« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2015

27.07.2015

Paananen jättäytyy pois OPS:n valmennuksesta

Oulun Palloseuran päävalmentaja Erkki Paananen ei jatka enää tehtävissään. Sunnuntain 5 – 0-rökäletappio Kokkolan Pallo-Veikoille oli viimeinen niitti pitkänlinjan valmentajalle.

– Olen tehnyt kaikkeni, mutta joukkueen esitykset ailahtelevat edelleen. Pelataan kaksi kohtalaista peliä ja sitten yksi huono. Joukkuetta ei voi herättää enää muuten kuin vaihtamalla valmentajaa. Tämä on ainoa keino. Päätös on tehty erittäin hyvässä yhteisymmärryksessä seuran kanssa, Paananen toteaa.

Oulun Palloseura kiittää pidettyä valmentajaa seuran eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänellä parhainta menestystä jatkossa. Paananen on toiminut OPS:n apuvalmentajana vuosina 2009 – 2013. Kuluva kausi oli Paanasen ensimmäinen OPS:n päävalmentajana.

– Hän on tehnyt päävalmentajana kaikkensa ja enemmänkin. Kiitän häntä sydämeni pohjasta ja ymmärrän hänen ratkaisunsa, ettei hän jaksanut enää katsoa tahdotonta joukkuetta. Hän on ollut seuran luottomies ja lojaalein henkilö jo kuusi vuotta, joten tekee pahaa päästää hänet. Jos tämä ei herätä joukkuetta, niin ei sitten mikään, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

OPS etsii parhaillaan uutta päävalmentajaa Paanasen tilalle.

(Toimitus)

25.07.2015

Tasainen vääntö luvassa Kokkolassa

Oulun Palloseura suuntaa sunnuntaiksi Kokkolaan, jossa kovan haasteen tarjoaa lohkossa kakkosena oleva Kokkolan Pallo-Veikot. KPV on hävinnyt kauden aikana vain kaksi ottelua ja on viisi pistettä lohkossa kolmantena olevaa Palloseuraa edellä.

 

OPS:n luottopakki Juha-Matti Huovinen on pelin alla luottavainen, vaikkakin tiedostaa vastustajan kovuuden.

 

– Meilläkin on peli parantunut koko ajan. Molemmat joukkueet ovat aika fyysisiä, niin uskon, että tulee ihan vauhdikas ja tasainen matsi.

 

Kauden avauskohtaaminen päättyi Castrénilla 3–3-lukemiin. Huovisen resepti tulevaan koitokseen on perinteinen, eli voittoa hamutakseen on edettävä puolustuspelin kautta.

 

– Se nähtiin viime pelissä, että pystytään tekemään maaleja heitä vastaan. Omassa paikoissa pitää olla huolellinen – uskon, että niitä varmastikin tulee – ja käyttää ne hyödyksi.

 

Vasenjalkainen Huovinen oli alkukaudesta loukkaantuneena, mutta on pelannut seitsemän viimeistä ottelua avauksessa vasemman pakin tontilla. OPS:n sairaslista on yhtä vaille tyhjä ja se näkyy kilpailuna pelipaikoista.

 

– Mutta kilpailua pitää joukkueessa ollakin. Ihan on hyvin mennyt nyt pelit joukkueella ja henkilökohtaisestikin voi olla ihan tyytyväinen. Ainahan sitä toki voi parantaa, Huovinen muistuttaa.

 

 

KPV – OPS sunnuntaina 26.7. kello 18.30, Kokkola.

(Toimitus)

18.07.2015

Kemppainen painottaa asennetta ja tarkkaa viimeistelyä

Tapahtumapaikkana on toisen ja viimeisen kerran tällä kaudella Raatin stadion, kun Oulun Palloseura isännöi sarjanousija Vaasan Kiistoa sunnuntaina. Pyhän jälkeen OPS palaa kotiotteluineen takaisin Castréniin, minne on vaihdettu uusi keinonurmi heinäkuun aikana. Kiisto on sarjassa jumbona kahdeksalla pisteellä. OPS kärkkyy neljäntenä (23 pistettä) viiden pinnan päässä kärkeä pitävästä KPV:stä.

Palloseuran oikealla laidalla pakkina ja laiturina tällä kaudella esiintynyt Juuso Kemppainen odottaa tulevasta kotiottelusta ennen kaikkea voittoa.

– Ehdottomasti on otettava kolme pistettä. Nousu on vielä kaikilla mielessä, kun tämä on niin tasainen sarja että ihan muutamalla voitolla pääsee kärkikamppailuun mukaan. Meidän pitäisi nyt rakentaa jonkunlaista voittoputkea, sillä olemme saaneet enimmillään vain kaksi voittoa peräkkäin tähän mennessä.

