« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - December 2016

29.12.2016

OPS:lle 06-syntyneiden poikien joukkue - junioripuoli laajenee

Oulun Palloseurassa aloittaa alkavana vuonna 2006-syntyneiden poikien juniorijoukkue. Seuran tavoitteena on laajentaa junioripuolta edelleen. 06-joukkueen päävalmentajana aloittaa maalivahtitaustainen, pitkänlinjan oululainen jalkapallomies Tapio Pääkkö. Hänen aisaparinaan toimii toinen pitkänlinjan oululainen jalkapallomies, Juha ”Julle” Mensonen.

– OPS:ssa pelaajat saavat oikeanlaista ja ammattitaitoista valmennusta kokeneilta valmentajilta. Lisäksi meillä on hienot olosuhteet harjoitteluun. OPS:ssa on nyt rakentumassa hyvä polku junioreille, joiden esikuvana toimii Ykkösessä pelaava miesten edustusjoukkue. Tämä on kiinnostava tilanne nuorille pojille ja me kyllä järjestämme heille mahdollisuuksia kehittyä pelaajana ja edetä uralla. Teemme myös läheistä yhteistyötä vanhempien kanssa eli vuoropuhelu toimii, Tapio Päällö juttelee.

OPS-06 joukkueessa on tällä hetkellä 18 poikaa, mutta uudet pelaajat ovat erittäin tervetulleita mukaan hyvään seuraan, Oulun Palloseuraan. Joukkue siirtyi OPS:n lipun alle Oulun Luistinseurasta, missä porukka olisi muuten hajonnut. OPS-06 poikien toinen valmentaja ”Julle” Mensonen kiittelee Pääkön tavoin joukkueen takana olevia aktiivisia vanhempia.

– Heti löytyi valmennusapua, joukkueenjohtaja, huoltaja ja rahaston hoitaja. OLS Saksa (06) -joukkue oli hajoamassa, kun sieltä ei löytynyt enää valmennusta, mutta halusimme kuitenkin pitää kaksi vuotta yhdessä olleen porukan kasassa ja jatkaa. Toinen syy oli se, että OPS:ssa pääsemme treenaamaan jalkapallohallissa koulujen liikuntasalien sijaan, Mensonen taustoittaa.

Juha Mensonen on edustanut pelaajaurallaan Palloseuran lisäksi myös OLS:aa, Tervareita ja Ylivieskan Palloa. Kaudella 1994 Mensonen oli yhdessä Esa Talalan kanssa OPS:n paras maalintekijä 2.divisioonassa.

– Yritetään tuoda pelillistä näkemystä ja kehittää poikia eteenpäin. Tärkeintä on kuitenkin säilyttää poikien peli-ilo ja kiinnostus jalkapalloon. Uutena juttuna tuomme harjoitteluun sellaista koordinaatioharjoittelua, mitä ei ole aiemmin ollut jalkapallossa, hän jatkaa.

 

 

OPS laajentaa junioripuolta

Juniorijoukkueiden saaminen OPS-perheeseen muutaman vuoden tauon jälkeen on OPS-manageri Miika Juntusen mukaan kullanarvoinen asia koko seuralle. OPS:n edellisestä junioriputkesta (C, B ja A) nousi Oulun terävimmälle jalkapallokartalle muun muassa Joni Lämsän (OPS) ja Juuso Kemppaisen (AC Oulu) kaltaisia pelimiehiä.

– 06 poikien tulo Oulun Palloseuraan oli avainasia seuran alkavalle voimakkaalle juniorijoukkueiden kasvulle. Joukkue oli ensimmäinen ja siksi äärimmäisen tärkeä. Ikäluokka oli sopiva, koska siitä on hyvä levittää -05 ja -07 ikäluokkiin uusia joukkueita. Oulun Palloseuraan on syksyn mittaan tullut valtava määrä yksittäisten junioripelaajien vanhempien kyselyjä, joille ei ole ollut tarjolla joukkueita. Nyt homma lähtee vasta kunnolla vauhtiin, Miika Juntunen iloitsee.

