« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - April 2015

30.04.2015

Kalle Rönkön sopimus purettu

Oulun Palloseura ja maalivahti Kalle Rönkkö ovat purkaneet yhteisymmärryksessä Rönkön pelaajasopimuksen. Taustalla on pelaajan henkilökohtaiset syyt, joiden vuoksi hän ei pysty osallistumaan peleihin ja harjoituksiin. Oulun Palloseura kiittää Kalle Rönkköä seuran eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä jatkossa.

(Toimitus)

30.04.2015

Räisänen: ”Vauhti päälle Pietarsaaressa”

Avauspelin pölyt on karistettu jaloista ja ajatukset on suunnattu jo tulevan lauantain otteluun, missä täydennysmenettelyn kautta Kakkosessa säilynyt JBK isännöi Oulun Palloseuraa. OPSin tähtäimessä on polkaista kausi viimeistään nyt käyntiin kotiavauksessa nähdyn yskimisen jälkeen. Jakobstads Bollklubb eli JBK saa vastaansa taatusti huolellisemman ja taistelevamman oululaisjoukkueen kuin Tornion Pallo-47 kauden avauksessa.

– Tasonnosto tarvitaan joka jätkältä ja nimenomaan joukkueena pitää tason nousta. Tässä sarjassa on niin kovia joukkueita, ettei yhtään pistettä ei tule ilman, että onnistumme joukkueena. Vahva alku ja kolme pistettä oli tarkoitus saada jo Torniota vastaan. Nyt meidän pitää näyttää, mitä osaamme ja laittaa vauhti päälle. Otetaan nyt se voitto ja lähdetään rakentamaan siitä voittoputkea, OPS:n kapteeni Pekka Räisänen suuntaa.

Oulun Palloseuran kapteeni Pekka Räisänen penää tasonnostoa koko joukkueelta lauantaina JBK:ta vastaan.JBK kärsi kauden avausottelussaan tappion OPSin lailla. Sarjanousija FC Kiisto haki pisteet Pietarsaaresta 1 – 2-voitolla. JBK:n osumasta vastasi Antonio Hotta. Pietarsaarelaistoppari David Nymanille heilahti tuossa pelissä punainen kortti, joten mies sovittaa pelikieltoa lauantaina. JBK:ssa pelaavat muun muassa FF Jarosta joukkueeseen liittynyt Markus Kronholm ja niin ikään liigakokemusta Jarosta omaava Mattias Wargh.

OPS-kippari Pekka Räisänen kuuluttaa huolellisen syöttöpelaamisen ja äijämäisen kaksinkamppailupelaamisen perään.

– Isoin asia on syöttöpeli ja kaksinkamppailut. Niissä olimme tosi huonoja Torniota vastaan. Jos me emme pysty syöttämään hyvin, niin hankala sitä palloa on silloin hallita, eikä pelistä tule mitään. Meidän pitää myös olla paljon vaarallisempia hyökkäyspäässä. Tämä on kuitenkin maalintekopeli. Jos et pääse edes maalipaikoille, niin ei me pelejäkään tulla silloin voittamaan.

JBK – OPS lauantaina 3.5. kello 16.00, Pietarsaari.

(Toimitus)

23.04.2015

Paananen luottoa täynnä sarja-avauksen alla

Kausi pyörähtää Oulun Palloseuran osalta käyntiin tulevana lauantaina kotiottelulla Tornion Pallo-47:ää vastaan. OPSin seurajohto kysyi pelaajiensa sitoutumista sarjanousutavoitteeseen palaverissa viimeisimmän harjoitusottelun (OPS – AC Oulu 2 – 1) jälkeen. Pelaajien vastaus kuului heti ja epäröimättä, kun kyllä ja yes napsahtivat yhtä aikaa ilmoille. Oululaisten päävalmentaja Erkki Paananen on kauden kynnyksellä luottoa täynnä monestakin syystä.