Juuso Kemppainen


Kiisto-pelin jälkeen OPS:lla on ohjelmassa vierasottelut sarjakärki Kokkolan Palloveikkoja ja kakkosena porskuttavaa Ylivieskan YPA:a vastaan. Oululaisten tähän asti pisin pinnaputki nähtiin toukokuun lopussa, kun OPS keräsi kahden voiton ja tasurin myötä seitsemän sarjapistettä. Kemppaisen mukaan viime lauantain Kerho-voiton perään olisi hyvä jatkaa pisteputkea, mutta se vaatii kovaa asennetta sunnuntaina.

– Tässä sarjassa ei ole yhtään huonoa joukkuetta, vaan kaikki pystyvät haastamaan kaikki. Voitto on asenteesta kiinni. Kun kaikilla on 110-prosenttinen asenne ja kaikki tekevät sen, mitä on sovittu, niin kolme pistettä lähtee ihan varmasti.

Kerho-ottelusta jäi kotiläksyjä etenkin maalinteon osalta.

– Kerho-pelissä oli hirvittävästi maalipaikkoja ja teimme homman itsellemme turhan vaikeaksi. Paikoista pitää tehdä maalit. Osaamme kyllä luoda paikkoja ihan riittävästi.


OPS – FC Kiisto sunnuntaina 19.7. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

10.07.2015

Sohlo: ”Meillä on hyvä luotto pelisysteemiimme”

Oulun Palloseuran pelit jatkuvat lauantaina Seinäjoella Kerho 07:n vieraana. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä, mutta Kerho 07 on paremman maalieron turvin neljäntenä ja OPS viidentenä.

 

Seinäjokisten kausi on ollut kaksijakoinen – kotonaan se on voittanut kaikki ottelut, mutta vieraissa tilillä ei ole vielä yhtään voittoa. Kauden avauskohtaaminen päättyi toukokuun puolivälissä Castrénilla OPS:n 1–0-voittoon.

 

– Lähdetään rikkomaan Seinäjoen kotitaikaa. Lauantaiksi on luvattu hyvää säätä ja vastakkain on kaksi pelaavaa joukkuetta, niin tulee varmaan ihan yleisöystävällinen peli, OPS-hyökkääjä Joonas Sohlo (kuvassa) ennakoi.

 

Sunnuntaina Oulussa OPS pelasi Sohlon mukaan 80 minuuttia hyvin, nyt oman hyvän pelin pitää saada kestämään täydet peliminuutit.

 

– Meillä on hyvä luotto pelisysteemiimme. Pitää vaan saada jokainen jätkä tekemään oma hommansa kentällä loppuun asti, niin saadaan oikea tulos aikaiseksi. Heinäkuu on erittäin tiukka kuukausi, kun meille tulee oikeastaan kaikki kärkijoukkueet vastaan, Sohlo huomauttaa.

 

27-vuotias hyökkääjä oli sivussa peleistä yli 1,5 kuukautta pohjeluun murtuman vuoksi. Loukkaantuminen sattui AC Kajaania vastaan ja mies palasi tositoimiin samaa joukkuetta vastaan sunnuntaina. Nyt mies on jo hyvässä pelikunnossa.

 

– Nyt on saanut yhden viikon treeniä lisää alle, niin olen oikein luottavainen omaan tekemiseen. Myös joukkueen tekemisessä on ollut positiivista meininkiä. Nyt, kun päästään melkein täydellä miehistöllä liikenteeseen, niin se on voimavara valmentajalle ja koko joukkueelle, Sohlo näkee.

 

 

KERHO 07 – OPS lauantaina 11.7. kello 16.00, Seinäjoki.

 

(Toimitus)

04.07.2015

Raattiin kolmea pinnaa hakemaan AC Kajaanilta

Oulun Palloseura lähtee hakemaan sunnuntai-iltana täyttä pistepottia isännöidessään AC Kajaania Raatin stadionilla.

 

Joukkueet ovat sarjataulukossa pisteen erolla toisistaan, kun AC Kajaani on kolmantena (21 p.) ja OPS viidentenä (20 p.), joten ottelulla on suuri merkitys myös lohkon kärkitaistossa pysymisen kannalta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kajaanissa kirvelevään 0–1-tappioon viime hetken vastaiskumaalilla.

 

– Kuulutan pelaajilta yhden-kahden kosketuksen keskikentän peliä ja joukkuepelaamista isolla J:llä, OPS-luotsi Erkki Paananen terottaa.

