« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2017

28.04.2017

Jalkapallon Ykkönen starttaa huomenna

Ykkönen, Suomen toiseksi korkein jalkapallon sarjataso, potkaistaan käyntiin huomenna kahdeksan joukkueen voimin. Luvassa on neljä ottelua, kun AC Oulu kohtaa Gnistanin, FC Haka Hongan, Grankulla IFK KPV:n ja TPS EIF:n. Oulun Palloseura ja FF Jaro aloittavat Ykkösen kautensa vasta seuraavalla viikolla. Tosin OPS ja FF Jaro kohtaavat kyllä huomenna, mutta vain harjoitusottelun merkeissä. Harjoitusottelu pelataan Heinäpään tekonurmella huomenna klo 14.00.

 

Oulun Palloseuran taival Ykkösessä käynnistyy siis vasta seuraavana viikonloppuna Grankulla IFK:a vastaan. Ottelu pelataan Kauniaisen keskuskentällä tekonurmella lauantaina 6.5 klo 17.00.

 

Ykkönen on nostanut viime vuosina profiiliaan ja kiinnostavuuttaan selvästi. Taso on noussut huimasti ja tästä kaudesta puhutaankin ”kaikkien aikojen Ykkösenä”. Kiinnostavuutta lisää myös se, että tällä kaudella kaikki ottelut kuvataan ja ne voi katsoa sekä suorana, että tallenteena Elisa Viihteessä.

 

– Jalkapallo kiinnostaa tutkitusti asiakkaitamme, ja nyt voimme Ykkösen myötä laajentaa jalkapallotarjontaamme kattamaan aikaisempaa enemmän kotimaista jalkapalloa. Ykkönen on valtakunnallisesti erittäin kiinnostava sarja. Oman lisämausteensa siihen tuovat alkavalla kaudella Oulun derbyt AC Oulun ja OPS:n välillä, sekä pääkaupunkiseudun taatusti värikkäät kohtaamiset FC Hongan, GrIFK:n ja Gnistanin välillä, unohtamatta tietenkään länsirannikon otteluita FF Jaron ja KPV:n välillä, kertoo Elisa Viihteen liiketoimintajohtaja Sami Aalto. (Lähde: palloliitto.fi, viitattu 28.4.2017)

 

Kauden 2017 kaikki Ykkösen ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilla ja Fanseatilla.

 

Lue lisää:

https://www.palloliitto.fi/uutiset/miesten-ykkonen/ykkosen-koko-kausi-elisa-viihteella

 

 

Toimitus/JS

27.04.2017

Oulun Palloseuralla positiivinen tilikausi

Oulun Palloseura teki viime kaudella positiivisen taloustuloksen. Tuloksen takana on määrätietoinen strategia ja kova työnteko suunnitelman toteuttamiseksi.

 

OPS onnistui taloudellisesti kaudella 2015-2016. Voittoa onnistuttiin kerryttämään yhteensä 22 638,13 euroa. Seurassa ollaan erittäin tyytyväisiä tulokseen, kun vielä huomioidaan se, että OPS pelasi kyseisellä kaudella Kakkosta.

 

”Tästä voi päätellä sen, että OPS:n strategia on selvästi toimiva ja sen suunta on oikea, vaikka toki parannettavaa löytyy aina”, OPS:n manageri Miika Juntunen pohtii taloudellista tulosta. ”Strategiamme perustuu neljään tukipilariin, ja se etenee tärkeysjärjestyksessä seuraavasti: Ensin tulee talous, sitten organisaatio, olosuhteet ja kilpailutoiminta, tässä järjestyksessä.”

 

Oulun Palloseura aloittaa Ykkösen kautensa 6.5.2017 vieraissa Grankulla IFK:a vastaan. Taloudellisesti Ykkönen on haastavampi, koska sarja on valtakunnallinen. Otteluiden välimatkat kasvavat, ja se tuo mukanaan lisää kustannuksia. Toisaalta Ykkönen on seuratumpi ja arvostetumpi sarja, joten kiinnostus seuroja kohtaan kasvaa huomattavasti. OPS:n toimistolla odotetaankin jo innolla sarjan alkua.

 

OPS pelaa vielä viimeisen harjoitusottelun ennen kauden alkua lauantaina Heinäpään tekonurmella klo 14.00 FF Jaroa vastaan. Tervetuloa!

