« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - August 2015

28.08.2015

OPS hakemaan voittoa AC Kajaanista

Oulun Palloseuran 5. syyskuuta Raatin stadionilla pelattavaa 90-vuotisjuhlaottelua edeltää yksi vierasmatka. Se suuntautuu tulevana sunnuntaina Kajaaniin sarjakolmosena kärkkyvän AC Kajaanin vieraaksi. Lohkovoitto on KPV:n ja FC YPA:n kauppa, sillä kajaanilaisilla on matkaa kärkeen jo 14 pinnaa. OPS vankisteli asemiaan keskikastissa viime sunnuntaina 2 – 1-voitolla GBK:sta. Palloseura on sarjassa viidentenä viisi pinnaa AC Kajaanin takana. OPS-kapteeni Pekka Räisänen on linjannut sinisten loppukauden tavoitteen seuraavasti.

– Ainahan sitä haluaa sarjataulukossa niin ylös kuin mahdollista. Joka jätkän pitää parantaa ja meidän pitää pelata joukkueena paremmin. Siitä se lähtee. Ei voittojen saamiseen ole poppaskonsteja.AC Kajaani on ollut hankala vastustaja oululaisille tällä kaudella. Heinäkuisessa kotiottelussa OPS:n ote lipesi toisen jakson lopussa ja peli repsahti 1 – 3 AC Kajaanille. Myös edellinen Kainuun matka ratkesi vasta ottelun lopussa aina vaarallisen Michael Nzekwen 1 – 0-maaliin. OPS:lla on edessään kauden viimeinen mahdollisuus napata voitto toistaiseksi lyömättömästä AC Kajaanista.

AC Kajaani – OPS sunnuntaina 30.8. kello 18.30, Kajaani.


(Toimitus)

31.08.2015

OPS tarjoaa 1000:lle ensimmäiselle makkaran, mehun, viinerin ja kahvin juhlaottelussaan

Oulun Palloseura juhlii 90-vuotista historiaansa Raatin stadionilla lauantaina 5. syyskuuta Kakkosen ottelun OPS – Kerho 07 yhteydessä. Juhlatapahtuma alkaa kello 16.00, kaksi tuntia ennen juhlaottelua. Ohjelmassa on muun muassa laskuvarjohyppy stadionille, vanhojen OPS-mestareiden rankkarikisa, juhlaruokailu, musiikkia ja OPS-paraati.

Oulun Palloseura tarjoaa tapahtuman tuhannelle ensimmäiselle asiakkaalle makkaran, mehun, omenaviinerin ja kahvin veloituksetta juhlavuoden kunniaksi.

OPS 90v

Oulun Palloseuran 90-vuotisjuhlatapahtuman ohjelma:


Lauantai 5.9.2015, Raatin stadion

16.00 - 17.00: VIP-vieraiden vastaanotto, ruokailu
16.30 - 16.45: Juhlapuheet
17:00: Maalilaukauskisa
17.15: Juhlaparaati
17.15 - 17.45: OPS - Kerho 07 alkulämmittely
17.45: Laskuvarjohyppy stadionille
17.53: Hiljainen hetki poisnukkuneille opsilaisille
17.55: Maamme laulu (Pertti Pääkkö)
18.00 - 18.45: OPS - Kerho 07 1.puoliaika
18.45: Rankkarikisa: OPS-mestarit vs. oululaisjulkkikset
19.00 - 19.45: OPS - Kerho 07 2.puoliaika


Lue myös: Matias Juntunen : ”Juhlaottelussa paljon panosta”

Lue myös: OPS:n maalilla yllätysnimi juhlaottelussa, Sesay maajoukkuetehtävissä


(Toimitus)

21.08.2015

Miika Juntunen: "Tuloksen tekeminen tahdosta kiinni"

Viimeksi reilu kuukausi sitten voittoa juhlinut Oulun Palloseura isännöi tulevana sunnuntaina Gamlakarleby Bollklubbia Castrénissa. Sarjatilanne putoamiskamppailua ajatellen on kutkuttavan jännittävä, sillä peräti kuusi joukkuetta mahtuu kymmenen pisteen sisälle. OPS on sarjassa kuudentena (27 pistettä) ja GBK viimeisen putoajan paikalla kahdeksantena (22 pistettä). OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen tietää keinot GBK:n kaatoon.

