Uutisarkisto - April 2016

17.04.2016

OPS – Santa Claus 2-0 (0-0) La 16.4.2016 klo 14.00 Heinäpää, Oulu

OPS voitti Santa Clausin harjoitusottelussa Heinäpäässä 2-0 (0-0)

OPS pelasi lauantaina Heinäpäässä harjoituskauden ensimmäisen ulkokenttäpelinsä. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla oli kaunis auringon paiste, joka muuttui vesisateeksi ottelun toisella puoliajalla. Silti olosuhteet olivat kohtuullisen hyvät, joskin kentän sivusuunnassa puhaltanut tuuli hieman vaikeutti pitempiä syöttöjä.

Ottelu alkoi OPS:n tiukalla koko kentän karvauksella, joka tuotti todella suuria vaikeuksia Santa Clausin pelaajille, vaikka vastustajalla oli mukanaan reservijoukkuesopimuksen mukaisesti ROPS:in liigamiehistöstä 5 pelaajaa. Santa Claus oli vahvistanut ROPS:in liigapelaajilla joukkueen joka osa-aluetta, puolustusta, keskikenttää ja hyökkäystä. Sitä oli myös ROPS:n päävalmentaja Juha Malinen tarkkailemassa. Silti Santa Claus sai luotua vain yhden maalipaikan ensimmäisellä puoliajalla ja muu aika pelattiin lähes koko ajan Santa Clausin kenttäpuoliskolla.

OPS hallitsi täysin peliä, mutta laukaukset puuttuivat. Kotijoukkue yritti ensimmäisellä puoliajalla jatkuvasti murtaa Santa Clausin isokokoista alakertaa keskeltä seinäsyötöin siinä onnistumatta. OPS:n pelinrakentelu oli turhan pientä ja näppärää, suoraviivaisuus puuttui. OPS:n paras maalipaikka tuli kulmapotkusta, kun  takatolpalle unohdettu Augustine Jibrin puski tolppaan ja jatkotilanteessa ollut Konsta Belov myöhästyi hiukan tyhjän maalin edessä ja vastustaja putsasi pallon yli päätyrajan. Tauolle lähdettiin 0-0 tilanteesta.

Toiselle puoliajalle OPS joutui vaihtamaan toppari Augustine Jibrinin pois hänen pienten vammojensavuoksi. Tilalle tullut nuori Nicki Meglinski jatkoi hyvin Augustinen tehtävien hoitoa ja puolustus pelasi edelleen varmasti.

Ottelun puoliajalla painotettiin hyökkäysten nopeutta ja suoraviivaisuutta sekä laukauksia. Niitä alkoikin tulla heti toisen puoliajan alussa. Santa Clausin maalivahti piti kuitenkin pintansa lähes ottelun 70 minuutille asti ennen kuin OPS:n keskushyökkääjä Abdul Sesay pääsi paluupallosta siirtämään OPS:n 1-0 johtoon. Tilannetta edelsi hieno Titi Essomban ja Matias Juntusen kuvio ja yhteispeli.

Pian sen jälkeen OPS otti vaihtoon ottelun ensimmäisellä puoliajalla kätensä loukanneen kapteeni Matias Juntusen ja tilalle tuli Michael Nzekwe, joka siirtyi sentteriksi ja Abdul Sesay tippui pelinrakentajaksi Juntusen paikalle. Kauan ei ehtinyt aikaa kulua, kun Titi Essomba jälleen vapautti joukkuetoverinsa tekopaikkaan ja tällä kertaa vaihtomies Michael Nzekwe puski etutolpalta 2-0 voittomaalin.

OPS:n onnistujia oli joukkueellinen lisättynä vaihtomiehillä. Joukkueen asenne ja tahtotila olivat kohdillaan. Tärkeää ottelussa oli se, että tällä kertaa pidettiin oma maali koskemattomana. Kaunista katsottavaa oli myös maalivahti Dennys Rodriguesin tarkat avaukset, Augustine Jibrinin ja Nicki Meglinskin pelinjohtaminen ja Titi Essomban jatkuva vaarallisuus vastustajan maalin läheisyydessä. OPS-keskikenttä oli taas luokkaa parempi kuin vastustajalla ja OPS:n alakerta selvitti vähät vastustajan tilanteet helposti.