– Viimeiset harjoituspelit ovat sujuneet hyvin, joten siinä mielessä olen luottavainen. Erityisen hyvilläni olen siitä, että joukkueessa on aidosti kilpailua pelipaikoista, joten jokaisen on näytettävä parastaan koko ajan.

Kauden avausvastustaja on tuttuakin tutumpi TP-47. Joukkueet päätyivät talven harjoitusotteluissa 2 – 2-tasapeliin ja OPSin 1 – 3-voittoon. Paananen ei kuitenkaan näitä tuloksia enää tuijottele.

– Molemmilla ovat ryhmät vaihtuneet. Meille on tullut uusia pelaajia ja Torniolta puuttui viime pelissä esimerkiksi Keijo Huusko ja Tarmo Koivuranta. Harjoituspelit ja sarjapelit ovat kaksi eri maailmaa. Harjoituspeleissä katsellaan ja kokeillaan, mihin joukkue pystyy, mutta sarjapeleissä haetaan aina tulosta.

– Haluan nähdä lauantaina joukkuepelaamista, pakan pysymistä kasassa ja työntekoa joukkueen eteen. Hyvä tulos rakentuu näistä. Käytetään lisäksi yksilötaidot joukkueen hyväksi, Paananen viitoittaa.

Erkki Paananen

OPSin pitkäaikainen kakkosvalmentaja Erkki Paananen on tällä kaudella seuran päävalmentaja. Paananen toimi viisi kautta Luiz Antonion aisaparina vuosina 2009-2013.OPS-luotsi pitää Kakkosen pohjoislohkon tasoa kovana. Edes lohkovoitto ei takaa sarjanousua, sillä syksyllä on edessä lohkovoittajien nousukarsinnat.

– Kakkosessa ei ole yhtään huonoa joukkuetta. Emme missään nimessä voi aliarvioida ainuttakaan vastustajaa. Torniollakin on 12-13 erittäin hyvää pelaajaa ja siihen päälle heillä on paljon hanakoita ja taitavia nuoria pelaajia.

Oulun Palloseura on koonnut joukkueensa muutamasta aiemmasta kaudesta poiketen hyvissä ajoin ennen kauden alkua. Joukkueen runko oli  kasassa jo ennen joulua. 90-vuotisjuhlakauttaan viettävällä OPS:lla on tänä vuonna vahva oululainen pelaajarunko, joka on maustettu kahdella kemiläistaustaisella maalivahdilla sekä ulkomaalaisvahvistuksilla, joista huomattavan moni on pelannut Suomessa jo pitkään. Myös viimeksi joukkueeseen liittyneet puolustajat Ivica Milutinovic, Vladimir Nikitovic ja Keithy Simpson ovat ehtineet saada alleen useamman harjoitusottelun treeneistä puhumattakaan.

Terveystilanne Oulun Palloseurassa on kohtuullisen hyvä. Jobin postina mainittakoon kakkosvalmentaja Ari Kosken tilanne. Hän joutuu henkilökohtaisten syiden vuoksi lopettamaan valmennustehtävät ainakin toistaiseksi. Koski hyvästeli joukkueen lauantaina 18.4. pidetyssä palaverissa. OPS-manageri Miika Juntunen kiitti pidettyä valmentajaa seuran eteen tehdystä työstä ja mainitsi OPS:n oven olevan hänelle aina auki, mikäli Koski palaa valmennustehtäviin.

OPS – TP-47 lauantaina 25.4. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa seuraamaan sarja-avausta!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

16.04.2015

90-vuotisjuhlakauden logo julkaistu

Oulun Palloseura täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlakauden kunniaksi on jo aiemmin julkaistu OPS:n 90-vuotishistoriikki ja tänään seura ottaa juhlakauden ajaksi käyttöön uuden 90-vuotislogon. Logon on suunnitellut Juho Tastula / UKI Arkkitehdit Oy.