– Tuloksen tekeminen on tahdosta kiinni. GBK:lla on paineet, meillä ei. GBK on viisi pistettä jäljessä ja he ovat ensimmäinen suora tippuja. Nyt punnitaan edustusjoukkueen pelaajien todellinen sydän 90 vuotta täyttävää Oulun Palloseuraa kohtaan. Samalla pelataan ensi kauden työpaikoista, hän asettelee.

Miika Juntunen


OPS voitti kauden avauskohtaamisen Castrénissa maalein 4 – 2. Kokkolassa päädyttiin 1 – 1-tasapeliin GBK-vahti Olli Nylundin ”once in a lifetime” –tyyppisen lisäaikamaalin turvin.

– GBK:n vaarallisuus on erikoistilanteissa, Juntunen arvioi.

– Meidän täytyy taistella joka pallosta ja lähteä voittamaan ottelua yksi kaksinkamppailu kerrallaan. Pitää pystyä puolustamaan omaa maalia, vaikka hyökkäyspäässä ei onnistuttaisikaan. Olemme harjoitelleet sekä puolustamista että maalintekoa tällä viikolla. Jos ne opit viedään otteluun, niin me voitamme sen pelin, hän jatkaa.

Pelikieltonsa sovittaneet Joni Lämsä ja Nathan Ibe palaavat Palloseuran kokoonpanoon.

OPS – GBK sunnuntaina 23.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

14.08.2015

Rönkkö ei aliarvioi JBK:tä, mutta vain voitto kelpaa

Oulun Palloseura hamuaa neljän voitottaman pelin jälkeen takaisin voittojen makuun, kun se matkaa sunnuntaina JBK:n vieraaksi. OPS-vahti Lauri Rönkkö (kuvassa) uumoilee pelistä tiukkaa, eikä lähde aliarvioimaan vastusta, vaikka OPS voittikin edellisen kohtaamisen Castrénilla 4­–0.

 

–JBK:lla on aina ollut nuori porukka, mutta myös yllättävän taitava. Niillä on se oma juttu, jota ne yrittää pelata ja pelaavat jalkapalloa, eivätkä lähde roiskimaan, 29-vuotias kemiläislähtöinen maalivahti perkaa.

 

Silti Pietarsaaresta kelpaa vain täydet kolme pinnaa.

 

– Ei se mikään läpihuutojuttu ole, mutta pelissä pitää näkyä, että siinä ovat miehet vastaan pojat, kyllä siinä pitää selkeä ero olla.

 

Rönkkö kertoo joukkueen treenanneen viikon aikana hyvin TP-47:lle kärsityn 0–1-kotitappion jälkeen.

 

– Ollaan valmistauduttu peliin hyvin. TP:lle hävittiin katkerasti, mutta siitä on toivuttu. Aika kapealla rosterilla lähdetään liikkeelle, mutta varmasti saadaan jalkeille hyvä joukkue, viime kaudella Torniossa torjunut mies kertoo.

 

OPS on sarjassa viidentenä 27 pisteellä ja JBK yhdeksäntenä 16 pisteellä. Putoamistaistelussa ahtaalla oleva JBK on liigajoukkue FF Jaron farmiseura ja sen kokoonpanossa on aina vaihteleva määrä Jaron pelaajia.

 

Viime kohtaamisessa jarolaisia ei kentällä ollut, mutta toukokuun Pietarsaaren pelissä kentällä olivat muun muassa viime kaudella TP-47:ssa pelanneet 20-vuotias Joona Veteli ja jamaikalais-kanadalainen Jamar Dixon. JBK:n riveissä on nähty kesän aikana satunnaisesti myös 16-vuotiaat junioritähdet Serge Atakayi ja Sergei Eremenko.

 

– Eipä niitä mahdollisia vahvistuksia kannata miettiä etukäteen, on kentällä ketä on, niin kyllä meidän pitää peli joka tapauksessa voittaa, Rönkkö ynnää.

 

Hyökkääjä Zaki Godwin ei jatka enää OPS:ssa, vaan jatkaa uraansa Maltalla. Serbitoppari Vladimir Nikitovic sen sijaan palaa sunnuntaina kokoonpanoon pitkän polvivamman jälkeen.

 

 

JBK – OPS sunnuntaina 16.8. kello 18.30, Pietarsaari.

