October

Uutisarkisto - May 2014

27.05.2014

OPS pistää kaikki likoon PS Kemiä vastaan

Oulun Palloseuran päävalmentaja Seth Ablade (kuvassa) myöntää keskiviikon pelin olevan tietynlainen vedenjakaja, kun vastaan asettuu sarjakakkonen PS Kemi. Oululaisseura pistää päävalmentajaansa myöten kaiken likoon keskiviikon huippuottelussa.

– Kemi on sarjan ennakkosuosikki tällä hetkellä ja he palaavat hyvin, mutta me olemme valmistautuneet siihen. Tämän ottelun jälkeen me tiedämme, missä todella mennään, Ablade asettelee.

OPS on purkanut kahden hyökkäyspään pelaajansa, Kelvin Onosiughen ja Iddrisu Abdallahin sopimukset, joten kaksikkoa ei nähdä keskiviikkona kentällä. Sen sijaan OPS:n kokoonpanossa tehdään yksi erittäin mielenkiintoinen kokeilu, kun päävalmentaja Seth Ablade pistää itsensä peliin keskikentällä pelaajavalmentajan roolissa.

– Menen tukemaan pelaajia kentälle. Sieltä on puuttunut johtamista ja pelin ohjaamista. On ollut liian hiljaista, Ablade perustelee.

Hän haluaa myös herätystä joukkueensa hyökkäyspelaamiseen.

– Hyökkäyspelistä on puuttunut paljon. Olemme hallinneet otteluja, mutta palloja ei ole saatu verkkoon. Neljässä pelissä ei ole tullut paljon maalipaikkoja, ja jos on tullut, niin niistä ei ole tehty maaleja, hän puistelee.

PS Kemi on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua maalierolla 14 – 3. Kemiläisten verkkoon tehtiin kauden ensimmäiset maalit vasta viime kierroksella, kun JBK iski kolmesti. Sekään ei riittänyt voittoon, vaan PS Kemi hoiti ottelun ulkomaalaispelaajiensa johdolla maalein 5 – 3. OPS hävisi viime kierroksella GBK:lle vieraissa maalein 2 – 0, joten OPS:n voittotili on edelleen avaamatta.

– Kemillä on kova joukkue ja me lähdemme puolustamaan heitä vastaan tiiviisti. Meidän pitää onnistua vastahyökkäyksissä ja olla valmiina hyökkäyksiin aina, kun voitamme pallon, Ablade suunnittelee.

Rafael

Rafael Pereira on toistaiseksi OPS:n paras maalintekijä kahdella osumallaan.

Reginal Richardson sovittaa pelikielto keskiviikkona, mutta Dogukan Mesekoparan palaa kokoonpanoon. Armeijaa käyvä Eelis Koskinen on myös käytettävissä ja Alex Arinzen paluu saatetaan nähdä PS Kemiä vastaan.

OPS – PS Kemi keskiviikkona 28.5. kello 18.30, Castrén. Tervetuloa!

(Toimitus)

23.05.2014

OPS hakee avausvoittoa Kokkolasta

Oulun Palloseuran voittosarakkeessa on neljän kierroksen jälkeen pyöreä nolla, mutta tuota asiaa lähdetään korjaamaan sunnuntaina Kokkolaan, missä GBK isännöi OPSia. Palloseuralla on koossa kaksi pistettä. Viikonlopun vastustaja, GBK on kerännyt kolmesta ottelusta kolme pinnaa.

Pelikiellon sovittanut Tommi Siekkinen palaa kokoonpanoon. Kaksi varoitusta OLS-derbyssä saanut turkkilaispelaaja Dogukan Mesekoparan on pelikiellossa sunnuntaina. Alex Arinze parantelee todennäköisesti vielä polvivammaansa, mutta hän kuntoutunee keskiviikkona 28.5. Oulussa pelattavaan huippuotteluun OPS – PS Kemi.

Dogukan Mesekoparan

Dogukan Mesekoparan on GBK-ottelusta pois pelikiellon vuoksi.

GBK – OPS sunnuntaina 25.5. kello 15.00, Kokkola

(Toimitus)

16.05.2014

Koposen mietteitä derbyn alla

OPS - OLS sunnuntaina kello 16.00 Raatin Stadionilla

Millaista peliä odotat Juhani Koponen?

Perusderby voisin kuvitella. Tullaan ja mennään kovaa. Meidän päätavoitteena on saada joukkuepeli kuntoon. Alkukausi on ollut ailahtelevainen ja tuuriakin on ollut mukana.