Oulun Pyrinnön palloiluosaston monivuotisen puheenjohtajan Erkki Tolkin aloitteesta 21 oululaista palloilun ystävää kokoontui Oulun Liikeapulaisyhdistyksen huoneistoon 2. syyskuuta 1925 keskustelemaan uuden palloiluseuran perustamisesta. Vilkkaan keskustelun jälkeen he valitsivat viiden henkilön toimikunnan ajamaan asiaa ja valmistelemaan uuden seuran perustamista. Toimikuntaan kuuluivat Erkki Tolkki, Taavi Tuomikoski, Aarne Virta, Kosti Marjamaa ja Hemming Peltoniemi.

Oulun Palloseuran perustava kokous pidettiin jo viikkoa myöhemmin, 9. päivänä syyskuuta samassa Oulun Liikeapulaisyhdistyksen huoneistossa.

Perustavan kokouksen puheenjohtajana toimi Erkki Tolkki, sihteerinä ja pöytäkirjan pitäjänä oli Kosti Marjamaa. Seuran nimestä käytiin vilkasta keskustelua. Nimiehdotuksina tuli esille Oulun Palloseura, Oulun Palloilijat ja Oulun Palloveikot. Kokous päätti äänestyksen jälkeen hyväksyä uuden seuran nimeksi Oulun Palloseura väliaikaisen toimikunnan ehdotuksen mukaan. Tolkki tiesi kertoa, että uuteen seuraan oli liittynyt jo 67 jäsentä, joista kannatusjäseniä oli 11.

Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Niilo Ahonen sekä johtokunnan muiksi jäseniksi Taavi Tuomikoski, Aarne Virta, Gunnar Blomqvist, Väinö Laaksonen, Hemming Peltoniemi ja Erkki Tolkki.

(Lähde: Anttinen, Pekka 2014. Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa. Botnia-69 ry, Lahti.)

(Toimitus)

15.04.2015

OPS kiinnitti testipelaajiaan - joukkueeseen hurja määrä osaamista ja kokemusta

Sarjanousua Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut viisi pelaajasopimusta joukkueen testattavana pitkään olleiden pelaajien kanssa. Varsinkin joukkueen puolustus vahvistuu uusien sopimuksien myötä hurjasti.

Oikean pakin tontille OPS kiinnitti kolmessa testiottelussa vakuuttaneen Keithy Simpsonin (25), joka pelasi koko viime kauden Veikkausliigaa Vaasan Palloseuran riveissä. Hän on pelannut kaksi ottelua Jamaikan maajoukkueessa ja 12 ottelua Jamaikan alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Keskikentän pohjalla viihtyvä Alfred Mapoka (29) on tehnyt pitkän uran Suomessa Tornio Pallo-47:n organisaatiossa kuuluen jo kaudella 2005 torniolaisten liigamiehistöön. Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen lisäksi hän on pelannut ammattilaisena kotimaansa Kamerunin, Libyan, Italian ja Bulgarian pääsarjoissa.

Vasenjalkainen serbipakki Ivica Milutinovic (31) omaa 211 ottelun verran kokemusta Serbian liigasta ja 54 ottelun verran Kyproksen 1.divisioonasta. Topparin paikalle hankitun Vladimir Nikitovicin (32) kokemus on vielä kovempi. Hän on voittanut muun muassa Makedonian liigan mestaruuden (2011) sekä pelannut pääsarjatasolla Bosnia-Hertsegovinassa, Montenegrossa ja kotimaassaan Serbiassa.

Laitahyökkääjän kaistalla viihtyvä oululaislupaus Konstantin Belov (18) vakuutti niin ikään OPS:n valmennusjohdon testijakson aikana. Belovin sopimus on kaksivuotinen. Muiden pelaajien kanssa on solmittu ensi kautta koskevat sopimukset.

Palloseuralla on koossa 19 sopimuspelaajaa lauantaina 25.4. kotiottelulla Tornion Pallo-47:ää vastaan alkavalle kaudelle.

Uudet pelaajat
Keithy Simpson, Vladimir Nikitovic, Ivica Milutinovic, Alfred Mapoka ja Konsta Belov.Keithy Simpson
19.4.1990, Jamaika
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2014: Vaasan Palloseura
2012-2014: North East Stars F.C.
2011-2012: Tivoli Gardens F.C.
2011: Portmore United F.C.
2009: Whitecaps Residency (lainalla)
2008-2011: Sporting Central Academy
2007-2008: Cavalier S.C.


