« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - January 2015

28.01.2015

OPS:lle kova vahvistus alakertaan

90-vuotisjuhlakauteen valmistautuva Oulun Palloseura on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen nigerialaistoppari Nathan Iben (21) kansa. "Nata" vakuutti OPSin seurajohdon Pietarsaaressa pelatussa tammiturnauksessa.

– Odotan häneltä erittäin paljon. Hän tuo alakertaan hyviä vaihtoehtoja, koska hän pystyy pelaamaan muillakin paikoilla kuin topparina. Sanoisin, että tämä kaveri on parempi kuin Augustine Jibrin, joka pelasi meillä aikoinaan topparina, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen vertaa.

Paananen kuvailee Nathan Ibeä puolustajaksi, joka lukee ja ennakoi peliä hyvin, avaa peliä tarkasti sekä on erittäin vahva kaksinkamppailuissa.

– Lisäksi yksi hyvä ominaisuus on pelinohjaaminen. Hän on kentällä äänessä koko ajan, Paananen lisää.

Myös korkeammilla sarjatasoilla oltiin kiinnostuneita nigerialaistopparista, mutta Oulussa asuva ja hyvin viihtyvä "Nata" halusi jäädä tuttuun kaupunkiin.

– On kunnia olla OPSin pelaaja. Täällä on mukavat valmentajat ja mukava manageri. Taisteluhenki on päällä joka paikassa, ja kun näkee tällaisia ihmisiä ympärillä, niin se lisää taistelutahtoa ja halua voittaa kaikki pelit. Jalkapallo on joukkuepeli eli tärkeintä on pelata joukkueelle ja joukkueena, Nathan Ibe kertoo.

– Suomi on hyvä paikka pelata, kehittyä ja päästä eteenpäin uralla mahdollisesti isompiin maihin, hän jatkaa.

Nathan Ibe on Palloseuran 15 sopimuspelaaja. OPS hakee edelleen vahvistuksia joukkueeseensa.


Ibe Nathan Ifeanyi
Puolustus / keskikenttä
22.9.1993, Nigeria

Aiemmat seurat:
FC Kemi, Ouk United Club (Nigeria) ja Akwara United Club (Nigeria)

(Toimitus)

26.01.2015

OPS Akatemia hakee päävalmentajaa

OPS Akatemian joukkue hakee päävalmentajaa kaudelle 2015. Joukkue pelaa kolmatta kauttaan Miesten Kolmosen Pohjois-lohkossa. Joukkueesta ja seurasta löytyy taustavoimia ja tukea valmennukseen, mutta varsinaista päävalmentajaa ei tällä hetkellä ole. Joukkueen runko on harjoitellut jo marraskuusta lähtien ja tällä hetkellä harjoituksia vetävät OPS:n edustusjoukkueen valmentajat.

Kaudella 2015 Kolmosen Pohjois-lohkossa on 11 joukkuetta, ja valtaosa otteluista pelataan keskellä viikkoa Oulussa. Pyrimme sopimaan viikonloput pääsääntöisesti vapaiksi. Tiedossa on kolme bussimatkaa (n. 250km/suunta: kerran Rovaniemelle ja kaksi kertaa Kajaaniin). Jos olet valmis sitoutumaan 2-4 kertaa viikossa valmentajan tehtävien hoitoon pientä korvausta vastaan, ota rohkeasti yhteyttä numeroon 045 674 6964!

 

Helmikuun alussa Akatemian mukaan on mahdollisuus vielä kenellä tahansa tulla näyttämään taitojaan. Ensimmäiset avoimet harjoitukset ovat maanantaina 2.2.2015 klo 20.45-22.30 OPS-Hallissa Välivainiolla.