Mihin asioihin OPS keskittyy?

Joukkueena pelaamiseen. Meillä on paljon hyviä yksilöitä, mutta joukkuepeli pitää saada paremmin mukaan. Sitten meillä on mahdollisuudet ihan mihin vaan ja voidaan voittaa ihan kenet vaan. Siihen tässä on tälläkin viikolla panostettu, että puolustettaisiin yhdessä, hyökättäisiin yhdessä ja tehtäisiin kaikki yhdessä.

Mihin derby ratkeaa?

”Ipi” (Iiro Vandell) menee koko kentän läpi ja pistää maalin. Ei vaan siihen, kumpi onnistuu joukkueena paremmin. Nämä on yleensä pienestä kiinni. OLS:lla on hyvä porukka niin kuin meilläkin.

(Toimitus)

16.05.2014

Kauden avausderby sunnuntaina Raatissa

Raatin Stadion, kesäiset lämpöasteet ja paikallisottelun tunnelma. Siinä kolme hyvää syytä istua Raatin kuppipenkkiin, kun Oulun Palloseura ja Oulun Luistinseura pelaavat kauden ensimmäisen paikallisottelun sunnuntaina kello 16.00. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

OLS:n kokoopanosta löytyy peräti kahdeksan ex-opsilaista: Juha-Matti Huovinen, Aleksi Autti, Juuso Kemppainen, Oskari Rounaja, Pekka Kainu, Niko Heiskanen, Sami Karjalainen ja Janne Mahlakaarto. Toki myös OPS:n listalta löytyy joukko OLS-taustaisia pelaajia, joten paikallisottelulle tyypilliseen tapaan moni entinen seurakaveri kohtaa toisensa sunnuntaina vastustajan paidassa.

Juhani Koponen

OPS on kerännyt kauden kolmesta ottelustaan kaksi pistettä. OLS on napannut kolmesta pelistä neljä pinnaa.

Luistinseuran takalinjoilta puuttuu kahden ottelun pelikieltoa sovittava Antti Pehkonen. OPS:n kokoonpanosta puuttuu niin ikään pelikieltoa istuva Tommi Siekkinen. Alex Arinzen paluu kentälle lähestyy päivä päivältä, mutta sunnuntai voi tulla hänen kannaltaan liian aikaisin.

Kuuma paikallisottelu!
OPS – OLS sunnuntaina 18.5. kello 16.00 Raatin Stadionilla. Tervetuloa!

(Toimitus)

13.05.2014

OPS - OLS sunnuntaina Raatin Stadionilla

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Oulun Palloseuran ja Oulun Luistinseuran välillä pelataan sunnuntaina 18.5. kello 16.00 Raatin Stadionilla. Tapahtumaan odotetaan paljon yleisöä, joten ottelu pelataan muista OPS:n kotiotteluista poiketen paremmissa puitteissa Raatissa.

Ruuhkien välttämiseksi yleisöä pyydetään saapumaan hyvissä ajoin paikalle. Sisäänpääsy tapahtuu ainoastaan pääkatsomon kaupungin puoleiselta sisäänkäynniltä. Sen molemmat lippuluukut ovat käytössä. Kaikki palvelupisteet ovat niin ikään pääkatsomon puolella. Pääkatsomon kaupungin puoleinen kioski sekä kenttätason makkaranmyyntipiste palvelevat janoisia ja nälkäisiä. Alkoholipitoisia juomia myydään pääkatsomon ylätasanteella.

Pankkikortti ei käy maksuvälineenä. Sujuvimmin asioit tasarahalla. Pääsylippujen myynti aloitetaan kello 15.00 pääkatsomon kaupungin puoleisella sisäänkäynnillä. Tapahtumaan ei ole myynnissä ennakkolippuja. Tervetuloa nauttimaan paikallisottelun tunnelmasta!

PÄÄSYLIPUT:

10 € (aikuiset)

5 € (lapset 7-16.v, opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, työttömät, veteraanit)

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Alennuksiin oikeuttavat todistukset esitettävä portilla

Palloliiton toimitsijakortilla ilmainen sisäänpääsy

(Toimitus)

08.05.2014

Ablade ja Siekkinen luottavaisina kotiavauksen alla

Oulun Palloseura saa kauden kotiavauksessa vastaansa Tornion Pallo-47:n perjantaina Castrénissa. OPS:n päävalmentaja Seth Ablade on tyytyväinen joukkueeseen, joka hänellä on vihdoin käsissään. Ryhmä on kasattu myöhään, mutta yksilöt tuntuvat hitsautuneen nopeasti osaksi joukkuetta.