-Toimitus

14.04.2016

Dennys Rodrigues ja OPS sopimukseen

Brasilialaismaalivahtii torjuu tulevan kauden Oulussa

Dennys Rodrigues allekirjoitti kauden 2016 kattavan pelaajasopimuksen OPS:n kanssa hiljattain. Dennys on erinomainen vahvistus joukkueelle, jonka tavoitteena on lohkovoitto ja nousu ykköseen.

-"Paluu Ouluun on ollut mieluinen. Olen viihtynyt täällä aina ja on ollut mahtavaa nähdä ystäviä jälleen," kertoo Rodrigues. "

Rodrigues tietää, että kakkosessa on haasteellista koota joukkue, mutta uskoo OPS-manageri Miika Juntusen osaamiseen. -"Joukkue alkaa hahmottua, vaikka kakkosdivarissa rahanpuute hankaloittaa joukkueen kasaamista. Miika tekee loistavaa työtä yhdistellessään kokeneita pelimiehiä ja uusia kykyjä samaan joukkueeseen. Joukkue alkaa näyttää oikein hyvältä."

Dennys Rodrigues pelasi Oulussa viimeksi kaudella 2011 AC Oulun riveissä. Sen jälkeen hän on muutamien suomalaisseurojen kosiskeluista huolimatta palannut takaisin Brasiliaan. Siellä pelaajaura jatkui sellaisissa seuroissa kuin EC Avenida, Cêilandia EC, Trindade AC, ABC FC ja Figueirense FC, jossa Rodrigues harjoitteli viime kauden.

-"Haluan toivottaa OPS-fanit tervetulleiksi peleihin kannustamaan joukkue sarjanousuun. Olen varma, että kauden lopussa juhlimme OPS:n paluuta Ykköseen."

-Niina

02.04.2016

Otteluraportti OPS - AC Oulu 2-2 (0-1)la 2.4. klo 12.00

OPS – AC OULU 2-2 (0-1) La 2.4.2016 klo 12.00 Oulu, Arina Areena

OPS:n edustusjoukkue oli tänään ihan eri tuulella kuin edellisessä pelissä TP-47 vastaan. Joukkueelle oli annettu 5 teemaa ennen peliä ja niistä joukkue täytti neljä. Teemat olivat kuri, asenne, päättäväisyys, kova työ ja pelitaito. Pukukoppiin unohtui ilmeisesti maalintekotaito.

OPS vyörytti jo ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen kohti AC Oulun maalia, mutta viimeistely oli surkeaa. Paras tilanne oli, kun Michael Nzekwe oli yksin AC Oulun maalivahdin kanssa eikä huomannut vierellään tyhjän maalin edessä seisovaa Konsta Belovia, joka turhaan odotti 5 metrin syöttöä avopaikassa. Michael ampui laukauksen päin AC Oulun maalivahtia. Myös Matias Juntunen oli yksin AC Oulun maalivahdin kanssa, mutta ampui ohi.

Vastaavasti AC Oulu rankaisi heti ensimmäisestä paikasta, kun he menivät 0-1 johtoon hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Paunovicin upea puolivolley laidanvaihtona meni ihan oikeaan osoitteeseen AC Oulun vasemmalle brassihyökkääjälle, joka laittoi OPS:n oikean topparin Juho Toivosen miinaan ja syötti avopaikan joukkuetoverilleen. Tämä oli myös puoliaikatilanne.

Toinen puoliaika oli yhtä myllytystä AC Oulun maalilla. OPS:n vasen laituri Konsta Belov oli yksin maalivahdin kanssa pariin otteeseen ilman tulosta ja muutaman kerran Konstan laukauksen AC Oulun puolustajat viime hetkellä pelastivat. Samaa teki Michael Nzekwe. Titi Essomba tarjoili maukkaita keskityksiä jatkuvasti oikealta laidaltaan, mutta ilman tulosta. Kaksi kertaa Michael puski lähietäisyydeltä suoraan kohti AC Oulun maalivahtia ja kerran aivan avoimesta paikasta volleystä reilusti yli vastustajan maalin. Myös Felix Orishanilla ja vaihdosta tulleella Callistus Chukwulla oli avopaikat. Lopultakin juuri ennen pyydettyä vaihtoa Konsta Belov onnistui tuikkaamaan 1-2 kavennuksen. Peliaikaa oli jäljellä vielä noin 20 minuuttia ja paine vain kasvoi AC Oulun maalilla.

