« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - vuosi 2014

29.12.2014

Edustuksen ja Akatemian yhteisharjoitukset alkavat - OPS osallistuu FF Jaron tammiturnaukseen

Oulun Palloseuran edustusjoukkue ja Kolmosessa pelaava OPS Akatemia harjoittelevat tammikuun ajan yhdessä OPS-hallissa. OPS osallistuu tammikuun lopussa Pietarsaaren Jaron isännöimään tammiturnaukseen, jossa Palloseura kohtaa Piteå IF:n ja sijoitusottelussa joko FF Jaron tai KPV:n.

>> Harjoitusottelut
>> Harjoitusohjelma (Akatemia)

(Toimitus)

22.12.2014

OPS-paitaan palaava Lauri Rönkkö täydentää maalivahtiosaston

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen kemiläislähtöisen maalivahdin Lauri Rönkön (29) kanssa. Isoveli Kalle Rönkkö siirtyi OPSiin jo aiemmin. Kokeneet Rönkön veljekset ovat OPS:ssa uuden tilanteen edessä, sillä yhteistä historiaa samassa joukkueessa pelaamisesta on pitkistä urista huolimatta niukasti.

– Kemissä on joskus oltu samassa joukkueessa, mutta minulla oli silloin polvi hajalla eli käytännössä ei olla, Lauri Rönkkö muistelee.

Nuorempi Rönkkö näkee kilpailutilanteen pelipaikasta oman veljen kanssa herkullisena.

– Molemmat haluavat pelkkää hyvää toiselle, joten kilpailussa ei ole mitään ongelmaa. Tämä on herkullinen asetelma, joka tekee hyvää meidän maalivahtiosastolle. Molemmat tsemppaavat toisiaan ja luonnollisesti tunnemme toisemme hyvin.

Lauri Rönkkö pelasi viime kaudella Kakkosta Tornion Pallo-47:n tolppien välissä. Kaudella 2012 hän torjui Ykkösessä Oulun Palloseurassa.

– Ääntä tulee harjoituksiin, toivottavasti Miikan (Juntunen) hallissa kestää seinät. Minulta nähdään tasaisuutta ja hyvää joukkuepelaamista. Tuon säpinää koppiin ja pidän vaatimustason korkealla, hän lupaa.

OPS-luotsi Erkki Paananen on tuntenut Lauri Rönkön nappulaikäisestä lähtien.

– Olen nähnyt hänen pelejä junioreista lähtien. Hän oli PS Kemin A-junioreissa maalissa, kun nousimme SM-sarjaan. Hän oli jo silloin joukkueen selkäranka. Tiedän hyvin sen asenteen ja pelinohjaamisen, mitä hän tuo meille. "Lape" on joukkuepelaaja isolla J:llä. Luotan molempiin Rönkköihin kuin vuoreen.

Lauri Rönkkö on Palloseuran 12 sopimuspelaaja.


Lauri Rönkkö
Maalivahti
17.9.1985, Kemi

Aiemmat seurat:
2014: TP-47
2013: IFK Luleå
2012: OPS
2011: TP-47
2010: TP-47
2009: PS Kemi
2008: PS Kemi
2007: PS Kemi
2006: PS Kemi
2005: PS Kemi

(Toimitus)

18.12.2014

Juuso Kemppainen palaa OPSiin

Oulun Palloseura saa riveihinsä jälleen yhden paluumuuttajan, kun kausilla 2012-2013 Palloseurassa viilettänyt Juuso Kemppainen (18) teki seuran kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Viime kausi päättyi pettymykseen OLS:ssa, kun tiputtiin, mutta henkilökohtaisesti vuosi oli hyvä. Pääsin pelaamaan paljon ja koen, että kehityin erilaisen pelityylin johdosta. Palaan OPSiin parempana pelaajana. On erittäin mukava tulla joukkueeseen, joka tavoittelee nousua. OPS kuuluu ehdottomasti ylemmille sarjatasoille, hän sanailee.

Nopeajalkainen oululaislaituri kokee kehittyneensä erityisesti syöttötaidoiltaan. Millainen Juuso Kemppainen OPS:ssa nähdään ensi kesänä?

– Vahvuuksillani pelaan edelleen. Ne ovat nopeus ja haastaminen. Kehitystä on tullut pallovarmuudessa ja syöttötaidossa. Ensi kaudella nähdään hyökkäävä ja vahvasti juokseva Juuso Kemppainen.

– Avauksen paikka on tavoitteena ja tietysti tehoja pitää tulla, jotta voin auttaa seuraa nousutavoitteessa, hän lisää.

Juuso Kemppainen

OPS:n päävalmentaja Erkki Paanaselle Kemppainen on erittäin tuttu pelaaja. Kemppainen nostettiin Palloseuran B-junioreista edustusjoukkueeseen talvella 2012 hänen ollessa 15-vuotias.

– Kävin viime kaudella katsomassa muutaman Juuson pelin ja täytyy sanoa, että hän on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Odotan häneltä kunnollista läpilyöntiä, sillä hänellä on kokemusta jo Ykkösestäkin ja hän harjoitellut nuoresta lähtien aikuisten mukana. Hän on lahjakas ja urheilullinen kaveri, joka on valmis sitoutumaan, tekemään töitä ja kehittämään itseään joka osa-alueella, Paananen toteaa.

Kemppaisen myötä OPS:lla on kasassa 11 pelaajasopimusta ensi kaudelle.


Juuso Kemppainen
24.3.1996, Oulu
Laitahyökkääjä

Aiemmat seurat:
2014: OLS
2013: OPS
2012: OPS

 

(Toimitus)

17.12.2014

Jussi Hautala palaa huoltajaksi

Pitkänlinjan huoltaja Jussi Hautala palaa Oulun Palloseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Monen OPS:ssa vietetyn vuoden jälkeen Hautala huolsi viime kaudella ONS:n liigajoukkuetta, mutta nyt oli aika palata takaisin Palloseuraan.

– Minun sydämessäni Palloseura on aina Palloseura ja nyt täällä ollaan tosissaan pyrkimässä takaisin Ykköseen. Pitkästä aikaa joukkueessa on paljon jätkiä jo tähän aikaan vuodesta. Joukkue on selvästi oululaisempi kuin vähään aikaan ja kovia pelaajia on vielä tulossa. Tosi hyvältä vaikuttaa ja tähän on hienoa tulla taas mukaan, Hautala aloittaa.

– Kyllä se Miika (Juntunen) vaan on sellainen kaveri, joka jaksaa vetää tätä hommaa ja onnistuu aina järkkäämään asiat. Ei niitä pitkänlinjan seurajohtajiakaan Oulussa paljon ole, hän lisää.

Jussi Hautala


Laulava, kitaraa soittava ja innokkaasti kalasteleva huoltajalegenda on toiminut lähes kaikissa oululaisseuroissa 36-vuotisen uransa aikana. Nykyään Kempeleessä asuvan Hautalan ura alkoi vuonna 1978 Patelan Vesasta, eikä kipinä lajiin ole sammunut vieläkään.

– Parasta tässä on kaikki ne pelaajat ympärillä ja yhteisöllisyys. Herkästi ajatellaan, että huoltajan työn on pelkkää juomapullojen kantamista. Kyllä se varsinkin kesällä on sitäkin, mutta on tämä paljon muutakin.

1.divisioonassa hän on palvellut Oulun Palloseuraa useina eri aikakausina, mutta hän on huoltanut Ykkösessä myös Oulun Työväen Palloilijoita, FC 1991:tä, Oulun Luistinseuraa ja Tervareita. OPS:n tulevasta kaudesta Hautalalla on selvä näkemys.

– Näyttää kyllä siltä, että nousuhommat on edessä.

Haastattelun lopuksi hän nostaa kissa pöydälle. Ennen vanhaan kisailtiin siitä, kuka pääsee minkäkin joukkueen huoltajaksi, mutta nykyään luottohuoltajat tuntuvat olevan toisinaan kiven takana.

– Voi että olisi mahtavaa, jos tähän löytyisi joku nuori kaveri rinnalle, niin olisin kyllä heti valmis kouluttamaan tähän hommaan. Sillä tavalla itsekin pääsin aikoinaan mukaan. Muutenkin pitäisi järjestää paljon nykyistä enemmän koulutusta ja kysyä nuoria mukaan.

(Toimitus)

16.12.2014

Maaliahne Abdul Sesay OPSiin

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen sierraleonelaisen keskikenttäpelaaja Abdul Sesayn (23) kanssa. Hän on pelannut kolme edellistä kautta helsinkiläisessä Atlantiksessa ja viimeistellyt siellä 22 maalia noiden vuosien aikana.

– Olen onnellinen, että tämä unelma kävi toteen ja sain sopimuksen Ouluun. Yritän antaa OPS:lle sen saman, mitä olen tehnyt Atlantiksessa. Toivottavasti pystyn taas tekemään paljon maaleja ja auttamaan sitä kautta joukkuetta nousemaan takaisin Ykköseen, Sesay kertoo.

Hän viihtyy parhaiten keskikentällä hyökkäävässä roolissa, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös hyökkääjänä. OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen vakuuttui Sesayn taidoista koejakson aikana.

– Hän on ollut meidän treeneissä jonkin aikaa ja osoittautunut taitavaksi ja maltilliseksi pelaajaksi, joka osaa laittaa pallot maaliin. Odotan häneltä paljon niin kuin kaikilta muiltakin. Etenkin maaleja ja joukkuepelaamista, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen asettaa.

– Hän on nopea, vankka ja hänellä on hyvä tasapaino ja pelikäsitystäkin löytyy. Hän on pelannut Suomessa jo kolme kautta ja se näkyy. Sesay on rutinoitunut pelaaja Kakkosen tasolle, hän jatkaa.

Abdul Sesay on OPS:n kymmenes sopimuspelaaja.


Abdul Sesay
30.9.1991, Sierra Leone
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2014: Atlantis FC
2013: Atlantis FC
2012: Atlantis FC
2011: San Roque de Lepe (Espanja)

(Toimitus)

16.12.2014

Joni Lämsä jatkaa 2016 asti

Oulun Palloseura on jatkanut nuoren keskikenttäpelaajan, Joni Lämsän (17) sopimusta kauteen 2016 saakka. Oululaislupauksella oli jo ennestään sopimus tulevasta kaudesta.

– Olen tyytyväinen ratkaisuun. Ehdoton ykkösjuttu on taistella avauskokoonpanon paikasta ja kehittyä. Viime kauden lopussa tuli yllättävänkin paljon peliaikaa ja huomasin, että välillä tuli sellaisia hetkiä, jolloin olin ”ulkona” pelistä. Tavoitteena on nyt pystyä pelaamaan ehjiä 90-minuuttisia. Jokaista osa-aluetta pitää kehittää, mutta talven aikana panostan erityisesti fysiikan kehittämiseen, Joni Lämsä juttelee.

Joni Lämsä


Taitava ja pallovarma nuorukainen otti paikkana Palloseuran avauksessa viime kauden lopulla. Hän nousi OPS:n edustusjoukkueeseen jo 15-vuotiaana OPSin valmistautuessa Ykkösen kauteen. Kaudella 2013 hän esiintyi kolme kertaa miesten Ykkösen ottelussa. Viime kaudella vastuuta tuli yhteensä 15 Kakkosen ottelussa. Tulevaan kauteen hän lähtee muun joukkueen tavoin suurin odotuksin.

– Odotan, että kauden päätteeksi ollaan nousukarsinnoissa. Pitää pelata ehjä kausi joukkueena ja tehdä paljon hommia. Se riittää.


Joni Lämsä
Keskikenttä
31.1.1997, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OPS
2013: OPS


(Toimitus)

11.12.2014

Joonas Sohlo vahvistamaan OPS-hyökkäystä

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen oululaishyökkääjä Joonas Sohlon kanssa. Tänään 27 vuotta täyttävä Sohlo siirtyy OPSiin AC Oulusta. Hän on viimeistellyt kolmen viime kauden aikana yhteensä 19 maalia AC Oulun riveissä Ykkösessä.

– Puntaroin jonkin aikaa eri vaihtoehtojen plussia ja miinuksia ja OPS vaikutti minun tämänhetkisessä tilanteessani parhaalta vaihtoehdolta. Minulla on motivaatio kohdillaan ja kovasti tekee mieli pelata. Olen saanut hyvän vastaanoton täällä ja valmennuksen kanssa on käyty keskusteluja. Minulta odotetaan tehoja ja omassa päässäni näen, että pystyn lyömään läpi Kakkosessa ja tekemään maaleja, Joonas Sohlo kertoo.

Sopimuksen myötä ”Jaskasta” tulee kolmannen polven opsilainen. Hänen isoisänsä on ollut voittamassa muun muassa OPS:n seurahistorian ensimmäistä jääpallon Suomen mestaruutta vuonna 1953.
 
– Seuran tavoitteena on nousu takaisin Ykköseen ja minusta se ajaisi oululaisen jalkapallon etuja, että saataisiin toinenkin seura sinne. Kovasti tehdään töitä sen tavoitteen eteen ja yritetään tehdä paljon maaleja. Niitähän hyökkääjältä aina odotetaan, mutta lasketaan ne vasta sitten kauden jälkeen, Sohlo juttelee.

OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tietää saavansa Sohlon myötä sisukkaan joukkuepelaajan riveihinsä, jolta sopii odottaa tehoja hyökkäyspäässä.

– Joonas on joukkuepelaaja, joka uhkuu näyttöhaluja. Hän laittaa itsensä aina likoon ja kannustaa samalla muita. AC Oulussa hän on tehnyt hyvää tulosta ja uskon, että meillä hän tekee vähintään 15 maalia Kakkosessa ensi kaudella, Erkki Paananen heittää.

Joonas Sohlo on Palloseuran yhdeksäs sopimuspelaaja.

Joonas Sohlo
Hyökkääjä
11.12.1987, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: AC Oulu
2013: AC Oulu
2012: AC Oulu
2011: FC OPA
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: MetroStars
2007: FC OPA
2006: FC OPA
2005: FC OPA

(Toimitus)

26.11.2014

Edustusjoukkueella avoimet harjoitukset la 13.12.

Oulun Palloseuran edustusjoukkue pitää avoimet harjoitukset lauantaina 13. joulukuuta kello 12.00-14.00 OPS:n harjoitushallissa Castrénissa. OPS tarjoaa mahdollisuuden kaikille vapaille ja tavoitteellisille pelaajille tulla näyttämään taitonsa ja yrittämään sopimusta OPSiin. Samalla voit tutusta Palloseuran harjoitushalliin ja keskustella OPS:n valmentajien kanssa.

Jos kiinnostuit ja olet tulossa paikalle, ota etukäteen yhteyttä OPS:n päävalmentaja Erkki Paanaseen (p. 040 706 3510).

Avoimet harjoitukset:
Lauantaina 13.12. kello 12.00-14.00, OPS-halli

Tervetuloa!

(Toimitus)

24.11.2014

Joni Leskelä jatkaa OPS:ssa kaksivuotisella sopimuksella

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt kahden vuoden mittaisen sopimuksen oululaisen puolustuspään pelaajan Joni Leskelän (19) kanssa. Toisen polven jalkapalloilija siirtyi viime kauden kynnyksellä Oulun Luistinseurasta OPS-Akatemiaan ja murtautui loppukaudesta edustusjoukkueen kokoonpanoon.

– Hyvä, kun tulin alun perin OPSiin. Sain itseni täällä pelikuntoon ja treenaaminen maistui. Ensin pääsin miesten treeneihin, sitten vaihtopenkille ja lopulta pelaamaan. Sitä kautta pystyin näyttämään, mitä osaan, Leskelä taustoittaa.

Hänen tavoitteenaan on taistella avauskokoonpanon paikasta.

– Tulen treenaamaan enemmän fysiikkaa ja kestävyyttä pitää vielä kehittää. Nyt paikat ovat kunnossa ja pystyn treenaamaan. Ensin pitää päästä hyvään kuntoon ja sitä kautta taistella avauksen paikasta ensi kaudelle. Tavoitteenani on pelata mahdollisimman paljon ja näyttää, mihin pystyn. Katsotaan sitten kahden vuoden jälkeen, missä ollaan.

Tervareiden kasvatin viime kausia ovat kiusanneet loukkaantumiset ja joulukuun 18. päivä päättyvä varusmiespalvelus.

– Minut otettiin OPS:ssa hyvin vastaan. Seura on menossa eteenpäin ja OPS on yksi Oulun parhaimpia seuroja treenata ja kehittyä. On hyvä harjoitushalli ja asiat kunnossa, Leskelä kehuu.

Joni Leskelä on 90-vuotisjuhlakauteen valmistautuvan Oulun Palloseuran kahdeksas sopimuspelaaja.


Joni Leskelä
Keskikenttä / puolustus
21.4.1995, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OPS / OPS-Akatemia

(Toimitus)

20.11.2014

Aleksi Autti palaa OPS-paitaan

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen oululaisen keskikenttäpelaaja Aleksi Autin (20) kanssa. Taitavana, liikkuvana ja pallovarmana pelaajana tunnettu Autti kantoi OPS:n värejä Ykkösessä kausilla 2012-2013. Päättyneellä kaudella hän pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Hyvät on fiilikset, kun pääsen takaisin OPSiin ja päästään taas paiskimaan hommia. Olen motivoitunut, nälkäinen ja näyttämisenhaluinen, Autti sanailee.

Palloseuran päävalmentaja Erkki Paananen tietää tarkasti, mitä OPS saa Autin myötä.

– ”Allu” on iältään vielä nuori, mutta silti melko kokenut pelaaja. Hän on käynyt jo Ykkösessäkin meidän mukana. Hän on taitava ja älykäs pelaaja. Yksi hänen parhaimmista ominaisuuksistaan on lähtönopeus.

Paananen toivoo Autilta läpilyöntiä ensi kaudella.

– Tehdään hänen kanssaan hyvä perus- ja lihaskuntoharjoittelu talven aikana. Sieltä se rakentuu, sillä taito ja peliäly hänellä ovat jo kunnossa.


Aleksi Autti
Keskikenttä
9.2.1994, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OLS
2013: OPS
2012: OPS

(Toimitus)

25.11.2014

OPS hakee 01- ja 02-syntyneiden poikien joukkueita

Oulun Palloseura hakee junioreihinsa 01- ja 02-syntyneiden poikien joukkueita. OPS tarjoaa kummallekin joukkueelle yhden ilmaisen vakioharjoitusvuoron viikossa OPS-hallin huippuolosuhteissa. Lisäksi juniorijoukkueilla on käytössään seuran linja-auto. Vain polttoainekulut ja kuljettajan palkkio jäävät joukkueiden maksettavaksi. Oulun Palloseuran vuosimaksu junioripelaajille on vain 275,00 EUR / pelaaja / kausi.

Yhden ilmaisen harjoitusvuoron lisäksi OPS:n junioreilla on mahdollisuus harjoitella useamminkin OPS-hallissa. Lisäksi seuran juniorijoukkueilla on mahdollisuus toimia edustusjoukkueen kotiotteluissa pallopoikina korvausta vastaan.

Lisätiedot:
toimisto(at)ops.fi / 0500 517 277

(Toimitus)

19.11.2014

Kalle Rönkölle kaksoisrooli OPS:ssa

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajavalmentajasopimuksen oululaissyntyisen maalivahti Kalle Rönkön kanssa. Pian 38 vuotta täyttävä Rönkkö toimii Palloseuran maalivahtina ja vastaa samalla seuran maalivahtivalmennuksesta.

– Olen tyytyväinen sopimukseen ja on mukava tulla OPSiin. Mielenkiinnolla odotan treenien alkamista. Minulla on vielä kipinää pelata ja fyysisesti olen paremmassa kunnossa kuin kymmeneen vuoteen. Toisaalta myös valmennushommat ovat alkaneet kiinnostaa. Keväällä sitten katsotaan, kuka pelaa maalissa, Rönkkö asettelee.

Kokenut torjuja on edustanut urallaan lukuisia seuroja Pohjois-Suomessa. Hän on pelannut Veikkausliigaa Rovaniemen Palloseuran joukkueessa kausilla 2000, 2001 ja 2008. Viime kaudella Rönkkö torjui Tervareissa. Futsalin puolella veskari on voittanut kolme Suomen mestaruutta FT Kemi-Tornion riveissä vuosituhannen taitteessa. Jalkapallo-oppinsa hän on saanut Kemissä.

– Vahvuuteni on aina ollut hyvä pelikäsitys ja joukkueen puolustuksen organisointi. Kokemusta on tullut niin paljon, että sekin varmasti näkyy. Kuhan saadaan hyvä treenikausi alle, niin uskon, että myös kaudesta tulee hyvä.

OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen on erittäin tyytyväinen saatuaan tutun miehen mukaan sekä joukkueeseen että valmennukseen.

– Hänellä on hirvittävä kokemus ja halu olla maalissa. Hän haluaa kehittää itseään vieläkin sekä maalivahtina että nyt myös valmentajana. Maalivahtivalmennusta ajatellen hänen tietotaitonsa on huippuluokkaa, Paananen kehuu.


Kalle Rönkkö
Maalivahti / maalivahtivalmentaja
1.12.1976, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: Tervarit
2013: ORPa
2010-2012: FC YPA
2009: PS Kemi
2006-2008: RoPS
2005: PS Kemi
2003-2004: OLS
2002: PS Kemi
2000-2001: RoPS
1999: KPT-85
1993-1999: KePS

(Toimitus)

17.11.2014

OPS:n 90-vuotinen historia kirjan kansiin

Oulun Palloseura täyttää ensi vuonna kunnioitettavat 90 vuotta. Oululaislähtöinen tietokirjailija ja liikuntaneuvos Pekka Anttinen (kuvassa) on paketoinut juhlavuoden kunniaksi Palloseuran värikkään taipaleen 176-sivuiseksi historiikiksi. Kirjassa puidaan tarkasti läpi sekä jääpallon että jalkapallon kultavuodet – ylä- ja alamäkineen. Teos riipaisee myös jääkiekkoa ja keilailua, jotka niin ikään ovat kuuluneet OPS:n lajivalikoimaan. Historiikki sisältää runsaasti arvokkaita arkistokuvia sekä poikkeuksellisen laajan henkilöluettelon. Kirjailija Pekka Anttinen halusikin nostaa laajasti esille eri vuosikymmenten aikana OPS:ssa vaikuttaneita persoonia.

– Olin OPS:n vannoutunut kannattaja 50- ja 60-luvuilla. Yhdistelmä OPS ja jääpallo oli silloin oululaisille yhtä merkittävä asia kuin Kärpät on tänä päivänä, Anttinen kirjoittaa kirjan esipuheessa.

– Seura on jättänyt vuosikymmenten saatossa varsin merkittävän ja pysyvän jäljen oululaiseen urheiluelämään. OPS:n jääpallon ja jalkapallon joukkueet ovat vieneet seuran sinivalkoisia värejä menestykseen ja tuoneet samalla kotikaupungilleen Oululle myönteistä julkisuutta ja PR:ää, hän jatkaa.

Kirjaa on tehty 600 kappaleen painos. Vaikka kyseessä on yhden seuran historia, kannattaa jokaisen oululaisen urheilun ystävän lukea teos läpi. Historiikki tekee samalla kunniaa myös muille seuroille. Kirja antaa erittäin hyvän perspektiivin varsinkin meille, jotka emme ole eläneet Palloseuran ja samalla oululaisen palloilun kultavuosina.


Kirja: Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa
Hinta: 25 euroa
Kirjatiedustelut: pekka.anttinen(at)pp.inet.fi / 040 751 9655

Yhdeksän vuosikymmentä Palloseuran matkassa

(Toimitus)

14.11.2014

Blogi: Erkki Paanasen mietteitä nykyjalkapallosta

Jalkapallossa on monenlaisia aloitusryhmityksiä: 4-4-2, 4-3-3, 4-1-3-2, 3-4-3 ja niin edelleen. Jokaista ryhmitystä voi pelata hyökkäys- tai puolustuspelinä.Puolustuspeli:

Puolustustilanteessa on tiedettävä, miltä korkeudelta aletaan prässäämään vastustajan hyökkäykseen lähtöä. Kaikissa ryhmityksissä voidaan käyttää samaa korkeutta vastaanottoon (karvaus). Lähin pelaaja alkaa prässätä vastustajan pallollista pelaajaa eli viivyttää hyökkäykseen lähtöä joko lähietäisyydeltä tai kaukoviivyttää. Aina on huomioitava näkökenttäpeli – onko vastustajat näkökentässä.

 

Prässi antaa joukkueen muille pelaajille aikaa ryhmittyä (pakka kasaan) puolustusta varten. Muuttuvien tilanteiden takia pelaajien on tiedettävä, tunnistettava ja osattava pelata aluepeliä kentän eri osa-alueilla (1v1, 2v1, 2v2, 2v3, 3v3, 5v5 ja 11v11 jne.). Puolustuspelissä peitetään syöttäsuuntia, peitetään alueita, vartioidaan, varmistetaan ja pidetään pakka kasassa. Pelaajien on pystyttävä pelaamaan puolustustilanne loppuun niillä pelipaikoilla, missä kukin on sillä hetkellä, kun pallo on menetetty vastustajalle.

 

Jos yksikin pelaaja laiminlyö puolustustilanteessa roolinsa, se kuormittaa koko muuta joukkuetta. Se tulee näkymään joukkueen pelissä väsymyksenä viimeisen 20 minuutin aikana, jolloin yleensä tasaiset pelit ratkaistaan. Jos useampi pelaaja laiminlyö tehtäviään, käy joukkueelle huonosti.Hyökkäyspeli:
 

Hyökkäyspelissä voidaan pelata nopeita tai hitaita hyökkäyksiä. Hyvän joukkueen tunnistaa siitä, että se osaa lähteä oikealla hetkellä nopeaan vastaiskuun ja siitä, milloin pelataan hidas hyökkäys. Riippuu pelitilanteesta ja pelaajien kyvystä pelata eri pelipaikoilla (missä on sillä hetkellä), kummin hyökätään.

 

Hyökkäsypelaamisessa on tärkeä osata pelata 1–2 kosketuksella, ajoittaa syötöt ja syötön kovuudet oikein, tehdä tilaa itselle tai kaverille syöttöä varten (eteen, taakse ja sivulle) sekä tehdä ajoitukset oikea-aikaiseksi tilanteeseen nähden (syöttö kolmannelle, neljännelle... pelaajalle).

 


Perusasiat:
Puhuminen niin puolustus- kuin hyökkäyspelissäkin auttaa joukkuetta pärjäämään ja jaksamaan paremmin pelin loppuun asti. Uskalla puhua pelin aikana! Sillä autat joukkuetta ja itseäsi pelissä. Jalkapallo vaatii joukkueelta hyvää fyysistä kuntoa: peruskunto, kestävyys, nopeuskestävyys ja lihaskunto pitää olla kunnossa. Hyväkuntoiselle joukkueelle pallonhallinta on helpompaa ja se pystyy toteuttamaan laadittua taktiikkaa koko pelin ajan.