– Odotan näkeväni yhteistyötä koko joukkueelta. Olemme treenanneet koko viikon hyvin ja kaikki asiat on käyty läpi, mitä haluan nähdä kentällä. Joukkueessa on oikeasti hyvä fiilis. On leikkisää, mutta silti tehdään ammattimaisesti kaikki ne asiat, mitä pitääkin, Ablade kertoo.

Seth Ablade

OPS:n päävalmentaja Seth Ablade terävöitti otteluun valmistavassa harjoituksessa varsinkin pelinrakentelua.

OPS:n kausi on startannut kahdella vierasottelulla, joista tuliaisina on yksi tasuripiste. Perjantai-illan vastustaja, TP-47:n on kerännyt neljä pinnaa kahdesta ottelustaan.

– Huomenna haetaan avausvoittoa. Olen sanonut, että ei ole paineita, mutta pitää voittaa, Ablade väläyttää.

– Jokaisen pelaajan pitää olla valmis ja antaa sata prosenttia. Olen sanonut pelaajille, että tuokaa tähän joukkueeseen omaa juttuanne, mutta älkää heittäkö pois joukkueen ajatusta, hän korostaa.

OPS

OPS:n isokokoisesta joukkueesta löytyy paljon tulivoimaa erikoistilanteissa.

TP-47:n maalilla torjuu OPS:lle tuttu mies kaudelta 2012, Lauri Rönkkö. Rönkön lisäksi tuttu mies on OPS:n kautta Tornioon laskeutunut laitahyökkääjä Francois Badji. Aleksi Gullsten pelasi toissa kaudella yhden ottelun lainalla Oulussa. Opsilaisista punapaitahistoriaa on Jarno Tenkulalla (2004-2005).

Tommi Siekkinen: "jatketaan siitä mihin jäätiin"

Oikean laitapakin tontilla kiitävä Tommi Siekkinen odottelee kauden kotiavausta innolla. Pikakiituri uskoo hyvään tulokseen, mikäli OPS jatkaa siitä, mihin se Ylivieskassa jäi.

– Jatketaan siitä, niin uskon, että voitto tulee. Lapsukset pitää saada pois, mutta meidän hyökkäyspeli näytti jo hyvältä YPA-pelin toisella puoliajalla. Uudet brassit ovat olleet hyviä ja heiltä odotetaan paljon keskikentällä. Meillä on taitava joukkue kasassa, Siekkinen asettelee.

Parannettavaa löytyy Siekkisen mukaan niistä kuuluisista hyökkäyspään ”viimeisistä” ratkaisuista.

– Hyökkäyspäässä pitää saada huolellisuutta viimeiseen syöttöön, mutta uskon, että tulemme tekemään riittävän määrän maaleja perjantaina. Pitää olla huolellinen viimeistelyssä. Ei voida vetää viidestä metristä maalivahdin syliin, hän lisää.

OPS-kapteeni Juhani Koponen näytti torstai-iltapäivän treeneissä, että maalikehikon jokaista senttiä vartioidaan tarkasti myös tällä kaudella.

OPS – TP-47 perjantaina 9.5. kello 18.30, Castrén.

(Toimitus)

02.05.2014

Vahvistunut OPS hakemaan avausvoittoa Ylivieskasta

Oulun Palloseuran toimistolla on paiskittu viime viikkoina töitä yötä päivää. OPS lähtee sunnuntaina Ylivieskaan seitsemällä pelaajalla vahvistuneena. Viime kaudelta tuttu toppari Reginal ”Shrek” Richardson (24) vahvistaa takalinjoja. Hän on kotoisin St. Vincentin ja Grenadiinien saarivaltiosta. Vinicius Frassonin ja Tinhon tilalle on hankittu neljä pelaajaa Brasiliasta: Diego Amado Sena (21), Hudson Bezerra Soares (21), Marcos Rhoden (20) ja Rafael Leao Martins Pereira (21). Brassien lisäksi OPS vahvistuu Nigeriasta tulevalla Kelvin Onosiughella (26) ja Ghanasta kotoisin olevalla Iddrisu Abdallahilla (18).

Lisäksi OPS:lla on mahdollisuus täydentää edustuksen miehistöä OPS-Akatemian pelaajilla. Alex Arinze parantelee polvivammaa.

