October

Uutisarkisto - September 2016

29.09.2016

Avoimet junnuharjoitukset la 22.10.16. klo 15-17 OPS-hallissa

OPS järjestää omassa hallissaan (Paulaharjuntie 43 A) avoimet junnuharjoitukset la 22.10. klo 15-17. Tervetuloa kaikki jalkapallosta kiinnostuneet lapset ja nuoret!

27.09.2016

Fanimatka

Lähde mukaan Espooseen su 9.10. ensimmäiseen nousukarsintaotteluun FC Honka - OPS. Edestakaisen junamatkan hinta 60 euroa / hlö. Lähtö Oulun asemalta su-aamuna klo 8.13 ja lähtö takaisin Tikkurilan asemalta su-iltana klo 19.44. Ilmoittautuminen ja maksu viimeistään 2.10. Lisätiedot p. 0405490052 tai toimisto@ops.fi

25.09.2016

Otteluraportti OPS - GBK 3-3 (2-1) su 25.9.2016 klo 14.00 Castren, Oulu

OPS varmisteli kotiottelussaan lohkovoittoa. Joukkueella oli vaikeuksia keskittyä otteluun, koska paikka nousukarsinnoissa oli jo ennen peliä lähes varma. Nyt pelattu tasapeli kertoo sen, että saamme FC Hongan vastaan play offeissa ja se on seuran kannalta hyvä asia. FC Honka vetää Castreniin paljon väkeä su 16.10. pelattavassa jälkimmäisessä osaottelussa. Ottelu tulee olemaan upea elämys kaikille oululaisille. Mukava olisi nähdä myös Oulun kaupungin toimivan lisäkatsomotilojen suhteen Castrenissa. Nykyiset katsomot eivät riitä nousukarsintaottelun yleisölle.

GBK-ottelu alkoi vauhdilla. Jo 9 min. kohdalla Konsta Belov ampui pallon GBK:n verkkoon ja peli oli 1-0 kotijoukkueelle. Namupassin maaliin antoi tällä kertaa vastustajan vasen laitapuolustaja. Konsta viimeisteli maalin suoraan vastustajan syötöstä. 2-0 tuli ottelun 30. minuutilla, kun playmakerina pelannut Arttu Haapala nousi maalille toisesta aallosta ja sijoitti pallon maaliin. Arttu pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa aloituskokoonpanossa. Esityön maaliin tekivät Felix Orishani ja kaudella ensimmäistä kertaa myös aloituskokoonpanossa pelannut Neil Livingstone. Ottelun 30. minuutilla OPS:n alakerrassa tapahtui harmittava vahinko, kun Felix Orishani potkaisi itseään käteen ja tuomari vihelsi pallon pilkulle, josta GBK kavensi taukolukemiksi 2-1.

Toinen puoliaika alkoi myös hyvin OPS:n kannalta. Ottelun 62. minuutilla Michael Nzekwe lirutti pallon GBK:n maaliin läpiajonsa päätteeksi ja taululla oli lukemat 3-1. Sen jälkeen alkoi OPS:n alakerran sekoilut. Vartiointi petti, prässi pallolliseen unohtui ja annettiin huolimattomia poikittaissyöttöjä. GBK rokotti ensimmäisen kerran ottelun 69. minuutilla lukemiksi 3-2 ja tasoitti pelin 3-3:een ottelun 84. minuutilla. Matias Juntusella oli vaihdosta kentälle tullessaan mahdollisuus ratkaista peli aiemmin 4-2 lukemiin juuri ennen GBK:n tasoitusta.

Ottelu päättyi näihin lukemiin 3-3. OPS peluutti paljon sellaisia pelaajia, jotka ovat saaneet vähemmän peliaikaa kesän aikana. Maalivahti Markus Oksman, Eelis Koskinen, Arttu Haapala ja Neil Livingstone saivat arvokkaita minuutteja play offeja ajatellen. Tällä varmistamme, että OPS:lla on laaja rinki ja kaikki sen pelaajat ovat iskukunnossa, kun kohtaamme FC Hongan.

