« Takaisin tuoreimpiin

2022
   April
   March

2021
   February

2020
   October
   July
   March
   January

2019
   June
   January

2018
   December
   August
   June
   May

2017
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2016
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February

2015
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2014
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2013
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2012
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2011
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2010
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2009
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2008
   December
   November
   October
   September
   August
   July
   June
   May
   April
   March
   February
   January

2007
   December
   November
   October

Uutisarkisto - July 2013

31.07.2013

Katriina Kivistö kuukauden OPS-juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina. Heinäkuun valinta on OPS Tytöt-99 joukkueen paras maalintekijä Katriina Kivistö. Hän on periksiantamaton taistelija, joka on kokenut kovia monessa pelissä, mutta on aina palannut takaisin kentälle. Todellinen tsemppaaja!

OPS:n stadionpäällikkö Juho Sipilä palkitsi Katriinan OPS:n perinnekaulahuivilla ja ruokailulahjakortilla OPS - FC KooTeePee ottelun alkuseremonioissa. Onneksi olkoon!

(Toimitus)

30.07.2013

OPS-leirissä mielitään takaisin voittojen tielle

Pikainen paluu voittokantaan ja sen tuomat kolme pistettä ovat Oulun Palloseuran kiikarissa keskiviikkoiltana, kun OPS isännöi kovavireistä Kotkan KooTeePeetä Raatissa. Moni laskee KooTeePeen kauden yllättäjäjoukkueeksi, sillä viidentänä sarjassa majailevat kotkalaiset ovat vain kuusi pistettä sarjajohtaja FC Hakan perässä.

– KooTeePee on pelannut viime aikoina erittäin hyvin ja heillä on hyvä joukkue. He pelaavat hyvin joukkueena yhteen ja ovat vaarallisia varsinkin erikoistilanteissa. KooTeePee on pelannut hyvän kauden tähän asti, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio tunnustaa.

Oululaiset lähtevät pesemään otteluun kasvonsa viime viikon derbytappion jälkeen. Paluu omalle tasolle on Antonion mukaan ensimmäinen lähtökohta keskiviikolle.

– Me voitamme edelleen, kun me pelaamme kurinalaisesti ja olemme heitä parempia ja päättäväisempiä maalipaikoissa niin kuin PK:ta ja SJK:ta vastaan, Antonio valaa.

Ramirez

Ramirez on OPSin paras maalintekijä ainakin toistaiseksi.

 


OPSilla oli derbyssäkin omat maalipaikkansa, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään riittävän tehokkaasti. Palloseuran sisäistä maalipörssiä johtaa edelleen keskikentän pohjalla operoiva Ramirez. Neljästi osunut meksikolaispelaaja kuitenkin luovuttaisi ”maalihain” tittelin mielellään jollekin muulle.

– Minulle ei ole tärkeää tehdä maaleja, vaan haluan pelata joukkueelle. Toivoisin, että joku ylempi keskikenttäpelaaja tai hyökkääjä onnistuisi useammin maalinteossa kuin minä, Ramirez naurahtaa.

Yhden lisämaalin hän kuitenkin aikoo iskeä keskiviikkona. Erikoistilanteiden erikoismies on valmis ottamaan niskalenkin KooTeePeen vaparispesialisti Valeri Minkisestä. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Minkenen oli näkyvässä roolissa turvaamassa kotkalaisten 4 – 2-kotivoittoa.

– Valeri (Minkenen) voitti tämän kamppailun siellä Kotkassa, mutta nyt voittaa Ramirez, hän päättää.

Kovapotkuinen meksikolainen tietää hyvin kotkalaisten vaarallisuuden.

– Vaikea peli on tulossa. He ovat lähellä kärkeä ja heillä on hyvät saumat nousta vaikkapa Veikkausliigaan. Sen takia he pelaavat varmasti nyt vielä paremmin kuin tähän asti, joten meidän pitää olla hereillä alusta asti, Ramirez muistuttaa.

– Meillä on takana kaksi hyvää peliä ennen paikallisottelua. Nyt tarvitaan samanlaista peliä kuin noissa kahdessa ottelussa sekä kärsivällisyyttä maalipaikoissa, hän lisää.

OPS – FC KooTeePee keskiviikkona 31.7. kello 18.30, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)


23.07.2013

Aleksi Autti odottaa derbyä innoissaan

Keskiviikkona mitellään kauden toisessa paikallisottelussa Oulun Palloseuran ja AC Oulun välillä. AC Oulun isännöimässä derbyssä nähdään kaksi hyvävireistä joukkuetta, jotka löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon puolivälistä. Viidentenä olevalla AC Oululla on 24 pistettä ja kuudentena majailevalla OPS:lla on 18 pistettä.

OPS:n 19-vuotias keskikenttäpelaaja Aleksi Autti (kuvassa) laskee tunteja ottelun avausvihellykseen malttamattomana.

– Innoissani odotan keskiviikkoa. Toivottavasti pääsen kentälle ja saan vastuuta. Mukava olisi pelata paikallispelissä, kun vastustajalla on riveissä paljon tuttuja kavereita. Siinä mielessä on erilainen lataus otteluun ja pientä bonusta, kun pelataan tuttuja vastaan, oululaislupaus kertoo.

Kauden ensimmäisessä Oulun derbyssä jäätiin maalittomaan tasatulokseen, joten keskiviikkona voitonnälkää riittää takuuvarmasti molemmissa leireissä. Kauden avausderbyn lopussa kentälle vaihdettu Autti tietää AC Oulun vaarallisuuden.