Tekniikka, taito ja taitavuus pitää olla kunnossa. Ensimmäinen kosketus palloon on jalkapallon perusasia – huonolla ensimmäisellä kosketukselle menetät pallon lähes varmasti. Lisäksi levon ja rasituksen pitää olla tasapainossa. Jalkapalloilijan täytyy nukkua tarpeeksi ja elää kurinalaista elämää.

 

Nykyään kaikki huippujoukkueet pelaavat kurinalaista joukkuepeliä. Huippuyksilötkin käyttävät omia taitojaan joukkueen hyväksi. He tietävät näkyvänsä paremmin pelissä, jos syntyy tulosta. On myös huippupelaajia, jotka istuvat paljon vaihtopenkillä. He pelaavat vähemmän joukkueelle ja enemmän itselleen sekä ovat kurittomia joukkuepelille.


Jalkapallosta voi sanoa, että niin pelaat kuin harjoittelet ja harjoitus tekee mestarin.Erkki "Emppu" Paananen
Päävalmentaja, OPS

07.11.2014

Juhani Koponen Pohjoislohkon vuoden pelaaja

Jalkapallon Pelaajayhdistys palkitsi kauden 2014 parhaita pelaajia sarjoittain sekä vuoden erotuomarin. Palkitut saivat omat tunnustuksensa Suomen Palloliiton perinteisessä Captain’s Ball –gaalassa ja Suomen cupin loppuottelun yhteydessä. Palkintovalintojen takana ovat suoraan suomalaiset huippujalkapalloilijat, jotka suorittivat omat äänestyksensä sarjoittain yhteyshenkilöiden kautta.

Miesten Kakkosessa Pohjoisen lohko parhaana palkittiin OPS:n maalivahti Juhani Koponen. Koponen on torjunut OPS:n maalilla menestyksekkäästi kausilla 2011-2014. Ensi kaudeksi ”Kopo” palaa kotikonnuilleen Poriin Musan Salamoiden riveihin. Oulun Palloseura kiittää luottomiestään, Juhani Koposta neljän vuoden torjunnoista ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä jatkossa!

Juhani Koponen
 
>> Katso kaikki palkitut JPY:n sivuilta

(Toimitus)

11.11.2014

Akatemialla avoimet ovet marraskuun ajan

OPS Akatemian kaikki marraskuun harjoitukset ovat avoimia eli kaikki uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita mukaan näyttämään taitojaan, olipa tavoitteena pelata ensi kaudella edustusjoukkueessa Kakkosessa tai Akatemian mukana Kolmosessa.

Marraskuun jäljellä olevat harjoitusvuorot:

Maanantaina 17.11. klo 19.45 - 21.30, OPS-halli
Maanantaina 24.11. klo 19.45 - 21.30, OPS-halli

(Toimitus)

11.11.2014

Haemme juniorijoukkueita - hyödynnä 90-vuotissynttärilahja

Oulun Palloseura täyttää ensi vuonna 90 vuotta! Synttärivuoden kunniaksi OPS tarjoaa kaikille seuraan liittyville uusille juniorijoukkueille yhden veloituksettoman vakiovuoron viikossa OPS:n harjoitushallista kaudelle 2014-2015 (edun arvo 4 752,00 EUR).

OPS tarjoaa kaupungin parhaiden talviharjoitusolosuhteiden lisäksi junioreiden käyttöön seuran omaa linja-autoa. OPS:n seuravuosimaksu juniorijoukkueissa on vain 275,00 EUR / pelaaja / kausi. Etsimme juniorijoukkueita, pelaajia, valmentajia ja toimihenkilöitä kaikkiin ikäluokkiin.

Lisätiedot:
toimisto(at)ops.fi / 0500 517 277

(Toimitus)

05.11.2014

Tuttu mies palaa ohjaksiin - Erkki Paanasesta OPS:n päävalmentaja

Pitkänlinjan jalkapallovalmentaja Erkki Paananen palaa Oulun Palloseuraan yhden Tervareiden peräsimessä vietetyn kauden jälkeen. Paananen on tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa OPS:n päävalmentaja. Kemiläislähtöinen jalkapalloprofessori on toiminut Oulun Palloseuran apuvalmentaja peräti viidellä peräkkäisellä kaudella (2009-2013). Pitkä historia seurassa olikin yksi merkittävä syy, miksi Paananen otti vastaan entistä suuremman haasteen OPS:ssa.

– Tämä on pitkän harkinnan tulos. Aiempi historia täällä vaikutti päätökseen, sillä tunnen hyvin seuran toimintatavat. Nyt katsotaan, mihin siivet kantavat päävalmentajana, Erkki Paananen perustelee.

”Empulla” on lähes 35 vuoden kokemus valmentamisesta. Oulussa ja Kemissä tähän asti vaikuttaneen miehen kädenjälki näkyy muun muassa lähes kaikissa kemiläisissä nykyjalkapalloilijoissa. Paanasen pelipaikka hänen omalla peliurallaan oli maalivahti.

– Aiemmin olen hoitanut OPS:ssa fysiikkavalmennuksen, maalivahtivalmennuksen ja apuvalmentajan hommat ja kaikkea mahdollista näiden väliltä, hän toteaa.

Päävalmentajana Paananen ottaa aiempaa suuremman roolin myös joukkueen rakentamisessa.

– Yritetään saada minulle tai seuralle ennestään tuttuja pelaajia tänne. Tavoitteena on kotimaisempi joukkue kuin aiempina vuosina. Pelitapa tulee perustumaan pitkälti siihen, mikä OPS:lla oli jo minun ja Luiz Antonion aikoina. Olen hyökkäävän joukkuepelaamisen kannattaja, hän kertoo.

OPS aloittaa joukkueharjoittelun tammikuussa. Joulukuun ajan pelaajat harjoittelevat omatoimisesti. OPS:n tavoitteena on saada sarjanousuun kykenevä joukkue kasaan huomattavasti viimevuosia aiemmin. Paananen linjaa, että suurin osa joukkueesta tulisi olla koossa jo helmikuun aikana.

Oulun Palloseuran toisena valmentajana jatkaa Ari Koski.

(Toimitus)

04.11.2014

Luottopelaaja Pekka Räisänen palaa OPSiin

Sarjanousua Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan sopimuksen topparin tontilla parhaiten viihtyvän Pekka Räisäsen (32) kanssa. Räisänen kuului OPS:n luottopelaajiin jo kausilla 2012-2013 Ykkösessä. Viime kaudella Räisänen puolusti AC Oulussa.
 
Miika Juntunen soitteli kauden päätteeksi ja kyseli halukkuuttani tulla takaisin OPSiin. Mietin asiaa ja tulin siihen tulokseen, että Kakkonen ja OPS on minun ja perheeni kannalta paras vaihtoehto. Ykkönen olisi matkustamisineen liian vaativa sarja minun tilanteessani, Pekka Räisänen perustelee.

”Pehun” parhaat avut ovat rautainen taistelutahto, kaksinkamppailuvoima ja pelin johtaminen. Räisänen lupaa myös jotain uutta tulevalle kaudelle.

– Samalla tavalla pelaan kuin aiemminkin eli omilla vahvuuksillani. Viime kaudelta tarttui myös jotain uutta oppia pelaavan tyylin kautta. Yksinkertaista peliä kuitenkin edelleen, hän kertoo.

Oulun Palloseuran manageri ja marraskuun alusta lähtien myös seuran puheenjohtajan nuijaa pitänyt Miika Juntunen on erittäin tyytyväinen tuoreesta sopimuksesta.

– Pekka Räisänen on kova hankinta. Hän oli meidän luottopelaaja ja varakapteeni jo Ykkösessä. OPS täyttää ensi vuonna 90 vuotta ja sen kunniaksi rakennetaan sellainen joukkue, jolla noustaan Ykköseen. Joukkue rakennetaan ajoissa ja siihen hankitaan kovia suomalaisia vahvistuksia, hän paaluttaa.


Pekka Räisänen

Puolustaja

4.11.1982, Haukipudas


Aiemmat seurat:
2014 AC Oulu
2013: Oulun Palloseura
2012: Oulun Palloseura
2011: Haukiputaan Pallo
2010: Haukiputaan Pallo
2009: Tornion Pallo-47
2008: Tampereen Pallo-Veikot
2007: Tampereen Pallo-Veikot
2006: Tornion Pallo-47
2005: Tornion Pallo-47
2004: Kajaanin Haka
2003: Kajaanin Haka
2002: Haukiputaan Pallo

(Toimitus)

09.11.2014

A-junioreiden avoimet harjoitukset jatkuvat

Oulun Palloseuran A-juniorit jatkavat avoimia harjoituksia tällä viikolla seuraavasti:

Tiistaina 11.11. kello 20.00 - 22.00, OPS-halli
Torstaina 13.11. kello 20.00 - 22.00, OPS-halli

 

Lisätiedot:
Juhani ”Junnu” Leskelä
p. 040 587 2659
juhani.leskela(at)turbiini.fi

 

 

(Toimitus)

28.10.2014

A-poikien avoimet harjoitukset jatkuvat perjantaina

Oulun Palloseuran A-junioreiden ensimmäisiin avoimiin harjoituksiin OPS-hallissa osallistui maanantaina 27 pelaajaa. Pääosa pojista oli OPSin viime kauden B-poikia, mutta mukana oli myös kymmenkunta pelaajaa muista seuroista. Treenit veti Junnu Leskelä.

Avoimet harjoitukset jatkuvat:
perjantaina 31.10. kello 19.00 - 21.00, OPS-halli

Lisätiedot:
Juhani ”Junnu” Leskelä
p. 040 587 2659
juhani.leskela(at)turbiini.fi

 

 

ops a-jun

Kuva maanantain avoimista harjoituksista OPS:n harjoitushallin huippuolosuhteissa.(Toimitus)

15.10.2014

OPS:n A-juniorit järjestää avoimet harjoitukset

Oulun Palloseuran A-juniorit toivottaa kaikki ensi kauden A-junioripeleistä kiinnostuneet A-ikäiset pelaajat tervetulleiksi näyttämään taitojaan OPS:n avoimiin harjoituksiin. Harjoitukset pidetään huippuolosuhteissa OPS:n harjoitushallissa osoitteessa Paulaharjuntie 43 A, Castrén.

Avoimet harjoitukset:
maanantaina 27.10. kello 19.00 - 21.00, OPS-halli
tiistaina 28.10. kello 19.00 - 21.00, OPS-halli
perjantaina 31.10. kello 19.00 - 21.00, OPS-halli

Lisätiedot:
Juhani ”Junnu” Leskelä
p. 040 587 2659
juhani.leskela(at)turbiini.fi

(Toimitus)

14.10.2014

Matias Juntunen jatkaa OPS:ssa

Matias Juntunen (22) pukeutuu Oulun Palloseuran väreihin jo kahdeksannella peräkkäisellä kaudellaan. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa parhaiten viihtyvä Juntunen on solminut OPS:n kanssa ensi kautta koskevan jatkosopimuksen.

– Tavoitteena on nousta OPS:n 90-juhlavuoden kunniaksi takaisin Ykköseen. Toki ykköspaikka pitää olla aina muulloinkin tavoitteena. Se oli tavoitteena jo tänä vuonna, mutta oliko se sitten lopulta niin realistista, kun joukkue koottiin myöhään. Nyt on tullut sellaista viestiä, että juhlavuonna joukkue kootaan aiemmin ja tavoitellaan tosissaan nousua, Juntunen asettelee.

Matias Juntunen iski päättyneellä kaudella kuusi maalia ja syötti huomattavan osan koko joukkueen maalimäärästä. Juntunen oli myös entistä suuremmassa roolissa Palloseuran kulma- ja vapaapotkujen antajana. Hyvin molemmilla jaloillaan palloa liikuttava Juntunen on asettanut omat tavoitteensa korkealle.

– Henkilökohtaisena tavoitteenani on tulla joka vuosi paremmaksi pelaajaksi. Tietysti tehojakin kaivataan ja ainahan niitä voi tehdä enemmän. Tavoitteenani on kehittyä niin, että voin pelata vähintään Veikkausliigassa joku päivä. Onko se sitten kahden vai kymmenen vuoden päästä, mutta se on tavoite, hän naulaa.

Matias Juntunen toimii samalla Oulun Palloseuran markkinointipäällikkönä. Hän vastaa Oulun uusien digitaulujen (29,06m2) mainosmyynnistä yhdessä Digimedia Finland Oy:n Oulun aluejohtaja Tarja Puution kanssa.(Toimitus)


13.10.2014

ONNEA MIIKA!

Lämpimät onnittelut Miika Juntunen 50 vuotta!

Miika Juntunen 50 vuotta

07.10.2014

OPS:lle Suomen suurimmat ja tarkimmat digitaulut

Oulun Palloseura on uusinut Oulun valomainostaulunsa Suomen suurimpiin ja kuvanlaadultaan maan tarkimpiin näyttöihin. Kaikki neljä uutta mainostaulua ovat käytössä tästä päivästä lähtien. Digitaulut on vaihdettu OPS:n vanhojen mainostaulujen paikoille Oulun neljälle vilkkaimmalle pääsisääntuloväylälle. OPS on valinnut aikoinaan kaupungin neljä parhainta mahdollista mainospaikkaa neitseellisestä maastosta alan ensimmäisenä toimijanan kaupungissa.

Oulun Palloseura on koko Suomen ensimmäisiä toimijoita digitaalisen ulkomainonnan alalla ja siksi organisaatiossamme on alan paras tietämys ja kokemus. Digitaulujen mainosmyynnistä vastaa Digimedia Finland Oy ketju, joka omistaa valomainostauluja Oulun lisäksi Kuopiossa (4kpl) ja Tampereella (4kpl). Ketju on laajentumassa seuraavaksi Turkuun, Poriin, Jyväskylään, Lahteen, Espooseen ja Vantaalle.

Digitaulut sopivat esimerkiksi imago-, kampanja-, tapahtuma- ja tuotemarkkinointiin. Kysy tarjous!

 

 

Meillä on neljä valttia suhteessa kilpailijoihimme:

1. Suurimmat näytöt, 29,06m2
2. Paras kuvanlaatu
3. Tihein näkyvyys / mainostaja (mainokset näkyvät noin 30 sekunnin välein)
4. Parhaat paikat eli suurimmat kontaktimäärät


Digitaulujen mainosmyynti:

Miika Juntunen / ketjujohtaja
p. 0500 517 277
miika.juntunen@digimediafinland.fi

Tarja Puutio / aluejohtaja, Oulu
tarja.puutio@digimediafinland.fi
p. 040 5252 150

Matias Juntunen / markkinointipäällikkö
p. 050 4055 240
matias.juntunen@digimediafinland.fi

Aineistot ja operointi
Timo Sipilä, Mainosmaker
mainossuunnittelija
p. 040 737 4517
timo.sipila@mainosmaker.fi

Oulu2

Kuva Kuusamontien päästä ns. Miljoonamontusta. OPS:n näyttö vasemmalla, kilpailijan näyttö oikealla. Uudet digitaulut ovat lähes kolme kertaa suuremmat kuin vanhat.Oulu1

Kuva Kemintieltä Alppilan ja Tuiran rajalta. OPS:lla on valomainostaulut myös Limingantullissa Äimäraution raviradan kohdalla sekä Kainuuntiellä erittäin vilkkaassa Joutsentien risteyksessä (OYSin ja Oulun AMK:n risteys).


>> Lue lisää Digimedia Finland Oy:n sivuilta

(Toimitus)

03.10.2014

Kausi päätökseen lauantaina Castrénissa

26 värikästä ottelua on takana ja yksi edessä. Oulun Palloseura niputtaa kautensa ensi kaudeksi Kolmoseen tippuvan Iisalmen Pallokerho-37:n isäntänä Castrénissa lauantaina kello 14.00 alkaen. OPS:n loppusijoitus sarjataulukossa tulee olemaan sijojen kolme ja viisi välillä. Tällä hetkellä viidentenä sarjassa oleva oululaisjoukkue pystyy kirimään teoriassa vielä AC Kajaanin ja GBK:n ohi riippuen päätöskierroksen tuloksista. PK-37 tulee olemaan sarjassa joko toiseksi viimeinen tai viimeinen.

Iiro Vandell

Tiivisti puolustava ja kaikkensa kentällä antava PK-37 on ollut yllättävän hankala vastustaja OPS:lle. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Oulussa päättyi nihkeästi 1 – 1-tasatulokseen. Iisalmessa löysällä asenteella pelannut OPS sai turpiinsa peräti maalein 4 – 1. Todisteltavaa on siis jäänyt paljon ja OPS haluaa ennen kaikkea päättää kautensa voitokkaasti.

Palloseuran kokoonpanossa nähdään jälleen runsaasti OPS-Akatemian riveistä tuttuja nuoria lupauksia.

OPS – PK-37 lauantaina 4.10. kello 14.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

19.09.2014

OPS isännöi JBK:ta sunnuntaina

Sarjassa viidentenä (36 pistettä) oleva Oulun Palloseura pelaa seuraavan kotiottelunsa sunnuntaina Castrénissa, kun pietarsaarelainen JBK matkustaa Ouluun. Vierailijat majailevat sarjassa kahdeksantena 20 pisteellä.

JBK on vaarassa pudota kolmoseen kaikkien Kakkosen lohkojen huonoimpana kahdeksanneksi sijoittuneena joukkueena. JBK mittelee ylimääräisen tippujan paikasta lähinnä eteläisen lohkon Gnistanin ja SOVO:n kanssa, joilla molemmilla on 22 pistettä. Pohjoislohkossa JBK ei enää pystyne parantelemaan asemiaan, sillä seitsemäntenä oleva TP-47 on jo yhdeksän pisteen päässä. OPS käy kovaa kisaa viiden parhaan sakkiin sijoittumisesta kokkolalaisseurojen GBK:n (36 pistettä) ja KPV:n (33 pistettä) kanssa.

Eelis Koskinen

Palloseuran viiden viime ottelun saldona on kaksi voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. JBK:n kuntopuntari näyttää täsmälleen samaa. Kauden aiemmissa kohtaamisissa oululaiset ovat olleet parempia. Kesäkuun alussa OPS voitti Castrénissa maalein 3 – 1 ja heinäkuun lopussa Pietarsaaressa niukasti 0 – 1.

 

OPS isännöi JBK:ta nuorella ryhmällä. OPS-Akatemian riveistä nostettaneen jälleen puolenkymmentä pelaajaa edustuksen kokoonpanoon.

OPS – JBK sunnuntaina 21.9. kello 18.30, Castrén.

(Toimitus)

15.09.2014

OPS:n harjoitushallin vuorojen hinnat halpenevat - halli avataan 1. lokakuuta

Oulun Palloseuran harjoitushallin harjoitusvuorojen vuosimaksu 2000,00 EUR + alv jää kokonaan pois ja hinnoittelu muuttuu pelkästään tuntiperusteiseksi. Halli on avoinna käyttäjille 1.10.2014 lähtien. Vuorovarauksia voi tehdä alla olevan hinnaston mukaisilla hinnoilla osoitteesta toimisto(at)ops.fi tai puhelinnumerosta 044 328 2125. Vapaat vuorot näet tästä.

Hinnasto:

Urheiluseurat:
Päivähinta (klo 7 – 15) 60,00 EUR
Iltahinta (klo 15 – 23) 120,00 EUR
Viikonloppuhinta (la – su) 150,00 EUR

Muut ryhmät:
Päivähinta (klo 7 – 15) 130,00 EUR
Iltahinta (klo 15 – 23) 180,00 EUR
Viikonloppuhinta (la – su) 230,00 EUR

Hintoihin lisätään liikuntapaikkojen alv 10%.

Vuorovaraukset:
p. 044 328 2125 / toimisto(at)ops.fi

>> Katso vapaat vuorot

OPS-harjoitushalli

(Toimitus)

12.09.2014

Muutoksia otteluohjelmaan

Sarjaohjelmaan on tehty kaksi muutosta koskien loppukauden pelejä. OPS:n seuraavan kotiottelun alkamisaika siirtyy kaksi ja puolituntia myöhemmäksi samana päivänä pelattavan Naisten Liigan ottelun vuoksi. OPS - JBK alkaa sunnuntaina 21.9. kello 18.30 Castrénissa. Vierasottelu KPV - OPS aikaistuu pelattavaksi lauantaina 27.9. kello 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Alkuperäinen pelipäivä oli sunnuntai 28.9.

OPS:n seuraava ottelu on Kemissä sarjakärki PS Kemiä vastaan tulevana pyhänä. Palloseura jatkaa nuorennetulla ryhmällä kauden loppuun asti ja hakee sarjan ainoana joukkueena kolmatta voittoaan kärkiseurasta. OPS on voittanut molemmat kauden aiemmat kohtaamiset kemiläisiä vastaan. Oulussa pelatut ottelut ovat päättyneet Palloseuran 1 - 0 ja 2 - 0 -voittoihin. PS Kemi johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin ennen loppukauden yllättäjäjoukkue FC YPA:aa. OPS on sarjassa neljäntenä.

Matias Juntunen
Kolme kovavireistä OPS-pelaajaa: Joni Lämsä, Tommi Siekkinen ja Matias Juntunen. Juntunen ratkaisi kauden ensimmäisen kohtaamisen PS Kemiä vastaan loppuhetken maalillaan.


PS Kemi - OPS sunnuntaina 14.9. kello 18.30, Kemi.

>> Otteluohjelma

(Toimitus)

05.09.2014

Kokkolassa paljon pelissä sarjasijoituksen kannalta

Yksi ylimääräinen kotiottelu ensi kaudeksi on se porkkana, minkä Oulun Palloseura haluaa syödä vielä tämän kauden aikana. Se vaatisi sijoittumista viiden parhaan joukkoon. OPS:lle toistaiseksi voittamaton Kokkolan GBK isännöi ylemmän keskikastin kamppailua lauantaina. Joukkueet ovat tasapisteissä (33), mutta kokkolalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

OPS:n loppukauden ohjelma on mielenkiintoinen. Palloseura kohtaa GBK:n lisäksi heti oululaisten takana kuudentana sarjassa kärkkyvän KPV:n, sarjakärki PS Kemin sekä putoamista vastaan kamppailevat JBK:n ja PK-37:n. Varsinkin Kokkolan porukoiden kohtaamisissa määrittyy paljon – pysyykö OPS viiden parhaan sakissa?

GBK on sarjan ainoa joukkue, jolta OPS ei ole onnistunut nappaamaan pistettäkään tällä kaudella. GBK haki heinäkuussa pisteet Oulusta maalein 0 – 2 ja oli toukokuussa kotonaan parempi luvuin 4 – 2. Sinipaitojen kaatajana on kunnostautunut maalipörssin kakkossijalla oleva Tom Melarti, joka on upottanut OPS:n verkkoon peräti neljä maalia.

GBK – OPS lauantaina 6.9. kello 16.00, Kokkola.

(Toimitus)

29.08.2014

Kauden päätösderby Raatissa lauantaina

Kauden viimeinen paikallisottelu Oulun Palloseuran ja Oulun Luistinseuran välillä pelataan lauantaina 30.8. kello 16.00 alkaen Raatin Stadionilla. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

Joukkueet lähtevät derbyyn täysin eri lähtökohdista. Kuuden viime ottelun seurantajakso on tuonut Palloseuralle kymmenen pistettä ja Luistinseuralle vain yhden. Se piste tuli viime kierroksella JBK:n vieraana.

OLS:aa uhkaa putoaminen takaisin Kolmoseen. Jokaisen Kakkosen lohkon kaksi huonoiten sijoittunutta joukkuetta tippuvat Kolmoseen ensi kaudeksi. OLS:n peikkona vaanii vielä lisäputoaja, joka tulee olemaan kaikkien Kakkosen lohkojen huonoin sijalle kahdeksan sijoittunut joukkue. Naapuriseuralla on matkaa sarjan kahdeksannelle sijalle peräti seitsemän pinnaa – sen ylemmäksi OLS:lla ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia. Kakkosen lohkoista juuri pohjoislohkon häntäpää on kerännyt vähiten pinnoja suhteessa muihin lohkoihin, joten vaikuttaa siltä, että pohjoisen lohkosta putoaa myös se yksi ylimääräinen joukkue. Tätä taustaa vasten OLS:n tilanne on hankala. Keltapaidat ovat todellisen pakkovoiton edessä derbyssä, jotta se voisi hinata itsenä vielä JBK:n ohi kahdeksanneksi. OLS on kerännyt 10 sarjapinnaa. OPS:lla on niitä on 30.

Iiro Vandell

Palloseuran tilanne on helpompi, vaikka joukkueen nousutavoite ei toteutunutkaan tällä erää. OPS on turvallisesti sarjan keskikastissa. Lopullinen sarjasijoitus löytynee sijojen 3 – 7 välistä. Kun katsotaan OPS:n ja OLS:n kauden keskinäisiä taistoja, on lauantaina panoksena myös keskinäisten otteluiden herruus. OLS yllätti kauden avausderbyssä OPS:n maalein 0 – 1 ja OPS voitti keskikesän maali-ilottelun luvuin 3 – 4.

OPS on purkanut neljän brasilialaispelaajansa (Rafael Pereira, Jean Palmeira, Marcos Rhoden ja Hudson Soares) sopimukset. Brassien tilalle Palloseura nostaa kokoonpanoon omia junioripelaajiaan, jotka saavat arvokasta kokemusta miesten peleistä loppukauden ajan. Alex Arinze vapautuu derbyyn pelikiellosta.

OPS – OLS lauantaina 30.8. kello 16.00, Raatin Stadionilla. Tervetuloa!


PÄÄSYLIPUT:

10 € (aikuiset)

5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi
Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla

Huom! Pankkikortti ei käy maksuvälineenä


>> Lipunmyynti


(Toimitus)

19.08.2014

Ari Koski vaatii kehitystä kauden loppuun asti

Palloseuran eväät sarjanousua ajatellen alkavat olla syötynä viime sunnuntaina FC YPA:lle kärsityn 4 – 0-tappion myötä. Ero sarjakärkeen venähti 15:een pisteeseen. Pinnoja on toki jaossa vielä 21 kappaletta, mutta OPS:n nousu vaatisi totaalista konttaamista PS Kemiltä, FC YPA:lta ja AC Kajaanilta. Vastaavasti OPS:n olisi voitettava loput pelinsä ja sitä oululaiset tietysti yrittävät joka tapauksessa.
 
– Tilanne on hankala. Saumat kärkipaikkaan on aikalailla nyt menetetty. Joukkueen motivointi on nyt iso kysymys. Jätkät ovat kuitenkin kunnossa, treeneissä on positiivinen meininki ja meillä on yksi uusi hyökkääjä testissä, OPS:n valmennusvastuuta kantava Ari Koski aloittaa.

Oulun Palloseura isännöi sunnuntaina Castrénissa Tornion Pallo-47:ää. Kauden aiemmat mittelöt ovat päättyneet 1 – 1-tasatulokseen ja oululaisten 1 – 2-vierasvoittoon. Koski on luottavainen tulevan ottelun alla.