OTTELUVIDEO: OPS - GBK 3 - 3 (2 - 1) 25.9.2016 (koko peli) - YouTube

(Toimitus)

19.09.2016

Otteluraportti Hercules - OPS 0-4 (0-0) pe 16.9.2016 klo 18.30 Castren, Oulu

Odotettu paikalliskamppailu oli edessä. OPS lähti otteluun yllättäen ylilatautuneena. Lähes kaikki pelaajat lukuun ottamatta Venicio Ferreiraa ja maalivahti Dennys Rodriguesia olivat kaukana omasta tasostaan ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Herculeksella oli hyvä paikka mennä 1-0 johtoonkin, mutta Dennys Rodrigues oli hereillä ja torjui Sami Karjalaisen laukauksen. Koko ensimmäinen puoliaika pelattiin ihmeellisesti taakse ja sivulle päin ensimmäistä kertaa koko kaudella. Pelirohkeus ja eteenpäin menevät syötöt puuttuivat. Lisäksi pallon siirtely oli hidasta ja sehän sopi vastustajalle mainiosti.

Puoliajalla käyty kehityskeskustelu joukkueen kanssa tuotti tällä kertaa hedelmää. Joukkue heräsi ja otti vastuun tekemisistään. Toinen puoliaika oli aivan erin näköistä peliä ja nyt pelattiin rohkeasti eteenpäin. Ottelun 53. minuutilla parivaljakko Matias Juntunen – Joni Lämsä tekivät näyttävän avausmaalin. He nimen omaa saivat suurimman kritiikin puoliajalla. Ensin Matias Juntunen harhautti röyhkeästi kolmea vastustajan puolustajaa ja rynnisti heidän läpi puolittaiseen läpiajoon. Joni Lämsä tuli tapansa mukaan toisesta aallosta tilanteeseen. Matias syötti Jonille, joka pisti pallon maalin edestä pussiin. Peli oli 0 – 1 OPS:lle.

0 – 2, 0 – 3 ja 0 – 4 maalit syntyivät, kun Titi Essomba heräsi töihin 2. puoliajalla omalla laidallaan. Nyt Titi oli oma itsensä, haastoi ja antoi namupasseja pelikavereilleen. 0 – 2 maalin hän syötti ottelun 73. minuutilla Konsta Beloville, joka puski pallon varmasti ohi vastustajan maalivahdin.      0 – 3 maalin Titi syötti ottelun 82. minuutilla Michael Nzekwelle epäitsekkäästi tyhjän maalin eteen ja 0 – 4 maalin hän teki itse ottelun lisäajalla 92. minuutilla pelattuaan ensin kauniin seinän Eelis Koskisen kanssa. Seinäsyötöllä Titi pelasi itsensä keskeltä läpi ohi Herculesin puolustuksen.

Ottelun ikävin tilanne nähtiin noin. 70. minuutin kohdalla, kun OPS-puolustaja Antti Ulander loukkaantui. Vastustaja tuli sivusta rajulla päähän kohdistuneella myöhästyneellä taklauksella, kun Antti oli jo puskenut pallon omassa päässä väljemmille vesille. OPS joutui vaihtamaan Antin pois hetkeä myöhemmin ja hänet vietiin OYS:aan tutkittavaksi. Onneksi mitään vakavaa ei ollut tapahtunut ja Antti voi aloittaa harjoitukset maanantaina.

Mitään ottamatta pois Herculesin taistelutahdosta ja yrityksestä, niin ensimmäisen puoliajan kaltaisella esityksellä ei varmasti OPS pärjää play off – otteluissa. Joukkueen on pystyttävä tasaisuuteen molemmissa osaotteluissa eli yhteensä 180 minuuttia + lisäajat. Toisen puoliajan kaltaisella esityksellä sen sijaan ensi vuonna pelataan Ykköstä OPS:n pelipaidoilla.

(Toimitus)

14.09.2016

Juniorijoukkueet huom!!

OPS hakee juniorijoukkueita mukaan toimintaansa. Seuralla on tarjota harjoitusvuoroja omasta hallista sekä linja-auto peli-ja turnausmatkoille. Valmentajakin löytyy tarvittaessa.

Tiedustelut puhelinnumerosta 0500 517277.