 

Avoimet harjoitukset Helmikuussa:

 

Pvm

  

Klo

  

Paikka

Ma 2.2.   20.45-22.30   OPS-Halli
Ti 10.2.   20.45-22.30   OPS-Halli

 

Akatemian Harjoitusohjelma >>

(Toimitus)

21.01.2015

OPS-hallin loput irtovuorot myynnissä

Oulun Palloseuran harjoitushallista löytyy vielä muutamia vapaita irtovuoroja arki-iltaisin. Arki-iltojen vakiovuoroista vapaana on vielä perjantai kello 17-18. Tarkista kaikki vapaat vuorot tästä

>> Vapaat vuorot

 

Kevään irtovuorojen tiedustelut:

toimisto(at)ops.fi

(Toimitus)

10.01.2015

Juha-Matti Huovinen palaa OPSin alakertaan - Jan Kestille kahden vuoden pesti

90-vuotisjuhlakauteen valmistautuva Oulun Palloseura saa riveihinsä jälleen yhden paluumuuttajan, kun Juha-Matti Huovinen (30) (kuvassa) solmi OPSin kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Vasempana pakkina tai keskikentällä mieluiten luutiva "Juhis" on edustanut Palloseuraa kausilla 2011-2013 Ykkösessä. Viime kauden hän pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Mukava palata tuttuun seuraan. Valmentaja, huoltaja ja moni pelaaja ovat ennestään tuttuja ja joukkueessa on paljon suomalaisia jo tässä vaiheessa kautta, joten on mukava lähteä uuteen kauteen nousu mielessä, Huovinen juttelee.

Loukkaantumisen takia vain seitsemän ottelua viime kaudella pelannut "Juhis" lupaa näyttää ensi kaudella aiemmilta vuosilta tuttua pelaamistaan eli tinkimätöntä oman maalin suojelua.

– Vasenjalkaisuus on myös yksi hyvä ominaisuus, mitä tuon ja kokemus. Tiedän kuviot, joten voin ohjata ja auttaa nuoria pelaajia omalta osaltani, jotta saadaan joukkueena paras irti.

OPS-luotsi Erkki Paananen on erittäin tyytyväinen saadessaan jälleen yhden paluumuuttajan joukkueeseensa.

– Hänellä on monen vuoden kokemus OPS:sta ja olen valmentanut häntä monena vuonna Ykkösessä, joten tiedän tarkalleen hänen taidot ja kokemuksen. Joukkueessa pitää olla rutiinia ja kokemusta, kun tavoitellaan nousua. Hän on loistava pelaaja meille, Paananen kertoo.

Huovisen lisäksi OPS on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen OLS:n B-junioreista OPSiin siirtyvän lupaavan oululaistopparin, Jan Kestin (17) kanssa. Toisen polven opsilainen on innoissaan uran ensimmäistä sopimuksestaan miesten joukkueeseen. Hän on harjoitellut joulukuun alusta lähtien OPSin mukana.

– Tuon varmaa pallollista peliä ja kovaa taistelua, Kesti lupaa.

Huovisen ja Kestin myötä OPS:lla on koossa 14 sopimuspelaajaa ensi kaudeksi.


Juha-Matti Huovinen
Puolustaja / keskikenttä
23.9.1984, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: Oulun Luistinseura
2013: Oulun Palloseura
2012: Oulun Palloseura
2011: Oulun Palloseura
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: FC OPA
2007: FC OPA
2006: Tervarit
2005: OLS
2004: OLS
2003: OLS

Jan Kesti
Puolustaja
2.7.1997, Helsinki

(Toimitus)

08.01.2015

Lisää harjoitusotteluita sovittu

Oulun Palloseura kohtaa tammi-helmikuun aikana kovia vastustajia harjoitusotteluissa. Pietarsaaren Jaron isännöimässä tammiturnauksessa OPS kohtaa Piteå IF:n sekä FF Jaron tai KPV:n. Oululaisittain mielenkiintoinen harjoitusottelu pelataan 31. tammikuuta, kun AC Oulu ja OPS asettuvat vastakkain.

 

Helmikuun lopussa OPS osallistuu PS Kemin järjestämään turnaukseen, missä oululaiset kohtaavat TP-47:n sekä PS Kemin tai JJK:n. Kakkoseen noussut FC Santa Claus AC vierailee Oulussa 28. helmikuuta.

>> Harjoitusottelut 2015

(Toimitus)

31.01.2015

Muutamat hyvät hetket eivät riittäneet AC Oulua vastaan

Kaksi hyvää kymppiä molempien jaksojen aluissa ei riittänyt Oulun Palloseuralle harjoitusottelussa AC Oulua vastaan. AC Oulu oli vahvempi varsinkin ensimmäisen jakson vanhetessa ja piti pelin hallussaan myös sekavalla toisella puolikkaalla. OPSin parhaat hetket olivat heti tauon jälkeen, mutta Abdul Sesayn toisen varoituksen myötä saama punainen kortti 56. minuutilla tylsytti Palloseuran haaveet voitosta.