– He ovat hyviä pitämään palloa ja heillä on hyviä syöttökombinaatioita. Laitalinkki Aapo Heikkilä on nopea ja vaarallinen pelaaja, joten hänet pitää saada kuriin.

Varsinkin Palloseura lähtee otteluun kovassa myötätuulessa. OPS:lla on takanaan kaksi loistavaa kotivoittoa: OPS – PK-35 2 – 0 ja OPS – SJK 2 – 0. Myös AC Oulu onnistui horjuttamaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa venymällä 1 – 1-tasapeliin vieraskentällä. Tuoreimmassa ottelussa AC Oulu kukisti AC Kajaanin niukasti 1 – 2. Aleksi Autti uskoo AC Oulun sulavan samoilla aseilla kuin PK ja SJK.

– Samalla taktiikalla voitetaan kuin kaksi viimeisintä peliä. Puolustetaan kurinalaisesti, pidetään nolla omissa ja tehdään vähintään se yksi tarvittava maali, hän ohjeistaa.

Autti on pelannut tällä kaudella kuusi kertaa OPS:n avauskokoonpanossa ja kirmannut vaihdosta kentälle viisi kertaa. Muun joukkueen tavoin pirteästi kahdessa viime ottelussa esiintynyt Autti myöntää, että tasapaino omaan tekemiseen on alkanut löytyä vasta nyt.

– Vähän ailahtelevasti on mennyt kausi tähän asti. Välillä on ollut hyviä jaksoja ja välillä huonoja. Yleisesti ottaen ensimmäisillä puoliajoilla minulla on ollut paremmin energiaa sähistä joka paikassa, kun taas toisella jaksolla on loppunut energia, ”Allu” myöntää.

Molemmat joukkueet saavat paikallisotteluun yhdet tärkeät palaset takaisin, kun pelikielloista vapautuvat konkarit Pekka Räisänen ja Mika Nurmela palaavat omiensa kokoonpanoihin. AC Oulun listalta puuttuu varmuudella kapteeni Lassi Nurmos. Armeijan harmaissa marssivien AC Oulun Henry Mäkäräisen ja OPS:n Joonas Pekkalan vapautuminen derbyyn on vielä epävarmaa.

AC Oulu – OPS keskiviikkona 24.7. kello 18.30, Raatin stadion.

(Toimitus)


17.07.2013

OPS isännöi sarjajohtaja SJK:ta torstaina

Haaste kovenee torstaina kovimpaan mahdolliseen, kun koko kauden Ykkösen kärkeä miehittänyt Seinäjoen Jalkapallokerho vierailee Raatissa. Oulun Palloseuran päävalmentaja Luiz Antonio uskoo omiensa voittoon, mikäli oululaiset noudattavat kurinalaisesti torstai-illan taistelusuunnitelmaa ja vuodattavat kentälle jokaisen mahdollisen hikipisaran.

– Tarvitaan tahtoa, kurinalaisesti pelaamista ja halua voittaa, Antonio sementoi.

– SJK johtaa tällä hetkellä sarjaa, mutta viime aikoina on ollut hieman epätietoisuutta siitä menettävätkö he pisteet AC Kajaanille vai mitä tapahtuu. Vähän aikaa sitten he johtivat sarjaa yhdeksällä pisteellä, mutta nyt enää neljällä. Siellä on varmasti nyt painetta, kun muut joukkueet ovat lähempänä. Meidän pitää kuitenkin ajatella vain omaa leiriä, pelata kurinalaisesti, käyttää meidän nopeutta ja uskaltaa pelata 1-2 kosketuksen jalkapalloa, Antonio jatkaa.

Luiz Antonio

Luiz Antonio uskoo SJK:n kaatuvan samoilla aseilla kuin PK-35 viime lauantaina: kurinalaisella joukkuepelaamisella.SJK:n rungon muodostavat liigakentätkin kokeneet Chris Cleaver, Matti Lähitie, Jyri Hietaharju ja maalipörssin kärkinimi Toni Lehtinen (8 maalia). SJK:n espanjalaislaituri Prieto Currais Josue aiheutti Palloseuralle paljon harmia joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, jonka SJK voitti maalein 2 – 0. Seinäjokelaisten tuorein värväys, Akseli Pelvas pelaa Oulussa ensimmäisen ottelunsa seinäjokelaisten riveissä.

– Heillä hyvä ja laadukas joukkue. Nyt he vielä vahvistuvat hyökkäyssuuntaan, kun Akseli Pelvas tulee HJK:sta heille. Jo hänen edellisen seuran perusteella tiedetään, minkä tason pelaaja hän on, sillä HJK on Suomen suurin seura. Hän on tehnyt liigassa jonkin verran maaleja, mutta edelleen meidän täytyy keskittyä vain omaan tekemiseen, pelata omaa peliä ja uskaltaa tehdä omia asioita, Antonio muistuttaa.

OPS:n kokoonpanosta puuttuvat pelikieltoa sovittava Pekka Räisänen ja nivusvammaa edelleen poteva Ibrahim Peci. SJK:n kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Luis Fernando ja Aki Sipilä sekä nivusvammaa paranteleva Timo Tahvanainen. Jyri Hietarharjun pelaaminen on epävarmaa.

OPS - SJK torstaina 18.7. kello 18.30, Raatin stadionilla. Tervetuloa!