FC YPA – OPS sunnuntaina 4.5. kello 18.30, Ylivieska

(Toimitus)

04.05.2014

OPS nousi tasapeliin Ylivieskassa

FC YPA johti sunnuntai-illan ottelua kahteen otteeseen, mutta OPS väänsi pelin tasoihin yhtä monta kertaa. Paljon uusia miehiä avauskokoonpanoonsa marssittanut OPS rämpi avausjakson, mutta toinen puoliaika oli vierailijoiden hallintaa. Oululaisten päävalmentaja Seth Ablade uskoo Palloseurasta muodostuvan kova luu parin seuraavan pelin aikana.

– Meiltä puuttuu vielä paljon yhteistyötä, mutta yksilöinä meidän joukkue on kasassa. Kun saamme vielä pari peliä alle, niin tämä tulee olemaan aivan erinäköinen joukkue, hän valoi.

Viime kaudelta tutun topparin, Reginal Richardsonin lisäksi OPS-paidassa debytoi neljä brassipelaajaa, nigerialaiskärki Kelvin Onosiughe sekä vaihdosta kentälle tullut ghanalaishyökkääjä Iddrisu Abdallah. OPS-luotsi oli pääosin tyytyväinen uusien vahvistuksien tulikasteeseen.

YPA meni ottelussa johtoon Rami Tirkkosen puskumaalilla 36. minuutilla. Tilanne syntyi kaukaa annetusta vaparista.

– Oli huono keli ja liukas kenttä, eikä kumpikaan pelannut mitenkään hyvää peliä tänään. Oli paljon pitkää palloa. Ensimmäinen jakso oli meiltä huono, eikä prässi toiminut ollenkaan ja olimme koko ajan myöhässä tilanteista. Toiselle jaksolle mietimme asioita ja teimme pari vaihtoa. Prässäsimme paremmin, pystyimme pelaamaan palloa vastustajan taakse ja olimme paljon paljon parempia, Ablade kertasi.

Marcos Rhoden laukoi OPS:n tasoihin 61. minuutilla, mutta YPA iski kolmeen pinnaan kiinni pian tämän jälkeen Janko Vidicin räkämaalilla. OPS oli kuitenkin päättänyt ottaa Ylivieskasta tuliaisia mukaansa. Rafael painoi tasoituksen soolonsa päätteeksi vartti ennen päätösvihellystä.

– Meillä oli monta muutakin paikkaa, mutta pallo ei vain mennyt verkkoon tämän useammin, Ablade harmitteli.

OPS pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa ensi perjantaina Tornion Pallo-47:ää vastaan Castrénissa.

FC YPA – OPS 2 – 2 (1 – 0)
1 – 0 Rami Tirkkonen 36 min.
1 – 1 Marcos Rhoden 61 min.
2 – 1 Janko Vidic 68 min.
2 – 2 Rafael Leao Martins Pereira 75 min.

OPS sai tyytyä tasapeliin

Pirteästi kauden avauskotiottelunsa aloittanut Oulun Palloseura sai huokaista syvään päätösvihellyksen jälkeen. Avausjakson perusteella peli näytti olevan OPS:n, mutta Tommi Siekkisen aikaisen ulosajon (49 min.), TP:47:n loppuhetkien tolppalaukauksen ja OPS-vahti Juhani Koposen huippupelastuksien jälkeen pistekin oli paljon koleasta illasta.

– Sanotaan suoraan, että meillä oli tänään huono päivä. Ei ollut mitään toivoa. Yritimme ottaa ylhäältä kiinni ja meillä oli kolme pelaajaa keskikentällä, mutta silti vastustaja hallitsi keskikenttää. Toisen jakson alussa tullut helpohko punainen vaikutti peliin tosi paljon, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade tunnusti.

Ottelu oli lähellä kääntyä tappioksi aivan loppumetreillä, mutta OPS-vahti Juhani Koponen kauhoi kaksi haamutorjuntaa.

Isäntäjoukkue loi jo vartissa muutaman maukkaan maalipaikan, mutta viimeistely oli heikkoa. Ansaittu johtomaali nähtiin vasta avausjakson lopussa, kun Eelis Koskinen ja Matias Juntunen pelasivat laidalla näyttävästi yhteen. Juntusen nappisyöttö löysi Rafael Pereiran keskeltä, joka upotti unelmakudin ylänurkkaan. TP-47:n tasoituksesta vastasi Johannes Herala, joka survoi laidalta annetun keskityksen takatolpalta sisään.

