October

Uutisarkisto - August 2016

29.08.2016

Otteluraportti OPS - MUSA 2-1 (0-1) la 27.8.2016 klo 16.00 Castren, Oulu

Pitkään odotettu kärkikamppailu oli edessä ja OPS oli hyvin latautunut otteluun. Kaikki pelaajat olivat käytössä, kun loukkaantumisia ei ollut eikä kenenkään varoitustili ollut täynnä. Ainoastaan ottelun aikainen sääennuste harmitti, sillä sadekeli jätti varmasti monet katsojat kotiin.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla tahtipuikkoa heilutti OPS. MUSA keskittyi lähinnä nopeisiin vastaiskuihin. OPS hallitsi palloa ja vyörytti hyökkäyksiään kohti porilaisten vierailijoiden maalia. Joni Lämsän läpiajon ja Konsta Belovin lähiyrityksen tiellä oli ainoastaan MUSA:n maalivahti ex-OPS-kapteeni Juhani Koponen. ”Kopo” piti taas jälleen kerran vierasjoukkuetta pystyssä. OPS ei saanut muita kovin vaarallisia tilanteita järjestettyä MUSA:n maalille, vaikka hallitsi pallollista pelaamista koko ajan. Myös useat kulmapotkut valuivat hukkaan. Kun pelikello näytti jo täyttä aikaa ensimmäisellä puoliajalla, niin kuin varkain vierasjoukkue sai alivoima hyökkäyksessään laukaisupaikan ja siitä seurauksena komea laukaus, joka upposi OPS:n maalin oikeaan ylänurkkaan. Yhtäkkiä MUSA johti ottelua 0-1 ja mentiin puoliajalle.

Puoliajalla kotijoukkue oli hölmistyneenä vierasjohdosta. Pukukopissa käytiin läpi MUSA:n uhkarohkeaa pelinavausta ja sitä, miten se eliminoidaan. Puoliajan rauhallinen puhuttelu joukkueelle näytti auttavan. Heti toisen puoliajan alussa ottelun 50. minuutilla puoliajalta vaihdosta kentälle tullut Michael Nzekwe tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Maalia edelsi hieno syöttökombinaatio Joni Lämsän ja Titi Essomban välillä, jossa Titi karkasi laidasta läpi ja antoi lyhyen syötön tyhjän maalin eteen syöksyneelle Michael Nzekwelle. Heti perään ottelun 59. minuutilla OPS sai rangaistuspotkun, kun Joni Lämsä kaadettiin rajulla myöhästyneellä taklauksella rangaistusalueen sisällä. Yllättäen ottelun erotuomari Daniel Enkvist ei antanut tilanteessa MUSA-puolustajalle varoitusta. Joni Lämsä myös loukkaantui tilanteessa. Rangaistuspotkusta Titi Essomba pisti pallon varmasti sisään ohi MUSA-maalivahti Juhani Koposen ja tilanne oli yhtäkkiä 2-1 kotijoukkueelle.

OPS teki vielä kaksi maalia, jotka molemmat hylättiin. Ensimmäisessä tilanteessa ottelun erotuomari Daniel Enkvist katsoi Augustine Jibrinin estäneen vastustajaa OPS:n kulmapotkutilanteessa, josta OPS:n uusi brasilialainen toppari Venicio Ferreira puski pallon maaliin. Toisessa tilanteessa puolestaan ottelun avustava erotuomari Lassi Matilainen liputti Michael Nzekwen maaliin puskeman keskityspallon paitsioksi. Molemmat tuomiot olivat kyseenalaisia, mutta pian saamme nähdä molemmat tilanteet ottelun videolta. MUSA yritti vielä lopussa lähennellä OPS:n maalia muutamalla erikoistilanteella, mutta ne yritykset jäivät laihoiksi. OPS pelasi lopun varmasti ja peli päättyi kotivoittoon 2-1. Tällä voitolla OPS karisti sarjassa toisena olevan MUSA:n jo kuuden pisteen päähän.

Puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Michael Nzekwe toi eloa OPS:n hyökkäyspelaamiseen toisella puoliajalla. Titi Essomba lopulta ratkaisi ottelun henkilökohtaisilla suorituksillaan. Joni Lämsä oli vaarallinen taustanousuillaan. Lisäksi OPS-puolustus on hitsautunut paremmin yhteen uuden topparin Venicio Ferreiran kanssa. Jäljellä olevat runkosarjan kaikki 5 ottelua vaativat jokaiselta OPS-pelaajalta henkistä kanttia ja hyvää latautumista. Tämä kärkiottelu osoitti jo sen, että MUSA:n yllätysmaalikaan ei heilauttanut kotijoukkuetta mitenkään, vaan OPS lähti takaa-ajoon toiselle puoliajalle päättäväisesti ja tuloksellisesti. OPS osaa tällä hetkellä voittaa ja voittaminen on lisännyt joukkueen itseluottamusta myös vaikeilla hetkillä.

OTTELUVIDEO: OPS - MuSa 2 - 1 (0 - 1) 27.8.2016 (koko peli) - YouTube

(Toimitus)

21.08.2016

Otteluraportti VIFK - OPS 0-2 (0-1) la 20.8.2016 klo 16.00 Elisa Stadion, Vaasa

Edellisen viikon huonon Santa Claus – ottelun jälkeen oli odotettavissa joukkueelta ryhdistäytymistä. Ja niin tapahtui. Oulun Palloseura lähti latautuneena ja hyvin valmistautuneena vaikeaan vierasotteluun VIFK:ta vastaan. Puitteet olivat loistavat ja jo saapuessa uudelle Elisa Stadionille tuntui siltä, että olemme menossa isoon kansainväliseen otteluun.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja pitkälti kovaa vääntöä keskialueella. OPS esitteli yleisölle ensi kertaa joukkueessaan pelanneen brasilialaisen topparin Venicio Ferreiran, joka on edustanut maatan Brasilian alle 23- vuotiaiden maajoukkueessa. ”Vini” aloitti pelin rajusti ennakkovaroituksista huolimatta saaden jo pelin 7. minuutilla keltaisen kortin kovasta taklauksesta. Sen jälkeen Vini oli hyvä ja varma OPS:n puolustuksessa, vartioinnissa sekä pääpelissä. VIFK-hyökkääjille ei jäänyt yhtään tilaa Vinin vartioinnissa.

VIFK sai kuitenkin ensimmäisen maalintekopaikan aivan ottelun alussa, kun vastustajan hyökkääjä pääsi puskemaan lähietäisyydeltä täysin vapaasti, mutta pallo meni maalin yli. Sen jälkeen OPS alkoi vyöryttää hyökkäyksiään kohti VIFK:n maalia. Konsta Belovin tulinen laukaus meni vain hiuksen hienosti ohi vasemman alanurkan. Titi Essomba antoi muutaman hyvän keskityksen, mutta jatkajaa niihin ei löytynyt. Muuten ensimmäisellä puoliajalla OPS yritti liikaa keskeltä läpi ja vielä ilmassa. Lopulta ottelun 38. minuutilla OPS teki avausmaalin kulmapotkusta. Takatolpalle vartioimatta unohdettu OPS:n laitapakki ja tulevaisuuden lupaus Antti Ulander puski pallon näyttävästi yli ulkona maalistaan olleen VIFK-maalivahdin. Maali oli Antin ensimmäinen miesten pääsarjatasolla, onnittelut siitä!

Toisen puoliajan alussa OPS hallitsi kenttätapahtumia. Tilanteita tuli yhtenään ja laukauksia satoi kohti VIFK-maalia. Vaarallisimmat tilanteet Matias Juntusen tarkan sijoituksen ja Abdul Sesayn kaksi lähilaukausta VIFK-maalivahti hoiti vielä hyvin, mutta kolmatta ”Apen” laukausta ei enää. Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat hyvin yhteen ottelun 70. minuutilla ja Apen laukaus vajaasta 20 metristä upposi vastustamattomasti maalin takanurkkaan ja OPS johti 2-0. Sen jälkeen VIFK teki kaksi vaihtoa yrittäen vielä saada lisävauhtia peliinsä, mutta OPS-puolustus pelasi tarkasti ja rauhallisesti eikä antanut yhtään maalintekopaikkaa vastustajalleen. Lopputuloksena oli hallittu ja tasapainoinen vierasvoitto.

Vastustaja VIFK oli edelleen hyvä joukkue ja ihmetellä pitää heidän pisteiden vähyyttä. OPS:lla oli täysi työ voittaa ottelu. Onneksi vierasjoukkueen koko puolustuslinja maalivahti mukaan lukien onnistui ottelussa. Topparipari Augustine Jibrin-Venicio Ferreira olivat hyviä kuten myös laitapakit Antti Ulander-Jere Moilanen.