– Torniolla on nuori porukka, joka tekee aika paljon virheitä. Kun me vain maltamme puolustaa hyvin ja prässäämme koko joukkueen voimin, ei meillä ole hätää ja tulosta tulee.

– He pelaavat aika suoraviivaisesti. Meidän pitää iskeä heidän pallonmenetyksiin, sillä niistä ne tilanteet aukeavat. Pystymme ihan varmasti luomaan tarpeeksi maalipaikkoja.

Ari Koski

Seth Abladen sairasloman takia Palloseuran vastuuvalmentajaksi noussut Ari Koski (kuvassa) on itse intoa ja motivaatiota täynnä, vaikka sarjatilanne onkin vaikea. Rovaniemeläislähtöinen Koski haluaa kehittää OPS:n peliä kauden päätösotteluun asti.

– Peliavaaminen on se isoin asia, mitä pitää parantaa; saada puolustajille rohkeutta pelata palloa maata pitkin keskikentälle. Toisaalta taas keskikentältä ja kymppipaikalta pitää löytää niitä tyhjiä syöttötiloja.

Toisena hän listaa puolustamisen. OPS:n peli on ollut ailahtelevaa ja huonoina päivinä oma verkko on soinut rajusti, kuten Ylivieskassa kävi. Maaliero on yhden osuman verran pakkasella.

– Meille on tehty pirun paljon maaleja. Puolustuksen tilkitseminen on yksi kehitettävä asia ja varsinkin merkkaaminen boksin sisällä.

Alex Arinze huilaa sunnuntaina pelikiellon vuoksi. Marcos Rhoden puolestaan palaa kokoonpanoon.


OPS – TP-47 sunnuntaina 24.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!


(Toimitus)

16.08.2014

Ylivieskaan tasuriputkea katkaisemaan

Viime lauantaina maukkaan voiton AC Kajaanista ottanut Oulun Palloseura suuntaa sunnuntaina Ylivieskaan katkaisemaan tasuriputkea. Kumpikin kauden kohtaamisesta FC YPA:a vastaan on nimittäin päättynyt tasan.

 

Toukokuun alussa kauden toisessa pelissään OPS päätyi Ylivieskassa 2-2-lukemiin Marcos Rhodenin ja Rafael Pereiran maaleilla. Castrénilla kohdattiin juhannuksen jälkeisessä pelissä. Silloin loppulukemat olivat 1-1 Reginal Richardsonin vastatessa OPS:n maalista.

 

Sunnuntain kohtaamisessa on klassiset "kuuden pisteen ottelun" ainekset, sillä ylivieskalaiset majailevat sarjataulukossa OPS:n edellä, sopivasti kuuden pisteen päässä. Voitolla OPS nousisi vielä hätyyttelemään sarjan kärkikolmikkoa.

 

Kumpikin joukkue on lohkon kuntopuntarin kärkinimiä. FC YPA on voittanut viidestä viime pelistään neljä ja pelannut kerran tasan. OPS ei jää paljon pekkaa pahemmaksi, sillä se on voittanut viidestä viime pelistään neljä ja hävinnyt yhden.

 

 

FC YPA - OPS sunnuntaina 17.8. kello 18.30, Ylivieska.

(Toimitus)

08.08.2014

OPS haastaa AC Kajaanin kotikentällään

Oulun Palloseura isännöi lauantaina Castrénilla viime kauden päätteeksi Kakkoseen OPSin tavoin pudonnutta AC Kajaania. Lähtökohdat yhteen kauden odotetuimmista kotiotteluista eivät oululaisia mairittele: alla rökäletappio Iisalmen Pallokerho-37:lle ja kaksi uutta pelikieltoa. Positiivista on se, että kapteeni Juhani Koponen ja Joni Lämsä vapautuvat pannoistaan. Andrew Grayta ei vielä Iisalmessa nähty, mutta lauantaina laituri saatetaan nähdä edustuksen kokoonpanossa. Gray on pelannut OPS-Akatemiassa hyvän kauden.

Kajaanilaiset ovat sarjassa toisena 37 pisteellä vain pinnan sarjajohtaja PS Kemin perässä. OPS säilytti keskiviikon tappiosta huolimatta asemansa viidentenä, mutta pistepotti pysyi luonnollisesti 26:dessa. AC Kajaani on ollut parempi kauden kahdessa aiemassa kohtaamisessa, jotka molemmat on mitelty Kajaanissa. Kumpikin peli on päättynyt maalin marginaalilla kainuulaisten voittoon: 1 – 0 ja 3 – 2.

– Altavastaajana lähdetään kasvojen pesuun. Keskiviikkona oli vaikea peli, mutta ne opettavat. Ihme on, jos asenteesta löytyy ongelmaa lauantaina. Kyllä se (PK-peli) sellainen herätys oli, OPS:n kapteeni Juhani Koponen alustaa.

Hudson ja Koponen

Hudson Soares ja Juhani Koponen.AC Kajaani saapuu Ouluun taatusti nälkäisenä, sillä PS Kemin jäätyä torstaina tasapeliin FC YPA:n kanssa, on Kajaanilla mahdollisuus nousta sarjakärkeen lauantaina. AC Kajaani murskasi viime kierroksella Oulun Luistinseuran maalein 0 – 5 Daniel Caumon ampuessa peräti neljä maalia.

– Jos hän ei neljää tekis meitä vastaan, niin voidaan voittaa, ”Kopo” naurahtaa.

Hän korostaa etenkin oman maalin koskemattomuutta.

– Vaikea sanoa, millainen peli on tulossa. Välillä meillä on soinut omissa ja välillä taas ei ja silloin ollaan pystytty myös tekemään maaleja. AC Kajaanille on tehty koko kauden aikana vain kahdeksan maalia, joten tärkeintä on pitää oma pää puhtaana. Kyllä Siekkinen (Tommi) sitten jossain vaiheessa pari tekee, hän jatkaa.

Marcos Rhoden sovittaa kahden ottelun pannaa Iisalmessa tulleen ulosajon myötä. Rafael Pereira otti keskiviikkona kauden neljännen keltaisen lapun myötä korttitilinsä täyteen, joten myös Pereira on katsomon puolella lauantain huippuottelussa. Poissaolijoista huolimatta Koponen uskoo Palloseuran nousevan tuttuun hurmokseen syksyn aikana, vaikka keskiviikkona kosketettiin pohjaa.

– Syksy on ollut meidän juttu. Joukkue on hitsautunut yhteen ja me pidetään toisten puolia kentällä ja kentän ulkopuolella. Yhtenäisyydestä tämä ei jää kiinni. Yritetään rakentaa sellainen syksyn hurmos taas, Koponen viitoittaa.


OPS – AC Kajaani lauantaina 9.8. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

05.08.2014

Neljättä peräkkäistä voittoa hakemaan

Oulun Palloseura matkaa keskiviikkona Iisalmeen PK-37:n vieraaksi. Ylä-Savossa tähtäimessä on hyvien peliesitysten jatkaminen ja neljännen peräkkäisen voiton ottaminen.

 

OPS nousi sunnuntain voitollaan sarjataulukossa viidenneksi ohi KPV:n ja nyt liipasimella on toinen kokkolalaisjoukkue GBK. Palloseuralla on kasassa 26 sarjapistettä 17 pelatun ottelun jälkeen.

 

PK-37 majailee Kakkosen pohjoislohkossa kahdeksantena. Sillä on yhtä monta peliä pelattuna kuin OPS:lla, mutta sarjapisteitä on yksitoista. Loppukauden iisalmelaiset pelaavatkin putoamista vastaan.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kerran aiemmin, viikkoa ennen juhannusta, jolloin pisteet tasattiin Castrénin tekonurmella 1–1-lukemilla. Maalit pelissä syntyivät aivan viime hetkillä ja OPS:n tasoituksen lisäajalla puski Reginal Richardson pelikiellosta tähän peliin vapautuvan Matias Juntusen kulmapotkusta.

 

PK-37 – OPS keskiviikkona 6.8. kello 18.30, Iisalmi

 

(Toimitus)

01.08.2014

Palloliitto muutti Juntusen tuomion täysin - Valiokunnilla ristikkäiset näkemykset

Suomen Palloliiton valitusvaliokunta on pyörtänyt täysin Palloliiton kurinpitovaliokunnan päätöksen, jonka mukaan Oulun Palloseuran manageri Miika Juntuselle langetettiin 12 ottelun toimitsijakielto ja 500 euron sakko liittyen 26. kesäkuuta pelatun OPS – FC YPA -ottelun tapahtumiin. Juntusen toimitsijakielto lyheni valitusvaliokunnassa neljään otteluun ja sakko peruttiin kokonaan. Valitusvaliokunta kumosi kaikki kurinpitovaliokunnan näkemät rangaistuksen koventamisperusteet ja muutti rangaistusperusteen toiseksi.

– Ei tässä ole mitään järkeä! Ihan sairasta toimitaan Palloliitolta. Täysin amatöörimäistä. Tässä on taas yksi elävä todiste Palloliiton mielivaltaisesta toiminnasta. Vasen käsi ei tiedä, mitä oikea käsi tekee. Juuri näistä asioista puhuin maaliskuun lopussa pitämässäni valtakunnallisessa lehdistötilaisuudessa, jonka yhtenä otsikkona oli Palloliiton toiminta, jalkapallolegenda Miika Juntunen puhisee.

– Kurinpitovaliokunta halusi rangaista minua tarkoituksenhakuisesti. Mihin ammattitaidotonta kurinpitovaliokuntaa tarvitaan, jos he eivät tunne sääntöjä, vaan jakavat sakkoja mutu-tuntumalla, Juntunen kysyy.

OPS-manageri ehti kärsiä kurinpitoprosessin aikana jo kolmen ottelun pannan. Näin ollen hän vapautuu toimitsijakiellostaan ensi keskiviikkona pelattavaan PK-37 – OPS -otteluun. Alkuperäinen rangaistus olisi pitänyt Juntusen sivussa peräti kauden päätösotteluun asti.

– Ensin lätkäistään 12 ottelua, sitten tiputetaan yhtäkkiä neljään. Vuonna 2008 minulle tarjottiin kymmenen ottelun toimitsijakieltoa kurinpitovaliokunnassa, mutta silloin rangaistus tippui viiteen valitusvaliokunnassa, hän mainitsee.

Alkuperäistä rangaistusta määrätessään kurinpitovaliokunta piti koventavana perusteena sitä, että Miika Juntunen on ollut toimitsijakiellossa aiemmin tänä vuonna ja sitä, että Juntunen on Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen piirihallituksen varajäsen. Valitusvaliokunta kuitenkin kumosi molemmat perusteet. Valitusvaliokunnan tiedossa ei myöskään ollut, että Palloliitto olisi antanut toimihenkilöitä sitovia ohjeita sen suhteen, etteivät he saisi olla yhteydessä erotuomariin tai otteludelegaattiin toisin kuin kurinpitovaliokunta päätöksessään väitti.


– Sama elin (kurinpitovaliokunta) sähläsi viime kauden lopun tapahtumat. He itse muuttivat sääntöjä jälkikäteen marraskuussa, jotta pystyivät rankaisemaan minua lokakuun alun tapahtumista. Silloin ei löytynyt Palloliiton, Uefan, eikä Fifan säännöistä kohtaa, jolla minua olisi voitu rangaista. Niinpä sääntöpykälä keksittiin jälkikäteen ja he vielä viivyttelivät päätöstä, jotta keksitty rangaistus ulottuisi mahdollisimman pitkälle kilpailukauteen, Juntunen kummastelee.

Valitusvaliokunnan perusteluiden mukaan yleisiä rikosoikeudellisia rangaistuksen mittaamisperiaatteita ovat suhteellisuus-, yhdenvertaisuus- ja kohtuusperiaate. Valitusvaliokunnan perusteluista ilmenee, että kurinpitovaliokunnan antama päätös oli näiden periaatteiden vastainen.

(Toimitus)

31.07.2014

Alex Arinzella kovat odotukset loppukaudesta - OPS isännöi KPV:tä sunnuntaina

Kahden vuoden jälkeen paluun OPS:n sinipaitaan tehnyt Alex Arinze parkkeeraa pyöränsä Castrénin huoltorakennuksen kulmalle tuttu hymy kasvoillaan. Kuulokkeet pois korvilta, nappulat jalkaan ja treenaamaan. Alex Arinze on ammattimies, joka tietää, mitä häneltä odotetaan harjoituksissa ja pelipäivinä. Keskikentän pohjan taitoniekka ja pallorosvo on saanut itsestään yhä enemmän irti kauden edetessä.

Kuudetta kauttaan Suomessa pelaava nigerialainen heittää kovat odotukset loppukauteen.

– Nyt on alkanut voittoja tulemaan, mutta kauden alku oli huono, koska meillä ei ollut vielä joukkue kasassa. Nyt meillä on uskomattoman hieno ryhmä ja ymmärrämme toisiamme hyvin kentällä. Hyvä esimerkki siitä nähtiin viimeksi (JBK - OPS), kun hoidimme homman yhden miehen vajaalla.

– Jos jatkamme voittoja kauden loppuun asti, tulemme tekemään enemmän kuin fanit ovat meiltä odottaneet. Aivan kuten kaudella 2009, jolloin nousimme takaa-ajajana Ykköseen.

Alex Arinze

Arinze uskoon oululaisseuran loppukirin kantavan pitkälle. PS Kemi (36 pistettä) johtaa sarjaa 13 pisteen kaulalla OPSiin (23 pistettä) nähden. Sunnuntai-illan vastustaja Kokkolan Pallo-Veikot notkuu sarjataulukossa neljäntenä 26 pinnaa keränneenä. OPS:n sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes.

– Lopuissa peleissä pitää pystyä ulosmittaamaan kaikki irti joukkueesta ja lisäksi tarvitsemme vähän parempaa onnea maalipaikoissa. Oma maali pitää pysyä edelleen puhtaana. Siinä on varma voittoresepti.

– Jos minulta kysytään, niin sunnuntaina on tiedossa kolme pistettä KPV:ltä meille meidän kotikentällämme. Sunnuntaina nähdään myös se todellinen Alex Arinze, aina iloinen pelimies lupaa.

Hanakasti hyökkäyksiin osallistuva keskikentän ankkuri saapui Ouluun ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Hän edusti tuolloin FC Oulun Palloa. Kolmen menestyksekkään OPS-vuoden jälkeen Arinze vaihtoi Vantaan Pallokerho-35:n paitaan, missä hän pelasi kaudella 2012. Viime vuonna hän pelasi kotimaassaan Nigeriassa.

– Iso kiitos seuralle ja kaikille OPS-perheen jäsenille siitä, että minut toivotettiin tervetulleeksi takaisin tänne parin vuoden jälkeen. Pidän suun hymyssä harjoituksissa ja peleissä ja juttelen niin voittojen kuin tappioidenkin hetkinä.

– Aina, kun näen joukkuekavereita, se nostattaa hymyn ja tekee minut onnelliseksi. Treeneissä on hyvä fiilis ja valmentaja nauttii suosiota. Siitä lähtee se hyvä työ, jotta voimme tulla yhä paremmaksi ja paremmaksi joukkueeksi. Silloin kun toteutamme sitä, mitä meiltä pelaajilta pyydetään, mikään joukkue ei pysäytä meitä koti-, eikä vieraskentällä.

OPS isännöi KPV:tä sunnuntaina Castrénilla ilman kapteeniaan Juhani Koposta, Matias Juntusta ja Joni Lämsää, jotka sovittavat pelikieltojaan. Reginal Richardson vapautuu pelikiellostaan takaisin kokoonpanoon. OPS:n ja KPV:n edellinen kohtaaminen kesäkuun alussa päättyi Kokkolassa kiistanalaisten vaiheiden jälkeen 1 – 1-tasapeliin.
 
OPS – KPV sunnuntaina 3.8. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

31.07.2014

Dogukan Mesekoparan jatkaa OPS:ssa

Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan jatkosopimuksen turkkilaistoppari Dogukan Mesekoparanin (21) kanssa.

(Toimitus)

23.07.2014

Kapteeni muistuttaa JBK:n vaarallisuudesta

Oulun Palloseuran kausi jatkuu torstaina Pietarsaaressa ottelulla JBK:ta vastaan. Vaikka vastustaja on lohkossa kahdeksantena ja alla on makea voitto kärkijoukkue PS Kemistä, kapteeni Juhani Koponen muistuttaa vastustajan vaarallisuudesta.

 

– Pidän JBK:ta henkilökohtaisesti parempana jalkapallojoukkueena kuin Kemiä. Kemillä on se yksi tapa pelata, jota ne eivät osanneet vaihtaa, kun me otettiin se pois. Hyvä peli alla, täytyy vain saada jatkumaan sama, niin saadaan voittoputki päälle.

 

OPS-kapteeni Juhani Koponen teki PS Kemiä vastaan paluun pelikentille ja piti maalinsa koskemattomana.

 

 

Koposen näkemyksen mukaan JBK on PS Kemiä parempi pallon kanssa. Hän uskoo, että joukkueen pelaamisessa näkyy aiemmin JBK:ta luotsanneen, nykyisen Jaro-luotsin, Alexei Eremenko seniorin kädenjälki.

 

– JBK tulee maata pitkin syöttelemällä ja pelaa fiksua futista. Toki meidän pitää omaakin peliä kehittää. Ei voida joka peliin lähteä vetäytymään. Katsotaan, mitä valmentaja on peliin kehittänyt, pahan loukkaantumisen jälkeen ensimmäisen pelin 1,5 kuukauteen Kemiä vastaan pelannut Koponen sanoo.

 

– Pikku hiljaa tilanne on parempi. Sellaisia nuo isommat loukkaantumiset ovat. Olen saanut kuitenkin henkilökohtaisesti hyvin treenata, ollut vain peleistä pois, veräjänvartija muistuttaa.

 

OPS on 15 pelatun ottelun jälkeen lohkossa kuudentena 20 sarjapistettä netonneena. JBK:lla pisteitä on kymmenen. Kauden ensimmäisen kohtaamisen OPS voitti Castrénilla maalein 3–1.

 

JBK – OPS torstaina 24.7. kello 18.30, Pietarsaari

 

(Toimitus)

18.07.2014

Hyvän treeniviikon jälkeen PS Kemiä haastamaan

Oulun Palloseura isännöi lauantaina Castrénin tekonurmella sarjakärki PS Kemiä. Miehistö lähtee peliin vajaalukuisena, kun rivistöstä ovat poissa pelikiellon vuoksi Reginal Richardson ja Matias Juntunen.

 

OPS:n luotsaamisesta vastaava valmentaja Ari Koski kertoo, että Richardsonin poissaolo ei tuo puolustukseen hirveästi muutoksia. Hyökkäyspäähän avauskokoonpanon sommitteleminen sen sijaan tuottaa enemmän päänvaivaa.

 

– Puolustus kyllä hoituu lähes samalla tavalla kuin ennenkin. Meillä on kolme topparia, joten ”Shrekille” löytyy kyllä paikkaaja.

 

Päävalmentaja Seth Abladen pitkäksi venyvän sairausloman aikana Koski on vastannut harjoituksista ja pelissä alkulämmittelyn ja erikoistilanteiden läpikäynnin ennen peliä. Manageri Miika Juntusen toimitsijakiellon myötä Kosken vastuu lisääntyy entisestään.

 

– 13 vuoden valmennusrutiinilla tämä ei tuota mitään ongelmia, päinvastoin tässä ollaan melko innoissaan ja motivoituneita tästä mahdollisuudesta.

 

Toukokuun lopussa Oulun Palloseura pääsi juhlimaan Castrénilla makoisaa voittoa PS Kemiä vastaan.

 

 

PS Kemiä vastaan Palloseuran täytyy Kosken mukaan karsia alkukaudella vaivanneet henkilökohtaiset virheet pois. Vastustajasta on hyviä muistoja, sillä OPS voitti joukkueiden edellisen yhteenoton Castrénilla toukokuun lopussa 1–0.

 

OPS:lla on alla hyvä treeniviikko, jonka aikana on treenattu paljon puolustusta sekä pelinavaamista ja rakentelua.

 

– Jos nuo asiat saadaan siirrettyä peliin, olemme vahvoilla. Kemi elää nopeista laidoista ja viimeksi onnistuttiin saamaan heidät taktiikalla hyvin pois pelistä. Sama tulee onnistua nytkin. Jos virheiden karsimisessa onnistutaan, ja pidetään kiinni puolustuksen suhteen taktiikasta, niin uskon, että tulos on jälleen meille hyvä, Koski ennakoi.

 

OPS – PS Kemi lauantaina 19.7. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

 

(Toimitus)

12.07.2014

Palloseuralla kalavelkoja maksettavana

Oulun Palloseura saa sunnuntai-iltana vieraita Kokkolasta, kun vastaan asettuu Castrénin tekonurmella Gamlakarleby Bollklubb, eli tuttavallisemmin GBK.

 

Isännillä on kalavelkoja maksettavana, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi toukokuun lopussa Kokkolassa GBK:lle 2–0. GBK on samalla ainoa joukkue Kakkosen pohjoislohkossa, jota vastaan OPS ei ole vielä onnistunut maalinteossa tällä kaudella.

 

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla 17 sarjapisteellä viidentenä ja kuudentena, mutta Palloseura on pelannut kaksi peliä enemmän, kun niitä on sillä takana kolmetoista. Myös maaliero on tasainen, sillä OPS on tehnyt saman verran maaleja kuin on päästänyt ja GBK on kaksi maalia plussan puolella.

 

Sunnuntaivieraat pelasivat vahvan kuukauden jakson ennen juhannusta, mutta ovat hävinneet kaksi viimeistä otteluaan. OPS puolestaan on hävinnyt edellisen GBK-pelin jälkeen vain yhden pelin kahdeksasta ja voittanut kaksi viimeistä koitostaan. Ei kai kahta ilman kolmatta?

 

Tasaisista lähtökohdista käynnistyvää kamppailua ehtii hyvin seuraamaan Castrénille ennen toista ennakolta tasaista näytöstä, eli jalkapallon MM-finaalia.

 

OPS – GBK sunnuntaina 13.7. kello 18.30, Castrén.

07.07.2014

Eelis Koskiselle kahden vuoden jatkosopimus

Viime kauden loppupuolella paikkansa Oulun Palloseuran avauskokoonpanossa vakiinnuttanut Eelis Koskinen (20) jatkaa sinipaidoissa myös seuraavat kaksi kautta.

– Näen, että oikea ratkaisu urani ja tulevaisuuteni kannalta on jatkaa OPS:ssa. Olen nauttinut täällä pelaamisesta kohta kaksi vuotta, joten miksipä en jatkaisi, Koskinen perustelee.

Varusmiespalveluksensa juuri suorittanut nuorukainen on peruskoulutukseltaan hyökkäyspään pelaaja, mutta pelipaikka on vakiintunut viime vuosina laitapuolustajaksi.
 
– Se voi olla, että se on se omin paikka. Pääasia, että vastuuta tulee. Itsellä peli kulkee koko ajan paremmin ja paremmin ja nyt pystyy nauttimaan pelistä laitapakkina. Joukkueen yhteispeli on alkanut myös toimimaan paremmin. Puolustaminen on toiminut mielestäni hyvin koko kauden, mutta nyt myös hyökkäyspäässä on alkanut tulla paikkoja pelaamalla. Se johtuu siitä, että yhteispeli on alkanut sujumaan, Koskinen näkee.

Oulun Palloseura isännöi tulevana sunnuntaina Kokkolan GBK:ta Castrénin keinonurmella kello 18.30 alkaen.

Eelis Koskinen

(Toimitus)04.07.2014

Sunnuntain derbyssä keskityttävä omaan peliin

Kun Oulun Palloseura ja Oulun Luistinseura kohtaavat sunnuntai-iltana Castrénin tekonurmella, kentällä on monta pelaajaa, jotka ovat pelanneet vastustajajoukkueen riveissä. Yksi heistä on OPS:n Eelis Koskinen (kuvassa), joka on pelannut lähes kaikki junnuvuotensa OLS:ssa.

 

Vaikka vastassa on paljon entisiä pelikavereita ja entinen valmentaja, nuorukainen painottaa, ettei pelin erityistä luonnetta saa liikaa ajatella.

 

– Samalla lailla pitää pelata joukkueen eteen kuin aina muutenkin. Varmasti on hyvä peli tulossa. OLS ei ole huono joukkue ja meilläkin toimii oma peli koko ajan paremmin ja paremmin, 20-vuotias Koskinen ennakoi.

 

Paikallisottelut eivät ole viime vuosina OPS:lla menneet tuloksellisesti kovin hyvin ja sama tahti jatkui tämän kauden ensimmäisessä derbyssä, jonka OLS voitti maalein 1­–0. Kolmatta kauttaan Palloseurassa pelaava Koskinen painottaa, että sunnuntaina on keskityttävä omaan peliin.

 

­– Jos omaa peliä pelataan omalla tasolla, niin meidän pitäisi pystyä voittamaan. Pelaajamateriaalimmekin pitäisi riittää, kun nyt löydetään toisemme paremmin kentällä.

 

Vastuuta Koskiselle on tullut alkukaudesta mukavasti, sillä hän on ollut aloituksessa yhdeksässä OPS:n Kakkosen pelistä kahdestatoista. Aiemmin keskikentällä ja hyökkäyspäässä viihtynyt peluri on saanut vastuuta laitapakkina, jolla hän pelasi toki välillä viime kaudellakin.

 

– Vähän on tullut tutummaksi tontti. Tulee enemmän selkäytimestä paikalle kuuluvat asiat ja olen alkanut nauttia enemmän pelaamisesta sillä paikalla.

 

Koskiselta jäi kauden ensimmäinen derby välistä armeijan vuoksi. Nyt kun palvelus Rovaniemellä on ohi, hän on päässyt mukaan kaikkiin peleihin ja harjoituksiin.

 

OLS – OPS sunnuntaina 6.7. kello 18.30, Castrén.


(Toimitus)

28.06.2014

Torniossa pyritään takaisin voittojen tielle

Oulun Palloseura pyrkii takaisin voittojen tielle, kun joukkue matkustaa sunnuntaina Tornioon. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin pisteen marginaalilla – TP-47 kuudentena ja OPS seitsemäntenä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Castrénilla toukokuun alussa pistejakoon 1–1-lukemilla.

 

Palloseuran maalia kolmessa viime ottelussa vartioinut Juho Keskinen (kuvassa) odottaa hyvää peliä ja näkee, että vastaan tulee aika nuori ja pelaava porukka. Vahti muistuttaa OPS:n päässeen viime peleissä hyvin maalipaikkoihin, mutta laittaa vähän painetta joukkueen hyökkäyspäähän, sillä paikoista huolimatta maalinteko on ontunut.

 

– Pallonhallintapelimme on parantunut ja on alettu pelata joukkueena paljon paremmin kuin alkukaudesta. Uskon, että voitamme, jos jatkamme samaa peliä kuin parissa viime ottelussa (AC Kajaania ja FC YPA:a vastaan), tehdään tarvittavat maalit ja minimoidaan omassa päässä virheet.

