October

Uutisarkisto - March 2016

31.03.2016

Dennys Rodrigues try outille OPS:aan!

OPS on saamassa vahvistusta alakertaan, kun AC Oulun ykköstorjujana Veikkausliigassa pitkään pelannut brasilialainen Dennys Rodrigues pukee sinipaidan päälleen. Dennys tulee antamaan näyttöjä sopimusneuvottelujen alla tämänhetkisestä kunnostaan tolppien välissä. Ensimmäisen ottelun Palloseuran riveissä hän pelaa lauantaina 2.4. entistä seuraansa AC Oulua vastaan klo 12.00 alkavassa pelissä Heinäpään Arina-areenalla.

Dennys Rodrigues on 38-vuotias kokenut maalivahti, joka on pelannut vuodesta 2011 portugalilaisessa Esporte Clube Avenidassa. Urallaan 192-senttinen Rodrigues on pelannut myös Brasilian pääsarjatasolla.

30.03.2016

Paikalliskamppailu Heinäpään areenalla la 2.4. klo 12.00

Luvassa on kovatasoinen paikalliskamppailu Heinäpään Arina-Areenalla, kun OPS kohtaa AC Oulun lauantaina 2.4. klo 12.00. Tervetuloa tunnustamaan väriä!

Liput otteluun 10€/5€, maksu käteisellä.

-Niina

19.03.2016

Otteluraportti OPS - GBK 4-2 (1-0), la 19.3. 2016 klo 16.00 Oulu, Arina Areena

OPS - GBK 4-2 (1-0), la 19.3. 2016 klo 16.00 Oulu, Arina Areena

Viikko sitten pelatun Santa Claus -ottelun (OPS voitti 3-1) tapaan OPS voitti nyt samassa sarjassa pelaavan GBK:n keskinkertaisella esityksellä 4-2. Joukkueessa on sairastupa täynnä, kun peräti 8 pelaajaa puuttui ottelusta, joten siihen nähden esitys oli kelvollinen 3-0 tilanteeseen asti.

Ottelun teemana oli pitää oma maali puhtaana ja juuri 3-0 tilanteessa painotettiin, että pidetään nyt oma maali puhtaana. Toisin taas kävi. Ensin vastustajalle lahjoitettiin kulmapotkusta jälleen maali, kun vartiointi boxissa ei onnistunut. Maalin takanurkalla vastustaja sai ottaa pallon vielä haltuun ja tehdä siitä maalin ilman yhdenkään OPS-pelaajan reagointia. Heti perään oman maalivahdin avauksesta vastustaja rokotti toistamiseen ja peli oli yhtäkkiä 3-2. Joukkueelta loppui nöyryys ja työnteko 3-0 tilanteessa. Se varmaan löytyy takaisin viimeistään maanantain treeneissä.

OPS meni johtoon 1-0 kauniilla tavalla ja juuri niin, kuin olemme harjoitelleet, vastahyökkäyksestä. Felix Orishani riisti pallon vastustajalta noin puolessa kentässä ja antoi sen Matias Juntuselle, joka puolestaan syötti välittömästi Konsta Belovin yksin läpi. Konstan sijoitus oli tarkka ja OPS siirtyi johtoon.

Toisella puoliajalla alkoi Michael Nzekwe -show. OPS vasen laituri vei GBK:n oikeaa pakkia kuin pässiä narussa. Kolme kertaa hän tuli vasemman laidan kautta nopeudella ja voimalla ihan päätyrajalle asti ja tarjoili sieltä pallon tyhjän maalin eteen omille pelikavereilleen. Niistä paikoista kokeilla oleva ghanalainen Samuel teki 2-0 ja 3-0 maalit. Samuel pelasi sentterinä. Kolmas avopaikka tuhrittiin lähes maaliviivalta.

Sen jälkeen joukkue nukahti ja lopetti pelaamisen. Ylimielinen asenne kostautui em. virheinä ja GBK innostui saamistaan maaleista. Sen verran ryhtiä kuitenkin löytyi joukkueen kapteenilta Matias Juntuselta, että hän kävi kuittaamassa vasurillaan tarkan laukauksen GBK:n vasempaan alanurkkaan aiemmin erikoistilanteessa unohtamansa vartioinnin jälkeen. Pelin päätösnumeroiksi sinetöityvät siis 4-2 OPS:n voitoksi.

OPS:n pelaajista kunnostautuivat oudolla paikalla palannut Juho Toivonen, joka luuti ja ohjasi alakertaa tällä kertaa topparina. Michael Nzekwe pelasi varsinkin toisen puoliajan upeasti. OPS:n keskikenttä kokonaisuudessaan näytti taas, että se kuuluu sarjaporrasta ylemmäs. Vielä kun OPS oppii nöyryyden puolustamisessa, niin kesästä voi tulla mielenkiintoisen jännittävä. OPS pelaa tällä hetkellä hyvin ja kurinalaisesti. Koko joukkue noudattaa annettuja ohjeita ja OPS:n pelitapa tuottaa vaikeuksia vastustajille. Muutamat ilmassa vielä olevat hankinnat kun onnistuvat, niin OPS on kova joukkue ensi kauden sarjassa.