Samalla Oulun Palloseura haluaa vilpittömästi onnitella Vaasan kaupunkia, Vaasan Palloseuraa, VIFK:ta, Vaasan Kiistoa ja muita alueen seuroja sekä kaikkia niitä tahoja ja toimijoita, jotka ovat mahdollistaneet upean Elisa Stadionin rakentamisen! Ei voi kuin kateellisena ihailla sitä jalkapallon voimaa, yhteenkuuluvuutta, poliittista tahtoa ja määrätietoista työtä jota ruotsinkielinen Pohjanmaa näyttää malliksi koko Suomelle ja varsinkin Oululle. Nyt olisi hyvä paikka Oulun kaupunginhallitukselle sekä – valtuustolle käydä pienellä visiitillä Vaasassa oppimassa jotain uutta siitä, miten kuningaslaji jalkapallolle myös voidaan rakentaa olosuhteita. Etelä-Pohjanmaa ja Seinäjoki tekivät jo saman tempun vähän aiemmin, mutta Pohjois-Pohjanmaa ja Oulu nukkuvat, kun ei osata arvostaa kaupungissa kuin yhtä lajia.

(Toimitus)

15.08.2016

Otteluraportti Santa Claus - OPS 2-3 (1-2) su 14.8.2016 klo 18.30 Rovaniemen keskuskenttä

Valmennusjohdon huoli joukkueen oikeanlaisesta keskittymisestä päivän otteluun oli todellakin aiheellinen. Varsinkin aiemmin päivällä pelatun FC YPA – Musa ottelun lopputulos sekoitti ajatukset ottelun alussa. Joukkueen henkinen kapasiteetti testataan jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa. Joukkueen pitää pystyä keskittymään vain omiin otteluihinsa ja niiden tuloksiin.

Ottelua oli ehditty pelata vain alle minuutti, kun vastustajan hyökkääjä karkasi läpi keskeltä OPS-puolustuksen. Vastahyökkäys oli tehokas ja Santa Claus siirtyi 1-0 johtoon. Tilannetta edelsi pallonmenetys keskialueella, huono reagointi pallon menetykseen ja molempien topparien täydellinen nukahtaminen. Maalivahti Dennys Rodrigues laitteli vasta vesipulloa tolpalle, kun vastustajan hyökkääjä oli jo tulossa läpi. Dennys  ei voinut myöskään pelastaa tilannetta.

Maalin jälkeen alkoi OPS:n myllytys. OPS:n tasoitus ja johtomaali tulivat hyvin nopeasti vastustajan maalin jälkeen. Ottelun 10. minuutilla ensin Joni Lämsä sijoitti pallon maaliin lähietäisyydeltä ja perään ottelun 15. minuutilla Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat keskellä hienon seinäsyötön, jolla Matias Juntunen pääsi läpiajoon ja teki siitä 1-2 johtomaalin.

Lähes koko pelin OPS vyörytti hyökkäyksiään kohti Santa Clausin maalia, mutta tehot puuttuivat. Santa Clausin maalissa pelannut ROPS-maalivahti Ricardo torjui useamman läpiajon jo ensimmäisellä puoliajalla. OPS-hyökkääjät ajautuivat liian lähellä Santa Clausin maalivahtia ja näin hän pääsi peittämään tilanteet. Santa Clausin tilanteet olivat harvassa, mutta vastustaja taisteli silti sitkeästi puolustaen. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 1-2.

Toinen puoliaika alkoi vieraiden kannalta vuorostaan hyvin, sillä ottelun 48. minuutilla Titi Essomban mainiosta syötöstä Konsta Belov puski maalin takanurkalta vieraat 1-3 johtoon. OPS hallitsi kenttätapahtumia ja piti hyvin palloa. Kissa-hiiri –leikki kesti niin kauan, kunnes OPS puolustus nukahti taas. Ottelun 73. minuutilla tullut Santa Clausin kavennus tuli jälleen OPS-puolustuksen keskeltä. Nopea tuikkaus OPS-maalin alanurkkaan riitti yllättämään OPS-maalivahti Dennys Rodriguesin jo toistamiseen. Sen jälkeen ei kuitenkaan nähty odotettua Santa Clausin kiriä ottelun loppuun, vaan OPS kontrolloi hyvin palloa.