 

Loukkaantumisesta toipuvaa Juhani Koposta maalilla tuurannut 31-vahti näkee, että oma pelikin on mennyt koko ajan eteenpäin säännöllisen peliajan myötä. Maalivahtipeliin OPS ei ole viime peleissä kaatunut.

 

– Pelin lukeminen on helpottunut pelien myötä. Jos pelaa vain satunnaisesti, niin pelituntuma ja esimerkiksi pallojen lentoratojen arvioiminen on vaikeaa, Veikkauspörssipisteille torstain pelissä päässyt Keskinen kertoo.

 

Brassitoppari Hudson Soares on sunnuntaina pelikiellossa korttitilin täyttymisen myötä, joten OPS-puolustukseen tulee muutosta aiempaan verrattuna.

 

– Tuttujen topparien takana on ollut helppo pelata ja nyt toinen toppari vaihtuu varmuudella. En usko, että siitä tulee kuitenkaan mitään ongelmaa.

 

Ottelu pelataan Torniossa Länsirannan tekonurmella. Peli on neljä peliä ilman voittoa tahkonneelle OPS:lle toinen neljään päivään ja TP-47:lle jo kolmas tällä viikolla.

 

TP-47 – OPS sunnuntaina 29.6. kello 17.00, Tornio

 

(Toimitus)

24.06.2014

OPS ja YPA janoavat pisteille torstaina

Sarjassa kuudentena oleva Oulun Palloseura isännöi torstaina kotikentällään sarjakolmosena majailevaa FC YPA:a. OPS on poiminut kymmenestä pelistä kymmenen pistettä. FC YPA on koonnut yhdeksästä pelistä 17 pistettä, joten Palloseuralla riittää kirittävää.

– Vastustaja on suurin piirtein tuttu joukkue meille. Tiedämme, miten he pelaavat ja olemme valmistautuneet siihen. Meillä ei ole joukkueessa tällä hetkellä mitään suurempia ongelmia, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade (kuvassa) alustaa.

 

Seth Ablade


Ainoat kysymysmerkit OPS-leirissä ovat Dogukan Mesekoparanin ja Juhani Koposen yllä. Kaksikon pelikunto ratkeaa lähempänä ottelupäivää. OPS ja YPA kohtasivat toisensa toukokuun alussa räntäsateisella Elisa-Areenalla Ylivieskassa. Tuolloin päädyttiin 2 – 2-tasapeliin. Seth Ablade odottelee torstain ottelua levollisin mielen, sillä viime kierroksella AC Kajaanille kärsitystä 3 – 2-tappiosta huolimatta oululaisten peli-ilme on ollut päävalmentajan mukaan kohdillaan.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta maaleja ei ole tullut tarpeeksi. Olemme puhuneet hyökkääjien kanssa, että nyt pitää alkaa onnistumaan, kun paikka tulee. Kärkijoukkuetta (AC Kajaani) vastaan loimme kymmenkunta maalipaikkaa ja varmasti niitä tulee YPA-pelissäkin tarpeeksi. Pitää vain olla keskittynyt ja pistää pallo maaliin. Silloin voitto on varma, Ablade valaa.

Kokkolan GBK katkaisi FC YPA:n viiden ottelun mittaisen voittoputken viime kierroksella 1 – 2-voitolla. Serbipelaajilla vahvistetun ylivieskalaisryhmän jyrän alle ehtivät jäädä muun muassa sarjan keulakaksikko AC Kajaani ja PS Kemi. Oulun Palloseurallakin oli hyvä pisteputki alla ennen viime kierroksen tappiota.

– Yritetään olla hyökkäävämpi joukkue. Vastahyökkäykset ovat olleet meidän vahvuus, koska meillä on nopeita hyökkäyspään pelaajia. Ollaan tiiviinä silloin, kun vastustajalla on pallo ja hyökätään nopeasti silloin, kun voitetaan pallo. Tämä systeemi toimi hyvin AC Kajaania vastaan ja meillä oli hyviä tilanteita. Nyt yritetään saada lisäksi vielä paremmin murtavia syöttöjä keskikentältä, Ablade suunnittelee.

OPS – FC YPA torstaina 26.6. kello 17.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

23.06.2014

Organisaatio vahvistuu neljällä

Oulun Palloseuran pitkäaikainen sihteeri Malla Rautava on siirtynyt uusien haasteiden pariin. OPS:n uutena seurasihteerinä on aloittanut Hanna Murto. Seurassa pitkään pelannut Matias Juntunen toimii jatkossa pelihommien lisäksi OPS:n markkinointipäällikkönä. Matiaksen vastuulla on seuran myynti- ja markkinointitehtävät – etupäässä digitaulujen mainosmyynti. Matiaksen lisäksi digitaulujen myyntitiimi vahvistuu Tarja Puutiolla, joka aloittaa Digimedia Finland Oy:n Oulun aluejohtajana 1.8.2014. Hän toimii samalla OPS:n myyntijohtajana. Pitkänlinjan opsilainen, Tapio Pääkkö vastaa jatkossa OPS:n linja-autosta ja toimii sen kuljettajana.

Oulun Palloseura toivottaa uudet kasvot tervetulleiksi OPS-perheeseen ja Digimedia Finland
Oy:n palvelukseen. OPS:n väki kiittää lämpimästi pitkäaikaista ja pidettyä seurasihteeriä Malla Rautavaa ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä jatkossa!


Oulun aluejohtaja, Digimedia Finland Oy
(1.8.2014 alkaen)
Myyntijohtaja, OPS (1.8.2014 alkaen)
Tarja Puutio
p. 050 572 8728
myynti(at)ops.fi / tarja.puutio(at)digimediafinland.fi

Markkinointipäällikkö, OPS
Myyntineuvottelija, Digimedia Finland Oy

Matias Juntunen
p. 050 4055 240
markkinointi(at)ops.fi / matias.juntunen(at)digimediafinland.fi

Seurasihteeri
Hanna Murto
p. 044 328 2125
toimisto(at)ops.fi

OPS-bussivastaava / kuljettaja:

Tapio Pääkkö
p. 0400 385 662
tapio.paakko(at)gmail.com

(Toimitus)

17.06.2014

OPS haastaa sarjakärjen Kajaanissa

Neljä tappiotonta ottelua putkeen pelannut Oulun Palloseura lähtee keskiviikkona Kajaaniin haastamaan sarjakärkeä ja hakemaan täyttä pistepottia AC Kajaanin vieraana. OPS:n luottopakki Iiro Vandell (kuvassa) muistuttaa, että joukkue on osoittanut pystyvänsä voittamaan kärkijoukkueita, kun PS Kemi kaatui vastikään.

 

Kauden avausotteluna pelattuun AC Kajaani -kamppailuun verrattuna Palloseuran kokoonpano on muuttunut radikaalisti, joten siihen tulevaa peliä on turha verrata. AC Kajaani oli silloin parempi maalein 1­–0. Sittemmin OPS:n peli on kehittynyt ja joukkue alkanut hitsaantua yhteen.

 

– Silloin meillä oli ihan eri joukkue ja erilaiset systeemit. Kyllä meidän peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan ja on pelattukin hyvin. Vie aikaa oppia tuntemaan uusia pelaajia, mutta hyviä pelaajia on tullut, että ei siinä ole ongelmaa, Vandell summaa.

 

Joukkueen pelin suurimmiksi kehityskohteiksi hän nostaa maalinteon ja puolustuspään virheiden karsimisen.

 

– Maaleja pitäisi saada tehtyä lisää. Viime pelissä (PK-37 vastaan) hallittiin palloa ja päästiin 20–25 metrin päähän vastustajan maalista, mutta lähemmäs ei. Omiin on päästetty tyhmiä maaleja. Niistä pitää päästä eroon. Tarkempi on oltava omassa päässä, Vandell teroittaa.

 

Hän toimi edellisessä pelissä OPS:n kapteenina, kun maalivahti Juhani Koponen ei kentällä ollut. Aiemmin Vandell on toiminut kapteenina parissa pelissä viime kaudella, muttei urallaan aiemmin juurikaan.

 

– Uusi tilanne, mutta sinällään ihan mieluisa tehtävä. Koponen on hyvä kapteeni ja johtaja, niin siinä mielessä oli haastavaa hypätä tilalle. Mukavaa, että sellainen luottamustehtävä on minulle suotu.

 

AC Kajaani – OPS keskiviikkona 18.6. kello 17.00, Kajaani

 

(Toimitus)

13.06.2014

Otteluennakko OPS – PK-37

Lähtökohdat:
PK-37:lle voi povata vaikeaa iltaa Oulussa. Sarjassa säilyminen olisi iisalmelaisille kuin mestaruus. Sitkeään puolustuspeliin ja armottomaan taisteluun luottava vastustaja parkkeerannee bussinsa rankkarialueen rajalle ja yrittää iskeä vastahyökkäyksillä muutaman maalin. Tämä taktiikka toimi esimerkiksi OLS:aa vastaan, kun PK-37 nappasi kauden avausvoittonsa (1. kesäkuuta) maalein 3 – 1. PK-37 on venynyt tasuriin KPV:n ja JBK:n kanssa. Tappioita on kertynyt viisi.

Myöhään kasatun oululaisjoukkueen peli on loksahtanut uomiinsa. Voittoja PS Kemistä ja JBK:sta seurasi tasapelipiste Kokkolasta KPV:n vieraana. Varsinkin OPS:n hyökkäyspeli on ollut todella vaarallista viime otteluissa ja puolustus tylsytti muun muassa PS Kemin kaikki yritykset. Paketti oli KPV:ta vastaan hyvin kasassa.

Ratkaisu:
OPS:n pallonhallinta pitää muuttua tehoiksi. PK-37:n mahdollisuudet piilevät vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Pallonhallinta tuonee OPS:lle runsaasti maalipaikkoja ja erikoistilanteita, joista taitavan oululaisryhmän tulee tehdä voittoon tarvittavat maalit. Jos 0 – 0 pysyy pitkään tulostaululla, kasvaa PK-37:n mahdollisuudet.
 
Erikoista:
PK-37:n kokoonpanoon on ilmoitettu peräti 11 taustahenkilöä, mikä lähentelee OPS:n pelaajien lukumäärää (17). Iisalmelaisjoukkueessa on esimerkiksi viisi huoltajaa.

OPS – PK-37 sunnuntaina 15.6. kello 16.00, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

06.06.2014

Juntunen luottaa täyteen pistepottiin Kokkolasta

Millaista ottelua Matias Juntunen odotat Kokkolassa sunnuntaina, kun OPS kohtaa KPV:n?

Sarja on tiukka ja tasainen ja niin tulee varmasti olemaan tämä pelikin. Siellä (KPV) pelaa muun muassa Veikkausliigan entinen maalikuningas Henri Myntti ja heillä on muutenkin hyvä joukkue kasassa. Varsinkin erikoistilanteissa saadaan olla varuillaan heidän kanssaan. Tärkeintä on kuitenkin saada meidän oma peli rullaamaan.

Millaista peliä OPS esittää sunnuntaina?

Kokkolassa ei ole varaa heittää pitkää palloa, kun siellä on kaksimetriset topparit vastassa. Se olisi itsemurhaa. Pelataan vielä enemmän maata pitkin, niin silloin KPV:llä on kiire meidän kanssa. Jos pelaamme (taktisesti) oikein, ei meillä ole hätää. Maalipaikkoja saadaan taas ihan varmasti, mutta niistä pitää onnistua paremmin.

Jos Kokkolassa tuhlataan niin monta maalipaikkaa kuin JBK:ta vastaan tiistaina, niin vaikeuksia tulee. Oltaisiin voitu voittaa JBK 6 – 1 tai 7 – 1, mutta – minä mukaan lukien – tuhlasimme paikkoja. Nyt pitää rankaista paikoista ja hakea kolme pistettä sieltä. Se on ainoa tavoite.

Matias Juntunen

Palloseuran hyökkäyspeli on toiminut hyvin PS Kemiä ja JBK:ta vastaan. Mikä siinä on loksahtanut kohdilleen?

Viime pelissä saatiin hyökkäyspeliä kuntoon ja oli mukava nähdä esimerkiksi Alex Arinze pitkästä aikaa kentällä. Olemme tehneet muutoksia hyökkäyspäähän ja yksinkertaistaneet peliä. Siitä on ollut minullekin apua, että Tommi Siekkinen on nostettu hyökkäykseen keskelle. Kommunikaatio ja yhteispeli toimii hyvin tutun kaverin kanssa. Tulosta on tullut, kun meillä on nopeutta ja taitoa. Myös Jean Palmeira on osoittanut olevansa nopea ja taitava kaveri.

Pitää myös huomata, että nyt ei ole tullut varoituksia. Niitä tuli alkukaudesta ihan liikaa ja niistä seurasi pelikieltoja. Oikeastaan vasta nyt joukkue on ensimmäisen kerran koossa ja terveenä.

Mikä on voittoresepti?

Lähdetään siitä, että pidetään nolla omissa. Kahdessa viime pelissä on mennyt vain kerran omiin, mutta se yksikin maali voi olla liikaa KPV:tä vastaan. Omista maalipaikoista pitää onnistua. Ainakin joukkueella on nyt itseluottamusta.

KPV – OPS sunnuntaina 8.6. kello 18.30, Kokkola.

(Toimitus)

27.05.2014

OPS pistää kaikki likoon PS Kemiä vastaan

Oulun Palloseuran päävalmentaja Seth Ablade (kuvassa) myöntää keskiviikon pelin olevan tietynlainen vedenjakaja, kun vastaan asettuu sarjakakkonen PS Kemi. Oululaisseura pistää päävalmentajaansa myöten kaiken likoon keskiviikon huippuottelussa.

– Kemi on sarjan ennakkosuosikki tällä hetkellä ja he palaavat hyvin, mutta me olemme valmistautuneet siihen. Tämän ottelun jälkeen me tiedämme, missä todella mennään, Ablade asettelee.

OPS on purkanut kahden hyökkäyspään pelaajansa, Kelvin Onosiughen ja Iddrisu Abdallahin sopimukset, joten kaksikkoa ei nähdä keskiviikkona kentällä. Sen sijaan OPS:n kokoonpanossa tehdään yksi erittäin mielenkiintoinen kokeilu, kun päävalmentaja Seth Ablade pistää itsensä peliin keskikentällä pelaajavalmentajan roolissa.

– Menen tukemaan pelaajia kentälle. Sieltä on puuttunut johtamista ja pelin ohjaamista. On ollut liian hiljaista, Ablade perustelee.

Hän haluaa myös herätystä joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

– Hyökkäyspelistä on puuttunut paljon. Olemme hallinneet otteluja, mutta palloja ei ole saatu verkkoon. Neljässä pelissä ei ole tullut paljon maalipaikkoja, ja jos on tullut, niin niistä ei ole tehty maaleja, hän puistelee.

PS Kemi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua maalierolla 14 – 3. Kemiläisten verkkoon tehtiin kauden ensimmäiset maalit vasta viime kierroksella, kun JBK iski kolmesti. Sekään ei riittänyt voittoon, vaan PS Kemi hoiti ottelun ulkomaalaispelaajiensa johdolla maalein 5 – 3. OPS hävisi viime kierroksella GBK:lle vieraissa maalein 2 – 0, joten OPS:n voittotili on edelleen avaamatta.

– Kemillä on kova joukkue ja me lähdemme puolustamaan heitä vastaan tiiviisti. Meidän pitää onnistua vastahyökkäyksissä ja olla valmiina hyökkäyksiin aina, kun voitamme pallon, Ablade suunnittelee.

Rafael

Rafael Pereira on toistaiseksi OPS:n paras maalintekijä kahdella osumallaan.Reginal Richardson sovittaa pelikielto keskiviikkona, mutta Dogukan Mesekoparan palaa kokoonpanoon. Armeijaa käyvä Eelis Koskinen on myös käytettävissä ja Alex Arinzen paluu saatetaan nähdä PS Kemiä vastaan.

OPS – PS Kemi keskiviikkona 28.5. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

23.05.2014

OPS hakee avausvoittoa Kokkolasta

Oulun Palloseuran voittosarakkeessa on neljän kierroksen jälkeen pyöreä nolla, mutta tuota asiaa lähdetään korjaamaan sunnuntaina Kokkolaan, missä GBK isännöi OPSia. Palloseuralla on koossa kaksi pistettä. Viikonlopun vastustaja, GBK on kerännyt kolmesta ottelusta kolme pinnaa.

Pelikiellon sovittanut Tommi Siekkinen palaa kokoonpanoon. Kaksi varoitusta OLS-derbyssä saanut turkkilaispelaaja Dogukan Mesekoparan on pelikiellossa sunnuntaina. Alex Arinze parantelee todennäköisesti vielä polvivammaansa, mutta hän kuntoutunee keskiviikkona 28.5. Oulussa pelattavaan huippuotteluun OPS – PS Kemi.

Dogukan Mesekoparan

Dogukan Mesekoparan on GBK-ottelusta pois pelikiellon vuoksi.GBK – OPS sunnuntaina 25.5. kello 15.00, Kokkola

(Toimitus)

16.05.2014

Koposen mietteitä derbyn alla

OPS - OLS sunnuntaina kello 16.00 Raatin Stadionilla

Millaista peliä odotat Juhani Koponen?

Perusderby voisin kuvitella. Tullaan ja mennään kovaa. Meidän päätavoitteena on saada joukkuepeli kuntoon. Alkukausi on ollut ailahtelevainen ja tuuriakin on ollut mukana.

Mihin asioihin OPS keskittyy?

Joukkueena pelaamiseen. Meillä on paljon hyviä yksilöitä, mutta joukkuepeli pitää saada paremmin mukaan. Sitten meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan ja voidaan voittaa ihan kenet vaan. Siihen tässä on tälläkin viikolla panostettu, että puolustettaisiin yhdessä, hyökättäisiin yhdessä ja tehtäisiin kaikki yhdessä.

Mihin derby ratkeaa?

”Ipi” (Iiro Vandell) menee koko kentän läpi ja pistää maalin. Ei vaan siihen, kumpi onnistuu joukkueena paremmin. Nämä on yleensä pienestä kiinni. OLS:lla on hyvä porukka niin kuin meilläkin.(Toimitus)

16.05.2014

Kauden avausderby sunnuntaina Raatissa

Raatin Stadion, kesäiset lämpöasteet ja paikallisottelun tunnelma. Siinä kolme hyvää syytä istua Raatin kuppipenkkiin, kun Oulun Palloseura ja Oulun Luistinseura pelaavat kauden ensimmäisen paikallisottelun sunnuntaina kello 16.00. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

OLS:n kokoopanosta löytyy peräti kahdeksan ex-opsilaista: Juha-Matti Huovinen, Aleksi Autti, Juuso Kemppainen, Oskari Rounaja, Pekka Kainu, Niko Heiskanen, Sami Karjalainen ja Janne Mahlakaarto. Toki myös OPS:n listalta löytyy joukko OLS-taustaisia pelaajia, joten paikallisottelulle tyypilliseen tapaan moni entinen seurakaveri kohtaa toisensa sunnuntaina vastustajan paidassa.

Juhani Koponen

OPS on kerännyt kauden kolmesta ottelustaan kaksi pistettä. OLS on napannut kolmesta pelistä neljä pinnaa.Luistinseuran takalinjoilta puuttuu kahden ottelun pelikieltoa sovittava Antti Pehkonen. OPS:n kokoonpanosta puuttuu niin ikään pelikieltoa istuva Tommi Siekkinen. Alex Arinzen paluu kentälle lähestyy päivä päivältä, mutta sunnuntai voi tulla hänen kannaltaan liian aikaisin.


Kuuma paikallisottelu!
OPS – OLS sunnuntaina 18.5. kello 16.00 Raatin Stadionilla. Tervetuloa!


>> Lue myös: OPS - OLS ensi sunnuntaina Raatin Stadionilla


(Toimitus)

13.05.2014

OPS - OLS sunnuntaina Raatin Stadionilla

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Oulun Palloseuran ja Oulun Luistinseuran välillä pelataan sunnuntaina 18.5. kello 16.00 Raatin Stadionilla. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

Ruuhkien välttämiseksi yleisöä pyydetään saapumaan hyvissä ajoin paikalle. Sisäänpääsy tapahtuu ainoastaan pääkatsomon kaupungin puoleiselta sisäänkäynniltä. Sen molemmat lippuluukut ovat käytössä. Kaikki palvelupisteet ovat niin ikään pääkatsomon puolella. Pääkatsomon kaupungin puoleinen kioski sekä kenttätason makkaranmyyntipiste palvelevat janoisia ja nälkäisiä. Alkoholipitoisia juomia myydään pääkatsomon ylätasanteella.

Pankkikortti ei käy maksuvälineenä. Sujuvimmin asioit tasarahalla. Pääsylippujen myynti aloitetaan kello 15.00 pääkatsomon kaupungin puoleisella sisäänkäynnillä. Tapahtumaan ei ole myynnissä ennakkolippuja. Tervetuloa nauttimaan paikallisottelun tunnelmasta!


PÄÄSYLIPUT:

10 € (aikuiset)

5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla

Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

>> Lipunmyynti
(Toimitus)

08.05.2014

Ablade ja Siekkinen luottavaisina kotiavauksen alla

Oulun Palloseura saa kauden kotiavauksessa vastaansa Tornion Pallo-47:n perjantaina Castrénissa. OPS:n päävalmentaja Seth Ablade on tyytyväinen joukkueeseen, joka hänellä on vihdoin käsissään. Ryhmä on kasattu myöhään, mutta yksilöt tuntuvat hitsautuneen nopeasti osaksi joukkuetta.

– Odotan näkeväni yhteistyötä koko joukkueelta. Olemme treenanneet koko viikon hyvin ja kaikki asiat on käyty läpi, mitä haluan nähdä kentällä. Joukkueessa on oikeasti hyvä fiilis. On leikkisää, mutta silti tehdään ammattimaisesti kaikki ne asiat, mitä pitääkin, Ablade kertoo.

Seth Ablade

OPS:n päävalmentaja Seth Ablade terävöitti otteluun valmistavassa harjoituksessa varsinkin pelinrakentelua.OPS:n kausi on startannut kahdella vierasottelulla, joista tuliaisina on yksi tasuripiste. Perjantai-illan vastustaja, TP-47:n on kerännyt neljä pinnaa kahdesta ottelustaan.

– Huomenna haetaan avausvoittoa. Olen sanonut, että ei ole paineita, mutta pitää voittaa, Ablade väläyttää.

– Jokaisen pelaajan pitää olla valmis ja antaa sata prosenttia. Olen sanonut pelaajille, että tuokaa tähän joukkueeseen omaa juttuanne, mutta älkää heittäkö pois joukkueen ajatusta, hän korostaa.

OPS

OPS:n isokokoisesta joukkueesta löytyy paljon tulivoimaa erikoistilanteissa.TP-47:n maalilla torjuu OPS:lle tuttu mies kaudelta 2012, Lauri Rönkkö. Rönkön lisäksi tuttu mies on OPS:n kautta Tornioon laskeutunut laitahyökkääjä Francois Badji. Aleksi Gullsten pelasi toissa kaudella yhden ottelun lainalla Oulussa. Opsilaisista punapaitahistoriaa on Jarno Tenkulalla (2004-2005).Tommi Siekkinen: "jatketaan siitä mihin jäätiin"

Oikean laitapakin tontilla kiitävä Tommi Siekkinen odottelee kauden kotiavausta innolla. Pikakiituri uskoo hyvään tulokseen, mikäli OPS jatkaa siitä, mihin se Ylivieskassa jäi.

– Jatketaan siitä, niin uskon, että voitto tulee. Lapsukset pitää saada pois, mutta meidän hyökkäyspeli näytti jo hyvältä YPA-pelin toisella puoliajalla. Uudet brassit ovat olleet hyviä ja heiltä odotetaan paljon keskikentällä. Meillä on taitava joukkue kasassa, Siekkinen asettelee.

Parannettavaa löytyy Siekkisen mukaan niistä kuuluisista hyökkäyspään ”viimeisistä” ratkaisuista.

– Hyökkäyspäässä pitää saada huolellisuutta viimeiseen syöttöön, mutta uskon, että tulemme tekemään riittävän määrän maaleja perjantaina. Pitää olla huolellinen viimeistelyssä. Ei voida vetää viidestä metristä maalivahdin syliin, hän lisää.

Juhani Koponen

OPS-kapteeni Juhani Koponen näytti torstai-iltapäivän treeneissä, että maalikehikon jokaista senttiä vartioidaan tarkasti myös tällä kaudella.OPS – TP-47 perjantaina 9.5. kello 18.30, Castrén.

>> lipunmyynti

(Toimitus)

02.05.2014

Vahvistunut OPS hakemaan avausvoittoa Ylivieskasta

Oulun Palloseuran toimistolla on paiskittu viime viikkoina töitä yötä päivää. OPS lähtee sunnuntaina Ylivieskaan seitsemällä pelaajalla vahvistuneena. Viime kaudelta tuttu toppari Reginal ”Shrek” Richardson (24) vahvistaa takalinjoja. Hän on kotoisin St. Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta. Vinicius Frassonin ja Tinhon tilalle on hankittu neljä pelaajaa Brasiliasta: Diego Amado Sena (21), Hudson Bezerra Soares (21), Marcos Rhoden (20) ja Rafael Leao Martins Pereira (21). Brassien lisäksi OPS vahvistuu Nigeriasta tulevalla Kelvin Onosiughella (26) ja Ghanasta kotoisin olevalla Iddrisu Abdallahilla (18).

 

Lisäksi OPS:lla on mahdollisuus täydentää edustuksen miehistöä OPS-Akatemian pelaajilla. Alex Arinze parantelee polvivammaa.

FC YPA – OPS sunnuntaina 4.5. kello 18.30, Ylivieska

(Toimitus)

29.04.2014

Iiro Vandellille maajoukkuekutsu

Oulun Palloseuraa jalkapallon puolella edustava Iiro Vandell on nimetty Suomen futsalmaajoukkueeseen. Maajoukkue leireilee 9.-11.5 Espoossa ja pelaa harjoitusmaaottelun Viroa vastaan. Tervareiden paidassa futsalin SM-hopeaa juhlineen Vandellin lisäksi oululaisjoukkueesta valittiin Suomi-paitaan Juha-Matti Savolainen (mv), Ari Makowski ja Riku Säärelä. Suomen maajoukkueessa pelaa myös Miika Hosio (KaDy), joka edusti jalkapallon puolella Oulun Palloseuraa kausilla 2010-2011.

>> Futsalmaajoukkue Viro-otteluun

(Toimitus)

25.04.2014

Kausi käyntiin Kajaanissa

Oulun Palloseura aloittaa kautensa vierasottelulla AC Kajaania vastaan lauantaina. Molemmat joukkueet tippuivat viime kauden päätteeksi Ykkösestä ja molemmat hamuavat tietysti nousua takaisin Ykköseen.