 

 

 

Toimitus/JS

20.04.2017

OPS kiinnitti kaksi viimekauden avainpelaajaa

Oulun Palloseura on solminut vuoden mittaiset jatkosopimukset Michael Nzekwen (-90) ja Jere Moilasen (-93) kanssa. Pelaajat tuovat tarvittavaa kokemusta OPS-miehistöön. Kokemus on valttia nyt myös sen vuoksi, että ulkomaan pelaajahankinnat ovat viivästyneet. Uusien pelaajien sisäänajo vie aina oman aikansa, ja valmennuksen mukaan kokeneiden pelaajien avulla se tapahtuu nopeammin.

 

Jere Moilanen ja Michael Nzekwe sopivat jatkosopimukset Oulun Palloseuraan

 

 

Nzekwe oli viimekaudella takuumies avauskokoonpanossa ja lisäksi takoi vielä 13 maalia kauden aikana. 26-vuotias hyökkääjä on tyytyväinen tuoreesta sopimuksesta. ”Olen iloinen, että pääsimme sopimukseen, ja että saan pelata toisen kauden samassa joukkueessa. Olemme yhtenäinen joukkue ja tulen erittäin hyvin toimeen OPS-perheessä”, Nzekwe kommentoi tuoretta sopimusta. Hän lupaa tehdä entistä enemmän töitä kovalla sitoumuksella ja aina joukkueen hyväksi.

 

Moilanen oli niin ikään viimekauden takuumies tasaisen suorittamisen vuoksi. Pelaaja, joka pelaa samalla tasolla ottelusta toiseen, on valmentajalle helppo valinta. 24-vuotias puolustaja omaa rutkasti kokemusta kovista peleistä ja on mielissään tulevasta kaudesta. ”Tuntuu todella hyvältä päästä kunnolla taas mukaan, ja päästä pelaamaan Ykköstä”, itseään voittavaksi pelaajaksi kuvaileva Moilanen kommentoi.

 

Myös OPS-valmennus on tyytyväinen sopimuksista. ”Kaksi viimevuoden luottopelaajaa on varma valinta näin kauden alun kynnyksellä. Tiedän mitä saan ja voin odottaa heiltä. Toki odotan lisäksi kummaltakin tasonnostoa, sillä sitä Ykkönen vaatii jokaiselta viimekauden pelaajalta”, OPS-valmentaja Miika Juntunen kommentoi jatkosopimuksia.

 

OPS:lla on kasassa nyt 18 pelaajasopimusta. Lisäksi joukkueeseen on tulossa varmuudella vielä täydennystä ulkomailta. Kannattaa seurata uutisointia lähipäivinä.

 

 

Toimitus/JS

23.04.2017

GBK jäi OPS:n jalkoihin

Oulun Palloseura pelasi eilen harjoituskauden toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa GBK:a vastaan Oulussa. Palloseura voitti kummatkin puoliajat 1-0, ja tulos 2-0 oli kelpo esikenraaliharjoitus loukkaantumisista kärsivälle joukkueelle.

 

OPS:n maaleista vastasivat ensin Michael Nzekwe ensimmäisellä puoliajalla, ja Thiago Trindade toisella puolikkaalla rangaistuspotkusta. GBK:n parhaan tekopaikan OPS-puolustus siivosi maaliviivalta.

 

"Peli oli ihan meidän kontrollissa, eikä GBK päässyt oikeen kunnon maalipaikoille", loukkaantumisesta kokoonpanoon palannut kapteeni, Matias Juntunen kommentoi ottelua. "Loimme tarpeeksi maalipaikkoja voittoon, ja olisimme voineet tehdä useammankin osuman."

 

OPS:n kokoonpanosta puuttui Joni Leskelä, Joni Lämsä, Arttu Haapala, ja lisäksi Oskari Rounajalla oli lihasvaivoja ottelun alla. Kokoonpanossa nähtiin kuitenkin uusi brasilialaishyökkääjä, Elison Fagundes dos Santos, jonka esiintymisessä valmennusjohto näki paljon potentiaalia, vaikka ensimmäinen ottelu ei mieheltä onnistunutkaan aivan odotusten arvoisesti. 

 

Odotukset brassin kyvyistä joutuvat seuraavan kerran koetukselle ensi viikon lauantaina pelattavassa kauden kenraaliharjoitusottelussa FF Jaroa vastaan. Ottelu alkaa klo 14 Heinäpään tekonurmella.

 

Toimitus/JS

17.04.2017

OPS kohtasi KajHa:n toisena pääsiäispäivänä

Oulun Pallo palasi pääsiäislomilta tositoimiin toisena pääsiäispäivänä harjoitusottelulla Kajaanin Hakaa vastaan. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2. Paikalle oli saapunut reilu viisikymmentä katsojaa, vaikka ilma oli aurinkoisesta säästä huolimatta kylmä ja tuulinen.