>> Lipunmyynti

(Toimitus)

11.07.2013

Koponen: ”Tavoitteena ehjä 90-minuuttinen”

Kaksi kovin odotuksin kauteen lähtenyttä joukkuetta kohtaavat toisensa lauantaina Raatissa. Sekä Oulun Palloseura että Vantaan Pallokerho-35 mielivät paljon nykyisiä korkeammille sarjasijoituksille. Alkukauden otteet ovat tuoneet PK-35:lle 14 pistettä ja niiden myötä kuudennen sarjasijan. OPS löytyy heti vantaalaisten perästä seitsemänneltä paikalta 12 pisteellä. Keskikastin sijoitukset eivät miellytä OPS-leirissä, vaan katseet on suunnattu paljon korkeammalle.

– Alkukausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Pitäisi vaan pelata peruspeliä ja karsia virheet pois. Emme voi vaikuttaa muihin, joten parasta keskittyä omaan tekemiseen ja saada siihen sellainen hullunraivo ja itseluottamus, OPS-kapteeni Juhani Koponen muotoilee.

– Ne jutut, miten tehdään treeneissä, pitäisi siirtää peleihin, hän lisää.

Juhani Koponen

Juhani Koposen vartioima maali on pysynyt koskemattomana neljässä ottelussa. Se on lähtökohtana myös lauantaina, kun OPS isännöi PK-35:ttä.Sekä PK:n että OPS:n joukkueista löytyy paljon yksilötaitoa ja osaamista. PK-35:n tähtisikermästä löytyvät muun muassa konkarit John Weckström ja Petri Oravainen sekä aina vaaralliset Fidan Seferi, Karim Benounes, Antonio Inutile ja laulava kärkimies Ikenna Ikegwuonu. Nimekkään joukkueen otteita on leimannut OPS:n tavoin ailahtelevuus. PK-35:n edellinen voitto on kuukauden takaa (PK-35 – Viikingit 2 – 1). Sen jälkeen on tullut neljä tasuria ja yksi tappio. OPSilla on takana kolme tappiota. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi OPS:n 2 - 3-vierasvoittoon.

– PK-35 on helvetin vaarallinen joukkue. Se on aina ollut ja niin on nytkin. Nimilista on kuin liigajoukkueella. Erittäin vaarallinen ja hyökkäävä joukkue, Koponen tietää.

Palloseura lähtee lauantain kamppailuun muuttuneena. Jean Fridolin Nganbe Nganbe on vuokrattu FC Lahteen loppukauden ajaksi ja seuran värikäs manageri Miika Juntunen astuu katsomosta vaihtopenkille loppukauden ajaksi.

– Ehjä 90 minuuttia on hyvä tavoite. Ei siten, että ensin pelataan 30 minuuttia hyvin, sitten 30 minuuttia huonosti ja taas hyvin. Se ei riitä voittoihin. PK kaatuu aggressiivisuudella ja tunteella. Pääkopan sisäisiä juttuja, Koponen listaa.

OPS – PK-35 lauantaina 13.7. kello 16.00, Raatin stadion. Tervetuloa!

(Toimitus)

05.07.2013

Räisänen: Omaa peliä pitää parantaa

Vuosaaressa kohtaa lauantaina kaksi joukkuetta, joille pienet maalimarginaalit ovat tulleet viime peleissä tutuksi. Oulun Palloseuralla on alla maalin tappiot Valkeakosken Hakalle ja Tampereen Ilvekselle. FC Viikingeille on hävinnyt alkukaudesta peräti peliä maalin erolla.

 

Sarjataulukossa OPS on seitsemäntenä ja vain yhden pelin yhdestätoista voittanut FC Viikingit putoajan paikalla yhdeksäntenä. Palloseuran luottosoturi Pekka Räisänen (kuvassa) muistuttaa, että vastaan tulee parempi joukkue kuin mitä sarjasijoitus antaa olettaa.

 

– Viikingeillä on paljon hyviä pelaajia tälle sarjatasolle ja uskon, että ne tulevat nousemaan loppukauden aikana. Omaa peliä pitää kovastikin parantaa, että Viikingit kaatuu. Hakaa vastaan oli toisella jaksolla jo oikeanlaista taistelutahtoa.

 

 

Myös aiempien kausien perusteella Heteniityn kentällä on odotettavissa tasainen vääntö. Kahden viime kauden kohtaamisista OPS:lla on plakkarissa kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä. Toukokuussa OPS otti Raatissa makoisan 1–0-voiton, mutta silloin ruuhkaisana ollut Viikinkien sairastupa on nyt tyhjentynyt huomattavasti.

 

Maanantain Haka-pelissä OPS kompastui surkeaan alkuun. Avauspuolikkaan lopulla peli parani huomattavasti, kun sinivalkoiset palasivat alkukaudesta tuttuun 4-3-3-ryhmitykseen.

 

– Se toimi minun mielestä paremmin ja toi selkeyttä peliin, kun se on tuttu kaikille pelaajille. Meillä pitää olla nälkää tehdä maaleja paikoista, joita varmasti lauantainakin tulee, Räisänen paaluttaa.

 

 

Kovasta taistelutahdostaan ja liukutaklauksistaan tunnettu 30-vuotias Räisänen on totuttu näkemään topparina, mutta tällä kaudella Palloseuralla on ollut hyvin vaihtoehtoja alakertaan. Monikäyttöinen pelaaja on pelannut topparin lisäksi oikeana laitapakkina ja viime pelin tapaan keskikentän pohjalla.