– Omat juniorit ovat Oulun Palloseuralle perusarvo, niin kuin se on aina ennenkin ollut. Meillä on mahdollisuus ainoana oululaisena seurana oikeasti tarjota junioreille sekä harjoitusolosuhteet, oma bussi pelimatkoja varten että osaava valmennus. Menetimme 220 junioria vuonna 2010 OrPaan, mutta nyt tulemme takaisin. On hienoa nähdä, että perinteiset jalkapalloseurat OPS ja OTP ovat molemmat palanneet myös junioreissa oululaiseen jalkapalloiluun. Kova kilpailu oululaisten seurojen kesken samoissa ikäluokissa on ainoa tie kehitykseen. Koko 2000-luvun ajan juniorit ovat olleet Oulussa vain muutamassa seurassa. Se näkyy myös pelaajakehityksessä tällä alueella, Juntunen jatkaa.Lisätiedot ja liittymiset OPS-06 poikien joukkueeseen:
Tapio Pääkkö
Päävalmentaja, OPS-06
p. 0400 385 662


(Toimitus)

16.12.2016

OPS ja Mehiläinen sopivat liikuntaklinikkayhteistyöstä

Täydenpalvelun lääkärikeskus ja sairaala Mehiläinen Oulu vastaa jatkossa Oulun Palloseuran liikuntaklinikkapalveluista. Samalla OPS:n päävastuullisena lääkärinä aloittaa ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Samppa Harmainen.

Miika Juntunen otti meihin yhteyttä, että järjestyisikö tällainen homma ja totta kai tällainen järjestyy kaikille tarvitseville. Olemme täydenpalvelun talo hammaslääkärikeskusta myöten. Meiltä löytyy apu vaivaan kuin vaivaan, Mehiläinen Oulu yksikön päällikkö Seija Henttonen mainitsee.

Mehiläinen muutti viime vuoden elokuussa uusiin tiloihin aivan Oulun ydinkeskustaan Pallaskortteliin Kauppurienkadulle. Keskeinen sijainti toi entistä paremmat kulkuyhteydet ja pysäköinnin. Esimerkiksi Kallioparkista nousee hissi suoraan Mehiläisen aulaan.

– Mehiläinen toimii uusissa, upeissa ja moderneissa tiloissa keskellä kaupunkia. Neuvottelut olivat vaivattomat ja tällainen molempia osapuolia hyödyttävä yhteistyö sopii meille oikein hyvin, OPS:n manageri Miika Juntunen kiittelee.

Penkkiurheilijaksi tunnustautuva Samppa Harmainen muistuttaa ennaltaehkäisyn merkityksestä urheiluvammoissa. Hänen mukaan jalkapalloilijalle tyypillisimpiä vammoja ovat polven ja nilkan vammat sekä erityyppiset lihasruhjeet.

– Paras ennaltaehkäisijä on hyvä lihaskunto. Lihasvoima ja lihashuolto ennaltaehkäisevät vammoja ja nämä korostuvat, mitä vanhemmaksi pelaaja tulee. Jalkapallo on varsinkin polville kova laji, Harmainen kertoo.

Harmaisen apuna taustalla jatkaa OPS:n pitkäaikainen lääkäri Ville Puukka.

Mehiläinen Oy

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Samppa Harmainen ja Mehiläinen Oulu yksikön päällikkö Seija Henttonen.(Toimitus)

15.12.2016

Paras maalintekijä ja Tikkanen jatkavat

Ykkösen kauteen valmistautuva Oulun Palloseura on solminut vuoden jatkosopimukset viime kauden parhaan maalintekijänsä Abdul Sesayn (25) sekä oululaislahjakkuuden Valtteri Tikkasen (18) kanssa. 14 maalia viime kaudella ampuneelle Sesaylle alkava kausi on jo kolmas peräkkäinen Palloseurassa. Valtteri Tikkanen on vasenjalkainen hyökkääjä, joka on pelannut juniorivuosinaan myös maalivahtina. Tarkkasilmäisimmät huomasivat Tikkasen olleen sinipaitojen varamaalivahtina ratkaisevassa nousukarsintaottelussa Espoon Honkaa vastaan.