 

Ottelustakaan ei tullut kovinkaan kuuma ottelu. OPS kärsii edelleen loukkaantumisista – tällä kertaa poissaolijoita oli kuusi pelaajaa. Matias Juntunen ja Joni Leskelä parantelevat vielä tämän viikon kantapäävammojaan. Heidän lisäkseen poissa olivat Augustine Jibrin, Callistus Chukwu ja Joona Juntunen. Sen sijaan vasempana pakkina nähtiin ensimmäinen Nigeria-matkan tuliainen, Hussaini Adaji, joka saapui Suomeen pitkäperjantaina. Ottelu oli hänelle ensimmäinen koko joukkueen yhteinen tapahtuma. Lisäksi OPS:n mukana kentällä kirmasi viime kauden maalitykki, Michael Nzekwe.

 

OPS:n maaleista vastasivat tehokkaasti pelannut Thiago Trindade. Ensimmäisen syötti tulokas Adaji, ja toisen Oskari Rounaja. Maalien lisäksi OPS:lla oli kolme avopaikka lisätä tulostaan, mutta KajHa:n puolustus puolusti uhrautuvasti purkaen pallon kolme kertaa maaliviivalta. KajHa:n hyökkäys puhkoi OPS:n puolustuksen sen kaksi kertaa, ja viimeistely oli tänään kliinistä.

 

Hussaini Adaji (nro22) esiintyi ensimmäistä kertaa OPS-paidassa. Taustalla Eelis Koskinen.

 

 

KajHa:n valmentaja, OPS:n mestaruusjoukkueen pelaaja vuodelta -80, Pekka Kemppainen oli pelinjälkeen tyytyväinen, että saivat pelata ottelun Oulussa. ”Kajaanissa on vielä niin paljon lunta kentällä, ettei ulkona voi vielä pelata, siksi oli tärkeä saada pelata harjoitusottelu olosuhteissa, jollaisessa kausi alkaa kahden viikon kuluttua”, Kemppainen pohtii pelin antia. Lisäksi valmentaja oli tyytyväinen, ettei pelaajia loukkaantunut tässä vaiheessa kautta.

 

OPS:n manageri Miika Juntunen ei ollut yhtä tyytyväinen suojattiensa otteisiin. ”Tämän päivän taso ei riitä. Tietyillä pelaajilla tulee liikaa huonoja valintoja. Onneksi myös onnistujia löytyi. Hieno nähdä, että brassihyökkääjä Thiago alkaa päästä peliin mukaan”, Juntunen summaa. Manageri myöntää, että luokkaantumissuma tuottaa vaikeuksia. ”Joillain pelipaikoilla jouduttiin peluuttamaan eri pelipaikan pelaajia, ja tärkeitä pelaajia puuttui, mutta kyllä meillä pitää vaihdostakin tulla vahvempaa tekemistä kentälle”, Juntunen myöntää.

 

Uutta pelaajaa manageri ei lähtenyt juurikaan kommentoimaan. ”Ensimmäinen yhteinen tapahtuma, joten vaikea sanoa. Tästä se sopeutuminen alkaa. Lupaavalta vaikuttaa”, Juntunen kertoo.

 

OPS:n seuraava ottelu pelataan jo tämän viikon lauantaina. Silloin vastaan asettuu GBK Kokkolasta. Pelipaikkana toimii samainen Heinäpään tekonurmi ja otteluaika myös sama, klo 14.00.

 

 

Toimitus / JS

01.04.2017

Uusi brasilialainen pelaajahankinta nähdään tositoimissa jo huomenna

Oulun Palloseura on solminut uuden pelaajasopimuksen brasilialaisen Thiago Trindaden De Moura kanssa. Trindade on 28-vuotias hyökkääjä, joka pelaa mieluiten keskushyökkääjää, mutta pystyy pelaamaan myös ylempää keskikenttää. Hän on syntynyt Niteróin kaupungissa Rio de Janeiron osavaltiossa. Hyökkääjä siirtyy Oulun Palloseuraan seurasta nimeltä São Gonçalo EC. Trindaden saapui Suomeen eilen takanaan kahden vuorokauden matka Brasiliasta. Tänään mies jo esitti taitojaan OPS-hallilla paikallaolleille. Huomenna hyökkääjä nähdään tositoimissa, kun harjoitusottelussa OPS:n vastaan asettuu liigajoukkue JJK. Tulokas ja koko joukkue saa siis erittäin kovan mittarin kevätkunnostaan Oulussa pelattavassa ottelussa. Ottelu alkaa klo 16.00 Arina Areenalla.