 

(Toimitus)

07.08.2015

Toistaiseksi voittamaton TP-47 vastassa sunnuntaina

Tornion Pallo-47 on ollut hankala vastustaja Oulun Palloseuralle kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa. Punapaidat ovat voittaneet molemmat ottelut mahdollisimman niukasti maalin marginaalilla. TP-47 on lohkon ainoa joukkue, jonka verkkoon Palloseura ei ole onnistunut tekemään vielä maalia. OPS:n nuori keskikenttäpelaaja Joni Lämsä (kuvassa) tunnustaa torniolaispuolustuksen olevan haastava murrettavaksi.

– He puolustavat kurinalaisesti ja hyvin. On vaikea päästä pelaamaan palloja heidän linjojen taakse ja päästä hyville maalipaikoille.

Joni Lämsä


Sarjataulukossa OPS on neljäntenä (27 pistettä) ja TP-47 kuudentena (24 pistettä). Varsinkin joukkueiden viime kohtaamisesta oululaisilla jäi paljon hampaankoloon. Joni Lämsä painottaakin, että sunnuntain kotiottelussa tulevat maalipaikat on käytettävä tarkasti.

– Meidän pitää kierrättää palloa nopeammin ja saada niitä murtavia syöttöjä heidän linjojen taakse. Tarvitaan pystyyn juoksuja ja palloja sinne. Vähäisistäkin maalipaikoista pitää tehdä se maali.

OPS – TP-47 sunnuntaina 9.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

03.08.2015

OPS palaa Castréniin vain voitto mielessä

Oulun Palloseura isännöi tutulla kotiareenallaan Castrénissa kahdesti tällä viikolla. Keskiviikkoiltana on vastassa FC Santa Claus AC ja sunnuntaina toistaiseksi voittamaton TP-47. Castréniin on vaihdettu heinäkuussa uusi keinonurmi, jolla OPS pääsee harjoittelemaan koko tämän viikon. Vierastappiot KPV:lle ja FC YPA:lle tekivät ison kuopan OPS:n nousuhaaveille, mutta keskikenttäpelaaja Nathan Ibe uskoo kaiken olevan vielä mahdollista.

– Teemme joukkueena hyvin töitä, mutta kaksi isoa tappiota viime otteluista tuottivat ongelmia. Joukkueena olemme pettyneitä näihin tuloksiin, mutta meidän täytyy vain alkaa taas voittamaan heti FC Santa Claus -ottelusta lähtien, hän suuntaa.

Nathan Ibe

Nathan Iben mukaan OPS:ssa ei ole annettu vielä periksi. Sarjapinnoja on jaossa vielä 30.OPS:lla on matkaa sarjakärkeen 13 pistettä, mutta onhan pinnoja jaossa vielä 30 kappaletta kymmenestä jäljellä olevasta ottelusta.

– Jos pystymme jatkamaan voittojen tiellä jäljellä olevat ottelut, niin uskon, että nousu on vielä mahdollista. En näe, että kaksi sarjan tämän hetkistä kärkijoukkuetta ovat sen parempia joukkueita kuin mekään, Nathan Ibe valaa.

Keskiviikkoillan vastustaja FC Santa Claus AC on sarjassa viidentenä. Kauden aiemman kohtaamisen OPS voitti maalein 1 – 3. Rovaniemeläisillä on allaan kaksi voittoa (GBK ja FC Kiisto) OPS:n kahta tappiota (KPV ja FC YPA) vastaan. Santa Clausin Jaakko Paavilainen on ampunut kahdessa viime ottelussa kolme maalia. Hänen koko kauden maalisaldonsa on kahdeksan.

Toppari Felix Sanchez ei jatka enää Oulun Palloseurassa. Manageri Miika Juntunen vastaa OPS:n valmennuksesta toistaiseksi Erkki Paanasen jäätyä sivuun valmennustehtävistä viime viikolla.

OPS – FC Santa Claus AC keskiviikkona 5.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

01.08.2015

Kapteeni peräänkuuluttaa hyvää joukkuepelaamista kärkipeliin

Viikko alkoi Oulun Palloseuran osalta isolla uutisella, kun Erkki Paananen ilmoitti jättävänsä päävalmentajan tehtävänsä. OPS-kapteeni Pekka Räisänen kertoo, että tunnelma joukkueen keskuudessa viikon aikana on ollut siitä huolimatta ihan hyvä.