Ottelu oli hyvä opetus Oulun Palloseuralle. Nyt, kun joukkue johtaa yksin sarjaa, kaikki haluavat sarjajohtajan päänahan. Jäljellä ei ole enää niin sanottuja helppoja matseja, vaan kaikki loput ottelut vaativat täydellisen keskittymisen ja latauksen niin fyysisesti kuin henkisesti. Toivottavasti joukkue ymmärsi opetuksen tärkeyden, sillä jatkossa tulee vastaan paljon parempia joukkueita kuin Santa Claus ja paineensietokyvyn pitää vain kasvaa. Tällaisiin puolustusvirheisiin ei ole enää varaa, vaikkakin joukkueen hyökkäysosasto on kovaa valuuttaa juuri tällä hetkellä.

(Toimitus)

08.08.2016

Otteluraportti OPS – TP-47 3-0 (0-0) pe 5.8.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

OPS puolusti sarjajohtoaan hyvin kotiottelussaan rakasta vihollistaan Tornion TP-47 vastaan. OPS ei ollut voittanut TP-47:ää kahteen vuoteen ja se asia painoi jo OPS-pelaajien harteita. Nyt kuitenkin kurssi muuttui ja ehkä Suomen pääministerin Juha Sipilän paikalla olo siivitti OPS-pelaajat lentoon.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasaisempaa. Abdul Sesaylla oli pari paikkaa avata maalihanat, mutta tällä kertaa hän ei onnistunut, vaikka esitti myös hienon kaukolaukauksen. TP-47 ei juuri saanut tilaa kentällä eikä he saaneet myöskään maalipaikkoja. OPS prässäsi rajusti ja suunnitellusti koko ensimmäisen puoliajan. TP-47:llä oli ollut palautusaikaa edellisestä ottelustaan puolet vähemmän kuin OPS-pelaajilla. Siksi kovaan prässiin ja pelitempoon oli hyvä turvautua. Puoliajalla mentiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle OPS vaihtoi pikku vammoistaan kärsineen kapteeninsa Matias Juntusen. OPS:n pelintekijä otti yhdessä Joni Lämsän ja Felix Orishanin kanssa koko keskikentän haltuunsa. Playmaker Juntunen järjesteli liukuhihnalta paikkoja OPS-hyökkäykselle. Heti ottelun toisen puoliajan alussa Joni Lämsä- Titi Essomba kaksikko junaili Joni Lämsän rangaistusalueelle, jossa vastustajan puolustaja rikkoi sääntöjen vastaisesti ja ottelua hyvin tuominnut erotuomari Mikko Juusola osoitti pallon pilkulle. Titi Essomba laittoi pallon varmasti sisään ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle.

Ottelun 68. minuutilla Matias Juntunen vapautti pystysyötöllään Abdul Sesayn läpiajoon. ”Ape” pääsi laukaisuasemaan, mutta samalla hetkellä vastustajan puolustaja taklasi OPS-hyökkääjää takaapäin, jonka seurauksena pallo liukui Konsta Beloville, joka siirsi OPS:n 2-0 johtoon. Tilanteesta olisi tullut rangaistuspotku, mutta erotuomari Mikko Juusola käytti hyvin hyötynäkökohtaa hyväkseen ja seurasi tilanteen loppuun asti antaen pelin jatkua.

Ottelun ratkaisu tuli sitten 82. minuutilla ja tällä kertaa Abdul Sesay onnistui yksinläpiajossaan. Ensin Joni Lämsä riisti pallon keskialueella ja nopealla samanaikaisella syötöllä hän vapautti Sesayn läpiajoon puolesta kentästä. Pitkän juoksun päätteeksi ”Ape” siirsi pallon varmasti maaliin ohi TP-47 maalivahdin.

OPS on tällä hetkellä joukkueena vahva. Materiaali on laadukas ja tarpeeksi laaja. Siihen odotetaan keskiviikkona vielä yhtä kovanluokan vahvistusta. Valmennusjohto voi lepuuttaa välillä myös avainpelaajiaan. Silti myös Musa tekee kovaa jälkeä takana. Hekin ovat voittaneet 6 viimeistä otteluaan, joten löysäilyyn ei ole varaa yhdessäkään ottelussa. Henkisesti vaativimmat pelit ovat vasta edessä ja niistä riippuvat loppukauden nousukarsinnat. OPS:n joukkueen tämänhetkinen henkinen vahvuus on kovaa luokkaa ja sitä ei horjuta edes pienet vastoinkäymiset. Sen osoitti tämä kotiottelu.

