« Takaisin tuoreimpiin

2017
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2016
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu

2015
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2014
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2013
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2012
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2011
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2010
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2009
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2008
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu
   syyskuu
   elokuu
   heinäkuu
   kesäkuu
   toukokuu
   huhtikuu
   maaliskuu
   helmikuu
   tammikuu

2007
   joulukuu
   marraskuu
   lokakuu

Uutisarkisto - maaliskuu 2017

12.03.2017

Oulun Palloseuran harjoitusotteluihin muutoksia

Oulun Palloseuran tämän kauden harjoitusotteluihin on tullut hieman muutoksia. Aiemmin ilmoitettu 19.3 pelattava harjoituspeli FF Jaroa vastaan siirtyy pelattavaksi 29.4. Aiemman pelipäivän vastustajaksi tulee oululainen JS Hercules. Hercules pelaa tulevalla kaudella Kakkosta, joten Palloseura saa hyvän sparrauksen tulevaa kautta vasten. Seuraavassa OPS:n harjoitusottelut ennen kauden alkua:

 

  1. SU 19.3. OPS – JS Hercules KLO 12.00, OULU HEINÄPÄÄN HALLI
  2. LA 25.3. OPS – TP-47 KLO 12.00, OULU HEINÄPÄÄN HALLI
  3. SU 2.4. OPS – JJK KLO 16.00, OULU HEINÄPÄÄN HALLI
  4. LA 8.4. TP-47 – OPS KLO 14.00, KEMIN JUNKOHALLI
  5. TO 13.4. OPS – OTP KLO ?  , OULU HEINÄPÄÄN TEKONURMI ULKONA
  6. MA 17.4. OPS - KajHa   KLO 14.00, OULU HEINÄPÄÄN TEKONURMI ULKONA
  7. LA 22.4. OPS – GBK KLO 14.00, OULU HEINÄPÄÄN TEKONURMI ULKONA
  8. LA 29.4. OPS – FF JARO KLO 14.00, OULU HEINÄPÄÄN TEKONURMI ULKONA

03.03.2017

OPS:n Suomen Cupin viimeinen ottelu lauantaina 4.3. klo 12.30

Oulun Palloseura pelaa huomenna eli lauantaina Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelun Haukiputaan Palloa vastaan. Ottelu alkaa klo 12.30 ja ottelupaikkana toimii Arina Areena. Vaikka Suomen Cupin kannalta kummallakaan joukkueella ei ole enää ottelussa panosta, kummatkin joukkueet varmasti haluavat voittaa tämän ottelun. OPS lähtee hakemaan avausosumaansa ja ensimmäistä voittoaan Suomen Cupissa, kun HauPa puolestaan hakee ensimmäistä pistettään lohkovaiheessa. Kummatkin joukkueet ovat päästäneet Cupissa hurjat 16 maalia neljään otteluun, joten puolustussuuntaan joukkueilla on petrattavaa tulevaa kautta ajatellen.

 

Ennakko-odotukset ottelusta eivät päätä huimaa, mutta OPS:lle ottelu on henkisesti tärkeä, sillä ei ole epäilystä, etteikö kuuden pelin voitoton putki tunnu missään. Ainoa lohtua tuo hieno tasapeli liigajoukkue PS Kemiä vastaan, ja toisaalta vastustajat ovat olleet monta astetta kovempia kuin normaalisti harjoituskaudella, mutta selvää on se, että OPS tarvitsee myös voittoja. Huomenna selviää, jatkuuko OPS:n voitoton putki vai katkeaako se HauPan kustannuksella! Tervetuloa!

 

OULUN PALLOSEURA - HAUKIPUTAAN PALLO

 

SUOMEN CUP 2017, LOHKOVAIHE: LOHKO A

 

OTTELUAJANKOHTA: Lauantai, 4.3.2017, klo 12.30

OTTELUPAIKKA: Arina Areena

 

OTTELULIPUT:

10 EUROA AIKUISET

5  EUROA ELÄKELÄISET, VARUSMIEHET, OPISKELIJAT, TYÖTTÖMÄT, LAPSET 7-16v

 

VAIN KÄTEISMAKSU JA LIPUT VAIN OVELTA. MYYNTI ALKAA TUNTI ENNEN OTTELUA.