12.09.2016

Otteluraportti OPS - Virkiä 9-0 (6-0) su 11.9.2016 klo 16.00 Castren, Oulu

OPS palasi voittojen tielle Lapuan Virkiän kustannuksella edellisenä viikonloppuna AC Kajaanille kärsityn tilastotappion myötä. Peli ratkesi heti alussa ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Ottelun 1-0 maali tuli jo alle minuutissa. OPS hankki rangaistuspotkun Matias Juntusen pitkästä ja tarkasta syötöstä, jonka seurauksena Michael Nzekwe kaadettiin rangaistusalueella sääntöjen vastaisesti. Tuomitun rankkarin laittoi varmasti sisään Konsta Belov. 2-0 maali tuli heti perään ottelun 5. minuutilla, kun Matias Juntunen ja Michael Nzekwe pelasivat seinäsyötöillä jälleen Michaelin läpi ja tällä kertaa hän itse viimeisteli tarkasti alanurkkaan. 3-0 maali tuli ottelun 16. minuutilla kahden peräkkäisen seinäsyötön seurauksena. Ensin  Matias Juntunen ja Abdul Sesay pelasivat kauniisti yhteen ja saman tien toinen seinäsyöttö, jolla puolestaan Michael Nzekwe vapautti Matiaksen läpiajoon eikä hän epäonnistunut. Matias harhautti vielä puolustajan ja maalivahdin maihin laukaisuharhautuksellaan, jonka jälkeen laittoi pallon tyhjään maaliin. 4-0 maalin ottelun 18. minuutilla alusti Konsta Belov upeasti antamalla lähietäisyydeltä pallon sivusiirtona Abdul Sesaylle tyhjän maalin eteen. Ottelun ensimmäinen hattutemppu syntyi ensimmäisen puoliajan 42. ja 43. minuuteilla ja viimeistelijänä oli molemmissa maaleissa Konsta Belov. Ensin 5-0 maalin Konsta ampui maalin sivulta tarkasti takakulmaan ja jälkimmäisen 6-0 maalin hienosti maalin kattoon senkin lähietäisyydeltä. Puoliajalle mentiin 6-0 lukemissa.

Toiselle puoliajalle OPS lähti antamaan kokemusta ja peliminuutteja muutamille pelaajille. Ensin puoliajalla vaihdettiin maalivahti Dennys Rodrigues Markus Oksmaniin ja pian toisen puoliajan alussa Venicio Ferreira sai tehdä tilaa Eelis Koskiselle. Venicio oli saanut OPS:n ainoan varoituksen ottelussa.

Ottelun 56. minuutilla OPS teki 7-0 maalin. Matias Juntunen keskitti oikealta suoraan Michael Nzekwen päähän, joka puolestaan puski pallon tarkasti Virkiän maalin oikeaan nurkkaan. Sama mies oli asialla uudestaan ottelun 65. minuutilla ja tällä kertaa rankkarista 8-0. Tilannetta edelsi puolittainen läpiajo Abdul Sesayn syöttämänä, mutta Michael kaadettiin jälleen kerran rangaistusalueella. Tuloksena rankkarista oli ottelun toinen hattutemppu.

Ottelun 69. minuutilla kentälle vaihdettiin Arttu Haapala, joka teki ensi esiintymisen joukkueessa. Arttu oli heti hyvällä pelipäällä ja onnistui hyvin. Ottelun päätösnumerot 9-0 viimeisteli Abdul Sesay. Hän sijoitti pallon maalinedusruuhkasta ottelun 74. minuutilla varmasti Virkiän maalin sivuverkkoon.

Lisää tilanteita syntyi vielä useaan lisämaaliin, mutta joukkueen suurin nälkä siihen oli jo tyydytetty. Muutenkin ottelun luonne oli vähän erikoinen. Kuten päätösnumerot jo kertovat, ei vastustajasta ollut kovin paljon edes haraamaan vastaan. Lopussa oli sympatia urheasti yrittäneiden Virkiän pelaajien puolella varsinkin, kun he pelasivat vajaalla loukkaantumisen takia.

Nyt OPS:n on pikaisesti nollattava mennyt ottelu ja siirrettävä ajatukset seuraavaan peliin, joka on vielä paikallispeli Herculesta vastaan. Hercules taistelee kynsin hampain sarjapaikasta, joten panosta riittää otteluun. Tämän ottelun voitolla OPS voi jo käytännössä varmistaa sarjavoiton, koska samana viikonloppuna pelaavat Porissa sarjataulukossa 2. ja 3. olevat Musa ja AC Kajaani vastakkain.

OTTELUVIDEO: OPS - Virkiä 9 - 0 (6 - 0) 11.9.2016 (koko peli) - YouTube

(Toimitus)

05.09.2016

Otteluraportti AC Kajaani - OPS 3-2 (2-1) su 4.9.2016 klo 16.00 Liikuntapuisto, Kajaani

OPS lähti otteluun hyvin valmistautuneena ja latautuneena. Joukkueesta puuttui kuitenkin paras maalintekijä Abdul Sesay, joka oli maajoukkuekomennuksella Sierra Leonessa. Lisäksi tunnelmaa nostatti AC Kajaanin päävalmentajan kyseenalaiset lausunnot edellisestä kohtaamisesta.