(Toimitus)

OTTELUVIDEO: OPS - TP-47 3 - 0 (0 - 0) 5.8.2016 (koko peli) - YouTube

01.08.2016

Otteluraportti FC YPA – OPS 1-3 (0-0) su 31.7.2016 klo 18.30 Ylivieska

OPS lähti jälleen puolustamaan Kakkosen C-lohkon piikkipaikkaa ja tällä kertaa Ylivieskaan. FC YPA on aina ollut kova kotonaan ja OPS ei ole sieltä muutamaan vuoteen pisteitä ottanut.

Ottelu alkoi rauhallisissa merkeissä pelin aaltoillessa keskialueella. Kentän pinta oli loistava ja pieni kosteus sen päällä antoi odottaa hyvää syöttöpeliä. Toisin kuitenkin kävi. Ensimmäinen puoliaika oli OPS:lta hyökkäyspelin kannalta surkea esitys. Ainoastaan Matias Juntusen hankkima laukaisupaikka olisi voinut tuoda maalin, mutta YPA-maalivahti oli tilanteessa parempi. OPS-hyökkääjät olivat yllättäen laiskoja, tehottomia ja vielä useimmiten paitsiossa. Sen sijaan vierasjoukkue Oulun Palloseuran puolustus pelasi todella tarkasti koko pelin. Kurinalaisuus paistoi läpi koko ottelun sen toiminnasta. Siksi 1. puoliajan tuloksena oli 0-0.

Toisella puoliajalla OPS-hyökkääjät heräsivät vihdoin unestaan. Maalipaikkoja tuli liukuhihnaan ja FC YPA:n puolustus ei pysynyt ollenkaan enää vikkelien OPS-hyökkääjien vauhdissa. Näyttää siltä, että Oulun Palloseuran miehistön fyysinen kunto on sitä luokkaa, että vastustajat tippuvat kyydistä viimeistään toisella puoliajalla. Samoin kävi edellisessä vierasottelussa Kokkolassa.

Ottelun 60. minuutilla syntynyt Abdul Sesayn maali tuli hienon yhteispelin tuloksena, kun Titi Essomba vapautti Sesayn läpiajoon. Yllättäen Sesay ampui jo hyvissä ajoin rangaistusalueen takaa, mutta tarkasti vastustajan maalin vasempaan alanurkkaan. Peli oli 0-1. Heti perään ottelun 71. minuutilla edellä mainitut pelaajat tekivät 0-2 lukemat, mutta syöttäjä ja maalintekijä vaihtuivat. Titi Essonba pääsi laidasta läpi ja ampui voimalla pallon etunurkasta sisään.

OPS-puolustuksen ottelun ainoasta vartiointivirheestä tuli sitten 77. minuutilla FC YPA:n kavennus 1-2. Vastustajan toppari Colovic puski häirinnästä huolimatta pallon sivuvaparista ohi hyvin pelanneen OPS-maalivahti Dennys Rodriguesin. Mutta heti perään kaksikko Sesay- Essomba iski jälleen. Vain 4 minuuttia myöhemmin ottelun 81. minuutilla ensin Sesay ampui tolppaan ja siitä ponnahtaneen paluupallon Titi Essomba toimitti takaisin maalille, jonka takanurkalla ollut Abdul Sesay siirsi pallon verkkoon. Peli ratkesi ja taululle tulivat 1-3 loppulukemat.

OPS oli koko joukkueena kurinalainen ja huolellinen varsinkin puolustuspelissään. Antti Ulander ja Nicki Meglinski pelasivat molemmat alakerrassa hyvän ottelun. Felix Orishania vastaan kukaan ei halua pelata. Nyt hän vartioi FC YPA:n pelintekijän ja aina vaarallisen Dragan Pejicin pois ottelusta. OPS-hyökkääjät ovat tällä hetkellä niin kovassa vedossa, että heiltä voi odottaa maaleja jatkuvasti, vaikka välillä ei siltä näyttäisikään.

Joukkueessa on hyvä henki ja tasapaino. Kaikki tekevät yhdessä töitä toistensa eteen kentän kaikilla osa-alueilla ja se on menestymisen merkki, hyvä joukkuehenki!