OPS on rakentanut ryhmäänsä rauhallisesti pitkän talven ajan. Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokeneita oululaispelaajia (Jarno Tenkula, Iiro Vandell, Juho Keskinen ja Tommi Siekkinen) ja nousevia lupauksia, kuten Joni Lämsä, Eelis Koskinen, Joonas Pekkala ja Jesper Kähkönen. Luukulla torjuu joukkueen pitkäaikainen luottomies Juhani Koponen. Palloseura on purkanut brassipelaajiensa Tinhon ja Vinicius Frassonin sopimukset, sillä seura ei ollut tyytyväinen kaksikon panokseen harjoituspeleissä. Näin ollen OPS:n ainoa ulkomaalaispelaaja on tällä hetkellä ”puolioululainen” Alex Arinze. Uusien pelaajien kartoitus jatkuu edelleen ja OPS:lla on mahdollisuus nostaa pelaajia edustuksen mukaan reservijoukkueestaan OPS-Akatemiasta, joka avasi kautensa keskiviikkona. OPSia luotsaa oululaisyleisölle varsin tuttu mies, entinen huippupelaaja Seth Ablade yhdessä Ari Kosken kanssa.

AC Kajaani on OPSin tavoin vaihtanut valmentajaa kesken harjoituskauden. Jouko Nurkkalan korvaan muun muassa KPV:tä ja Jippoa aiemmin luotsannut Jarmo Korhonen. Joukkueen ykköspyssynä häärii Ykkösessäkin vaarallisuutensa osoittanut Michael Nzekwe. Häntä säestävät Chukwu Callistus ja Kakhaber Samsonia. Puolustuksessa AC Kajaani luottaa viime kauden runkoon: Ozeias Graciano, Janne Putaala ja Sampo Lastujärvi. Tosin heistä Lastujärvi on toipilaana ja Putaala kärsii pelikieltoa viime kauden tapahtumien jäljiltä.

OPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa perjantaina 9. toukokuuta TP-47:ää vastaan Castrénissa. Ennen tätä OPS käy FC YPA:n vieraana Ylivieskassa 4. toukokuuta.

AC Kajaani – OPS lauantaina 26.4. kello 16.00, Kajaani!

(Toimitus)

24.07.2014

Täysi pistepotti vaiherikkaan illan jälkeen

Oulun Palloseura nappasi täyden pistepotin Pietarsaaresta todella vaiherikkaan illan jälkeen, kun JBK kaatui maalein 1–0 (0–0).

 

Ottelun ainoasta maalista vastasi reilun tunnin pelin jälkeen hyökkääjä Tommi Siekkinen, joka sai laidalta Alex Arinzen hyvän keskityksen ja pääsi tuikkaamaan takakulmalta pallon sisään.

 

OPS joutui pelaamaan pelin lopussa pitkään miehen vajaalla, kun Juhani Koposelle näytettiin punaista korttia 69. minuutin kohdalla. Palloseuralla ei ollut Pietarsaaressa mukana toista maalivahtia, joten veräjää vartioi lopussa brassitoppari Hudson Soares.

 

– Melekoinen taisteluvoitto, kyllä pisteet maistuvat hyvältä. Kaikki meni pieleen, mikä vaan voi mennä, mutta silti voitto kaivettiin matkaan, OPS-valmentaja Ari Koski puhalteli pelin jälkeen.

 

Pahat enteet olivat ilmassa jo ennen peliä, kun OPS:n bussi teki tenän Kalajoen ABC:llä ja toisen kerran Pietarsaaren keskustassa. Miehistö joutui kävelemään pelipaikalle ja verryttely jäi lyhyeksi myöhästymisen vuoksi.

 

Koposen ulosajosta jäi jossiteltavaa vain hieman.

 

– Linjan taakse tuli läpisyöttö, jota Kopo lähti rankkarialueen ulkopuolelle vastaan ja osui JBK-hyökkääjän kanssa yhtä aikaa palloon, mutta tuli myös jaloille. Haiskahti aika pahasti paitsiolta se tilanne, mutta kyllä itse kortti oli aika selvä loppujen lopuksi, Koski kertoi näkökulmansa.

 

Palloseuralla oli paikkoja useampaankin maaliin, kun sillä oli avauspuolikkaalla muun muassa muutama läpiajo.

 

– Meidän olisi pitänyt ratkaista peli jo paljon aikaisemmin, mutta viimeistely ontui. Jokainen hoiti taas oman tonttinsa ja Hudson oli lopussa pirun hyvä maalissa, torjui muun muassa ulosajotilanteesta tulleen vaparin, Koski kehui omiensa taistelua.

 

JBK – OPS 0 – 1 (0 – 0)

0 – 1 Tommi Siekkinen (Alex Arinze)

 

Veikkauspörssipisteet

3 Emil Öhberg (JBK)

2 Alex Arinze (OPS)

1 Tom Virtanen (JBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

04.10.2014

Siekkinen johti murskajaisia kauden päätösottelussa

Oulun Palloseura järjesti todellisen ilotulituksen kauden päätösottelussaan murskaamalla Kolmoseen ensi kaudeksi matkaavan Iisalmen Pallokerho-37:n tennislukemin 6 – 0.  Sarjan viimeisessä pelissä toimi parhaiten se osa-alue, mikä on aiheuttanut eniten päänvaivaa koko kauden: maalinteko. Tommi Siekkinen mätti neljä maalia, Matias Juntunen kaksi. Tilanteita riitti lauantainakin tuhlattavaksi asti, mutta pitää muistaa, että harvemmin jalkapallo-ottelussa nähdään näin leveitä lukemia.

– Kyllä maistuu. Oli kiva onnistua hyvin viimeisessä pelissä, sillä niin paljon on paikkoja ollut kauden aikana. Joskus pikkupoikana OLS:ssa (2.div.) olen tehnyt viimeksi neljä maalia, illan sankari Tommi Siekkinen hymyili.

Tommi Siekkinen

Knalli päähän hattutempun merkiksi.Koko kauden maalisaldonsa 13:een nostanut Siekkinen kertoi pelin ratkenneen tauolla tehtyyn taktiseen muutokseen.

– Ensimmäinen jakso oli heikko. Syöttelimme huonosti. Toisella puoliajalla päätettiin alkaa prässäämään ylhäältä ja se muutti pelin ihan täysin. Se oli hyvä ratkaisu.

Peli kääntyi kotijoukkueelle 57 minuutin kohdalla, kun PK-37 hukkasi 0 – 0-tilanteessa avopaikan OPS:n päädyssä. Heti tämän perään Siekkinen karkasi läpi Matias Juntusen syötöstä ja aloitti Palloseuran maalijuhlat. Hattutemppu oli valmis viidessä minuutissa. Siekkisen neljäs maali nähtiin 80. minuutilla, kun pikakiituri laukoi näyttävästi Eetu Uusitalon petaamasta tilanteesta. Matias Juntunen vastasi kahdesta seuraavasta osumasta. OPS:n viides maali oli onnekas, sillä nuori PK-vahti Matias Rissanen pudotti Juntusen keskityksen omaan maaliin. Päätöslukemat syntyivät rangaistuspilkulta.

Joni Lämsä

Joni Lämsä ja Matias Juntunen hallitsivat keskikenttää suvereenisti varsinkin toisella jaksolla. Lämsällä oli tilaa pyörähdellä pallon kanssa välillä jopa neljän iisalmelaispelaajan keskellä.Murskavoitto varmisti OPS:lle sarjassa viidennen sijan. Vastuuvalmentaja Ari Koski niputti koko kauden seuraavin sanoin.

– Alkukausi oli vaikea. Ei ollut peli-ideaa ja kaikki oli sekaista, kun jätkä tulivat joukkueeseen myöhään. Muutaman pelin se otti ennen kuin alkoi rullaamaan paremmin ja löytyi peli-idea. Ilman maalipaikkojen tuhlailua meillä olisi ollut saumat ihan mihin vaan.

Neljän kesken kauden kotiin lähetetyn brassipelaajan tilalle nousseet OPS-nuoret lunastivat paikkansa Joni Lämsän johdolla avauskokoonpanossa ja tämä lämmitti myös Ari Kosken mieltä.

– Eipä paljon huomannut, että ketään olisi puuttunut. Päinvastoin. Nuoret pääsivät alkukaudesta hyvin sisään ja olivat loppukaudesta valmiita pelaamaan isompaa roolia. Esimerkiksi tänäänkin Joni Lämsä ja Gzim Hasani olivat pirun hyviä.

Oulun Palloseura kiittää kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan ja seuran toimihenkilöitä kuluneesta kaudesta!


OPS – PK-37 6 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 57 min.
2 – 0 Tommi Siekkinen (Andrew Gray) 60 min.
3 – 0 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 63 min.
4 – 0 Tommi Siekkinen (Eetu Uusitalo) 80 min.
5 – 0 Matias Juntunen 86 min.
6 – 0 Matias Juntunen rp. 89 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Tommi Siekkinen (OPS)
2 Joni Lämsä (OPS)
1 Matias Juntunen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

04.05.2014

OPS nousi tasapeliin Ylivieskassa

FC YPA johti sunnuntai-illan ottelua kahteen otteeseen, mutta OPS väänsi pelin tasoihin yhtä monta kertaa. Paljon uusia miehiä avauskokoonpanoonsa marssittanut OPS rämpi avausjakson, mutta toinen puoliaika oli vierailijoiden hallintaa. Oululaisten päävalmentaja Seth Ablade uskoo Palloseurasta muodostuvan kova luu parin seuraavan pelin aikana.

– Meiltä puuttuu vielä paljon yhteistyötä, mutta yksilöinä meidän joukkue on kasassa. Kun saamme vielä pari peliä alle, niin tämä tulee olemaan aivan erinäköinen joukkue, hän valoi.

Viime kaudelta tutun topparin, Reginal Richardsonin lisäksi OPS-paidassa debytoi neljä brassipelaajaa, nigerialaiskärki Kelvin Onosiughe sekä vaihdosta kentälle tullut ghanalaishyökkääjä Iddrisu Abdallah. OPS-luotsi oli pääosin tyytyväinen uusien vahvistuksien tulikasteeseen.

YPA meni ottelussa johtoon Rami Tirkkosen puskumaalilla 36. minuutilla. Tilanne syntyi kaukaa annetusta vaparista.

– Oli huono keli ja liukas kenttä, eikä kumpikaan pelannut mitenkään hyvää peliä tänään. Oli paljon pitkää palloa. Ensimmäinen jakso oli meiltä huono, eikä prässi toiminut ollenkaan ja olimme koko ajan myöhässä tilanteista. Toiselle jaksolle mietimme asioita ja teimme pari vaihtoa. Prässäsimme paremmin, pystyimme pelaamaan palloa vastustajan taakse ja olimme paljon paljon parempia, Ablade kertasi.

Marcos Rhoden laukoi OPS:n tasoihin 61. minuutilla, mutta YPA iski kolmeen pinnaan kiinni pian tämän jälkeen Janko Vidicin räkämaalilla. OPS oli kuitenkin päättänyt ottaa Ylivieskasta tuliaisia mukaansa. Rafael painoi tasoituksen soolonsa päätteeksi vartti ennen päätösvihellystä.

– Meillä oli monta muutakin paikkaa, mutta pallo ei vain mennyt verkkoon tämän useammin, Ablade harmitteli.

OPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa ensi perjantaina Tornion Pallo-47:ää vastaan Castrénissa.


FC YPA – OPS 2 – 2 (1 – 0)
1 – 0 Rami Tirkkonen 36 min.
1 – 1 Marcos Rhoden 61 min.
2 – 1 Janko Vidic 68 min.
2 – 2 Rafael Leao Martins Pereira 75 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Viskovic Despot (FC YPA)
2 Tommi Siekkinen (OPS)
1 Kelvin Onosiughe (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.08.2014

Palmeira ratkaisi OPS:lle

Palloseura nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistamalla aseettomaksi jääneen Kokkolan Pallo-Veikot Castrénilla maalein 3 – 0. Oululaisten hyökkäyspelaaminen oli ajoittain varsin kaunista katseltavaa pitkine syöttöketjuineen ja luovine ratkaisuineen. Paremmalla viimeistelyllä OPS olisi voittanut pelin huomattavasti leveämmin. Isännät puolustivat erittäin tarkasti koko 90-minuuttisen ja etenkin vaaralliseksi tiedetty KPV-kärki Henri Myntti pysyi pimennossa.

– Jätkät hoitivat puolustuksen hyvin, eikä meillä ollut lopulta mitään hätään, joten kyllä se voitto siihen perustui. Ensimmäiset 20-minuuttia oli hyvää peliä, mutta sitten lähdettiin kävelemään KPV:n mukaan. Toinen puoliaika oli taas ihan erinäköistä peliä, OPS:n valmentaja Ari Koski kertasi.

Kotijoukkue meni johtoon heti pelin alussa. Tommi Siekkisen matala syöttö laidalta löysi Jean Palmeiran, joka upotti lähietäisyydeltä pallon ohi KPV:n maalia vartioineen vasta 15-vuotiaan Riku Uuskartanon. Palmeira laukoi illan toisen maalinsa hieman onnekkaasti toisen jakson alussa etukulmasta puolustajan jalan kautta. Tommi Siekkinen iski loppulukemat lisäajalla läpiajosta.

OPS:n pelisuunnitelma piti loppuun asti ja KPV jäi yllättävän aseettomaksi silloin, kun vierailijoiden olisi pitänyt rakentaa kiriä.

– Tiedettiin aika hyvin, miten he pelaavat. Otettiin Myntti (Henri) hyvin pois pelistä, prässättiin pallollista ja hoidettiin purut pois maalilta, Koski totesi.

Jean Palmeira

Jean Palmeira lihotti kauden maalisaldonsa viiteen. Tommi Siekkisen osuma oli hänen kauden kuudes.Erikoista illan ottelussa oli hukattujen maalipaikkojen määrä. Molemmat joukkueet kilauttivat maalikehikkoa kahdesti. OPS sössi pallon avopaikassa tyhjän maalin yli kolmesti, KPV kahdesti. Lisäksi Riku Uuskartano torjui miehen lailla puolenkymmentä laukausta KPV:n maalilla. OPS:n maalia vartioinut Juho Keskinen pääsi huomattavasti helpommalla.

– Otteluun oli vaikeat asetelmat, mutta onneksi seuraavaan peliin saadaan kaksi miestä takaisin.

Matias Juntunen vapautuu pelikiellosta keskiviikon vierasotteluun ja Andrew Gray on kokoonpanossa uutena miehenä. Miika Juntunen vapautuu toimitsijakiellosta.


OPS – KPV 3 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Jean Palmeira (Tommi Siekkinen) 10 min.
2 – 0 Jean Palmeira 56 min.
3 – 0 Tommi Siekkinen (Marcos Rhoden) 90 + 3 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jean Palmeira (OPS)
2 Iiro Vandell (OPS)
1 Riku Uuskartano (KPV)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

03.06.2014

OPS jatkoi voitolla - Siekkisellä kahden maalin ilta

Oulun Palloseura jatkoi hyviä otteita tiistaina kukistamalla pietarsaarelaisen JBK:n Castrénissa maalein 3 – 1. Myöhään koottu oululaisjoukkue alkaa pikku hiljaa löytää toisiaan kentällä ja tiistainakin nähtiin ajoittain varsin mukavia sommitelmia.

Tommi Siekkinen
Tommi Siekkinen maalasi kahdesti.


Isäntien käyrä illan ottelussa oli nousujohteinen. Ensimmäinen vartti oli OPS:lle tervainen, eikä palloa saatu kontrolloidusti kertaakaan puolen kentän yli. JBK myllytti alussa pitkään ja tuloksekkaasti. Mattias Wargh puski vierailijat johtoon suoraan kulmapotkusta 11. minuutilla.

OPS alkoi saada juonesta kiinni pelin vanhetessa. Tommi Siekkisen yritteliäisyys piikissä enteili hyvää iltaa oululaisille. Tasoitusmaali oli kuitenkin lahja JBK-vahti Aki Lyyskiltä, joka avasi pallon epäonnekseen suoraan Matias Juntuselle. Pirteää alkukautta hyökkäävä Juntunen kikkaili laidalta tilanteen Tommi Siekkiselle, joka tälläsi tasoituksen vapaasti maalin edustalta. OPS oli lähellä mennä johtoon vielä avausjakson lopulla, kun Juntunen ja Jean Palmeira kilauttivat peräperään JBK-maalin poikkipuuta.

OPS-JBK

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella jaksolla. Siekkisen tavoin silmiin pistävän yritteliäästi pelannut Jean Palmeira kiiti läpiajoon 69. minuutilla, mutta maaliverkko heilui vasta paluupallosta, jonka Siekkinen korjasi talteen. Palmeiran vuoro tuli viisi minuuttia myöhemmin. Sitkeän polvivamman selättänyt Alex Arinze tarjoili lähes puolikenttää ylittäneen ristipallon, josta brassilaituri vihdoin onnistui.

Jean Palmeira
Jean Palmeiran kikkapakista löytyi tiistaina muutama varsin näyttävä harhautus.


OPS – JBK 3 – 1 (1 – 1)
0 – 1 Mattias Wargh 11 min.
1 – 1 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 17 min.
2 – 1 Tommi Siekkinen (Jean Palmeira) 69 min.
3 – 1 Jean Palmeira (Alex Arinze) 74 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Tommi Siekkinen (OPS)
2 Markus Kronholm (JBK)
1 Jean Palmeira (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

09.05.2014

OPS sai tyytyä tasapeliin

Pirteästi kauden avauskotiottelunsa aloittanut Oulun Palloseura sai huokaista syvään päätösvihellyksen jälkeen. Avausjakson perusteella peli näytti olevan OPS:n, mutta Tommi Siekkisen aikaisen ulosajon (49 min.), TP:47:n loppuhetkien tolppalaukauksen ja OPS-vahti Juhani Koposen huippupelastuksien jälkeen pistekin oli paljon koleasta illasta.

– Sanotaan suoraan, että meillä oli tänään huono päivä. Ei ollut mitään toivoa. Yritimme ottaa ylhäältä kiinni ja meillä oli kolme pelaajaa keskikentällä, mutta silti vastustaja hallitsi keskikenttää. Toisen jakson alussa tullut helpohko punainen vaikutti peliin tosi paljon, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade tunnusti.

Juhani Koponen

Ottelu oli lähellä kääntyä tappioksi aivan loppumetreillä, mutta OPS-vahti Juhani Koponen kauhoi kaksi haamutorjuntaa.Isäntäjoukkue loi jo vartissa muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely oli heikkoa. Ansaittu johtomaali nähtiin vasta avausjakson lopussa, kun Eelis Koskinen ja Matias Juntunen pelasivat laidalla näyttävästi yhteen. Juntusen nappisyöttö löysi Rafael Pereiran keskeltä, joka upotti unelmakudin ylänurkkaan. TP-47:n tasoituksesta vastasi Johannes Herala, joka survoi laidalta annetun keskityksen takatolpalta sisään.

– OPS:lla on hyviä pelaajia ja he aloittivat hyvin ja veivät peliä. Toiselle jaksolle teimme muutoksia, pelasimme enemmän laitojen kautta ja OPS:lle tuli punainen. Ote siirtyi meille. Ennen peliä ajattelin, että tasapeli tyydyttäisi, mutta nyt on vähän niin ja näin. Saatiin maalipaikkoja, mutta maali jäi lopussa tekemättä, TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev harmitteli.

Tommi Siekkinen

Tommi Siekkiselle nousi toinen varoitus harmittoman oloisesta tilanteesta ottelun 49. minuutilla.Vierailijat hallitsivat keskikenttää liukkaasti palloa liikuttaneen Alfred Mapokan turvin. Toisella jaksolla alivoimainen OPS loi vain yhden maalipaikan, mutta puolittain läpi olleen Iddrisu Abdallahin kuti viuhui ohi.

– Huonolla pelillä saimme yhden pisteen, joten pitäisi olla tyytyväinen. Näin emme voi kuitenkaan jatkaa. ”Kopo” (Juhani Koponen) antoi joukkueelle pisteen tänään, Seth Ablade kiitteli.

Matias Juntunen

Matias Juntunen pohjusti oivalluksellaan ottelun avausmaalin.Oulun Palloseura isännöi Oulun Luistinseuraa kauden ensimmäisessä paikallisottelussa ensi sunnuntaina. Ottelu pelataan Raatin Stadionilla kello 16.00.


OPS – TP-47 1 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Rafael Pereira (Matias Juntunen) 41 min.
1 – 1 Johannes Herala 53 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Alfred Mapoka (TP-47)
2 Hudson Soares (OPS)
1 Juhani Koponen (OPS)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

06.08.2014

Asenne puuttui Iisalmen reissusta

Oulun Palloseura joutui tyrmätyksi tylyin luvuin PK-37:n vieraana Iisalmessa. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 4–1 (1–0). OPS-valmentaja Ari Koski harmitteli huonoa asennetta ja Marcos Rhodenin punaista korttia.

 

– Asennevika oli. Oltiin huonoja, varsinkin puolustaessa tuli aivan liikaa henkilökohtaisia virheitä. Kun punainen tuli, niin siihenpä se peli kuoli.

 

Brassipelaajan ulosajo tuli 58. minuutilla, kun tuomari näki hänen astuneen tahallisesti vastustajajoukkueen pelaajan jalan päälle. Siinä vaiheessa peli oli jo isännille 2–0. Alex Arinze toi vielä OPS:n maalin päähän 62. minuutilla, mutta PK-37 lisäsi johtoaan pari minuuttia myöhemmin.

 

Puolustusasenteesta kertoo jotain se, että huolimatta neljästä päästetystä maaleista OPS-vahti Juho Keskinen palkittiin yhdellä Veikkauspörssipisteellä.

 

– Juho otti monta läpiajoa ja muutenkin isoja koppeja. Olisi ollut vielä rumemmat lukemat ilman häntä, Koski sanoi.

Ottelu pääsi alkamaan tunnin myöhässä, kun Palloseura joutui taittamaan puolet matkasta lainabussilla bussin tehtyä tenän Pulkkilan kohdilla.

 

 

PK-37 – OPS 4 – 1 (1 – 0)

1 – 0 Anssi Lipponen 5 min.

2 – 0 Anssi Lipponen 49 min.

2 – 1 Alex Arinze 62 min.

3 – 1 Jani Vidgren 64 min.

4 – 1 Tuomas Halonen 81 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Jani Vidgren (PK-37)

2 Anssi Lipponen (PK-37)

1 Juho Keskinen (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

18.06.2014

Hyvä taistelu ei tuonut sarjapisteitä

Oulun Palloseuran hyvä taistelu ei tuottanut sarjapisteitä AC Kajaanin vieraana. Tuloksena oli kirvelevä tappio maalein 2–3 (1–1). Ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, kunnes Callistus Chukwu rankaisi lähietäisyydeltä komean lyhytsyöttökuvion päätteeksi lisäajalla.

 

Alakynnessä alussa ollut Palloseura joutui tappioasemaan 16. minuutilla, kun Michael Nzekwe osui rangaistuspotkusta. Rankkari tuli, kun OPS-toppari Dogukan Mesekoparan kaatoi palloa tavoitellessaan läpiajoon pääsemässä olleen Nzekwen keltaisen kortin arvoisesti. Maalivahti Juho Keskinen oli rankkarissa mukana, muttei saanut sitä torjuttua.

 

AC Kajaani oli lähellä lisätä johtoaan, kunnes avauspuolikkaan lopulla OPS sai pelin juonesta kiinni. Tasoitus syntyi 43 minuutin kohdalla Matias Juntusen antamasta kulmapotkusta. Pallon puski maaliin jatkon kautta Hudson Soares. Heti perään Tommi Siekkisellä oli mahdollisuus tehdä johtomaali nopeasta hyökkäyksestä, mutta maalivahti veti pidemmän korren.

 

Toisen puoliajankin OPS aloitti hyvin ja oli lähempänä johtomaalia. Innokas hyökkääminen kuitenkin kostautui hyökkäyspään vapaapotkutilanteessa ja Nzekwe viimeisteli vastahyökkäyksestä illan toisen maalinsa 53. minuutilla.

OPS:n komea tasoitus nähtiin 75. peliminuutilla, kun Marcos Rhoden ampui kierteisen vapaapotkun maaliin aivan rankkarialueen rajan läheltä.

 

Aloituskokoonpanossa kentällä ollut päävalmentaja Seth Ablade myönsi, että avauspuoliajalla vastustaja oli parempi, kun oma taktiikka ei toiminut. Sitten OPS alkoi prässätä ylempää ja aggressiivisemmin.

­

 

– Se toimi ja päästiin hyvin hyökkäämään. Tasoitusmaalin jälkeen peli oli hallinnassa ja meillä oli paikkoja, mutta emme saaneet maaleja. Meidän puolustuspelaaminen oli tosi huonoa. Liian helposti annettiin maaleja vastustajalle, 11 minuutin pelin jälkeen polvivamman vuoksi vaihtoon tullut Ablade harmitteli.

 

AC KAJAANI – OPS 3 – 2 (1 – 1)

1 – 0 Michael Nzekwe rp. 16 min.

1 – 1 Hudson Soares 43 min

2 – 1 Michael Nzekwe 53 min.

2 – 2 Marcos Rhoden 75 min.

3 – 2 Callistus Chukwu 90 + 2 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Michael Nzekwe (AC Kajaani)

2 Ozeias Graciano (AC Kajaani)

1 Marcos Rhoden (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

25.05.2014

Voittotili jäi avaamatta

Oulun Palloseura ei onnistunut haastamaan Kokkolan GBK:ta, vaan isäntäjoukkue piti pisteet itsellään maalein 2 – 0. OPS:n voittotili on viiden pelin jälkeen vielä avaamatta. Tom Åstrand osui jo kahdeksannella minuutilla ja Tom Melarti ampui loppulukemat 68. minuutilla heti OPS-toppari Reginal Richardsonin ulosajon (67 min.) jälkeen. Oulun Palloseura isännöin ensi keskiviikon huippuottelussa PS Kemiä kello 18.30 alkaen Castrénissa.

GBK – OPS 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Tom Åstrand 8 min.
2 – 0 Tom Melarti 68 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Jussi Roiko (GBK)
2 Kim Ågren (GBK)
1 Jonas Nyberg (GBK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

09.08.2014

Taktiikka toimi täydellisesti

Oulun Palloseuran valmennusjohto voi asettaa yhden uuden sulan yhteiseen hattuunsa lauantain kotivoiton johdosta. Oululaisten taktiikka AC Kajaania vastaan puri täydellisesti ja jokainen pelaaja toteutti roolinsa mallikkaasti. Vierailijat loivat ottelussa sinisten lasien läpi laskettuna ainoastaan yhden maalipaikan. Isännät onnistuivat tällä kertaa omista paikoistaan hyvin, eikä puolustuksessa ilmennyt ongelmia.