Alfred Mapoka
29.9.1985, Kamerun
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2014: Tornion Pallo-47
2010-2014: Al Ahli Tripoli
2008-2010: PFC Bolev Plovdiv
2007-2008: Tornion Pallo-47
2006-2007: Acade Sport
2005-2006: Tornion Pallo-47
2003-2005: Acade Sport


Ivica Milutinovic
20.10.1983, Serbia
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2015: BSK Borca
2014: Borac Cacak
2012-2013: BSK Borca
2010-2012: Ethnikos Achna
2008-2010: Banat Zrenjanin
2005-2008: Radnicki Obrenovac
2003-2005: Mladi Obilic


Vladimir Nikitovic
4.12.1980, Serbia
Puolustaja

Aiemmat seurat:
2014: Donji Srem
2013: Polet Ljubic / Bregalnica Stip
2012: Metalurg Skopje
2010-2012: Shkendija
2010: FC Kom
2009: Partizan Bumbarevo Brdo
2008-2009: Sarajevo
2007: Sloboda Cacak (lainalla)
2006-2008: Radnicki Kragujevac
2004-2006: Metalac Gornji Milanovac
2003-2004: Takovo
2001-2003: Remont Cacak


Konstantin Belov
12.1.1997, Oulu
Hyökkääjä

Aiemmat seurat:
2014: Oulun Luistinseura

(Toimitus)

12.04.2015

OPS:lle turnausvoitto

Oulun Palloseura oli suvereeni Tornion Pallo-47:n järjestämän turnauksen finaalissa OrPA:a vastaan. Kun kaksi oululaista joukkuetta oli vastakkain turnausfinaalissa, pelattiin ottelu turnausohjelmasta poiketen Oulussa Castrénin kentällä. OPS:n lisäksi turnaukseen osallistuivat TP-47, PS Kemi, FC Santa Claus AC, OrPA ja KPV.

OPS - OrPA

OPS voitti OrPA:n maalein 4 - 1.Finaalin avausjakso oli täydellistä OPS:n pyöritystä. Toisella jaksolla otteet tasoittuivat, vaikka OrPA pelasi viimeisen puoli tuntia vajaalla.

–Kontrolloimme koko pelin, eikä missään vaiheessa ollut mitään hätää. Joukkue oli erittäin kurinalainen. Säilytetään tämä sarjan alkuun, voittoon tyytyväinen OPS-luotsi Erkki Paananen totesi.

Joonas Sohlo

Joonas Sohlon paikka, mutta laukaus painuu maalivahdin ja maalin välistä ohi.Palloseura ratkaisi ottelun alle puolessa tunnissa. Nathan Ibe puski avausmaalin Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta vartin kohdalla. Juntunen vastasi itse seuraavasta maalista, joka syntyi rangaistuspilkulta. Heti tämän perään Juuso Kemppainen puski tarkasti testipelaaja Alanzo Adlamin keskityksen verkkoon. Nathan Ibe oli epäonninen OrPA:n ainoassa maalissa. Kaukaa annettu vapaapotku muutti suuntaa Iben päästä, eikä Lauri Rönkkö ehtinyt enää reagoimaan OPS:n maalilla. Joonas Sohlo niittasi loppulukemat maalin edustalta Konstantin Belovin petaamasta tilanteesta.

– Meidän pitää parantaa vielä syöttöpeliä ja pallon pitämistä sarjapeleihin. Myöskin näistä kaikista maalipaikoista pitää tehdä sarjapelissä maalit, Paananen sanoi.