 

Pelaajisto ei murehdi valmentaja-asioita, vaan keskittyy täysillä sunnuntaihin, jolloin OPS matkaa Ylivieskaan sarjakärki FC YPA:n vieraaksi.

 

– Ei sellaisen voi antaa vaikuttaa. Meillä on vielä reilut kymmenen peliä kautta jäljellä ja (pelaajien) on keskityttävä niihin. Ja seuraavaksi tähän YPA-peliin. Hyvin on treenattu ja on ollut sopivasti lepoa, niin uskon, että ollaan valmiina kärkikamppailuun. Siitä pitää voitto ottaa, ei enää muuten ole mahdollisuuksia sarjassa, toppari sanoo.

 

Helpolla OPS ei tule pisteitä mukaansa saamaan, sillä FC YPA on kovassa iskussa. Se on voittanut kuusi viimeistä otteluaan maalierolla 19–0. Vastustajan kovuuden tiedostaa myös Räisänen.

 

– Hyvän kauden on YPA pelannut tähän asti ja varmasti tulee todella kova ottelu. Parhaaseen pitää meidän pystyä, että voitetaan. Takana on heikko peli Kokkolassa ja nyt pitää olla joukkueen sisuuntuneena ja kyllä minä siihen uskon, kapteeni ynnää.

 

– Meidän pitää lähteä oman pään kautta ja keskittyä siihen, että puolustetaan ja hyökätään joukkueena. Ei siihen mitään poppaskonsteja ole. Joukkuepelaaminen pitää olla kauden parasta Ylivieskassa.

 

FC YPA – OPS sunnuntaina 2.8. kello 18.30, Ylivieska.

(Toimitus)

30.08.2015

AC Kajaani jälleen vahvempi

AC Kajaani otti voitot Oulun Palloseurasta kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa. OPS ei pystynyt haastamaan kajaanilaisia voitosta myöskään kauden viimeisessä mittelössä. Näin ollen AC Kajaani nappasi OPS:lta kaikki jaossa olleet yhdeksän pinnaa.

– Puolustuspäässä tuli kaksi pahaa henkilökohtaista virhettä ensimmäisellä puoliajalla, joista AC Kajaani teki maalit. Joukkue pelasi hyvin ja loimme tilanteita, mutta maalipaikoista ei ammuttu, OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen tiivisti.

Isäntien Titi Essomba ja Gullit Zolameso rokottivat peräjälkeen Palloseuran virheistä puolen tunnin pelin jälkeen. OPS:lta ei löytynyt enää eväitä kajaanilaisten kahden maalin johdon kuromiseen. Kotijoukkue levensi voittolukemia vielä kahdella viimehetken maalilla.


AC Kajaani – OPS 4 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Titi Essomba 33 min.
2 – 0 Gullit Zolameso 36 min.
3 – 0 Heikki Juntunen 88 min.
4 – 0 Callistus Chukwu 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Titi Essomba (AC Kajaani)
2 Samsonia Kakhaber (AC Kajaani)
1 Gullit Zolameso (AC Kajaani)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

23.08.2015

OPS:lle helpottava voitto

Voitto maistui tällä kertaa erityisen hyvältä, sillä Oulun Palloseuralla oli takanaan peräti viisi voitotonta ottelua ennen pyhäiltaa. Oululaisten taisteluilme GBK:ta vastaan oli kauden parasta ja se oli suurin tekijä voiton takana.

– Mukava päästä vihdoin voiton makuun. Nyt saimme runnottua ne tarvittavat maalit. Yksilötasolla erittäin helpottava voitto ja joukkueena pääsemme karkuun kuumotusviivaa. Uskon, että tämä voitto rentouttaa loppukautta huomattavasti, ottelun avausmaalin iskenyt Joonas Sohlo kuvaili.