 

– AC Kajaani on hyvä ja erittäin fyysinen joukkue. Helpolla ei pisteitä saa kumpikaan, mutta kolmea pistettä lähdetään hakemaan. Nyt on pelaajien aika näyttää osaamisensa ja taitonsa. Jokainen peli tästä eteenpäin on niin sanottu raaka peli.

 

 

Palloseuran pitkäksi venyneestä sairaslistasta on voitu viikon aikana vetää yli pari nimeä, kun hyökkääjä Joonas Sohlo ja puolustuspään nigerialaispeluri Nathan Ibe ovat palanneet pelikuntoon. Lisäksi elsalvadorilainen toppari Felix Sanchez palaa pelikiellosta.

 

GBK-ottelun keltaisen kortin myötä pelikiellosta AC Kajaania vastaan on puolestaan serbipakki Ivica Milutinovic.

 

– Kolme palaa ja yksi jää pois. Loukkaantumisten osalta näyttää vihdoin valoisammalta, Paananen iloitsee.

 

 

Sunnuntai-illan kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Raatissa, sillä Castrénin kentälle vaihdetaan tekonurmi heinäkuun aikana. Näin myös toinen heinäkuun kotipeli FC Kiistoa vastaan pelataan evakossa.

 

Paananen pitää Raatissa pelaamista positiivisena asiana. Viime kesänä OPS pelasi siellä kotiottelunsa Oulun Luistinseuraa vastaan.

 

– Uskon, että joukkuetta sytyttää se, että päästään pelaamaan Raatissa. Varmasti pitäisi löytyä nyt isoa sydäntä koko joukkueelta.

 

 

OPS – AC Kajaani sunnuntaina 5.7. kello 18.30, Raatti. Tervetuloa!

26.07.2015

Karut lukemat mustan vartin myötä

Oulun Palloseuran otteet jatkuvat yhtä epätasaisina kuin kauden tähän asti, kuten OPS-luotsi Erkki Paananen kiteytti raskaan kotimatkan alkaessa Kokkolasta kohti kotia.

 

– Kauden kuva on ollut koko ajan se, että on kaksi kohtuupeliä ja sitten yksi huono. Tämä oli nyt se huono.

 

Kokkolassa nähtiin maalijuhlat, kuten OPS:n ja KPV:n edellisessäkin kohtaamisessa, mutta nyt maalinteossa onnistui vain KPV ja peli päättyi karuin 5–0-lukemiin.

 

Paananen näki hyvää joukkueen otteissa ottelun alussa. Sitten KPV meni johtoon ja tapahtui jotain selittämätöntä. Palloseuran selkärangasta kuului napsahdus ja isännät takoivat toisen puoliajan alkuun reilussa vartissa neljä maalia lisää – osin OPS-puolustuksen karkeiden virheiden avittamana.

 

– Ensimmäinen 38 minuuttia oli ihan täysin meidän peli ja oli muutama paikka tehdä maali. Kylmä totuus on se, että jos et itse tee maalia näissä peleissä paikoista, niin vastustaja tekee. Tauolla koetin painottaa, että te ette ole noin huonoja. Nyt ei voi kuin miettiä syntyjä syviä, että mistä tällainen murtuminen johtui, Paananen kertoo.

 

Kotiin päästyä valmentajilla ja pelaajilla onkin Paanasen mukaan peiliin katsomisen paikka. Siitä alkaa valmistautuminen kohti sunnuntaita, jolloin OPS suuntaa Ylivieskaan lohkokärki FC YPA:n vieraaksi.

 

– Kuusi päivää on aikaa koota itsemme parempaan peliesitykseen.

 

KPV – OPS 5 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Bright Ihionu 38 min.

2 – 0 Petteri Jokihaara 47 min.

3 – 0 Yankuba Ceesay 53 min.

4 – 0 Aki Sipilä 57 min.

5 – 0 Bright Ihionu 65 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Matthew Mendy (KPV)

2 Petteri Jokihaara (KPV)

1 Aki Sipilä (KPV)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

19.07.2015

Milutinovicin upea vapari toi kolme pistettä

Sankarin viitta sunnuntai-illan kamppailusta on helppo sovittaa kauniilla vapaapotkullaan koko ottelun ratkaisseen Ivica Milutinovicin harteille. Topparina pelannut serbi tärytti pallon vajaasta parista kympistä yläpeltiin ottelun 51. minuutilla. Vahvasti kamppailleet ja vaasalaiset tylsyttäneet Milutinovic ja topparipari Felix Sanchez olivat illan onnistujat. Myös Palloseuran keskikenttä oli vahva. Vaisua kenttäpeliä ja etenkin hyökkäyspeliä korvattiin sunnuntaina kovalla voitontahdolla.