– Tyytyväinen pitää olla. Pelattiin täysin laaditun taktiikan mukaan. Joukkue näyttää syttyvän hyvin kärkiporukoita vastaan. Meillä ei olisi tässä sarjassa mitään hätää, jos pelaisimme joka ottelussa näin, OPS-luotsi Ari Koski hymyili.

Dogukan Mesekoparan

OPS:n topparit Reginal Richardson ja Dogukan Mesekoparan dominoivat molemmilla maaleilla. Tässä Mesekoparan puskee OPS:lle 2 -0.Voiton tuomat kolme pistettä nostivat OPS:n sarjataulukossa neljänneksi. Kosken mukaan joukkue tarvitsi keskiviikkoisen rökäletappion jälkeen pienen herättelyn.

– Vähän ravisteltiin jätkiä, mutta kyllä he tajusivat itsekin, kuinka huono peli se (PK-37 - OPS) oli.

Lauantain ottelu kulki koko 90-minuuttisen ajan OPS:n käsikirjoituksen mukaan. Juoneen kuului se, että AC Kajaani sai pyörittää palloa vapaasti omalla kenttäpuoliskollaan, mutta keskiviivan jälkeen vierailijat pakotettiin huonoihin ratkaisuihin tiiviin puolustuksen edessä.

– Keskikenttä oli tiiviinä ja topparit pelasivat pirun hyvän pelin. Kun pidetään nolla omissa, niin kyllä me ainakin yhden teemme joka pelissä, Koski kiitteli.

Andrew Gray

Andrew Gray pelasi ensimmäisen ottelunsa OPS:n edustusjoukkueessa.OPS meni ottelussa johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Iiro Vandell ampui pallon alanurkkaan Tommi Siekkisen sivurajaheitosta lähteneessä tilanteessa. AC Kajaanin illan ainoa maalipaikka nähtiin hieman ennen taukovihellystä, mutta Yankuban Ceesay suti pallon läheltä maalin yli OPS:n veräjlle palanneen Juhani Koposen torjunnan jälkeen.

Palloseura ratkaisi pelin heti toisen jakson alussa. Matias Juntusen sivuvapari tavoitti Dogukan Mesekoparanin, joka nousi pallontavoittelussa maalivahti Volodymyr Nitsetskiyytä korkeammalle. Ottelu oli lopulta lähempänä päättyä OPS:n kolmen maalin voittoon kuin kajaanilaisten kavennukseen. Pirteästi OPS-paidassa debytoinut Andrew Gray kuitenkin liukui pallon maalin yli hyvässä paikassa pelin loppuhetkillä.

– ”AJ” (Anderw Gray) on sähäkkä kaveri, joka hoitaa tunnollisesti myös puolustamisen. Hän on ollut jo pari kuukautta meidän Akatemian mukana, mutta vielä kun saadaan pari kovempaa peliä hänelle alle, niin hyvä tulee, Koski mainitsi.

Andrew Gray

Tässä "AJ:n" paikka, mutta pallo leijailee riman yli.OPS – AC Kajaani 2 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Iiro Vandell (Reginal Richardson) 16 min.
2 – 0 Dogukan Mesekoparan (Matias Juntunen) 47 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Reginal Richardson (OPS)
2 Dogukan Mesekoparan (OPS)
1 Iiro Vandell (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

15.06.2014

Yllätyksetön hyökkäyspeli jätti pistejakoon

Iisalmen Pallokerho-37 oli huomattavasti tyytyväisempi joukkue sunnuntaina, kun ottelun erotuomari puhalsi pisteet jakoon Oulun Palloseuran ja PK-37:n kesken maalein 1 – 1. Koko 90-minuuttisen hallinnut OPS hidasteli turhaan hyökkäyksissään ja syötteli palloa lähinnä vaarattomilla alueilla. PK-37 ehti lähes poikkeuksetta ryhmittää tiiviin puolustuksensa oululaisten hyökkäyksien eteen, joten maalipaikoille pääsy muodostui vaikeaksi.

– Hallinta oli meillä koko pelin ajan. Suurin ongelma oli hyökkäyspeli, mikä oli täysin hukassa. Ei ollut mitään ideaa. Vastustajaa kiinnosti vain pysyä tiiviinä ja siinä he onnistuivat. Pistekin oli tärkeä tästä, OPS-luotsi Seth Ablade harmitteli.

– Hallittiin palloa, mutta murtautumiset keskeltä ja laidoilta puuttuivat. Oli liian hidasta peliä. Ei uskallettu haastaa yksi vastaan yksi -tilanteissa ja mennä ohi ja vetää maali, hän jatkoi.

Iiro Vandell

OPS:n kapteenina toimineen Iiro Vandellin johtama puolustuslinja piti vierailijoiden vähäiset hyökkäykset hyvin kurissa.Jo avausjaksolla PK-37 puolusti hyvin, eikä OPS juurikaan päässyt maalipaikoille. OPS:n maalia vartioineen Juho Keskisen ainoa homma oli hörppiä vesipullosta nestettä ensimmäisellä puoliajalla. Parhaat paikat olivat Matias Juntusella, mutta kaksi kertaa pallo ehti livahtaa päätyrajan yli ennen takatolpalle kirmannutta Juntusta.

Alex Arinze

Keskikentällä käytiin kovaa painia koko ottelun ajan.Toisen jakson alussa Iiro Vandell puski kulmapotkusta viuhuvan pallon maalin yli. Pian sen perään nähtiin OPS:n paras paikka tehdä avausmaali, mutta kolmoistilanne kuivui loistavasti torjununeen PK-vahti Ville Kosonen näppeihin. Ensin Kosonen torjui Tommi Siekkisen läpiajon, sitä seuranneen paluupallon Siekkinen kilautti tolppaan ja sitä seuranneen paluupallon Alex Arinze pommitti jälleen Kososen ulottuville. Vierailijoiden ainoat maalipaikat olivat sitäkin vaarallisempia. PK-37:n hyökkääjät sutivat oululaisten onneksi kaksi kertaa hutipotkun vapaassa paikassa takanurkalla.

Marcos Rhoden

OPS:n Marcos Rhoden puolustaa PK-37:n Anssi Lipposta.Ottelu oli päättyä OPS:n kannalta täydelliseen katastrofiin, kun Miika Ekmark puski vierailijat kulmapotkusta johtoon, kun ottelua oli pelattu 88 minuuttia. Reginal Richardson pelasti OPS:n päivän puskemalla 1 – 1-tasoituksen toisella lisäaikaminuutilla niin ikään kulmapotkusta.

Reginal Richardson

"Shrek" pelasti OPS:n illan puskemalla tasoituksen lisäajalla.
OPS – PK-37 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Miika Ekmark 88 min.
1 – 1 Reginal Richardson (Matias Juntunen) 90 + 2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ville Kosonen (PK-37)
2 Alex Arinze (OPS)
1 Jyri Leinonen (PK-37)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

28.05.2014

OPS näytti kyntensä - PS Kemi nurin vakuuttavalla esityksellä

Keskiviikon kamppailusta muodostui todellinen huippuottelu niin kuin arvella saattoi. Viihdyttävässä pelissä nähtiin hyviä tilanteita ja kuumia tunteita läpi ottelun molemmissa päädyissä. Kauden ensimmäinen voitto maistui Oulun Palloseuralle erityisen hyvältä, kun vastassa oli kenties sarjan suurin ennakkosuosikki PS Kemi. Kentän puolella 73 minuuttia uurastanut OPS:n päävalmentaja Seth Ablade oli todella tyytyväinen mies päätösvihellyksen jälkeen.

– Tosi iso voitto. Näitä me tarvitaan. Halusimme voittaa todella paljon ja pidimme taktiikastamme kiinni. Puolustimme tiiviinä, puhuttiin toisillemme kentällä koko ajan ja iskettiin hyvin vastahyökkäyksillä, Ablade iloitsi.

1 - 0

Hudson Soares juhlii Matias Juntusen voittomaalia kasan päällimmäisenä.Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kolme maukasta oululaistilannetta. Topparina kelpo ottelun pelannut Dogukan Mesekoparan puski kulmapotkusta ylärimaan, pelaava päävalmentaja Seth Ablade suti pallosta ohi hyvässä paikassa ja Tommi Siekkisen loistotilanne jäi PS Kemin maalivahdin, Juhani Pennasen hanskoihin.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla. PS Kemin parhaat hetket olivat noin 20 minuuttia ennen päätöstä, mutta OPS-vahti Juhani Koponen kurotti muun muassa Billy Ionsin läpiajon kiinni.

Tommi Siekkinen

Hyökkääjänä pelanneella Tommi Siekkisellä oli hyvä tontti puolen tunnin kohdalla, mutta PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen selvitti tilanteen.Ottelun ratkaisu nähtiin vasta 88. minuutilla, kun Marcos Rhodes tykitti pallon vapaapotkusta ylärimaan ja Matias Juntunen paini maalin kulmalla pomppineen pallon verkkoon.

– En nähnyt kävikö jo vapari sisällä, mutta päätin vetää tilanteen loppuun asti, että pallo varmasti menee maaliin. Huomasin, että Juhani Pennasella tulee siinä kiire, kun pallo tippui ylärimasta maahan. Siinä oli just pallon mentävä aukko, Matias Juntunen kertasi lähes nollakulmasta survomaa osumaansa.

Seth Ablade

Seth Ablade johti peliä kentän puolella. Päävalmentajan läsnäolo tiivisti OPS:n taisteluhenkeä entisestään.Matias Juntunen oli päävalmentajan tavoin tyytyväinen koko joukkueen esiintymiseen.

– Tämä oli ensimmäinen nollapeli meiltä ja tällä tavalla me voimme voittaa minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Iso kiitos koko joukkueelle. Varsinkin ”Kopolle” (Juhani Koponen), jolta vedettiin tajukin pois, mutta kapteenina hän veti silti pelin loppuun asti. Samoin päävalmentaja veti kentällä 70 minuuttia melkein kylmiltään, Juntunen kiitteli.

Matias Juntunen

Matias Juntunen ratkaisi pelin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Joni Lämsä ja Tommi Siekkinen mukana juhlissa.OPS – PS Kemi 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Matias Juntunen (Marcos Rhoden) 88 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Dogukan Mesekoparan (OPS)
2 Matias Juntunen (OPS)
1 Billy Ions (PS Kemi)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

17.08.2014

Palloseura jatkoi ailahtelevia otteita

Toisinaan on päiviä, jolloin mikään ei onnistu. Näin kävi Oulun Palloseuralle Ylivieskassa, jossa FC YPA oli parempi oikeutetusti selvin luvuin 4–0 (2–0).

 

– Henkilökohtaisia virheitä tuli hirveästi. Ensimmäisellä puoliajalla ei saatu ollenkaan syöttöjä omille, eikä saatu siten rakenneltua peliä. YPA pelasi hyvin, esimerkiksi heidän laitapakkinsa nousivat vaarallisesti, eikä me saatu niitä kuriin, OPS-luotsi Ari Koski kertoi.

 

Häntä harmitti pelin ailahteleminen, sillä hyvää kotipeliä seurasi jälleen huono vieraspeli.

 

OPS joutui kahden maalin tappiolle jo 22. peliminuutilla. Lopullinen niitti oli Alex Arinzen kaksi muutaman minuutin sisään saamaa keltaista korttia ja sitä kautta vajaalle joutuminen. Korteista toinen oli kyseenalainen.

 

– Aivan järjetön punainen oli. Se kyllä tappoi pelin. Ensimmäinen kortti oli selvä, mutta toinen tuli, kun mentiin kylki kylkeä vasten keskialueella. Ei se kortin arvoinen kyllä ollut, en tiedä, mitä tuomarit siinä näkivät.

 

Kosken mukaan tuomarilta jäi viheltämättä Palloseuralle rankkari ja YPA:lle punainen kortti.

 

– Tuomarityöskentely oli kyllä taas aikamoista, mutta ei se tappiota selitä. YPA oli parempi ja sillä selvä.

 


FC YPA – OPS 4 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Despot Viskovic 9 min.
2 – 0 Joni Pakola 22 min.
3 – 0 Janko Vidic 74 min.
4 – 0 Dragan Pejic 90+2 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasa Savic (FC YPA)
2 Joni Pakola (FC YPA)
1 Despot Viskovic (FC YPA)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

29.06.2014

Kolme pistettä vaikean kaavan kautta

­Torniossa päästiin tavoitteeseen, mutta kauden kolmas täysi pistepotti ei tullut Oulun Palloseuralle helpolla. Ottelu Länsirannan tekonurmella päättyi Palloseuran voittoon TP-47:sta lukemin 2–1 (1–0).

 

Polvivamman vuoksi sairauslomalla olevaa päävalmentaja Seth Abladea vastuuluotsina tuuraava OPS-valmentaja Ari Koski harmitteli pelin tasoa. Hän oli tyytyväinen siihen, että OPS nousi voittoon viime minuuteilla vastustajan tasoitusmaalin jälkeen.

 

– Kerrankin saatiin näin päin käännettyä peli. Se oli tärkeä juttu. Huono kenttä oli, kova tekonurmi ja pieni kenttä, niin oli sellaista pitkää palloa taistelua molemmin puolin koko peli. Ei ollut kyllä hienoa jalkapalloa tänään.

 

OPS oli tehnyt torstain FC YPA -peliin verrattuna kaksi muutosta, kun turkkilaistoppari Dogukan Mesekoparan korvasi korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olleen Hudson Soaresin. Hyökkäyspäässä Matias Juntunen ja Tommi Siekkinen vaihtoivat paikkoja Siekkisen siirtyessä keskeltä laidalle.

 

Vaihto onnistui Kosken mukaan ja OPS:n peli kulki avauspuoliajalla hyvin. Palloseura siirtyi johtoon aivan puoliajan lopussa pitkän sivurajaheiton jälkitilanteesta. TP-47 pääsi hieman purkamaan maalinedustilannetta, mutta Iiro Vandell laukoi pallon maaliin tyylikkäästi rangaistusalueen rajan tuntumasta.

 

Toinen puoliaika oli Palloseuralta vaikeampi ja isäntien tasoitus syntyi 72. minuutilla kulmapotkusta Johannes Heralan osuessa. Vähän tämän jälkeen OPS pääsi ylivoimalle Viktor Shevchenkon saatua toisen keltaisen kortin.

 

Tärkeän voittomaalin OPS:lle teki kärkeen nostettu Reginal Richardson, joka nikkasi 84. peliminuutilla keskityspallon verkon perukoille.

 

TP-47 – OPS 1 – 2 (0 – 1)

0 – 1 Iiro Vandell 45 min.

1 – 1 Johannes Herala 72 min.

1 – 2 Reginal Richardson 84 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Johannes Herala (TP-47)

2 Iiro Vandell (OPS)

1 Lauri Rönkkö (TP-47)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

08.06.2014

Hylätyt maalit jäivät harmittamaan Kokkolassa

Kolmessa pisteessä kiinni ollut Oulun Palloseura joutui taipumaan tasapeliin Kokkolassa KPV:n vieraana sunnuntaina. OPS:n pelaava päävalmentaja Seth Ablade oli erittäin tyytyväinen omiensa esiintymiseen, vaikka kaikki pisteet eivät lähteneetkään Ouluun. Palloseura hallitsi etenkin pelin loppuhetkiä, mutta kaksi oululaismaalia hylättiin paitsiona – tuomiot kummastuttivat jopa KPV:n leirissä.

– Hyvää peliä meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla oli hankaluuksia hyökkäyssuuntaan, mutta puolustus toimi. Ei päästetty KPV:tä tulemaan ja Juhani Koponen oli rohkea maalilla ja haki pitkät pallot ilmasta. Toisella jaksolla paransimme ja viimeisellä 15-minuuttisella olimme aivan ylivoimaisia. Koko ajan oli tilanteita, Seth Ablade summasi.

– Oli kaksi ihan selvää maaliakin, mutta tuomari ei hyväksynyt niitä. Sanoi, että olivat paitsioita, mutta eivät minusta. Tuomari veti kotiinpäin, Ablade kummasteli.

OPS meni johtoon toisen puoliajan alussa Jean Palmeiran kudilla, joka upposi maaliin hieman 16-alueen takaa. KPV tasoitti varttia myöhemmin kulmapotkusta. Maalin pukkasi Ville Huuhka.


KPV – OPS 1 – 1 (0 – 0)
0 – 1 Jean Palmeira (Marcos Rhoden) 49 min.
1 – 1 Ville Huuhka 62 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Juhani Koponen (OPS)
2 Ville Huuhka (KPV)
1 Jean Palmeira (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

24.08.2014

OPS jäi tasapeliin TP-47:n kanssa

Isäntäjoukkue Oulun Palloseura määräsi tahdit Castrénin sunnuntai-illassa torniolaisvieraita vastaan, mutta hidas pelinrakentelu jätti OPS:n lopulta tasapeliin. Oululaisten vastuuvalmentaja Ari Koski oli pettynyt mies päätösvihellyksen jälkeen.

– Häviöltähän tämä tuntuu. Olisi pitänyt voittaa selvästi.

OPS hallitsi peliä alusta lähtien, mutta vierailijat menivät jo vartin jälkeen johtoon todella kyseenalaisella maalilla. Torniolaispuolustus siivosi omasta päädystään pitkän purkupallon, joka tavoitti kärjessä selvässä paitsioasemassa olleen Johannes Heralan. Kun lippu ei kovasta protestoinnista huolimatta noussut, kikkaili Herala läpiajosta vierailijat johtoon.

Pian toisen jakson alussa OPS:lle puhallettiin kauden ensimmäinen rangaistuspotku. Pilkun hankkinut Rafael Pereira (kuvassa) ampui pallon itse 11 metristä alanurkkaan. Maali jäi Palloseuran illan ainoaksi. Kosken mukaan voitontavoittelu kuihtui ennen kaikkea hitaaseen pelaamiseen.

– He pelasivat kolmella toppari ja siellä oli todella paljon tilaa laidoilla. Puhuttiin tästä kopissa jo ennen peliä. Pelattiin kuitenkin aivan liian hitaasti ja syöteltiin hitaasti. Käveltiin. Laidoilla oli kyllä tilaa, mutta emme saaneet palloja sinne, hän harmitteli.

OPS isännöi ensi lauantaina kauden kolmannessa paikallisottelussa Oulun Luistinseuraa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Raatin stadionilla paremmissa puitteissa. Peli alkaa kello 16.00.


OPS – TP-47 1 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Johannes Herala 15min.
1 – 1 Rafael Pereira rp. 61min.

Veikkauspörssipisteet
3 Rafael Pereira (OPS)
2 Johannes Herala (TP-47)
1 Joni Lämsä (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

18.05.2014

Tehottomuus OPSin vaivana derbyssä

Pelin hallinta ei tuo yhtään sarjapistettä. Oulun Palloseura sai todeta vanhan kliseen sunnuntaina todeksi, kun paikallisvastustaja Oulun Luistinseura iski pelin ainoaksi jääneen maalin keltapaitojen ottelun ainoasta tilanteesta. OPS hallitsi peliä, mutta isäntäjoukkue ei lopulta päässyt parhaille tekopaikoille asti.

– Harmi. Hallitsimme koko pelin, olimme paljon parempia hyökkäysuuntaan ja oli maalipaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Tulos harmittaa, se olisi pitänyt olla toisinpäin. Pelifilosofian kannalta olen kuitenkin tyytyväinen, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade summasi.

Jarno Tenkula

Jarno Tenkula (oik.) dominoi palloa omalla kaistallaan, mutta tilanteille ei löytynyt jatkajaa.OPS:n vasenta laitaa kiitänyt Jarno Tenkula tarjoili ottelun alkuminuuteilla tilanteita lähes kerran minuutissa, mutta keskityksille ei löytynyt päättäjää maalin edustalta. OPS:n vahvan alun jälkeen ote kääntyi hetkeksi vastustajalle. Arttu Hinkula niittasi OLS:lle kolme pistettä kulmapotkun jälkitilanteesta puolentunnin kohdalla.

– Nuorten miesten tietynlainen derby-jännittäminen oli ilmiselvää, mutta odotin, että se olisi mennyt ohi jossain vaiheessa. Kuitenkaan koko 96 minuutin aikana ei löytynyt rentoutta, eikä pallollista peliä meiltä. Yksi maali ja loppu oli puolustustaistelua, OLS:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tiivisti.

Jean Palmeira

Jean Palmeira tuli hyvin peliin mukaan. Brassi oli pitelemätön yksi vastaan yksi tilanteissa, mutta boksin sisällä OLS puolusti ohittamattomasti päätösvihellykseen asti.OPS painosti koko toisen jakson kuin yleinen syyttäjä, mutta tilanteiden päättäminen jatkui heikkona. Juonikkuutta hyökkäyksiin löytyi vasta viimeiselle 20-minuuttiselle, kun Jean Palmeira tuli vaihdosta kentälle. OLS:n nuori puolustus selvitti kuitenkin jokaisen tilanteen ja OLS-vahti Johannes Wentin sai olla yllättävän rauhassa maalillaan.

OPS isännöi seuraavassa kotiottelussaan PS Kemiä 28. toukokuuta. Sitä ennen OPS matkustaa Kokkolaan GBK:n vieraaksi.


OPS – OLS 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Arttu Hinkula 27 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Arttu Hinkula (OLS)
2 Matias Juntunen (OPS)
1 Niko Heiskanen (OLS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

30.08.2014

OPS vahvempi derbyssä

Oulun Palloseura otti Kakkosen Oulun herruuden itselleen kukistamalla aseettomaksi jääneen Oulun Luistinseuran paikallisottelussa maalein 1 – 0. OLS olisi kaivannut kipeästi pisteitä säilyttääkseen mahdollisuuksia sarjapaikan uusimiseen, mutta vierailijat eivät pystyneet haastamaan Palloseuraa kuin ensimmäisen vartin ajan, joka oli Luistinseuran painostusta.

– Alku oli ongelmallinen, koska kävelimme. Sen jälkeen otettiin peli haltuun, mutta edelleen sama ongelma: maaleja, maaleja, maaleja. Meillä oli kolme tolppaa ja ties kuinka monta läpiajoa, mutta vain yksi maali. Olisimme voineet ”tappaa” pelin jo paljon aikaisemmin, OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koski näki.

Joni Leskelä

Varusmiespalvelustaan parhaillaan suorittava Joni Leskelä (keskellä) pelasi erittäin kypsän ottelun keskikentän pohjalla.OPS:n ratkaisijat löytyivät seuran junioriosastolta. Brassipelaajien jättämiä aukkoja aloituskokoonpanossa paikanneet Joni Lämsä ja Joni Leskelä saivat valmentajien kehut ottelun jälkeen. Joneista Leskelä oli vasta toista kertaa sinipaitojen avauskokoonpanossa tällä kaudella.

– Joni Lämsä ja varsinkin Joni Leskelä olivat aivan ylivoimaisesti kentän parhaita. Vaikka joukkue on nyt muuttunut paljon, niin ainakaan se ei ole heikentynyt yhtään. He hallitsivat keskikenttää aivan täysin, Koski kehui.

Joni Lämsä

Toinen OPS:n illan onnistujista oli 17-vuotias Joni Lämsä, joka pyöritti peliä keskikentällä aikamiehen ottein.OPS:n voittomaali nähtiin puolen tunnin kohdalla. Lämsä vapautti Eelis Koskisen puolen kentän mittaiseen laitakuljetukseen, jonka päätteeksi Koskinen tarjoili namupassin Andrew Graylle, jolla oli helppo työ nostaa pallo häkkiin maalin edustalta. Toisella jaksolla OPS:n viimeistely oli tuskaisempaa ja hyökkäyspäässä nähtiin paljon huonoja syöttövalintoja. Lähimpänä maalimerkintää olivat tolppaan puskeneet Iiro Vandell ja Reginal Richardson sekä läpiajosta pallon maalin yli laukonut Tommi Siekkinen. Myös Matias Juntusen vapaapotku oli erittäin lähellä upota lisäajalla.

Andrew Gray

Andrew Gray nosti OPS:n voittomaalin Eelis Koskisen ja Joni Lämsän esityöstä.OPS:n kiikareissa siintää sarjassa vähintään viides sija, joka toisi ensi kaudella yhden ylimääräisen kotiottelun. OPS nousi derbyvoiton myötä lohkonsa neljänneksi ohi kaksi ottelua vähemmän pelanneen GBK:n.


OPS – OLS 1 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Andrew Gray (Matias Juntunen) 28 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Matias Juntunen (OPS)
2 Tommi Siekkinen (OPS)
1 Oskari Rounaja (OLS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

26.06.2014

OPS ja YPA jälleen pistejakoon

Sekä Oulun Palloseura että FC YPA pääsivät pienen tauon jälkeen takaisin pisteille torstai-illan kamppailussa. Tasapeli jäi kirvelemään etenkin kotijoukkueen leirissä, sillä toisen jakson alun myllytyksen aikana OPS hukkasi puolenkymmentä hyvää maalipaikkaa.

– Tasapeli ei tyydytä. Meidän pitäisi alkaa voittamaan näitä pelejä. Meillä oli omat paikat, mutta hyökkäyspeli oli tehotonta. Oli monta vetopaikkaa, OPS:n valmentaja Ari Koski harmitteli.

Kaiken kukkuraksi linjattomasti koko pelin puhaltanut erotuomari Niklas Kankkonen jätti viheltämättä OPS:lle niin selvän rangaistuspotkun kuin rankkari vain koskaan voi olla. FC YPA:n serbitoppari Radojko Colovic työnsi avausjakson lopulla kaksinkäsin läpiajossa olleen Matias Juntusen selästä nurin. Colovicin rike oli niin selvä, että mies itsekin pahoitteli, ettei tilanteesta tullut rankkaria. Pilkun lisäksi tilanteesta olisi ollut paikallaan punainen lappu, joten pelin kulku olisi varmasti muuttunut radikaalisti. Kaikkien paikallaolijoiden ihmetykseksi pilli ei kuitenkaan soinut.

– Pilkun ois voinut puhaltaa, Koski manasi.

Reginal Richardson

"Shrek" puski pallon kauniilla kaarella takanurkkaan tästä tilanteesta.Palloseuran leirissä kannattaa miettiä tuomaritoimintaa suuremmin joukkueen omaa takkuilevaa hyökkäyspeliä. OPS on jäänyt tällä kaudella jo viidesti tasapeliin ottelussa, joka olisi ollut täysin voitettavissa paremmalla viimeistelyllä. Reginal Richardson puski OPS:n illan ainoaksi jääneen maalin Matias Juntusen lähettämästä kulmapotkusta 70. minuutilla. YPA:n tasoitus nähtiin kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun vaihdosta sisään tullut Jarmo Junno esitti upea kaukolaukauksen. Tasapeli oli vähällä lipua Palloseuran käsistä lisäajalla, mutta OPS:n maalia vartioinut Juho Keskinen oli mies paikallaan.

– Onnesi meillä on kaksi hyvää veskaria, Koski kehui.

Hyviä torjuntoja nähtiin myös YPA-vahti Juuso Kevarilta varsinkin Palloseuran toisen jakson alun painostuksen aikana. OPS:n seuraava ottelu on jo sunnuntaina TP-47:n vieraana Torniossa.