Joonas Sohlo 1 - 0

Joonas Sohlo runnoi avausmaalin kulmapotkusta vartin kohdalla. OPS kasvatti voiton myötä eron putoamisviivaan kahdeksaan pisteeseen. Sarjataulukossa OPS nousi Santa Clausin ohi viidenneksi.Palloseura aloitti pelin todella väkevästi. Avausmaali nähtiin sinisten viidennestä kulmapotkusta vartin kohdalla. Matias Juntunen tarjoili ja Sohlo rouhi pallon etutolpalta maalin kattoon. Kahden maalin taukojohto jäi senteistä kiinni, kun Ivica Milutinovic kilautti pallon avausjakson lopulla vaparista ylärimaan. Viihdyttävä ottelu pelattiin helteisessä säässä, mikä sopi hyvin yleisölle, mutta pelaajille kuumuus tuotti vaikeuksia.

– Ensimmäisen puoliajan jälkeen tuntui kuin olisi pelattu koko peli, Sohlo heitti.

Toisen jakson alkupuolella näytti hetken siltä, että GBK vääntää pelin tasoihin. Raitapaidoilla oli vahva ote oikeastaan ensimmäisen puoliajan lopusta tunnin kohdalle, mutta OPS-puolustus kesti maalivahti Lauri Rönkön johdolla. Monta kertaa tällä kaudella OPS:n ote on livennyt voitosta juuri toisen jakson lopulla, mutta ei tällä kertaa. Keithy Simpson ”tappoi” pelin riistettyään pallon itselleen ja kirmattuaan sitä myöten läpiajoon 69. minuutilla. Ensimmäinen yritys jäi vielä GBK-vahti Olli Nylundin jalkoihin, mutta paalupallon ”Keke” painoi maaliin asti.

Keithy Simpson 2 - 0

Keithy Simpson 2 - 0.GBK hätyytteli Palloseuran voittoa aivan ottelun loppuhetkillä vihellystä rangaistuspotkusta, jonka Miika Hohenthal upotti verkkoon. OPS tylsytti GBK:n kirin lopullisesti pitämällä pallon lisäajalla hyökkäyspään kulmissa. Loppuvihellyksen soitua OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen oli helpottunut mies.

– Joukkue heräsi viimeisellä hetkellä taistelemaan sarjapaikasta. Nousumahdollisuuksien menettämistä seurasi henkinen romahdus, mutta nyt löytyi tahtoa taistella. Tulosta tulee, kun on taisteluilmettä. Meillä oli myös kevennyt viikko harjoittelun osalta, hän mainitsi.


OPS – GBK 2 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Joonas Sohlo (Matias Juntunen) 14 min.
2 – 0 Keithy Simpson 69 min.
2 – 1 Miika Hohenthal rp. 85 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Vladimir Nikitovic (OPS)
2 Pekka Räisänen (OPS)
1 Joonas Sohlo (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

16.08.2015

JBK maksoi kalavelat Pietarsaaressa

Jakobstads Bollklubb maksoi Oulun Palloseuralle potut pottuina Pietarsaaressa hävittyään edellisen kohtaamisen Oulussa 0–4. Nyt taululla loistivat pelin jälkeen karut 6–1-lukemat.

 

JBK siirtyi avauspuolikkaan puolivälissä pilkulta johtoon ja teki muutama minuutti myöhemmin toisen maalin, kun Markus Kronholmin lähettämä pallo kimposi OPS-kapteeni Pekka Räisäsen pään kautta omaan maaliin.

 

Palloseuran toi toisen puoliajan alussa peliin hetkeksi takaisin mukaan Juuso Kemppainen, joka ohjasi Keithy Simpsonin keskityksen maaliin etutolpalta ottelun 50. peliminuutilla. JBK:n kuitti tuli vain viisi minuuttia myöhemmin ja viimeisen 20 minuutin aikana numerot repsahtivat varsin karuiksi.

 

OPS aloitti pelin hyvin ja oli pelissä mukana vielä kotijoukkueen kolmanteen maaliin asti.

 

– Kyllähän siinä kaverin itseluottamus nousi maalin myötä, sehän on selvä. Ja meitä taas tuskastuttivat ne maalit. Tämä oli huono peli meiltä, Pekka Räisänen summasi.

 

Tänäänkin Palloseuralla oli paikkoja useampaan maaliin, mutta tehottomuus ja toisaalta puolustuspään virheet leimasivat tekemistä jälleen.

 

– Vaikeeta on molempien maalien läheisyydessä. Kyllä tämä pistää mietityttämään, että mistä se johtuu, kun on huonoja tuloksia tullut puolenkymmentä putkeen. Aika vaikeita aikoja tässä nyt on, kapteeni tuumi.