 

Thiago Trindaden De Moura ja Adriel Gabilan

 

 

Thiagon agentti, Adriel Gabilan, kertaa toimitukselle pelaajan parhaita puoliaan: ”Hän on nopea ja vahva hyökkääjä, joka on tottunut kovatempoisiin ja vauhdikkaisiin otteluihin kotimaassaan. Hän omaa taitavat jalat ja osaa viimeistellä kliinisesti kummallakin niistä. Nähtäväksi jää kuinka hän sopeutuu suomalaiseen pelityyliin”. Myös OPS-manageri, joka pääsi tuoreeltaan testaamaan miehen viimeistelytaitoja, odottaa hyökkääjältä paljon. ”Odotan paljon tehoja. Hän on täällä tekemässä meille maaleja. Seuraavaksi hänen tulee sopeutua suomalaiseen kulttuuriin, ilmastoon ja pelitapaan, ja sen tulisi tapahtua mielellään ennen kauden alkua”, Juntunen kommentoi tuoretta pelaajahankintaa.

 

OPS pelaa siis harjoitusottelun JJK:a vastaan huomenna eli sunnuntaina 2.4 klo 16.00. Ottelupaikkana toimii Heinäpään Arina Areena. Otteluun on pääsyliput hintaan 10/5€, Tervetuloa!

02.04.2017

OPS taipui heikon toisen jakson jälkeen JJK:lle

Sunnuntaina Arina Areenalla Oulun Palloseuran vastustajaksi asettui viimeistä harjoitusotteluaan ennen Veikkausliigan alkua pelaava JJK. Lyhyesti sanottuna OPS antoi JJK:lle hyvä vastustajan ensimmäisen jakson osalta. Toisen puoliajan heikot hetket muuttivat loppulukemat selvästi jyväskyläläisille 5-2 (2-2).

 

Arttu Haapalalla oli oiva maalipaikka ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Taustalla Thiago Trindade ja Konsta Belov

 

 

OPS oli paikoittain jopa vahvempi ensimmäisellä puoliajalla, josta kertoo jo toisella minuutilla tullut avopaikka. Joni Lämsä ei kuitenkaan pystynyt tästä viimeistelemään tarvittavalla tarkkuudella. Sen sijaan JJK onnistui viimeistelyssään jo 5 minuutin kohdalla. OPS:n puolustuksen paitsioansa petti, ja tilanne 0-1. Seuraavasta maalista vastasi OPS:n Oskari Rounaja, kun peliä oli pelattu vartti. ”Ose” pelasi näyttävän seinäpelin Konsta Belovin kanssa, ja viimeistely oli tarkka. JJK siirtyi maalin johtoon 10 minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua, kun jyväskyläläishyökkääjä jäi vapaaksi maalin eteen. OPS tuli kuitenkin tasoihin vain kolme minuuttia takaiskusta, kun OPS:n tuore hankinta, Thiago Trindade, puski kulmapotkusta. Tämän puskun JJK vielä selvitti, mutta Konsta Belov oli ensimmäisenä irtopallossa. Puoliajalle mentiin siis 2-2 tasatilanteessa.

 

Toinen jakso ei olisi voinut juuri huonommin alkaa. Viiteen minuuttiin kaksi maalia. Ensimmäisessä OPS:n paitsioansa petti jälleen. Toisessa hyökkääjä päästettiin rangaistusalueelle aivan liian helposti, eikä Juhani Pennasella ollut läheltä tulleessa laukauksessa juuri mahdollisuuksia. JJK lisäsi johtoaan vielä kulmapotkusta pelin 65 minuutilla 5-2, ja nämä lukemat jäivät pelin lopputulokseksi.

 

”Peli näytti sen mitä odotinkin. Parhaimmillaan olimme jopa liigaseuraa parempia, mutta yksittäiset henkilökohtaiset virheet kostautuivat tänään. Siitä erottaa liigajoukkueen – he rankaisevat näistä virheistä. Joukkueen pelissä on jo palasia siitä, mitä vajaan viiden viikon päästä tullaan näkemään, mutta tämä puolustus ei vielä riitä. Siksi meille vielä tuleekin alakerran pelaajia ulkomailta”, OPS-manageri Miika Juntunen pohtii pelin jälkeen.