 

 

 

Toimitus / JS

 

19.03.2017

JS Hercules kaatui harjoitusottelussa

Oulun Palloseura vei tänään JS Herculesta vastaan pelatun harjoitusottelun nimiinsä 2-0 (0-0). Ensimmäinen puoliaika jäi maalittomaksi, vaikka varteenotettavia maalipaikkoja OPS:lla oli lähes puolen tusinaa. Ottelun alussa Konstantin Belov laittoi pallon pussiin testillä olevan, Callistus Chukwun, näppärästä esityöstä, mutta tilanne vihellettiin paitsiona. Jälkipuinti tästä liputuksesta jatkui vielä pelin jälkeenkin. Myös Matias Juntunen laukoi ensimmäisellä puoliajalla terävästi kuudentoista takaa, mutta tällä kertaa ylärima esti kapteenin tuuletuksen. OPS kyllä hallitsi peliä, varsinkin ensimmäisen puoliajan, mutta viimeiset syötöt ja niistä viimeistely ontuivat harmittavasti.

 

Vasta toisella jaksolla OPS:n kova yritys palkittiin, kun Chukwu keskitti laidasta Beloville, joka nikkasi pallon vaikeasta asennosta taidokkaasti maalin takanurkkaan. Tässä vaiheessa ottelua oli pelattu vajaat 60 minuuttia. Helpottavan maalin jälkeen peli rullasi mallikkaasti, ja varsinkin OPS-puolustusta johtanut Joni Leskelä sitoi Herculeksen hyökkääjät laadukkaasti pois pelivälineestä. Hyvä vaihe pelissä sai yllättävän käänteen, kun OPS-kapteenia, Matias Juntusta, ajettiin rumasti jaloille keskialueen pallontavoittelutilanteessa. Tuomari ei puuttunut ylilyöntiin mitenkään, ja tämän seurauksena Juntusen mitta tuli täyteen. Ilmeisesti kapteeni laukoi vastustajan suuntaan jonkin verbaalisen uhkauksen, johon Tuomari sitten reagoi. Seurauksena ulosajo. Palloseura joutui pelaamaan vajaa puolituntia vajaalla, mutta se ei juuri näkynyt kentällä.

 

OPS loi vajaamiehisenäkin hyviä maalipaikkoja kapteenin nauhan käteensä saaneen Joni Lämsän johdolla, ja vielä lisäksi OPS puolusti kurinalaisesti ja hallitusti. JS Herculeksen vaaranpaikat syntyivät käytännössä vain erikoistilanteista, jotka OPS-puolustus ja Juhani Pennanen siivosivat sataprosenttisesti. Chukwun pirteä esitys kruunattiin pelin lopulla, kun hän varasti pelivälineen Hercules-puolustukselta, ja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Miehen viimeistely lähti lapikkaasta sellaisella voimalla, ettei Hercules-vahti Pyry Yrjänäisellä ollut saumoja torjuntaan.

 

 

 

Konstantin Belov (oik.) teki OPS:n avausmaalin. Oskari Rounaja (nro9) oli myös aktiivinen.

 

Lopputuloksena ottelusta hallittu 2-0 voitto. Toisaalta useampaankin osumaan olisi ollut saumat. OPS-valmentaja Charles Figho oli ottelun jälkeen tunnetun rauhallinen ja positiivinen, vaikka näkikin pelissä puutteita. ”Hyvä voitto. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskautta kohti kauden alkua, mutta vielä on tekemistä,” Figho kertaa. Eritoten valmentajaa harmitti se, että useat hyökkäykset päättyivät paitsioon. Myös OPS-manageri Miika Juntunen oli ottelun jälkeen levollinen, ja antoi lyhyen palautteen ottelun tuomaristolle. ”Avustavan erotuomarin tehtävä on olla päätuomarin tukena – ei kävellä hänen yli,” Juntunen pohtii ja viittaa tilanteeseen, jossa Belov taisteli itselleen läpiajon puolustuksen estelyistä huolimatta. Päätuomari antoi pelin jatkua, mutta avustava liputti tilanteen Herculeksen hyväksi. Tilanteessa päätuomari oli loistavasti sijoittunut ja varmasti näki tilanteen. Virheitä sattuu ja onneksi kyseessä ei ollut virallinen ottelu. No virheistä oppii – toivottavasti.

 

Palloseuran kokoonpano oli pitkälti sama, millä se on pelannut tämän kauden Suomen Cupin ottelutkin. Ainoana testimiehenä sinipaidoissa hääri Callistus Chukwu. Nopea nigerialainen on pelannut Suomessa jo pitkään, mm. AC Kajaanissa ja viime kaudella hän edusti juuri JS Herculesta. Tuulennopea laituri jäi varmasti valmennustiimin papereihin positiivisena ehdokkaana tulevaan joukkueeseen.