 

Serbit

OPS testasi viikonlopun turnauksessa muun muassa kahta serbipuolustajaa:Vladimir Nikitovicia ja Ivica Milutinovicia.OPS – OrPa 4 – 1 (3 – 1)
1 – 0 Nathan Ibe (Matias Juntunen) 17 min.
2 – 0 Matias Juntunen rp. 22 min.
3 – 0 Juuso Kemppainen (Alanzo Adlam) 24 min.
3 – 1 Nathan Ibe (oma maali) 41 min.
4 – 1 Joonas Sohlo (Konstantin Belov) 83 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen (50. Jan Kesti)
Ivica Milutinovic (67. Joni Leskelä)
Nathan Ibe
Matias Juntunen (65. Aleksi Autti)
Joni Lämsä (45. Abdul Sesay)
Juuso Kemppainen (45. Konstantin Belov)
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam (67. Eelis Koskinen)

Kalle Rönkkö
Alfred Mapoka
Juha-Matti Huovinen

(Toimitus)

11.04.2015

OPS:lle voitto Santa Clausista ja tappio PS Kemille rankkarikisassa

Oulun Palloseura kuittasi 3 – 0 voiton Kemissä pelatussa turnauksessa FC Santa Clausista. Päivän avausottelun OPS hävisi PS Kemillä rangaistuspotkukilpailussa maalein 4 – 3. Varsinainen peliaika päättyi 0 – 0-tasatulokseen. Päivän molemmat pelit olivat kestoltaan vain 2 x 25 minuuttia. Sunnuntain sijoitusottelu pelataan normaalimittaisena.

– Pelattiin PS Kemiä vastaan kurinalaisesti ja pystyttiin jopa kontrolloimaan peliä. Opettelimme joukkuepuolustamista ja vastaiskuja. PS Kemi on hyvä Ykkösen tason joukkue, mutta me emme olleet tänään yhtään huonompia kuin he. Pieniä virheitä oli, jotka pitää pystyä vielä korjaamaan, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen niputti.

Iltapäivän toisen ottelun FC Santa Clausia vastaan Paananen summasi näin.

– Kontrolloitiin palloa koko peli ja odotettiin vain, milloin maaleja alkaa tulla. Toisella jaksolla teimme kaksi hienoa maalia ja lopun jäädytyksen aikana vielä yhden. Hallittiin, pidettiin palloa, eikä missään vaiheessa ollut mitään hätää.

PS Kemi – OPS 4 – 3 rp. (0 – 0)
1 – 0 PS Kemi
1 – 1 Matias Juntunen
1 – 1 PS Kemi
1 – 2 Joonas Sohlo
2 – 2 PS Kemi
2 – 2 Ivica Milutinovic
3 –2 PS Kemi
3 – 3 Nathan Ibe
4 – 3 PS Kemi
4 – 3 Alanzo Adlam

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe
Matias Juntunen
Joni Lämsä
Juuso Kemppainen
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam

Jan Kesti
Joni Leskelä
Eelis Koskinen
Alfred Mapoka
Abdul Sesay
Juha-Matti Huovinen
Konstantin Belov
Aleksi Autti

OPS – FC Santa Claus AC 3 - 0 (0 - 0)
1 – 0 Joni Lämsä (Matias Juntunen)
2 – 0 Alanzo Adlam
3 – 0 Konstantin Belov (Joonas Sohlo)

OPS:n kokoonpano:
Kalle Rönkkö
Keithy Simpson
Vladimir Nikitovic
Pekka Räisänen
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe
Matias Juntunen
Joni Lämsä (30. Aleksi Autti)
Juuso Kemppainen (25. Konstantin Belov)
Joonas Sohlo
Alanzo Adlam

Jan Kesti
Joni Leskelä
Eelis Koskinen
Alfred Mapoka
Abdul Sesay
Juha-Matti Huovinen

(Toimitus)

18.04.2015

AC Oulu nurin kauden kenraaliharjoituksessa

Oulun Palloseuralta nähtiin erittäin vakuuttava esitys kauden viimeisessä harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. OPS piti ohjaksia käsissään koko 90-minuuttisen ajan muutamia toisen jakson uinahduksia lukuun ottamatta.