Ottelu alkoi hyvin, kun OPS:n kapteeni Matias Juntunen näytti esimerkkiä joukkueelleen täräyttämällä ottelun 14. minuutilla rangaistusalueen reunamilta pallon nätisti takatolpan kautta AC Kajaanin maaliin. Sen jälkeen heti kolmen minuutin päästä alkoi OPS:n maalivahdin Dennys Rodriguesin musta hetki. Joukkueen kokenein pelaaja ja koko kauden hyviä pelinavauksia tehnyt Dennys sekosi ihmeellisellä tavalla kahdessa peräkkäisessä pelinavauksessaan, joissa molemmissa hän avasi pallon suoraan keskelle vastustajan keskikenttäpelaajan päähän noin 35 metriin omasta maalistaan. Vastustaja puski molemmilla kerroilla pallon takaisin rangaistusalueen rajalle ja tekivät siitä kaksi maalia. 11. minuutissa peli oli yhtäkkiä 2-1 kotijoukkueelle ja OPS-pelaajat olivat ihmeissään. Aivan ottelun ensimmäisen puoliajan lopulla OPS sai unelmapaikan, vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, mutta Matias Juntusen laukaus viuhui vähän yli.

OPS:n valmennusjohto teki nopeat ratkaisut ennen puoliaikaa ja toisella puoliajalla kentälle tuli OPS:n maaliin Markus Oksman ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Markus avasi peliä hyvin laitojen kautta yhtä pahaa syöttöharhaa lukuun ottamatta. Muutaman torjunnan hän joutui tekemään, mutta ottelun 58. minuutilla tulleelle AC Kajaanin 3-1 maalille Markuskaan ei voinut mitään. Muuten palloa pelattiin enemmälti AC Kajaanin kenttäpuoliskolla. Useiden ruuhka- ja läheltä piti tilanteiden jälkeen, lopultakin Augustine Jibrin toimitti pallon päällään AC Kajaanin verkkoon ottelun 70. minuutilla. Heti kavennusmaalin jälkeen OPS sai rankkarin ja sitä meni Titi Essomba ampumaan. Edellisessä kärkiottelussa Musaa vastaan Titi ampui rankkarimaalin. Nyt kuitenkin hän epäonnistui. Loppuhetkien takaa-ajo tuotti tilanteita, mutta ei maaleja. Näin ollen OPS:n 9 ottelun mittainen kunnioitettava voittoputki katkesi ja AC Kajaani voitti ottelun 3-2.

Jos tappion piti tälle kaudelle vielä tulla, niin hyvä, että se tuli juuri nyt. Ehkä joukkueen kaikkien pelaajien nöyryys palautuu tästä ennalleen. Eilisiä onnistujia silti olivat molemmat kapteenit Matias Juntunen ja Augustine Jibrin sekä todella varmasti ja kovaa pelannut uusi brassitoppari Venicio Ferreira. Nyt on 4 kierrosta jäljellä ja OPS:n tavoite on voittaa kaikki jäljellä olevat ottelut ja rakentaa uusi voittoputki.

(Toimitus)

02.09.2016

Antti Ulanderille kahden vuoden jatkosopimus

Oulun Palloseura on tehnyt omalle nuorelle OPS:aa pitkään edustaneelle Antti Ulanderille (20 v.) kahden vuoden jatkosopimuksen. OPS:n edustusjoukkueen avauskokoonpanon oikean laitapakin paikkaa tällä hetkellä pelaava Antti on edustanut Oulun Palloseuraa jo B-junioreista asti. Vielä viime kaudella raamikas laitapakki pelasi Kolmosessa OPS:n reservijoukkueessa. Tämän kesän vakuuttavat näytöt edustusjoukkueessa helpottivat seurajohdon ratkaisua. Antti on huolellinen ja tarkka puolustaja, joka noudattaa tarkasti annettuja ohjeita ja pelitaktiikkaa. Laitapakin kommentti uudesta pelaajasopimuksesta oli seuraava: ” Olen kiitollinen joukkueelle siitä mahdollisuudesta ja opista, mitä olen nuorena pelaajana saanut tähän mennessä. Olen vielä kokematon, mutta kokemus karttuu pelatessa. Erityisesti kiitän joukkueen kokeneinta kaartia Austin Jibriniä, Papa Titiä ja Dennystä.” Mikäli Antin kehitys jatkuu ja nöyryys pysyy, niin Antti on valmis myös seuraavalle ylemmälle sarjatasolle.