 

Ilves-pelin hän joutui jättämään väliin Jippoa vastaan tulleen pienen takareisivamman vuoksi.

 

– Se saatiin aika äkkiäkin kuntoon, nyt olen ihan täydessä pelikunnossa. Sillä ei ole mitään merkitystä, millä paikalla pelaan, kunhan pääsee kentälle. Topparin paikka on tutuin, mutta muutkin paikat käyvät, Räisänen niputtaa.

 

 

FC Viikingit – OPS lauantaina 6.7. kello 16, Heteniityn kenttä.

 

(Toimitus)

01.07.2013

Nganbe Nganbe siirtyy FC Lahteen

Oulun Palloseura on vuokrannut liukasjalkaisen laitahyökkääjä Jean Fridolin Nganbe Nganben loppukauden ajaksi Veikkausliigassa pelaavaan FC Lahteen. Oulun Palloseuran kiittää Nganbe Nganbea kuluneista vuosista ja toivottaa hänellä mitä parhainta menestystä liigakentillä. Kamerunilainen edusti OPSia kauden 2011 syksystä lähtien.

(Toimitus)

01.07.2013

Karri Korhonen kuukauden juniori

Oulun Palloseura palkitsee tälläkin kaudella yhden esimerkillisesti toimineen junioripelaajan kuukauden juniorina pelikauden jokaisena kuukautena. Kesäkuun valinta on OPS:n A-junioreiden tunnollinen harjoittelija ja keskikentän raataja Karri Korhonen.

(Toimitus)

24.07.2013

AC Oulu iso pala purtavaksi

Ensimmäinen derbyvoitto antaa edelleen odottaa Oulun Palloseuraa, kun se poistui keskiviikkona päät painuksissa pukusuojaan 3 – 1-paikallistappio niskassaan. Vantaan Pallokerho-35:ttä ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan loistavasti purrut taktiikka ei derbyssä enää tehonnut.

– Pelin olisi pitänyt olla samanlaista kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Meillä oli hyvä ajatus ensimmäiset 20 minuuttia, jonka aikana olisimme voineet johtaa peliä jopa 0 – 3, mutta viimeiset hetket, kun pitäisi päättää, laukaisenko, laitanko palloa vielä vähän eteenpäin vai syötänkö, eivät toimineet. Meidän olisi pitänyt käyttää paremmin meidän nopeutta heidän toppariparia vastaan, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio harmitteli.

Parhaat paikat avausmaalin tekoon rakentuivat Chibancalle, joka olisi voinut tuulettaa maalia jopa kolmesti 20 minuutin sisään. Brassihyökkääjän laukaukset jäivät kuitenkin AC Oulun kanadalaisveskari David Monsalvesin näppeihin kerta toisensa perään. Kun et itse tee, niin kaveri tekee. Palloseuran puolustus uinahti kahdesti hieman ennen taukovihellystä. Ensi Janne Hietanen nosti pitkällä syötöllä Mika Nurmelan irti boksissa, eikä konkari erehtynyt lähietäisyydeltä. Heti perään Nurmela vapautti Matias Ojalan vastaavanlaiseen paikkaan, josta Ojala laukoi pallon OPS-vahti Juhani Koposen jalan kautta maaliin.

Ottelu näytti ratkenneen jo ensimmäisen puoliajan maaleihin, sillä AC Oulu jatkoi pallon hallintaa toisellakin jaksolla, eikä OPS pystynyt rakentamaan mainittavaa kiriä. AC Oulun Aapo Heikkilä naulasi pelin lopullisesti osumalla läpiajosta vartti ennen päätösvihellystä. Lawrence Chiedozie puski aivan lopussa 3 – 1-kavennuksen Cornelius Stewartin keskityksestä, mutta lohtu jäi laihaksi.

– Tappioasemassa jouduimme juoksemaan tuplasti, kun yritimme kaventaa. 3 – 0-tilanteessa otimme totaalisen riskin ja pelasimme 3-4-3-taktiikalla, Antonio kertasi.

Cornelius Stewart

Cornelius Stewart rakensi ottelun alussa hyviä paikkoja Chibancalle, mutta palloseuralaisten ruuti oli märkää keskiviikkona.OPS on jäänyt paikallisotteluissa pahasti naapuriseuran jalkoihin jo kolmena peräkkäisenä kautena. OPS:n saldo on keskiviikon jälkeen nolla voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota. Syyskuun lopun derbyyn jäi siis paljon todistettavaa ja parannettavaa.

– Ei treeneissä pystytä tekemään enää mitään enempää, emmekä voi treenata enempää näitä varten. Ehkä jonkun henkisen valmentajan pitäisi tulla meille päivä ennen peliä harjoituksen tilalle. Joku henkinen mies voisi ehkä tehdä jotain lisää, Antonio puisteli.

Lawrence Chiedozie

Lawrence Chiedozie vastasi Oulun Palloseuran 3 - 1-kavennuksesta.OPS-luotsi kertoi Palloseuran etsivän kahta tai kolme uutta pelaajaa riveihinsä, kun siirtoikkuna aukeaa elokuussa.

– Hyökkääjä, keskikenttäpelaaja ja jopa toppari, Antonio raotti.

OPS isännöi ensi keskiviikkona FC KooTeePeetä Raatin stadionilla.


