October

Uutisarkisto - September 2014

19.09.2014

OPS isännöi JBK:ta sunnuntaina

Sarjassa viidentenä (36 pistettä) oleva Oulun Palloseura pelaa seuraavan kotiottelunsa sunnuntaina Castrénissa, kun pietarsaarelainen JBK matkustaa Ouluun. Vierailijat majailevat sarjassa kahdeksantena 20 pisteellä.

JBK on vaarassa pudota kolmoseen kaikkien Kakkosen lohkojen huonoimpana kahdeksanneksi sijoittuneena joukkueena. JBK mittelee ylimääräisen tippujan paikasta lähinnä eteläisen lohkon Gnistanin ja SOVO:n kanssa, joilla molemmilla on 22 pistettä. Pohjoislohkossa JBK ei enää pystyne parantelemaan asemiaan, sillä seitsemäntenä oleva TP-47 on jo yhdeksän pisteen päässä. OPS käy kovaa kisaa viiden parhaan sakkiin sijoittumisesta kokkolalaisseurojen GBK:n (36 pistettä) ja KPV:n (33 pistettä) kanssa.

Eelis Koskinen

Palloseuran viiden viime ottelun saldona on kaksi voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. JBK:n kuntopuntari näyttää täsmälleen samaa. Kauden aiemmissa kohtaamisissa oululaiset ovat olleet parempia. Kesäkuun alussa OPS voitti Castrénissa maalein 3 – 1 ja heinäkuun lopussa Pietarsaaressa niukasti 0 – 1.

OPS isännöi JBK:ta nuorella ryhmällä. OPS-Akatemian riveistä nostettaneen jälleen puolenkymmentä pelaajaa edustuksen kokoonpanoon.

OPS – JBK sunnuntaina 21.9. kello 18.30, Castrén.

(Toimitus)

15.09.2014

OPS:n harjoitushallin vuorojen hinnat halpenevat - halli avataan 1. lokakuuta

Oulun Palloseuran harjoitushallin harjoitusvuorojen vuosimaksu 2000,00 EUR + alv jää kokonaan pois ja hinnoittelu muuttuu pelkästään tuntiperusteiseksi. Halli on avoinna käyttäjille 1.10.2014 lähtien. Vuorovarauksia voi tehdä alla olevan hinnaston mukaisilla hinnoilla osoitteesta toimisto(at)ops.fi tai puhelinnumerosta 044 328 2125. Vapaat vuorot näet tästä.

Viikonloppuhinta (la – su) 230,00 EUR

Hintoihin lisätään liikuntapaikkojen alv 10%.

Vuorovaraukset:
p. 044 328 2125 / toimisto(at)ops.fi

OPS-harjoitushalli

(Toimitus)

12.09.2014

Muutoksia otteluohjelmaan

Sarjaohjelmaan on tehty kaksi muutosta koskien loppukauden pelejä. OPS:n seuraavan kotiottelun alkamisaika siirtyy kaksi ja puolituntia myöhemmäksi samana päivänä pelattavan Naisten Liigan ottelun vuoksi. OPS - JBK alkaa sunnuntaina 21.9. kello 18.30 Castrénissa. Vierasottelu KPV - OPS aikaistuu pelattavaksi lauantaina 27.9. kello 15.00 Kokkolan keskuskentällä. Alkuperäinen pelipäivä oli sunnuntai 28.9.

OPS:n seuraava ottelu on Kemissä sarjakärki PS Kemiä vastaan tulevana pyhänä. Palloseura jatkaa nuorennetulla ryhmällä kauden loppuun asti ja hakee sarjan ainoana joukkueena kolmatta voittoaan kärkiseurasta. OPS on voittanut molemmat kauden aiemmat kohtaamiset kemiläisiä vastaan. Oulussa pelatut ottelut ovat päättyneet Palloseuran 1 - 0 ja 2 - 0 -voittoihin. PS Kemi johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin ennen loppukauden yllättäjäjoukkue FC YPA:aa. OPS on sarjassa neljäntenä.

Matias Juntunen
Kolme kovavireistä OPS-pelaajaa: Joni Lämsä, Tommi Siekkinen ja Matias Juntunen. Juntunen ratkaisi kauden ensimmäisen kohtaamisen PS Kemiä vastaan loppuhetken maalillaan.

PS Kemi - OPS sunnuntaina 14.9. kello 18.30, Kemi.

(Toimitus)

05.09.2014

Kokkolassa paljon pelissä sarjasijoituksen kannalta

Yksi ylimääräinen kotiottelu ensi kaudeksi on se porkkana, minkä Oulun Palloseura haluaa syödä vielä tämän kauden aikana. Se vaatisi sijoittumista viiden parhaan joukkoon. OPS:lle toistaiseksi voittamaton Kokkolan GBK isännöi ylemmän keskikastin kamppailua lauantaina. Joukkueet ovat tasapisteissä (33), mutta kokkolalaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

OPS:n loppukauden ohjelma on mielenkiintoinen. Palloseura kohtaa GBK:n lisäksi heti oululaisten takana kuudentana sarjassa kärkkyvän KPV:n, sarjakärki PS Kemin sekä putoamista vastaan kamppailevat JBK:n ja PK-37:n. Varsinkin Kokkolan porukoiden kohtaamisissa määrittyy paljon – pysyykö OPS viiden parhaan sakissa?