 

Callistus Chukwu esiintyi pirteästi. Tehot 1+1

 

Oulun Palloseuran seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon lauantaina, kun Ouluun vastustajaksi saapuu Tornion Pallo -47. Ottelu alkaa Arina Areenalla kello 12.00.

Toimitus / JS

04.03.2017

OPS nappasi ensimmäisen voittonsa Suomen Cupissa

Oulun Palloseura otti ensimmäisen voittonsa Suomen Cupissa Haukiputaan Pallon kustannuksella. Näin ollen Palloseura nousee neljään pisteeseen jättäen HauPa:n nollille. Ottelulla ei ollut lohkon jatkopaikkojen suhteen mitään merkitystä, mutta voitto oli henkisesti merkittävä nuorekkaalle OPS:lle. Lähtökohdat otteluun eivät olleen muutoinkin Cupissa kapealla ringillä pelaavalle Oulun Palloseuralle kovin hyvät, koska ottelusta sivussa olivat kuumeinen Joni Lämsä, viime pelissä loukkaantunut Konsta Belov ja selkävaivainen Antti Ulander. Lisäksi Matias Juntunen ja Augustine Jibrin kärsivät lihasvaivoista aloittaen ottelun vaihtopenkiltä. Toisin sanoen OPS lähti otteluun ilman viittä avauskokoonpanon pelaajaansa.

 

Ottelu alkoikin mollivoittoisesti, kun HauPa siirtyi 0-1 johtoon kun ottelua oli pelattu vasta noin varttitunti. HauPa:n hyökkäys eteni aivan päätyviivalle saakka, josta takaviistoon lähtenyt syöttö tavoitti Toni Tuomisen ennen OPS:n Joona Juntusta. Juntusen epäonneksi pallo kimpoili hänen jaloistaan omaan maaliin. Nämä olivat myös ensimmäisen puoliajan loppulukemat.

 

Toiselle puoliajalle OPS vaihtoi lihasvaivoista kärsivät kapteeninsa (Matias Juntunen & Augustine Jibrin) kentälle, ja vaihto toikin OPS:n peliin paljon kaivattua ryhtiä. 52 minuutilla OPS:n vapaapotkuspesialisti Arttu Haapala tasoitti ottelun, kuinkas muutenkaan kuin vapaapotkusta. Vain viisi minuuttia edellisestä, Haapala sai kunnian laittaa Palloseuran johtoasemaan rangaistuspotkusta, kun Eelis Koskinen taklattiin läpiajon seurauksena. OPS lisäsi johtoa 57 minuutilla, kun Oskari Rounaja sai komennuksen siirtyä laitahyökkääjäksi. Nuorukainen pelasi kapteeninsa kanssa upean seinäsyötön, mikä vapautti Rounajan läpiajoon, eikä hän erehtynyt. Tilanne tässä vaiheessa 3-1.

 

Pelikellon näyttäessä numeroita 63, HauPa:n ensimmäisen maalintekijä, Toni Tuominen pelasi palloa kädellään, josta seurasi toinen varoitus. OPS pääsi pelaamaan loppuajan miehen ylivoimalla. Ottelun viimeisen maalin teki kuitenkin HauPa, kun Joona Juntunen katkaisi HauPa-hyökkäyksen väärin keinoin maalivahdinalueella. Dritan Stafsula laittoi totutusti pelivälineen ohi OPS-vahti Juhani Pennasen. HauPa:n loppukiri ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka, ja pisteet jäivät Ouluun.

 

OPS:n valmennustiimi oli tyytyväinen voittoon, ja siihen että Cup on Palloseuran osalta ohi. ”Suomen Cupin sarjajärjestelmä on hyvä, mutta se sääntö, että pelaajat tulee olla rekisteröityjä pelaajia aiheuttaa sen, ettei kovissa peleissä voi käyttää testimiehiä. No nyt alkaa sarjaan panostaminen!”, Manageri linjaa. OPS harjoittelee vielä maanantaina ja tiistaina, jonka jälkeen joukkue jää hiihtolomalle.

 

Lopputulos: 3 - 2 (0 - 1)

 

Maalintekijät:

20

Haapala Arttu

52'

20

Haapala Arttu (rp)

57'

9

Rounaja Oskari

72'

15

Tuominen Toni

16'

10

Stafsula Dritan  (rp)

78'

 

Toimitus / JS