– Olen erittäin tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon ja toiseen puoliaikaan sen puoliväliin asti. Lopussa moni pelaaja alkoi luistamaan ja annoimme turhaan löysää. Pitää muistaa, ettei näitä pelejä kävelemällä hoideta. 2 -0-johtoasemassa pitää malttaa pelata puolustuksen kautta, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen totesi.

– Siihen olen tyytyväinen, että jokainen pelaaja esiintyi omalla tasollaan ja se teki joukkuepelistä hyvän, hän lisäsi.

1 - 0

Pekka Räisänen puski OPS:n 1 - 0-johtoon hieman ennen taukoa.Pekka Räisänen puski maalin edustalta Palloseuran johtoon Alfred Mapokan lähettämästä keskityksestä. Toisen jakson alussa Matias Juntunen käynnisti nopea vastaiskun, jonka päätteeksi Konstantin Belov osui Abdul Sesayn tarjoilemasta tilanteesta. Tunnin pelin jälkeen OPS löysäsi ja AC Oulu sai käytännössä pelin ainoat tilanteensa. Pekka Welling kavensi loppunumerot läpiajosta juuri, kun pelikelloon pyörähti 90 minuuttia.

Lauri Rönkkö

Laurin Rönkön ei tarvinnut montaa kertaa puuttua peliin koko 90-minuuttisen aikana.OPS-torjuja Lauri Rönkön mukaan kenraaliharjoitus antoi hyvä eväät ensi lauantaina alkavaan sarjaan.

– Hienoa, että tehtiin toisella puoliajalla vielä toinen maali ja pystyttiin pitämään palloa. Pääasia, että voitettiin. Tästä on mukava lähteä tosipeleihin. Meidän uudet vahvistukset näyttävät kaikki hyviltä jätkiltä, joten olemme valmiita hakemaan joukkueena täysiä pistepotteja heti, kun kausi alkaa.

OPS isännöi sarja-avauksessa Tornio Pallo-47:ää ensi lauantaina kello 16.00 alkaen Castrénin kentällä.

OPS

OPS:n viimeiset harjoitusottelut PS Kemiä, FC Santa Clausia, OrPA:aa ja AC Oulua vastaan enteilevät hyvää kautta.


>> Lisää kuvia ottelusta Oulun Palloseuran Facebook-sivuilla


OPS – AC Oulu 2 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Pekka Räisänen (Alfred Mapoka) 41 min.
2 – 0 Konstantin Belov (Abdul Sesay) 55 min.
2 – 1 Pekka Welling 90 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Keithy Simpson
Pekka Räisänen (c)
Vladimir Nikitovic
Ivica Milutinovic
Nathan Ibe (68. Joni Lämsä)
Matias Juntunen (80. Eelis Koskinen) (89. Juha-Matti Huovinen)
Alfred Mapoka
Juuso Kemppainen (45. Konstantin Belov)
Abdul Sesay
Joonas Sohlo

Kalle Rönkkö
Aleksi Autti
Gzim Hasani
Joni Leskelä
Jan Kesti

(Toimitus)

06.04.2015

Kylmää kyytiä Luleåssa

Oulun Palloseura ei pystynyt vieraskentällä yhtä vakuuttavaan esitykseen ruotsalaista Luleå IFK:ta vastaan kuin viikko sitten Oulussa pelatussa ottelussa. Luleå voitti toisena pääsiäispäivänä pelatun ottelun vahvan alun turvin maalein 5 – 0.

– Meillä oli avauksessa kolme uutta miestä ja pelaajien yhteispeli ei toiminut alussa. Keskittyminen oli aivan jossain muualla. 4 – 0-tilanteessa muutettiin viiden pelaajan paikkoja ja saatiin sillä vähän herätetty joukkuetta. Alakerralle ja keskikentälle annettiin taktiset neuvot viime Luleå-pelin perusteella, mutta ne eivät näkyneet missään. Pelaaminen oli täysin kuritonta, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen sätti.

– Meillä on kova työ edessä, hän lisäsi.

Luleå IFK – OPS 5 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Luleå IFK 2 min.
2 – 0 Luleå IFK 5 min.
3 – 0 Luleå IFK 7 min.
4 – 0 Luleå IFK 17 min.
5 – 0 Luleå IFK 69 min.