 

 

JBK – OPS 6 – 1 (2 – 0)

1 – 0 Toni Mensakov rp. 27 min.

2 – 0 Markus Kronholm 31 min.

2 – 1 Juuso Kemppainen (Keithy Simpson) 50 min.

3 – 1 Joakim Häggblom 55 min.

4 – 1 Markus Kronholm 69 min.

5 – 1 Antti Palohuhta 77 min.

6 – 1 Joni Remesaho 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Markus Kronholm (JBK)

2 Joni Remesaho (JBK)

1 Anders Brunell (JBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

09.08.2015

Tornio taas maalin parempi

Kotijoukkue Oulun Palloseura hallitsi jälleen kenttätapahtumia mielin määrin, mutta maalinteko oli oululaisille yhtä tuskaa. OPS:lla oli kymmenkunta hyvää tekopaikkaa, mutta pallot kilisivät ainoastaan tolppaan, ylärimaan tai jäivät torsoiksi. OPS jäi maalitta toisessa peräkkäisessä ottelussaan.

Vierasjoukkue TP-47 oli parempi siinä yhdessä ja ratkaisevassa asiassa: maalinteossa.

– Perinteinen juttu meille, että hallitaan palloa ja luodaan paremmat tilanteet, mutta sitten tulee yksi tai kaksi hölmöilyä ja kaveri tekee niistä maalit. Olemme menettäneet tällä kaudella paljon pisteitä näihin, OPS-hyökkääjä Joonas Sohlo tuskaili.

– Näistä ei pisteitä saa. Putoamistaistelu jatkuu, hän lisäsi.

Juuso Kemppainen

OPS menetti heti ottelun alkuminuuteilla selvän rangaistuspotkun. Tuomarikolmikko kyllä vihelsi tämän torniolaispuolustajan käsivirheen, mutta päätyi antamaan ainostaan vapaapotkun 16-alueen ulkopuolelta.Joonas Sohlo nosti pallon ylähirteen jo pelin toisella minuutilla. Palloseuran paras paikka nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun torniolaispakki ohjasi pallon ensin oman maalin tolppaan ja Abdul Sesay pommitti jatkotilanteesta kovan kudin, mutta punapaidat torjuivat sen maaliviivalta. TP-47 iski voittomaalinsa pari minuuttia myöhemmin, kun Francois Badji vapautti Jaakko Pyynyn irti. Pyyny sijoitti pallon vierailijoiden ainoasta kunnon paikasta takanurkkaan. Toisessa päässä hyvätkin paikat tuhlattiin läpi 90-minuuttisen.

– Ollaan kyllä treenattu paljon erilaisia juttuja, miten niitä maaleja tehdään, mutta koko joukkueella on maailman luokan apina selässä. Maalinteko on tahtolaji. Pitää mennä tilanteisiin pää edellä ensimmäisenä. Joskus voi sattua, mutta siten niitä maaleja tulee, Sohlo totesi.

Joonas Sohlo

Joonas Sohlon paikka, mutta Tatu Kujanpää ehtii palloon ensin.Ottelun toinen jakso oli aivan yhtä päätä, kun OPS haki tasoitusta vimmatusti. Hattua täytyy nostaa vierastoppariparille Jonathan DunyinViktor Sevcenco, joka katkoi valtaosan Palloseuran yrityksistä ennen kuin niistä ehti syntyä mitään vaarallista. Erikoista illan ottelussa oli OPS:lle nostetut viisi keltaista korttia, vaikka ottelu pysyi varsin siistinä loppuvihellykseen asti. TP-47 nousi voiton myötä tasapisteisiin OPS:n kanssa.

Joni Lämsä

90-vuotisjuhlavuottaan viettävä OPS ry palkitsi ottelun alussa stipendein kaksi nuorta OPS-pelaajaa: Juuso Kemppaisen ja Joni Lämsän. Kuvassa Joni Lämsä sekä Stig Aalto ja Stig Hedberg OPS ry:stä.OPS – TP-47 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Jaakko Pyyny (Francois Badji) 34 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jaakko Pyyny (TP-47)
2 Ivica Milutinovic (OPS)
1 Jonathan Dunyin (TP-47)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

05.08.2015

Santa Claus puolusti vieraspisteen OPS:lta

Tehotonta pallonhallintaa. Sitä nähtiin Oulun Palloseuralta keskiviikkoiltana Castrénissa vierasjoukkue FC Santa Claus AC:n keskittyessä täysin puolustamiseen. OPS piti lähes koko pelin ajan palloa itsellään, mutta ei onnistunut ratkomaan rovaniemeläispuolustusta kertaakaan, joten peli päättyi maalittomaan. Lähimpänä maalintekoa oli Ivica Milutinovic, joka kilautti vapaapotkun ylärimaan 74. minuutilla.