AC Oulu – OPS 3 – 1 (2 – 0)
1 – 0 Mika Nurmela (Janne Hietanen) 37 min.
2 – 0 Matias Ojala (Mika Nurmela) 42 min.
3 – 0 Aapo Heikkilä (Mika Nurmela) 79 min.
3 – 1 Lawrence Chiedozie (Cornelius Stewart) 89 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Mika Nurmela (AC Oulu)
2 Matias Ojala (AC Oulu)
1 Aapo Heikkilä (AC Oulu)

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

31.07.2013

KooTeePee ratkaisi jo avausjaksolla

Uninen avausjakso maksoi Oulun Palloseuralle pisteet keskiviikkoillan kamppailussa Kotkan KooTeePeetä vastaan. Kotkalaiset jyräsivät alussa, eikä OPS saanut muutamaa Juuso Kemppaisen pistohyökkäystä lukuun ottamatta mitään aikaiseksi. Toisella 45-minuuttisella Palloseura piristyi, mutta rutinoitunut kotkalaisjoukkue ei luopunut pisteistä.

– Me hävisimme tämän ottelun ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla joukkue paransi peliä aika paljon, mutta rinki on kapea tällä hetkellä, kun on paljon loukkaantumisia, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio sadatteli.

– Chibanca ei jatka meillä. Hän lähtee huomenna Maltalle. Viime yönä meille tuli kaksi montenegrolaista pelaajaa: toppari ja hyökkääjä. Minun mielestäni me tarvitsemme yhteensä kolme tai neljä uutta pelaajaa, hän paljasti.

Juuso Kemppainen

Pirteästi esiintynyt Juuso Kemppainen karkasi maalipaikkaan heti ottelun alussa, mutta uran avausmaali antaa odottaa toistaiseksi.Cornelius Stewart ja Piotr Gurzeda pystyivät pelaamaan vain hetken toisen jakson lopusta ja Juha-Matti Huovinen oli kokonaan sivussa. Kokeneempia pelaajia paikkasivat mallikkaasti omat nuoret: Juuso Kemppainen ja Eelis Koskinen. Myös 16-vuotiaat Oskari Rounaja ja Joni Lämsä olivat mukana OPS:n kokoonpanossa.

– ”Juse” (Juuso Kemppainen) aloitti todella hyvin ja hänellä oli heti paikka tehdä maali, kuten toisenkin jakson alussa. Myös Eelis tuli hyvin kentälle, Antonio kehui.

Chibanca

Brasilialaishyökkääjä Chibanca jatkaa uraansa Maltan saarivaltiossa. Chibanca pelasi jäähyväisottelunsa Oulun Palloseuran paidassa keskiviikkona. OPS kiittää ”Chibaa” joukkueen eteen tehdystä työstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta jatkoa uralleen.KooTeePee iski maalinsa 19 minuutin ja 30 minuutin kohdalla. Ensin Giorgi Ositashvili ohjasi pallon OPS-toppari Augustine Jibrinin jalan kautta verkkoon maalinedusruuhkan päätteeksi. Illan kauneimmasta vastasi Olli Kaakinen, jonka laukaus boksin rajalta painui pienen kimmokkeen kautta komeasti yläriman kautta sisään. Chibanca ohjasi Ramirezin lähettämästä kulmapotkusta kavennuksen 75 minuutin kohdalla. Pöytäkirjaan osuma merkattiin Toni Lindbergin omana maalina.

Eelis Koskinen

Eelis Koskinen välytteli osaamistaan toisella jaksolla, kun hänet vaihdettiin tauolla Elijah Christopherin tilalle.OPS säilyy sarjassa kuudentena, voitto nosti KooTeePeen jo kolmanneksi.

– Avausjaksolla olimme erinomaisia ja meillä oli paikat naulata koko ottelu. Parhainta pallollista peliä, mitä on nähty tänä vuonna. Se mitä tapahtui toisella puoliajalla, jättää mietittävää. Joskus käy näin, että ne asiat, mitä sovitaan tauolla, eivät toteudukaan, vaan passivoidutaan ja päästetään kaveri mukaan peliin. Kaksi maali oli tänään riittävästi voittoon, KooTeePeen päävalmentaja Sami Ristilä niputti.

Matias Juntunen

Matias Juntunen aloitti ottelun hieman vieraammalla tontilla vasempana laitapakkina.


OPS – FC KooTeePee 1 – 2 (0 – 2)

0 – 1 Augustine Jibrin oma maali 19 min.
0 – 2 Olli Kaakinen 30 min.
1 – 2 Toni Lindberg oma maali 75 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Josh Mulvany (KooTeePee)
2 Iiro Vandell (OPS)
1 Kert Kütt (KooTeePee)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Iiro Vandell
2 Ramirez
1 Pekka Räisänen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

01.07.2013

Kiri ei riittänyt Hakaa vastaan

Oulun Palloseura laittoi sarjan ennakkosuosikin, Valkeakosken Hakan todella ahtaalle Raatissa sateen kastelemalla nurmella, mutta voittoon asti eväät eivät riittäneet. Isännät nukkuivat tapahtumarikkaassa ottelussa puoli tuntia pelin alusta, mutta taktiikan vaihdoksen myötä löytyi se kaivattu lisävaihde ja OPS alkoi jopa dominoida peliä loppua kohden.