– Ensimmäinen jakso oli vaikea. Kaverilla oli keskikentällä aivan liikaa tilaa ja olimme sen takia kusessa. Toisella jaksolle tulimme erittäin hyvin peliin mukaan ja saatiin tasoitus, mutta emme pystyneet alivoimalla enempään ja loppu meni pitkän pallon räivimiseksi. AC Oulun maalit tulivat meidän omista virheistä. Tasoero oli tänään tämä, OPS:n maalilla torjunut Lauri Rönkkö niputti.

– Oli siellä muutamia hyviäkin juttuja ja onneksi näitä pelejä on tulossa vielä paljon, niin pääsemme hieromaan peliä paremmaksi. Tästä jatketaan hommia, hän suuntasi.

Abdul Sesay pääsi heti alkuminuuteilla nokikkain AC Oulun maalia vartioineen Johannes Wentinin kanssa, mutta kuti suuntautui suoraan veskarin syliin. Tasaisen alun jälkeen AC Oulu alkoi hallita peliä selkeämmin ja 19. minuutilla liukasjalkainen Aapo Heikkilä karkasi laidaltaan ja ampui ottelun avausmaalin. Pian tämän perään AC Oulu sahasi OPSin puolustuksen levälleen ja Henry Mäkäräinen viimeisteli takatolpalta tyhjiin 2 – 0. Matias Juntunen kavensi rangaistuspilkulta numeroiksi 2 – 1 juuri ennen taukoa.

Sohlo ja Vandell

Täksi kaudeksi paitoja vaihtaneet Joonas Sohlo ja Iiro Vandell.Toisen jakson alku lupaili opsilaisittain hyvää, mutta Sesayn ulosajo kuihdutti hyvät enteet. Vaihdosta tulleet hyökkääjät Juuso Kemppainen ja Eetu Uusitalo järkkäsivät vielä toivoa, kun Uusitalo vapautti Kemppaisen läpiajoon. ”Juse” tasoitti lukemat 63. minuutilla, mutta tiimalasissa oli lopulta liikaa hiekkaa tasapeliä ajatellen. Toni Tahvanaisen kahden maalin (75 min. ja 78 min.) myötä AC Oulu voitti paljon yleisöä Heinäpäähän vetäneen harjoitusottelun maalein 4 – 2.

– Meillä oli vaikeuksia päästä peliin mukaan. AC Oulu on hyvä joukkue ja he kyllä osaavat syöttää ja laittaa vastustajan juoksemaan silloin, kun pelataan vajaalla. Tässä on nyt kuukauden verran treenattu ja saatu ensimmäiset pelit isolla kentällä alle. Ne ovat aina vaikeita. Harjoituspelejä on tulossa vielä paljon ja niissä pitää pystyä parantamaan, OPS-kippari Pekka Räisänen totesi.

2-2

Palloseuran pirteimpiin kuuluneet Juuso Kemppainen, Eelis Koskinen, Joni Lämsä ja Eetu Uusitalo juhlivat 2 - 2-tasoitusmaalia.OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tiivisti ottelun näin.

– Täytyy sanoa, että olen super-pettynyt joukkueeseen. Meillä oli omat hetkemme kääntää peli, mutta esimerkiksi nyt nähtyä ulosajoa en tule sulattamaan. Kovaa saa pelata, mutta pitää pelata oikein. Vaihdosta kentälle tulleet pelaajat näyttivät oikeanlaista työmoraalia. He tekivät töitä ja näyttivät, kuka haluaa päästä avaukseen.

– Tiedämme kyllä, mille pelipaikoille tarvitsemme vielä vahvistuksia.

OPS:n harjoituspelit jatkuvat ensi viikolla Suomessa leireilevää vapaista yhdysvaltalaispelaajista koottua joukkuetta vastaan.


AC Oulu – OPS 4 – 2 (2 – 1)
1 – 0 Aapo Heikkilä 19 min.
2 – 0 Henry Mäkäräinen 28 min.
2 – 1 Matias Juntunen rp. 45 min
2 – 2 Juuso Kemppainen (Eetu Uusitalo) 63 min.
3 – 2 Toni Tahvanainen 75 min.
4 – 2 Toni Tahvanainen 78 min.