– OPS:lla on hyviä pelaajia ja he aloittivat hyvin ja veivät peliä. Toiselle jaksolle teimme muutoksia, pelasimme enemmän laitojen kautta ja OPS:lle tuli punainen. Ote siirtyi meille. Ennen peliä ajattelin, että tasapeli tyydyttäisi, mutta nyt on vähän niin ja näin. Saatiin maalipaikkoja, mutta maali jäi lopussa tekemättä, TP-47:n päävalmentaja Oleg Eprintsev harmitteli.

Tommi Siekkinen

Tommi Siekkiselle nousi toinen varoitus harmittoman oloisesta tilanteesta ottelun 49. minuutilla.

Vierailijat hallitsivat keskikenttää liukkaasti palloa liikuttaneen Alfred Mapokan turvin. Toisella jaksolla alivoimainen OPS loi vain yhden maalipaikan, mutta puolittain läpi olleen Iddrisu Abdallahin kuti viuhui ohi.

– Huonolla pelillä saimme yhden pisteen, joten pitäisi olla tyytyväinen. Näin emme voi kuitenkaan jatkaa. ”Kopo” (Juhani Koponen) antoi joukkueelle pisteen tänään, Seth Ablade kiitteli.

Matias Juntunen

Matias Juntunen pohjusti oivalluksellaan ottelun avausmaalin.

Oulun Palloseura isännöi Oulun Luistinseuraa kauden ensimmäisessä paikallisottelussa ensi sunnuntaina. Ottelu pelataan Raatin Stadionilla kello 16.00.

OPS – TP-47 1 – 1 (1 – 0)
1 – 0 Rafael Pereira (Matias Juntunen) 41 min.

Voittotili jäi avaamatta

Oulun Palloseura ei onnistunut haastamaan Kokkolan GBK:ta, vaan isäntäjoukkue piti pisteet itsellään maalein 2 – 0. OPS:n voittotili on viiden pelin jälkeen vielä avaamatta. Tom Åstrand osui jo kahdeksannella minuutilla ja Tom Melarti ampui loppulukemat 68. minuutilla heti OPS-toppari Reginal Richardsonin ulosajon (67 min.) jälkeen. Oulun Palloseura isännöin ensi keskiviikon huippuottelussa PS Kemiä kello 18.30 alkaen Castrénissa.

OPS näytti kyntensä - PS Kemi nurin vakuuttavalla esityksellä

Keskiviikon kamppailusta muodostui todellinen huippuottelu niin kuin arvella saattoi. Viihdyttävässä pelissä nähtiin hyviä tilanteita ja kuumia tunteita läpi ottelun molemmissa päädyissä. Kauden ensimmäinen voitto maistui Oulun Palloseuralle erityisen hyvältä, kun vastassa oli kenties sarjan suurin ennakkosuosikki PS Kemi. Kentän puolella 73 minuuttia uurastanut OPS:n päävalmentaja Seth Ablade oli todella tyytyväinen mies päätösvihellyksen jälkeen.

– Tosi iso voitto. Näitä me tarvitaan. Halusimme voittaa todella paljon ja pidimme taktiikastamme kiinni. Puolustimme tiiviinä, puhuttiin toisillemme kentällä koko ajan ja iskettiin hyvin vastahyökkäyksillä, Ablade iloitsi.

1 - 0

Hudson Soares juhlii Matias Juntusen voittomaalia kasan päällimmäisenä.

Jo ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kolme maukasta oululaistilannetta. Topparina kelpo ottelun pelannut Dogukan Mesekoparan puski kulmapotkusta ylärimaan, pelaava päävalmentaja Seth Ablade suti pallosta ohi hyvässä paikassa ja Tommi Siekkisen loistotilanne jäi PS Kemin maalivahdin, Juhani Pennasen hanskoihin.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla. PS Kemin parhaat hetket olivat noin 20 minuuttia ennen päätöstä, mutta OPS-vahti Juhani Koponen kurotti muun muassa Billy Ionsin läpiajon kiinni.

Hyökkääjänä pelanneella Tommi Siekkisellä oli hyvä tontti puolen tunnin kohdalla, mutta PS Kemin maalivahti Juhani Pennanen selvitti tilanteen.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta 88. minuutilla, kun Marcos Rhodes tykitti pallon vapaapotkusta ylärimaan ja Matias Juntunen paini maalin kulmalla pomppineen pallon verkkoon.

