloituskokoonpanon miestä pois kentältä. Se, että pelaamme huonosti, on tietenkin osaksi myös vastustajan hyvyyttä.

 

Jotain positiivista löytyi myös OPS-managerin mielestä. Nuori Oskari Rounaja pelasi ensimmäistä kertaa Ykköstä avauskokoonpanossa, ja sai heti kehuja valmentajaltaan. Lisäksi Juntunen nosti esille Pennasen loppuhetken torjunnan. Muutoin palaute joukkueelle oli ottelun jälkeen lievästi sanottuna väkevää.

Kummankin joukkueen valmentajat olivat yhtä mieltä kentän huonosta kunnosta, ja siitä, että se vaikutti myös peliesitykseen, mutta olosuhteet ovat molemmille samat. Seuraava OPS:n ottelu pelataan jo keskiviikkona Oulussa, joten jos ihmeitä ei tapahdu, kentän kunto on sama myös paikallisottelussa AC Oulua vastaan.

 

Ensimmäiset täydet minuutit Ykkösessä pelannut, Oulusta kotoisin oleva Rounaja oli kuitenkin pelin jälkeen tyytyväisin mielin:

 -   Oli mukava pelata pitkästä aikaa Raatissa kotiyleisön edessä, vaikka joukkueen otteet olivatkin hieman hermostuneet. Kotiavaukseen lähdettiin kovin latauksin, mutta toisaalta se näkyi sitten virhetilastoissa. Lähdin peliin puolustuksen kautta, mutta myös hyökkäyssuuntaan minulla on vahvuuksia. Nopeuteni ja kykyni haastaa voivat auttaa joukkuetta menestymään. Odotan innolla ensi keskiviikkoa ja paikallisderbyä. Ne ovat kuitenkin urheilijalle yksiä uran huippuhetkiä, kun pääsee oululaisyleisön eteen pelaamaan paikallisotteluita. En lähde mitään puristamaan, vain rentoa omaa tekemistä.

Seuraava kotipeli on siis jo ensi keskiviikkona, kun Oulun ensimmäinen paikallisottelu näkee päivänvalon. Ottelu alkaa keskiviikko 17.5 kello 18.30. Tervetuloa!

 

Toimitus / JS

07.05.2017

OPS:n kausi käyntiin vierasvoitolla GrIFK:sta

Oulun Palloseura pelasi ensimmäisen Ykkösen ottelunsa eilen 6.5. Kauniaisissa Grankulla IFK:a vastaan. Lopputulos 0-2 (0-0) ja vierasvoitto viimekauden parhaasta kotijoukkueesta on loistava tulos kaudenavauksesta. OPS:n maaleista vastasivat Boliguibya Ouattara (62’) ja Konstantin Belov (75’).

 

OPS avasi kautensa tärkeällä vierasvoitolla GrIFK:sta. Voitto on tärkeä monestakin syystä. Voitot kauden alussa ovat aina tärkeitä, koska se joukkue, joka saa pelin rullaamaan ja löytää rentouden otteisiin mahdollisimman pian, pärjää alkukaudesta yleensä parhaiten. Henkisellä puolella tämä voitto on joukkueelle erittäin merkittävä sen vuoksi, että tämän kauden joukkue on muotoutunut vasta aivan kauden kynnyksellä, ja epävarmuus joukkueen iskukyvystä on kalvanut monien mieliä. Nollapeli ja kaksi tehtyä maalia kaudenavauksessa kertovat, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

 

Ensimmäinen puoliaika oli OPS:lta hieman hakemista. Varsinkin ottelun ensimmäinen varttitunti mentiin päästä päähän ilman varsinaista kontrollia pelistä. Puolen tunnin pelin jälkeen OPS pääsi peliin paremmin mukaan ja sai nostettua hyökkäyksiä kohti GrIFK:n maalia. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, joista pakko nostaa esiin GrIFK:n vaarallisin. GrIFK:n Petter Meyer pääsi ampumaan vapaasti noin seitsemästä metristä, mutta Juhani Pennanen otti ottelun ”gamesaverin”. Muutoinkin Pennanen esitti varmoja otteitaan läpi ottelun pitäen lopulta nollapelin kauden ensimmäisessä mahdollisuudessaan.

 

Kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu varttitunti, alkoi tapahtua. Michael Nzekwe haastoi hyvin vasemmalta laidaltaan, jonka seurauksena GrIFK:n puolustaja joutui rikkomaan. Matias Juntunen asettui pallon taakse, ja hän jalastaan lähtenyt millintarkka keskitys tavoitti Boliguibya Outtaran pään ja peli oli 0-1. Tästä reilut kymmenen minuuttia Juntusen lapikkaasta lähti seuraava määrämittainen, tällä kertaa vastaanottajana toimi Konstantin Belov, joka otti pallon taidokkaasti haltuun ja ohitti sillä GrIFK-vahdin Toni Vuorisen. Loppulukemat 0-2 miellytti myös OPS-valmennusta.

 

”Lähdimme hakemaan nollapeliä ja yhtä osumaa toisessa päässä, joten tulos jopa ylitti tavoitteet”, päävalmentaja Miika Juntunen kertaa ottelua. ”Erittäin tärkeä voitto joukkueelle, joka on ollut kasassa vasta reilun viikon. Hyvältä tuntuu myös voitto joukkueesta, joka viime vuonna oli paras kotijoukkue Ykkösessä. Nollapeli ja kaksi komeaa maalia – ei olisi voinut paremmin alkaa!”

 

Oulun Palloseuran seuraava ottelu on kauden kotiavaus Raatin stadionilla lauantaina 13.5 kello 17:00, jolloin vastaan asettuu IF Gnistan Helsingistä. Tervetuloa!

 

 

Toimitus / JS