OPS:n kokoonpano
Lauri Rönkkö (mv)
Juha-Matti Huovinen
Miikka Paldan (45. Jan Kesti)
Pekka Räisänen (C)
Roope Blomberg (67. Juuso Haapala)
Aleksi Autti (35. Eelis Koskinen)
Matias Juntunen
Abdul Sesay (56. ulosajo)
Joni Lämsä
Sami Karjalainen (45. Juuso Kemppainen)
Joonas Sohlo (61. Eetu Uusitalo)

(Toimitus)

24.01.2015

Paananen tyytyväinen turnausantiin finaalitappiosta huolimatta

Tammiturnauksen isäntäjoukkue Pietarsaaren Jaro ei päästänyt koko viikonlopun aikana yhtään palloa omaan verkkoonsa. Kahta sarjaporrasta alempana pelaava Oulun Palloseura myönsi liigajoukkueen paremmuuden turnausfinaalissa maalein 4 – 0. OPS haastoi Jaroa sitkeästi pitämällä tulostaululla luvut 1 – 0 lähes päätösvihellykseen asti. Viimeisen kympin aikana väsynyt OPS laski kolme maalia omiin.

– Eilisen, loistavan pelin jälkeen olen tähänkin osittain tyytyväinen. Viimeisen kympin aikana peliä ei saisi päästää repsahtamaan noin, mutta muuten laitettiin Jarolle hanttiin ja pystyimme luomaan omiakin paikkoja. Lähdimme otteluun puolustusvoittoisesti emmekä päästäneet Jaroa helpolla, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen kertasi.

Jaron johtaessa peliä yhdellä maalilla, oli Matias Juntusella ja eilen osuneella Joni Lämsällä paikat tasoitukseen, mutta tilanteet kuivuivat, eikä Tellushallissa nähty oululaismaalia. OPS:n tolppien välissä tänään torjunut Kalle Rönkkö piti Palloseuran pitkään pelissä mukana, mutta Jaron loppuryminälle hänkään ei voinut mitään. Sopimuspelaajien lisäksi OPS:n kokoonpanossa nähtiin viisi testipelaajaa sekä OPS Akatemian pelaajia.

– Olen tyytyväinen osaan testipelaajista. Turnauksessa nähtiin, ketkä pelaajista pystyvät pelaamaan meillä ja mille pelipaikoille tarvitsemme vielä vahvistuksia. Kaksi peliä kahdessa päivässä matkustamisineen kertoi myös sen, että kuntopuolella on vielä tekemistä. Nyt on kuitenkin vasta tammikuu ja hommat jatkuvat tästä suunnitelman mukaan, Paananen kertoi.

FF Jaro – OPS 4 – 0 (1 – 0)

(Toimitus)

24.01.2015

OPS eteni tammiturnauksen finaaliin Jaron vastustajaksi

Oulun Palloseura kukisti kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan ruotsalaisseura Piteå IF:n Pietarsaaressa rangaistuspotkukilpailun jälkeen maalein 6 – 4. Varsinainen peliaika päättyi tasatulokseen 2 – 2. Varsinkin avausjakso oli mallikasta pelaamista oululaisilta. Toinen jakso oli tasaisempaa taistelua.

OPS kohtaa turnauksen finaalissa Kokkolan KPV:n maalein 3 – 0 voittaneen Pietarsaaren Jaron.

OPS – Piteå IF 6 – 4 rp. (2 – 2)

1 – 0 Joni Lämsä 34 min.
1 – 1 James Burgin 63 min.
2 – 1 Abdul Sesay 64 min.
2 – 2 Robert Lindström 86 min.

Rangaistuspotkut:
Richard Nordlund 2 – 3
Matias Juntunen 3 – 3
Arish Nouri 3 – 3
Nata Ifeanyi Ibe 4 – 3
Martin Oskarsson 4 – 3
Abdul Sesay 5 – 3
Rob Clarke 5 – 4
Joonas Sohlo 6 – 4

>> Lue tarkempi otteluraportti FF Jaron sivuilta

(Toimitus)