– Harmittaa tosi paljon, ettei saatu tasoitusta tai jopa voittomaalia. Meillä oli todella paljon maalipaikkoja, mutta sieltä puuttui se viimeinen nälkä tehdä maali vaikka liukumalla. Sarjataulukko puhuu kaiken. Pisteet lasketaan. Ei auta kuin parantaa peliä ja tehdä töitä. Jos säilytämme saman tason kuin tämän pelin toisella jaksolla, pisteitä tulee varmasti ja nousemme kärkeen, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio naulasi.

– Hyvää tässä oli se, että saimme paljon laukauksia Hakan maalia kohti, hän jatkoi.

OPS vaihtoi puolen tunnin kohdalla ryhmityksensä 4-1-3-2:sta tutumpaan 4-3-3:een ja peli parani silminnähden. Ottelu oli tuolloin Sasha Popovitchin puskumaalin turvin ”vain” 0 – 1-tilanteessa. OPS:n ahdinko olisi voinut olla syvempikin, mutta Juhani Koponen ehti kauhoa useamman haamutorjunnan puoleen tuntiin, kun Hakan toinen maali roikkui koko ajan ilmassa. OPS:n herättyä Cornelius Stewart kilautti pallon tolppaan vauhdikkaan kuljetuksensa päätteeksi ja Piotr Gurzeda pukkasi pallon kertaalleen maaliin asti vapaapotkusta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.OPS-Haka

Hässäkkää Saku Pesosen maalilla, mutta Haka-vahti onnistuu nyrkkeilemään pallon tiehensä ennen Piotr Gurzedaa.Illan ratkaisija löytyi vierailijoiden joukosta. Isänsä pelisilmän selvästikin perinyt Sasha Popovitch roikutti Hakan kahden maalin johtoon heti toisen jakson alussa ovelasti noin 35 metristä yli OPS-vahti Juhani Koposen. Tämä maali herätti Palloseuran lopullisesti ja Haka oli helisemässä toisen jakson lopun.

– Yritimme pelata paljon paremmin, mutta vastustaja oli tosi hyvä tänään ja otti meidän pelinrakentelun pois. Emme päässeet niillä avuin eteenpäin, millä olisimme halunneet. Olimme vaikeuksissa, Hakan päävalmentaja Asko Jussila myönsi.

Homma jäi jälleen kerran kiinni viimeistelystä. OPS:n paras maalintekijä löytyy edelleen sarakkeesta ”omat maalit”, minne kirjattiin tänään jo kauden neljäs osuma, kun Haka-toppari Regillio Nooitmeer ohjasi Matias Juntusen matalan keskityksen omaan verkkoon. Paikkoja oli tusinan verran, mutta viimeistely takkusi. Myös Chibanca kolautti pallon kertaalleen tolppaan, mutta sen lähemmäksi OPS ei yltänyt.

Matias Juntunen

Matias Juntusen kova ja matala keskitys painui Haka-toppari Regillio Nooitmeerin kautta omaksi maaliksi ja tilanne kaventui numeroihin 1 2. Sen lähemmäksi OPS ei päässyt.OPS – FC Haka 1 – 2 (0 – 1)
0 – 1 Sasha Popovitch 17 min.
0 – 2 Sasha Popovitch 46 min.
1 – 2 Regillio Nooitmeer  (oma maali) 56 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Sasha Popovitch (Haka)
2 Cornelius Stewart (OPS)
1 Sakari Saarinen (Haka)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Cornelius Stewart
2 Ramirez
1 Pekka Räisänen

Ottelupöytäkirja


(Toimitus)

06.07.2013

Salamamaalit ratkaisivat pelin

Oulun Palloseura sai poistua Itä-Helsingistä tyhjin käsin, kun FC Viikingit oli Heteniityn kentällä parempi maalein 3–0 (2–0).

 

Peli sai OPS:n kannalta karmean alun, sillä FC Viikingit siirtyi alle vartissa jo 2­–0-johtoon Kasperi Liikosen ja Joni Korhosen maaleilla. Loppulukemat viimeisteli kolmannella lisäaikaminuutilla Daut Kuqi.

 

 

Palloseuran valmentaja Luiz Antonio harmitteli pelin jälkeen sitä, että joukkue sortui kolmannessa pelissä peräkkäin huonoon alkuun.

 

– Totta kai tappio aina harmittaa. Vettä satoi tosi paljon ennen peliä ja pelin alussa ja kenttä oli melko vaarallinen, mutta se oli sama molemmille joukkueille. Tuttu normaali juttu, joka on ollut viimeisessä kolmessa pelissä. Salamamaalit ratkaisivat pelin, Antonio kommentoi

 

 

Ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta, jossa miesvartiointi petti.

 

– Siitä on puhuttu aika paljon, että pidetään kulmatilanteissa miehet iholta kiinni, mutta takatolpalla oli mies vapaana, Antonio tuskasteli.

 

Toisessa maalissa oululaisjuurinen ja AC Oulussa pelannut Joni Korhonen seurasi reboundin ja pisti pallon maalin.

 

 

Toisen puoliajan OPS pelasi jälleen hyvin. Paikkoja siunaantui muun muassa Juuso Kemppaiselle, jonka laukaus meni hieman takanurkasta ohi. Cornelius Stewartilla oli lopussa kavennuspaikka lähietäisyydeltä, mutta pallo osui sääriluuhun ja meni ylärimaan. Viikingit teki viimeisen maalin vastahyökkäyksestä.

­

 

– Koko joukkue pelasi hyvän toisen jakson. Siinä ei ole mitään moittimista. Pitäisi vain pelata alusta asti samalla intensiteetillä, Antonio terävöitti.