GBK on sarjan ainoa joukkue, jolta OPS ei ole onnistunut nappaamaan pistettäkään tällä kaudella. GBK haki heinäkuussa pisteet Oulusta maalein 0 – 2 ja oli toukokuussa kotonaan parempi luvuin 4 – 2. Sinipaitojen kaatajana on kunnostautunut maalipörssin kakkossijalla oleva Tom Melarti, joka on upottanut OPS:n verkkoon peräti neljä maalia.

GBK – OPS lauantaina 6.9. kello 16.00, Kokkola.

(Toimitus)

27.09.2014

OPS varmisti kotiedun ensi kaudelle

Kokkolan Pallo-Veikot oli lopulta yllättävän kesy isäntä Oulun Palloseuralle, joka lasketteli vieraskentällä komeaan 0 – 3-voittoon. KPV ei pysty enää tavoittamaan oululaisia, joten lauantaipäivän voitto merkitsi OPS:lle yhtä ylimääräistä kotiottelua ensi kaudeksi. Palloseuralla on mahdollisuudet nousta vielä jopa kolmanneksi sarjassa.

– Kolmanneksi on vielä saumat ja sitä tietysti yritetään. Peli oli kohtalaisen helppo, sillä puolustimme pirun hyvin. Ei KPV päässyt kuin parille puolittaiselle paikalle. Me taas tuhlattiin aivan älyttömästi paikkoja. Oli varmaan parikymmentä maalipaikkaa, OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koski kertasi.

Andrew Gray aloitti maalinteon juuri ennen taukovihellystä. ”AJ” sijoitti Joni Lämsän (kuvassa) päätyrajalta pudottaman pallon pilkun kohdalta verkkoon. OPS lisäsi johtoa toisen jakson alussa, kun Alex Arinze siivosi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin. Illan tuhlaajapoika Tommi Siekkinen osui vihdoin ja viimein 90. minuutilla, kun Andrew Gray tarjoili paikan kahteen metriin.

OPS-vahti Juhani Koponen joutui jättämään pelin kesken 59. minuutilla vanhan solisluuvamman uusiuduttua. Maalille astellut Juho Keskinen jatkoi nollapelin loppuun asti. Oululaisluotsi Ari Koski oli nostanut jälleen kokoonpanoon uusia, nuoria OPS-pelaajia. Kalle Hanhela merkkautti ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa, mutta Valtteri Impola haisteli tunnelmaan vaihtopenkillä. Uusvanha opsilainen, Eetu Uusitalo pelasi koko toisen puoliajan. Erityisesti Koski kehui nuoriso-osastolta Joni Lämsää ja Gzim Hasania, jotka pelasivat taas miesten ottein.

OPS isännöi ensi lauantaina sarjan päätöskierroksen ottelussa Iisalmen Pallokerho-37:ää Castrénissa kello 14.00 alkaen.

KPV – OPS 0 – 3 (0 – 1)
0 – 1 Andrew Gray (Joni Lämsä) 43 min.
0 – 2 Alex Arinze 71 min.
0 – 3 Tommi Siekkinen (Andrew Gray) 90 min.

OPS rutisti lopussa voittoon

Lauantai-illan isäntäjoukkue Gamlakarleby Bollklubb oli pitkään voiton syrjässä kiinni ykköspyssynsä Tom Melartin osumalla, mutta Oulun Palloseuran viimeisen kympin aikana esittämä kiri kantoi lopulta voittoon asti. Oululaiset olivat jälleen liikkeellä varsin nuorella ryhmällä. OPS-juniorit Haris Dzuho ja Gzim Hasani pelasivat ensimmäiset sarjaottelunsa Palloseuran edustusjoukkueessa. OLS:aa vastaan hyvin onnistuneet Joni Lämsä ja Joni Leskelä jatkoivat oikeutetusti avauskokoonpanossa Kokkolassa.

Myös kokeneiden pelaajien panos oli lauantaina vahva. Seitsemättä kauttaan OPS:ssa pelaava Matias Juntunen ampui vierailijat pilkulta tasoihin 83. minuutilla. Vain neljä minuuttia tästä ja Tommi Siekkinen vei oululaiset 1 – 2-johtoon Juntusen vapauttavasta syötöstä. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin. Maalivahti Juhani Koponen palkittiin vierailijoiden parhaana. Voitto siivitti OPS:n sarjataulukossa neljänneksi.