OPS – FC YPA 1 – 1 (0 – 0)
1 – 0 Reginal Richardson (Matias Juntunen) 70 min.
1 – 1 Jarmo Junno 78 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Reginal Richardson (OPS)
2 Jani Sarajärvi (FC YPA)
1 Juho Keskinen (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

06.09.2014

OPS rutisti lopussa voittoon

Lauantai-illan isäntäjoukkue Gamlakarleby Bollklubb oli pitkään voiton syrjässä kiinni ykköspyssynsä Tom Melartin osumalla, mutta Oulun Palloseuran viimeisen kympin aikana esittämä kiri kantoi lopulta voittoon asti. Oululaiset olivat jälleen liikkeellä varsin nuorella ryhmällä. OPS-juniorit Haris Dzuho ja Gzim Hasani pelasivat ensimmäiset sarjaottelunsa Palloseuran edustusjoukkueessa. OLS:aa vastaan hyvin onnistuneet Joni Lämsä ja Joni Leskelä jatkoivat oikeutetusti avauskokoonpanossa Kokkolassa.

Myös kokeneiden pelaajien panos oli lauantaina vahva. Seitsemättä kauttaan OPS:ssa pelaava Matias Juntunen ampui vierailijat pilkulta tasoihin 83. minuutilla. Vain neljä minuuttia tästä ja Tommi Siekkinen vei oululaiset 1 – 2-johtoon Juntusen vapauttavasta syötöstä. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin. Maalivahti Juhani Koponen palkittiin vierailijoiden parhaana. Voitto siivitti OPS:n sarjataulukossa neljänneksi.


GBK – OPS 1 – 2 (0 – 0)
1 – 0 Tom Melarti 58 min.
1 – 1 Matias Juntunen rp. 83 min.
1 – 2 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 87 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Lukas Rasmus (GBK)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 Jussi Roiko (GBK)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

06.07.2014

OPS:n johto piti derbyn maalijuhlissa

Oulun Palloseura otti makoisan derbyvoiton sunnuntai-illan lämmössä, kun Oulun Luistinseura kaatui Castrénilla maalein 4–3 (2–1). Kentän hahmo oli kahdesti maalannut Jean Palmeira.

 

Voitosta huolimatta OPS-valmentaja Ari Koski ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen. Kismittämään jäi se, että täysi pistepotti oli huveta 4–1-johtoasemasta huolimatta.

 

Brassitaituri Jean Palmeira teki Oulun Luistinseuran verkkoon paikallispelissä kaksi maalia ja syötti yhden.

 

 

– Ei peliin tyytyväinen voi olla. Liian helposti päästettiin OLS mukaan, vaikka hallittiin peliä aivan täysin. Meillä ei ollut 4–1-johdossa minkään valtakunnan hätää, mutta tuli pari nukahdusta ja pidettiin huonosti hyökkääjät meidän boksissa.

 

Pelissä oli toki myös paljon positiivisia elementtejä. Nukahduksia lukuun ottamatta peli oli hyvää ja oma peli on alkanut kauden edetessä löytymään. Nyt se näkyi myös hyökkäystehoina.

 

– Positiivista oli se, että saatiin neljä maalia tehtyä, eikä nyt ollut topparit maalinteossa, vaan hyökkääjät tekivät maaleja. Kaikki neljä olivat hyvin pelattuja tekomaaleja. Hyvää oli myös se, että saatiin tärkeä voitto otettua. Voittoja tarvitaan nyt, tasurit eivät enää riitä.

 

Maalinteon ottelussa aloitti 33. peliminuutilla Matias Juntunen, joka haastoi OLS-topparin, käänsi vasurilleen ja veti pallon alakulmaan. Nopean kuitin jälkeen Tommi Siekkinen vei OPSin uudelleen johtoon 40. minuutilla Jean Palmeiran esityöstä.

 

Toisen jakson avauspuolikkaalla Palmeira vei osumillaan Palloseuran jo kolmen maalin johtoon, kunnes OLS nousi Antti Pehkosen ja Vesa Verrosen osumilla maalin päähän.

 

OLS – OPS 3 – 4 (1–2)

0 – 1 Matias Juntunen 33 min.

1 – 1 Vesa Verronen 34 min.

1 – 2 Tommi Siekkinen 40 min.

1 – 3 Jean Palmeira 51 min.

1 – 4 Jean Palmeira 65 min.

2 – 4 Antti Pehkonen 69 min.

3 – 4 Vesa Verronen 85 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Alex Arinze (OPS)

2 Vesa Verronen (OLS)

1 Jean Palmeira (OPS)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

14.09.2014

Smithin maalit liikaa OPS:lle

Oulun Palloseura ei onnistunut nappaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan sarjaa alusta lähtien määränneestä PS Kemistä, vaan isäntäjoukkue piti pisteet Perämeren pohjukassa maalein 2 – 1. Maalipörssin kärkimies Jonte Smith (21 maalia) upotti kaksi maalia toisella jaksolla Palloseuran verkkoon.

OPS karkasi ottelussa johtoon 24 minuutin pelin jälkeen Matias Juntusen onnistuttua pilkulta toisessa pelissä peräkkäin. Vierailijoiden johto piti toisen jakson alkupuolelle asti, kunnes Smith iski kymmenessä minuutissa pallon kahdesti OPS:n parhaana palkitun Juhani Koposen selän taakse. OPS-Akatemiasta nousi tällä kertaa kolme pelaajaa avauskokoonpanoon: Joni Leskelä, Haris Dzuho ja Antti Ulander. Nuorista miehistä olivat mukana myös Joni Lämsä ja ensimmäistä kertaa edustuksen mukana reissannut Pol Deng.

PS Kemi venytti eroa sarjakärjessä jo ratkaisevan tuntuisesti viiteen pisteeseen, kun sen pahin uhkaaja FC YPA jäi AC Kajaanin kanssa tasapeliin Ylivieskassa. GBK puolestaan pudotti OPS:n sarjassa viidenneksi kukistamalla TP-47:n. OPS isännöi ensi sunnuntaina Pietarsaaren JBK:ta Castrénissa kello 18.30 alkaen.


PS Kemi – OPS 2 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Matias Juntunen rp. 24 min.
1 – 1 Jonte Smith 51 min.
2 – 1 Jonte Smith 62 min.

Veikkauspörssipisteet
3 William Ions (PS Kemi)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 Jonte Smith (PS Kemi)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

13.07.2014

Tuomarityöskentely pääpuheenaiheena Castrénilla

Castrénin tekonurmen katsomossa löytyi pelin pääpuheenaihe kertaiskulla avauspuoliajan lopulla. Oulun Palloseuran Matias Juntunen ajettiin suoralla punaisella kortilla ulos kentältä 43. peliminuutilla, kun hän läpiajossa GBK-vahti Olli Nylundia kiertäessään osui jalallaan ensin palloon ja sitten maalivahtia hieman kasvoihin.

­­

 

– Ei tekisi mieli alkaa noita keltapaitoja (tuomareita) kritisoida, mutta kyllähän nyt kaikki näki sen. Aivan käsittämätöntä. Matias kikkaa ensin puolustajan ja sitten, okei, pallo karkaa, mutta yritti tehdä maalia ja tuli tatsi, korkeintaan keltaista korttia tilanteesta odottanut OPS-hyökkääjä Tommi Siekkinen puhisi taiston tauottua.

 

Toinen suuresti puhuttanut tilanne oli GBK:n kolmatta osumaa edeltänyt tilanne, josta vieraat saivat epäsuoran vapaapotkun 77 minuutin kohdalla rankkarialueen sisältä. OPS-puolustus katkaisi keskityksen, mutta maalivahti Juho Keskisen napattua pallon käsiinsä erotuomari Atte Jussila tulkitsi kosketuksen tahalliseksi syötöksi alaspäin.

 

Lopulta hattutempun pelissä iskenyt Tom Melarti teki tilanteesta tuomitusta vaparista tyylikkään maalin. Päätöslukemat 4–2 hän teki myös vaparista, joka tuli Keskisen pelattua palloa kädellään rankkarialueen ulkopuolella keltaisen kortin arvoisesti.

 

Viimeiset kymmenen minuuttia OPS pelasi kahden miehen alivoimalla, kun Reginal Richardson sai suoran punaisen kortin kaadettuaan läpiajoon yrittäneen GBK-hyökkääjän sivusta.

 

Tommi Siekkinen teki Oulun Palloseuran molemmat maalit GBK:ta vastaan.

 

 

Maalikarkelot aloitti OPS Tommi Siekkisen päästyä laittamaan pallon tyhjään rysään Jean Palmeiran hyvästä syötöstä. Sen jälkeen GBK teki kuitenkin kaksi nopeaa maalia ja peli oli kahdeksannella minuutilla jo 1–2.

 

Avauspuolikkaalla yli puolen tunnin ajan peli oli hyvin tarkkailevaa, samoin toisen puoliajan alku. Osansa peliin toi paahtava helle, jonka vuoksi pelissä pidettiin molemmilla puoliajoilla yksi minuutin juomatauko.

 

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua kunnolla vasta GBK:n kolmannen maalin jälkeen. OPS kavensi pari minuuttia myöhemmin, kun vaihtopelaaja Joni Lämsä karvasi ärhäkästi, katkaisi syötön ja taisteli pallon Siekkiselle, joka sijoitti sen tyylikkäästi taka-alanurkkaan.

 

Kahden miehen alivoimallakin OPS oli lähellä maalia Marcus Rhodenin ammuttua hyvän vaparin noin 30 metristä, mutta Nylund torjui vedon kulmaksi.

 

– Oltiin kaksi miestä vajaalla ja silti pyöritettiin peliä. Älytön peli, ei voi muuta sanoa. Ensin saatiin hyvä maali tehtyä, sitten hirveitä nukahduksia alakerrassa, omia mokia olivat ne maalit. Sinänsä meillä ei ollut suurta hätää toisella puoliajallakaan, vaikka pelattiin vajaalla, Siekkinen näki.

 

–Nyt meillä puuttuu kaksi jätkää seuraavaan peliin. Meillä ei niin leveä rosteri ole, että voisi kovin tyytyväisin mielin lähteä. Ainoat positiiviset koko pelistä oli omat maalini, mutta ne nyt ei hirveästi lohduta.

 

OPS – GBK 2 – 4 (1 – 2)

1 – 0 Tommi Siekkinen (Jean Palmeira) 3 min.

1 – 1 Lawrence Smith 6 min.

1 – 2 Tom Melarti 8 min.

1 – 3 Tom Melarti 77 min.

2 – 3 Tommi Siekkinen (Joni Lämsä) 79 min.

2 – 4 Tom Melarti 90 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Tom Melarti (GBK)

2 Luciano Delbono (GBK)

1 Jussi Roiko (GBK)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

21.09.2014

JBK haki pisteet vaisulta OPS:lta

Puolivaloilla pelaaminen ei riitä pisteille tällä tasolla. Tämän faktan Oulun Palloseura sai todeta koleassa sunnuntai-illassa Castrénin urheilupuistossa JBK:ta vastaan. Hanakammin koko ottelun ajan liikkunut pietarsaarelaisryhmä kajautti kuuluvat voitonlaulut pukusuojassaan ottelun päätyttyä, sillä voitto loi uskoa JBK:n säilymiseen Kakkosessa.

OPS haastoi vierailijoita vain avausjakson ajan. Lisäharmia kapealla ryhmällä pelaavalle Oulun Palloseuralle toi oikean pakin tontilla puolentunnin sisään loukkaantuneet Joni Leskelä ja Eelis Koskinen. Aikaisten vaihtojen jälkeen penkille jäi enää ensimmäistä kertaa edustuksen kokoonpanossa ollut maalivahti Niklas Niskala.

OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koskella ei ollut paljon kerrottavaa tappion syistä ottelun jälkeen.

–  Asenne. Vaikeaa on ollut treeneissäkin. Pää kun notkahtaa pikkuisen, niin se ei siitä enää nouse, hän kuvaili.

– Toinen on maalinteko. Paikkoja oli taas, mutta me tarvitaan niin älyttömän monta paikkaa ennen kuin saadaan yksi maali, hän lisäsi.

JBK karkasi johtoon jo reilun vartin jälkeen, kun OPS:n oikea laita vuoti. Mika Pitkäsellä oli lopulta helppo työ sijoittaa pallo tolpan juureen parhaalta mahdolliselta maalintekopaikalta pilkun kohdalta. OPS tasoitti pelin puolen tunnin paikkeilla. Matias Juntusen millintarkka vapaapotku löysi Dogukan Mesekoparanin (kuvassa), jonka pusku lirui juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle.

Oululaisten syöttötarkkuus ja liike jäivät tauon aikana pukukoppiin. JBK hallitsi toista jaksoa miten halusi ja vei pinnat ansaitusti mukanaan Pietarsaareen. Toisen jakson hahmo oli kaksi maalia iskenyt Joni Remesaho. Jälkimmäinen syntyi rangaistuspotkusta lisäajalla.

Tommi Siekkinen

Tommi Siekkinen karkasi avausjaksolla läpi Matias Juntusen passista, mutta JBK-vahti Aki Lyyski sai näppinsä väliin. Joni Lämsä tuhlasi vastaavan paikan toisella puolikkaalla ampumalla pallon niukasti ohi maalin.OPS – JBK 1 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Mika Pitkänen 18 min.
1 – 1 Dogukan Mesekoparan (Matias Juntunen) 28 min.
1 – 2 Joni Remesaho 57 min.
1 – 3 Joni Remesaho rp. 90 + 3 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Flamor Syla (JBK)
2 Joni Lämsä (OPS)
1 Dogukan Mesekoparan (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

19.07.2014

Kurinalainen peli toi makoisan voiton

Viikossa voi peli muuttua aivan toisenlaiseksi. Sen osoitti Oulun Palloseura, kun se nappasi makoisan kotivoiton kurinalaisella joukkuepelillä sarjakärki PS Kemistä maalein 2–0.

 

Peli käynnistyi Castrénin tekonurmella vieraiden hallitessa palloa, mutta myös OPS-hyökkäykselle siunaantui pari hyvää tekopaikkaa. 42. minuutilla Palloseura sai oikeasta laidasta vaparin hyvästä paikasta. Marcos Rhoden keskitti hyvän keskityksen boksiin, jossa Iiro Vandell pääsi pukkaamaan pallon verkon perukoille.

 

Oulun Palloseura pääsi juhlimaan maalia lauantaina kahdesti. Toisen maalin viimeisteli Jean Palmeira (2. oik.).

 

 

Toisella puoliajallakin PS Kemillä oli taas omat paikkansa, mutta Palloseuran tolppien väliin palannut kapteeni Juhani Koponen teki muutaman hyvän pelastuksen.

 

Kesken vieraiden hallinnan OPS pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jonka käynnistivät Koponen ja toppari Hudson Soares. Tyylikkään hyökkäyksen päätti Jean Palmeira. Hän pääsi nokikkain PS Kemin maalivahdin Jusa Impiön kanssa ja sijoitti pallon alanurkkaan.

 

OPS:n miehistö oli Castrénilla onnistujia täynnä. 17-vuotias Joni Lämsä (vas.) pelasi avauksessa aikamiehen lailla ja Iiro Vandell puski tärkeän avausmaalin.

 

 

Lopussa PS Kemi myllytti, mutta uhrautuvasti puolustanut OPS kesti ilman takaiskuja. Valmentaja Ari Koski oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

 

– Hyvää taistelua loppuun asti ja pidettiin kiinni sovitusta taktiikasta. Otettiin tila pois laidoista, kun Kemi elää nopeista laidoista ja kärki otettiin vielä erikoisvartiointiin, Koski kommentoi.

 

Ennen peliä hän oli painottanut sitä, että jokainen hoitaa oman tonttinsa, kun varsinkin keskikentällä on lähdetty sinkoilemaan vähän turhaan joka suuntaan.

 

– Nyt jätkät malttoivat hoitaa oman tonttinsa. Se on jännä, miten ne syttyvät Kemiä vastaan näköjään pikkuisen enemmän, mitä muita joukkueita vastaan. On ne tietenkin kärkiporukka, mutta pitäisi syttyä samalla lailla joka joukkuetta vastaan, niin tulos olisi hyvä. Hyvä voitto ja makiat pisteet, Koski summasi.

 

Jean Palmeira joutui rikkeiden kohteeksi useasti. Marcos Rhoden valmistautuu antamaan yhtä vaarallisista vapaapotkuistaan.

 

 

Toisen maalin tehnyt Jean Palmeira sai pienen iskun alavatsaansa pelin lopulla ja pelikunto torstain vieraspelissä JBK:ta vastaan ratkeaa vasta alkuviikosta. Aloitukseen nousi 17-vuotias Joni Lämsä (kuvassa), joka täytti Kosken mukaan oman tonttinsa erittäin hyvin.

 

– Joni pelasi pirun hyvin. Se on hyvä poika, hieman vain laiskanpuoleinen treeneissä, mutta hoiti kyllä nyt hommansa niin kuin pitikin. Teki just sen mitä käskettiin, luotsi kehui.

 

Juhani Koponen pelasi OPS:n maalilla ensimmäisen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen sitten kesäkuun alun.

 

– Kipeä vielä oli, mutta kyllä se pystyy pelaamaan. Ja nyt alkaa täysipainoisesti olla mukana.

 

OPS – PS Kemi 2 –0 (1 – 0)

1 – 0 Iiro Vandell (Marcos Rhoden) 42 min.

2 – 0 Jean Palmeira (Hudson Soares) 64 min.

 

Veikkauspörssipisteet

3 Juhani Koponen (OPS)

2 Alex Arinze (OPS)

1 Nikola Erceg (PS Kemi)

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

27.09.2014

OPS varmisti kotiedun ensi kaudelle

Kokkolan Pallo-Veikot oli lopulta yllättävän kesy isäntä Oulun Palloseuralle, joka lasketteli vieraskentällä komeaan 0 – 3-voittoon. KPV ei pysty enää tavoittamaan oululaisia, joten lauantaipäivän voitto merkitsi OPS:lle yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudeksi. Palloseuralla on mahdollisuudet nousta vielä jopa kolmanneksi sarjassa.

– Kolmanneksi on vielä saumat ja sitä tietysti yritetään. Peli oli kohtalaisen helppo, sillä puolustimme pirun hyvin. Ei KPV päässyt kuin parille puolittaiselle paikalle. Me taas tuhlattiin aivan älyttömästi paikkoja. Oli varmaan parikymmentä maalipaikkaa, OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koski kertasi.

Andrew Gray aloitti maalinteon juuri ennen taukovihellystä. ”AJ” sijoitti Joni Lämsän (kuvassa) päätyrajalta pudottaman pallon pilkun kohdalta verkkoon. OPS lisäsi johtoa toisen jakson alussa, kun Alex Arinze siivosi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin. Illan tuhlaajapoika Tommi Siekkinen osui vihdoin ja viimein 90. minuutilla, kun Andrew Gray tarjoili paikan kahteen metriin.

 

OPS-vahti Juhani Koponen joutui jättämään pelin kesken 59. minuutilla vanhan solisluuvamman uusiuduttua. Maalille astellut Juho Keskinen jatkoi nollapelin loppuun asti. Oululaisluotsi Ari Koski oli nostanut jälleen kokoonpanoon uusia, nuoria OPS-pelaajia. Kalle Hanhela merkkautti ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa, mutta Valtteri Impola haisteli tunnelmaan vaihtopenkillä. Uusvanha opsilainen, Eetu Uusitalo pelasi koko toisen puoliajan. Erityisesti Koski kehui nuoriso-osastolta Joni Lämsää ja Gzim Hasania, jotka pelasivat taas miesten ottein.

OPS isännöi ensi lauantaina sarjan päätöskierroksen ottelussa Iisalmen Pallokerho-37:ää Castrénissa kello 14.00 alkaen.

KPV – OPS 0 – 3 (0 – 1)
0 – 1 Andrew Gray (Joni Lämsä) 43 min.
0 – 2 Alex Arinze 71 min.
0 – 3 Tommi Siekkinen (Andrew Gray) 90 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Alex Arinze (OPS)
2 Harri Heiermann (KPV)
1 Joni Lämsä (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

26.04.2014

OPS taipui nuorella ryhmällä

Isäntäjoukkue AC Kajaani piti pisteet itsellään kauden avausottelussa Oulun Palloseuraa vastaan. OPS-luotsi Seth Ablade näki kuitenkin paljon positiivista nuoren ryhmän otteissa. Palloseuran kokoonpanosta noin puolet oli juniori-ikäisiä pelaajia.

– Pallo oli enemmän Kajaanilla, mutta meidän taktiikka olikin antaa heidän pitää palloa heidän omalla alueellaan ja pysyä itse tiiviinä. Se toimi loistavasti. Sitten 26 minuutin kohdalla tuli yksi virhe ja he iskivät siitä maalin, ensimmäistä sarjaotteluaan OPSia luotsannut Ablade kertasi.

– Tietysti tulos harmittaa, mutta olen tyytyväinen siihen, että joukkue pysyi tiiviinä ja systeemi toimi. Meillä oli paljon nuoria poikia kentällä ja olen tyytyväinen, että he antoivat sata prosenttia. Toisen jakson lopulla olimme todella lähellä tasoittaa ottelun kulmapotkusta, hän jatkoi.

OPS antoi runsaasti vastuuta omille nuorilleen. OPS-Akatemista nostettiin Kajaanin reissulle viisi pelaajaa: Antti Ulander, Oskari Autti, Joni Leskelä, Valtteri Impola ja Matti Männikkö. Matias Juntunen on solminut OPS:n kanssa jatkosopimuksen.


AC Kajaani – OPS 1 – 0 (1 – 0)
1 – 0 Michael Nzekwe 26 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Tochukwu Jerome Ogbuefi (AC Kajaani)
2 Yankuba Ceesay (AC Kajaani)
1 Jarno Tenkula (OPS)

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

07.04.2014

Alex Arinze palaa OPS-paitaan

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura saa riveihinsä kovanluokan paluumuuttajan, kun kausilla 2009-2011 OPS-paidassa pelannut Alex Arinze (24) kirjoitti nimensä ensi kautta koskevaan pelaajasopimukseen.

– Hän on ollut tässä seurassa jo kolme vuotta ja on edelleen loistava pelaaja. Alex on sellainen pelaajatyyppi, jota olen itse toivonut koko ajan tähän joukkueeseen. Hän pystyy syöttämään palloa hyvin, juoksemaan pallon alle, taklaamaan ja olemaan koko ajan pelattavana keskikentällä, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade kertoo.

Hanakasti hyökkäyksiin osallistuva keskikentän ankkuri saapui Ouluun ensimmäisen kerran jo vuonna 2008. Hän edusti tuolloin FC Oulun Palloa. Kolmen menestyksekkään OPS-vuoden jälkeen Arinze vaihtoi Vantaan Pallokerho-35:n paitaan, missä hän pelasi kaudella 2012. Viime vuonna Arinze pelasi kotimaassaan Nigeriassa. Alex Arinze nousi OPS-vuosinaan Nigerian kivenkovaan olympiakarsintajoukkueeseen.

(Toimitus)

31.03.2014

Nuori lupaus pitkällä sopimuksella OPSiin

Paluuta jalkapallon Ykköseen tulevalla kaudella tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen rovaniemeläissyntyisen Jesper Kähkösen kanssa. 17-vuotias hyökkääjälupaus kuuluu Pohjois-Suomen piirijoukkueiden sekä kalottimaajoukkueiden vakiokalustoon. Kähkönen vakuutti OPS:n lyhyen testijakson aikana.

– Sopimus tuntuu hyvältä ja nyt lähdetään kohti uusia haasteita, Ouluun jalkapallon perässä muuttava Kähkönen toteaa.

Oikean laitahyökkääjän tontilla parhaiten viihtyvän RoPS-kasvatin parhaat avut ovat fyysisellä puolella. Nopea, voimakas ja lujaa laukova Kähkönen haluaa olla mukana nostamassa OPSia takaisin Ykköseen. Aikuisten tasolla Kähkönen on ehtinyt edustaa FC Santa Clausia Kolmosessa. Millainen Jesper Kähkönen nähdään OPS-paidassa ensi kesänä?

– Intohimoinen ja joukkuetta auttava, hän vastaa.


Jesper Kähkönen
27.3.1997, Rovaniemi
Hyökkääjä

Aiemmat seurat:
2013: FC Santa Claus / RoPS-jun.

(Toimitus)

28.03.2014

Jussi Hautala vuoden huoltaja

Oulun Palloseuran pitkäaikainen huoltaja Jussi Hautala on valittu Pohjois-Suomen piirin vuoden huoltajaksi. Viime kaudella ansioituneita seuratoimijoita palkittiin tänään piirin kevätkokouksessa. Oulun Palloseuran väki toivottaa Jussille lämpimät onnittelut ja kiittää häntä vuosien ajan jatkuneesta ansiokkaasta työstä.

Uutisarkisto: Jussi Hautala huoltaa lauleskellen

(Toimitus)

21.03.2014

Synttäritarjous, OPS-halli täyttää vuoden!

Oulun Palloseuran harjoitushalli täyttää tänään yhden vuoden. Synttäritarjouksena OPS myy kaikki loppukevään vapaat irtovuorot (31.5.2014 asti) ilman vuosimaksuja. Varaa vuorosi NYT osoitteesta: toimisto(at)ops.fi

>> Katso vapaat vuorot

>> Hinnasto

Tervetuloa treenaamaan huippuolosuhteisiin!

harjoitushalli

(Toimitus)

11.03.2014

Seth Abladesta päävalmentaja, Ari Koskesta apuvalmentaja

Oulun Palloseura on nimittänyt Seth Abladen seuran uudeksi päävalmentajaksi Jeferson Piresin tilalle. Edustusjoukkueen apuvalmentajana aiemmin työskennellyt Suomen ja Ghanan kaksoiskansalainen ottaa vastuullisemman ruudun nöyränä vastaan.

–  Jeferson Pires teki hyvää työtä minun kanssani ja sen suhteen ei varmasti tule muutoksia. Ajattelimme hyvin pitkälle samalla tavalla jalkapallosta eli pelifilosofia on edelleen se, että pidetään palloa ja ollaan hyökkäävä joukkue. Nyt on tärkeintä saada joukkue nopeasti kasaan ja päästä jatkamaan eteenpäin, Seth Ablade kertoo.

Abladella on A-valmentajatutkinto. Hän on pelannut Suomessa AC Oulussa, Kuopion Palloseurassa ja Oulun Palloseurassa. Lisäksi hän on pelannut ammattilaisena synnyinmaassaan Ghanassa sekä Itävallassa, Hollannissa, Puolassa ja Albaniassa. Vuosina 2010-2013 Ablade valmensi Vaasan Palloseurassa muun muassa D-, C- ja A-junioreita.

