« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - December 2014

29.12.2014

Edustuksen ja Akatemian yhteisharjoitukset alkavat - OPS osallistuu FF Jaron tammiturnaukseen

Oulun Palloseuran edustusjoukkue ja Kolmosessa pelaava OPS Akatemia harjoittelevat tammikuun ajan yhdessä OPS-hallissa. OPS osallistuu tammikuun lopussa Pietarsaaren Jaron isännöimään tammiturnaukseen, jossa Palloseura kohtaa Piteå IF:n ja sijoitusottelussa joko FF Jaron tai KPV:n.

>> Harjoitusottelut
>> Harjoitusohjelma (Akatemia)

(Toimitus)

22.12.2014

OPS-paitaan palaava Lauri Rönkkö täydentää maalivahtiosaston

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen kemiläislähtöisen maalivahdin Lauri Rönkön (29) kanssa. Isoveli Kalle Rönkkö siirtyi OPSiin jo aiemmin. Kokeneet Rönkön veljekset ovat OPS:ssa uuden tilanteen edessä, sillä yhteistä historiaa samassa joukkueessa pelaamisesta on pitkistä urista huolimatta niukasti.

– Kemissä on joskus oltu samassa joukkueessa, mutta minulla oli silloin polvi hajalla eli käytännössä ei olla, Lauri Rönkkö muistelee.

Nuorempi Rönkkö näkee kilpailutilanteen pelipaikasta oman veljen kanssa herkullisena.

– Molemmat haluavat pelkkää hyvää toiselle, joten kilpailussa ei ole mitään ongelmaa. Tämä on herkullinen asetelma, joka tekee hyvää meidän maalivahtiosastolle. Molemmat tsemppaavat toisiaan ja luonnollisesti tunnemme toisemme hyvin.

Lauri Rönkkö pelasi viime kaudella Kakkosta Tornion Pallo-47:n tolppien välissä. Kaudella 2012 hän torjui Ykkösessä Oulun Palloseurassa.

– Ääntä tulee harjoituksiin, toivottavasti Miikan (Juntunen) hallissa kestää seinät. Minulta nähdään tasaisuutta ja hyvää joukkuepelaamista. Tuon säpinää koppiin ja pidän vaatimustason korkealla, hän lupaa.

OPS-luotsi Erkki Paananen on tuntenut Lauri Rönkön nappulaikäisestä lähtien.

– Olen nähnyt hänen pelejä junioreista lähtien. Hän oli PS Kemin A-junioreissa maalissa, kun nousimme SM-sarjaan. Hän oli jo silloin joukkueen selkäranka. Tiedän hyvin sen asenteen ja pelinohjaamisen, mitä hän tuo meille. "Lape" on joukkuepelaaja isolla J:llä. Luotan molempiin Rönkköihin kuin vuoreen.

Lauri Rönkkö on Palloseuran 12 sopimuspelaaja.


Lauri Rönkkö
Maalivahti
17.9.1985, Kemi

Aiemmat seurat:
2014: TP-47
2013: IFK Luleå
2012: OPS
2011: TP-47
2010: TP-47
2009: PS Kemi
2008: PS Kemi
2007: PS Kemi
2006: PS Kemi
2005: PS Kemi

(Toimitus)

18.12.2014

Juuso Kemppainen palaa OPSiin

Oulun Palloseura saa riveihinsä jälleen yhden paluumuuttajan, kun kausilla 2012-2013 Palloseurassa viilettänyt Juuso Kemppainen (18) teki seuran kanssa ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen. Viime kaudella laitahyökkääjä pelasi Oulun Luistinseurassa.

– Viime kausi päättyi pettymykseen OLS:ssa, kun tiputtiin, mutta henkilökohtaisesti vuosi oli hyvä. Pääsin pelaamaan paljon ja koen, että kehityin erilaisen pelityylin johdosta. Palaan OPSiin parempana pelaajana. On erittäin mukava tulla joukkueeseen, joka tavoittelee nousua. OPS kuuluu ehdottomasti ylemmille sarjatasoille, hän sanailee.

Nopeajalkainen oululaislaituri kokee kehittyneensä erityisesti syöttötaidoiltaan. Millainen Juuso Kemppainen OPS:ssa nähdään ensi kesänä?

– Vahvuuksillani pelaan edelleen. Ne ovat nopeus ja haastaminen. Kehitystä on tullut pallovarmuudessa ja syöttötaidossa. Ensi kaudella nähdään hyökkäävä ja vahvasti juokseva Juuso Kemppainen.

– Avauksen paikka on tavoitteena ja tietysti tehoja pitää tulla, jotta voin auttaa seuraa nousutavoitteessa, hän lisää.

Juuso Kemppainen

OPS:n päävalmentaja Erkki Paanaselle Kemppainen on erittäin tuttu pelaaja. Kemppainen nostettiin Palloseuran B-junioreista edustusjoukkueeseen talvella 2012 hänen ollessa 15-vuotias.