– Pallo oli meillä 90 – 10 prosentein, mutta meidän hyökkääjiltä ja hyökkääviltä keskikenttäpelaajilta nähtiin hävettävä suoritus. Toisaalta vastustaja pelasi erittäin kurinalaisen ja hyvän puolustuspelin ja me taas olimme niin tyhmiä, että pelasimme hitaasti ja poikittain. Saimme ainoastaan kerran pallon heidän linjan taakse, mutta sekin oli paitsio, OPS:n valmennusvastuuta kantava Miika Juntunen niputti.

Joni Leskelä

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella OPS:n avauskokoonpanossa nähty Joni Leskelä kuului illan onnistujiin. Leskelä pelasi vahvan puolustuspeli keskikentän pohjalla.Santa Clausilla oli ottelussa kaksi maalipaikkaa. Eelis Koskinen pelasti kulmapotkun jälkitilanteen maaliviivalta avausjaksolla ja Lauri Rönkkö koppasi läheltä tulleen puskupallon näppeihinsä lisäajalla. OPS:n paras tilanne siunaantui vaihdosta kentälle tulleelle Juho Toivoselle, joka puski pallon kulmapotkusta kymmenen senttiä yli maalin. Vierasverkkoa vartioinut Tomer Chencinski poimi muutoin isäntien keskityspallot laajalla reviirillä ennen kuin niistä ehti syntyä mitään vaarallista.

Juho Toivonen

Juho Toivonen pääsi nikkaamaan hyvästä paikasta ottelun loppuhetkillä, mutta pusku painui niukasti maalin yli.OPS pelaa seuraavan kotiottelunsa jo tulevana sunnuntaina Tornion Pallo-47:ää vastaan.

OPS – FC Santa Claus AC 0 – 0 (0 – 0)

Veikkauspörssipisteet
3 Tomer Chencinski (FC Santa Claus AC)
2 Joni Leskelä (OPS)
1 Abdul Sesay (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

02.08.2015

Sarjakärki karkasi viimeisen vartin ylivoimalla

Oulun Palloseuran Joonas Sohlo onnistui katkaisemaan FC YPA:n lähes 600 minuutin nollataian tasoittamalla ottelun Ylivieskassa avauspuoliajan lopulla. Sohlo puski Keithy Simpsonin keskityksen komeasti verkon perukoille 39. minuutilla. Lopulta se oli OPS:lle laiha lohtu.

 

Kovassa ja siihen asti tasaisessa pelissä käännekohdaksi muodostui Felix Sanchezin ottama toinen keltainen kortti ja sitä myöten ulosajo pelin 75. minuutilla. Sanchez sai toisen keltaisen kortin otettuaan vastustajan sivurajaheiton kiinni kädellään.

 

– Se oli typerä teko, OPS-kapteeni Pekka Räisänen suomi.

 

– Siihen asti me pelattiin minun mielestä hyvin ja meillä oli jopa mahdollisuudet voittoon, mutta sen kortin jälkeen peli meni niin sanotusti persiilleen.

 

Viimeisen vartin aikana FC YPA oli ylivoimainen ja selvästi hallitsevampi osapuoli ottelussa. Niinpä se teki lopulta kaksi maalia, ensin Jarmo Junnon toimesta 80. minuutilla ja sitten Joni Pakolan osuessa lisäajalla.

 

Kauaa ei ehdi OPS tappiota murehtimaan, sillä kausi jatkuu kotipelillä FC Santa Claus AC:tä vastaan jo keskiviikkoiltana.

 

 

FC YPA – OPS 3 – 1 (1 – 1)

1 – 0 Dragan Pejic 26 min.

1 – 1 Joonas Sohlo 39 min.

2 – 1 Jarmo Junno 80 min.

3 – 1 Joni Pakola 90+2 min.

 

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)