 

Kertaalleen OPS sai kulman jälkitilanteesta myös pallon maaliin, mutta tilanteesta vihellettiin rike ja vapari Viikingeille.

­

 

– Se oli selvä vapari, Antonio kuittasi.

 

 

19-vuotias Eelis Koskinen debytoi OPS:n paidassa Ykkösessä, kun hän pääsi kentälle 82. peliminuutilla.

 

Seuraavaksi OPS kohtaa PK-35:n, joka saapuu Raatin Stadionille viikon päästä lauantaina.

 

 

FC Viikingit – OPS 3 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Kasperi Liikonen 7 min.
2 – 0 Joni Korhonen 13 min.
3 – 0 Daut Kuqi 90+3 min.

 

Ottelupöytäkirja

 

(Toimitus)

13.07.2013

Kauden paras esitys toi täydet pinnat

Oulun Palloseura esitti erittäin kypsän ja kurinalaisen ottelun Vantaan Pallokerho-35:ttä vastaan lauantaina. OPS myrkytti taktiikallaan vantaalaisten pelin heti kättelyssä, eikä vierailijoille siunaantunut juurikaan mahdollisuuksia koko ottelun aikana. Isäntien kaksi nopeaa maalia ja ehjä 90-minuuttinen koko joukkueelta turvasivat voiton.

– Olen erittäin tyytyväinen pelaajien suorituksiin. Minun mieletästäni kauden parasta peliä. PK on erittäin rutinoitunut ja vaarallinen joukkue, joten sovimme pelaajien kanssa, että lähdetään siitä, että pelataan nollapeli ja katsotaan sitten, mitä tapahtuu hyökkäyspäässä. Täytyy antaa iso krediitti koko joukkueelle, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio jakoi.

Palloseura heilutti verkkoa jo kolmannella peliminuutilla. Loisto-ottelun keskikentällä pelannut Aleksi Autti vapautti tuulennopean Cornelius Stewartin läpiajoon, josta ”Karibianmeren helmi” sijoitti pallon varmasti alanurkkaan. Vartin pelin jälkeen ottelun parhaana palkittu Stewart niputti koko PK-35:n vasemman laidan ja antoi harhautuksiensa päätteeksi matalan keskityksen, jonka Chibanca (kuvassa) ohjasi maaliin. ”Chiba” oli lähellä osua myös toisen kerran, mutta brassin tulinen kuti kilahti tolppaan ottelun loppuhetkillä. Voitto maistui OPS-leirissä makealle.

– Tärkeä voitto. Meni kyllä aivan nappiin taktisesti ja tosi tyytyväisiä ollaan kolmeen pisteeseen. Pääsimme ensimmäisellä puoliajalla tekemään kaksi kaunista maalia myötätuuleen. Yritimme pitää pakan tiiviinä päästämällä PK:n puoleen kenttään asti ja se toimi tänään todella hyvin, OPS-toppari Pekka Räisänen summasi.

Ottelun lopussa OPS marssitti kentälle kolme Palloseuran omaa junioria, joista ottelu oli 16-vuotiaalle Joni Lämsälle uran ensimmäinen Ykkösessä. Reilut 20 minuuttia uurastanut Eelis Koskinen pelasi uran toisen ottelunsa Ykkösessä ja ”kokeneempi” Juuso Kemppainen 23:nnen.

Lämsä ja Kemppainen

Ykkösen debyytin tehnyt Joni Lämsä (vas.) ja Juuso Kemppainen (pallossa) tulivat kentälle erittäin nälkäisinä.


PK-35:n leirissä jäätiin harmittelemaan viimeisen silauksen puuttumista.

– Se puolimilliä puuttui kaikesta tekemistä. Meillä kyllä oli maalipaikkoja ja pelaajat kyllä yrittävät kovasti, mutta nyt pitää analysoida, onko joukkueessa jopa yliyrittämistä. Oli mielettömän siistiä nähdä, miten Luiz Antonio saa joukkueeseensa hyvä itseluottamustason, hengen ja yrittämisen päälle. Yksilöt pelaavat vahvuuksillaan ja sillä he rokottivat meitä tänään, PK-35:n valmentaja Ilir Zeneli kehaisi.

– Vaadin pelaajilta paljon ja olemme puhuneet paljon itseluottamuksesta, omien vahvuuksien käyttämisestä ja siitä, että uskalla pelata näiden kautta. Tänään se onnistui hyvin, Antonio vastasi.

Aleksi Autti

Aleksi Autti pohjusti loistosyötöllään Cornelius Stewartin iskemän avausmaalin.OPS isännöi sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhoa ensi torstaina kello 18.30 alkaen Raatissa.

Rautava, Vuollet

OPS:n sihteeri ja monitoiminainen Malla Rautava muisti koko Palloseuran organisaation puolesta OPS:n monivuotista turvallisuuspäällikköä, Pekka Vuolletia ottelun alkuseremonioissa hänen 60-vuotispäivän johdosta. Onnea Pekka!


OPS – PK-35 2 – 0 (2 – 0)
1 – 0 Cornelius Stewart (Aleksi Autti) 3 min.
2 – 0 Chibanca (Cornelius Stewart) 16 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Cornelius Stewart (OPS)
2 Konsta Manev (PK-35)
1 Chibanca (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Cornelius Stewart
2 Ramirez
1 Juhani Koponen

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)

18.07.2013

Sarjajohtaja nurin oppikirjaesityksellä

Kurinalaisuus oli avain voittoon torstaina, kun Oulun Palloseura kellisti sarjajohtaja Seinäjoen Jalkapallokerhon Raatissa maalein 2 – 0. OPS:n taisteluilmeestä ja pelisuunnitelman noudattamisen tarkkuudesta voisi tehdä vaikkapa opetusvideon, sillä ottelu eteni täysin OPS:n käsikirjoituksen mukaan, vaikka SJK pitikin palloa enemmän.