– Kävin viime kaudella katsomassa muutaman Juuson pelin ja täytyy sanoa, että hän on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Odotan häneltä kunnollista läpilyöntiä, sillä hänellä on kokemusta jo Ykkösestäkin ja hän harjoitellut nuoresta lähtien aikuisten mukana. Hän on lahjakas ja urheilullinen kaveri, joka on valmis sitoutumaan, tekemään töitä ja kehittämään itseään joka osa-alueella, Paananen toteaa.

Kemppaisen myötä OPS:lla on kasassa 11 pelaajasopimusta ensi kaudelle.


Juuso Kemppainen
24.3.1996, Oulu
Laitahyökkääjä

Aiemmat seurat:
2014: OLS
2013: OPS
2012: OPS

 

(Toimitus)

17.12.2014

Jussi Hautala palaa huoltajaksi

Pitkänlinjan huoltaja Jussi Hautala palaa Oulun Palloseuraan kaksivuotisella sopimuksella. Monen OPS:ssa vietetyn vuoden jälkeen Hautala huolsi viime kaudella ONS:n liigajoukkuetta, mutta nyt oli aika palata takaisin Palloseuraan.

– Minun sydämessäni Palloseura on aina Palloseura ja nyt täällä ollaan tosissaan pyrkimässä takaisin Ykköseen. Pitkästä aikaa joukkueessa on paljon jätkiä jo tähän aikaan vuodesta. Joukkue on selvästi oululaisempi kuin vähään aikaan ja kovia pelaajia on vielä tulossa. Tosi hyvältä vaikuttaa ja tähän on hienoa tulla taas mukaan, Hautala aloittaa.

– Kyllä se Miika (Juntunen) vaan on sellainen kaveri, joka jaksaa vetää tätä hommaa ja onnistuu aina järkkäämään asiat. Ei niitä pitkänlinjan seurajohtajiakaan Oulussa paljon ole, hän lisää.

Jussi Hautala


Laulava, kitaraa soittava ja innokkaasti kalasteleva huoltajalegenda on toiminut lähes kaikissa oululaisseuroissa 36-vuotisen uransa aikana. Nykyään Kempeleessä asuvan Hautalan ura alkoi vuonna 1978 Patelan Vesasta, eikä kipinä lajiin ole sammunut vieläkään.

– Parasta tässä on kaikki ne pelaajat ympärillä ja yhteisöllisyys. Herkästi ajatellaan, että huoltajan työn on pelkkää juomapullojen kantamista. Kyllä se varsinkin kesällä on sitäkin, mutta on tämä paljon muutakin.

1.divisioonassa hän on palvellut Oulun Palloseuraa useina eri aikakausina, mutta hän on huoltanut Ykkösessä myös Oulun Työväen Palloilijoita, FC 1991:tä, Oulun Luistinseuraa ja Tervareita. OPS:n tulevasta kaudesta Hautalalla on selvä näkemys.

– Näyttää kyllä siltä, että nousuhommat on edessä.

Haastattelun lopuksi hän nostaa kissa pöydälle. Ennen vanhaan kisailtiin siitä, kuka pääsee minkäkin joukkueen huoltajaksi, mutta nykyään luottohuoltajat tuntuvat olevan toisinaan kiven takana.

– Voi että olisi mahtavaa, jos tähän löytyisi joku nuori kaveri rinnalle, niin olisin kyllä heti valmis kouluttamaan tähän hommaan. Sillä tavalla itsekin pääsin aikoinaan mukaan. Muutenkin pitäisi järjestää paljon nykyistä enemmän koulutusta ja kysyä nuoria mukaan.

(Toimitus)

16.12.2014

Maaliahne Abdul Sesay OPSiin

Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen sierraleonelaisen keskikenttäpelaaja Abdul Sesayn (23) kanssa. Hän on pelannut kolme edellistä kautta helsinkiläisessä Atlantiksessa ja viimeistellyt siellä 22 maalia noiden vuosien aikana.

– Olen onnellinen, että tämä unelma kävi toteen ja sain sopimuksen Ouluun. Yritän antaa OPS:lle sen saman, mitä olen tehnyt Atlantiksessa. Toivottavasti pystyn taas tekemään paljon maaleja ja auttamaan sitä kautta joukkuetta nousemaan takaisin Ykköseen, Sesay kertoo.

Hän viihtyy parhaiten keskikentällä hyökkäävässä roolissa, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös hyökkääjänä. OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen vakuuttui Sesayn taidoista koejakson aikana.

– Hän on ollut meidän treeneissä jonkin aikaa ja osoittautunut taitavaksi ja maltilliseksi pelaajaksi, joka osaa laittaa pallot maaliin. Odotan häneltä paljon niin kuin kaikilta muiltakin. Etenkin maaleja ja joukkuepelaamista, OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen asettaa.