– Me pidimme enemmän palloa ja toisella jaksolla alkoi näkyä kova tahto ja halu voittaa peli, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti.

Abdul Sesay

Abdul Sesayn paikka, mutta kiistovahti Mathias Östergård ehtii ensin palloon.Maalipaikoilla ei sunnuntaina herkuteltu. OPS-vahti Lauri Rönkkö selvisi parilla ponnistuksella koko illasta ja toisessa päädyssä torjunut Mathias Östergård pääsi myös helpolla. Vain Keithy Simpsonin toisella jaksolla esittämä kuti laittoi vaasalaisvahdin kunnolla töihin. Milutinovicin vaparille hän ei mahtanut mitään. OPS-luotsi Erkki Paananen toisti tutun virren eli sätti hyökkääjiään pelin jälkeen.

– Jatkettiin tätä oululaista jalkapalloa, ettei tehdä paikoista maaleja. Sen takia jouduttiin tappelemaan viimeinen vartti henkeen ja vereen. Ensimmäinen jakso oli näyttävää ja sievää pelaamista, mutta nopeus ja rytminmuutokset puuttuivat. Toisella puoliajalla saimme nopeutettua peliä ja jaksoimme pelata loppuun asti. Niissä viimeisissä ratkaisevissa syötöissä hyökkäyspäässä tarvitaan lisää huolellisuutta.

Juuso Kemppainen

Juuso Kemppainen kokeilee, mutta kiistopuolustuksesta ei löydy aukkoa.Voitto nosti OPS:n sarjataulukossa kolmanneksi. Kahden seuraavan viikon aikana OPS mittaa vieraissa lohkoykkösen (KPV) ja -kakkosen (FC YPA).

– Ne ovat ”kuoleman pelejä”. Kova kaksi viikkoa on edessä, mutta meillä on nyt henki päällä, kun pojat ovat pystyneet tappelemaan pisteitä. Uskon, että maalihanatkin aukeavat. Näissä peleissä punnitaan joukkueen henkinen kantti, Paananen viitoittaa.

Nathan Ibe

Illan OPS-onnistujat löytyivät puolustuspäästä. Kuvassa lähes jokaisen kaksinkamppailunsa voittaneet Felix Sanchez (takana) ja Nathan Ibe.

OPS – FC Kiisto 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Ivica Milutinovic 51 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ivica Milutinovic (OPS)
2 Mikko Inki (FC Kiisto)
1 Felix Sanchez (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

11.07.2015

OPS palasi takaisin voittojen tielle

Oulun Palloseura korjasi viime pelien kurssiaan Seinäjoella, jossa se ryöväsi ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella täyden pistepotin kotijoukkue Kerho 07:lta. OPS vei numeroiden valossa tiukan väännön nimiinsä maalein 1–2 (0–1).

 

Ensimmäinen jakso oli oululaisten täyttä hallintaa.

 

– Oli niin monta maalipaikkaa, että jos olisi saatu puolet maaliin, niin olisi johto ollut 4–0 tai 5–0. Tyhjästä maalistakin saatiin ohi. Huh huh, OPS-luotsi Erkki Paananen huokaili taiston tauottua.

 

35. peliminuutilla Keithy Simpson leikkasi laidaltaan rangaistusalueen sisään ja harhautti vastustajan puolustajan siten, että häntä jouduttiin rikkomaan. Matias Juntunen pisti pallon pilkulta varmasti maaliin.

 

Toisen puoliajan alussa OPS siirtyi jo kahden maalin johtoon Joonas Sohlon komealla ulkosyrjälaukauksella. Isäntien kavennus nähtiin 70. peliminuutilla Rasmus Karjalaisen maalatessa, ja sen jälkeen ote siirtyi hetkellisesti kotijoukkueelle.

 

– Vähän aikaa oltiin vastaanottavana osapuolena, mutta lopussa pelattiin fiksusti kulmalipulle, eikä meillä mitään hätää ollut. Pojat laukoivat tänään erittäin paljon. Ehkä vähän liiankin kaukaa, Paananen jakoi sekä ruusuja että risuja.

 

Pelin suurimmiksi onnistujiksi Paananen nosti ”Keken”, eli Simpsonin, joka oli valmentajan mukaan loistava ensimmäiset 70 minuuttia.

 

– ”Matu” (Juntunen) pelasi keskikentällä tänään hyvin ja meidän alakerta pelasi varman pelin. Maalinteko vähän tökki, mutta muuten ihan hyvää peliä oli. Nyt päästiin taas kärkitaistoon mukaan, Paananen iloitsi.