– Abdul Sesay oli meidän paras maalintekijä yhdessä ”Konstan” (Konstantin Belov) kanssa. Sesay oli loukkaantuneena syys-lokakuun, joten häneltä voidaan odottaa vielä enemmän. Täytyy myös muistaa, että hän kuuluu Sierra Leonen A-maajoukkueeseen. Ensi kauden joukkueen rakentamista jatketaan joulun jälkeen, kun pojat palaavat lomilta. Tällä viikolla neuvotellaan vielä kahden pelaajan kanssa, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Tikkasen ja Sesayn lisäksi Palloseuralla on voimassaolevat sopimukset keskikenttäpelaajien Joni Lämsän (1), Joni Leskelän (1) ja Felix Orishanin (1) kanssa sekä toppari Venicio Ferreiran (1) kanssa. Kaksivuotiset sopimukset ovat voimassa laitahyökkääjä Konstantin Belovin ja laitapuolustaja Antti Ulanderin kanssa.

 

 

Abdul Sesay
Abdul Sesay
30.9.1991, Sierra Leone
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2016: Oulun Palloseura
2015: Oulun Palloseura

2014: Atlantis FC
2013: Atlantis FC
2012: Atlantis FC
2011: San Roque de Lepe (Espanja)

 

Valtteri Tikkanen
Valtteri Tikkanen
13.1.1998, Oulu
Hyökkääjä


Aiemmat seurat:
2016: Oulun Palloseura

 

(Toimitus)

13.12.2016

Jussi Hautala jatkaa huoltajana

Pitkänlinjan huoltaja ja pelaajien keskuudessa suuresti arvostettu Jussi Hautala jatkaa Oulun Palloseuran huoltajana kaksivuotisella sopimuksella. Muutaman Kakkosen kauden jälkeen paluu sarjaporrasta ylemmäksi Ykköseen on mieluinen myös huoltajalle.

– Treenimääräthän siinä lisääntyvät, pelimatkat pitenevät ja samalla huoltajan päivät pitenevät, mutta meillä oli kova meininki jo viime kaudella. Jos vain suurin osa viime kauden joukkueesta saadaan pidettyä, niin meillä on kyllä kova porukka Ykköseen. Ja tietysti AC Oulu samassa sarjassa tuo aina mielenkiintoa, Jussi Hautala aprikoi.

– Moni meidän pelaaja kehittyi viime talven aikana, kun saatiin treenata paljon OPS-hallissa. Ja tänä talvena varmasti kehittyvät lisää, hän jatkaa.

OPS:n luottohuoltajalla on uraa takana jo 38 vuotta ­– monin verroin enemmän kuin pelaajilla. Hautalan kohdalla kaikki alkoi vuonna 1978 Patelan Vesasta. Uransa aikana hän on huoltanut lähes kaikkia oululaisseuroja. Viime aikoina hän on kuitenkin vakiintunut Palloseuran laulavaksi huoltajaksi. Piipahtipa Hautala myös ONS:n liigajoukkueen huoltajana kaudella 2014.

 

Jussi Hautala

Jussi Hautala on tunnettu OPS-bussissa keikoistaan, joita varmasti tullaan kuulemaan pitenevillä pelimatkoilla myös ensi kesänä. Vaikka viime kaudellakin reissuja kertyi Poriin ja Närpiöön asti, olivat useimmat reissut liian ”lyhyitä” Hautalan keikoille.

– Eihän sitä kerinnyt soittaa kuin yhden pitkän biisin, hän naurahtaa.

– Nythän sitä reissataan Helsinkiin monta kertaa, hän lisää.