– Hän on nopea, vankka ja hänellä on hyvä tasapaino ja pelikäsitystäkin löytyy. Hän on pelannut Suomessa jo kolme kautta ja se näkyy. Sesay on rutinoitunut pelaaja Kakkosen tasolle, hän jatkaa.

Abdul Sesay on OPS:n kymmenes sopimuspelaaja.


Abdul Sesay
30.9.1991, Sierra Leone
Keskikenttä

Aiemmat seurat:
2014: Atlantis FC
2013: Atlantis FC
2012: Atlantis FC
2011: San Roque de Lepe (Espanja)

(Toimitus)

16.12.2014

Joni Lämsä jatkaa 2016 asti

Oulun Palloseura on jatkanut nuoren keskikenttäpelaajan, Joni Lämsän (17) sopimusta kauteen 2016 saakka. Oululaislupauksella oli jo ennestään sopimus tulevasta kaudesta.

– Olen tyytyväinen ratkaisuun. Ehdoton ykkösjuttu on taistella avauskokoonpanon paikasta ja kehittyä. Viime kauden lopussa tuli yllättävänkin paljon peliaikaa ja huomasin, että välillä tuli sellaisia hetkiä, jolloin olin ”ulkona” pelistä. Tavoitteena on nyt pystyä pelaamaan ehjiä 90-minuuttisia. Jokaista osa-aluetta pitää kehittää, mutta talven aikana panostan erityisesti fysiikan kehittämiseen, Joni Lämsä juttelee.

Joni Lämsä


Taitava ja pallovarma nuorukainen otti paikkana Palloseuran avauksessa viime kauden lopulla. Hän nousi OPS:n edustusjoukkueeseen jo 15-vuotiaana OPSin valmistautuessa Ykkösen kauteen. Kaudella 2013 hän esiintyi kolme kertaa miesten Ykkösen ottelussa. Viime kaudella vastuuta tuli yhteensä 15 Kakkosen ottelussa. Tulevaan kauteen hän lähtee muun joukkueen tavoin suurin odotuksin.

– Odotan, että kauden päätteeksi ollaan nousukarsinnoissa. Pitää pelata ehjä kausi joukkueena ja tehdä paljon hommia. Se riittää.


Joni Lämsä
Keskikenttä
31.1.1997, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: OPS
2013: OPS


(Toimitus)

11.12.2014

Joonas Sohlo vahvistamaan OPS-hyökkäystä

Nousua jalkapallon Ykköseen tavoitteleva Oulun Palloseura on solminut ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen oululaishyökkääjä Joonas Sohlon kanssa. Tänään 27 vuotta täyttävä Sohlo siirtyy OPSiin AC Oulusta. Hän on viimeistellyt kolmen viime kauden aikana yhteensä 19 maalia AC Oulun riveissä Ykkösessä.

– Puntaroin jonkin aikaa eri vaihtoehtojen plussia ja miinuksia ja OPS vaikutti minun tämänhetkisessä tilanteessani parhaalta vaihtoehdolta. Minulla on motivaatio kohdillaan ja kovasti tekee mieli pelata. Olen saanut hyvän vastaanoton täällä ja valmennuksen kanssa on käyty keskusteluja. Minulta odotetaan tehoja ja omassa päässäni näen, että pystyn lyömään läpi Kakkosessa ja tekemään maaleja, Joonas Sohlo kertoo.

Sopimuksen myötä ”Jaskasta” tulee kolmannen polven opsilainen. Hänen isoisänsä on ollut voittamassa muun muassa OPS:n seurahistorian ensimmäistä jääpallon Suomen mestaruutta vuonna 1953.
 
– Seuran tavoitteena on nousu takaisin Ykköseen ja minusta se ajaisi oululaisen jalkapallon etuja, että saataisiin toinenkin seura sinne. Kovasti tehdään töitä sen tavoitteen eteen ja yritetään tehdä paljon maaleja. Niitähän hyökkääjältä aina odotetaan, mutta lasketaan ne vasta sitten kauden jälkeen, Sohlo juttelee.

OPS:n päävalmentaja Erkki Paananen tietää saavansa Sohlon myötä sisukkaan joukkuepelaajan riveihinsä, jolta sopii odottaa tehoja hyökkäyspäässä.

– Joonas on joukkuepelaaja, joka uhkuu näyttöhaluja. Hän laittaa itsensä aina likoon ja kannustaa samalla muita. AC Oulussa hän on tehnyt hyvää tulosta ja uskon, että meillä hän tekee vähintään 15 maalia Kakkosessa ensi kaudella, Erkki Paananen heittää.

Joonas Sohlo on Palloseuran yhdeksäs sopimuspelaaja.

Joonas Sohlo
Hyökkääjä
11.12.1987, Oulu

Aiemmat seurat:
2014: AC Oulu
2013: AC Oulu
2012: AC Oulu
2011: FC OPA
2010: FC OPA
2009: FC OPA
2008: MetroStars
2007: FC OPA
2006: FC OPA
2005: FC OPA

(Toimitus)