Uutisarkisto - May 2016

21.05.2016

Otteluraportti TP-47 - OPS 3-2 (2-2)

OTTELURAPORTTI TP-47 – ops 3-2 (2-2)

OPS matkusti torniolaisten vieraaksi C-lohkon kärkikamppailuun lauantai-illaksi Haaparannalle. Ensimmäinen puoliaika oli OPS-manageri Miika Juntusen mukaan kauden heikoin suoritus tähän mennessä. Alakerrassa Eelis Koskinen oli ongelmissa TP-47:n laitahyökkääjän kanssa, joten ensimmäinen vaihto piti suorittaa jo 24. minuutilla. Koskisen paikalle tulo Juho Toivonen, joka onnistui roolissaan.

Isännät aloittivat maalinteon jo 2. minuutilla. Koroma Thomas Sebora onnistui laittamaan pallon kulmapotkusta suoraan etukulmasta sisään OPS:n puolustuksen nenän edessä. Heti perään OPS onnistui tasoittamaan 1-1:een Matias Juntusen syöttäessä pallon Abdul Sesaylle. TP-47:n kuitenkin onnistui mennä uudelleen johtoasemaan, kun Sebora ampui kahden OPS-pakin  välistä pallon maaliin. 2-2-tasoitus syntyi Titi Essomban esityöstä, jonka Joni Lämsä viimeisteli 32. minuutilla. Tauolle mentiin tasalukemissa.

Toinen puoliaika oli vieraiden hallintaa. OPS loi paikkoja, mutta viimeistely ontui pahasti. Abdul Sesaylla oli avopaikka puskea vieraat johtoon, Matias Juntusella ja vaihdosta kentälle tulleella Konstantin Belovilla oli omat avopaikkansa. Ottelun käännekohta kuitenkin oli, kun kapteeni Matias Juntunen epäonnistui rangaistuslaukauksissa peräti kahdesti. Ensimmäinen rankkari osui tolppaan, toinen meni yli. –”Ei riitä pelihermot Matiaksella”, totesi Miika Juntunen ottelun jälkeen. Rangaistuspotkut tuomittiin aiheesta, ensin kaadettiin Abdul Sesay ja sitten OPS:n onnistujiin lukeutunut Titi Essomba.

Ottelun 62. minuutilla isäntien Olli-Pekka Niskanen sai toisen varoituksen ottelussa ja loppuajan OPS pelasi yhden miehen ylivoimalla. Sekään ei auttanut, maaleja ei tehty ja lopulta Seboran onnistui viimeistellä joukkueelleen voittomaalin ja itselleen hattutempun 88. minuutilla.

Pisteet jäi Tornioon, ja OPS jatkaa sarjataulukossa viidentenä neljän pelatun ottelun jälkeen. Ensi lauantaina Palloseura saa vieraakseen FC Santa Clausin Rovaniemeltä. Ottelu pelataan Castrenissa klo 16 alkaen.

-Niina

19.05.2016

Otteluraportti OPS - FC YPA 5-1 (1-1)

Otteluraportti OPS – FC YPA 5-1 (1-1)

Kauden toisessa kotiottelussa OPS sai vieraakseen FC YPA:n Ylivieskasta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueen hallintaa, mutta maalipaikoista ei tulosta syntynyt. OPS-hyökkääjä Michael Nzekwellä oli kahdesti tilaisuus päästä nokikkain YPA:n maalivahti Angevine Scottin kanssa, tuloksetta. Myös kapteeni Matias Juntunen kokeili onneaan samankaltaisella lopputuloksella.

Ottelun 32. minuutilla kotijoukkue onnistui viimein avaamaan maalihanat. Matias Juntunen antoi pitkän syötön Abdul Sesaylle ja Abe pisti pallon maaliin yli vastaan tulleen maalivahdin. Heti perään YPA tasoitti OPS:n puolustuksen nukkuessa. FC YPA onnistui maalinteossa, vaikka sillä ei käytännössä ollut edes maalipaikkoja koko ensimmäisellä puoliajalla.

Tauolle mentiin tasalukemissa 1-1. OPS:n manageri Miika Juntunen kurmuutti palaajia tauolla, ja muistutti jalkapallon olevan maalintekopeli. Pallon hallinta ei auta, jos viimeistely on tehotonta. Puhuttelu auttoi, sillä toisella puoliajalla tulosta alkoi syntyä. 49. minuutilla Titi Essomba syötti 16-rajalle Matias Juntuselle, joka laukoi isännät 2-1-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Michael Nzekwe keskitti pallon Abdul Sesaylle, joka viimeisteli 3-1-osuman.

Ottelun ikävin puoli oli se, että Matias Juntusta yritettiin tahallisesti vahingoittaa 3-1-tilanteessa. YPA-hyökkääjä taklasi OPS-kapteenia takaapäin, joka loukkasi tilanteessa nilkkansa pahannäköisesti. Ilman hyviä teippauksia nilkka olisi helposti voinut vahingoittua vakavastikin, mutta nyt onneksi pienen hoitotauon jälkeen kapteeni pystyi palaamaan kentälle. ”-Erotuomareiden on kyettävä suojaamaan pienikokoisia taitopelaajia kentällä.”, jyrähti Miika Juntunen ottelun jälkeen.

OPS jatkoi maalitehtailuaan edelleen. Illan onnistujiin kuului myös vaihdosta kentälle tullut Konstantin Belov, joka maalasi 4-1-osuman Matias Juntusen syötöstä. Loppulukemat 5-1:een viimeisteli Abdul Sesay rangaistuspotkusta, joka tuomittiin Titi Essomban kaatamisesta. Abdul Sesay viimeisteli kauden ensimmäisen hattutempun.

OPS jatkaa sarjassa kolmantena, tilillä on kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Seuraava ottelu pelataan sarjakärki TP-47:n vieraana Haaparannan tekonurmella lauantaina. Ottelu alkaa klo 18.

-Niina

Michael Nzekwe

02.05.2016

Joukkueen kokoonpano kaudella 2016!

Huikean kova kokoonpano kaudelle 2016

Tiistai-illan sarja-avaukseen on aikaa enää vajaa vuorokausi. Palloseura on saanut valmistautua hyvin tulevaan kauteen, ja manageri Miika Juntunen on saanut neuvoteltua pelaajasopimuksia tasaiseen tahtiin. OPS tavoittelee tosissaan lohkovoittoa ja nousua Ykköseen ensi kaudeksi. Kasassa on monipuolinen ja tasokas joukkue.