– En nähnyt kävikö jo vapari sisällä, mutta päätin vetää tilanteen loppuun asti, että pallo varmasti menee maaliin. Huomasin, että Juhani Pennasella tulee siinä kiire, kun pallo tippui ylärimasta maahan. Siinä oli just pallon mentävä aukko, Matias Juntunen kertasi lähes nollakulmasta survomaa osumaansa.

Seth Ablade

Seth Ablade johti peliä kentän puolella. Päävalmentajan läsnäolo tiivisti OPS:n taisteluhenkeä entisestään.

Matias Juntunen oli päävalmentajan tavoin tyytyväinen koko joukkueen esiintymiseen.

– Tämä oli ensimmäinen nollapeli meiltä ja tällä tavalla me voimme voittaa minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Iso kiitos koko joukkueelle. Varsinkin ”Kopolle” (Juhani Koponen), jolta vedettiin tajukin pois, mutta kapteenina hän veti silti pelin loppuun asti. Samoin päävalmentaja veti kentällä 70 minuuttia melkein kylmiltään, Juntunen kiitteli.

Matias Juntunen ratkaisi pelin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Joni Lämsä ja Tommi Siekkinen mukana juhlissa.

OPS – PS Kemi 1 – 0 (0 – 0)
1 – 0 Matias Juntunen (Marcos Rhoden) 88 min.

3 Dogukan Mesekoparan (OPS)
2 Matias Juntunen (OPS)
1 Billy Ions (PS Kemi)

(Toimitus)

18.05.2014

Tehottomuus OPSin vaivana derbyssä

Pelin hallinta ei tuo yhtään sarjapistettä. Oulun Palloseura sai todeta vanhan kliseen sunnuntaina todeksi, kun paikallisvastustaja Oulun Luistinseura iski pelin ainoaksi jääneen maalin keltapaitojen ottelun ainoasta tilanteesta. OPS hallitsi peliä, mutta isäntäjoukkue ei lopulta päässyt parhaille tekopaikoille asti.

– Harmi. Hallitsimme koko pelin, olimme paljon parempia hyökkäysuuntaan ja oli maalipaikkoja, mutta viimeistely oli heikkoa. Tulos harmittaa, se olisi pitänyt olla toisinpäin. Pelifilosofian kannalta olen kuitenkin tyytyväinen, OPS:n päävalmentaja Seth Ablade summasi.

Jarno Tenkula

Jarno Tenkula (oik.) dominoi palloa omalla kaistallaan, mutta tilanteille ei löytynyt jatkajaa.

OPS:n vasenta laitaa kiitänyt Jarno Tenkula tarjoili ottelun alkuminuuteilla tilanteita lähes kerran minuutissa, mutta keskityksille ei löytynyt päättäjää maalin edustalta. OPS:n vahvan alun jälkeen ote kääntyi hetkeksi vastustajalle. Arttu Hinkula niittasi OLS:lle kolme pistettä kulmapotkun jälkitilanteesta puolentunnin kohdalla.

– Nuorten miesten tietynlainen derby-jännittäminen oli ilmiselvää, mutta odotin, että se olisi mennyt ohi jossain vaiheessa. Kuitenkaan koko 96 minuutin aikana ei löytynyt rentoutta, eikä pallollista peliä meiltä. Yksi maali ja loppu oli puolustustaistelua, OLS:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä tiivisti.

Jean Palmeira

Jean Palmeira tuli hyvin peliin mukaan. Brassi oli pitelemätön yksi vastaan yksi tilanteissa, mutta boksin sisällä OLS puolusti ohittamattomasti päätösvihellykseen asti.

OPS painosti koko toisen jakson kuin yleinen syyttäjä, mutta tilanteiden päättäminen jatkui heikkona. Juonikkuutta hyökkäyksiin löytyi vasta viimeiselle 20-minuuttiselle, kun Jean Palmeira tuli vaihdosta kentälle. OLS:n nuori puolustus selvitti kuitenkin jokaisen tilanteen ja OLS-vahti Johannes Wentin sai olla yllättävän rauhassa maalillaan.

OPS isännöi seuraavassa kotiottelussaan PS Kemiä 28. toukokuuta. Sitä ennen OPS matkustaa Kokkolaan GBK:n vieraaksi.

OPS – OLS 0 – 1 (0 – 1)
0 – 1 Arttu Hinkula 27 min.