Jospa piteneville matkoille mahtuisi muutama ”encorekin” mukaan.(Toimitus)

12.12.2016

Miika Juntusella päävastuu valmennuksesta myös ensi kaudella

Oulun Palloseuran managerina kymmenen vuotta toiminut Miika Juntunen otti viime kaudella ensimmäistä kertaa urallaan päävastuun myös joukkueensa valmentamisesta. Tuloksena oli Kakkosen pohjoislohkon voitto, joka toi täydennysmenettelyn kautta OPS:lle Ykkösen sarjapaikan. Juntunen vastaa oululaisjoukkueen valmennuksesta myös tulevalla kaudella aisaparinaan viime kaudelta tuttu Charles Figho.

– Oli mukava valmentaa, joukkue oli laadukas ja meillä oli hyvä henki. Valmennus ei ole vain yhden kauden projekti, vaan kestää pidempään ennen kuin joukkueesta saadaan paras irti. Pelaajat tuntevat nyt minut ja vaatimustason. Vastaavasti minä tunnen pelaajat. Tavoitteena on pitää noin 70 prosenttia viime kauden pelaajista, Miika Juntunen virkkoo.

OPS pelasi kaikilla mittareilla mitattuna parasta jalkapalloaan pitkään aikaan. Joukkue keräsi 22 ottelusta 15 voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Sarjan päätteeksi OPS koki kaksiosaisessa Ykkösen nousukarsinnassa tasapelin ja tappion suoraan Ykköseen nousseelle Espoon Hongalle.

– Vaatimustaso nousee Ykkösessä. Joukkue on opetellut pelitapaamme nyt vuoden, joten tästä on hyvä jatkaa. Jos saamme avainpelaajamme pidettyä joukkueessa, tulemme taistelemaan Ykkösen kärkipäässä, hän arvioi.

Miika Juntunen


Edellisen kerran OPS pelasi Ykkösessä kausilla 2010 – 2013. Valmennusfilosofiaansa Juntunen kuvailee hyökkääväksi puolustamiseksi. Myös sana ”aggressiivisuus” toistuu OPS-managerin puheissa. Palloseura teki peräti 73 maalia viime kauden aikana. Omaan maaliin pääsi 35 palloa.

– Ne, jotka seurasivat OPS:n otteluita viime kaudella, huomasivat, että ne olivat tapahtumarikkaita ja niissä tehtiin paljon maaleja. Viime kauden joukkueemme onnistui erinomaisesti hyökkäämisessä, mutta oman maalin puolustamisessa jäi parannettavaa koko joukkueelta. Tämän takia pelaajahankinnoissa tullaan keskittymään alakertaan, Juntunen viestii.

Maalivahtivalmennuksesta viime kaudella vastannut Tapio Pääkkö jatkaa niin ikään tehtävissään.
(Toimitus)

09.12.2016

OPS vaihtaa Joman varusteisiin

Oulun Palloseura on solminut kolmivuotisen varustesopimuksen Joman kanssa. Merkki on espanjalainen ja erittäin tunnettu brändi Euroopassa.

 

– OPS:n nousu Ykköseen kiinnostaa uusia yhteistyökumppaneita. Jomaa edustaa paikallinen toimija Temrex Oy, jonka kanssa löydettiin yhteinen sävel nopeasti. Yhteistyösopimus on OPS:lle merkittävä ja samalla se on pitkäjänteinen, mikä sopii hyvin meidän strategiaamme. Yhteistyöneuvottelut olivat vaivattomat ja sopimus on joustava molemmin puolin, OPS-manageri Miika Juntunen kehuu.

Temrex Oy on yksi Suomen johtavista palo- ja työturvallisuuteen erikoistuneista yrityksistä. Yhtiön pääpaikka on Oulussa. Palo- ja työturvallisuus tuotteiden lisäksi Temrexin valikoimiin kuuluvat profiili- ja sport-tuotteet.

 

Joma

(Toimitus)