07.03.2016

OPS:lle uusi sihteeri

Oulun palloseuran uutena sihteerinä Hannan tilalla aloitti 1.3. Niina Parpala. Niinan kautta voi jatkossa varata vuorot harjoitushalliin sekä tilata bussin joukkueensa käyttöön numerosta 040 5923 705 tai sähköpostilla toimisto(a)ops.fi.

Oulun Palloseura kiittää Hannaa yhteistyöstä ja toivottaa menestystä uusiin haasteisiin!

06.03.2016

Otteluraportti PS Kemi - OPS la 5.3.2016

OPS aloitti ottelun erittäin huonosti. Jo 3. minuutilla PS Kemi sai kulmapotkun ja OPS:n vartiointi petti. Vastustajan isokokoinen toppari puski läheltä 1-0.

PS Kemillä oli vaikeuksia pelata keskikentän kautta, joten he yrittivät jatkuvasti hakea Billy Ionsia pitkillä syötöillä. Pelin ensimmäisen 5 minuutin aikana hän saikin kaksi paikkaa puolittaisista läpiajoista onnistumatta niissä. OPS:n keskuspuolustus ei ollut hereillä niissä tilanteissa.

Sen jälkeen peli alkoi rullaan. OPS:n keskikenttä otti alueen haltuun ja koko joukkue pelasi kurinalaisesti sovittua taktiikkaa noudattaen, vaikka vastassa oli Veikkausliigajoukkue. Augustine Jibrinin johtama alakerta Eelis Koskisen ja Nicki Meglinskin kanssa tukkivat kaikki juoksupaikat nopeilta PS Kemin hyökkääjiltä. Ottelun edetessä PS Kemin puolustukselle ja keskikentälle alkoi tulla syöttöharhoja helpoissa tilanteissa OPS:n kovan prässin vuoksi ja vierasjoukkue pääsi dominoimaan peliä. Lopulta yksi vastaiskuista tuotti tasoituksen, kun Michael Nzekwe laukoi läheltä 1-1 lukemat. Sitä ennen samassa tilanteessa pallo pyöri useampaan kertaan jo lähes maalissa useamman OPS pelaajan toimesta.

Toinen puoliaika ja sen ensimmäiset 40 minuuttia oli parasta OPS peliä tälle kaudelle. PS Kemi oli vastaanottavana osapuolena koko ajan, vaikka OPS antoi vastustajan hallita palloa näennäisesti heidän alakerrassaan. OPS iski terävästi vastaiskuilla Michael Nzekwen, Abdul Sesayn ja Konsta Belovin voimin. Kullakin hyökkääjällä oli useampi paikka tehdä lisämaaleja, mutta lopulta Konsta Belov karkasi läpiajoon reunasta Abdul Sesayn hienosta syötöstä ja OPS johti 1-2. Tilannetta edelsi Matias Juntusen erinomainen karvaus keskialueella, jolloin hän karvasi pallon pois vastustajan Sasa Jovovicilta. Pallon menetyksestä suivaantunut Jovovic otti samassa rytäkässä vielä punaisen kortin.

Viimeinen 5 minuuttia oli sitten farssi koko OPS-joukkueelle. Ensin Augustine Jibrin loukkaantui ja kommunikoi väärin valmentajan kanssa, josta seurauksena vaihtokomennus, vaikka hän olisi pystynyt jatkamaan peliä. Muutamalla pelipaikan vaihdolla koko joukkueen peli sekosi täysin ja PS Kemi teki tasoituksen 2-2 vajaa miehisenä useamman pelaajan käsittämättömän pehmeyden vuoksi.

Toisella puoliajalla maalivahti Markus Oksmanin nopeat avaukset olivat myrkkyä PS Kemin prässille. Entinen OPS-kapteeni Augustine Jibrin palasi toppariksi muutaman vuoden jälkeen ja hänessä on sitä johtajuutta, jota joukkue tarvitsee. OPS:n keskikentällä Joni Leskelä palasi omalle tasolleen kahden ottelun mittaisen korpivaelluksen jälkeen ja oli todella hyvä ja oikea aikainen taklauspelissään. Kun hänen vierellään raataa tasaisesti pelistä peliin nopeajalkainen Felix Orishani, niin on vaikea läpäistä OPS;n keskikentän pohjaa. Abdul Sesayn pystyjuoksut olivat myös todella vaarallisia ottelun toisella puoliajalla.

Ottelusta jäi kuitenkin ikävimpänä muistona PS Kemin keskikenttäpelaajan Juho-Teppo Bergin vakava loukkaantuminen. Juhis astui nopeassa tilanteessa pallon päälle ja hänen nilkkansa meni poikki sekä nivelsiteet repesivät. Ottelu oli keskeytyksissä 15 minuuttia tapahtuman vuoksi joukkueiden odottaessa ambulanssin tuloa paikalle.

Oulun Palloseura ja edustusjoukkue toivottavat Juhikselle pikaista paranemista ja tsemppiä edessä oleviin haasteisiin!