– Arvostan tätä voittoa tosi paljon, mutta tämä ei silti muuta ajatustani siitä, että SJK on edelleen suurin kandidaatti nousemaan liigaan. Me pelasimme erinomaisesti ja varsinkin kurinalaisesti. Pelaajille iso krediitti siitä, että he taistelivat näin paljon. Olen todella tyytyväinen tähän voittoon, onhan SJK sarjajohtaja, OPS:n päävalmentaja Luiz Antonio iloitsi.

Kotijoukkue oli hankaluuksissa vain ensimmäiset viisi minuuttia, mutta tämän jälkeen koko joukkueen puolustuspelaaminen istui muottiinsa niin tiivisti, ettei SJK:lle jäänyt juurikaan mahdollisuuksia maalintekoon. Vierailijoiden hallinta jäi näennäiseksi ja tämän myönsi myös SJK-luotsi Simo Valakari.

– Ei meillä ollut mitään mahdollisuuksia, sillä OPS pelasi tänään niin hyvin. Ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun me pelasimme huonosti, mutta täytyy sanoa, että vastustaja teki pelin meille hankalaksi puolustamalla kurinalaisesti. OPS teki aikaisen johtomaalin ja me jouduimme ajamaan peliä takaa jo varhaisessa vaiheessa ja jäimme hampaattomiksi, Valakari tunnusti.OPS - SJK 2 - 0

Augustine Jibrin siirsi OPS:n johtoon 17 minuutin pelin jälkeen Matias Juntusen lähettämästä vapaapotkusta.Yksi kurinalaisen puolustamisen mallioppilas oli lähes kaiken vasemmalla laidallaan pysäyttänyt OPS-pakki Juha-Matti Huovinen.

– Loistava taistelu. Vähän samanlainen peli kuin PK:ta vastaan. Kaikki antoivat kaiken ja puoliajalla varmasti noin 2/3 osaa pelaajista kyseli jääpusseja kolhuihinsa. Nyt pelin jälkeen varmasti loputkin kysyy. Toivotaan, että niitä riittää kaikille, Huovinen lohkaisi.

– Siitä lähdettiin taas, ettei yhtään mene omiin ja näin kävi. SJK sai muutaman hyvän laukauksen – ei mitään sen vaarallisempaa – ja ”Kopo” (Juhani Koponen) otti ne hyvin kiinni. Aivan loistava voitto, hän lisäsi.

Ramirez

Lähes joka tilanteessa mukana ollut Ramirez ampui loppulukemat 2 - 0 rankkarista 56. minuutilla.OPS katkaisi SJK:n alkurynnistyksen iskemällä ottelun ensimmäisestä tilanteestaan johtomaalin. Matias Juntusen sivurajan tuntumasta lähtenyt vapaapotku löysi maalinedustalta Augustine Jibrinin, joka survoi Palloseuran johtoon kauden avausmaalillaan. Tämän jälkeen SJK kiristi otettaan palloon, mutta kenttätapahtumat pysyivät silti oululaisten komennossa.

– Koko joukkue pelasi hyvin. Esimerkiksi Chibanca ei ole tehnyt paljon maaleja ja me pidimme hänen kanssaan kriisipalaverin vähän aikaa sitten. Sanoma oli se, että jos ei tule maaleja ei tule, niin tee töitä. Koko joukkueen työ lähtee hänestä sieltä keskiympyrästä niin kuin tänään. Juha-Matti Huoviselta toinen loistava peli peräkkäin, Antonio eritteli onnistujia.

Piotr Gurzeda

Oulun Palloseura piti kaupan kiinni koko 90-minuuttisen ajan. Topparipari Piotr Gurzeda (kuvassa) - Augustine Jibrin nollasivat SJK:n nimekkään kärkikaksikon (Toni Lehtinen - Akseli Pelvas) täydellisesti.Ottelun ratkaisu nähtiin toisen jakson alussa. SJK:n toppari Matti Lähitie liukui molemmat jalkapohjat edellä karkumatkalla olleen Chibancan eteen – seurauksena punainen lappu Lähitiellä ja rangaistuspotku OPS:lle, mistä Ramirez sijoitti pallon varmasti reppuun. Vierailijat hallitsivat palloa loppuvihellykseen asti, mutta vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin tiivisti puolustaneen OPS:n edessä.

 

Sarja jatkuu OPS:n osalta ensi viikolla Oulun derbyssä, kun Oulun Palloseura ja AC Oulu kohtaavat toistamiseen tällä kaudella.
OPS – SJK 2 – 0 (1 – 0)

1 – 0 Augustine Jibrin (Matias Juntunen) 17min.
2 – 0 Ramirez rp. 57 min.

Veikkauspörssipisteet
3 Ramirez (OPS)
2 Juhani Koponen (OPS)
1 Augustine Jibrin (OPS)

Rönkä-voimapelaajasarvet
3 Ramirez
2 Juha-Matti Huovinen
1 Iiro Vandell

Ottelupöytäkirja

(Toimitus)