Abladen aisapariksi on nimitetty kaksivuotisella sopimuksella rovaniemeläislähtöinen Ari Koski. Eilen 30 vuotta täyttänyt Koski on nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut ja koulutettu valmentaja. Koski on koulutukseltaan liikunnanohjaaja sekä ammattivalmentaja. Hän on suorittanut Suomen Palloliiton fyysisen harjoittelun kurssin, B-valmentajatutkinnon (UEFA B-lisenssi), maalivahtivalmentajakurssin sekä Palloliiton ja Fortumin Fortum Tutor -kurssin.

 

Aiemmin Koski on työskennellyt muun muassa FC Lynxin valmennuspäällikkönä ja nappulapäällikkönä sekä kouluttanut Rovaniemen Palloseuran nappulavalmentajia. Kaudella 2012 Koski valmensi oululaista JS Herculesia Kolmosessa ja toimi Tervarit-j:n kyky- ja taitokouluvastaavana. Lisäksi Koski on valmentanut eri-ikäisiä junioreita jo 12 vuoden ajan (mm. Tervarit-j, RoPS, FC Lynx ja Pohjois-Suomen piirijoukkue C14 sekä tytöissä että pojissa). Hän on valmentanut 13-15 vuotiaita poikia myös Espanjassa C.D. Parquesolin ja Real Valladolidin organisaatioissa. Kaudella 2006 Koski toimi FC Lynxin edustusjoukkueen apuvalmentaja miesten Kakkosessa.

OPS saa Koskesta motivoituneen, intohimoisen ja urallaan eteenpäin pyrkivän valmentajan.

– Tuon positiivista fiilistä ja pikkunyansseja. Valmennushommista minulla on jo jonkin verran kokemusta, mutta tulen tänne samalla oppimaan uutta ja ottamaan seuraavan askeleen urallani eteenpäin, Koski sanoo.

(Toimitus)

04.03.2014

Jeferson Piresin sopimus purettu

Oulun Palloseura ja Jeferson Pires ovat purkaneet yhteisymmärryksessä päävalmentajasopimuksen. Piresin korvaajasta tiedotetaan myöhemmin.

(Toimitus)

26.02.2014

Suomelan kausi ohi

OPS:n kanssa viime keskiviikkona sopimuksen allekirjoittaneen hyökkääjä Mikko Suomelan kausi päättyi ennen aikojaan viime sunnuntaina. Suomela loukkaantui harjoitusottelussa AC Kajaania vastaan ja nuorukaiselta jää suurella todennäköisyydellä koko kauden pelit väliin.

(Toimitus)

19.02.2014

Mikko Suomela vahvistamaan hyökkäystä

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen haukiputaalaislähtöisen Mikko Suomelan (19) kanssa. Rohkeasti haastava voimahyökkääjä vakuutti OPS-luotsi Jeferson Piresin kuukauden testijakson aikana.

– Hän on ollut todella hyvä meidän treeneissä. Mikko on nuori kaveri, mutta hän on silti fyysisesti vahva ja hyvä yksi vastaan yksi –tilanteissa. Meillä on muutama todella kokenut kaveri hyökkäyspäässä; Mikko tuo lisää kilpailua pelipaikoista. Ei kukaan saa ilmaiseksi paikkaa avauksessa, vaan keväällä sitten katsotaan, kuka on ansainnut paikan, Pires toteaa.

Tervareiden kasvatiksi itsensä laskeva Suomela lupaa tuoda asennetta ja energiaa OPS:n hyökkäysarsenaaliin.
 
– Annan kaikkeni joka pelissä ja toivottavasti minulta nähdään jokunen maalikin. Yritän auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon. On tosi hienoa päästä pelaamaan taas Kakkosta, nyt OPS:n paidassa. Tämä on iso kunnia minulle, Suomela sanailee.

Nuorukaisen koko edellinen kausi meni polvivammaa parannellessa, joten näyttöhalut ovat nyt korkealla.

– Pitää antaa iso kiitos Terveystalolle ja läheisille, jotka tukivat minua loukkaantumisen aikana. Erityiskiitos vielä Niklas Pippingsköldille, joka auttoi minua tosi paljon, hän kiittelee.

Mikko Suomelan myötä OPS:lla on kasassa 12 sopimuspelaajaa.

Mikko Suomela
Hyökkääjä
3.8.1994, Oulu

Aiemmat seurat:
2012-2013: Haukiputaan Pallo
2011: Tervarit B-juniorit

(Toimitus)

18.02.2014

Otteluohjelma julkaistu

Katso ensi kauden otteluohjelma tästä

>> Otteluohjelma

 

(Toimitus)

10.02.2014

Tommi Siekkinen OPS-paitaan

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen oululaishyökkääjä Tommi Siekkisen (24) kanssa. Nopeudestaan tunnettu OLS-kasvatti on pelannut urallaan viisi ottelua Veikkausliigassa AC Oulun paidassa kaudella 2007. Kahdella edellisellä kaudella Siekkinen edusti PS Kemiä Kakkosessa.

– Toivotaan, että onnistun tekemään paljon maaleja ja pelaamaan hyvän kauden. Tavoitteena on auttaa OPSia nousemaan takaisin Ykköseen. Viime kaudella oltiin lähellä nousua PS Kemin kanssa, mutta nyt viedään homma loppuun asti OPSin kanssa, eikä jäädä kynnykselle, Siekkinen asettelee.

Oikean laitahyökkääjän tontilla parhaiten viihtyvä rakettijalka pelasi viime kaudelle PS Kemissä laitapakkina.

– Se oli ihan onnistunut kokeilu, Siekkinen kuittaa.

OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires tuntee Siekkisen jo hänen juniorivuosiltaan.

– Tommilla on perustaito kunnossa. Kun siihen lisätään se nopeus, mikä hänellä on, niin uskon hänen tekevän paljon maaleja tulevalla kaudella. Ajatus on, että hän pelaa meillä hyökkääjänä, mutta hän voi olla myös pakkina tarvittaessa. Jos hän pelaa pakkina, niin hän tulee järjestämään paljon maalipaikkoja ja kyllä sen pitää olla todella taitava hyökkääjä, joka menee hänestä ohi, mikäli Tommi on pakkina, Pires juttelee.

– Jatkamme joukkueen rakentamista samalla tavalla kuin tähänkin asti. Tuodaan tänne hyviä pelaajia, jotka tunnemme entuudestaan ja tiedämme, että he voivat auttaa meitä. Tommilla on riittävästi kokemusta tähän sarjaan, hän jatkaa.

Tommi Siekkinen on Oulun Palloseuran 11 sopimuspelaaja.

Tommi Siekkinen
Hyökkääjä
28.3.1989, Oulu

Aiemmat seurat:
2012-2013: PS Kemi
2011: IFK Luleå
2010: PS Kemi
2006-2009: AC Oulu
2005-2006: OLS

 

(Toimitus)

31.01.2014

Palkkaamme myyntijohtajan

Oulun Palloseura etsii riveihinsä myyntijohtajaa. Myyntijohtajan vastuualueita ovat seuran omistamien Oulun Digitaulujen (4 kpl) mainosmyynti, neuvottelut edustusjoukkueen yhteistyösopimuksista sekä yhteistyökumppaneiden etsiminen OPS:n harjoituskeskuksen rakennushankkeeseen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV sähköpostitse osoitteeseen miika.juntunen@miikajuntunenoy.fi, tiedustelut puhelinnumerosta 0500 517 277.

(Toimitus)

28.01.2014

Huipputaitava Tinho tuo OPSiin voittamisen kulttuuria

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura saa riveihinsä todella kovanluokan vahvistuksen, kun brasilialainen keskikenttäpelaaja Tinho (Adson Alvos Da Silva) kirjoitti nimensä sopimuspaperiin. Tinho (31) muistetaan Oulussa AC Oulun paidasta loppukaudesta 2009. Hän on pelannut urallaan myös timantinkovassa Brasilian Serie-A:ssa Náuticon joukkueessa.

– Minun mielestäni hän on AC Oulun kaikkien aikojen taitavin pelaaja. Hän on tottunut voittamaan ja hänellä on edelleen voittamisen nälkää. Tinho on todella taitava ja kovanluokan kaveri, OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires toteaa.

Kokeneen keskikenttäpelaajan meriittilista on pitkä: Pernanbucon osavaltiosarjan mestaruus Brasiliassa, nousu Brasilian pääsarjaan Sport Clube Recifen riveissä, nousu Veikkausliigaan AC Oulun paidassa, Sergipen osavaltionsarjan mestaruus Brasiliassa ja valinta sarjan parhaaksi pelaajaksi. Tinholla on kokemusta myös Portugalin Serie-B:stä Gondomarin joukkueesta.

– Tunnen hyvin sekä Vinin (Vinicius Frasson) että Tinhon, jotka tulevat meille Brasiliasta. Molemmat ovat pelanneet Suomessa aiemmin, joten tiedän, että sopeutuminen kulttuuriin ja meidän joukkueeseen on heille helppoa, Pires huomauttaa.

Tinhon myötä OPS:lla on kasassa kymmenen pelaajasopimusta. Neuvottelut uusista sopimuksista jatkuvat kuumina.


Tinho (Adson Alves Da Silva)
Keskikenttä
24.11.1982, Brasilia

Aiemmat seurat:
2012-2013: Clube Sportivo Sergipe (Brasilia)
2012: Juazeiro Social Clube (Brasilia)
2011: Barras (Brasilia)
2010: Itabaiana (Brasilia) / Botafogo PB (Brasilia)
2009: AC Oulu / Itabaiana (Brasilia)
2008: Joinville (Brasilia)
2007-2008: Gondomar (Potrtugali)
2006-2007: Sport Clube Recife (Brasilia) / Confianca (Brasilia)
2006: Itabaiana (Brasilia)
2005: União Barbarense (Brasilia) /CFZ Brasiléia (Brasilia)
2004: Náutico (Brasilia)
2003: Juazeiro Social Clube (Brasilia)

(Toimitus)

27.01.2014

Jarno Tenkula vahvistamaan OPSia

Viisi kautta Veikkausliigassa (TP-47, VPS, AC Oulu ja RoPS) urallaan pelannut oululaislaituri Jarno Tenkula (31) vahvistaa Oulun Palloseuraa tulevalla kaudella. Suoraviivaisesta pelityylistään tunnettu konkari on Palloseuran päävalmentaja Jeferson Piresin papereissa ennen kaikkea tilanteiden rakentelija tulevan kauden peleissä.

– Hänellä riittää pelikokemusta Veikkausliigaa myöten. Hän rytmittää peliä ja on nopea juoksija. Hän tulee ennen kaikkea tarjoamaan paljon paljon maalipaikkoja muille. Se on hänen vahvuutensa, Pires kertoo.

”Tuiran pikajunaksikin” kutsuttu laituri lupaa OPS:n saavan sitä vanhaa tuttua Tenkulaa.

– Olen suoraviivainen laituri, joka elää tehoista. Olen tottunut olemaan joukkueissani ainakin syöttötilaston kärjessä ja siihen minun pelini perustuu nytkin: laitanousuihin ja keskityksiin. Odotan itseltäni paljon. Joukkueemme tulee varmasti olemaan sarjan kärkipäässä ja haluan auttaa OPSia parhaani mukaan nousemaan takaisin Ykköseen. Tiedän, että minut on hankittu tänne ”saranapelaajaksi”, Tenkula juttelee.

– Yksi tärkeä tekijä siirrossani oli Jeferson Pires. Pelasin hänen alaisuudessaan FC OPA:ssa kaksi kautta (2011-2012) ja tykkäsin hänen valmennustyylistään. Uskon, että yhteistyö hänen kanssaan kantaa hedelmää myös tulevalla kaudella, hän lisää.

Tenkula on Palloseuran yhdeksäs sopimuspelaaja. OPS julkaissee tällä viikolla vielä ainakin yhden liigakokemusta omaavan pelaajan sopimuksen.


Jarno Tenkula
Vasen laitahyökkääjä
16.6.1982, Oulu

Aiemmat seurat:
2013: Oulun Rotuaarin Pallo
2012: FC Oulun Pallo
2011: FC Oulun Pallo
2010: Rovaniemen Palloseura
2009: Rovaniemen Palloseura
2008: AC Oulu
2007: AC Oulu
2006: Vaasan Palloseura
2005: Tornion Pallo-47
2004: Tornion Pallo-47
2003: Oulun Luistinseura
2002: Oulun Luistinseura

(Toimitus)

24.01.2014

Liigakokemusta omaava Vinicius Frasson OPS-paitaan

Jalkapallon Kakkosesta nousua takaisin Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen brasilialaishyökkääjä Vinicius Frasson (29) kanssa. ”Vini” on tuttu kasvo Suomen kentiltä jo viiden kauden ajalta. Vuonna 2011 hän hyökkäsi MyPa:n paidassa 11 Veikkausliigan ottelussa.

– Suomi on minulle kuin toinen kansalaisuus. Odotan innolla paluuta Suomeen ja olin todella iloinen, kun Jeferson Pires soitti ja tarjosi uutta haastetta. Olen pelannut kaksi viime vuotta Brasiliassa ja nyt aika on kypsä kohdata uusi haaste Suomessa, Vini kertoo.

– Arvostan tällaista joukkuetta, jolla on vahvat tavoitteet. Itseäni ei kenenkään tarvitse tulla pukkaamaan eteenpäin, vaan se on itsestään selvää, että tulen Ouluun tekemään töitä ja antamaan parastani joka pelissä ja joka päivä. Tavoitteenani on pelata urani paras kausi, hän jatkaa.

29-vuotias hyökkääjä on pelannut viimeksi Brasiliassa todella kovatasoisessa Santa Catarinan osavaltion pääsarjassa Clube Atletico Metropolitanon paidassa. Suomessa hän on edustanut aiemmin FCK Salamoita, AC Allianssia, Lohjan Palloa, FC Futuraa ja Myllykosken Palloa. Vinillä on kokemusta myös Italiasta (A.S.D. Manzanese Calsio). Brassihyökkääjä muistetaan varsinkin Porvoossa varsinaisena maalinsylkijänä, sillä Vini ampui vajaan kahden kauden aikana peräti 30 maalia FC Futuran paidassa. MyPa:ssa hän viimeisteli yhden maalin 11 liigaottelussa.

– Tuntui hyvältä saada kokemusta Veikkausliigasta ja todeta, että pysyy vauhdissa mukana. MyPa:n kauden jälkeen sain hyvän tarjouksen Brasiliasta ja halusin palata sinne, mutta minulle jäi hyvä kuva suomalaisesta jalkapallosta. Palaan Suomeen oikein mielelläni, hän toteaa.

OPS:n päävalmentaja Jeferson Pires painottaa OPS:n saavan ennen kaikkea ammattimaisen pelaajan joukkoihinsa.

– Hän ei ole tulossa tänne leikkimään, vaan tekemään töitä ammatikseen ja auttamaan nousussa Ykköseen. Hän on pelaava hyökkääjä, joka ei tarvitse montaa maalipaikkaa tehdäkseen maalin. Hän on taitava ja loistava hyökkääjä, jonka tunnen jo kuuden vuoden takaa – myös ihmisenä, enkä pelkästään jalkapalloilijana. Sen takia tiedän, että hän sopeutuu Suomeen ja voi myös auttaa meidän nuoria pelaajia kehittymään. Vini on se pelaaja, joka tulee harjoituksiin ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä, Pires kertoo.

Vini liittyy Palloseuran harjoitteluvahvuuteen maaliskuun alussa. OPS:lla on sopimusneuvottelut hyvässä vauhdissa tällä hetkellä. Ensi viikon alussa julkaistaneen seuraava nimi, jolla on myös kokemusta Veikkausliigasta.


Vinicius Frasson
Hyökkääjä
31.8.1984, Brasilia / Italia

Aiemmat seurat:
2012-2013: Clube Atletico Metropolitano (Brasilia)
2011: MyPa (Veikkausliiga), FC Futura (Kakkonen)
2010: FC Futura (Kakkonen)
2009: Lohjan Pallo (Kakkonen)
2007-2008: A.S.D. Manzanese Calcio (Italia)
2006: AC Allianssi (Veikkausliiga)
2005: FCK Salamat (Kakkonen)
2003-2004: Avai FC (Brasilia)
2000-2003: SER Caxias (Brasilia)


(Toimitus)

14.01.2014

OPS pitää ovet avoinna tammikuun ajan

Oulun Palloseuran edustusjoukkue, OPS-Akatemia ja A-juniorit toivottavat kaikki kiinnostuneet mukaan yhteisharjoituksiinsa tammikuun ajan alkaen tämän viikon torstaista (16.1.2014).

– Ovet pidetään avoinna tammikuun loppuun asti. Kaikki meillä pelaamisesta kiinnostuneet voivat tulla keskustelemaan ja harjoittelemaan meidän kanssamme, OPS:n tuore päävalmentaja Jeferson Pires toivottaa.

AVOIMET OVET 16.-31.1.2014:

- tiistaisin kello 19.45-21.30, OPS-halli
- torstaisin 19.45-21.30, OPS-halli
- perjantaisin 16.45-18.30, OPS-halli

Tervetuloa!

(Toimitus)

13.01.2014

OPS jatkaa Piresin alaisuudessa taitavana ja intohimoisena joukkueena

Millainen OPS Jeferson Piresin alaisuudessa tullaan näkemään?

Aika paljon se lähtee siitä, että on yksi esimies (valmentaja) ja muut (pelaajat) toteuttavat sen, mitä on ennalta sovittu. Luovaa, mutta organisoitua perusjalkapalloa. Pelaajien pitää tietää kentällä katsomattakin, missä muut pelaajat ovat. Yksinkertaista, suoraviivaista ja maata pitkin. Valmentajan pitää luoda luottamus joukkueeseen ja saada opetettua näkemyksensä pelaajille.


Tällä hetkellä OPS:lla on seitsemän sopimuspelaajaa. Miten joukkueen rakentaminen jatkuu?

Viime kauden runkoa käydään nyt läpi ja sen päälle meillä on noin 50 pelaajan lista. Edustusjoukkue, OPS-Akatemia ja A-juniorit ovat harjoitelleet toistaiseksi yhdessä ja se ryhmä katsotaan myös. Lisäksi olen jo ollut yhteydessä Brasiliaan, mistä meille voi tulla muutama pelaaja. Ja tietysti Seth Abladen kautta on mahdollista saada Ghanasta pelaajia. Joukkueen kokoaminen riippuu myös taloudesta. Sen puitteissa kasaamme niin kovan joukkueen kuin mahdollista. Selvää on, että meillä pitää olla Kakkosen parhaat pelaajat. Kun halutaan nousta, niin joukkueen pitää olla Ykkösen tasoinen.


Millaisia pelaajia haluat joukkueeseen?

Peruskunto pitää olla pelaajilla hyvä, mutta ennen kaikkea perustaito. Jos pelaaja ei osaa ottaa palloa haltuun, niin silloin hän ei kelpaa meille. Fyysinen puoli on siinä mielessä pieni osa jalkapalloa, että sen kuntoon laittamiseen riittää kaksi kuukautta, mutta perustaitoa pitää harjoitella 15 vuotta. Jos taito ei riitä, niin se ei riitä.

Olemme sopineet Miika Juntusen kanssa, että joukkueeseen tulee vain molempien hyväksymiä pelaajia. Jos Miikalle kelpaa, mutta minulle ei tai minä suosittelen, mutta Miika ei, niin silloin pelaaja ei tule. Molempien pitää haluta.


OPS:n edellinen päävalmentaja Luiz Antonio oli myös lähtöisin Brasiliasta. Minkä uskot muuttuvan OPS:n pelityylissä?

Uskon, että tulee monia muutoksia, sillä kaikilla valmentajilla on oma tyylinsä. Minä olen kotoisin Etelä-Brasiliasta ja siellä on sellainen kulttuuri, että taidon lisäksi arvostetaan aika paljon kovuutta. Pelejä voitetaan vaikka ”nyrkein”. Suurin haasteeni on se, miten saan ajatukseni vietyä kentälle ja opetettua ne pelaajille.

(Toimitus)

13.01.2014

Jeferson Pires on OPS:n uusi päävalmentaja

Oulussa pitkään vaikuttanut Suomen ja Brasilian kaksoiskansalainen Jeferson Pires (35) valmentaa Oulun Palloseuraa tulevalla kaudella. Nuori valmentaja uhkuu intoa uuden haasteen edessä. OPS on asettanut tavoitteekseen nousun takaisin Ykköseen.

– Olen nuori siihen tehtävään, mutta uskon, että minulla on kuitenkin riittävästi tietoa, koska olen pelannut useissa eri maissa ja jalkapallo on ollut minussa koko elämäni. Otan tehtävän haasteena vastaan. Suurin haasteeni on se, että osaanko opettaa pelaajille sen, millainen näkemys minulla on jalkapallosta. Kyse on vähän niin kuin opettaja-oppilas suhteesta. Tärkeää tässä on myös se, että OPS haluaa seurana voittaa ja menestyä, eikä tyydy olemaan paikoillaan, Pires sanailee.

Jo vuonna 2006 Pires johti OPS:aa menestyksellä. Hän luotsasi tuolloin OPS:n A-juniorit 1.divisioonan voittoon ja sen myöstä SM-sarjapaikkaan. Samalla kaudella Pires valmensi OPS:n edustusjoukkuetta Kakkosessa kuuden pelin verran. Kausilla 2011-2012 hän valmensi FC Oulun Palloa Kolmosessa.

– Valmentaja ei koskaan tiedä kaikkea, vaan aina on opittavaa. Pitää osata käsitellä ihmisiä ja rakentaa luottamus pelaajien ja valmentajan välille. Aika paljon tuon omia periaatteitani tänne, joita haluan joukkueen toteuttavan. Minun näköiseni jalkapallo on luovaa, mutta samalla tarkasti organisoitua. OPS:n pelitapa tulee olemaan yksinkertainen. Suoraviivaista, pidetään palloa ja liikutetaan sitä maata pitkin. Monimutkaisia taktisia kuvioita ei nähdä. Kun pelit alkavat, me vedetään täysillä ja kovaa, Pires avaa filosofiaansa.

Piresillä on takataskussaan kansainvälinen UEFA:n B-valmentajatutkinto, jonka hän suoritti viime vuonna. Pelaajana hänet muistetaan Suomen kentiltä Porin Jazzin, AC Oulun, Oulun Palloseuran, Rovaniemen Palloseuran, FC Oulun Pallon, FC Porin Palloilijoiden, Tornion Pallo-47:n ja Oulun Luistinseuran paidoista. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Brasiliassa sekä Ruotsissa.

OPS:n manageri Miika Juntunen luottaa ennen kaikkea Jeferson Piresin intohimoon.

– Meidän edellinen valmentajamme Luiz Antonio oli myös kotoisin Brasiliasta ja hän teki täällä viiden vuoden ajan hyvää työtä. Halusimme säilyttää joukkueessamme pelaavan tyylin, jota Jeferson Pires nyt jatkaa omilla mausteillaan. Hän on nuori, kehittyvä ja intohimoinen valmentaja, joka tuntee oululaiset ja pohjoissuomalaiset pelaajat hyvin. Itse tunnen hänet jo vuosien takaa FC Jazzista, missä pelasimme yhdessä muun muassa Eurocupia, Juntunen perustelee valintaa.

OPS:n toinen valmentaja on seuran junioripäällikkönäkin toimiva Seth Ablade. Joukkueen huoltajana aloittaa Matti Lantto. Miika Juntunen hoitaa managerin tehtävien ohella joukkueenjohtajan ruudun.

(Toimitus)

06.01.2014

Luottopuolustaja Iiro Vandell jatkaa

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan jatkosopimuksen oululaispuolustaja Iiro Vandellin (26) kanssa. Tuleva kausi on luottopakille jo kuudes peräkkäinen OPS-paidassa.

– Tavoitteena on nousta takaisin Ykköseen. Joukkue on vielä alkutekijöissään, mutta minun jatkopäätökseni kannalta oli ratkaisevaa se, että ”Kopo” (Juhani Koponen) ja ”Jupi” (Juho Keskinen) jatkavat täällä. Joukkueessa säilyy tuttuja, hyviä tyyppejä, hän kertoo.

OPS:n manageri Miika Juntunen oli erittäin tyytyväinen Vandellin jatkosopimukseen.

– Hän on luottopelaaja. Meillä on jo luottomaalivahdit ja nyt rakennetaan puolustusta. Iiro on pelannut meillä pitkään ja hän on ollut aina yksi meidän runkopelaajista, Juntunen sanoo.

Vandell on Kakkosen kauteen valmistautuvan Oulun Palloseuran seitsemäs sopimuspelaaja. OPS käy edelleen neuvotteluja ensi kauden päävalmentajasta sekä viimevuotisen pelaajarungon kanssa.

(Toimitus)

02.01.2014

Maalivahdit Koponen ja Keskinen jatkavat OPS:ssa

Oulun Palloseura suuntaa katseensa ensi keväänä starttaavaan Kakkoseen sillä mielin, että perinteinen OPS nousee nopeasti takaisin Ykköseen. Viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneet maalivahdit Juhani Koponen (26) ja Juho Keskinen (30) jatkavat seurassa myös ensi kaudella.

– On tärkeää, että joukkueen kapteeni (Juhani Koponen) antoi luottamuksensa seuralle ja jatkaa täällä sillä asenteella, että taistelemme heti noususta takaisin Ykköseen. Myös Keskinen oli hyvä viime kaudella. Meillä on nyt kaksi tasavahvaa maalivahtia ja uskallan sanoa, että he ovat Kakkosen parhaat maalivahdit kaikki lohkot huomioiden, OPS:n manageri Miika Juntunen kertoo.

Koposelle tuleva kausi on jo neljäs peräkkäinen OPS-nutussa.

– Tässä tulee nyt Kakkosen kausi väliin, mutta tavoitteeni ovat edelleen paljon suuremmat kuin mies itse. Ei olisi järkevää lähteä pelaamaan ollenkaan, ellei tavoitteena olisi voittaa koko sarja, nousta takaisin Ykköseen ja päästä taas eteenpäin uralla, Koponen asettelee.

Myös Keskinen haluaa olla nostamassa Palloseuraa takaisin Ykköseen.

– Yksi ja ainoa tavoite on se, että OPS nousee takaisin Ykköseen. Tykkäsin jo viime kaudella todella paljon OPS-hallissa treenaamisesta ja se on myös yksi iso tekijä, miksi haluan jatkaa täällä. Siellä jaksaa painaa pitkän talven ja varsinkin maalivahdin vanhat polvet ja nivelet tykkäävät hallin alustasta, Keskinen mainitsee.

OPS-paidassa uriensa ensimmäiset Ykkösen ottelut pelanneet oululaisnuoret Joni Lämsä (16), Yannick Venadiambu (18), Joonas Pekkala (19) ja Eelis Koskinen (19) jatkavat niin ikään Oulun Palloseurassa. OPS neuvottelee parhaillaan ensi kauden päävalmentajasta sekä viimevuotisen pelaajarungon kanssa.


Juhani Koponen           Juho Keskinen
Juhani Koponen           Juho Keskinen


(Toimitus)