OPS joutui suorittamaan kaksi vaihtoa. Callistus Chukwu tuli Konsta Belovin tilalle ja Antti Ulander tuli Eelis Koskisen tilalle. AC Oulun vasen pakki oli ihan purjeessa OPS:n Titi Essomban kanssa. Titi teki mitä halusi oikealla laidallaan ja antoi jatkuvasti keskityksillään avopaikkoja pelikavereilleen. Titi vain saisi olla välillä enemmän itsekäs ja yrittää murtautua itse läpiajoihin. Aika kului ja AC Oulua revittiin ja raastettiin joka puolelta, mutta Iiro Vandellin johtama puolustus taisteli hyvin ja maalivahdilla oli tänään todella hyvä päivä. AC Oulun maalivahti Tommi Lindholm pelasi loistavan ottelun.

Lopulta kaikkien epäonnistuneitten avopaikkojen jälkeen ottelun viime hetkillä OPS sai vähintäänkin ansaitun tasoituksen, kun Matias Juntusen antamasta upeasta sivuvaparista kentälle juuri tullut nuori puolustaja Antti Ulander nousi korkeimmalle takatolpalla ja puski tasoituksen 2-2. Antti teki sen maalin heti ensimmäisestä paikastaan, mitä kokeneimmat hyökkääjät eivät tehneet useista paikoistaan. Antilta se oli upea suoritus.

Joukkueen pelissä oli hyvää kurinalaisuus, asenne ja kova työmoraali. Tällä asenteella pelaavaa joukkuetta on vaikea voittaa. OPS:n keskikenttä oli tyly vastus AC Oulun uusille brasseille. Kova taklauspeli ja läheltä vartiointi tuotti tuskaa AC Oulun edelleen heiveröiselle keskikentälle. Kaksinkamppailut OPS voitti useimmin ja päästiin hyviin vastaiskuihin. Mikäli tällä asenteella pelataan läpi kauden tasaisesti, niin Kakkosesta pitää löytyä todella kova vastustaja haastamaan Oulun Palloseuraa. Mutta mutta, se asenne ja tasaisuus ratkaisevat pitkässä juoksussa.

OPS – AC Oulu -pelissä onnistujia oli paljon molemmilla puolilla. Peli oli viihdyttävää ja ajoittain aika kiihkeääkin. Ja niin sen pitää ollakin, jos haluaa voittaa. OPS:n onnistujiin kuuluivat Eelis Koskinen keskikentällä, joka oli paikkaamassa Abdul Sesayta, joka oli Sierra Leonen maajoukkueen mukana. Eelis pelasi kauden parhaimman ottelunsa. Juho Toivonen yllätti positiivisesti oikean topparin paikalla lukuun ottamatta maaliin johtanutta ryntäystään. Kokeilla maalissa ollutta Dennis Rodriguesia ei voi syyttää maaleista. Molemmat AC Oulun maalit olivat kauniisti viimeisteltyjä. Oli ilo nähdä entisen OPS-kapteenin Austin Jibrinin paluu joukkueeseen. Hänen johtamistaitonsa ja esimerkkinsä kentällä antaa paljon joukkueelle tulevaisuudessa. Vielä kun saadaan Titi Essombasta kaikki tehot irti, niin joukkue näyttää hyvältä.

Puolustuspeliä pitää vielä parantaa kahden annetun maalin verran. Keskikenttä toimii ja luo avopaikkoja. Hyökkäys tarvitsee lisää itseluottamusta ja rauhallisuutta maalintekotilanteisiin. Olemme silti aikataulussa, sillä vielä on tasan kuukausi aikaa hioa kuvioita ja harjoitella yhteispeliä ennen kuin sarja alkaa.