 

Voitto nosti OPS:n lohkossa neljänneksi. FC YPA ja AC Kajaani ovat pisteen päässä edellä. Lohkokärki KPV on karussa viiden pisteen verran.

 

Seuraavan ottelun Palloseura pelaa FC Kiistoa vastaan Raatin stadionilla sunnuntaina 19. heinäkuuta.

 

 

Kerho 07 – OPS 1 – 2 (0 – 1)

0 – 1 Matias Juntunen rp. 37 min.

0 – 2 Joonas Sohlo 54 min.

1 – 2 Rasmus Karjalainen 70 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Keithy Simpson (OPS)

2 Pekka Räisänen (OPS)

1 Rasmus Karjalainen (Kerho 07)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

05.07.2015

Pisteet sulivat toisen jakson virheisiin

Ensimmäisellä jaksolla kaikki näytti vielä hyvältä. Raatin stadionia isännöinyt Oulun Palloseura loi maalipaikkoja, piti palloa ja syötteli mukavasti. AC Kajaanin Quincy Osein suoraan kulmapotkusta puskema 0 – 1-maalikaan ei lannistanut OPSia. Puolen tunnin kohdalla sattunut merkkausvirhe kuittaantui työtapaturmana ja Palloseura rakenteli edelleen omia maalipaikkoja ihan riittävästi jopa taukojohtoa ajatellen. Pian nähtiinkin OPS:n tasoitus, kun Alfred Mapoka tälläsi tyylikkään osuman vapaapotkun jälkitilanteesta hieman ennen taukoa.

Toisella jaksolla ote lipsui vierailijoille. Käsikirjoitus muuttui kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä kesken OPS:n painostuksen.

– Täytyy sanoa, että ottaa päähän. Annoimme liian helppoja maaleja. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli omat paikkamme ja toisella puoliajallakin läheltä piti -paikkoja. Pelillisesti meillä ei ollut mitään hätää, mutta sitten teimme virheitä ja ne kostautuivat, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen sätti.

0 - 1

AC Kajaanin Quincy Osei pukkasi 0  - 1-johtomaalin kulmapotkusta kesken OPS:n painostuksen.OPS juoni johtomaalia, mutta yhtäkkiä AC Kajaanin Joshua Chibueze tuikkasikin pallon OPS-maalin alanurkkaan vaarattoman näköisestä hyökkäyksestä, joka lähti sivurajaheitosta. Heti tämän jälkeen OPS muutti ryhmitystään ja peräti kolme oululaispelaajaa pääsi kokeilemaan tasoitusta 16-alueen sisältä samassa tilanteessa, mutta laukaukset jäivät kajaanilaisten miesmuuriin. Kun et itse tee, niin toinen tekee. Michael Nzekwe kirmasi samasta tilanteesta läpiajoon toisessa päädyssä ja taululla oli hetkessä helposti syntyneet 1 – 3-lukemat ja peli oli sitä myöten taputeltu. OPS ei saanut enää kunnollista loppurynnistystä aikaiseksi, vaikka sinisillä oli pari vapaapotkua maukkaista paikoista 16-alueen tuntumasta.

Keithy Simpson

Maalipaikkoja riitti illan ottelussa voittoon asti, mutta viimeistely oli tällä kertaa huonoa. Kuvassa Keithy Simpson.Kausi on nyt puolivälissä ja Paanasen mukaan parannettavaa on paljon. OPS on sarjassa viidentenä viiden pisteen päässä kärkipaikasta. Putoamisviivalle on etäisyyttä samaiset viisi pistettä.

– Olen pettynyt kurinalaiseen pelaamiseen ja maalintekoon tähän asti. Lisäksi pelit ovat heitelleet liikaa. On pelattu yksi huono peli ja sitten kaksi hyvää ja niin edelleen.

OPS:n manageri Miika Juntunen ilmoitti ottelun jälkeen, ettei keskikenttäpelaaja Alfred Mapoka jatka enää Oulun Palloseurassa, vaan hänen sopimuksensa on purettu.

Vahvasti kotonaan pelannut Kerho-07 isännöi OPSia ensi lauantaina Seinäjoella. Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan Raatin stadionilla sunnuntaina 19.7. FC Kiistoa vastaan.
OPS – AC Kajaani 1 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Quincy Osei 27 min.
1 – 1 Alfred Mapoka (Felix Sanchez) 43 min.
1 – 2 Joshua Chibueze 78 min.
1 – 3 Michael Nzekwe 80 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Quincy Osei (AC Kajaani)
2 Joshua Simon Chibueze (AC Kajaani)
1 Joonas Sohlo (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)