OPS:n kokoonpano:
Lauri Rönkkö
Joni Lämsä (45. Eetu Uusitalo)
Vladimir Nikitovic
Jan Kesti (45. Joni Leskelä)
Pekka Räisänen
Keithy Simpson
Matias Juntunen (67. Aleksi Autti)
Alfred Mapoka
Joonas Sohlo (80. Konstantin Belov)
Abdul Sesay
Alanzo Adlam (45. Juuso Kemppainen)

 

Kalle Rönkkö

 

(Toimitus)

25.04.2015

Tahmainen aloitus kaudelle

Taistelutahto oli päivän sana Castrénin kentällä lauantaina, kun Oulussa vieraillut Tornion Pallo-47 nappasi arvokkaan päänahan kauden avauksessa. OPS-pelaajat astelivat päät painuksissa pukusuojaan 0 – 1-tappio niskassaan. Viimeisissä harjoitusotteluissa nähty hyvä ilme oli kateissa sarja-avauksessa.

– Ideat olivat hukassa. Hävisimme kaksinkamppailut, tuli syöttöharhoja, emmekä auttaneet toisiamme, OPSin päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti tappion syyt.


Abdul Sesay

Torniolaistopparit Keijo Huusko ja Jonathan Dunyin olivat hankalia ohitettavia. Tässä murtautumista yrittää Abdul Sesay.Isännillä oli vaikeuksia päästä kunnollisille maalintekopaikoille koko 90-minuuttisen ajan. Paanasen mainitsemat ideat loppuivat etenkin hyökkäyskolmanneksella, eikä vierasmaalia vartioinutta 20-vuotiasta Tatu Kujanpäätä saatu tästä johtuen puntariin. Vierailijoiden viljelemät pystypallot aiheuttivat myös ongelmia, kun huomattava määrä kakkospalloista jäi torniolaisille.

Vierasvoiton ratkaisi OPSin kautta Tornioon vuonna 2012 löytänyt senegalilaishyökkääjä Francois Badji, joka osui läpiajosta juuri ennen taukovihellystä. Tilanteen pohjusti topparin tontilta rohkean nousun esittänyt Jonathan Dunyin. Hän tarjosi kuljetuksensa päätteeksi nappisyötön Badjille, jonka sijoitus painui verkkoon ohi OPS:n maalia vartioineen Lauri Rönkön. Hetkeä aiemmin Rönkkö onnistui torjumaan Badjin läpiajon.

– OPS on yksi sarjan ennakkosuosikeista, joten olen todella tyytyväinen vierasvoittoon. Yksi teemoistamme tälle kaudelle on tasaisten otteluiden kääntäminen voitoiksi. Tänään kävi juuri näin. Tulos on valmentajan kannalta paras mahdollinen, kun omiin ei tule yhtään maalia, TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev iloitsi.

OPS painosti lopussa rajusti, mutta tuloksetta. Muun muassa Pekka Räisänen siirtyi kärkeen viimeisen 20-minuuttisen ajaksi. Kuvassa Räisäsen topparipari Vladimir Nikitovic yrittää maalia vapaapotkusta.


OPS-hyökkäyksessä kovasti yrittänyt Joonas Sohlo tiivisti tappiotunnelmat seuraavasti.

– Koko joukkue alisuoritti. Tuntui kyllä hyvältä ennen peliä, mutta ei tuntunut pelin jälkeen.

Avausottelun pölyt ovat nyt karisseet jaloista ja edessä on vielä 26 ottelua, joista seuraava on ensi lauantaina Pietarsaaressa JBK:ta vastaan. Palloseuran seuraava kotiottelu pelataan äitienpäivänä 10. toukokuuta Kokkolan GBK:ta vastaan Castrénissa.

 

 OPS – TP-47 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Francois Badji (Jonathan Dunyin) 45 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Francois Badji (TP-47)
2 Joonas Sohlo (OPS)
1 Keijo Huusko (TP-47)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)