 

Toimitus / JS

29.04.2017

FF Jaro tylytti OPS:a kenraaliharjoituksessa

Oulun Palloseura sai opetuksen kenraaliharjoituksessa FF Jarolta. Kliinisesti viimeistellyt vastustaja taikoi seitsemän maalia OPS:n verkkoon. OPS:n kavennuksista vastasivat Matias Juntunen ja Eelis Koskinen.

Oulun Palloseura pelasi tänään harjoituskauden viimeisen ottelunsa FF Jaroa vastaan. Heinäpään tekonurmella pelattu ottelu ei voinut enää juuri huonommin alkaa. Ottelua oli pelattu vasta alle kymmenen minuuttia, kun kotijoukkue oli jo 0-2 tappioasemassa. Toisaalta OPS:lla oli myös kaksi hyvää tekopaikkaa tasoittaa peli, mutta viimeistely ei ollut tänään vaadittavalla tasolla. FF Jaro teki maalin käytännössä jokaisesta maalipaikasta ensimmäisellä puoliajalla. OPS-vahti Juhani Pennanen poimi lopulta neljä kertaa pallon verkosta ensimmäisellä kolmevarttisella.

 

Toisella puoliajalla OPS hiukan sisuuntui ja pystyi haastamaan hyvävireisen vastustajan. Matias Juntunen kavensi Konsta Belovin kanssa tehdyn hienon seinäsyöttökuvion jälkeen. Toinenkin OPS:n maali oli kaunista katsottavaa. Kulman jälkitilanteesta Eelis Koskinen kiskaisi pelivälineen vastapalloon maalin ylänurkaan. FF Jaron kliininen viimeistely kuitenkin jatkui myös toisella puoliajalla, ja he osuivatkin vielä kolmesti. Lopputulos 2-7 saa varmasti OPS-valmennustiimin mietteliääksi. Kauden alkuun on tasan viikko, ja joukkue vahvistui neljällä uudella pelaajalla vasta tällä viikolla. Heistä uutisoidaan ensi viikon aikana. Nyt joukkue viettää yhteistä aikaa ruoan ja saunan merkeissä, jotta uudet pelaajat tutustuvat muihin pelaajiin sekä OPS-valmennus saa aikaa käydä pelisysteemin läpi uusien pelaajien kanssa.

 

 

Toimitus/JS

14.04.2017

OPS ja OTP kohtasivat harjoitusottelussa

Oulun Palloseura kohtasi harjoitusottelussa vielä ennen pääsiäislomia oululaisen OTP:n. Ottelu pelattiin eilen keväisissä, mutta kylmässä ja tuulisissa olosuhteissa Heinäpään tekonurmella.

 

Ennakkoon ottelun piti olla Palloseuran hallintaa vastustajan iskiessä vastaan. Kova tuuli kuitenkin muutti ottelunkulkua siten, että hyvää syöttöpeliä ei saatu aikaiseksi. Ottelun taso kärsi selvästi olosuhteista. Lisäksi OPS kärsii loukkaantumisista. Sivussa olivat kapteeni Matias Juntunen, Joni Leskelä, Callistus Chukwu ja joukkueen mukana viime viikot harjoitellut Jere Moilanen. Lisäksi joukkueessa on tapahtunut pelaajasiirtoja, kun Abdul Sesay siirtyi JS Herculekseen ja Alexander Jibrin OTP:an.

 

Ottelun ainoat onnistujat löytyivät alakerrasta. Oskari Rounaja pelasi hyvän ottelun, mikä kruunattiin vielä taidokkaalla maalilla ensimmäisellä puoliajalla. Lisäksi loukkaantumisista kärsinyt Augustine Jibrin pelasi hyvin, ja ennen kaikkea toimi joukkueen henkisenä johtajana omalla asenteellaan ja esimerkillään.

 

OTP tasoitti pelin toisella puoliajalla epäonnistuneesta vapaapotkusta. OPS:n vapaapotkussa topparit olivat nousseet maalille, ja kun vapaapotku annettiin epäonnisesti lyhyenä, seurauksena oli takaiskumaali vastahyökkäyksestä. Ottelussa nähtiin myös kaksi heppoista ulosajoa kummallekin joukkueelle, joka on usein turhaa, kun puhutaan harjoitusottelusta. Lopputulos 1-1 jäi laihaksi anniksi tästä harjoitusottelusta.

 

OPS:n seuraava harjoitusottelu pelataan jo ensi maanantaina klo 14 Heinäpään tekonurmella, tervetuloa.

 

 

Toimitus / JS