GBK – OPS 1 – 2 (0 – 0)
1 – 0 Tom Melarti 58 min.
1 – 1 Matias Juntunen rp. 83 min.
1 – 2 Tommi Siekkinen (Matias Juntunen) 87 min.

3 Lukas Rasmus (GBK)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 Jussi Roiko (GBK)

(Toimitus)

14.09.2014

Smithin maalit liikaa OPS:lle

Oulun Palloseura ei onnistunut nappaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan sarjaa alusta lähtien määränneestä PS Kemistä, vaan isäntäjoukkue piti pisteet Perämeren pohjukassa maalein 2 – 1. Maalipörssin kärkimies Jonte Smith (21 maalia) upotti kaksi maalia toisella jaksolla Palloseuran verkkoon.

OPS karkasi ottelussa johtoon 24 minuutin pelin jälkeen Matias Juntusen onnistuttua pilkulta toisessa pelissä peräkkäin. Vierailijoiden johto piti toisen jakson alkupuolelle asti, kunnes Smith iski kymmenessä minuutissa pallon kahdesti OPS:n parhaana palkitun Juhani Koposen selän taakse. OPS-Akatemiasta nousi tällä kertaa kolme pelaajaa avauskokoonpanoon: Joni Leskelä, Haris Dzuho ja Antti Ulander. Nuorista miehistä olivat mukana myös Joni Lämsä ja ensimmäistä kertaa edustuksen mukana reissannut Pol Deng.

PS Kemi venytti eroa sarjakärjessä jo ratkaisevan tuntuisesti viiteen pisteeseen, kun sen pahin uhkaaja FC YPA jäi AC Kajaanin kanssa tasapeliin Ylivieskassa. GBK puolestaan pudotti OPS:n sarjassa viidenneksi kukistamalla TP-47:n. OPS isännöi ensi sunnuntaina Pietarsaaren JBK:ta Castrénissa kello 18.30 alkaen.

JBK haki pisteet vaisulta OPS:lta

Puolivaloilla pelaaminen ei riitä pisteille tällä tasolla. Tämän faktan Oulun Palloseura sai todeta koleassa sunnuntai-illassa Castrénin urheilupuistossa JBK:ta vastaan. Hanakammin koko ottelun ajan liikkunut pietarsaarelaisryhmä kajautti kuuluvat voitonlaulut pukusuojassaan ottelun päätyttyä, sillä voitto loi uskoa JBK:n säilymiseen Kakkosessa.

OPS haastoi vierailijoita vain avausjakson ajan. Lisäharmia kapealla ryhmällä pelaavalle Oulun Palloseuralle toi oikean pakin tontilla puolentunnin sisään loukkaantuneet Joni Leskelä ja Eelis Koskinen. Aikaisten vaihtojen jälkeen penkille jäi enää ensimmäistä kertaa edustuksen kokoonpanossa ollut maalivahti Niklas Niskala.

OPS:n vastuuvalmentaja Ari Koskella ei ollut paljon kerrottavaa tappion syistä ottelun jälkeen.

–  Asenne. Vaikeaa on ollut treeneissäkin. Pää kun notkahtaa pikkuisen, niin se ei siitä enää nouse, hän kuvaili.

– Toinen on maalinteko. Paikkoja oli taas, mutta me tarvitaan niin älyttömän monta paikkaa ennen kuin saadaan yksi maali, hän lisäsi.

JBK karkasi johtoon jo reilun vartin jälkeen, kun OPS:n oikea laita vuoti. Mika Pitkäsellä oli lopulta helppo työ sijoittaa pallo tolpan juureen parhaalta mahdolliselta maalintekopaikalta pilkun kohdalta. OPS tasoitti pelin puolen tunnin paikkeilla. Matias Juntusen millintarkka vapaapotku löysi Dogukan Mesekoparanin (kuvassa), jonka pusku lirui juuri ja juuri maaliviivan paremmalle puolelle.

Oululaisten syöttötarkkuus ja liike jäivät tauon aikana pukukoppiin. JBK hallitsi toista jaksoa miten halusi ja vei pinnat ansaitusti mukanaan Pietarsaareen. Toisen jakson hahmo oli kaksi maalia iskenyt Joni Remesaho. Jälkimmäinen syntyi rangaistuspotkusta lisäajalla.

Tommi Siekkinen

Tommi Siekkinen karkasi avausjaksolla läpi Matias Juntusen passista, mutta JBK-vahti Aki Lyyski sai näppinsä väliin. Joni Lämsä tuhlasi vastaavan paikan toisella puolikkaalla ampumalla pallon niukasti ohi maalin.

OPS – JBK 1 – 3 (1 – 1)
0 – 1 Mika Pitkänen 18 min.
1 – 1 Dogukan Mesekoparan (Matias Juntunen) 28 min.
1 – 2 Joni Remesaho 57 min.
1 – 3 Joni Remesaho rp. 90 + 3 min.